Új privát üzeneted érkezett!

:shock: Köszi Pumpóka!

Fogalmam nincs,hogy mi a neve annak a bunkó takarítónőnek.
Minden gondolatom a gyerek körül forog,így nem csodálom,hogy mellé ütöttem.... :shock: :shock: :shock:

Bocsi érte :oops: :oops: :oops: :oops:
Vendég

Hági.

Mi alapból szerettünk volna védőnőt felkérni, utánajártam a dolgoknak és végül is megkérdeztem a dokit, hogy ő kikkel dolgozik szívesen meg elmondtam milyen szülésznőt szeretnék, ez alapján ajánljon.
Editnek hívják a szülésznőnket, kétszer már találkoztunk, egyszer amikor megismerkedtünk és megmutatta a szülészetet, egyszer meg most vasárnap az első ctg-n.
Nagyon aranyos, kedves, abszolút bizalomgerjesztő és megnyugtató.
Mondta, hogy mindig írjam össze a következő ctg-re a kérdéseimet és akkor megbeszéljük...így is tettem és tényleg mindenre olyan bőven és alaposan válaszol. Ez nekem így első szülésre sokat jelent.

Szerencsére nem félek, azt hittem, jobban fogok parázni mostanra már, de nem, várom, hogy kint legyen és lássam.
Velem lesz a szülésnél a férjem is, szóval csak megoldjuk... :-)

Örülök, hogy lassan, de biztosan regenerálódsz, csak azt tudom tanácsolni, hogy ne hagyd magadon eluralkodni a rossz élményeket, mert akkor mindig szorongani fogsz amikor menni kell. Semmi nem lesz a kontrollon, megnéznek, hogy mizu veled és kész...Te már a nehezén túl vagy... :-)
Gondolom a baba sokat segít azért túl lenni a nehezén, gondolom csodálatos élmény már anyának lenni. :-)

Itt is és a baráti körömben is mindenki megszült, olyan irigy vagyok, már csak én maradtam. Itt sincs senki már szülés előtt.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Kingi!
Nagyon biztató, hogy ilyeneket írsz! Köszi!

Neked volt fogadott szülésznőd?

Kép
Kép
patr

Silverlion

Pont én is így voltam,hogy a hugom és a barátnőm is januárban szültek,tehát nem sokkal előttem és már nagyon irigyeltem őket, hogy már túl vannak rajta.De ne aggódj ez a pár hét úgy elfog repülni,hogy észre sem veszed.Nekem ezek a hetek mentek a leggyorsabban.
Igen a lánykám sokat segít,mikor rá nézek azt mondom megérte,meg mondjuk időt sem hagy nagyon gondolkodni ezeken.De kicsit ilyen tipus vagyok aki nagyon hagyja elhatalmasodni a negatív élményeket. Már most a következő szülésen képes vagyok rágodni,pedig nem mostanában lesz hm...
Majd az idő segít gondolom,hogy más színben lássam a dolgokat.

Ági

Kép
hági

Patr:nem nem volt,de nem is bánom mert így is a legjobb szülésznőt fogtam ki.
Juditnak hívják és írtó rendes volt!
Nagyon jól jártam velük! :D :D :D
Vendég

Kingi, irtam privit!

Nagyon kihalt itt a topik, régen annyian voltak!
Azért van itt valaki, aki esetleg jön jövőhéten szülésfelkészítőre?

Kép
Kép
patr

Sziasztok Lányok!

Egy olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy tudnátok-e ajánlani egy jó szülésznőt a Jánosban. A dokimtól kérdeztem, de Ő nem mondott nevet, szerinte mindenki jó a Jánosban, így nem akartam erőltetni nála a témát. Én mindenképp szeretnék egy saját szülésznőt! Ha tudjátok az elérhetőségét is írjátok meg nekem priviben.

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Kép
Kép
mirci74

mirci74!

Reményeim szerint nem sokára megszületik a kisfiam és nekem van felkért szülésznőm a Jánosban.
Elmesélem majd mi hogy zajlott és milyen volt a szülésznővel és akkor eldöntöd, hogy akarod-e majd őt esetleg.
Még ráérsz felkérni úgyis... :-)

Eddig csak pozitívak a tapasztalataim, minden találkozáskor (vizsgálat, ctg) nagyon kedves és segítőkész volt, minden "ostoba" kérdésemre válaszolt türelemmel, megnyugtató.
A szülésig viszont nem akarom konkrétan ajánlani, hisz a lényeg még hátra van.

Üdv., Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Hági!

Ez az, én meg titeket irigyellek, hogy már mindenki túl van rajta itt.
Mindenkinek elolvastam az élménybeszámolóját, amit nem is tudom jó e egyáltalán ilyenkor, bár mint mondtam, várakozó vagyok inkább mint ideges.
Majd lesz időm ott beparázni.
A szülésznőm minden alkalommal annyira megnyugtat a hozzáértő válaszaival, meg instrukcióival, hogy szerintem ez is nagyban segítségemre van.

Csak kezd a pocak kényelmetlenné válni már nagyon, meg a járás is nehézkes és fájdalmas is néha, de hát te/ti ezt már tudjátok. :-)

Ami még nem semmi, nekem van egy kötelező részvételem jövő héten egy családi esküvőn is...:-) érdekes lesz, addig azért biztos kihúzzuk, hisz azt mondják a fiúk úgyis lustábbak kijönni....bár Hági a te lányod után inkább nem mondok semmit. :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szilvi!
A szülőszobán meg már nem igazán azon fogsz gondolkodni, hogy úristen, mi fog itt történni velem... :wink: minden fog járni az eszedben, csak ez nem! :wink: Igazából amire én gondoltam a fájások alatt, az az volt, hogy legyen már fájásszünet... :lol: meg az, hogy most már tényleg nemsoká a kezemben tarthatom a kis pocakbékát és megláthatom, milyen! :wink:
Pedig én tudtam, milyen a tolófájás, milyen a kitolás, a gátmetszés és mégsem ezek jártak a fejemben, hogy jajj, ezeket még át kell élni! :) El voltam foglalva azzal, hogy valahogyan lemásszak (két ember segitségével... :lol: ) az ágyról a labdára, aztán vizsgálat, akkor meg vissza... vagy csak forduljak az oldalamra, most kötik az oxit... stb. mindig volt vmi történés, amivel el volt foglalva az "agyam" (márha van nékem olyan)... :lol:
Úgyhogy no para... igazából szerintem nyugodtan el lehet olvasni mások történeteit-élményeit-negativ tapasztalatait is, mert nincs két egyforma szülés és nekem mindig az volt erről a véleményem, hogy inkább legyen tudomásom bizonyos dolgokról, amik történhetnek a szülőszobán, mintsem hogy bármi is hirtelen és felkészületlenül érjen... :wink:
Viszont arra kell ilyenkor koncentrálni, hogy minden ok lesz! És akkor az is lesz!!! :wink:
Vendég

Silveron!

Köszi! Várom a beszámolódat!

Kép
Kép
mirci74

Bocsánat elírtam a neved Silverlion :oops:

Kép
Kép
mirci74

Szia Pumóka.

Köszi a bíztató szavakat, azért nagy vonalakban én is így gondolom ezt a dolgot.
Szerintem a természetes izgalmi idegességen kívül nincs bennem beteges para. Elintéznivalóim is vannak még, szóval unalomból agyalást szerencsére nem végzek, lekötöm magam mindig valamivel.

Alig várom már, hogy meglássam a kisfiunkat és a kezemben tarthassam, kíváncsi vagyok nagyon ki az aki belülről ilyen erőteljesen munkálkodik. :-)
Szerintem ezzel legtöbben így vagyunk...:-)

Veletek minden rendben, növekszik gondolom a leányzó!!!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Bocsi a Pumókáért, természetesen Pumpóka akart lenni!!!! :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
silverlion

mirci74!

oké akkor igyekszem, hogy élménybeszámoljak... :D nem mintha rajtam múlna. :lol:

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szilvi

Én a végén már nem olvastam szüléstörténeteket, de én túl paráztam az egészet valahogy éreztem, hogy nem lesz egyszerű.Vagy épp ezért nem lett az?Fene tudja. Mindegy már a múlté.Majd én is kiváncsi leszek neked milyen volt :)
Addig is kitartás már nem sok van :lol:

Ági

Kép
hági

Silverlion,
Kicsi a vilag :D

LAnyok en ma talizam Silverlionnal, tok veletlenul , neki tunt fel a kisfiam neve :D
Hietetlenul gyonyoru pocakja van!!!!! Es ereztem ahogy Botondja mozog :D
Koszi Silverlion hogy megsimizhettem a hasad :D, olyan furcsa hogy mar nincs, jo volt nosztalgiazni egy ekkora has latvan!!!

Keresem amit irtam es kuldom!

Kép

Kép
cirkuszka

Silverlionnak!

[quote="cirkuszka"]Ezt irtam feb23an!

[quote="cirkuszka"]Sziasztok!

Lattom keszulodes a tema! Segitek ha gondoljatok, ugye ma 2 hete hogy ott jartam a szuloszoban :D Ugy eltelt :? Kulonben tegnap bent voltam a Molnar Dr es kerdeztem hogy csaszar utan mikor johet a kovetkezo :D Ujra belevagnek nagyon de nagyon! azert 1 evet varunk :D

Na szuloszobara,
en mondjuk vittem sajat haloinget mondjuk az is korhazos (kutvolgyis) gondoltam ugysem tudnak akorat adni amekkora en vagyok :oops: :D nekem jol jott, de kulonben adnak szep kek apro mintasat, de ha jobban erzed magad a sajatodban akkor vigyel azt, utana ha az osztalyra lekerulsz sajat kell, tolokocsiban vissznek le ezert kontos is jol jon, ha nem csaszi lesz a vege.
Jol jon fel literes viz, en baromi sokat ittam, mert ugye kaja az no, de szolocukor nyomhato, a vegen mar undorom volt es csak azt kerdeztem (ugye akkor meg nem tudtam hogy csaszi a vege) hogy mennyi ido mulva ehetek ha megvan a Baba :D
Turcsit is tegyetek be a szuloszobas csomagba ugye ott a kad es a zuhany ami nagyon jol jon fajasok alatt, nekem a zuhany bejott es a 15ora vajudas alatt tudtam aludni 2x3percet :D de az menyei volt!!
Kulonben a babat nem visszik el szules utan sehova ott mindent megcsinalnak a szobaban.( mosdatas,meres,oltozes es mar adjak is oda,gyerek dr is odajon, a szuloagy mellett meg mar ott van a tillitoli amibe beleteszik,ikeas takaroval egy rozsaszin egy kek hogy amilyen nemu a baba olyannal takarjak be)
A korhazi napokra ami jol jon nekem special a Tena Super jol jott,extrat vittem de sz*rt sem ert igy gyorsan apa vett a patikaban. Babusnak lattam cumisuveget irtatok igen kell mert az elejen amig csak elotej van addig kap cukrosvizet is, babaviz nem kell. Nem kell semmi koldokapolashoz valo dolgot vinni mert a csecsemosok megcsinaljak minden nap, max hintopor de az is a gyogyszertartos amit a dr ir fel. En nem vittem be neki kisruhat, sajnos hallottam hogy elkeveredik es hat nem kerul vissza, addig abban a pra napban kilehet birni a korhazival is, es nem rosszak azok sem kulonben. A csecsemosok kozott van egy nagyon kedves nover azt hiszem Zsoka a neve, nekem O mutatta meg hogy kell szoptatni es ott volt vagy fel orat es segitet,pluszban megmutatta hogy kell a koldoket apolni, mondjuk azt egyszer mindenkinek megmutatjak , de csak a nappalos noverek, mert este aztan van dolguk. Ugy van hogy reggel 6tol lehet menni a babaert, de olyan haromnegyed7 korul vissza kell vinni mert vizit van naluk is. Addig az ajto csukva, ha kinyitjak lehet menni erte, egesz nap veled lehet, de ha pihenni akarsz visszaviheted, vagy pelust akarsz csereltetni akar,(de vigyetek pelust jol jon de ne adjatok oda)egeszen este nyolcig veled lehet de akkor vissza egy kicsit mert furdetes van es utana meg 10 oraig kiviheted ha akarod, vagy hat egesz ejszakara is ha ugy gondolod! En egy agyasban voltam es bevallom egyik este sem volt velem a Babus mar f8 korul visszavittem, en ugy gondoltam hogy az "utolso" napokat hadd aludjam at, de igy is 5kor mar keltem es 6kor ott voltam erte. Volt egy lany akivel joba lettem O tobb agyasban volt es 5 voltak egy szobaban abbol 1 lany vitte be ejszakara a babat ,hat nem irom le hogy milyen ejszakai voltak a tobbieknek, egyik sem tudod pihenni utoljara.

Huuu most aztan eleg sokat irtam es talan zavaros de remelem jol jon!

Hajra a finisben levoknek!

Kép

Kép
cirkuszka

Szia Cirkuszka.

Valóban elég kicsi a világ, nagyon csodálkoztam, hogy pont így találkozunk, de örültem neki nagyon.

Nagyon élveztem a babázást és tényleg gratulálok ehhez a mindig mosolygós és egészséges fiúcskához, engem teljesen elvarázsolt.
Jó volt vele babázni, meg etetni, egy pici gyakorlás.... :-) mondjuk a kaki a pelusban az elég gáz, ahhoz majd hozzá kell szoknom, mind látványilag mind egyéb... :-) :-)

Olvastam a szülőszobás írásodat amit becsatoltál, köszi még 1x.

Remélem nem sokára én is már találkozok a pocaklakóval, bár semmi bajom vele, hogy bent van, csak olyan kíváncsi vagyok már rá...olyan kár, hogy nem tudja megmondani valaki, hogy mikor jön majd...
:oops:

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szilvi!
Akkor jön, amikor nem várod!!! :D

Ma kilőtték muki fülét! :D Ez volt a névnapi ajándéka! Szegény, ajándékból megkinoztattam... :( no, annyira nem volt vészes, éppenhogy sirt egy picurt, de hamar megbékélt és olyan szép lett!

Kép
Vendég

én is vagyok, bár eddig csak olvasó üzemmódban, mert net problémáink voltak. most már leszek. képeket az anyukásba tettem fel.
zsófi baba nagyon édes.
puszik
kerekpocak

Cirkuszka!

Remélem olvasod, azt kérdezném, mert elfelejtettem amit mondtatok, hogy hol lehet kapni elfogadható áron azt a hintáztató és rázó és hangokat adó szerkezetet amiről csak jót mondtatok, hogy imádják a babáitok????

Én is szeretnék olyat ezért érdekelne, hol tudnánk beszerezni és lehetőleg nem a legdrágábban... :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Pumpóka!

Oké akkor nem várom, csak jöjjön már ki... :lol: :lol: :lol:
Már kidurran a pocakom tőle, hisz el sem fér már miért ragaszkodik ennyire!!! :lol:
Meg már bevallom fájdogál is rendesen néha a hasam, gondolom ezzel is készülődik nem?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok

Szilvi

Egyben vagy még??

Zsófi,Pumpóka

Ti milyen naptejet használtok a bébikre?

Ági

Kép
hági

Szia Hági.

Igen :( sajnos még egyben, kicsit már nehezen bírom.
Nem értem a babákat, alig férnek már el ilyenkor és mégis hogy ragaszkodnak!!!

A kisfiam is kapaszkodik mind a két oldali bordámba! :lol:

Te hogy vagy? Olyan jó már nektek, hisz ebben a szép meleg időben már tök jól lehet babázni!!!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Kép

Kép
cirkuszka

Szilvi

Tudom, milyen érzés ilyenkor már tényleg teher a terhesség :lol:
De gondolj arra, hogy már max2hét és te is babázol :D

Mi meg vagyunk,már egész jól egymásra hangolódtunk,csak még az alvással vannak gondok.Sajnos éjjel is 2óránként,de max 3óránként eszik a drága, és ezt még nem tudttam annyira megszokni,hogy két óránként ugorjak a legszebb álmomból, nappal pedig szinte semmit nem alszik csak ilyen félórákat, úgyhogy egésznapos pesztrát kíván. :shock: Dehát ez van,majd késsőbb talán többet alszik már egyhuzamban éjjel.
De amúgy egy tündérke sokat mosolyog már ,és gagyog olyankor meg lehet zabálni és elfelejtem, hogy nem látok az álmosságtól.De nemsokára te is megtapasztalod a negatív és pozítív dolgokat is.

Addig is kitartás!!!!
Ági

Kép
hági

Sziasztok!!!

Hejde régen jártam már itt...

Cirkuszkának puszi... :wink:

Én ia s Molnár dr-nál ,,szültem",de szülésznőm nem volt megbeszélve.Ildikónak hívják,és a Margitbamn dolgozott 23 évig.

Nekem már van egy nagy fiam,tehát előző szülésznő tapasztalatom,de komolyan mondom,hogy én még ilyen profi,kedves és segítőkész nőcivel nem találkoztam életemben.Ráadásul és szakmai szemel is vizsgáltam,ugyanis asszisztens vagyok... :oops:

De hibátlanul végezte a dolgát,az tuti...mindenkinek merem ajánlani...

Kata

Kép
silver76

Szia Szilvi!

Nekünk van eladó Fischer Price zenélő hintánk. Ha még nem vettetek, akkor boltolhatunk. Majd keresek hozzá linket és megmutatom, hogy nekünk melyik van. OK?

Fatima

fatima

Na ilyenünk van. 2 funkciós, ami azt jelenti, hogy jobbra-balra is hintázik, meg előre-hátrs is. Több fajta "zene" szólhat és van egy gömb, ami világítani tud.

Mi nagyon szerettük, mert még az én izgága fiam is szívesen hintázott benne. Arról nem is beszélve, hogy ez volt az első "etetőszéke" is. Ebben már akkor is tudtam kanállal etetni, amikor még ülni nem tudott. Így az autós hordozó nem lett kajás soha, mert nem azt hasznátuk, mint sokan mások. :)

Majd utána nézek, hogy mennyibe kerül újonnan és megbeszéljük a férjemmel,hogy mi mennyiért adnánk el.

Ha érdekel a dolog, akkor írj privit.

Fatima (ja! amúgy az anyukásban mindig :) elérehtő vagyok)

fatima

Mi az kihalt a topic??????????????????

Kép
hági

Halihó, sziasztok.

Szeretném tudatni Veletek, hogy megszületett Botond fiam, 2008.05.24-én 00.05 perckor, 4910 grammal és 59 centivel, rendes hüvelyi szüléssel...gondolhatjátok.
Tudtuk, hogy nem kis baba lesz, de erre nem számított senki...!!!

Egyből 3 hónapos babám lett...!!!

Üdv., Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szilvi!

Hatalmas gratula!!!

Nem semmi nagybaba! :) Legyen benne nagyon sok örömötök! Gratula mégegyszer!

Fatima

fatima

Fatima!

Aranyos vagy, hogy szóltál, de mi nem ilyen hintásat szeretnénk, az amit kinéztem teljesen másmilyen, így tök jó volt, hogy képet is raktál, köszönöm.

Üdv., Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Fatima!

Köszönjük szépen, valóban szép termetes bébi.
Gyanítom nagy szükségem lesz majd pár gyakorlati tanácsra, szóval számítok majd a segítő tanácsaitokra... még teljesen szét vagyok esve, amióta hazajöttünk.
:D :oops:

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szilvi! Semmi gond, hogy nem ilyen hintára gondoltatok. :)
Elhiszem, hogy még minden olyan össze-vissza van így az első napokban. Nyugi! Belejössz majd mindenbe hamarosan! :) És persze nagy szeretettel várunk az anyukás topikba, ahol sokan szívesen segítünk, lelkesítünk, ha szükséged van bármire. :)

fatima

Sziasztok SZILVI GARTULALOK!!
hat nem semmi, de en lattam a pocidat :D:D

Kép

Kép
cirkuszka

Cirkuszka szia!!!!

Megküzdöttem a babacsávóval rendesen, kívántam ott én már mindent... :lol:
Kiderült, hogy csak a baba volt az a nagy pocak, mert nekem ez úgy eltűnt, mintha ott sem lett volna már másnap. Azért jó érzés, olyan könnyű vagyok... :oops:

Viszont most már közel vagyok a végkimerüléshez... :( , de gondolom ez így "normális" és ezt mindenki végigcsinálja.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szilvi

Gratulálok nagyon örülök nektek,jézusom oriási kis manó :shock: :D
Biztos nehéz volt a szülés majd írd le ha kicsit összeszedtted magad ok??És képeket is tegyél majd fel :D

Puszi sok tejcit és energiát
Ági

Kép
hági

Szilvi gratulálok! Szép menet lehetett a szülés ekkora babónál :shock: Ügyesek vagytok! (Ha lesz időd, kérjük a képeket is!)

Kép
babyteve2

Sziasztok!
Jó sokat visszaolvastam, de nem találtam senkit aki Lintner Főorvosnál szült? Tényleg egyikőtök sem szült nála, vagy én vagyok vaksi?
Gratulálok a babákhoz! :) Annyira édesek! :)

Kép
kira76

Szia Kira, én nála szültem, kérdezz nyugodtan!

Nelly

Kép
breeki

Szia Breeki!
Jajj de örülök, hogy írtál! :) Igazából Ő a Dokim, de fél éve nem voltam nála, mert átirányított a meddőbe. Azt akartam megtudni, hogy a Jánosba hányra menjek reggel? Ott még csak egyszer voltam, mert külömben a magánba jártam és már nem emlékszem mikor mentem. Tudom, hogy műt... és ha nem reggel megyek akkor ott ülhetek estig! :? Most vagyok 8 hetes és már elbocsájtottak a Meddőközpontból. Itt az idő, hogy elmenjek hozzá, de most nem tudok este menni a magánba, csak reggel...
Nővérem is nála szülte az ikreit. Leírod, neked hogy zajlott? Persze csak ha van rá időd!!! Írhatod privibe is, ha gondolod!
Köszönöm! :)
Kira

Kép
kira76

Sziasztok Hági, Babyteve.

Annyi szent, hogy nem volt egyszerű a kitolása a babámnak.
Minden rendben ment egyébként, természetesen leírom lépésről lépésre majd ha már kicsit több időm lesz.
Sóvágó dokit is megdolgoztatta a fiam, mert nyomni kellett a hasamon keresztül is kifele már a végén, mert kissé kifulladtam a végére (azt hiszem másfél-két óra kitolási szak után már nem csoda).
Akkor ott kevésbé örültem, hogy nem szedték ki belőlem császárral, mert már feladni éreztem magamban a reményt, hogy valaha is kijön a gyerek, de így utólag nagyon örülök, hogy kitartó volt a dokim és nem kaszabolt szét.

Az itthonlét nagyon jó, de már élő halott vagyok, ez a hatalmas gyerek sok kaját is kíván, így már kivagyok, néha még a szokásos három órát sem várja ki, ez nappal nem olyan nagy gond, de néha úgy érzem éjjel, hogy "eret vágok".
Bíztassatok, hogy ez nálatok is így volt és nem én vagyok az egyedüli kárhoztatott... :lol: :oops:

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Gyorsba kép is a babóról! Majd még rakok többet is!

Szilvi Kép Kép

Kép

Kép
silverlion

SZILVI!
HATALMAS GRATULA NEKTEK BOTONDHOZ! :oops: Szégyellem a pofámat rendesen, hogy ilyen régen jártam erre... :oops:

Nagyon szép baba Botond, és hááááát, nem irigykedem arra a kitolásra... nekem éppen elég volt a 3200grammját kinyomni... nemtom, hogy boldogultam volna tiédbébi csaknem 5 kilójával... :shock: LE A KALAPPAL ELŐTTED!!!! Én meghajoltam lábaidnál!!!!! :wink: :lol: Még a gondolattól is sajog a gátmetszésem helye... :lol:
(pedig már mükszik rendesen... apa megjáratta kicsit párszor... :oops: 8) :oops: )

Mi is élünk és virulunk, Zsófi jó baba, ha elég a fincsi kaja... :lol: uhh, ma csak úgy sziporkázok, pedig rohadtul mérges vagyok állambácsira! :evil: Szóval, sajna a tejci nem elég már hetek óta igy pótolunk, most már sajnos csak minden második kajcsira elég a cici (néha arra sem), a többin tápi megy... hát ezvan, nem fogok késbe dőlni, sem bedepizni! Mindenesetre szereti a ciciket, mert jókat aluszikál rajta... :) hát ha másra nem, erre jók... :)
6 hetesen voltunk 4240grammosok és 55 cm-esek... :)
Akkorát nőtt, legalábbis nekem... csak tiszta ragya az arca... :(
A gyerekorvos azt mondja, majd a kenőcstől elmúlik, előfordul, hogy ilyen csúnya lesz.... anyáméknál az egyik gyerekgyógyász főorvos azt mondja, attól van, hogy sok tejterméket fogyasztok, álljak le vele.. (nem is szopik annyit...) a védőnő azt mondja, hogy a tápszertől van (az elején még azt mondta, az anyatejtől, ez totál hülye)... én meg azt mondom, hogy elegem van abból, hogy mindenki mást mond! Ne egyek málnát, epret (két kedvenc gyümim) ne egyek olyat ami felfúj, ne egyek most már tejterméket sem... lassan azt kéne sorolni, mit lehet és az kevesebb lenne!!! :twisted: Egyébként is elegem van, mert játszik a cicikkel, áztatja, kireped, becarok a szopinál, nem elég, hogy nincs elég neki, még fáj is.... najó, nyavaj befejezve!!!!

Teszek pár képet, merten mindenki azt mondja, tiszta apja ez a gyerek... :lol: én meg már késbe dőlök, hogy rám nem is hasonlit... :)

WARNING!!!! SOK LESZEK! CSAKIS ERŐS IDEGZETÜEKNEK!! :lol: :lol:

Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Pumpóka

Nekem is volt a babónak ragya,de magától elmúlt 2hét alatt,nekem meg azt mondták túl zsíros a tejem :shock: attól van,de tényleg minden kence nélkül szépen elmúlt,pedig csúnya volt nagyon.

Szilvi

nagyon édea a babád és óriási :D
Tudod, nekem is egyóra negyven perc volt a kitolás,pedig Lara 3100 volt u.h én is csak azt tudom mondani,h le a kalappal ügyes vagy. Nekem a babám 2óránként eszik,de van mikor még azt sem bírja ki u.h ne aggódj nem könnyű éjszaka másfél óránként pattani,ha véletlen 3órát alszik akkor már madarat lehet velem fogatni :D
Szép lassan rá áll a szervezeted, és nem mondom, hogy idővel meg sem kottyan a kelés,de könyebb lesz. Nem visel meg annyira.Én legalább is így voltam,vagyok.
Kitartás!!
Te jól vagy???

Ma voltunk a 2hónapos oltáson :cry: a gyerekkel sírtam én is :?

Ági

Kép
hági

Hági!
Énis abban reménykedtem, hogy magától elmúlik, de ez már harmadik hete van neki és kb. két hete nagyon csúnya! Igy a dokink irt rá krémet (szteroidos, ájvé ba...ameg), attól most szebb a kis pofija, legalábbis nem olyan pirospöttyös hanem szimplán csak olyan "grizes" a kis arca ahogyan megsimized... :roll: aztán most már van a lábán meg a kezén és mellkasán is, de azok szerintem melegkiütések, mert az elmúlt 4napban jöttek ki amikor veszett meleg volt.... hááát, nemtom, én remélem, elmúlik, mert ha nem, akkor mehetünk mindenféle hülye allergia és tsai vizsgálatra.... :(

Egyébként nem akarok belevau a szopis szokásotokba, de szerintem lassan át kéne szoktatnod Larát arra, hogy 3 óránként szopizzon, mert a 2 óránként evés 2hósan.... :roll: próbáld meg valahogyan kihúzni neki, mindig egy 10perccel tovább és előbb-utóbb meglesz a 3 óra. Vagy nem lehet, hogy kevés a tejci amit megszopik egy kajára? Mert ugye akkoris szoktak még előbb kérni enni, merten hamarabb megéhezik. Enyém lányom is ezt csinálta, 2óránként, aztán lemértem és kevés volt a kaja. Amikor eleget evett, megaludta a 3-4 órákat! :wink:
Tudom-tudom.... a védőnők meg sok mindenki az igény szerinti szopi hivei.... de tapasztalatból mondom, abba egy idő után bele fogsz gyagyulni, ahogy énis Barnusnál! Másfél évig se éjjelem-se nappalom nem volt mellette! Ezért csináltam Zsófinál már az elejétől, hogy akár ki akartam durranni, akár nem, nem kapott, csak 2-3 óránként, aztán 3 hetes kora után pedig már keményen betartottuk a 3 órát....
Okés, nekem könnyü (könnyü???) mert pótolok igyis úgyis, tehát mindig megkajálja a magáét, kivéve, amikor bealszik a cicin és nem tudok pótlást adni, mert nem nyitja a száját! :) Akkor viszont üvölt kb. másfél-2 óra múlva (ebből is látszik, mennyire kevés neki a tejem).....
Nem azt mondom, hogy nálatok is igy van.... csak gondoltam, leirom az én tapasztalataimat, mert tényleg most már nem kéne 2 óránként ennie.... :wink:
Remélem, nem sértettelek meg, hogy belevauztam.... :oops:
Vendég

én is szerettem volna ági hozzászólni.
a babák nem feltétlenül azért esznek 2 óránként, mert így "igénylik" hanem mert ezt szokták meg. sztem ennyi idősen már 4 óránként is ehetne lara! 1-3 nehéz nap és átáll! megéri: hiszen addig nem fog többet aludni egyszerre éjszaka sem, amíg nappal nem bír ki 3,4 órát evés nélkül.
sokkal kiegyensúlyozottabb leszel te is, ha nem kell 2 óránként haptában állnod. 2 hónaposan a napi 6x-7x evés már azért elvárható.
az igény szti szopi sztem is agyrém, főleg arra jó, h az anyuka beleőrüljön az egészbe.
én 5 naposan beállítottam jónást a 3 óránkénti evésre (és ehhez nem ragaszkodunk szigorúan, néha kevesebb néha több) és most már éjjel 8-4ig aztán megint 8ig alszik.

én sem akartam belepofázni. a lényeg sztem az, h merjünk beleavatkozni a babák menetrendjébe. neki is segít ha nem kell 2 óránként ennie hanem pihenhet egszerre többet a gyomra, meg ő is. rólad nem is beszélve.
kerekpocak

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?