Új privát üzeneted érkezett!

Szia Dóri!

A nővérem mind a két babáját császárral szülte. Az elsőnél még hagyták, hátha sikerül rendesen, de mivel nem tágult vágták (nem altatták el).
8 évvel később jött a második baba, ugyan az a doki, előre megmondta, hogy császár lesz. Megbeszélt időpontban ment be, de úgy emlékszem megvárták a 40. hetet (itt se altatták el).

Remélem, tudtam segíteni.
Ha van még kérdésed, szívesen megkérdezem a nővéremet.

Kinél fogsz szülni?

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

pacsuli, az en orvosom dél budan rendel, vagyis remelem del budanak számit, viranyoson, a viranyosi maganklinikan, neve dr biro lothar
nekem egy csoda volt a szuls nulla fajdalommal...
ajanlom neked ha meg nem talaltal orvost..

KépKép
roxii

Szia Zsuzsi!

Köszi a választ! A dokim (külsős orvos a kórházban) azt mondta, hogy ez a protokoll a Péterfyben, ezért kell neki is ehhez alkalmazkodnia. Én eddig bárki más nőgyógyászt kérdeztem (más kórházakból), mindenki nagyon durvának találta ezt az eljárást. Azért itt érdeklődtem, hogy kiderüljön, tényleg a kórház a hülye, vagy esetleg a doki?!

Remélem, még érkeznek "megnyugtató" tapasztalatok!

D

Kép

Kép
odod01

Odod, ha nincs semmi indok rá, akkor gerincközeli érzéstelenítésben csinálják a császárt. Nekem nyitott csigályám van, azért altattak, mert így lebénulhattam volna az edától. Ha erről nem szólok nekik, automatikusan így csinálták volna nálam is.

Egyébként voltam egy pár hetet a kórházban, de nem hallottam erről, hogy korábban ki kéne venni a császáros babákat. Akikkel ott találkoztam, és volt egy előző császárjuk, azoknak mind kivárta az orvosuk a 40. hetet (persze, ha minden rendben volt).
Vendég

Szia Odod!
Én is császárral szültem,de ilyenről nem hallottam!Nálam a dokim,és a nagyfőnök döntötte el,hogy császár,6 óra vajúdás után,mert nem állt be Dani feje a szülőcsatornába,tehát indokolt volt.És nem altattak,én spinált kaptam.Szóval,ez nem igaz,hogy PROTOKOL!
Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!!!

Mushuka: én ezt csak a 2. császárról hallottam, mert azt mondta a doki, hogy akkor nagy a hegszétválás veszélye, így nem kockáztatják, hogy meginduljon a szülés, hanem jóval előbb (37. héten) kiveszik a gyereket. Az elsőnél nálam is kivárták a 40. hetet.
De ez akkor is nagyon korainak tűnik, nem szeretném, ha a baba fejletlen, immungyenge kis inkubátor-nyuszi lenne, ha egyébként végig normálisan fejlődött idebent, csak a hülye szabályok miatt!
Már teljesen kivagyok emiatt, mert bár tudom, hogy nem lenne semmi baj, ha kivárnánk legalább a 38. hetet, a doki folyton ijesztget, hogy ha itthon megindul a szülés, lehet, hogy szétreped a varrat, és mindketten meghalunk... Marha jó így készülni a szülésre...

Mindenkinek további tavaszi szép napokat, és még egyszer köszönöm a válaszokat!

Kép

Kép
odod01

Szia Dóri!

Most nézem a vonalzódat, és látom, hogy az első babád nincs még két éves.
Így viszont értem a dokid aggódását, a nővéremet is figyelte az orvos, ha fájt a hege, pedig neki 8 év telt el a két szülés között. Gondolom, azért akarja a 37. héten kivenni a babát, mert az utolsó hetekben nőnek, híznak a legtöbbet, ilyenkor van a legnagyobb esély a hegszétválására (bár emlékeim szerint az én lányom az utolsó hetekben már alig hízott :roll: ).

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Sziasztok!

Szia Dóri itt is :)

Én ugyanezért jöttem mint Dóri, mert én is császáros voltam és leszek is most is, és ugyanaz a dokink, én én is filózok, hogy mi legyen! :roll:

Igazából ez lenne nekem is a kérdésem, hátha van még tapasztalt, meg én olyat is kérdeznék, hogy komoly az, hogy 24órás totál rooming-in van? Mármint a rooming-in maga az csúcs szuper, meg minden, de az, hogy nem is adhatom le, még ha nagyon akarom se? :shock: :roll: Vagy ez csak téves infó? Mert én Kyrát este szültem, ugye értelem szerűen akkor már nem kaptam meg, de nem is bántam, mert csak aludni akartam, és utána másnap már végig velem volt, de éjszaka még akkor is leadtam és csak a következő naptól volt velem 24 órába! Szóval szerintem én igényelném azt, hogy ha reggel kapják ki Zsebit akkor is minimum még aznap éjjel leadhassam! Ez álom kell, hogy maradjon? :roll: :cry:

És még egy kérdés, hogy a kórterembe bejöhet-e a látogató, vagy ki kell slattyogni a folyosóra, esetleg csak ablakon keresztül láthatják? Mert nekem ez sem mindegy! Ja, és hány ágyas szobák vannak? Milyenek? Van fizetős szoba? És az mennyi?

Köszönöm előre is az összes választ az összes témával kapcsolatba :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Mushuka, kicsit régen írtam, azóta én is adtam spenótot Adrinak, meg is ette a kis Popeye! :-) Úgy csináltam, ahogy írtad, meg a brokkolit is. Először minden főzelékhez fejtem egy kis tejcsit, de annyira nehezen jön össze az a 30-40 ml, hogy most már kihagyom, és megeszik mindent anélkül is, szerencsére. Egyelőre kétszer kap szilárdat, délelőtt főzeléket, délután gyümölcsöt. Sóskát még nem próbáltam, mert az savanyú nagyon, ma cukkinit evett, krumplival, répával, husival.

Soja, hihetetlen, milyen fejlett és erős a kislányod! Szerintem, ha egyedül képes felállni, az nem lehet baj, csak erőltetni nem szabad semmit. Adri a pihenőszékben tud felülni, de van, hogy előre bukik még.

Catwoman, hogy álltok az alvással/altatással?

Virág, Dóri, az orvosom dr. Timmermann Gábor. Sajnos, a második babám is csak császárral születhet. Kikérdeztem őt, hogy mire számíthatok, mennyi időt kell/illik várni császár után. Ő 1 évet javasolt minimum a 2 terhesség között. Én szeretném megvárni, hogy a baba "szóljon", ha ki akar jönni, ne programozott császár legyen, azt mondta, hogy a betöltött 40. hétig (vagy 41? - nem emlékszem) lehet várni.
És miért altatás? Nem divat az altatás, én is EDÁ-t kaptam, csak az anesztes nem állt a helyzete magaslatán, és nem kicsit fájt a műtét, úgyhogy miután kiemelték a gyereket, aztán altattak el.... :-(

Akíra, a babát le lehet adni éjszakára, de ha sír, természetesen odaviszik. A fizetős kórterembe be lehet jönni látogatónak (lehet, hogy a többibe is).

Iboly

Kép
iboly.

Sziasztok!

Akíra: én adtam le a lányomat 1x éjjelre (a szobatársam babája sokat sírt éjjelenként alig aludtunk és aznap amikor hazament a nővérkék ajánlották, hogy vigyem be, akkor még én is tudok pihenni), csak reggel hozták ki.
A fizetős szobába biztos, hogy bemehetnek a látogatók. A nővérem nem fizetősbe volt és oda is be lehetett menni még 2 és fél éve. Szerintem ez nem változott.
De egyik másik szoba olyan kicsit, hogy sokan szerintem azért mennek ki a folyósóra, mert nem férnének a szobában.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Köszönöm a látogatós hozzászólásokat! Persze, én Kyrával is sokszor kimentem a szobából amikor sok volt a látogató vagy sétálni akartunk egyet! Csak október végén fog születni, vagy november elején (ez ugye a csaszi időpontjától függ) és akkor meg nincs olyan jó idő, hogy kivigyem a gyereket :?

Van egyébként lehetőség arra, hogy az ember megnézze a kórházat? Mármint nem úgy, hogy bemegyek aztán körbekukkolok, hanem, hogy ott esetleg valaki megmutasson dolgokat? Mondjuk ilyen nyílt nap szerű? Amikor azt is megmondaná valaki, hogy mennyibe kerül egy fizetős szoba, és hogy lehet lefoglalni, vagy ilyesmi? :)

KépKép
KépKép
akíra

Szia Iboly!
Látom Ti is mindenevők vagytok,Dani is.Mi már 3-om napja nem krumplival,hanem rízzsel sűrítünk,és hétvégén a húsleves levével turmixoltunk.A védőnő mondta,hogy használhatunk kukoricalisztet is,mert az gluténmentes,csak azt nem tudom,hogy azzal hogy kell.Esetleg tudja valaki?Hogyan tudom rávenni Danit,hogy többet igyon napközben?Alig iszik,viszont éjjel bepótolja(megiszik 110ml-t is)
Soja!Mi van Veletek?Mushuka

Kép
mushuka

sziasztok4!!
mi ujsag veletek?
mushuka, lehet nem izlik neki nem?
miota en gyumileveket préselek egyfojtába issza, elötte a vizet 30 g kb...

KépKép
roxii

Sziasztok!
Vagyok én, csak a kisasszony mellett nem olyan könnyű már :) Mindenhol feláll, legyen az fotel, ágy, vagy tv szekrény... Huppan is eleget. Jó esetben csak a popsira, de van, hogy a kobak ütődik neki valaminek :cry:
Mi is mindenevők vagyunk, szerencsére. Én is meg szeretném próbálni, hogy rizzsel dúsítom a kajcsit, de még nem mertem. Talán holnap...
Mushuka, Dani mit iszik? Bogi például a vízre nagyon fanyalog, de a gyümileveket imádja. Egyedül a narancslétől fájdult meg a poci, így azt nem merek adni neki.
Akíra, nekem a szülésznőm mutatott körbe mindent a kórházban, és ő mondta el, amit tudni kell. Én egyébként fizetős szobában voltam, egy kétágyasban. Annak tavaly októberben 5000 Ft. volt az ára éjszakánként. Én egyébként úgy vettem észre, hogy nem csípik, ha a babádat leadod, de lehet, hogy csak rossz csecsemősöket fogtam ki. Én egyszer kértem meg, hogy amíg lezuhanyzok, addig legyen bent, de elég nyeglén engedélyezték :?
Csajok, hogy vannak a babáitok? Soja

Kép
soja

Akíra!

A Péterfyben vannak babaváró előadások, ha jól emlékszem, havonta. Ezeknek a témája ott a szülőszoba előtt ki van függesztve. Interneten úgy emlékszem, Timmermann Gábor honlapján van fönn. Ilyenkor mindig meg lehet nézni a szülőszobákat is, ha éppen van szabad.

A babát természetesen le lehet adni. Az éjszaka itt 23-tól fél hatig tart, ha leadod, ha közben sír, akkor kihozzák, hogy etesd meg. Így én az első éjjel kb. 4 órát tudtam aludni egyben, mert fél 2 körül kihozták. Pótlást nem kap, azért hozzák ki etetni. Persze nap közben is be lehet adni, ha valami olyan dolgod van, hogy nem hagyod a szobában.

Dóri! Ha mégis úgy alakul, hogy kiveszik a babádat, ne aggódj. Ennyi hetesen már biztosan elég fejlett (az más kérdés persze, hogy jobb lenne, ha végig maradna). Az én babám 34-35. hétre született, és nem került le a koraszülött osztályra, még inkubátorba sem, végig ott volt velem. Igaz, hogy én kaptam tüdőérlelőt, mert várható volt a koraszülés. Csak tudja az orvosod, hogy mit csinál. Ki az egyébként, ha érdeklődhetek?
Vendég

Sziasztok!
Nem fanyalog a vízre,és mellette instant málna-csipkebogyó teát adok neki,persze nem olyan higításban,mint írják a dobozon,szinte alig rakok bele,de van íze.A gyümileveket,amiket próbáltam nem itta meg.Még van 1 őszilevem,megpróbálom.Összeségében iszik,de éjjel.Nappal 1-két korty,max.40 ml.Mondjuk még napi 500-600 ml tápszert is eszik.Dani is elindulhatna már vlahogy.mert ez az örökös nyavajgás,amikor megunja a játékait,hát....Most a súlyunk is megállt,ami nem baj,így is 9440 gramm.Ti is nyűglődtök estefelé?Mi kb.18 óra felé elkezdjük,sehol nem jó,csak ölben,19.30-20 óra felé eszünk,utána alszunk.Na,megyek,mert nyűg van.Puszi Mushuka

Kép
mushuka

SZia Mushuka!
Nálunk nincs nyűg este, fürdés és evés után azonnal zuhan az ágyba. Igaz, tegnap éjfél körül felébredt, és alig tudtuk visszaaltatni. Nem tudom, hogy mi baj lehetett :?
Bogi mindenféle gyümilevet megiszik, én azt hiszem az alma-körte volt a legnyerőbb nála először. Hígítod a gyümileveket? Lehet, hogy nagyon sűrű neki. De szerintem a tápszerrel megy be annyi folyadék, hogy neki elég legyen. Én olyan teát még nem adtam neki, így azt nem tudom, hogy milyen lehet.
Azt nem tudom, hogy mi most éppen milyen súlyban vagyunk, de az biztos, hogy a nyolc kilót még nem értük el. Majd jövő héten, vagy azután megyünk dokinénihez, akkor megméretem.
Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Tegnap megpróbáltam újra az őszilevet,benyomta 1 este alatt,reggel olyan nehéz volt a pelusa,mint Ő maga.Higítom neki,kb.70-80 ml gyümilé.és kb 140-ig víz.Nekem nem édes.Ma vettem neki alma-körtét,kiváncsi leszek.A teának jó íze van,én azt sem adom neki édesen,hígabbra csinálom,mint ahogy a dobozon van.Ma is már megivott 120ml őszilét,+a tápszer.Fogfájással hogy álltok?Nekünk egyre sűrübbek a sírások,az alsó ínye duzzadt,és kanállal is érzem az első fogacskát.Szerintem már nem kell sokáig várni rá,de nagyon megszenved érte.A fiúk súlya általában nagyobb,a csontozatuk is más,és persze ezért nehezebben kezdenek el mozogni.Lekésve semmiről nem vagyunk,a neurológus is ezt mondta(korának megfelelően mozog).Most kellett kontrollra vinnünk.Valószínü Bogi már többet mozog napközben,ezért este fáradtabb,ha Dani is sokat tornázik,Ő is bezuhan az ágyba,bezzeg a fürdésnél még nem álmos,de amikor öltöztetem,már balhé van.Majd,ha mi is mászunk,szerintem kifárad annyira,hogy ülve elaludjon.De nagyon tud dolgozni.És ha olyan jó idő van,kivonulunk a Margitszigetre,vagy a Ligetbe,viszünk plédet,és azon vagyunk,persze ezeken a napokon többet alszik,és ilyenkor annyira fel van dobva,hogy azért alszik el nehezebben.Kiváncsi lennék Bogira,biztos szép nagylány már. :D Puszi Mushuka

Kép
mushuka

Virág5: írtam privit.

Dóri

Kép

Kép
odod01

Szia!
A fürdésnél Bogi is feléled, imád pancsolni. Aztán már alig bírja kivárni, hogy felöltöztessem, és ehessen. Aztán a cicin rendszerint el is alszik.
Más! Te voltál már a dokinál rákszűrésen? Mi március-áprilist beszéltünk meg, de még mindig nem hívtam fel :oops:
Bogiról majd küldök képeket, de cserébe én is kérek Danikáról! Meg jó lenne élőben is látni már Danikát. Kíváncsi vagyok mit szólnának egymáshoz :) Majd egyszer talán összefuthatnánk egy sétára. Puszi nektek: Soja

Kép
soja

Szia!
Voltam rákszűrésen,és nem túl jó eredményt kaptam,ugyan P2-es lett a cytologyám,de HPV sejteket találtak benne,amit tipizáltunk,és persze magas faktorszámú jött ki.Nekem évekkel ezelőtt már volt,azóta semmi,valószínüleg Dani totál elszívta az immunrendszeremet,és ezért újult ki.Ez olyan,mint a Herpes,ha egyszer elkapod,akkor elég egy kis legyengült immunrendszer,és újra kijön.Kiírtanai nem lehet,mert DNS szintű,csak kezeléssel tünetmentesíteni.Szóval,most kezeljük :( A találka már nekem is eszembe jutott,jó ötlet :D .Mindenképpen összehozzuk!Képet majd küldök.Megkóstólta az alma-körte itókát,ezt is imádja :D Puszi nektek,Mushuka

Kép
mushuka

sziasztok, olvslak ám titeket mindig csak nem mindig írok, mi jól vagyunk noi most megállt a növekedésben, 8100 g régóta :-)
mi is gyumilezunk, en facsarok neki geppel, es ugyanugy higitom mint te mushuka :-)
kuldhetnel mar egy ket kepet a gyonyorurol, na soja te isssssss :-)
nálunk már két fog kinn van, már egy par hete, de viszont a negykezlabazas megallt, ugy stagnal :-)
viszont az ulessel sokszor probalkozik, de egyenlore meg nem sikerult :-)
majus 28 an mar megyunk haza egy kis idore, varom mar :-)
puszi nektek!!!! Kép

KépKép
roxii

Szia Roxii!
Nagyon szép Noa,Rád hasonlít.Mi ma kicsit belázasodtunk,félig kint van a foga,szerintem attól,de levittem az orvoshoz.Kicsit piros a torka,de mást nem talált.Vigyazz Magatokra.Mushuka

Kép
mushuka

szia mushka, sajnalom, biztos h a foga, nalunk is eloszor egyik vege volt kinn, masnapra meg a vonal, s ra egy hetre a masik :-)
puszi, vigyazzatok

KépKép
roxii

Szia Roxii!
Reggelre kijött az első fogacskánk!Még csak a háromnegyede látszik,de tegnap még ennyi sem volt.Este 38 fokos láza volt,de a Germicid-C nagyon jó volt neki.Most reggel 37.1 volt,remélem ma már nem lesz lázas.Tudod nekünk ilyen lázas álapotoknál gondolni kell a vesére is,ha olvastad a korábbi írásokat leírtam,hogy mi van vele,operálni nem kell,de ha lázas,vizelettenyésztést kell csinálni,nehogy vesemedence gyuszi okozza a lázat.Ha ma nem lázasodik be,akkor tuti a foga volt,tegnap a dokinéni azt mondta,hogy még nem küldi el tenyésztésre,gondolom vár a mai napra.A veséje nyomkodásra nem érzékeny,ha gyuszi lenne üvöltene,ha hozzáérek.(nekem volt kétszer is,tudom,hogy iszonyúan fáj,és 40 fokos láza van az embernek.)Képet ide nem tudok feltenni,az e-mail címedet nem tudom.
Catwoman!
Nektek is ajánlom a Germicid-C-t,nagyon jó,éjszakára lehet adni babáknak,csillapítja a fogfájást.Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!

Köszi az érdeklődést, de sajnos az éjszakáink még mindig rosszul telnek. Előző éjjel - valami csoda folytán - Gergő végigaludta az éjszakát. Kezdtem reménykedni. A második fogának az egyik vége tegnapra kijött, abban bíztam hogy mivel már az íny nagy részét áttörte, nyugodtabban fognak majd telni az éjszakák ezután. Sajnos ez a csoda csak 1 napig tartott, mert ma éjjel megint rosszul aludt, és 3x fenn volt. (ez még mindig jobb, mint az 5 :wink: ). Szóval továbbra is csak reménykedek, de tegnap legalább egy kicsit tudtam aludni. A Germicid - C-t még nem próbáltuk, de ha segíthet, akkor majd azt is bevetem.

Mushuka! Gergő sem akart eleinte inni. Amikor elkezdtem neki a szilárd ételt adni, akkor én is próbáltam evés után és az evések között is megitatni, de nem kellett neki. A víz és a tea nem jött be, csak a gyümilé. Eleinte 1/3 lé - 2/3 víz arányban adtam neki, most már felesben kapja. Kb. egy hónapja megint megpróbáltam a teát, és azóta azt is issza. Az első időben csak kb. 200 ml-t ivott egy nap, de most már 5-600 ml-t is megiszik. Néha szoktam neki frissen facsart narancslevet is adni, azt is szereti. Nem tudom miért, de délelőtt nem iszik sokat, inkább délután és estefelé. Biztos addigra kimozogja magát, és megszomjazik. A pelus nálunk is mindig dagad, de még kibírja az éjszakát :) .

Catwoman

Kép
catwoman

Mushuka, gratula az első foghoz! :D

Kép
catwoman

Sziasztok!
Éljen az első fogacska :) Nekünk még semmi... Catwoman, egyszer majd csak átalussza már Gergő is az éjszakákat. Boginak sem egyformán telnek az éjjelek. Mostanában 1-2 alkalommal felébred éjjel, de a Dentinox-szal bekenem, és már alszik is vissza. Viszont két nappal ezelőtt úgy sírt éjfél körül, hogy sem én, sem Apa nem tudta megvigasztalni.
Roxii, a képet nem tudom feltenni, egyszerűen nem engedi, hogy kicsinyítsem. Majd küldök külön! Puszi nektek! Soja

Kép
soja

soja, kuldd at en felteszem neked:-)

KépKép
roxii

SZiasztok!
Reggel elfelejtettem, de boldog szülinapot nektek Noácska és Dani! Roxii, a képet mindjárt küldöm. Előre is köszi! SOja

Kép
soja

Szia Soja!
Köszönjük szépen!Megkaptad a képeket?Lehet,hogy hülyeséget kérdezek,de (szerencsére)még nincs sok tapasztalatom az orrszívással kapcsolatban.Szörcsögött éjjel Dani orra,folyni nem folyik,de reggel leszívtam Neki.Semmi nem jött,csak a sóoldat.Nem fogtam be az ellenkező orrlyukát,miközben szívtam.Be kell??????? :?: mondjuk akkor nem kap levegőt.Viszont tényleg nem jött le naki semmi.Ti jól vagytok?Várom ám a képeket Bogiról.Puszi Nektek,Mushuka

Kép
mushuka

SZia Mushuka!
Én nem szoktam befogni Bogi orrát, és úgy is jön valami. Néha nem is akármennyi :shock:
A képeket megkaptam, nagyon-nagyon édes. A legjobb a sörös, nagyon tetszik!!!
Bogiról most megpróbálok küldeni, remélem sikerül! Puszi nektek! Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Megkaptam a képeket,köszönöm.Nagyon édes Bogi is,nekem a hintás kép tetszett nagyon,olyan édes hurkái vannak neki is!Szépen áll már,Nemsokára futhatsz utána!Ma ünnepeltük a Nagyim 80.szülinapját,Dani is kapott egy nyalatot a gesztenyetortából,és nagyon nézte a tüzijátékot.Szereti az ilyen napokat,mert ölből-ölbe megy.Holnap meg szenvedek majd Vele,hogy maradjon meg a földön. :D Puszi nektek,Mushuka

Kép
mushuka

Akira!

Én kb. 2 hét múlva szülök a Péterfyben. A kórházat úgy is meg tudod nézni ha fogadsz egy szülésznöt és akkor ö mindent megmutat neked. A VIP-es szoba ügyében is neki kell szólnod , hogy te oda szeretnél kerülni. Ezek a szobák 1 vagy 2 ágyasok. Az 1 ágyas 7500 ft/nap a 2 ágyas 5000 ft/nap.
talibea

Sziasztok, újra jöttem picit zavarkolódni.
Sajnos a nődoki dolog még mindig nem oldódott meg nálam, annak ellenére, hogy aki ajánlott nekem, jó szívvel ajánlotta az ő dokiját. (Külön köszi Kona és Mushuka! :lol:)
Viszont a jelenlegi és a főként a jövőbeli anyagi helyzetünk miatt úgy néz ki, nem vagyok benne biztos, hogy bele merek vágni a magándokis terhesgondozásba.
Így most egyelőre ott tartok, hogy az SZTK-s rendelésre mennék el a héten, mert jövő héten a 12. hetet töltöm, és most már lépnem kellene, hogy hogyan tovább, és ehhez ugyebár doki kell.

A kérdésem csajk annyi lenne, hogy van-e itt olyan, aki hasonlóan jár terhesgondozásra a Péterfybe, illetve hogy szerintetek ez nem "felelőtlenség" magammal szemben (úgy értem, nem tolok ki nagyon magammal, ha így teszek? mert végül is meg tudnánk oldani, ha úgy tényleg jobb kezekben lennék... ) :roll:

Köszönöm előre is a segítségeteket!
bébic

Szia Bébic!
Tudom,hogy nem egyszerűek ezek a dolgok,és az anyagi helyzet sem mindegy.Egy rövid történet:A párom és én is egészségügyben dolgozunk,közalkalmazottként,nagyjából sejted,hogy mennyit keresünk.ha a baba meglesz,hidd el,hogy nem olcsó dolog,de nagyon jó érzés. :D Amikor bent kellett feküdnöm a vérnyomásom miatt,megismertem 2 lányt,akik az SZTK rendelésre jártak 9 hónapon keresztül.Túl voltak már 41.héten,és nem csináltak velük semmit.Nagyon szenvedtek már,féltek,hogy baja lesz a babának!Hiába szóltak minden nap,még NST-re(figyelik a baba szívhangját,vérnyomását)sem küldték őket minden nap,pedig bent feküdtek.Feháborító dolognak tartom,de ez van.Szerintem,(bár nem tudom,hogy valóban milyen az anyagi helyzetetek),de ha meg lehet oldani,inkább a magánt ajánlom,ott sokkal jobban tud foglalkozni az orvos Veled,az SZTK-ban,csak egy vagy a sokból. :( Te is,és a babád is nagyobb biztonságban vagytok,most ez a legfontosabb.Főleg,ha Te nyugodt vagy a baba is nyugodt.Fontos időszak ez neki.Nem rábeszélni akarlak,ez csak a véleményem,és itt mindenki jót akar a másiknak,ismeretlenül is.
Mushuka

Kép
mushuka

Szia Bébic!

Nagyjából egyidős a terhességünk, és én is a Péterfy-be járok!

Semmilyen orvosajánlatot nem kaptál még!?

Egyébként én magánrendelőből kerültem a Péterfybe, és a véleményem az, hogy érdemes magándokit fogadni. Az én dokim nagyon rendes, és nem a magánrendelőjébe rendelget vissza, hanem a Péterfybe, és soha nem kér pénzt. Szerintem legfeljebb havonta egyszer kell a magánrendelőjébe menni, azt pedig kibírja az ember...

Sinaszi
Vendég

Sziasztok! Köszönöm a jótanácsokat, nagyon aranyosak vagytok! :lol:

Mushuka: Sajnos az előző dokimtól is azért kellett eljönnöm, mert egyáltalán nem éreztem azt, hogy én nem egy vagyok neki a sok közül. Csak azt éreztem, hogy tömöm a zsebét, feleslegesen. :(
És mivel egyik dokit sem ismerem a Péterfyben (na, nem mintha máshol ismernék bárkit.... :P ), így ettől félek a legjobban, hogy megint belefutok egy ilyenbe...
Persze, én tudom, hogy jót akartok, azért is jöttem tanácsért ide hozzátok! :lol: :lol:

Sinaszi: :lol:
Dede, kaptam, épp Mushuka ajánlotta Rácz doktort, meg még Asbóth doktort is ajánlották.
Meg szabad kérdeznem, hogy neked ki az orvosod? (Jöhet priviben is.)

Ma megyek védőnénihez vissza, aztán úgy döntöttem, utána elmegyek a mai rendelésre, lesz, ami lesz (Anga-Kis Balázs rendel ma délelőtt, nagyon jókat hallottam róla, remélem, nem csalódom). Megnézem, hogy hogyan bánnak velem, aztán jövő héten még mindig el tudok menni valamelyik doki magánjába, ha nagyon rosszak a tapasztalataim.
Most hirtelen jobbat nem tudok.... Itt állok a 11. hetemen, mióta terhes vagyok, doki csak 1szer látott... :(
Majd mesélek, mi volt, jó?
bébic

Sziasztok Lányok!

Képzeljétek, Noémi megfordult. Hasról hátra meg hátról hasra is. Nagyon tetszett neki a dolog. Többször megismételte a mutatványt, ma viszont lustácska, és nem "gyakorol"...

Még mindig csak tejcsit eszik/iszik. Semmi mást nem. De szerintem már szívesen kóstolgatna, mert nagyokat nyeldes amikor mi eszünk, és majd kinézi a szánkból a kaját.

A BCG nem eredt meg, így hat hósan új oltást kap tuberkulinpróba nélkül.

A fogacskánk miatt mi is szenvedünk, a védőnéni homeopátiás bogyót javasolt (chamomilla vulgaris ch 15), és úgy tűnik ez egyenlőre jól működik. Csak este adok neki pár golyócskát tejben oldva.

Bébic: Anga-Kis Balázsnál egyszer voltam a rendelőben, amikor a saját dokim szabin volt. Rendes volt és korrekt. Majd írd meg, hogy döntöttél végül: magánrendelés vagy sztk...Kíváncsi vagyok. (Egyébként maximálisan megértelek, nem olcsó dolog magánrendelésre járni, de szerintem megéri. Persze mi is számolgattunk annakidején, mert a férjemmel mindketten közalkalmazottak vagyunk...Így utólag megint ugyanígy döntenék, és magánrendelésre mennék.)

Kép
kona

Hát, csajok, itt vagyok! Na, erre mondják, hogy ember tervez.... :P
Magán lesz a vége, úgy tűnik, de még nem akarom elkiabálni.
Nem mentem bevégül, mert összefutottam valakivel, aki meggyőzött az egyik dokiról a 2 közül, akik közül nem tudtam választani. :lol:
Ráadásul a védőnéni is segített. :lol:
Kona, majd írok Neked privit,jó?

Pusszantás és köszönöm még egyszer is a segítségeteket!
:lol:
bébic

Sziasztok!
Kona, Noémi nagyon ügyes, csak így tovább. A kajával kapcsolatosan: Bogi nekünk is kinézte a szánkból a falatot, így én is elkezdtem neki más ételt is adni, mint tejcsi. Ez kb. nekünk is ennyi idős korunkban volt. Ma már mindent megeszik, amit lehet neki :)
Ma voltunk orvosnál, 7600 grammos Bogi. Megkérdeztem, hogy mivel sokat áll már, ezért nem kell-e rá cipő. A dokinéni szerint ilyenkor már lehet ráadni, mert jobban tartja a lábát, és állítólag az ortopédusok is így ajánlják. Kinek van már ebben tapasztalata? Tényleg kell már cipő? Egy kicsit gondban is vagyok, mert elég kicsi a lába, nem is tudom, hogy lehet-e ilyen pici méretben rendes cipőt/szandált kapni. Van valakinek cipővásárlás terén tapasztalata? Milyet érdemes venni? Előre is köszi! Soja

Kép
soja

soja, sztem siestat ha van ilyen méretben, az elég jó!
de lehet meg kellen kérdezni a védünüdet, hatha mond valami okosat..

KépKép
roxii

Odod!

Én ugyan már több mint két éve szültem a Péterfyben, és most is ott szeretnék. Szerintem szakmailag a maximumon vannak. Legalábbis én így érzékeltem.

A császárnál úgy tudom számít az is, hogy az első császárnak mi volt az oka, és ez fennáll-e most is. Illetve, hogy mikor történt, és a seb milyen "vastag". Pontosan a szétválás miatt. Ez nem csak a Péterfyben van így.
És úgy tudom ott EDA-t használnak, ha lehet.

Az én fiam pont betöltötte a 37. hetet amikor megszületett és 3800g és 56cm volt. Semmi baja nem volt soha. Pontosabban most februárban elkapta tőlünk az influenzát, és egyszer 1 éves kora körül meg volt fázva. Teát ez két betegség több mint két év alatt. Nagyon érdeklődő, okos, aranyos és jó gyerek. Tehát emiatt nem kell aggódnod! Az orvos egyébként látja, hogy elég érett-e a baba arra, hogy megszülessen!

Ha pedig nem bízol az orvosodban, akkor soha nem késő váltani!

Akíra!

A 24 órás rooming-in LEHETŐSÉG. Ha fáradt vagy és aludni szeretnél, beadhatod a csecsemősöknek. (Lehet, hogy valóban húzni fogják a szájukat, de ezzel nem kell foglalkozni!)
Ha viszont éhes lesz, odaviszik Neked. Szerintem ez jó.
Fizetős szobát nem lehet lefoglalni, én úgy tudom. Ha szerencséd van és szabad, akkor mehetsz. Ha nem, akkor átköltözhetsz, amikor felszabadul. Egyébként császár után senki nem fog szólni, ha a szobában fogadod a látogatókat. (Amennyiben nem egy hadseregről van szó.) De ebből a szempontból valóban jobb az alapítványi szoba.
Vendég

Bébic!

Megoldódott az orvos problémád?

Sajnálom, hogy Anga-Kist kihagytad. Nekem nagyon szimpatikus volt.
Nem ő volt az orvosom, de amikor bent feküdtem Beni születése előtt és ő volt az ügyeletes, úgy éreztem valami nincs rendben. Csak egy érzés volt. De Ő nem küldött el, hanem rögtön elmentünk és megnézte UH-gal. Nagyon megnyugtatott. Ráadásul B kat. UH vizsgája van!!!
És utána akányhányszor összefutottunk a folyosón, mindig kedvesen megkérdezte, hogy vagyok...
Vendég

Soja!

Bocsi, hogy így ismeretlenül adok tanácsokat, de talán segít.

Nekünk azt mondta a gyerekorvos, hogy amíg lehet ne hordjon cipőt Beni. Az a legjobb, ha mezitláb van, mert akkor edződnek az izmai. Amíg nem jár, csak kapaszkodik vagy áll, ne pazarolj rá pénzt.
Ha mégis, akkor olyat vegyél, aminek puha a talpa és széles az orra. A Siesta nagyon kemyény talpú. De ilyen kicsi korban még a puha bőrtalpú kocsicipőket ajánlják.
Később persze jöhet más is. Az első cipők közül talán a Falcon a legjobb. Az tartja a bokáját is.
Íme egy kép a mi első cipőnkről:
Kép Kép

Ezt 11 hónaposan kapta.
Vendég

Catherine: hát, nagyon remélem, hogy igen! :lol:
Hétfőn délután megyek hozzá, remélem, szimpik leszünk egymásnak! :lol:
Írok majd privit!

Puszi
bébic

bébic:
én februárban szültem a Péterfyben, végig sztk rendelésre jártam, általában Anga-Kis dr-hoz
nagyon meg voltam vele elégedve, nem éreztem magam hátrányban, h nem magánrendelésre járok (igaz, h nem volt semmi komplikációa terhességemmel)
a baba az ügyeletes dokinál született, ő is korrekten ellátott
ha még egyszer szülnék, megint így csinálnám,igaz h 3. baba, megértem,ha az elsőnél valaki kockázatosnak érzi, h nincs magándokija

Kép
samu2007

SZiasztok!
Köszi a választ Catherine! Én is ugyanezt hallottam ismerősöktől. Állítólag a Siesta cipőket az ortopéd orvos sem javasolja (gondolom még ilyen korban) Úgy gondoltam, hogy elviszem egy ortopéd orvoshoz, akihez amúgy is kellene menni a csípő kontroll miatt, és egyúttal megkérdezem a topánkát is! Soja

Kép
soja

Sziasztok!

Én Gergőnek azóta adok cipőt a lábára, mióta magától felállt. Csak akkor, ha elmegyünk, vagy ha kinn vagyunk az udvaron, a lakásban mezítláb/zokniban garázdálkodik. Én most vettem neki a héten cipőt először, a többit eddig kaptuk. Azok biztos jók voltak, mert Adidas meg nike sportcipők voltak. (az egyiknek már kikopott az orra :lol: ). Amit vettem, az Falcon (amit Catherine is ajánlott). Én úgy indultam neki a vásárlásnak, hogy valami sötétebb, ünnepibb cipőt szerettem volna neki a keresztelőre. Ez egy kis szandi, csukottabb, velúr, sötétkék és úgy látom, tényleg jól tartja a bokáját. Holnap lesz rajta először a keresztelőn :) . Igaz, nem volt olcsó, de szerintem megéri.

Catwoman

Kép
catwoman

SZia Catwoman!
Hogy sikerült a keresztelő? Biztosan nagyon édes volt Gergő :) A Falcon cípőről én is jókat hallottam, de nem találtam a neten, hogy hol lehet olyat kapni. Megkérdezhetem, hogy ti hol vettétek? Soja

Kép
soja

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?