Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kis javítás: Dórikám természetesen NEM 9,7 deka, hanem 9 kiló 70 deka, vagy 9700 gramm :)

Lola: ne is mondd... én nekem tavaly is végig kellett csinálnom. És az nem volt gond, hogy előző este bekeverted?
Ma mentem volna, de ma nem ment Emese oviba, mert óvónénik megkértek, aki tudja ne vigye ma, mert ma csak a dadusnéni lesz.
Így jövő héten megyek kedd-szerda felé. Védőnéni szerint nincs jelentősége.

Sziasztok

Szilvia
emesedora

Sziasztok!

Tegnap voltam dokinál. Hál istennek minden rendben van. 9 hetes a picur, van szívműködés és a CRL.: 20 mm. Így kaptam a védőnőhöz papírt, amivel meglesz a kiskönyv. Majd mehetek vérvételre és június elején a 12 hetes UH-ra, majd azt követő héten újból doki.
Hát ennyi röviden!

Kép

Kép

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Ma voltam a terheléses cukorvizsgálaton...Túlvagyok rajta :D
Lola, 10,40-kor vették le a vért, elég hamar végeztem. De reggel 38-an voltak lőttem és 4 helyen vették a vért, azért 30 perc alatt bejutottam :wink: Kivi vagyok eredményre, Katával 2x voltam, jó lett, de nem az alacsony határon volt.

Örülök, hogy jól van minden kismama :D

Mentem visszaolvasni meg visszanézni a képeket megint, mert azt szeretem, most jó sokat tettetek fel :wink:

Vagy 5 hete kívánom a lasagnet, de a súly miatt nem csináltam. Ma este megcsinálom és bez-.---ok ma is meg holnap is. Ha cukor érték nem jó, akkor úgysem ehetek ilyesmit. Most meg hu...nemsokára állok neki, nem régen keltünk fel, de kómás vagyok, ez a reggeli 6kor kelés, meg 11ig nem evés csak a cukros lötty, nem esett olyan jól...

Na végre felteszek pár ígért képet. A fényképezőgép úgy néz ki jó, az elemekkel volt a gond. Szereztünk új töltőt és azzal kiderült 4-4ből mindig rossz volt 1-1 elem és ezért nem működött. Azért beszereztünk 4 újat is a bizt. kedvéért.

Na akkor Dávidkáról: Kép
Kép Kép

24 hetes pocak, kicsit béna lett, egyedül reggel fotóztam:

Kép

Kata baba: a tépőzáras lapos cipőt vettük a kínaiban

Kép Kép

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Bocsi, hogy így ismeretlenül beírok ide hozzátok! :)
Szoktalak benneteket olvasgatni néha. Nem tudom tudjátok-e, de május 18-án a tatabányai Sportcsarnokban Baba Expo lesz! 400 ft a belépő, de gyerekeknek ingyenes. Ha jól emlékszem, akkor játszóház is lesz.

Ja, egyébként pedig Hugi leszsógornője vagyok :))))

Mindenkinek nagyon szép napot kívánok! A pocakosoknak pedig jó pocaksimit! :)

Melus
Kép

Kép
melus071

Sziasztok!

Húúú, Edi jól megnőtt a pocid! Biztos szép nagy babát (Dávidot) szülsz majd! Enyém nem ekkora, majd teszek fel én is a napokban.
Nekem rémálom volt ez a vérvétel! És a terheléses eredmény magas 7,9 (Varju azt mondta, ha 7,5 fölött van, soron kívül menjek)! Remélem nem kell mégegyszer megcsinálnom.... Volt valakinek ilyen tapasztalata? Majd megyek olvasgatok még róla ma este, eddig nem tettem.... Somával annó a felső határ alatt volt valamivel!
Nálunk a név: Nekem Vince Donát tetszik, de férjemnek nem, szóval mondtam, most döntsön Ő. Valentint nézte ki .... De Soma azóta mindenkinek azt mondja, hogy Vince lesz a tesója.... szóval még képlékeny nálunk!
Hol voltatok végül 4 D-n? Csini Kata cipője, lánycipők olyan jók vannak mindig a kínaiban.........

Meli!
Üdv, látom Te is babát vársz! Pont a kórháznál láttam ezt a baba-expót, meg is néztem a neten, csak a belépő árát nem láttam! Sz.tem mi elnézünk majd!

Ma vettem szoptatós melltartót, pizsit a kórházba, meg 2 hosszított felsőt a pocakra! Ja akartam fehér kiszoknit, persze mindegyik rózsaszín-sárga-lila-cikláme díssszel volt, áááááááááááá!

Mindenkinek kellemes hosszú hétvégét!

lola77

Szia Lola!

Nekem tavaly a kétórási 8,08 lett. Helyettes védőnéni volt, nagyon bepánikoltatott, Lollok szerint még épp belefér. Nem kellett mást csinálnom, csak odafigyelnem. Nem diétáztam, de nem tömtem magamba a kaját...

Lehet, ha más dokim lett volna, küld dietetólógushoz, de én Lollokban teljesen megbíztam.

Attól is függ, hogy az előtte levő pár napban mit ettél. Mit?

Sziasztok

Szilvia
emesedora

Ja és eszembe jutott egy ismerősöm, akinek diétáznia kell, kiszámolta, hogy a régi módszernél (tej-kifli) 35 gramm cukrot tartalmazott, a mostani 75 gramm tömény cukor helyett. Azért ez sem mindegy...

Edi: tényleg nagyon nagy a pocakod. Jók a képek Dávidkáról. Hol csináltattál 4d-t?

Bocsi, megyek, mert Emese hintáztatja benti hintán Dórát és szemmel kell tartanom. Közben vasalok... bár mostanában úgy érzem, elég kevés az energiám ilyesmire :)
emesedora

Sziasztok!

Lola, Szilvi!

Cukor: én is tartok ez eredménytől. Katával 2x voltam, igaz elsőre is jó lett, kétórás lett 7,0, de magasabb volt mint az egyórás, így megismételtük. Akkor a kétórás 6,valamennyi lett, nem egy alacsony érték. Most meg eleve az éhgyomri lett 5,1, ilyen magas sosem volt és 2 óra múlva is kicsit furán éreztem magam, mint vmi cukormérgezés után. Nem lepődöm meg ha nem jó az érték. Szerintem 7-8között nem gáz, max. odafigyel ember a kajára. Először védőnőhöz megyek és utána szólok dokinak az eredményről.
Szilvi, te voltál már terhelésen?
Lola, kivi vagyok mit mond neked a védőnő meg majd a doki, majd írd le.

4D: Lolloknál voltunk a rendelőben.

Poci:
hát nem kicsi az biztos, de élőben szerintem nagyobb...Eleve 3kg pluszról indultam, nagyobb a hasam 3héttel, mint Katával. A baba is nagyobb, rugdosása is durvább, magasabban történik, mint Katával. Majd a köv. Uh-on kiváncsi leszek mekkora lesz. Az mikor van 28 hetesen? (anno akkor volt nekem egy egy percig tartó....)

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Lola: igen, október 2-re vagyok kiírva :) Mi is szeretnénk majd elnézni az expora.

Ettől a terheléses cukorvizsgálattól én is marhára parázok, bár még kicsit odébb van. A régi módszer sokkal kíméletesebb volt, mint ez a mostani.

További szép napot nektek!

Melus
Kép

Kép
melus071

Sziasztok!

Edi: még nem voltam terhelésen. Védőnéni azt mondta, hogy nem muszály a 24. héten és nekem így jobb. A héten megyek szerda-csütörtök felé. Anyák napja, suli, ovi szünet, nem akartam két gyerekkel odamenni. Elég lesz majd a picurommal. Nem igazán tudom és akarom kire hagyni.

Sziasztok, megyek, mert Dórikám nagyon álmos majd.

Szilvia
emesedora

Sziasztok!

Szilvi!
Háááát miket ettem előtte, szinte mindig édességet eszem, sajna, így előtte is. Megpróbálom visszafogni magam és nem mindennap enni édességet.... max 2-szer egy héten! Hogy fog-e sikerülni??? Nem tudom.
Igen, tényleg mindegy az időpont!

Ma Malomvölgyben voltunk, ott is készült kép, amin pocakosan látszom, de rakok is fel Nektek.

Kép

Kép

Kép

lola77

Sziasztok!

Lola!
Szép kis pocid van :) :wink:
Nekem most kezdett húzni, feszülni. Most hogy 2 órát kint voltunk Katával, elmentem a vérképért, meg a védőnőhöz, spárba, plusba...hát elég volt. Délután meg a ház elé megyünk homokozni, messzebb nem bírok...
Ne is mond az édességet, én eddig sem ettem sokat...kakaós csiga az viszont hetente, de inkább kéthetente 2 lecsúszik.
7,72 lett a cukrom, megpróbálom visszafogni magam zsömle, kenyér tekintetében. Még jó, hogy jönnek a friss zöldségek, gyümölcsök, sok salátát próbálok majd enni husival. Védőnő azt mondta diétázzak, de nem mondott semmi extrát. Súlyom is durván nő, nem fog ártani egy kis visszafogás. Dokit meg nem értem el, neki még nem mondtam.
Irigykedek a kirándulókra, mi idén még nem voltunk hármasban kint a szabadban. Apa tegnap is dolgozott estig, remélem már eljutunk vhova, legalább Tatára sétálni Katával hármasban.

Edit

Kép
Kép
edi78

Edi!

A Te védőnénid liberálisabb, én ma hívtam az enyémet, hogy szerinte mi lesz, azt mondja diabetológia..... pedig valahogy ki akarom ezt hagyni, nehogy aztán emiatt lekerüljön a kis lurkó majd a PIC-re, amiatt hogy anyukája félig cukorbeteg! A röhej, hogy múlt héten a Varjunál még kevesebbet mutatott a mérleg, mint amivel kezdtem a terhességet... szóval attól nem kéne félni, hogy óriási baba lesz a magas vércukrom miatt!
Amúgy én is most csak "hungarocell" kenyeret, meg Abonettet eszek, és én is salátára kell hogy átálljak krumpli helyett! V.hogy csak kibírom, az édesség-hiány nehezebb lesz!

Nekem is kezd néha feszülni a pocak, olyan "nagyontelevagyok" érzés, akkor is, mikor nem ettem, szóval mostmár vissza kell fognom magam... lassítani. Ja és annyi séta után, amit Te mára leírtál, nekem már szúrna ott alul!

Pazárhoz nem kell visszamenned ezzel az eredménnyel?

Sok pihit!

Szilvi, Te is írdd majd meg, hogy milyen lett az eredményed, ha publikus persze.... Testvérkocsival hogy álltok?

Újra kérdés: nincs senkinek eladó jó állapotú kókuszmatraca?

lola77

Lola!

Doki azt mondta majd mondjam neki meg az eredményt, gondoltam felhívom, biztos ki lesz, a súlyra is odafigyel...Mindig mondja vigyázzak...Ma nem vette fel egész nap. Holnap újra próbálkozom. Ha vmi eltérőt mond, mint a védőnő, akkor visszamegyek a védőnőhöz és rákérdezek a diabetológiára stb. Inkább odafigyelek, de most is a palacsintán meg gofrin jár az eszem... :lol: hétvégén egy tepsi lasagnet benyomtam, mondom most már úgysem ehetek olyat :D :wink: :lol:
Egyébként ma találkoztam egy anyukával, akinek 8 lett a cukra, azt mondta ez a határ, hogy diabetológiára küldjenek...a fene tudja. Azt mondta az enyémre nem olyan gáz.

1-3-ig aludtam Katával. Délután meg kint voltunk homokozni, meg Plusba Katával, még jó hogy jött apa és segített felcipelni Katát...Nekem megy a séta nincs gondom vele, néha babakocsi tolás közben bekeményedik a hasam, de max. 1-2 x.

Edit

Kép
Kép
edi78

Lola!

Elértem a Pazárt, 1x mondta ismételjük meg, de rögtön helyesbített, menjek a diabetológiára. 9kor már a kórházban voltam, 2 órámba került a beutaló kérése. Még jó, hogy volt egy ismerős kismama meg Anikó is, így tudtam beszélgetni, bár Kata nagyon álmos volt, futkosott, ha kiengedtem, feléledt meg kicsit rosszalkodott...
Átmentem megnézni a diabetológiát, még szerencse van lift, így el tudok Katával menni. Viszont a beutalót nem adták át, csak pecsétet kaptam a kiskönyvbe...vissza kellett mennem terhesgondozóba és kérnem a beutalót, ami lemaradt....
Kivi vagyok mit mondanak jővő héten. Kedden elmegyek reggel. Meg hiába mérnek ott le én mindig nézem itthon a súlyom, ahhoz képest a 7. kg-ban járok.
Fel vagyok készülve miket fognak mondogatni :D
Szerintem ez a 7,72 annyira nem gáz...látod Szilvinek a doki 8 felett odafigyelést javasolt. A védőnő sem parázott. A doki tudtam el fog küldeni....Na mindegy ez van.
Írjál veled mizu.
Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Annyian irjátok ezt a cukorvizsgálatot, hogy ha felkell a Zsófi megnézem mennyi volt vele a cukrom, bár tavaly még 2x szurtak a cukros lötyi után!

Rolunk!
Megvagyunk, szerencsére a sebek is gyorsan gyogyulnak a Zsofi orrán! Pár nap és kint van a 6 foga! Már rájött hogy tud harapni és a babapiskotát már nem szopogatja, hanem szépen harapja! Bár mostanában nem adok neki sokat inkább a bioköles golyot ropogtasa! Az egészségesebb!!!!
Pénteken megyünk az ovodába megnézzük, melyik csoportba vették fel a Dórit! Bár nagyon szeretném ha a tiszta kicsi csopiba menne! A vegyes csopi nem szimpi!!

Na megyek teregetni!

Sziasztok! az cukorterheléses eredményeket meg majd megirom!!!
( bár szerintem felesleges ez a sok vérvétel)

Kép
Kép
moncsi76

Jaj, csajok, ma nagyon gáz napom volt!

5-kor keltünk, hogy legyen reggeli vizelet ami az altatás miatti laborhoz kell. 1 órát ült türelemesen a bilin mire lett... Este ivott és mikor felkeltettem még tök száraz volt a pelus.
Felmentem vele Pestre az alatatós főorvosnőhöz, már kezdődött a dugó de még időben felértem fél 8-ra.
Kiborult a táskámba a pisi!!!!
Bizti rosszul tekertem rá... :?

Át kellett menni a vérvételre. 2X kellett szúrni, bealvadt a véna, majd kézfejből sikerült, de csak nehezen sok húzkodás után. Nem sírt, de már nagyon elege volt, csapkodta a kezem, amivel lefogtam ill. elszorítottam. Én tökre leizzadtam... sajnos épp nem volt segéd... a pisi (ami maradt, lehet, hogy elég, ha nem holnap Tbányán a dokinőnk megcsinálja)

Hazaérve a gy.tornász még fogadott 9 helyett 11 kor, de nem tudta végigcsinálni, mert érkeztt a többi vendége... :?

Ezenkívül még 3 dolog nem sikerült a déltután, de már inkább nem is panaszkodom.

HÚÚÚ lányok, micsoda cukormizéria!!!!
Hát szerintem ne aggódjatok, de egy kis diéta, süti-csokimegvonás tényleg nem árt.

Nekem Rékával 4.4 ről lett tej, zsemle után 4.19 (!? érdekes) aztán meg 4.7-ről lett 6.1. (most néztem meg kedvetekért :lol: )

Szép nagy a pocakotok!
Edi kb nekem is ekkora nagy volt Rékával aztán mégis kicsi baba lett, szóval a pocakméret nem mérvadó.
U. azok a méretek voltak a szülés előtt a 2 lurkóval (mell és haskörfogat) a gyerekek súlya között pedig több mint 1 kg volt!

Ha netán pedig diéteázni kell: egy ismerősöm sajnos szigorú diétára volt fogva mert 16 felett volt a cukorszint és kórházi felügyelettel ugyan de, fogyott a terhesség alatt 1 kg-t, a gyerek normál súlyú lett! (pedig inkább vékony testalakatú volt a csajszi)

Edi,
Nagyon jól látszik (Dávid?) a fotókon.
Így elsőre ő is tiszta apja!!!

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Ma voltam 12 hetes ultrahangon. Kissé sokat kellett várnom, mert a dokinak el kellett mennie szülést levezetni. Szerencsére Edi is ott volt, és más ismerős, így kicsit gyorsabban ment az idő.
A picur 13 hetes 5 napos méretű. Megvan mindenünk :D Valószínűleg aluszkált. De némi biztatásra mocorogni kezdett :) .
Olyan jó volt látni. Néha még alig fogom fel, hogy babát várok.
Pocim is éppen, hogy csak nőtt még. Jövő héten megyek újra a Varjúhoz. Mivel itt nem adtak képet a piciről, megpróbálok kunyerálni tőle. Remélem ad.

Már tervezgetem a 4D-s ultrahangot is. Azt hiszem, azt kérem szülinapomra :) .

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok.

Üdv mindenkinek.
csatlakoznék én is a táborotokhoz, tatabányai kismama vagyok, ha minden igaz, most léptem be a 16 hétbe.
nagyon izgatottan várom már hogy megmozduljon a picur.
Sajnos feküdnöm kell, mert az eredményem C:2100 lett.

Tudtok tatabányán olyan helyet ahol csinálnak 4D ultrahangot?
Nektek melyik héten mozdult meg a baba előszőr?

Vigyázzatok magatokra és a picurokra!
ancsa2727

Sziasztok!

Hát jó rég voltam,ahhoz képest,hogy milyen gyakran szoktam jönni...... :oops:
Olvasni mindig benézek,de írni csak most fogok.....

Holnapra akinek még nem derült ki,hogy oviba és hogy melyikbe felvették-e a gyermekét annak megy a drukk+++++++++++++,hogy a kiszemeltbe kerüljenek!!!!!!!!!!!!!!
Én tiszta ideg vagyok emiatt :cry: :cry: :shock:

Mivel 1 hete nem voltam,így utólag mindenkinek boldog névnapot akinek naptár szerint olvastam,hogy volt :oops:
/Júlia,Bendegúz/és Zsófinak is sok boldogságot holnapra!!!!!!!!!

Aranyosak a pocakok kismamik!Hiába a kismamaság megszépíti a nőt! :lol:

Edi
nagyon aranyos a pocaklakód!
Lola neked nincs ilyen képed a picurról? :wink:

Lola
Soma vonalzóját hiányolom......
Meddig tervezed,hogy dolgozni fogsz?

Lívia
nagyon szépen köszönjük a napokban nyújtott segítségedet!!!!!!!
Timi szereti a meséket?Arra gondoltam,ha szeretnétek elküldöm a meselistát és megírjuk őket dvd-re.

Ancsa
üdv köztünk!
Erika vagyok,kislányom Viki 3 éves múlt,Bánhidai ltp-en lakunk.
Ti merre laktok?Első gyermek?Kép Rólad/rólatok?
Nekem Viki 14.héten mozdult meg először.Mi ide a kórházba jöttünk anno 4D-re,de Szfehérváron,Győrben,Pesten is készÍtenek több helyen.
Baba nemét már tudjátok?Nevek?Mikorra vagy kiírva?Vonalzód lesz?
Bocs a sok kérdésért :oops:

Még dobok pár képet aztán alvás :lol:
Sziasztok:Erika

cseriviola

Fincsi gofri :P
Kép
Oroszlányi uszodában
Kép
Kép
Indulunk Komárnoba
Kép
Kép
Komárno/Európa udvar
Kép
Kép
Dédiékkel
Kép
Készül a szalonna..... :P
Kép

Ki tud ajánlani jó ortopéd szakorvost?
sajnos ma reggel már alig bírtam lábra állni,annyira fájnak a sarkaim..... :evil:
Köszi előre is!

Sziasztok:ERika

cseriviola

Sziasztok

Ezt tegnap találtam, gondoltam megosztom veletk, hátha érdekel valakit olcsóbb pelus:lol: házhozszállítással:lol:

Vigyázzatok magatokra! Ancsa
http://www.pelusfutar.hu
[/b]

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Cirmike!

Nem semmi, hogy kiborult a pisitek, reméljük elég lett a maradék!
Igazad van, hogy a csokimegvonás jót tesz! :lol:

ERika!
Nincs a babáról képem, majd megyünk 4 D-re, akkor teszek fel! Egy gyönyörűséges a Viki ruhája, tök csini! A gofris képre meg csorog a nyálam........... (most hogy csak Abonetten élek....)
Komárnoba gyalog mentetek át? Kirándulni vagy rokonokhoz mentetek?
Kösz, hogy szóltál, hogy lemaradt Soma vonalzója..... :cry:
Júl-ban 2 hét szabi, utána még be-benézek, de már lightosan és júl végétől szülési szabin leszek (vagy sima szabin még nem tudom...) és aug-tól hawai, készülök a babára, Somával leszek és sz.tem pihizek a kánikulában! :)

Edi!
Hétfőn kapok a Varjútól beutalót én is a diabetológiára, a védőnő adott 160 és 180 gr-os szénhidrát diétáról papírt, most próbálom betartani! :shock: Megmondod, hogy melyik épületben van a diabetológia és hogy van rendelés? Védőnő nem tudta.....

Ancsa!
Üdv köztünk babások között! AFp eredményed jó lett? Hogy viseled a várandósságot? Nekem van egy kisfiam, Soma 5,5 éves és aug. végére vagyok kiírva, most a terh. vércukor eredményem bosszant!

Most húznom kell még kicsit melózgatni... péntek lévén ez nehezen megy. :?

lola77

sziasztok

Most veszik le az AFP-ét nekem jövő héten kedden, így nem tudom megmondani az eredményt.
De bízom benne jó lessz.

Jelen pillanatban aggódom nagyon, mert vasárnap éreztem picuri mozgást, azóta meg semmit sem :cry: gondoljátok valami baj van?
Járt már így valaki?
Nem tudjátok véletlenül hol van tatabányán 4D ultrahang?

Ti próbáltátok már orvosi füllhalgatóval meghallgatni a baba szívverését? Aki próbálta az kérem írjon, mert én is nagyon kiváncsi vagyok rá, ma akarok venni és kipróbálni.

Vigyázzatok magatokra! Ancsa

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Nagyon szép pocakképek!!!

Móni!
Nekem sokáig kell Dorkát vesegondira hordanom,neki nem csak azért kell mennie ,mert volt vesemedence gyuzsija,hanem őt műtötték 2*is is a veséjével.pestre szept-ben kell menni,már kezdek parázni hogy ne nőjön a tágulata,és ismét csak 1 év múlva keljen menni oda.Dec-ben volt a hugyti fertőzése,és még minidg havonta megyünk,most hétfőn kell ismét menni,akkor rákérdezem hog ynem mehetnénk e már 3 havonta....Na igen emlékszem hogy Dorkánál is volt hog yfél órát álltam fölötte hogy végre pisiljen,most már könnyű,mert bilibe simán megy a dolog...

Cirmike!
Jó kis nap,de a sok rossz után már csak jó jöhet!!!!!
Kiborult a pisi,áááááááááá!!!
Átérzem min mentél át maikor megláttad,én is jártam így sajna....De egész kicsi mint is elég hogy meg tudják vizsgálni.

Erika!
Nagyon-nagyon csini Viki!!!!Dorka is egyre többet akar szoknáyt felvenni,meg nyakláncok,stb...kezd csajosan öltözködni :lol: Ortopéd orvost sajna nem ismerek,de utánna kérdezek.Miért fáj a lábad?

Lola!
Igen Dorka még mindig tiszta én,de az apja testalkatát örökölte,tehát szép hosszú lábak :D ,majd ennek tuti örülni fog később.Tegnap voltunk tanácsadáson és 13,5 kg,és 98cm a drága 8) j aés 2 és fél éves.A játszón minden korabeli gyereknél magasabb...

Ancsa!
Üdv köztünk.
Nekem annó Dorka 16 hetesen mozdult meg.Az term.hogy nem állandóan érzed még a picit.Emlékszem én is mit paráztam hogy napokig nem mozdult meg,sokszor fel i sébresztettem hogy adjon valami életjelet :lol:

képzeljétek Dorkát felvették mindkét oviba amibe beirattam :lol: :D Most lehet filózni hogy melyikbe menjen :? De sztem a közelebbit választom...
Kinek hova vették fel a gyerkőcét?

Ja mégegy kérdés!
Ki hogy szoktatta le a gyerekét az alvásnál a pelusról?Dokra máe nem nagyon hagyja hog yráadjam,de még reggelre bepisil,délután már nem mindig....

Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok!

Na, tegnap én is voltam a cukorterhelésen. Sokkal bonyolultabb volt intézni, mint tavaly. Nem beszélve Emesével 6,5 éve, az szinte gyerekjáték volt ehhez. Fél nyolctól voltam ott, egy órát csak a beutalóra vártam (úgy, hogy ismerősöm van ott!), utána vették le az éhgyomrit, arra is egy órát vártam. Negyed egykor végeztem!!! És ott volt velem a kicsi is... hát, mit ne mondjak!! A cukrom nekem 7,8 lett. Én ennek örülök is és nem is. Annak örülök, hogy a tavalyi 8,08-hoz képest alacsonyabb, de így is kicsit magas... Védőnő (nagyon rendes), azt mondta, ne parázzak, első menetben adott nekem is 160 grammos papírt, de hogy nem kell azért kőkeményen csinálni ekkora értéknél. Aztán mondta, hogy két-három hét múlva csináltassak kontrollt a diabetológián, de nem kell ez a terheléses cukor, hanem kaja előtti, utáni. Ott a kórház büféjében összefutottam Ferencz dokival, ő is szinte ugyanezt mondta....

Amúgy tök jó, én összesen eddig három kilót híztam (mivel előtte még nem tudtuk és fogyoztam), védőnő azt mondta, jó lenne, ha kevesebbet híznék. Vissza is fogtam magam nagyon (le is ment a három kiló), néha tök éhes voltam, hát... a vizeletemen ez látszott is. Most legyek okos!!! Fogjam vissza magam, de mégsem... király!

Ja, Lola, volt velem ott egy profi csaj ebben, terhességi cukorja van, férje eleve cukorbeteg. Abonett, hamlet nem jó, mert sok szénhidrát van benne. Max. egy szelet reggelire. Amit ő nagyon mondott hús, tojás ezerrel, mert húsban nincs szénhidrát, tojásban nagyon kevés. Tejtermékekben is sok van például, meg a gyümikben is. Védőnő azt mondta, ehetek barna kenyeret, de csak fél karét pl. reggelire, felet vacsira. Jó, mi?? Bár én tavaly ugyanúgy ettem utána is, csak nem habzsoltam az édességet, de azért az is ettem, és nem lett semmi gond. Dórikám 3630 grammal született, ami szerintem átlagos. Emesénél jó cukornál 4180 grammos gyereket szültem.

Na sziasztok, kevesebbet parázzatok, élvezzétek a napsütést!

Jó hétvégét, bababörze??

Szilvia
emesedora

Sziasztok!

Ági!
Gratula az ovihoz, akkor a közelebbi az az alsógallai, amibe mentek?

Erika!
Gyerekortopéd orvos: Babos, nagyon jó, valahol mintha rendelne maszekba is, de nem tudom sajna.

Szilvi!

Ez f@asza, hogy Abonett, Hamlett nem jó, a védőnői papíron meg az van, hogy 5-öt lehet enni pl. belőle reggelire! Mondjuk 2-t szoktam csak, de tejtermékek is dögivel vannak benne, már belefulladok a Lapka sajt, Medve sajt és társaiba, meg joghurt-tejföl (zsírszegény)..... Most akkor mi a szart csináljak? Édesség helyett gyümisalátát csináltam magamnak! A húst tudom, de abból én magába nem tudok megenni 1 kisebb szeletnél többet, mellé kívánom a köretet. Na mindegy! Nekem is mondta a védőnő, hogy annyira nem vészes a 7,9, de azért ne bohóckodjuk el, mert nem csak az a baj, hogy nagy súllyal születik a baba, hanem:
- 37-38. héten magzatelhalás (mert akkor már nem szűr ki annyi minden a placenta, vagy mi..., bár sz.tem én addigra megszülök...)
- szülés után baba vércukra hirtelen leesik, ha eddig mindig magas vércukorban volt és az agyi károsodást okozhat!
Na itt azért megilyedtem, megéri hogy lemondjak csokiról-sütiről! Pedig most úgy benyomnék egy ISLERT!!!!!! :wink: :? :(

Ancsa!
Az első babát én csak 19 hetesen, most ezt 17 hetesen éreztem először. Ne aggódj, hogy vas. óta nem érzed, az első mozgások után én sem éreztem több mint 1 hétig! Ez így természetes, hisz még kicsi, nem tud olyan erőseket rúgni, hogy mindig érezdd! Ja és olyan hallgatóval állítólag csak a 23 hét után lehet inkább hallani, de akkor már bögrével is asszem, na majd ki is próbálom Én is!

Jó hétvégét.

lola77

(Lola!
Írtam a diabetológiával kapcs. privit! E. )

Kép
Kép
edi78

szia lola

köszi a megnyugtatást, kicsit meg is nyugodtam, bár nem mondom hogy nem aggódom,mert az nem lenne igaz.

Mindenesetre jövő héten leveszik az AFT-ét nekem és akkor azért elmondom a dokinak, hogy mi a helyzet, hátha meghallgatja legalább a szívverését.
mert sajna nálunk itt tatabányán a védőnönek nincs ilyen hallgatója :cry:
milyen kár, pedig bíztam benne :cry:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Moncsi!
Tényleg szép nagyok a lányok, most előben is megnéztem őket :wink:
Dórit melyik csoportba vették fel végül?

Cirmike!
Nem semmi mizérián mentetek megint keresztül. Egyébként Réka jól tűri a vizsgálatokat? Nem sír amikor indultok dokihoz, kórházba?
Hát igen a diéta biztosan nem árt :( Mondjuk szerencse nem hiányzik a csoki, süti…
Az a 16-os cukor nagyon durva, a mienk azért annyira nem vészes, határon van, oda kell figyelni.
Épp előbb mondtam Gyurinak, hogy azt mondtad a Dávidkára, hogy tiszta apja. Egyébként szerintem is hasonlít Kata Uh-os képeire :lol: A szájtartása teljesen egyforma.

Anikó!
Jó nagy akkor a baba :D Na végül eldöntötted hova mentem 4D-re?

Ancsa!
Üdv. Itt. Pihenj sokat. Lolloknál van Sárberekben 4D, mi múlt héten voltunk, feljebb tettem fel képet. Nekem első baba, Kata, 16 hetesen mozdult meg, de inkább 20 hét volt amire tuti mondanám, most olyan 16 hét körül, elég hamar.
Merrefele laktok?

Erika!
Na hova vették fel Vikit oviba?
Oroszlányi uszoda tök szép, tetszik az a gomba. Nagyon csini Viki abban a ruciban :) Tök jó a kalapja, hol vettétek?
Ortopéd szakorvos: Dr. Babos meg van egy H betűs, mindegyiket dícsérték nekem.

Lola!

Írtam neked hol van a diabetológia. Te mikor jössz? Én kedd reggelre tervezem, túl akarok lenni rajta. Most a neten nézelődtem diéta ügyében, azért olvasgattam fontos infókat. Igazából csak azért izgulok ne legyek rosszabb a cukorérték, de sztem ha betartjuk valamelyest a diétát, biztos nem lesz gond. Félelmetes dolgokat írtál (magzatelhalás, vércukorszin összeomlás :( :( )
Már többször írtad, hogy úgyis hamarabb megszületik a bébi, ezt te miből gondolod? Nekem Kata 2 héttel született hamarabb, teljesen jól volt kiszámolva és így is 3520g és 50 cm. Neked Soma hány hétre,mennyivel született?

Szilvi!

Na akkor mindhármunknak kb. egyforma a cukoreredménye :( , fiúk lesznek és egyidőre vagyunk kb. kiírva :D
Nekem a védőnő nem adott semmilyen papírt diétáról, csak mondta most már be kell tartani oda kell figyelni….
Dokinak mondtad az eredményt? Mit mondott?
Egyébként szép súllyal születtek a lányaid.
Én híztam már 7kg-ot, abban az ütemben hízok, mint Katával.

Ági!
Tényleg jó magas Dorka. Mekkora ruhákat hord? Tegyél fel csini lányos ruhás képet :wink:

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Edi!
Azt nem tudom melyik csoportba vették fel, mert az csak a szülöin derül ki! Az biztos, hogy felvették,de nagyon szeretném a tiszta csoportot!!!
Na végre megkerestem a cukoreredményeket. Dórinál még zsömis volt ott 1 ora mulva 5.88 volt, Zsócinál az 1 orás az 7.44, a 2 orás meg 6.43. Nem mondtak rá semmit, pedig Zsófi 3870 gr és 55 cm volt és 36 hetes és 5 napos voltam amikor megszületett! Pedig a 18 hetes UH-n még 18-19 hetesnekk mondták!
Szerintem a Szilvinek igaza van: tul felfujják ezt a vizsgálatot is! A védőnő és az orvosom szerint is az afp teljesen felesleges vizsgálat! Nézzétek meg szegény Anginál is mit művelt a doki,és milyen szép fiu a Krisztián!!!

Na megyek mert fáradt vagyok!
sziasztok!

Kép
Kép
moncsi76

Sziasztok!

Sajnos rossz hírrel jövök ovi ügyben :evil: :cry: :cry:
Vikit az Arany oviba várólistára tették :cry:
Fel még nem vették,át nem irányították másik oviba,de ha az ovi megkapja a létszám bővítési engedélyt akkor felveszik......
Szóval még ki tudja hány hét mire eldől :cry: :cry:
Remélem a többieknek sikerült bejutni ahova szerettek volna!

LOla
Komárnoba a hídon mentünk át gyalog,a tesconál letetük a kocsit és onnan sétáltunk egy jót,amúgy csak kiruccantunk,nem rokon látogatásra mentünk.........

Ancsa
van fogadott dokid?Esteleg vele beszélhetnél és meguh-na akár soron kívűl is,hogy megnyugodj.
Itt a városban a kórházban csinálnak 4D uh-ot.
Hol laksz,ki a védőnőd?Pociképet dobsz fel majd valamikor?
Első gyermek?

Ági
/és atöbbiek akik tippeket adtak/köszi az ortopéd orvos ajánlást!
Nem tudom mitől fáj a lában,lehet csontkinövés vagy ne adj isten a gerincem miatt :shock:
De szuper,hogy titeket 2 helyre vettek fel!
Vikit januártól a böliben szoktatták le a du-i pelusról,egyszerűen kipróbálták,hogy nem adnak rá,és kész.
Azóta nagyon ritkán van kisebb baleset,bölibe 1-szer ha volt.
Itthon gyakrabban előfordul,mivel du-i alvásnál itt mélyebben alszik és nem érzi a dolgot,de majd belejön.
Ami egy kicsit még zavaró nála,hogy a kakiláshoz kéri a pelust :roll:
Tavaly novemberben kakilt a wc-be 2-szer,de azóta sem :cry:
Most azt fogom kipróbálni,hogy nem veszek neki pelust,és ha látja,hogy nincs a megszokott ehlyén,hátha hajlandó lesz wc-be intézni a dolgot.....meglátjuk.
Amúgy az ágyára tegyél a lepedője alá neylon fóliát vagy lepedőt,így az ágy nem sérül a baleseteknél.

Edi
Viki kalapját az ázsia centrumban vettük,690-ért,amúgy tök jó kis kalapok,kendők vannak sok méretben,érdemes benézni oda :lol:

Köszi mindenkinek Viki dícséretét :lol:

Kellemes hétvégét,sziasztok:Erika

cseriviola

Sziasztok!

megint alig tudtam lekövetni az eseményeket :).
Örülök hogy a babák-mamik jól vannak, hízogatnak, szép mindenki pocakja, jó nagyok már :)
A cukorvizsgálatokról elég ijesztő amit írtatok... de biztosan minden rendben lesz!

Edi,
nagyon édes a Dávid! és hasonlít! (végül is a ti gyereketek, nem? :) :) :) )

Erika,
nagyon csinos a Viki! Ezért jó a kislány... annyira szépen fel lehet őket öltöztetni! :)
ez elég bosszantó ha várólistára tették a Vikit! És csak oda írattad be?

Gangi,
jó hallani rólatok! már nagyon hiányoltalak! sajnálom hogy elapadt a tejci, kár hogy nem vált be. Nem lehet hogy csak "szoptatási sztájkja" vagy hogy mondják van a Krisztiánnak? Nem ekkor időszerű? Már annyira nem emlékszem.. :( A Laczkó meg majd megbékél.. :) Anyósod elviszi néha? Emlékszem írtad hogy tervben van..

Ancsa,
üdv közöttünk Zsanett vagyok és Mátém 2,5 éves! Ne aggógj a picur miatt biztosan minden rendben lesz! Mesélj bővebben magadról! Hol laksz? Első gyerkőc stb. ja és a képeket nagyon szeretjük :)

Jó hogy írjátok ezt az ovisdolgot. Akkor megnézem a postát, mondjuk Zoli biztosan szólt volna ha jött levél. Ma itthon voltak a Mátéval mert a picurt elkapta a fosós-hányós téma és a héten itthon volt. Anyukámmal majd ma a Zolival. Kiváncsi vagyok hogy felvették-e a kodály oviba. Végül is nyílt kártyákkal játszottunk, megmondtuk hogy 90% hogy nem megy oviba, csak beíratjuk. Még mindig úgy néz ki hogy marad 1 évet, a böliben, szereti nagyon.
A mandulaügyben minálunk - egyébként köszi a kérdéseket - hááát nem is tudom mi a helyzet. Kapott homeos cseppeket, ill. természetgyógyászhoz jártunk. Javult jelentősen a helyzet, de néha még visszaesik. Így hála Istennek nem aktuális a műtét. De a jővő héten elvisszük azért még1x egy gégészhez. Tényleg nem ismertek valami jó maszekot?

Aztán mit meséljek? Rohannak a napok. A hétvégék is úgy elrepülnek, a 3 napban is voltunk 1x voltunk fürödni Győrben aztán annyi. A többi az itthoni mászkálással tellik el. Valahogy nem elég a napi 24 óra... :( semmire. A hétvége meg csak egy villanás :(

Igen még akartam valamit. Jővő hét szombat v. vasárnap délelőtt 10 kor a csóninál tali?vagy egyéb javaslat? fixáljuk le, mert csak beszélünk róla.. :)

na megyek. puszi mindenkinek
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Sziasztok!

Cukorügy: tényleg fontos dolog, de inkább azért van ez szerintem, hogy ne hanyagolják el a kismamák. Belegondoltok, Emese idéjében jó volt a tej-kifli vizsgálat is? Aszisztens mondta, mióta ez a fődoki vna itt, azóta van ez.
Ma taliztunk Emese tanítónénijével, meséltem neki a dolgot, mondta, hogy mikor ő szült húsz éve, semmi nem volt. Mégsem nagyon ismerek olyan esetet, aki a cukor miatt halt meg baba. Vagy akkor nem voltak magas cukrosok? Én is azt mondom, hogy fogjuk vissza magunkat, de szerintem ne essünk pánikba. Pont ma mondta a védőnénim, hogy ha emiatt stresszelek, többet ártok magamnak és a babának.

Hát igen: három fiú, egy időben, hasonló cukor... hajmeresztő, nem??? Most is itt rugdos édes kisfiam, mintha érezné, hogy róla van szó...

Edi: én is rögtön azt mondtam a fotók alapján, hogy tiszta apa és Kata Dávidka. Hasonlítanak nagyon!

Na sziasztok, késő van. Általában ilyenkor már alszunk, de ma Pesten voltunk csavizni, és kicsit pörgős napunk van.

Ja, Moncsi: a 6,84 még jó volt Neked. Védőnéni szerint 7-ig normális!

Jó éjszakát nektek!

Szilvia - Emese - Dóra és pici Bence
emesedora

Sziasztok!

Szilvi, igazad van, Anyu is azt mondta, hogy nem hallani soha semmi ilyesmit sehol, hogy ezért halt volna el magzat, pedig van elég szenzációhajhász tévécsatornánk..... :evil: A védőnő se megilyeszteni akart, csak elmondta a lehetőségeket!
Végül a Bence mellett döntöttetek akkor?

Edi, írtam privit én is, de lehet nem ment el, mert nem látom.... a lényeg, hogy hétfőn megyek beutalóért, akkor megmondja a doki hogy kedden menjek, vagy csak jövő héten!

Moncsi, tényleg teljesen jók az értékeid, ja Cirmike a Tied is!

Erika!
Várólista? Azért sürgesdd őket a válasszal, mert akkor hogy intézkedj másik ovi ügyben, ha esetleg..... nyáron ugye meg zárva vannak! Mennyire emelnék egyébként a csoportlétszámot? Vagy új csoport lenne? Körzetileg amúgy melyikbe is tartoznátok, oda a bölcsi mellé?
Szép ott Komárno, azért kérdeztem....

Zsani!
Reméljük túl vagytok a betegségen, még jó hogy néha férjed is otthon tud maradni.... szerencse. Igaz, hogy rohannak a hétvégék, egész héten azt várjuk, aztán meg takarítás,főzés, csavizós program, ha már itt a jó idő.... Én már örülök is, hogy rohan az idő, annál kevesebbet kell már dolgoznom! Pedig még annyi intézni valóm van szülésig.....
Nekünk jó a 24. v. 25-e délelőtt is, bármelyik mindkét napra du-ra van programunk! Már talán 9, 9.30-re is leérünk! Többiek???? :?:

Most megyek kicsit pihizni....

lola77

"A cukorterhelés kivitelezése: reggel 7h-kor éjszakai éhezés után > éhgyomorra meg kell inni egy 75g cukrot (glukóz) tartalmazó kb. 2- 3dl vizes oldatot. Ha az itatás után 2 órával a vércukor (fenti módon mért) értéke 7.8 mmol/l felett van, akkor terhességi cukorbetegség áll fenn. Ez a terhességi cukorbetegség kritériuma. Ha az érték ez alatt van, páciensünk nem beteg, nincs teendő, esetleg a szűrést kell ismételni 4-6 hét múlva (de a 32. hét után már nem). Nem helyes az, hogy pl. 7.6 érték mellett kijelentjük, hogy terhesünk beteg mert közel van a határértékhez!

Ha a terhelés szerint terhességi cukorbetegséget állapítottak meg speciális, úgynevezett mennyiségi diétát kell elkezdeni. A mennyiségi diéta azt jelenti, hogy terhesnek pontosan meghatározott időben pontosan meghatározott szénhidrát (cukor) tartalmú ételt kell fogyasztani pontosan az előírt módon. (150g, naponta 5x étkezés, 3 óránkét: reggel 7h: 25, 10h:25g, 13h:50g, 16h:20g, 19h:30g) A diétát szakember tanítsa be! A cukorbetegség (minden formájában) a diéta a legfontosabb. Senki sem születik, úgy, hogy tud diétázni azt tanulni kell! És fegyelem is szükséges! Kórházba feküdni nem kell. A diéta hatékonyságát un. postprandiális > (étkezés utáni) vércukor vizsgálattal kell ellenőrizni."

Most találtam ezt... most akkor mi van???
emesedora

Dr. Csákány M. György
osztályvezető főorvos
Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház

Ja, ez a doki írta a cikket...
emesedora

Bocsi, hogy még a témában tovább nyomatom, de párunkat azért érint, hátha hasznos:

Üzenetek: 394

HozzászólásElküldve: 2008 Április 07 Hétfő - 21:05 Hozzászólás az előzmény idézésével
Sziasztok!

Szerencsére én már túlvagyok ezen a dolgon, de gondoltam leírom a tapasztalataimat, hátha segít valamit.
Én a honvéd kórházba jártam a "cukros" rendelésre és ott a diatetikustól kaptunk tápanyagtáblázatot, nekem nagyon hasznos volt! Annak alapján ettem mindent és így nagyon egyszerű lett a dolog. Ha szükségetek van rá esetleg megkeresem és megpróbálom befotózni. kb 5 fénymásolt oldal.
Reggelire én is hasonlót ettem, mint Gabi. Tízórainak joghurt vagy abonett. Vagy egy kis túró abonettel vagy egyéb kekszel.
Ebédem szerencsére mindig bőséges volt, levest nyugodtan lehet enni (mondjuk nem gulyáslevest krumplival és csipetkével), de nagyon sok levest lehet. Legjobb tészta nélkül és kevés sárgarépával.
Rizst köretként én szinte egyáltalán nem ettem, szénhidrátügyileg az a leggázabb és nagyon kicsi lett az adag! Inkább zöldségek vagy krumpli. Főzeléket is lehet, csak mondjuk nem rántott hússal vagy fasírttal, hanem mondjuk pörivel vagy tojással/virslivel. Rántott husihoz nekünk szigorúan zöldköretet vagy salit javasoltak. Zöldköretet fel lehet dobni egy kis tejföllel és reszelt sajttal. Nagyon finom!
Sajtot, zöldséget nem számoltatták velünk a reggelinél és vacsoránál, mivel olyan kevés egy-két szelet.
Uzsira sokszor ettem valamilyen natúr olajos magvat (dió, földimogyoró), az kell a babának is és finom/laktató. Gyümölcs is, kivéve banán egyáltalán nem és szőlő sem. Szilva is tabu asszem.
Én egész jól belejöttem és mivel jók is lettek az eredményeim, így volt inspiráció. És ha jól emlékszem, akkor a 36. hét után újra kezd termelődni az inzulin és javul a helyzet.
Gyros-tálat én is ettem és nem lett rossz a cukrom tőle és nagyon laktató volt! Smile
Palacsintát is csináltunk, csak nem tejjel, hanem vízzel. Tölteléknek mehet túró édesítővel vagy reszelt alma pl.
Sütit is készítettem glükononból, teljes kiőrlésű lisztből. Persze csak egy darabot ehettem egy nap pl uzsinak. Pótvacsi nekem nem volt szabad, csak a vége felé, akkor általában ettem egy fél narancsot vagy almát.
A tejre kell nagyon figyelni, az hiányzott is rendesen!
emesedora

http://babanet.hu/tarsalgo/viewtopic.ph ... id=3d86454

Ezen az oldalon megtalálható a táblázat is. Szerintem hasznos...

Na jó, cukor mára ennyi...

Sziasztok, kellemes napot
emesedora

Szilvi!
Én is olvastam ezt a neten, de ahány orvos annyi szokás. Mivel a határon vagyunk, szerintem nem árt a felügyelet és odafigyelés a szénhidrátok felé. Ennyi. Nem fogom fel tragikusan a dolgot, de nem szeretném ha ide-oda küldöznének bökésre. Van ez a hatpontos vérvétel is, na ezt nem akarom végigcsinálni. Krisztitől kérdeztem, aki ide is írt párszor, mert ő jár a dib-ra, hogy mire számítsak...Sztem mi nem vagyunk vészes értéken, nem kellene bökdösni na. Odafigyelünk, azt kész. Elmegyek hetente vagy amikor tudnak Katára vigyázni és nézzenek meg, nem bánom :wink:
Edit

Kép
Kép
edi78

Ezeket én is megtaláltam a neten!

Edi, ha mész kedden, elmondod hogy mit néztek? Mert én azthittem, hogy ott csinlják a 6 pontost.... Te már voltál egyszer diabetológián, vagy most mész először? Most milyen vizsgálat is lesz akkor?

Ja, azt nem írtam, hogy majdnem 3 héttel előbb született Soma, nem voltam még betöltött 38-on! Ezért gondolom,hogy ez a picur is előbb bújik ki.

lola77

sziasztok

zsanka-én tatabányán lakom, a Gálon.
Holnap megyek a védőnőhöz, megkérdem megtudja-e hallgatni a picur szívverését babydop-al.
Remélem igen, majd drukkoljatok.

cseriviola-nincs fogadott dokim, volt, de elbizonytalanodtam benne, így a terhestanácsadásra járok a kórházba.
Nem első, nekem most lessz a 3. babám.
Nem tudtok ajánlani egy jó nőgyógyászt itt tatabányán?

Lányom 8 éves lessz, fiam pedig 6 éves lessz.
Most pedig kislányt szeretnék titokban :lol: nem tudom teljesül-e a kívánságom :wink:

Ti jól vagytok?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Lola!
Kedden megyek először, akkor jelentkezem és beszámolok részletesen mi volt, ok? :wink:
Addig már nem jövök.
Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok,

Csak gyorsan bekukkantottam...

Erika,
Én is ajánlom a Babos dokit ortopédügyben. Mellettetek ahol a gy.torna van, ott van a magánrendelése, telefonon be kell jelentkezni, 5000 Ft a rendelés. (de le is mehetsz időpontért)
Sajnálom, hogy izgulni kell az oviért... reméljük sikerül...!

Légyszi holnap gondoljatok Rékámra!!!!
(szerencsére jól tűri a kórházosdit, de félek az altatástól ill. az utóhatásától, mert ugye neki más alapból...)

Erika a te számod benne van a telefonomban, majd dobok sms-t neked hogy mizu...
Elviekben szerdán jöhetünk haza!

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok

Hát jó sokat írtatok.Nem semmi. Nem győztem utána olvasni.

Szerintem azért vannak ezek a magasabb értékek mert tömény cukorszirupot krll meginni, nem? Nekem anno volt olyan cukorértékem amikorm ár bent voltam a kórházba, hogy annyira alacsony volt hogy szóltak a nővéreknek a laborból egyből hogyha elvágódnék egyszer csak úgy az azért van mert alacsony a cukrom. Szóval az sem jó ha alacsony meg az sem ha magas.Mindig találnak valami kifogásolni valót ezek a dokik.

Ági
Gratula az ovihoz.A kullancs elleni oltás 1700 ft volt kb. Jó magas Dorka,mondjuk ti is azok vagytok.Timi 93 cm és 12,5 kg mondjuk ez itthoni mérés. Ti hogy álltok babaügyben?

Lola
Sajna kilóügyben nem állok valami jól.Még van rajtam 3 kg felesleg,de az 5 kg - sem lenne rossz. Néha ha jól beeszek olyan a hasam mint egy 5 hónapos kismamának

:D

Rólunk röviden. Timit felvették az arany oviba. Bár kicsit szomorú volt Timi hogy a 2 nagy barátja majd nem fog odajárni,de majd bizti szerez ott is barátokat.Hétvégék gyorsan elmennek nálunk is, főle mióta beindult a jóidő.
Szerintem nekünk is jó a köv hétvége.Tényleg le kéne fixálni mert így sosem fog összejönni a tali.

Na mentem holnap megint meló.

Üdv mindenkinek Lívia

Kép
slivia

Ja és voltunk ma a börzén.Vettem egy csomó nyári cuccot Timinek,meg őszre egy pár hosszú nadrágot.Remáljük most már folyamatosan lesz ilyen börze nálunk,szerintem nagyon megéri.

Kép arcfestés után a vértes pláza szülinapján

Kép
slivia

Sziasztok!

Múltkor kimaradt egy-két válaszadásom:

Edi: akartam beszélni dokival, csak neki pont nem volt alkalmas. Mivel legközelebb már nem Lollokhoz megyek (ő már nem szül), hanem a Roykóhoz, ezért nem erőltettem annyira. Felhívtam a védőnénit, ő mondta, hogy menjek diétás papírért és próbáljam csinálni. Szerinte nem kell 100 ezer százalékosan betartani, de vigyázzak. És ha legközelebb megyek dokinőhöz (még két hét), akkor kérjek egy kontroll vérvételt (evés előtti-utáni).

Majd mondjátok ám el, nektek mit mondtak a diabetológián...

Lola: igen, úgy néz ki, marad a Bence. Bence Soma. Soma apu miatt. Száz éve ez a beceneve, tiszteletből akarom adni... de hát apának nem nagyon tetszik (bocs, a Te Somádtól:))

Mi is voltunk bababörzén. Vettem Bencének egy nyári takarót, egy-két ruhát a lányoknak, neki.

Megyek, mert Dórikám bekakilt...

Sziasztok
emesedora

Ja, tesókocsit még mindig keresünk....
emesedora

Sziasztok!

Erika!
Eszembe jutott közben,hogy a Babos dokit én is csak ajánlani tudom,nekem annó a tenyeremben volt csontkintővés,vagy mi,és tök jól megcsinálta,sőt még azt is meg lehetett vele beszélni hogy műtét után pár órával hazamehettem(mert amúgy csak másnap mehettem volna)...na jó igaz pénzt kapott,de már sajna minden dokinak kell adni :twisted:

Lola!
Igen az alsógallai oviba fog menni az van közelebb,meg az nekem valahogy szimpibb,családcentrikusabb.3 csoport van csak és talán jobban figyelnek a gyerekekre,mint pl:a ságváriba,nekem az eléggé "tucatovi"....

Zsani!
nekünk nem tudom hogy jó e a hétvége,mert most lesz gyereknap,és Etyeken meg borfesztivál,oda mindig megyünk(tök jó buli).Még meglátom mikor hova megyünk.Jó volt látni tegnap titeket,Mát egész nagyfiú már :lol: .

Lívia!
Kullancs elleni oltásra azt mondta a dokinő hog yszerinte hülyeség,mert a lánykór ellen nem véd,és amit a kullancs okoz betegséget azt már tudják gyógyítani,és hog yszerinte ez az egész oltás a gyógyszertáraknak biznisz...háááát nem tudom....Bárányhimlő ellen be fogom,csak a közgyógya lejárt és azt rá lehet iratni,az olátst.Ha jól tudom az 7000ft?
Babaügyben úg yállunk hogy sehogy.Júniusban megyünk nyaralni és mondtam férjemnek hogy addig hagyjuk,mert ha esteleg elsőre összejött volna akkor pont nyaralásnál lennék roszul,nem tudnék enni minden büdi lenne,hánynék ha olyan lenne a terhességem ,mint Dokrával.Majd talán ott összejön :wink:

Edi!
Dorkának 104-es rucikat veszek,bár még néha jó a 98-as is.Jó magas ja,de csak a lábai hoszúak,de az sem kirivóan,tudod csak tökéletesen :lol: :wink: .Képeket nézek vannak e róla,ha igen teszek fel :) .

Móni!
Képzeld ma voltunk vesegondin,és már csak 3 havonta kell mennünk újra.Szept.8-án megyünk ...Tök jó bár amikor múltkor is így volt hog yelég a 3 havi,pont akkor lett hugyuti fertőzése és kezdhettük elölröl,remélem most nem így lesz...

Angika!
veletek mi van?Rég írtál már ide,még mindig rossz a billenytűzet :wink: .Vizsgáid?Ha nézed ma és ráértek eljöttök a játszóra?Amúgy meg mi újság ovi ügyben?Nem beszéltél az ovivezetővel?esetleg fellebezni,mert ugye mit csinálsz febr-tól,szept-ig?Ez tök igazságtalan hog ynem vették fel Julcsit :!: :twisted: :evil:

Ne léptem vasalni,
Ági

Kép

Kép
ági01

Cirmike!
még neked akartam írni,hog ydrukkolok rékának,bár nagyon ügyi kiscsaj nem lesz rá szükség,de akkor is!!!!
Várjuk a híreket.

Ági

Kép

Kép
ági01

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?