Új privát üzeneted érkezett!

mágnes: nekem anno a nődokim pont az algót javasolta trimesztertől függetlenül (igaz, ő csak akkor ha lázas vagyok mert a láz többet árthat a babának mint az Algopiryn). Én mondjuk csak egyszer lettem nagyon beteg (vírusos torokgyuszi) de akkor vagy 2 hétig a halálomon voltam mert nem lehetett kakukkfűvel inhalálni és nekem olyankor mindig az volt a megmentőm (de az oscillo az sokat segített .. csak sajna túl későn kezdtem el szedni).

A Salvus az egy sima gyógyvíz, a Kaisersben és a gyógyszertárakban is lehet kapni (meg gondolom máshol is), ezt ajánlják egyébként gyomorégésre is :)

Zöld: gratula:))))))) (Én most semmit se fogok venni, kb. 3 ládányi babaruhánk van itthon - én anno úgy lőttem be a készleteket, hogy minimum 2 hétig is túléljünk mosás nélkül:)))))))) (Most is ez az alapelvem:) (előttem lebegett riasztó példának az egyik ismerős aki naponta kétszer mosott a baba miatt.. a mai napig nem tudom hogy csinálta)
Vendég

Sziasztok lányok!

Kicsit eltűntem, mert visszamentem dolgozni, és hát szó mi szó, amikor hazajövök, már semmihez nincs kedvem. Azóta 2,5 cm-esre nőttünk, bár a terhességem korát illetően több vélemény is született. A legutolsó ultrahang 14 napos elmaradást mutatott a menszesz szerint (nem izgat, ha tényleg így van, mert a kisfiammal is így indultunk 6 évvel ezelőtt, aztán utolérte magát és a menszesz szerint szültem). Másnap azonban hasi ultrahangon voltam, ahol a doktornő azt mondta, szerinte a baba nagyobb, mint amit mondtak, menszesztől számítottnak megfelelő. Az igazság az, hogy a megyei kórházban 4D ultrahang van, de a hasi ultrahangos készüléken egy másik kórházban én is sokkal jobban láttam a babát, sokkal jobb minőségű, élesebb volt a kép. Szóval vagy 9 hetes 5 napos, vagy 11 hetes 5 napos terhes vagyok, de az biztos.
Ami a diabéteszt illeti. A kisfiammal a jelenleginél sokkal többet hánytam, ettől teljesen felborult a cukorháztartásom, Ekkor diétára fogtak, ezt tartottam egész terhességem alatt. 200 gr szénhidrátot, 1800 kalóriát ettem. Eredmény: összesen 6 kg hízás, a kisfiam 3400 grammal született. A sok előzményem miatt a belgyógyá javasolta, hogy most is diétázzak, el is kezdtem gondosan. Hetente egyszer csinálok magamnak cukorprofilt, eddig minden rendben van. A terheléses cukor vizsgálatot nem igazán értem. Az OK, hogy terhelik a szervezetet, de annyira nem életszerű, hogy cukros vizet itassanak velünk. Nem beszélve az ízéről, ami a reggeli órákban nálam is rendszeresen hányáshoz vezet.
Mindenkinek szép hetet kívánok, és megpróbálok gyakrabban reagálni nem haszontalan felvetéseitekre, problémáitokra. Igazán jó érzés, hogy az ember az orvosán, védőnőjén kívül hasonló "cipőben" járó emberekkel is megoszthatja kételyeit.
Üdvözlettel:
Laura

Kép
Kép
szeles4

zöldi:
nagyon jó áron vetted a rucikat:) Nekünk sem kell ruhát venni majd, bár, később, ha kispöcsös lesz, gondban leszünk, nagyon sok lányos cuccunk van ugyanis. Na jó, talán bodyt venni fogok, az azért hamar elhasználódik.

csakegy:
Én is abból indultam ki,hogy amikor bent voltam a kórházban, ott fejfájásra is algopirint adtak, még meg is kérdeztem, hogy nem árt-e.Aztán 30 hetesen pedig 2 napig nyomatták az algopirin infúziót. Úgyhogy én most bevettem egyet, nem bírom már, 5 napja alig bírok nyelni is.. :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

mágnes :( Fú, azt hiszem nekem is hasonló volt anno koraterhesen :( Pocsék volt ráadásul tökre paráztam amikor elkezdtem köhögni, hogy amiatt fog elmenni a baba... Végül Stodal (asszem így írják) szirupot iszogattam (homeós ez is) és hát az elengedhetetlen propoliszos mézet nyalogattam (anélkül nyelni se tudtam). Ja, és infralámpáztam mert a cucc elkezdett az arcüregem felé vándorolni. Ha nagyon gáz a helyzet, lehet, hogy érdemes valami gyenge helyi antibiót kérni (pl. ami szprében van és a torkodba kell közvetlenül fújni) csak nem tudom, hogy azok engedélyezettek-e terhesen... Plusz asszem a tantum verde-t (asszem) ajánlották egy másik fórumon de erre nagyon nem mernék megesküdni de hátha lesz valaki aki tudja...
Vendég

Helló szeles! Most akkor pont egyidősek lettünk! :lol:

Kép
zölddisznó

Jó reggelt!
Kidobott az ágy, rámjött egy köhögőröham, nem akartam felébreszteni a többieket. :)
Ma megyünk oltásra, persze pont délben, így felborul az alvásunk.Aztán be kell mennem a melóhelyemre, igazgató választás lesz, és berángattak. Fel is vagyok háborodva rajta eléggé!

csakegy:
Nekem is ez a parám folyton, hogy a köhögés ártani fog zsákocskának :cry: Lehet, hogy honap elbattyogok a dokihoz, lassan egy hete tart!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jó reggelt!

Köhögési /tüsszentési technika: amikor jön az inger, össze kell gömbölyödni kicsit (mintha nézegetnéd a hasadat) és akkor nem lesz semmi baja zsákocskának.

Kép
zölddisznó

Szép napot!

Üdv Szeles ismét köztünk, mókás amit leírtál a két ultrahangról:)

Én meg még azóta is elég rosszul vagyok, olyan érzésem van mintha folyamatosan jönne fel vmi és nyomná az egész nyelőcsövemet.. Most nem tudom hogy hányingerem van, csak levegő jön fel vagy ne adj isten vmi nagyobb baj. Kaja vagy ivás után általában jobb, akkor nem érzem a "csomót" a torkomban, de pár perc múlva megint ott van úgy érzem és mintha az egész mellkasomat nyomná.:( Vmi tanács? Menjek orvoshoz? Párom szerint a hányinger csinálhatja, összeszorul a nyelőcső, hogy akadályozza a hányást. Hát én nem tudom.. Aggódok. Esetleg ötlet?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

A reflux szokott ilyen tüneteket okozni, amikor nem záródik jól a gyomorszáj, és "visszamászik" a savas kajapép. Olyan érzés, mintha valami irritálná a torkodat, esetleg köhécselési ingert is okozhat, vagy állandó hányingerszerűt.
Próbáld kaja után a Rennie deflatint, esetleg valami homeobogyót.

Kép
zölddisznó

És ezt terhesen is nyugodtan lehet alkalmazni? Babának nem ártok vele? A reflux úgy tudom egy komoly betegség. Eddig ilyen gondjaim nem voltak. Tán most jöhetett elő ez? Amúgy savas ízérzet nincs meg inkább csak az a folyamatos nyomás a nyelőcsövemben:( Elég kellemetlen.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Minden homeobogyót lehet kismamiknak is szedni. Ez tuti! A Rennie-t is. (úgy is hirdetik)
A savas bigyó nem biztos, hogy feljut odáig, hogy érezhesd is az ízét, lehet, hogy csak a garatig. Tipikus gombócérzet az egyik jele, ill. mellkasi nyomásérzet. Sok kismami szenved vele idősebb terhesen, de akár most is jelentkezhet. Nem nagyon tudsz vele mást csinálni - ha egyáltalán ez a gond - mint sokszor keveset eszel, magasított fejrészen alszol, és kerülöd a savasító ételeket. ...aztán majd egyszercsak elmúlik.

Kép
zölddisznó

aida: lesz ez még rosszabb is terhesen amikor a baba már a szívedig nyomja a gyomrod:) Rennie tudtommal mehet, a sima szódabikarbona is (az lényegében ugyanaz), meg a Salvus víz is. Ja... kezdjél el több párnán aludni.. (a végén én anno kb. félig ülő helyzetben végeztem, úgy volt a legkényelmesebb:)
Vendég

Hű, ezt nem is gondoltam, hogy már most ilyen korán ilyen panaszok kijönnek:( Azt tudtam, hogy később lehet már rá számítani, amikor a baba már nagyobbacska, de hogy már most. Megpróbálom követni a tanácsokat, remélem vmicskét segít. Egyébként fura, mert éjjel amikor alszom mindig jobb és reggel felébredés után nem is érzem, csak ha felkelek és elkezdek császkálni a lakásban. Rennie-t kipróbálom, remélem segít és ha babónak sem ártok vele akkor nagy baj nem lehet. Akkor a szénsavas ásványvíz nem feltétlen jó, ugye? Az a baj hogyha szénsavmenteset iszok akkor nagyon puffadtnak érzem magam, ezért iszom tegnap óta a szénsavasat (pedig soha nem szoktam), mert így sikerül párat böffenteni(elnézést) és így jobb egy kicsit.

Tehát ha jól vettem ki, akkor ez most a terhesség miatt jött elő és nem vmi ettől független betegség, ugye? Nem szeretnék semmi komoly betegséget összekaparni ezalatt a 9 hónap alatt. Ill. most már csak 7:)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida: ha ez megnyugtat, ahogy jött, úgy el is tűnhet egyik pillanatról a másikra... egyszerűen folyamatosan alakul a tested, rendeződnek át belül a szerveid, néha van, hogy valami (vagy valaki:)))) nyom belül valamit de ez általában véges időn belül elmúlik ahogy arrébb rendeződnek benned a dolgok (a baba meg ugye simán odébb csúszhat).

Én is iszok szénsavas vizet de tényleg fokozhatja ezt a dolgot. A hideg tejet kipróbáltad már? (néhány kortyot). Én mondjuk most inkább teát szoktam inni (rooibush, a gyümölcstea nekem iszonyú savat csinál). (a mentatea a kedvencem de azt terhesen nem szabad sajna - vagyis nagyon gyengén és keveset lehetne de akkor már inkább teljesen lemondok róla)

Nekem anno a vesém akart szétmenni a terhesség alatt de én voltam a hibás mert a végén majdnem egy hétig lényegében ugyanazon az oldalamon heverésztem (hja... kórházi befektetés a gyomorrontás miatt) így gondolom sikeresen elnyomódott valami a vesém körül ami miatt gyulladás alakult ki. Most a végén ha tehetem majdnem egész nap mozgásban leszek:)
Vendég

Reméljük nem fog folyamatosan tartani:) Tejjel megpróbálkozok. Hátha.. Aztán 7 hónap múlva úgyis mindent elfelejtek majd, lesz aki feledteti:)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok, lányok! Tyű, alig győztem végigolvasni a termést! :D

Ma végre sikeresen abszolváltam a vérvételt, második nekifutásra sikerült is. :x

Egy mondat erejéig visszatérve a vitaminra: én csak annyit hallottam, hogy mint annyi minden más, ez is egyénfüggő, aki meg meg van győződve róla, hogy a vitamintól hízott, az is csak max. azért, mert a vitamin étvágyat csinál.

Zöldi: irigylem a bátorságod! :lol: Én nem merek semmit sem venni a babucnak, amíg be nem töltöm a 12. hetemet. Leállítottam a femilit-barátokat is, hogy addig inkább ne...ki tudja...
:roll:

Gyomorsav: nekem sokat segít - mint ahogy fentebb már írtátok -, ha jól felpolcolom a fejem éjszakára, meg ha többször eszem keveset, de a pár korty hideg tej is csillapítja ideig-óráig.

Kérdés: most hallottam, hogy akinek 6-osnál rosszabb a szeme, az csak császárral szülhet, mert az erőlködéstől leválhat a retina, és erre az amúgy sem egészséges szemnél nagyobb esély van.
Én nagyon elszomorodtam, mert nekem sajnos -7-es mindkét szemem... :cry:
De aztán vhol olvastam, hogy ez csak a plusszosokra vonatkozik. Meg olyan is olvastam, hogy a szemdoki adhat igazolást róla, hogy a retinámmal semmi baj, és megpróbálhatom a természetes úton szülést.
Nekem amúgy nincs bajom egyik szülési móddal sem (talán, mert még nem szültem... :roll: ), de szar érzés, hogy el vagyok könyvelve már előre... :shock:

Ti mit tudtok erről?
bébic

Nekem a hideg tej csak annyit segít mint bármi más, pár percig jó, utána megint ott a nyoomó érzés a mellkasomnál és a gombóc visszaköltözik a gyomromba:( Este már lesz Renniem azt is kipróbálom, remélem az jobban segít a bajomon.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida: szerintem beszélj a dokiddal, hátha lesz valami jó tippje... (sajna ha ilyen durva a helyzet nem kéne elhanyagolni mert néhány hónap alatt szépen szét tudja ám marni a sav a nyelőcsöved azt meg ugye nem kéne...)
Vendég

Az a baj, hogy még csak egyszer voltam nála, akkor nem adta meg a telefonszámát így nem tudom elérni, max. ha bejelentkezek hozzá és elmegyünk személyesen. Viszont jövőhét hétfőre úgyis van időpontom, tehát akkor megemlítem neki ezt, remélem addig meg azért nem lesz ebből nagyobb baj. Köszönöm a tippeket!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

bébic: khmm, ez a dioptriás szemmel csak császárral szülni dolog, hogyismondjam finoman, a magyar szülészek baromsága. Sehol, értsd sehol a világban nincs ilyen, hogy sok-sok dioptria miatt császárt javasolnak. A retinaleválással fenyegetni szerintem nem fair a kismamákkal szemben, egyébként is aggódnak ezernyi más dolog miatt. Elképesztően ritka az a betegség, ami miatt ilyesmi történhet. Új-zélandi szülész-orvos barátunk komolyan mondom halálba röhögi magát ezeken a sületlenségeken, és még van egypár hülyeség a magyar terhesgondozási protokollban (de ugyanezt hallottam USA-ban és Németo-ban élő szülészektől is)

Ne engedd, h elhitessék veled, hogy szimplán azért mert dioptriás a szemed, mégha elég sok is, muszáj császárral szülnöd. Ha nagyon aggódsz miatta, menj el szemészhez, aki meg tudja mondani, hogy milyen állapotban van a szemfenék.

http://www.babanet.hu/faq/szulk02.php

Kép

Kép
idoru

Sziasztok Lányok!

Régen nem voltam, így visszaolvasgattalak titeket!

aida: Ne aggódj a reflux miatt, nekem is rendszeresen van. Úgy tudom, hogy semmi köze a valóságos reflux "betegséghez" (amely nem olyan húúú de komoly betegség, de nem kellemes állapot).

Azért van az a bizonyos visszafojás, mert a szervezet által a terhesség alatt termelt bizonyos hormon a gyomorelzáró bigyót ellazítja, így az többször van nyitva, mint általában. A gyomorégést is erre vezetik vissza.

Szerintem nem lehet csinálni vele semmit, nekem eddig nem segített semmi. Esetleg hideg ital, banán, vagy keksz. És persze bébic estére a fej felpolcozására vonatkozó észrevétele, szerintem az működik. És talán még pár tanács: evés után ne feküdj le legálább fél órát, fekve ne egyél és ne igyál, és lefekvés előtt 2 órával már ne nagyon egyél. :D :D Tudom frankó tanácsok, és is mondtam az orvosomnak, hogy köszi!

Kép
mannababoca

idoru: mesélj, miken vannak még kiakadva?:)))) (fú, bevallom én nagyon nem szeretem a nőgyógyászokat mert amit általában művelnek az egyszerűen közröhej... ráadásul mindezt azért mert félnek, hogy beperelik őket... így inkább 1000* túlbiztosítanak mindent amivel szerintem általában több kárt csinálnak mint hasznot... de legalább levédik a feneküket...)
Vendég

mannababoca: Köszönöm a bíztatást és a jó tanácsokat! Megfogadom. Most ropit rágcsáltam és tejet iszogattam, egy időre egész jól megszüntette a panaszokat:)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

tényleg, ropi.... próbáld ki a pattogatott kukoricát is! (olaj nélküli sótlant)
Vendég

Idoru: köszi a megnyugtató szavakat, nagyon bíztam benne, hogy ez így teljesen nem igaz.
Majd azért megemlítem a dokimnak is, hogy ő hogyan áll a kérdéssel, nehogy ott derüljön majd ki... :P
bébic

Bébic, az előbb írtam egy oldalt a szemészkérdésről és eltűnt :evil: :evil: :evil: :evil: mindjárt leírom újra

Kép
mannababoca

Na szóval, erről és is tudok, merthogy engem is érint -6 os a szemem.

Rákérdeztem és azt mondta az amúgy teljesen normális nődokim, hogy mindenképpen menjek el egy szemészhez, egy alaposabb vizsgálatra. Ez ugyanis nemcsak dioptria kérdése, hanem a szemfenéket is meg kell vizsgálni, hogy milyen állapotban van.

Szóval én már be is jelentkeztem és lehet, hogy még egy másikhoz is elmegyek majd, ellenőrzésre.

Én úgy tudom, hogy nem csak a retina leválás lehet probléma, hanem a szem jelentős mértékben romolhat a szülés alatt.

Ha jártam a dokinál, majd megírom.

A császárom meg ne izgulj, ha úgy kell szülni, akkor úgy lesz jó. Ezen nem műlik semmi, ezer más dolog miatt modhatják az utolsó percben, hogy császár.

Kép
mannababoca

Mannababoca: előre is nagyon köszi az infókat.
Én is megyek majd a nyáron a szemészemhez új kontaktlencséért meg vizsgálatra, megemlítem neki a dolgot, szerintem ő is el fogja tudni végezni a vizsgálatot majd. Ha már úgyis ott járok....

A császárral nekem semmi bajom ám, vagyis egyik szülési móddal sincs, csak az érzés rossz, mintha beskatulyáztak volna... :?
bébic

Bébic! Ez nem bátorság kérdése! Két kezemen nem tudom megszámolni azokat az ismerősöket és barátokat, akiknek át tudom adni, ha esetleg lányunk lesz. Másra nem is gondolok! :lol:
A szemes dolgot én is így tudom, de nem az a lényeg, hogy jön ki a baba, hanem hogy kint legyen.

Kép
zölddisznó

Zölddisznónak igaza van: a lényeg, hogy kint legyen. :wink:

Aida: örülök ha segített. Nekem a mai nap nagyon rossz, egész nap a gyomrommal szenvedek. Nem baj, most hazamegyek és csinálok egy jó spagettit, amiben persze semmi igazán tápláló, meg persze hízlal is baromira. DE IMÁDOM :D !!!!

Kép
mannababoca

Kipróbáltam savlekötőt(Rennie) de a nyomás érzés a mellkasomban egyáltalán nem szűnt meg, sőt úgy érzem, hogy csak rosszabb lett mióta elrágtam a tablettát.. Kezdek most már megijedni picit:( Remélem csak türelmetlen vagyok.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Ne csak egyet egyél!

Kép
zölddisznó

Rendben, eszek még belőle, remélem segít. Megpróbálok ezen nem idegeskedni:) Ebben a 9 hónapban csak boldogan!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok Csajok,
olyan jó olvasgatni Titeket.
Zölddi: doktornéninek hívlak magamban. Mivel foglalkozol, hogy mindenre ilyen jó válaszokat tudsz adni? Azt hiszem első babádat várod, ettől nem lehet ilyen nagy rutinod.
Sajnálom, akinek már most ég a gyomra, tapasztalat szerint ez a terhesség végén lesz jellemző.
Salvus vizet én nem bírom lenyelni, szerintem borzasztó, de sokmindenre jó, még a gyereknek inhalálni is javasolják megfázásnál.
Nekem a citromfagyi jön be, ha nagyon rosszul vagyok - legalábbis ezen a héten. Nemrégen ilyen volt a főtt kukorica, majd a ropi, a hideg ásványvíz, és még biztos lesz sokféle. Mindig azt hiszem, hogy megtaláltam a megoldást, de nem. Egy megoldás azonban lenne: mélyaltatásban eljutni legalább a 16. hétig.
Na, jó éjt.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Valaki írta anno, hogy nem szabad szőlőt enni!
Cáfolat:

"Kérdés:
A szőlő fogyasztása árthat e a babának? Én mindeddig teljesen nyugodtan fogyasztottam, míg az egyik kollégám nem figyelmeztetett, hogy ne tegyem, mert olyan anyagot tartalmaz, ami vetélést okozhat!
Válasz:
A terhesség előrehaladásával ismerősöktől és ismeretlenektől számos "jó" tanácsot fog hallani.
Ismereteim szerint semmi valóságalapja nincs, legfeljebb cukorbeteg terhesnél (!) a sok cukortartalmú szőlő (és még pár másik gyümölcs) felboríthatja a cukorháztartást. De ez nem terhes cukorbetegre is igaz. Tud az ismerőse konkrétumot is, vagy ő i csak hallotta? mert ez esetben ezt rémhírterjesztésnek hívják. A szőlő egyébként az egyik legegészségesebb hazai gyümölcs!
Dr. Nagy László"

Kép
zölddisznó

Brigi! :oops: biológia tanár vagyok
Amíg kikísérletezed a tutit, addigra pont elmaradnak az émelygések! :lol:

Kép
zölddisznó

Indiait lehet enni szerintetek? Tudtok olyan fűszerről ami benne van az indiaiban és ezért tilos? (imáááádom....)

(az olasz kajákkal ugye vigyázni kell... de az indiairól semmit se tudok...)
Vendég

sziasztoi. Megjöem az uhól am már 1-kor itthon voltam csak dolgom volt és most ültem le a géphez.
Volt uh is meg nem is. Az eredmény ilyen is meg olyan is. Azért mert a nyírőbe olyan car gép van hogy tök sötét homályos és alig lehetett látni valamit. A baba totáll előröl lehett látni premierbe nem is tudom a doki hogy tudta megmérni a tarkóredőjét ami 2mm. Maga babó hossza 5,4 centi ami pont betölltött 12 hetesnek felel meg. De se a hasát belül se az orrcsontját szinte semmit nem láttunk. Azt igen ahogy a szájához emelte a kezét legelőszőr. Nekem nem olyan aktív volt de azért a lába köze is látszott. Bár elég gyatrán a minőség miatt de azt tutin állíthatom hogy egyelőre kukacot nem láttunk. Így holnap megyek ide Erzsébetre egy szupi gépre és ott megnéznek szépen mindent rendesebben.
Kép
Kép

harivera
Budapest XXI. kerület

harivera,hát tényleg semmit se látni ezeken a képeken. :lol: Ez tök nagy csalódás ilyenkor nem? :cry:
Zöldi abban maradtam hogy csak két naponta szedek Gravidát,a magne B6ot pedig rendesen mint eddig 3x1-et.Így csak minden másnap van hányingerem,komolyan!Már ez is haladás.Ha tudom hogy aznap megyünk vhá,akkor be se veszem a Gravidát.Én az Elevitet tényleg pont a székrekedés miatt nem szedem,bár ettől a vitaminkészítménytől se valami jó a helyzet...de túlélem.Majd csak eljön az a fránya december... :wink:

F.marti,Na azt hiszem kezd felébredni anyósod!Az én anyósom meg már ezerrel belevettette magát a vásárolgatásba,vett már body-kat,játszószőnyeget ,kissapit.De mondtam neki hogy még azért inkább tartsa magánál,csak később adja oda.Főleg így hogy azt se tudjuk milyen nemű babánk lesz... :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

sztem olasz, indiai, thai vagy üzbég kaja, tök mindegy. Meggyőződésem, hogy egyik sem tilos (különben sz olaszok régesrég kihaltak volna :D) A nem javasolt fűszereket (pl. tárkony) olyan hatalmas mennyiségben kellene enni, hogy bármi negatív hatása legyen, ami azért messze van a valóságtól. Ha a szervezeted már megszokta (ergo korábban gyakran ettél olaszos vagy indiai kajákat), akkor sztem nem kell a terhesség miatt ezt felfüggeszteni. Az egyetlen szabály, amit viszont érdemes betartani, hogy talán ne most próbálkozz új kajákkal, mert esetleg kihányod (vagy allergiás vagy rá és nem tudod) :D

Másik kedvenc tiltásom, hogy ne fürödjünk kádban... :roll: Én állandóan fürdök (na jó, nyáron szoktam zuhanyozni is), jó forróban. Babavárás alatt viszont "csak" meleg vízben. A szervezetem már megszokta, nincs nyitott méhszáj meg fertőzésveszély, akkor meg minek paráztassam magam ilyeneken?! Egészséges vagyok és semmi extrém nincs abban, h babát várok :D Ettől nem kell minket bubis fóliába csomagolni...

Vannak olyan dolgok, amire persze érdemes figyelni, na de nem annyira szörnyű a helyzet. (balesetveszélyes sportok stop, gyógyszerek lehetőleg kilőve, cigifüstöt még jobban kerülöm és nem iszok alkoholos cuccokat, ooooh már megint lőttek a nyári koktélozásoknak 8) )
Elnézést, ha vkinek túl "laza" vagyok.

Kép

Kép
idoru

Vera! Akkor ma ugrik a majom a vízbe! Ezekhez a képekhez tényleg mellékelni kell a szakértelmet. Én csak azt látom, hogy jobbra van a bucija, a többi meg has, kéz és láb.

Csakegy! Fűszeresség miatt nyugodtan lehet enni keleti kajákat, az olaszt is a nyers tengeri kütyük miatt nem javasolják.

Sarmon! Na egye fene, ezzel az adaggal már kiegyezek :wink:

Idoru! A forró fürdő nem a méhszáj nyitottsága miatt nem ajánlott, hanem a túlmelegedés miatt. Csak "melegben" természetesen szabad.
Az meg hogy nyitott-e a méhszáj, arról csak vizsgálatkor győződhetsz meg. De mi van két vizsgálat között? Ezért jobb az elővigyázatosság. Szerintem.
[quote]E írta:gészséges vagyok és semmi extrém nincs abban, h babát várok Ettől nem kell minket bubis fóliába csomagolni...

Ennek nagyon örülünk, de sajnos nem mindegyikünkre vonatkozik. Emiatt nem szabad elbagatelizálni a dolgokat. A lazaság tök jó, de itt a többség sajnos nem engedheti meg magának.

Kép
zölddisznó

Zöldi: én nem azért nem veszek semmit a 12. hét végéig, mert félek, hogy rajtam marad. :lol: Csupán tudom, hogy beleőrülnék, ha addig bármi történne a picurral, nekem meg ott lennének a kis ruhácskák, cipőcskék, stb. Meg legfőképp babonából. Azzal vigasztalom magam, hogy ha ügyi leszek és kibírom addig, akkor majd ez lesz a jutalmam. :lol: :lol: Tudom, hülyén hangzik...

Ja, és igen, tény, hogy az a lényeg, hogy kint legyen valahogy a bébi, csak nekem akkor is rossz érzés...de ez csak az én hülyeségem... :oops:

Vera: pfff, nem is gondoltam volna, hogy képesek ennyire rossz minőségű képet bárhol is kiadni a kezükből....hogy nem szégyenlik magukat! :evil:

[quote]E írta:nnek nagyon örülünk, de sajnos nem mindegyikünkre vonatkozik. Emiatt nem szabad elbagatelizálni a dolgokat. A lazaság tök jó, de itt a többség sajnos nem engedheti meg magának.

Egyet kell értsek veled, Zöldicoca. Tudom, én nem pofázhatok az első eksön-első gyerek helyzetemmel abból a szempontból, hogy mennyire gyorsan és hogyan jött össze a bébi, meg hogy eddig no problem (kopp-kopp-kopp).
Abban viszont van részem, hogy első gyerek, először vagyok kismami, így a para így is nagyon ott van, csak éppen más miatt. Így a lazaság kizárva...
Mindenki mást mond, mindenhonnan más infó érkezik, és tegyek igazságot...döntsem el, melyiket fogadom el és melyiket nem.... :roll: Persze, tudom én, hogy ez nem olyan mértékű és súlyú probléma, mint azoknál akiknél a teherbeesés vagy maga a terhesség problémás (még én sem tudhatom, mit hoz a jövő), nehogy félre értsen valaki, csak azt próbálom kinyögni, hogy nálam speckó a lazaságnak még csak híre-hamva sincs...a nődokimat is ezért cserélem le, mert nekem ő már "túl laza"... :roll:

Idoru: részben Veled is egyetértek, de nálunk pl. nem is én kímélem magam, hanem a férjem és a családom...És első terhesként baromira nehéz megtalálni a megfelelő egyensúlyt, főleg, ha az ember már előtte is meglehetősen önbizalomhiányos és bizonytalan személyiség volt...
bébic

Sziasztok!
Elővigyázatosság:
Így van, ahogy Zöldi írta, sokan sajnos nem vagyunk egészséges babavárók. Nekem Annával sem ülő fürdő(amit imádok), sem strand, sem emelés. Hogy azt ne is említsem, hogy szex bő egy évig tilos volt. :cry:
Persze, ha valaki teljesen egészségesen indul neki a terhességnek, nem kell ezektől tartani, de akkor is azt mondom, jobb félni, mint megijedni. A terhesség nem betegség, de az ember próbálja a gyerekének a lehető legnagyobb biztonságot nyújtani. Én nem is magamat óvom, hanem a babámat :)

Holnap megyek uh-ra, várom is, félek is .. :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Zölddi: a szőlőről én írtam, a Honvédban feküdtem koraszülés veszélye miatt, amikor egy ORVOS említette, hogy inkább ne együnk szőlőt, vagy csak kicsit, mert görcsöt okoz(hat) és beindíthatja a szülést. Egyelőre mindegy, mert ezeket az importált műszőlőket amúgy sem eszem.
Én a Királyhágó útra járok uh-ra, országosan az egyik legjobb (volt Honvéd kórház, most Gerincgyógyászati kp.), itt van kedvenc dokinénim, 5000 pénzbe kerül. De nem kell átmásznom a városon, külön beutalót kérni, majd uh-ra várni. És annyira aranyosak még a nővérek is.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Kép
Ez a mai.

Ez meg a szerkesztett tegnapi
Kép
És az eredetije
Kép

Na szóval. Nem lettem okosabb mert mint látjátok szinte ugyan az. Itt a tarkóredő 1,1 ami nem baj a lényeg hogy nem magas.
Azért nem lehet jól látni a babómat egyellőre mert nagyon fent van és a hüvelyi uh hatósugara nem ér el odáig. De akkor mért nem csináltak hasit? Na mindegy. Majd 3 és fél hét múlva talán okosabbak lecünk mert akkor megyek a köv uhura meg Afpre.

harivera
Budapest XXI. kerület

Vera:
Ez tetszett ,hogy körberajzoltad a testrészeit :lol:
Egyáltalán meg sem próbálták hasival?? :shock:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vera! Hasonlít Rád!

Brigi! Nekem meg a sógorom fődiki ott az új részlegben.
Most már sok helyen nagyon jó gépek vannak, főleg a fizetősek. A 4D-s helyeken meg ugye csak jó gépek lehetnek.

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

zöldi: Tegnap elrágcsáltam még egy Renniet este és ma egész jó, nem érzem annyira a csomót a torkomban:) Tiszta boldog vagyok, kis javulás is több mint a semmi. Már épp kezdtem elkeseredni tegnap. Köszi a tanácsokat!

harivera: Édi a körberajzolt kép:D Azért látszik ott vmi a babóról, főleg a main. Grat!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Látom mindenki jól van, jó sokat írtatok, volt mit olvasnom. A vitaminos érveléseket pro-kontra érdeklődve figyeltem, mert nekem túl sok tudományos hátterem nincs e téren (közgazdász vagyok). Tavaly 3 barátnőm volt várandós, mindannyian szedték az elevitet és egyikőjük sem szült 3400 grammnál nagyobb babócát, szóval ez nagy baba a sok vitamintól nekem is inkább tévhitnek tűnik. Én tudom magamról, hogy nem étkezem elég változatosan és vitamindúsan, ezért igenis szükségem van vitaminpótlásra. A folyamatos hányinger miatt viszont nem bírom egészben lenyelni sem az elevitet, sem a magneb6-ot, fel kell darabolnom! Korábban sose volt ilyen problámám, akármekkora gyógyszert le bírtam nyelni, nektek nincs ilyen gondotok?

Szinte mindennap hányok, szombaton délelőtt ötször hánytam, a végére a gyomorsav már végigmarta a torkomat (bocsi), nagyon kellemetlen érzés volt. Pénteken megyek dokihoz, megemlítem neki ezt a rengeteg hányást, mert kicsit aggaszt.

Momo!
Üdv itt, sorstárs! Azért próbálj sokat pihenni, másnem félig fekvő helyzetben. A munkahelyeden végül megmondtad miért vagy táppénzen?

Mágnes!
Aztán kérjük a beszámolót az uh-ról! Drukkolok, hogy minden rendben legyen!

Lyndee-vel mi újság? Nem jelentkezik mostanában. Ugye nincs baj?

Szép napot!

Kokitti
Kép
kokitti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?