Új privát üzeneted érkezett!

Hoppáááááááááááááááááááááááá!Laptető! :D
Szeretném, ha ebben a ciklusban már valami jó is történne!Kezdetnek ez a laptető nem rossz! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Babszi!
Nagyon sok Boldogságot Nektek!

Zazzy!
Sajnálom, hogy nem ismerhettelek meg személyesen. :cry:
Ami a laptetőt illeti, legyen igazad!!!
Te figyi: a Premenst mikor kell elkezdeni? Merthogy vettem, csak nem tudom, mikor kezdjem el, hisz a ciklus 20valahanyadik napján vagyok. Ha most elkezdem az is jó???

Hmmmm, megláttam a tikkereden a göridinnyét és a csöpög a nyálam. :?

hajni...
Budaörs

Hajni!
Én is sajnálom, hidd el, de hátha szervezünk majd privát talit is így topikosok, és ami késik, nem múlik!
Elvileg 1.cn-en kell kezdeni, de nekem is azt írta múltkor Rambóka, hogy szedjem nyugodtan(mikor abbahagytam ciklus közben, aztán újra elkezdtem)Végülis gyógynövényes, ártani biztos nem árt!

Nem akartam senkinek rosszat ezzel a dinnyével, de változtatni akartam vonalzót, és nem tudom írtam-e már, hogy dinnyetermesztéssel (is) foglalkozunk, már úgy várom!Már lassan jönnek a pici körömnyi dinnyék!Olyan édesek, úgy imádom, mikor olyan picik, hát még amikor már érett!Iszonyat mennyiséget képes vagyok megenni.Illetve képes voltam... :( Remélem sikerül betartani.Tudjátok milyen érzés ott mászkálni a rengeteg dinnye között(mind isteni), bármikor földhöz lehet egyet vágni és kézzel-lábbal enni! :lol: Aaaaaaaaaaaaaannyira jó!Abba is hagyom, mert már az én nyálam is csorog...

Kép
Kép
zazzy

Szia Csillagfény!
Jó, hogy hallok ellenvéleményt is a closyt mellett. Épp egy másik fórumon ajánlottak e helyett egy homeopatiás bogyót: sepia officinalist, hogy először ezzel próbálozzak, mert másnak ezzel sikerült babásodnia. Nem kellett a clostby kúrát elkezdenie.

850 mg * 3 szedek metből naponta, azt mondták, hogy ennél többet nem kell. A Tűű doki nem ajánlott gyógyszerváltást, és a nőgyógyászom se akadt ki a 178-as IR eredményen.

A közös mindkettő véleményében az volt, hogy stimulálásra küldtek.
Szerinted?????? ennyi elég is lenne?
Nem kellene az IR-nek lejjebb mennie, megtalálni az igazi bajt?

KépKép
charlott

charlotte, én nem vagyok orvos. passz.
nem tudják mitől ilyen magas az IR? ezt mettel nézték? (ez mennyire magas? mennyia normális?)
ha babát akarsz, akkor én először arra koncentrálnék. én a terhesség meg szopi alatt nmem fogok metezni, és ha majd nem akarunk, akkor beállítjuk. de én nem vagyok benne biztos, hogy nekem inkább a diane lenne a jobb. nekem még sose néztek IRt.

én a homeós bogyókba nem hiszek, de valakinek használ.
de akkor lehet, hogy elmenék egy homeos dokihoz. (olyanhoz, aki végzett orvos)

Kép

Kép
csillagfény

Babszika!

Gondoltam RÁD tegnap! :)

Jó időtök volt és remélem minden kitűnően sikerült! :)

Nagyon sok boldogságot kívánok! :)
Vendég

Zazzy!
Merre laktok? Hmmmmmmmmmmmmm, dinnyetermesztés. Aztaaaaaaaaa énisénisénis. Lehet nyáron meglátogatlak :D :twisted: :D :P Mikor is kezdődik a dinnyeszezon?Pont valamelyik nap gondoltam bele, hogy én imádom a dinnyuszt és mi lesz velem nyáron??? Ha nem ehetem magam degeszre én beledöglöm. Érdekes, mert tavaly nyáron volt olyan nap hogy csak dinnyét ettem egész nap és fogytam :shock: . Igaz wcre is jártam nem is keveset. Egyszóval imádom na.

hajni...
Budaörs

Babszikának sok boldogságot! Képeket kérünk!

tényleg hajni, mit is jelent a laptető? a múltkor ez enyém lett. :D

dinnye: sztem ha mást nem eszel, az még jó is, kicsit kimossa a szervezetedet. csak mondjuk nem 3x eszel, hanem óránként egy kicsit. én is szoktam dinnyenapokat tartani. :D

mondjuk jobb, mintha üdítőznél. bár érdekes, nekem az üdítő egyáltalán nem kísértés, én csak vizet iszom. :D

Kép

Kép
csillagfény

Sziasztok!

Sztem minden nagyképűség nélkül mondhatom, h az én programom volt a legjobb!!!!!!!

Egyenlőre egy darab képem sincs, de csodálatos volt minden.

Igaz, Bálintom otthon hagyta a csokromat, de közel volt a szállása, úgyhogy nem volt gond. (esküszöm, még tetszett is, h volt baki)

Babonák kipipálva és nem találkoztam menyasszonnyal!!!!

Bálintom nem táncoslábú, de végig táncolta az éjszakát. Állítólag minden vendégünk jól érezte magát, a vőfélyünk is azt mondta, h éjfél után elmegy, de 4-ig maradt.... ez biztos jelent vmit

Igazatok volt: életem legcsodásabb napja volt. Jelentem: kicsit sem izgultam!!!!! - egyedül az aláírással volt gondom. Na nem azért, mert a lánykori nevemet akartam írni, hanem mert akkor remegett a kezem.

Azt mondják, h a papír nem jelent semmit.... nem a fenét!!! Sztem nagoyn is sokat! Imádom a jobb kezemen lévő gyűrűmet nézni, ami már jó ideje megvan, de csak most tudom igazán, h mit is fog jelenteni! Most gondoltam végig, h mit jelent ez.
Csodás!

Szép napot nektek!!!

babszika

babszi, nekem kifogyott a toll a polgárin. :D
de a házasságunk nagyon jól sikerült! :D
persze hogy jelent. teljesen más valakinek a FELESÉGÉNEK vagy FÉRJének lenni, mint élettrsnak, vagy partnernek, vagy bármi másnak. más és kész. az össze médiakampány ellenére.
és az a jobb kézen lévő gyűrű sok nehézségen is átsegít majd, sok erőt ad.

Legyetek nagyon boldogok!

Kép

Kép
csillagfény

Babszi!

Nagyon sok boldogságot kívánok nektek és mihamarabbi babásodást!!!!!!!!

Kép
gyorfitimi

Sziasztok Lányok,

Babszika: gondoltam rátok szombaton! gyönyörű időtök volt!
SOK-SOK BOLDOGSÁGOT NEKTEK!!! ÖRÜLÖK, H NEKTEK IS OLYAN CSODÁS ESKÜVŐTÖK VOLT, AMIRE VÁGYTATOK!!
és osztom a véleményed a papírral, gyűrűvel kapcsban!! :lol:
képeket várjuk az előnászút után!!

Zazzy: dinnyét , dinnyét , dinnyét!!!! :o

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Kép

Amíg a táblázat kezelője nem jön...Módosításokat pü-ben!Köszönöm.
tabla

Sziasztok!

Babszikának akarok nagyon sok boldogságot kívánni!
Kép

Tücsök

Mi van veled? :shock: :roll: Voltál egy csomó vizsgálaton, vannak már eredmények? :wink: :shock: :D :roll:
Vendég

Lányok!Jelentem voltam ma a dinnyeföldön és már paradicsom nagyságú dinnyék vannak!!! :D Nyami! Gyertek csak gyertek! :lol:

Kép
Kép
zazzy

Babszi: Gratulálok nektek! Remélem, egy ilyen szép esküvőnek méltó befejezése lett ;) vagy ha úgy tetszik, a házasságotok méltóképpen kezdődik... ;)

Zazzy: ez hátba támadás :lol: Mindegy, jön Hugom délután és elvisz epret szedni. :D Jól tele fogom magam enni fincsi, friss eperrel :)

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.Amióta újra szedem(folytatom)a Premens-et, rohamosan múlnak az arcomról a ragyák.Létezik, hogy ettől???
Minden reggel elfelejtek visszaállni hőmérésre :evil: Így ilyen tájban jut eszembe, hogy megint elfelejtettem... :?

Kép
Kép
zazzy

A premens mire jó? mi van benne? babaváráskor lehet szedni?

Kép

Kép
csillagfény

Sziasztok!
Én a premenset prolaktinra szedem. gyógynövénykivonatot tartalmaz. ha jóltudom barátcserjét.
Betegtájékoztató szerint terhesség időszakában nem szabad szedni.
Mókica
mókica

Igen barátcserje kivonatot tartalmaz. és mérsékli még a menses előtti panaszokat is. Ez nálam bevált. mióta szedem nem görcsölök előtte.
mókica

Sziasztok!
Látom megint kihaló félben a topic...

Babszika, nagyon sok boldogságot kívánok, így utólag de annál nagyobb szeretettel!!! Gondoltam rád én is szombaton, hogy milyen szép időtök lett!:-)

Ditke, szívem csücske!;-) Írtam neked privit, lehet hogy nem ment át? :roll:

Az eredményeket egyébként 15 nap múlva ígérték!

Rejoka és még akit esetleg érdekel a hormon kérdés! Tegnap voltam Tűű-nél (most nagyon a szívembe zártam, olyan sok erőt és bátorítást kaptam tőle!) és azt mondja, hogy a ciklusnaphoz képest magas egy kicsit a prolactinom, de annyira nem hogy gyógyszert kéne szedjek rá (azért felírt napi félszem Bromot, hogy tuti sikeres legyen a lombikom) Azt mondta, hogy most menjek lombikra mert még tart az Avandia hatása+ kaptam Merckformin XR-t,amiből idővel meg kéne próbálnom elérni a napi 2000mg-ot ugyanis nekem nagyon sz@r a terheléses cukrom! Azt is mondta, hogy megérti az elkeseredésem, hiszen én nem vagyok túlsúlyos (nincs az a látványos fogyás mint a ducibb hölgyeknél), van peteérésem is (akinek eddig nem volt, annál ugye nagyot lendít a hitén, ha elkezd mensizni, lesz PÉ-je)...szóval tudja, hogy nehéz így hogy nem látok javulást, de hinnem kell a Metben, mert nekem IR-em van és ezért nem sikerült eddig a baba! Sajnos nálam tényleg az a helyzet, hogy nincs bennem görcsös akarás a baba után, hanem szinte az ellenkezője: teljesen lemondtam róla, és egyáltalán el sem tudom képzelni, hogy nekem lehet babám...ezért is megyek ma este egy dokihoz aki remélem hogy segít újra hinnem...
Vendég

Tücsikém: örülök, h Tűű segített most és remélem az esti doki (gondolom pszihomókus, v kineziológus) segíteni fog hosszú távon, ahogy te írod, újra hinni!!!!! nagyon , tiszta szívből drukkolok nektek!!! drukk a bromohoz és az új methez, remélem ezt a szervezeted bírni fogja rendesen!!
remélem kezded kiheverni a múlkori rossz tapasztalataidat!!!
sokat gondolok rátok!! pusz nektek!!!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Czinki (miért nincs ölelős smile?) annyira kedves vagy hogy így törődsz velem, köszönöm! Tűű doki tegnap tényleg nagyon sokat segített, szóval asszem kezdek jobban lenni lelkileg! Pussz!!!
Vendég

Tücsikém: minden kívánságod így teljesüljön!!! :lol:
Kép
Kép
csup!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Tücsi: Most olvaslak. De jó, annyira örülök, hogy egy kicsit megsimogatták a lelked. Remélem ez a sok kezelés végre tényleg meghozza a várt hatást ;)

Kép

Kép
bettica

Bettica: azta!!!! 2 hét és Bencétek megérkezik!!! :shock:
hogy repül az idő! :o gondolom, már nagy az izgalom! :D

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Czinki: Legalább mutatna némi hajlandóságot :lol: De olyan jól érzi magát odabent, hogy szerintem majd úgy kell kicsalogatni :lol:

Kép

Kép
bettica

Bettica: :lol:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Tücsi, ölelős smájlim nincsen de bedigitalizálom az ölelésem:megy...most!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Lányok-lányok! Olyan édesek vagytok!!! KÖSZÖNÖM!

Cziki, nagyon ügyi vagy smile ügyben (meg egyébként is);-)

Bettica, hú ebben a melegben nem lehet egy leányálom a nagy poci... Kitartás!+++++++++++

Hunci, ide ért! :D Cupp!
Vendég

hormon ügyben még az érdekelne, hogy lányok, akik szedtetek dianet, vagy más fogigátló, akkor is betegesek voltatok? én asszem igen. pedig az visszanyomta a tesztoszteront. vagy a ogigátló is gyengíti az immunrendszered?

ma kezdek 1/4 mettel este.

Kép

Kép
csillagfény

Babszika, és Czinki, hatalmas gratula az esküvőtökhöz!
Babszi, remélem megkapjátok a legcsodállatosabb nászajándékot! ;)

Tücsi, akkor mikor lesz a lombik? Tiszta szívemből drukkolok (a spontánhoz is)!

Csillag, én nem tapasztaltam, hogy rosszabb lett volna diane alatt az immunom. Ha jól értem, akkor a feltételezés az, hogy minél alacsonyabb a tesztoszteron, annál alacsonyabb az immunrendszer is?
Nekem most csökkent a télen, és kicsit tényleg betegesebb voltam. De volt rá más magyarázat (is).
Kíváncsi vagyoktényleg van-e összefüggés!

Kép
mamint

Tücsi! :D

Szóról szóra leírtad az érzéseimet!
Nem nagyon hiszem el, hogy sikerülhet...
Én is kedden voltam T. dokinál 16.20-kor! Te mikor mentél?
Nekem a hormonjaimat is nagyon dícsérte, szóval most már a lelki oldalon is tevékenykednem kell. El kezdtem járni tálas masszázsra, na az valami isteni érzés!
Hétvégén volt tesóm esküvője. A ruhák jól debütáltak. A lelekemet is kitáncoltam.
Hétfőn volt az ötötdik inszem, most két hét várakozás, ami nem lesz hosszú, mert annyi a tennivalóm, hogy csak úgy elreppennek a napok.

Lona
lona1

Sziasztok!:-)

Csillag, amikor én szedtem Diane 35-öt az még 1992-1996 között volt, nekem akkor sem volt valami jó az immunrendszerem! Most viszont tavaly december óta feltűnően sokat javult! Szerintem összefüggésben van a Met szedésemmel (tavaly október 2-án kezdtem)

mamint!:-) Kb 4 hét múlva lesz a punkció, de majd jövő hétfőn egyeztetünk a dokimmal! Sajna spontán baba most fizikailag is kizárt (tegnap-tegnapelőtt lehetett ovim, a párom meg lázas beteg, szóval nem volt szex. De nem baj legalább nem fogok egy picit sem reménykedni hónap végén, és akkor nem fogok pofára esni!;-))

Lona, már hiányoltalak, tudtam hogy most volt az inszem, szóval drukkoltam és drukkolok most is!;-) Pedig sajnos igaz, hogy a dolgok 90%-a az agyban dől el! :? Én most később mentem Tűűhöz: 18,30! A ruhákról ígértél képet!;-)

Tegnap akupunktúrás kezelésen voltam (a lány orvostanhallgató+ az anyukája is a keleti gyógyítással foglalkozik már 20 éve), még mindig le vagyok döbbenve: altató nélkül átaludtam az éjszakát annyira szuper volt a kezelés!! :shock: (biztos írtam már, hogy alvás problémáim vannak, nem tudom leállítani az agyam+ mindent magamba fojtok, nem tudok sírni, kiabálni stb és most úgy tűnik ez a kezelés segíteni fog, hogy oldódjon bennem a felgyülemlett feszültség) Nagyon szeretnék elmeni egy agyturkászhoz is, de sajna a párom agyturkásza nyugdíjba ment és egyenlőre nem tudjuk kihez mehetnék! :( (ha tudtok esetleg egy jó pszichológust megköszönném!;-))
Vendég

Tücsi, én is altatózok....sajnos....jár az agyam, agyalok, álmomban is tanulok stb....tök szar érzés!De az akupunktura nagyon jó!

Lona+++++++++++
Vendég

Tücsikém: örülök, h már az első kezelés után volt egy poz élményed!! remélem mielőbb feloldják a feszültséged és nem lesz semmi akadály, h jöjjön KisTücsök! de hát azt mondtad, h arany embered van, és egy arany emberrel nem lehet veszekedni és dühöngeni!
az én párom meg olyan nyugodt, h ha veszekszem vele sem idegesíti fel magát, erre én meg mégjobban felhúzom magam! :evil:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Hunci, hát ez az! Én is állandóan számolok, tervezek, a párom szerint lehet hallani ahogy kattog az agyam! :?

Czinki, bizony a párommal nincs veszekedni való, de vannak munkatársaim, meg úgy egyáltalán a többi ember a páromon kívül aki igen csak felszokta nyomni az agyam, vagy megbántanak és én hónapokig rágódom rajta stb...
Vendég

nekem az a feltételezése, hgy azért ilyen xar az immunrendszerem, mert vagy magas volt a tesztom, vagy dianet szedtem, vagy terhes voltam. mindegyik lenyomja az immunredszert.
tegnap kezdtem a negyed mettel. remélem nem lezs fosi. :oops:

Kép

Kép
csillagfény

ja! és ma úgy tűnik megjön. ilyen gyorsan hatna a met? túl sok véletlen.

Kép

Kép
csillagfény

Tücsikém: akkor vedd be a leszarom tablettát, és minden hülye munkatársat szard le!! és inkább dühöngd ki magadból a dolgokat, a párod tuti meghallgat. tudom , h sokan azt mondják, h nem jó hazavinni a munkát, de mi ki szoktuk dühöngeni magunkat otthon és elküldjük otthon a hülye munkatársakat p-ba. meghallgatjuk egymást, nyugtatjuk egymást, tanácsot is adunk, és legalább megnyugszunk!

Csillagfény: nem tudom, h a tesztoszteron és az immunrendszer között milyen összefüggés van. nekem is magas volt a tesztoszteronom, majd a met hatására lecsökkent, de nem éreztem én változást. persze attól még lehet kapcsolat.

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

egy munkatársam most mondta ebéd közben, h nem szabad stresszelnünk magunkat, mert 3 mp alatt annyi stresszhormont termel a szervezetünk, ami 1 hét alatt ürül ki!! :shock:
szóval csajok, semmi stressz!!! tudom, h lehetetlen, de meg kell próbálni!! :wink:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Számítógépfüggő babaváróknak:

http://izoom.blog.hu/2008/04/07/usb_ter ... szt_gadget

:lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Van valakinek otthon Clearblue tesztje? Megnézné, h. abba bele van-e írva az érzékenysége?

Mert kíváncsivá tett, h. mindenki ezt a tesztet isteníti, miközben még a saját honlapjukon sem sikerült megtalálnom az érzékenységét, viszont egy helyen összesítésben 50 IU/l-t (!)írtak, ami alapján ennek lenne a legrosszabb az érzékenysége. Akkor viszont pofátlanul drága!

Olyan kis aljas szöveg van a honlapon, h. ......a terhesség során a HCG szintje változik......egy 20-as érzékenységű teszt jóval hamarabb kimutatja a terhességet, mint egy 50-es érzékenységű......
De sehol egy infó, h. az övék valójában milyen érzékenységű!

Meg nagy duma arról, h. már 4 nappal a várható mensi előtt kimutatja a terhességet, de aztán csatolnak egy kis táblázatot, amiben az van. h. kb. 50%-ban, meg, h. ha mégsem pozitív, ismételje meg a várható mensi napján. Na ja!

Egyébként megnéznétek az otthon fellelhető tesztjeitek tájékoztatóit? Mert akkor összeírnám az összeset, h. később egyszerűbb legyen megnézni, ha vkinek kéne infó ilyesmiről.
Köszi!

rambóka

Basszus!

Azért ez durva:
http://www.eekh.hu/index.php?option=com ... &Itemid=35
Már a terhességi teszteket is hamisítják???? :shock:
Az ember listával menjen a gyógyszertárba, h. beazonosíthassa, h. valóban azt kapja-e, amit venni szeretne? :evil:

rambóka

Sziasztok!

Majd még visszaolvasok, csak mostmár csakazértis begyűjtöm a terhességi tesztek érzékenységét!

Ha valakinek van otthon tesztje, legyen olyan kedves, nézze már meg nekem, h. mi van rájuk írva! (nem a rizsát, az "ez aztán közvetlenül beágyazódás után is 100%-os" típusút, hanem a konkrét adatot.

Eddig meglepő dolgokat találtam, ha kész, feldobom ide, de nálam bármikor előkereshető lesz.

rambóka

Rambóka!
A clearblue tényleg 50-es!!
Én egyszer megkerestem ezt az infót. Ha jól emlékszem a dobozon volt feltünteteve nagyon apró betükkel. Nehezen találtam meg rajta. De nincs ilyenem, így nem tudom neked lefotózni.

Tücsi!
Még egy hét és lesznek fotók! Tudod retus meg egyebek...
A befeléfojtás és sírásképtelenség legjobb ellenszere nálam a closti+progesteron kezelés! Ami a szívemen az a számon és pár napja a Rex kutyaotthon reklámjától(ahol az anyakutya krétával körbe van rajzolva) rendesen sírógörcsöt kaptam. Tegnap a régi általános sulimban volt kiállítás megnyitóm, rendesen küszködtem a könnyeimmmel, pedig nem vagyok ilyen meghatódós fajta. Szóval nem könnyű most velem! :D

Lona
lona1

Sziasztok!
Én is úgy tudom, hogy a Clear blue 50-es érzékenységű, de nekem most egy jó ideje semmilyen tesztem nincs itthon!

Lona, ami a szívemen a számon az nekem is megvan (gyogyi nélkül is!;-)), de utánna még napokig-hetekig őrlődöm a dolgokon! Pityergés nekem is megy (a kutyáktól én is állandó jelleggel meghatódom), de az hogy jól kisírjam magam, és utánna megkönnyebbülök olyan nincs nálam! Ha ez vigasztal: velem alapjáraton sem könnyű!;-) :lol:
Vendég

Sziasztok,
Clear blue 50-es érzékenységű??
mikor én kérdeztem, mindig azt mondták, h gyógyszertárban csak 20-as és 25-ös van, és nekem minidg 20-ast mondtak a clear blue-ra. :roll:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

gyantáztam. ez a cukorgyanta tényleg fantasztikus. nem is fáj (annyira), és le lehet mosni vízzel, nem ragadsz utána.

a gond az, hogy az arcomon vannak apró (de sajnos sötét, vastag) szőriék, és ezeket sehogyan se tudom leszedni. :oops: a gyantához rövid, borotválni meg nem igazán ajánlatos.
nincs valami tippetek?

egyszer voltam véleges szőrtelenítésen is. kb 5 évre keuelhetővé tete a dolgot. most viszont nincs ennyi mani, és amellett is kellett néha gyantázni.
más pcosnak is van ilyen baja? 8)

Kép

Kép
csillagfény

Szia Csillagfény!

Igen sajnos nekem is van ilyen bajom. Pár szál ugyan, de jó vastag és sokkal sötétebb, mint az összes többi és nem is olyan apró. Én speciel csipesszel ki szoktam húzni. A borotvánál talán jobb megoldás.

Bettica!

Hogy bírod ebben a nagy melegben? Semmi jele, hogy Bence készülődne kifelé? Bár még az a 12 nap hosszú idő. Hamar elindulhat bármi és akkor jön életed egyik legszebb pillanata. Tudom, hogy nem szép dolog ilyet mondani, de úgy irigyellek.

Na puszka mindenkinek!

Kép
gyorfitimi

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?