Új privát üzeneted érkezett!

Tina!

A múltkor a cicid arra keresletre volt beállva, hogy szopikon kívül minden fejésre leadjon még 160 tejet. Most a babádra van beállva egyedül. Miért tudnál egyszer csak mindjárt pár cseppnél többet fejni???
A babád ilyen. Most gyakran kel. Az enyém is ilyen. Most gyakran kel. Amikor 20h-tól éjfélig 4x szopizott,( holott volt idő, amikor este 8 után legközelebb csak fél négykor), akkor azt mondtam, hogy fog a fene gyereket hurcolni egyik szobából a másikba álló éjjel. És nem vittem vissza az ágyába fél egykor. Hozzá kell tennem, hogy anyahiány lehetett a háttérben, mert onnantól legközelebb csak 3/4 6-kor éhezett meg. Persze most meg lehet féltékeny a nagy, hogy a kicsi miért alhatott velünk... Ez OFF.
Ja és evett, amikor kelt, minden alkalommal. De a baba-gyomor csodákra képes, ha anyát kell meggyőzni a nélkülözhetetlenségéről...

Biztos vagyok benne, hogy nem lett kevesebb a tejed. Csak a baba az éjszakádat is akarja. Kép Bevallom én azért időnként szívesen aludnék... Kép

Snoopy
snoopy

Snoopy,
köszi. Akkor másnál is így működik nagyjából. Ez azért megnyugtató.

Tina
tkriszta

Pele!

Igazad van, már van időpontom is.
(Csak ugye ki szereti az ilyesmit, de hát ez van.)

Köszönöm a választ!

Manka
mankazs

Sziasztok!
Klára, nekünk pont ugyanez a problémánk, én is attol félek, hogy hamar el akarja választani magát a kisfiam, aki még csak 8 honapos...

Pele multkor segitettél, meg a többiek is, mikor irtam, hogy harap, és nem fogadja el a cicit. Szoval a harapás továbbra is megvan napközben, ha nem akar szopizni... De már alig szopik napközben 2-3x, max. akkor, mikor épp felkelt a szunyokálásbol, és félálomban kortyolgat... éjjel továbbra is megy a szopi, de ma pl. már az esti (ahogy Klára emlitette) összebujos szopi sem kellett neki.
Tudom, irtátok, ne személyes kudarcnak fogjam fel, meg nem velem van baja, csak másféle étkezési modszert (a szilárdat kanálbol) részesiti elönyben, gondolom mert könnyebb... de mégis...
Hogy legyek türelmes, hogy probálkozzak? Még inni mást mi sem nagyon ittunk, most gyakoroljuk a pohárbol ivást, de eddig csak pancsolt benne a kezével.

Szoval most én döntöm el, hogy szopizzon e tovább, vagy ö. Egyáltalán tehetek valamit, ha végleg lemond rola? Adjak neki kevesebb szilárdat? Napi 3x eszünk, 1x gyümit, 1x fözeléket, 1x gabonapépet.
Már hallottam mástol, hogy neki is volt ilyen, aztán vissza jött a szopikedv, de mit kell ahhoz csinálni? Csak sir, elfordul, harap, stb. ha szopiztatni akarom.

Az is fura, hogy a menszim 3 honap után megjött, aztán 2 honapig semmi, aztán 1 honapig jött cseppekben, azota 2 honapja megint semmi... most van valami pici pötyögés... ez befolyásolhatja??

Elöre is köszi a segitségeteket!!

Üdv:Heni
kheno

Sziasztok!

Tina!
Hát persze, hogy eszik, hiszen olyan finom a tejecskeKép Fejni nem tudás semmit sem jelent a tejmennyiségre nézvést, Snoopy tök jól leírta, hogy miért. Nem szükséges fejned, biztos, hogy nincs semmi gond!!

Klára!
Ez egy ilyen időszak, gyakran úgy tűnik, mintha ekkor a babák elválasztanák magukat. Holott csak nagyon érdekes a külvilág és most már képesek is fölfedezni, ez fölöttébb lefoglalja őketKép Ám a legtöbb esetben pár hónap múlva visszajön a szopizókedvük, sőt van, amikor nagyon gyakran kezdnek kérni megintKép
Kitartás, kínálgasd, amikor úgy gondolod, hogy szopizna.
Ivás: próbáld szopival kínálni. Nem szükséges mást adni neki, csak ha úgy látod, hogy hiába kínálod, nem szopizik, de keveset pisil.

Viki!
Ezekre a tejszaporító teákra sok baba érzékeny. De tényleg a sok szopi a legjobb!Kép inni annyit igyál, amennyi jólesik, nem kell erőltetni. És próbálj pihenni, amennyit lehet.

Kheno!
Ha nem akar inni a babád, nem kell erőltetni. Ez azt jelenti, hogy azért mégis fontos neki a szopi, abból jut folyadékhoz (is).
Az, hogy 2-3x szopizik egy nap, az nagyon jó, meg az is, hogy az éjjeli szopik megvannak még. Nagyon jól csinálod, hogy kínálod, amikor lehet. Tényleg visszajön ám a szopikedv.
Nekem a 2 kisebb közül, akik tandemszopiztak, amikor Bálint volt ilyen 8-9 hónapos, akkor bizony a "nagy", közel 2,5 éves nővérkéje sokkal gyakrabban szopizott, mint őKép Aztán volt fordítva is.Kép
Mensi: a szopikedvet nem hiszem, hogy ez befolyásolná. Inkább a szopik gyakorisága befolyásolja a mensit. De ha ilyen rendszertelen, akkor neked is azt tudom tanácsolni, hogy a biztonság kedvéért keresd föl a dokidat.

Manka!
Hát igen, nem ez a kedvenc szabadidős elfoglaltságom nekem semKépKép De örülök, hogy elmész!!

Pele
pelcsi

Szép napot!

Pele!
Jááááááááááj Kép Kép
Igazából már amennyit törtem rajta a fejem, nem is lenne akkora katasztrófa, csak Borsát féltem, hogy esetleg korábban abba kell hagynunk a szopizást, vagy még túl pici lesz ahhoz, hogy elveszítse egyedül neki szóló kitüntetett figyelmünket, stb- OFFság...
De ha így alakul, hogy mégiscsak növekszik a pocakban Valaki, Ti biztosan elmondjátok majd, hogy a legjobb csinálni a szopival, meg egyébként is...
Szipola

Pele, köszi, tehát nem aggódom. Tényleg mintha a nagyobbiknál is lett volna ilyen ebben az életkorban. Éjjel úgyis bepótolja Kép Klára
klara

Hahó,

Viki,
nem tudom, mennyi időd-segítséged van, de nekem legjobban az alvás jött be. Főleg kora este, amikor Apa már hazajött, lepasszoltam neki a kölköt, én meg fejbevágtam magam, és nyomás aludni, ha csak pár percet is. De tényleg, a napközbeni, éjjeli, akármikori alvás - persze a gyakori szopi mellett - csodákat művel. Minket annak idején úgy eresztettek haza a kórházból, hogy jött velünk a tápszer is - ott is van a dobozban, a kölkec kinőtte, tíz hónapos, még mindig milliószor szopizik Kép

Üdv
Kriszi
kriszi

Sziasztok!

Köszi Pele!
Remélem ugy lesz, és kedvet kap nap közben is jobban a szopihoz... de jo, hogy elég a 2-3 napi szopi... megnyugodtam.
Ma pl. nem kapott reggelit, mert késön ébredtünk, csak szopi volt :-))))) Azután az éhség miatt, megint szopi :-)) De délben már kapott fözeléket.
Szoval probálkozom.
Ha ide jövök hozzátok, mindig visszajön az önbizalmam :-)
Neked is hajrá Klára! Majd számolj be késöbb, hogy alakult a szopikedve a picidnek!

Üdv:Heni
kheno

Sziasztok!

Régen jártam erre mert szerencsére jól mentek a dolgaink...
Igazából a szopihoz csak részben kapcsolódó kérdésem lenne, inkább a szopi alatt bennem meglevő hormonális változásokkal kapcsolatban vagyok elbizonyalanodva.
Remélem nem gond ha itt érdeklődöm és egy kicsit OFF vagyok...
Nekem a szülésem elött soha nem volt nőgyógyászati probélmám, de mióta megvan a baba (4.5h), már másodszor diagnosztizáltak gombát(márha tényleg az). Ráadásul most Candia tipust (meglehet ezt állapitani kenet nelkül?)
Eddig én azt hittem, hogy a szoptatás alatt meglévő hormonális változások miatt, könnyebben lehet esetleg fertőzéseket összeszedni, meg a hüvely ph értéke is megváltozott... De most teljesen elbizonyalanodtam, miszerint van e összefüggés a két dolog között? Remélhetem, hogy a szoptatás befejezéséve megszünnek az ilyen jellegű problémáim?
Ja és ugye az indikátoros krémet lehet használni? Az nem jut be a tejbe?

Köszi,
Amcsi
Amcsi

Sziasztok!

Szipola!
Ne aggódj!! Ha mégis lenne valaki a pocidban, nem kell abbahagynotok a szopizást, hacsak nincsenek görcseid, nincs vérzésed, vagy nem vagy hajlamos a vetélésre, koraszülésre. És mindenféle korkülönbségnek egyaránt megvannak a maga előnyei és hátrányaiKép

Klára!
Vannak olyan lurkók is, akik egyenesen csak éjjel veszik magukhoz a teljes napi kalóriamennyiséget, nappal annyira el vannak foglalva a világ felfedezésévelKép

Heni!
Kép

Amcsi!
Melyik az az indikátoros krém? Egyébként valszeg lehet, mert ezek általában helyileg ható szerek.
A szoptatás önmagában nem hajlamosít a Candida-fertőzésre. Viszont ha szedtél antibiotikumot mostanság, attól könnyen lehet. A cukorban gazdag étrendet is igen kedveli. A babádnak nem volt szájpenésze, pelenkakiütése? Mert egymást is fertőzhetitek oda-vissza.

Pele
pelcsi

Sziasztok!

Pele,
A krémet ugy hívják: gyno-miconazolnitraat, a papirja szerint az orvos utasítására használható szoptatás alatt.
A babámnak volt szájpenésze, de 2 hónapos kora óta nincsen. Antibiot nem szedtem, de az édességet azt nem tagadom meg magamtól.
Szerinted nem kellene kenet vizsgálatot kérnem?

Amcsi
Amcsi

Kalinta!
Ezek az hatóanyagok (hesperidin, diosmin) nagyon sok növényben megtalálhatók un. flavonoid családban tal. vegyületek. A növényekben található mennyiség gyakorlatilag ártalmatlan, vagy kifejezetten elönyös hatású. Ezek a szív és érrendszeri betegségekre hatnak elönyösen. Viszont ez a mennyiség jóval több mint amennyi a növényekben található, ezért a nagy mennyiség miatt nem lehet tudni, hogy csecsemökre milyen hatással van, mivel nincsenek pontos adatok arról, hogy kiválasztódik-e az anyatejben ezért azt ajánlom, hogy szoptatás alatt kerüld.
(ezt a férjem diktálta, aki gyógyszerész)

Esetleg a hatóanyagra rá lehetne keresni, hogy mely növényekben fordul elö, hátha ez is elég, vagy kérdezz rá az orvosnál.

Én csak egy oldalt találtam, ahol mindkét hatóanyagot említik a cikk végén: http://www.medlist.com/HIPPOCRATES/IV/2/084main.htm

Két különbözö gyógyszerészeti programból másoltam ide az ismertetöjét, és egy szakkönyben (gyógyszer vademecum) is megnéztem ahol a köv. ellenjavallat van: A készítmények anyatejben való kiválasztódásáról nincs kellö adat. Ezért a szoptatás alatt a gyógyszer adását kerülni kell.

DETRALEX FILMTABLETTA
Hatóanyag : 450 mg diosmin, 50 mg hesperidin /filmtabl.
Javallat : Chronicus venás elégtelenség. Haemorrhodialis vénák betegsége.
Ellenjavallat : Szoptatás I.
Adagolás : 2x1 tabl. Haemorrhoidalis crisis: 4 napig 6 tabl./nap, majd 3 napig 4 tabl./nap
Mellékhatás : GI- és neurovegetatív panaszok.

Gyógyszer név: Detralex ftabl.
ATC: Kapilláris stabilizáló szerek
Kiszerelés: ftabl. 30 db
Csak vényre adható.
Erősség: +
Hatóanyag: diosmin 450 mg/tbl. hesperidin 50 mg/tbl.
Szokásos dózis:2*1 tabl.
Részletes adagolás, megjegyzések, figyelmeztetés:Hemorrhoidális krizis esetén napi 6 tabl. 4 napon át, majd 3 napig 4tabl.
Beteg tudomására hozandó: Délben és este étkezés közben kell bevenni.
Ellenjavallatok: Laktáció
Mellékhatások: Általános gasztrointesztinális tünetek, M: neurovegetativ panaszok
Gyártja: Servier

Remélem ez segít, ha még aktuális
Kriszta
Nyanya

Pele,
köszi. Tegnap éjjel is óránként evett. Nappal kibírja a 3 órát van, hogy a 4-is, éjjel meg nem. Ez van. Itt volt a dokinénink a múlt héten és büszkén mondtam, hogy nappal már csak 3 óránként eszik erre Ő, hogy mi az, hogy 3 óránkánt már legalább 4 órát ki kellene bírnia. Tovább nem feszegettük a témát. Nem mondja, hogy kéne mást is adni enni. Max. teát, vízet. Neki is az elve, hogy 6 hó csak anyatej.
Anyukám megint jött, hogy nem kéne olyan gyakran ennie már és mást is kéne adnom neki. Erre kérdem én, hogy mikor ott van nála a 2 évesem és éhes nem ad neki enni mert még nem telt el 4-5 óra?Hát persze, hogy ad neki. És amikor Te éhes vagy, Te se eszel mert még nincs itt az ideje?
Ő is eszik ha éhes. Akkor nem értem miről beszélünk!
Remélem érthető, hogy mit akarok mondani.

Sziasztok,
Tina
tkriszta

Sziasztok!

Tina,
Mi is hasonló cipőben járunk alvás terén. Multkor miután napokig óránként ébredt, és már teljesen leamortizált bevezettem az együttalvást, azóta javult a helyzet és most már ujra a saját ágyában alszik. Emellett még szoktam probálkozni olyan trükkökkel, hogy megfordítom, kicsit ringatom, de ezek nem mindig jönnek be.

Amcsi

Ps Egy kérdés: a különszobába áthelyezésen mikortól érdemes gondolkodni?
Amcsi

Jó estét!

Pele!
Megfogadtalak. Igazad van. (megint Kép)
Szipola

Régen jártam erre, gondoltam benézek és kis helyzetjelentést adok az én gömdölyödő Robókámról. Már 6250 +et nyomunk aminek nagyon örülök. Nagyon mozgékony baba. Bár mostanában hasról hátra már nem akarr forogni, de háton meg kézben annyira eleven. Ülni szeret, nem tudom mennyire engedjem neki. Egy OFF kérdés, hogy minden babánál van olyan, hogy szinte ropognak a csontjai? Vagy ez jelenthet vmit?
ma ismét kiakadtam, és elgondolkodtató, miért mond majdnem minden doki mást. Mi most leszünk négy hónaposak és az egyik ismerősünk babája is, aki szintén anyatejes baba. Náluk már adják a gyümileveket az orvos és védőnő ajánlása szerint. Mondjuk nálam a doki is, meg én is 6 hó után szeretném bevezetni. Ártani nem ártok azzal szerintem, hogy még nem etetgetem más ételekkel, csak anyatejjel?Tudom az anyatej mindenek előtt, de akkor miért mond az egyik ezt a másik meg azt??persze én maradok az elvemnél, csak kissé furi....
Még az újszopásról akartam kérdezni. Eddig Robó cumizott, bár inkább elalvás előtt, most meg pár napja az újját szopizza napközben is. Mi a véleményetek az egikről és a másikról?Eddig a cumi csak elalváshoz kellett, de az újja mindg kéznél van..
Ugye nem azért szopizza csak az újját, mert éhes lenne?Mert mindig ezen parázok...., bár evés után is néha előkapjaKép:
Amúgy kis tündéri, hurkás manócska.Viszont egyedül nem igazán marad. Mindig igényli, hogy legyen vele vki. Elejében hasfájós volt és sokat volt kézben, ami megmaradt mostanra is, mert feküdni nem szeret.Vmi jó tanács esetleg elkelneKép:

Anita
anita77

Sziasztok!

Amcsi!
De, szerintem kérjél kenetvizsgálatot! lehet, h. azért jön mindig vissza, mert nem is a pont rávaló kezelést kaptad.
Különszoba: hát ez teljesen változó. Kinek mi jön be. Mondjuk amíg sokszor kel éjjel szopizni, addig szerintem nagyon fárasztó folyton átvándorolni a másik szobába. Meg én személy szerint 6 hó alat semmiképp sem tanácsolnám a bölcsőhalál veszélye miatt.

Tina!
VédőnőKép Ő biztos órára eszik... Tök jót mondtál anyukádnak!Kép

Szipola!
Kép Azért majd számolj be a fejleményekről!Kép

Anita!
Gyönyörűen fejlődik Robóka! Ülést általában nem ajánlják, amíg nem ül meg egyedül. Csontropogáshoz nem tudok hozzászólni, én nem emlékszem ilyenre az enyémeknél.
Hozzátáplálás: nem hogy rosszat nem csinálsz azzal, hogy nem adsz neki tejcsin kívül mást, hanem egyenesen ezzel teszed a legjobbat. Az emésztőrendszer 6 hó előtt még nem érett a más kaják hatékony feldolgozására. Viszont az allergia sokkal könnyebben kiváltható még. Szóval mindenképp érdemes fél évig várni.
És hogy miért mond minden doki mást? Mert sajnos sokan a régi, elavult elveket hangoztatják, nem veszik a fáradtságot arra, hogy az új kutatási eredmények fényében továbbképezzék magukat. Ma már sokkal többet tudunk a bélrendszer éréséről, fejlődéséről, mint akár pár évvel ezelőtt.
Cumi kontra ujjszopás: ha elég gyakran, igény szerint szopiztok, akkor nem valószínű, hogy éhség miatt szopizná az ujját. Ha gyakran szopizza, akkor esetleg érdemes lehet gyakrabban cicire tenni, lehet, hogy ezt az igényét jelzi vele. A cumi okozhat cumizavart, vagy azt, hogy nem kerül elég gyakran mellre a baba, az ujjszopásnál nem áll fönn ez a veszély. Pont az benne a jó, hogy az ujjacska kéznél van, és képes lesz magát megnyugtatni a gyerek. Semmi kóros vagy káros nincsen benne.

Pele
pelcsi

Sziasztok!

Raktam fel egy képet a kis éhenkórászról. Nem úgy néz ki, hogy nem elég a tejem, úgye? Mondjuk ez 3 hónappal ezelőtt készült.

Kép

Üdv, Tina
Nem bírtam ki, hogy ne mutassam meg nektek.
tkriszta

Húúúúúúúúúúúúú de csini a kis csapos!!!!!!
Kép Kép Kép
Szipola

Sziasztok!

Pele,
köszi! Nem tudod véletlenül az http://otlettar.try.hu miert nem tudom elérni? A hozzatápihoz akarnék infot gyüjteni, ugyan meg van egy hónap, de addigra naprakész szeretnék lenni. Tudtok meg mas www cimet is ajánlani ebben a témaban?

Amcsi

Tina,
Nagyon sármos! Csak mindig ennyire kevés tejed legyen!
Amcsi

Sziasztok!

Amcsi: a cím helyesen: http://www.otlettar.try.hu

Normális, hogy a 10 hetes gyerek mellett nekem már másodszorra van meg? Az előző 5 hetesen volt, akkor bíztam benne, hogy nem az, de már megint Kép Baluval 9,5 hónapig nem jött meg. Ez már így marad?????

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory!

Nekem is kb. igy volt. Benivel 8 hónapig semmi, aztán jött meg, Nátánnal meg a vérzés elállta (az is sokáig tartott, még a 6 hetes kontrollra sem tudtam elmenni miatta) után megjött egyszer, de aztán 11,5 hónapos koráig semmiKép. Azóta változó hosszúságú ciklusaim vannak, de rendszeres.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!

Nekem most 2 hétig tartott a vérzés, aztán 5 hetesen 3 napig, majd most 10 hétre.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory!

Nekem se igy se ugy nem jon le az oldal...:-((((

Amcsi
Amcsi

AMcsi!

nekem meg mindkettővel lejön... most direkt megnéztem.

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Ismét tanácsot szeretnék kérni. Pár napja úgy veszem észre, hogy az esti szopira elfogy a tejem. Nem elég a picinek. Elkezdtem mérni és valóban max 120-at tud enni (190-200-at szokott)és azt is 1 óra alatt. Éjszaka már 2 hete nem ébred fel, pedig előtte azonnal ugrottam, amint picit nyüszögött. Mégis leszokott róla.
Nem tudom mi okozhatja, hogy kevés a tej. A láz? Mit tudok tenni, hogy ismét elég legyen? Nem szeretném kiegészíteni semmivel a szopit, még csak 11 hetes a kislányom.
Segítségeteket előre is köszi!
Szisz
szisz

Szia Szisz!

Miért gondolod, hogy nem elég????
Látod, jól lakik, biztonságban is érzi magát, nem ébred fel. Lesz ez még így se!!!!

A babák este egyébként is nyűgösebbek, hosszabban szopnak, komfortszopiznak.
Azért ennyi a tej, mert a gyermek ennyit akar. Nem többet, nem kevesebbet. Tudod, rajta múlik.
Az esti tej zsírdúsabb, laktatóbb (egyébként kicsit tényleg kevesebb, de sűrűbb), hogy az anyukának legyen esélye az alvásra, még így sem biztosíték, mert anyahiány miatt is lehet ébredni ám! A gyermekem tegnap 4x evett éjfélig, mert ha már felébredt, akkor enni kell. Majd hajnalban rámhányta a tejet amit nem bírt megemészteni annyira túlette a magát a kis lökött!
Tudod, ha a baba jókedvű, fejlődik, pisil a pelusba, pláne nem is ébred éjszaka, akkor
NEM KEVÉS A TEJ, HANEM PONT ANNYI, AMENNYINEK LENNIE KELL!!!!!

Nyugi!

Snoopy

KépKép
snoopy

Amcsi,
írd meg nekem lécci a címed, lehet levélben is, profilomban a címem.
ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!
Jöttem helyzetjelenteni!
Ma voltunk szurink és mérekezni is. A kislányom 6700 gr és 69 cm!KépKépKép Még a doki is megdícsérte, hogy milyen szép formás!Kép És láss csodát! Engem is megdícsértek, hogy 6 hónapig csak szopizott!!Kép Ki érti ezt! Na mindegy. A jővő héten betölti a 6 hót így megkezdjük a nagy kajálástKép, bár nics hozzá igazán kedvem, olyan kényelmes most a szopi!
Na sziasztok! További jó szoptatást!
Andi
Andianyu

Sziasztok!

Nekem nem megy az otlettar, de lehet, hogy nálunk a hiba...apa valamit elállitott a gépen.
Kérdesem lenne: lefejt tejjel mit lehet kezdeni?
Lefagyaszthatom még 2 vagy 3 nap mulva? Mibe? Sima neylon zsacsi, forró vizben megáztatva jó, vagy speci kell?

Ja és ha valaki elárulná, hogy lehet eredményesen fejni kézi fejővel, annak örülnék, mert nekem max. 20ml-nél nem sikerül többet, és azt is csak nagy szenvedések árán, valsz. rosszul csinalom.

Amcsi

Ágci,
küldtem mailt.
Amcsi

Amcsi,
szükséges még fejned? Az a 20 ml? Szerintem már fokozatosan nyugodtan elhagyhatnád.
Anyatejről:
Fagyasztás:
Az anyatej tárolási ideje a hőmérséklettől függ. Szobahőmérsékleten (19-22 C fok) 10 órán keresztül tárolható.
Hűtőben (0-4 C fok) 8 napig
A hűtőben lévő fagyasztórekeszben 2 hétig
Fagyasztóval kombinált hűtőben (külön ajtós fagyasztó) 3-4 hónapig
Fagyasztószekrényben vagy ládában (-19 C fok) 6 hónapnál is tovább.
A legjobb, ha kimondottan steril anyatejgyűjtő zacskóban fagyasztod, bababoltban kapható, még így sem biztos, hogy elfogadja majd a kisbabád. Egy adagba nagyon kevés is elég 30-50 ml, mert a kezdetekor felhasznált pürékhez ennyi bőven megfelelő (főleg, ha baba szoptatás után kapja a szilárdat).
Ágci

Kép
Ágci

Pele: köszönöm szépen a megnyugtató soraiid, mindig tudok egy kis erőt maríteni innen. Köszönöm szépenKép.Nem győzöm hangsúlyozni, mennyit segítetettek már. Tudom, hogy Robó nem sovány , erre tegnap beállít a védőnő (már 2 hónapja nem volt), közli, hogy Robó nem lesz dundi baba, meg nem érti, hogy van még nekem (alkatilag vékonyka vagyok), még mindig tejem???Nem akartam mondani neki, hogy amit tőle tudok, ésa ammyennyit segítettek, azzal talán azt értem volna el , hogy mostanra tápszeres babám lenne. Így egyik fülemen be a másikon ki, alig vártam, hogy elmenjen.Nem mondom, hogy nem érzem úgy néha, hogy mi lesz ha kevés lesz a tejem, mert egy egy cicin lógós nap után néha előjön ez az érzéd, de utánna sikerül elhessegetni a gondolatot. örülök, hogy itt mindig segítetek , köszönöm!!!!!

Anita
anita77

Sziasztok!

BG
Köszi a megnyugtatást. Belenyugszom, hogy este 1 órás szopink van, és reménykedem hogy jól is lakik a kislányKép
Mégegyszer köszi!
Szisz
szisz

Anita, ez a védőnő egy segg. Kép Kép
Mostmár elegem van ezekből, én bizony ha egy ilyen is a szemem elé kerül, úgy elküldöm a f....., hogy a haja égnek áll! Ez nem igaz!
Le akar beszélni arról, hogy van tejed!! Hihetetlen!! Vessük a mókusok elé!!

Pár napja nem alszom szinte semmit - Kölök új szokással rukkolt elő; éjjel számtalanszor "ébred", szóval vadul mocorog, ujjszopizik, forgolódik, viszont nem nagyon kéri a didit, néha "becserkészem" a szájába, akkor rövid szopizás után alszik, de egyébként elfordul, mint aki inkább szeretne magában ujjszopizgatni - ez azért rossz, mert ahogy elkezdi ezt, én azonnal ébredek és várom, hogy kell-e a didi, avagy sem, emiatt felkönyökölve próbálok figyelni a vaksötétben, mint egy megveszekedett bamba büfés, didi kint, lesem a pillanatot, amikor rácsatlakozna, de semmi...
A könyököm érdes lett, a szemem kialvatlan, ingerült vagyok és nem értem az egészet.

Így nem nagyon bírom sokáig, én gyakorlatilag semmit nem alszom - nem tudom, Borsa mennyit alszik, vagy ennyire félálomban hogy tud pihenni...

Segítsééég (horkol, horkol)
Szipola

Szipola: nálunk is szörnyűek az éjszakák pár napja. Nem tudom mi lehet????Bár Robó a cicin lógna vagy éppen nézelődne, de mikor lefektetem bömből, ha villanyt felkapcsolom, meg úgy mosolyog rám, mint aki azt sugallaná, na végre, hogy játszunk egy kicsit. Attól félek kezdi felcserélni a nappalt az éjszakával...Sokat alszik napközben, főleg kint. Most próbáltam picit drsztikusabb lenni, és nem engedtem , hogy elaludjon, de olyan nyügi volt már szegénykém, hogy kénytelen voltam elaltatni.Bízom benne, hogy csak néhány npos nyügiről van szó nálunk is.
A kialvatlanságról meg már nem is beszélek...

Anita
anita77

Elnézést Mindenkitől.
Durván fogalmaztam tegnap.
Nagyon rossz napom volt, és itt "kijött minden" - bár továbbra is ez a véleményem a szopi-ellenes védőnőkről, de ezentúl majd megpróbálom becsomagolni valahogy.... Kép

Ja és hogy végképp OFF legyek; teszt alapján Borsa marad egyke! Ez most picit ilyen Kép de azért picit ilyen is Kép

Jó éjt Mindenkinek!
Utó-utóirat:
Ma szopiztunk nagyáruházban éttermi részen és leárazott kanapén, nyíltan, boldogan, és sokan "szeretgettek" a szemükkel, ami jó. Halad az ország! Kép
Szipola

Off-off-off:
A fenti mondat helyesen:
"Teszt alapján Borsa EGYELŐRE marad egyke..."

Kép Kép Kép
Szipola

Sziasztok!

Bocsi, hogy így ismeretlenül idepofátlankodok, de ajánlották a fórumot, és van néhány kérdésem. Panka lányom 5 hetes, és az a gondunk, hogy szopás közben mindig elalszik. Próbálom ébresztgetni, de ágyút is lehetne durrogtatni a füle mellett, az sem érdekelné. Azért ébresztgetném, mert keveset eszik, csak 40-50 grammokat napközben, reggel pedig 60-70 grammot. Ez a doktornő és a védőnő szerint kevés, ezért az evés után lefejt tejből a következő szopinál pótolok 20-30 grammokat, kiskanállal. Kb. 2- 2,5 - 3 óránként szopik, éjszaka alszik mindig 6 órákat. Szóval úgy néz ki lusti. És nem eszik többet sosem, akár 20 percig, akár 1 óráig van a cicin, ugyanazt a mennyiséget eszi meg. Próbáltam már két mellből is etetni, de akkor sem eszik többet. A mellemben mindig benne hagyja a végét. Ja és a súlya: egyhetesen volt 3320, most 5 hetesen 3630. Kérdéseim a következők: Tényleg kevés amit önként enne? Hogy lehet ezt az adagot növelni? HOgyan lehet rávenni, hogy többet egyen? Hogy ne kelljen fejni, és megegyen mindent a ciciből? Elég ez a hízás?
Más. A második napon berepedeztek a mellbimbóim. Azóta már begyógyult, de mégis fáj, nagyon érzékeny. Mikor fog ez elmúlni? A helyes mellre helyezés OK, mert mindent úgy csinálok ahogy a nagykönyvben meg van írva.
Előre is köszönök minden hozzászólást.

Timi
Timi

Timi!

Próbáld meg azt, hogy amikor abbahagyja a cumizást a melleden, azaz, már nem nyel, akkor a szájába préseled a melledből a tejet. Ennek az a technikája, hogy a kezedet C-alakban ráteszed a melledre úgy, hogy felül a hüvelykujjad, alul pedig a többi és erősen, határozottan a mellkasod felé nyomod a melled. Az ujjaid a bimbóudavrtól is kicsit messzebb legyenek. Így főleg a zsírdúsabb tej jön ki és az jól hízlalja, és külön fejés nélkül is segít kiürítnei a melled.
Mindig hagyd egyébként addig mellen, amíg ő el nem engedi, meg persze amíg te bírod.
Nincs lenőve a nyelve? Nincs szájpenésze? Ezek is okozhatják, hogy még mindig fáj a melled, ill. a lenőtt nyelv lehet oka annak is, hogy keveset tud szopizni.
Elvileg jó lenne heti 110gramm körül híznia az első 3-4 hónapban, úgyhogy egy kicsit tényleg necces a hízása.
De ne add fel! Akinek már ennyire megy a szoptatás, mint neked, az csak egyre ügyesebb lesz!
A pótlást mindig csak akkor add, ha még biztosan éhes maradt és mindig csak a szopi után.

Egyébként az első hetekben a mellek úgy termelnek, hogy mindig van egy biztonsági tartalék, azaz mindig tudsz lefejni bármelyik szopi után. Ha igény szerint szoptatsz (azaz, minden nyikkanásra szopi, addig ameddig el nem engedi és se cumi, se cumisüveg), akkor pár hét múlva meglátod, hogy ez a mennyiség már csökkenni fog, mert be áll a kereslet kínálat. De mindig lesz min. pár csepp, amit ki tudsz fejni, mert a tej folyamatosan termelődik.
Bár az is igaz, hogy abból, amit megeszik a babád, a 2/3-da a szopi alatt termelődik.
Tehát próbáld meg ezzel a C-fogással kicsit zsírdúsabb tejhez jutattni!
Ha nagyon nem mennek a dolgok, akkor jó lenne személyesen is megmutatni, hogy hogyan szopizik meg stb.
Puszi!
Menta
Ja és még valami. Ha valamit valóban számolni kell, akkor az a pisis és kakis pelusok száma! Ebben a korban jó, ha napi 4-6 pisis pelusa van és még egy pár hétig nem árt, ha napi 2 kakis pelusa is van!
menta

Szia Menta!

Nincs lenőve a nyelve, nincs szájpenésze. Megvan a napi 4-6 pisis-kakis pelusa.Cumisüveget direkt nem használok, hogy ne szokjon el a cicitől. Ja, és pótlás csak szopi után jár. Sajnos a személyes mutatás nem hiszem, hogy menni fog, mert egri vagyok.
Kipróbálom a javaslatodat, köszi.

Timi
Timi

Kedves Pele!

Megint kicsit off (elnézést), de a rend kedvéért elmesélem a fejleményeket: múltkor kaptam időpontot dokibácsitól, de mire mentem volna, okafogyottá vált a vizsgálat. Azért beszéltem vele, és szerinte szopi mellett az első néhány ciklus alakulhat ilyen rendetlenül.
És most on: A kislányom kilenc hónapos lesz, változatlanul két teljes étkezés szopi, meg még néhányszor fogalmamsincsmennyi. (Nappal is és éjszaka is 1-2 alkalom, meg ha nyűgös.) Azonkívül kap gyümit, főzeléket, husit. Dokinéni említette a sajtot, joghurtot, tojássárgáját, a védőnéni inkább rám bízza, nem sürgetné. A tejtermékekkel inkább óvatos lennék. Neked mi a véleményed? (A családban nincs szerencsére allergiás, de nem hajt a tatár.)
Köszönöm:

Manka
mankazs

Halihó!

Három kérdésem lenne (csak úgy belevágtam a közepébeKép).
A legfontosabb: kicsikém, aki két és fél hónapos, és csak anyatejet eszik, eddig minden nap egyszer kakilt egy normális adagot, szép sárga színűt, a többi pelusba pedig nyomokban hagyott egy kis kakit. DE: csütörtök reggel óriásit kakilt, sárgát ugyan, de folyósabbat és nagyon büdös savanyú szagút, és ezután semmi sem volt egy pelusban sem aznap, sőt másnap sem, legközelebb szombat délután kakilt szintén egy óriás adagot, ami zöldes volt, folyós és büdös. Ezután megint egyáltalán semmi egészen ma reggelig, amikor szintén nagyobb adag, zöldes, teljesen folyós, és büdös kaki volt. Egyébként semmi baja, pisil rendesen, eszik, aktív és jókedvű, csak ez a fránya kaki zavar. Holnap elviszem a dokinénihez, de gondoltam, titeket is megkérdezlek, hátha tudtok valamit mondani nekem.
A másik kettő: szopi közben szabad-e Halidort bevenni, és szopi közben szabad-e Zynerit ecsetelőt használni?

Köszi előre is!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Ágci elösször is köszi az emailt, pont ezt a táblázatot kerestem.
Lennének kérdéseim:
Nekem a férjem allergiás (pollen) akkor ugye a tejtermékekkel 1 éves korig érdemes várni? Van még valami amire érdemes külön odafigyelni?
Ananászt mikortól lehet adni?
És mi van az üvegházi zöldség, gyümölcsökkel? (Sajna itt almán kivül még a ribizlit tudnám beszerezni, de gyanítom, hogy novemberben az üvegházas).

Köszi,
Amcsi
Amcsi

Sziasztok lanyok!

En ugyan mar irtam ide nemreg,az volt a bajom hogy a fiam csak 5 perceket szopizik.most vagyuk 3 honaposak es 7kg(szuletesi sulya 3250)Szoval eddig gyonyoruen fejlodott.De az utobbi hetekben elszor 10,7,5,es most vegul 4perceket szopik mostmar 3-4 orankent.Az utobbi 13napban csak 14dkg hizott.Meg nem is a sulyaval lenne bajom,csak attol felek van valami baja.Szinte mar amikor rateszem a cicire sirdogalva kezdi a szopizast.Olyan erzesem van mintha utalna cicizni.nem ertem regebben egesz nap csak a cicin logott.mas kajat meg nem kap,akkor mi a baja van,az oregek azt mondjak le akar szokni .Na de mire o nem tudja hogy letezik mas kaja is.Allandoan ugy erzem hogy valami faj neki szopi kozben vagy valami zavarja.Nincs szajpenesze az orvos megnezte a szajat,ott minden rendben van. A tejem megkostoltam es habar sokan azt mondjak rossz izu az anyatej,az enyem enyhen edes es jo izu(szerintem).Teljesen magam alatt vagyok mar,tiszta ideg vagyok amikor elutasitja a cicit.
mit tegyek szerintetek lanyok?
Vagy milyen kivizsgalast igenyelne esetleg?
Mar nem ertek egyet azzal hogy 5perc alatt jol lakik.Es akkor 4perc alatt is.?ES ha eljon a 3perc akkor is eleget eszik?

Kerlek segitsetek!Hova forduljak?Mit kell rajat megnezetni?

(Tejem az van eleg mert utana is mindig lefejem a tejem,a melyhutomben mar csak anyatej van.Kép csak lenne ki megigya.
GABi75

Sziasztok!

Manka!
Nagyon örülök, hogy meg tudott nyugtatni a dokibácsi, meg hogy végül nem is volt szükség vizsgálatra.
Hozzátápi: a tojássárgával mindenképp várnék 1 éves koráig. A Liga 10 hónapos kortól ajánlja a savanyított tejtermékek bevezetését, ha nincs allergiás a családban, de szerintem az a 2 hónap ide vagy oda nem számít már annyit, és meg lehet azzal is várni a szülinapotKép Ha kivársz vele, attól biztos nem lesz semmi baja. A gyümi, főzi, husi bőven elég az anyatej mellett, hiszen 1 éves kor alatt még mindenképp a tejcsi a fő táplálék.

Szipola!
KépKép Mindenesetre megnyugodhattálKép
Leárazott kanapén szopiKép

Anita!
Kép
nagyon klassz, hogy nem hagyod lerombolni az önbizalmad a védőnő által!!

Zsizsa!
A ritkább kaki önmagában teljesen normális, csaknem minden baba elkezd ritkábban kakilni egy idő után. Zöld lehet attól a kaki, ha a babád náthás, esetleg ha te ettél/ittál valamit pl. nagyon sok gyümölcsöt. A pocija ezek szerint nem fájt? Ha nem, akkor szerintem aggodalomra semmi ok!
A Zineryt ecsetelő mehet nyugodtan, a Halidort még nyomozom, egyelőre semmi adatot nem találtam róla.
Amcsi!
Ha a párod allergiás, akkor valóban érdemes várni a tejtermékekkel is 1 éves korig. Továbbá az egyéb, potenciálisan nagyon allergizáló táplálékokkal is jó, ha vár az ember, pl. paradicsom, marhahús, déligyümik (citrusfélék, ananász is!), aprómagvasok (ribizli is).
Az üvegháziak sem túl jók, mert azok ált. agyon vannak kezelve mindenfélével. Első kajának az alma, krumpli, répa éppen megfelel.

Pele
pelcsi

Gabi!

Elválasztani biztos nem akarja magát a babád. Nagyon ritka az 1 év alatti elválasztódás, ennyire korán meg sosem választják el magukat.
Elképzelhető, hogy valamiért fájdalmas a babádnak az a testhelyzet, amiben szopi közben tartod. Nem volt bukós baba? Nem volt taknyos, lázas mostanában? Nem jöhet a foga? (van, akinek elég korán megkezdődik a fogzás.) Nem fájhat a füle?
Nem ettél sok tejterméket, tejet mostanában?
Első körben megpróbálnék más testhelyzetet teremteni a szopihoz, pl. függőlegesebben tartani, kicsit szinte ülve, hogy ne feküdjön. És talán érdemes lenne megmutatni Sarlai drnőnek az István Kh-ban.
Remélem, kiderül hamar, hogy mi a gond!!

Pele
pelcsi

Gabi!

Ami még eszembe jutott: szopi közbeni cicimasszírozással megpróbálhatnál több tejet juttatni a babába. Úgy, ahogy Menta javasolta Timinek föntebb.
3-4 óránként ő kéri a cicit? Vagy te kínálgatod gyakrabban is, de ő csak ekkor fogadja el? Ha nem ez utóbbi a helyzet, akkor esetleg meg lehet próbálni másfél-kétóránként megkínálni, hátha szopizik valamennyit.
Mi a helyzet a pisis pelusokkal?
És fontos, hogy NE idegeskedj, amiatt is elutasíthatja a szopit, hogy megérzi, hogy te már mellretevéskor sík ideg vagy. Tudom, könnyű azt mondani, de esetleg tereld el a figyelmedet könyvvel, tévével.
Egyébként milyen a manó kedélyállapota?
Éjszaka szopizik? Ha igen, akkor azzal minden rendben van?
A percek egyébként önmagukban nem sokat mondanak. Lehet 3 perc alatt is eleget enni, de lehet, hogy 23 alatt sem szopizik eleget.

Pele
pelcsi

Pele,
köszi a választ, látom jó sokáig fent voltálKép!

A dokinéni is megnyugtatott, azt mondta, hogy lehet ilyen a kaki, de ha belázasodna, vagy ha ilyen marad még egy hétig a széklete, akkor elküldjük tenyésztésre. Igazából én sem aggódom túlzottan, pont azért, mert egyébként semmi baja, de a kaki szaga egyszerűen szörnyű (legalábbis én nem nagyon komálom), meg az állaga is (csöpög, olyan folyós).

Kösz az infot a Zyneritről, és előre is a Halidorról!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Pele,
küldtem mailt.

Tina
tkriszta