Köszönöm szépen mindenkinek
hogy figyeltek rám, roppant jól esett még bőgtem is rajta hogy meghallgattatok és még enyi mindent írtatok is nekem!
Linató
Az a gond hogy próbáltam már megbeszélni anyuékkal is hogy mi a helyzet időnként nagyon kedvesek, máskor vannak rossz periódusaik, zsörtölődnek mint most és ezt sajna hallgathatom a páromtól évekig.
Én is úgy érzem hogy nem kellene egymást mindenképpen megváltoztatni csak elfogadni.
Ajádék ügyben, én sokszor választom ezt a megoldást anyuék vagy nagymamám helyett de mindenkitről én vegyem le a terhet, már mint a válogatás keresgélés dolgát?
Ráadásul azt hiszik hogy nem nyúlnak mellét, mert valami butasággal megmagyarázzák miért is lesz jó.Ha mégsem akkor meg megbántódnak.
A srácaimnak meg már régen megmagyaráztam hogy ha valamit kapnak, akár tetszik akár nem szépen köszönjék meg és ne kritizálják, így is tesznek.
A férjemnrk amíg éltek a szülei természetessen mindig vettünk ajándékot, sőt én mondtam hogy mit és hogy olyan dolgot aminek örülnek, annak ellenére hogy engem sosem szerettek.
A testvéreivel /öten vannak/ nem igen tartjuk a kapcsolatot, csak az egyikükkel, az ő lányuk a Vanda akiről írtam.
Én azért nem szertnék összeveszni a szüleimmel és a tesóimmal mert ő elmarta maga mellől a sajátjait.
Az a baj hogy ha meg is kérdezik mit vegyenek halvány lila gőzöm sincs mit mondjak nekik ami még megfizethető a számukra.
Annyira kedvessen és megértően írtál, hogy ….köszönet érte.
Laura
Tetszett a szülő gyermek kapcsolatról írt gondolatod, főleg az anya-lánya, anya-fia, összevetés.Nagyon igaz.
A Laci szerinzt túl toleráns vagyok velük szembe.
Mert szeretem őket, és megmondom őszintén hogy amíg sajnos a férjemben már többször is csalódtam ilyen-olyan téren bennük még nem, ha szükség volt segítségre mellettem álltak, így persze hogy sok mindent elnézek nekik.
Kedves tőled hogy pártfogásodba veszed a párom, de tudod én őt is mentegetem pontossan ahogyan írtad anyuék, és a szomszéd és megrendelők stb. előtt azzal hogy sokat dolgozik értünk teszi ezért fáradtabb ingerlékenyebb stb. Annyiszor kértem már bocsánatot helyette, hogy ha annyi pénzem lenne milliomos lennék. Persze ezt ő akkor nem hallja és még megbeszélni is próbálom a dolgokat vele mindig kihagsúlyozom hogy miben van igeze, de ő erre csak legyint.Ezt nem vszi észre, mint a kiselefánt szelektív a hallása.
Mesteremberekről jut eszembe:
Valami vacakol a vadonat új cirkónkal, pár napja, sokszor leáll,ilyenkor ugyabár nincs fűtés.
A férjem, közölte hogy keressek szerlőt. Én????
Amikor azt sem tudom eszik-e vagy isszák.
Na el kezdtem keresgélni le írtam a típusát hogy nevezik stb. megatláltam a forgalmazó honlapját aztán a szervízeket körbetelefonáltam mindenkit, csak röhögtek hogy az vidék messze vagyunk stb. Akit találtam kedd előtt nem tud jönni, de legalább egy nő volt és megkérdezte hogy menyi a víz nyomás mert lehet hogy túl kicsi, na most már azt is följebb vettem stb., ja és megjegyezte hogy ha ilyen új inkább a bekötés lehet gáz hívjam fel azt a céget akik csinálták két év garancia van rá. Na ja csak hogy nálunk a kedves féárjem kötötte be, mert ahhoz ért szerinte de most nem tudja mi lehet a baja.
Ha tényleg szerelőt kell hívatnom mert semmi új nem jut az eszembe az összeolvasottak alapján ingem gatyám rá megy mert nem jogosult ember kötötte be így még azt is küllön ki kell fizetnem.
Ha nem értek valamihez utána kell járnom mert ennyire nem számíthatok rá.
Zsuzsi
Az baj hogy nem érzik hogy önző módojn oldották, csak azt hogy ők jószándékuan vettek nekem ajándékot hogy előbb az náluk nem téma és hogy olyasmit ami kellett a házba és az nagyon jó szerintük, hát hogyan mondhatnám nekik hogy nem a legjobb és hogy egy kicsit többet kellne rá költeni mert többnyire olcsó húsnak híg a leve. Ez így durva lenne és sértő.
Másrészt úgy érzem hogy vann kérzéseim és míg a páromtól már jó ideje annyi szeretet és kedvességet sem kapok mint egy felmosórongy a szüleim legalább szeretnek az egyetlen biztos pont az életemben a gyermekeimen kívül.
Kettesben dolog nem megy.
Talán már fel is adtam és nem is szertném, talán már azon ponton vagyok hogy jobb nekem egyedül……ilyenkor ha nincs itthon legalább nyugalom van.
Tudod ő keveset van itt, mi meg kénytelen kelletelen kialakítottunk magunkat szabályokat és ritmusát, lefekvés vacsi stb. De ha éppen itthon van valami miatt, elvárja hogy mindenki kötrülötte ugráljon és minden szabályt fel rúg. Olyan dolgokat megtílt nekik amiket és megengedek és fordítva a kicsi fiam éppen ezért egyre engedetlenebb hiszen tudja hogy kijátszhatja az apját adunak ellenem ha valami nem tetszik neki, , ha ő 7-8 körül fekszik akkor csönd legyen mert alszik, Napocska még fent van 10-ig ami nem érdekli csak maradjon csöndben, jó vicc maradjon csöndben egy ekkora gyerek!
És még sorolhatnám….
Olyan mintha odőröl időre fel bukkana valaki aki dirigál aztán lelép, csak enni jön, mega ruháiért, de gondom van azt csak oldjam meg magam!
BMárti
Hát nálatok sem fenékig tejfel az már biztos, nekem is pont az fáj a tesómék pumpolják anyuékat Petra szülei, de rendessen havnonta kapnak lóvét stb. mégis ők a jók úgy látszik, én mindig igyekszem vissza adni ha esetleg kölcsönkérek.
Az az igazság hogy nekem fontos az összetartás, szeretem a szüleimet a tesóimat ilyen vaygok ez van, nem ők kérik hogy drága cuccokat vegyek nekik, egyszerűen én szeretem látni az örömöt az arcukon.
Az anyagi helyzetünk egy szintem van valamennyiőnknek anyuéknak jobb persze mert ők ketten vannak stb. de a gyerekeknek meg a sógornőméknek s nekünktényleg azonos, tehát ez indokolja a külünbségeket.
Szerintem csak az hogy ők bármennyire is fáj nekem nem szeretnek annyira mint én őket vagy a srácaikat. Legalább is így érzem.
Cory
Köszi
Heniék jól vannak mit tudsz róluk?