Új privát üzeneted érkezett!

Lányok!
Köszi a nyugtatást a lenthordott pocak miatt.

Ti, mikor és hogyan választottatok szülésznőt?

Karmen!
Ha ráérsz, és jól vagy, kérlek tedd fel újra a táblákat, hogy puskázni tudjak kinek ki volt a szülésznője.

Nekem egy olyan kéne, aki ha nincs baj képes a háttérben maradni, és békén hagyni, de ha gáz van, akkor azt időben felismeri. Tud és szokott is gátvédelmet alkalmazni, és nyitott a nem hagyományos szülési pózokra is.
Kérlek benneteket, ha ezek alapján tudtok akkor mondjatok (írjatok akár magánban is) nevet!

Amúgy Vera ma azt mondta, hogy mindenkinek olyan lesz a szülése, ahogy az életben is megoldja a konfliktusokat. Hát ezen a férjem nagyon jót nevetett, ismerve engem. Kép

Üdv!
Norci
norcee

Nóri: Az én szülésznőm nagyon rugalmas, de ha gond van tuti számíthatsz rá. Flórával én a 28. héten telefonáltam neki, akkor azt mondta, hogy a 34. hét körül keressem újra. Sikeresen alkalmazza a gátvédelmet, de ha muszáj akkor vág, de csak akkorát amekkorát kell. Azt nem tudom, hogy a nem hagyományos szülési pózokra mennyire nyitott, de szerintem elég rugalmas, ahhoz, hogy nyitott legyen. Tapasztalt az biztos és határozott. Kerekesné Juhász Csilla a neve. 45 körüli, legalább is nem nagyon néz ki többnek. Két lánya van. Nagyon lány-párti, de ha fiad születik akkor sem dobja ki az ablakon. Kép

Gabi3
inecsg

Norci! Csak régi táblázat van, mert most nincs fotoszerkesztöm. Lassan megint lesz, de addig nem tudok új táblázatot csinálni. A régit azért felteszem akkor.

KarmenKép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Csajok! Jön valaki szombaton a babaruha börzére?

Gabi3
inecsg

Karmen! Gabi!
Köszönöm szépen!
Megpróbálok megismerkedni a Csillával, mert nagyon szimpi, amit írsz róla Gabi.

Nóri
norcee

nóri: Még annyit Csillához, hogy szülés előtt egyszer beszéletm vele telefonon, és mikor a Flóra született bejött hajnali 4-kor, pedig nem is találkoztunk soha, csak megbeszéltük, hogy majd találkozunk. A kistesót is nála fogom szülni. Nagyon lelkiismeretes.

Gabi3
inecsg

Gabi, mi lehet, hogy megyünk!

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Itt vagyok újra. És sikerült a vizsgám!!!!!!!!!!!
Legközelebb március végén megyek a b. részből. Addig nem óhajtok jogszabályt látni.

Zűrösen teltek az utolsó napok, Lottus belebetegedett a hiányomba. Náthás megint és állandóan kapaszkodik belém,fel kell vennem, olyan kis bujós lett.

Vasárnap du. vonattal mentem Pestre, ott aludtam egy volt évf.társamnál, reggel mentem vizsgázni, utána vonattal haza. Estére úgy éreztem magam, mint akit megrágtak, kiköptek, de még ki is centrifugáztak. Lotti a szüleimnél aludt.

Kedden itthon voltunk, csak du. ment már el Lottika anyósomékhoz. Én aludtam éjjel kb.5 órát, autóval vittek fel Pestre, 1-kor kezdődött a vizsga, én voltam az első, 1 órát voltam bent. Utána haza.

Lotti már nagyon ügyesen megy egyedül. Már mond, bár szerintem inkább utánoz szavakat tőlünk, a néni pl. nene, a banán ba, a hinta ta.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok,
Nóri,
én is csatlakozom Gabihoz. Nekem nem volt fogadott, mert akkor még nem volt ennyire elterjedt, akkor láttuk először, de nagoyn aranyos volt. Jókedélyű, még hajnali 2kor is volt kedve poénkodni, ha azt adta a szituáció. Hozott nekem borsófőzeléket, mert tudta reggel óta nem ettem, illetve akkor már 34 órája. És többször volt benn, hogy megnézze a gátsebet.
De egyébként szerintem a legtöbb nagyon aranyos, segítőkész.
Sajnos a nővérek már nem annyira.

A szombati börzéhez még annyit, érdemes a kismamáknak is kilátogatni:

Ma kaptam bővebb infot:
10-11 óra: A kiskakas gyémánt félkrajcárja zenés mesejáték
9-13 között: Játék-szoba
bemutatkozik a Kinder shop játékbolt.
Ki lehet próbálni, tesztelni a különféle játékokat, meg is lehet vásárolni a helyszínen.
Játésziget.

Ágci

Babaruha és babaholmi vásár.

400,-/gyerek a belépő, két vagy több gyermeknél kedvezmény.

Kép
Ágci

Sziasztok,

par szot magunkrol:

Jazmint megmutottek 2 hete. Persze semmi sem laccik rajta, uolyan elenk, mint volt.
Simon kb 9,5 kg, 75 cm, maszik, magatol ul es 2 napja felall magatol.
Sokat veszekednek, mindig a masiknal levo jatek kell. Persze jazmin ki is veszi Simon kezebol ilyenkor Simon visit, mint 1 kismalac. Ha Jazmin bohockodik, Simon kacag. Altalaban Simon mindenhova koveti Jazmint, meg persze mindenkit, ha magara marad. Simon kb. 8-10x szopizik, nem volt konnyu kivitelezni, amig Jazmin a klinikan volt. Ezert 1 kis rendszeressegre szoktattam szopi ugyileg nappal.
Hat ennyi, irni nem nagyon van idom, csak olvasni. Eddig azt hittem az elso felev utan majd konnyu lesz. Mostmar tudom, hogy az elso felev volt a konnyu..... Mindig ujabb es ujabb problemak. (Pl Jazmin Simon kocsijaba akar ulni a setakor, stb. igy bizos egyszerunek hangzik, de megodani eleg nehez....)
Kulonben jol elvagyunk, Jazmin neha dacos, de hat most van itt az ideje.(the terrible twos)

g.
gabomamo

Melinda: Gratula a sikeres vizsgádhoz!KépLotti meg majd bepótol.

Ágci: Ugye nem komoly, hogy belépő van a börzére?

Gabó: Gyors gyógyulást Jázinak, ugye nem viselte meg olyan nagyon! Összevarrták a lyukacskát? Már nem lesz vele gond? Milyen ügyi Simon!

Mi voltunk ma tornázni. Tök aranyos volt a Flóra segített elpakolni a ruhámat, amit levetettem.

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Ninával mi van?Gabi3
inecsg

Sziasztok!!!
Egy gyönyörű gyereket szült a babakocsink. Ezt nektek is látnotok kell!!!
KépKépKépKépKépKépKép

Kép
Kép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Gabi, múltkor találkoztam vele a TECSÓban, de nem volt időm beszélgetniKépKépKép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Lányok!
Lemaradtam, hol lesz a börze?

Nóri(30+1)
norcee

Sziasztok!
Bogi beteg, egész éjjel virrasztottunk. Tegnap délután jöttünk haza Szegedről és este óta hány. Még a víz sem maradt benne, ezért hajnal 3-kor vittük a mentőállomásra az ügyeletre. Adtak neki valami szirupot, meg tasakos port, amit most kezdtünk el adni neki. Állandóan vizet kér,szomjas, de nam adhatunk neki KépKép Ha nem lesz jobban irány Szeged gyerekkórház. Én nem rakom be a lában a szabadkai kórházba az tuti. Szóval most alszik, de valaki mindig mellette van, nehogy visszanyelje a hányadékot, ilyen nyúlós szerűt hány. Szerencsére tud már köpni (fogmosáskor megtanultukKép) így könnyebben kijön..... Furcsa, hogy ha bármi baja van a Boginak, mindjárt hány. (az ügyeletes dokinéni szerint virusos torokgyuszi) És iszonyat büdiket pukizik, de fosi nincs. Remélem hamar rendbejön és nem kell újból a gyerekkórház vendégszeretetét élvezni.
Az orra is folyik, de nekünk sincs orrszívónk. Nórinak igaza van, itt nem alkalmazzák. legalább is én sem hallottam róla ezidáig. Bogi tud orrot fújni, ügyesen kifújja, nem is kellene kiszívni, szerencsére.

Nóri: Szerintem sem baj ha lent van a pocak, sőt örülj neki, akkor legalább felül kapsz levegőt Kép Nagyon szép pocakod van!!!Kép

Ágci: Mikor küldöd a képet amit igértél Cumikáról?? Már olyan kívncsi vagyok rá!

Találkoztam Orsival a tescóba de nem nagyon beszélgettünk, mert folyt az orrom tüsszögtem és nem akartam ráragasztani. Mindenesetre nagyon csinos volt és tök jó a frizurája Kép Egyedül volt, rég láttam már a csememtéit.

Most megyek, anyukámat leváltom. Leülök Bogi mellé, nehogy hányjon! Egyész éjjel mosott a gép, mindent lehányt, még a kedvenc sárgatakaróját is, aminélkül nem tud aludni...ne tudjátok meg, hogy üvöltött érte......Kép de hát vizes volt száradt.....
Pussza
Enikő és Boci

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Nóri: A Százszorszép Gyermekházban lesz holnap a börze, délelőtt. Mi megyünk.

Enikő: Szegény Bogi. Nagyon rossz lehet neki. Miért nem szabad inni adni neki, ilyenkor az a lényeg, hogy sok folyadékot igyon, hogy ne száradjon ki. Jobbulást Boginak! Gyógypuszik mennek, nyissátok az ablakot, mert sokat küldök.
Orrszívó: Az egy dolog, hogy ki tudja fújni az orrát, de valamennyi váladék maradhat az üreg belső részén, amit nem lehet csak úgy kifújni, ahhoz kell az orrszívó. Az a váladék eljuthat a fülbe, vagy más helyre, ahol galibát okozhat.

Gabi3
inecsg

Gabi3:
Itt vagyok, csak nem lehet megközelíteni a gépet, mert akkor károkatonát kell nézni.(egyszervolt)
Este meg Apa gépezik.
Kész lett a papírházikó?

Enikő:jobbulást Boginak. Tényleg miért is nem lehet inni adni neki?

Gabomamo:
Jó hogy túl vagytok a műtéten. Meddig voltatok bennt?
Biztos aranyosak lehetnek ahogy nyúzzák egymást.
Simi ébred még éjszaka?

Melinda: gratula a vizsgádhoz.

Banita:
Odaadtam a csajszinak az immunerősítő nevét.
Mondta azért megkérdezi a dokijától is.(H. Ági)
Doktornéni azt mondta, hogy kérdezze meg a gyógyszertárba, de ő nem javasol semmi ilyen szert.
Én ezt nem értem. Nem azt mondtátok hogy homeopata doki?
Vagy valamit félreértettem?
Na mindegy. A Sas patikában van egy hölgyemény aki megnyugtatta, hogy nyugodtan adhatja a babának.
Köszi mégegyszer.

Nóri:
Nekem is a Csilla volt a szülésznőm, és csak csatlakozni tudok Gabihoz és Ágcihoz.

Lara:
Szülinapos képeket várom.
Pocak?

Nina
nina74

Nina:De jó olvasni végre! A ház maga kész, de még a szárazbeállót hozzá kell ragasztani, valószínű nem most lesz kész. Valamelyik nap felteszem a képet. Apaának mondd meg, hogy te is jönnél néha-néha Babanetezni. Kép Bocs, hogy belekotyogok, de a doki néni azért nem javasolta szerintem a homeopatás szert, mert nem ismeri. Én sem adnék olyat,amit nem ismerek, csak ha hozzáértő személy adja. Flónak tök jól bevált az immunerősítő. Legalább is kaja szempontjából.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!
Gabi3: Azért nem volt szabad inni adni Boginak, mert kihányta. Minden kijött belőle, és amikor az ügyeleten beadták neki azt a bizonyos szirupot, 6 órának el kellett telnie hányás nélkül. Ezt csak úgy tudtauk elérni ha nem iszik,hogy lenyugodjaon a gyomra. ( a dokinéni mondta,hogy ne itassuk anyukám is hallotta és én is furcsállottam) Csak délelőtt 9-kor bealudt. És alvás közben nem ivott. Aztán amikor felkelt (ébresztettem, mert féltem,hogy kiszárad) kiskanállal és 15 percenként mindig +1 kanállal lehetett adni neki vizecskét. Micsoda kínszenvedés volt...nem bírtam kivárni a 15 percet, úgy ordított a vízértKép! Aztán egész nap főtt krupli volt a menü meg ropi. Délutánra belázasodott és beállt a hője 38-ra. Onnan se le(sajna), se fel(hál Istennek),úgyhogy megint bementünk az ügyeletre. Írtak fel antibiotikumot. Bár nemtom egy víruson az hogyan segít,na de mind1! Nem mentünk volna ügyeletre ha nem feküdt volna a gyerek egyhelyben. Nem bírt felkelni, pedig akkor már ivott és evett is sokat! Nagyon szarul nézett ki. Ijesztő volt,az egyébként izgő-mozgó-nyüzsgő-hisztiző Bogit fekve,mámorosan,szótlanul látni Kép Se egy mosoly,se semmi...szörnyű Kép

Direkt nem adtam neki lázcsillapítót, hogy a lázzal a szervezete vegye fel a harcot a vírusok ellen.... csak amikor már 5. órája is hője volt, nem bírtam tovább... Most láztalan és élénk Kép Már hisztizett is egyet, meg is nyugodtam Kép

Most lépek, mert a tegnap éjszakánk valami kiborító volt. Megyek aludni! Jóéjt nektek is. Remélem senki sem beteg!!

Pusssz
Enikő

ceniko
Szeged

GAbi3
Én csak azért kaptam fel a fejem arra amit a doktornéni mondott, mert úgy emlékeztem, hogy akik hozzá jártok azt mondtátok hogy ő támogatja a homeopátiás szereket.
Lehet hogy valamit félreértettem.

Enikő:
Jobbulást Boginak

Nina
nina74

Enikő! Jobbulást Boginak.

Az én szülésznőm Valkai Edit volt, nem kellett sokáig velem lennie (mivel Lottika jött mint atom), de végig ott volt, de asszem most szült a nyáron, így nem hiszem, hogy dolgozik. De a 2. babát majd szeretném nála szülni.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Enikő:Remélem Bogi gyorsan meggyógyul!

Nina: Én is így tudtam, de lehet, hogy amikor mi voltunk kicsit sokan voltak és már a rendelési idő is lejárt és még voltak utánunk jópáran. Nem baj, ha kételkedem elviszem a homeopatánkhoz. Kép

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Melinda gratula a vizsgahoz!

Eniko jobbulast!

Nina,

oktober 30-an mutottek Jazmint es nov 6-an mar hazajohettunk. A ferjem volt vele ejszakankent 1 kis szeken uddogelve, felig aludva. En fel 7-re mentem be, furdi, stb, utana hazarohantam szopira, utana vissza, ferjem haza aludni. En maradtam , kozben anyosom behozta del korul Simcit szopizni, majd anyosom visszajott 4-re, o maradt en haza szopira, ferjem be 6-ra. Jo, mi?
Az a jo a gyermekklinikaban, hogy ejjel-nappal ott lehecc a gyerkoccel, csak az alvas nincs megoldva. Marmint kismama szoba van 2 emelettel feljebb, de annak mi ertelme? Volt olyan anyuka, aki 2 hetig a gyerkoc agya mellett volt ejjel-nappal. Ejszaka 3 kisszeket tolt ossze, 1 a feje alatt, 1 a dereka alatt, 1 a labfeje alatt. A ferjem is probalta. Kép

na ennyi,

g.
gabomamo

Enikő!
Jobbulást Boginak! Neked meg nyugodtabb nappalokat és éjszakákat!
Remélem hamarosan találkozunk! Mikor lesztek újra Szegeden?

Gabi!
Nagyon kiváncsi vagyok a házmakettetekre!
Remélem nálunk is előbb-utóbb nem csak elméleti téma lesz. Én amúgy most a bio házakért (vályogtégla, szalma szigetelés, napenergia felhasználás stb...) vagyok oda, még szerencse, hogy az ábrándozás ingyen van. Kép

Hú Gabomamo! Hát ez nem lehetett semmi, minden csodálatom a tiétek, hogy ilyen jól megszerveztétek, hogy a kórházban is legyen mindig valaki, meg otthon is!

Van egy nagyon laikus kérdésem, (mert szerintem is nagyon gázos, hogy a szülőnek csak egy szék jut a beteg gyerek mellett), szóval gumimatracot nem lehet bevinni, és este azon aludni? Vagy annyi hely sincs az ágy mellett? Vagy valami szabályba ütközik? Bocs, ha nagy hülyeséget kérdeztem, de szerencsére még sose láttam gyermekkórházat/gyermekklinikát belülről!

Milyen volt a börze? Mi végül is nem jutottunk el. Kép

Nóri
norcee

Gabó: Ez igen, jó kis hetetek lehetett.

Nóri: A napenergiával csak az a baj, hogy nem éri meg. A férjem kopasznyakú korában kiszámolta, hogy a mi éghajlatunkon sem a nap, sem a szél energia nem éri meg. A vályogot gyorsan elmossa az árvíz. Csak hogy egy kicsit lelombozzalak. A könnyűszerk.-es ház szigetelése állítólag jobb, mint a tégláé. De még nem próbáltuk, nyáron majd kiderül. A makett készülőben, ha elkészült felteszem. A börze jó volt, volt vadi új ruci is.

Gabi3
inecsg

Sziasztok

Nóri
Igaza van Gabinak és Ágcinak Csilláról én is csak jókat hallottam.Az egyik barátnőm szült nálla de dícsérte és ugyanezeket mondta róla mint a csajok. Nekem mondjuk Zsóka volt a szülésznőm én tőle vagyok elájulva nagyon ,nagyon csípem, tündéri egy csajszi.Szülés után is amig bent voltunk a kórházba mindig bejött bennünket megnézni hogy minden rendben van-e.
A sogornőm is nála fog szülni kb 3 hét múlva. Kép

Melinda Gratulálok a vizsgádhoz Kép
Azért nem lehetett egyszerű dolog az utazással együtt Kép

gabomamo
Remélem Jázmin már jól van.Ahogy elnézem nem egy könnyű hét volt Kép de a lényeg az hogy mostmár Jázi jól van Kép

Simon is jó nagy már.Ádám is ugyanekkora méretekel rendelkezik, talán nincs ilyen hosszú, de a súlya ...
Kicsit lustika, még nem mászik, ülni nagyon szépen ül, és belémkapaszkodva feláll.
A szopizás hasonlóképpen zajlik nállunk is. Kép
Simon miket eszik már?
Én délben szoktam neki főzeléket adni, már három napja megeszik majd egy üveggel. Kép Délután egy kis gyümit vagy esetleg tejpépet de azt ritkábban. De a szopiról nem mond le, és végülis igaza van.

Enikő
Szegény Bogi remélem jobban van már.
Én is ugy gondoltam hogy ilyenkor éppen hogy sok folyadékot kell adni, de megint tanultam hogy vannak kivételek.

Mára ennyi most megyek mert hajnali 3 óta fent vagyok.
Jó éjszakát mindenkinek. Kép

Szilvi
szedem

Sziasztok!
Az éjszaka megint rohantunk Bogival az ügyeletre mert fosizott 39 fölé kúszott a láza és csak feküdt, mint egy darab fa...Kép Nagyon megijedtem, mert még ilyennek sose láttam Bogit. Aztán a dokinéni megállapította, hogy a vírus a torkáról lement a beleibe és ezért hány, meg fosizik. Írt fel valami antibiotikumot, meg mondta, hogy adjak neki gyakrabban lázcsillapítót, mert abban van görcsoldó is. (a lázcsillapító papírján azt írja naponta 4-nél többször nem adható) Nagyon rosszul néz ki a Bocika. Annyira sajnálom. Olyan keservesen sír, nagyon fájhat neki a pocakja, úgy zuborog Kép Már 2. napja nem mosolygott. Én ezt nem bírom Kép
Most megyek sietek vissza fel hozzá.

Pussza
Enikő

ceniko
Szeged

Gabomamo:
Minden elismerésem a tiétek.
Én tuti bepánikoltam volna, aztán csak kapkodtam volna ide -oda.
Ellenörzésre sűrűn kell járnotok?
Azért nem semmi egy ilyen baba szervezete. Menyivel könnyebben regenerálódik mint a felnőtteké.
Két hete volt az operáció, és már rosszalkodikKépKépKép

Vandi reggel 7-kor ébredt,és most dőlt ki.
Pedig túráztatom rendesen.Kép
Nekem remegnek estére a lábaim a sok gyaloglástól.
Mióta jár, azóta sokkal kevesebbet alszik.
olyan édi, ha megkérdezem tőle, hogy hány éves, akkor megmutatja, hogy 1
Kajával küzdünk továbbra is.
Napi szilárd ételnek elég neki egy elnyálazott háztartási keksz, meg egy kifli sarkaKép
Ma evett pár kanál reszelt almát. De a végén addig bohóckodott, hogy kihányta.

Nina
nina74

Enikő:
Gyógypuszi Boginak.

A tescós fa vonatokról tud valaki valamit?
Nina
nina74

Karmen!
Sikerült már melltartót venned?

Én tegnap próbáltam sorra a Cora és a Metro-sokat. Rögtön szoptatóst vettem, hiszen különben én se nagyon hordok, csak ha a ruha megkivánja. A legutóbb még 75B vagy 80A lötyögött rajtam, most meg (szinte le se merem írni) egy 90B-t vettem. Nagyon durva!
Amúgy nekem úgy tűnik, hogy ezek a szoptatósok kerületre szorosabbak, mint a normál, mert az ember hátán nem csak egy vékony pánt van, hanem jó széles és kevésbé elasztikus anyag. Báris ezzel vigasztalom magam a 90 miatt. Kép

Nóri
norcee

Szilvi:Ez igen, Ádi megeszik majdnem egy üveg kajcsit ebédre!

Nina: Azokra a favonatokra gondolsz,amik az akciós ujságban voltak? Szeritnem nem lehetnek rosszak. De Vandának még nem való, ha neki gondoltad. Még a Flóra sem tud vele játszani. Meg kell nézni, hogyan van eldolgozva a fa, nehogy szálkás legyen, és mennyire kemény, mert ha puha fából van, akkor könnyen szétrágható vagy eltörik. Kitartás az evéssel és a házi edzéssel.

Nóri: Nem akarlak elkeseríteni,de a 90-esből lehet még nagyobb is, mire tejecske lesz a cicidben. A melltartónál a kosár méret fog változni és nem a szám. Tehát inkább C-set vegyél, mint 100-as B-t. A szám a mellkas körfogatát jelzi. A betű a mell méretét, a kosarát. Remélem érthető volt.

Gabi3
inecsg

Gabi3
Ajándékba rokon kisfiúnak kellene a vonat.
Nina
nina74

Nóri! mivel itt irták a lányok, hogy nem érdemes már most venni melltartot, mert mire szülök már nem lesz jó, igy nem vettem. Majd szülés után, ha beindul a tej. Tesom adott most kölcsön és van nagyobb mérete is, ami jó lesz addig amikor már tudok venni. Ö most nem használja. Nekem is csak akkor kell, ha elmegyek itthonrol, hogy ne follyon a tejem. Itthon inkább átöltözök, a melltartó zavar, sose hordtam. Elég lesz késöbb megszokni.

Olvasom mennyi baba beteg, mielöbbi jobbulást kivánok nekik!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hello lányok!

Az életünk végre visszatért a régi kerékvágásba. Lottus továbbra is nagyon anyás, de én nem bánom, imádom, ahogy bújik.
Ámulok, hogy mennyi energia van az én lányomba. Egész nap tesz, vesz, pakol, járkál, alszik kb.másfél órát, és bírja egész estig, akkor meg kidől, most is alszik már vagy fél órája.

Ja, ti adjátok még a vigantolt a gyerekeknek ?, ugyanis, én bevallom, úgy tudtam 1 éves korig kell adni. A védőnyanya meg azt mondta a héten, hogy igenis kell adni, októbertől áprilisig. Meg se nézte a kutacsát (jóhogy nem, hisz le se vetkőzött, kezet se mosott).

Végülis volt vki klubban?

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Enikő!!!

Írtam mélt a vírussal kapcsolatban, olvasd el, nagyon fontos!!!44

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Karmen: Jól teszed, hogy nem vásárolsz előre melltartót, ha hazafelé jöttök a kórházból, akkor is meg tudjátok venni. Vagy később, mikor több erőd lesz a műtét után.

Nina: Szerintem teljesen jók azok a vonatok, csak nézd meg, milyen minőségű. 3 év felett már lehet, hogy élvezni is fogja. Kép

Melinda: Mi nem voltunk klubban, Fló beteg volt. Én nyár óta nem adok a Flónak Vigantolt, nekem azt mondta a védőnéni, hogy nyáron nem kell adni. De hogy most kell-e azt nem tudom.

Valaki ismeri a Vitacolan nevű multivitamin szirupot?

Holnap megyek genetikára a klinikára. Remélem nem kell sokat várni, mert a Papára hagyom a Flót. Biztos jól ellesznek. Előre megfőzöm az ebédet, csak elé kell tolni. Olyan ügyesen eszik a Manó villával. Mindent azzal eszik. Reggeli, ebéd, és vacsi.

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Huh, jó régen nem irtamKép Tanulni kell most nagyon sokat, már elegem van, de az lebeg elöttem, hogy januárban vége a félévnek.
Amúgy jól vagyunk, holnap kezdem a 16.hetetKép

Melinda! A vigantolt 2 éves korig kell adni a R betüs hónapokban, vagyis szeptermbertöl májusig naponta 1 cseppet. Én sem adtam, ezt a dokim mondta.

GAbi3! Én adok minden nap Hangának 2 teáskanál Vitacolant, mivel nem eszi meg a gyümiket, igy valahogy pótolnom kell a vitamint. Nagyon szereti, ez a desszert ebéd után. Én már kb. 1 éve adom.

Képzeljétek kapott Hanga bárányhimlö elleni védöoltást, semmi mellékhatása nincs, csak annyi, hogy kiürült a pénztárcámKép

Szijasztok, Lara
lara

Lara: Akkor már nő a pocid! Beleférsz még a régi nacijaidba? Majd kipróbáljuk azt a Vitacolan-t.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Nekünk azt mondta a dokinéni, hogy kell a Vigantol. Úgyhogy én adok Lilinek is. Nyáron nem kellett, most megkérdeztem, és azt mondta, hogy adjam megint.

Nina!
Szerintem a vonat jó 3 éves kor alatt is. És én úgy hallottam, jó a Tesco-s. Lili játszott egy hasonlóval, és igaz, hogy nem maradt mindig a sínen a vonat, de nagyon jól elvolt vele. És ha minden nap játszana vele, tuti, pár héten belül már ügyes lenne.

Ildianyu
ildianyu

Lara! Mennyibe kerult a vedooltas?
Moni

moni

Na, mi voltunk a börzén, bár ne is hallottam volna róla! Bementünk a játszóházba, a népsűrűség kb 3 gyerek/négyzetméter, ezt halálosan komolyan mondom, semmi túlzás. Fogalmam sincs, mi történt velem, hogy mégis bementünk a sűrűjébe, elvileg tudom, milyen veszélyes az ilyesmi, most meg mintha elhomályosult volna az elmém. Szóval bwementünk, már a szag is borzasztóü volt, szinte látni lehetett a bacikat és vírusokat, ahogy röpködnek abban a kipárolgással és dohhal teli melegben. Benn voltunk kb. fél órát játszani. Kitti vasárnap dél óta lázas, kezd nagyon csúnyán köhögni, nem eszik egy falatot sem. És asszem, én is bekaptam valamit.
Ezt csak azért írtam ilyen hosszan, hogy nektek legyen eszetek, ha ilyen helyzetbe kerültök.

Méri
méri

Hú Méri, hát ez gáz! Így utólag akkor nagyon örülök, hogy mégse mentünk nézelődni, pocakosan nagyon nem szeretnék semmi bacit összeszedni.
Ja, és amúgy lehetett venni valami jó dolgot?

Karnem!
Jó neked, hogy van kitől kérni nagyobb méretű melltartót, mert én ezt a szoptatósat mostanra vettem (a simák se voltak olcsóbbak), meg naivan arra gondolok, hogy a szoptatási időszak végén biztos jó lesz, ha közben nem is, meg ha minden jól megy, akkor a második, a harmadik, stb... gyereknél megint. Azt viszont legalább teszteltem (tanulva tőletek), hogy egy kézzel kitudom nyítni, és betudom kapcsolni a lenyíló részét.

Enikő!
Hogy van Bogi? Ugye biztos, hogy nem "sárgaságos"?

Nóri
norcee

Nóri:
Mi az a "sárgaságos"??
Nina
nina74

SZijasztok!

Gabi3! Persze, minden ruhám rám jön, simán, csak ha leülök, akkor gombolom ki a nadrágot titokbanKép
A kismamanadrágok még a szekrényben szomorkodnak, de nemsokára eljön az ö idejük!Kép

Moni! 6207 Ft, valamiért megjegyeztem. Viszont egész életre szóló védettséget ad, igy soha nem fogja elkapni a bárányhimlöt, és az övsömört sem, mert attól is véd. külföldön ez amúgy már kötelezö védöoltás, csak itthon még nem.

Méri! hu, ez nem túl jó, dehát elég csak egy beteg gyerek egy ilyen zárt helyre, aztán kész is a bajKép

Lara
lara

Méri: Én láttam, amikor lecsődült az a csomó gyerek, mi nem is értünk volna rá lemenni. Gyógypuszi nektek!

Nóri: Méri a játszóházról beszélt, ott tényleg sokan lehettek. De a börzén nem volt sok kölök. Kép

Voltam genetikán. 12:20-ra voltam előjegyezve és kettőkor hívtak be. Azt hittem odagyökerezek a székhez. Minden OK. A Sikó volt az Uh-s, azt mondta málé, tehát pöcsös lesz, szóval Flórának kis öccse fog születni. Kép

Ráadásul találkoztam az egyik volt gimis oszitársnőmmel. A gimiben jóbarátnők voltunk, csak elváltak útjaink az érettségi után. Ő is április 3-ára van kiírva és a Sárinál fog szülni és a klinikán. Láttatok már ilyen egybeesést? Csak olyan béna vagyok, megadta a mobilszámát és én idióta rossz gombot nyomtam meg a telcsimen és nem mentette el. Remélem ő nem volt ilyen béna.

Gabi3
inecsg

Csajok emlékszik valaki, egyszer valaki, már nem emlékszem ki, írt egy honlap címet, ahol meg lehet nézni a baba BPD-je alapján, hogy hány hetes. Ha valaki elmentette, kérem írja meg. Már az összes októberi hozzászólást átnéztem, de nem leltem. Kép

Köszi! Gabi3
inecsg

Gabi!
Gratula a fiúhoz!
A cím:
http://www.med.upenn.edu/fetus/gestage.html

Azért Sárinak lesz tavasszal néhány "szülése", már az is elég szép szám, akiket itt a babaneten ismerünk, azonkivül nekem van még két barátnőm, akik március végére vannak kiírva, csak nem jönnek babanetezni.
(Persze, lehet, hogy ez csak nekem tűnik jó soknak.)

Nina!
Hepatitis A, ami most Vajdaság magyar lakta részein járványként tombol, lehet, hogy láttad is a híradóban, és a köznyelv sárgaságként emlegeti felénk, mert egyik tünete lehet, hogy besárgul a szem fehér része. (Na ez nem volt túl tudományos, de gondolom, így már értesz mindent.)

Nóri
norcee

Sziasztok lányok!

Nóri a Hepatitis, nem igazán járvány, Enikő ott él, és nem is hallott róla, csak itt fújták fel.

Gabi!
Megírnád, annak az immunerősítőnek a nevét, amit Flóra szed?
Nem ártan a gyerekeinknek sem...

Bogi benn van a fertőzőn, infuziót kapott, hányt.
Enikő holnap kihozza, ha éjjel nem fog hányni.

Amúgy azt mondja Enci, hogy katasztrófa ami ott uralkodik. Kosz van, Bogit összerakták egy szalmonellás kiskölyökkel, tele van cigánnyal, a 6 kórteremre jut egy nővér.

Ti hogy tudjátok?
Ha megy a hasa a gyereknek, akkor csak a fertőző jöhet szóba?
Vagy vihetjük máshova is a gyereket, csak nem verik nagydobra??

Puszi mindenkinek:
Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Bocs Nóri, én a hiradóban ne mláttam... Lehet, hogy igazad van, én csaka zt mondtam, amit Enikőtől hallottam...

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?