Sziasztok!
Talán még emlékeztek rám, a múlt hét hétfő óta nem jelentkeztem, akkor mentem uh-ra és hát nem találtak egészen rendben mindent. Eléggé megijedtem ezért nem is igazán volt kedvem írni, meg annyira bizonytalan volt minden.
Szóval az ultrahangon ott volt a petezsák, 3 mm-es embrió, meg a petezsák mellett közvetlen egy hatalmas hematóma (vérömleny). Nem volt semmi előjele, nem barnáztam semmi. Szívhang még nem volt, de korai is lett volna. A doki mondta, hogy feküdnöm kell, adott még gyógyszert és meg kell várni míg a hematóma felszívódik, kiürül. A vizsgálat után el is kezdett ürülni, szerdán megint megnézett és képzeljétek szabálytalanná vált a petezsák! Azt hittem sokkot kapok. A baba viszont nőtt 0,9 mm-et két nap alatt, és volt szívműködés. A doki azt mondta 50-50% esély van, hogy megmarad. Újabb gyógyszert kaptam, ami nappal rendesen bealtatott - nem is baj - nagyon féltem a következő két naptól. Aztán teltek a napok, volt hányingerem, szinte minden nap hánytam (minden egyes hányásnak örültem csajok, mert ez jelezte, hogy még működik a dolog és talán nincs baj). Ezen a héten szerdán újra mennünk kellett uh-ra. A petezsákom még mindig deformált -nem tudni mitől- a vérömleny kicsit kisebb és már nincs annyira rajta a petezsákon, pici babám pedig 7,3 mm-es, fejlődik!
Még nem múlt el a veszély, de nagyon bízok és remélem, hogy nem lesz semmi baj! Mondogatom, hogy minden rendben és egészséges babám fog születni!
Vigyázzon mindenki nagyon magára és a babájára! Szép napot!