Sziasztok!
Rebi! Azt hiszem, igazad van. Ha valaha Lacika kérni fogja, én is oda fogom adni neki úgyis az utolsó petákomat is.
Igazából nincs is okom kritizálni a szüleimet.
Zsuzsi! Nekem azt mondta az orvosom, hogy akkor menjek el hozzá, amikor már 2 hetet késett a mensim. Persze ez még tutira hüvelyi UH-t jelent, de én szeretnék minél előbb táppénzen lenni GYES helyett (tényleg, mennyi most a gyes?), így az volt a kérdés, hogy mikor állapítható meg a terhesség a lehető leghamarabb. Ha neked nem sürgős, akkor szvsz a 10.-11. hétig elhúzhatod, de a 12. heti vizsgálatokat már nem "illik"
lekésni.
de mi a gáz a hüvelyi UH-val? Nem mondom, amikor megláttam az "eszközt", majdnem elájultam, de a rémületen kívül nekem más kellemetlenséggel nem járt.
GOrsi! Az a lejtős, gurulós játék, amivel Peti játszik a képen, a tiétek? Bevált? Nézegettem hasonlót a TESCO katalógusban, de tartok tőle, hogy úgy járunk vele, mint az IKEÁ-s dróton színes testeket tologatós izével, hogy egy óra hosszára lenyűgözi, azután soha többé nem érdekli Lacikát.
A szüleim folyamatosan panaszkodnak NEKEM a tesómra, meg a kialakult helyzetre, így velük nem iagzán tudok mit megbeszélni. Meg eléggé el is ragadta a mókuskerék már őket, mert amikor minden félretett pénzük benne van az üzletben, ráadásnak jelzálog van minden ingatlanukon a vállalkozásra felvett hitelek miatt, akkor már nem hagyhatják veszni a milliókat párszázezer forint miatt. Ezt csak a kezdet kezdetén lehetett volna megállítani, mielőtt igazából elindult. Akkor meg ugye azzal kezdte Judi, hogy csak 1-2 hétre kell a pénz.
Az én Anyukám valaha nagyon tudott ajándékozni. Még amikor igazán nem volt pénzük, akkor is olyan ajándékot kaptunk, aminek nagyon-nagyon örültünk. Emlékszem, egyik évben ruhákat varrt a babáinknak.
Amíg dolgozott, és járt mindenfelé, ahol kinézhette és megvehette az ajándékokat, addig tényleg szuper dolgokat vett. Azután autóbaleset érte, és most rokkantnyugdíjasként otthon van. Kis, vidéki faluban élnek, ott nem sok lehetősége van a vásárlásra. Vezetni azóta nem nagyon mer, Apunak meg se ideje, se türelme elvinni őt vásárolgatni. Szóval megértem én, hogy így alakultak a dolgok, csak hiányzik a régi ünnepvárós, meglepi-kapós hangulat.
De az idén legalább nekik megszervezem!
Mert régen Apu mindig kapott Anyutól kedves ajándékokat, de azóta persze neki se tud meglepit beszerezni. Apu meg évekig nem vett Anyunak semmit, azután egyszercsak megcsikordult a lelkiismerete, és vett valami nagyon drágát és szuperet. Takarítógépet, grillezős mikrosütőt, a legkomolyabbat, amit csak kapni lehetett. Azután megint évekig semmit.
De az idén a kezembe vettem a dolgokat, és Anyuval is összebeszéltem, hogy amit kitalál Apunak, azt én beszerzem. Apu helyett meg ki is találtam, csak felajánlottam neki, hogy mit szólna hozzá, be is szerzem, be is csomagolom, vegyünk közös (több darabos, de összetartozó) ajándékot Anyának.
Én vagyok a főkonspirátor!!!
Milyen lett a polc?
Én se adok már Lacikának D vitamint. Lehet, hogy kellene?! Na midnegy, ő már úgyis mindjárt 2 éves, és pár napja elkezdtem Vitakolant adni neki, így a külön D-vitamin csak nem hiányzik annyira... Remélem.
Márti, Bogancsi! Én meg nagy kerek hassal szeretnék Surányba menni!
Solya! Ha rajtam múlik, ott leszünk!
Bogancsi! Úgy értette a csaj, hogy azért van el jól Lacika egyedül, és azért nem lóg rajtam, mint rajta az ő gyereke, mert szegény Lacika már megszokta, hogy úgyse foglalkozok vele.
Hát, nem tudom, ezen mit lehet dícséretnek venni.
Szegény Zsófi.
Biztosan nagyon rosszul esne neki, ha nem menne el a nagymamája a szalagavatójára.
Végül mit mondott Anyukád? Belátta, hogy nem lenne szép tőle, ha kihagyná? És Juli? Jobban lett?
Norci! Nem tudjátok a Párodat és a számítógépet "elkeríteni" valahogy Vili elől? Nálunk egy rács és egy keresztbe fordított könyvespolc rekeszti le a nappalinak ezt a sarkát, így Lacika nem fér a géphez. De ha komoly munka folyik, akkor talán egy egész szobát is érdemes "tilalmi zónává"
tenni Vili előtt, és akkor a munka is mehet, meg Vili is "mehet"
, ahol neki szabad. Nem tudjátok megoldani? Ez így nagyon nehéz helyzet lehet mindhármótoknak.
Linato! Anyukámék egyrészt azért nem tudnak nemet mondani a tesóméknek, amit már írtam GOrsinak
, hogy ugye már mindenük benne van a vállalkozásban, most már bármiáron életben kell tartani, különben költözhetnek hozzánk, a X. emeletre mindannyian.
Másrészt meg, amint már írtam Rebinek
, az ember úgyis odaadja a gyerekének, amit az kér.
Remélem, néhány hónap mulva beindul már végre a vállalkozásuk, és jön is vissza valami kis pénz. Persze akkor is előbbre való lesz Judinak a második számítógép, mint a tartozását megadni, és igazából ez az, ami baj szerintem.
Heni! De jó volt hallani rólatok!
Boldi igazán gyönyörű baba!
Dzsili! Az etetőszékes problémát én megoldottam a nagyszülőknél. Mindkét helyen van egy-egy egyszerű kis etetőszék. Így ha ott vagyunk, Lacika ehet saját tálcán, ha nem is olyan kényelmesen, mint itthon.
A beszólós anyukával pontosan azt csináltam, amit javasoltál.
A barátnődnek óriási gratula a babához, és sok boldogságot kívánok az új kapcsolatához!
Én csak tudom, milyen nehéz újrakezdeni, megadni a bizalmat egy újabb pasinak, amikor egy már csúnyán visszaélt vele, stb. Tényleg érdekes, hogy rögtön lett mindkettőjüknek gyereke, ahogy új párt találtak, ebből is látszik, hogy nem egymáshoz valók voltak!
Édes lehetett Napocska, ahogyan orvoshoz küldte a Mikulást.
Olyan jó nektek, akiknek már beszél a gyereke, hogy ilyesmit is meg tudtok beszélni, meg várjátok, meg énekeltek neki. Én mesélgetek Lacikának a Mikulásról, őt meg látványosan nem érdekli.
Igazán rendes a Párodtól, hogy még Mikulást is játszik a lánya kedvéért!
Biztos csak a költözéssel járó sok gond és idegeskedés miatt került kicsit hullámvölgybe a kapcsolatotok, és pár hónap múlva újra úgy fogtok turbékolni, hogy a negyedik is szóba kerül...
BMárti