Új privát üzeneted érkezett!

Henke! Gratulálunk a fiatal úrhoz. Sok örömöt, boldogságot és egészséget kívánunk Boldizsárnak és nektek is.Kép

Bogancsi! Minden lelet jó. Baktérium nem tenyészett ki és a többi normál illetve negatív.Kép
Holnap visszük az összes eredményt a gyerekorvoshoz.
Később jövök még.
linato

Sziasztok!

Heniéknek hatalmas gratula Boldizsárhoz!Nem véletlenül volt akkora az a pocak! Sok tejecskét és gyors hazatérést kívánok nektek!

Zsuzsi!
Jól megkavartál minket is! Halvány gratula a 12. héten megerősítjük!(MERT MEGFOGJUK!!!)

Mindenkinek szeretném megköszönni a névnapi köszöntést!Most rohanok mert mindjárt jön férjuram is a saját kis meglepijével.

Sziasztok

Szilvi és Peti
bszilvi

Sziasztok!

Heni és András: szeretettel gratulálunk Boldizsárhoz, sok-sok tejcsit kívánok a babának és nagyon jó egészséget az egész családnak!!!

Jesszusmária, BSzilvi! Hogy én milyen hüle vagyok! Kép
Ne haragudj, nagyon fáradt voltam már... Meg hát, Riki is olyan ismerős volt... Kép És tudod, hogy mi volt a furcsa az egészben? Arra gondoltam, amikor írtam neked, hogy a kép szélén az a kisfiú is hogy hasonlít Petire! Kép

Szilvi, BSzilvi, Szila: névnapotok alkalmából nagyon sok boldogságot kívánok mindannyiótoknak! Kép Kép Kép

Zsuzsi: hát, halovány gratula neked és babamegtartó drukkok mennek!!! Kép Kép Kép
Figyu, a "ketteskénél" én is vérezgettem ám az elején... Mikor is születne a babó, július végén? És TE kislányt vagy kisfiút szeretnél inkább?

Bogancsi: jó volt téged olvasni, egészen ki vagy cserélődve! Kép

Linato: mivel én utálok orvoshoz járni, inkább várnék még kicsit, hátha rendeződik magától az a mensi.

Mennem kell Toncsi babához, sziasztok: Laura+Romola+Toncsi
p_laura

Sziasztok újra!

Visszajöttem még egy kicsit.

Zsuzsi: és te mondod Dorkára, hogy nem szeret enni?! Kép

BMárti: merre vagy? Beindult a babaproject? Kép Jöttök Mártiékhoz Mikulásozni?

Sziasztok: Laura
p_laura

Sziasztok!
Felhívtam a Kodaj dokit. Hétfőn 5-re kell mennem ultrahangra az Istvánba, ha addig nem múlik el. Ha mégis akkor mobilon kell hívnom és megbeszéljük, hogyan tovább.

Laura!Én sem szeretem, de rám fér egy rákszűrés is.Kép
linato

Sziasztok!

Henke, Andris és Barni!!! Nagy-nagy gratula Boldizsár babához, nem lett egy pici legénykeKép De abból a hatalmas pocakból mást nem is lehetett kinézniKép Sok boldogságot, jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánunk!!!

Kodaj doki, Szt. István, UH... ő nőgyógyász???

Pusza
Beja+Bácu
beja

Linato, mensihez: Várhatsz, hátha rendeződik... de nem érdemes. Ha nem rendesen jön meg, az biztos nem véletlenül van. Lehet, hogy csak egy ártatlan hormoningadozás, amit hamar rendbe lehet hozni.
Nekem sehogyan sem rendeződött magától, hasonló problémáim voltak.

Bogancsi, írtam Neked egy mailt a profilodban található freemailes címre!

Pusza,
Beja
beja

Sziasztok!

Heni+Andris+Barni .. SOK-SOK BOLDOGSÁGOT BOLDIZSÁRHOZ!!!!! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Ezek szerint kibújt a kiváncsiságtól...és úgy tűnik, jó gyorsan Kép KépKépKép Banczik bement?

Zsuzsi
Neked is halvány gratula KépKépKépKépKép ... Bátorításul: én is barnáztam, először azt hittem, megjött, rá egy hónapra újra barnázás... De már Csengussal is ez volt... és hát van egy 2 évesem, meg egy 25 hetes pocaklakóm KépKép

Szilviknek most aktuálisan is BOLDOG NÉVNAPOT! KépKépKépKépKépKép

Bogancsi
Jó lehetett a kettesben andalgás Kép Nekünk 1x jött ki úgy, hogy kettesben tudtunk Atival egyetemre menni, kényelmesen, ráérősen 5-ös busszal .. mint a régi szép időkben KépKép
Meglett a gázengedély ... meg a remény, hogy még az idén költözhetünk a szomszédotokba KépKépKépKépKép
Daninak gyógyKép-ok!!!!

... valami csoda folytán gyerek már megfürdetve... kicsit megyünk csavarogni .. 3-asban KépKép

üdv
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Beja!

Igen az! Már 10 éve hozzá járok, de lehet, hogy már régebb óta. Pontosan nem tudom.
Nagyon kedves, szimpi és van 5 gyerkőce. Láttam a másik topikban ,hogy orvost keresel de inkább itt osztom meg veled.Kép
Ha kell a címe, megírom emailban. Köszi a tanácsot. Én is így gondoltam ,úgyhogy megyek hozzá hétfőn.
linato

Linato, szia!

Igen, vacilálok éppen, hogy mi is legyen... Az én dokim is a mostanság oly sokat emlegetett MÁV-os doki, és ha Ő tényleg átmegy a Szabolcs utcaiba, én oda Vele nem tartok. Meg egyébként is Ő nem a nehezen teherbe esők nagy tudora, így elsősorban én olyan dokit keresek, akinek vannak "problémás" esetei. Bogancsit faggatom még Kép egy MÁV-os doki ügyében, meg Téged szeretnélek faggatni erről az Istvános dokiról, meg még talonban van egy Péterfy-s is... E-mailben kérdezek, jó? A profilodban lévő címre írtam...

Pusza,
Beja
beja

Heni, Andris és Barni!
Szívből gratulálok Boldizsár babáhozKépKép Kívánom, hogy mihamarabb ismét együtt legyetek! Sok-sok tejecskét a legújabb családtagnak!!!!

Zsuzsi!
Hú, drukkok mennek, hogy minden rendben legyen a babóval és rendesen kapaszkodjon az anyucijábaKép

Bogancsi!
Örülök, hogy jól telt ez a pár napKép Daninak gyógyok mennekKépKép

Rebi!
De jó, hogy már idén költözni tudtok. Ott fogtok már karácsonyozni? Azért a sok pakolásért nem irigyellek, de a szép, kényelmes otthonért mindent megtesz az ember, nemde? Pocaklakóra tessék ám vigyázni, csak kíméletesen mindentKép

Nálunk ma bolondokháza volt-na jó, annyira nem. Párom itthonmaradt, mondván, hogy nem érzi magát jól. Már tegnap délben eldöntötte, mikor is hazajött a munkából. Tényleg rosszul van, olyan se nem egészséges se nem beteg állapot... viszont egy férfi ilyenkor "haldoklik". Ő azért annyira nem hagyta el magát, csak azért volt rossz, mert szinte a reggeli ébredéstől fogva borult a jól bevált napirendünk. Donci mondjuk szuper kis legény volt egész nap, Petra volt egy kicsit dilis, de már szerencsére mindkettő alszikKépKép Megyek lassan én is regenerálódniKép

Puszi, Nyuszimanóék
nyuszimano

Sziasztok!

Heni
Nagy-nagy gratula Boldizsárhoz!!!Kép Sok örömöt/boldogságot kívánok az egész családnak! Kép

Zsuzsi
Drukkolok, hogy ott maradjon a kisbaba.Kép

A talira nem reagált senki.Kép Hétfőn tudnánk vállalni.

Beja
Szabó Györgyöt ajánlom, bár ő fiatal, így lehet, hogy nem annyira menő a problémás esetekben.

Menta
Jó, hogy írtál Saciról, mert azt hiszem többnyire nála szültem, csak nem emlékeztem a nevére. Szerinted mikor érdemes felkeresni? Akár ilyen korán is? Most tuti, hogy választok szülésznőt, Petivel kicsit sokkal megismerkedtem, csak egyikük sem volt velem.

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!
Először is az elmaradt névnaposok!
cory!
Zsomának nagyon Boldog Névnapot kívánunk Beussal, így utólag.KépKépKép
Zafi-Réka! és Borcsa-NagyRéka!
Rékáknak is Boldog Névnapot kívánunk!KépKépKép
Bszilvi! Szila! Sztigris-Szilvi!
Kivételesen a napján Kép Boldog Névnapot kívánunk Nektek!KépKépKép

Heni!
Nagyon szép nagy baba Boldizsár! Gratulálok Nektek is.KépKépKép

2 nap nem nézek be, és mennyi minden történik az "osztályban".
Zsuzsi!
12. hét után hagnosabban, most csak halkan gratulálok.KépKépKép Vigyázz magatokra!

Dzsili!
A héten nekem is világvége hangulatom van, és ezen most nagyon nem is tudok segíteni, még sajna az sem biztos, hogy segítene, ha leírnám. Hosszú, és azt hiszem fáradt is vagyok, hogy lekezeljem a dolgokat. Azt hiszem megtudlak érteni.

Bocsi, de most nincs is kedvem sokat írni, de muszák volt reagálnom a történésekre, mert sok minden történt mostanság az osztályban.KépKépKép

Sziasztok!
Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Köszönöm a halovány Kép gratulákat, remélem minden rendben lesz!

Rebi: akkor mikor is költöztök? most egy picit megkönnyebbülhettek, meglátod, nagyon szép és nyugodt Karácsonyotok lesz Telkiben!Kép

Beja: én is keresgélek, teljesen tanácstalan vagyok, de majd csak találunk valakit. Különben a HIETE-nek szakmai körökben elég jó híre van, csak a körülmények rosszabbakKép Szerintem a harmadik babával (ha lesz), majd mehetünk már vissza a dokinkhoz.
Nem válaszoltál, hogy válalsz-e még otthoni ruha eladást, mert a barátnőm inkább személyesen vásárolna, vagy mentek mostanában börzére?

Dzsili, Zsuzsa: régebben nekem is a november - december elég depis volt, én még ráadásul utáltam is a Karácsonyt (elvált szülők gyerekének nincs túl jó élménye erről). Aztán, Dorka novemberben született és megvolt az első közös Karácsonyunk, azóta ha rossz gondolatok, gondok gyötörnek ezekben a hónapokban, mindig a gyermekem mosolyára, örömére gondolok és megnyugszom és nem engedem elrontani a kedvem. Próbáljátok mégis kiírni magatokból a szomorúságot (ha nem is nekünk, de legalább csak leírni, aztán Törlés), biztosan megkönnyebbültök. Ha tudunk, segítünk!!!Kép Írjatok!Kép
Kép

GOrsi: ti merre laktok? de csak ha nem fárasztó neked a tali, akkor szervezd meg!Kép

Du. majdnem 2 órán át babakocsiznunk kellett a hidegben a kisasszonnyal, mert különben hisztizett. Azt figyelte, hogyan kapcsolták le a villanyt (azaz sötétedés).Kép

Andi: hogy vagytok?

Üdv, jó éjt: Zsuzsi
zsu26

Gorsi! Szerintem hívd fel és bszélj vele! Aztán majd a vége felé újra!

Heni!!! Nagy-nagy gratula Boldizsárhoz!!!! KépKépKép

Zsuzsi! Nagy csibész vagy! Azért gondoltam rád, mert te nagyon szeretsz gif-eket feltölteni! Kép
Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen! Kép

Puszi!
Menta
menta

Zsuzsi!
Köszi! Most csak röviden: lakás átalakítás: ma illetve egész héten pakoljuk a szekrényeket, selejtezünk, stb. A Bea szobája készen van, most ott alszanak a fiúk, mivel a szobájukat ma nagyjából kipakoltuk, és hétvégén meszeli a férjem a szobát. Talán 2-3 hét múlva indul az utolsó nekifutásos pakolás, addig mindenhol doboz, fejetlenség, kisebb összekapások hol apjukkal, hol a kölykökkel, hogy miért nem azt csinálják amit kérek. Ez az egyik. Pedig örülnöm kéne, hogy hurrá, lassan kész lesz a lakás valamelyest, de mégis... utálom ezt a felfordulást. Ráadásul a Bea is kiveszi a részét a rámolásból. Azt hiszem itt senkinek sem kell ragozni, hogy milyen egy 2 éves.... Ma például eltüntette a Pityukám íróasztalának a kulcsát, amiben a gyerek tancucca volt. Fogalmunk sincs, hogy hová tette... Ki kellett feszíteni a fiókot...KépKépKép

A nagyfiam erősen benne van a kis kamaszkorban.KépKép Akármit mondok neki, leszarja nagy ívben. Sajnos igaz az a mondás, hogy kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond.KépKép A hócipőm teli van azzal, hogy ha én azt mondom, hogy fekete, akkor ő direktbe azt mondja, hogy fehér. Ma megtörtént az, aminek már rég meg kellett volna történnie, hogy elvettem a mobilját, és amíg nem azt csinálja amit mondok neki, addig vissza se kapja.Kép Nem engedek meg neki mindent, egy kicsit próbáltam szabadabbra engedni, erre ő visszaélt a dolgokkal. Mondtam neki, hogy mikorra legyen itthon, és 1 órával később jött haza. Tegnap pakolás helyett üvöltötte, hogy ő fáradt. Mondtam neki, hogy jöjjön haza ekkor és ekkor, és akkor pihenhet egy kicsit, és utána pakolunk közös erővel. Erre nem jött haza, hanem 2! óra múlva a Beánál várt a bölcsiben. Ezért vettem el egyébként a telefonját. Holnaptól megyek elé az iskolába. Tök ciki, hogy 5. osztályos korában, mint a dedósoknál... Remélem észhez tér ettől.

Ráadásul anyósom, és anyám is beszóltak a héten, úgyhogy velük is ill. az anyósommal még nem, de ami késik nem múlik összevesztem. Összeveszés tárgya: miért nem szobatiszta a Bea még. Anyósom már 3-4 hónapja ezzel szekál. Most ráadásul jó ronda a feneke a leányzónak, erre anyós: szoktasd le a pelenkáról, mert a pelenka miatt van ez. Ehhez mondjuk tudni kell, hogy a Bea a bilit sajna csak játéknak tekinti. Nyáron volt egyszer-kétszer, hogy belesikerült, de azóta semmi.KépKépKép

Hirtelen most ennyi jutott eszembe. Mindemellett munka is akad szerencsére, de most úgy érzem, hogy a fejem felett kezdenek összecsapni a hullámok.KépKépKép Ja, és a héten iskolalátogatásra is mennem kellett, mert a fiúknál tavaly nem voltam bemutató órán, most meg megígértem nekik.

Bocsi egy kicsit hosszú lettem. Leírni leírtam a bánatomat, de ez most úgy érzem nem oldja meg a problémámat. Mondjuk igyekszem kimászni ebből a hangulatból, de ez csak akkor lehetséges, ha már minden a helyén lesz. Közben osztálytalálkozót is szervezek.KépKép Én vagyok egyébként a hülye, hogy mindent elvállalok, aztán kiakadok.

Na, sziasztok!
Zsuzsa

beababa

<font color="ff0000"><font size="+2"><font face="Lucida Calligraphy">Heni és kedves családja:
Sok boldogságot a pindurkához!</font></font>
</font>

</font>
<font color="0000ff"><font face="Comic Sans MS">De jó, tudod Kép
drukkolunk hogy minden rendben legyen!!!!</font></font>

Dzsili és Napocska
dzsili

Sziasztok!

Zsuzsi!
Nalunk a repertoar csereje sem hasznal. Mostanaban ugy gondolja, hogy csendben szeretne elaludni.
Dorkas kep Kép
Drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!!!!!!Halvany GRATULA!KépKépKépKép CSak babonabol! Par het mulva meg a nagy gratula! Addig is vigyi magatokra!

Henke!
GRATULA Boldizsarhoz! JO EGESZSEGET KIVANUNK AZ ANYANAK ES BABANAK na meg persze az egesz csaladnak!
Kép

linato!
Kettesben a ferjemmel mi is csak oktoberben voltunk. Ugyanis akkor voltak itt az anyosomek. Amugy miota megszuletett Madike inkabb kulon-kulon jarunk, ha nagyon meg akarunk valamit nezni. De van, hogy inkabb megvarjuk mig megjelenik DVD-n.

Dzsili!
Nagyon aranyos otlet, hogy a ferjed lesz a telapo.

Minden kedves Szilvianak BOLDOG NEVNAPOT!

Beja!
Bolcsis fenykepeszkedes. Kép Olyan edesek tudnak lenni ahogy ott pozolnak.

Szilvi!
Mielobbi nathamentesseget nektek!
Pihenj amennyit csak lehet! Vigyazz magatokra!

Bogancsi!
Daninak jobbulast! sok gyogyKépKépKép

Linato!
Gratula a jo eredmenyekhez Kép

Rebi!
Gazengedely Kép Drukk az idei koltozeshez!!!!

Nyuszimano!
Jobbulast a ferjednek!

Zsuzsa!
Remelem mielobb rendezodnek a dolgok nalatok!!! Drukkok mennek.
Sajna a kamaszokkal nem konnyu. Igaz nekem meg nincs tapasztalatom igazan ebben a kerdesben, de eleget latom a baratainknal. Nem konnyu foleg a fiuknal.

Marti!
Engedd meg, hogy elore gratulaljak Arminnak a masodik szulinapjara, sajna a hetvegenk elegge zurosnek igerkezik es nem tudom, hogy lesz-e idom netkozelben lenni, igy elore is:
Boldog masodik Szuletesnapot Armin!
Kép

Kepzeljetek, ma elmentunk a Madikevel elelmiszert venni, beszelgetunk a boltban, hogy mit vegyunk es mit ne. Mit vehet le a polcrol es mit nem. Egyszer csak valaki rank koszon egy SZIA-val Kép Nagyon jol esett vegre magyar szot hallani. Es sikeresen megismerkedtem egy itt elo anyukaval. Neki egy ot honapos kisfia van. Megbeszeltuk, hogy jovo hettol heti tobb alkalommal egyutt fogjuk setalni vinni a gyerkocoket. Kép Es mint kiderult eddig egy csomoszor elkerultuk egymast es itt laknak ket utcara tolunk. Kép De sebaj, jobb kesobb mint sosem.

Andysj
andysj

Sziasztok!
Most csak röviden, még nem olvastam mindenkit:

Zsuzsi!
Halvány gratula Kép Drukkok! Kép

Beja!
Nekem is u.az a dokim, mint Linatonak, csak jót tudok róla mondani. Mindig minden problémás esetben a helyzet magaslatán van (barátnőmet és a kislányát ő mentette meg), (a kisfiát a MÁV-ban nem tudták megmenteni Kép ) viszont azt nem tudom, hogy ő mennyire foglalkozik a nehezen teherbeeső nőkkel, de szívesen érdeklődök.

Norci
norci

Sziasztok!

linato: leletek Kép

Zsuzsi: babadrukkok mennek és halvány gratula Kép

Szilviknek utólag is boldog névnapot !!!

Beja: megkaptad???

Rebi: gyertek hamar! Már a körforgalom is majdnem kész a tiszteletetekre Kép

Laura: Kép

Zsuzsa: Tomi fel se néz a bilinek, csak a maciját szokta beletenni. Ezt üzenem a nagyszülőknek. Ráadásul tilos erőltetni! Majd rájönnek !

Andysj: jó,hogy találtál mamatársat, de azért ne hanyagolj majd el minket sem Kép

cory: minden rendben?

Dani lassan javulgat, de folyton alszik. Lehet, hogy maci és átalussza a telet Kép Anyu is, anyósom is benáthásodott,ill. anyósom hányt is. Remélem, most már miindenki megjavul!
Tomi nagy lelkesedéssel fogadott a bölcsien tegnap, aztán otthon szinte a nyakába ugrott Julinak és Daninak. Zsófinak meg cuppanós puszit adott. De legjobban a Doki kutyánknak örült Kép Kép Kép Ja meg annak a babzsákkutyának, amit Prágából hoztam neki Kép
Szép napot mindenkinek: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Először is nagyon köszi mindenkinek a hiányolást. Kép Mozgalmas hétvégénk volt, utána zűrös hét jött, betegeskedtünk is, meg érzelmileg, hangulatilag is eléggé magam alatt vagyok, szóval ezer oka volt, hogy nem jöttem. Most is rohanok, délután indulunk haza a szüleimhez, most van a házassági évfordulójuk, jó kis családi buli lesz. Még vásárolni is le kell mennünk, és össze is kell csomagolnom, úgyhogy csak a név szerint nekem szóló üzenetekre kerestem rá gyorsan. Így is elég hosszú leszek... Kép

Szila! Nincs minden bölcsiben játszócsoport. A III. kerületben összesen két helyen csinálják, ezek közül van közelebb a kaszási hozzánk.

Heni! Nem voltunk végül az Árkádban, mert nem fért bele egy délelőttbe az IKEÁ-val. Persze jó későn is indultunk, mert Lacika az utolsó pillanatban, mikor már szinte teljesen felöltöztünk, megszerezte az Apja bögréjét az asztalról, és persze magára öntötte a teát belőle. Kép
Másnap meg inkább másfelé indultunk, és mi is a Pólusban kötöttünk ki. Én is kétrészeset szerettem volna, de végül beleszerettünk egy overálba, és nem tudtam ott hagyni. Úgy gondolkoztam, hogy egy öltözet meleg ruha úgyse elég, mert ha kimosom, amíg meg nem szárad, nincs miben lemenni. Szóval tervezek még egy kétrészeset is venni Kép. Végül nagyon örültem, hogy ezt megvettük, mert kétrészeset nem kaptunk olyat, ami tetszett volna, most meg azért már nagyon kell a meleg cucc. Azt a jó meleg nadrágot + felsőt hol (melyik üzletben) vettétek?

Nyuszimanó! Nekem most jött meg a második mensim, amióta nem szedem a gyógyszert. A télepó meghozza a harmadikat Kép, és utána indulhat a babaprojekt nálunk. Kép

Laura! Sajnos nem fogunk tudni elmenni mikulás bulira, mert azon a hétvégén a szüleimhez megyünk Judit (Anyukám + Nővérem) napot köszönteni. Próbáltam átrendezni, de nekünk a december annyira sűrű, hogy egyszerűen nem megy. Kép Ugye 6.-án jön a Télapó, 10.-én Judit nap, 11.-én születtem én, 16.-án Etelka nap (Laci Anyukája és Huga), 23.-án született Lacika, utána azonnal itt a karácsony, ráadásul a (fogadott Kép) Kisöcsém István, a Sógorom meg János. Gondolhatod, hogy alig várom a Szilvesztert! Kép Utána májusig nincs semmi családi esemény. Kép

Zsuzsi! Akkor én még nem gratulálok, csak nagyon-nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen a pocakodban, jó?! KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Cory! Jó kis listát írtál! Nem is gondoltam, hogy még ennyien vagyunk nem-pocakosok! Kép Szűkül a kör, egyre gyorsabban "lebuknak" a zebrák. Kép

Megyek, a Nagyfiam már az etetőszékben ül, és a reggelijét követeli. Ez a legújabb tudománya, fel tud mászni az etetőszékbe. KépKép Nem felhőtlen az örömöm... Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Legyen tali!! Be fogunk kattanni különben. A játszó üres, játszócsoportba Zsomát még nem lehet vinni. Ez meg rémes mindannyiunknak!

Márti: te hogy bírod??

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Zsuzsi
Egyáltalán nem fárasztó, hiszen nem kell csinálnom semmit sem. Sokkal rosszabb, ha át kell caplatni a városon és fel-le kell cipelni a babakocsit. Gondoltam csinálok almás táskákat, hátha az meghozza a talikedvet.Kép
Újpest és Angyalföld határán lakunk, Pozsonyi utca. Ha lesz tali leírom részletesen is. Kocsival és tömegközlekedve is könnyű odatalálni szerintem.

BMárti
Nem irigyellek a családi eseményekért. A jóból is megárt a sok. Sajnálom, hogy a Miki bulira nem jöttök.Kép De esetleg a hétfői talira hozzánk? Már ha lesz.

Kérlek titeket, írjatok, hogy jöttök vagy nem!

Beja
Köszi a címet, bepakoltam a kedvencek közé.Kép

Üdv: Gorsi
gorsi

Ha máshol akartok talit, az sem gond, mi is nagyon mennénk.Kép

Gorsi
gorsi

Sziasztok!

B.Márti! Jó családi hétvégét nektek. Az öröm lesz még felhőtlenebb. Az én lánykám már le is szokott az etető székről. Nem részletezném, hogy a jövő hét is tele van kajával amikor a nagy asztalnál eszik rendes széken ülve. De ő nagyon élvezi. Én fele annnyira sem.Kép

Zsuzsa! Lehet valami a levegőben ,hogy mindenki rossz kedvű. Talán a telihold... Hallgass valami jó kis zenét, biztos jobb kedvre derít.Kép Én szoktam énekelni is, az jól kikapcsol.
Nem sokára kész lesztek az átalakítással és újra rend lesz.Kép

Andysj! Mi is inkább dvd-t nézünk. Szuper, hogy találtál egy magyar anyukát és még közel is lakik hozzátok. Azért nekünk is írj.Kép

Norci! Jól vagytok? Mikor lesz kész a vérvétel eredményed? Mész valamikor a Kodajhoz? Hol van az Istvánban az Uh? Kell érte fizetni? Tud képet csinálni vagy kazettára felvenni a babócádat? Na ezt már megint szépen megfogalmaztam. Bocsi a kérdés hegyekért.Kép

Bogancsi! Dani macival teljesen egyet értek csak aludnék én is ...Kép
Milyen volt Prágában?

Voltunk dokinéninél. Minden lelet jó csak megnáthásodott Korina.Kép Semmi komoly csak orrfolyás és száraz köhögés. Most jöhet a hagymatea kúra. Remélem gyorsan rendbe hozza.
Fél 11-kor már nyűgös volt és mondtam neki menjél feküdj le és csicsizz egy kicsit. perc múlva hátra mentem a gyerekszobába ,mert nagy volt a csend. Az én drága pici lányom hason fekve elaludt az ágyon. Még be is takarózott.Kép

Mindenkinek küldök sok-sok jókedvet és vidámságot!KépKépKépKépKépKépKép

Gorsi! Hétfőn mi sajna be vagyunk havazva. Após kontroll, én nőgyógyász. Kori sem bizti, hogy rendbe jön addig, bár remélem. Pedig mi is úgy taliznánk már.

Solya! Hazaértél már? Milyen volt itthon? Jelentkezz!S.O.S.Kép
linato

Gorsi!
Éljen éljen a tali! Hacsak be nem jön valami kórság, mi mennénk!

Luca is felfigyelt a pelusbeli eseményekreKép, Pár napja ő is lelkesen mondogatja az érdeklődő kérdésekre, hogy "kaki"KépKépKép. A találati arány persze még nem 100%KépKép

Cory! Mikor szoktatok játszózni?

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Zsu!
Halvány gratula és óriási drukk a csíkokhoz!KépKépKépKép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!
Arra gondoltam mégis csak írok arról, hogy mik is azok a dolgok amik kiakasztanak mostanában,azért mert kedvessen kérdeztétek, és hogy nehogy valaki azt higgye hogy itt bántódtam meg.
Vannak dolgok amikkel nehezen tudok, megbírkózni, amik nagyon tudnak fájnak.
A férjemmel már nagyon rosz a viszonyunk állandó vita és veszekedés.
Most itthon volt az apukám két hétig jött át összerakta a fiúknak az íróasztalokat, segített nekem amiben tudott , vettek nekem szülinapomra /dec.15.??/ egy páraelszívót azt is bekötöte stb. de …… minden nap átjönnek anyuval és állandóan kritizálnak borzalmas hogy milyen idegesítő.
Minden rossz és rosszul van megcsinálva és amilyen hangon kioktatnak, mit tehetnék?
Ők mindig is ilyenek voltak, részükről én gyerek vagyok ők a felnőttek és kész, és rájuk kéne hallgatnom. Én megvárom míg elmondják, csendessen közlöm velük az én álláspontomat és pont. Miért kellene veszekdnem velük, attól –ezt már tapőasztaltam semmi nem változik csak megbántom őket, ők már nem fognak változni.
A férjem szerint egy idióta vagyok amiért mindezt hagyom, és hogy majd ő elzavarja őket stb.
De… azt nem látja apárom, hogy majd minden vitának ő a forrása.
Vettünk Márknak egy íróasztalt haza hoztuk neki állt folyton mindent rossz helyte tett,szidkozódott mind a két fiút maga mellé rendelte hogy itt és ott fogják a részeket a végén közölte hogy rossz az egész és bevágta a szobájukba úgy hogy fiókot letörte és rozoga lábakon állt.
Másnap jött az apu megvették és elhozták a másik asztalt amire a férjem nem volt hajlandó, majd apu türelmessen neki állt , és egyedül tökéletesre megcsinálta, majd szó nélkül szétszedte újra csavarozta és ragasztotta amit a Laci tönkre tett.
Közben kiakadt hogy a férjem elhordja a szerszámait és vagy tönkre teszi őket vagy olyan rendetlenséget hagy benne hogy…. Én meg csak hallgatok és nyelem a szidalmakat hogy milyen link alak, felelőtlen stb, a szomszéd a keverőjét kéri vissza amit egy hónapja kölcsön kért de nem érdelki hozza már –vagy két hete- rám meg mindenki pikkel.
Máskor a srácok mivel edzésen voltak, már sötétben írták a leckéjüket amikor anyuék jöttek, a szobájukban cska a mennyeztei lámpa világít ami szerintem is gyér, anyu neki áll pattogni hogy megvakulnak nem lehet látni kell neki lámpa az asztalukra. Mondtam neki hogy igaza van veszek ha lesz rá pénzem de minden nem megy egyszerrre, de ő csak folytatja. Erre átmentem a másik szobába és áthoztama az állólámpát, részemről a vita lezárva főleg mert fontos nekem is asrácol szeme világa csak még ennyire későn nem tanultak ezért nem tűnt fel, anyu hangneméről inkább nem ejtenék szót.
A férjem erre föl rákezdett hogy tökéletessen lehet lárni semmi baj nincs fölösleges a lámpa, anyu kontráz hogy minek a TV néző szobába fény, dísznek meg kirakatnak a gyerekek fontosabbak, így veszekedtek tovább amíg Laci el nem ment dolgozni.
Én meg megint itt álltam két tűz között és megkaptam a magamét anyuéktól hogy hogy lehet a Laci ilyen aztán a férjemtől amikopr haza jött, amiért a szüleim mindenbe belszólnak és az „Anyám egy vakegér ha nem lát az egy szemével” –idézet az ordibálásából, hozzá kell hogy tegyem hogy aníukámnak valóban csak egy szeme van ami kivülről nem látszik, de tény mert gyermek korában baleset érte, mindenesetre a gyerekeim nem tudtak róla, és nem is szándékoztam így megmondani.
Szóval hogy miért őket védem mindig, mert nem hallja amikor meg őt védem ha nincs ott, arról meg nem tehetek hogy már akkor is kevésnek tartottam a fényt a gyerek szobába mikor feltette a lámpákat és szóltam is érte csak nem figyelt rám. Nem érti meg hogy a saját véleményemet mondom, ami nem az övé és szerinte ez sértő, mert mindig neki kéne bólogatnom ez a dolgom, asszony kuss a neved….
Mindegyik mondja a magét nem is jut el a tudatukig hogy mit mondok nekik.
Karácsony:
Már most megkaptam a férjemtől hogy ő ugyan nem hajlandó a pénzét a családomra(?) költeni , és nem is megy átcsináljak amit akarok. Mondtam neki hogy rendben , majd a sajátomat költöm rájuk a gyesem+ cs.p. mire ő felhábotodotan az sem az enyém hanem a gyerekeké és ellopom tőlük.
Ez visszatérő motívum nála hogy miért vegyen ő a tesóimnak és a szüleimnek ajándékot /mi is kapunk tőlük természetessen/ .
Ilyen körülmények között igazán boldog a készülődés olyan ideges vagyok hogy…..
A szülinapom meg….
Biztossan én vagyok egy h…e amiért fontos volna, de mi lesz belőle?
A férjemet nem érdeklem ez sem, azt mondta majd a karácsonnyal együtt megkapom….a számlákat díszcsomagolásban az az enyém lehet.
Anyuék már át adták egy hónappal előbb ami részükről részlet kérdés ugyan,ki van pipálva alapon nekem meg nem,mert így semmivé vát a az ünnepem.
Egyébként velük is össze rúgtam a port, mert megint úgy vásároltak be Karácsonyra a gyerekeknek hogy az enyémek kapnak egyenként egy négy ezer forintos társast vagy egyebet míg kedvenc unokájuk Petra egy tíz ezer forintos Barbie hintót. Próbáltam nekik szépen elmagyarázni hogy ez rosszul fog az enyémeknek esni, mert ők már tudják mi mennyibe kerül és ez megint nem néhány száz Ft-nyi külömbség,mire ők…
Közölték hogy azért van ez így mert a tesóm most szülinapjára csak egy ajándék csomagot kap, én meg egy páraelszívót kaptam /8900 Ft/ ezért kap a Petike most többet.
Megint kértemn őket hogy akkor inkább nekem ne vegyenek semmit de az unokáik között ne tegyenek ilyen külöbséget, itt jegyzem meg hogy a bátyám picurkája még apróbb dolgot kap, úgy sem érti még….
A nővéremnek most fizették ki ajándékba az autó vezetői tanfolyamot vezetést stb. 100 ezer Ft, mert szerintük az kell és jó ötlet és nincs rá pénze ennyit a kompenzálásról.
Nem beszélve arról, hogy szegénykéim, bár a jóindulat meg van, de mindig csak az árát nézik mindennek , megvették a szülinapomra ezta pára elszívót - akciósan mert utána néztem- de nem figyelték hogy milyen kis teljesítményű, így nem sok sz.. ér. Ezt is a fejemhez vágta a férjem hogy most nem tudunk egy normálissat venni, mert nem akartak még öt ezret ránk költeni úgy hogy tönkre megy konyha vagy megsértődnek a szüleim.Boldog szülinapom!
Olyan elegem van már…

Azért egy kérdés nagyon feszeng bennem, gondoltam megkérdezem tőletek.
Szerintetek ha egy családban három gyerek van akkor ők csak olcsó butaságokat kell hogy kapjanak, szülinapra, névnapra mert mi sokan vagyunk míg pl. a tesóméknál az egy gyerek kaphat drágább jobb minőségüt is mert így jön családilag???
Ez büntetés a gyerekeimnek mert van testvérük???
A sógornőmék –az egyetlenek akikkel még a férjem nem veszett össze- mindig csak 1500 Ft os árút vezsnek maximum nekik, a nővéremék szintén amiből tutira valami hü..ség jön ki, és a fiaim nem örülnek neki. Pl. Kifestő????? /11 éves szülinapra, vagy a Nagy katasztrófák című könyv/ én mindig figylek hogy olyan dolgot kapjanak az ő lányik aminke örülnek persze az kétszer háromszor ennyibe kerül, és mi három kölköt nevelünk.
A Vanda egy egysosor görkorit kapott tőlünk, a Petra egy nagy üvegfestő készletet sablonokkal, festékekkel üvegegekkel és keretekkel.
Tehát voltaképp igaza van a férjemnek hogy tele van a hócipője attól hogy mi adunk de a srácaink mégis mindig csalódottak, ezt neki is megmondtam különben, de mit csináljka???
Ha felhozom témának óvatossan, akkor az a válasz hogy nincs pénzük /nekünk van három gyerek mellett?/ .
Most bántsak meg mindenkit? Az megoldás? Vagy örlődjek tovább, vagy vegyek használhatatkan butaságokat én is a gyerekeknek, ahogyan a férjem mondja.

Bocsi hosszú lett két , de tényleg jobb hogy leírtam.

Dzsili
dzsili

Dzsili te drága!

Nanehogymá téged így kiborítsanak. Nagyon jó, hogy kiírtad magadból. Először is nem akarlak ilyesztgetni, de a magadba ill. magunkba folytott érzelmek rákot okoznak. Ezt gondolom senki nem kívánja magának így te sem.
Megpróbálok sorba menni a dolgokon.
Szerintem minden pasi ilyen. Az én párom is legszívesebben kidobta volna a számítógép asztalt, mert szerinte egy sz@r. Érdekes módon nekem sikerült összeszerelnem. Azóta is azt használjuk.
Szerintem először próbálj meg beszélni a szüleiddel, hogy te már felnőtt ember vagy. Szívesen meghallgatod a véleményüket, de ez nem azt jelenti, hogy meg is fogadod. Természetesen ha úgy látod jónak akkor úgy fogod csinálni ahogy mondják. Kérd meg őket ha legközelebb ajándékot vesznek neked, kérdezzék meg, hogy milyet szeretnél vagy adják oda a pénzt amennyit gondolnak és majd te kipótolod ha nem elég. Akkor biztosan olyat veszel majd amilyet szeretnél. Drága párodnak meg mond el, hogy ők akkor is a szüleid és senkit nem lehet megváltoztatni. Őt sem. Tehát fogadja el őket olyannak amilyenek. A szüleid pedig őt fogadják el olyannak amilyen.
Kérd meg anyudat, hogy szépen beszéljen veled, hiszen te is úgy beszélsz vele és akkor is megérted amit mond, ha azt normális stílusban közli.
A lámpa ügyet nagyon jól oldottad meg. Ideiglenesen jó az állólámpa. Írtad, hogy nem szoktak gyakran sötétben tanulni.

A férjed szüleinek testvéreinek szoktatok ajándékot venni? Akkor a te szüleid ,rokonaid mért lennének kivételek?
Egyébként mi már régóta saját magunk készített dolgokkal ajándékozzuk meg egymást.Persze szülők az kivétel, bár nem mindig.
Az anyukád szemére való utalás pedig csúnya dolog volt Lacitól.Kép
De biztos már meg is bánta.
A gyerekek ajándékaival kapcsolatban, pedig hidd el nekik lesz a legkellemetlenebb, ha valamelyik fiú odamegy és megkérdezi, hogy nagyi mi miért csak ezt kaptuk és ő mért kapott többet. Nálunk már a négyéves Miléna is megjegyezte párom nővérérnek, mert a kilenc éves nagylánynak sokkal több dolgot hozott.

Az ajándékokkal kapcsolatban pedig szerintem te nagyon rendes vagy ,hogy így odafigyelsz mindenkire. Nyugodtan szólj, hogy már nagyok a fiúk és egy kifestő már nem nekik való. Inkább kérdezzenek meg, hogy mit vegyenek.
És végül de nem utolsó sorban: Szeresd magad sokkal, de sokkal jobban. Három gyönyörű gyerek anyukájaként legyél nagyon büszke magadra. A párod is rá fog jönni, hogy azért vett el téged mert szeret és nem azért, hogy állandóan kötekedjen veled.
Sok erőt és kitartást és bízz magadban. Meg tudod csinálni úgy is, hogy nem bántasz meg senkit.
Drukkolunk és millió puszi
LinatoKép
linato

Bocsi de töröltem, mert kétszer küldtem el.Kép
linato

Sziasztok!

Dzsili: szegénykém! Kép
Neked szeretnék először válaszolni. Mindenképpen jó, hogy leírtad a bánatodat.
Nekem a következők jutottak eszembe: a szüleid fölneveltek téged, szeretetük és tudásuk legjavát nyújtva neked. Ezért te köszönettel, tisztelettel és hálával tartozol nekik, de ennyi. Itt vége, kirepültél a fészekből, elkötelezted magad egy rokonszenves fiatalember mellett. Ez a rokonszenves fiatalember persze idővel változott - valószínűleg te is - de az életedet vele szeretnéd leélni. Persze, a szüleidnek mindig is a kicsi kislányuk leszel, de el kell(ene) tudniuk fogadni, hogy már a saját életedet éled.
Szerintem alig-alig van olyan szülő, aki elégedett gyermeke választásával, mert a gyermekünknek a tökéleteset akarjuk és tökéletes márpedig nem létezik.

Leírok egy példát. Tegyük fel, hogy egy anyának van egy lánya és egy fia. Ha a LÁNYA terhes lesz, az anyuka mindent elvár a vejétől: vigye az ágyba az ő kicsi kislányának a reggelit, segítsen neki cipekedni, házimunkázni és még a munkából is vegye ki. (Hiszen ez a természetes, ez kijár az ő kislányának.) Ha viszont ennek az anyának a MENYE lesz terhes, teljesen fel fog háborodni, ha az ő kicsi fiacskája elkészíti a menyének a reggelit, segít neki cipekedni, házimunkázni és még a munkából is kiveszi. (És úgy fogja értékelni, hogy ennyire kihasználja az a hárpia az ő kisfiát.)

Szóval szeretnék egy pár szót szólni Laci mellett. Biztos, hogy ő sem tökéletes, de te elkötelezted magad mellette, és bár vannak nehézségeitek - kinek nincsenek? - kitartasz mellette, ahogy ő is melletted.

A házépítés, otthonteremtés, berendezkedés (fészekrakás) egy nagyon szép, kellemes és izgalmas időtöltés. Ezzel együtt nehéz is: sokat kell érte dolgozni (Lacinak!), aztán minden után szaladgálni kell, a mesteremberekkel is meggyűlik az építtető baja előbb-utóbb... miért kell ezt még a szülőknek is tetézni? Persze, persze, a segítőkészség nagyon szép dolog, de hát a pokolba vezető út is a legjobb szándékkal van kikövezve...

Neked azt ajánlom, hogy próbáld meg a minimálisra csökkenteni a találkozásokat (egyelőre) Laci és a szüleid között.
Én többnyire megpróbálom "fedezni" őket egymás előtt, tehát ha Laci ilyen bénácska volt asztal-ügyben, akkor apukámnak valószínűleg azt mondtam volna, hogy ha tudnád, milyen nehéz napja volt és mennyi mindent megcsinált már aznap, hát nem is csoda, ha nem sikerült szegénynek.
És ugyanez fordítva: tudod, Laci, anyu csak a legjobbakat akarja az ő unokáinak, azért szólt a lámpa miatt, stb.

Ha a szüleid egy "életre szóló", vagy legalábbis hosszútávra szóló berendezési tárgyat vásárolnak nektek (elszívó), azért (még ha ajándék is) illik egyeztetni.

Jaj-jaj, úgy érzem, órákig tudnék még a szülők-házastársak között kapcsolatról írni, de megmenekültök. Kép

Az ajándékokról: nekünk a nagymamám mindig egyforma ajándékot adott mind az öt unokájának, pedig állítólag volt kedvence (én - hiszen a távoli rokon a kedves rokon Kép). És nekem testvérem sincs, mégsem kaptam többet azoknál, akik ketten voltak testvérek.
Úgy látom, itt is Laci véleményét osztom. Nem azt mondom, hogy használhatatlan vacakot vegyél Petrának és a többieknek ajándékba, hanem azt, hogy az unokák kapjanak megközelítőleg egyformát.
Figyu, nem lehetne a testvéreiddel egyeztetni ezügyben? Praktikus is volna, hiszen nem kapnának olyat, amit nem szeretnének, vagy ami már van nekik. Másrészről viszont azért is jó lenne, mert akkor nem mondhatnák ők sem, hogy mi veszünk a tieidnek egy-egy kifestőt, ti pedig vegyetek az enyéimnek egy-egy nagy doboz Legót.

Bocsánat lányok, most csak Dzsilinek válaszoltam.

Sziasztok: Laura + az alvóbabák
p_laura

Most látom, jó sok hasonlót írtunk Linatoval. Kép

Laura
p_laura

Dzsili!

Linato nagyon jó dolgokat írt, csak ismételhetném!!!
Talán annyit tennék hozzá, hogy nálunk akkor változott meg a férjem viselkedése, mikor kiálltam mellette és inkább összevesztem másokkal és nem vettem ajándékokat, akinek szerettem volna (ugyanez a duma megy nálunk is, mint nálatok, nem ezért keres, hogy az egész család kihasználja és elherdálja a pénzét...). Szóval szerintem egy kis mosoly szünet nem árt anyukádéknak sem, hiszen tényleg önző módon oldották meg a szülinapodat és a gyermekeid ajándékait, így legalább a férjed érzi, hogy neki adtál igazat és ő a fontosabb, nem a szüleid vagy bárki rokon vagy szomszéd. Meglátod, ahogy érzi, hogy neki adtál igazat, kedvesebb lesz, nem lesz annyira ingerült. A legtöbb pasinak nincs türelme a barkácsoláshoz, én már előre félek a Karácsonyfa felállításától (olyanokat szokott káromkodni..).
Ami még nagyon segítene nektek és szerintem ezt kellene valahogy sürgősen megoldanotok: Kettesben egy hétvége, gyerekek nélkül, ha nem tehetitek meg, akkor legalább egy közös mozi, de gyerekek nélkül!!!! Kell mindkettőtöknek a kikapcsolódás. Csak güriztek és még élvezni sem tudjátok azt a sok szépet, amit megteremtettek.
Férjedet többször dícsérd, mindennap kérdezd meg, mi volt vele a munkában.
Mióta nekem egy másik topikban ilyenekt tanácsoltak, nálunk nagyon sokat változott a helyzet. Az én szüleim is megértették, hogy nem kritizálhatnak örök életünkre és végre kezdenek beletörödni, hogy minket sem lehet már megváltoztatni.

Ajándékozás: olyan dolgokat találj ki, ami tényleg nem kerül sokba. Ne pazarold az energiádat másokra, akik pedig nem is értékelik és nem kapod vagy a gyerekeid nem kapják vissza. Igaza van a férjednek, kihasználják a jó indulatodat. Nekem is nehéz volt csekély ajándékkal megjelenni Karácsonykor, de mikor megláttam a mi ajándékainkat, megnyugodtam, hogy tényleg nem éri meg az egész. A gyerekek szerencsére azért a jó és szívből jövő ajándéknak örülnek, nem pedig a drágának.

Ügyes legyél és persze úgy cselekedj, ahogy a szíved diktálja, de ne hagyd, hogy kihasználjanak benneteket (Téged és a Férjedet).

Üdv: Zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

GOrsi! Köszi a kedves invitálást, de sajnos hétfőn nem érünk rá.

Linato! Én nem hagyom "leszokni" Lacikát az etetőszékről, ő csak abban ülve kap enni, és kész. Ebben a kérdésben kőkemény vagyok. Ugyanis a Nővérem fiainak volt az a vidám kis szokásuk, hogy egy-egy falattal a szájukban (kezükben) körberohanták a lakást háromszor, azután jöttek vissza az asztalhoz a következő falatért. A gondolattól is frászt kaptam, hogy talán majd az én gyerekem is ezt fogja csinálni. Mondjuk most a bölcsiben ez eléggé gáz, mert ott kis asztalkák és székecskék vannak, amiről az én fiamnak csakis a játék jut eszébe. Még egy árva eltévedt falatot se sikerült ott belerimánkodnom.

Dzsili! Ajaj, nem csodálom, hogy kibuktál. Iszonyú nehéz lehet ütközőnek lenni a szüleid és a párod között. Az a legnehezebb, hogy mindkettőnek megvan a maga részigazsága. Kép Nálunk a Nővérem van szegény ilyen helyzetben, a férje hogyismondjam... hát vannak hibái. Apám meg örökké szapulja, 10 évvel ezelőtti dolgokat is felemleget, hát, én meg is bolondulnék. Nálunk meg pont fordítva, az Apám és Életem Párja finoman szólva sok szempontból hasonlítanak egymásra (sajnos a rossz tulajdonságaiban is), így Laci azonnal ki van pártolva mindenben. Ez se jobb. Kép Tanácsot adni nem tudok, csak nagyon-nagyon együtt érzek veled.
Karácsonyi ajándékozás ügyben (bármennyire nehezemre esik Kép) a párodnak kell, hogy igazat adjak. Én se vennék drága ajándékokat, ha mi rendszeresen kisebb értékűeket kapnánk. Egyszerűen azért, mert ez a legjobb szándékom ellenére is kellemetlen lenne azoknak, akik kapják. Most éppen ezért eléggé bajban is vagyok, mert az idén eléggé zűrös a családunk anyagi helyzete. A Nővérem belevágott egy anyagi és fizikai erejét messze meghaladó vállalkozásba. Ehhez a család összes mozdítható pénzét kölcsönkérte, ilyen "csak egy hétre kell, bemutatni a bankban az önerőt, hogy megkapják az állami támogatást" dumákkal. Persze azután másképpen alaukult sok minden, a pénz nem hogy vissza nem került, de még kevés is mindig, így a szüleimet már teljesen kizsigerelték anyagilag, és persze ők is padlón vannak. Mi is odaadtuk minden költözésre félretett pénzünket, de legalább a napi anyagi gondjaikkal már nem minket pumpolnak. Bocs a hosszú előzményért, de erről a témáról órákig tudnék dühöngeni. Ahogy a Tesóm a Szüleinket kihasználja, attól mindig felmegy bennem a pumpa. Kép Szóval a lényeg, hogy a szüleim és a tesómék is nehéz időket élnek anyagilag. Most szívem szerint mindenkinek (na jó, a Tesómnak nem, csak a gyerekeinek) kicsit drágább ajándékot vennék, hogy a csóróbb időkbe egy kis luxust "csempésszek", de ugyanakkor nem szeretném zavarba hozni senkit azzal, hogy ők csak kisebb értékű ajándékot engedhetnek meg maguknak, mint amit tőlünk kapnak. Persze lehet, hogy ez a tesómat egy percig se zavarná, csak én hiszem, mert ugye ki mint él, úgy ítél...
A 3 gyerekre vonatkozó (költői? Kép) kérdésedre én teljesen természetesnek tartom, hogy nagyjából azonos értékű ajándékot kapjanak mindhárman, és persze a családban minden gyerek. Szerencsére az én szüleim nagyon igazságosak mind ajándékban, mind szeretetben az unokáikkal, bajban lennék, ha ki akarnám találni, melyikük a kedvenc. Kép
Tudom, hogy nem sokat segít rajtad mindaz, amit leírtam, de legalább egy kicsit én is panaszkodtam Kép, és te is látod, hogy minden családban vannak zűrök. Kép
Ja, még az ajándék értékével kapcsoltaban az jutott az eszembe, hogy lehet jó minőségű kisebb dolgot is venni, nem kell feltétlenül nagynak, de gagyinak lennie annak, ami nem drága. Mondjuk nem CD-s, hanem kazettés sétálómagnót, de abból jó minőségűt. Vagy pl. léteznek olcsó, de személyes, kedves dolgok. Pl. névre szóló bögre, vagy különleges mintájú, felíratú póló. Én ilyesmit vennék a helyedben, és semmi esetre se sokkal drágább cuccokat, mint amilyet kapni szoktunk.

Ki fog itt összecsomagolni?! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Dzsili: hát nem irigyellek Kép Nem tudok írni semmit a helyzetre, asszem én is kiborulnék ettől.

cory

cory
Budapest

Köszönöm szépen mindenkinek
hogy figyeltek rám, roppant jól esett még bőgtem is rajta hogy meghallgattatok és még enyi mindent írtatok is nekem!

Linató
Az a gond hogy próbáltam már megbeszélni anyuékkal is hogy mi a helyzet időnként nagyon kedvesek, máskor vannak rossz periódusaik, zsörtölődnek mint most és ezt sajna hallgathatom a páromtól évekig.
Én is úgy érzem hogy nem kellene egymást mindenképpen megváltoztatni csak elfogadni.
Ajádék ügyben, én sokszor választom ezt a megoldást anyuék vagy nagymamám helyett de mindenkitről én vegyem le a terhet, már mint a válogatás keresgélés dolgát?
Ráadásul azt hiszik hogy nem nyúlnak mellét, mert valami butasággal megmagyarázzák miért is lesz jó.Ha mégsem akkor meg megbántódnak.
A srácaimnak meg már régen megmagyaráztam hogy ha valamit kapnak, akár tetszik akár nem szépen köszönjék meg és ne kritizálják, így is tesznek.
A férjemnrk amíg éltek a szülei természetessen mindig vettünk ajándékot, sőt én mondtam hogy mit és hogy olyan dolgot aminek örülnek, annak ellenére hogy engem sosem szerettek.
A testvéreivel /öten vannak/ nem igen tartjuk a kapcsolatot, csak az egyikükkel, az ő lányuk a Vanda akiről írtam.
Én azért nem szertnék összeveszni a szüleimmel és a tesóimmal mert ő elmarta maga mellől a sajátjait.
Az a baj hogy ha meg is kérdezik mit vegyenek halvány lila gőzöm sincs mit mondjak nekik ami még megfizethető a számukra.

Annyira kedvessen és megértően írtál, hogy &#8230;.köszönet érte.

Laura
Tetszett a szülő gyermek kapcsolatról írt gondolatod, főleg az anya-lánya, anya-fia, összevetés.Nagyon igaz.
A Laci szerinzt túl toleráns vagyok velük szembe.
Mert szeretem őket, és megmondom őszintén hogy amíg sajnos a férjemben már többször is csalódtam ilyen-olyan téren bennük még nem, ha szükség volt segítségre mellettem álltak, így persze hogy sok mindent elnézek nekik.
Kedves tőled hogy pártfogásodba veszed a párom, de tudod én őt is mentegetem pontossan ahogyan írtad anyuék, és a szomszéd és megrendelők stb. előtt azzal hogy sokat dolgozik értünk teszi ezért fáradtabb ingerlékenyebb stb. Annyiszor kértem már bocsánatot helyette, hogy ha annyi pénzem lenne milliomos lennék. Persze ezt ő akkor nem hallja és még megbeszélni is próbálom a dolgokat vele mindig kihagsúlyozom hogy miben van igeze, de ő erre csak legyint.Ezt nem vszi észre, mint a kiselefánt szelektív a hallása.
Mesteremberekről jut eszembe:
Valami vacakol a vadonat új cirkónkal, pár napja, sokszor leáll,ilyenkor ugyabár nincs fűtés.
A férjem, közölte hogy keressek szerlőt. Én????
Amikor azt sem tudom eszik-e vagy isszák.
Na el kezdtem keresgélni le írtam a típusát hogy nevezik stb. megatláltam a forgalmazó honlapját aztán a szervízeket körbetelefonáltam mindenkit, csak röhögtek hogy az vidék messze vagyunk stb. Akit találtam kedd előtt nem tud jönni, de legalább egy nő volt és megkérdezte hogy menyi a víz nyomás mert lehet hogy túl kicsi, na most már azt is följebb vettem stb., ja és megjegyezte hogy ha ilyen új inkább a bekötés lehet gáz hívjam fel azt a céget akik csinálták két év garancia van rá. Na ja csak hogy nálunk a kedves féárjem kötötte be, mert ahhoz ért szerinte de most nem tudja mi lehet a baja.
Ha tényleg szerelőt kell hívatnom mert semmi új nem jut az eszembe az összeolvasottak alapján ingem gatyám rá megy mert nem jogosult ember kötötte be így még azt is küllön ki kell fizetnem.
Ha nem értek valamihez utána kell járnom mert ennyire nem számíthatok rá.

Zsuzsi
Az baj hogy nem érzik hogy önző módojn oldották, csak azt hogy ők jószándékuan vettek nekem ajándékot hogy előbb az náluk nem téma és hogy olyasmit ami kellett a házba és az nagyon jó szerintük, hát hogyan mondhatnám nekik hogy nem a legjobb és hogy egy kicsit többet kellne rá költeni mert többnyire olcsó húsnak híg a leve. Ez így durva lenne és sértő.
Másrészt úgy érzem hogy vann kérzéseim és míg a páromtól már jó ideje annyi szeretet és kedvességet sem kapok mint egy felmosórongy a szüleim legalább szeretnek az egyetlen biztos pont az életemben a gyermekeimen kívül.
Kettesben dolog nem megy.
Talán már fel is adtam és nem is szertném, talán már azon ponton vagyok hogy jobb nekem egyedül&#8230;&#8230;ilyenkor ha nincs itthon legalább nyugalom van.
Tudod ő keveset van itt, mi meg kénytelen kelletelen kialakítottunk magunkat szabályokat és ritmusát, lefekvés vacsi stb. De ha éppen itthon van valami miatt, elvárja hogy mindenki kötrülötte ugráljon és minden szabályt fel rúg. Olyan dolgokat megtílt nekik amiket és megengedek és fordítva a kicsi fiam éppen ezért egyre engedetlenebb hiszen tudja hogy kijátszhatja az apját adunak ellenem ha valami nem tetszik neki, , ha ő 7-8 körül fekszik akkor csönd legyen mert alszik, Napocska még fent van 10-ig ami nem érdekli csak maradjon csöndben, jó vicc maradjon csöndben egy ekkora gyerek!
És még sorolhatnám&#8230;.
Olyan mintha odőröl időre fel bukkana valaki aki dirigál aztán lelép, csak enni jön, mega ruháiért, de gondom van azt csak oldjam meg magam!

BMárti
Hát nálatok sem fenékig tejfel az már biztos, nekem is pont az fáj a tesómék pumpolják anyuékat Petra szülei, de rendessen havnonta kapnak lóvét stb. mégis ők a jók úgy látszik, én mindig igyekszem vissza adni ha esetleg kölcsönkérek.
Az az igazság hogy nekem fontos az összetartás, szeretem a szüleimet a tesóimat ilyen vaygok ez van, nem ők kérik hogy drága cuccokat vegyek nekik, egyszerűen én szeretem látni az örömöt az arcukon.
Az anyagi helyzetünk egy szintem van valamennyiőnknek anyuéknak jobb persze mert ők ketten vannak stb. de a gyerekeknek meg a sógornőméknek s nekünktényleg azonos, tehát ez indokolja a külünbségeket.
Szerintem csak az hogy ők bármennyire is fáj nekem nem szeretnek annyira mint én őket vagy a srácaikat. Legalább is így érzem.

Cory
Köszi Kép
Heniék jól vannak mit tudsz róluk?
dzsili

Dzsili!
Nem akarok okoskodni, meg túl sok tanácsot sem tudok adni. De szerintem a leírtak alapján az alapprobélma közted és a párod között van, minden további probléma, amiről írtál, csak ennek következménye, inkább álproblémának nevezném. Azt kellene magadban és a férjedben tisztába tenni, hogyan tovább...
Komolyan nagyon sajnállak, mert házasságban főleg 3 gyerekkel csak úgy szabad élni, ha kiegyensúlyozott a párkapcsolat. Szerintem. Egyszer írtad, hogy az anyagiak miatt nem tudsz lépni-lelépni... Az írásod alapján feltenném a kérdést a helyedben: szeretem-e a férjem, tudok-e vele továbbra is élni. Bocs, hogy ilyen drasztikus vagyok, de nagyon úgy tűnik, hogy nemcsak a férjedtől nem kapsz szeretetet, tiszteletet, kedvességet, de már te sem nézel fel rá, nem írtál egyáltalán semmilyen pozitívumot róla.
A másik kérdés, hogy vajon nem csak a költözés, házépítés miatt alakult-e ez az állapot ki, tehát ideiglenes és megoldható, és javítani szeretnétek rajta, vagy ettől teljesen független. Remélem, nem ez utóbbiról van szó, mert akkor elég nehéz...

Hirtelen ezek jutottak eszembe. Nem akartalak megbántani csak valahogy felrázni... a leírtak alapján nagyon nem jól valami nálatok...KépKépKép

Cory!
Néha én is úgy érzem, bedilizekKépKép Ma felöltöztünk, elindultunk játszózni, naná, hogy elkezdett esni az esőKép Hát úgy döntöttem, hogy nem vagyok én hülye újra levetkőztetni a kölköket meg magamat... nekiindultunk játszani, szerencsére egy csomó gyerek volt, csak 1 óra múlva szétfagyott a s.ggem, alig tudtam rábeszélni Doncit, hogy induljunk haza. Az a baj, hogy a játszózással olyan klasszul eltelik a délelőtt, aztán alszik ugye Donci, de du4-8-9-ig olyan lassan telik az idő, hogy azt hiszem begolyózokKép ÉS hát Petra nem egy könnyű eset, hisztis a lelkem, de komolyan. De legalább éjszaka alszikKép

BMárti!
NAgyon jól teszed, hogy Lacikának csak az etetőszékében adsz enni. Én is erre nevelem, aztán a nagymami kitalálta, hogy játék közben egy-egy falatot adott a szájába, merthogy akkoriban volt egy nagyon nem evős időszaka Doncinak, és hát örült, hogy így legalább evett. Hát mikor hazament én az "asztalra csaptam" és igaz, hogy 2 napig éhezett Donci, de hamar rájött, hogy velem nem lehet lacafacázni és csak asztalnál eszünk. Nekünk nagyon bejött, végre eszik normálisanKép Sőt csak asztalnál eszik, máshol nem igen hajlandó, csak 1-2 falatra.

Lányok, szép hétvégét kívánok mindenkinek!!
Puszi, Nyuszimanóék
nyuszimano

Dzsili!
Hűha!KépKép Nagyon sok hasonlóság volt a családjaink között.KépKép Mármint ami a férjem és anyuék kapcsolatát illeti. Anyukámék mondjuk állandóan azt mondják, hogy a férjem az ő kedvenc vejük, de azért vannak húzásaik. A férjem viszont egyáltalán nem szeret az anyuékhoz menni, és mindig kitalál valamit, hogy még véletlenül se kelljen velük találkozni. Persze ezt nem szoktam engedni, mert vannak esetek amikor muszáj.
Nálunk is sajnos sok a veszekedés, zsörtölődés mostanában, mert a szoba átalakítás miatt mindegyikünk idegesebb. Az a baj, hogy a gyerekek is szóvá tették mőár, hogy apa állandóan kiabál, és pattog. Ha megszállja a fiúkat az ihlet, akkor szoktak segíteni, és akkor apjuk beledöngöli őket a földbe, mert nem tökéletes, ahogy megcsinálták. Ha tökéletes is, akkor is beleszól, letöri a lelkesedésüket.KépKép Áááááá....
Nálunk a nővérem a libling az anyukámnak is, pedig neki semmi köze hozzá. Az apukánk közös csak, anyunak csak én vagyok. Nálunk a nővérem és a mi kapcsolatunk azért romlott meg eléggé, mert anyukám állandóan beleszólt, hogy nekünk jóban kell lenni, jöjjünk össze. Csak tudod úgy nagyon nehéz, hogy a Mikit 1,5 évesen látták először, akkor is véletlenül futottunk össze a Balatonon.KépKép Arra nem volt képes a nővérem, hogy meglátogasson Bennünket.
Egyébként azon szoktunk röhögni a férjemmel, hogy anyukám papol nekem, hogy hogyan kéne viselkednem a nővéremmel, ő meg a saját hugával áll hadilábon,KépKép az anyu garasoskodása miatt.

Ajándékozás!
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Igaza van Lacinak, hogy toll a fülükbe a többieknek, ha ilyen különbségeket tesznek gyerek és gyerekek között.KépKép

Laura!
Nekem is tetszett a megfogalmazásod az anya-lánya; anyós-meny vonatkozásában. Sajnos totál igazad van. A Pityussal veszélyeztetett terhes voltam, vigyáztam magamra, anyósom meg mindig lehurrogott, hogy ez nem betegség, hanem állapot. Igaz, a Mikivel is veszélyeztetett voltam, de akkor nem volt időm a magam bajával foglalkozni.

Zsuzsa

beababa

Dzsili!
Még az jutott eszembe Nyuszimanó hozzászólását olvasva, hogy hátha ha minden rendeződik, elrendezkedtek az új házban, akkor talán rendbe jön minden. Én biztos vagyok benne például, hogy nálunk rendben lesz egyidőre minden remélhetőleg decembertől, csak addig bírjuk ki, hogy ne essünk egymásnak.Kép

Ez az építkezés, lakás átalakítás egyébként a nem erős családokat erősen megzilálhatja az biztos. Nem egy párról hallottam már, ismeretség körünkben is vannak, hogy felépült a házuk, és mire felépült, elkészült a ház, elváltak.KépKépKép Remélem azért nálatok megmenthető még a házasságotok.

beababa

Sziasztok!

egy kis kikapcsolódásra egy szösszenet Dorkától, játszott egy kis betlehemmel:
- Megsimogatom Jézuskát! Kapok biciklit? Kép

Üdv: Zsuzsi

(milyen bicajt érdemes ilyenkorban venni és hol?)
zsu26

Heniékről csak hírhozó voltam, az információ Anditól származik Kép

cory
Budapest

Zsuzsi!
És kap biciklit Dorka?
Szerintem olyan bicaj kéne, ami 3 kerekű, de könnyen 2 kerekűvé alakítható. Illetve nem 3 kerekű, hanem 2 kerekű, és hátul oldalt van kitámasztva 1-1 kis kerékkel. Biztosan láttál már ilyet. Márkát sorry nem tudok, ha esetleg ez volt a kérdés lényege.

beababa

Sziasztok!

Összeszedtem magam egy rövid üzenet erejéig. Elég fáradt vagyok mostanság.

Henke! Nagyon sok boldogságot kívánok nektek. Gratulálok a nagyfiúhozKép

Dzsili! KitartásKép

Zsuszi! Gratulálok halvány csíkokhoz. Visszaolvasva én rád szavaztam volnaKép

Na megyek pihenni, itt a hétvége végre.

Jóéjt

Tikk
tikk

Dzsili!
Csak egy kósza ötlet. Próbálj meg mérlegelni.
Mi szól mellette és mi szól ellene a kapcsolatotoknak. Nem kétperces feladat, de segít tisztán látni. Majd egyszer egy talin elmesélem mennyire nehéz is ez. De ezt úgyis tudod.
Van egy gyerekkori barátnőm hasonló helyzetben. Nem könnyű tanácsot adni. Az egyik ami vigasztaljon a lent után mindig fent jön. Tudod minden ember egy egész, nem pedig egy fél akit ki kell egészíteni. Ha valakivel összehoz az élet és boldogok vagyunk azért csak hálásak lehetünk. Legelőször is te legyél magaddal jóban. Tudd és hidd, hogy jól csinálod a dolgod.
Még mindig millió puszi és ne szomorkodj.KépKépKépKépKép
linato

Régebben egy másik topikban leírtam már, de ha valakit érdekel olvassa el. Ez egy vers, ami nekem nagyon tetszik.

Nem érdekel,miből élsz,
Azt akarom tudni,mire vágysz és hogy szembe mersz-e nézni a vágyaiddal.
Nem érdekel,hány éves vagy.
Azt akarom tudni,megkockáztatod e,hogy őrültnek tűnj szerelmeidért,álmaidért és azért a kalandért,hogy életben vagy.
Nem érdekel,hogy milyen bolygók köröznek a holdad körül.
Azt akarom tudni,hogy elérted-e már fájdalmaid középpontját,hogy megnyitottak e már az élet csalódásai,hogy összezsugorodtál és bezárkóztál-e már a félelemtől,hogy érhet e még fájdalom.
Azt akarom tudni,hogy elfogadod-e a fájdalmamat és fájdalmadat anélkül,hogy elrejtenéd vagy mindenképp megváltoztatni akarnád.
Azt akarom tudni,hogy tudsz-e örülni nekem és Önmagadnak,hogy tudsz-e vadul táncolni az extázistól megrészegülve anélkül,hogy figyelmeztetnél bennünket:legyünk óvatosak,reálisak és emlékezzünk emberi mivoltunk korlátjaira.
Nem érdekel,hogy igazat beszélsz-e.
Azt akarom tudni,hogy mersz-e másnak csalódást okozni,hogy hű maradhass önmagadhoz.Hogy elviseled-e a csalás vádját anélkül,hogy megcsalnád saját lelkedet.
Azt akarom tudni,hogy hűséges vagy-e,s ezáltal megbízható.
Azt akarom tudni,hogy látod-e a szépséget akkor is,ha nem minden nap pompázik és hogy tudod-e Isten jelenlétéből meríteni életed.
Azt akarom tudni,hogy tudsz-e kudarcaimmal és kudarcaiddal együtt élni és tóparton állva mégis az ezüst Hold felé kiáltani:IGEN!
Nem érdekel hol élsz és mennyi pénzed van.
Azt akarom tudni,fel tudsz-e állni kétségbeesés és fájdalom éjszakája után,megviselten,sajgó sebekkel,hogy gyermekeidnek megadd mindazt,amire szükségük van,
Nem érdekel,ki vagy és hogy kerültél ide
Azt akarom tudni,hogy állsz-e velem a Tűz közepébe és nem hátrálsz-e meg?
Nem érdekel,hol,mit és kitől tanultál.
Azt akarom tudni,mi ad Neked erőt belülről,amikor kint már minden másnak vége van.
Azt akarom tudni,hogy tudsz-e egyedül lenni önmagaddal és hogy igazán szereted-e azt a társaságot,melyet üres óráidra magad mellé választottál.

Oriah Hegyi Álmodó indián törzsfőnök verse
1994,május

Mindenkinek szép, jó éjszakát.
linato

Na mégegy és eldugulok ígérem.

"Te és Én összetartozunk.
Ami fontos nekem,szeretném,ha neked is fontos lenne."
Mindegyikünk önálló lény
Egyedi szükségletekkel.
Neked jogod van megkapni mindazt,
Amire szükséged van,
És nekem jogom van megkapni mindazt,
Amire szükségem van.
Mindkettőnknek joga van továbbá ahhoz,
Hogy szabadok legyünk saját hitünkben
És értékrendszerünkben.
Én tiszteletben tartom a te jogaidat,
És szeretném,ha
Te is tiszteletben tartanád az enyémeket.
Ha a tetteid nincsenek összhangban
Az én szükségleteimmel,
Szólni fogok neked,hogy meghallgathass
És-ha tudsz-változtass.
Ha az én tetteim nincsenek összhangban
A te szükségleteiddel,
Szeretném,ha szólnál,
Akkor én meghallgatlak,
És változtatok,ha tudok.
Ha egyikünk sem képes a változtatásra,
És sértjük egymás érdekeit,
Üljünk le,beszéljük meg és
Oldjuk meg együtt a konfliktust.
Nem akarok úgy veszíteni,hogy
Téged győzni hagylak,
És nem akarok úgy győzni,hogy
Te veszítesz.
Azt szeretném,ha olyan megoldásokat
Találnánk,amelyek mindkettőnk
Számára elfogadhatóak
Hogy mindketten győzzünk.
Ha ezentúl így élünk,
Magunkat és egymást is jobban fogjuk szeretni,
És kapcsolatunk is erősödni fog.

(Credo)
linato

Nyuszimanó
Ennyi év együttélés után már nem beszélnék álproblémákról, szerintem minden gond valós legfeljebb egymásból adódnak vagy egymáshoz adódnak de ettől még fájnak.
Azért én írtam hogy megvédem a férjem ha mások szapulják, olvasd csak vissza ezt szerinted nem tiszteletből teszem?
De úgy érzem hogy nem kell egymásnak hálálkodnunk, neki mert pénzt keres nekem meg mert nevelem a srácokat csak elfogadnunk egymást és főleg alkalmazkodni ez lenne a kulcs szó.
Valószínűleg egy pár évvel ezelőtt én is másképp beszéltem volna, jobba jártatok volna velem talán, ezét is nem akartam elmondani hogy mi bánt, ugyanis az én párom is másmilyen volt!
Hogy mitől változott meg ki tudja?
Talán mert rájött hogy nem sok választásom van, vagy elviselem a gonoszkodásait vagy elviselem ha csak nem szeretném a gyerkeket ellehetetleníteni, vagy más az ok?
Vajon ha nekem lenne biztos egzisztenciám akkor is merne így viselkedni ?
Nézd amiket írtam csak a jéghegy csúcsa.
Kérdéseidre válaszolva./természetessen én is felteszem magamnak időnként ezeket/
Szeretem a férjem még élek szeretni fogom ez biztos, ő az egyetlen FÉRFI az életemben így nagy betükkel.
Hogy tudok e vele együtt élni? Nem.
Legalább is egyre nehezebben. Se vele se nélküle!
Egyik oldal miért igen:
-mert szereti a gyerekeit ők is őt, és szükségük van egymásra ez mindjárt egy nyomós érv! Ha nem élnénk együtt ez a kevés kapcsolatuk is odaveszne az biztos!
-havi negyven ezer Ft-ból vagy a rezsit fizetem ki, vagy a ház részletet vagy eszünk.
és miért nem:
-mert komolyan elgondolkozom azon hogy mennyire éri meg átlagban havi harminc napból 25-öt teljes idegi kimerültségben élni a maradék öt kedvéjért!
-vajon én magam megérdemlem e hogy boldog legyek még az életben egy másik férfival esetleg vagy akár magamban csak vagy most már ha törik szakad edd meg amit főztél?
-milyen szerepet vállal ő a családunkban?
-az anyagi oldalán túl miféle változások állnának be az életünkben?
Tudod milyen rossz érzés úgy élni hogy a saját férjedre voltaképp semmiben sem számíthatsz.
Ma elment hajnalban és talán holnap délelőtt haza jön. Hol így hol úgy, hol erre hol arra, ki tudja merre jár mit csinál. Dolgozik, mondja ő, én pedig elhiszem mert az a dolgom és rendezek itthon mindent, ha nincs pénz azt osztom be és kunyerálok a szüleimtől, ha van akkor azt de elszámolok vele!
Azért elég nehéz úgy szeretet és megértést sugározni hogy semmit nem látsz visza belőle.
Ne haragudj meg kérlek a hangnemért talán kicsit keményebbre sikerült jogos volt a felvetésed és nem téged akartalak a válaszommal bántani.

Zsuzsa
Látom azért máshol is vannak gondok, amiknek egyáltalán nem örülök!!
Olvastam ám amit a Pityuról írtál is, elég sok minden jött össze nálatok is, de nem gondoltam volna hogy ennyi hasonlóság is létezik "villámhárító" Kép ügyben!/Már mint villáhárítunk a szüleink és a párunk között/
Beáról jut eszembe hogy még nem szobatiszta ez azért borzalmas! De igazán!Kép
Tudod én erre azt szoktam mondani, komoly ábrázattal és nagyon határozottan, hogy a tudomány mai állása szerint két éves kor alatt nem piszkáljuk a bilizéssel a gyerekelte mert az káros lehet a következőkben utánna is csak nagyon lassan haladunk előre és ebbe mi még bőven beleférünk.
Na ilyesmiben aztán nem is mernek még anyuék és a férjem sem vitatkozni velem, persze ez így nem igaz nehogy valaki magára vegye akinek a pindurkája már ügyessen bilizik és még nincs kettő, de fals dumának jó, fő a határozottság!!!!Úgy is lusták utánna járni!KépKépKép

Tikk
Köszi! Kép

Zsuzsi
Nálunk csak az a típusú bicikli nem jött be aminek az első kerekére teszik a hajtókákat ezek három kerekűek de annyira idétlen hogy elől kell tekerni, vagy a fiaim voltak bénák minden esetre rendeltetésszerűen nem tudták tekerni csak amikor már kinőtték.
Szerintem is jó ha két kerekűt kap aminek hátul támasztó kerekei vannak, csak célszerű előtte körülnézni és "felpróbálni" Dórinak őket nehogy túl magasak legyenek, nem emlészem mekkorkáknak valók vannak!
Én majd tavasszal terveztem egyet Napocsnak a névnapjára.
Nagyon aranyos a szöveg a Jézuskáról!KépKépKép

Napoccsal énekelünk mi is a Télapó itt van -t és a Hull a pelyhest, valamint a Száncsengőt, Kiskarácsonyt.

Már használja az ÉN-t magára pl. "én is megyek", "én is kéek" múltkor kérdezte hogy
"Anyucika én kicsi vagyok?" olyan édes volt.

Hát még ahogyan az apjával telefonált!
Csörög felveszi és beleszól hogy
"Haló!" majd szól hogy "Anyuci Apicika"
Aztán komótossan bólogat és válaszolgat az apjának majd cuppogja a puszikat neki!

Jó éjt: Dzsili
dzsili

Linató
Köszönöm szép idézetek még átolvasom majd mélyebben is mert csak átszaladtam rajta!!!
Csak egy gondolat még, azt hiszem nehéz úgy magunkat szeretni és megbecsülni ha másoktól ezt nem kapjuk meg mert azért a környezetünk a tükörképünk valahol.

Dzsili
dzsili

Dzsili!
Pont azért mert a környezetünk tükörkép, ha te szereted magad és büszke vagy és szép/már pedig szerintem igenis szép vagy/, akkor ezt sugárzik belőled és a többi ember is ilyennek fog látni.Kép
Napocska nagyon ügyes, hogy már használja az ént.Kép
Mi még a légyszi és köszö-nél járunk.Kép

Nyuszimanó! A játszón nekem is befagy a hátsó felem, de legalább kirohangálják magukat és nem a lakást amortizálják le a csajok. A délután itt is húde nagyon hosszú tud lenni. Nem könnyű egyszerre játszani, háztartást szinten tartani és karácsonyi készülődni.

Borcsa! Tegnap előtt este Kori levetkőzött és odahozta a bilit majd belepottyantot. Nem akartam hinni a szememnek. Egyszer próbáltam meg ráültetni ,mert a vizeletvizsgálathoz kellett volna némi pisi, de felállt és sírva elrohant. Gondoltam ráérünk még ezzel tavasszal, aztán tessék.Néztem nagyot mennyi esze van.Kép
Luca nagyon ügyi, hogy már érdekli a nagydolog.

Zsuzsi! Én is gratula csak így csendben.Aztán drukkolunk ám.Kép Nekünk olyan bicink van mint amilyet Zsuzsa leírt. De a márkáját azt nem tudom.

Laura! Az anya lánya és menye viszony tökéletes volt. De mért van ez így? Vagy csak az irigység mert anno az ő férjük nem ugrálta körbe őket?

Tikk! Jó pihenést.Kép

Zsuzsa! Villámhárítónak lenni ahogy Dzsili is írta pocsék. Én egy évig ugyanezt csináltam apósom és a párom között.Összevesztek és nem beszéltek./De egymás fölött lakunk./Brrr.

Kinéztem az ablakon és pocsék idő van.
"Mikor lesz már nyár?"
linato

Márti!

Nagyon boldog 2. születésnapot kívánunk Árminnak!

Edit,Riki és Szilvi,Peti
bszilvi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?