Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Verna, boldog szülinapot!

Elég kihalt mostanában a fórum, ahhoz képest, hogy milyen élet volt itt egy-két hónapja.. :roll:

Pimpó, tök jó, hogy mentek szórakozni a pároddal. Én is úgy vágyom már valami jó kis koncertre, de még nem tudom elképzelni, hogy másra hagyjam Márkot éjszakára.
Remélem Lellének nincs komoly baja, és hamar rendbejön.

Pilla, honnan szeded ezeket a vicceket?? :roll: :oops: :wink:
Laura nagyon ügyes, hogy már ilyen sokat beszél, és csinál.

Márk is iszonyatos ütemben fejlődik. Már felmászik az ágyra, és eddig csak próbált megfordulni, mikor le akart jönni, ma viszont szabályosan megfordult, mikor az ágy szélére ért, és letolatott. Pár lépést megtesz önállóan, és nagyon büszke ilyenkor magára. Már fel tud állni kapaszkodás nélkül, úgy hogy letenyerel a földre, föltolja a popóját és a karjait oldalra kitéve egyensúlyoz miközben felegyenesedik. Mindig hozza a kekszesdobozát, így jelzi, hogy kekszet enne.
Szóval csak ámulok, milyen ügyes.

És sokat segít nekem itthon. Nézzétek csak:
Kép Segít a mosásban

Kép És segít tésztát gyúrni

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Jééé, Márk épp 1 éves, 1 hónapos, 1 hetes és 1 napos :lol: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Régen nem jelentkeztem már, gondoltam írok kicsit. Tényleg látszik , hogy itt a jóidő, alig-alig van szólás a fórumhoz.

Mi megvagyunk, ma vagyunk 9 hetesek. Mind3 baba megvan, 2hét múlva megyünk egy genetikushoz, aki majd a redukciót is csinálni fogja. :( Az uh-ok a legszörnyűbbek, bár még a java csak most következik a dolgoknak.
Dóri bő 1 hete elindult, azóta megállíthatatlan. Nagyon élvezi, hogy önállóan oda tud menni, ahová csak akar. Sokat vagyunk kint, imád felfedezni minden bokrot és nagyon szereti a köveket is a földről felszedegetni.

Pimpokától szeretném kérdezni, létezik-e homeos fájdalomcsillapító?? Sokat fáj a fejem, sajnos ez Dórinál is eltartott pár hétig.

Majd igyekszem gyakrabban jönni és visszakapcsolódni a fórumba.

Szép napot!

KépKép
tüccs

Tüccs, milyen jellegű a fejfájásod? Tudom, hogy nem tőlem kértél tanácsot, de a homeopátiában ahány féle fejfájás, annyi féle gyógymód. Csak akkor lehet homeós bogyót ajánlani, ha tudják, hogy milyen jellegű a fejfájásod, illetve mi okozhatja.
Vendég

Sziasztok!

Pilla, hát nem is tudom hogy fogalmazzam, de qrva jó anyós nélkül. :oops: :wink: Szerintem ez a legkifejezőbb. Rohadt nyugi van, sikerül rendet tartani, nem kell megkérdezni senkit, hogy hogy legyen a következő lépés, nem ordít a tv, stb... MA nyársalunk a tesómékkal este, és még van a holnap, vasárnap pedig ismét a nagyiméknál leszünk, de ott már vége is szakad a jó világnak, mert a kedves mama érkezik... :? No de sebaj, így is jó volt e a pár nap, legalább feltöltődtünk... :wink:
LAura nagyon ügyi már!!! Főleg beszédben. Szonjának csak most az utóbbi heteknben indult meg a beszédfejlődése igazán. Mindent mond utánunk, és néhány dolgot magától is szavakkal kifejez, nem csak mutogat. Rengeteget halandzsázik, amit már alig vártam, mer onnantól van az igazi beszéd kezdete.

Szantre, Márk is rohamtempóban fejlődik. Napról napra többet tud!!! És fiú létére, milyen segítőkész a házimunkában! :wink:

Tüccs, jó, hogy jelentkeztél! A fejfájás már nem annyira.
:? Ezek szerint Dóri is kezdi a kisgyermekek mozgalmas életét élni! :wink:

Andi, nem értem én ezt az ovis dolgot. (óvónő létemre :oops:) Miért nem a tényleges lakóhelyet nézik a gyerek felvételekor? Hol van ez a hülye törvény? :shock:
Mondjuk a májusi Kismamában van viszont egy cikk óvodabeiratásról ami nagyon felhúzott, de az egy más tészta...
:x

Tiop, tényleg te miért nem vagy? :shock:
Nircee??

NA megyek pakolászok egy kicsit!

thenus

Köszi a köszöntéseket! :) Mondhatni, Krisztusi korba léptem.... :roll:

Kert: éppen csúszdára vadászok, egyelőre itt a legelfogadhatóbb az ár: www.nadland.hu
Sajnos ez nem magasított oldalfalú, de már felvetettem apukámnak, hogy készítsen valami oldalfalat fából, és akkor egyedül is tud csúszni a csajszi. (Ma voltunk játszótéren és ott a magas oldalfalún vagy 20-szor lecsúszott, úgy, hogy én föntről indítottam és anyukám várta lent, de igazából magától is lefékezett.) Volt ott egy 20 hós kislány, aki már teljesen egyedül csúszdázik, felmászik és le is csúszik, szóval hamarosan nálunk is eljön ez is, fel kell rá készülnünk...

Csömöriek, jöttök falunapokra? Nekünk holnap lesz valami baráti program, de este Ghymesre mindenképp akarok menni (Lolo valószínűleg nagyszülőzik addig), mert nagyon szeretem, ezer éve nem voltam koncertjükön, nem hagynám ki! :)
Vendég

BELLADONNA 9 CH
óránként 1x5 golyó a fájdalom megszűnéséig Arckipirulással, lüktető, doboló érzéssel jár a fejfájás, izzadás kísérheti. Jólesik a csend, a sötét szoba, a pihenés és az alvás.

CYCLAMEN 9 CH
óránként 1x5 golyó Szem körül fellépő migrénes fájdalomra, mely látászavarokkal, szédüléssel jár. Az állapot melegre javul, kávé és zsíros étel fogyasztására rosszabbodik.

IRIS VERSICOLOR 9 CH
óránként 1x5 golyó Rendszeres időközökben fellépő, szemkáprázással, hányingerrel, savas hányással kísért migrén esetén.

LYCOPODIUM 9 CH
1x5 golyó Jobb oldali, szem körül induló migrénes fejfájásra javasolható. Hányinger, hányás kíséri, gyakran az étkezés kimaradása, illetve feszültség, stressz is beindíthatja a fájdalmat.

NUX VOMICA 9 CH
1x5 golyó Bőséges étkezés után fellépő fejfájásra, émelygésre.

PULSATILLA 15 CH
1x5 golyó A fejfájás, esetleg hasmenés zsíros, nehéz étel evése után jelentkezik.
Vendég

Verna, mi megyünk a falunapokra. Valószínűleg délután-este, mert itthon is lenne mit csinálni.
Vendég

Pilla!
Köszi a felsorolást! Igazából szemkörnyéki, illetve homloktáji ez a fájdalom, kicsit szédelgek is, jólesik a fekvés és a sötét is.
Szóval okosabb lettem és holnap beszerzünk a legalkalmasabból.

Verna!
Boldog születésnapot kívánok én is!!!

KépKép
tüccs

Verna,
hepi börszdéj!
:D

Henus,
a magyarorszag.hu-n utána lehet nézni a pontos jogszabálynak, idén módosították, ugyanez vonatkozik az ált. isk-ra is. azért kellett ez a módosítás (az azóta már leváltott Móni néni miniszterasszony kezdeményezésére), hogy ne legyenek "elit" ovik és sulik, ahová nem vesznek fel bizonyos egyedeket...

Tüccs,
nagyon nehéz bármit is írni... sokat gondolok rád-rátok!

Csajok,
adalék Boglárka királylány szemtelenségéhez-dumálásához:

1.
Ma délelőtt valamit gengszterkedett a két csaj a nappaliban, amíg én kiszaladtam a konyhába. Csak a röhögésre (mindkettő nyerített) és az asztal pufogására indultam befelé, de mire megtettem azt a 4 lépést már angyalkák voltak mind a ketten, és csak bambultak rám nagy ártatlanul. Bogi felmászott a kanapéra, Roni meg hasalt a játszóspléden. Közlöm velük, hogy ha nem hagyják abba a terrorizmust, akkor kiakasztom őket száradni, vagy megharapom mindkettőt. Boglárka erre lehajtja kicsit a fejecskéjét, és közli a nagyvilággal (meg a hugival): "Anya ideges. Anya kibojult. Jonyi, gyeje menjünk be a csajsziszobába jendetlenkedni." jó napot kívánok... :shock: :lol:

2.
Délután amikor már felébredtek mindketten, Ronit ki szoktam engedni a kaptárból, hadd kússzon. Kimentek - persze hason csúszva, együtt - a lányok az előszobába, oda Boginak fel van ragasztva csomagolópapír, azon szokott "alkotni". Kábé 3-4 hete volt, hogy Apa épp a másodfokú egyenlet megoldóképletét vezette le a gyermeknek (mit mást "rajzolna" egy mérnök, hadd tanuljon a büdös kölök) ezen a csomagolópapíron. Egyszercsak hallom, hogy Bogi magyaráz Roninak: "Jonyi, ezek számok, Apuci jalzolta őket, sok-sok számok meg ikszek. Lesz belőle pénz, számoljuk meg, megyünk vássálni belőle husit meg pajdicsomot." A kis matekos... Kicsit vihogva kérdeztem meg, hogy hogyan is lesz a számokból pénz, mire közli tök lekezelően, hogy: "Apuszi szivem dógozik sokat, íjni sok számot, és a bácsik fizetnek pénzt, Bogi megy vássálni." :shock: :lol: :lol:

Itt a két drágám:

Kép

Pápá!
andibab

Sziasztok!

Bocsi, kicsit eltűntem, de ez a jó idő tényleg hívogat, este meg már hulla vagyok, ráadásul Marci honlapját frissítettem, ami 1 hetet vett igénybe.

Verna, BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lolo hogy van? Mi a Nádland-nél vettük a játszóteret!

Szantre,
asszem Te kérdezted, hogy nem volt-e megterhelő az a 4 nap rohanás. Igazából nem, mert csak 1-én volt egy nagy séta, ami bár elég kiadós volt, van egy tempó, amivel bármennyit tudnék menni.
A többi nap bár sokfelé mentünk, de szinte végig ültem, kivéve a bevásárlásoknál. Mikor Anyuéknál vagyunk (vagy a Nagymamáméknál, a kettő ugyanaz, mert szomszédok), olyankor én csak hátradőlök, és nézem őket, mert azonnal átveszik tőlem Cicát. 8)
Márk nagyon ügyesen segít!!!! És tényleg milyen kis ügyeske már!

Andi,
nem semmik a Lányaid!!!!!!! Igazi kis terroristák! Nem lesz könnyű dolgod Velük, de az tény, hogy később lesz mire nosztalgiával visszaemlékezni! :wink: :lol:
Bogi dumájától meg ki lehet feküdni!!!!!!

Pimpó,
mi volt a dokinál? Remélem, semmi komoly, és "csak" egy gyomorrontás!

Pilla,
Laja szókincse nem semmi!!! Nagyon édes lehet, ahogy dumál! Irigyellek a kertrendezés miatt, nálunk erről szó sem lehetett anno, mikor ide költöztünk, mert a férjem egy fillért nem hajlandó a kertért fizetni, mindent én veszek. Szerinte az egész felesleges pénzkidobás, mert a gyerekek úgyis kijárják a füvet. :evil: :evil: :evil:
Ja, és mondanom sem kell, hogy nálunk nem föld van, hanem sitt és sóder egy adag homokkal lefedve, na ebből csináljon valaki kertet!!!!! Már vettem néhány zsák földet, így már van egy kis fű, igaz csomókban. Éveről évre veszek valamennyi földet, azt leszórjuk, és a lukakba fűmagot szórunk. Ez minden, amit a férjem hajlandó megcsinálni.

Tüccs,
hát, én sem tudok mit mondani az embriókkal kapcsolatban, ez a Ti döntésetek 100%-ban! Kívánom, hogy minden úgy menjen, ahogy Ti akarjátok! Azért készülj fel, hogy nem lesz könnyű egy ikerterhesség egy tipegő mellett!!!! Ami most jön, az egy nagyon energikus és pörgős időszak a gyereknek, Marci után is mindig rohangálni kell, állandóan veszélybe sodorja magát. Én ezt nem is gondoltam volna, és néha nagyon meggyűlik a bajom Marcival és a terhességgel. Nem riogatni akarlak, csak felkészíteni, hogy lehet, hogy valamilyen segítségre szükségetek lesz!

Henus,
rohadtul irigyellek az anyósmentesség miatt!!! Nálunk már odáig fajult a dolog, hgy valamelyik délután spontán beállított hozzánk, előtte egy szóval sem mondta, hogy jön, mert főzött, és gondolta, még frissiben kihozza!!!!!!!!!!!!!! Azt hittem, felrobbanok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Falunapok,
mi nem hiszem, hogy megyünk, vagy ha igen, akkor is inkább délután, mert este nem tudnánk kire bízni Marcit. De annyi dolog van itthon, hogy nem hiszem, hogy bárhova is mennénk. :cry:

Velünk minden ok, most 2 napja épp festem a játszóteret, szép cseresznyefa-színű lesz! Már nagy része megvan, én csak ott festem, ahol elérem: ahol nem kell hajolni vagy nyújtózkodni, bár volt rész, amit nem akartam kihagyni, így letérdeltem, és úgy festettem. A férjem majd a kimaradt részeket festi, én már nem csinálom tovább, nagyon elfáradtam.
Marci mindeközben nagyon ügyesen segített, soha nem volt láb alatt, húzogatta a kis talicskáját, vagy ő is festett: a vödrébe tettem kis vizet, meg adtam neki egy kis ecsetet, és azzal "festette" a teraszt. Homokozni is mindig ott homokozott, ahol épp nem festettem, pedig nem is mondtam neki, hogy menjen ide vagy oda, mintha magától érezte volna, hogy most hogyan segíthetne!

Ő is nagyon sokat fejlődött az utőbbi napokban-hetekben, rengeteg mindent megért, már szinte teljes értékűen lehet vele kommunikálni, épp csak nem beszél. Bármit kérek tőle, hogy hozza oda nekem, vagy vegye fel, megteszi, egyre többet tud önállóan játszani, miközben dumál (csak legyek ott a közelében). Ráadásul nagyon rendszerető, mindent ugyanoda rak vissza, ahonnan elvette. Ennek csak akkor nem örülünk, mikor olyan dolgot is visszatesz, amit direkt elveszünk valahonnan, és épp használnánk, erre fogja, kiveszi a kezünből, és teszi a helyére.

Végre csináltam pocakfotót, mindjárt felteszem, csak le kell kicsinyítenem.

Kép
Kép
nircee

Itt van a kép, és még néhány Marciról: :oops:

Kép Tegnapi pocakméret
Kép Hinta-palinta
Kép Homokozás - csak nehogy homokos legyen a keze!!!
Kép Talicskahúzás
Kép Locsolás
Kép Kukucs!
Kép Még pár nap, és felmászik!!!
Kép Baleset: a "festéket" magára öntötte
Kép Huncut
Kép Muszáj kikötni!

Kép
Kép
nircee

Malinak Boldog Szülinapot Kívánunk!

Kép
Vendég

Sziasztok!
Köszi csajok,hogy hiányoltok egy páran,de az a helyzet,hogy nem nagyon tudok már írni(még),de igyekszem!Zsani egyre "huncutabb"szinte az egész napomat kiteszi,ha meg nem akkor készülünk Roli Elsőáldozására,meg a gyereknapra amit megint megrendezünk nekik.Én csinálom a fényképes Okleveleket a gyerekeknek ,mert lessz érem is stb..sok-sok játékot találtunk ki nekik,úgyhogy nagyon megy a szerveszés.Megpróbálok reagálni mindenkinek,de nézzétek el nekem,mostanában elvagyok havazva!Voltam dokinál is rákszűrésen,azért is izgulok ,meg év végi hajrá van a suliba stb....... :oops: :? Meg a jó idő beállt így vagyunk mi is sokat a levegőn,készűl az udvar is............ :lol: :lol: :lol: :wink:
Verna!
BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!
Kép
MALINAK IS BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!
Kép
Tüccs!
Nehéz lehet most nektek,de kitartás!Sajnálom,hogy fáj a fejed,de ha ez vígasz ,nekem mostanában majd minden nap fáj,és úgy tompán......... :oops: Remélem rendbe jössz hamarosan! :wink:
Pilla!
Nagyon ügyi a csajod,szépen beszél igazán!az a vicc :lol: :lol: :lol:
Nircee!
Mekkora a pocid! :shock: Ikreket vársz drága????? :lol: :lol: Marci nagyon édes,az a grimasz :lol: és igazi kiskertész legény! :D :wink:
Andibab!
Sok sikert kívánok a házkutatásban!a csajok haláliak! :D :wink:
az ovival kapcsolatban annyit,hogy elmennek a fenébe!akinek nincsen állandó bejelentett lakhelye az akkor ne járassa oviba a gyereket????? :shock: :roll: Nem értem én ezt,de biztosan hülye vok hozzá! :oops: :?
Szantre!
Igazi nagy segítséged van neked a háztartásaban!egy szavad sem lehet! :lol: :D :wink: Édes nagyon! :wink:

Mindenkinek köszönöm Roli nevében is a gratulációt!
Ma megyünk szandikat venni a gyerekeknek....... :roll: :lol: :lol: :? :oops: Anyuékhoz vagyunk hivatalosak bográcsolni!
mindenkinek kellemes hosszúhétvégét kívánok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

tiop,
van állandó bejelentett lakhelye a gyereknek (vidéken), meg van bejelentett tartózkodási helye (ahol albiban lakunk Bp-en már 3 éve). de a jogszabály szerint csak abba az intézménybe kötelesek felvenni, ahová az állandó lakhelye szerint "körzetes". máshová csak várólistára teszik, és ha az ottani körzetes gyerekekkel nem telik be a létszám, akkor veszik sorra (egyébként ezres nagyságrendű az ilyen gyerekek száma az országban - mivel a fiatal szülők gyakran nem tudnak venni saját lakást, és általában a nagyszülőknél vannak állandóra bejelentve, és albiban laknak, mint mi). ráadásul mivel iskola előtt csak 1 évet kötelező oviba járni, így nem szaggatják szét magukat az illetékesek, hogy elhelyezzék a 3-4 éves gyerekeket oviba. csak tudnám, hogy jövőre mi lesz velünk, amikor vissza kell mennem dolgozni, és Roninak bölcsit kell találnom... az még keményebb dolog. sajnos. :cry:
andibab

Sziasztok!

Andibab: nem semmik a csajok! :) Nagyon jó dumája van Boginak... Azt egyébként én is várom már, hogy a férjem egyenleteket írjon fel a lánynak, csoda, hogy az érettségi feladatsort nem akarta vele megoldatni (velem megcsináltatta... ;) ).
Egyébként most volt a Helyi Hírekben egy cikk: az iskolákkal ugyanez a helyzet: csak a körzetben lakókat kötelesek felvenni, körzeten kívülieket nem!!!

Tüccs: gondolok rátok, és én nagyon megértem a döntéseteket, hogy inkább két egészséges gyerkőc, mint három - esetleg beteg... Persze biztosan nagyon nehéz dönteni!!!!

Nircee: a képeken nem látom, a csúszda fel van már szerelve? Kíváncsi lennék a tapasztalatokra, hogy mennyire csúszik, mennyire biztonságos az oldalfala... Ha fel van szerelve, esetleg vethetnénk rá egy pillantást valamikor?! (A csúszda az első, amit meg kell vennünk, mert ahhoz kell igazítani a vár méretét.)

Ha megjön a férjem, elmegyünk egy kerti partira barátainkhoz, utána visszük Lolot a programokra (a táncházba mindenképp akarom, hiszen a legutóbbi táncház elképesztő jól sikerült, gyakorlatilag ott tanult meg járni...) Utána nagyiéknál alszik, hogy Ghymesre tudjunk menni, mert azt ki nem hagynám!!!

Én holnap egész nap dolgozom (vizsgáztatok), de Apa viszi Lolot a gyerekprogramokra. Sajnos pont alvásidőben vannak a legjobb gyerekprogramok. :( Hétfőn a tónál lesz mindenféle, oda is szeretnénk menni, akkor már én is ráérek!!!!

Malinak boldog szülinapot! :)

Én meg köszönöm a további köszöntéseket is! Ja, egyébként a férjemmel közös szülinapi ajándékunk volt a szülőktől a medence (odaadták az árát), tegnap meg is vette a férjem! Már alig várjuk, hogy felállítsuk (most még sajnos nincs értelme, mert csak a vegyszerek fogynának, de nem melegedne fel eléggé... majd június elejétől vesszük használatba...)
Vendég

Verna,
itt van néhány csúszdás kép:

Kép
Kép
Kép

egyébként ha gondolod, egyszer ugorjatok át Lolóval és próbáljátok ki! Kedd 11-14-ig nem jó, egyébként itthon vagyunk minden nap!A mienk 3m-es, de van kisebb, az 2,4m-es.
Az oldalpereme nekem úgy tűnik, elég magas, stabilan van benne a gyerek.
Marci már egyedül is csúszott benne többször, de a hullámnál kissé begyorsul, így azért felül-alul kell egy ember. Nálunk az a baj, hogy a férjem volt olyan "okos", hogy egyedül engedte Marcit, persze mivel egyedül volt, a tetejénél állt, és leérkezéskor Marci arcra esett, és felszakadt a szája. Azóta nem szívesen csúszdázik, bár volt már néhány próba. Egyébként az aljához tettünk zsákban homokot és polifoamot, így biztonságos, de csak ha lent is áll valaki!!!
Jó szórakozást!!!!

Lányok, képzeljétek, ma oda jutottam, hogy kellett vennem 2 kismama-pizsamát! Egyszerűen nem jön rám már semmi, most épp 8 kilóval vagyok nehezebb, mint mikor Marcit szültem, így az akkori ruhák is kicsik. :evil: :evil: :evil: Akkor 42-es cuccaim voltak (Az első terhességem előtt 38-40-es volt a méretem!), most meg alul 46-os, felül 44-es vagyok!!!! :oops: :oops: :oops: Tisztára leég a képemen a bőr, már ilyen nagy méretben szinte semmit nem lehet kapni! Mi lesz itt???? És még van 3,5 hónap!!!

Kép
Kép
nircee

....hát én írtam egy csomót, de eltűnt.... majd holnap, ha lesz időm...

jó pihenést!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

CSAJOK!

RONIBABA ELINDULT NÉGYKÉZLÁB!!!
Igaz, hogy csak nagyon röviden, mert ő maga is meglepődött rajta, illetve én visítottam egy nagyot örömömben, és ezen meg pláne meglepődött, de akkor is mászott az én gyönyörűségem!
Bogi azóta nem hajlandó máshogy, csak négykézláb mászva közlekedni a hugi körül, annyira megtetszett neki is!
andibab

Most csak két szóra jöttem..

Márk tegnapra belázasodott, 38 fölött van a láza, ma már kúpot is kapott, mert a Panadol nem vitte le. Kicsit nyűgös, de nem beteg (legalábbis más tünete nincs), úgyhogy én a fogára gyanakszom. Több helyen is jön most fogacska, gondolom ez viseli meg.
Csak az lenne a kérdésem, hogy ha ez a láz a foga miatt van, akkor meddig tart, és elvigyem-e emiatt az ügyeletre?

Amúgy Márk is elindult. Péntek reggel megtett pár önálló lépést, estére pedig már a nappaliból totyogott az ajtóhoz, mikor az apja hazaért!

Na, csak ennyi, lécci, nyugtassatok meg egy kicsit a lázzal kapcsolatban....

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Csak gyorsan, mert koncertre megyünk és készítem Lellét a nagyiékhoz.

Szantre, én sosem vagyok nyugodt láznál, lehet nem én vagyok a legjobb tanácsadó ebben, de a fogzás nem kell, hogy lázzal járjon. Ha Lelle lázas, felhívom a gyerekdokinkat, általában megnyugtat vagy elküld az ügyeletre. Az ügyeleten viszont nagy a veszélye, hogy vannak esetleg betegebb gyerekek akiktől összeszedhet mást is, de én el szoktam vinni, hogy vizsgálják meg. Főleg akkor, ha 38.5 fok fölé megy, akkor már nem lehet velem bírni, férjem szerint olyankor beborul nekem és annyira kétségbe esek, sírok, idegeskedek, pedig ott is csak azt mondják, hogy germicid-c kúpot adjak, de lagalább megvizsgálják. De sose lehet tudni, én viszem.

Tüccs én általában Spigelont szoktam szedni, ha csak úgy fáj, ha migrénes akkor egy lórúgást(flector granulátum+cataflam V, kettő együtt...) persze nyilván a te állapotodban nem lehet, de a Spigelon is homeos, viszont mielőtt elkezded szedni, kérdezd meg a nődokidat!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Csak gyorsan mert Zsaninak is felment tegnap a láza 38,8-ra és voltunk is a Korházban vele-Skarlát! :? :(
Szantre!
38 felett már nemhiszem,hogy a fogától van a láz!Szerintem jobb ha látja doki! :( jobbulást nektek! :cry:
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Jobbulást a kis betegeknek!!!!! Annyira rossz, mikor ilyeneket olvas az ember!!! :cry: :cry: :cry:

Roninak és Márknak gratula a mászáshoz és a járáshoz!!!!! :wink: :shock:

Lányok, nem tudtok szoptatós fotelt normál áron? A Brendonban most van a klasszikus és egy újfajta bőr, mindkettő egyforma horror áron: 70ezrért!!! Annyit nem adnék érte, de még 40-45 belefér esetleg.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Márknak és Zsaninak jobbulást kívánok!!!

Szantre, szerintem is megéri az ügyelet, ha más nem, legalább megnyugtatnak.

Andi
gratula a mászáshoz! Hallod ezen már meg se lepődtem! Roni előbb fog beszélni, mint Dóri. :shock:

Főztem ma finomat, meg persze kint voltunk sokat, hulla lettem.

Jóéjszakát!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Képzeljétek, lement a láz :lol: :lol: :lol:
Most visszaaludt egy kicsit, remélem ettől sem kúszik följebb.

Andi, elképesztőek ezek a csajok!! :shock: :wink:
Roni meg villámsebesen fejlődik, csak pislogok, hogy mi mindent tud már!

Tiop, jobbulást Zsaninak. Hogy lett skarlátos?? :shock: :?:
Elkaphatta valakitől?

Tüccs, nagy-nagy gratula Dórinak a járáshoz!
Tudom mekkora öröm (és megkönnyebbülés), a kezdeti nehézségek dacára. Én is annyira büszke vagyok Márkra! :lol: :lol:
A picúrkákhoz pedig sok kitartást!

Nircee, jó nagy már a pocid! Ha nem tudnám, el sem hinném, hogy egyidősek a bébik Katicáéval.
A ruhaméretek miatt pedig nem aggódj! Szerintem csak a pocid nagy, de nagyon csini vagy!
Szerintem fölösleges a szoptatós fotel, pláne ilyen árakon (bár ez csak az én véleményem :oops: ), vagy ha mégis szeretnél, várj, amíg megszületik a pici, és úgy válassz, hogy ki tudod próbálni vele együtt.
Marci nagyon édi a csúszdás képeken, jó kis birodalmat építettetek neki.

Na, már ennyi, ha marad a láztalan állapot, akkor meglátogatjuk egy kismama barátosnénkat. És még tanulnom is kell mert vizsgázom holnap :?

Szép napot Mindenkinek!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Látom mindenkinél zajlik az élet.
Gratula a kis mászósoknak, menősöknek! :wink:

Nircee, szép nagy a pocid! Nem is vagy olyan bálna, mint előtte leírtad! :shock: Teljesen arányos kismami vagy! :wink: Azt nem is írtad, hogy Simon sokat mocorog? És Marci, szokott érdeklődni a pocid iránt? :)

Tiop, atya gatya, skarlát!!! NEm azt mondtad, hogy nem régiben a nagyobbaknak az volt? :roll:

Nálunk nincs különösebb újság, hacsak az nem, hogy anyóska megérkezett. Ma már adta is a formáját. :? Nem is részletezem, mert rögtön reggelről úgy felhúztam magam, hogy a bőgés kerülgetett.. :x
Tegnap a nagymamáméknál sajna a fogyikúra felfüggesztődött, így ma nagyböjt van. :? :oops: Azért főztem friss sóskafőzit, amibe belenyaltam... :oops: Szonjának is nagyon ízlett. Annyira szép kint az idő, hogy nincs is kedvem bejönni. Szonja is pólóban volt. Most azon gondolkodtam, hogy bekenjem e napozókrémmel a hófehér karját. Ugyanis megint kint van az ekcémája per pill. :x :? :roll:

Ja, neked akartam, Szantre, hogy én a kevésbé pánikolós anyukák közé tartozom, ráadásul nálunk a fogzásokat mindig láz kisérte. Három nap után ha nem múlik a láz, akkor érdemes dokihoz menni. Addig ha nincs más tünet ő is azt mondja (normál esetben) hogy csillapítsd. Ugyanis 3 nap után ki szokott derülni, hogy vírus e, bakteriális e, van e még tünet, stb.. Én mondjuk az ügyeletre ezért tuti nem mennék, max felhívnám a mi gyerekdokinkat. :roll: Dehát nem vagyunk egyformák, és ha te jobban megnyugszol attól ha látja doki, akkor vidd el!

Még eszembe jutott valami: Szonjának még nem vettünk szandit az idén..Most pedig már jó lenne, ha itt a jó idő. Ti hol vettetek szandikákat? Én Falcont szeretem, Superfit, és igaziból nem márkafüggő, csak ezekben még nem csalódtam. :wink:

Na most megyek egy kicsit süttetem magam kint. :oops:

thenus

Sziasztok!

Köszi Lányok, hogy nem láttok bálnának, de tudjátok, minden relatív. Magamhoz képest vagyok óriási, de az is lehet, hogy csak a pocim miatt érzem így, mert annyira nehéz vele mozogni, hogy sokkal nagyobbnak érzem magam, mint ami a valóság. Na, mindegy, ezzel úgysem tehetek semmit, majd leadom 2 gyerek mellett. :wink: :lol:

Szantre,
én sajna a lázzal kapcsolatban nem tudok mit mondani, mert nekünk sosem járt lázzal a fogzás. De én is úgy olvastam, hogy a fogzás önmagában sosem jár lázzal, hanem ez csak egy véletlen egybeesés.
Egyébként én is úgy vagyok ezzel, mint Henus, az ügyeletre semmi képpen nem vinném a gyereket, a hasmenéses vírust én pl. a kórházban szedtem össze,mint kiderült, pedig csak egy nyamvadt terheléses cukron voltam!!!!
3 nap után viszont jó, ha látja doki.

A fotellel kapcsolatban nekem más a véleményem, a barátnőmnek van ilyen, és ő a gyerekét kizárólag ebben tudta kényelmesen szoptatni. Amikor csak megyek hozzájuk, beülök, és kis sem szeretnék belőle szállni. A barátnőm azóta is sokszor használja tévézéshez, vagy csak relaxálni. Én már Marcihoz is ilyet szerettem volna, csak mivel a költözéskor épp a kórházban feküdtem, nem szólhattam bele, hogy a kanapét ne a gyerekszobába tegyék, így ott nem lett már hely, meg egyébként is az volt a válasz, hogy szoptassak azon. Viszont nekem elég macerás volt azon mindig megtalálni a megfelelő pozíciót ülve, feküdni meg ott van a saját ágyunk a szomszéd szobában.
Viszont most, hogy 2 ágy lesz a gyerekszobában, a kanapét össze kell csukni, azon viszont ülni is nagyon kényelmetlen, nemhogy hosszasan szoptatni, ezért szeretnék egy ilyen fotelt.
Szóval nekem igazából minden pénzt megérne, főleg, hogy a mostaniaknak még a háttámlája is dönthető, csak az a baj, hogy nincs annyi pénzünk hogy megvegyük, ezért próbálok valahonnan szerezni. A vaterán sajna most csak egy leharcolt van, azt azért nem akarom megvenni.

Tiop,
mi a helyzet Zsanival? Szegény, csak nem úszta meg a skarlátot!!!! De tényleg honnan kaphatta meg????? A nagyok már rég kigyógyultak belőle!

Kép
Kép
nircee

Jó reggelt!

Tiop, Zsaninak jobbulást és millió gyógypuszit! Sára 4-szer volt skarlátos, ebből 2-szer úgy, hogy a gyógyulás után 2 héttel megint skarlátos lett. Arra gyanakodott a doki, hogy a garatmandulája fertőzi vissza, ki is akarták venni, de végül úgy alakult, hogy mégsem vették ki.

Szantre, én is a kevésbé pánikolós anyuka vagyok, mint Henus. Amikor Lajurának 4 rágója jött egyszerre, 38 fokos láza volt 1 napig. A barátnőm kisfiának szinte minden fogjövetelkor felkúszott 38 fokig a hője.
Gratulálok Márknak az elinduláshoz!

Andibab, gratula Roninak a mászáshoz! Nemsokára szaladni fog ez a csaj. :shock:

Nircee, csini vagy! Szép nagy pocid van. :shock:

Murphyke, Czakoca, Becsi, Jutta?

Nálunk jól telt a 3 nap. Itt volt a húgom, kimentünk a falunapokra, összefutottunk Vernáékkal. Füvet nyírtunk, takarítottuk a teraszt, kerti grilleztünk. Gyorsan elszaladt az idő...

Verna, a falunapos képeket fel szokták tenni valahova? Lajurát többször is lefényképelték és szívesen megkukkantanám.
Vendég

Sziasztok!

Új hozzászóló vagyok a fórumon, tanácsot szeretnék kérni Tőletek: melyik orvost ajánlanátok a Kistarcsai Kórházban? Van-e olyan, aki Gödöllőn rendel magánorvosként is? Viszonylag jókat hallottam a kórházról és a lakóhelyemhez is közel van. Első babát szeretnénk, kérnék Tőletek javaslatot orvosválasztás szempontjából.

Privát üzenetként is küldhetitek véleményeteket.
Nagyon köszönöm előre is, jó egészséget kívánok Mindenkinek!

Üdvözlettel, Judit
judi79

Szissztok!
Köszi az együttérzéseket!Az a helyzet,hogy streptococcus okozta a skarlátot Zsaninak is vasárnap amikor az ügyeletet kihívtuk(megjegyzem semmit nem csináltak vele,csak meghallgadta,és közölte,hogy vigyük be a korházba mert nem tetszik neki,hogy nyugtalan a gyerek és fáj a hasa)Még jó ,hogy nyugtalani amikor 2 nagydarab piroskabátos ember hajol fölé,és az egyik még fekete bajúszos és fekete göndör hajjal van)ááááááá.
A szomszéddal mentünk be kocsival így gyorsan beértünk!Nem vártunk sokat kb 10 percen belül megvizsgáltaák Zsanit(egy mukkanása sem volt Zsaninak-nem úgy amikor az ügyelet kint volt)Diagnózis-Streptococcus okozta torokgyulladás!Kapot antibiotikumot.Este fűrdésnél már jelentkeztek a skarlát pöttyei is,így bebizonyosodott a doki állítása a korházban!Skarlát! Láza már nem volt tegnap,a gyógyszert alig tudjuk neki lenyomni,de ma beletettük neki teába,így kicseleztük és az egész lement neki mindegy cseppig!Aztán Vasárnap éjjelre Roli is belázasodott,szerintem ugyan az lessz mint Zsaninál,mert 39,2 volt neki a láza,és fáj a torka alig bír nyelni!Most mentek a dokihoz apával,mert időközben (szombaton)rámjött a rosszúllét,és hánytam és ment a hasam egész éjjel,olyan vagyok mint a mosott Sz@r!Tegnap egész nap feküdtem,de még most is érzem,hogy nincsen valami rendben nálam sem!Gyenge vok és szédülök,fáj a hasam,fejem.... remélem holnapra rendben leszek,mert Rolinak szülői lessz és mindenféleképpen szeretnék ott lenni!A mi hétvégénk szörnyű volt Hétvégére is készülnöm kel ááááááá
Anett jól van(még),remélem nem kapja vissza,én is hallodtam amit Pilla te írtál le,hogy töbször ellehet kapni egymás után a skarlátot :? :roll: :oops: :( :cry: :cry:
Rólunk ennyit!Ja még akartam már rég írni,hogy Zsani egyre többet űl a bilin!Rákéreckedik és mostmár bele is pisíl,sőt már 2x belekakilt! :D Napközben is töbször szól.hogy ráakar űlni,és rendszerint mostmár bele is pisil!Kaki előtt is szól és ha időben leveszem a pelust akkor sikerűl a bilibe kakilnia!Olyankor együtt öntjük ki a bilit és nézzük végig,hogy lemegy a WC-n!

Henus!
Őszintén megmondom,hogy mi most szombaton bentvoltunk Pesten a híd alatt és ott vettünk szandit a gyerekeknek!Ugyan olyan betétes és hasított bör mint az üzletekben!Majd teszek fel képet róla!3800Ft volt! :wink: Volt 2500Ft -ért de azt "gagyinak"nevezték!

Na csinélok képet róla és megmutatom!
Andibab!
Gratula a mászáshoz!Telik az idő rendesen! :wink: :D

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Itt a szandi!
Kép
Teszek fel képet aa kőcökről!Ezek május 1-én készűltek!
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

aa kőcög!=gyerkőcök! :oops: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Ha minden jól megy decemberben a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban szülöm majd meg első gyermekem. Nem oda tartozok, de a választott orvosom ott vezet szüléseket (Dr. Cseh Erika). Vélemények a kórházról? Szülésélmények? Esetleg vélemény a doktornőről és segítőkészségéről a szülésnél? Köszi

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Aida, Judit,
a kórházról még anno írtam egy hosszabb leírást, ha érdekel Titeket, a 199. oldal közepe-vége felé.
Egyébként a honlapján is sokat megtudtok, a www.florhosp.hu -n.
A dokikkal kapcsolatban én nem segíthetek, de biztosan lesznek, akik igen, csak legyetek egy kis türelemmel, mert most kicsit lelassult a fórum, de már tapasztalatból tudom, hogy lassan mindenki írni fog. :wink:

Tiop,
sajnálom, ami most Veletek történik, mennek a gyógypuszik!!!!! Nagyon nehéz lehet most Neked, főleg, hogy ilyen vacakul van, kívánom, hogy mihamarabb kilábaljatok belőle!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
A képek nagyon jók - mint mindig -, a szandi meg nagggyon cuki!!!!!!
Én a múltkor a Kenguruban vettem egy Prego Kids szandit a kertbe, 4500-ért.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Hát jól elkiabáltam magam hétfőn, mikor írtam, hogy lement Márk láza. Délutánra 38,7 felment, és bevittük az ügyeletre. Ott kb. 2 óra várakozás után megvizsgálták, Márk végig ordított, mert megijedt a doktornőtől. A dok szerint piros a torka, lehet, hogy torokgyulladás, így írt fel neki antibiotikumot. Most azt szedjük, de szegénykém mér a kaját is gyanakodva kóstolja meg, annyi szirupot evett az utóbbi napokban.
Ma napközben a párom anyukája vigyázott rá, mert én vizsgáztam, azt mondta végig láztalan volt, most estére egy kicsit melegebb, de csak egy kis hőemelkedés.
Viszont akkora hiszti volt a fürdéskor.. mostanában soha nem ül le a kádban, mindig ácsorog, van hogy nem is kapaszkodik, motmár járni is akar a kádban :? én meg megelégeltem és le akartam ültetni, persze nem tudtam, mert ellenállt, és onnantól kezdve alig bírtunk vele. Tekereg, hátravégja magát a kezemben, a fejét hozzáüti az enyémhez, de úgy hogy nekem is fáj rendesen. A vacsi is hasonló hangulatban telt, ledobálja a kanalat, a kaját, aztán ha rászólok, vagy nem veszem fel a ledobált cuccokat, akkor hiszti van, beleveria fejét az etetőszékbe, meg az asztalba :?
Ilyenkor nagyon nehéz vele... Most a párom játszik vele... vagyis csak játszott, mert a Törpének anyahiánya van..

mennem kell..

Zsaninak jobbulást! És Tiop, neked is!!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Szantre, nem akarok okoskodni, de az ügyeletes dokinő elhamarkodott volt egy kicsit nem? Rögtön írt fel antibiotikumot a sok "lehet"-re. Miért nem mondta, hogy csillapítsatok lázat, és ma látogassátok meg a saját dokitokat. Az higgadtabban, ismerősként vizsgálta volna a gyereket, lehet kevesebb sokkot okozva neki. És ő majd eldönti, hogy ír e neki antibigyót... NA mindegy... :roll:
Jobbulást nektek! Amúgy karácsonykor Szonjának egy teljes hétig volt láza minden más tünet nélkül. A dokinénink a 4. napon írt fel antibiotikumot. Mondjuk akkor már engem is dühített, hogy nem megy le neki, de kidolgozta magát a szervezete az fix.

Nircee, de jó áron vetted a szandit! ÉS a Kenguruban?? :shock: Én eddig ha ott jártam csak horror áron volt cipi. Az utóbbi időkben már meg sem néztem ott őket...

Tiop, gyógyuljatok meg! NEm semmi, hogy majdnem egyszerre dőltök ki! Hátha ez a szép nyárias idő segít rajtatok. :wink:
Tök jó a szandika, én is hasonlót szeretnék. De nekem is legalább kettő kell. egy itthon a kertbe, játszósnak, egy meg elmenősnek.
Zsani nagyon ügyi bili témában. :) Szonja is kb itt tart. Egy ik reggel pl. levettem róla a pelust, és futott a slóziig. BEmentünk, ráült, pisilt, törölt, futott vissza. Olyan büszke voltam rá. ÉS ez azóta már többször előfordult. :wink: :)

Pilla, tegyél már fel Lauráról fotókat! Rég láttunk róla. :wink: Ez amúgy a falunapotokról jutott eszembe. Tavaly emlékszem tettél fel róla fotót, és akkor még olyan kis pupák volt... :oops: :wink: :D

thenus

Szép jó reggelt!

Drága kicsi családom hajnalozott, Apa fél 5-kor indult vidékre, Kaposvárra, visszafele úton meg Sz.fehérvárra, eccer majdcsak hazajön. Ronibaba meg unatkozott a fene nagy szabadságában - mivel tegnaptól hálózsák nélkül alszik, mert melege volt benne - és biza negyed 5-kor elkezdett kukorékolni. Szomjas is lehetett, mert lenyomott 1,5 dl teát, aztán most egy negyedórája meg szépen visszaaludt, miután játszott egy kicsit - húzta a hajamat, kinyomta a fél szememet, céllövöldézett a cumijával...
Én meg már nem bírok visszaaludni, meg nem is célszerű, mert mire elnyomna az álom, addigra meg Bogi kelne fel.

Úgy látszik, cipővásár volt mindenkinél :wink: :lol: mi is vettünk Boginak egy tavaszi-nyári szandálcipőt, nagyon csini, piros és szivecskék vannak ráhímezve, és még szerencse, hogy volt méretben, merthogy őnaccsága ezt nézte ki a boltban... :roll: :lol: nem is volt drága, 5990-ért megkaptuk. Játszóteres szandinak már vettem egy DecathlonBaby szandit 500-ért a teszveszen, szerintem nem is hordták, max 2 hétig, és bagóért megkaptam - ugyanennyiért vettem szintén ezt a márkájú edzőcipőt is a csajnak, hasonló állapotút. Ha szétmotorozza őket, majd kap másikat. Merthogy most megint a motor a sláger, pláne, hogy a szomszéd Mircike is motorozik már, ő egy évvel fiatalabb Boginál, mint az őrültek, úgy mennek a játszótéren.

Roni már megint elemében volt, tegnap délután feltérdelt :!: és kapaszkodott a járóka szélén a fogódzkodóban. A béna apja meg kábé 1 perccel azelőtt még Bogit filmezte, hogy verset mond, de Ronit már nem bírta felvenni.... ááááááá, pasik....... :evil:

Nem tudom, hová siet ez a csajszi, lehetne még egy darabig baba... ne nőjön már fel olyan gyorsan... :cry: :lol:

Aida, Judit,
sajna dokiügyben én sem tudok segíteni, de a kórház jó választás!

Tiop,
keveredjetek már ki ebből a fene nyavajás időszakból! Kitartás, tudod, egy anya sose lehet igazán beteg... :roll: Millió gyógypuszi nektek!

Henus,
hogy áll a fogyókúrád? melyiket csinálod? Szonja édi lehet! Bogi is mindig kiköveteli, hogy ő törli magát wc után, aztán elszórakozik vele jó sokáig, mert nagyon alapos, mindig mondja, hogy "még nem jó!" A pisi szerencsére már rendszeres, szokott szólni is, főleg, ha királylányos bugyipelus van rajta (az amelyiket aranyárban adják), mert azt nem szabad összepisilni. De a nagydologhoz ragaszkodik.... megijedt egyszer, amikor a wc-be sikerült, azóta letagadja, hogy kell, és mindig pelus van belőle. De majd leszokik róla, nagyon bízok a nyárban...

Megyek, mert éhenhalok, eszek valamit, mielőtt beindulnak a csajok!

Szép napot mindenkinek!
andibab

Jó reggelt! :)

Képzeljétek, Lajura tegnap reggel 10-ig szundított. 12 órát lenyomott a kiscsaj egy huzamban. :shock:
Ma 9-re viszem a 18 hós oltásra, úgyhogy lehet ébresztenem kell? :cry:

Szantre, jobbulást Márknak! Az antibio-s dologban egyet értek Henussal.

Tiop, gratulálok Zsaninak a bilizéshez! Neked pedig jobbulást!
Szépek a gyerekek, és nagyon jó a szandi, akárhol is vetted. :wink:

Henus, milyen ügyes Szonja is, hogy kezd rászokni a szobatisztaságra. Alig várom már, hogy itt tartsunk, mert rémesen útálom már ezt a pelusozásos dolgot.
Kérésedre teszek fel képeket.

Kép Copfli Kép Locsolás Kép :)
Vendég

Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a biztató szavakat!Mára én jól vagyok,és Zsani is szépen bevette a gyógyit,beletettük neki teába.Rolinak is skarlátja van,de már neki sem volt tegnap csak hőemelkedése,de viszont nagyon szenved a torka miadt szegény! :( Ma már biztosan jobb lessz,mert van 3-om adag antiboitikum már benne.Ma mennem kel szülőire is a suliba.........gondolhatjátok,mennyire van hozzá kedvem!tortát is megszeretném rendelni hétvégére Roli Elsőáldozására(remélem addigra rendbejön teljesen),nem akarom,hogy újból kezdje az egészet. :cry: :oops: :?
A szandinak nincsen neve,de engem nemnagyon érdekel,a lényeg,hogy egyáltalán kaptam ennyijért betéteset és kívűl-belül hasított bőr.Nekünk most van egy szandicipink,ami a homokozóba most tökéletes,de nyárra én is olyat szoktam venni mint andibab,szerintem a célnak nagyon megfelel!Vagy lehetnek mezitláb is(kizárólag csak a homokban,és othon)
Andibab!
Gratula a produkcióhoz!Zsani is aszem ennyi idős korában kezdte a kiságyban való felkapaszkodást!Tettem fel töbször ide is képet róla,hogy szépen áll már kapaszkodva a kiságyba!Ügyesek vagytok nagyon!a kamerázás meg nem a pasik dolga :lol: :lol: :lol: Nem tudtad????? :wink: :D
Nircee!
Köszi a dicsit ! :) Sajnos én nemnagyon jutok el Kenguruba és társai helyre,mert itt Mogyin nincsen és a tömegkölekedéssel én már nem mozdulok ki egyedűl!Már Fótra sem merek átmenni anyuékhoz,mert mostanában olyan buszt tesznek be,hogy nem is tudok még a sport kocsival sem felszállni!(kirándulós busz)Ha meg csak az ajtóban megállok(mert csak odáig tudok felszállni-hátsó ajtó "nem nyílik")akkor huzzák a szájukat,hogy kicsikét szorongni kel a le/fel szállásnál! :oops: :cry: Na mindegy!Kicsit elkalandoztam!Bocsika! :oops: :cry: :evil:
Szantre!
Jobbulást nektek!Sajnálom,hogy ti is betegek vagytok! :( A szitu ismerős amit leírtál Márkrol!Mi is átmentünk már ezen 3x :oops: :lol: :wink: Nyugi,nemtart ez sem örökké!Nehéz,de hozzátartozik a fejlődésükhöz! :wink: Próbálgatja,hogy meddig mehet el nálad stb...... :D :wink:
Henus!
Örülök,hogy ti is barátkoztok a bilivel,meglátod nyáron sikerűlni fog nektek is a bilire szoktatás!Zsani is mindég kér WC papírt,hogy "kitörölje" a nuniját :lol: Annyira látszik,hogy utánozza a nagyokat,de nemgond ,hiszen így hamarabb lefog szokni,aminek én nagyon örülök! :D :wink:

Sziasztok!Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Kenguru,
én sem ott szoktam cipőt venni, mert általában horror áruk van, de a múltkor mikor apával az Árkádban voltunk, akkor bementünk, és akkor láttam meg. Igazából ez inkább víziszandi, de a kertbe jó lesz. Majd kell vennem kimenőset is, de az is lehet, hogy ez lesz az (majd kicsit letörlöm), mert bentre is kellene valami, 3 meg már sok lesz. Mindig bajban vagyok, mert kintre nagyon sajnálom a drága szandit, de végülis oda kelle, mert az a szandi van rajta a legtöbbet. Kimenősre elég lenne valami vacak.
Egyébként az összes Prego Kids 5000 alatt/körül van a Kenguruban, persze van Siesta is 12ezerért!!! :evil:

Itt van 2 kép róla:
Kép
Kép
Még kicsit nagy, de nagyon jól be lehet állítani, és Marci az első perctől imádja.

Bili,
hát, irigyellek Benneteket, hogy már itt tartotok, nagyon ügyesek a Lányok! Mi nem tudom, mit fogunk csinálni a nyáron, mindenki azt tanácsolja, hogy ne adjunk Rá pelust, hanem csak egy kisnadrágban szaladgáljon, és akkor talán könnyebben rászokik a pelusra, én viszont nem akarom erőltetni. Ugyanakkor tényleg nagyon jó lenne kihasználni, hogy itt a nyár, és nem kellene még 1 évet várni. Szerintem az lesz, hogy megpróbáljuk minden erőltetés nélkül, és ha nem megy, hát nem megy.

Pilla,
Laja a képeken is hozza a formáját! :wink:

Szantre,
egyetértek Henussal, mondjuk én amúgy is antibiotikum-ellenes vagyok, és csak a legvégső esetben használom. Persze vannak esetek, mikor kell, de azonnal azt felírni - szerintem - felelőtlenség. Aztán meg csodálkozunk, hogy annyi rezisztens baktérium van!!! A vírus ellen meg úgysem használ. Én az ilyen dokihoz többet nem is szoktam menni. De mindegy, az csak az én véleményem, és nem is téged akartalak ezzel megsérteni, hanem a dokiról van meg a véleményem.
Jobbulást Nektek!!!!
A hisztivel kapcsolatban meg Tiopnak van igaza, sajna ezen át kellesni, nekünk is vannak ilyen napjaink, kész rémálom, de tényleg csak a határokat próbálgatja. Ráadásul nem tud még beszélni, így csak a viselkedésével tudja közölni, amit érez. Mindezt tetőzi, hogy az érzelmeit még nem képes megfékezni, tehát ha mérges, akkor nagyon mérges, ha boldog, akkor nagyon boldog stb.... (Nem szakértő vagyok, csak mostanában olvastam egy csomót erről).

Andi,
a videózás/fotózás tényleg nem férfiaknak való, én már rég letettem róla, hogy a férjem pl. megörökítsen engem Marcival. Épp a múltkor gondoltam bele, hogy az elmúlt évből egyetlen képen sem vagyok rajta, és ezen úgy elszomorodtam. Mindig csak a család többi tagja van rajtuk, én meg sehol. Próbáltam időzítővel csinálni néhányat a múltkor, de kész katasztrófa lett, a gép nem fókuszált rám (engem meg sem ismer), így Marci éles lett, én meg egy nagy homályos paca.... :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Lelle horpaszt, úgyhogy most gyorsan jövök.

Már fél6kor felkelt reggel, nem tudom mi baja van reggelente, de már vagy 4 napja reggel 6 körül kukorékol. Vasárnap, amikor elmentünk Ismerős Arcok koncertre nagyon nyafi lett, hogy ott hagytuk. Nyolctól fél 11ig, amíg haza nem értünk ordított, hogy anya, anya, anya, apa, apa, apa. Ilyet még soha nem csinált, imád az anyósékkal lenni és én is nyugodtan hagyom ott. A koncert végén előkotortam a telefonomat, hogy megnézzem, látom 10 nem fogadott hívás anyóstól, 2 hangüzenet, a férjem is megnézte, neki 5 nem fogadott, hát én annyira kétségbe estem, hogy valami baj történt. Aztán még a bandát visszatapsolták, annyira nem élveztem már, de nem akartunk és nem is tudtunk a tömegen átverekedni magunkat. Aztán kiértünk, hívott is anyós, bőgött, hát az összes vér kiszaladt belőlem, de csak azért bőgőtt, mert Lelle ordított és nem tudta megvígasztalni, semmi nem volt jó, csak anya és apa kellett. Tűztünk haza, amikor meghallotta a hangom, repült az ölembe és el is aludt. Persze egy korty tápot nem volt hajlandó enni, se anyósnak, se nekem, mondjuk ahogy az ölembe ért, már aludt is szerintem. Dehát, mondtam neki, hogy szokja, meg, mert anya és apa bizony néha-néha el fog járni, mert kell nekünk is ennyi, hogy helyre tegyük magunkat.

Én sem vagyok antibiotikum párti, de ha az ügyeleten felírják, szerintem nem viccből teszik. Az ügyeleten is orovsok vannak és azt sem hiszem, hogy oda csak a gonosz antibiotikum felírókat teszik. A saját dokink is ügyel(mármint a miénk) és ugyan úgy bánik ott is mindenkivel, mint a rendlőjében. Valószínűleg Márknak már olyan gyulladt lehetett a torka, hogy kapnia kellett antibiotikumot.

Lelle is beteg, vírusos orr-garat gyulladása van. Tegnap voltunk dokinál vele, nem írt anitbiotikumot, de tudja, hogy vuduzok a homeoval és pénteken kell vissza vinni, ha nem javulna. Fenistil cseppet és mucopront szirupot kell kapnia, mellette adom neki a pulsatilla-t, belladonna-t, oscillococcinum-ot.

Hoppá és szandit én is vettem, Maus márkájút 4500 Ft volt, pont a fele a múltkori siestának, amit még max 2 hétig tud hordani... Leginkább a Falcont szeretem, de azt most csak fiús színekben láttam a városban.

Tiop, hát jól kijár nektek a skarlátból! A férjem még kórházban is volt amikor skarlátos volt és hegek maradtak rajta. Most akkor Roli és Zsani egyszerre azok? Anett volt már?

Aida, Cseh Erikánál szült a barátnőm egy éve és most is nála fogja kéthónap múlva a következőt. Ő nagyon elégedett vele, szülésnél is segített sokat. Ha konkrétan érdekel valami, megkérdezem neked tőle.

Lányos anyukák, nálatok van olyan, hogy pl. nem tetszik a csajnak a ruha, amit rá akarsz adni? Lelle pl. az ingeket egyáltlán nem akarja felvenni, pedig olyan szép ingjei vannak és tök drágák voltak, sajnálom, hogy a fiúkban hevernek. Összefonja a két karját és nem engedi, hogy ráadjam, netán, ha ráerőszakolom valahogy, tépi le magáról, utálja a gombolós dolgokat.

A képeken tök cuki minden kis apróság!

Most megyek végre mosni.... juj, a franciaágy tele van vasalatlannal, de a deszkámon elszakadt a huzat, persze ma reggel rohantam egyet venni, de _sajna_ kicsi lett rá, úgyhogy csak sétakor veszek másikat, addig megvár....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Ma megyünk csípőszűrésre Bulcsúval.
Szorítsatok, hogy minden rendben legyen!
Majd este jövök, és írok bővebben is.

Kép
Kép
giga1

Ajjajj, Pimpoka!

Készülj, mert ettől a kortól kezdődik az "ez teccik, felveszem, ez nem teccik, nem szép, nem kejj" időszak. Bogival már rendesen kétpárti egyeztetések zajlanak ruha ügyben. tegnap tulképp azért kellett a piros cipőt megvenni, mert nekem is van egy kis rohangálós piros papucscipim és az naggggyon teccik a csajnak. :roll: :lol:
emlékszem, volt olyan, hogy két tökegyforma pár zokniból (az egyik kék-fehér, a másik piros-fehér csíkos volt) kijelentette hogy ezt nem, hanem azt... kábé ennyi idős lehetett, mint Lelle...
hajrá... :wink: :lol: :lol:
andibab

Sziasztok!

Végre van netünk!!!!!!!!
:D
Remélem még emlékeztek ránk! :)

Majd írok később bővebben is, most csak bejelentkeztem. Próbálok visszaolvasni is amennyire tudok.

Puszi
Márti
Vendég

Sziasztok!

Márti, én emlékszem rád! :wink: :wink: :lol: :lol: Tök jó, hogy van már netetek!!!

Pilla, tudtam, hogy Laura nagyot nőtt, de nem gondoltam, hogy ennyire!! :shock: Ő sem babás már egyáltalán. És édes, ahogy dolgoz. :wink: :D LÁtom ti is próbálkoztok a cofikákkal... :wink: Szonja már egész jól tűri. Hagyja hogy bizergéljem a haját. Kivéve a hajmosást, mert attól sokkot kap, olyankor napokig csak sírva megy fürcsizni.. :? :(

Andi, az én fogyikúrám az úgy van hogy az utóbbi két hétben sehogy. :oops: :? 90 napost csinálok egyébként ez a 6. hét és 4 kilót fogytam. De pl gyüminapot nem tartom be a cicizés miatt, olyankor fehérjét is eszem. Az utóbbi két hétbe elég sokat csaltam a vendégeskedések miatt, de most visszatértem a szigorú rendhez. :wink: ÉS elkezdtem Callanatics-ezni is. A cél július 7.-éig 10 kiló. De a párom azt mondta ha leállamvizsgázik ő is fogyizni szeretne, és futni fog, amit én is szeretek, csak egyedül nem, úgyhogy lehet vele még folytatom tovább, majd mellásuk... :wink:

Tiop, azta paszta, ez a skarlát vírus sem a régi... Nekem kicsit elborzasztó, hogy milyen mutáns vírusok vannak. Régebben elkaptál egy fertőző betegséget, viszont látás egy életre befejezted vele. Most meg!!! :shock: Akár évente is elkaphatod.... :(

Pimpoka, jaj szegény Lelle....Tudom milyen sz@r lehetett. Nekem Szonja sokáig ilyen volt. Mindig rohantam haza mint egy vadkan. VAgy el sem mentem. Mostanra minden ok. Eljön majd az az idő is szerintem mikor gond nélkül ott lehet hagyni...csak ki kell várni.
Egyébként én nem azért akadtam ki az ügyeletes dokin, hogy antibigyót írt fel rögtön, hanem a diagnózisa úgy kezdődött, hogy LEHET, torokgyulladás. HA nem biztos benne, akkor, mireföl ír gyogyót? :roll:
JA öltözéssel kapcsolatban nálunk nincs gond. Egyenlőre... :roll: Lellének jó korán alakul az öntudata... :wink: :wink: :lol:

Nircee, tök jó ez a szandi. Na szombaton majd megnézem neki, megyünk úgyis csavirgázni. Nekünk is legalább kettő kellene...:roll: :?

Most lépek fürcsi, aztán aludok, mert valamiért hulla vagyok... :roll:

thenus

Becsi, Henus, boldog névnapot a két Szonjának!

Tusi, boldog névnapot Zsófinak!

Kép
Vendég

A SZONJÁKNAK ÉS ZSÓFINAK BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!!!!!!!!

Pimpó,
nálunk pont tegnap volt először ilyen, Marcit itthagytuk Anyuval, akit imád, és elmentünk bevásárolni. Már eljött a fürdésidő is, Anyu megfürdette, eddig nem is volt gond, evett is. De aztán!!!! Nem volt hajlandó elaludni, tök nyugtalan volt, nem sírt, de folyton azt hajtogatta, hogy "mama, papa", de szerencsére mi csak fél órával a szokásos lefekvésidő után érkeztünk, így a napirendbe annyira nem kavart be a dolog. Sosem volt még ilyen, sokszor észre sem vette,hogy elmentünk, és mikor visszajöttünk, akkor is csak ránknézett, de most már szüksége van ránk!!! 8) Én ennek nagyon örülök, olyan jól esik, mert eddig egy kicsit rossz volt, hogy tudomást sem vesz rólunk. Szóval én most élvezem ezt a korszakot, úgyis hamar vége lesz.

Az antibiotikummal kapcsolatban én is írtam, hogy van, mikor kell, de sajna az a tapasztalat, hogy a dokik sokkal többször írják fel, mint kellene. És emiatt vannak az ilyen mutáns skarlátok, tbc-k és egyebek (rengeteg, már eltűnt vírus ütötte fel a fejét újabb formában!!!), mert a túlzott gyógyszerbevitel következtében ellenállók, mutánsok lettek. Ez világszinten nagy probléma, és ezen szerintem nem is kell vitatkozni. Van olyan ismerősöm, akinek szimpla náthára antibiotikumot ír fel a háziorvosa, és a tyúkeszű ismerősöm be is veszi őket, mert "csak abban bízik". Aztán meg csodálkozik, hogy mikor komolyan beteg, akkor már semmilyen gyógyszer nem használ.
Na, mindegy, én ezen nem akarok vitatkozni, nem is érdemes, de abban - szerintem - igaza van Henusnak, hogy egy LEHET-re még nem kellett volna felírni. Mikor indokolt, akkor természetesen indokolt, ezzel sem vitatkozom! Én is szedtem, nem egyszer, de ha csak lehet, elkerülöm, és addig próbálok egyebet használni, amíg csak lehet.

Tusi,
én is emlékszem Rád! Tök jó, remélem, gyakrabban jössz ezután!

Czakoca, Mano, Verna, Becsi, Tüccs, Mali, Katica, Tami???? (Bocs, ha valakit kihagytam, MINDENKI, aki régen volt, írjon!!!!!!!!!!!!!!!)

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Na este már nem jutottam géphez. :?
Voltunk Bulcsúval csípőultrahangon mégegyszer. Én azt hittem, hogy a tekergetős vizsgálatra kaptunk időpontot, de kiderült hogy nem. Uh-os vizsgálaton meg már voltunk egyszer itt Dunakeszin, csak itt a csípőjét nem nézték, hanem csak a kobakot, meg a pocakot. A lényeg, hogy most is minden rendben van.
Ma meg megyünk megint a Dévényeshez. Jaj, szegénykém... :(
Jövőhéten csütörtökön meg oltások sora lesz. Bulcsú kapja a szokásos 3 hónaposat, plusz a Neis Vac C-t, Lili meg a kullancs elleni első adagját. Mostanság kijár nekik a jóból... :?
Velünk egyébként minden okés. Lili már mondja hogy szíja-szia, köszi, és a legjobb, hogy tudatosan használja is. Vagyis amikor adok neki valamit, megköszöni. Olyan édes! :lol: Na aztán itt megállt a beszédtudomány, a babanyelv viszont megy ezerrel. Egész nap be nem áll a kis szája. Magyaráz rendesen. :lol:
Ejha! Most mennem kell, mert Bulcsú már reklamál a kajcsiért!
Majd holnap jövök megint (ma nem leszünk itthon), és akkor mindenkinek írok is. :oops:

Kép
Kép
giga1

Zsófinak és a két kis Szonjának boldog névnapot kívánok!

Pimpóka, sajnálom, hogy Lelle most ilyen rosszul viselte a távolléteteket, de ahogy Nircee is írta, hiányoztatok neki, Ti kellettetek, hogy megnyugodjon, és egy szülőnek ennél több megerősítés szerintem nem is kell! Persze kell néha egy kis kikapcs is, de ahogy Tiop szokta mondani, ez a korszak is el fog múlni.
Az viszont nem semmi, hogy Lelle már "megmondja" melyik ruha tetszik neki, és melyik nem :shock: :P

Antibiotikum
Én nem tartom magam túlságosan aggódós anyukának, és antibiotikum párti sem vagyok, de én indokoltnak érzem a kapott gyógyszert, hiszen már több mint 3 napja magas láza volt Márknak, amit a kúp is csak 1-2 órára tudott levinni, emellett Márk most először volt lázas, úgyhogy ez most nem egy egyszerű nátha volt.
Az pedig szerintem a kisebb baj, hogy ha antibiotikumot kap egy lehetre, minthogy tényleg komoly baja van, de nem kap megfelelő gyógyszert.
Na, részemről ennyi a témával kapcsolatban, nem akartam senkit kioktatni, ez csak az én véleményem a dologról.

Tusi, üdv itt újra!
Sok mesélnivalód van ám!
Hogy van Zsófi? miket csinál már? Képeket is kérünk!

Jajj, most mennem kell, még akartam írni, de majd este jövök még!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Most csak egy-két képet hozok, még az esküvőről, mi egyet sem csináltunk, mert vagy az Apja vagy én futottunk Lelle után...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?