Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Majd visszaolvasok...
Csak most beugrottam.

Aludtam ismét 7 órát egyben :lol:
...és Levi még most is alszik.

A Mikulás engem is meglátogatott.
Manó tegnap többször evett keveset...
De evett, még így is :lol: a kis haspók nem akar lefogyni.

A fordulást gyakorolja :P

Megyek még az ágyba...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Olgi
Laura szép nagy méretekkel született. :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

mondod ezt Te Kia! Hisz a te "picikéd" az egyik legnagyobb súllyal született, és ezt a jó szokását tartja is! :D
Drumka! Hogy aludtatok? Ha csak kétszer kajált, az már király!
Mi kétszer voltunk fenn! fél 3 és fél 4kor! Nagyon jól esett! Mondjuk Gigi 10mp alatt visszaaludt. Csak hiányzott az anyu a szomszéd szobából! Lányok nektek is külön alszik már a babótok?

Kép
nyafi

Sziasztok!

Úgy néz ki, hoyg a gyulladásom elmúlt. Szerencsére lázam nem volt; még az este fájt a mellem, de meleget tettem rá szopi előtt (forró víz palackban) és Borót úgy fordítottam, hogy az álla arrafelé legyen. Elég fura pozíció volt, de hasznos, az már biztos. Különben tegnap végig úgy szoptattam és ma hajnalban is. Hideget nem tettem rá utána, mert időm se volt, de úgy éreztem nem is esne jól. A szopitanácsadó is ezt mondta, hoyg ne tegyem, ha nem esik jól. Ma reggel már szerencsére nem is fáj és a csomók elmúltak. Még halványan rózsaszínű a hely, de már remélem, nnics gond.

Olgi, tényleg nagyon édes a babód, nagyon szép fürtjei vannak. Nálunk Krisztának volt fürtös a haja, milőtt levágtuk, de most, hoyg nő, úgy látszik, ismét kunkorodik. :)
És jópofán írtál magatokról! :wink: Ügyes vagy a sóförsulival. Nekem is meg kellene csinálni, de valahogy még nem jött el az ideje. gyelőre anyagi okok miatt is. :roll:

Kia, Levi jó húsban van, de Borókám lány létére sem akar lemaradni. Vasárnap 6960 g volt. És 65,5 cm. (Azt hiszem, nem írtam még, ha igen, bocs'. :oops: )
Reméhetőleg, Levi sem hagyja abba a szopit a Mikulás miatt! :)

Szilvi, nem szeretnélek megbántani, de a leírásod alapján a magyarországi dokinénid eléggé régies nézeteket vall. Szóval nem csodálkozom, hoyg a homeós bogyókat "nem szereti". Talán nem is ismeri. És biztos, hoyg nem is akarja megismerni. Itt is (a faluban, ahol lakom) a gyerekdoki az égvilágon mindenre és AZONNAL antibiotikumot ír. Még vírusos fertőzésre is. :roll: pedig csak ha éppen folyik az orrocskája és semmi más baja nincs, eszik, jókedvű, szerintem hülyeség antibigyózni. Szerencsére én nem ehhez a dokinőhöz járok, mert nem tetszett, amiket hallottam róla, így megtartottam a mi házidokinkat. Ő mesélte, hoyg ott, ahol ő rendel, is olyanok a szülők, hoyg mindenért AB-t adnának, és fel vannak háborodva, hoygha ő azt mondja, hoyg most nincs szükség rá. Termászetesen, vannak körülmények, amikor mese nincs, és az kell, de én hiszek a természetes gyógymódokban is. Vagy pl. az AB mellett, kiegészítőként lehet homeós cuccokat is adni, és lehet, hoyg gyorsabb a gyógyulás. Szóval, szerintem tégy úgy, ahogy jónak látod. Ha maradéktalanul megbízol a dokinőben, akkor tartsd azt, amt ő mond, de azt hiszem, te sem szívesen adtál volna múltkor Marcinak antibigyót, amikor láttad, hoyg tulképpen semmi baja, csak éppen folyik az orrocskája. És ilyen még lesz, lehet a fogak miatt, lehet másvalami miatt. Sőt, van amikor még gyógyser sem kell. Én úgy gondolom, hogyha a szervezetük megszokja, hoyg minden apróságért kemény gyógyszert kap, akkor nem alakul ki az, hogy magától próbálja legyőzni a betegségeket. Lehet, hogy ez így hülyeség, de én látom nénémet, és a kisebbik fiacskáját, aki állandóan "beteges". :roll: Szegény gyereknek nem lenne semmi baja, ha a szülők nem kerítenének akkora feneket mindig a dolognak, nem gyógyszereznék állandóan és még normálisan is öltöztetnék. Pl. míg Krisztán a keresztelőkor volt egy body, a ruhécskája és a ruhécska blézerje + harisnya, addig Artúrkán volt body, egy alsó vékony, de kötött blúz :roll: , a felső blúz és egy dzseki. És a gyerek ígyfutkározott. Hát normi, hogy megizzad és akkor utána megfázhat! No, de nincs akivel beszélni. Na, bocs az offért. :oops: :oops: :oops:
Visszatérva a homeós dolgokra, ezeket bátran lehet adni, nem okozhatnak bajt, mellékhatésokat. Ha mégis aggódnál, akkor nem ártana felvenni a kapcsolatot egy homeopata orvossal. Nekem ilyen orvos javasolta, hoyg elég egy kupaknyi az Oscillo-ból megelőzésre, illetve akkor sem kell a teljes dobozka egyszerre, ha éppen beteg. :roll:

Kriszták, nagyon sajnálom, ami Édesanyáitokkal történt. :( Nem is tudom, hoygan lehetne aztán napirendre térni fölötte, pedig tudom, hoyg kellene. Az én édesanyám, bár fiatal, éppen anyák napján töltötte a 45 évet, de nagyon beteges. Kb. 10 évvel ezelőtt felfedeztek nála egy daganatot az agyalapi mirigyen. Sikeresen sugárkezelték, eltűnt, és azóta sincs ezzel problémája, de mielőtt még felfedezték volna, sajnos leamortizálta a hormonháztartását és nagyon elhízott. Emellett szívbeteg is, legújabban pedig aranyérproblémái vannak, de nem kicsik. :roll: :( Most kezdte el a kezelést, illetve apró lézeres műtéteket végeznek háromhetente, de nagyon kikészítik. (Még a zsebét is. :roll: ) Ezenkívül mellékvese-, májproblémái is vannak, szóval, szegény, a sok biztatás ellenére is nagyon elkeseredett. :roll: És persze, nem is 45 évesnek néz ki, sajnos. :(

Nyafi, Boróka még velünk alszik, amin egyelőre talán nem is változtatunk, mert ő, amikor éjszaka enni kér, rögtön sírni kezd. Már régóta kimarad az a mocorgos-morgós-nyögdécselős szakasz, amikor csak jelezte, hoyg éhes kezd lenni és én szépen "előkészültem" és aztán kivettem, megszoptattam. Félek, hyog így Krisztát állandóan felébresztené, ezért még nem pakoltuk át a kiságyát.

Cas, gratulálok Csilla fogacskájához!!! :) Jó korán kezdi! :D :D Boróka csak nyálzik ezerrel, a csigabigák megirigyelhetnék! :) :lol: :lol: :lol: :lol:

NA, most ennyi vagyok, ezt is már hű, jóideje írom, remélem, engedi elküldeni. :roll: Szép napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szilvi!

Köszike!

Titti!

Igazad van, témaváltás!!! :lol:

Kia!

Miért is kéne Levinek lefogynia????!!!! Amúgy mennyivel született ő. (bocs, de sokáig visszkerestem, de mégsem találtam).
Amúgy hugom kisfia 1 évesen 13 kg volt. Aztán járni kezdett.....

Olgi!

Azért nem semmi súllyal született Laura!!!!!!Hol szültetek?

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Sziasztok!

Mire elolvastam mindent,addigra már elvesztettem a fonalat,hogy mi volt az előző oldalon.
Úgyhogy amire visszaemlékszem...

Cas:Gratula az első fogacskához!!!!!!!!Könnyen kijött,vagy szenvedtetek vele???
Mi az elsőt akkor vettük igazán észre,mikor már kint volz,de a másodikkal egy kicsit megszenvedünk.Már látszik a formája,de valahogy nem akar kibújni.....

Olgi:Tényleg nagyon szép súllyal született Laura.És milyen szél haja van...kérhetünk mi is belőle egy kicsit? :wink: :wink:
Nekem is ez volt az egyik név amit szerettem volna,de a lejobb barátnőm kislánya Lara,ezért választottunk mást.Merthogy szinte egyformán lehet becézni a két nevet.

Réka is növöget.Tegnapi adat.6110g,és 64 cm.

Minden baba nagyon csodálatos.....

Kép

Kép
ancsa03

Edit!

Sikerült egyszerre írnunk!
Édesanyádnak nagy kitartást és jobbulást kívánok!!!
Szegény ilyen fiatalon jó sokat szenved. :cry:

Különalvás:
Nálunk Domi a saját ágyában, de velünk alszik.Ezt 1 éves koráig szeretném is.
Egyszerűen rettegek attól, hogy valami történik vele én meg nem hallom (borzasztó mélyen alszok ám).
Néha azt sem veszem észre és nem ébredek fel rá, ha apa hazajön a munkából!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Edit!

Sikerült egyszerre írnunk!
Édesanyádnak nagy kitartást és jobbulást kívánok!!!
Szegény ilyen fiatalon jó sokat szenved. :cry:

Különalvás:
Nálunk Domi a saját ágyában, de velünk alszik.Ezt 1 éves koráig szeretném is.
Egyszerűen rettegek attól, hogy valami történik vele én meg nem hallom (borzasztó mélyen alszok ám).
Néha azt sem veszem észre és nem ébredek fel rá, ha apa hazajön a munkából!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Hopsz, Kriszta, most hogy írod, rájöttem, hoyg félreérthetően írtam. Boróka nem velünk egy ágyban alszik, csak ugyanabban a szobában természetesen. Ő a kiságyában van. Nappal és éjjel is abban alszik. időnként, amikor körmöt szeretnék vágni neki, akkor hagyom a nagyágyon elaludni, hoyg odaféjek hozzá, de általában itt nem alszik nyugodtan és hamar felébred.

Ha ennyire mélyen alszol, akkor talán nem is tanácsos áttenni. Én mindig az első pisszenésére megébredek akár Krisztának, akrá Borónak. Illetve megébredtem. :P :P :P MA reggel annyira fáradt voltam, hoyg azt hittem, Kriszta nyafog, pedig Boró morgott-nyögdécselt. HAllottam a dolgot, de azt hiszem,a nynira beleolvadt az álmomba, hogy nem keltem fel rögtön hozzá. Aztán amikor sírni kezdett, már kipattantam. Hát képzeld, keresztbe fordult az ágyikójában és nem tetszett neki. :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Csak benéztem, mert vasalok közben :lol:

3400 g-mal született Levi... Nem volt nagy :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Edit
Örülök, hogy kezd elmúlni a gyulladás!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Ohhh Kia!!

Azt hittem 4 kiló vagy affelett. Mi 3600-al. Nem tudom, hány kiló most, mert nem mértük 3 hete. (kivágott a védőnő).

Edit!

Nekem azzal sincs semmi bajom, ha valakinél ágyban alszik a gyerek a szülőkkel együtt.
Én nem szeretem, de másnak lehet, hogy bejön.
Mindig attól féltem, hogy összenyomnám én vagy apa a 120 kilójával... :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok,

Nem tudom mit hallottatok errol a biszfenolos temarol, de most tiszta ideg lettem. Most olvastam el ezt:
http://velvet.hu/poronty/2008/05/06/nem ... _hazankban
Merthogy a cumisuvegek azert torhetetlenek, mert biszfenolt tartalmaznak.
Ott van 1-2 link, az Avent is ilyen persze...
Szuper, ezt hasznaljuk szuletese ota!!!!
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Van valaki aki uveg cumisuveget hasznal, es nem Nuk-ot? Mert az olyan hosszu hogy alig lehet elmosni.

Most megyek, es az osszes cumisuveget szilankosra torom... :twisted: :twisted: :twisted:
_jáde_

Sziasztok!

Olgi :D
nagyon jó derültem a bemutatkozó írásodon! A sofőrséghez hajrá! És hát nem mondod, hogy lakberendező vagy? NEkem ez a mániám, és tavaly akartam elkezdeni egy lakber.sulit, de aztán Sára közbeszólt. :lol:

Edit :D
örülök, h múlik a mellgyuszid! NAgyon ügyesek voltatok mindketten! Nekünk is hasonló dokink van mint Szilviéknek és természetesen ő előtte sem szabad említeni semmit a homeopátiáról, mert kiakad. Csak azt veszi észre, hogy már lassan egy éve nem voltunk nála :wink: , mert mióta nem viszem Julit, hanem a cukorkának hívott homeós bogyókat kapja, azóta olyan gyorsan elmúlik róla minden takonykóros-köhögős tünet. :lol: Sára is ezt kapta eddig kétszer, én tejcsiben oldottam fel neki párszor és már másnap jobb volt. Ezt használom fejfájásra, sőt szülésnél is jól jöttek. :D Véletlenül ráakadtam egy másik topikban a Snickers-süti receptre...Hát a hétvégén tuti megcsinálom, nagyon jónak tűnik. :P

Vki kérdezte, hol alszik a baba. Sára és Juli egyszobában, ami a miénktől egy tolóajtóval van elválasztva. Juli annak idején nagyon sokszor a mi ágyunkban aludt, Sára a saját ágyában, pedig jobban örültünk volna ha a miénk is megfelel neki, mert akkor nem kéne annyiszor felkelnem... Viszont annyira hasonalvó a szentem, hogy hanyatt a mi ágyunkban, párnán nem is tud aludni. De Juli annál inkább... :lol: Most is ott alszik. Jól elterpeszkedve az alvós vizilovával.

Jáde :D
hát nem tudom, nekem ez a pár évvel korábbi Hipp bébiétel kupakjában található "méreg" kampányára emlékeztet. Mindig kitalálnak vmit, amivel az anyukákat jól megijesztik, aztán arra már senki sem figyel, ha vmit később visszavonnak vagy megcáfolnak.

Titti :D
hogy álltok a szopival? Nagyobb kedvvel hamizik már Napsi?

Mi is ma voltunk méricskézni: 6960 g és 65cm Sári.
És hát csalódtam a védőnőnkben. :( Nem kicsit, nagyon... Pedig tök fiatal, még pár hónapja került ide. Mondjuk, eddig nem kértem semmiben a tanácsát és most is csak beszélgetés közben terelődött a szó a szoptatásra. Azt mondta, ő nagyon csodálkozik, hogy ilyen több hónapos hacacáré meg rövid, nyavajgós szopik után még van tejem. Mondtam neki, hogy hát ez igazából sokféle konstrukcióban működik :wink: , mert annyi lesz, amennyit a baba megeszik. Erre ő: hát ha túl sokat vagy sokszor van cicin, nem lesz ideje termelődni a tejnek. ??? Jaaaj! Hát, mit tanítanak a védőnő-suliban?

KM

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!
Nem is tudom hol kezdjem. Üdv az új kismaminak. És mindenkinek gratulálok mindenhez fog, átfordulás stb.
A lányom minden erőmet felemészti. tegnap egész nap 40 percet aludt. Este 8-kor elájult majd fél 9-kor úgy ébredt mint aki 10 órát aludt. Nem is tudom de vagy 11-ig énekelt nekem magyarázott gagyogott. Aztán elaludt és éjjel vagy 3X tuti kelt. Csajok képzeljétek el reggelente nem emlékszem hányszor keltem fel. :oops: Asszem ez már gáz. :roll: ma reggel ébredés, kaja, hatalmas nagy séta, Barbi nem alszik, majd majdnem 2 órakkor aludt el. Vettem a fogára dentinoxot. Én nem tudom, hogy egyik napról a másikra hogy lehet ennyit változni, de asszem én lassabban birom követni a tempót. De még talpon vagyok :lol:

drumka

Jáde!

No para!!! :lol:
A jó minőségű műanyag csak akkor ereszti ki ezt az anyagot, ha tűzforró cuccot teszel bele.
A rossz minőségűt (árán látszik) meg eddig se szabadott megvenni ételek tárolásához.

Úgy mellékesen kérdem, hogy akkor miből adsz neki enni és inni???
Üvegből? és ha megpattan?
És inkább ne is gondoljunk bele alaposan, hogy miben mi található, mert ennyi erővel semmit nem adunk nekik enni és inni.
Sajna ez a helyzet.
Adhatsz neki üvegpohárból is, de azt meg megemelni nem bírja majd.
Vagy fémkanalat? Amivel megsérti az ínyét és leveri a puha fogzománcot?
Ez egy olyan új para megint, amiből botrányt lehet csinálni.
Hisz a tojásról és a szírról is kiderült azóta, hogy nem emeli lényegesen a koleszterint.
És az étolaj tudtad, hogy mérgezőbb a sok permetszertől, mint a disznózsír????

Kismok!

Gratula a méretekhez!
A védőnősuliban ellentéteket tanítanak. Hogy a kismama a 2 védőnőtől kapott infó alapján megőrüljön otthon..... :lol:

Viki!

Kitartást Neked! Én is dentinoxot vettem, Domi egész nap nyöszörög meg sír. De én mázlista vagyok, mert legalább alszik valamennyit.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Köszi a gratulákat, egyáltalán nem szenvedtünk meg a fogacskával, egyszercsak észrevettük, hogy jé, kint van. :)
Csilla annyira kiegyensúlyozott és jókedélyű, hogyha nyűglődött is picit, nem nagyon gyanakodtunk a fogára, főleg mert kajától és/vagy alvástól mindig elmúlt a nyűgi! :lol:
Bezzeg Sebi anno! Éjszakákat üvöltött végig, amíg át nem tört az épp aktuális fogacska... jajjj... :)

Drumka
nem csodálom, hogy már nem is emlékszel, hányszor keltél, oltári fáradt lehetsz?! Sajnál-sajnál! :(
És drukkolok, hogy mielőbb visszajöjjön Barbi alvókája!

Olgi
Üdv itt! Szép méretes baba volt a csajod! :)
És most egyszerűen szépséges! :)

Gyerekdokik
CSak halkan merem leírni, hogy a miénk szerencsére csak akkor ad antibiót, ha nagyon muszáj, és szívesen alkalmazza a homeós bogyókat!!!

Alvás
Jelentem beköltöztettük Sebihez Csillát is! Az éjszaka nem volt különösebben rumlis, és most is együtt durmolnak!
Remélem beválik, annyira jó újra a hálóban a rendes ágyunkon aludni, nem a nappaliban a kanapén szerencsétlenkedni! :)

Hajhullás
Ti hogy vagytok vele?! Nekem ijesztő!
Tudom-tudom, hogy nem gyakori a terhesség alatti szépséges hajkoronát sokáig megőrizni, de nekem most sokkal durvább, mint anno Sebivel volt?! Lassan nem marad hajam. :cry:
Pedig szedek multivitamint, mostmár vmi speckó hajerősítőt is, remélem megállítja, mert nyárra tényleg nem marad hajam?!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

bocs a kitoresert. mar lehiggadtam. Van ilyen Avent Via Feeding rendszer, amibol nekem is van a fejes miatt, es az Avent honlapjan azt irjak hogy ebben nincs ez az anyag, ugyhogy ezt hasznalom a cumisuveg helyett.Ebbol 2 van mondjuk, igy megszuntetem a sterilizalast is. Amugyis jovo heten mar 5 honapos lesz.

kismok,
Azon az oldalon amit belinkeltem azt irjak, hogy sterilizalas, mosogatas hatasara is kioldodhat.

Olgi,
Udv itt. En is nemreg csatlakoztam. Ti egy nappal vagytok oregebbek nalunk. Balint dec. 16-an szuletett.

Drumka,
A gyerekorvost en mindenkepp megkerdeznem. Remelem javul a helyzetetek.

Cas,
A hajam nekem is hullik. Ennek nalam csak egy elonye van, hogy igy a terhesseg alatt befestett hajambol egyre kevesebb van, igy a lenoves mar nem nagyon latszik. Igy mar lehet nem is kell visszafestenem az eredeti hajszinemre. Angol honlapon olvastam, hogy kb. a 6. honap korul kezd a hajhullas merseklodni. Hat majd meglatjuk...

vedonok....
Miota elkoltoztunk, atkerultunk allitolag mashoz, aki meg nem volt itt...
De az elozo helyen a masikat mar be se engedtem, amikor csongetett, nem nyitottam neki ajtot. Ez lehet hogy bunkosag, de tobbszor akkora marhasagokat mondott hogy majdnem hangosan elnevettem magam...
Amit tudni akarok, annak utana nezek a neten. A hulyesegeikkel meg engem ne farasszanak, erre nekem se idom, se energiam.

Babaalvas
Nalunk is azonnal kulon szobaban aludt Balint, egyszeruen azon oknal fogva, hogy a kisagya sehogy sem fert a haloszobankba, igy a nappaliba kerult. De az is kb. 2 meterre volt a mi agyunktol. Most meg a sajat szobaja van, miota atkoltoztunk.

Most nem tudtam mindenkinek es mindenre reagalni, bocs, csak mennem kell mert megyunk el.

udv.
_jáde_

Viki :D
hát részvétem a nappalok és éjszakák miatt! Éjjel én se tudom, hányszor kelek fel és mikor, csak jól nevelt alvajáróként, kiugrom, kiveszem, aztán hami és visszarakom. Reggel meg gondolkodom, hogy is volt... :roll: :lol:
Sztem biztos, hogy vmi bántja Barbit. NEm bolyong benne vmi vírus? Náthagyanú? A fogzásban is vannak jobb-rosszabb blokkok...

KM

Kép
Kép
kismok

Edit! Mi az Off?
Olgi Szia!

Kép
nyafi

Cas :D
nekem olyan két hónappal ezelőtt kezdett hullani és ijesztő méreteket öltött, pláne, hogy előtte, majdnem a derekamig ért már. Úgyhogy most leszabattam belőle, meg talán-talán lassan kezd csökkenni, de még nem az igazi... Hébe-hóba bekapok egy-egy vitamint. De úgy vagyok vele, h ilyenkor úgyis az hull ki, ami a terhesség folyamán már elhalt, csak a hormonok benne tartották a fejemben. :lol: Azokon meg már úgyse segít vitamin. Halottnak a csók szindróma... :lol:

Kép
Kép
kismok

Cas!

Kismok az igazat írta a hajról!!!! Dettó így van!

Vígasztaljon: az enyém is hull nagyon-nagyon..
Még főzés közben is jhajráfot kell felvennem, mert egyszerűen beleszáll, pedig alaphelyzetben mindig copfban hordom.

Levágatni nem merem, nehogy Domit megzavarja.
Hja és bazi sok ősz hajszálam van!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

A haj jó lett, megismer a lányom továbbra is.(azt mondta a védőnéni hogy a maradékot zöldárpa tablettával biztassam maradásra..hmmm)

A leányomról nem írtam le hogy a szülőszobán derült ki hogy nem fiú.! Félidőben mondták a 4d-én : ühüm ez egy here....
Kérdezte a doki a szülés legvégén valamikor, és mi lesz a gyermek neve, mondtam K.Nimród...Aztán ijesztően nagy csend lett amikor kitoltam a lelkemet, próbáltam lefele nézni, MI VAN? doki: hát ez a Nimród egy nagyon szép kislány lett...
Már nem bánom, sőt...
(az Imrében szültem)

Olyan szerencsém van hogy a gyümölcsöt imádja a lány, előző hónapban 15 dekát hízott, most mióta egy hete kapja a gyümit néha egy kis táppal kutyulva "titokban"-tej kevés- 30 dekát hízott!!!

Amint betölti az 5 hónapot jön a zöldség is.
Most döbbentem rá, mennyire nem volt elég a tej...
Ti hogy álltok a hozzáetetéssel?

Mi egy szobában alszunk, én már kései parapirimamának számítok, féltem a csajt, nem betegesen, de belebetegednék ha baja lenne...

Mindenkinek üdvözlettel: Olgi
3sütike

Sziasztok!

Hajhullás:Nem olvastam róla,de az enyém is iszonyatosan hulott,már kezdtem megijedni.De jelentem megállt.Újra csak az egészséges mennyiség jön ki.

Alvás:Réka is kezdettől fogva külön szobában alszik.

Viki:Kitartás az éjszakák miatt.Nekem is volt ilyen az elején,hogy annyira fáradt voltam,hogy ahogy letettem a fenekem már aludtam is.Nálam az volt a szitu,hogy felkelt,evett,majd elaludt.Ő is meg én is,aztán újra felsirt,de én azt hittem,hogy már megint kaja idő van,és autómatikusan csináltam a kaját,és amikor kivettem az ágyból,akkor láttam,hogy kb. fél órája ettünk.Még jó hogy nem etettem meg mégegyszer.

Kép

Kép
ancsa03

Szilvi,

Csinaltam :)

Kép
_jáde_

Miért bántanál meg :?: :roll: Én "csak" köszönöm Neked a jó tanácsot!! A dokinéni pedig sűrűn nem látja Marcit, mert ugyebár csak akkor taliznak, ha Magyarországon járunk, s nem akkor, amikor beteg. Ez nálam olyan "nosztalgia" féle, s hát a Kristóf szépen "felnőtt" mellette (na mondjuk 6 éves koráig élt ő is Magyarországon, de minden nyáron otthon volt), ezért bízom benne. Visszagondolva Kristóf is sok AB-t kapott, de nem lett egyáltalán beteges. Nénéd fiával pedig Marcus jól eljátszana :oops: mert én itt az "örök tavaszban" is folyamatosan túlöltöztet(t)em Marcust. A barátok, család sokszor cukkol(t) ezzel. Zárójeles múltidő = most már olyan meleg van, hogy már én is adok rá rövidet :oops: Tegnap fürdettük először úgy, hogy nem fűtöttem be a szobájába, de ma már tovább volt nyitva az ablak (mondom kemény nyári idő van), s már kapcsoltam is be a radiátort :oops: ciki, de ez is én vagyok :oops:

Nem válaszoltam a múltkor kérdezted, hogy hiányzik-e Kristóf. Mint fent írtam már lassan 10 éve "játszuk" ezt, s persze nagyon hiányzik mindig, de elfogadom, hogy így van. Anyunak/Apunak, persze Kristófnak mindig nagy szüksége volt/van erre az együttlétre, nekem régen, amikor még "csak" kettecskén éldegéltünk ez az időszak jelentette azt,hogy egy kicsit kimozdulhattam, szóval érdekes életünk volt/van ám így, hogy a család nincs a közelben. Megszeretni soha nem fogom, de megszokni, s elfogadni talán. :roll: Ezt is csak azóta érzem, mióta Marcuskánk megszületett :wink: Ő kellett ehez, s nem a majdnem 10 év :shock: Na én is jó OFF lettem, bocsi :oops:

A "bemutatkozásod" nekem is nagyon tetszett :wink:
Melyik berendezést nézték herének?? Fordítva már hallottam sztorit, hogy lánynak nézték, s fiú lett, de fordítva a mai technológia mellett :shock: Megkérdezhetem, hogy dierekt vártatok ennyit rá, vagy nehezen jött Ő össze???
Mi már nagyban hozzátáplálunk, s nagyon szereti Marci :wink:
Most készülök a csirkehúsi kipróbálására (szintén magyar dokinéni tanácsára), már eszünk krumplit, répát, s az összes gyümi pépet, valamint már banánt, almát,körtét.....Nekem jobban ízlenek a HIPP,HERO, NESTLE gyümipépjei, mint amit én kotyvasztok. Zöldésgben nem tudom ugyanezt elmondani :roll:

Neked tényleg csak kitartást tudok kívánni, s tényleg jó ötletnek tűmik egy dokinéni :roll:

Jade :D
Már én sem veszem figyelembe a különböző paráztató híreket, mert ahogy a párom szokta mondani, minden hír mögött az bújik meg, hogy adott információ kiáramoltatását melyik cég szponzorálja, kik állnak éppen mögötte. Sajnos a média bármely formája úgy manipulálja az embereket, ahogy ők akarják.

Nyafi :D
Én egy hónapig egy szobában aludtam Marcival, s utána visszaköltöztem a hálónkba, Marci maradt a szobájába. Van légzésfigyelő, s bébiőr természetesen, először fura volt,nem akartam elhinni, hogy úgy fogok mindent hallanni, mint ha ott lennék, most már tudom,hogy jobban hallom őt, mint ha mellette lennék, annyira érzékeny a kütyü. Abban a pillanatban, hogy megmozdul, már ugrok is. Kristóf anno velünk aludt 8 hónapig, de ez a változat - egyenlőre - jobban "bejön" nekem.

Kia :D
Gratuláltam már a forgáshoz??? Ha nem, akkor most igen :wink: :wink:

Hajhullás: én is akartam már kérdezni, valami eszméletlenül hullik a hajam. Nekem mióta Marci megszületett folyamatosan copfban van, kivéve, amikor alszom. Akkor a csuklómon van a hajgumi (nem szoros), s ha ugrok Marcushos, akkor "kéznél" van. Vettem most otthon Revalidot, de egy-két szemet mertem csak bevenni, mert még reggel és este van nálunk szopi, s nem vagyok biztos benne, hogy szedhetem. :roll: Az zavar benne, hogy Marci nehogy "benyeljen" egy hajszálat :roll:

Akit már meglátogatott mikulás: Nektek is jóval erősebb, s hosszabb ideig tart? s élénk piros?? bocsi az enyhén fura kérdésért, mert ugyan szombaton megyek a rákszűrés eredményéért, s akkor meg tudom kérdezni a dokimat, de engem ez nagyon zavar :oops:

Na eldugultam mára :arrow: Jó éjszakát!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Jade :lol: :lol: Tök jó :wink: Ügyi vagy!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Szilvi, én is felöltöztetem a gyerekeket, ha indokolt, természetesen. Még annyit nénémékről, hoyg ők fával fűtenek és ezért nincs egyenletes hőmérséklet a házban. Télen nappal és este iszonyatos meleg van, amit én nem is bírok, reggelre pedg szörnyen lehűl a lakás. Nos, ilyen körülmények között mondjuk, nem is csoda, hoyg sokszor meghűl a gyerek. :roll: de ő mindig túloz. Emlékszem, amikor a két nagyobbik volt kicsi, még nyáron, a 30 fokban is harisnyában voltak. És úgy jött rá a rövidnadrág, szoknyácska. szóval, ami sok, az sok.

Nyafi, az off az, amikor valami másra terelődik a szó, mint ami alapjában a topikhoz hozzátartozik. Bár azért egy ilyen nevű topikba, mint ez, sokminden belefér, természetesen, mert nem "szakosodott" :wink: , csak egy időszakra. :lol: :lol: :lol:
Én szerettem volna kérdezni tőled, mert valamelyik nap eszembe jutott, hoyg most mi van a párod "mostohagyerekével"? Mostanában is szoktátok magatokhoz vinni? Vagy az anyja már javult valamennyire? (Remélem, nem gond, hoyg érdeklődöm. :oops: )

Cas, örülök, hoyg jól megfér egymás mellett a két lurkó ... alvás közben. Én már írtam, hoyg még nem merem áttenni Borót Krisztához. Drukkolok, hoyg ezután se legyen baj. És Csilla továbbra is mindig ilyen gyönyörű kiegyensúlyozott, nevetős baba legyen! :)

Jáde, nagyon ügyes vagy, és gyönyörű a vonalzód. Tudod, hoyg az idézet a bibliából van?
A cumisüvegekre visszatérve, nem tudom, hoyg olvastad-e azt a hosszú hozzászólást a cikk után. Mert ott leírja valaki, hoyg miről is van szó. Persze, nem állítja a fordítottját, de elmondja, hoyg eléggé kicsi a mérgezés, mégha van is. Szóval nem jó, természetesen, de én is azt gondolom, hoyg fölösleges ilyesmivel pánikot kelteni. Sokkal veszélyesebb más környezetszennyező tényező.
A médiáról pedig csak annyit, hyog SZilvinek igaza van. "Szakmabéli" vagyok, és tudom, hoyg szörnyen sokat számít, hoyg mi van a tévében, rádióban, újságban. Én pl. ezért utálom a kereskedelmi adókat, mert általában csak a szenzáció a lényeg, a tájékoztatás már másodlagos. :roll: :evil: Nem tusdom, ha mondtam, de nekünk van tévénk, csak eyetlen csatorna sem megy benne. Csak DVD-n nézünk filmket.

Viki, sajnálom, hoyg iylen rossza helyzet. De megértelek, emrt nálunk meg az elején volt ez. És abszolút nem csodálkozom, hoyg nem tudod hányszor keltetek. Én sem tudtam. :oops: Nem tudom, elmondhatod dokinak, de sokat nem hinném, hoyg segíthet. Alvásambulanciára meg még tutti nem küldenek, hiszen csak pár hónapos. Próbáltad a homeós bogyót? És a Dentinox nem jött be? Azért még további kitartás.

Hajhullás: Látom, mindenki küzd ezzel a problémával. Nálam is ipari méreteket öltött már. Valóban zavar, és én is úgy vagyok, mint Szilvi, csak éppen nem a csuklómon tartom, hanem az ágy melletti íróasztalnak a sarkán. Ahogy felébredek én is elsőként a gumi után nyúlok. Már gondolkodtam a levágásán is, de most nem szeretném még. Szép hosszúra megnőtt, ilyen hosszú már rég nem volt, és most még sajnálnám. Először meg daueroltatni is szeretném. Mindig így szoktam. Mielőtt a hosszú hajat levágatnám, göndörítem. Szeretem, ahogy áll. :roll: :D

Szilvi, nekem nem lett hosszabb a mensim, sőt, meg is lepődtem, amikor 3. npon már alig volt valami. Utána még egy kis barnázás és vége lett. De tegnapelőtt ismét volt valami barnázásom szinte egy hét kimaradás után. Ja, és nekem is élénk piros volt.

Olgi, mi még aktívan szopizunk, egyelőre nem szándékszom elkezdeni a hozzátápit csak 6 hósan. természetesen, ha addig nem kezd apadni a tejem vagy bármi más meg nem változik. Pl. nem akar szopiznia csaj, vagy ilyesmi. De nekünk annyira körülményes volt az utunk a kizárólagos szopiig, hogy én már mindenre fel vagyok készülve, első perctől. :roll: Úghogy, már nem is érne meglepetésként, és azt hszem, most már nem is viselne meg, ha kimaradna vagy csökkenne. :roll: :oops:

Na, azt hiszem, kb. ennyi.

Ja, még annyit, hoyg Boró úgy néz ki, fedezgeti fel a kezét. Már többször észrevettem, hogy meglepődik, amikor a szeme előtt "elsuhannak" :D , és már volt alkalom, hoyg összefogta a kezeit és úgy figyelte. Szerintem hamarosan játék lesz belőle. Amúgy roppant jókedvű csajszi, rengeteget mosolyog és most már gurgulázva nevet is, ha játszunk vele, csiklandozzuk. Mert mi is szoktuk finoman csikizni. Általában úgy, hogy az álla alatti részt megbököm finoman az ujjammal. Nagyon élvezi. :D

Amúgy itt gyönyörű az idő. Tegnap is az volt, így délután kimentünka az erdő szélére a húgommal és a csajokkal. Borót kenguruban vittük, kendőben hoztuk, Krsztát kendőben vittem és a lábán jött haza. Jól elfáradtunk midanyian. Ma pedig, a tesóm kb. 12 körül hazaér, és ismét megyünk. Most úgy megyünk, hoyg ott is ebédelünk. Igaz, itthon készítem el a kaját, mert nehéz lenne rácsot vinni, hoyg ott süssük meg a miccset. :D (A miccs román nemzeti étle, pici, bőr nélküli kolbászkák, hasonlít egy picit a fasírthoz, de azért más az ízesítése. Isteni. :D Kismok, te lehet ismered. Ja, és hasonlít a szláv csevapcsicsához is. De ezt csak mondják, én olyat nem ettem, úgyhogy, nem tudom.)

Na, puszi mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

3 hét után mázsáltunk.

Domi 6720 gramm és 64,5 cm.
3 hét alatt 320 grammot hízott. Kevesellték. Bevallottam, hogy felhagytam a hozzátápival, mert nem fogadta el igazán.
Amelyik baba mindent kilök a szájából, az szerintem egyértelmű.....

most másik védőnő volt, normálisabb, ő azt mondta, hogy elégséges a hízása, szépen fejlődik, 2-3 nap kihagyásával próbálgassam megint az alapokat.
Ha nem fogadja el, megint várjak 2-3 napot, és így tovább....

Ma voltunk szurin is. Nagyon sírt, mert a párnácskáktól nem találták a vénáját.
3-ra sikerült. :oops:

Edit!

Annak a miccsnak átlövöd a receptjét majd?????
Mindkét csajt Te cipelted amúgy? :oops:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Na persze, hogy elkiabáltam az együttalvást, ma éjjel már nem volt olyan vidám, CSilla szegénykém aludna, de mikor Sebi már 1,5 órája csinálja a fesztivált persze ő is felébred. Szerencsére egy kis kajával le lehet kenyerezni, és egyből visszaalszik.
Asszem vagy beköltözik a férjem a gyerekszobába (bár nagyon nem szeretnénk), vagy Sebinek csinálunk kuckót a hálónkban, ahová beköltözhet éjjel, ha nem tud a szobájában aludni tovább?! :(
Egyébként épp a legjobbkor költöztettük át Csillát, mert itt a sarkon építkezni kezdtek, olyan zaj van egész nap, hogy szegénykém nemtom hogy tudott volna aludni, ha itt marad. A gyerekszoba pedig a lakás másik végén van, az sokkal csendesebb, mert a kertre néz.

Hajhullás
Az a baj, hogy mostmár a terhesség előtti állapotnál SOKKAL kevesebb a hajam, és még mindig eszement módon hullik. :( Az egy dolog, hogy tele van vele minden, és mivel rövid még összefogni se tudom, de lassan megkopaszodom, ha így folytatom?! :(
Remélem igazatok lesz, és a 6. hónapotól mérséklődni kezd, bár addig is van még 1 hónap sajnos. :(

Védőnők
A miénk nagyon aranyos, és szerencsére elég jól képben van mindenben, még nem hallottam tőle semmi nagy hülyeséget. Ráadásul ma elnéztem a naptárat, azt hittem szerda van, és nem talált itthon minket, de összefutottunk az utcán, és sikerült tőle elnézést kérni, meg a kölköket is megcsodálta! :)

Olgi
Szülőszobán, hogy nem fiú?! Gondolom dobtatok egy hátast?! :lol:
Én biztos meg lettem volna zavarodva pár hétig! Mondjuk ez még a jobbik irány, mert egy lányt lehet fiús cuccokba öltöztetni, de fordítva?! :lol: (Minagy bajban lettünk volna, Sebinél nem volt lánynevünk, most CSillánál meg fiúnevünk... :lol:)
Hozzátáplálás: mi még várunk, bár CSilla tápis, viszont nálunk komoly ételallergia van a családban, ami erősen indokolja, hogy megvárjuk a 6 hónapot minden egyéb kajával. Szerencsére Csilla jól elvan a tápival...

Szilvi
Szerintem itt nincs off téma!
Kristóffal pedig szerintem nagyon jól csinálod, hogy elengeded! Az meg külön öröm, hogy olyan jóban van a szüleiddel, hogy szívesen megy, és jól érzik magukat együtt nyaranta!
Mi is rendszeresen kölcsönadjuk Sebit mindkét oldalra a nagyszülőkhöz, ő is nagyon élvezi, hogy csak neki ugrálnak, és noha nekem nagyon hiányzik, azért kicsit egyszerűbb úgy a napom, hogyha csak 1 gyerekem van. :) Nem nyiffanok ki annyira estére. :)
De a hétvégén Sebi sokat volt anyuéknál, a végén úgy hiányzott, hogy már fájt, és bár lehet, hogy még maradni akart volna, én könyörtelenül hazacsalogattam. :)
Revalid: csupa vitamin meg természetes anyag, nem hinném, hogy gondot okozna a tejcsinél... :roll: Persze nem értek hozzá, csak az alapján okoskodom, ami rá van írva összetevők gyanánt. Én is szedem, 3×1-t, de nekem a b vitamin nagyon sok benne (rosszul vagyok tőle, de én minden b-vitaminos készítménytől), úgyhogy csökkentenem kell.
Mikulás: az az érdekes, hogy nekem most sokkal erősebb, mint a két gyerek között volt, viszont le is rövidült. Kíváncsi vagyok később változik-e, mert az első két éjszaka így elég durva! :(

Edit
Miccs, nyammm! Mikor Erdélyben voltunk nyaralni, ettünk belőle bőven! Szabadtűzön megsütve naggggyon fincsi volt! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Krisz
3 hét alatt 320 g szerintem teljesen oké ebben a korban!!!
Nálunk az egy hónap alatti 300 g hízással se problémáztak, sőt, megdicsérték, milyen szép arányos a csajszi!
Szóval szerintem nyugisan a hozzátápival, amikor szüksége lesz rá el fogja fogadni. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok! Jelentem mi 7250ek vagyunk! Centit nem tom, de a 68ok jók rá, úgyhogy vszínű kicsit kissebbek, mint 68. Köszi Sedith a választ. Figyu sztem nem én vok, akinek a férjének mostohagyereke van. Legalábbis nagyon remélem, mert nem mesélt róla. :D

Kép
nyafi

Cas!

Sebi nagyon rosszalvó!Még szerencse, hogy Csilla kárpótol valamennyire érte.
Szerintem az ő szobájába hozz neki létre egy sátrat, a sátorba tégy sok pokrócot és mondd neki, hogy az indiánok ott alszanak.
Vagy valami hasonlót, a lényeg az, hátha játékos formában jobban el lesz ott.
Ha hozzátok költözik, akkor nehéz lesz visszaszoktatni és talán a párodnak se szimpi ötlet..
De ez csak egy ötlet, Te tudod, hogy beválna-e vagy sem?
Hozzátápit nem erőltetem.
Néha megpróbálom, ha nem kell, hát nem kell
Nem hajt minket a tatár.

Ja és nem ér este fincsi grilles cuccokkal frusztrálni a fogyózó népet!

Nayfi!

Az szép súly!!!! :lol: Levivel kezet rázhatnátok! :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!
Lassan alakul az éjszakánk. Ahogy nézem rállunk a 4X-i kelésre. :lol:
Elég jól birom még. Barbi 6500gramm és 64 cm nem sovány, sőtt a pocakja rálóg a nunusra :lol: :lol:
Eszeget ő a maga m ódján, az hogy a védőnőnek nem tetszik mert nem hizik eleget, nem érdekel. Tömni nem lehet mert nem liba vagy kacsa. Annyit eszik amennyi neki elég, könnyen mozog,forog jókevű mosolygós gyerek. Ha éhes lenne tuti sirna. Innentől kezdve nem érdekel ki mit mond. Szerintem nem minden gyerek sablon szerint nő, fejlődik. Megtanult a szentem köpködni. Mindi rakok fe képeket. :lol:

drumka

Akkor a képek:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kicsit sok voltam bocsi :oops:

drumka

Viki!

Ezekből a képekből sosem elég!!!!! Nemhogy sok lenne....hát nagyon zabálnivaló.
Maradéktalanul osztom a hozzátápival kapcsolatos nézeteidet!
(ohhh ezt most olyan tudálékosan fogalmaztam meg...)
Ez a köpködés nagyon kemény, szerencsére Dominak a sikítozás jobban bejön, a köpködés ritkán van. :lol:

Azért 4 kelés jobb, mint 5, de én már kilennék, mint a Rigalánc

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Húúúúú... míg végigolvastam :shock:
Ezért nem jó kimaradni 2 napra :lol:

Ancsa
Szép lett a nappali!
..és Réka is :wink:

Kismok
Volt már kaki?
Nekünk nem használ sem a hőmérő, sem a glic.kúp, sem a torna...
Csak 2 folt volt :shock:
Így megemészti????? :roll:

Kriszta és Kriszti
Én is könnyeztem... (Anya)

Szegény Domi... jó sokszor megszúrták :?
Nagyon jók a képek!

Szépek a gyerekek!
(Laura, Barbi, Zsófi, Domi)

Gem
Zsófi gyönyörű!
:P
...és ügyes!

Cas
Gratulok a fogacskához!

Olgi
Laurának tényleg szép nagy haja van.

Szilvi
Mi azt a babakocsit használjuk, amit fel is raktam képen.
Nem volt hordozós.. mert szerintem az pénzkidobás.. úgyis csak néhány hónapig kell...

Edit
Jobbulást anyukádnak!

Jáde
Szép a vonalzó!

Nyafi
Tényleg jó súlyban van Abigél :lol:
Csak 1 kiló a különbség :wink:

A centi... mi 64-ek voltunk lassan 1 hónapja...
Kb 2 centi a növekedés havonta.

Viki
Barbi nagyon cuki, ahogy mosolyog :lol:

Alvás
Levi szerencsére szeret az ágyában aludni.
Mindig ott alszik.

A hajhullás
Nekem is hullik...
Néha már nagyon unom, hogy mindenhol a hajam van :?
Így, hogy hosszú - könnyen észrevehető :lol:

Éjjel Manó 8 órát aludt egyfolytában. :lol:
Most is a 3.-ban vagyunk :P
Jót tett a délelőtti séta.

Mai képek: (Oriflame-es pályázatra készült)
Kép
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

...egy pelus ottmaradt a háttérben :lol:

Levi is imád visítani, kiabálni :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

+ egy ráadás kép... ha nem sok: :lol:
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Nem tudom, hogy emlékeztek-e még rám, de mostanság nagyon eltűntem közületek. Tudom, hogy nem kifogás, de tényleg semmi energiám nincsen semmire sajna.

Kicsit visszaolvasgattam és a képeket is megnézegettem, minden baba nagyon szép és nagyon ügyes.

Velünk különösebb most már nincsen, Márknak kivették az orrmanduláját, mert nagyon meg volt duzzadva és nem hallotta a gép szerint a mély hangokat. A műtétet elég jól viselte, csak én voltam egy picit ideges.

Bencét szoktatom a bilire, mert szeptembertől megyünk oviba, kisebb-nagyobb sikerel, de remélem addigra megszokja, hogy nincs pelus.

Lili,hát ő szépen növöget a súlya héttel ezelőtt volt 8400 gramm, kicsit el voltam ájulva, nem hittem volna. És hát ezzel vannak a problémák szerint, nem akar még hasra fordulni, a mozdulat benne van, de az oldalra fordulásnál több nem megy, csak akkor ha egy picit meglököm a fenekét:( a felüléssel probálkozna, de azt még nem igazán akarom erőltetni. De majd jövő héten megkérdezem a dokinéninket, hogy baj vagy nem baj hogy nem fordul még hasra, remélem nincsen semmi probléma és csak a súlya véget van. Ja és kicsit hisztis, itt megjegyzem nőből van, nagyon rafko, de ezen felül jön a foga.

Na most rólunk ennyit megyek, mert felébredt

Sziasztok Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Kia :D
Levi gyönyörű, mint mindig! Már most használ parfümöt? :lol:

Miccs - nyami! Én még csak szabadtűzön sütöttem ilyet. De a csevapot is szeretem. Elég hasonló, tényleg.

mi még szopizunk megszámlálhatatlanszor egy nap. Majd jövő hónapban kezdünk kóstolgatni, bár úgy tűnik egyelőre, Sárát sem különösebben hatja meg az evés. Amikor elkezdünk vacsizni végre, mindig szabotálni akarja és éktelen nyüszögésbe kezd. :lol:

Barbi gyönyörű és teljesen egyetértek veled a gyarapodás szempontjából! Nem bííírom, amikor egy kaptafára veszik a babákat, és frászt hozzák az anyukákra, ha nem eszik meg a nem létező átlagból kikalkulált mennyiségeket, meg nem hízik egyenletesen.

azért látod, a természet általában tudja, hogyan kell a gyerekeket lepotyogtatni: egy rossz alvó után egy angyali babát! Nálunk most az van, hogy Juli megszokta Sári éjjeli műsorát és ált. nem ébred fel rá. Vagy ha fel is ébred, akkor nem arra. Mondjuk ő sokáig vándorlós volt, bármikor megébredt, jött hozzánk és közöttünk gyorsan durmolt tovább, mi sem mindig ébredtünk fel rá, csak reggel ott találtuk. :lol: Sára viszont múlt éjjel is fél 12 és reggel 6 között 7x kelt. :? Plusz aludt ma 3x 20 percet. Hatalmas az alvásigénye... :lol:

Kriszta :D
szerintem szuper a 320g. De ha kívülállóként megnézzük Domit, akkor is mindenki láthatja: egy jókedvű, csupaélet husimusi! :wink: :lol:

Szilvi :D
mindig csodálattal olvasok arról a hihetetlen bensőséges és szeretetteli anya-fia kapcsolatról, ami közted és a fiúcskáid között van. Nagyon remélem, ha egyszer az én gyerekeim is ebben a korban lesznek, hasonlókat élhetek meg. És persze az is annyira szép, hogy ilyen figyelemmel veszitek körül a szüleidet még ilyen távolságból is.
Juli eddig még nem nyaralt egyik nagyinál sem, de remélem a nyáron már meg lehet nála próbálni. Emlékszem, kiskoromban én mindig nyaralásnak éreztem, ha pár napig vmelyim nagyszülőmnél aludtam és utána olyan örömmel mentem haza - kész honvággyal. :P

Jáde :D
nagyon szép a vonalzód!

KM

Kép
Kép
kismok

Kép fürcsi közben és után [img] [img]

Ez a fürcsi utáni állapot...

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van, mi igen. Ma jött rá Tündérke hogy lehet köpködni a papit, és az milyen vicces...és még a bögrét is kirúgta a kezemből, még a papucsom is almás lett...nem baj, az a lényeg hogy örömmel eszik. Plána hogy a tejem egyre kevesebb...sajnos. A tápszert nem fogadja el, csak belecsempészve a kajába...nem tudom mi lesz, már próbálkoztam cumiból, kanállal, csőrös pohárral.

Már akartam írni nagyon szépek "itten" a babák, mindenkinek gratulálunk!

Nem tervezett baba volt Laura, de a jó isten küldte...
Amúgy megálmodtam minden tekintetben, a nemét, a külsejét, de az említett ultra után gondoltam, persze csak a vágyálmaim jelentek meg...és valóra vált!!!az anyai ösztönök!
Nektek is van ilyen tapasztalotok?

Üdvözlettel. Olgi
3sütike

Sziasztok!

Kicsit leharcolt voltam, mert nagytakarítást végeztünk. Mivel Csongor fél órákat alszik, így ez nem igazán jól kivitelezhető, csak ezernyi részletben és hát így bizony kicsit nehéz.

Gem
Zsófi gyönyörű (azok a szemek!) és nagyon ügyi már!

Kia
Levi csodaszép és megverjük az Oriflemes bizottságot, ha nem őt választják :lol: .

Olgi
Üdvözlünk és mint ahogy már többen írták nagyon tetszett nekem is a bemutatkozód.
A megérzésekről annyit, hogy én még mielőtt megfogant volna a kisfúnk, de már javában próbálkoztunk megálmodtam egyszer hogy fiú lesz. Szószerint azt láttam, hogy fölénk repül, ahogy alszunk az ágyban (azt hiszem ezt még nem is írtam akkor nektek Lányok). Aztán megfogatn a kis drága és én egyre jobban kezdte azt érezni, hogy kislány. Mikor az UH-n kiderült fiú érdekes érzés volt, de boldog voltam, mert már jó ideje szerettünk volna babát és végülis teljesen mindegy, imádni és szeretnivalóak mindenhogyan.

Cas
Szegénykém lett volna egy saját éjszakátok a saját szobátokban és Sebi újra felébredt. Persze ez neki is nagyon rossz lehet és sajnálom hogy már a második éjszaka így alakult.
Hajhullásom nekem is van, de azért nem olyan mértékű mint pl. a terhesség kb. 3 hónapjában. De ahogy Kia írta, én is idegbajt kapok a sok sötét hosszú hajszál miatt ami mindenhol ott van és mindenhol látszik

A hajról jut eszembe, jelentem mi is befestettük a hajamat. Végre, mert már kezdtem nagyon rosszúl érezni magamat.

Alvás
Nagyon szeretném ha lenne külön szobája és ha lenne, már biztos ott aludna. Neki is jobb lenne, de hát ez van. Ahogy ismeritek a helyeztünket erre most abszlút nincs lehetőség, de még arra sem hogy néha csendet teremtsek neki.
Nyafi írtad is, hogy zajban én sem tudok alduni, hát tudom igazad van, de hát Apa pedig pénzt keres itthon, amiből eltart minket, szóval valamit valamiért. És ha meggebedek sem tarthatom őt síri csendben, amikor Csongor alszik. Néha így is ő rohangál ki a telefonnal, hogy ne ébredjen fel a drága és ingázik a számítógépe és a konyha között, hogy azért néha rákukkantson arra a munkára amiről épp a konyhában beszélget a kollégájával. Néha nagyon elkeseredett vagyok és szerencsétlennek érzem magunkat, de aztán rájövök hogy ennél sokkal rosszabb is lehetne.
Tegnap már elgondolkodtunk az albérleten is, de aztán rájöttünk hogyha meglépjük már esélyünk sem lesz hogy egyszer lakást vegyünk és hitel vegyünk fel, mert minden pénzünket felöröli.

Ettől függetlenül elalvás terén nem is állun olyan rosszúl már, de nagyon nehéz hallgatni a morgását elalvás előtt. Nem tudom hogy ezzel altatja-e magát (gondolom), de bevallom elég idegesíő. Mivel nem tudom rácsukni a szobaajtót, így sajnos többször kell bemennem hozzá, hogy segítsek neki elaludni, de már este szinte mindig sikerül neki. Napközben a fent írt dolgok miatt kénytelen vagyok kézben az első szemlecsukásig altatni, de igazából abszolút nem alszik még csak éppen becsukja a szemét és akkor betenni az ágyba. Ilyenkor egyet nyög és pihizik tovább.

A babák nagyon édesek a képeken!

Amaryl
Jó volt pár sort tőled olvasni és megértem ha nem tudsz jönni. Szép kis súlyban van a lurkó és én is azt olvastam, hogy a nagyobb súlyú babák nehezebben kezdenek el mozogni, mert szószerint az izomzatnak is hozzá kell erősödnie a súlyhoz.

Köszönöm az alváskönnyítő tippeket. Cas, a teletömöm a pociját és alszik tovább kérdést már próbáltam és sajnos nem jött be. Azt hittem ha jól megtömöm a drágát, akkor tovább alszik, de ugyanúgy 30 perc lett belőle :cry: .

Már második éjszaka gyönyörűen alszik. Este fél 8 körül alszik el és kb. 7-8 órai alvás után eszik éjszaka, pontosabba hajnalban. Utána visszaszunya és 7-fél 8-ig újra szunya. Azt hiszen szavam sem lehet. Kb. 6 óra körül ébredezne, de bevallom ilyenkor kapja meg a cumiját és ezzel alszik tovább egy picit.
Azt hiszem én ilyenkor kárpótolva vagyok a napközben nem alvásokkal szemben.

Viki
Nagyon sajnálom és csodállak hogy így bírod!

Fogyi
Jelentem négy napja csinálom a káposztaleves kúrát. Fogyni kb. 2 kg-t fogytam, de igazából a vasárnapi mérlegelés fog számítani. Persze ha szoptatnék nem csinálnám (képtelen lennék rá és hát szegény Csongor már elszállt volna a káposztától a fellegekbe :lol: ), de így is kimerítő kicsit.
Az biztos, hogy ha vége egy ideig káposztát nem eszem :? . A mai menü három 2 dl -es káposzta leves és 4 db banán volt. Nem túl sok, de hát ez ilyen.

Megvan minden igazolás, így szombaton megyünk uszizni, már nagyon-nagyon várom, de egyben izgulok is :D .
Jövőhét csüt. jön hozzánk egy Dévény Anna tornát tanult és vizsgázott gyógytornász és megnézi Csongort. Drukkoljatok nekünk, hogy semmi bajt ne találjon és végre paramami megnyugodhasson.

No lelövöm magam, mert így is túl hosszú lettem.

Jó éjszakát,
Réka

Kép
solymosy

Még egy dolog.

Kia
Írtad, hogy a hordozó szerinted pénzkidobás, mert hamar kinövi. Szerintem ez baba és családfüggő. Én enélkül már élőhalott lennék bevallom. Mivel Csongor nem alszik sokat napközben kénytelen vagyok mindig mamammal cipelni oda, ahova mennem kell valamit ügyködni. Teregetni, mosogatni, esetleg előkészíteni a vacsit, hogy alvás után már csak össze kellejen dobnom. Ha aludna egyhuzamban 2-3 órát, de akár csak kétszer 1,5-et egy nap, akkor persze erre kevésbé lenne szükségem, de így kénytelen vagyok néha magammal cipelni, mert nincs el ennyit egyedül a játékaival (nem is nagyon várhatom el egy 4 hónapos babától, hogy akár fél órát is maga eljátszogasson úgy hogy nem lát). Így is mindig csücsül a hordozóban és vagy dumcsizunk munka közben vagy énekelek neki vagy játszik a kezébe adott játékkel.
A másik dolog szintén az alvással van összefüggésben. Nem egyszer nagy örömömre elalszik a kocsiban és akkor a hordozóval együtt rátudjuk szinte hangtalanul csatolni a babkocsira és úgy sétálni még vele. Így esélyem van arra, hogy kicsit tovább aludjon ha éppen sétálni megyünk.
Nekem nagyon bejött és ugyan mi kaptuk a hordozót, de ha nem kaptuk volna is biztos veszünk egyet. Számomra a napi élet egyik létfontosságú darabja és Csongorral enélkül nagyon nehéz lenne.

Ez nem kötöszködés volt, csak gondoltam leírom, hogy nekünk mennyire bevált

Még egy kérdés. Szerintetek normális hogy még mindig nem kapok családi pótlékot? Februárban adtam le (14-én), március 7-én írták hogy továbbították a Ceglédi kirendeltségre. Telefonon képtelenség elérni őket. Ti megkaptátok már?

Kép
solymosy

Szia Solymossi! Mi se kaptunk még családit! Hurcit használjuk gyakran, nekünk az az autóülés is. És csatlakoztatható a babakocsihoz, úgyhogy ha megyünk valahova kocsival, akkor a mózest nem tesszük be. Lányok tietek bírja még a mózest? Az enyém egész jól megvan benne. Mikortól lehet áttenni?

Kép
nyafi

CSak gyorsan: végigaludták az éjjelt a kölkök!!! hurrá-hurrá!!! :D
Persze én 2-től már csak félálomban szunyókáltam, hogyha meghallom vmelyiknek a hangját, akkor tudjak ugrani?! :twisted:

Családi pótlék: mi januárban adtuk be a papírokat, és pár napja jött a határozat meg az első adag lóvé. Szóval türelem, lassan biztos ti is megkapjátok!

Nyafi
CSilla már egy hónapja nem tűri a mózest, mert nem lát ki belőle hanyattfekve. Meg már amúgy is szűkös volt neki (nekem puhafalú van). Úgyhogy mi már csak a sima sportkocsit használjuk, amikor ébren van akkor egy picit megdöntve, hogy kilásson, amikor szunyál meg vízszintesre fektetve (hason).

Réka
Sajnálom, hogy minden trükközés ellenére maradnak a 30 perces szunyák! :( De tényleg vigasztaljon a tudat, hogy vmit vmiért, az éjszakáitok nagyon dicséretesek! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Jó reggelt!

Réka, sajnálom, hoyg napközben ilyen kevés a szundi, de valóban, kárpótol az éjszakai alvásával. Én sem panaszkodhatok. Igaz, hoyg éjjel még nem alszik olyan sokat egyben, mert még megéhezik és enni akar, de azért napközben is alukál. Mikor hogy, de én elégedett vagyok. Ma éjszaka én is "keményítettem" egy kicsit. Kriszta felsírt valamikor 3/4 1 körül és Boró is mocorogni kezdett. Kapott cumit. Még túl korán lett volna, hogy egyék. 3-kor már-már sírni kezdett, de ismét cumit adtam neki. :oops: Ilyenkor már megetethettem volna, de kb. 1 héttel ezelőttig simán aludt 4-fél 5-ig, úgyhogy, gondoltam, most is bírhatná még egy picit. :oops: Így aztán még félórát elvolt. Ugyanúgy, fél 7-kor ismét nyöszörgött, akkor meg 7.20-ig húztuk a cumival, amikor megetettem és utána rögtön meg is ébredt. Azóta ébren van, pedig már mindjárt fél 10. Szóval, azért semmi okom most panaszra. Mégha kétszer is enne/eszik éjszaka, akkor is befognám/befogom a számat, mert más babákhoz képest mégis jóalvó. :roll: :oops:

Hordozó: mi Krisztának sem vettünk, és most sem. De csak azért, mert kaptunk kölcsön. Ugyanazt a hordozót. Ha viszont nem így lett volna, akkor biztos veszünk egyet, igaz, használtat akartunk, éppen a rövidtávú használata miatt. De eddig is, és most is nagyon jól jött/jön. Ugyanúgy, mit Réka én is abban viszem magam után. Persze, ha lenne egy pihiszék, akkor az is megtette volna, de azt valóban fölöslegesnek találtam venni. És nem beszélve arról, hogy az autóban mivel utazna? Mert autókázni bizony szoktunk. A terv ugyanaz, mint Krisztával. Ahogy ülni tud, veszünk normál autósülést neki is, de azt olyat, hoyg elég sokáig használhassa. tekintve, hoyg Kriszta kétévesen kb. 12 kiló, gondolom, hoyg még jóideig használhatjuk a 18 kg-ig való ülést.

Mózes: nekem nem volt, mert babakocsit most nem újat vettünk, a Krisztáéhoz opedig nem volt. De az a kocsi tönkre is ment, azért kellett másikat venni. De ez abszolút vízszintesre dönthető, úgyhogy nem is volt szükségünk rá. a lakásban pedig a kiságyban volt mindig.

Nyafi, bocs' :oops: :oops: :oops: :oops: Nem a te párodról volt szó. :oops: :oops: :oops: Írt ide egy Szilvi nevű csaj, és náluk volt ez a szitu a mostohagyerekkel. Még egyszer ezer bocsánat. Nehogy elővedd a párodat!!! :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops: :oops:

Cas, gratulálok az átaludt éjszakához!!!! :)

Kismok, a miccs íze-zamata csakis szabadtűzön sütve érvényesül igazán, de kényszermegoldásként serpenyőben is meglehet. Azért durva lett volna tegnap, hoyg vigyünk tűzifát, rácsot meg más kelléket, annál is inkább, mert csak mi, csajok mentünk és nem hosszú időre. No, ha sátorral megyünk, családostúl több napra, akkor szóba sem jöhet a serpenyő!

Judit, én is örülök, hoyg írtál. Nekem sokszor eszembejutsz, hoyg vajon, hoygan boldogulsz a 3 gyerkőccel. Krisztával mi is próbálkozunk a szobatisztasággal, most ott tartunk, hoyg de. és du. nincs rajta pelus, de alvásokhoz teszek. Már többször mentünk el úgy otthonról, hoyg nem volt pelenkája. Igaz, csak olyan helyre, ahol sürgősen pisiltethetem, ha kell. Sokszor én ültetem a vécére (mert vécézünk szűkítővel), de általában ő szól, hoyg kell valamit csinálnia. Már jópár napja egyetlen baleset sem csúszott be, de a két hét alatt, amióta próbálkozunk, csak vagy háromszor pisilt oda, amikor túlságosan elfoglalt volt, hoyg időben szóljon.

Kriszta, írtam, hyoga húgommal együtt voltunk az erdőn, úgyhogy, az egyik csajt én, a másikat ő vitte. tegnap is ugyanígy mentünk, csak most én vittem Borót, ő meg Krisztát.
A miccs rceptjét sajnos nem tudom, megadni, mert ennek spéci fűszerezése van. Általában senki sem otthon készíti, hanem készen vásárolja üzletből. persze, lehet próbálkozni, de szerintem az nem ugyanolyan. Lehet kapni ilyen fűszerkeveréket, de nekem nem olyan lett belőle. Biztos van valami pláne az adagokban is. Amúgy sima darált hús + a fűszer. Hosszúkás kolbászkákat formálni belőle és rácson megsütni.
Tudod mit? majd veszek egy olyan fűszert és megírom neked, hyog mit tartalmaz. :)

Na, nem tudom, ha mindenre reagáltam, de most ennyi jut eszembe.
Puszi mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Megkaptam a családit!
Nagyon komoly kis köpködő tündér!
Ja, ja Sedith a Szilvi17. Mi lehet vele?

Kép
nyafi

Nyafi:Én szoktam beszélni vele(Szilvi17).Egyszer kilépett a babanetről.és nem tud újra regisztrálni.Már én is próbáltam neki ,de nekem se ment.Azt mondta,hogy már csinált vagy négy e-mail cimet,de egyiket sem fogadta el a babanet.
Majd valamelyik nap felhivom,és megmondom,hogy irjon a moderátornak hátha tud neki segiteni.

Családi:Én október 29-én szültem,és Decemberben már kaptam családit.Bár lehet,hogy azért mert Tb.kifizetőhely volt a cég.Már nekem is az államkincstár küldi.

Domi:Szerintem is nagyszerű az a 320g.Réka 2 hét alatt hizott 230g-ot,és azt mondták,hogy tökéletes.
Viszont mi hosszúságra gyúrunk nagyon,mert 6 hónap alatt 19cm nőtt a lelkem.Viccesen meg is kérdezték,hogy nyújtom a gyereket..

Drumka:Nagyon cuki az a köpködős kép.Réka is tud ilyeneket.Abrrrrrrrruuuuuuu,apfuuuu hangzásokkal párositva.Lassan egész nap előkében kellene,hogy legyen,mert állandóan folyik a nyálunk.

Ja és megérkezett a második fogacska is.Úgy rágja a pépes kaját is,mintha minimum rágógumizna.

Kép

Kép
ancsa03

nálunk a grrrrrrrrrr hang megy. Ha nem vagyok vele egy szobában, csak hallgatom ahogy csörgőzik, és grrrrrrrrrrt mond, olyan, mint egy spanyol fiesta!

Kép
nyafi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?