Sziasztok,
Na.
Az elmult napokban nem nagyon tudtam irni, csak par linket kuldtem. Most is sietek (adobevallas, mosogatas, vasalas, gyed intezese, stb). Szerencsere magamat mar reggel rendbe raktam.
Fejlesztes:
Hat azt nem tom, hogy ezzel az okosbaba modszerrel mennyire lehet zsenit nevelni. Abban en nem nagyon hiszek, hogy pl. egy kisgyerek igy tobb nyelvet megtanulna anyanyelvi szinten (de ennek jobban utana kene olvasnom hogy ebben allast tudjak foglalni). De ilyenek nekem sem celjaim. En arra akarok ramenni hogy idoben meglassam, mihez van talentuma, es ott segitsem, ill. szeressen tanulni, erdeklodo legyen. Teljesen mashogy tanul az ember ha kenyszerbol kell tanulnia valamit vagy azert, mert erdekli. Persze minden gyereknel van egy altalanos erdeklodes, hogy minden erdekli oket, azt meg nem tudom, hogy mikor van az a pont, amikor elkezd egy (vagy tobb) tema irant erdeklodni. (Ennek is majd utanaolvasok) Ez a modszer viszont erre szerintem jo, hogy meglassam mire fogekony, mi erdekli foleg mar 5-6 eves koraban.
Mindenesetre en vegul megrendeltem ezt az oktato cd-t vagy mit, 7000 Ft-ot mas hulyesegre is elkoltok, meg a napi 10-15 perc foglalkozas se sok. De meg vegzek kutatomunkakat a neten ezen a teruleten, jobban kepben akarok lenni hogy tenyleg mit erdemes (a szereto, stabil csalad biztositasan tul) egy gyerekkel csinalni, ha talalok jo oldalakat es valakit erdekel, elkuldom.
Hozzátápi:
Milyen furcsa, en legtobbszor ugy lattam/latom, hogy a tejcsiert folytatott kuzdelemnek soha nem lesz vege, es orokke fog tartani az, hogy kevergetem a tapszert, meg fejek mint egy fejostehen...
De tok jo, hogy ennek is vege lesz! (Hogy varom mar...)
Jo latni a maszatos babakat, hogy itt szinte mar mindenki eszik mindent! Balint holnap lesz 5 honapos de meg nem mertem neki adni semmit a tejen vagy tapszeren kivul. Pedig mar vettem jo bebieteleket 4 honapos kortol, de aztan vegul mindet en ettem meg vagy a ferjem
Balint 4-szer eszik naponta, 230-250 ml-eket, ebbol egy etkezese altalaban ami anyatej, a tobbi tapszer, es amugy tok jol elvan veluk.
En neztem a bebieteleket, de az a bajom veluk, hogy a 4 honapos kortol adhatokban olyanok is vannak, amit igazabol csak kesobb lehetne nekik adni (karfiol, malna, narancs, stb). Igy ugy lattam hogy csak par van, ami egyaltalan szoba johet.
Meg valahogy meg nem tudom ravenni magam, hogy adjak neki egy darab fott krumplit, amiben mar szinte nincs semmi vitamin???
A tapszerben is sokkal tobb vitamin meg asvanyi anyag van.
De tartogatok a hutonkben egy bio almat amit meg anyank hozott videkrol, majd annak a levet kostoltatom meg vele... Csak azt nem tudom, mikor, hogy kivarjam-e meg a 6 honapot?
Ja, mondani akartam, hogy az Intersparban en szoktam bio zoldsegeket venni (repa, krumpli, paradicsom, citrom, stb. a zoldseg-gyumolcsreszlegen vannak kulon kis elkeritett helyen), es nem annyira dragabb a nem bional. Raadasul osztrak, ill. nemet termekek, aminek a "biosagaban" en jobban megbizok mint a magyarban...
Edith,
Fel a fejjel! Irj, hogy tudunk-e segiteni. Ha nem, akkor is
Fu, ez jo hosszu lett!
Szep napot mindenkinek!