Új privát üzeneted érkezett!

Kösz a dícséreteket, majd átadm Cacusnak :)

Csakegy:
Hogy mekkora szemei vannak Lillának! Nagyon édes:)

galzsu:
Igazából még nem értené a helyzetet, persze mondogatom neki, hogy ne rugdosd Anya pociját, mert ott a tesóka, dehát nem érti még :)

Nevek:
Nekünk Annánál is csak lánynevünk volt, most is ..:) Szóval, ha kislány, akkor valószínűleg Dorottya lesz. Nekem fiúnévben tetszik a Máté, de Apa nem csípi.. :? Szóval az még passz.. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

lánynevünk nekünk sincs, mind ellőttük Lillánál... Fiúnév van, de 99,99999%, hogy lányunk lesz megint... szóval megint a szülőszobán fog eldőlni a baba neve:)))))))
Vendég

Nálunk lánynévnek a Csenge és a Krisztina jön be, fiunévnek pedig Szilárd, vagy Ákos
Idoru: köszi a levelet a vonalzóról :wink:

Kép
galzsuzsa

zsuzsa, szívesen :wink:

Alapvetően nem szeretem a csokit, erre fel tegnap betoltam egy Balaton szeletet, most meg észrevétlenül lecsúszott 3 Schoko-bananen. Vazz. :twisted: :twisted: Ez így nem lesz jó. :(

Kép

Kép
idoru

sziasztok!
meg tudná nekem valaki mondani, hogy mikortól látszik a pocak? csak mert 1 hónap múlva megyek nyaralni és kíváncsi vagyok, hogy úgy fogok kinézni mint aki terhes vagy úgy, mint aki egyszerűen csak jól teleette magát:)
Egyébként kb 8 hetes terhes vagyok 172magas/ 64 kgha ez segít a válaszadásban :D

Előre is köszi
ibolya27

szia ibolya

háááát izé, nehéz ezt megmondani. Nagyon alkatfüggő a dolog. Akár már látszhat is, de lehet, h csak annyira, mintha jól bevacsoráztál volna :? 12. hét környékén nekem az előzőleg csak az volt a furcsa, hogy átrendeződtek a belső szerveim (még igazán pocakom sem volt, semmilyen), és egyszerűen eltűnt a derekam - nem mintha előtte olyan sok lett volna (olyan lódarázs derek méretű).

Viszont amit ilyenkor mások kiszúrnak, az az, hogy úgy tud az ember lánya ragyogni, hogy léptem-nyomon megkérdezik, hogy csak neeeeeem? :D főleg nyaraláskor :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
idoru

:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára idoru 2010.06.08 20:38-kor.

Kép

Kép
idoru

csakegy: Lilla nagyon szép kislány :D farsangoltatok?

Kép

Kép
idoru

Uff!

De gyönyörűek a kis referenciák!

Idoru! Mesélj a fürdető "vödörről". Újszülöttet is lehet benne fürdetni? Én nagyon kacérkodom vele.

Kép
zölddisznó

Nekem is fürdető "vödröm" lesz, örökölve nővéremtől. Nagyon szerették a babái és újszülött kortól abban pancsikoltak.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

És amíg nem tud ülni a bébi, addig hogyan kell tartani/fogni őr - mert ugye fektetni nem lehet.

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Talán még emlékeztek rám, a múlt hét hétfő óta nem jelentkeztem, akkor mentem uh-ra és hát nem találtak egészen rendben mindent. Eléggé megijedtem ezért nem is igazán volt kedvem írni, meg annyira bizonytalan volt minden.

Szóval az ultrahangon ott volt a petezsák, 3 mm-es embrió, meg a petezsák mellett közvetlen egy hatalmas hematóma (vérömleny). Nem volt semmi előjele, nem barnáztam semmi. Szívhang még nem volt, de korai is lett volna. A doki mondta, hogy feküdnöm kell, adott még gyógyszert és meg kell várni míg a hematóma felszívódik, kiürül. A vizsgálat után el is kezdett ürülni, szerdán megint megnézett és képzeljétek szabálytalanná vált a petezsák! Azt hittem sokkot kapok. A baba viszont nőtt 0,9 mm-et két nap alatt, és volt szívműködés. A doki azt mondta 50-50% esély van, hogy megmarad. Újabb gyógyszert kaptam, ami nappal rendesen bealtatott - nem is baj - nagyon féltem a következő két naptól. Aztán teltek a napok, volt hányingerem, szinte minden nap hánytam (minden egyes hányásnak örültem csajok, mert ez jelezte, hogy még működik a dolog és talán nincs baj). Ezen a héten szerdán újra mennünk kellett uh-ra. A petezsákom még mindig deformált -nem tudni mitől- a vérömleny kicsit kisebb és már nincs annyira rajta a petezsákon, pici babám pedig 7,3 mm-es, fejlődik! :D

Még nem múlt el a veszély, de nagyon bízok és remélem, hogy nem lesz semmi baj! Mondogatom, hogy minden rendben és egészséges babám fog születni! :wink:

Vigyázzon mindenki nagyon magára és a babájára! Szép napot!

Kokitti
Kép
kokitti

Kitti! Ezek nagyon bíztató hítek! Sokan indulnak haematomával, de ha kisebb lett, akkor már csak pár nap, és nyoma sem lesz. Az meg, hogy szépen nő a bébi azt jelenti, hogy élni akar! Lég ynagyon türelmes, és mondd meg neki, hogy mi is drukkolunk!

Kép
zölddisznó

Kitti: Nagyon drukkolok, ne izgulj (tudom nehéz), szorítunk neked.

Hogy egy picit eltereljem a témát a szülés fájdalmairól (ahogy visszaolvastalak benneteket és is elkezdtem parázni), képzeljétek el ma nem jött fel a gatyám és a farmer szoknyám is baromira szorít. :? :shock: :?

Felraktam magam a mérlegre :roll: , és teljesen kész vagyok :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Persze próbálok figyelni, hogy ne egyek túl sokat, meg az üres kalóriákat kerülgetem, de akkor is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Egyfolytában ennék és innék! Hétvégén irány a kismamabolt.

Kép
mannababoca

idoru:

jajj de tündéri Hédi :)))) Azt hiszem izgi lesz ha majd sorra megszületnek a kistesók, a topik egyik témája a testvérek kezelése lesz:))))))

Sütőtök:izé... népszavazni mentünk:)))))
Vendég

Manna! Vallsál, mennyit híztál? :lol: :wink:

Kép
zölddisznó

Kitti: ezek nagyon bíztató hírek:) A hematóma meg majd szépen felszívódik, csak addig nagyon vigyázz magatokra!!! :)

Gatyák: nekem mázlim van mert van 2 olyan gatyám aminek sztreccs a dereka így még mindig kényelmesek (bár itthon kigombolt nadrággal járok)... de szerintem most venni fogok gy kismamaövet. Lillánál nem vettem de utólag már bántam, iszonyú kényelmetlen volt állandóan a lecsúszó kismamagatyát felhúzogatni (na ezt tapasztaljátok majd... a nagyon kényelmes és még megfizethető kategóriás gatyák amiknek a tetején pamut betét van és már a legelejétől is hordhatók mert nem néztek ki hülyén benne bizony egy idő múlva elkezdenek lecsúszni... és tök vicces amikor az ember fél méterenként meg kell, hogy álljon mert lefelé csúszik a gatyája... a nem lecsúszó gatyáimnak sajna meg olyan bazi nagy a hasa -hiába állítható- hogy kizárólag a 3. trimeszterben lehet őket hordani különben hülyén nézek ki bennük... többet terhesruhára meg nem vagyok hajlandó költeni, azt a néhány hónapot féllábon is kihúzom:) (szerencsére nyáron ott vannak a laza lenes megkötözős gatyák ami a kínaiaknál fillérekbe kerül és később is hordható...)
Vendég

Idoru: Gyönyörű a kislányod! :lol:
Fürdetővödör? Ojjé, nem is hallottam még róla. Na, asszem belevetem magam jobban a témába. Ilyenkor mindig rájövök, hogy mennyi mindent nem tudok még... :roll:

Kitti: drukkdrukkdrukk! És a kötelező mantra korábbról: Minden rendben lesz! :)

Mindenkinek hatalmas pusszantás, nem leszek pár napig, megyünk szüleimhez vidékre, már annyira várom! Ez tartja bennem a lelket (meg a kaját :P ) ma egész nap! :lol: :lol: :lol: :lol:

(Aztán kedd reggel mehetek megint vérvételre, mert ma reggel közölték, hogy nem tudják megcsinálni az ellenanyag, Rh, vércsop.-os viszgálatot, majd csak a jövő héten. Rejtély, hogy miért... Úgyhogy úgy döntöttem, engem kétszer ne szurkáljanak! ) :evil:
bébic

jó dolog a fürdetődézsa, mi is azt használtuk :) Alig foglal helyet, pillanatok alatt elő lehet készíteni a fürdetést, télen marha jó mert nem vizezi össze az ember a nappalit ha ott fürdeti a babát a melegben (ld. egy fürdetődézsába alig kell víz így egyedül is simán ki-beviszi az ember stb. stb.) Nekünk volt kiskádunk is de azt nem is használtuk. (azért elraktam hátha a kistesó nem szereti majd a dézsát és akkor kiskádazni kell majd). Ja, és utazásnál alig foglal helyet:)
Vendég

Kitti, szurkolok én is nagyon!

Kép
trombibébi

Fürdető vödör?! Mik ki nem derülnek...

Kép
trombibébi

Kitti:
Ha ez kicsit megnyugtat, Annámmal nekem is volt haematómám. A 9. héten kezdtem el vérezni, el is könyveltük, hogy elment a baba ismét, mivel éppen egy évvel azelőtt ugyanazon a napon kezdtem vérezni a vetélt babával. Bementünk a klinikára, éjfélkor csináltak uh-t, és élt a babánk! A 12. hétig bent tartottak, addig folyamatosan véreztem,azt mondta a doki, hogy a 12. hét vízválasztó lesz. És az is lett, akkortól megszűnt a vérzés.
Szóval a te babád is nagyon kapaszkodni akar, és sikerül is neki ! (biztosan kislány :))

Kép
Kép
Kép
mágnes

zödli: A nővérem féle fürdetővödörbe soha nem is lehet beleültetni a babát, teljesen más a kialakítása. A fejénél kell tartani és a baba "lubickol" a vízben (nem veszélyes meg semmi, én is fürdettem az unokahúgaim), így soha nincs gond a fürdetésnél, mert olyan érzése van a babócának mint az anyaméhbe és ez ugye tetszik neki. Én még amúgy Magyaroszágon nem sok ilyet láttam, de Svájcban nem is használnak mást.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Kitti: én biztos vagyok benne, hogy ha Te ilyen kitartó és bizakodó vagy, akkor a pici pocaklakód is hasonló és minden rendben lesz. Szurkolok értetek!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Ja a fürdetővödörről otthon vannak képeim (most a munkahelyemen vagyok), ha gondoljátok majd felrakom, hogy pancsizik benne a pici:) Nagyon édes, garantálom!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida: az ismerőseink nagy része már ilyenben fürdetett, mi is onnan hallottunk róla... (én kemény 1000Ft-ért vettem használtan az átlátszó Tummy Tub-ot úgyhogy nem volt nagy kockázat:) Érdemes körülnézni a teszveszen, a vaterán és a babaszobán... ott elég olcsón meg lehet egy ilyet szerezni:) (csak sajna érdemes hónapokkal korábban elkezdeni a keresgélést)
Vendég

Lehet, hogy már itt is elterjedt, nem született mostanában magyar baba ismerősöm:) Annál jobb ha itt is már ezt használják. Bár boltokban én még inkább a kádakat láttam előtérbe, de biztos be lehet jól szerezni.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Kitti!
Nagyon rukkolok én is, ha csak a heamtóma a gond, akkor az tuti felszívódik! :lol: :lol: Próbálj pozitív lenni, biztos minden rendben lesz! :wink: :wink:

Mi ma voltunk uh-n! A kis drágánk már 12 mm-es, múlt hét óta nött 4 mm-t. Szóval minden oké, szívecskéje is ezerrel ver. :lol: :lol: :lol: Legközelebb egy hónap múlva lesz uh, hát nem lesz könnyü addig kibírni! :cry: :cry:

Èn elég szarul vagyok a héten, folyamatos émelygés... :? :?
Szerencsére a ruháimmal még nincs gond, de a mérleg már 1 kg plusszt mutat! :evil: :evil: Pedig tényleg nem eszek többet!!! :oops: :oops: Nem tudom, hogy csináltam...
susy75

Kitti: az midenképpen jó hír, ha a babó mindenféle bajok közepette is szépen növöget. Pihenj sokat, ahogy mondták és szépen minden elrendeződik :D Addig is ha van kedved, meg időd, gyere többet!

Csajok, köszi a bókot a gyerkőről :lol: :lol: anyukát ilyenkor hájjal kenegetik :oops: :oops: :oops:

Fürdetődézsa: ragaszkodtam hozzá, miközben mindenki a családból hülyének nézett. :roll: Hogy csönd legyen végre, vettünk kádat is, de szerintem a dézsa is teljesen OK újszülöttnek is. A tarkójánál kell fogni a babát, a másik kézzel meg mosdatni.
http://www.tummytub.co.uk/

Nekünk Bébé Jou márkájú van, az egy kicsit nagyobb mint a Tummy Tub, de árban és tudásban uaz (kb 5000 HUF volt)

Kép

Kép
idoru

Éljenek a Kis-zölddisznók, gratula.
Kokittinek mennek a drukkok ezerrel, veled vagyok, ne aggódj a babák csak picik, de erősek.
Akik még nem szültek, azoknak elmondom, hogy tapasztalatom szerint nem nagyon tudod elképzelni milyen lesz a szülésed, nézhetsz bármilyen filmet.
Aki ijedős, tovább ne olvassa:
Én gyorsan szültem mindkét fiamat, az elsőt 3 óra alatt, 2780 gramm lett, a másodikat 1,5 óra alatt, ő 4530 gramm lett. (ezek a szülőszobában töltött idők, + 1 óra amíg elkezdődött, magzatvíz elfolyt, de még nem fájt) Nagy fájdalmaim voltak, de szerencsére nem tartott sokáig. Ez utóbbinál nem mondták előre, hogy ekkora lesz Dávid, csak mindig mondták, hogy nagy a baba. Ha tudom, lehet, hogy császárt kérek. Tovább varrtak össze, mint ameddig a szülés tartott, de a seb nem fájt már másnap. Fél évig alig tudtam ülni, mert elmozdult a farcsontom (vagy elrepedt).

Én egy kissé konzervatív vagyok szülés terén, meg lehet győzni, ha tudtok. Szerintem ezen túl kell lenni, a végeredmény a lényeg, nekem teljesen mindegy lett volna, hogy vízben vagyok, fejjel lefelé, vagy bárhogy. Sőt, a férjem sem hiányzott ott bent, ismerem, ő tényleg elájult volna. Ez úgy a jó, hogy ő kint izgul, és készen kapja a nagyon várt kisfiát. Ja, egy fontos: az orvos és a szülésznő legyen a legjobb, segítsen, foglalkozzon velem és a lelkemmel, mindent tegyen meg értünk.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Szeretnék meghirdetni egy versenyt. Kinek az anyósa a "leganyósabb"?

Szerintem az enyém felülmúlhatatlan. Csak emlékeztetőül: nem tudnék nélküle létezni, sokat segít, imádják a gyerekek.
DE:
A héten, mire hazaértem tök rövidre levágta a 17 hónapos kisfiam frufruját. Úgy nagymamásan. Na, kinek van ettől jobb sztorija?! Kizárt, hogy felülmúljátok.
Állandóan kikészít valamilyen segítőkész tettével, de ez nagyon gáz volt. Ugye?

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Itt van a fürdetővödrös kép, bár itt már egész nagy a baba, a fürdetővödör meg kicsi.. nagyobbra emlékeztem. No mind1. Szóval így néz ki, benne egy 3.5 hónapos babócával. Kép

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Zölddisznó: én ikreket beszéltem a hasadba. Örülsz?

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

[quote]Z írta:ölddisznó: én ikreket beszéltem a hasadba. Örülsz?

Ezt most nem értem...

Kép
zölddisznó

Éljenek a Kis- Zölddisznók, gratula - szövegemmel. Pedig csak a bébidet akartam dicsérni. Most látom, hogy betöltötted a 10. hetet. De irigyellek. Majdnem két héttel le vagyok maradva, számítás szerint. Bár, eddig még mindkét fiamat két héttel korábban szültem, úgyhogy lehet, hogy még egyszerre "szenvedünk". Te hol fogsz szülni?

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Aida: Bocsánat, de ez a fürdetővödör kényelmes a babának? Ja, és a mamának? Én nehezen tudom elképzelni, de mivel veszik, ezért gondolom, hogy jó. Biztos megvan a trükkje, hogyan kell alkalmazni. Mindenesetre a kép szuper.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Meddig tudjátok használni a fürdető vödröt? Mert egy idő után ár pancsolni akar, ebben pedig, ahogy látom, nem tud.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jaaaa, már értem. A II. Klinikán rendel a doki, akit kiszemeltem szülesztésre.

Én úgy tudom, hogy fél éveskorig fér bele a baba. Utána meg már jöhet a nagy kád.

Kép
zölddisznó

Kényelmes a babának, ellazítja a pocakját, az első 3 hónapban esténként életmentő:))))

Pancsolás: szerintem amíg nem tud magától ülni a baba szerintem hót mindegy. Ebben legalább ücsörög és nézelődik a heverészés helyett:) (amikor már biztosan ül akkor mi is átraktuk egy nagyobb kádba -az én gyerekkori kádamba ami kb. 2* olyan nagy mint a mai kiskádak viszont fele akkora mint a nagykád így sokkal biztonságosabb és nem kell bele 120 liter víz:) Mondjuk mi végül nem az ücsörgés miatt raktuk át hanem azért mert megtanulta kinyomni magát a dézsából (tök jól neki tudja feszíteni a hátát) és kezdtem aggódni amiatt, hogy túl korán ácsorog. (Most meg szegény csak ünnepnapokon fürödhet az ekcémája miatt, helyette max. 1 perces zuhanyok vannak... pedig imád fürdeni) Szerintem 6 és 8 hónapos kora között kapott kádat ha jól emlékszem, de nem mernék rá megesküdni...
Vendég

Na igen, mondjuk, hatudom előre, hogy Anna nem sieti el az ülést, akkor ki tudtuknk volna használni mi is egy dézsát. Elsőszülöttem ugyanis 11 hónaposan még csak hasalt. Ennyi. Semmi másra nem volt hajlandó, nem ült, nem mászott, hogy az állásról, járásról ne is beszéljünk.. :?

Zöldi:
Ki a kiszemelted a Sotén? :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

mágnes: és most hogy álltok? Jártatok valahová (Dévény stb.) vagy magától is megoldódott a probléma?
Vendég

(na megyek Milleniumot nézni... egyébként meg hulla vagyok.. a teraszt rendeztük egész nap és még a felénél sem tartunk hiába pici a terasz... aztán jön a nappali újrafestése és a gyerekszoba befejezése... )
Vendég

csakegy:
Dévény tornára jártunk, a doktornőnk szerint még nem volt elkésve, szerintem viszont igen. Úgyhogy elvittem.
Az első alkalom után aznap este egyedül felült, a második után elkezdett mászni.
Most ott tartunk, hogy kézen fogva nagyon ügyesen jár, fáradhatatlan, szépen emeli a lábait, sokszor elengedi a kezem, és egyedül áll, de kis idő múlva már nyúl utánam, kell még neki a biztonság.
Remélem augusztusra járni fog, koszorúslány lesz, hogy nézne ki, ha begurulna a templomba járássegítővel?? :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

mágnes: ez tök jól hangzik:) Újabb Dévényes sikersztori:))) (remélem váltottatok gyerekorvost)

Na tényleg megyek:) Jó éjt mindenkinek és rókamentes ébredést:)
Vendég

csakegy:
Az összes közül ő a legjobb :) Egyébként más gond tényleg nincs vele.. :)
Ti is most vagytok lakás átalakítás alatt ?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Nagykád akkor jöhet igazán, amikor már biztosan ül. Kinél 6 hónaposan, kinél később, de az biztos, hogy a legtöbb kiskád, amit most kapni lehet kb. 3 hónapos koráig jó a babának (mindenféle kialakítások, meg ergonómiai izék miatt tök picik, meg szűkek :roll:).
Hédi is olyan 7 hónapos koráig vödrözött, azóta nagykádazunk. Ő is állandóan fel akart állni benne, és egy kicsit már macerás volt így fürdetni. Egyébként a vödörben is nagyon tudnak pancsolni, biztosan tudom, mert állandóan csurom vizes voltam a nagy fröcsköléstől :D
(a fenti dézsás képen épp a haját mostam, és látszik, hogy bőven van még helye randalírozni)

Kép

Kép
idoru

mágnes: mi már a beköltözés óta lakásátalakítunk:)))))) Tök pici a lakás, 2 szoba amiből az egyiket átadtuk a gyerkőcnek így mi kiszorultunk a nappaliba és most megpróbáljuk élhetővé tenni a terepet. Egész jól haladunk de szerintem soha nem készülünk el:) (A gyerekszoba pl. csak azért gyerekszoba mert a gyerek bitorolja:))))) (na jó, cserébe az övé az egész lakás...)

Kád: tényleg iszonyú kicsik a mai kádak, mi is ezért hoztuk el otthonról az én régi gyerekkádam ami azóta zoknitartóként funkcionált :)))) (ez egy bazi nagy gyerekkád, anno volt, hogy ketten fürödtünk benne a tesómmal néhány évesen és még ketten is szuperül elfértünk benne... én meg simán berakom ezt a kiskádat a nagyba és mehet a fürdés:) (a nagykádunk egy jó vastag és emiatt jéghideg kád ami tök lassan melegszik fel így sokkal jobban járok ha a műanyag kádban fürdetek)

Nem tudom létezik-e még manapság is ilyen kád, ha létezne akkor valszeg vevő lennék rá:)

(lenyomtunk két rész Milleniumot:)
Vendég

Sziasztok! Szeretnék csatlakozni! Legutóbb (5 hetesen) még túl pici volt a babóca, ezért még nem mertem írni nektek, de tegnap voltam megint uh-on (7 hetesen) és vert a pici szíve :D!!! Soha nem éreztem ehhez hasonlót :D :D :D Azóta is folyton látom magam előtt az uh képet, ahogy az az ici-pici folt lüktet!!!

Kitti: az orvos nálam is talált egy hematómát, ezért a 12. hétig itthon kell maradnom. Az esetemben még annyi a "nehezítés", hogy más problémáim miatt nekem a hosszas fekvés sem jó, így meg kell próbálnom úgy vigyázni magunkra, hogy közben azért fent vagyok, teszek-veszek, sétálgatok... De én nagyon bízom benne, hogy minden rendben lesz és neked is nagyon szorítok! Talán picit könnyebb lesz így, hogy nem vagyunk egyedül...

Egyébként 28 éves vagyok és az első babámat várom. Mivel most 5 hétig itthon leszek, gyakran írok majd. (A legnagyobb fejtörést jelenleg éppen az okozza, hogy jelentsem be a munkahelyemen, hogy hirtelen eltűnök 5 hétre - még nem tudják, hogy babát várok)
momo_197

Sziasztok, tegnap voltunk Uh-n és már 3,5 cm-es a babóka nagyon boldog vagyok. A hányás most már egyre ritkább, de fogytam az elmúlt hónapban 5 kg-t. Drága Mátékám is velünk volt megnézni a kistesót nagyon tetszett neki ahogy izgett-mozgott, vert a kis szíve.
Kitti, a barátnőmnek mindkét terhességénél haematomája volt, és van 2 gyönyörű kislánya. pihenj sokat és nyugi, nem lesz gond.
ancika75

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?