Új privát üzeneted érkezett!

Darabos kaja
Amíg Sebinek csak 2 foga volt, adtam neki "egész" almát rágcsálni, meg kenyérhéjat. A gömbölyű almát jól meg tudta fogni, és 2×2 mm-es darabokat kifarigcsálni belőle azzal a két fogával. Kenyérhéjat jól elszopogatta, ha lejött belőle 1-1 morzsa, azt lenyelte, ha nagyobb darab azt kiköpte.
Ennek a játéknak tényleg akkor lett vége, amikor kijött felül is két foga, és akkor már túl nagy darabokat tudott kiharapni ezekből, viszont megrágni meg nem. 1-2 öklendezős kaland után nem kapott többet amíg ki nem jöttek a rendes őrlői, és szét nem tudta rágni az ételt normálisan.
Kölesgolyó: azért jó, mert ha ki is harap belőle, szétolvad a szájában.

Nyafi
Gigi GYÖNYÖRŰ ezen a képen! Azok a hatalmas szemek, és egész sűrű a haja, ha jól látom! :) És csini a füle, Csillának szegénykémnek olyan szép elálló lapátfülicskéi vannak, mint nekem?! :lol:
Na sebaj, csütörtökön megyünk, és belövetünk neki fülbevalót, az majd elvonja róla a figyelmet?! :lol:

Éjszakai kelések
Azt mondják, ebben a korban sajnos gyakran az addig jó alvó babák is elkezdenek újra többször kelni, és ez általában nincs kapcsolatban a kajával, egyszerűen ez egy ilyen időszak.
Előbb-utóbb kinövik! (Reméljük! :lol:)

Nagyik
Hát nálunk két véglet van.
Anyám minden döntésemet felülbírálja, viszont ő sokkal gondoskodóbb. Nála nyugodt szívvel hagynám a gyerekeket, mert tényleg nagyon jól bánik velük, csak hát aztán napokba telik, mire sikerül újra kezembe venni a gyeplőt. :?
Anyósom pedig nevelés szempontjából zseniális (van még mit tanulnom tőle), viszont nem annyira gondoskodó, ami főleg Sebinél volt sokáig gond, aki rengeteg extra-pepecselést igényel az allergiája miatt.
Úgyhogy mindig vennem kell egy nagylevegőt, mielőtt bármelyik oldalra kölcsönadjuk a kölköket, mert tudom, hogy nem lesz 100% az az időszak - de hogy is lehetne, hiszen nem az anyjukkal vannak?! :lol:
így viszont néha van egy kis időnk kettesben a párommal, amire viszont nagyon-nagyon szüksége van a házasságunknak.
Úgyhogy vmit vmiért. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Anyós-anyám!
Anyós mindíg gondoskodik, nem úgy jár el mindíg ahogy mondom, de igyekszik! És itt a végén van a hangsúly! IGYEKSZIK! és nagyon szereti az unokát!
Anyám szintén szereti az unokáját, de eddig egyszer se vigyázott rá! Nagyon elfoglalt...hát nem tom...
Cas! köszönöm köszönöm köszönöm...Tegnap készült, felteszek még... Kép Kép Kép Kép

Kép
nyafi

lányok a gyedet most kell igényelni?

Kép
nyafi

Nyafi:Mielőtt lejárna a 168 nap szülési szabadság.Nekem a cég intézte,és egy héttel előtte iditottam el.De akinek nem a cég intézi,annak célszerű előbb beadni.Én már gyedet kapok.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok,

En most adom be a tgyás-ra is meg a gyedre is :oops:
Remelem lehet egyutt...
Kicsit elhuzodott...

Koszonjuk a hofordulos kivansagokat! :)

Fejes:
Hat, mostmar egyre tobbszor fordul meg a fejemben, hogy feladom, mert mostanaban reggel 6-kor felkel Balint, es mivel en ejfel - ketto korul fexek, igy ez eleg kemeny...

Szoval o az elso 3 hetben csak szopizott, de a szuletesi sulyat keson, a harmadik het vegere nyerte vissza. (Ugy, hogy nappal mindig rajtam logott, ejjel 2 orankent kelt) Ekkor azt mondta a vedono, hogy adjak neki tapszert. Akkor elkezdett normalisan gyarapodni.
Az volt, hogy o mindig elaludt szopizasnal, es utolag ugy latom, hogy emiatt nem tudta feltornazni a neki szukseges mennyiseget. Emlexem hogy ejszaka is tobbszor mar csomos volt a mellem es feszult a tejtol, de az egyikbol se tudta teljesen kiszivni mert elaludt par korty utan, igy tobbszor ugy fekudtem vissza aludni hogy tele volt a cicim, mert akkor arra, hogy fejjek, egyaltalan nem volt energiam.
Igy aztan persze kevesebb tejem lett, es fejtem azert neha, amikor tudtam, de akkor minimalis, 10-30 ml, neha 40 jott le napi par alkalommal. Azert akkor is szopiztattam naponta tobbszor, hatha vissza tudnank terni csak anyatejre, de ha mar ehes volt, kikopte es uvoltott, mert nem volt hozza turelme, vagy ha nem volt annyira ehes, elaludt rajta. De soxor ha ehes volt, akkor is elaludt rajta...
Kb. 2,5 honaposan, amikor mar jobban elvolt, megcsinaltam azt, hogy par napig par orankent fejtem es igy tudtam feltornazni a mennyiseget erre a napi 2,5-3 dl-re.
Az a helyzet, hogy ha csak ra bizom a dolgot, es nem fejek, hanem naponta tobbszor szopizik, nem szivja ki teljesen, utana mindig ki tudok fejni meg 30-40 ml-t...
A szopis tanacsado azt mondta hogy naponta 10-12-szer tegyem mellre a babat es vissza lehetne hozni a tejcsit... De ezt olyan babanal lehet aki hatekonyan szopik, hiaba teszem ra ha elalszik, es ami ott van azt se szivja ki... A szop-tanit eszkozt mondta meg, de ennel ugyanaz lett volna a helyzet szerintem...
A ferjem is azt mondja hogy hagyjam az egeszet... (bar o mar reg ezt hajtja)
Nem tudom, egyelore meg probalkozok, ha marad a babanak ez a kelesi rendszere, akkor ez ugyis eldonti a helyzetet...

Megkostoltattam vele az almat... Nagyon tetszik neki..
Viszont mostanaban az arcan mindig kijon par potty, foleg reggelre, ami aztan napkozben elmulik, nem tudom, hogy melege lenne, es attol...?
Ugyhogy kicsit elbizonytalanodtam a hozzatapi megkezdesen...
Lehet a heten elugrok vele a gyerekdokihoz, ha nem rendezodik ez.

Kepzeljetek hoztunk haza 1 lufit, en fogom Balintot a kezemben, es a falhoz rugdosom a lufit, es annyira kacag rajta! :)

Nem tudtok valami jo minosegu labdat, mert venni akarok neki, de biztos hogy az lenne az elso hogy jol megcsocsalna, es nem akarok valami bovlit, amirol lenyalja a festeket...
?

Most megyek megprobalom rendbehozni magam.
_jáde_

Sziasztok!

Remélem, mindenkinek jól telt a htvégéje. Nekünk a vége volt jó. :D
Tegnap délután kimentünk az állatkertbe. Gyönyörű idő volt, árnyékban volt 30 fok és egy nagyot sétáltunk. Igaz, Krisztának kimaradt a déli-du.-i alvása, ezért a kelleténél kicsit jobban fel volt pörögve, de azért nem volt baj vele. Rohangált (még esett is egy nagyot- mondjuk, ez nem is maradhatott volna ki :roll: ), biciklizett, barátkozott mindenkivel, nézegette az állatokat, nagyon érdekelték őt. Boró szinte végig aludt a jó levegőn. :D
Teszek aztán képeket is, csak még kicsinyítenem kell.

Ágy lejjebtétel: Nem tudom, kinek mennyire van fenn. Anno krisztánál úgy volt, hogy ha felült is simán magasabb volt nála, úgyhogy mi csak akkor engedtük le, amikor már a felállással próbálkozott (volna). Azért azt nem vártuk meg. :P Boró pedig sajna első perctől lenn van, mert az utazóágyat magasító nélkül vettük és külön már nem kaptunk hozzá. De nem baj már. Csak az elején volt egy kicsit nehéz hajolgatni hozzá. Igaz, mire hazajöttünk a kórházból, István szépen berendezte és felemelte Krisztának az ágyát, hogy az lesz a Boróé, de a nagy kisasszony nem tudott elaludni az új ágyikóban, úgyhogy maradt a sajátjában. :roll: :lol: :lol: :lol:

Darabos kaja: ugyanúgy csináltam, mint Cas. Azért azt még hozzáfűzném, hogy a banánnal később is nagyon vigyázzatok, mert szörnyen fullasztós. Mivel puha, képesek nagyobb darabot leharapni belőle, viszont a szájukban már nem tudják olyan könnyen szétrágni. Krisztával egyszer nagyon megjártam, már azt hittem, meg is fullad, pedig már volt jópár foga. :roll: Azt az ijedtséget senkinek sem kívánom.

Nyafi, Abigél tényleg gyönyörű!!! :D Azok a szemek és azok a sonkácskák!!! :wink: :wink: :wink: :D :D :D

Tegnap mértem Borókát: 7180 g volt. Képzeljétek, leállt a csajom, nem akar elefántbébi lenni: két hét alatt csak 220 g-ot hízott. :D Úgy látszik, valóban igazodik ahhoz a mondáshoz, hoyg az első 4 hónapban havonta 750-et, a következő 4-ben pedig 500-500at "kell" hízniuk havonta. :roll:

Kismok, jobban van a lelked? Múltkor annyira megkívántattad a vaníliafagyis kávét velem :P :oops: , hoyg rögtön felálltam innen és készítettem egyet. :D Szerencsére, hyog aznap épp szabadott fagyizni nekem.

Ugyanis már 15. napja, hoyg ismét csinálom a 90 napos diátát. Nem mondtam eddig, mert biztos akartam lenni benne, hoyg nem akadok le ismét a második gyüminapnál. :P :oops: De most már éppen a negyediknél tartok (pont ma van gyüminapom) és feltett szándékom, hoyg kitartok. Az eredmény? Első 4 nap alatt lement 3 kiló és azóta is ugyanannyi vagyok. Nagyon remélem, azért, hoyg holnap reggelre már sikerül elérni azt a bűvös, közvetlen 70 alatti számot. :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jáde, amit leírtá, az pontosan ugyanúgy volt Krisztánál. Ezért nála csak 5 hétig ment a szopi, de már közben ő is kapott tápszert. Borókával pedig éppen két és fél hós korára rendeződtek a dolgok (begyógyultak a bimbók, elég lett a tej és visszatért a kizárólagos szopira), de valóban, az kellett, hogy hatékonyan szopizzék. Eleinte ő sem ürítette ki teljesen a melleket, ait én a lustaséág számlájára írtam, pedig nem úgy vaolt: túl sok volt a tejcsi és ezért maradt még a mellben belőle. De ahogy elkezdett szopizni, én már csak minimálisakat fejtem, csak épphoyg ne feszüljön, azért, hyog szépen lassan apadjona tejcsi. Már a fagyasztóba sem fért több. :roll: Most már csak annyi van, amenyni neki kell.

A pöttyök lehetnek a melegtől is. Almát hányszor adtál neki? Már előtte is voltak pöttyök? Mert ha nem, érdemes lenne megnézned, hoyg almaevés után jönnek-e ki? És ha igen, akkor még várni. Ha az almától pöttyös, akkor elég baj, mert ez aránylag kevésbé savas, mint más gyümik. De hátha csak a melegtől voltak!

Boróka isjátszott már lufival. Mi mostanában a kukucsit játsszuk úgy, hoyg egy textilpelussal eltakarom az arcát, majd rögtön utána leveszem róla. Imádja a csajszi vigyorog és hangosan nevet hozzá. :D Vagy a kiságynál szoktam "elbújni" és azt is ugyanúgy élvezi. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Na, bocs', ha soknak találjátok... :oops:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit:Nagyon édesek a lányok...
Én is tartom a diétát.(hellyel-közzel elcsábulok),de kb.5-6kg egy hónap alatt.Azért kb.,mert nem volt mérlegem.De most új hónap,és tudom,hogy mennyiről indultam.
Én is nagyon szeretnék 70 alá menni,de nekem még messze van.De meglessz... :)

nyafi:Abigél is nagyon gyönyörű..........
Ilyet már Réka is csinál,hogy leszedi a zokniját.Na meg már megkóstolta a lábújját..

Kép

Kép
ancsa03

Meg ezeket akartam "mondani":

Nyafi,
Abigél nagyon aranyos! O is jo husban van :)

Edith,
Az alma elott is voltak mar ezek a pottyok par napja...
Lehet varok meg inkabb az almaval is... :(
Aranyosak a lanyok! Kriszta megijedt valamelyik allattol? (ahol sir)
Sok sikert a dietahoz!

Valamit meg akartam, de most nem jut eszembe...
_jáde_

Jade! Sztem Kriszta akkor taknyolt el...
Edit, Ancsa! Írjátok már meg a 90 napos diétán ti mit esztek? És ha van időtök, akkor ne linket, mert nem tom mi az a keményítős nap...pl.

Kép
nyafi

Nyafi:Én nem 90 napos diétát,hanem 150g szénhidrát diétát csinálok.Annyi külömbséggel,hogy nekem muszály is a cukor miatt.

Kép

Kép
ancsa03

Ja tenyleg :lol:
_jáde_

Nyafi:Ez az én terhességi szénhidrát diétám volt.De szerintem nektek nem kell ilyen szigorúan tartani.
1211196089.2944.doc

Kép

Kép
ancsa03

Jáde, igaza van Nyafinak, akkor esett el Kriszta. Én nem láttam, mert már előbbre haladtam a babakocsival, de a húgom barátja szerint akkorát esett, hogy na. Szerencsére nem ütötte meg magát, mert az avarba fejelt, bele sem merek gondolni, hogy mi lett volna, ha a sétány aszfaltjába vágja magát. :roll: "Evett" egy kicsi földet, pár száraz levéldarabkát és utána már el is volt felejtve. :lol: :lol: :lol:
Pöttyök: Hogy biztos lehess a dolgodban, hagyd ki pár napig az almát, majd adj ismét. Ha ezalatt elmúlnak a pötyik és alma után ismét kijönnek, akkor ő a ludas. De ha - mint írod - már alma előtt is voltak, akkor szerintem nem az. Eléggé baj lenne, ha már az almára allergiás lenne!

Már én is nagyon szeretném, hoyg kóstolgassunk ezt-azt, de megvárom a 6 hónapot. Úgy néz ki, még elég a tejcsi. HA nem lenne, akkor a tápival egyszerre már mást is adnék neki. Illetve kb. 1 hét különbséggel, hoyg ha véletlenül a tápszer okozna valamit, akkor tudjam, hoyg mitől van. De egyelőre ez tárgytalan.

Nyafi, a keményítőnapon zöldséges kajákat lehet enni. Minden párolt zöldség ide tartozik, de pl. a rizset is ide sorolják. Én olyan kajákat csinálok, amiket amúgyis szoktam, talán icipicit módosítva, hogy pl. ne kelljen lisztet bele tennem. Bár a lisztis keméányítő. Szóval a szénhidrát és a keményítőapot nem lehet 100%-osan elválasztani. :roll:
Akkor sorrendben: fehérjenapon: húst, tojást, tejet, tejterméket, én újabban szójatermékeket is használok (pl. tofu) + nyers, friss zöldségekből saláta + 2 dl. üres húsleves
keményítő napon: párolt zöldségek, valamilyen főzelékek + nyers zöldségek
szénhidrátnapon: tészta paradicsomszósszal, ketchuppal, pizza (de nem sajttal, sonkával :P ) este pedig süti, fagyi, csoki, mikor mi
Gyüminapon: gyümi ezerrel + sós magvak (mogyoró, napraforgó)+ aszalt gyümölcsök: datolya, füge + nálam még megy az avokádósaláta (avokádó sóval, citromlével, fokhagymaporral) mert nagyon igénylem a sósat.

Nem olyan nehéz, kivéve a gyüminapot. Bár van néhány ilyen fogás (pl az avokádósaláta, a sós magvak) amikkel sikerül kicsit könnyebbé tenni.

NA, mentem, a páromnak azért kell főznöm valamit. :roll: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jujj, Ancsa, eléggé kevésnek tűnnek az adagok. És te ennyivel jóllaktál? :roll: :oops: Tudom, hoyg Rékáért bármire képes voltál, én is az lennék a gyerekeimért, de különben?

Még akartam valamit, de egyből kiment a fejemből, míg leírtam ezt az előző mondatot. :oops: :oops: :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Köszönöm a kenyérhéjjas tippeket! Még nem adok....azt hiszem...de annyira nézi, amikor mi eszünk, hogy tegnap már odébb mentem, mert megszakadt a szívem, komolyan. Csorgott a nyála (az egyébként is szokott), s közben kinyújtott a nyelvét, s úgy csinált mintha szopizna. Mivel már napi ált. kétszer eszünk kanalasat, ezt emelni egy ideig még nem akarom, de ismeri már, hogy mi mire való :roll:

Edit :D
Nagyon szépek vagytok! Húgod nagyon hasonlít rád! Gratula a fogyihoz! Hogy őszínte legyek, így a te pár sorod után nekem is érthetőbb volt, mint a sok linkkel :-) MOst én is visszafogom magam, már fogytam egy kilót, még 5-6-ot szeretnék, ebből 3-at június végéig. Édességet 12 napja nem eszem, mert apum két hete csütörtökön ment kórházba (steril szoba), s megfogadtam, hogy amíg (jó hírekkel) onnan nem kerül ki,addig nem emelek a számhoz édességet. Ha már így, akkor viszont odafigyelek a többire is :roll: Én is már nagyobb biztonsággal írom most le, mint mondjuk egy hete, amikor még szinte csak elkezdtem :oops:
Szerintem egyébként a depis időszak a fogyó miatt is lehetett, ez tuti. Ugyebár ilyenkor még érzékenyebbek vagyunk :wink:

Jade :D
Úgy is te döntesz!!!Az a lényeg, hogy te jól érezd magad a döntéseddel 8) bocsi, hogy hülyén fogalmaztam, remélem, hogy érted!?

Nyafi :D
Abigél tényleg nagyon szép!!! Graula!! Rád hasonlít, ugye???

Cas :D
Majd kérünk fülbevalós képet Csilláról! Eddig még nem tünt fel, hogy elállnának a kis fülecskéi :)
Teljesen osztom a véleményedet a nagyik terén, mármint, hogy valamit valamiért!!! A másik pedig az, hogy nekem az is eszembe jut néha, hogy én is leszek nagyi, főleg fiús nagyi, azaz anyós :roll: :wink: Nincs két egyforma anyuka, így nem várhatjuk el, hogy generációs különbséggel egyezennek a vélemények :roll: de az még nem biztos, hogy rosszat akarnak :roll: Az persze más, ha az ember szépen megkéri őket, hogy ezt vagy azt csinálják, s direkte homlokegyenest mást csinálnak :twisted:
Anyumat már ismerem nagyinak, ott a túlféltés, túlgondoskodás volt néha probléma a Kristóffal, anyósom egyenlőre csak mellettünk van Marcival, de még sokáig nem is szeretném rájuk hagyni :)

Rácsot még nem tettük lejjebb, talán jövő hétvégén :roll:

Szopi: Sajnos szerintem már tényleg a "végét járjuk"..tegnap este 7 helyett már 6-kor éhes volt, nem evett sokat mert belealudt (apukája hagyta is szerintem, ekkor ő etette), s így 8-kor ismét evett. 9: fürdés, s 9.30-kor kezdtünk cicizni, de ő vonaglott, ficánkolt, nyűgi volt. Először azt hittem, hogy nem éhes, de harmadszorra mondtam a páromnak, hogy csináljon tápit, próbáljuk ki, s hát azonnal elkezdte szívni :cry: Azt hiszem, hogy most jutott el odáig, hogy már rájött, hogy az üvegből egyszerűbben jön :cry: Sajnálom, de így fokozatosan, ahogy velünk történik ez a "leszokás" én is könyebben fel tudom dolgozni.
S az is segít, hogy agyban eldöntöttem, hogy fogok én még babót szoptatni :wink:

Megyek vasalni, most itton van Kristóf, még segítségem is van...

+1: Mostanában "zenél" a babanet :roll: :shock: eddig ez nem volt :roll: nálatok is???

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Edit :D
Köszike, igen, alakulóban! :wink: Nálam azóta minden napos vendég a fagyis kávé! :lol: Csajok cukkancsok, Boró gömbölyűséges husi! Sára is beállt a kb. 220/2 hétre. :D De ez még akár újszülött korban is jó lenne. :D

aztaaa, mekkora szemek! Nagyon szép kislány Abigél! A neve meg külön tetszik, ha még nem mondtam! :D

Jáde :D
de jó, én meg azt hittem, h már nem is fogadja el a cicit a kisfiad! Hát, nagyon ügyes! Viszont akkor meg semmi akadálya, hogy kizárólagos cicis legyen - csak némi türelem kell hozzá! De az van, ha ilyen állhatatos szorgalommal fejegetsz még mindig (én is nagyobbik lánykámmal játszottam ezt el).
Azt kell hogy mondjam, amit a szopis tanácsadó javasolt (nagyon gyakori szopi, szoptanít) az az egyetlen út arra, hogy a fejést abbahagyhasd könnyedén és a tejcsi is maradjon.
Példaként leírom a mi esetünket. :D
Nálam a gyerkőcök - egy velemszületett autoimmun betegség következtében - rendre hipotóniával születnek, ami főleg az arcukra jellemző - a szopi tehát az első időben a legnagyobb jóindulattal sem mondható hatékonynak.
De: mivel a tej az 1. reflex beindulásakor jön úgyis legjobban, az kissebb erőfeszítés a babának, mintha cumizna, mert jóformán szívni sem kell. Annyi időt meg csak kibír elalvás nélkül, nem? Még ennyi idősen is elalszik rajta? Tehát összességében nem sokkal több idő, ha 15x 5 percig eszik (mert mondjuk elfárad, elalszik), mintha csak 6x 10percig, ami ebben a korban nagyjából az átlag.
Ehhez használtam még én is a szoptanítot az első két hónapban, ami egy nagyon jó találmány, és arra az időre, amíg ciciből nem jön, kinyitottam rajta a szelepet és ebből is ment neki tej, aztán meg tőlem. Ráadásul, mivel a pótlást nem üvegből, hanem cicin kapja, közben is stimulálja a mellet, arra, hogy tejcsit termeljen.
A tej főleg nem két szopi között, hanem a szopi alatt termelődik azáltal, h beindul a reflex, sőt ha nagyon feszül a cici, akkor éppenséggel egy olyan anyag szabadul fel a szervezetből, ami a tejcsökkenést idézi elő, mondván, ha nincs senkinek szüksége rá, akkor kevesebbet kell termelni.
Ehhez jön még az hozzá, hogy minden gyerek más és fölösleges előírt adagokat számonkérni rajta. Én ezt Sárinál tanultam meg. Ő pl. egy igen kisadagos gyerek és alkalmanként max. 30-70g körül eszik, viszont naponta kb. 15x. A dolog úgy alakult, hogy mivel reggel-de. - mint mindenkinek - sokkal több tej termelődik, ő meg ugyanolyan keveset eszik egyszerre, így 3-3 evésenként váltok cicit, mivel ennyi kell neki, h nagyjából kiürüljön. Viszont du. már két ciciből kell neki. Szóval ez mindenkinél más. Lehet, h nálatok is hasonló van. A lényeg az, hogy nagyon bízni és hinni kell a sikerben, mert olyan hogy kevés a tej egy sokszor szopó gyerek mellett, - az ezt elhitetni akaró elavult védőnő hálózat ellenére - is nagyon ritkán fordul elő.
Annyit még, h a kifejt mennyiség köszönő viszonyban sincs általában azzal a mennyiséggel, amit szopi közben termel a mell, mert a kisbaba, mindennél hatékonyabb - még akkor is, ha nem. :roll: :lol: A pótlást persze ilyenkor nem lehet hipp-hopp abbahagyni, csak csökkenteni 10-20 g-ként csökkenteni az adagokat.
Nekünk 4 hónap kellett, hogy zökkenőmentesen menjen a dolog.
De egyébként csináld úgy ahogy jónak látod, nem akarok beleszólni a dolgaidba, csak mivel te is említetted a szopi-vissazszokást, leírtam, hogy nálunk hogy volt/van. MEg Julcsinál én is nagyon utáltam a fejést (ő egy idő után teljesen elfelejtett szopizni) és tudom, min mégy most keresztül. Egyébként is hatalmas dolog, h ennyi ideig tejcsit kapott a Herceged. Ha úgy látod jónak, h abbahagyod, akkor is hihetetlen áldozatos anyukája vagy.
Jövök még, de 2-es számú már nem bírja cérnával! :lol:

KM

Kép
Kép
kismok

Szilvi
Jó, majd teszek fel fülbevalós fotót! :)
És akkor jól olvastam az apróbetűt, vállalkoztok majd mégegy babára? De jóóóóóóó!!! :)
(Én is pont azon filóztam ma elnézve a sok-sok helyes pocakos kismamát a játszótéren, hogy nem bírom elképzelni, hogy soha többé ne legyek terhes?! Bármennyi nyűggel is jár, bármennyire is tönkre teszi az ember lányát, mégis csodálatos dolog, és aztán életet adni meg pláne! De MOST még nagyon nem hiányzik, elég ez a két kölök egy időre az biztos! :lol:)

Fogyás
Én meg csak halogatom, hogy majd később, majd később. A terhesség előtti súlyomat elértem, beleférek a ruháimba, így nincs olyan erős késztetésem... :oops:
Pedig egy 10-est jó lenne leadni legalább, mert a csípőm se viseli jól a súlyomat. :(
Mindig majd holnap... :(

Na és egy kép, Csilla is olyan, mint Sebi volt, a fordulás nem nagyon érdekli (hasról hátra megy, de ritkán, hátról hasra szinte soha). Kúszással már egész jól halad, bár a tolatás jobban megy. :)
Viszont pár napja elkezdte magát kinyomni négykézlábra, ma pedig hintázni is kezdett közben. Innen "már csak egy lépés" a mászás?! És a két fogával meg úgy harap, mint egy kiskutya! :lol:
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Na, megint :D

Jaj, Csilla, de ügyes! Nem semmi, miket tud már. Mindjárt, bátyó nyomdokaiba lép!

Szilvi :D
hűűű, teljesen felvillanyoztál a 3. babó-gondolattal :D Jó kezekben lesz az biztos... Kristóf után már Marci is ott fog sertepertélni. :D
Hát, én még elképzelni sem tudom, jelen pillanatban (először szeretnék végre 6 órákat aludni :roll: ), de 2-3 év múlva hozzánk is jöhet megint. :D

Rég mutattam már képet én is:
Kettecskén
Kép

Kép Repülve fókázik

Kép
Kép
kismok

És még kettő:
Kép Félálomban Kép Lelkesedés

Kép
Kép
kismok

Bocsánat!!!! Nem tudtam jobban szelektálni:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Otthon, anyu szülinapján:
Kép
Kép
Kép
Kép
Még lesz egy pár, ha nem haragszotok :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Imádom :lol:
Kép
Grimaszok:
Kép
Kép
Tépi a hajam, s élvezi :wink:
Kép
Köszi, ha nem utáltok a sok képért, de tegnap kicsinyítette le párom a közelmúlt képeit, s én beleestem mint macsek a tejeskannába :wink:

Kismok :D
Nagyon szépek a lányok!!!! Egyre szebbek, de tényleg!!!
Én úgy emlékszem, hogy ti négy babót terveztetek az elején, nem??

Igen, jól olvastad 8) Még csak az elképzelés szintjén vagyok azért az apró betű :lol: Egyébként elhiszem,hogy kicsivel és picivel nem fordul meg egyenlőre a fejedben a harmadik babó gondolata. Nekem azért szerintem egy picivel (vagy sokkal :roll: ) könnyebb :)
Mondjuk itt nincs segítség. Ha apu jól lesz, akkor kiengedi ám anyut hosszabb időre, s ő is tud jönni két-két hére időnként, ahogy eddig "szokás" volt. Anyósék is jönnek most már minden szünetben, hogy van unoka :lol: Majd csak megoldjuk :wink: két év különbséget szeretnék, de sokkal többre már nekem nincs időm :wink:
Na mentem :arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Cas :D ]
Csilla nagyon ügyes!!!!! Mi is próbálkozunk hasonlóval, de így még soha nem sikerült 8)

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!
Annyira jók a képek!!! :lol:
Sajnos én mostanába nem csináltam, pedig olyan jó lenne, de annyi minden van ami elfoglal. Eljutottunk odáig, hogy napközben 1X30 percet alszik ebéd után, és aztán fél 5 felé alszik el megint 30 percre ami után jó ha este 10-kor le tudom tenni aludni. Az éjszakáimat nem részletezem. Tegnap tujákat ültettem, kertészkedtem, persze itt volt anyós, sógornő, nagyim, apum, az összes szomszéd, igy semmi dolgom nem volt Barbival. Viszont ma az ásától meg a lapátolástól kellő izomlázam van. Persze a lakás szalad, mert senki nem akart egy kicsit besegiteni a házimunkába mindenki csak evett ivott babázott. A takaritás mosogatás meg nekem maradt. :twisted: Ma azt sem tudtam mihez kapjak. Laza kaját csináltam, sárgaborsó főzelék meg palacsinta és igy maradt időm a házimunkára is.
Visszaolvasok most van fél órám. :lol:

drumka

Viki :lol:
Ez jó :lol: Laza kaja=palacsinta :lol: :shock: nálam ez a legbonyolultabbak közé tartozik :oops:
Kitartás az éjszakákhoz!!! Nappal nálunk sincs több alvás :cry: mostanság 2x20perc ma pl.

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi!

Ne mérgezd a vejemet holmi zöld pasiellenes trutyival!!! :wink:
Amúgy a képeket elnézve beléphettek Ti is a harapnivaló sonkások klubjába. :lol:

Ja ez a Kristóf csávó iszonyú jóképű kishapsi! :shock: Főhet a fejed majd rendesen!!!!

Egy pár napig olvasó üzemmódban leszek, mert Apa lecserélte a háztartási gépeim zömét, így konyhabútor szétbombázásban van részem.
Olyan rendi, kaptam tőle egy új gázfőzőlapot, sütőt, mosógépet, mosogatógépet. :shock:
Asszonta, hogy karácsonyig "kuss" van. :lol:

GYED:én már beküldtem postán, 30 nap a hivatalos ügyintézési ideje.
Ha hiba van benne, újabb 30 nap.Inkább nem kockáztattam.

Cas!

Csillának már 2 foga is van??? :shock: tyűűűűűűű
És már így négykézlábazik? :shock:
Amúgy Domi sem fordul meg a hátáról a hasára, csak fordítva. Meg oldalra hempereg..

Amúgy minden babóka csodaszép és vidám kiegyensúlyozott kisördög!

Most ennyire futotta, mindenkinek szép napot!

Edit!

Remélem Kriszta horzsolásai gyorsan begyógyulnak majd!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

kúszik kúszik kúszik!!!!

Kép
nyafi

Nyafi, gratula, gratula, gratula!!!! :D :D :D

Később jövök...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

NyafiT

gratulaaaaaa

vagy inkább sajnáljalak? :wink: :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok,

Nagyon jok a kepek, nagyon szep gyerekeitek vannak!

Cas, Nyafi,
gratula a kuszashoz! Marmint a babaknak :) Mi meg a fenekemelgetos, jobbra-balra riszalos resznel tartunk :) De a forgas az mar jol megy hasrol hatra, hatrol hasra :) Meg az ules is egyre jobban, felul Balint az autosulesbol is, ami ugye dontott... En meg nyomogatom mindig vissza, mert igy kicsit gornyedve ul, nem egyenes hattal, es nem tudom hogy ez jo-e a gerincenek...

Szilvi,
tok jol nezel ki! En kicsit elhanyagoltam magam, log a hasam, hullik a hajam, eh mindegy a multkor mar ecseteltem... Asszem itt az ideje hogy csinaljak valamit magammal...

Edith,
A pottyok tegnap is voltak, pedig nem adtam neki semmit. Asszem a melegtol van neki mert le kellett mennem delutan es jo meleg volt, es miutan feljottunk, a hasan, hatan is volt rajta par pici potty. Asszem megmutatom majd a gyerekorvosnak, addig nem adok neki semmit inkabb.
A kukucsos jatek nalunk is meno :)

Viki,
A palacsintan en is jot nevettem...
Az nekem egy egesz delutanos elfoglaltsag. Miota szultem nem is sutottem palacsinat :oops:

Kismok,
Neked aztan acelbol lehetnek az idegeid, hogy 4 honapig csinaltad ezt a cici atvezetest... Az a helyzet nalunk, hogy Balint mostmar kb. 200 ml-eket eszik, es ha mondjuk 100-nal elveszem tole, vagy valtok anyatejre, akkor kiveri a balhet... Az a helyzet, hogy ize, khm... szal ize, ööööö.... Szal nekem kis melleim vannak, amire azt mondta a szopis tanacsado, hogy ok ugyanolyan jol tudnak szoptatni csak tobbszori szoptatassal tudjak biztositani a megfelelo tejmennyiseget... Ezzel az egesszel az a problemam, hogy ez akkor lenne jo ha Balint lenne ilyen, hogy keveseket enne, es soxor, ha ezt o maga alakitotta volna igy ki... De o mar hozzaszokott ahhoz, hogy inkabb tobbet es ritkabban. Nekem a max. ami eddig lejott az reggel volt, es olyan 100-120 ml. (Altalaban annyi lejon reggel, 1 ora fejessel) Napkozben viszont 60-80-100 jon le , napi 2-3 alkalommal. Ez keves. Persze az mas lenne ha szopizna napkozben rendesen. Probaltam mar azt, hogy egy delelottot igy alakitani hogy csak szopizzon de csak siras lett a vege hogy nem tudott annyit enni amennyit akart.

Viszont tegnap este mar nem volt erom fejni, beajultam az agyba...
Igy most aludtam 8 orat, igaz 3 reszletben. Hajnal 4-kor felebredt Balint, ezt kihasznaltam hogy akkor szopizzon. Felalomban egesz jol szopizik amugy. De a reggel mar nem olyan jo, annyit forog, ki-beteszi a szajaba, aztan megunja egy ido utan... Ha meg almos, elalszik rajta.
Most megprobalom minel tobbet mellre tenni egy nap, de ugy erzem hogy ez a tejcsi rovasara fog menni.

Asszem hogy nem tudok tovabb fejni, mar nem birok hajnalban felkelni emiatt sajnos, es este is mire osszeramolok, elmosogatok, eszek, stb, mar ejfel van, es meg utana szoktam fejni... Ezt tegnap mar nem tudtam megtenni, mire az elobbieket megcsinaltam, mar azt se tudtam, hogy hivnak... :(

Most mennem kell,
Szap napot mindenkinek!
_jáde_

Jáde :D

nincsenek kötélből az idegeim, csak nagyon akartam. :D Nálunk nem volt átvezetés, végig az én tejem kapta, csak az elején nagyon gyenge és nem túl hatékony volt Sára.
A szoptanítos átvezetés lényege, h szopi közben nem kell elvenni tőle a cicit, csak a pici csővel szabályozod, h hol palackból, hol ciciből kapja. Amit fejsz, az nem azt mutatja, hogy ennyit termel a cici, csak azt, h pillanatnyilag ennyit voltál képes kisajtolni. Én sose tudta egyszerre ennyit fejni. :D És hát nekem is extra picik - de semmi gond nincs a működésükkel :lol: .
Ha álomban - félálomban jól szopizik, akkor próbáld úgy. Sára mindig akkor szeret enni, ha már álmos (egyébként túl érdekes a világ :lol: ), és így tudnak a legnyugodtabban enni. + ha ez bejön, még fejned is kevesebbet kell ahhoz, h növeld a mennyiséget.
Ajánlok pár weboldalt, itt mindenre találsz segítséget:
:D
www.lll.hu
http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/
http://www.szoptatasert.hu/index.php?inf=nyito

KM

Kép
Kép
kismok

Cas:Csilla nagyon ügyes.Mi leragadtunk a hátról hasrafordulásnál,és a háton hátrafelé közlekedésnél.Hason eljutott addig,hogy felhúzza a lábát,és néz nagy szemekkel,hogy most vajon hogyan tovább.ha megfogom a lábát,és az ellentétes kezét,akkor már ő is kúszik.

Szilvi:Nagyon édes Marci.
Harmadik baba:Nekünk Réka az első,de már nagyon szeretném a másodikat.Na de arra még várunk 1 évet.

Nyafi:Gratula a kúszáshoz!!!!

Kismok:Nagyon szépek a lányok!!Tiszta irigy vagyok ezért a nagy hajakért :wink: :wink:
Mi még mindig kopiba nyomjuk...Na jó azért már egy picit pelyhesedik....

Én is hoztam pár képet..
Kép
Hátrafele közlekedés sorozat...
Kép
Kép
Kép
Kép Kúszás technika
És igy iszunk csőrös pohárbol
Kép

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa :D
Tündéri édes Ancsa baba!!!! Majd megtanul mindent ő is :wink:
Csőrős pohárból mióta itatod?? Mi is vettünk az AVENT-os üvegre "csőr"-t, de most élvezem,hogy elfogadja a cumit!

Kismok, Jade :D
Hááát minden elismerésem a tietek, s minden anyukáé, akik a cicin vonagló, cicit nem elfogadó, síró babók mellett kitartanak/kitartottak!
Nálunk tegnapelőtt este kezdődött, s még tegnap reggel evet 30ml-t de sem tegnap este, sem ma reggel nem akart cicizni 1-1 percnél tovább. S én nem erőltettem :oops: Lehet, hogy azért mert "már" ennyi idős, de nekem nincs erőm az 50-100 ml-ért küzdeni :oops:

Én éppen most vagyok "túl" egy pohár fehér boron, barátaink voltak itt (az egyetlenek itt), s most már biztos, hogy költöznek el a szigetről :cry: Remélem, hogy "elviseltek" majd, mert eddig sem volt nagyon kivel beszélgetnem, de ezután :cry: :cry: :cry: hááát ez van :cry: bocsi a nyavalygásért (vagy nyavajgásért :roll: )

Gratula Nektek a kúszáshoz!

Krisz :D
Képzeld ma meg zöldborsót kapott :oops: az már "pasisabb"??hááát nem sok kanállal evett (magához képest). Vettem egy kilós mirelitte zöldborsót, s ma van leves, mert a párom talán azt eszi meg (nem fogja), van főzelék, mert a Kristóf azt eszi meg egyedül a borsós kajákból, s Marcinak külön főztem passzírozni. A Marcinak készülő leégett, még szerencse, hogy Krisóf főzeléke nem volt berántva :lol: (ez még a bor előtt volt :lol: )
Húúú de rendes párod van a sok klassz konyha cuccért! S ő milyen sűrűn nincs most otthon??

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi:Még csak próbálkozunk péntek óta.A gyerekgyógyászaton mondta a dokinő,hogy próbáljuk meg ezt,mert hát Réka nem igazán iszik folyadékot.Kb.100ml naponta.De van amikor annyi se.Azt mondta,ha először csak egy-két korty,és fokozatosan növelni tudjuk,akkor nem lessz semmi gond.
Ez Babylove-s pohár.azért jobb mint az Avent-os,mert ennek a csőre olyan mint a cumisüveg cumija,és csak akkor jön belőle,ha szivja.Viszont atz Anent-os-ból,meg a cumisüvegből is kilocsolja egyedül.
Ebből nem tudja kilocsolni,viszont belesziv,és hagyja kifolyni a szájábol.
Úgyhogy egyenlőre próbálkozunk,hogy mire jön a nagy kánikula,megtanuljon belőle inni.

Kép

Kép
ancsa03

Szilvi!

Egészségedre a bort!!! Én vasárnap ittam egy pohár sört és ne szépítsük, biza becsiccsentettem tőle.... :oops:
De majd meghaltam már egy kis sörért....

Zöldborsó???!!!Hűűű Domi csak úgy köpködi!

Ancsa!

Hűűű már majdnem aventes csőröst vettem, de köszi, hogy leírtad a tapasztalatodat.
Apropó! Ivás: mennyit kelleme innia egy kisgyereknek, ha tápszeres és kap tápszert még?
Tudja valaki?

és igenis van hajatok....

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz
Nemtom van-e előírás, de CSilla kb. 1 dl folyadékot iszik meg a tápi mellett összesen egy nap.
Én két kaja közt kínálgatom, ha nem kell neki, mostmár ügyesen el tudja hajítani, ha meg szomjas, tud inni egyedül amennyit akar. :)
Gondolom ha elkezdjük a hozzátápit, és elkezd rendesebb mennyiségeket enni szilárdat, akkor megnő az igénye. íFőleg hogy én Sebinek sose hígítottam a főziket...

Ancsa
Réka nagyon édes a képeken!!! :)
Milyen nagy csajszi már! MIndig eszembe jut, hogy elszorult a szívem, mikor jött a hír, hogy hipp-hopp megszületett, és milyen picurka... :roll:

Nyafi
Gratula a kúszáshoz!!! :)

Drumka
Annyira jó olvasni, miket főzöl! :) Irigyel-irigyel! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Edit! Akartam írni, hogy Boró nagyon édes azon a képen, ahol a feje mögött van a keze és úgy alszik.
Egyem meg Rékát! Nagyon édi! Ő a kedvencem, talán azért, mert ő a legnagyobb babó a topicban!
Jade! Ciciméretben nincs méret!!! Az enyém nagy, oszt ma már reggel se volt elég. Asszem még hülyéskedek egy pár napig, de nem hiszem…Megy a laktoherb, van még 4db, azt elhasználom…
Szilvi! Marcika a bealvós képen nagyon ott van. Úgy szeretem őket ilyenkor… Borsót hogy csinálod? Ja és köszönöm, de sztem nem rám hasonlít, hanem apára. Lehetne feltenni képeket, hogy kire ütött. Kezdem a sort, lehet szavazni…
Ki szoptat még? És mennyiszer egy nap?
Ivás! Sztem a 100ml az tök jó. És ha szomjas, úgyis fog inni. Az a lényeg, hogy legalább kicsit igyon. Nekem akkor iszik sokat, mikor viszem sétálni, vagy az autóban.
Kismok nagyon szép mind a kettő!
Cas! Nem is áll el a füle és hogy kutyázik. Aztaaaaaaaaa

Kép Kép

Kép
nyafi

Nyafi!

Jók a képek!!! :lol: Látom nektek is bejön a babauszi.
Ti hogy tanultátok a víz alá merítést?

Cas!

Domi is próbálkozott az egyedül ivással, majd jól fejbekólintotta magát az üveggel. :lol:
Asszem még várunk vele..... :lol:
Már aggódtam, hogy nem adok elég folyadékot a csajnak. De ő nem kíván annyira inni. Csak a víz jön be neki, még a hipp-es gyümileveket sem szívesen issza. :shock:

Más: nem tudom mi van a lányommal, de kb 1 hete 1 perc nyugtom sincs tőle. Folyamatosan sír, nyűgösködik, nyafog.
Semmise jó.
Se kézben, se ágyon, ha szórakoztatom az a baj, ha elmegyek 2 lépésre tőle, akkor meg az.
Úgy képzeljétek el, hogy arra nincs időm sokszor, hogy fogat mossak !!! :shock:
Főzés, takarítás nuku egy jó ideje.
Ez a foga lenne!!???
Kap dentinoxot meg chamomillát, de mintha egyik se használna neki.

Talán a vas bántja ennyire amit adnom kell neki?
Teljesen tanácstalan vagyok, az idegeim pattanásig feszültek.
Lécci segítsetek!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kriszta :D
hát nem tudom mi ennek a nyafis korszaknak a közvetlen oka, de nálunk uez van. Eddig legalább napközben volt 2 rövid (15-30 perces) meg egy hosszú (1,5-2,5 órás) alvása Sárának, most meg szombattól kezdve nem alszik nappal se. Örülök, mint majom a farkának, h végre elaludt 3 óra fennlét után, aztán lerakom és 10 p múlva már nyekereg, ha meg meglát, akkor veszettül vigyorog. Persze nem tart sokáig a jó kedv, mert még véletlenül sem aludta ki magát és a köv. 2-3 órát is végignyűglődi. Én is ma kezdtem a chamomilát, nagy reményekkel. Ezek szerint ne várjak túl sokat? :shock: :lol: Julcsinál bevált, bár őt csak nagyon rövid ideig viselte meg az első két fog, nappal legalább jól aludt.

jaj, de édik vagytok! Hát az nem semmi hogy Gigin is ott figyel az úszósapi. Csuda aranyos! Igen, sztem is tiszta apuka! :D
Nálunk még csak szopi van - úgy 10 és 18 között egy nap :lol: . Ez a dzsolidzsóker - szépen leírva! :lol:

fú, szuper pasijaid vannak, és te is nagyon fitt és friss anyucinak nézel ám ki. Kristóf után nem futnak a csajszik már most? :lol: Marcus meg látom, teljes erőbedobással űzi a hurkagyártást! A maszatos képen, meg a hajbamarkolóson is csudaédi. Ha nem volna már foglalt Domi számára, én is előjegyezném (6 nap korkülönbség ide vagy oda :lol:) Sajnálom, hogy elmegy a barátnőd, de mi mindig rendelkezésedre állunk :wink: .
Tegnap vacsi után én is ledöntöttem egy kis pohár neszmélyit. :wink:

Ivás: Sztem amíg jórészt folyadék formájában esznek a babák (tej, tápszer), addig egyáltalán nem csoda, hogy nem akarnak inni, hiszen egész nap isznak. Ha már nagyobb mennyiséget esznek egyserre érdemes őket evés után kínálgatni. Juli 1 éves koráig pl. napi másfél deci víznél nem ivott többet az tuti.
Mi is a babylove-s csőrösből próbáltuk anno, de csak utazáskor használtuk, mert olyan gyorsan belejött a poharazásba, hogy az volt a leghatékonyabb és szerette is.

KM

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!

Remélem nem baj,hogy jövök ide hozzátok. :D
Bár nincs sok időm,mert elkezdtem nagytakarítani.Tegnap kezdtem de már most fáradt vagyok. :)

Nyafi:Nagyon édes Abigél.Remélem nem haragszol de szerintem apukájára hasonlít jobban. :D

Anyós téma:Mi nagyon nem szeretjük egymást.Amióta megszületett a Levi kétszer volt nálunk,pedig 5 percre laknak tőlünk.De nekem az a véleményem ha engem nem szeret (nem is kell) attól még az unokáját(aki vérszerint ráadásul az egyetlen)szerethetné.Én nem tiltom meg a páromnak,hogy ne vigye nincs jogom hozzá,de én nem megyek.Neki senki nem jó.Nem próbál okoskodni mert alig találkozunk.De ha próbálkozna akkor átnéznék rajta.Ez tudom,hogy nem jó de ez van sajnos.
Anyu nagyon sokat segít,párszor már vigyázott a Levire.És imádják egymást. Szokta mondani,hogy elmehetnénk néha este vacsizni a párommal és ő vigyázz a Levire,de nehezen tudom magam rávenni.3 éve nem láttam a barátnőmet,jövő hónapban jön haza Londonból elvileg megyünk bulizni,kíváncsi leszek elmegyek e. :D

Sedith:A lányok gyönyörűek.Ha a következő babónk kislány lesz eddig úgy hívtuk volna,hogy Lili Anna.De a párom mondta,hogy a Boróka név gyönyörű.Így Boróka lesz ha kislány.

Kismok:Szépek a lányaid.Nagyon hasonlítanak egymásra.
Fóka repülés:Levi is szokta és nagyon vicces.

Dominika:Nekünk nagyon bejött a Chamomilla.Mi is vettünk Dentinoxot bár nem a lidokainost de nem jött be.
Amiket leírtál,hogy hogy viselkedik a pici a barátnőm jutott eszembe.Ő is ezeket mondta panaszkodott,hogy nyűgi semmi sem jó csak ölben stb.... 4 napra rá kibújt az első foga,és sorba kibújt neki a 4 foga.Ő akkor 3 hónapos volt. :D
Természetesen ez nem minden gyereknél,de szerintem ez lehet a dologba.KITARTÁS!!!!!! :D

Szeretném tőletek kérdezni,hogy ki hogy altatja vagy hol alszanak el a gyerkőcök?

Adtam a Levinek csokistejpépet de nme ízlik neki.Pedig olyan finom. :D
Azt mondta a védőnő csináljak én neki tejbegrítz és tegyek bele egy kis tápszert,és gyümit.Nem tudom.

Most megyek folytatom a takarítást.

Sziasztok
szilvi17

Kép
Már 6 hónapos vagyok :D
szilvi17

Szilvi!

Isten hozott!!!
Köszike a bíztatást! Ez a kép nagyon "kemény"!!!!!Édes a kislegény.

Altatás: ha nagyon nyűgi, leteszem alukálni a kiságyba. Domi elaltatja magát, nyekereg, beszélget hármomilliószor körbetekeri a fejét és már alszik is.
Utál kézben alukálni.
4 fog 3 hónapos korban????Aztaaa

Tejpép: igaza van a védőnőnek!Tápszer és gluténmentes rizs (babarizs) vagy gluténmentes dara.
Abba pedig egy kis gyümi.
Hidd el, bejön majd neki.
Sajna a körömpörköltes tejbehamit még nem találták fel a mini hapsiknak

Kismok!

Kitartok akkor én is.
Most nyekeregte álomba magát, húzok főzni+takarítani.
Néha beválik a chamomilla nálunk, néha meg nem.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok Csajok! :)

Nálunk minden változatlan...
Állva-járkálva cicizünk. Nagyon kemény. Olyan bicepszem van, hogy csak na... :) De legalább szopizik.
Ébredés után hajlandó fekve is, de máskor nem. Hát ez van.
Amúgy minden rendben. Jövő héten hétfőn megyünk a 4 hónapos oltásra. Akkor mázsáltatunk is. :)
Már jó rég nem tudom a súlyát, de biztos, hogy nem fog el fogyni.
Gratula mindenkinek a fogacskákhoz, a hónapfordulókhoz, a képekhez.
Altatás: vagy cicin, vagy a babakocsiban.
Ivás: cici vagy víz (de utóbbit csak akkor adom, ha csuklik, vagy ha autóval megyünk valahova, mert még mindig nem tud belőle inni - nem tudja szívni)

Tudom, talán korai, de jövő héten elkezdjük az almát. Legalább a délutáni kajcsit jó lenne kiváltani, mert nagyon ki vagyok fáradva a szopitól.

Most csak ennyi voltam, de én már ennek is örültem.
Még egy kép, ha nem haragszotok:
Kép

Kép
tittina1982

Most nézem, milyen kis kancsal ezen a képen...
Amúgy nem az ám. :)

Kép
tittina1982

szia! :D Levi nagyon tünemény kisfiú! Zabpelyhet próbáltad már almával, répával? Julinál ez volt egy darabig a sztár!
Alvás: szopival 95 %-ban, a maradék az kendőben vagy nagyon ritkán babakocsiban.

Titti :D
szopi: hidd el, most vagytok a mélyponton! Tudod, mi is miken mentünk az elején keresztül. 3 hónap körül komolyan megfordult a fejemben, hogy feladom, mert uezt csinálta Sára is. Nem tudtunk sehova menni, mert örültem, ha egyáltalán eszik valahogy ringatva-fekve, hónaljtartásban, simán, járkálva. Aztán valahogy belejött vagy megérett a "feladatra". Sok erőt neked - baromi nehéz tudom, de kb. 4 hós kora után fordult nálunk a kocka és most már nincs gond. Csak annyi, hogy ő sokakkal ellentétben, nem ébredés után, hanem elalvás előtt szeret enni, mert akkor már ki van fáradva és nem érdekli annyira a külvilág. Sztem ez a tekergéses szopi a nagy felfedezésekkel köthető össze - Sára is 7 hetes korától kezdte ezt csinálni.
Vége lesz, meglátod! :wink:
Az álmosan/félálomban kaja nem jött be?

KM

Kép
Kép
kismok

Nyafi
Szerintem akkor is inkább rád hasonlít Gigi! :)

Krisz
CSilla is hadonászik az üveggel, remekül el tudja hajítani, de még nem csapta vele fejbe magát szerencsére! :)
Viszont időnként véletlenül megharapja a saját kezét azzal a 2 fogával, hát akkor van ám elkeseredés meg krokodilkönnyek! :) Na majdcsak megtanulja a kisdinnye... :lol:
Ivás: a sima víz nem kell neki (nem is csoda, amilyen édesszájú :oops: ), a gyenge citromfű tea pici szőlőcukorral viszont nagyon csúszik! :)
Vas: én még szülés után szedtem a Matofer-folt (még terhesen írta fel a dokim, mert őrülten vérszegény voltam), és nekem is gyanús lett, hogy attól fájhat esetleg a hasa Csillának (akkor még ugye szopizott). Úgyhogy abbahagytam a szedését. Javult a helyzet, de nemtom attól-e... :roll:
Kitartás! Drukkolok, hogy "csak" a foga legyen, és mielőbb javuljon a helyzet!
Alvás: nekem szavam sincs, mert ugyan éjszaka max. 8-9 órát alszanak a kölkök (úgy 9-től 6-ig, de néha csak 5-ig, vagy csak 1/2 10-től), viszont napközben is rendes nagyot alszanak. Igaz, CSilla van hogy már 4 órát is fent van, utána bekajál és úgy szunyál nagyot. :)
Körömpörköltes pép?! :lol: Tök lökött vagy!!! :lol:

Szilvi
Nagyon vagány a hajszíned! :) Én épp megint növesztem a hajam, nem megy nekem ez a minden-reggel-beszárítandó rövid... :oops: Ráadásul most úgy megszaporodta az ősz hajszálaim?! Sűrűn kell majd festenem :?

Ivászat
SAjnos nálunk Sebi igazán csak cumiüvegből szeret inni, pedig nagy ló már. Minden másból is tud (pohár, itató, sportkupakos üveg, szívózál), de azokból SOKKAL kevesebbet - és mivel szorulásos alkat, fontos, hogy sokat igyon, no meg Csillánál is látja az üveget, így most nem tudom tőle elvenni. :oops:
Úgyhogy aki tudja, ne szoktassa hozzá ilyen "hülyeséghez" a kölköt, mert nagyon nehéz utána átszoktatni másra, én úgy látom. :(

Szilvi17
Szerintem ne bánd, hogy nem ízlik neki a csokis tejpép, a kakaó ilyenkor még nem annyira ajánlott nekik. Majd eszik még nagyobb korában csokit eleget! :lol:
(Sebi is úgy enné, mint a kenyeret!!! :lol:)

Alvás
CSilla rendes, jó fáradtan lerakom a kiságyba, és elalszik némi taposás-mocorgás után. Ölből mindig letúrta magát, pedig kezdetben úgy próbáltam altatni. Bár ma annyit tekergett, hogy hanyatt fordult, vissza nem tud, úgyhogy volt méltatlankodás. Visszafordítottam, még egyszer megfordult, de akkor már annyira álmos volt, hogy majdnem elaludt hanyatt, úgyhogy elég volt megint hasra fordítani, és már aludt is. :)

Titti
Huh, nem irigyellek a szopis küzdelmekért, nekünk is volt ilyen időszak, úgyhogy átérzem a helyzetet!
Kitartás!
Remélem hamarosan rendeződik a dolog!!!
(Ja, és a szilárd kaját is lemegy a Nap, mire az elején mérhető mennyiségben bele tudod kanalazni a gyerekbe?! :lol:)
Napsi pedig gyönyörű, és nem kancsal! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Ma volt először, hogy megevett 110ml szilárdat! Salátafőzit! Titti hát nem tom, ne nagyon várd, mert ez is rohadt lassú (45perc). Bár itt ücsörög és nem te cipeled, ebben van valami.
Köszi Lányok, akkor eddig 2-1 arány! Tegyetek fel ti is képet, hogy lehessen látni, kire hasonlít a tücsök!

Kép
nyafi

Csajok! Tök jó esténk volt. :D
Előre hozott Júlia-napot tartottunk anyukáméknál, mert ők holnap indulnak Erdélybe lagziba (mi is mentünk volna, csak mi nyuszik vagyunk elindulni egy nem egész 6 hós örökmozgóval :? ). Szóval jól bepizzáztunk (házi - nyami :P ), Juli kapott pár aranyos, jelképes ajándékot, Sára a vacsit az asztalon szemlélődve töltötte (lenn méltatlankodott, ezért pihiszékestől felraktuk a tepsi mellé :lol: ).
Aztán - mivel a párom kivételesen tök korán hazaért - kitaláltam, hogy nekem jár, egy nagykádas, habos fürcsi. Épp befeküdtem, mire Juli megjelent az ajtóban, hogy ő is akar... :? :D Még a pelusát is egyedül vette le, aztán bepattant mellém. Aztán Sára meg nézett nagy csodálkozva, miket csinálnak ezek itten, úgyhogy jött ő is. Olyan pancsolás volt! :lol: Igaz pihi nem lett belőle, de nem bánom. :D
Most meg szopi után, még ittunk egy pici pohár Badacsonyi Chardonay-t. :P És bízom benne, hogy a napi 3x2 bogyó Chamomila megteszi hatását éjjelre is. :D

KM

Kép
Kép
kismok

Kukucs! :shock:
Azt hittem, már rengeteget olvashatok megint! Vagy mindenkinél áll a bál babafronton?

Kép
Kép
kismok

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?