Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Edit:Szoritok,hogy mihamarabb regenerálódj,és gyere vissza közénk.
Remélem gyorsan megoldódnak a problémák..
Vagy ha segit,hogy kiirod magadból,mi nagyon szivesen meghallgatunk...

Kaja:Én adtam Rékának boltban vásárolt sárgarépát.Nem tudom,hogy ha ártott is neki,akkor mikor jelentkezik.
Bár mostanában csak üveges kaját eszik,azt is fel kell turbózni krumplival,mert nagyon higak neki.Már amennyit bele lehet imátkozni,mert csak az édes dolgok csúsznak könnyen.
Viszont már mi is kóstoltuk a szilvát.Nagyon izlett neki.Ettünk már málnás,és eprel bébigyümit is,és nem lett kiütésünk.

És én is teszek egy pici sót a főzővizbe.

Kép

Kép
ancsa03

Kia :D
Isten éltessen sokáig!!! Boldog szülinapot!!
Mire nem jó az iwiw :wink:

Krisz :D
Jajj, remélem, hogy nem értettél fére...nekem semmi bajom az üveges kajával, csak a zöldségeset nem eszi Marci...illetve itt nagyon kicsi a választék :cry: Már négy boltban is néztem, s a "korosztályos" kajákból nem sok van :cry: Otthon voltunk, akkor volt egy csomó variáns, láttam, de hát nem akartam elszállítani a fél Budapestet :lol:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Edit :D
jaj, te szegényke! Sajnálom, hogy most te is belekerültél egy aktuális gödörbe és kívánom, hogy hamar ki is kerülj onnan. Több pihivel, saját programmal, kibeszéléssel, mert egy ilyen mindig jókedélyű lányon nem foghat ki semmi sem, meglátod! :wink:

Szilvi :D
tündér lehet a két fiú együtt! Hát hiába, a nagyobb korkülönbségnek igen is remek velejárói vannak. Én örülök, ha Juli önszántából ad egy játékot Sárának. :lol: A babaétel-készítéssel én is hasonlóan voltam: a gyümiseket viszonylag szívesen elfogadta Julcsi, de a zöldségeseket egyáltalán nem (mondjuk sztem is szörnyű büdi-konzerv-szerűek). Volt, hogy kevertem neki, mint Kriszta is: bébiételes őszibarihoz raktam főtt rizst, pici husit, vagy ami még egy ideig bejött, az a zabpehely almával, körtével, esetleg céklával - mind alapból édesít.

Drumka :D
Isten éltesse Barbit! Én azt vettem észre, h Sára front és fog függő. Tegnap pl. aludt napközben 2x 2 órát (azt sem tudtam, mivel üssem el az időmet, ilyen még nem nagyon volt :lol: ), aztán ma meg egy vacak éjszaka után épp 15 perce bírtam először elaltatni. Ki érti ezt!!! :lol:

Dominika :D
sztem ennyi idősen nem olyan rossz az a negyed üveg kaja. Bár lehet, h rossz viszonyítási alap Juli, aki világ életében szükséges rosszként tekintett az evésre. :lol: Ezen felbuzdulva utána néztem: ő 8 hónaposan egy nap összesen evett meg kb. 200 g valamit. A többi még ekkor is tej ill. később tápszer volt.

Cas :D
hát mit ne mondjak, átérzem a hiszti-helyzetedet, mert nálunk uez a helyzet. Próbálok nagyon következetes lenni vele, de Juli nagyon sokszor szokott "kötekedős" hangulatban lenni, amikor a fehér is fekete neki. Igyekszem minél rafináltabban megfogalmazni a kérésemet. Pl. nem azt mondom: vegyük fel a cipődet, mert indulunk a boltba (mert elindulni vele bárhová, nem egy leányálom - mindig olyankor akar játszani :? ), hanem: a kék szandált vagy a sportcipőt akarod felvenni? Így aztán nem az a kérdés, hogy akar-e gyalogolni velem, d mégis úgy érzi, van választási lehetősége.
Mondjuk, gyakran van, h semmi nem használ, mert bal lábbal kelt fel (vagy esetleg a kedves édesanyja is :shock: :lol: ), ilyenkor aztán jó mérgesek vagyunk egymásra, aztán lehiggadunk és kölcsönösen megbocsátunk... :lol: Akkor nálatok is vannak földön fetrengős őrületek? És ezt hogy bírod? Julinál az a legjobb, ha nem veszem észre, mert ha bármi kommunikációt akarok kezdeményezni, még jobban behergeli magát. Ha meg poénkodni akarok, elkezdi kiabálni, hogy Neeeeeee. :lol:

Na, megyek csinálok egy jeges kávét vanília fagyival (mert megérdemlem). 8) - Alszik mindenki! :lol:

KM

Kép
Kép
kismok

Szilvi!

Dehogy értelmeztem félre!!!!! :lol:
Csak leírtam a "szakmai" részét a boltban kapható trutyiknak.
Ebben a témában sem lehet eléggé okos az ember.

Ancsa!

Szép az új vonalzótok!!!
Bolti répa, ha ártott is valamit, az nem most derül ki. Az a helyzet, hogy nem lehet minden későbbi betegségnél automatikusan azt mondani, hogy na te azért vagy allergiás, mert anyukád dohányzott terhesség alatt, vagy rosszul tápláltak kiskorodban, vagy azért mert túl sok tejet ittál, vagy azért mert agyonfertőtlenített környezetben éltél és nem talákozott az immunrendszered allergénekkel.
Ez is csak 1 valószínűsítő tényező, a sok más mellett.
Amúgy az epres, málnás és más magvas bébiételekből egy speckó eljárással kiszűrik az allergizáló apró magvakat. :lol:

Kismok!

Földre fetrengős hiszti: 1x próbálta a fiam. Ledobta magát visított, mint egy malac és fekve toporzékolt a földön közbe verte a fejét is.
Elővettem apáink módszerét. Bementem a konyhába, eresztettem egy lábas jéghideg vizet és ráöntöttem.Tudom, hogy drasztikus, de bevált.
Soha nem csinált ilyen jelenetet többé.
Lightosabb hisztit igen, de ilyen keméynet nem.

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Csillának jön a második foga, elég nyűgi. És ma kopácsolnak is (felújítják a tetőt), így nem nagyon megy az alvás.
Most legyűrtem őket, és nekem is járt a kávé (Csilla ma 1/4 6-kor kelt! :lol:). Kismok, a fagyi jó ötlet, bár így is elég szép nagy a fenekem?! :lol:

Hiszti
Földön fetrengést egyszer csinált Sebi, kb. 1 éve, szép meleg idő volt, így nem zavartattam magamat, hogy a járdán fekszik. Megvártam míg lehiggadt. Amikor abbahagyta, megszeretgettük egymást és megbeszéltük, hogy ez nem volt vmi okos viselkedés, többet ilyet ne csináljon. Egyszer-kétszer még próbálkozott, de nem ért el vele semmit, és szerencsére elfelejtette.
Azért persze ő is tud üvöltve hisztizni, ha vmi nem úgy van, ahogy ő akarja. Ilyenkor először megpróbálom észérvekkel megértetni vele, hogy mi a helyzet. Ha nagyon a hiszti elején vagyunk, akkor sikerül elterelni a figyelmét és/vagy felfogja a szitut, és abbahagyja. Ha már jobban belehergelte magát (pl. fáradtabb), akkor a "Kérsz egyet a fenekedre?" vagy a "Megmossuk hidegvízzel az arcodat?" kérdésre általában észre tér (mert mindkettőt elkövettem egyszer, amikor nagyon hisztizett, és szerencsére elég rossz emlék ahhoz, hogy elég eszébe juttatni).
Illetve mostanában, hogy már megtanult orrot fújni, néha azzal is el lehet terelni a figyelmét (úgyis folyik a bömböléstől), és akkor míg odakoncentrál, meg veszi hozzá a mély levegőket kizökken/lehiggad többnyire.
No meg a szokásos "HOgyha most azonnal befejezed a hisztit, akkor ez és ez lesz (vmi pozitív dolog)" is be szokott még válni.

Elindulás
Én megőrülök, mert itthonrón soha nem akar elindulni, máshonnan meg soha nem akar hazajönni. Nagyon ritka az, hogy sikerül vmi olyan csábítót kitalálnom, hogy szó nélkül vegye a cipőjét! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

Második foooog???? :shock: :shock:
Nekünk még egy sincs! Csillából fogpaszta reklám lesz? :lol:

A Te módszered is jó hisztire, ezt én is alkalmazom majd. (csak bírjam idegekkel)
Az apja és az anyja is elég hisztis, már előre rettegek......

Kép

Kép

Kép

dominika1

Annyi féle módszert leirtatok a hisztire,hogy mire elérjük a dackorszakot, akkora tapasztalatom lessz,hogy csak naaaaa.... :lol: :lol:

Mi is beállunk fogpasztareklámnak,mert nekünk is kint van a második fogunk....

Kép

Kép
ancsa03

Tyűűűű mennyi fog!
Nekünk meg egy szál se.
Bár a fiamnak pont az első házassági évfordulónkra jött ki, ami azt jelenti, hogy 8 hónapos volt.
Akkor még várhatunk.... :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Jáde
Köszi az okosbaba lapot :wink:
...már fel is iratkoztam a hírlevélre.

Cas és Ancsa
Gratula a fogacskákhoz! :lol:

Cas
Szegény Sebi... Sajnálom, hogy ilyen allergiás és ennyire érzékeny a bőre..
Nagyon nehéz lehet így...
Mindenre oda kell figyelnetek. :?
Csillának BOLDOG HÓFORDULÓT (utólag)!

Ancsa
Szép az új vonalzótok! :wink:

Edit
Remélem hamarosan újra írsz.
Jobbulást!

Köszi Szilvi :lol:
Tényleg sokmindenre jó az iwiw :P

A Hiszti
Ettől én is félek... Remélem jól fogom majd kezelni.
Azt tudom, hogy nem szabad "üzletelni" a gyerekkel.
Szeretnék majd nem csak az anyja, hanem a barátja is lenni és mindent megbeszélni vele... de azért tudnia kell, hogy én vagyok a főnök :P

Kriszta
A hideg vízes dolgot ismerem :lol:
Az öcsém is így járt régen :lol:
...és hatásos volt.

Mi még jól vagyunk, bár érzem magamon, hogy elkaptam Apától...
Kezd fájni a fejem.. :?
Ő még most is lázas, köhög..
Szedi az antibiotikumot, a lázcsillapítót :(
Remélem Manó nem kapja el...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

fog nuku
Szilvi! fél kg Spenót! kétszer váltott víz, főzőlével, 1krumplival két csapott teáskanál cukorral turmix. Első nap sütőtökkel kevertem.
Edit! Szeretlek!!!!

Kép
nyafi

Fog
Még nekünk sincs...
De most le is állt a nyáladzás és a rágcsálás.

Hozzátápi
Én úgy akarom majd, ahogy pl. a Kismama naptárban is van...

Nem szeretném, ha allergiás lenne valamire.

A 6. hónaptól:
alma+ őszbarack+ meggy+ burgonya+ sárgarépa+ sütőtök+ cékla+ gesztenye+ gabonapelyhek (búza, zab, rizs, kukorica)

(Azt hiszem Cas is ezt írta.)

7. hótól:
banán+ körte+ cukkini+ saláta+ brokkoli+ fehérrépa+ zeller+ tök+ uborka+ csirke+ pulyka+ petrezselyem+ kapor+ metélőhagyma....

stb...

Jó éjt!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok Lányok!

Nagyon szeretnék jönni, de most is csak bekukkantottam. Csongor továbbra is nagyon keveset alszik és képtelen vagyok utolérni magam. Egyszerűen a napi 3-4x-i 30 perces alvások (ma volt 20 perces is) semmire nem hagynak időt. Mivel már főzök neki is és a Férjemnek is (sajnos neki nem rendelhetek kaját, mert nagyonnem szereti ezeket), illetve napközben a Férjemet is el kell látnom a normál napi háztartási munkák mellett, egyszerűen nem jut már időm a fórumra.
Alapvetően jól vagyunk. Csongor tünemény és tele van energiával a fentlétek alatt (fogalmam sincs hogyan csinálja). Hétfőn megütött egyszer a 4 órás fentlétet és úgy képzeljétek el, hogy csak kb. az utolós fél órában volt fáradtabb.
Rengeteget beszél, visítozik, kiabál :) és állandóan ülni akar. Már mindenhonnan nyögve próbálja felemelni a fejét, hogy felüljön, de a kis drága még nem jött rá, hogy talán oldalra kellene fordulni és úgy próbálkozni.

Sok puszi nektek és ahogy tudok olvasok és jövök.

Sziasztok,
Réka

ui.: Kia, maradtam a 2 kilónál, aztán miután abbahagytam még lejött 1 kiló :?: Most szénhidrát szegény kaját rendeltem, így azt eszem este amikor már nyugi van és napközben inkább csak egy-egy joghurtot, gyümit, zöldséget..., Meglátjuk!

Kép
solymosy

Nyaralást mi úgy oldottuk meg, hogy jönnek anyósék is, kiveszünk egy apartmannházat, ami 300m-re van a Balcsitól, és 11 után hazamegyünk ebédelni, aludni, aztán vissza a Balaton. Viszünk kacsaúsztatót, abban sztem ellesz valami árnyékos helyen. Amiatt se mentünk hotelbe, hogy Nyafi kutyának jó legyen.
Más. Voltam a kiscsajjal tegnap a Heimpálban, megnézték miért szörcsög, állítólag nagy az orrmandulája. Kaptunk egy gyógyszert, most fogom először használni, ha az nem használ műtét. Szurkoljatok! Otog. otomycin. Valaki hallott már erről az orrcseppről? Fel kellett hívni az orvosomat, mert lehet Abigél is porphyria érzékeny mint én, hogy kaphatja e, azért csak mátol adhatom, mert tegnap nem tudtam elérni. :evil:
Ja, és 3-as lett a tegnapi vizsgám. Már csak egy van, és utána jön az uccsó év.

Kép
nyafi

Nyafi!

Az a lényeg, hogy görbült!!!! Megy a drukk-drukk a következő vizsgára.
Orrcsepp: sajna (vagy inkább szerencsére?) nem hallottam még erről az orrcseppről.

Mi ma veszünk úszómedencét, ilyen vízforgatósat , no nem valami bazi komolyat, hanem egy ilyen családi pacsálósat.
Az nekünk bőven elég, asszem abba is bele lehet fulladni: :lol:
Nekünk idén is ez lesz a nyaralás, nomeg a balcsi. Mi nem alszunk sehol, mert az állatkákat el kell látni. Más meg ne jöjjön az én házamba "virágot" locsolni...

Réka!

Fú én marhára nem irigyellek! Én se sokat haladok a csajtól, de legalább napközben hagy pár szabad percet és délután van egy nagy 3 órás alvása.
Abban sokmindent meglehet csinálni.
Oh és a fiam egy hatalmas segítség.

Kia!

6. hónaptól adsz neki glutént majd?Én nem tudom mikortól érdemes bevezetni.....
Nekem sajna már nincs egy csepp tejem se.

Képzeljétek, meglett a vérkép eredménye!
Domi vérszegény.
Most kapott vas cseppeket, ezek után majd nem tudom, hogy a hozzátápitól, a fogzástól, vagy a cseppektől más a széklete... :?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Edit!

Ezt Neked küldjük, hogy gyógyuljon a lelked!

Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok,

Na.
Az elmult napokban nem nagyon tudtam irni, csak par linket kuldtem. Most is sietek (adobevallas, mosogatas, vasalas, gyed intezese, stb). Szerencsere magamat mar reggel rendbe raktam.

Fejlesztes:
Hat azt nem tom, hogy ezzel az okosbaba modszerrel mennyire lehet zsenit nevelni. Abban en nem nagyon hiszek, hogy pl. egy kisgyerek igy tobb nyelvet megtanulna anyanyelvi szinten (de ennek jobban utana kene olvasnom hogy ebben allast tudjak foglalni). De ilyenek nekem sem celjaim. En arra akarok ramenni hogy idoben meglassam, mihez van talentuma, es ott segitsem, ill. szeressen tanulni, erdeklodo legyen. Teljesen mashogy tanul az ember ha kenyszerbol kell tanulnia valamit vagy azert, mert erdekli. Persze minden gyereknel van egy altalanos erdeklodes, hogy minden erdekli oket, azt meg nem tudom, hogy mikor van az a pont, amikor elkezd egy (vagy tobb) tema irant erdeklodni. (Ennek is majd utanaolvasok) Ez a modszer viszont erre szerintem jo, hogy meglassam mire fogekony, mi erdekli foleg mar 5-6 eves koraban.
Mindenesetre en vegul megrendeltem ezt az oktato cd-t vagy mit, 7000 Ft-ot mas hulyesegre is elkoltok, meg a napi 10-15 perc foglalkozas se sok. De meg vegzek kutatomunkakat a neten ezen a teruleten, jobban kepben akarok lenni hogy tenyleg mit erdemes (a szereto, stabil csalad biztositasan tul) egy gyerekkel csinalni, ha talalok jo oldalakat es valakit erdekel, elkuldom.

Hozzátápi:
Milyen furcsa, en legtobbszor ugy lattam/latom, hogy a tejcsiert folytatott kuzdelemnek soha nem lesz vege, es orokke fog tartani az, hogy kevergetem a tapszert, meg fejek mint egy fejostehen...
De tok jo, hogy ennek is vege lesz! (Hogy varom mar...)
Jo latni a maszatos babakat, hogy itt szinte mar mindenki eszik mindent! Balint holnap lesz 5 honapos de meg nem mertem neki adni semmit a tejen vagy tapszeren kivul. Pedig mar vettem jo bebieteleket 4 honapos kortol, de aztan vegul mindet en ettem meg vagy a ferjem :D
Balint 4-szer eszik naponta, 230-250 ml-eket, ebbol egy etkezese altalaban ami anyatej, a tobbi tapszer, es amugy tok jol elvan veluk.
En neztem a bebieteleket, de az a bajom veluk, hogy a 4 honapos kortol adhatokban olyanok is vannak, amit igazabol csak kesobb lehetne nekik adni (karfiol, malna, narancs, stb). Igy ugy lattam hogy csak par van, ami egyaltalan szoba johet.

Meg valahogy meg nem tudom ravenni magam, hogy adjak neki egy darab fott krumplit, amiben mar szinte nincs semmi vitamin???
A tapszerben is sokkal tobb vitamin meg asvanyi anyag van.
De tartogatok a hutonkben egy bio almat amit meg anyank hozott videkrol, majd annak a levet kostoltatom meg vele... Csak azt nem tudom, mikor, hogy kivarjam-e meg a 6 honapot?
:shock:

Ja, mondani akartam, hogy az Intersparban en szoktam bio zoldsegeket venni (repa, krumpli, paradicsom, citrom, stb. a zoldseg-gyumolcsreszlegen vannak kulon kis elkeritett helyen), es nem annyira dragabb a nem bional. Raadasul osztrak, ill. nemet termekek, aminek a "biosagaban" en jobban megbizok mint a magyarban...

Edith,
Fel a fejjel! Irj, hogy tudunk-e segiteni. Ha nem, akkor is :)

Fu, ez jo hosszu lett! :oops:

Szep napot mindenkinek!
_jáde_

Sziasztok!
Gyors bekukk, hogy jól vagyunk, megvagyunk. Asszem Barbi rájött, hogy jobb fentlenni mint aludni. Igy marad a napi 2X 20 perc alvás. Ma már majdnem egy egész üveg alma-banán- pipihusi kaját evett meg. Rohamosan nő az étvágya. :lol: Nekem már rég nincs egy csepp tejem se. :( Ő is állandóan ülni vagy állni akar. Ha ölbe vesszük úgy áll mint a cövek. :lol: ma kacsahúslevest főzök, lehet hogy megpróbálok egy kis répát adni belőle, hátha izleni fog neki. Sajnos nekem is csak este a lefektetés után van időm a házimunkára, igy szinte minden nap éjjel 1-nél hamarabb nem kerülök ágyba, 2-kor meg Barbi ébreszt. Jó esetbe a következő ébredés 4 körül van de van hogy óránként nyöszörög.
Megyek mert a 20 percből eltelt 10 és még semmi hasznsat nem csináltam. :lol:

drumka

Kriszta,

Azert evett olyan soxor Domonika, mert verszegeny? Nem ertem az osszefuggest... Persze nem vagyok orvos...
_jáde_

Viki!

Az igenis hasznos, hogy itt vagy velünk és írsz!!!! :lol:

Jáde!

Jó sok ügyintéznivalót hagytál magadnak mára!
Én már beadtam a GYED igényemet. Jövő héten húzok állásinterjúra is.
Hozzátápi: ha tudsz még várni, akkor a 6 hónapos kort megvárhatod.
De az almát már sztem nyugodtan megkóstolhatjátok.
Mi sem eszünk még sokmindent, egyelőre csak primőrök vannak, vagy az üvegesek....

Én is néztem a sparban a bio dolgokat, de hamarosan terem a kertben a sok finomság, és megyek nagyanyámhoz kunyerálni.
Én a hatalmas kijelentésemmel ellentétben idén nem csináltam konyhakertet. :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Jáde!

Nem, nem azért. Védőnőm szerint a sűrű evésben sincs semmi rossz.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!
Újra itt köztetek,örülök!!!!
Remélem nem küldtök el melegebb éghajlatra. :D
Végre sikerült.Kaptam egy új jelszót.Hogy ez miért nem jutott eddig eszembe :oops: ,hogy írjak a moderátornak,köszönöm ANCSA!!!!
Most már remélem többször tudok jönni(remélem a fiam is így gondolja).Olvasgattalak titeket,nagyon édesek a gyerkőcök.Nőnek mint a gomba. :D
Betegek vagyunk de már remélem múlóban van.Én kezdtem megfáztam 2 hete ,elkapta tőlem a gyerek,utána 1 hétre rá elkaptam valami hányós,hasmenéses vírust.Tegnap apán jött ki.Mára már jobban vagyunk,nekem és a gyereknek még folyik az orrunk és nekem fáj a torkom.
Levinek jön a foga nagyon szenved szegénykém.Vasárnap lesz 6 hónapos.Egy kis energiabomba.
Megpróbálok becsatlakozni hozzátok ha nem bánjátok.
Most mennem kell mert eddig bírta a kislegény,hiszti. :D

Jó éjt nektek

Sziasztok
szilvi17

Kép
Levi baba 5 hónapos ezen a képen
szilvi17

Kép
Ezt kb 1 hete fényképeztem.
szilvi17

Sziasztok!

Szilvi
Örülök, hogy be tudtál lépni :wink: :lol:

Még Zsófi nap van :lol:
Kép
...ha most tartjátok Gem!

Nyafi
Remélem használ a csepp!

Kriszta
Remélem Domi is hamar meggyógyul!

Nekem nagyon fáj a fejem...
Van egy kis nátha, szerencsére csak hőemelkedésem van / volt.
A tej kicsit kevesebb volt nappal és este, de most már ismét tele :wink:
Nappal 2x adtunk Levinek sütőtököt (Kecskeméti).
Csak egy fél üveggel evett össz. Holnap megeszi a többit.
Ízlet neki. :lol:
Adtam, mert a két cici után még éhes volt. :(

Ma voltunk a Rossmann-ban.
Vettük 5 hó-tól adható kajákat. 159 FT (Kecskeméti) Csirkés, zöldségesek...
Remélem majd ezek is bejönnek Levinek, bár ezekkel még várok.
Hozzá kell szoknia a többi (egyszerűbb) ízhez...

Maszkban vagyunk Apával.
Már nagyon unom... húú de kényelmetlen :?

Tényleg megyek aludni...
Levi már 22 előtt elaludt :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Na, sziasztok!

Köszönöm kedves szavaitokat, igazán jólestek, csak az a helyzet, hogy saját magamon kellett segítenem. Illetve a családban megoldani a problémákat.
Mondjuk olyan nagy baj nem volt, csak a mostani fáradt, ingerlékeny állapotomban elég a kis szikra, hoyg robbanjak. Kedden kb. 2,5 órát nem voltam itthon, húgommal voltunk estélyiruhát venni neki és a férjem telefonált időnap előtt, hogy mikor megyünk már, mert otthon elszabadult a pokol. Nohát, az volt a kérdésem,a mikor hazamentem, hoyg: És nem takarítottál, nem főztél ezalatt? :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: Nem kellett ilyesmit csinálnia, ő sem mondott soha ilyet, csak szemléltetésképpen mondtam neki, hoyg tudja, mialatt néha pokol van a lakásban, nekem más dolgomat is el kell végeznem. Emiatt aztán írtam, hoyg csípős volt közöttünk a hangulat, amit csak tetéz a Kriszta dacossága miatti ingerlékenységem. Már annyira belefáradtam a következetességbe (pedig muszáj tartanom magamat és az eddigi elveket, tudom), az az érzésem sokszor, hoyg mást sem csinálok, mint lebeszélek, szidalmazok, hangot emelek, fenyegetek. Persze, nem így van, próbálok én is cselt, furfangosságot bevetni, de nem mindig eredményesek.
Szóval, kicsit betelt a pohár, de azóta jöttek rendbe dolgok. Mintha Kriszta sem annyira akaratos kedd óta.

Nem tudom, mennyire tudok ma még jönni, de szaretnék. MAjd meglátjuk. :) Próbálok aztán reagálni is. Puszi mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith
Fel a fejjel!!! Átérzem, min mész keresztül, ez bizony a kis korkülönbség "átka" az anya számára (nálunk pontosan ugyanez a rumlis élet zajlik!), de később sokszorosan megtérül, amikor összenőnek a tesók, és a legjobb játszótársai lesznek egymásnak! Szóval kitartás!
(Legalábbis én is ebben reménykedek! :lol:)
Amikor én is úgy érzem, hogy napok óta egész nap csak veszekszek mindenkivel, akkor elhatározom, hogy holnap nem fog felidegesíteni semmi. És akkor tényleg nem hagyom magam, a többiek csinálhatnak akármekkora hülyeséget, hisztizthet Sebi amennyit akar. Nem vagyok hajlandó izgatni magamat. És akkor ezzel a kis szusszanással van erőm másnaptól tovább csinálni "rendesen" az életünket.
(Azt már csak zárójelben teszem hozzá, hogy már nemtom hol olvastam, vagy tán pszichológia előadáson hangzott el anno, hogy amennyire fontos a következetes nevelésnél a pozitív viselkedést MINDIG jutalmazni, annyira a negatívat érdemes kiszámíthatatlanul "büntetni". Tehát egyszer ugyanazért a tettért lehet szigorúbban, máskor enyhébben büntetni. A legtöbb gyerek ugyanis gyorsan megtanulja: ha ezt csinálom, ez lesz - bevállalom a büntit! De ha nem tudja mire számíthat, akkor nem lesz olyan bátor! Könnyebb sakkban tartani, és jobban meggondolja, hogy a negatív viselkedést vélasztja-e... Remélem érthető amit írok?)

Kép
Kép
Kép
cas

Az előbb elszállt minden, így most "cimszavakban":
Nyafi :D
Gratula a vizsgához! Én is szeretnék majd egy nagyszülős nyaralást :wink: de most még nem tervezek semmit.

Jobbulást Nektek! Szerintem az anyatej Levinek védettséget jelent :roll:

Edit :D
Örülök, hogy jöttél, kitartás!

Nagy fiam nekem is hatalmas segítség, amire nem is számítottam.
Délután úgy kapja ki a kezemből/hordozóból/ágyból Marcust :lol:
Evés: nekem is azt mondta az otthoni (magyar) dokinéni, hogy négy óránként evés szigorúan, de őszintén nem tudom, s nem nagyon akarom tartani :oops:

Cas :D
Gratula a fogacskákhoz! Ügyes vagy következetességben(bár ezt tudjuk, hogy te ügyibogyi vagy :lol: ) Jók az ötletek, én is próbálok "raktározni"

Ancsa :D
Nektek is gratula a fogacská(k)hoz!!!

Szilvi :D
De jó, hogy újra itt vagy!!(Bocsi, hogy nem válaszoltam iwiwen, de nem is jutottam azóta odáig :oops: így ég a pofám :oops: )

Jade :D
Én is olyasféle igazi paramami vagyok, de nem tudod ám mindentől megóvni majd KisHercegeteket, így szerinem, mivel már nem csak anyatejes (én azt hittem, hogy elég neki, amit fejsz) már nyugodtan elkezdheted az ízek próbáját!! Ez a hat hónap (szerintem) nem szentírás!

Viki, te energiabomba :lol:
Éjjeli házimunka :shock: na erre tuti, hogy nem tudnám rávenni magam :oops:

Réka :D
Nem irigyellek, Marci azért átlagban többet alszik+éjjel is alszik (kipp-kopp)...Van Csongrnak hintaszéke, járókája?? Mert napközben már szerintem kell hagyni őket (ha csak 5-10 percet bírnak is) egyedül játszani...Elvileg akkor is lehet csinálni ezt-azt. Én néha tudok vasalni, teregetni (nagyon szereti nézni a ruhákat) :) bár a vasalóra volt egy időben "alleriás" (amikor elkezdem, akkor elkezdett nyüszögni vagy akkor ébredt fel, stb..)

Na ez volt nálam a rövid verzió... :oops: :lol: remélem, hogy senkit nem hagytam ki!

+1 kérdés: Mikor teszitek lejjebb a matracot az ágyon/járókában???
Már anyum és egy két gyerekes barátunk is mondta, hogy az ideje, s hétvégén meglépjük azt hiszem :roll: Hasra is úgy fordult először, hogy reggelre úgy találtam az ágyában, nem szeretnék rossz meglepetést :roll:

Hajhullás (+1x): nekem is őrülten hullik, úgy félek, hogy Marcus "benyeli" valahonnan :cry:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

hogy az ideje=hogy itt az ideje :oops: bocsi, így talán érthetőbb :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Edit
Örülök, hogy jobban vagy.

Cas
Tényleg van valami abban, hogy mindig másképp kell pl. bünteti :)
Ezt megjegyzem :wink:

Apa gyógyulgat, én még uúgy vagyok...
Levi szerencsére még jól van.
Tej van... és ez valóban sokat segít neki. :wink:
(Szilvi)

A sütőtök:
(szellőztetés közben evett, azért van sapi)
Kép
Kép

Egy percre hagytam egyedül... hallom, hogy nyög..
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok,

Na asszem ma eloszedem az almat...
Tegnap is meg ma is reggel 6-kor felebredt Balint (11-kor aludt el), hogy ehes... (Elozo hetekben 9-ig aludt) Most visszaaludt szerencsere, de tegnap nem...
Megyek en is, mielott a fejem raesik a billentyuzetre...
4 orat aludtam tegnap is meg ma is a hajnali fejes miatt :(
_jáde_

Edit!

Örülök, hogy ismét közöttünk vagy! :lol:
Sajnálom, hogy a csajok ennyire kiborítanak. Annyit írtatok Cassel a nehézségekről, hogy inkább várunk a tesókérdéssel. :lol:
Amúgyis vissza kéne menni egy picit dolgozni, hogy ne ássanak el a szakmámban.
Ugye 33 évesen ezt már könnyű kivitelezni....

Férj: én ezt csináltam az exemmel mikor kitalálta, hogy egész nap a seggemet verem a földhöz unalmamban:
Otthonhagytam neki az 1 gyereket egész napra. Írtam neki egy listát, hogy mit kell mellette megcsinálnia. Csak 1szerű dolgokat: mosógép elindítása+ kiteregetés, manó sétáltatás+játszótér, tészta megfőzése, porszívózsá.
Pont vizsgázni készültem, így volt indokom.
Este 7-re hazamentem és kivertem a patáliát, hogy miért nem csinálta meg?!Kérdeztem tőle, hogy mi a fenét csinált egész nap?!
Azt mondta, hogy nem volt ideje....Hát gyorsan a fejéhez vágtam, hogy nekem többett kell csinálnom ugyanennyi időből.
Nálam ez a módszer nagyon bevált. De tényleg!

Cas!

Képzeld, végre eszünk jóízűen valamit! Gluténmentes tejpép, egy picike adag, keverve gyümivel.
Hűűűű végre láttam a csajt jóízűen enni.
Gondoltam veszek gluténmentes grízt és én magam csinálom tápszerrel a "tejbedarát".Hátha.....
Következetes nevelés: sz..t se ér az egész melónk, ha jönnek a nagyszülők.... :lol:

Kia!

Köszike, remélem jó lesz majd a következő vérképünk. :lol:
Levi édes, ahogy eszi a sütőtököt. Ezek szerint bejön neki.

Jáde!

Balunak tegnapra boldog hófordulót kívánunk!!!! :lol:
Sztem próbáld ki bátran az almát.... :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Na, vegul meg fel 11-ig aludtunk...

Kriszta,
Koszonjuk, nektek is boldog hofordulot! :)
Azert igy utolag visszanezve hamar elszaladt ez az 5 honap!

Tenyleg, ilyen tejmentes pepet mikortol adhatnek neki, ha ma megkostoltatom vele az almat? Es azt honnan lehet tudni hogy tejmentes? Gondolom nem igy van a dobozara irva... Ezeket nem vizsgaltam meg, csak hogy milyen gyartoktol milyenek vannak...
_jáde_

Sziasztok!

Ezt még reggel kezdtem írni, de aztán közbejött valami és nem küldtem már el...

"Jó reggelt!

Jáde, bocs', én is azt hittem, hoyg Bálint csak anyatejet eszik, amit lefejsz. Háááát, ha csak az egyik étkezése anyatej, akkor szerintem is nyugodtan elkezdheted a kóstoltatást. És - tudom, hoyg te a 6 hónapot tűzted kis a fejés végének, de - így, hoyg csak egy evés jön ki, nem tudom, hoyg van-e értelme, hoyg kínozd magad: nem pihensz, sok időt vesz el, stb. természetesen, te döntesz, de azért szerintem ülj le magaddal és tárgyald meg még egyszer, hoyg érdemes-e. Nehogy tolakodásnak vagy bántásnak vedd, de én erre már bizony nem volnék képes.

Kia, nagyon édes Levi, ahoyg tátog és eszik, a sapi pedig aranyosan áll rajta! :) Most fordult át a hasára? (Bocs', ha nem, akkor azt jelenti, lemaradtam. :oops: ) Ha pedig igen, akkor nagy-nagy gratula neki. :) Nemsokára azt is megtanulja, hoyg a kezét kivegye maga alól, és aztán játszani is tud majd. Boró félórákat is képes hasalni, játszani."

Ezt elküldöm...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Cas, Én is szoktam ilyen kiszamíthatatlanul büntetni, fegyelmezni. De pl. olyankor muszáj mindig, amikor leveti a papucsát és a zokniját is. Elkezdtem, nem hagyhatom abba. Mondjuk, Kriszta mostanában nagy előszeretettel űzi ezt a leveszem játékot, mert állandóan más cipőket akar felpróbálni. Az az igazság, hoyg nekem van egy pici kis vesszőcském, amivel meg szoktam néha suhintani. Olyankor, amikor nagyon túlzásba viszi. Nem fáj neki, de ahhoz, hoyg megszeppenjen, és tudja, hoyg "ki a főnök a háznál"tökéletes. Még Boró születése előtt olvastam egy fegyelmezésről szóló könyvet, és abban volt ez a módszer. Sikeresen leszokott így a cserepes virágok szakítgatásáról, a dvd-kel való játszásról. Azért mostanában elég megkérdeznem, hoyg hozzam a vesszőt? Máris húzza fel a papucsát. :D
Nem vagyok a verés híve, az igaz, de van az a két-három eset, amikor nem ismerek pardont. :roll: :P

Kriszta, nicns baj a picivel, csak a naggyal. :P Tudod, ha most nem lenne tesó, akkor Kriszta ugyangy viselkedne ebben a korban. Szerintem. Ha még egyszer újrakezdeném, ugyanígy csinálnám a dolgokat.

A férjemmel pedig nincs baj. :P Mármint nem szokta azt mondani, hoyg csak ennyit csináltam, amikor hazajön (de hiszen ezt írtam is) csak én mondtam neki, azért, hoyg lássa, hoyg nem tejfel az itthoni 24 órás műszak. Még annyi kellene neki, hoyg ilyesmikkel jöjjön nekem. Felnyársalnám! :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:
A két lánnyal még sosem maradt egyedül "ilyen hosszú" időre. Miel szopizik Boró, nem is nagyon van lehetőség egyelőre hosszabb elmenésekre részemről. krisztával simán elvan és tökéletesen ellátja. Borónak még nőnie kell ahhoz, hoyg ugyanúgy foglalkozzon vele is, mint Krisztával. De nem féltem, mert Krisztát is kb. félévesen tette tisztába legelőször és aztán úgy, szép lassan jött a többi is. Tudod, ő meg kell hogy érjen minden feladatra. :D :D :D
Olyankor vagyok mérges rá, amikor belebújik a kisördög és meggondolatlanul mond valamit, amit én sértésnek veszek, érzek. No, olynakor általában többször egymás után sikerül megsértenie, de aztán jóideig "szépen" viselkedik. :P Amúgy általában bolha-dolgok, amiket az én "szemüvegem" mutat csak elefántnak. :roll: :oops: :lol: :lol: :lol: De hogy egy érzelmi hullámvlgybe jussak, ahhoz épp elegek. :P
Na, nem tudom, ha kihámozható ebbőkl a zagyvaságból valami, de remélem, mégis érthető.

Jáde, természetesen írja a dobozon, hoyg tejes vagy nem tejes az a pép. Szerintem csak magyarul ilyen férlrevezető az elnevetzés (tejpép), minden más nyelven egyszerűen gabonapépnek, gabonáknak nevezik. Általában mindent ír a dobozon, hoyg tartalmaz-e tejet, glutént, cukrot. Eleinte jó olyannal kezdeni, ami ezeket nem tartalmazza, azaz rizs-, kukorica vagy kölespépekkel. :)

megyek, mert Kriszta befejezte a nagydolgát. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edith
4-én fordult át először, de eddig csak a játszószőnyegén...
A kiságyban egy kicsit kevesebb a hely :lol:

Jáde - nektek tegnapra, Kriszta - nektek mára..
BOLDOG HÓFORDULÓT!

Nekem még most is nagyon fáj a fejem, már a torkom nem...

Most mindkét "pasim" alszik :lol:

Szerencsére az én férjem sem olyan, aki azt mondaná, hogy nem csinálok semmit egész nap.
Sokszor hallom azt tőle, hogy pihenjek többet :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Ami kimaradt:

Dominak és Bálintnak BOLDOG 5. HÓFORDULÓT!!!!!!!!!! :D :D :D :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kia, vigyázz magadra és gyógyulj meg hamar!!! Azért ha nagyon elviselhetetlen a fejfájásod vegyél mégis valami csillapítót!

Nekem a férjem már elment zenélni, és nem jön csak holnap du. Azt mondta, ott alszik az anyjáéknál, mert akkor nem kell reggel korán vezetnie. Így még egy-két pohár akármit is megihat a lagziban, nem kell szerzetesnek maradnia. :lol: :lol: :lol: :lol: Én még rülök is, mert ott legalább csend lesz, itthon viaszont amikor mindkét csajszi ébren van, mindent lehet, csak pihenni nem. :P Ha szép idő lesz holnap, megyünk az állatkertbe, vagy még meglátjuk hová. :) Alig várom. ( :oops: :lol: )

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Hát, lehet valami a levegőben, mert hozzám is elért az Edit-féle "besokallás" szele. :? :cry: Igyekszem küzdeni ellene, de most elfogytak az energia-tartalékaim.
Nagyon vacak napjaink vannak, de az még mindig jó az éjszakához képest. Tegnap 2-től fél 5-ig csinálta az ébrenléti műsort Sára. Előtte pedig módszeresen óránként kelt. Szörnyű. :cry: Juli sem volt piskóta, de ez nagyon durva. Lehet vmi a genetikában, mert hogy nem "nevelés"-függő, az tuti: tök más a két gyerek, az egyik cumis, a másik nem, az egyik egyedül elaludt, a másikat rettenet nehéz lenyugtatni, annyira aktív... A kelés meg uaz. :cry:

Edit :)
örülök, hogy már megbeszélted magaddal a dolgokat! Nekem is ez kell most (CSAK ÉN NEM BÍROK HALLGATNI). Nekem is nagyon jó férjem van, csak teljesen másként éljük meg a dolgokat és ez szok lenni a bökkenő. Ő egy tipikus Halak, méla, csöndes, befelé forduló, mindent úgy kell belőle kihúzni, én meg mindig egyszerre 100félét csinálok és nagyon intenzíven élek meg mindent. :?
Amit írál, akár én is írhattam volna: dolgaink "Amúgy általában bolha-dolgok, amiket az "szemüvegem" mutat csak elefántnak. De hogy egy érzelmi hullámvlgybe jussak, ahhoz épp elegek[/color]. "
Ráadásul ez nagyon durva félév neki, és még mindig nincs vége, van egy csomó diákja, egy vacak-időrabló-gépezet munkája és sok későig tartó órája. Most meg a diákjaival van biciklitúrán. És persze már megint egyedül vagyunk. Ezzel lett most elegem. :cry:

Na, megyek is, nem rontom a levegőt tovább. Beebédelek és lecsillapodok, meg tömök magamba mérhetetlen mennyiségű csokit - boldogságforrásnak. :twisted:
Du. már vidám leszek. Remélem.

Ja, még vmi,amiért mérges vagyok. :evil: NAgyi-téma+következetesség! Juli nagyon rossz evő gyerek, nincs is nálunk nasi, és evések közt nem is kap semmit, mert akkor tuti nem enne semmit. Ráadásul komoly székrekedése van, így a fogós-dolgoktól orvosilag el van tiltva. Ma meg a mamájánál délelőttözött, akin persze 5 kanál leves után kifogott és nem is evett többet, de ez nem elég, még meg is lett "jutalmazva" utána CSOKIVAL :shock: . Hát, kiakadtam. Persze anyósomat meg nem merem kioktatni, mert elég könnyen sértődik. És legyünk következetesek. :evil:

KM

Kép
Kép
kismok

Én még mindig itt... :oops: :oops: :oops:

Kismok, szegény te. :( Nem irigyellek, mert sejtem, hoyg min mész keresztül, ami nálad tetézve van Sára rosszalvóságával. Szóval nálam ebből a szempontból még mindig jobb a helyzet, úgyhogy ez nem is panasztéma. Szégyen is lenne panaszkodnom egyetlen hajnali szopiért, az biztos. :roll: Csak éppen ne szóljam el magam. :P
Visszatérve a férjemre, bár nem Halak, mégis olyan típus, aki egyszerre csak egyfélét tud csinálni, koncentrálni. Mi meg ugye, Kosok vagyunk. (Faltörő kosok? :wink: :lol: )
Szerencsére a férjemnek olyan a munkahelye, hoyg ritkán van túlórja és azonkívül nincsenek azzal szemben kötelezettségei (pl. biciklitúra a diákokkal). Néha elmegy kiszállásra, amik általában egynaposak, de akad 2 vagy nagyon ritkán 3 napos is. Ezeket viszont most már felszusszanásként fogom fel :oops: , mert olyankor nem kell főznöm csak valami minimálisat és általában ilyenkorra időzítek olyan munkákat, amiket ritkábban kell megcsinálni.
Nálunk a zenélés az, ami "időt rabol". :roll: De úgy vagyunk vele, hogy ha ez nem lenne, akkor nem is tudom, hoygan élnénk, miből fizetnénk bankrészletet, miből tennénk félre. (Na, most nem félretszünk, hanem apósnak, majd anyósnak adjuk meg a tartozást a múltkor vásárolt orgona értékét :roll: ) Kicsit félek is, hoyg mi lesz, mert pl. augusztusban az összes szombat foglalt, sőt még van olyan vasárnap is amikor lagziban lesz, és ugye, iylenkor nem nagyon tudunk menni bárhová is. De mese nincs, kell a pénz, úgyhogy annak örülünk, amikor jön egy-egy újabb zenélés.
Ja, amúgy régebb én is benne voltam a "bandában" de már kedvem se lenne menni és amúgy "szakmailag" már jóval túlnőttek rajtam. A mostani hegedűsük egy profi.

NAgyitéma. Hát akkor én szerencsésnek mondhatom magam. Édesanyámék nem mernének kitérni a szavamból :P anyósban pedig abszolút megbízok. Már Krisztával sem tett semmi oylasmit, amit én megtiltottam volna. Ha azt mondtam, hyog ezt és ezt eheti, akkor csakis azt adott. Még most is sokszor megkérdezi, hoyg akkor most ezt vagy azt adhatja neki? :) Após próbálkozik néha, de őrá meg IStván szokott rászólni. :oops: Múlkor Kriszta elcsente az üres kávés csészéjét, és azt a pici cseppet, ami ottmaradt, ki akarta hörpinteni. István résen volt és nem engedte, de após csodálkozott, hoyg na, hát nics s abban semmi, úgyhogy azt a nyalintásnyi akármit megkóstolhatja! De nem szeretnénk, ha megszokná, hoyg neki azt szabad. itthon, belenéz a csészémbe, és ha látja, hyog barna akármi van belle közli, hoyg kávé, talán jossz kávé :D és megy tovább dolgára.
Nem tudom, Boróval mennyire sikerül majd ugyanilyen szigorú lenni, de remélem, hogy azért sikerül. Attól félek, hoyg mivel Kriszta addigra már fog csokizni vagy más egészségtelenebb dolgokat enni, Boró hamarabb hozzájut majd ezekhez. Igaz, igyekszem, hoyg Kriszta is inkább fehér csokit kapjon, ha kap is.

Na, megyek, megnézem, mi a baja Krisztának, miért mocorog még mindig. Már régen aludnia kellene! :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit!

Ne haragudj, én értelmeztem félre a dolgokat a pároddal kapcsolatban. :oops:
Még szerencse, hogy ő nem ilyen!!!!!! :lol:
Köszönjük a köszöntést is!

Nevelés+következetesség: abban igazad van, hogy Kriszta pont abban a korban van, amikor dac van köbön. Ezt minden kisgyermek átéli, még az én tedd ki hagy hűljön kisfiam is volt hisztis.
Én azt a nézetet osztom, hogy verni a gyereket nem szabad, de egy jó időben megfelelő pillanatban kiosztott anyai seggrepacsi bizony helyére tudja billenteni a kifordult lelki egyensúlyt!
A fiam egyszer kapott sallert, pont azt adta elő, hogyan tudja szemközt köpni az anyját.
Visszakézből kapott egyet, de hozzáteszem, hogy a mai napig bánt érte a lelkiismeret, de azt is hozzátenném, hogy ráfért!
És a kézrecsapás is hatásos lehet, ha huszonötödjére is csinálja azt, amit tiltunk neki.
Mindent elpakolni meg nem lehet!!!!

Nagyi: hát az én anyósom valahogy sose fogadja el, amit én mondok neki. :cry:
Nem tudom miért fáj neki, ha jobban ismerem a saját kölköm...

Kismok!!!

Egyél sok-sok csokit, hogy ne őrülj meg! Aztán gyere vissza és írd ki a bánatod még1x!!!

Jáde!

Editnek maximálisan igaza van.Kb 1 hete végérvényesen elapadt a tejem, de most csúnyát mondok, kifejezetten örülök neki. :cry:
No nem azért, mert jobban szeretek tápszert kevergetni, hanem azért mert pokolian fárasztó volt.
Reggel-délben-este-hajnalban fejni.Meg egy csomó időmet elvette, amit most Domira tudok fordítani.
Úgy voltam vele, hogy 4 hónapos koráig akkor is anyatejet kapott!!!!
Azért neked is kéne pihenni, egy kicsit többet, mert a mosolygós, kipihent anyuci többet jelent párszáz mili anyatejnél.

Tejpép: babatejet tartalmaz, van gluténmentes változat is.
Az ízetlen is jó, mert azt tetszőleges bevezetett gyümivel keverheted majd!
A babatej ua., mint a tápszer tejalapanyaga. Tehát, ha sima tápszert esztek, akkor a tejpépet is adhatod neki, viszont azok cukrot tartalmaznak, inkább kanállal kínáld, mint cumisüvegből!

Kia!

Jobbulást Neked!
Ezt a gyógyszert recept nélkül veheted és szopi mellett maximálisan szedheted:
PARAMAX RAPID 500 mg.
Ezt nekem is szopitanácsadós ajánlotta.

Kép

Kép

Kép

dominika1

És mindenkinek köszönjük a köszöntést!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Ágyrácslejjebbtétel: már én is gondolkodok rajta.
Sztem nem kéne megvárni, míg tényleg felülnek és ránk hozzák az infarktust! :lol:

Szilvi te tudod, hogy Marcus mennyire erőteljesen mozog és mennyire akar kézbe kapaszkodva felülni!
Ha megnyugtatóbb, tedd lejjebb már most az ágyrácsot!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Húú, jó sokat írtatok :wink:

Köszi :wink: szerintem honap, de legkésöbb jövő hétvégén lentebb rakjuk, csak hát amilyen ömlengős vagyok, ez nekem megint egy olyan pont, hogy na most akkor vége egy korszaknak, s hogy mennyire megy az idő, és stb, és stb :oops: :cry:
de mint tudjuk, mindennek a vége egy másiknak az eleje, nem igaz :wink:
Boldog hófordulót a kis mennyasszonyunknak :wink: !

Jade :D
Nektek is boldog hófordulót!
Anyatej kérdés: ha nem menne rá az "idegrendszered", akkor én azt mondanám, hogy csináld, de csak azért, mert kitűzted a 6 hós határt, ne tedd tönkre magad!! Igazuk van a lányoknak, hogy többet ér Bálintnak egy pihentebb anyuci :wink:
Én is nagyon nehezen hagyom el a szopit, de nekem nem kell fejnem. Még mindig mérem, s ma pl reggel 10! most este pedig összesen 50 ml tejcsi volt. Ezzel úgy vagyok, hogy - bár tudom, hogy ez gyakorlatilag nulla - amíg van, addig magamtól nem hagyom abba, DE NEM KERÜL SOKSZOROS ENERGIÁMBA, mint Neked!!

Partner kérdés: Akkor itt összegyűltünk "relatíve" szerencsések. A mi Apucink hétvégén nem dolgozik, s péntek is rövid. Hétköznap reggel elviszi Kristófot a suliba, aztán átviharzik a lakáson a fürdőszobába, elkészül, irány a munkahely, s du 4 és este 9 között bármikor végezhet. Marcit bármikor rábízhatom, első pillanattól pelenkázza, gondozza, szóval tényleg egy ÉdesApa :wink: csak az a számítógép ne lenne (bár inkább ez, mint valami rosszabb :oops: ), nagyon sokat ül előtte itthon :cry:

Kismok :D
Nem is tudom, hogy hogyan bírod ennyi nem alvással :roll: kitartás, s gyere, amikor csak erőd/időd engedi!!!

Nagyik: bár sűrűbben kényeztetnék :roll: mivel mi itt nagyik nélkül vagyunk, ezért én nem bánnám, ha néha tömnék egy kis csokival :oops: (nem most persze), anno Kristóf nagyon hozzánőtt a szüleimhez, ők sokat segítettek rajtam, főleg mikor már ketten voltunk csak Kristóffal......Én remélem, hogy Marci is olyan nagyon fogja szeretni a Mamáékat, mint Kristóf a távolság ellenére is :roll: Bár most még elképzelni sem tudom, hogy bárki másra rábízzam, mint az apukája :)

Egyébként olvasom, hogy milyen tudatos/következetes szülők vagytok..én félek, hogy nem ilyen vagyok :oops: :roll: talán majd az apja :roll:

Kenyérhéjj rágós kérdésemet senki nem olvasta :roll: :cry:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Levi nagyon tündér!! S ügyesen eszik kanálból :wink: főleg, hogy gondolom, most látott ilyet először :?: :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Köszi a gyógyszertippet Krisz!
Úgy néz ki meggyógyulok gyógyszerek nélkül.
1-2 nap és nem lesz semmi bajom :lol:
Már nem fáj a fejem sem...
De az éjszakánk rossz volt.
Kb 4x keltem fel Levihez :?
Azt hiszem tényleg itt az ideje a hozzátápinak.

Edih
Hol voltatok ma?
Remélem jól éreztétek magatokat!
Hegedültél?
Az én férjem is halak :roll:

Csoki-téma
Tegnap megmértem magam... bár ne tettem volna :?
Szülés óta 5 kg pussz :shock:
Azt hiszem leállok a nassolással és a többszöri evéssel.
...el kell kezdenem tornázni.

Nagyi
Épp tegnap beszéltük ezt anyóssal telefonon.
Azt mondta, majd ő kényezteti az unokáját, elviszi több napra, stb.
Apa válasza: Nem. Ha nem fognak tetszeni a feltételek, akkor csak képen lesz unokád. Nem azért csináltam gyereket, hogy ne velem legyen, ne én neveljem.
Apa elmagyarázta :lol:

Kismok
Remélem hatott a csoki és jobban vagy.

Szilvi
Nálunk is sokat ül Apa a szgép előtt.
Bár én is :P
Most pl. 4 helyre van benevezve Levi (babaszépségverseny, minisztár, libero...) ebből 2 helyen fél óránként szavazunk, így mindig le kell ülni a gép elé (de már csak 1 hét :wink: és vége ).

Kanalat Manó tényleg nem sokszor látott még. :lol:

Kenyérhéjrágós kérdés?
Én nem láttam... :oops:
De erről jut eszembe..
Nektek a szülés óta nincs több anyajegyetek? (ezt már lassan fél éve meg akarom kérdezni :lol: )

A matrac lejjebb tétele... Ezen már el kell gondolkodni...
Ha egyszer rájön a gyerek, hogy megkapaszkodik és fel tud ülni... :shock:
Csak nem tudom, hogy mi lesz akkor, mert alá raktuk a kinőtt és még nagy (amiket kaptunk) ruhákat..
Ilyenkor jönne jól egy családi ház :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Azt látom, hogy ügyesen "intézed" kicsi fiad sorsát :wink: én is mindig elmondom/mondtam Kristófról, hogy be kéne küldeni vhova a képét, de eddig jutok el. Majd ha egyszer lesz még egy lányom.... :roll: :lol:

Kenyérhéjj rágós kérdésem pedig csak annyi volt, hogy mikortól?
Pl. nekünk még nincs fogunk, de azt mondják, hogy azt is nagyon szeretik a babák, mert "vakargatja" az ínyüket :roll:

Ágy alatt, mint raktár: hááát igen, lehet, hogy mondjuk a gardrób teteje :roll: helyettesítheti :roll: .....egyébként én tudom,hogy hülye vagyok, de anno nagyon szerettem panelban lakni :oops: most nekünk is nagy kéne, hogy elférjünk :roll:

Többiek???

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Gardrób?
Szerencsére nekünk van...de oda már nem él semmi.
Ott a mosógét, törölközők, kabátok, pelusok (most hozott Apa 200 db-ot), plédek, a szennyes és még sok apróság.
Oda nem fér semmi :lol:
Másfél szoba kevés...

A rágás..
Nem tudom, hogy mikor lehet adni...
(Mi van, ha letörik belőle egy nagyobb darab??)

Manó ma sárgarépát evett :lol:
Ez nem volt olyan fini, mint a stök :wink:

Mindenki pihen, kirándul?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Én is vagyok,csak vendégek voltak..

Kia:Jobbulást neked meg a párodnak is....

Rágás:Réka már próbálta a kenyérhéjat,de csak nyalogatta.Ellenben a babapiskóta nagyon fini eledelnek tűnik.

Szilvi17:Örülök,hogy sikerült megoldani a problémát,és újra itt vagy közöttünk.Nektek is gyors gyógyulást kivánok..

Apuci:Hála istennek nálunk is nagyon jó a helyzet.Kissebb-nagyobb nézeteltérésekkel.Pici kora óta pelenkázza,eteti,fürdeti Rékát.

Edit:Örülök,hogy újra itt vagy közöttünk,és hamar túljutottál a depis időszakon.

Anyós:Egyenlőre még nem próbálkoznak semmi féle más neveléssel,mint amit én prbálok tartani.Bár nálunk még csak olyan problémák vannak,hogy már megint miért vették fel?Mert sirt szegény.Mire én :Semmi baja nem lessz,amig elkészül a tea,vagy a kaja.
Meg amikor már az egész napi nyűgösség után egy picit türelmetlenebbül szóltam hozzá,akkor mondták,hogy mit kiabálok azzal a gyerekkel.nekem az a dolgom,hogy türelmes legyek..
A többi probléma velük,meg nem a gyerekkel kapcsolatos..Néha borzasztóan ki tudnak hozni a sodromból.
A férjem meg ilyenkor két tűz között örlődik.(minden lében hat kanál)

Kép

Kép
ancsa03

kenyérhéjjal én várok 7hós koráig, mert gabona. És nem tud letörni, mert csak nyammogja. És elöbb kell adni neki egész kajákat, mint kenyér, meg kölesgolyó, meg piskóta mielött sok lesz a foga, mert akkor viszont rosszul haraphat... Többgyerekes anyuk mi a vélemény?

Kép
nyafi

Kép

Kép
nyafi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?