Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni, ha nem bánjátok. :D
Kisfiam 2008. január 2-án született hüvelyi szüléssel, az apukája születésnapján. :lol:
Én 26 leszek szeptemberben, férjem 38 volt januárban.
Szegeden élünk.

Szeretnék hozzászólni egy-két dologhoz.
A pneumococcus vakcina - Prevenar - szeptembertől ingyenes lesz, illetve 2010-től beépül a kötelező oltások közé. Lali jövő hónapban kapja az elsőt belőle, mi nem várjuk meg vele az őszt. Azért, mert nyáron vizes helyre megyünk nyaralni, és nagyon félek a fülgyulladástól, az oltás pedig védettséget ad a baktériumok okozta fülgyula ellen.
Mi még a kullancs ellenit adatjuk be, illetve 15 hónaposan a bárányhimlő ellenit. Állítólag annyira mutálódott már a himlő vírusa, hogy nagyon komoly szövődményei vannak a betegségnek.

Alvás dolog: Lali borzasztó rossz alvó. :( Kicsinek végigaludta az éjszakát, este 9-től reggel 5-6-ig aludt, szopi után még két órát lehúzott. Kb. 3 hete többször is ébred éjjel, 3-5-ször is akár, és nem tud visszaaludni. Egyedül nem tud elaludni. Csak cicin hajlandó elaludni, úgy kell aztán belecsempészni a kiságyába, hogy ne ébredjen fel. Napközben meg semmit nem alszik, vagy 20-30 percet esetleg. :( Én is szeretném, ha egyedül el tudna aludni, de nem megy.

Kép
szilcsi

Kép

Kép

Méretei jelenleg: 6600 gramm és 68 centi, 3480-nal és 51 centivel született. Csak szopizik még.

Kép
szilcsi

Sziasztok!

Szilcsi: Üdv itt nálunk, gyere amilyen gyakran csak tudsz.
Lalika nagyon édi baba. Háááát az nem semmi hogy csak ennyit alszik nappal, és főleg hogy éjjel sem!!! Nem lehet könnyű!!

Na akkor apa és fia együtt ünnepli a szülinapját!!!!

Lili december 29-én született, de januárra voltam kiírva, jó 3 héttel előbb jött.

Lili ma - talán az oltás miatt - végig aludta a délelőttöt 1x 1,45 1x 2,50 órát.

Az oltást majd mi is beadatjuk, de mi még várunk vele.

Többiek, merre vagytok??? Csilla olyan régen hallottunk rólad, csak nem tüntél el? Judit????

Momoska és veled mi történt ma? Nem is jártál itt???

KépKép
domidina

Sziasztok!

Úgy látszik magammal dumálgatok itt! Merre vagytok???

Szilcsi: az most jutott eszembe, hogy tudod hogy napközben mennyiket eszik??? Azt szokták az okokos mondani, hogy pl. ha nem elég neki a nappali kaja, akkor ébred este is. Pl. ez is lehet.

Lili is felébredt 4 órakor ma. Gyors cicizés, nem is cseréltem a pelust, aztán fél órán belül aludt is. De 6kor újra kelt. Na akkor ahogy pelusoztam volt ám benne kaki is. Lehet hogy már 4kor is volt, és ezért kelt fel???? De nem éreztem. Ilyenkor olyan rossz érzésem van, hogy ha így van hagytam ennyi ideig a kakiban. Ha lehet én azonnal kicserélem neki.

Bocs hogy ilyenről írok, de nálatok milyen a széklet állaga? Mert Lilinek megint folyós és fehér darbkák vannak benne.

Másik meg a babakocsi kérdés. Ti maradtok a mostaninál (bazi nagy, téli, hatalmas kerekekkel, dög nehéz, - mert nekünk ilyen van) vagy vesztek könnyű nyárit, esetleg esernyőkocsisat, vagy más könnyű sportbabakocsit.

Megyek mert álmos és nyüglődik....

KépKép
domidina

ja és még egy kérdés. Szedtek fogamzásgátlót? Mert én igen, de már a t....öm tele van a közti vérzésekkel. Ennyi erővel akár dobhatnám a kukába is.....

KépKép
domidina

elővettem újra a táblázatot amit még régebben csináltam. Felteszem ide, nyissátok meg és - ezt az újonnan csatlakozóknak mondom - hogy ha gondoljátok és szeretnétek töltsétek ki az összes adatot, vagy legalább a gyerkőcökről, ki mikor született, név, stb.

Bár nem kötelező..... csak ha jó ötletnek tartjátok..... 1211357008.9893.xls

KépKép
domidina

sziasztok,
udv szilcsi...edes kolok lalika.
tenyleg hol vannak a tobbiek???? hahoooo!
en tegnap gyerekeztem. borisz nyugos volt (kettos front??) es nagyon keveset aludt napkozben, viszont allandoan tudatosan (teljesen es szandkosan) oldalra fordult, s ketszer-ketszer hatra es hasra is, bar ezt meg nem neveznem tudatosnak. ma meg fura, mert este f9-tol reggel 8ig aludt (na jo 4-kor evett, 6.00-610 kozott meg dumalgatott, de akkoris), aztan reggel f9kor evett, majd f10re olyan nyugos lett, hogy megint evett, annyit mint mar hetek ota nem, legalabbis sokaig nem hagyta abba, s mindket mellbol, aztan belealudt, s azota is alszik, pedig honapok ota nem aludt el masfel ora fentlet utan, plane mostanaban. ugyhogy mar kezdek aggodni....
aliz is itthon van, s o is aludt este 3/49-tol reggel 8ig:-)), s bar mar jol van, de faradekony azert, sokszor vagyik kiszolgalasra.

edina,
fog.gatlot nem szedek, mar tobb, mint 10 eve pl. pont az ilyen koztes verzesek miatt.

borisz 10 napja kezdte, hogy mar csak napi 1x kakil, sot 3 napot kihagyott tegnapig. de neki mindig folyekony volt a kakija, es kicsit nyalkas, s inkabb vilagosbarna, mint sarga, neha feher darabokkal, mostanaban nem. hm.

babakocsi: aliznak vettunk anno egy sportkocsit (chicco pony xpress), s nagyon szerettuk, 5kg, kisebb borondmereture csukhato, mivel majdnem vizszintesig dontheto, ezert 6 honapos koratol mar abban hordtuk. kolcsonadtuk valakinek, akiknel valami elromlott, emiatt megjavitattak csillio forintert, de a ceg az egesz vazat kicserelte, ugy nez ki, mintha uj lenne, ugyhogy ez lesz borisznak is mar fel evesen:-)). en gyakran csak a hordozos gurulojaval viszem le, a melykocsiban csak akkor, ha tuti aludni fog es nagyot, mert azert az nagyon kenyelmes a felfujhato kerekeivel:-).

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!

Már egy ideje olvasgatlak titeket, és szeretnék én is csatlakozni.
26 éves vagyok, és tavaly december 26án (41. hétre) született az első kisfiam Kolos. Csak szopik (napi 4x -éjjel alszik 10-6ig), szerencsére van elég tejem, olyannyira, hogy van tejtesónk is.

Ahogy olvastam, napközben nektek sem sokat alszanak a picik. Kolos is szopi után 1-2 órát, és akkor még sokat mondtam. Szerencsére egy darabig elvan a játékaival, aztán ha unja őket, akkor dobálja a lábait, csapkod...mérgelődik.

domidina: nekünk is bazi nagy, dög nehéz kocsink van. szerencsére van lift a házban, így nem kell lépcsőznöm, de tény, hogy megnehezíti a közlekedést. mivel ez 15 kg-ig jó, nem gondolkoztunk még másikon. De lehet, ha így hízik a kismano (7kg) nem fogom elbírni kocsival együtt.
Vendég

szia orsi,

akkor kolos 1 nappal idosebb borisznal:-)

napi 4x eszik???? regsi szep idok!!! aliz csinalt ilyent. nalunk inkabb a 6-7 az atlag, neha tobb (bar az inkabb ivas). az ejszakakat atalvos taborba mi nem tartozunk bele, s a nappali keves - s nem onalloan elalvosok taboraba meg nemreg leptunk be:-).

a kisebb kocsi kenyelmes, ha mar jol tud ulni, de ha van lift, nem utaztok sokat, es nem mesz tomegkozlekedessel stb., akkor nincs gond a naggyal. szerintem.

Kép
Kép
momoska

próbálom mellőzni a tömegközlekedést, épp ezért mert nagy. inkább gyalog megyek mindenhova, szerencsére a közelben minden megtalálható, ami kell. a VII. kerben lakunk.
És van kengurunk is, mert pár hete nem marad meg a kocsiban. az a baj, hogy csak hason tud aludni, és azt a babakocsibannem lehet. látom, hogy nagyon fáradt, de csak nagy ritkán győz az álmosság. így kénytelen vagyok hazajönni, be az ágyba, nagyujj a szájba és alszik is.
Ülni még nem tud, és fordulni is csak hasról hátra, de azt nagyon. a hátáról elfordul oldalra, tovább sosem jut.

ma elég nyűgös... most is itt va a kezemben, segít írni...
Vendég

Sziasztok!

Szia Orsi! Üdv nálunk. Egyre többen leszünk, de jóóóóó!!!!

Nem tudom mi van a levegőben, de ha a front, akkor Lilire jó hatással van, Most megint 2,5 órát aludt. Ettünk, elmentünk a boltba, meg a kajáldába megérdeklődni az ebédrendelést. Most már el tudok menni vele minden nap, elvan a kocsiba. Hazafelé meg kezdett bealudni 1 óra föntlét után. Tiszta álomkóros lett!!!!

A kocsival mi végül is nem utazunk, nem kell cipelnem, uh. emiatt nem kell váltani az igaz.

Na most megyek mert nyüglődik, elaludna.....

KépKép
domidina

na ma nekunk is megvolt a 2.5 ora alvas, s most angyon vidam.nyugis-forgolodik, nemcsak oldalra (vagy kicsit tovabb:-)), inkabb 360 fokos korokben:-)

nekem a sulim (munkahely) van a 7. kerben (Wesselenyi u.). borisz is meg csak 1x ult tomegkozlekedesen (troli), s panikos lett a csengotol. nagyom elesen kezdett sirni (pedig o nem szokott) a kocsiban, aztan az apja kivette, megnyugodott, de kovetkezo csengonel az o kezeben is.

eszembe jutott, h. kb 4-5 honapos koratol aliz nem maradt meg fekve (ebren) a kocsijaban, s egyszer hasra tettuk, a kocsi elejet felnyitottuk, s ugy nezelodott barmeddig:-) eleg vicces volt. latvanynak.

ulni meg borso sem tud, de ezzel raernek. aliz 6 hos kora korul ult kapaszkodva, de csak 10 hos volt, mikor maga (kapaszkodas nelkul) felult, egyebkent o 1 het alatt tanult meg anno maszni, felulni es felallni (kapaszkodassal):-). o sem volt egy sietos kolok, ahogy az occse sem az.

Kép
Kép
momoska

Nekünk egy régi, 6 éves Graco kocsink van, utálom. :roll: Nyikorog, rozoga, nem olyan, amit szerettem volna, de unokatesómék nekünk adták, párom meg így nem akart újat venni. Nekünk ez jó még sokáig, ha szét nem esik, mert állítható több fokozatba az ülése, könnyen tolható. Majd sportkocsit veszük, de csak ha már biztosan ül Lali.
Holnap megyünk tanácsadásra, kíváncsi vagyok a súlyára. Nem hiszem, hogy éhes lenne, azért ébred ilyen sokszor. Mert ha megszoptatom, utána másfél órára megint kel, szóval akkor tuti nem az éhségtől. Így mi napi 7-9-szer szopizunk. De van, hogy csak úgy cicire teszem, hogy megnyugodjon és elaludjon. Szerencsére nem hasfájós.
Most éjjel is 4szer kelt. :shock:
Fogigátlót nem szedek, Lali előtt szedtem 5 évig, elég is volt. Nekem még nincs mensim szülés óta. Olyan jó, tavaly március óta nem volt. :D
Itt tegnap olyan jégeső volt este! :shock: Csoda, hogy Lali nem ébredt fel rá.
Én nem pelenkázok éjjel, soha, arra csak még jobban felébred a kölök. Kaki soha nincs éjjel, amúgy is csak 3-5 naponta kakil Lali.
Próbálok neki vizet adni, a meleg miatt, de nem fogadja el. Lassan egy hete kínálom neki. Most vettünk almalevet, ha holnap a doktornéni rámondja az áment, megpróbáljuk azt.

Kép
szilcsi

Momoska milyen suliba(munkahely) jársz ?

én is próbáltam már hasra fekteteni a kocsiban, egy darabig bírta, de elfáradt tartani magát.

Kolos minden nap kakil, a reggeli szopi elött és néha utána is. Ma reggel 3 kakis pelus is volt.

Én sem szedek fog.gátlót, és soha nem is szedtem. nekem is tavaly márciusban volt az utolsó mensesem. Tényleg nagyon jó. :D
Vendég

Szilcsi: Lili sem iszik vizet, sőt szinte a tejcsin kívül semmi folyadékot. Szerintem az almalevet nyugodtan adhatod neki, persze ha elfogadja, és ha nem lesz tőle baja. Én is azt próbálok neki adni, szereti, de abból sem iszik meg max 10 ml ha nagyon szomjas. Na meg az sem mindegy milyen a hőfoka. Rájöttem, hogy a hideget nem szereti uh. langyosra melegítem.

fog.gátlót én sem szedtem Lili előtt sokáig, max 1,5 évig, aztán meg mikor gyereket szerettünk volna abbahagytuk, de Lilire sokáig kellett várni és segítség nélkül nem is tudom lennék-e most anyuka.
Valószínű nem is jönne össze még egy, de ugye ezt biztosra soha nem lehet mondani.

Pelenkázni én sem pelenkáznék, ha felébredne, de még tegnap 4-kor sem tettem tisztába. Ez már írtam. :lol: Lili 5x max 6x eszik egész nap.

Lili nem szeret hason, pár percig elvan de aztán nyafog.

Mostanában többször fordult elő, hogy az oldalára fordulva alszik, hozzábújva a rácsvédőhöz. Volt hogy közben fogta a rácsot is.

Megyek, mert igényli a figyelmemeet.

KépKép
domidina

na aliz ma 4 nap bezartsag utan mar a lepcsobol csinalt jatszoteret, s hajmereszto gyakorlatokat fel oran keresztul, ezert kivittem jatszoterezni, elejen meg ovatos volt, de aztan nagyon belendult, ugyhogy most faradtan fekszik a pokroc alatt es pattogatott kukoricazik.
borso meg megint 2 oraja alszik a babakocsiban.

orsi,
borisz 2 hettel ezelottig napi 5x kakilt, aztan hirtelen napi 1x, most meg ugy tunik, meg ritkabban, bar eddig meg csak 3 nap volt a maximum kihagyas. de en gonosz modon sose pelenkaztam ejjel, max a legelso 2 hetben....de jo ideje mar nem is kakil ejszaka soha, nappalra hagyta azt a napi 5-ot is anno.

en meg nem probalkozom vizzel stb. ti miert?
nem mintha baj lenne, csak en oly lusta vagyok...szeretem minel kesobbre tolni az ilyen plusz "munkakat":-)

orsi: tanitok. kozg. szakk.isk.

Kép
Kép
momoska

momoska, akkor korrepetálhatnál közgázból. :) most kéne szigorlatoznom, de a Kismanó eléggé beosztja a napjaimat.

én próbáltam már neki vizet adni, mert olyan meleg volt az elmúlt napokban, teljesen megizzadt, gondoltam szomjas lehet. először nem tudta mit kezdjen a cumival, aztán csepegtettem a szájába, párat kortyolt de inkább rágcsálta a cumit.

szép estét nektek!
Vendég

Momoska, 25-30 fok körüli hőmérsékletnél már adni kell a babáknak folyadékpótlást. Legalábbis a doktornénink és a védőnő szerint. Én ezért próbálom neki adni a vizet, de nem kell neki egyáltalán.
Domidina, Lali is tud néha olyan pózban szundítani, hogy csak röhögünk. :lol: Lábai az égnek állnak, nekitámasztja a rácsoknak. Vagy oldalra fordulva, keze a szájában, lába kidugva a rácsok között. :lol:
Orsi, én nem merem hasratenni, ordít. Itthon elvan, főleg ha ő fordul meg, akkor elnézelődik úgy.
Mennem kell, nem akar elaludni. :(

Kép
szilcsi

Jó reggelt!

Már megint ilyen korán. 3/45kor kelt!!!! Na persze azért meg telerakta a pelust, mint kiderült negyed óra múlva amikor kivettem az ágyba miután láttam hogy ebből továbbalvás nem lesz!!! :(

Ez volt tegnap is!

Lili is a folyadéknál csak rágcsálja a cumit, rendesen nem iszik belőle. Pedig tudja mit kell vele csinálni, mert a tápot meg eszi rendesen belőle. Szerencsére még mindig nem kell sokat adnom neki.

elaludt, becsempészem az ágyába...

KépKép
domidina

Jó reggelt!

Kolos ma magához képest későn ébredt 8:13kor. Most fejeztem be a szopit, és a fejést. Épp a pihenőszékében játszik, és ahogy hallom jön a kaki.

megyek tisztába rakom...
Vendég

Kedves Anyukák!

Penny reklámfilmbe 3-12 hónapos kislányt keresünk.
Ez már egy meglévő sorozat,aminek újabb 5 filmjét kellene elkészítenünk.Még nem tudjuk,hogy a kiválasztott babab hány filmben szerepelne.Lehet,hogy 1,de lehet, hogy több.
Kibővül a már jól ismert család egy kislánnyal,mert az előző 5 filmben,kismama volt az anyuka.
Érdeklődni lehet telefonon: 70/318 3774 Vedres Andi

A válogatás időpontja: 2008. május 23. 10-12 óráig.
Helye: III. Hajógyári sziget 307. Spot Casting.
A forgatás tervezett időpontja? 2008. május 24-25.(szombat-vasárnap, maximum 4 órás elfoglaltság Bp-en a X. kerületben)

Szeretettel várunk Benneteket.
Elnézést a "zavarásért".
üdv.: v. andi
vedresandi

sziasztok,
orsi,
kozgaz suliban meg nem biztos, hogy kozgazt is tanitok:-). de jelen esetben beletrafaltal: tobbek kozott azt is:-)

szilcsi,
a folyadekpotlast ertem, tudom is, igazuk is van, csak en ilyenkor a kenyelmem miatt, inkabb mellre teszem a babot, s akkor csak par kortyot iszik az elejebol, ha szomjas. aliz is tulelte (o is decemberi, s csak junius kozepe tajan kapott minden mast)!

franya borisz ma is hajnal 4kor evett csak ejjel (ez szep tole), de 6kor megint elkezdett dumalgatni, es most nem is aludt bele magatol, csak szopcsival. kidobom, ha ezentul 6kor akar kelni. bar, ha visszaalszik, akkor meg 8ig, mint tegnap es ma. az se rossz.

raadasul 2 napja a magas hangjait probalgatja. folyamatosan olyan hangokat ad ki, mintha egy tehetsegtelen szopran enekesno lenne az anyja es egy tuzoltoauto az apja. kellemes.:?
amugy meg ugy tunik 2 napja potolja a nagy melegben elmaradt alvas- es evesmennyisegeit is.

Kép
Kép
momoska

Momoska:
Kérdezni akartam van valami híred a Zelionnal kapcsolatban? Mi levelezgetünk már ide-oda de válasz még sehonnan sincs. Ti nem gondoltatok arra hogy átvitetitek a mintát máshova?

KépKép
domidina

itt vagyunk megint, most jöttünk vissza a sétával egybekötött bevásárlásból. az elején egész jól viselte, aztán nyűgös lett. siettem vele haza, mert láttam hogy álmos csak nem tud aludni a kocsiban, aztán mégis győzött az álmosság. aludt egy 20 percet, de aztán a lifben felébredt. próbáltam berakni az ágyába hátha visszaalszik, de most itt dumálgat nekem... :lol:

Szilcsi, látom szegedi vagy. a férjem mamája onnan való,ő már nem lakik ott, de a bátyja ott háziorvos. voltunk lennt tavaly nyáron, meg tavaly elött is a SZIN-en. megnéztük újszegedet is, nekem nagyon tetszett a kertvárosi része.
Vendég

Elég össze-vissza alakult a délutánunk. 3/4 11 után nem aludt még 2,5 óra után sem, így adtam neki enni. Persze 90 ml evett, bealudt közbe. Mondjuk nem is nagyon lett volna több.

Aztán 1 óra múlva evett 70 tápot, mert mondom ennyi tejjel nem húzza ki a köv etetésig. Egy kis séta, de még most sem alszik még. Most ettünk szopi előtt pár ici-pici kanál alma-őszíbarackot. Többet nem mertem, de ízlett neki. Aztán megint csak 90 ml tejcsi és még 60 táp, ennyi volt készen.

Ma katasztrófális a tejmennyiség, estére már ennyi sem lesz!!!

Megyek mert nyűgösködik, muszály aludnia, nem bírja estig.

KépKép
domidina

Voltunk ma tanácsadáson, Lali 6770 gramm és 69 centi. :D Szerencsére szépen hízott. Az éjszakai ébredésekre nem talált a dokinéni magyarázatot, ha továbbra is ilyen sokszor ébred, délután az uzsiszopi előtt adni kell neki Sinlacot vagy krumplifőzit. Most éjjel jó volt, egyszer kelt négykor, fél ötkor már tettem is vissza aludni, reggel fél nyolcig aludtunk utána. Ma egy órát aludt délelőtt, ennyi. Délután már nem bírtam elaltatni. Az a baj, hogy ilyenkor már nagyon-nagyon nyűgös a fáradságtól. :(

Domidina, Lili az elejétől fogva kap tápszert? Miért méred? Szerintem a mérés csak stresszeli az anyukát, én két hónap után visszaadtam a mérleget. Hogy érted, hogy estére kevesebb a tejed? :shock:

Orsi, igen Újszeged nagyon szép, csak baromi drága a ház arrafelé. SZIN-en még nem voltam, de tervezem minden évben. :wink:

Kép
szilcsi

Szilcsi: Nem az elejétől kap tápot és most is általában csak az esti szopinál, illetve még az előtte lévőnél kell kiegészítenem mert nem elég.

Ehhez mondjuk az kell hogy nem kel fel éjjel, ilyenkor reggelre jól megtelik. Az első reggeli evésnél elég egy cici (jobb) abból soxor 210-et is megeszik, aztán a következőnél már mindkettőből eszik kg. 180-at, de ezzel üres is lesz. A bal sokkal gyengébb. Innentől kezdve aztán változó. Van hogy a 3.nál még van kb. 150, aztán egyre kevesebb lesz.
Előfordul hogy estére már csak 80-at tud enni kettőből és ilyenkor teljesen kiszívja.

Ma pl. felkelt hajnali kettőkor. Na ilyenkor aztán megy a tápszer kiegészítés, mert már az első szopinál mindkét mellet kiüríti és volt, hogy délben már tápszer kell, vagy ha nem fogadja el, akkor kb. 120-at eszik.

Uh. ma megint kap alma-őszibarackot. Már többet.

Engem nem stresszel ha mérem. Sőt megnyugtat, hogy tudom mennyit evett. Nem azért használom hogy megtömjem, mert nem ettem meg az előírt adagot. Ha látom hogy kevesebbet evett, de nem követelőzik még, akkor ennyi volt és kész. Nem idegesítem magam azon, hogy kevés. Ez főleg a táp kiegészítés miatt van, hogy tudjam, mennyit kell még adnom, csinálnom. Nekem is rég visszavitte a védőnéni, de mi vettünk. Én attól voltam stresszes, hogy nem tudtam megmérni.

Persze erről idővel le kell szoknom tudom. Végtelenségig nem mérhetem, főleg ha már eszik mást is.

Lalika egyébként jó hosszú baba a súlyához képest!!!!

KépKép
domidina

Én 3 hónapos koráig mértem, és azért hagytam abba, mert a mérleg kezdett megbízhatatlan lenni. Sosem tudtam pontosan mennyit eszik, mert a gyerek ficánkolt, és mindig mást mutatott. Ma reggel csak úgy kiváncsiságból megmértem és először 180g jött ki, aztán 280g végül 260g. Most akkor melyik a valós? Ezért inkább nem mérem, csak idegesíteném magam. ő úgyis jobban tudja mennyire éhes. Van mikor kiköpi a cicit és nem hajlandó tovább enni.

nekem is a jobb mellem az erősebb, abban mindig több tej van. érdekes.

és képzeljétek, tegnap a szájába vette az ujjamat és vlmi furát éreztem, olyan recés volt az alsó álkapcsa. Megnéztem és ott kukucskált két kis fogacska. :roll:
Örülök is meg nem is, mivel már 1 hónapja úgy harap, hogy néha ki kell vennem a mellemet a szájából mert fáj, ahogy eszik.
Azt hittem jobban meg fogja viselni ha jön a foga. féltem, majd éjjel is felkel, meg nyűgös lesz. tény, hogy nem alszik annyit mint régen, de anyukám szerint ahogy nő enyre többet van fönnt. + ahogy írjátok nálatok sem elterjedt a napközbeni több órás alvás.
Vendég

Nahát fogacska??? Én is szeretném hogy így bújjon elő, észrevétlenül, nyűgösség nélkül, átaludva az éjszakát..... álom-álom..... miért ez is lehetséges, nem Momoska????

Lili állandóan ülni akar. A hintába már nem tudom előke nélkül betenni, mert hasprésezik állandóan és jön ki neki a cucc. Ma már 1x átöltöztettem emiatt. Tudom nem szabad eröltetni az ülést, de már olyan szépen tartja magát ha az ölembe veszem.

Megvolt a hétvégi nagytakarítás egy része, volt egy órám rá, meg ey kis vasalás amíg a szőnyegén hempergett.

Most éppen hintázik, lassan megyünk enni...

KépKép
domidina

Sziasztok!

Ujra itt, kicsit eltuntem, faraszto volt az elmult egy het.
Nori baba mostmar a kisagyaban elalszik, van hogy beteszem es egy perc alatt elalszik, csendben, van hogy 5-6 percig picit sirogat vagy kialtozik es elalszik. Elovettem a Suttogo harmadik konyvet es elkezdtem a felvesz-letesz modszert. Es sikerult (csak babonas vagyok es nem nagyon merek dolgokat kijelenteni..., ezt is csak felve). na, de emiatt egy csomo ideig nem mentunk setalni, autozni, csak a teraszra kifekudtunk, de legalabb minden rendben van. Eddig csak vagy maszkalva-ringatva vagy cicin aludt el es ha letettem akkor meg felebredt. Most meg kialakitottam/tunk egy napirendet. keles 6-7 kozott, kaja 7-11-15-19-23 kor, alvas delelott 1,5-2 ora, delutan ketszer (1-tol nagyobbat, 5-tol kisebbet).

jajaj most mennem kell

sziasztok, szep napot es tok jo hogy egyre tobben vagyunk!!!

Csilla

KépKép
Kép
csillaz

Orsi, aztaaaaaaaa! Gratul az első fogacskákhoz! Jó hamar kibújtak. :D Viszonylag könnyen megúsztátok, jó nektek. Remélem, nekünk is könnyű lesz a fogzás, bár nálunk még csak nyálzás van.

Domidina, a takarítás nálunk is több részletben megy csak. Vasalás??? Este, amikor Lali alszik már. Lali is húzná fel magát, ha a kezemben van, olyan erő van benne, hogy csak lesek. :shock:

Engem nem tudnának még egyszer rávenni a mérésre. Állandóan azon izgultam, vajon mennyit fog enni. Most 10-zel kevesebb, most 40-nel, áh soha többet. :roll: Én bízom abban, hogy mivel szépen hízik, nem éhezik, és a nemalváson kívül nyugodt baba.

Kép
szilcsi

El sem hiszem, már 1,5 órája alszik. ilyen már régen volt. :lol:

Én is több részletben takarítok. tegnap a fürdő, ma egy kis vasalás, mosás-teregetés.

Kolos még csak fordulgat, de nem ül. Ha tartom igen, de nem töri magát hogy egyedül is csinálja. Ráér még ezzel.

Csilla, most látom, hogy Nóri egy nappal fiatalabb mint Kolos. De sok baba született dec végén. vlmi volt a levegőben. :)

Ti hova rakjátok a piciket amikor ébren vannak? jároka, játszószőnyeg, pihenőszék..? mivel kötitek le a figyelmüket? és mennyi időt tudnak egy magukban játszani?
Vendég

Sziasztok!

Először is üdv az újaknak: Szilcsi, Jucus, Orsi! Jó, hogy egyre többen vagyunk!

Edina!
Jó, hogy találkoztunk, legalább már élőben is láthattam Lilit. Nagyon aranyos. Még amikor sírt is. :D Dávid is nagyon nyűg lett oltás után, de aztán énekeltem neki és abbahagyta a sírást. :D

Babakocsi: mi nem veszünk újat, mert ezt lehet nyáriasítani, tömegközlekedést nem nagyon használunk, inkább gyalogosan járunk, az autóba meg még nem kellett sehova vinni. Szóval a súlya és nagysága nem okoz problémat.

Fog.g.: 2 hónapig szedtem, de aztán abbahagytam. Volt nekem is közti vérzés, meg valahogy engem zavart, hogy nem hagyom természetes módon működni a szervezetemet.

Víz: Dávid a vizet úgy fogadta, mintha citromot adtam volna neki. Próbáltam cumisüvegből is, azzal meg azt sem tudta mit csináljon. Úgyhogy marad csak a cici. Nappal 6-7x szopik, éjjel meg 8-5 -ig alszik.

Próbállak benneteket többet olvasni, de mióta járuk a telekre alig van időm valamire. Ott kint tudok pihenni, de itthon addig sajnos senki nem csinálja meg a házimunkát. Meg ilyenkor előre szoktam főzni is, hogy kint ne kelljen.

Megyek körmöt vágni- mármint a Dávidnak- mert végre alaludt. :)

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Sziasztok!

Kép
Kép
tina82

sziasztok

ez a meres dolog az embert az oruletbe kergeti. legalabbis engem. nem tuddok leszokni rola... :cry:
es valoban, ossze-vissza mutat, ´ha regymas utan tobbszor rateszem a merlegre norit, uazt sosem mutatja.

nori baba az utobbi idoben olyan gyorsan felszedett magara egy csomot hogy most total stagnal, alig eszik, de az orvos megnyugtatott h igy vedekezik a szervezete az ellen hogy orias legyen... 6 es fel kilo, szul sulya 2720.

tegnap volt szuri, pneomococcus elleni v.oltas. n, volt nyuglodes rendesen. delutan annyira sirt mar, hogy nem tudtam megnyugtatni. elovettem a hajszaritot es a hangjará elhallgatott es lassan ellaludt. husz percre ra kikapcsoltam, felebredt. na, gyorsan v,.kapcsoltam, es igy ossz. 1,5 h-t aludt. estere mar volt vihancolas.

nori legujabb szokasa hopgy "hegyezi" a labat. :)

felteszek par kepet
sziassztok
Kép
Kép
Kép

KépKép
Kép
csillaz

bocs az elirasokert, nori az olemben ficankol

KépKép
Kép
csillaz

Lina is állandóan ülni akar. Gondolom nem tesz túl jót a kis gerincének a gyakori terhelés, de annyira akar, szinte behergeli magát, és muszáj felhúzni. Vagy nem kéne? Mert napjában többször is fel kell ültetni. Viszont a pihenőszékben nincs el valami sokáig, mert ott is állandóan emeli előre a fejét és dőlne előre. Aztán elkezd nyüglődni.
Olyan édes volt amikor betöltötte a 3 hónapot, pár nappal később elkezdte átaudni az éjszakát. 1/2 9 és 1/2 10 között tettem le, és reggel 5-ig, 6-ig aludt. Most pár napja a kis huncut felkel 1/2 4-kor, és erőlködik hol a felüléssel, hol a hátról hasra fordulással.
Most nagyon nyűgös, majd folytatom...

Kép

Kép
csürci

De jó hogy újra itt vagytok, Csilla, Tina.

Mint írtam nekem nem gond a mérés és jó is a mérlegem.

Napközben Lili evés után megy a hintaszékbe, ott van egy kb negyed órát, hogy ne legyen vizszintesen rögtön kaja után. Aztán teszem a játszószőnyegre. Változó hogy meddig bírja, van hogy 5 perc, de volt már fél óra is hogy eljátszott magába. Aztán a hintájában is elvan elég sokág, most is éppen hintázik és éppen most bukott egy jó nagyot, megy a hasprés rendesen, állandóan előre akar hajolni.

A kiságy csak alvásra van, mondjuk abban is el szokott lenni ha olyan hangulata van, hogy tornáznia van kedve, olyankor akár meg is fordul.

Na a hintából most volt elég... össze-vissza bukja magát! A hintaszékbe megy, de ez most nem tetszik neki. Ilyenkor szoktam neki színes újságot mutogatni, azt nagyon szereti. Vagy énekelgetek neki, van egy két nóta amit nagyon szeret hallani.

Most megvan sértődve, görbül a szája és sirdogál.

És ezzel el is megy a 1,5 - 2 óra ébrenlét és álmos

Csilla: Én is olvastam a felvesz/letesz, nekem nem igazán tetszik, illetve nem hiszem hogy lenne kitartásom hozzá.
Neked hogy ment, írnál róla, mennyit kellett dolgoznod vele és mit csinált közben nóri.
Sajnos ha Lilit beteszem a kiságyban órákig is képes sírni de nem alszik el..... Sajnos én ringatom félálomig, aztán már nincs gond. Tudom hogy jó lenne elérni hogy egyedül aludjon el, vagyis rtingatás nélkül, de.....

Ettől függetelnül napirendünk van, csak az elalvás a gond, illetve annyira azért nem vészes még....

KépKép
domidina

Ma 8kor ébredt, de fennt volt más fél 7-kor is. kicsit dumálgatott aztán visszaaludt.

Kolosnak is van hintaszéke, evés után én is előszor oda szotam rakni. Aztán ha azt megunja átrakom az utazóágyába. Párom szülei Gyöngyösön élnek, így kellett egy ágyat amiben ott is tud aludni. Itthon pedig ezt neveztük ki játszóágynak, tele van mindenféle kütyüvel. és van kiságya ahol csak alszik. ha oda berakom, tudja, hogy alvás van, és jobb esetben el is alszik egyedül.

Csilla, Edina: Mi az a könyv amiről beszélgettek? Amiben a felvesz/letesz módszer van?

Edina: neked milyen mérleged van? nekünk Tefal baby home, de mint írtam nem túl megbízható. lehet a köv. babánál beszerzek egy jobbat.
Vendég

ja, és mi ez a módszer pontosan?
Vendég

sziasztok,
navegre visszatertetek...csilla, csurci, tina. mar csak mamice hol lehet?
borsoszem viszont 3-4 nap nyugis (ejjeli es nappali) (el)alvas utan visszatert ma ejjel (bar mar tegnap ejjel is voltak ra jelek) az alvasi nyugtalansagahoz (szerencsere ilyenkor ebren viszont tunderke), de azert igy is kiborit rendesen, nem vagyok ehhez szokva.

ejjel felkelt 2kor, majd 4kor dumalgatott, valszeg bele is aludt, mert 10 percre csendben maradt, majd sirt, simire visszaaludt megint 10 percre, de akkor inkabb mar szopcsit kapott, megint 5-10 percre elaludt, de megint sirva ebredt, ugyhogy 5kor mar magunk melle vettuk, ott rogton bealudt f7-ig, akkor dumalgatott, majd bealudt 8ig. (en tulkeppen 4tol nem).
s ezt megismetelte most a delelotti alvasanal. letettem, nem szolt egy szot sem, nem tudni aludt-e, de 15 perc mulva sirt, akkor szopcsizott, belealudt, letettem, 5 perc mulva sirt, kivettem, szopcsi...de az nem kellett neki, s onnantol csak sirt...eszembe jutott nekem is a felvesz-letesz, bar en a konyvet nem olvastam, csak vmelyik forumban hallottam rola, s amikor borisz eloszor kezdte ezt a sirast a letetelkor, ki akartam probalni, de ahanyszor kiprobaltam, mindig az volt a reakcio, h. a 2.-3. felvetelkor mar rajott, mi lesz a vege, mert egyszeruen arra se hagyta abba a sirast, ezert mindig eluntam, s letettem inkabb jatszani, arra elnyugodott...most is ez van (lehet, hogy aludt 10 percet??? hm.)

tenyleg csilla,
mar akartam kerdezni (tenyleg csak kivancsisag, mivel nem olvastam a konyvet), h. mi az alapveto kulonbseg a felvesz-letesz modszer es a sirni hagyos ferber modszer kozott, amikor bemegyunk megnyugtatni a kolkot, de nem vesszuk ki.
csak azert kerdezem, mert ha igy is ugy is vegigsirja azt az idot (max. csak a kezunkben nem), amig ra nem jon arra, h. mit akarunk...!
s engem is erdekelne, te a gyakorlatban hogyan csinaltad vegig, s nori mikor hogyan reagalt???

Kép
Kép
momoska

ja. es nagyon edes nori. iszonyu sokat valtozott. en valahogy mindig csak a ti baboitokon latom a valtozast, borszon nem annyira:-)

Kép
Kép
momoska

Mérleg: momert baby scale (ez van ráírva). Nekem pontosan mér, és nem mocorog rajta uh. meg tudom mérni rendesen.

Könyv: Tracy Hogg: A suttogó mindent megold. (Ez a 3. könyv, van I. és II. része) Alvásról, evésről, viselkedésről stb.

Ennek van egy része a felvesz/letesz módszer, amivel napirendet alakítasz ki a babának. Pl. a 3 órás napirendről áttérsz vele a 4 órás napirendre, megtanítja hogyan aludjon el egyedül, és használja a könyv arra is hogy többet aludjon a baba napközben, ne csak fél órákat egy-egy alkalommal.

Tulajdon képpen a felveszem/leteszemet csinálod az idő nyújtására két szopi között, ezzel altatod el. Sír felveszed, nálad megnyugszik, akkor visszateszed. Ott ugye megint sír, talán a kezedben is. És csinálod annyiszor ahány után elalszik, vagy kitöltöd vele az ébrenléti időt, mert már jön a köv. etetés. Szóval vévigsírja az időt. És ebben momoska kérdése jogos, hogy akkor mia a különbség??? Ami még nagyon nem tetszett, azt írja a könyv, szerezz be füldugót, hogy tompítva halljad az ordítását. Egy-egy ilyen akció tarthat fél órát vagy akár 1órát is, de állítólag egyre kevesebb idő kell hozzá. Eleinte felvehezted/leteheted akár 100x is. Na ehhez nekem nincs idegzetem!!!! Majd kitalálok valami mást.
Ja és szigorú napirendet ír, feltételezve hogy a gyerek minden napot 7 órakor kezd és ehhez igazítja a többi időpontot. Csak azt nem teszi mellé, hogy nincs két egyforma nap, hol előbb, hol később kel, van amikor éhesebb és van amikor nem, többet v. kevesebbet eszik, ezért tovább bírja vagy előbb kér enni és ilyenkor borul a szigorú napirend.
Azt írja hogy 5 hós babának már csak 4 óránként kellene ennie, ezért növelni kell az adagodat. Na ja, tömjem meg???? Nekem Lili nem bírja ki a 4 órát, 3 óránként eszünk. Ezt még tolerálja.

Na szóval valami ilyesmi... De olvasd el, hátha neked, nektek tetszik a módszer. Amit írtam azt én így vettem le, nekem nem tetszik.

Lili ma 6-kor kelt, aztán volt egy fél órás, meg egy 2,5 órás alvása.
Ma pl. nincs nagy étvágya...

KépKép
domidina

azt nem is tudtam, h. a napirend kialakitasat is felvesz/letesz (sirasos) modszerrel kepzeli el. de ha azert sir, mert ehes????
borisz akkor se eszik tobbet, ha 4 ora mulva kap neha, szerintem, mert ennyi fer a hasaba, s nem mindig alvas utan ehes, s ha neha szomjas es iszik, akkor utana a koevetkezo evese se 3 ora mulva lesz stb. szoval akkor a suttogo osszeegyeztethetetlen az igeny szerinti szoptatassal????
vagy ket igeny szerinti szoptatas letezik?:
1. a gyerek igenye szerint: akkor eszik, ha ehes.
2. anya igenye szerint: akkor eszik, ha kap.

na jo ez vicc volt csak eddig ugy hallottam, hogy a suttogo - pl. dr Ferberrel es Spock-al szemben - bababarat.
de akkor mi a kulonbseg??? az hogy magamat nyugtatom meg, hogy felveszem, mert a lenyeg ugyanaz. nem az o igenyeire figyelunk, hanem a mienkre, s ezt egy ido utan o megszokja. ertsd: ahogy ranschburg is mondja: minek sirjak, ha ugyis visszatesznek, vagy ugyse kapok enni akkor amikor kerek?
jenobacsi erre azt mondja (persze ironikusan): akkor minek tul bonyolitani a dolgot, hagyjuk egyszeruen sirni, be se menjunk hozza, ugyis ugyanaz lesz az eredmeny.

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!
Egy ideje olvaslak benneteket és szeretnék csatlakozni hozzátok.
Az én második babám is januárban született, 27-én, a SOTE I-es Klinikán, 4,5 kg és 58 centi volt. Anna Ilona a neve.
Nagyobbik gyerekem fiú, Gergő, és 1998.07.12-én született ugyanott.

Még szoptatom, kb. 3 óránként eszik, de ettől azért van eltérés. Vannak éjszakák, amikor alszik pl. 9-től 5-ig, de általában amikor ezzel eldicsekszem, mindig változtat.
Napközben 3-4-szer alszik 1-1,5 órát.
Ébrenléti időben van eset, hogy elvan egyedül, de ha nyűgösebb napja van, akkor nem.
Most igazából lakásfogságban vagyunk, mert április 19-én eltörtem a lábközépcsontom és jó ideig polcolni kellett és jegelni. Meg is műtötték, lemezelték, mert elcsúsztak a csontok. Az volt a szerencse, hogy a babával együtt feküdhettem be és ő nem is érzett semmit ebből az én bajomból.
Tegnap kezdtem próbálgatni a járást, persze mankó segítségével.

Évi
háromszéki

Szia Éva, üdvözlünk körünkben.

Hát nem semmi törött lábbal, nem lehet valami könnyű nektek.

Nemrég jöttünk haza, olyan majális féle forgatagban voltunk, ahol sütögetnek sátrakban a családok (parázs-varázs).

4kor evett Lili és utána mentünk, de persze már f4 óta fent volt, így egy kissé már álmosan értünk oda. Na azt az ordítást amikor odaértünk a tömeghez és a hangos élőzenéhez. Nagyon megijedt szegénykém. Még nem látott ennyi ember és ilyen hangzavart.

Egy idő után megnyugodott, de aztán végképp elkezdett sírni az álmosságtól, ott persze nem tudott elaludni. Talán fél órát voltunk aztán jöttünk haza. Nem is tudtuk betenni a hordozóba hazafelé (10 perc az út) apa karjába elaludt, teljesen leizzadt a sok sírástól, pedig csak egy napozó volt rajta. 6 után betettem a kiságyba de talán még most is szipog.

Nagyon megviselte a dolog, rossz ötlet volt mindjárt a "mélyvízbe" dobni.

Momoska, egyetértek veled.

KépKép
domidina

Szia Évi, üdv itt.

Köszönöm a kimerítő válaszokat!
Én végülis a könyv nélkül is ezt csinálom. Van hogy evés után nem tud maga elaludni és ha sír, egy idő után felveszem, megnyugtatom és ha már kellően "nehéznek" érzem (először még kapaszkodik belém, de ha kezd az álmosság felé haladni, elnehezül, lógnak a kezei, és csak bambul) na ekkor megpróbálom letenni, és van, hogy sikerül. Bekapja a cumit, és alszik.
Kivéve ma!!! nem tudom mi ütött belé, a foga, vagy a meleg csak csak épp ilyenje van, de egész nap fönnt van. Délelőtt aludt 10 - 3/4 11ig, aztán délután 16:35 - 17:10. Ez nem sok. Most épp az apja szórakoztatja több kevesebb sikerrel.

Nálatok az apukák mennyire veszik ki részüket a pici gondozásából?

még a könyvhöz: nálunk vlmennyire van napirend és Kolos kibír 4 órát, van hogy 5öt is, úgy kell felébreszteni. (viccesen hangzik ez azok után, hogy 5 sorral feljebb azt írom milyen nyűgös :). na de ez tényleg csak ritkán fordul elő - legalább is remélem továbbra is.
Vendég

Sziasztok!

Évi,Orsi,Szilcsi üdv nektek!Remélem nem hagytam ki senkit,ha igen akkor bocsi.

Hát mi éppen tegnap jöttünk haza.Gyerekek,kemény volt a tegnap.Először repülővel mentünk Zágrábba,oda meg jöttek értünk a szüleim.
A repülőút csk 50 perc volt.Már a terminalban nem tetszett neki valami,aztán meg amikor felszálltunk a gépre akkor aztán beindult a móka.Az autósülést csak a gépig vihettem,onnan pedig az ölemben volt Nüncsi.Mivel még üni nem tud magától,letenni meg nem tudtam, így elég körülményes volt a dolog.Ráadasul úgy elkezdett sírni,hogy semmivel nem tudtam megvigasztalni,és persze megint nem vett levegőt.Rá kellett fújnom a kis pofijára,ahogy Edina írtad.
Aztán csak elkezdtem rugózni az ülés végében és így sikerült elaludnia :oops: .
Miután leszálltunk felébredt,de elég nyügös volt.A kocsiban megetettem és egyből bekábult három órára,amitől persze teljesen felborult a rendszer.Éjfélkor még hancúrozott.Aztán szerencsére a szokásos reggel 8-as ébredés.
Egyébként mostanában az esti kajálas után elalszik egy 20 percre aztán az óriás szemeivel kukkerol és játszani akar,szóval 10-ig játszunk.De aztán alszik 8-ig.
Azt hiszem egy hónapja írtam hogy jön a foga.Már akkor éreztem,hogy kint van,de azóta is ugyan abba a stádiumban vagyunk.Szerintetek ez normális?Mennyi idő alatt jön ki az a fogacska???
Ahogy látom elég sokan vagyunk ezzel az ülni akarással vagyunk elfoglalva.Nüncsi is állandóan ülni akar,abból meg feltolja magát állásba és úgy "táncikál".Nagyon édi.

Azt kell mondjam elég jól elvagyunk napközben.A hintáját nagyon szereti,meg a kiságyában is elvan.Legtöbbször már ott alszik el,nem igényli az ölben ringatást.Nem sir,általaban cumival vagy teával elalszik.
A nappali alvás megint elég változó,de max 3 órát alszik.
Csilla azt hiszem te írtad ,hogy Nóri nem eszik rendesen.Képzeljétek ma Nüncsi csak 3-szor kajált.Reggel 150et,délután 210et,este pedig 240etEgyébként 4szer kajál egy nap,de az utobbi időben annyira nincs étvágya.Aggódni nem aggódom mert jól néz ki,boldog,csak fura,mert egyébként egy nagy zabagép :lol:
Mi 69centik és 6600 grammok vagyunk.

Babakocsi.Itt Pesten egy quinny zappunk van.Én nagyon szeretem,tök kicsire össze lehet csukni,könnyű,most még az autósüléssel használom.Dubiban egy buzzunk van.Az jóval stabilabb,nehezebb,de at is nagyon szeretem.Egyszer talalkoztam egy anyukával és ő mondta hogy a Brevinek van valami nagyon könnyű esernyőkocsija.Mondjuk ezek csak akkor jók ha már stabilan tudnak ülni.

Mi kedden megyünk a 3. prevenarra.Haza kellett hoznom,mert kint nem kaptunk időpontot :(

Képzeljétek az utóbbi egy hétben nem tudom kiszedni a kádból.Annyira elvan,kapaszkodik ülésben a lábai meg járnak ezerrel,dumál,nem akar kijönni.Nekem persze leszakad a kezem ahogy tartom,de annyira édes hogy feláldozom magam :wink: .Persze fürdeni nem akar csak hancúrozni.

Fu,nagyon sok dolgom lesz és csak 11 napig leszünk itthon.Intéznem kell-nem tudom most mi jön :oops: gyes,gyed???- gondolom nektek is.Nekem küldtek egy levelet,hogy május 26ig kapom ( a nem tudom mit,első 6 hónap),és menjek be kérvényezni a következő járulékot.
A horvát nagykövetségre is mennem kell intézni az ideiglenes tartózkodási engedélyt.Meg el akarok menni kivizsgáltatni magam a legutóbbi "akcióm" miatt.Meg még ezer dolog.
Felrakok egy képet,két napja készült.
Mindenkinek jó hétvégét!
Réka

Kép Nüncsi

Kép
mamice

Ja, nagyon édik a babák.

Kép
mamice

Még elfelejtettem írni neked Évi,hogy az nem lehetett semmi a törött lábaddal.Le a kalappal.Néha még egészségesen is nehéz,nemhogy így :wink:

Kép
mamice

Szilcsi ahogy nézem Lali és Nüncsi ugyanolyan hosszú csak egy picit több grammban :)

Kép
mamice

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?