Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Sajnos eléggé le vagyunk törve, mert Nikinek elég rossz lett a diagnózisa. Sajnos ha nem fog fejlődni a megadott gyakorlatokkal, akkor még szellemi fogyatékos és mozgáskorlátozott is lehet.KépKépKépKépKép
Talán még visszafordítható a folyamat, de minden nap 6-szor fél órát tornáztatni kell legalább egy éven keresztül.Kép

Laura
Laura2

Jaj Laura, fel a fejjel!!! Nyomjátok azt a tornát 1000rel, ami a csövön kifér. Mégcsak nemis gondoljatok rá, mert azt a picurka is megérzi !!! Más doki véleményét nem kéritek ki???
Meglátod, egy-kettőre rendeződik a helyzet és minden rendben lesz.

Cory
Akkor éttermes dolog elnapolva, csak találunk lakást Kép

Diti
Én csak attól tartok, h így előbb elhagyja a cicit. Nem ide tarozik és inkább súgom (nagyon kevéske volt, szinte alig) mensi görcsök sem voltak .. szóval, akár az sem lehetne ....

Asszem mégiscsak kell a bogyó (de úúútálom)

Fel a fejjel Laura !!! Drukk 100000rel nektek!!

Su
susie

Sziasztok! na végre tudok egy kicsit megint írni! szóval nórit tényleg nem viselte meg a szülés nagyon. röviden a születéstörténetünk: szombat du-án fél öt körül bementünk a kórházba öt perces fájásokkal, de állítólag a fájások túl rövidek voltak, ezért haza küldtek, hogy vajúdjunk otthon még! éjféljkor visszamentünk, de még mindig nem akartam tágulni, ezért burkot repeszetettek, közben kértem edát, mert már nagyon ki voltam, de nem bántam meg azután tudtunk végre pihizni, és reggel már érezetem a tolófájásokat, ami teljesen elviselhető volt, így 6,10 kor bújt ki a kiscsaj apa nagy örömére, aki végig mellettünk volt! bennem teljesen jó élményt hagyott a szülés, bármikor jöhet a második Kép (azért még szeretnénk várni 2 évet Kép)! Amúgy Nóri szerencsére jó kislány, csak kaja előtt nyűgősködik, dehát azt is kell néha! A cumit mi vittük, nem akartam de az nyugtatja meg, így nem bánom. A szopi nagyon jól megy, szerencsére tejcsi is van bőven (már a mélyhűtő is tele van Kép)! Most megyek mert lassan szopizunk, megpróbálok azért benézni minél előbb!
Mindenkinek üdv
Meme és Nóri
Meme

Sziasztok,

Vera,

fura, mennyire mások ezek az orvosok, védőnők.
Virág napközben 8 hetesen még mindig két óránként eszik és hízik is rendesen, ezért megkérdeztem az orvost, próbáljam-e kihúzni valahogyan az időt 3 órára, de azt válaszolta, ne, majd magától kialakul. Igaz, azóta is alakul. Kép Az éjszakák sokat 'javultak', akkor csak 4-5 óránként kér enni. Viszont az átlag szopizás napi 10... A hízásra azt mondta, örüljek neki, az anyatejtől nem fog elhízni, meg ahogy később forogni kezd, meg többet mozogni, ledolgozza a felesleget. Kép

Kérdés: nálatok hányt már a baba? Nem a feleslegre gondolok, hanem a sugárban hányásra. Szerencsére nem gyakran, de kb. hetente egyszer Virág nagy adag tejet kihány. Egyszer nagyon megijedtünk, mert egyszerre jött az orrán-száján, addig nem kapott levegőt. Kép

Gabi75,

milyen vagány ruhája van a fiadnak! Kép Milyen elégedetten szemlélődik. Ő most hány kg?

Judit
Judit74

Sziasztok!

Megkaptuk a 2 hónapos oltást, hát nem mondom, nem egyszerű! Zsoltika olyan jól elnézelődött a rendelőben, mindenkire rámosolygott, de aztán nagyon sirt, mikor megszúrták. Úgy sajnáltam, és nekem kellett fognom, mert a férjem nem volt velünk, neki muszáj volt dolgoznia. Szerencsére a szuri után megint megnyugodott, azóta pedig alszik és sirdogál felváltva.

Viszont mi nem kaptunk kúpot, azt mondták, hogy az nem kell, mert ez az oltás nem jár lázzal! Egyenlőre valóban nincs láza Zsoltikának, remélem nem is lesz. Ami jó: megmérték, és 5470 gramm! A dokinő szerint ez nem 2 havi súlynövekedés, hanem 3-4 havi. Pedig csak anyatejet iszik, és én inkább büszke vagyok, hogy ilyen jól fejlődik a kisbabám!KépKépKép

Laura, kitartás, csináljátok a tornát! Biztos segit, és majdcsak kinövi Niki!

Most nem tudok többet irni, ne haragudjatok! Kicsit fáradt is vagyok, egész nap fáj a fejem is. Kép Remélem azért jó éjszakánk lesz.

Sziasztok!
Gabi

pgaboka

Sziasztok Lányok!

Laura,
nagyon-nagyon sajnálom a dolgot, remélem a torna tényleg segit! Meg tudod esetleg mondani, hogy mi a pontos diagnózis? Sokat gondolok Rátok, remélem a drukkolás is segit egy kicsit Kép

Susie,
a környék leirását én is adhattam volna Kép vidék, grillezési lehetőség, horgásztó Kép No meg szolgálhatok még egy szakács férjjel is Kép A nov 22 nekem épp olyan jó, mint bármi más. Azért lakás jobb lenne, és ha lehet inkább délelött, mert Boti -legalábbis mostanában - délután elég nyügi, akkor nem szivesen megyek el vele.

Meme,
gyere tényleg gyakrabban!

Judit,
nálunk volt már ilyen hányás szerüség. Általában bukni sem szokott, de párszor elöfordult, hogy orrán - száján folyt ki a tej, akkor nagyon megijedtem. Egyszer szép kék is lett, még az elsö héten amikor hazajöttünk. Amikor utoljára volt (kb. 1 hete) akkor ö esett nagyon kétségbe, sirt utána vagy fél órát. Szerintem kb. 20 ml lehet, ami ilyenkor kijön (a pelenka elázása alapján, ebben profi vagyok Kép ) Szerintem ha ilyen ritkán van, ne aggódj! Én csak arra szoktam figyelni, hogy ne a hátán aludjon, ha nem látom, hanem megtámasztom úgy, hogy az oldalán maradjon.

Gabi75,
elbüvölő a két kép! Teljesen odáig voltam tölük Kép

Remélem nem leszek beteg, mert nekem is fáj a fejem, meg a torkom is.
Sziszről mintha azt olvastam volna egy másik topicban, hogy beteg volt megint.

Sziasztok, Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Kissé régen jártam erre, de látom azért mindnekiről tudok egy pár sort olvasniKép.napjaim nagyon egybefolynak, Robóka szépen fejlődik. Annyira büszke vagyok rá. Már kezd hozzánk bújni, meg van egy nagy nyuszika a mamánál, azt is magához húzza és odabújik hozzá. A kis kezével már tudatosan fogja a tárgyakat és egyik kezéből áttette a másikba a csörgőtKép.Mostanában a kezét (azaz az egész kézfejét csuklóig) szopizza. Azt hittem először, hogy éhes és azért, de mosatnában evés után is eszegeti. Bár eddig a cumival elvolt, igaz inkább akkor kellett , amikor nagyon nyűgike volt elalvás előtt.Mostanában egyre kevésbé tart rá igényt.Érdekes,már régebb óta megfordult hasról hátra, viszont mostanában nem akarja csinálni, sőt hason sem szeret lenni. Nálatok hogyan működik? Lehet Barbi dokija minket is orvoshoz küldene?....
Voltun bent a munkahelyen, hát mondanom sem kell, hogy Robóka annyira illemtudóan viselkedett, mint aki érzi, hogy most jó fiúnak kell lennieKép. Még a hordozóban is elücsörgöt, ittho, meg percekig bírja csak, utánna fel kell venni.Imádom, olyan kis okos.
Sokat énekelünk mi is de sokszor a szövegekre én sem emlékszem és hozzáköltök, de jó lenne feleleveníteni, mert később jó lenne, ha helyesen tanulná megKép.
Egy két mondókám nekem is van, ha vki érdekel elküldöm, de ha tudtok küldhettek nekünk.A neteről is lehet töltögetni azt hiszem a gyermekekről topikból.
Barna csíkok: nekem szerencsére nem volt, inkább a pocim kicsit szörösebb lett. Ti nem tapasztaltatok ilyet?
Tali: mi is szívesen elmennénk. Ebben a hónapban úgy néz ki, hogy a 28-a tuti nem jó, a többi napot előrre nem tudom, mert apa 3-4 naponta dolgozik és mostanában össze vissza, így hétvége is és hétköznap is jó lenne nekünk. Igaz tudom nem könnyű megszervezni, de jobb lenne tényleg vkinél találkozni, mint étteremben.(Szopizás miatt is). Nagyon jó lenne tényleg találkozni, már nagyon várom, hogy megismerkedjünkKép.Mi apával mennénk az biztos, mert egyedül Pesten nem igazán vezetnék.Szóval várjuk a talit nagyon!!!

Edit: gratula Boti 4 órás alvásához, ügyi nagyonKép.Szépen fejlődik nagyon!Pöttyök tényleg lehetnek a tejcsi fogysztástól is, remélem hamar elmúlnak.

Gabi: 8 hetes kép nagyon édi, és az a mosoly!Büszke lehetsz Zsoltikára nagyon.Kúp: nekünk már legelöször írt fel a doki kúpot, hogy legyen itthon. Abból igaz eddig a három hós oltáskor egy felet adtam be Robónak, inkább fájdalomcsillapítás miatt.Nagyon megijedtem, mert be is pirosodott az oltás helye egy tenyérnyi helyen, így azt vizesborogatással elmúlasztottuk.

Dandy: gratula Martin 2 hónaposságához, nagyon nagy babaKép.

Zsizsa: üdv nektek is, írj majd magatokról egy pár sort.

Diti: énekekről küldenél nekem is szöveget, persze csak akkor, ha van megírt mondókáid, mert miattam ne fáradj.

Cory: szemészetre csa úgy mentek, vagy a doki ajánlotta?Édesek a babák a fotón , ahol édes kettesben vannak. Balu is hatalmas már és mennyire szereti a tesójátKép.

Barbi: Ádi nagyon édi, na meg a kutyus is. nem félsz picit tőle, hogy a kutyával "érintkezik". Bár én a különösen aggodó anyukák közé tartozom... Szép kutyus azért meg kell jegyezni.Szépen fejlődik Ádám nagyon!

Gabi75: nálunk is van 5 perces szopi, szerintem mostmár jóval erőteljesebben szopnak és bizti jóllkik vele, bár még soha nem mértem mennyit is eszik.Nagyon szépen fejlődik, 6800 nem semmiKép.

Vera: nálunk a három hós oltás is csípett egy picit és be is pirosodott egy nagy foltban.Nálunk kettőt szurit kapott akkor Robó, akkor kapta az agyhártya első adagját, még van belőle kettő.Engem is nagyon megvisel az oltás , már előrre félek a következőtől, ahol még több lesz...5 és fél óra alváshoz gratzlaKép.Fáj még a cicid?Etetés: nálunk is kb 3 óránként eszik még mindig Robó. Azt soha nem tudom megérteni, hogy az orvosok meg mások is, hogyan mondhatnak olyat, hogy le kell szoktatni a babát az evésről? Szerintem vannak ilyen babák is, akik még este is többször esznek. Bár nekem is kényelmesebb lenne, ha nem kéne felkellni, de itt nem azt kell nézni, hogy nekem mi a jó. Ha ő éhes akkor egyenKép.
Mondókákat nekem is elküldenéd?Látom azért fejlődsz egy picit "nem izgulok.."Kép. TetszetKép.
Hasfájás nem 100%ra múlt el, ha puffasztó dolgot eszek, azt sajna megérzi még mindig. Így nagyon kell még figyelni az étkezésre. Pedig már úgy ennék sok mindent.

DBarbi: Robó sem tud többet, sőt mostmár ő sem akar hasról hátra fordulni. Azért nagy baki lenne ha a 4 hónapos picit összetévesztenék a 7 hónapossal, de az olyan orvosról meg is van a véleményem. Szerintem se aggód, Fanni szépen fejlődik nagyon és mozgékony.A fotó mindent elárulKép.

Laura2: örülök, hogy jelentkeztél, viszont amit írtál annakkevésbé. Nagyon reménykedem benne, hogy Nikike sok tornával ki fogja nőlni majd , és ténylg ne arra gondolj a tornák alatt is, hogy ezt kötelező jellegű dolog, mert ha nem csinálom akkor...Ezt nem szabad. Bízni kell, és hidd el minden rendbe fog jönni. Milyen jellegű tornákat kell végeznetek? Ez most a kis szívével van összefüggésben?Nem lesz semmi baj, Niki biztosan ki fogja nólni majd!!
Lázra bár lehet , hogy későn írom nekünk a doki már a legelső tatlákozáskor felírta, hogy legyen itthon belőle. De a BCG oláshoz biztosan nem kell szerintem. Az nem igazán jár lázzal. Szerintem a dokitokkal írattas azért fel, hogy bármikor ha kell legyen otthon belőle.Sajna lehet láz sokszor az oltásoktól függetlenül is, bár mindenkit kerüljön el!Nikike most még a kórházban van, Mikor jöhet haza?

Judit: Virág nagyon aranyos, írj majd róla egy picit, ha lesz időd.

Susie: ari vagy, hogy megszervezed a talit, köszikeKép.Anna aranyos lehetett ahogy szolodalitást vállaltKép). Vasalni való amúgy nálunk is gyűlik...
Vérzés. nekem is volt ebben a hónapban 4 napos, hát nem tudom hogy ez már menszesz volt e, de éán is megijedtem, mert a doki azt mondta, hogy nagy részében a szoptatás után szokott megjönni, de igaz hozzátette, hogy nem jellemző, szóval bármikor visszatérhet. Igaz ez idő alatt Robó nyűgibb volt, szerintem a tajcsi is kevesebb volt, de gyakori szopikkal kiküszöböltük.

Zsófi: 4hós oltáskor sem volt nálatok láz?Nagyon édi mosolya van a fiúcskánakKépAmiatt meg ne aggodj, ha nem mindig egyforma ütembe híznak a picik. Miket nem szeret enni?

Batkamanó: magatokról is írj egy pár sort. Üdv nektekKép.

Meme: örülök, hogy szakítottál időt egy picit ránk is. Örülök, hogy van tejcsi és a szüléstörténeted is meghatóKép.Nórikáról van képetek?Kíváncsi vagyok már rá is!

Na már lassan két órája írom ezt a mennyiséget.

Mindenkinek jó hétvégét:

Anita+Robó
anita77

Lányok
Köszi a bíztatást, majdcsak lesz valahogy.KépKép

Edit
A pontos diagnózis Laesio cerebri progressive, na ez gondolom nem sokat mond. Tulajdonképpen agykárosodást jelent, ennek a nonprogressive változata az ami már nem romlik, a miénk akkor valszeg igen.KépKépKép

Anita
Különböző átforgatós gyakorlatok vannak, amit egy lepedő segítségével kell csinálni, meg olyanok amik a fejtartását fejlesztik, és van egy mászós gyakorlat is. Összesen 6 feladat van, 4 ill. 3 percig kell őket csinálni, mindig ugyanabban az időpontban, így a napi programunk kb. egy évre előre megvan.
Nem a szíve miatt kell ezeket csinálni, hanem erre az agykárosodásraKép, amit kimutattak nála.

A BCG-t megkapta, a dokinéni mondta, hogy nem lesz láza tőle.

Laura
Laura2

Sziasztok Lányok!

Laura, nagyon sajnálom a rossz híreket Nikivel kapcsolatban, és mivel mást nem nagyon tehetek, nagyon sok erőt és kitartást kívánok neked az előttetek álló időszakhoz. Szurkolok nagyon hogy segítsenek a gyakorlatok és ahogy nő, ez a probléma úgy tűnjön el. Igazán nem szeretnék indiszkrét lenni, de azt lehet tudni hogy miért alakultak ki nála ilyen rendellenességek? Remélem nem bántalak meg a kérdéssel...

Anita, nagyon szívesen elküldöm a dalos listát, már készen volt, úgyhogy nem kell lelkiismeretfurdalást érezned hogy esetleg külön miattad törtem magam Kép Kép Persze ha nem így lett volna és megkérsz, akkor is nagyon szívesen összeírtam volna őket Kép
A legtöbb dalhoz van kis kotta is, a néhány utolsóhoz viszont nincs. Remélem azért így is ismerősek lesznek, és sokat énekelgeted majd őket Robikának Kép

Talival kapcsolatban én egyelőre nem nagyon tudok nyilatkozni, ugyanis még mostanában is igen mászkálós időszakunkat éljük. Viszont általában igen mobilok vagyunk, szóval szervezgessetek nyugodtan, és ha éppen úgy adódik hogy semmi nem jön közbe, rajtunk nem fog múlni, bármilyen helyszínen ott tudunk lenni Kép

Úgy raknék már fel képet én is, csináltam pár aranyosat a két gyerkőcről együtt, de apuci állandóan elfelejti átmásolni őket a gépre, most meg nem találom a fényképezőt, én sem tudom leszedni őket Kép Na de majd a körmére nézek, nehogy már csak én legyek elmaradva fényképügyileg Kép

Sziasztok, Diti
diti

Sziasztok!
Diti, nem semmi, hogy a két gyerköccel folyton mászkálsz. Én még az eggyel is nehezen jutok el valahova. Bár remélem, hogy a jövő héttől lesz autóm, és akkor egyszerübb lesz a helyzet. Bár nincs is olyan sok hely, ahova mehetnénk, hiszen hétköznap az ismeröseim dolgoznak.
Kissé elkiabáltam a jó éjszakákat, a mai jó sz@r volt, háromszor ébredt, de amit a cicin müvelt! Veletek volt már ilyen? Szopizott egy ideig (de nem sokáig) rendesen, de utána elkezdett görcsölni, azaz nyújtózkodni, rugdalózni, kapálózni, mindezt a cicivel a szájában, aminek közvetlen következménye, hogy kb. 5 cm-t nyújtotta a cicimet. Nem esett jól. Meg nem is evett rendesen, ezt onnan tudom, hogy a másikból kb. feleannyi csöpögött ki, mint normálisan. Amikor megkináltam a másikkal, azzal pont ugyanezt csinálta. De végülis ahogy letettem elaludt, egész 5-ig amikor vigasztalhatlanná vált. Kicsit sirni is hagytuk, de nem aludt el, igy most együtt irjuk a levelet (illetve már nem, mert Apa sem tudott visszaaludni és lejött babázni). Viszont ime egy ma hajnali kép Botiról. Nem látszik rajta, hogy meghatná, hogy mi még aludni szeretnénk Kép
Kép
No meg ha már kép, akkor egy régebbi a család 3 férfitagjáról. Nem lehet elég korán elkezdeni Kép
Kép
Kellemes hétvégét, Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!

Ma fél napot még szalma vagyok, a páromnak sürgös munka miatt túlórázni kell,de ebédután már itt is lesz. (ennek most örültünk,mert jól megfizetik a túlórát, és mostanában nem nagyon volt.)

Anita,már éppen csodálkoztam milyen sokat irtál, amikor látom a végén, hogy 2 órán át tartott, hááát, ha én két óráig irnék egyszer, kiakadna a Babanet szervereKép
Egyébként köszi a dicséretet, már én is néznék Robódról megint képet! Ami a kutyulinkat illeti, nem igazán féltem töle Ádámot. Marcipán szobakutya, ha tetszik-ha nem, vele együtt fog felnöni Ádám. Már 2-3 hete észrevettük,hogy nézi , söt direkt keresi a szemével, és amikor látja, néha már vigyorgott rá is. Szóval elöreláthatólag nagy haverok lesznekKép Persze nagyon figyelek rájuk,mert Marcikám csupán szeretetböl állandóan nyalogatná Ádámot, nagyon kedves kutyuska, de ezt persze nem engedem.Sosincsenek együtt felügyelet nélkül, szóval azt hiszem mindent megteszünk amit lehet, hogy ök kettesben jól ellegyenek...(na, azért amit tud ellop ez a plüskutya, tegnap például Ádi harisnyájával a szájában indult el, kilopta a szennyesböl...Kép)
Laura, én is csak a legjobbakat, kitartást és türelmet tudok kivánni. A másik topicban Mariann van hasonló helyzetben (na, nem a betegség ugyanaz, csak ök is tornáznak sokszor egy nap), ha esetleg gondolod irjál neki, biztosan szivesen segit. EGyébként pontosan ö irta, hogy állitólag amikor diagnosztizálnak, szeretnek egy kicsit sötétebb képet festeni abban az intézetben, mert ha mégis javul, akkor azt annak tudják be,hogy ŐK milyen jó munkát végeztek, és állitólag igy még az állami támogatás is több. (na ezt jól leirtam, csupa pletyka szaga van, de valami ilyesmiröl számolt be annak idején Mariann)
Szóval fel a fejjel, a tornázás igy is úgy is jó dolog, minden babának jól jön!!!

Edit, látom nálatok is kitüntetett szerepe van a kutyának, nálunk is ö a 4-ik családtag...Mondjuk ilyen nagy kutyát nem biztos,hogy mernék lakásban tartani, de a mi szobacirkáló kutyusunk pont elférKépKép
GUMI-cici nálunk is volt a múlt héten 2 napig,nem tudtam rá jönni miért brékózott annyit a drágám és húzta-nyúzta a cicimet, de ahogy jött el is múlt szerencsére...

Ma telihold lesz nálunk, remélem nem zavarja Ádámot az alvásban, olyan szépen átaludja már az éjszakákat!És most már délelöttönként is kezdi magát elaltatni, végre nem kell kézben ringatnom!!
Egyre ügyibb a mozgásaival is, most már csavarja magát oldalra pelenkázásnál is, kezd néha cirkuszi mutatvány-számba menni mire ráadom a pelust. Közben nyúlkál a mackókért, amiket csak a pelenkázón lát, megfogja, ledobja, felveszem, ledobja, elvagyunk...
Na megyek, lassan itt az idö,hogy hazatelefonáljak, már várom!! Mindenkinek jó 7végét, és sokkal jobb idöt,mint itt van!!!! (még mindig minden csupa hó és hideg van...)
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok csajok!

EDit nagyon helyes a fiad a kutyuson ulve!Nekem is volt 8evig egy pit-bull terrier fiu de o otthon van Mo-on ,ot nem mernem egyutt nevelni a fiammal biztos szet tepne mivel o nagyon feltekeny kutyus es mindig agyban aludt velem.Szoval nem turne ha kiturna meg amugy is utalja a gyerekeket.

Egy kep a fiamrol es az apucirol.Kép
Gabi75

Sziasztok csajok!

EDit nagyon helyes a fiad a kutyuson ulve!Nekem is volt 8evig egy pit-bull terrier fiu de o otthon van Mo-on ,ot nem mernem egyutt nevelni a fiammal biztos szet tepne mivel o nagyon feltekeny kutyus es mindig agyban aludt velem.Szoval nem turne ha kiturna meg amugy is utalja a gyerekeket.

Egy kep a fiamrol es az apucirol.
Gabi75

Na es meg egy mosolygos kep,amikor beleteszem a kis hintajaba mindig nagyokat mosolyog de nem sokaig birja mert megunja magat.Kép Pedig a hinta zenel is meg fenyeket is ad de minden hiaba,ilyenkor meg hamar megunjak magukat.Kép
GABi75

Sziasztok!
Elszállt amit az előbb írtam, amikor képet akartam felrakni, úgyhogy most csak képpel próbálkozok. Ő a pici fiam Martin, aki még nem látta.
Dandy
Kép
Dandy

Sziasztok újra!

Vera: légyszi küldd el nekem is a listát, vagy ha van a webcím is elég lenne.

Laura: drukkolok, hogy a pici lányod szépen fejlődjön. Én is ajánlani akartam, hogy esetleg keresd meg a Barbi által emlegetett Mariannt, aki hasonló problémákkal kűzd.

Martin fiam ma meghazudtolta magát, egész du. nem aludt, pedig eddig nagyon jó alvó volt. Kép Talán a holdfogyatkozást érzi? Kép
Még 1 kép a nővérével eggyütt:

Kép
Dandy
Dandy

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, de már itt vagyok, viszont annyit írtatok, hogy csak pár dologhoz szólnék hozzá.

Dokik tanácsai: szörnyű ez a gyerekdoki, hiszen a felnőtteknek ajánlják a napi ötszöri étkezést, még az időseknek is inkább hat-hét alkalmat javasolnak, akkor egy két hónapos babának miért kellene ötször ennie! És nem értem, hogy hogyan gondolta az átszoktatást, a szerencsétlen gyermek nem akkor éhes, amikor az óra azt mutatja, ez még a felnőttekre sem igaz. Sőt, amíg egy felnőtt tudja, hogy x idő múlva kajához jut, a baba ezt nem tudja, csak azt, hogy éhezik, és nem segítenek rajta. Úgy fel tud háborítani az ilyen tanács, főleg orvostól! Vera barátnőjének a dokija meg ezzel az ellenőrzéssel teljesen abszurd! Mi ez, diktatúra?! Azt teszed amit mondok, különben lesz nemulass?! Jajjj!!!Kép Szerintem azonnal dokit kéne váltania. A mi dokinénink szerencsére nem ilyen, csak megnézi, hogy eleget hízik-e, és hogy egészséges-e, és meg sem kérdi, hogy hányszor szopik egy nap, csak azt mondja, hogy nagyszerű, hogy csak anyatejet kap (bár védőnéninek már Gabi két hetes korában volt az a megjegyzése, hogy ha túl gyorsan hízik, akkor éjjelente cukros vizet adjak szopi helyett, és négy órát várjakKép). Bocs, hogy ennyit írtam erről, de ezzel mindig úgy ki lehet engem borítani. Egyébként az én babóm is sokszor eszik, 9-10x egy nap.

Vera, Diti,
én is szeretném kérni a dalokat! Köszi!Kép

Laura,
nagyon sajnálom Nikit, nagyon drukkolok, hogy fejlődjön a tornáztatástól! Volt oszifőmnek kellett tornáztatnia a fiát egy évig, mert a karját nem tudta mozgatni, és most teljesen jól mozog, csak picit van elmaradva az egyik karja, már iskolába jár, és minden rendben vele. Szóval remélem, hogy nálatok is jót tesz majd a torna, én erről csak jókat hallottam.

Hányás: nálunk is hány néha Gabi, úgy hetente egyszer nagyon sok tejet ad ki magából, nem tudom, hogy miért. Mondjuk ő amúgy is sokat szokott bukni.

Oltásra kúp: én adtam Gabinak, mert nagyon-nagyon sírt a fájdalomtól, és a kúp fájdalomcsillapító is. Szerencsére a beadás után 15 perccel meg is nyugodott, szóval biztos, hogy jól tettem (legalábbis szerintem), hogy adtam neki.

Csíkok: nekem a hasamon lévő barna csík mellett a mellem csíkos (terhességi csíkok), de valami borzasztóan. Úgy néz ki, mintha napocskát rajzolt volna valaki rám.Kép Remélem azért el fognak halványodni, mert jelenleg csúnya lila és piros színűek.

Szőrök: én is szőrösebb vagyok, nem csak a hasam, de a hátam, arcom is.

Edit,
most volt a dokinál egy anyuka nagyon csúnyán pöttyös anyatejes babával, és mondta a doki, hogy 100% hogy ételallergiája van, és eltiltotta az anyukát egy csomó ételtől (nem csak a tejtermékektől, mert állítólag egyéb ételektől is lehet, de a tejtermékek a fő okozók). Szóval szerintem próbáld meg elhagyni a tejtermékeket pár napig, és nézd meg, hátha segít.
A "buta szopizást" Gabi is műveli néha, pl. oltás után három-négy napig végig ezt csinálta, de szerencsére főleg nappal, éjjel inkább evett. Akkor műveli ezt, amikor fáradt, és nyűgös, és csak megnyugtatásképpen kéne neki a cici, viszont abból folyik a tej.

Lányok,
a babák gyönyörűek, és zabálnivalók!KépKépKép

Mi mostanában jól elvagyunk, ugyanis Gabi rájött, hogy egyedül is lehet ám nézelődni, és mostanában fél órákat is elvan magában. Így tudok már ezt-azt csinálni (például babanetezniKép).
A barátnőm tegnap itt volt nálunk a másfél hónapos kisfiával, aki olyan kis tündér volt!Kép Végig ébren volt, és kicsit nyűgös is volt, de olyan aranyosan nyekergett. Gabi a jó oldalát mutatta, maximum panaszkodott kicsit, de nem nagyon sírt, bár a végén, amikor fényképeket csináltunk, akkor felváltva sírtak, hogy még véletlenül se legyen olyan kép, ahol mindketten jól érzik magukat.Kép
Gabi aludt egyben egyszer 5 órát!!!!Kép Éljen! Most is alszik, én meg netezek, ejnye-bejnye! Ezért vagyok olyan álmos állandóan.

Lányok,
közületek tapasztalt valaki csuklófájást? Nekem már majdnem egy hónapja iszonyúan fáj a csuklóm és a hüvelykujjam éjjel, amikor mozgatni akarom, egyszer majdnem Gabit is visszaejtettem, amikor felemeltem. Nappal, amikor kicsit bejáratódik, akkor nem vészes, bár mostanában már nappal is sajog kissé, de éjjel katasztrofális. Nem tudom, hogy ez attól van-e, hogy állandóan kifacsart helyzetben van, ahogy Gabit tartom. Tanácstalan vagyok, hogy elmenjek-e orvoshoz, mert ugyan mit tud tenni vele? Pihentetni nem tudom, mivel Gabit muszáj ellátni, ráadásul akkor rosszabb, amikor pihen. Hülye helyzet.
Egyéb problémáim: elkezdett borzasztóan hullani a hajam (a terhesség alatt alig hullott, most meg bepótolja), és egy csomó pattanás jött ki rajtam, főleg az arcomon és a nyakamon, pont ott, ahol legjobban látszik.Kép Remélem elmúlnak, mert már nagyon utálom, hogy 28 évesen csúnyább a bőröm, mint a kamaszoké.

Taliról: én is mennék, de csak ha viszonylag közel van, mert Gabi olyan össze-vissza eszik, hogy nem merek hosszabb útra elindulni tömegközlekedve.

Most már futok lefeküdni, mert aludni is kell valamikor!Kép

Jó éjt!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Hali mamik!

Laura,
nagyon sajnalom hogy rossz lett a diagnozis, de nagyon drukkolok hogy segitsen a torna es hamar elfelejtsetek. Sokkal szivosabbak ezek a kismanok mint azt barki is el tudja kepzelni Kép Probaljatok meg jatekosan vegezni a gyakorlatokat, es nezz at a "friss kismamak" topicba, en is ugy tudom ott tobben is tornaznak. Meg a kendorol hallottam jokat, hogy segit a fejlodesukon ha sokat vannak testkozelben a mamival.

cory,
aranyosak a fiuk egyutt, Balu nagyon szep nagyfiu. Mennyi idos?

Barbi,
mi egesz nap (heten) egyedul vagyunk, papinak is tuloraznia kell, viszont itt ezert nem fizetnek semmit Kép A kiwit en nem irtam le rendesen, de siettem. De majd most: Uj-Zeland a kiwik foldje - a gyumolcs es a kiwimadar is innen szarmazik. + az itt szuletettek is kiwik (allampolgarsaggal nem lehet megkapni)... A papirokrol csak azert irtam, mert ugy remlett hogy kerdeztel rola...

Zsizsa,
nekem is faj a csuklom + a hatam, gerincem is. Tutira attol, hogy allandoan rajtam van a kiscsaj Kép

Tali nekunk kimarad meg egy ideig Kép

Tegnap voltunk mazsalason, Emma 5120 gramm es 60 cm. Viszont tovabbra is problemasan alszunk.

Leirom, hatha valakinek van valami jo otlete...
esti furdes-szopi-bufi + nyugi utan altalaban 12-1 korul alszik el... 4-5 ora mulva felalomban szopi, majd alszik meg 2, jo esetben 3 orat. Aztan delutan 1 korul az udvaron vagy seta kozben (lenyeg hogy kint) alszik megegyszer 4-5 orat es ennyi... furdesig semmi. Ez meg OK is lenne, DE minden elalvas elott kuzdunk... mert csak mozogva vagy cickon hajlando aludni. Amint letesszuk felebred es bombol (nem sir, ez inkabb veszekedos bombi), es ilyenkor semmi sem jo. Szoval az alvasok elott van rovidebb hosszabb bombi, aminek a vege, hogy mar en is sirok vele... nagyon kene valami megoldas, vagy otlet. HELP!!

Szep vasarnapot!

batkamano
batkamano

Megint en...

Laura,
persze "friss babak" es nem "friss kismamak"... de latom mar voltal ott Kép

Leirna valaki hogyan nez ki a koszmo? Emmanak foltokban hamlik a feje, lehet hogy ez az? Bar az arca is hamlott

batka
batkamano

Sziasztok!

Batkamano,
a koszmó barna vagy legalábbis sötést szinü, és nem igazán hámlik magától, legalábbis eleinte. Botinak is hámlott foltokban a feje, én megcsináltam azt, amit itt ajánlottak a koszmóra (babaolajjal bekenni, fél óra múlva puha kefével átkefélni a fejét), ami tökéletesen bevált, egy alkalommal lejött az egész és nem is jött még vissza (kb. két hete volt). Koszmóra jóval több alkalom kell. Igy most már csak a szemöldökénél hámlik, mert ott nem mertem ezt eljátszani, mert olyan közel van a szeme.

A csalánkiütés meg kezd elmúlni, nem tudom, hogy a testápolótól volt-e (ezt teljesen elhagytuk) vagy az öblitötöl (ugy állitottam be a gépet, hogy még öblitse át 3x sima vizzel öblitözés után), de mindegy is. Az a véleményem, hogy a pattanásai eseteg valami általam fogyaszott kajától vannak is (leginkább tej lehet, mert mást nem eszem minden nap) akkor sem érdemes elhagyni, mert panaszt nem okoz neki (pl nincs hasmenése, van nem viszket) nekem meg nagy szükségem van a szoptatáshoz mint a fehérjére, mind a kálciumra. Én egyelöre abban bizom, hogy egyszerü tejkiütés, és ahogy mondtátok 2 hós kora felé elmúlik.

Zsizsa,
nekem is fáj a cusklóm meg az ujjaim, annyira, hogy a hét elejébn már felmerült bennem, hogy inhüvely gyulladásom van..de talán mégsem. NEkem tuti attól, ahogy szopi közben tartom, ezért bevezettem napi 2 fekve szopit. Kicsit talán használ is.
A hajam is hullik, de ugy tudom, az normális.

Dandy, Gabi,
nagyon helyesek a képek. A tesós képek meg amugy is mindig különösen édesek!
A kutyák (merthogy van mégegy, egy szuka) egyébként nincsenek a lakásban, hanem az elökertben laknak, csak idönként engedjük be öket, amikor ott vagyunk és velük foglalkozunk. A képen látható eb eleinte ha nem is féltékeny volt, de nagyon fel volt spannolva ha csak meghallotta Boti hangját akkor is (ugrált össze vissza, kereste a hang forrását stb.) ami elég ijesztö volt egy 60 kgos kutyától, de már a megszokta. Igaz elég sokszor ismertetjük is öket, meg be szoktam hivni babasirást hallgatni, hogy szokja meg, hogy nem kell tenni semmit. Ugy tünik beválik. Abszolut a lakásban nem merném a babával együtt tartani, mert olyan nagy, hogy egy pillanatra sem lehetne öket szem elöl veszteni, ami viszont ugye lehetetlen. Barbi, egyébként a Ti képetektöl kaptam az ötletet, hogy felrakom ezt, mert olyan aranyosak voltatok együtt!

Cory,
ahányszor megnyitom ezt a lapot mindig megcsodálom a fiaidat együtt. Balu annyira "csinos"! (nem is tudom, hogy fiuknál hogy szokták mondani...jóképü? Kép )
űNo eldugulok, már megint velem van tele a topik. Csak Botika ma hajnalban aszik rendesen, van idöm Kép

Üdv, Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok :-)

Mostanában megint csak olvasni tudtalak benneket.
Tegnap suliban voltam és a héten próbáltam tanulgatni valamit, hogy ne a vizsgák előtt kedjem el. Hát szép feladat lesz ...

Rakok fel én is egy képet a Ákosról és apájáról Kép Kép
Imádom őket Kép Kép

Kép

Majd aztán jövök írogatni is.
Addig is jó ébredést mindenkinek.

Marcsi

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77

sziasztok,

megint en, de ezt muszaly... most furdettunk es Emma megfordult hasrol hatra... nem am veletlenul, mert meg 2-szer megismetelte, alig tudtam beolajozni a hatijat es a popsijat... hiaba, utal hason lenni Kép

ja, es lemaradt, de persze minden baba gyonyoru Kép

batkamano
batkamano

Sziasztok Lányok!

Ma mi is nagyon korán keltünk, Zsoltika ébresztette a családot. Most ugyan újra elaludt, de én már nem fekszem vissza, vár a házimunka. Tegnap nagyon jó volt, mindenfelé jártunk Apával, kicsit kimozdultunk, Zsoltikára addig anyósom vigyázott Kép

Vera, köszönöm szépen a gyűjteményt! Már az összes dalt és verset előadtam Zsoltikának, a legjobban a Micimackó jött be... Kép

Judit, nálunk is volt hányás, de mostanában már nincs. Kicsit ijesztő volt, hogy evés utáni büfinél sugárban jön a tej ki a baba orrán-száján, de őt ez láthatólag nem viselte meg. Viszont hamarabb lett újra éhes... A védőnőnk is mondta, hogy ez nem baj, ha nincs gyakran, nem kell vele foglalkozni. Néha még Zsoltika is bukik, de egyre ritkábban. Hogy miért? Nem tudom. Kép

Edit, Susie: jó ötlet a grillezés, csak lenne már jobb idő! De arra még várni kell egy kicsit. Kép

Edit, nem lettél beteg, ugye? Szerencsére én is kialudtam a fejfájást. Cicin nyújtózkodás nálunk is szokott lenni, de nálunk nem rossz egyáltalán. Kicsit húzza, olyan, mint egy kutyus, amikor megfog valamit Kép És akkor is rendesen eszik. Olyan nincs, hogy nem eszik. KépKépKép Aranyosak a képek! Viszont tőled meg szeretném kérdezni, hogy a tejgyűjtő kagylót csak szoptatáskor lehet használni? Én is beszereztem egyet, mert szopi közben a másik mellemből még mindig rendesen folyik a tej, és az egész melltartó meg a póló/pizsu átázik. Viszont éjjel is igy járok, mert akkor ritkábban szopik Zsoltika, és mire felébredünk enni, az egész hálóingem tejes, moshatom ki. Csak azt nem tudom, hogy éjjel hordhatom-e a kagylót. Kicsit kényelmetlen is lenne, és az útmutató is azt irja, hogy 40 percnél tovább ne hordjuk. Te hogy csinálod?

Barbi, Ádám nagyon ügyes! Én is várom már, hogy Zsoltika megfogja a tárgyakat, de egyenlőre nem tudok semmit a kezébe adni, pedig próbáltam. Itthon holdfogyatkozás is volt, de sajna nem láttuk, bár hajnali 2-kor pont volt szopi, de olyan kómás voltam, teljesen elfelejtettem a holdfogyatkozást.

Diti, babával mászkáltok? Mi még nem nagyon, persze sétálunk, meg a környéken néhány boltba már eljutottunk együtt. De messzebb még nem merészkedtünk. Képet várjuk! Kép

Dandy, Martin milyen szépen néz a fényképezőbe! Komoly nagyfiú már! Kép

Anita, Robóka nagyon ügyi! Kép Ha tudsz, tegyél fel róla fényképet, nagyon kiváncsi vagyok!

Gabi, Dávid nagyon hasonlit az apukájára! Kép Milyen hintája van?

Zsizsa, a csuklóm nekem is fáj, de mindig is gyenge volt, én még egy rendes fekvőtámaszt sem tudok csinálni Kép Ha sokáig tartom Zsoltikát, bizony a bal csuklóm nagyon megfájdul. Viszont nekem sokkal jobban fáj a térdem, folyamatosan. Eddig ilyen nem volt. Ezek szerint druszám szépen fejlődik Kép Gratula az alváshoz!

Batkamanó, az elalvás nálunk is zűrös. Eddig csak párszor fordult elő, hogy a még éber Zsoltika a kiságyban elaludt. Neki is kell ringatás, hordozás, általában a karomban alszik el, és becsempészem a kiságyába. Sajnos nem tudok megoldást Kép Mondjuk nálunk annyival jobb a helyzet, hogy nincs sirás, szépen lassan elalszik a karomban.

Marcsi, nagyon-nagyon aranyos Ákos az apukával, és ez a tutyi! KépKépKép

Tali: nekünk is jó a nov. 22, legalábbis egyenlőre. Sajnos Apának olykor hétvégén is dolgoznia kell, de ezt nem tudjuk előre. Ma is dolgozik sajnos Kép Mindenesetre hétköznap biztos nem jó nekünk.

Már reggel óta irom ezt az üzenetet, úgyhogy mára abbahagyom. Kép Mindig közbejött valami, hogy el kellett szaladnom a gép mellől.

Mindenkinek jó babázást a hétvége hátralévő részére! Sziasztok!
Gabi

pgaboka

Sziasztok!

batkamano: Balu szeptember 12-én volt 2 éves Kép Gratulálok a megforduláshoz Kép

Edit: köszi KépKépKép

Marcsi: nagyon hleyesek a fiúk együtt Kép

Zsoma megint küzd a kakilással Kép Már két napja teljesen nyűgös tőle, sír, és rángatja a lábát Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!
Jó rég nem írtam, bezzeg a topic olyan aktív, hogy nehéz aktuálisnak lenniKép

Batkamanó!
Hát egy kicsit hasonlít Petra Emmához elalvás terén, szerencsére az alvás mennyiségében nemKép Nálunk is nagy küzdés ez elalvás, ált. este 8-10-ig, de volt már, hogy 11-ig ment a sírás. nem egyfolytában, de kb az első félóra nagyon szörnyű... Én próbáltam olyankor cicire tenni, hátha megnyugszik, de még inkább "hisztis" lett, mivel folyt a tej a szájába és hát azt nem akarta volna, csak cicizni. Próbáltuk a cumit is, attól ordít, nem hajlandó a szájába venni. Nálunk az jött be, hogy olyankor sétálok vele, ringatom, monotonon sutyorgok neki valamit, halkan énekelek... Az első félóra múlva megnyugszik és onnan már csak az ébren szemlélés marad. Tegnap pl. csak félóra kellett és elaludt, szóval talán van remény, addig kitartásKép

Gratula Emma forgásához, nagyon ügyiKép és szép nagy kislány lettKép

Edit!
Mi is pöttyösek vagyunk, sajnos az még erősíti is a dolgot, hogy Petra csak a hasán hajlandó aludni és ahogy fordítgatja a fejét még jól ki is dörzsöli. Bár mintha már halványodnának a pöttyök... Ja és én sem vagyok hajlandó tejtermékmentesen élni, a joghurtokra, krémtúrókra igen is szükségem van. Egyetértek veledKép

Cory!
Látom ti is kakival küzdötök. Lenne egy kérdésem, nálunk Petra már 6. napja nem kakilt. Nem szedved, alszik rendesen. Pisis pelus rengeteg van. Szerinted segítsek rá hőmérővel, vagy várjak még??? A gond az, hogy eddig mindig 3-4. nap rásegítettem hőmérővel, mert azt hittem, hogy azért van az esti fesztivál, de mint kiderült nem. SZóval már elég régóta nem kakilt magától. Szerinted mit csináljak most?

Most megyek, puszi, Nyuszimanó és Petra, no meg Donci
nyuszimano

Sziasztok!

Megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül a csuklóproblémámmal, én is azt hittem, hogy ínhüvelygyulladásom van, de ezek szerint ez gyakori. Persze a legjobb az lenne, ha egyikünknek sem lenne.Kép

Gabi is csak cicin vagy kézben hajlandó elaludni, ez elég fárasztó, de ez van. A kiságyban üvölt, nekem könnyebb, ha elaltatom. Általában zenére szoktunk ringatózni állva (ülve nem lehet, mert azt nem szereti az ördögfióka), az ABBÁt nagyon csípi, meg az ilyen lightosabb zenéket. Kemény rockot még nem próbáltam.Kép

Most megyek, mert éhes a ded.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Zsizsa: kézfájás nálam is van, sőt a karom a hátam is nagyon szokott fájni, de görnyedek is sokat. Még azt tapasztaltam , hogy néha az újjaim is fájnak, de ez lehet a tejtermelődéstől is, nem tudom?olyan érdekes, hogy nincs bedagadva, de ahogyan hajlítom olyan érzés, mintha tiszta dagik lennének az újjaim. Hajam nekem is hullik, de ilyenkor ősszel szokott is én úgy tudom.(évszakváltáskor)Bár mostanában néha szédülök is, lehet, hogy vashiány?Örlük, hogy jötteél, már hiányoltalak!

Batkamano: ne aggódj nem vagy egyedül az altatás terén. nálunk sem különb a helyzet. Robó este szopi után tiszta nyűgi kézbe hordozva alszik el meg énekelgetek neki , simogatom. persze ha a kiságyba beteszem az esetek nagy részében felébrd és ismét altatni kell, van mikor ezt 3-4 alkalommal is eljátszuk egymás után. Aztán elalszik és éjfélig bírja.Koszmóra mint írták már, nálunk is a beolajozás vált be,fürdés előtt egy órával kb rákened majd egy kis sapit tegyél a fejecskéjére és fürdéskor lemosod.Megforduláshoz gratula.

Marcsi: nagyon édi Ákos apávalKép.

Gabi: örülök, hogy kicsit sikerült kimozdulnotok.

Nyuszimano: kaki nálunk sincs mostanában napokig, de én néha hőmérőzöm mert szemmel láthatóan szenved tőle, húzogatja a lábát. Szerintem ha nálatok ilyesmit nem tapasztalsz akkor ne erőltesd azt hiszem a hat nap még nem vészes.Próbálj azért rostosakat enni. Nálam minap pl a füge vált be. Bár ez nem igazán rostos de vhogyna mégis segített a székleten.

Remélem Szisz is jobban van már, régen írt ő is.

Most megyek , mert Robó igaz elaludt a cicin az előbb, de már hallom, hogy nyöszörög. ismét megpróbálom elaltatni. Képzeljétek ezt még leírom, hogy mostanában bújik oda hozzánk meg a kis állatkáihoz. olyan édes, ja meg a kis kezét szopizza. Most is hallom, hogy cuppog vele. Majd legközelebb teszek fel képet is, de most nincs már időm.

Jó éjt mindenkinek: Anita
anita77

Gabi: én úgy tippelem, hogy azért nem ajánlott 40 percnél tovább hordani, mert utána megbuggyan a benne levő tej. Ha kiöntöd és fertőtleníted és éjjel nem nyomja a melled, amitől mellgyuszit kaphatsz, akkor biztos mehet. De kérdezd meg a szopitopikban, biztos segítenek a lányok.
Andi

Sziasztok!

Nyuszimanó: amíg nem küzd velem én nem zaklatnám. Anyatejes babáknál akár a 10 nap is normális.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Andi, köszi szépen! Rákérdezek a szopis topicban, ott már máskor is segitettek, pont mellgyulladás témában. Nekem is az a bajom, hogy éjszaka kényelmetlen lehet, hisz nyomja a mellem. Úgy látszik, marad a mosás...

Gabi

pgaboka

Robókám ma "csak " háromszori újraaltatással aludt el, de már alszikKép.
Gyorsan teszek fel egy képet róla, bár ez még októberben készült de úgy látom lassan már csak mi vagyunk lemaradva fotóilag. A felsőt ő húzta a fejecskéjére a sapika amúgy nagyon nem szereti.Ime az én komoly fiamKép:

Kép

Anita
anita77

Sziasztok!

Nyuszimanó:
nálunk is egy ideje 2-4 naponta van kaki. Általában kakil magától, de ha nem, és eltelt már jópár nap és látom rajta, hogy már feszíti a pociját, akkor megszélcsövezzük - nekünk ugyanis füles hőmérőnk van - és Heim Pál-ban is szélcsövezték és ott mondták, hogy ezt mi is csinálhatjuk.
A babának egyáltalán nem fáj, sőt még csak kellemetlen sem. De vigyázni kell vele, nehogy hozzászokjon.
(Heim Pál-ban a kerületünk ügyelete van és oda akkor vittük, mikor egyszer 7 napig nem volt kaki és már úgy tünt, fáj a pocija.)
Ha csak anyatejes a baba és pukizik rendesen, meg nincs láza és jókedvű is, akkor nem kell aggódni 5-6 kakimentes nap esetén. Viszont, ha látod, hogy már rossz neki, akkor segíteni kell.

Remélem, holnap már tudok hosszabban is írni. Most megyek aludni, mert majd leragadnak a szemeim.

Jó éjt mindenkinek.

Marcsi

Marcsi
marcsi77

Gabi,
szerintem éjjelre egyáltalán nem praktikus a kagyló, egyrészt mert nyom, másrészt mert hogyan tudsz vigyázni rá, hogy a kiöntöje mindig felül legyen? Ha meg elfordulsz igy is kifolyik Kép Egyébként én egy eldobható és egy mosható betétet szoktam éjjelre betenni és az általában elég.
Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok

Nos ismet megkuzdottem egy lazzal. Most mar kezdem gyanitani, hogy nem a melleimtol lehet, ugyanis a mellgyulladas ismerveit nem sikerult most sem felfedeznem. Valoszinuleg ra kell szannom magam egy kivizsgalasra.
Boroka nagy segitseg ezekben az idoszakokban. Az ejszakat most mar teljesen atalussza. Este 9-1/2 10 korul elalszik(persze ringatassal es eneklessel)majd reggel 1/2 7-7 korul ebred. Igy nem panaszkodhatom, jol ki tudom aludni magam. Napkozben kicsit nyugosebb. Egyszerre meg csak kb. felorara tudja lefoglalni magat, utana nekem kell olben tartani vagy folyamatosan jatszani, beszelgetni vele. Igy napkozben csak O van semmi masKép

Laura
Nagyon drukkolok, hogy rendbe jojjon Niki. Olvasgattam rola, hogy 6 honapos korig a karosodott agyresz altal vezerelt dolgokat, meg lehet tanitani egy kevesbe vagy egyaltalan nem hasznalt agyresznek. Van par alapitvany es korhaz ami ezzel foglalkozik. Itt is van ra topic "szuleteskori oxigenhiany" neven. Olvass bele ha idod engedi.

Talalkozo: nalunk kb 10 ember fer el kenyelmesen. Ahogy nezem ennel tobben lennenk, igy javaslom keressunk nagyobb helyet. Az ikeaban van pelenkazo, asszem szoptatosszoba is (ebben nem vagyok biztos). Az etteremben esetleg ossze lehetne jonni. Most hirtelen ez ugrott be, de biztosan van jobb otletetek is.
A feloram lejart, szep mosolygos napot mindenkinek!
Szisz
szisz

Sziasztok!

Először is minden baba nagyon-nagyon édi!!!Kép
Edit!
Boti nagyon aranyos a kutyávalKép jó nagy az a kutya, és nem semmi hogy kettő is van belőleKép

Gabi75!
Dávid is nagyon szép babaKép, és nagyon tetszik ez a nevetős kép. Milyen hintátok van? Ez még csecsemőknek való? Mert én is láttam egy Chiccot, ami zenél, meg tele van játékokkal, olyan mint egy bölcső, de elég drága volt, és szerintem max. 4 hónaposig lehet beletenni a babákat.

Dandy!
Martin és Dorina is nagyon szép! Édesek a közös fotónKép

Marcsi!
Ákos tündéri abban a kiscipőbenKép

Anita!
Robika egyszerűen csúcs ebben a cuccbanKép

Remélem összejön a tali és akkor élőben is láthatjuk egymás babáit! Látom Szisz írta hogy ennyien nem férünk el náluk. Hát tényleg jó nagy lakás kéne ahhoz hogy kényelmesen beférjünk, mert gondolom többeknek jönne a férje is.
Mi legyen, tud valaki valami helyet? Tényleg jó lenne olyan ahol meg tudjuk szoptatni a babát, mert Bencénél pl. nem lehet kiszámítani mikor éhezik megKép

Az esti (és legtöbbször a napközbeni) elalvás nálunk is ugyanúgy működik ahogy többen írtátok. Nagyon küzd hogy nehogy elaludjon, pedig már alig tudja kinyitni a szemét. Aztán a kezünkben nagy harcok árán bealszik, de amikor betesszük a kiságyba felébred és sír. Ott nem lehet megnyugtatni, újra ki kell vennünk, és kezdjük elölről. És ez sokszor 3-4 próbálkozást is jelent. Elég fárasztó, mert olyankor lenne idő másra, és hát én is szeretnék aludni is.

Viszont fogalmam sincs hogy mitől függ hogy mennyit alszik. Két egymást követő éjjel volt nagyon jó éjszakánk. Egyszer 5,5 órát aludt, másnap pedig 6ot, majd egy 10perces szopi után még 4et. Nagyon jó voltKép Csak sajna a köv. éjszaka már vártam volna ugyanezt, akkor viszont 2óránként ébredt, azt hittem megbolondulok a fáradtságtólKép Ma éjjel is 4szer evett, először aludt 4 és fél órát, utána már 2 óránként ébredt, de volt egy egyórás ébredése isKép Csak tudnám hogy miért?!

Nem tudom ki írta hogy pattanásai vannak és szőrösebb mint a szülés előtt. Hát nálam is vannak gondok, így hogy nem szedek gyógyszert, nekem is vannak pöttyeim, főleg az arcomon és a mellkasomon, és a hasam is szőrösebb mint volt. Remélem ez azért majd elmúlik, bár az arcom javulását én csak akkor várom ha majd elkezdek valami bogyót szedni. Nekem mindig is így volt sajnaKép
Azért annyira nem vészes, de mikor már egyszer volt az embernek szép sima bőre, nagyon nehéz elfogadni ezt az 1-2 pattanást is, nem?

Laura!
Nagyon sajnálom ami veletek történikKép remélem minden rendbe fog jönni! Tornázzatok sokat, akkor biztos meggyógyul Niki! Te tornáztatod, vagy gyógytornászhoz viszitek? Mert ők állítólag nagyon jó eredményeket érnek el!

Dandy!
Küldeném a verseket, dalokat, csak nem tudom az emailcímed!

Többet sajna nem tudok írni, majd még megpróbálok jönni, de lejárt a mosógép, és persze Bence is épp most ébredt fel, úgyhogy teregetni nem tudom mikor fogokKép

Üdv: Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok !!

Tali-ügyben ...
Szóval, Szisz lakása kicsinek bizonyult, hála Isten, h iylen sokan vagyunk kiwik egymásra Kép Kép
Akkora vagy étterem vagy várunk tavaszig és elmúlnak az oltások időszaka, erősebbek lesznek a babók is vagy nem tudom, mi legyen .... Szóval én szervezek, de mit ???????

Vera
A verseket nekem is elküldenéd, mert én az amerikai indiánokról olvasok eppen a Prücsöknek Kép
Köszike!

Su
susie

Sziasztok Lányok!

Megint eltelt pár nap anélkül hogy jöttem volna, remélem hiányoztam Kép Kép Kép
Most is annyit írtatok, hogy alig bírtam végigolvasni. Azért megpróbálok reagálni amire csak tudok.

Először is Anita, Zsizsa: elküldtem nektek a listát a dalokról, kicsit késve, mert végül mégis kellett egy kicsit szórakoznom vele, de így sokkal jobban néz ki, vannak kották is benne, úgyhogy egész használható lett Kép

Gabi, Edit, mi mindig is sokat mászkálunk, nem vagyunk egy itthonülő népség Kép Mielőtt a gyerkőcök megszülettek volna, azelőtt is sokat mentünk ide-oda, aztán a kisfiam születése után volt 1-2 hónap szünet. Hiába, még gyakorlatlanok voltunk Kép 2-3 hónapos korától viszont már vittük mindenhová, teljesen mobilok lettünk vele is. Most meg már tapasztaltak vagyunk, a kicsi lány alighogy betöltötte a 2 hetet, azóta ő is jön velünk mindenhová. Most hétvégén is apu versenyén voltunk, szurkoltunk neki mindannyian Kép
Egyébként a mászkálást nem úgy kell érteni hogy én megyek egyedül a gyerekekkel, mindig négyesben megyünk mindenhova. Hétvégén ha megyünk valahová és a férjem nem tud segíteni (mert éppen motorozik mondjuk), akkor jön velünk egy barátnőm is, és ketten vagyunk a két gyerekre. Szóval így könnyű, van segítségem Kép

Sokan írtatok a kutyákról: nekünk is van kettő, egy kertaljai fajtiszta, és egy magyar vizsla. Mindkettő kint lakik a kertben, a lakásba sose jönnek be. Viszont amíg jó idő volt és sokat voltunk hátul a kertben, kicsi fiam rengeteget játszott velük, szaladgált utánuk, húzgálta fülüket-farkukat Kép Nagyon jól tűrték a kiképzést Kép Kép Egyet nem engedtem meg, hogy az arcát nyalják, de amúgy felőlem birkózhat is velük, csak utána irány mosakodni Kép

Mostanra ennyit, megyek tálalom az ebédet a fiúknak Kép
Ja, még előtte teszek fel pár képet, mert már igencsak el vagyok maradva velük.

Sziasztok, Diti

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
diti

Sziasztok!

Vera: bocsi, de kimaradt az e-mail címem. (tehát: andy30x@hotmail.com)

Diti: látom nálatok is készült közös fotó a gyerekekről! Kép nagyon arik együtt.

Dandy
Dandy

No akkor mégegyszer!

Cory: Zsomára sokszor gondoltam a neve napján, a köszöntés mégis elmaradt! Kép
Boldog névnapot Zsomának!!

Dandy
Dandy

Diti!

Nagyon szépek és tündérien aranyosak a gyerkőcökKépKépKép
Nagyon hasonlítanak egymásra, főleg a szemük, már amennyire a képek alapján meg lehet állapítani.

Elküldenéd nekem is a dalokat? KösziKép

Vera

KépKép Kép
76vera

Szisz: jobbulást, remélem rendbe jössz mielőbb teljesen. Nálunk is az ölbe alvás van mostanában, sőt napközben meg lassan ülni akarok csak állaopt, de majd rákérdezek a dokira, hogy engedjem e neki, mert nem tudom korai e még?Feküdni egyáltalán nem akar. Örülök, hogy benéztélm, már vártalakKép.

Vera. szőrösödé nekem is van a hasamon, meg a mellkasomon, de nagyon remélem, hogy el fog múlni. pattik csak ritkán jönnek ki szerencsére.

Susie. rendi tőled, hogy szerveznéd a talit, remélem össze is jön ha más nem tényleg tavasszao a friss levegőn.

Diti: köszi a dalokat nagypon jó, mostanában nálunk a Bóbita, az Este jó jön be, bár kedvencem még a Mit tehetnék érted is, Cd-ről pedig a pergősebbek közül a nagy ho ho hoKép. látni kéne Robót ahogy élveziKép.Fotók nagyon aranyosak, hogy szeretik egymást. Annyira meghatóKép.

Nem tudom milyen napotok volt, nálunk ma Robó különösen nyűgikézbeakaroklenni napja volt.Egyedül vagyok, apa dolgozik így kicsit most nehezebb is volt.Annyit altattam volna, hogy a végére már teljesen elálmosodtam , de ő még mindig nem...
Mostanában a kis ínyét korcogtatja, lehet, hogy már a foga ágyazódna?Két gyermekes anyukák nálatok hogyan bújt ki az első fogacska?
Több helyen láttam már, hogy a babák a földön játszanak. Jó lenne venni vagy csinálni játszószőnyeget nekünk is , bár kissé drágák. A járókáról mi a véleményetek?

Jó éjt mindenkinek: Anita+Robó
anita77

Sziasztok lanyok1

VEra!
Mar sokan kerdeztek milyen hintank van,ez egy Graco markaju es 2fokozatu(vagyis ulhet is benne es kicsit hatra is lehet donteni hogy csak felig uljon felig fekudjon).Zenel 12 zenet egyfolytaba,es vannak rajat fenyek ,hat azt nagyon szereti a fiam.10 kg korig lehet hasznalni,ugyhogy nekunk mar nem sokaig jo.Vagy ki tudja.EGyebkent kaptuk hat en is megvettem volna szivem szerint de eleg draga es ugye annyi minden kell egy elso babanak.Ezt ti is tudjatok.Egyebkent max 15 percet van el benne,talan majd kicsit kesobb elvezni fogja jobban.Azert teszek fel egy kepet amin jol lathato.

Lanyok nagyon szepek ezek a gyerekek!Mindenkinek gratula erte !Ugyesek voltatok!Kép
Kép
Gabi75

Sziasztok lanyok1

VEra!
Mar sokan kerdeztek milyen hintank van,ez egy Graco markaju es 2fokozatu(vagyis ulhet is benne es kicsit hatra is lehet donteni hogy csak felig uljon felig fekudjon).Zenel 12 zenet egyfolytaba,es vannak rajat fenyek ,hat azt nagyon szereti a fiam.10 kg korig lehet hasznalni,ugyhogy nekunk mar nem sokaig jo.Vagy ki tudja.EGyebkent kaptuk hat en is megvettem volna szivem szerint de eleg draga es ugye annyi minden kell egy elso babanak.Ezt ti is tudjatok.Egyebkent max 15 percet van el benne,talan majd kicsit kesobb elvezni fogja jobban.Azert teszek fel egy kepet amin jol lathato.

Lanyok nagyon szepek ezek a gyerekek!Mindenkinek gratula erte !Ugyesek voltatok!Kép
Kép
Gabi75

Ja az lemaradt hogy allitani lehet hogy milyen gyorsan hintaztassa.Egesz jo en elveznemKép
CSak ugy en tulleptem a sulyhatart.Kép

meg egy kep a fiamrol focista ruhaban.Kép
Gabi75

Sziasztok Lányok!

Anita, nálunk nem okozott különösebb gondot Pindur fogainak a kibújása, picit tán nyűgösebb volt aznap, de semmi nagy sírdogálás vagy ilyesmi. Előtte persze jó sokáig folyt a nyála, a 3. fogától pedig a popsija is kipirosodott rendesen. Aztán mikor kibújt a fogacska, egy nap alatt rendbejött.
Játszószőnyeget mi nem vettünk, én szimplán leterítettem egy félbehajtott pokrócot, és azon játszottunk. Mondjuk nálunk padlófűtés van, attól nem is kellett tartanom hogy netán felfázik.
Járókát sem vettünk, mi úgy oldottuk meg, hogy házilag készített ráccsal leválasztottunk a szobából egy 2x1 méteres részt, az aljára vékony de kemény szivacsot tettünk, rá egy pokrócot és ennyi. Viszont kicsi fiam ugyanolyan természetű volt, mint itt sok baba: főleg kézben imádott lenni. Úgyhogy a kis "ketrecét" csak az utóbbi hónapokban használja, mióta egyedül is hosszasan el tudja foglalni magát. Úgyhogy ha nem játszik el egyedül a baba, nem tudom mennyire éri meg járókára beruházni.

Vera, a dalokat természetesen küldöm Kép
Köszi szépen a dicséretet Kép A gyerkőcök tényleg hasonlítanak egymásra, de most mutatok két képet, szerintem az a valami Kép Az elsőn én vagyok fél évesen és a kisfiam 4-5 hónaposan, a másikon meg a kicsi lány most. Szerintem elképesztő a hasonlóság Kép

Sziasztok, Diti

Kép
Kép
diti

Nem győzök csodálkozni, hogy mennyire aranyos és szép minden baba. Tényleg van valami most a levegőben, hogy csupa szép babák születnek Kép

Gabi ugye neked ígértem a Pampers pontgyűjtésének leírását?
Közben megnéztem a táblázatban, hogy ti még fiatalok vagytok hozzá (én is csak éjszakára adok 3-as pelust, nappal még a 2-es van). A Fisher-Price játékokért 3-as és 4-es (Midi és Maxi) pelusokról kell gyüjteni a baba-mama képet amik pontot érnek. De sztem mikorra Zsoltika 3 hónapos lesz, neked is jönni fog egy termékmintás levél és abban minden benne lesz. Ha nem jönne neked ilyen, akkor leírom a részleteket is.

Kézfájás nálam csak akkor volt, mikor kézzel is fejtem a tejet. Nem mindig volt kedvem ahhoz, hogy fejés után még fertőtlenítsek vagy sterilizáljak is, azért fejtem inkább kézzel. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinél megerőltetéstől van, mert ugye újfajta igénybevételre van szükség.
Ti belegondoltatok már, milyen izmosak leszünk, mire felnőnek a gyerekek?

Lányok, nekem is elkülditek a dalokat?

Zit olyan régen írt már. Tudtok róla valamit?

Képzeljétek tegnap óta gurul Ákos. Most is a földön van pléden. Ez - mármint a gurulás - annyit jelent, hogy oda vissza forgolódik és pillanatok alatt 1 méterrel arrébb van. Hasról hárta pont egy hete fordult meg, mert ugye hason eddig utált lenni.
Erre tegnap mit csinált az én hasonfekve utál lenni fiam. Beraktam a kiságyba és míg felvettem a nadrágomat, addig hasra fordult. Először azt hittem én raktam le úgy, még csodálkoztam is, mert sosem szoktam ilyet csinálni - hisz tudom, hogy nem szereti. Megfordítottam és Ő pikk-pakk vissza hasra Kép Kép Kép
És azóta abba sem hagyja és természetesen az ágy meg a járóka kicsi ehhez.
Megyek is, mert mondatonként kellett felállnom, hogy visszarakjam Ákost a plédre (pedig nem is kicsi az a pléd). Valaki mondta, hogy vissza fogjuk mi még sírni azt az időszakot, mikor nem tudott forgolódni a baba. Lehet, hogy igaza volt?

Puszi mindenkinek.

Marcsi

Marcsi
marcsi77

Sziasztok!

Gabi!
Nagyon édes a fiúcskaKép és klassz a hinta. Na én is valami ilyet láttam, Zenebölcső néven. Kb. 15ezerért 4 hónapos korigKép

De majd inkább ha már ül, veszünk neki rendes hintát, állítólag nagyon jó hatással van az idegrendszer fejlődésére. A novemberi Kismamában olvastam.

Diti!
Tényleg nagyon hasonlítanak rád a gyerekek, gyönyörű szemük vanKép

Hát én most egy kicsit kiakadtam, mert fáradt vagyok nagyon. Éjszaka Bence kétóránként keltKép, de 2 után pl. 3kor is. Próbáltam cumival, simivel megnyugtatni, ringattam, de nem volt jó, cicit akart. És evett is rendesen, mintha 2kor nem is szopizott volna. Én nem tudom mi van vele mostanában.
Ezek után reggel 7kor felébredt és azóta nem volt hajlandó elaludni. Szinte küzd azért hogy le ne csukódjon a szemeKép pedig már tök vörös volt, és dörzsölte is, ha épp eltalálta a kezévelKép Olyan aranyos, már egyre többször próbálja betömni az öklét a szájába, de még gyakran célt tévesztKép
Miután már sírva hívtam fel a férjem hogy nem tudom mit csináljak, mert nagyon kivagyok, azt mondta tegyem ki az erkélyre. Alig hogy a sapit rátettem, beájult, úgyhogy most úgy döntöttem addig hagyom kint amíg fel nem ébred. De lehet ezek után alszik vagy 4 órát. Szerintetek meddig lehet kint hagyni egy ilyen picurkát? Be van takargatva. Jó nagy zaj van odakint, de a múltkor azt mondtátok hogy nem árt neki.
Viszont így az én pihenésemnek lőttek, mert állandóan rohangálok figyelgetniKép de legalább ő alszik!

Marcsi!
Gratulálok Ákos gurulásáhozKép hát tényleg lehet könnyebb mikor még csak fekszenek de azért én már várom ezt az időszakot is!Kép

Mi is ma fogjuk letenni Bencét először a földre egy plédre, bár mi még messze vagyunk a forgástólKép Viszont Bence nem emeli a fejét, ha ülőhelyzetbe húzzuk, és most azt javasolták hogy próbáljuk minél keményebb felületre tenni. Majd fürdés előtt kipróbáljuk.

Sziasztok: Vera

KépKép Kép
76vera

Vera:
Ákos nekem sem akart ma délelőtt elaludni, pedig láttam, hogy hulla fáradt. Végül beraktam a kiságyba, lesz ami lesz, én most már megebédelek és utána megyünk sétálni. Több sem kellett neki, pár perc után el is aludt.
Ez a sírva felhívjuk apát nekem is ismerős Kép Kép (Mosoly azért, hogy milyen jó is, hogy meg tudnak nyugtatni és higgadtabb fejjel tök jókat mondanak.)
Ma pl. aszonta, hogy olvasott vagy hallott valahol már régebben is arról, hogy a babák nem mindig alszanak automatikusan mikor fáradtak.
Lehet, hogy Ákosnak is szüksége van néha arra, hogy otthagyjam és álomba sírja magát, mert ha velem van, akkor lehet, hogy túlságosan rám figyel és nem hagyja magát elaludni.
Na ilyeneket mondott nekem és meg is nyugodtam Kép Kép

Most viszont próbálok én is aludni, mert este, mikor elalszik Ákos tanulni szeretnék. Egyre jobban érik ez a halasszak inkább a suliban dolog Kép
Napközben képtelenség tanulni - Ákostól pedig nem vagyok hajlandó időt elvenni - , este meg bedőlök az ágyba.

Amúgy tényleg klassz, hogy Ákos így forgolódik Kép Kép viszont vége annak az időszaknak, hogy kicsit otthagyom a nagyágyon.

Na, de mentem.

Üdv.

Marcsi

Marcsi
marcsi77

Sziasztok!

Vera: köszi a verseket, mondókákat!

Marcsi: ha nálatok is olyan jó idő van, mint itt akkor nyugodtan kint hagyhatod a csemetét akár órákra is.

Nem akarlak titeket bosszantani, de az én fiacskám este 10-től reggel 7-ig aludt! Kép)

Dandy
Dandy

Dandy!
Ilyeneket ide ne írjál!
Na ez csak vicc voltKép, gratulálok hozzá és nagyon-nagyon IRIGY vagyok!!!

Hol vannak a többiek? Zit,a két BarbiKép, Meme, Zsizsa, Edit, Gabi???
Na, írjatok már, mert olvasni szeretnék! Nem tudok aludni Bencikével, mert várom a futárt, aki babacuccokat hozKép A babashopból rendeltem még pénteken, és ma már ki is hozzák! Elég korrektnek tűnik és olcsó, a minősége pedig nemsokára kiderülKép

Üdv: Vera

KépKép Kép
76vera

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?