Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Morca, Macimandy!
Üdvözöllek közöttünk titeket!!!

Régebbiek hol vagytok???

Macimandy!
Ha privátban küldesz egy e-mail címet, én átküldök neked egy listát, h mit vigyél a kh-ba. Nekem is anno úgy küldte át Mazsuzs.

Judit!
Nagyon édik a gyerekeid. Nagyon szeretik Ginust. Úristen, már ti is ennyi idősek vagytok!!! Hogy telik az idő, ez hihetetlen!!! :shock: :?

Évi

Kép
evisan

Sziasztok! Örömmel tudatom veletek, hogy Márti Kristófja ma reggel (3700gr 50cm ) egészségesen megszületett. Császármetszéssel.
Macimandy köszöntelek. Miért lesz valszeg császár? Csak szakmai kiváncsiság! Ha kérdésed van, írj privit, szívesen válaszolok.
Mannogab: mivanveled???????
Lilla: mizújs evés fronton? Mikor mész CTG-re?
Képet hogy kell feltenni? Le van írva valahol? Akkor megmutatom az unokámat. :idea: :idea: :idea:
bábaildi

Tegnapra már jobban voltam, de sajnos a tejcsi mennyisge csökkent, úgyhogy volt amikor óránként ettünk. Lassan már talán kezd visszaállni a mennyiség. Remélem reggelre visszaáll a megszokott mennyiség.

Segítek mindenkinek képügyben. Max 600*600 pixeles képet lehet feltölteni, tehát előtte érdemes átkicsinyíteni a képet egy fotószerkesztővel. Ezután a melléklet feltöltése részre kattintva lehet kiválasztani és feltölteni a képet, majd rendesen elküldeni a szöveges üzenetet, hogy felkerüljön ide. Érdemes előtte az előlnézetet kérni, hogy jól rakta-e fel. Ha valaki nem tud kicsinyíteni az átküldheti nekem a email címemre a képet, és átszerkesztve visszaküldöm neki, vagy fel is töltöm. A címem lent van a profilom mellett.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Márti! Gratulálok Kristófhoz, sok tejcsit kívánok.
Szép súllyal jött a világra, így megértem, hogy mégis császár lett a vége.

Ildi! Köszönjük a hírt.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

sziasztok!
Márti Gratula Kristófhoz!
sok boldogságot és nagyon sok tejcsit!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Márti!

Hatalmas gratula Kristófhoz és sok-sok tejcsikét kívánunk!!!!!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Bábaildi!

Normál szülés után mi az a legkorábbi időpont, amikor teherbe lehet esni?
Tesót szeretnénk Dominak, de én 33 éves vagyok már, illetve sokat cisztásodok, szeretnék most viszonylag kis különbséggel szülni.
Mi lenne az ideális szerinted?

Kép

Kép

Kép

dominika1

sziasztok!olyan szép az idő.használjátok ki! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Bábaildi: Köszike kérdésed, megvagyok.Szenvedünk a kjcsival,de minden rendben. Kevéske a tejcsi,így egy másik anyától is kapok és mellé még tápszert is adok Milusnak. Van étványa rendesen, elég jó gyerek.
Június 10.-én dolgozol? Akkor kell mennem a Milussal UH-ra!
összefuthatunk ha dolgozol!

Veled minden ok?
unokád jól van?

Kép

Kép
mannogab

Milánnak Boldog Hófordulót kívánunk! :lol:

üdv

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Sziasztok!

Gratulálunk Kristófhoz! Kívánunk szíből minden jót, sok-sok tejcsit és boldog gyermekéveket!

Milánnak boldog hófordulót! :D

Mesi, annyira sajnálom, hogy lemaradtam rólatok! :( Na, de legközelebb! És ezt vehetitek fenyegetésnek! :D

Krisz, de jó nektek! Van még hely a medencében? Vigyázni kell nagyon a babusok bőrére, hála égnek Hanna elég kreolos, de így is kenem, ha sétálni viszem!

Az újakat üdvözlet!

Vár a mosatlan! Mindenkinek szép napot!
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Hexina!

Sajnos nem tudtuk összehozni Mesivel a talit, mert közbejött valami. De a jövő héten, tényleg összehozzuk a nagy közös sétát!
Mesi! Ez utóbbi mondat Neked is szól!

Márti!
Gratulálok Nektek, kívánok sok örömet, egészséget és tejcit :D :D !

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Márti!
Gratulálok Kristófhoz és sok örömet és boldogságot kívánok Nektek
:P :P :P

Bábaildi!
Köszi a kérdésed, holnap megyünk Ctg-re és vizsgálatra, majd írok, hogy mi volt. Az evéssel úgy állok, hogy sehogy, képtelen vagyok többet enni, mint eddig.

Edina!
Örülök, hogy sikerült tejcsit szerezned. A kismamatornász Németh Bea és az Ági is tett fel képeket az iwiw-re. Nagyon aranyosak a babák.

Valaki nem tudja véletlenül, hogy hol érdemes szülés utáni haslefogó bugyit venni?

Most rohanok tornára, mert elkések.
Sziasztok
Lilla
Vendég

lilla szerintem próbáld meg gyógyszertárba a haslefogó bugyit!hátha ott kapsz is! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

SZIASZTOK!!!

MA VAGYUNK EGY HETESEK!!!
MÉG JÖVÖK OKÉ???
SZIASZTOK!!!
ÁGI ÉS NORINA!!!

Kép
Kép
snápi

boldog első hét fordulót a kis Norinának!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Milánnak boldog hófordulót!!!

Norinának boldog 1 hetes fordulót. Basszus most születtek..... :shock: aztán már fordulózunk?! :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Hexina!

gyertek pancsizni!!! annyi hely van, hogy csak na!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Huuuuhhhhhhhhhh, Krisz, csak nehogy csengessek a kapun! :D :D
Épp ma döntöttem el, hogy a délutáni sétát kora estrire cseréljük, mert majdnem összeestem ebben a forróságban. :(
A Szt. Imre téren erősen vonzott a szökőkút...

Vacsora kell a népnek, így asszem már csak reggel jövök!

Minden fordulósnak sok boldogságot!

Szép estét!
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Huuuuhhhhhhhhhh, Krisz, csak nehogy csengessek a kapun! :D :D
Épp ma döntöttem el, hogy a délutáni sétát kora estrire cseréljük, mert majdnem összeestem ebben a forróságban. :(
A Szt. Imre téren erősen vonzott a szökőkút...

Vacsora kell a népnek, így asszem már csak reggel jövök!

Minden fordulósnak sok boldogságot!

Szép estét!
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

SZIASZTOK!!!

NA SZÓVAL AHOGY MEGÍGÉRTEM ITT VAGYOK!!!
NORCSIKA ALSZIK ÉPPEN!!!
SZÜLÉSTÖRTÉNET!!!
NEM IS TUDOM HOGY A LILLÁNAK HÁNY ÓRAKKOR ÍRTAM HÉTFŐN VISSZA HOGY LEHET HOGY CSAK JÓSLÓFÁJÁS!!!HÁT MINT KIDERÜLT JÓ HOGY A BARINŐM AZT A TANÁCSOT ADTA HOGY NÉZNI KÉNE AZ ÓRÁT MERT MÁR 10PERCES FÁJÁSOKNÁL JÁRTUNK DE EZEK SZERINT JÓ A FÁJDALOM KÜSZÖBÖM MERT NAGYON JÓL TŰRTEM!!!EBBŐL LETTEK A JÓBAN ROSSZBANRA 5 PERCESEK AMIKKEL MÉG MINDIG ELVOLTAM MAJD AZ URAM AZT MONDTA HOGY MENJEK EL TUSOLNI MERT ENNEK NEM LESZ JÓ VÉGE!!!OKÉ SZÓT FOGADTAM!!!MÉG JÓ IS VOLT MERT OTT MÁR 3 PERCES ELÉGGÉ ÉREZHETŐEK JÖTTEK!!!SEGÍTETT BORORTVÁLKOZNI MERT SAJNOS NEKEM NEM SIKERÜLT VALAHOGY PLUSSZ A GÖRCSÖK IS EGYRE JOBBAN JÖTTEK!!!MAJD 20:30RA ÖSSZEKÉSZÜLTÜNK INDULÁSRA KÉSZEN ÉS SZÉPEN LASSAN BEMENTÜNK A KÓRHÁZBA AHOL MÁR ERZSIKE A SZÜLÉSZNŐ OTT VÁRT MERT VOLT BENNT EGY SORSTÁRSAM AKI UGYANIGY ENNNÉL A PÁROSNÁL SZÜLT MEG DE NEKI CSÁSZÁR LETT A VÉGE MERT 20 ÓRA VAJÚDÁS UTÁN IS EGY UJJNYI VOLT A TÁGULÁSA!!!ERZSIKE MEGVIZSGÁLT MAJD FELHÍVTA HARTMANN PAPÁT ÉS KÖZÖLTE VELE HOGY PAPÍRVÉKONY VAGYOK!!!3 PERC MÚLVA OTT VOLT AZ ÉN ISTENEM ÉS MEGCSINÁLTA A BUROKREPESZTÉST!!!21 UTÁN EGY KICSIVEL MEGKAPTUK AZ URAMMAL A KIKA SZOBÁT VAJÚDNI!!!ERZSIKE ELŐSZÖR FELRAKOTT A CTG-RE HOGY NÉZZÉK NORCSIKA SZÍVHANGJÁT AMI TÖK JÓ VOLT UGYHOGY NAGYON GYORSAN KÖZÖLTEM IS HOGY HAGY SZÁLLJAK LE INNEN MERT NAGYON KÉNYELMETLEN VOLT A SZÉK!!!OKÉS!!!ONNATÓL SÉTIZTÜNK APÁVAL AMEDDIG CSAK LEHETETT!!!EGYSZER KÉTSZER SAJNOS ALALUDTAM 2 FÁJÁS KÖZÖTT IGY MÉG JÓ HOGY FOGOTT MERT NYEKLETTEM-NYAKLOTTAM OLYAN ÁLMOSSÁG JÖTT RÁM!!!
MONDTAM IS NEKI HOGY NEKKM EZ NEM FOG MENNI MERT FÁRADT VAGYOK!!!
ERRE Ő!!!AKKOR MENJÜNK MOST HAZA???
AMIKOR MÁR VAGY 30 PERCE EREZTEM HOGY NAGYON SZÉKELŐS A FÁJDALMAM AKKOR SZÓLTUNKA DOKIBÁNAK ÉS ELKEZDŐDÖTT A NYOMÁS MEG A SZÜLÉS!!!3SZOR 3 NYOMÁSSAL MELETT NORINA DE EGY KIS VÁKUM IS KELLETT HOZZÁ HOGY MEGSZÜLETHESSEN!!!A KEZEMBE AI INFÚZIÓ CSÖVE FOLYAMATOSAN MEGTÖRT UGYHOGY UGY SÍPOLT VÉGIG MINTHA BAJ LENNE!!!NA A LÉNYEG HOGY A NYOMÁSOK UTÁN 00:30KOR MEGLETT NORINA BABA MAJD APÁVAL ÖSSZEBORULTUNK EGY PICIT ÉS AMIKOR KÖZÖLTÉK HOGY 4050GRAMM AKKOR MEGKÉRDEZTÜK HOGY A NORINA???HÁT IGEN!!!MAJD JÖTT A MÉHLEPÉNY KIVÉTEL ÉS AZ ÖSSZEVARRÁS!!!APA AZT MONDTA FOLYAMATOSAN NEKEM HOGY NYISSAM SZÉT A LÁBAM ELŐBB SZABADULOK!!!UGYHOGY A VARRÁS IS SIKERÜLT IGY!!!MAJD MENTÜNK 2 ÓRÁT A MEGFIGYELŐBE ÉS 03KOR LETOLTAK A 8.-RA A SZOBÁBA AHOL 4 MÁSIK ANYUKÁVAL VOLTAM EGYÜTT AKIKNEK UGYANCSAK SOKAT KÖSZÖNHETEK MERT AZ EGYIKNEK 5-4-3-2 GYERMEKE VOLT MÁR!!!
AZ URAM A MAI NAPIG AZT MONDJA HOGY EZ A 2 EMBER, MÁRMINT A HARTMANN PAPA ÉS AZ ERZSIKE ISTENIEN JÓL CSINÁLTAK MINDENT ÉS NAGYON SZUPIK VOLTAK!!!ÉS NEKI EGY ÉLMÉNY VOLT AZ EGÉSZ!!!DE A DOKI MEG ERZSIKE IS UGYAN EZT MONDTÁK HOGY MÉG NEM NAGYON TALIZTAK ILYEN NYUGODT EMBERREL MEG ILYEN SEGÍTŐKÉSSZEL SEM!!!MINDENBE SEGÍTETT AMIBEN CSAK LEHETETT!!!FOGTA A LÁBAMAT, TÖRÖLGETTE A FEJEMET, ELVÁGTA A KÖLDÖKZSINÓRT STB...!!!ÜGYIKE VOLT!!!
AZ ELSŐ EJSZAKÁNKRÓL NEM SZERETNÉK NYILATKOZNI MERT AZ MAGA A HALÁL VOLT SZÁMOMRA!!!ESTE 20-TÓL REGGEL 7-IG CSAK SÍRT A NORINA!!!MEG ÉN IS!!!DE CSAK AZ ELSŐN!!!MOST MÁR MINDEN RENDBEN VAN VELE ÉS NAGYON JÓL SZOPIZIK!!!60-70ML ALKALMANKÉNT!!!A FÜLÉT KISZURATTUK A KÓRHÁZBA MÉG!!!NAGYON KIS CSINIKE!!!A KÖLDÖKCSONKJA MÁR LEESETT!!!A FÜRDETÉST IMÁDJA!!!HA KAKI VAN A PELUBA AKKOR VILÁGHÁBORÚ VAN!!!JA ÉS ÁLLANDÓAN MOSOLYOG!!!A MAMÁKRA MEG NYUJTOGATJA A NYELVÉT!!!
NA RÖVIDEN ENNYI AMI PILLANATNYILAG VELÜNK VAN!!!
BOCSÁNAT HOGY EGY KICSIT HOSSZÚ VOLTAM DE PRÓBÁLTAM A LÉNYEGRE TÉRNI!!!
MAJD MÉG JÖVÜNK OKÉ???
TUDJA VALAKI HOGY KELL KÉPET FELTENNI???
ELŐRE IS KÖSZIKE!!!
ÁGI ÉS NORINA!!!

Kép
Kép
snápi

Ági! Örülök, hogy minden rendben van, és köszönjük a történetet.

Ezen az oldalon írtam le, hogy hogyan kell képet felrakni. Várjuk ám :D

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Ági!

Le a kalappal a párod előtt, ő tényleg nagyon higgadtan és megfontoltan viselkedett!!!
Azthiszem ez jókor jön ilyenkor, mert az ember lánya annyira belefeledkezik magába a szülés alatt, hogy csak na!
Néztem az iwiwen a képeket!

Istenien csinike maradtál! Szinte semmi hasad nem maradt, az pedig a 4. hónapra is lemegy!
Norcsika meg gyönyörűűűűűű!!!!!

Remélem sok tejcsikéd is marad, epret meg ilyeneket ne egyél azért! :lol:
A vihar a gatyában meg természetes.És szórakoztató.... :lol:

Hexina!

Te csepeli vagy????A fiam oda jár suliba. A Karácsony Sándorba a sétáló utcába!!!!
Én meg a Petz Ferencbe laktam a McDonaldsnál. :lol:
Kicsi a világ, mi???

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Jaaaaj... képzeljétek, mehetünk az I. Gyermekklinikára. Az orvosi beutalón ez áll:
Sacer? vagyis Epilepszia?????????

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Zsófi elég ijesztő tüneteket produkál mostanában. Eddig nem tulajdonítottam neki jelentőséget. De tegnap este is csinálta ezeket a tüneteket, és most többször. Ilyenkor azért én is mindig megijedtem, és ijedségemben mindig felvettem büfis pózba, és akkor abbahagyta. Ugyanis ezt általában csak akkor csinálja, amikor pelenkázom.
Ja, csak még azt nem írtam, hogy miket produkál ilyenkor:

Kitárja a kezeit Moro (átkaroló) pózba (Moro-reflex) - tudjátok! -, és utána megmered egy pár másodpercre a kis teste és a szeme is úgy kimered kicsit, hogy a szemfehérje fölül kilátszik. És ilyen szakaszos légzőhangokat ad ki. De ez egy pár másodpercig tart csak. Csak annyira megijedek, ilyenkor azt hiszem, ha tovább tartana ez az egész, leállna a légzése, vagy a szíve, és felkapom ölbe. Pár másodperc után, amikor ez az egész lezajlott, megijed ettől, és elkezd sírni. De mivel rögtön felkapom, a sírást is hamar, egy-két másodperc után abbahagyja, és utána már mintha mi sem történt volna. Ugyanúgy folytatódik minden: jó közérzet, mosolyog, stb.
Ezek így leírva is totál epilepsziás tüneteknek tűnnek... :cry:

Úgyhogy ma kérek időpontot erre a klinikára, remélem nem kell sokat várni, mielőbb szeretném tudni, mi van.

:cry: :cry:

Basszus, nehogy már olyan egyszerű legyen az élet. Úgy sajnálom szegénykét!!! :cry:

Évi

Kép
evisan

Évi!

Kitartáááás! Nem biztos, hogy az!!!! Sok megmaradt reflexe van egy kisbabának és könnyű összetéveszteni őket.
A beutalóra meg rá kellett írni a gyanút.

A fiammal is voltam, ott is ez volt a gyanú és mégsem volt baj. A vizsgálat fájdalommentes volt, csak a macera volt nagy, mert elektródákat tettek a kicsi fejére.
Asszem MR vizsgálat volt. 3 napi hidegélelmet azért vigyél!

Kép

Kép

Kép

dominika1

évi nem lesz semmi baj!nyugi! :lol:
snápi,szép a szüléstörténeted.te is ugyanabba a szülőszobába voltál mint én?!/lila/ :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Mártinak
gratulálok Kristófhoz és minden jót kívánok!

Ági! Neked is gratulálok Norinához, remélem hamar rájössz hogy lehet képeket feltenni! :)

Evisan! Nyugodj meg. (tudom könnyű mondani..) Addig amíg nem mondanak semmi biztosat addig felesleges izgulni mert a gyerek is megérzi a hangulatodat. Valószínűleg semmi baja nincs a pici lánynak!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

évi mazsuzsnak igaza van,próbálj megnyugodni mert azt a zsófi is megérzi ha nyugtalan vagy!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok lányok!

Évi! Ne aggódj, nem lesz semmi gond! Szerintem is az az igazság, hogy a beutalóra ráírnak minden gyanút.
Azért jelentkezz, ha már tudod, hogy mi van!!

Hexina! Mi is Csepeliek vagyunk, a Dunadűlőn lakunk, de jövőre aktuális lesz a költözés. Gyálon vettünk telket, amire tavasszal szeretnénk építkezni.

Ginus mostanában elég hasfájós. Van, hogy két napig nincs széklete, aztán telerakja a pelust zöldes trutyival. És persze nagyon sokat pukizik. Pedig nem is eszem olyan ételeket. Már szinte csak a tészta és a krumpli amit meg merek enni.

Sziasztok, Judit

Kép

Kép

Kép
yusz

Sziasztok!

Köszi, megpróbálok nem nagyon izgulni. Állítólag ilyenkor még meg lehet gyógyítani, ha ez a betegség áll fenn.

Yusz!
Bocs, én nem akarok beleszólni a kajálásodba, de szerintem ne minimalizáld az étrendedet, nehogy vitaminhiányod legyen. Egyél mindent, amit megkívánsz, vagy szeretsz, nekem a gyerekorvos is ezt mondta. Én pl. káposztát is ettem már, sőt nagyon is mindent megeszek, és Zsófi nem volt jobban felfújódva, mint máskor. Totál nem foglalkozom azzal, hogy húúú... ezt nem lehet, meg azt nem lehet, mert átmegy a tejbe.
No persze azért kávézni, cigizni szerintem is szigorúan tilos a szoptatás alatt is. És én a kólát sem innám meg.
Ja, így is, hogy mindent megeszek, most mégis hullik kicsit a hajam, és azt mondja a védőnőm, hogy szedjek vasat, mert szerinte vashiányom van. Pedig imádom a spenótot.

Jó éjszakát mindenkinek,

Évi

Kép
evisan

Yusz! Én a másik Jáhn-os topicba szoktam írni, de most olvastam a hozzászólásodat, és hátha segíthetek. Nekem pont ez volt Lucával. Meglátta az orvos, és csak annyit mondott "Anyuka, ugye iszik tejszaporító teát? Akkor ezt most fejezze be!". És be is jött. A baba gyomra nem bírta ezeket a gyógyfüveket-van ilyen. Pár nap alatt rendeződött a probléma. (Ja a kamillatea is tilos!) :D
Vendég

Sziasztok!

Krisz, én meg a Pláza mellett lakom. Szóval Meki és a fiad sulija is közel van. Férjed álétal kerültél messzebbre?

Yusz, mi a majorban laktunk előtt, szemben veletek a József Attilában. :D

Lassan összehozhatunk egy csepeliek taliját! :D

Évi, ne izgulj, kérlek! Ha segíthetek valamiben, tudod, hogy érsz el!
Zsófi babának millió puszi, az anyukájának meg nyugi-nyugi!

Ági, nagyon szépen szültél! Nagyon kíváncsi vagyok ám Norinára! Kép esetleg? :D
Összeszokott már a kis család?

Szép napot mindenkinek!
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Judit!

Noéminek és Évinek igaza van! Tejszaporító tea helyett Urtica urens 5 ch vagy Ricinus communis 5ch homeos bogyó javasolt.
Az étrededből meg ne vonj ki kajákat mert súlyos vitaminhiányhoz vezethet.
Ja és napi 400 miligramm kávé megengedett!!!!!!

Hexina!

Én mindig is csepeli voltam, de nagy házat akartam. Először Szigetújfaluba költöztem, majd itt Örkénybe találtuk meg álmaink pénznyelő házát. :lol:
Azért itt, mert pesten nem lett volna lóvénk ekkora házat venni.
130 m2 a pince, 140 m2 A lakótér és a tetőteret hamarosan befejezzük, az kb még 100 m2.
Ja és afriss levegő az allergiámnak jót tesz.
Én az Új Rákócziba jártam általánosba (most Karácsony Sándor Iskola) a Csete Balázsba gimibe.
Párom is csepeli pasi, de érdekes, hogy újfaluban ismerkedtünk meg és autót vett nálam a IX kerületben (ott dolgozok). Ennek révén jöttünk össze. :lol:
Keszekusza család vagyunk.

Pláza mellett??? Az ami két 10 emelete egymás mellett? A kugli háta mögött? Illetve már volt kugli....kamaszkorom szép emlékei... :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok lányok!

Noémi! Igen, iszom a tejszaporító teát. Sőt szedtem a homeopátiát is amit Dominika írt. Én is gondoltam, hogy az lehet a baj, de nem mertem eddig abbahagyni.
De most kipróbálom. Köszönöm a tanácsot.

Évi! Az az igazság, hogy szedem a magzatvédő vitamint, meg elég sok gyümölcsöt eszem, remélem nem lesz vitaminhiányom. Az tény, hogy fehérjét nem lehet tablettából összeszedni, de húsfélét eszem és az nem okoz gondot Ginusnál. Kávét bevallom reggel iszom, de eléggé felhigítom tejjel. Cigizni sosem cigiztem. Alkoholt sem iszom, még alkalom szerűen sem. Kólát sem szeretem, valamiért nem ízlik nekem. Általában ásványvizezem, vagy valamilyen gyümölcslé. Teák közül a zöldtea vagy a gyümölcstea (pl. csipkebogyó) a nyerő.
Anyukám szerint én ugyanilyen voltam, 3 hónapos koromig üvöltöttem a hasfájás miatt.

Dominika!

Mi is sokat vaciláltunk, hogy itt kellene venni kertes házat, vagy telket. De iszonyat árak vannak. A gyerekeim is itt szeretnek iskolába járni, ( a fiam középiskolája is itt van) itt vannak a barátok. Öt éve költöztünk ide és nagyon megszerettem Csepelt.
De sajnos muszály elmenni, mert a pénzünkből csak "vidékre" futja.
Bár Gyált nem tartom nagyon vidéknek, hiszen szinte össze van épülve Pesttel és nagyon kultúráltan néz ki. Sokkal inkább egy ilyen helyen lakom, mint mondjuk a belvárosban. Az borzalmas.

Ha már ennél a témánál vagyunk, hadd kérdezzem meg, hogy ti felvettétek-e a szocpolt? Mi szeretnénk, hiszen 3 gyerekre már elég jelentős összeget adnak, de részleteket nem tudok. Pl, mikor fizetik (készenléti fokot kell-e betartani, vagy csak utólag adják), mik a kitételek, hogy megkapjuk, stb...
Tudom, hogy ennek utána tudok nézni, de a személyes tapasztalatok mindíg többet érnek, mint a sablonszöveg amivel leírják.

Huhh, kicsit hosszú lettem, de most alszik Gina és addig kell mindent besüriteni.

Szép napot mindenkinek, sétáljatok nagyokat most nagyon jó a levegő!
Judit

Kép

Kép

Kép
yusz

Sziasztok!

Mi is itt vagyunk. Köszönjük a hófordulós kívánságokat!
Norinának Boldog Hétfordulót!

Nekünk is kezd lassan kialakulni a napirendünk. Éjjel kétszer kel fel Milus és nagyon jó az étvágya. A tejem továbbra is kevés,de hordjuk az anyatejcsit másik két anyukától is. Így legalább 4 hónapos koráig kapja a tejecskét. De este még így is kell adnom tápszert.
Ma elértük a 4kg-ot. Születési súly:3050gramm.

Szóval szépen fejlődünk.Sírni is csak akkor sírunk ha a pelus van tele vagy ha üres a pocak.

Lilla: Te hogy vagy? Mi volt a CTG-n? Már nagyon a finishben vagy! Jársz még tornára?Küldj kérlek Te is egy üzenetet,ha megszületik a kicsi Kira!
Szorítok NEktek!

Mindenkinek szép napot!

Edina

Kép

Kép
mannogab

Judit!

Nem vettem fel szocpolt!!!!Nekem nem lakáshitelem van, hanem pénzügyi lízingem.Ott nem lehet.

Szocpol kérdésre hamarosan választ tudok adni, ugyanis itthon nekiállok dolgozni, és teljeskörű hitelügyintézéseket fogok bonyolítani ingatlanra, autóra, személyi kölcsönként + biztosításokat kötök.
A szakmai hátterem 12 éves hozzá!!!!

Szocpol lakáshitelnél egyszerűbben igényelhető, de a 100%-os összeg kizárólag ÚJ lakásnál-háznál igényelhető, szobanagyság és szobaszám feltételekkel.
Használt ingatlannál félszocpol vehető igénybe.
A szocpol lehet az önerő is.
Ha vállalsz további gyereket, akkor megelőlegezik a szocpolt őrá is, de 5 éved van "teljesíteni".
Illetve 35 éves korig lehet a szocpolt igényelni. (szülök esetében 35 év)
De mondom, holnap megyek tárgyalásra, az utolsó megbeszéléseket fixálom és aláírási címpéldányokat adok le banknál.Akkor talán bővebbet tudok mondani.
Ja és Gyál nem mucsa!!!!

Örkény se az.... :lol:
De gyálon is drágák a házak, menj arrébb 5 km-t és ugyanannyiért 2x nagyobbat veszel, de csak azért, mert az már nem gyál. :lol:
Hidd el, érdemes arrébb menni pár kilométert!!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Ím egy pár kép szilvaevésről és alváspózokról.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kriszta-egy igazi tündér ez a kiscsaj! Nagyon édes!

Kép
marcsi0503

Sziasztok!

Krisz, a kugli helyén. :D Épült egy új társas, na annak a harmadik emeletén. És nem a HÉVre néz, tehát csendes is.
Egyébként én is szeretem Csepelt, agusztusban lesz öt éve, hogy ide kerültem. A férjemet pedig a neten ismertem meg. Ilyen szempontból a mi családunk is elég "zavaros".
Édes Domi nagyon! A kitekert alvást szerintem mindegyikük gyakorolja, időnként meglepődöm a lányomon, hogy úgy hogy lehet aludni, ahogy ő csinálja. És persze reggelre soha nem ott van ahova letettem. :)

Megyek, ennyi szabadidőt engedett a hercegnő!
Szép estét mindenkinek!
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Sziasztok!

Kriszta!
Nagyon édes Domcsi! Még így maszatosan is össze lehetne puszilgatni a kis pofiját!
Ginus is "elkalandozik" a kiságyban, és majd a frász kerülget, ahogy a kis fejecskéjét belefúrja az ágy oldaltakarójába. Fojton azt lesem nehogy megfulladjon.

Köszi a sok infót, és várom a többit ha tudsz. Az a helyzet, hogy már megvan a telek Gyálon, csak építkezni kell rá. 520 m2-es összközműves üres telek, Január környékén kezdem árulni a csepeli lakást, és annak az árából szeretnénk építkezni, meg a szocpol, esetleg némi lakáshitel.
De az remek ha te ezzel foglalkozol, mert a kuncsaftod leszek lakáshitel ügyben.

Szép estét mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
yusz

Sziasztok Lányok!

Kriszta!
Nagyon édes baba Dominika!

Edina!
Már 3x voltam Ctg-n, minden rendben, 2700 gr-nál tartunk. Ctg-re jövő szerdán kell megint mennem, de most szombaton 9-re be kell menni a dokimhoz a délpestibe, mert lemegy a Balcsira, és mondta, hogy előtte megvizsgál, hogy hogy készüljön, vissza kell-e neki jönnie esetleg. Úgyhogy tényleg a finisben vagyunk. Szedem a homeopátiás szereket is, hátha könnyít majd valamit és végre beszéltem Békési Erzsike szülésznővel is, Őt ajánlotta a dokim. Tornán voltam még most kedden is, de jövő héttől már nem hiszem, hogy megyek, tiszta szauna volt a teremben, alig tudtunk csinálni valamit. Majd küldök Neked is SMS-t, ha megérkezik a hercegnőnk, már várjuk nagyon.

Judit!
Nekem pár ismerősöm kiköltözött erzsébetről gyálra miután családjuk lett és kertesházba akartak költözni, és mindannyian szeretnek ott lakni, biztos megszeretitek ti is.

Sziasztok
Lilla
Vendég

Sziasztok!

Kriszta!
Domi igazán zabálnivaló gyerek. :lol: Jó nagy baba már!!! Keresztben már el sem fér az ágyban. :lol:

Yusz!
Még az jutott eszembe, el is felejtettem neked írni, hogy Zsófinál is ugyanez volt a helyzet. Hosszú hetekig volt zöld a kakája. Ugyanis két mellből etettem, és így rengeteget evett. Onnan tudom ezt, h sokáig méregettem minden evés előtt, és evés után is. Volt olyan, h 170 grammokat megevett már néhány héttel ezelőtt, így két mellből. A védőnővel végül kiderítettük, hogy ezért volt zöld a kakája, hogy rengeteget evett. Onnantól kezdve elkezdtem újra egy mellből etetni, és megint kisárgult a kaki. Úgyhogy lehet, ha te is egyszer lemérnéd kaja előtt, és közvetlen utána is, kiderülne, h sokat eszik. Emiatt lehet zöld, és emiatt hasfájós. Mondom, a védőnő mondta meg nekünk is.
Egyébként én is a legelső naptól kezdve iszom a tejszaporító teát, és semmilyen hatással nincs a székletére nézve. Most is iszom, és most sárgát kakil Zsófi.

Na holnap megyünk a klinikára EEG-re. Kíváncsi vagyok mi lesz. De nagyon figyeljük azóta ezeket a kimeredéseit, de nem valószínű, hogy epilepszia lenne.

Puszi:
Évi

Kép
evisan

kriszta igazi édes kislány a Dominika!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

sziasztok!!!

na akkor teszek egy próbát oké???
ő lenne horváth norina baba!!! Kép még a kórházba
Kép ez a mama karjaiban Kép itt pedig alszom

remélem sikerült!!!majd még csinálok ha igen és rakok ki nektek!!!
viszont segítsetek már nekem!!!norinának kicsit jobban csipásodik a bal szeme és törlöm kamillával meg kaptunk szemcseppet a dokibától!!!van még rá valami gyógymód???és a kicsi keze ha ki van száradva akkor kenhetem johnsons testápolóval???amugy nagyon nyugis baba tényleg!!!és mindig mosolyog!!!tegnap amikor porszivóztam akkor is mosolygott csukott szemmel!!!és nem jött segíteni!!!
és mégegyszer nagyon szépen köszönöm mindenkinek a gratulációkat, nagyon jól esett nekünk!!!
na megyek mert nyöszörög!!!
sziasztok!!!ági és norina

Kép
Kép
snápi

na még egy kicsi!!!

Kép mindig mosolygok Kép a horváth család Kép vigyázz lelőlek!!! Kép kezeket fel!!!

látszik rajta hogy 4050grammal született???
az jó ha olyan 70-80-90 grammokat szopizik???
látszik a kérdéseimen hogy első gyerek mi???
sziasztok!!!
ági és norina

Kép
Kép
snápi

Szia Ági!

itt is megnéztem Norinát :lol:

a szemével kapcsolatban nem tudok tanácsot adni,sajnos...
de a johnsons testápolót sztem még hanyagold...ilyenkor még gyógyszertári testápolót "kell" használni tudtommal... Larának is száradtak a kezén és a lábán a kis hajlatok,szóltunk a dokinéninek és írt fel "egyszerű" testápolót ... az egyszerű azt jelenti,hogy nincs benne gyógyszer... egyébként azt mondta erre a védőnő,hogy a gyógyszertári fürdetőkrémel is be lehet kenni,ha száraz,mert az sem árt neki...

nekem is sok kérdésem volt :wink: és még lesz is tuti..

üdv

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

MESI!!!

MI NEM KAPTUNK TESTÁPOLÓT!!!FÜRDETŐNK AZ VAN DE NEM BAJ HA UTÁNA A SZÁJÁBA VESZI A KIS KEZÉT ÉS LENYALJA MERT MOST MÁR GÁZ HA A KESZTYŰT FELHÚZOM NEKI MERT NAGYON MELEG VAN!!!AMUGY NEM JOHNSONST HANEM NIVEA BABYT VETT A FÉRJEM NEKI DE EZEN SINCSEN FELTÜNTETVE HOGY HA A GYEREK LENYALJA AKKOR MI LESZ VELE!!!
MEGPRÓBÁLOM A FÜRDETŐVEL AKKOR!!!
KÖSZIKE SZÉPEN ELŐRE IS!!!
ÁGI ÉS NORINA

Kép
Kép
snápi

Sziasztok!

Krisz! Látszik a képeken hogy nálatok az evés csupa móka! :) Annyira aranyos Dominika az összekent pofijával. Igazi kislányos pofija van. Azok a nagy szemek! Tényleg szó szerint ennivaló a kiscsaj!!

Ági! Egyetértek Mesivel! Egyenlőre a doktornénitek által felírt testápolót és fürdetőkenőcsöt használd! Mi még mindig nem használunk mást pedig már 15 hónapos a fiam. Én több embertől hallottam hogy a Johnson termékek allergiát okoznak. De van akinek a Niveás és más termékek is. Sőt egy unokatestvér kisfiút fél évesen a Neogranormon babafürdetőjével fürdettek és tele lett allergiás kiütésekkel.
Egyenlőre minden illat- és egyéb anyagoktól mentes cuccokat vegyél a gyógyszertárban a babának a dokinéni által felírt receptre - mert így olcsóbb. Egyébként lehet recept nélkül is kapni mindent.
Az új tanács pedig amit a sógornőm kapott csípásodás ellen a három hónapos fiának, hogy ne! kamillateás vattával mossa hanem sima forralt vizes majd langyosra lehűtött vizes vattával törölje. Állítólag már a kammilla sem jó mindenre. Én is meglepődtem hiszen régen mindenre ajánlották. De miután nem sima vízzel mosta a kisfiú szemét, alább is hagyott a csípásodás (ez most volt egy hónappal ezelőtt). Gratulálok a kislányotokhoz, gyönyörű! És milyen nagy haja van!
Mivel személyesen nincs nagy tapasztalatom a szopizás terén, én is sógornőmtől kérdezősködöm hiszen ő tud szoptatni, szerintem ez a mennyiség jó amit eszik a Norina hiszen még csak egy hetes de már 80-90 ml megeszik.

Mannogab! Esetleg lehet reklamálni új kép ügyben a picikéről?

Evisan! Szedjél valamilyen vitamint mindenféleképpen nehogy úgy járj mint én! Krónikus vashiányom volt a szülés után és a hajam kb. fele kihullott. Szerintem a szülés után vérveszteség pótlására nem minden esetben elég a vitamindús táplákozás, szükség van kiegészítésre. Mikor vérvételen voltam a vas értéke 5 körül volt és ennek az értéknek az alsó határa egy 30 év körüli embernél 9! De a legjobb ha 15 vagy 20 vagy több....

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Snápi: nagyon cuki Norina baba! Szerintem ne izgulj a szopizás miatt, mert ha van elég pisi-kaki a pelusban és Norina elégedett akkor minden rendben. Még pici a pocakja, legfeljebb többször kér tejcsikét!
Tudom, könnyű mondani, hogy ne aggódj, én is agyon aggódtam magam az elején, de olyan jól belejöttünk a szopizásba, hogy 17 hónapig abba sem hagytuk. Szerintem akkor is csak azért hagyta abba a ficskám, (a legnagyobb bánatomra) mert terhes lettem és már nem ízlett neki a tejecske. Most már ugyan nincs tejem, de néha rácsatlakozik a cicire, csak úgy nosztalgiából.

bábaildi: küldtem neked privit, csak még kezdő vagyok a neten, remélem megkaptad!

Mindenkinek: Még mindíg tök béna vagyok, nem tudok képeket feltenni. Csináltam itt a babaneten egy fotóalbumot ott megnézhet minket aki csak akar! A fotóalbum címe: M.Matyika 2006

Üdv! Móni
morca

Sziasztok!

Évi! Köszi az ötletet le fogom mérni. Már úgyis kíváncsi voltam, hogy valyon mennyit szopizik egy evésnél.
De legtöbbször kénytelen vagyok két mellből etetni, mert éhesen sír tovább.
Nekem az is fura, hogy nemcsak sárgászöld a kaki, hanem elég szagos is. Sokkal inkább mint a sárga.

Ági! Nagyon aranyos Norina! És milyen hajasbaba!
Mi is a gyógyszertári fürdetőt használjuk, de vettem Johnson babaolajat, amit vizesen kell a picurra kenni.
Ginusnak a nyakredők száradtak ki, hiába krémeztem.
Most hetente kétszer használom az olajat és semmi szárazságot nem tapasztalok. Nagyon puhává és bársonyossá teszi a bőrt, főleg a hajlatokban!
A másik dolog, hogy nem szabad minden nap használni a fürdetőt sem. Hiszen ezek a picik nem "koszosak". Hetente két-három alakalommal elég a sima melegvíz. Csak a pancsolás és "rituálé" miatt.

Sziasztok, Judit

Kép

Kép

Kép
yusz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?