Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Vera: mennyi idős Bence? Nem lehet, hogy fejlődési ugrás van nála és azért ébred?

Nekünk is elég rossz éjszakánk volt. Hajnali 4-ig ringattam Zsoma fenekét mert a pocakjával küzdött, aztán meg Balu ébredt egy csomószor a foga miatt Kép Úgyhogy most elég kómás vagyok.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory!

Ma 10 hetes.
Nem tudom mi lehet a háttérben, de jó lenne ha egy kicsit többet aludna éjjel. Mert nappal meg úgy alszik, mint akit leütöttek. Néha 4-5 órát is képes durmolni, bezzeg éjszaka csak kettőtKép

Zsoma még mindig hasfájós, vagy ez kivételes alkalom volt? És Balunak jön a foga, vagy miért fájt? Bocsi, totál nem vagyok képben hogy a fogzás meddig tart.

Vera

KépKép Kép
76vera

Vera: akkor már majdnem 3 hónapos. Az lehet. Vagy zavarja a szél... Feküdj le vele napközben!
Fogzás: Balunak még a 20 tejfogból hiányzik 4. A hátsó rágók. Azokkal küzd Kép

cory
Budapest

Hali!

Vera,
Gabi 11 hetes, és ő is annyit ébredt most éjjel, és tegnap is annyit volt cicin, hogy csoda, hogy a cicim még bírja (meg én is).Kép Szerintem ő is fejlődési ugrikKép.
Pattanásokról: az az egy-kettő nálam sajnos sokkal több, csak garbóban vagyok hajlandó járni, mert nem csak sok van, de még roppant nagyok is.Kép Így csak akkor néztem ki, amikor abbahagytam a bogyót, és utána bőrgyógyász kezelt ki. De most nem tudok hozzá elmenni, meg drága is, lehet, hogy a körzetivel feliratok majd valami kencét.

Köszi mindenkinek a dalokat! Már énekeltem is egy csomót Gabónak, tetszik is neki.Kép

Ma voltunk neurológusnál kontrollon (a születéskori oxigénhiány miatt), és Gabó rendben van, csak kicsit feszes a nyaka, és a háta jobb oldalt, ezért tornáztatni kell egy kicsit. Pl. hintáztatni is, úgy, hogy egy nagy törübe rakom, két-két sarkát összefogom, és oldalra is, és előre-hátra is. Szóval nekünk ilyen lesz a házi hintánk. Utána voltunk anyukámnál, és a két tesóm olyan jól elszórakoztatta a kis drágámat, hogy már fél órája alszik az erkélyen, amióta megjöttünk, pedig ilyet még sosem csinált, mindig felébred 10 perccel azután, hogy kicsempészem.

Most futok, kihasználom, hogy alszik, és rendet rakok végre, mert a tegnapi cicinap után óriási rumli van, mert semmire sem volt időm.

Szép napot!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Zsizsa
Magatoktól kértetek beutalót a neurologiára? Nálunk is volt születéskori oxigénhiány és én sem bánnám ha megnéznék a picurt.
Szép napot mindenkinek!
Szisz
szisz

Sziasztok!

Batkamano,

nálunk elalvás előtt gyakran a cumi segít, megnyugtatja, elaltatja. Néha zenére lassan 'táncolok' vele, ettől is bealszik, ha már eleve álmos, fáradt.

Zsizsa,

nekem is előjött néhány pattanás, de azt hittem, a mogyorótól. Kép

Gabi,

nekem is folyik a másik mellemből a tej, textilpelenkát szoktam rátenni, igaz ez alvás közben elcsúszhat, de szoptatás közben bevált.

Judit
Judit74

Egy friss kép Virággal és a barátnőmmel. Virág éppen sírni készült, mert éhes volt. KépKép
Judit74

Sziasztok!
Ma volt az elsö alkalom, hogy hosszabb idöre elszakadtam a bébimtöl, kerek 5 órára! Irtó jó volt, mert a szüleimnél hagytam (a munkahelyemre kellett bemennem egy kicsit), akik nagyon örültek neki, én is a kis szabadságnak, viszont vissza érte meg még nagyobb örömmel rohantam! És ök is örültek, hogy visszaadhatják. Fárasztó. Pedig nagyon jó baba!
A cicimnek kevésbé tett jót a kirándulás, még mindig majd szétdurran, pedig visszaérkezéskor rögtön csatlakoztunk Botival Kép közmegelégedésre Kép
Éjszaka megint 2-3-szor kelünk, pedig olyan jó volt az 1-szer. De látom nem panaszkodhatom, nálunk még igy is konszolidált a helyzet. Bár néha még igy is kóválygok napközben.
Búcsúzom is, mert ideje hazaindulni, sötétedik.
Békés éjszakát mindenkinek!
Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok lányok!

Itt vagyok már is,mint az emlegetett csacsi...Köszi,hogy hiányoltál Vera!Kép

Na, itt valami lehet a levegöben,mert tegnap Ádámnak is ritka nyügös napja volt. Szerencsére idáig alig volt ilyen, de a tegnapi betett nekem..
Egész nap csak cicin volt hajlandó megnyugodni, amint letettem az ágyba, vagy a szönyegére, rögtön bömbölni kezdett, de valami olyan hangon,mint akit nyúznak...Nem is tudtam semmit sem csinálni tegnap, csak popsit ringattam...
De a legérdekesebb,hogy délutánra rám is rámjött valami irtózatos fáradtság, pedig estétöl reggel 6-ig egyfolytában alszom én is. Olyan komás voltam, ha azt mondják délután 3-kor,hogy hajnali 2 van,még azt is elhittem volna, alig birtam nyitvatartani a szememet...
ÁDámka sokat van a szönyegén, lehet ezért is ilyen aktiv baba, most már a pelenkázón is rendszeresen az oldalára fordul, és igy próbálom rávarázsolni a pelust. Meg a kiságyban is odafordul az állatkáihoz és úgy az oldalán magyaráz...
Na meg folyik a nyála orrba-szájba, és mindent a szájába töm, de ez nem újdonság már..
Sziasztok,most rohanok, csak pár pillanatom volt
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Én is vagyok, csak sajnos megint mellgyulladásom lett. Tegnap kezdődött, és valószinűleg a tejgyűjtő kagyló szoritotta el a tejcsatornát. Én annyira szerencsétlen vagyok!

Éjjel ügyeletre kellett mennünk, annyira lázas voltam. Ma itt volt anyukám, igy tudtam picit pihenni, de pár napba beletelik, mire elmúlik a gyulladás.

Zsoltika is nagyon nyűgös volt! Úgy látszik, valami rosszul hat a babákra...

Most megyek, pihenek még, aztán esti füri, szopi is jön még. Kellemes éjszakát mindenkinek!

Sziasztok: Gabi

pgaboka

Hali!

Szisz,
engem automatice küldött a gyerekdoki neurológiára, mielőtt hazamentünk a kórházból a szülés után, először Gabi hatnapos korában voltunk. Mondjuk én a Schöpfiben szültem, ahol van neurológia. De szerintem rákérdezhetsz a gyerekorvosotoktól, és ő adhat beutalót. Nem tudom, hogy magadtól jelentkezhetsz-e, mindenesetre a Schöpfis szám: 4764437, ez a Gyermekambulancia, itt kellett nekem általános neurológiai vizsgálatra jelentkezni.

Többieknek minden jót és gyógyulást, most rohannom kell.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Jó reggeltKép

Elég jó éjszakánk voltKép Bence 9kor aludt el, és csak 2kor, és fél 6kor ébredt. És mivel még mindig alszik, gyorsan megnéztem mi újságKép

Gabi!
Sajnálom hogy már megint mellgyulladásod voltKép Ilyenkor mi van? Vehetsz be valamilyen gyógyszert a lázra? Nekem eddig csak a fejem fájt mióta szoptatok, de nem mertem bevenni semmit. De azért egy láz csak más.
Remélem hamar elmúlik, szoptass amikor csak tudsz!

Nálunk is történt valami, mert ugye az utóbbi 3 napban éjjel-nappal 2 óránként szoptattam Bencét (mert a kis drágám így igényelteKép) és klasszul rá is állt erre a mellem, úgyhogy éjjel a 3és fél óra alatt nagyon bedurrant, most kivételesen örültem is neki hogy felébredt Bence, mert legalább leszippantottaKép de még így is mellszívóznom kellett, pedig már úgy utálom, főleg éjszakaKép

Barbi!
Nagy élmény lehet oldaltfekve pelenkázniKép Mi még előtte állunkKép nekem sokszor így is nehéz, mikor feszíti a lábát a nagy erőlködésekbenKép

Mi tegnap figyeltük meg először hogy már elég ügyesen be tudja nyomni az öklét a szájábaKép Mindkét kezét húzza a szájához, szép lassan, a fejével is megy előre hogy minél hamarabb bekaphassa, és mikor sikerül, lelkesen elkezdi szopizniKép Annyira aranyos! És nagyon sokat vigyorogKép

Na megyek vasalni, mert minden időt ki kell használni!
Üdv: Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Zsizsa
Megpróbálok én is beutalót kérni a dokinktól. Nyugodtabb lennék, ha megvizsgálnák. Eleve volt Borkánál egy enyhe lábkeresztezés és nem is akar nagyon forgolódni még. Még csak jelét sem látom...

Kérdésem lenne: Borka mostanság furcsa dolgot csinál. Teljesen nyugisan elvan nézeget és egyik pillanatról a másikra elkezd sírni. De inkább ordításnak nevezném. Megnyugtathatatlan, és nagyon vörös. Egyedül a szopi nyugtatja meg kicsit. Ami fontos, akkor még nem éhes...nem is igazán eszik. De nagyon megijedünk ilyenkorKép
Nálatok is előfordult már?

Másik: mostanság azt vettem észre, hogy az esti szopira már kevés a tejem. 1 óráig eszik a pici és nem lakik jólKép Mitől lehet, illetve mit tudnék tenni szerintetek?

Szisz
szisz

Sziasztok!

Szisz: normális, hogy este kevesebb a tejed, és az is normális, hogy ilyenkor egy órát akar mellen lenni, mert már fáradt, és ez megnyugtatja. Nálunk az jött be ilyenkor, hogy mikor úgy éreztem, üres a mellem, átraktam a másikra (egyébként 1 mellből szoptatok), ha az is üres, vissza az elsőre... Balunál a rekord a 6 cici volt Kép Kitartás! KépKép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Nagyjából átolvastalak Titeket Kép, jó sokat írtatok Kép

Kicsit el vagyunk havazva/maradva a babanettel, mert sűrű napjaink vannak.

Fanni még mindig átalussza az éjszakát egyedül a szobájában....tegnap csodálkoztam, este 22-től kb. 3/4 10-ig egyfolytában aludt!!! Kép Úgyhogy ki vagyok pihenve alaposan Kép

Szisz: mi a gyerekorvostól kaptuk a beutalót a neurológiára.

Lehet ám, hogy nálunk kimarad a hasra-hátra fordulás, Fanni nagyon akar ülni! Félülésből húzza fel magát, és a fejét le sem teszi, hanem tartja. Hanyattfekve pedig remekül eljátszogatKép

Én viszont, úgy néz ki, hogy összeszedtem valami jó kis gyulladást vagy fertőzést...voltam csakúgy vérvételen és vizeletvizsgálaton, a vérképem az jó, de a vizelet félelmetes Kép....tele van mindennel, amivel nem kéne. Úgyhogy ma este lemegyek a dokinénihez, remélem semmi komoly Kép

Nagyon édesek és gyönyörűek a babócák a képeken Kép

Diti: gyönyörűek a tesók! Tényleg nagy a hasonlóság Kép

Gabi75: nagyon menő a fiad szerelése Kép és a hinta is klassz. Mi is ezen gondolokoztunk (Graco) de ha csak 10kg-ig jó, akkor nem érdemes, más fajtát nézünk Kép

Hopp, mennem is kell...szép napot Mindenkinek Kép

DBarbi
DBarbi

Sziasztok!Kép

Köszi, hogy hiányoltatok, sajna ezer dolgom volt. Meg még van is. Állandóan Kép, meg Kép, meg takarítok Kép, plusz elborít a vasalni való is. Folyamatos rabszolgamunkán vagyok. Kép

Most nincs időm visszaolvasni, ígérem majd pótolom és reagálok mindenkire.

Nálunk jó dolgok történtek. Vasárnap volt Beni 3 hónapos, ennek örömére nagy hírtelen hasra fordult. Kép Aztán el is felejtette hogyan kell és tiszta ideges volt, hogy nem sikerült. Hétfőn voltunk szurin, ahol a fiam egy hős volt! Nem sírt, csak egyet nyávogott amikor megkapta a szurit. Igaz, apája ott volt. Az apai tekintély, ugye...KépNekem meg leesett az állam Kép, mert az előző havi oltásnál már a mérlegeléstől kezdve üvöltött. Az én fiam!!! Kép Na, este már nem voltunk szerencsések, 5-9 között sírt folyamatosan, mert fájt a lába, kakihoz nem tudta felhúzni, aztán meg a borogatást is utálta. Fürcsinél viszont már mindent megdumált apájával és nagyokat nevetett és sikongatott. Ja, mázsálás: Kép, Beni már 6700gramm és 63cm. Kis vasgyúró. Imádom. Próbál forogni, dumál egész nap, nagyokat kacag, ha hülyéskedek vele. El kezdte nézegetni a kezeit is és mindent töm a szájába ezerrel.

Na, egyenlőre ennyi, bocs az áradozásért, de olyan jó látni, ahogy fejlődik egyik napról a másikra. Kép

Mindenkinek nagyon szép napot!Kép
zit
zit

Sziasztok!
Szisz!
Miből gondolod, hogy nem elég este neki a tejed? Egy ciciből szoptatsz? Sokáig szopizik, nem akar elaludni vagy sír?
Corynak igaza van, váltogasd a cicit, mikor úgy érzed, hogy nincs már a másikban. A másik, hogy teljesen normális, hogy este ilyen sokáig vannak cicin a bébik, uis ilyenkor előre betankolnak, hogy ne kelljen felkelni éjjelKép

Nálunk is Petra újabban az egyik cici után még rácuppan a másikra, de abból csak épphogy eszik, viszont előtte jó fél órán át szopizott a másikból, aztán már csak a "cumizás" marad.

Hadd dicsekedjek én isKép Petra már nagggyon régóta átalussza az éjszakát, nem mertem eddig írni, hátha csak véletlen, de azért pár hete már ezt csinálja szóval tutiKép
Tegnap is fél10-kor aludt el (ez eleinte fél11 is volt, azóta már jobb a helyzet, volt már 9 isKép) hajnali fél5-kor szopizott egyet félálomban és végül 10-kor kelt felKép
Tegnap este a fürdéskor pedig hasról átfordult hátra, nem dühből, hanem izombólKép Rendesen kinyomta magát, nézelődött egy darabig és átlendült. Pont ott volt apuci is, hát ledöbbentünkKép Ja és elkezdett gagyarászni isKép főleg a lámpának.

Vera!
Gratula Bencike alvásához, ugye te is aludtál azalatt az első 5 óra alatt???
Nem teljesen értem, miért is fejted le éjjel a cicidet? Ha egyszer evett, akkor minek utána fejni?

DBarbi!
Gratula Fanninak az alváshozKép Úgy látszik, a mi lányaink egy húron pendülnekKép, bár mondjuk a tied egyszer sem eszik éjjelKép

Gabi!
GYógyok mennekKépKépKép Kaptál valami gyógyszert a mellgyulladásra? Egyszer nekem is volt, még a kisfiammal, egyszer sielés után a megerőltetéstől. Én akkor nem úsztam meg gyógyszer nélkül, de hamar rendbejöttem. Szurkolok! Milyen magas volt a lázad?

Most ennyi, pusszantás: NYuszimanóék
nyuszimano

Sziasztok!

Barbi!
Remélem semmi komoly bajod nincs, és hamar meggyógyítanakKép
Fanni alvásáért továbbra is nagyon irigy vagyok!Kép

Zit!
Gratulálok a hasraforduláshoz és az oltáshoz is, nagyon ügyi kisfiad vanKép Sajna Bence nagyon sírt mikor megszúrták, már előre félek a szerdától, akkor kapja az 1. agyhártyagyulladás ellenit.Kép

Beni nagyon édi lehet ahogy mindent a szájába veszKép
Nálunk Bence tegnap kezdte el a kezét a szájához irányítani, hát nagyon édesKép De még nem mindig sikerül szopiznia. Viszont a cumit szívja ezerrelKép

Nyuszimanó!
Azért kellett lefejnem a tejet éjjel, mert nem ette ki teljesen és még fájt. Ha sokat alszik akkor mindig feszül a mellem, sokszor elég fájdalmasan, örülök hogy ki tudom venni a kiságyból Bencét, és megváltás mikor elkezdi szívni.

Téged is irigyellek az alvásért, Petra is nagyon ügyi babaKép
Háát, nem aludtam végig az öt órát, mert mivel ilyen még nálunk nem nagyon volt, izgultam hogy miért nem ébredKép és figyelgettem. Hülye vagyok, mi? Na de majd ha állandóvá válik (optimista vagyokKép) akkor végre kialszom magam!Kép

Képzeljétek ma volt az első olyan napunk hogy Bencike nem sírt. De szó szerint értsétek, egyáltalán nem sírt! Olyan hihetetlen! Egész nap tök nyugi volt, sokat mosolygott, és persze sokat aludt isKép Az az érzésem hogy lesz ennek még böjtje éjszaka... mivel hogy most is alszik.
Remélem nem valami betegség bújkál benne, és azért ilyen nyugis, bár azt hiszem akkor inkább nyűgös lenne, nem?!

Ki is használom ezt az időt és olvasgatok kicsitKép

KépKép Kép
76vera

Gyors beköszönés, már visszaolvasni nincs időm. Napok óta nem alszunk, tiszta nyűgi napjaink vannak. Éjfélig alukál Robó, utánna meg nem akar. Sőt úgy látom, hogy nem is álmos , mert inkább játszana. Nem tudom, hogy talán napközben alszik többet és emiatt lehet, hogy hajnalban már nem akar elaludni, vagy ha el is alszik, csak velünk a nagy ágyban , esetleg a cicin lógva, de bízom benne, hogy csak az időjárástól volt ez a pár nap és mára már elmúlik.

Mindenkinek nyugodt éjszakát és mielőbb jelentkezem. A giffek nagyon jóóóókKép.
anita77

Sziasztok!

Cory, Nyuszimano
Köszi a megnyugtató szavakat. Akkor egyszerűen rászánom az estémet a szopira, és bízom benne hogy elegendő a tejKép
Üdv
Szisz
szisz

Sziasztok!

Ma már sokkal jobban vagyok, igy tudok irni is, és nem csak az ágyat nyomom. Köszönöm mindenkinek a biztató szavakat! Kép Szerencsére végig tudtam szoptatni, igaz fájdalas volt (és még most is az), de nagyon-nagyon örülök, hogy van tejcsi, és Zsoltika nem sinylette meg a dolgot. És egy kis dicsekvés: ma már több mint 6 órát aludt egyfolytában! Kb. 11:30-kor aludt el, és 5:40-kor ébredt újra, tehát majdhogynem átaludta az éjszakát. KépKépKép Mindig ilyen későn alszik el, hiába fürdetjük meg már 7-8 körül, akkor nagyon felélénkül, utána pedig nézelődik, játszik, és esze ágában sincs aludni! No nem mintha baj lenne, de talán jobb lenne, ha hamarabb is elaludna.

Edit, éjszakára én sem próbáltam a kagylót. Igazából nem tudom, hogy tényleg a kagyló szoritotta-e el a mellem, én úgy érzem igen. Pedig olyan jó találmány! Kép Egyenlőre nem használom, aztán majd meglátjuk.

Szisz, úgy látom Te is betegeskedsz Kép Tudod már, mitől volt lázad? Gratulálok Boróka alvásához! Ügyes lányka! KépKépKép

Diti, nagyon édesek a gyermekeid! Kép

Gabi75, nagyon szép a a hinta, és Dávid is helyes a ruhácskájában! Mi ilyen hintát már nem veszünk, hisz nem sokáig lenne jó, de majd ha nagyobb lesz, felszerelünk egy rendes hintát, azt én is imádtam gyerekkoromban! Kép

Diti, nagyon jók a képek! És milyen nagy a hasonlóság!

Marcsi, időközben már mi is átváltottunk a 3-as Pampersre, a 2-es már nagyon elszoritotta Zsoltika combját. Ügyes ez az Ákos! Kép

Vera, kedves tőled, hogy hiányoltál! Kép Milyenek lettek a babacuccok? Interneten rendeltél? Ez engem is érdekelne Kép Nálunk is volt olyan a minap, hogy Zsoltika 2 óránként evett éjjel-nappal. Most megint 3 óránként eszik, és ugye éjjel is szépen aludt... Szóval ez nálunk is előfordul, ilyen napja van és kész.
Mellgyulladás: sajnos muszáj volt levinni a lázat, ezért algopyrin injekciót kaptam éjjel 3-kor Kép Korábban beszéltem a doktornővel (Piroska), ő is azt mondta, hogy az algó nem árt a babának. És antibiotikumot is szednem kell, augmentint. Ez sem árt Picurinak. Az a baj, hogy több ismerősömtől is hallottam, hogy mellgyulladás után elapadt a tej, ezt pedig semmiképp nem szeretném! Különben én sem veszek be semmilyen gyógyszert, amúgy sem szeretem őket.

DBarbi, javulást neked!

Zit, ügyes Beni! Nálunk volt nagy sirás az oltáskor Kép

Nyuszimanó, én is kaptam gyógyszert, antibiotikumot. Sajna muszáj, hogy a felülfertőzést elkerüljük. A lázam 38,8 volt, de vészesen ment felfelé... Köszike a szurkolást Kép

Judit, Virág gyönyörű!

Zsizsa, pattanások nekem is előjöttek. Most csupa piros pötty az állam. Nekem a terhesség alatt is sok volt, főleg a hátamon. Viszont ott mostanra elmúltak a pattik. Kép

Szisz, én is megfigyeltem, hogy estére kevesebb a tejem. Szoktál inni Laktoherbet vagy vmi más teát? Nekem az bejött, ezt tudom javasolni Kép

No most már mennem kell, legyen szép napotok!
Üdv:
Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Megint klassz éjszakánk voltKép és az esténk, az hihetetlen!Kép Még most sem nagyon hiszem el...
Tegnap ugye egész nap nem volt sírás, már ettől nagyon boldog voltam. Ezek után 8kor pancsi, szopi. Amikor elég volt neki, tolta el magától a cicit, nagy hisztit levágott, mire rájöttem hogy szopizni szeretne, de a tej már nem kell. Na ekkor be a cumi, és akkor megnyugodottKép

Képzeljétek el, hogy nálunk eddig a cumi azért nem jött be, mert nem tudta rendesen szívni, és beidegesedett rajta. Egészen két nappal ezelőttig, mert anyukám vett neki egy gagyi cumitKép, aminek jó nagy feje van. Már a kórházban is mondták hogy a margaréta cumi jön be az ilyen piciknek mert azt könnyű szívni. Én hülye eddig nem vettem...
Miután tök nyugisan szívta a cumit, és nézelődött, betettem a kiságyba, és teljesen EGYEDÜL 1 órán belül elaludt, addig meg csak nézelődött.
Nálunk ez hatalmas nagy újdonság!Kép Én olyan boldog vagyok, ezt is megértük!Kép
Éjszaka pedig 1kor és fél 5kor ébredt, reggel 9 után, és most megint alszik. Előtte nagyon jókedvű volt, játszottunk, mosolygott. Szerintem ő is sokkal pihentebb így, és persze én isKép

Ennek örömére szülés óta először végigtakarítottam a lakást (eddig más csinálta helyettem). Komolyan mondom, jólesettKép

Gabi!
http://www.babashop.hu/babashop/
Innen rendeltem a ruhákat, és nagyon jó!Kép
Szerintem olcsó (a Brendonnál tuti) és nagyon jó minőségű. Rendeltem 5 db 68ast, de ezek még elég nagyok. De mivel nagyon tetszenek, gyorsan rendeltem 62eseket is, más színbenKép Nagyon korrektek, szinte azonnal kihozzák.
Nekem ez nagyon bejön, mert Bencével én csak a környéken tudok mozgolódni, egy bababolt van, a Bébiker, ami brendonos cuccokat árul. Szinte az összes itt kapható ruha megvan már nekünk, nem akarok méretenként mindig ugyanolyat venni, és drágának is tartom.

Na megyek, talán végre el tudom kezdeni a szülinapomra kapott könyvek olvasásátKép

Sziasztok: Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Egy gyors helyzetjelentnés, mert Vera effektusban szenvedünk Kép vasalnom kell Kép
Anna minden orvosi vizsgálaton megfelelt, csak a gyerekorvosokról lett rossz véleményem, vhogy mindenhol, azt éreztették velünk, h milyen borzasztó szülők vagyunk Kép

Tali ...
Mivel senki nem jelezte, h lenne lakás,ahová mehetnénk, szerintem így várjuk meg a tavaszt és majd grillezünk akkor többet ??? Első grill partit bevállalom ....
Mit szóltok???

Vera
A babarucik milyenek lettek?? Tudsz mondani web címet???

Su
susie

Sziasztok Lányok!

Csak egy gyors info: én is szoktam a netről babacuccokat rendelni, http://www.babaholmi.hu.
A férjem egyik motoros haverjának a felesége csinálja (bár ez csak azután derült ki hogy először rendeltem onnan Kép), és nagyon jó cuccok vannak, elég nagy választékban, és szerintem nagyon jó áron. Én már elég sok mindent rendeltem tőlük, és még egyiket se bántam meg Kép
Csak ajánlani tudom, nézzétek meg Kép

Sziasztok, Diti
diti

Susie!

http://www.babashop.hu/babashop/
Gabinak már írtam feljebb hogy nagyon meg vagyok elégedve vele, mert viszonylag olcsó, gyönyörű színűek (szebb mint a képen), és ami a legjobb, hogy olyan puha anyagból vannak, hogy nem kell vasalni őket!!! Tegnap kimostam, gondoltam ma kivasalom, de nem kell, egy gyűrődés sincs rajtukKép
Viszont elég nagy a méretezés, ezekből a 68as nekünk még nagy, pedig már bodyból vettem ilyet és a 62es cuccaink is épphogy jók.

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Most mindjárt megtudjátok, miért nem tudtam tegnap jönni: szóval az én kis drágám szopizásainak időpontjai (alkalmanként 15 perctől 45 percig terjedő időtartammal) kezdve tegnapelőtt 23 órától: 23.10, 1.20, 4.10, 6.30, 8.00, 9.05, 10.45, 12.45, 14.30, 15.30, 16.50, 17.20, 19.10, 21.00. Ez összesen 14 alkalom, miközben a dokinak azt mondtam, hogy naponta 8x szopik.Kép Most végre alszik, ezért nem is írok sokat, inkább házimunkázok egy kicsit. Ja, azt még leírom, hogy tegnap harmadszor fürdött apájával a nagy kádban, és úgy tűnik, hogy ez bejön neki!!!Kép Még lebegtetni is lehetett a víz tetején, mindössze egy tenyérrel a feje alatt!Kép Egy csöpp sírás sem volt!!!Kép

Mindenkinek gratula a babák új szokásaihoz (most nem sorolom fel külön), úgy tűnik, minden baba szépen fejlődik!Kép Betegeknek pedig jobbulást!

Bocs, hogy nem írok többet, de úgy örülök, hogy van időm egy kicsit dolgozni! Úgy tűnik, ezt elkiabáltam, felébredt a kismanó.

Szép délutánt!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok Kép
Csak szép óvatosan belopakodok a topicba, igazából nem szeretnék alkalmatlankodni, hiszen messze nem ide tartozunk. Már régóta olvasgatlak benneteket, nagyon jó társaság gyűlt itt össze, sokat tudtok segíteni egymásnak - és persze így nekem is. Kép
Eddig azért nem szóltaltam meg, mert pocakkal mégsem illik, de 9 napja megszületett kislányunk, Hanna. Azóta már én is kezdem megélni a kintlét örömeit és gondjait, de összességében nagyon boldog vagyok!
Remélem, nem bánjátok, ha néha én is hozzászólok!
Üdv:
Ann
annann

Szia Ann!

Üdv itt Kép
Szerintem egyikünk se bánja ha csatlakozol hozzánk, sőt! Minél többen vagyunk, annál valószínűbb hogy könnyen tudunk segíteni egymásnak ha bármi gond adódik Kép
Nyugodtan írd le te is ha esetleg valami problémád van, kérdezz ha valami nem megy, és szerintem olyasmi is bőven akad, amire majd te tudod a megoldást Kép
Örülök hogy jöttél Kép

Szia, Diti
diti

sziasztok!

Anna üdv a csapatban!

Dandy
Dandy

Sziasztok!

Majd visszaolvasom és írok bővebben.

AnnAnn szia! Gratula ezerrel és üdv itten Kép

DBarbi
DBarbi

Most nekem sincs sajna írnom, majd jelentkezem.

AnnAnn gratula Hannához és sok tejcit kívánunk nektek.Gyere sűrűbbenKép.

Mindenkinek jó éjt. Anita
anita77

Sziasztok!

Ann, üdv itt! Kép És nagy gratula Hannához! Hogy vagytok? Hogy megy a szoptatás? Milyen volt a szülés? Ird meg a történetét, nagyon kiváncsian várjuk!

Megyek, mert Zsoltika most kétszeres figyelmet kér. Ma este megint volt egy hasfájós sirás Kép, pedig olyan régen nem tapasztaltunk már hasonlót! De most már megint vigyorog, mint ha semmi sem történt volna...

Jó éjszakát: Gabi

pgaboka

Sziasztok!
Az elöbbi elszállt Kép
Minden baba azon felül, hogy szép, még ügyes is! Szuper!

Vera, milyen az a margarét cumi? Lehet, hogy kipróbálom. Nálunk az a gond, hogy 4-5 felé szopizik, és utána kb fél órával elkezdödik a hiszti, de hallatszik, hogy nem fáj semmije. Nyekereg, aztán belelovalja magát, aztán elhalkul és kezdödik az egész elölröl. Függetlenül attól, hogy kézben van-e, rázzuk-e a fenekét stb. Cici sem kell illetve elfogadja, de nem örül neki. Fél 7 felé már meg tudom etetni, de akkor meg úgy bealszik, hogy elmarad a fürcsi, mert ébreszthetetlen. Cumira is rásziv kettöt, de kiköpi. A porszivózás bejött (nem tudom ki ajánlotta, de itt valaki Zsizsa, Szisz?) na de mégsem porszivózhatok naponta órákat! Mindez tart a fürcsiig (kb. fél 8) utána semmi gond.
Valakinek van valami ötlete? Ez már megy két hete, és szegény Apájának mindig csak ez jut belöle Kép
Egyébként nézelödik, öklét tömi a szájába, mindenféle hangokat ad és fordul már hasról hátra (kb napi 1x). De mindent csak napközben. Este Kép Kép
Ma megyek 6 hetes kontrollra. Izgulok. És még mindig nem döntöttem el, hogy mi legyen a kisesó dologgal. Lassan itt lenne az ideje Kép

Szép napot, Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!

Szép napot mindenkinek!Kép

Mivel 4 óta ébren vagyok, így most tudok írni kicsit. Kép Már ittam egy kávét Kép, reggeliztem Kép, most várom, hogy felkeljen bagoly. Beni megint fél hétig aludt, azt hiszem lassan átszoktatom a szobájába és akkor nyugodtan alszom én is, nem ébredek majd fel a kis neszezéseire. Tegnap bagoly többször átfordult hasról hátra, azt hiszem ez már nem véletlen. Kép

Ann:
Üdv köztünk Kép és nagyon sok boldogságot Hannához, sok tejcit nektek!! Olyan fura, milyen pici lehet a babád, pont tegnap néztem, hogy baglyom már mekkora ahhoz képest, amikor haza hoztuk. Mik a paraméterei a picinek, ha szabad így kérdeznem? Kép

Vera:
Megnéztem én is ezt a babashop-os oldalt, hát rendeltem is pár cuccot. Kép Már vissza is írtak, hogy jövő héten megkapom. Nem is drága és kaptam én is kedvezményt, ami a szállítási költséget majdnem fedezi, úgyhogy tök jó és ki sem kellett mozdulnom. Kép Köszi az ötletet!

Edit:
Hát nem irigyellek az estékért, de legalább jó nagy tisztaság van nálatok. Kép Érdekes ez a porszívó dolog. Tényleg komoly, hogy itt az ideje a tesónak Kép? Én még tuti várok vele egy kicsit.

Zsizsa:
Nem semmi mennyit evett a manód! Kép Biztos fejlődési ugrásban van. Beni is felkelt most pár napja korábban, mint szokott és evett, aztán visszaállt a fél hétre. Biztos elmúlik majd, aztán nem tudsz majd mit kezdeni a "sok" időddel. Kép

Betegeknek jobbulást és még1x szép napot!!!
Kép
zit
zit

Sziasztok!

Edit
Én ajánlottam a porszívózást, és nálunk soha nem volt még ilyen tiszta az az egy szem szőnyegünk mint mostanságKép Még nagyon jó az apuka villanyborotvája és a turmixgép. Ha a rádiót sistergőre állítod is nyugtatja, de az csak rövid ideig (legalábbis nálunkKép) De legalább megnyugszik és utána le lehet minden mással kötni már a kis figyelmétKép

Gabi
A lázam nem tudom mitől volt, most már 4x Kép És mindig 39.5-ig ment és elég sokaig tartotta magát. Én panadolt vettem be, nekem azt ajánlották. De azt is mindig csak este, az utolsó szopi után mertem bevenni, így napközben nagyon rossz voltKép De gondolom ezt neked nem kell mesélni...Nálad tejtől van? És ilyenkor fáj a melled és csomós? Mert nekem semmi ilyen jele nem volt egyszer sem...
Esti tejmennyiségre azt írták, hogy az normális, hogy kevesebb. Viszont ilyenkor zsírosabb, laktatóbb is. Laktoherb teát iszom én is.
Cory ötlete nagyon bevállt, hogy váltogatom este egyikről a másikra. És végül ha reggelig bírja, akkor csak elég nekiKép

AnnAnn
Üdv ittKép

Zsizsa
Nem lehet hogy a nagykádban fürdés keverte meg? Nálunk 2x fürdött nagy kádban és akkor nem bírtunk vele, nagyon nyügös volt. Pedig fürdéskor nem látszott rajt, hogy ne tetszene neki.
no sír a ded, mennem kell.
Üdv
Szisz
szisz

Jó reggelt!Kép

Végre aludtam 5 órát egyben!Kép
Bence fél11-től 4-ig aludt, nagyon meglepődtem mikor ránéztem az órára, de jólesett ámKép
Utána 7kor ébredt, és most megint alszik. Ez annyira jó, mert így reggel van időm kényelmesen elkészülni, megreggelizni, rendberakni picit a lakást és persze internetezniKép

Ann!
Örülök hogy bejelentkeztél hozzánk, már vártalakKép
Majd beteszlek titeket is a táblába.
Remélem lesz időd sokat írni, lassacskán biztos beáll minden. Az elején én is alig tudtam jönni, most meg állandóan itt lógokKép

Mi újság? Hogy vagytok? Megnéztem az új képet a profilodban, hát nagyon édes ez a Hanna babaKép Fogadjunk szopi után készült a képKép annyira elégedettKép

Edit!
A margaréta cumi elég gagyi, kívülről egy margaréta fej az egész, sárga a közepe, fehér szirmokkal. Kb. 100 forintba kerülKép de jó nagy a feje és ezért bennemarad a szájukban.
Kistesó???!!! De sok energiád van! Küldhetnél egy kicsit nekem belőleKép

Zit!
Örülök hogy bejött a babashop, szerintem nagyon szép ruhácskáik vannak. És kapsz majd törzsvásárlói kártyát, ami még -5%. (Vagy lehet már az alapján kaptál kedvezményt?)
Én postai szállítást kértem, de mondták hogy mivel közel lakunk, kevesebb a futárköltség is, ami pont annyi lett mint a törzsvásárlói kedvezményem, így semmit nem kellett fizetnemKép Ezért mondtam hogy szerintem nagyon korrektek, fontos nekik a vásárló, és mindent megtesznek hogy elégedettek legyenek velük.

Zsizsa!
Hát nem semmi ez a sűrű szopi!
Az biztos hogy Gabi nem marad éhenKép

Üdv mindenkinek:
Vera

KépKép Kép
76vera

Szép jó reggelt Kép
Mindenkinek köszi a szívélyes fogadtatást Kép

Gabi, a szülésstorymat beraktam a friss kismamikba, de mindjárt bemásolom ide is.
A csöpplány 3490 g-mal és 56 cm-rel született, de nem telt bele egy nap és ledobott 30 dekát Kép Ez még nem lett volna gond, de a tejcsi lassan indult csak be, félő volt, h nincs elég folyadékbevitel + be is sárgult Kép Annyira, h fel is vitték egy éjszakára az intenzívre kék fény+infúziós kezelésre. Persze én egy cseppet kiborultam, de szerencsére használt a kezelés és haza is engedtek minket egy nappal előbb, ahogy kértem. Itthon legalább nyugi van Kép Tejcsi is szaporodik Kép
Nappal folyton szopizunk + kézben alszunk (jelenleg hordozókendőben alszunk + szopi szerűség). Az éjszakák a kezdeti nehézségek után (hasfájás) most egészen jók Kép Igaz a kiságy egyelőre felesleges beszerzés volt, de sebaj!

Szisz, ezek a megnyugtatási praktikák Kép Kép Kép
Nálunk csak a kézben levés + szopi minden körülmények között vált be egyelőre. Kivi vagyok, mikor alszik el olyan mélyen, h le tudjam tenni az ágyába. Nektek milyenek voltak az első hetek?

Üdv:
Ann
annann

"No és akkor a részletes szülésstory kicsit naturalista, ténymegállapító szemléletben:
Mint tudjátok, 11.03-án nagyon felhúztam magam, sikerült 2 db órát aludnom az éjjel.
4-én 9 re mentünk vizsgálatra. Feltettek CTG-re, ami elég beszűkült volt, mert aludt a baba, aztán CTG fekve – semmi javulás. Ébresztgetés – semmi. Jött egy ügyes szülésznő, felkeltette: CTG: ok. Dokinéni megjött, kért egy flowmetriát, arra vártunk pár évet, kiderült, hogy minden ok, a keringés rendben. Aztán megbeszéltük, hogy mikor jövök legközelebb, és már mentünk volna haza, de kértem, hogy vizsgáljon meg (nem azért, mert mazochista vagyok, csak kivi voltam, h nyíltam e tovább). Eredmény: maradt uannyi: bő 2 ujjnyi. Felöltözés, indulás haza… de HOPP, valami folyik (12:10). No de mi? Várjuk negyed órát, hogy kiderüljön, hogy mi az. Mindenesetre elég gyanús. Kiderült: tiszta magzatvíz. NEW CTG a változatosság kedvéért.
Utána feltettek a nőgyógyászatra „pihenni” (14:00). Ott elvoltam, beszélgettem a szobatársammal, de 14:30-tól beindultak a fájások (csak lent menstruációs görcs szerű, köldök fölött és hátul egyáltalán nem), így behívtam a páromat a folyosóról.
17:00 NEW CTG a szülőszobán. Azt mondták, hogy ez a fájás még semmi, akkor jöjjek, ha mindenhol fáj. Addig szíveskedjek feküdni, mert fáradt leszek, sokáig fog még tartani.
18:00 Fájásoktól fetrengek a nőgyógyon az ágyon, és azon filózom, hogy ha ez még semmi, akkor mi lesz a valami és hogy fogom kibírni??? Ekkor már beindultak a derékfájások is, de köldök fölött még csak nem is keményedett. Fekve nem bírom: állok és járkálok.
18:30 A párom lemegy a szülőszobára pót innivalóért (otthagytunk mindent) és megkérdeztetem, hogy nem e lehetne e hogy ez már mégiscsak „valami”. Válasz: azonnal menjek le!!!
Persze NEW CTG. Ügyidoki megvizsgál: bő 3 ujj, méhszáj papírvékony: szülünk!
Szülésznéni beönteni óhajt, mondom neki, hogy most voltam egy helyen fent a nőgyógyon, de nagyon akarta :o) Semmit se ért, de nem érdekes, volt nagyobb bajom is akkor. Beöntés után a mosdóban fordítva indultak el a folyamatok: egy kis hányás – tudtam, hogy bárki bármit mond, ez már aaaaaz!
Irány a szülőszoba – tekintettel arra, hogy nem volt több szülés – á la alternatíve… Ott a dobogó, a kötél – kipróbáltam, nem az igazi. Kérem a szülésznőt, h javasoljon vmit – erre: nekem kell tudni. Jó, akkor legyen labda. Labdára ülni, ráborulni az ágyra, a kezemet becsúsztatni egy összehajtogatott lepedő alá (ezt ne kérdezzétek miért, de kellett) + kispapi derékmasszázs + helyes levegővétel. Így kibírható. Ha jól hallottam azt beszélték, hogy kb. egy óra, jó ha ideér a dokinénim.
20:15 körül megérkezett a dokinénim, megvizsgált: 4 ujjnyi, méhszáj szinte tökély: szülünk.
Bekötötték az antibiotikumot (korábbi fertőzés miatt biztos ami biztos alapon – féltem a branültől, mert korábbi térdműtétemnél nagyon fájt, de most ok volt).
Kitolás: egy ideig jött le, de utána nem akart: túl nagy. Javasolták, hogy álljak fel, vagy menjek vissza a labdára, de levegőt venni is alig volt erőm. Oldalra fordulásra még rá tudtak venni: így helyezkedhet a feje. Egyik oldal, majd másik – hááááát nem alakult sokat. Asszem ekkor kaptam oxytocint, mert a fájások ugyan erősek voltak, de a tolófájás az nem nagyon – de mindenesetre nem voltak túl gyakoriak, volt időm „pihenni” közben. Álljak fel, javasolták, használjam a gravitációt. Ok, erős vagyok! Felálltam, tolófájásnál leguggoltam, mint a természetben, csodálatos volt! Csakhogy elég nehéz volt tartani magam, így vissza a labdára. Ott nyomás. Ez tényleg isteni volt, itt értettem meg, hogy miről van szó! Éreztem, ahogy a picikém bent egyre lejjebb és lejjebb halad és biztattam, hogy milyen ügyes, hogy együtt megcsináljuk!
Úgy gondolták, elég, vissza az ágyra, mindjárt meglesz. Valóban sokat segített a gravitáció. Szülésznő és dokinénim 2 oldalról fogták a lábamat: nyomás. Nagyon igényeltem, hogy ott legyenek mellettem. Annyira érdekes módosult tudatállapotban voltam: mindenre totál emlékszem, mindent teljesen értettem, de mégis MÁS. Közben véglegessé vált, hogy gátmetszés lesz, mert méretei meghaladják kapacitásomat. Mindjárt kint a feje – no ez a végső érzés azért nem semmi, és ebben az állapotban meg kellett várni a következő fájást (22:09)… És egy nyomásra kiszáguldott belőlem (22:11). 1x rajta volt a nyakán a köldökzsinór (nem csináltak belőle ügyet, letekerték és kész). Egyből odatették a hasamra, nagyon puha volt és gyönyörű! Sírt, ordított! Én meg mindenfélét mondtam neki, hogy mennyire szeretem! Kispapi is sírt. Kérdezték, hogy ugyan mi a neve. Miért, megmondták már, hogy fiú vagy lány? (no, látjátok, ennyire érdekelt) Ja, hát lány. Akkor Hanna.
No és akkor én, a modern világ asszonya ugrasztottam kispapimat, hogy fényképezzen, ott, akkor a szülőágyon 
Pár perc után elvitték megmérni – én még nem akartam , de győztek az ész érvek, hogy meg fog fázni. Lemérték: 3490g és 56 cm. Bebugyolálták, adtak rá kissapit, odaadták apukájának, aki nagyon édesen beszélgetett vele.
Engem persze „zaklattak”, hogy akkor most nyomjak, mert jön a lepény, de az már korántsem volt olyan érdekes. Mondtam, hogy hagyjanak már, majd később  De szerencsére levált az magától és ki is jött ügyesen + szülésznéni segítette. Utána dokinénim szépen összevarrt, állapotba hoztak és jöhetett a kb. 2 órás együttlét. Félhomályban, csak a folyosóról jött be fény + volt vmi éjszakai fény szerűség. Szopiztunk és nagyon boldogok voltunk!
Összességében nagyon csodálatos volt mind a 9 hónap, amikor vártuk, mind a szülés, amikor a világra segítettük és remélem, ugyanilyen lesz majd az élete is!"

másolat a friss kismamikból
Ann
annann

Szia Lányok és Babák! Kép

Óóóó Ann, nagyon szép születésstory, gratulálok Kép Ahogy olvastalak, szinte átéltem a sajátomat Kép Ráadásul a paraméterek is stimmelnek majdnem, csak Fanni kereken 3500 gr volt Kép
Plusz november 4-én született, csak szép baba lehet Kép

Fanniról annyit, hogy csúcs egy fazon! Újabban köpköd...azaz csinálja a szájával(nemtom hogy leírni, de nem az amikor a nyelvünkkel csináljuk, hanem az alsó és felső ajakkal...mintha autót magyaráznánk egy picinek), hogy brr-brr-brr jóadag nyál kíséretében Kép Ez nagyon tetszik neki. Még mindig sokat mosolyog, nevet, sosem sír! És be nem áll a szája! Kép

Tegnap csináltam neki sárgarépa-alma-banán pürét és nagyon ízlett neki, kanállal! benyomta az egészet Kép

Mostmár a fürcsit is élvezi, jókat vigyorog..és persze állandóan matat valamit. Ha felveszem kapaszkodik belém, és állandóan ülne. Ha az ölembe ültetem, úgy, hogy nekem dől, a fejét sosem teszi le, hanem tartja folyamatosan. És húzza fel magát ülésbe hasizomból...nem merem sokat ültetni, de legalább látom, hogy semmi baja. Még mindig nem fordul teljesen, annyi van, hogy nagyon felkeltette az érdeklődését a popsitörlő doboza, azt akarja elérni...dehát az a feje fölött van, úgyhogy kitekeredik rendesen Kép.

Nálam meg annyi a helyzet, hogy meg kellett ismételni a vizeletvizsgálatot, aztán majd meglátjuk, hogy mi a teendő. Mindenesetre nem fáj semmim szerencsére Kép

Zit: gratula Beni alvásaihoz Kép, nekünk nagyon bejött a különszobában alvás. Fanni nagyon nagyokat alszik így Kép

76Vera: a kórházban mi is kaptunk margaréta cumit, azis bejött Fanninak. Most van egy állandója, NUK napocskás. Feltünt, hogy a latexet jobban csípi, mint a szilikonosat Kép

A talival mi a helyzet?? Nekünk is jó semleges helyen...étterem, vagy ilyesmi, buliznánk egyet Kép

Na megyek, mert jön anyós hamarosan, aztán meg nyomulunk a Corába...már ezeréve nem voltam Kép

Szép Napot Mindenkinek! Kép
DBarbi

Sziasztok!

Jaj, Ann, olyan irigy vagyok rád, meg mindenki másra, aki átélhette ezt Kép sajna nekem a szülés , jó formán semmit nem jelent Kép így a te sztoridat bőgtem végig Kép

Volt már vki babája náthás??? Prücsök kezd szityogni, doki, védőnő szerint megelőzésként semmit sem tehetek, igaz ez ???? Levegőre alig merem kitenni ebben a hidegben.

Tali-ügyben...
Van az Újudvarban (III.ker.) az Artúr király kajálda, "igazi babás" hely, mert kézzel -lábbal lehet enni Kép ott tudom, h van galéria, amit ki lehet venni, kaja szupi és ami a lényeg SOK Kép
Ehez, mit szóltok, ott magunkban lehetünk pár óra hosszat... meg jövő7 szombaton ...
Ha van jobb ötlet várjuk ...

Megyek a szityogihoz, aki vigyori Kép
http://www.cg.hu/hg4ggv/anna.htm

Su
susie

http://www.cq.hu/hg4ggv/anna.htm a Prücsök webhelye ...

Su
susie

Susie!

Nekem nagyon tetszik az ötlet! Kép
DBarbi

Fanni "mutatványa" Kép

DBarbi
DBarbi

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantok, aztán megyek alukálni, mert ma a Manó is korán elaludtKép

Susie!
Anna gyönyörűűűűű!Kép megnéztem a képeket, de sajna az avit nem tudtamKép

Nekem is tetszik az éttermes ötletKép mi mennénk!
Tényleg lehet kispapit is vinni? Mert bennünket ő fuvarozna és ha nektek is jön esetleg a párotok akkor ő is maradna, ellenkező esetben majd jön értünkKép

Barbi!
Nagyon mozgékony ez a Fanni babaKép és még őt vittétek dokihoz... lököttek ezek az orvosokKép szemmel láthatóan nincs ezzel a lánnyal semmi bajKép
Nagyon kis ügyi! És az a harisnyaKép

Egy mai kép Bencéről a ma vásárolt Babygym alattKép

Kép

És most már tényleg húzok, mert hulla vagyok!
Jó éjt: Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Naaaagyon édesek ezek a képek!!!
DBarbi, az én Ádámom ugyanezt produkálja pelenkázás közben, ahogy már irtam is múltkor, egyre izgisebb ráadni normálisan a pelust...
Valahogy igy néz ki:
Kép

Zit, Vera, én is megnéztem a Babashop oldalát, hááát , én is tudnék válogatni...Kétlem,hogy külföldre is ugyanannyi lenne a postaköltség,meg hogy a csudába fizetném innen ki..Na mind1, azért megemlitem otthon élö anyukámnak, hátha van rá kapacitás. De azért elárulnátok,miért és hogyan kaptatok engedményt?(nem csak a törzsvásárlói van, van másmilyen is???)

Susie, sajnálom,hogy ilyen érzéseid vannak a szülésröl, most azon gondolkozom milyen is volt a Te szülés storyd, de nem emlékszem...
(Nekem meg olyan rövid volt, az egész,hogy mire felfogtam,hogy szülök,már vége is volt. Összesen 2 órát töltöttem ébren vajúdással meg nyomásssal , elötte aludtam rendesen az igazak álmát...)
Sajna Annád oldalát nekem nem nyitotta meg a gép, majd még késöbb próbálkozom!!!

Nálunk még mindig hó és hideg van, bár ma ideért némi meleg front, de 7végén már megy is el, úgyhogy Ádámkát mindig eszkimónak öltöztetem Kép

Kép
Na,mindenkinek kellemes hétvégét kivánok, aztán ha lesz idötök irjatok ám szorgalmasan!!
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Mostanában elég zűrös éjszakáink voltak, kivétel a tegnapi nap. Így jönni sem nagyon tudtam eddig.

Barbi: Ádi nagyon örökmozgó, mér Robó is feszítgeti magát pelusozás és öltözés közben.Öröm tisztába tenni őketKép. Nagyon édi ÁdámKép.

Vera: Benci egy tünemény, annyira aranyos. Nem tudom miért, de mindig Robót látom benneKép.Örülök, hogy jobbak az éjszakáitok.Nagyon szépen fejlődik Bence, és nagyon ügyi, hogy ennyit alszik már esténkéntKép.Terpeszpelust bírja még?

DBarbi: Fanni tényleg mozgékony, én sem igazán értem az orvosokat. Tényleg nem lehet , hogy a 4-et összekeverték a 7-el??Harisnyát hanyasat adsz fannira? Még nem próbáltam Robóra eddig, sokszort gondba is vagyok ha olyan gatyót adok rá, mert a zokni seperc alatt lent van és nem győzöm húzgálni. Most még a harisnya biztosan nem csúszik le olyan könnyen.Nem tudom, te mikortól adtad már rá?SárgarépaüréKép. Nálunk is Róbó állanóan ülne amúgy. Viszont a forgás nem megy már nálunk sem. Nem tudom, hogy ez normális e?Vagy csak a súlynövekedéstől nem akar egy idő után?De amennyire szeretett hason lenni, most annyira nem szeret.Corában jó volt?

Ann: szüléstörténeted nagyon megható. Kicsit visszagondoltam a mi szülésünkre is. Jó volt nosztalgiázni egy kicsit. Büszke anyuka lehetszKép.átéltem én is amikor Robó besárgult és kékfényezték őt is. Nem mondtak nekem semmit, nagyon megijedtem. A tejci nálam is lassan indult be, de szerencsére van még most isKép.Az első héten még Robó a sárgaság miatt aluszékonyabb volt, kevesebbet is evett, aztán meg hasfájóság jött, szóval bvolt minden. Azóta kézben alszik el, és szeret is kézben lenni.Ha még sárga egy picit a babád akkor a napfény is sokat segít neki, nálunk beváltKép.

Susie. Anna egy csuda édi leányzó. Nem semmi a fülbevalója semKép., nameg a kutyus(ha jól láttam), ami kitámasztjaKép Aranyos babátok van nagyon!!Nálunk Robó még nem volt náthás (kopp kopp), de a kis orra szokott eldugulni, olyankor kitisztítom és el is múlik a szipogás. próbáltadmár kitisztítani? Tali: nagyon jó lenne talizni, de úgy néz ki, hogy nálunk apa dolgozik szombatonKéppersze ha a többieknek megfelel az időpont ne miattam válasszatok má napot, bár nagyon kíváncsi vagyok már rátok. szívesen felmennénk Pestre apával csak azért , hogy találkozzunk veletek, remélem sikerül vmikor.Olyan jó lenneKép.

Zit:hasról átforduláshoz gratulaKép.

Edit: az este nálunk is ahsonlóan telik. A fürdés előtt (mi kb 18/ körül szoktuk), már egy órával tiszta nyűgi, de nem akarjuk még előbb hozni a fürdetést, mert akkor meg este nem alszik rendesen.Bár mostanában nem is nagyon aludt hajnalban. Éjfélkor felébredt és 3-4 ig fent volt, kivétel a tegnap este, mert akkor aludtunk egy picit. Nem azzal van a gond, hogy eszik ete, hanem, hogy nem akar aludni. nade nem is erről akartam írogatni, hanem arról, hogy estefelé nálunk is sokkal nyügibb.
Gratula az átforduláshoz, nagyon fejlettek vagytokKép.

Zsizsa: nem semmi kis manód szopási időpontjai. Biztosan ugrásban van éppen, bár nálunk néha a frontok is bazavarják a szopikat.

Tegnap anyájéknál, azaz mamáéknál aludtunk. Nem tudom, hogy most a helyváltoztatás miatt e, de képzeljétek 1/23 kor ébredt fel először. Itthon soha nem volt még ilyen. legalább aludtunk egy jótKép.Hétfőn kapjuk a szurikat, már előre félek tőle....Most többet kap , mert a 2. agyhártya elleni is esedékes.Sokan nem ajánlották az egyhártya elleni szurit, de most hallottam , hogy egy három hónapos baba ebbe halt bele, szóval áldom az eszem, hogy már az elsőt is időbe beadattuk.Igaz eggyel több szuri, de inkább legyen egy nyügi nap és védve legyen tőle....

Mindenkinek további jó hétvégét és jó éjszakát.

Anita és a ma 4 hónapos Robó

Mindenkinek jó hétvégét
anita77

Sziasztok Kép

DBarbi, tényleg nemtom mit akarnak a dokik Fannitól, szerintem is valamit elnéztek. A lényeg, hogy jól fejlődik és nagyon édes Kép Olyan fincsi pürét én is megkóstolnék, kielégíthetetlen az étvágyam: nemtom mekkorára fogok hízni, már előre félek Kép Kép Kép

Susie, Anna baba gyönyörűűűűű Kép A kedvencem még mindig az első képen a kis csomag Kép És milyen csini fülbevalója van Kép Én még nem tudtam eldönteni, h legyen e Hannának vagy ne.

Vera, Benci + new babygym csudajó! Kép Én is lassan azon filozok, h be kéne szerezni fejlesztő játékokat, de eléggé be vagyok ide szorulva (ahhoz meg Pestre kéne menni)
, remélem karácsonyig azért meglesz.
De most is olyan iszonyú köd van, hogy nem merem még szoktatni + az erkélyünkre a szél vhonnan füstszagot hoz folyton, de asszem ez már egész télen így lesz (sztem vki szénnel+fával fűt Kép)

Anita, mi már szerencsére nem vagyunk sárgák Kép És úgy tűnik, tejcsi is van elegendő Kép Bejött ez az akkor adok neki, amikor kér elv: ugyan totál összevissza van az egész, viszont így ő is elégedett és kaja is lett.

Jujjjj, az imént leittam a gyereket Kép Itt alszik szokás szerint a hasamon (de nem mélyen, kicsit mindig őrségben van ilyentájt) és sikerült kiöntenem fél pohár vizet, amiből rá is ment - szerencsére csak egy kevés...

Pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Hogy viselitek a rossz időt? Még szerencse, hogy Apa itthon van, különben biztos begolyóznék ettől a szürkülettől. De igy nagyon jó Kép
Zsoltika kapott nemrég egy szép játszószőnyeget, amit nagyon szeret, bár a feje felett lógó macikákat egyenlőre csak véletlenül ütögeti. Viszont nagy szemekkel nézegeti őket, mivel szép szinesek, + el is alszik a szőnyegen! Kép Most pedig csak hallgattuk, hogy miket gagyarászik, meg nyávog! Mint egy macska, mert miközben gagyogott, a keze a szájában volt. Jókat nevettünk Apával! KépKépKép
És mivel ma olyan jó kisfiú volt, tudtam főzni is egy finomságot: sajtos rakott pulykamellet. Már rég nem főztem értelmeset, ez most nagyon jólesett! Kép

Vera, megnéztem a babashop honlapját, a Brendonnál tényleg olcsóbb Kép Mi a Tesco-ban vettünk a múltkor nagyon szép plüss rugikat, body-t pedig a Corában Kép Ezek is nagyon jó áron voltak, és a minőségükkel is teljesen elégedett vagyok. Egyenlőre most ennyi elég is, aztán majd lehet, hogy én is rendelek tőlük Kép
Babygym nagyon jó! Nekünk játszószőnyeg van, rakok is fel róla fotót.

Zsizsa, nem semmi, ahogy Gabó szopizik! Ez valóságos rekord! Még mindig igy van? Néha nálunk is gyakrabban igényli a cicit, de aztán elmúlik ez az időszak.

Susie, miért éreztették veletek, hogy rossz szülők vagytok? Mit mondtak?

Edit, az esték nálunk sem könnyűek! Zsoltika is sokszor nyűgös, ide-oda teszegetem, ringatom. A fürdetés viszont mindig jót tesz, utána sokkal vidámabb, sőt annyira felélénkül, hogy órákig ébren van este, pedig mi már aludnánk... Segitett a cumi? És mi volt a kontrollon? Kistesó: mi biztosan várunk 2-3 évet! Kép

Szisz, nálam csomó keletkezett a mellben, ami fölött a bőr kipirosodott. Valamiért eldugul a tejcsatorna, igy egy hosszú, orsó alakú csomó képződik. Nekem annyira fájt, hogy Zsoltikát sem tudtam felvenni, hisz nyomta a cicit Kép Az egészben azonban a láz a legrosszabb, fejfájással társulva. Nekem szerencsére sokat segitett anyukám, sokat tudtam pihenni és igy gyorsan kilábaltam a bajból. Remélem Te jobban vagy!

DBarbi, Fanni nagyon ügyesen fordul, és fantasztikus lehet, ahogy kajálgat! Ügyes lányka!

Barbi, Ádám eszkimó Kép Hány fok van nálatok?

Ann, nagyon szép a szüléstörténeted, kicsit hasonlit az enyémhez Kép antibiotikum + oxytocin, a labdán én is ücsörögtem. Jó volt olvasgatni. Vannak-e képek Hannáról?

Anita, gratula Robó alvásához! Pedig ő már nagy baba, azt hittem végigalussza már az éjszakát. Nálunk szép lassú fejlődés van alvás téren, de 5 óránál többet nem alszik Zsoltika sem egyszerre. Boldog 4 hónaposságot! Kép

Alvás: nálunk Zsoltika nagyon keveset alszik napközben. Néha elszunyókál félórára, vagy még annyira sem, és este is nagyon virgonc. Pedig sokat mozog, ha lerakjuk folyton jár a keze-lába. Sokszor látszik is, hogy álmos, de azért sem aludna. Este 11 körül szokott elaludni, reggel 8 körül már ébred. Szerintetek elég ennyi alvás? Kicsit aggódok emiatt...

Mára ennyit tudtam irni, jó éjszakát mindenkinek!
Sziasztok: Gabi

Kép

pgaboka

Sziasztok!

AnnAnn: Balu fején volt már minden Kép Morzsa, leves, ketchup... Kép

Az éjszakáink elég gázosak. Ma pl reggel 7-kor kerültem vízszintesbe.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Sűrű napunk volt ma nagyon Kép Reggel 10-kor indultunk, végülis tegnapelött nem voltunk a Corában, mert Fanni egész nap nem aludt, így nem mertük elvinni, nyűgös volt Kép Ma ott kezdtünk (törökbálinti), jó sok időt eltöltöttünk...meg egy adag pénzt elköltöttünk Kép
Ezután átmentünk az Auchanba ebédelni, jól bekínaiztunk, fincsi volt Kép
Az Auchanban van egy bolt, lámpabolt, ott vettünk Fanninak nightlightnak egy macilámpát...olyan, mint egy gumimaci-cukor, tökari, az fog éjjel világítani neki Kép
Ezekután irány a Brendon....ott kinéztünk egy hintát Kép, amit Fanni anyuéktól kap majd Karácsonyra, addigra már stabilan fog ülni...ez 15 kg-ig jó. Azért még megnézik anyuék a Madrinában is (Apukámnak az a kedvenc boltja) Kép
Így értünk haza úúgy 3/4 17-re....Fanni tökjól bírta!!! Kép

És ami a HAB A TORTÁN, hogy oldalrafordult többször is!!! Kép Énis látommár, hogy semmi gond vele...kivi vagyok, mit mond majd a gyerekorvos az 5hós oltáson?!?! Kép

Barbi: Ádám nagyon édes, jó az a téli ruci rajta Kép Majd énis lekapom Fannit a manósapkás ruhájában Kép És tényleg ugyanaz a mozdulat a pelenkázón Kép nálunk is érdekes a pelenkázás-öltöztetés, tekereg mindenfelé Kép

Anita77: harisnyából a legkisebbet, asszem tán 1-es. Van neki 4 db, én mindig adok rá + zoknicipőt. Akármi van rajta, harisnya az tuti! A zokni önmagában azonnal lent van nálunk is Kép Ma pl plüssgatyóban volt, alatta harisnya, zokni, zoknicipő...sétálni ha viszem: harisnya, melegítőgatya, zoknicipő és kezeslábas Kép Az a biztos!
Sztem te is megnyugodhatsz, ha Robó nem forog...én tisztára bepánikoltam, de nem kell! Nálam is kimaradt anno ez a mozdulat...és én (anyum úgy emléxik,) hogy nem is másztam. Fanni is csak ma forgult oldalra magától...a földön...a játékáért nyúlt.
Amúgy hallottam olyat is, hogy ha picit megszalad a súlyuk, akkor nehézkesebben is fordulnak...lustábbak
Télapóra kap majd egy játszószőnyeget ( a Corában 2990 volt asszem, tökjópofa), akkor majd lesz értelme hason lennie...addig nincs miért...hanyattfekve szeret játszani.Kép

AnnAnn: ezek a kaják nem hízlalnak, nekem is ízlenek amúgy Kép

Gabi: nagyon klassz a játsuószőnyeg, és nagyon édes Gabó, ahogy alszik benne Kép
A Corában énis néztem a bébirucikat, tényleg nagyon klasszak...a Brendon árai nagyon durvák szerintünk Kép Néha mondjuk ki lehet fogni egy-egy darabot, ami megéri...
Vettem gyorsan Fanninak inni (Brendonban) Mildi üdcsit 4hós kortól...250 ft volt...valami ilyesmi, dobtam egy hátast!Kép Auchanban pl egy 100assal olcsóbb!

Egy mostani kép: Kép

Elég hosszú lett, akinek nem írtam sorry, de mostmár mennem kell Kép

Pusszok: DBarbi és a holnap 5 hónapos Fanni Kép
DBarbi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?