Új privát üzeneted érkezett!

Adri

üdv a csipet-csapatban :D Én a 12-ik héten voltam először,nekem azt mondta a védőnőm,hogy a 12-ik hetet bezárólag kötelező először elmenni.Én a szívhang után jelentkeztem be.

Zsókuci

na szép,végigdolgoztad az ünnepet :(
Örülök hogy jobban vagy.Jól elhúzódott ez a tanfolyás.... :roll: de biztos szuper lesz.

Vicuska

hasonlít Rád Rami de sztem a férjedre jobban,viszont a Te színeiddel. :D

Juci

szegénykéim :( hú de nem várom ezt..... :roll:

Rebe

sztem ne aggódj a pocakkörfogat miatt,mondaná a doki ha gáz lenne az tuti.Nekem is a feje mindig 2 héttel előbb járt meg ilyenek,aztán csak nem lett dinnye :shock:

Kép
lukrécia

Rebe
Ha nagyon fáradt vagy inkább pihenj!Mi megyünk és ha mondanak valami újdonságot elmesélem!Van kérdésed a csaszival kapcsolatban,mert akkor felteszem!A múltkorin azt mondta a védőnő nem kell foglalkozni a mérfetekkel,mert nem mutat valós képet!Ha baj lenne úgyis szólt volna a doki!!

LUki
Sajnálom,hogy megint jelentkezett,tényleg utána kell mostmár járnod mi okozza!

Zsókuci
Tessék azért pihenni is!

Adri
Én a 11.hét végén voltam védőnőnél!

Lányok!
A babaápolási cuccokat(fürdető,alkohol) ki írja fel?Kórházban vagy a választott gyerekorvos?Hogy megy ez az orvos választás,ti mikor választottatok?
gabicsibe

Gabi

én pont akkortályt választottam orvost mint amennyi idős terhes vagy Te most.Jól is tettem,mert pár napra rá szültem. :roll: A férjem ment el,mert tudod,nekem feküdni kellett és egypár recepttel tért haza.(Fürdető,vigantol,stb-alkoholt Te magad veszed recept nélkül)
Amikor hazamentünk a bébivel,még aznap kijött a gyerekorvos.

Kép
lukrécia

Lukikám
vagyok már,hivhatsz :wink: :wink:

Adri
üdv itt :P :P a többit már leirták a lányok :wink: végre valaki átjön a másikból :wink:

Rebe
köszönjük az ifjú pár nevében :wink: :wink: biztos nincs semmi gond ne aggódj,ha a dokid azt mondta :wink:

Gabi
nekem is a gyerekorvos irta fel és a védőnőm hozta el házhoz :wink:

Vicuska
már hiányoltalak :wink: :wink:

Zsókuci drága
téged is :wink: örülök hogy jobban vagy,és pihenjél is ám :wink:

Sharon
hááát szegények ,nem lehet könnyü,ki tudja,lehet hogy a fogacskák??

Juci
szegények,csatlakozom Lukihoz,én már elöre rettegek ettől :oops: :oops:

bibar

Sziasztok!

Adri üdv itt, de jó végre új pocist köszönteni. :) Én a 10. héten mentem ha jól emlékszem. :)

Sharon remélem hamar túl lesztek rajta. Ti takaróztok vagy alvózsák? Mottéknál akkor szünt meg az éjszakai sirás mikor zsákra váltottak, valószínű fázott Krisztike.

Juci szenzációsak a képek. :) Nekem a lufis nagyon bejött. :) Néztem azt a videót is amikor sikongatnak hááááááááááttt :) mosolyogtam rendesen. :)

Vicuska szerintem rád hasonlít a csodaszép Ramika :)

Bibar-Luki annnyyira de annyira szerelmesek a képek :lol: :lol: Vasgyúró Olivér a kis törékeny Falatkájával :) Ti pedig nagyon szép kismamik vagytok!! :)

Rebe, Gabicsibe figyelünk titeket, lassan baba képekkel jöttök, addig még pocis képet nyomjatok! :)

Zsókuci drágám hajrá nyugis meló :) Féltél éjszaka? :)

Elveszett anyukák tessék írni meg képekkel bombázni :) :lol:

Mi jól vagyunk :) elkezdte mondogatni a buszt, de kis szünet kihagyással teszi hozzá a sz betűt valahogy igy bbuuuuuu ssz :lol: édesem. :) Magyaráz ezerrel de nem értem. Na a bogárra már rájöttem. Meglát egy bogarat sikongat és buuudáááááá. :)

Huncut mosoly
Kép

chesti

Sziasztok Lányok!
Köszönöm a kedves fogadtatást! Akkor várok még 2 hetet a védőnénivel!
Hogy bírják a babák ezt a vacak időt? Nálunk egész du-n esett, dörgött!
Szörnyen álmos vagyok egész nap, és megjelentek az első rosszullétek is (hányinger egész nap) :oops:

Chesti :D
Számomra annyira hihetetlen, hogy a Lencsilány már ekkora, mikor elkezdtem olvasgatni a fórumot, még pocaklakó volt!

Juci :)
Remélem a mai napotok könnyebb volt valamivel!

Rebe :)
Biztos szólt volna a dokid, ha valami gond lenne, szerintem emiatt ne aggódj!
Tudom, nem vigasztal, de a császárnak is van sok előnye, és ettől ugyanolyan jó Anyuci leszel!
adri1983

Adri, na, a rosszullétek jók!! :lol:
Hú, én is mennyit "szenvedtem" az elején..

Chesti, tényleg nagyon huncut!! Puszika!!
Új képeket rakok.
Lányok, Raminak van egy új játéka, imádja, mindenkinek ajánlom! Egész nap elvan vele! De vigyázzatok, kő drága! :D :lol:
Na, csatolom miről is van szó! Kép új kedvenc az új légycsapónk! :)

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

és még képek... Kép Kép Rami apu Kép ezek a hülye férfiak..:)

Kép

vicuska2007

Rebe, tök jó, hogy megvagytok a költözéssel! Szép lassan a helyére kerül majd minden, ezen ne izgasd magad. Csak szép öreganyósan, tudod ;)
A császár miatt ne aggódj, majd ha meglesznek az időpontjaink, egyeztethetünk, hátha pont egyszerre leszünk bent. Bár ha mindettőnknél megvárják a 38. hetet, akkor nem fog összejönni... Nálunk amúgy a fejmérete "szállt el" a srácnak, a hasa jól lemaradt. De a doki nem mondta, hogy gond lenne.

Adri, szia itt, örülök Neked! :) Én 8. hetes terhesen mentem először védőnőhöz, de talán túl lelkes voltam, nem tudom... általában később szoktak. A rosszullétek tényleg jók! Nekem csak a 5. hét tájékán kezdődtek, de ekkor még csak émelygés volt meg gyomorégés. Aztán a 9. héten jöttek rókáék. Esténként látogattak meg, és a 11. hét végefelé el is mentek. De az a két hét... hát nem sírom vissza :)

Gabi, nekünk már van gyerekorvosunk, mivel óriási szerencsénkre a párom imádott gyerekorvosa elvállalta Gábort is :) Szerintem amig mi kórházban vagyunk, a párom majd átslattyog a Kútvölgyibe és felíratja a szükséges dolgokat meg be is szerzi. Előre nem veszek semmit, szerintem... Amúgy normális esetben ott a doki, ahol a védőnői szolgálat is (legalábbis itt a II. kerületben), és a védőnővel jön ki aznap, mikor hazajön az ember a babával a kórházból.

A babás képek nagyon jók :D

Kép
elan

Adri
Üdv itt, már nem is emlékszem, mikor jelentkeztem be a védőnőhöz, de a 8-9 hét környékén valamikor.

Juci
Kitartás a fogzáshoz. Bátor csajszik, nem féltek ekkora hatalmas lufitól :oops: :D

Vicuska
Szerintem nagyon hasonlít rád Rami. Édes a kukkolós kép, és a most felrakott sapis képek is. A kődrága játék nálunk is bejön. :wink:

Lukrécia, Bibar
Szép a leendő új család, és ti anyósjelöltek is jól mutattok együtt. :lol:

Motné
Ha jól emlékszem te kérdezted a fogkrémet. Mi is sokáig csak vizes fogkefével mostuk a fogacskáit, most pedig Nenedentet(talán jól emlékszem a nevére) használunk. Ebben nincs fluorid, így nem baj, ha lenyeli, és cukor sincs benne. Krisztina csodaszép huncut kislány. Hogy van a térded?

Gombahölgy
Ügyesek vagytok, biztos kitart a tejecske. Azt mondják az okosok, ha eddig volt, akkor nem lehet gond, ha fejlődési ugrás van, többször teszed mellre, míg ismét beáll a kereslet-kínálat. De hát így is csinálod. :D Én is mindig mondtam, hogy legalább féléves koráig legyen elég önmagában, aztán meg hogy maradjon tej egy éves koráig, hogy ne kelljen tápszer, most meg már arra vagyok kíváncsi Miló meddig fog szopizni. :wink: Nagyon cuki kis úszóbajnokotok van,édes mosolygós kiskrapek.

Elan
Rossz érzés lehet, hogy nem szülhetsz normál úton, de az a legfontosabb, hogy a baba és te is biztonságban legyetek. A szemedre még jó sokáig szükséged lesz, nem szabad kockáztatni....

Lippa
Jobbulást Lillának, puszi mindkettő csajszinak.

Sharon
Nálunk nem volt durva a fogzás, nem volt nyűgösebb. Eddig. Most jön a rágó, most azért fáj neki. Mi kenegetjük dentinoxal, de hát csak háromszor lehet. Esetleg próbálkozhatsz homeopátiával, talán Share írt erről korábban. Milónak 6 hósan bújt ki az első kettő. Szeptember óta 8 foga van, most jön a 9. Ha te mennél át a picihez? Akkor legalább te is tudnál pihenni.

Zsókuci
Azért tessék pihenni is......

Rebe
Lehet, hogy még befordulnak. Igaza van Gabicsibének a méretekkel kapcsolatban, de én is mindig mindenért paráztam és utánanéztem....

Gabicsibe
Nekünk a választott gyerekorvos írta fel. Igazából a körzetbe tartózó kettő orvos közül választottunk. Nálunk egy helyen van a védőnővel.

Chesti
Nagyon szép a kis kalapos.

Mi jól vagyunk, kis nyűg van a foga miatt, de nem vészes. Miló is elkezdett beszélni,végre van anya is az apa mellett, na meg Ági is. Ezen kívül autó, tütü, tcijjag(csillag), bápi(bácsi), néni, mami, baba, mámmi, továbbra is ez a maci, jeje, na ez a kutya, be, ki, kér. Próbál mindent ismételni, amit mondok, nagyon kis édes.
Teszek fel képet, a honlapra meg tettem fel négy videót, egyiken hintázik, a másikon Rudival bohóckodik, a harmadikon kacag(apával egymást fújtuk kutyatejjel), majdnem röhögőgörcsöt kapott, gondoltam felveszem telefonnal. Másodjára már visszafogottabban kacagott. A negyediken nekem segít. :lol:

Na mennem kell, vacsorázik a kópém.
A képek
Játszótéri házikóban
Kép nagymaminál fürdés után Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
agnese

Köszi lányok a válaszokat!Utána járok kit ajánlanak az isemrősők és akkor ezt is lassan elintézem.

Vicuska
Nagyon jó játék,hpl is lehet ilyet kapni :lol: Minden pénzt megér :lol: :lol:

Chesti
Gyönyörűűűűű Niki!

Agnese
Ilyen szép szemeket :D
gabicsibe

Chesti
köszönjük :P :P reszkessetek pasik ha igy néz majd Lencsilány
rátok :wink: :wink: gyönyörüüü :P

Agnese
nagyon jólépű kiskrapek :wink: :wink: és milyen édes lehet ahogy dumál.... :wink:

Adri
az én kisbabám nyügösen birja sajna ezt az időt :cry: :cry: :cry:
neked lombik volt vagy inszem?és hányadikra sikerült?

mi mostanában átalusszuk az éjszakát,olyan jóóó,remélem a fogacskák még várnak egy kicsit hogy szusszanjak egyet :wink: :wink:

Benszikém
hol jársz??csak nem ti is elutaztatok :wink:

Lukikám
remélem ma többet alszik a kiskrapekom és tudunk beszélni :wink: :wink: séta után bekapcsolom,pusszantalak :P :P

bibar

Köszi lányok a válaszokat!
Még mindig sokat ébred éjszaka, pedig olyan jól elalszik. Biztos a fogai készülődnek. Már vettem Dentinoxot, de még nem tudom, hogyan használjam, mert Dóri cicin alszik el, szopizás közben. Ha előtte kenem be, akkor a szopizással gondolom lejön, ha meg már elaludt, akkor a kenegetésre felébredne. Ti, hogy csináltátok? Ha meg ébred éjszaka, akkor is újra cicin alszik csak el. Már egy hete nem alszok! Most jutott eszembe, hogy ha emlékeim nem csalnak, azt tanultam töriből, hogy a nácik alvásmegvonással kínozták a hadifoglyaikat....tiszta hülye vagyok. De azért nagyon csípem a kiscsajt.

Kép

Kép
sharon

CSajok!

Mikor engedtétek le a kiságyat egy fokozattal?

Judit

jucicuki

Sziasztok Lányok!
Köszönjük a jó kívánságokat, úgy tűnik hatott! :D Krisztike hétfőn kezdete a betegeskedést és péntekre szinte teljesen meggyógyult. :D Az éjszakai köhögés, hörgés teljesen megszűnt és csak az orrát kellett szívni még. A panzióban rendesek voltak, használhattuk a porszívót. Vasárnapra már semmi nyoma nem volt a vírusnak! :D
Veszprém egyszerűen fantasztikus volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Röviden: a szállás tuti volt, nagyon sok finomat ettünk, rengeteget sétáltunk a várban, kávézókban üldögéltünk, az idő csodás volt, az állatkerti séta is jól sikerült és Krisztike meg minta gyerkőc volt. Csak hát sajnos hamar elrepült!
Krisztike az állatkertben teljesen be volt zsongva. Az állatsimogatóban, kb. 20 kecske volt. Na az én lánykám rendesen terelgette őket, szóval kis kecske pásztorlány volt. Félelem érzet az semmi nem volt.
Kibújt a 13- fogacskának az egyik sarka. Ez már egy szemfogacska, hát nagyon szenved tőle szegénykém. :( Mindegyik foggal megszenvedett, de ez túl tesz mindegyiken

Jucicuki
Sajnálom, hogy Ti is és mi is csak néztünk, de nem láttunk. Lehet, hogy ha tudtam volna, hogy jöttök, akkor leszólítalak benneteket. De így csak a gyerekeket csodáltuk meg és ámultunk, hogy aznap Ti voltatok a második ikres család. Ti ott laktok a környéken?
Amúgy a képeteken szereplő szamár bekapta a lánykám ujját. Persze Kriszti nem szólt semmit hozzá, de mi nagyon megijedtünk és attól kezdett el sírni. Úgy, hogy néha nehéz megállni, hogy ne ijedjen meg a szülő!
A lufis kép annyira jó!:D :D :D
Gratula a fogacskához! De nagyon sajnálom az esti szenvedést. :( Amikor fogzás van Krisztinél, mint most akkor neki is egyenlő az étvágya a nullával.
Én sem szeretem a gyógyszereket, de amikor hetek óta minden éjszaka min. 3x felsír na akkor úgy vagyok, hogy én sem bírnám ha ennyi ideig fájna valami, főleg a fogam. Ilyenkor azért 1-1 nagyon kemény éjszakán v utána adok kúpot v Nurofent neki.
Az ecsetelő az a gyógyszertári erős, amit használtok v a Dentiox?

Luki
Nem hiszem el, hoyg egy napon születtünk! :D :D :D De jó! :D Te hány órakor jöttél a világra? Én reggel 6-kor.
Nagyon szép a szülővárosod!
Úgy sajnálom ezt a kaki dolgot! :( Remélem most már minden ki fog derülni! Ne izgul, nem lehet semmi komoly egy ilyen kiegyensúlyozott babánál!

Fiona
Jó a hintátok! :D És Bence is nagyon szép kisfiú! :D

Adri
Férjem után én is köszöntelek. Sok szeretettel várunk!
Én szívhang után jelentkeztem be a védőnőhöz. A 12. hétre kaptam időpontot. Ha jól tudom a 12. hétig meg kell csinálni az első vér és vizelet vizsgálatot. Én is állandóan álmos voltam ill. én rengeteget is aludtam! :D

Zsókuci
Úgy örülök, hogy jól vagy és minden rendben! :D :D :D
Azért tényleg tessék pihenni is!

Vicuska
Őrület, hogy Rami mennyire hasonlít Rád! :D

Gabicsibe
Nekem a védőnő azt javasolta, hogy a 30. hét után válasszam ki a dokit. Amikor elmentem a doktornéninkhez, hogy őt választom, nekem oda adta az összes receptet a fejléc kitöltése nélkül. Majd amikor Krisztina megérkezett kitöltöttük a fejléceket és Apa, amíg a kórházban voltunk kiváltotta a cuccokat.

Rebe
Örülök, hogy beköltöztettek a házikóba. Tényleg nagyon vigyázz, pihenj ezerrel! Nekem a festés után túlzásba vitt takarítási kényszerem miatt kezdett megrövidülni a méhnyakam és akkor lettem letiltva mindenről. Szóval pihi, vigyázz magatokra!

Agnese
Milán annyira jó képű! Nagyon szép kisfiú! :D :D :D
Köszi kérdésed, aranyos vagy! A térdem már egész jó. Pihentettem, ahogy tudtam és kenegettem, talán holnap el kezdek edzeni újra, csak kicsit óvatosabban. Majd lemennek a kilók, nem sietek sehova. Nem lesz mostanában fotózásom. :D
Köszi a fogkefés tippeket is. Ez az a kencefice, amihez ujjra húzható fogkefe van? És ti ezt használjátok vagy a rendes fogkefére rakjátok a krémet?

Sharon
Szerintem ezek a fogacskák lesznek. Úgy tűnik nálatok kicsit korán kezdődik. :( Kriszti is szépen elalszik, de pár óra múlva kezdődik a felsírás. valamikor 2-3 óránként, de valamikor 15 percenként. Sokszor én is amire visszavackolom magam már megint felsír és ez így megy néha éjszakákon át. Én a szopi ill. evés előtt kentem, kenem be. Így jobban is tud szopni, mert az érzékeny ínye kicsit elzsibbad és nem fáj neki annyira szopi közben sem. Szerintem kérdezz rá a dokitoknál, hogy ő milyen kúpot vagy szirupot (Panadol vagy Nurofen) javasol nektek. Nálunk szokott lenni kb. két hetente egy hajnalai nagy üvöltés, amikor nem tud visszaaludni, csak csapkodja a matracot és dobálja magát, akkor fájdalomcsillapítót adok neki és nem Dentinoxot.

Szép napot mindenkinek! Mindjárt dobok képeket is.

Kép

Kép
motné

Jucicuki
Mi akkor amikor, már Kriszti nagyon forgolódott és már kúszni is kezdett. Szerintem inkább legyen leengedve hamarabb! Soha nem lehet tudni mikor kapaszkodnak fel ezek a kis örökmozgók!

Kép

Kép
motné

Itt vannak a képek. Bocs, ha egy kicsit sok lesz belőlünk! :D

Apával, Anányával lent és fent a Tűztoronynál
Kép

Kép

Kép

Állatkert - Szerintetek, félős a lányom? Ez a szamár kapta be az ujját :D
Kép

Kép

Vicuska, itt is egy nagyon hülye pasi :D
Kép

Jó a kedvem! Lehet, hogy a sörtől?
Kép

A panzióban is volt egy medve, Kriszti nagy örömére :D
Kép

Kilátás a panzió teraszáról
Kép

Hazafelé a Balatonnál - Hol is vagyok? :D
Kép

Kép

Kép
motné

Bibar, Gabicsibe
Köszi a dicséretet a fiam nevében..

Motné
Nagyon szuper képek, a sörös utáni csúcs. :D Féktelen jókedv. Igen, az újrahúzhatós fogkefés kencefice, de rendes fogkefével használjuk. Két féle is van belőle, nagyon kicsiknek és kicsit nagyobbaknak.

Jucicuki
Mi akkor, amikor már majdnem négykézlábra állt, ez kb 5 hós korban volt. Aztán később kiderült, hogy kora volt, mert még 3 hónapig nem állt fel, de még mindig jobb korábban, mint elkésve.

Sharon
Mi is cici előtt kenjük be este, pár percet várunk és már szopizik is.

Kép

Kép
agnese

Motné, Agnese!

Köszi a tanácsokat, akkor szopi előtt fogom bekenni.
Gyönyörűek a gyerkőcök!!!

Rakok fel pár képet én is:
Kép Kép Kép

Kép

Kép
sharon

Motné

De öreg vagy,én csak délután 3-kor :wink: :lol: :lol:
Nagyon szépek a képek :D

Chesti

Lencsi álomszép mint mindig.Nem is tudok mást írni :D

Ágnese

csúcsédesek a képek,hihetetlen milyen nagyfiú már!

Sharon

aranyosak a képek :D

Bibarkám

puszika

Kép
lukrécia

Motné, Fehérváriak vagyunk.
Jók a képek!
Gyógyszertárit használunk!

Lányok, köszi a válaszokat!

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Látom, ismét a fogzás a téma. Aki hajlik a homeopátiára, azoknak ajánlom:

http://homeopatia.info.hu/index.php?lang=hu&mode=HihModSite&page=HihPgSiteMateriaMedica&category_id=227

Akinek nem lenne ideje megnyitogatni: :wink:

Vannak babák, akiket a fogak kibújása nagyon megvisel, viselkedésük megváltozik, fogékonyabbak lesznek betegségekre. Maga a fogzás helyi tünet: nyálkahártya-, ínygyulladás kíséri, a fogíny duzzanatával. Általános tünetként fokozott nyálelválasztás, az arc egyik vagy mindkét oldali pirossága, fokozott orrváladékozás, esetleg hőemelkedés, láz léphet fel. Emellett gyakran jelentkezhetnek: fülgyulladás, emésztési tünetek (hányás, hasmenés, étvágytalanság, fogyás), viselkedési zavarok (izgatottság, álmatlanság, düh), ekcéma az orcákon, kiütés a baba popsiján. A tünetek tehát nagyon változatosak!

BORAX 5 CH vagy 9 CH
5 CH napi 3-4x5 golyó, vagy 9 CH napi 3x5 golyó. Aftákkal kísért gyulladás. A fájdalmat kis érintés is kiváltja, a baba ezért nem akar szopni vagy cumizni. A fogínyen már kis érintés is erős fájdalmat vált ki.

CHAMOMILLA 15 CH és 30 CH
15 CH-ból: 5 golyó akár negyedóránként 30 CH-ból: napi 2-4x5 golyó Nyűgös, dühös, szeszélyes viselkedés jelentkezhet az egyébként kedves, jó babánál. A fájdalom hatására fokozott érzékenység, ingerlékenység, alvászavar figyelhető meg, gyakran emésztési rendellenesség, hasmenés van. A fogzás okozta fogínyfájdalmat csillapítja, ezáltal a baba nyűgösségét, rossz alvását is jelentősen javíthatja a szer. A baba arcának egyik oldala piros és meleg, a másik sápadt és hűvös lehet. A gyerek állapota javul, ha ringatják, felveszik, kocsikázni viszik.

MERCURIUS SOLUBILIS 9 CH
napi 2x5 golyó Erős nyálfolyás éjszaka, a nyelv duzzadt, lepedékes, a fogbenyomatot megtartja. A kis beteg szomjas, nyűgös, éjjel sokszor felébred. A CHAMOMILLA kiegészítő szere lehet.

PHYTOLACCA 9 CH
napi 3-4x5 golyó Fogzáskor a csecsemő erősen összeszorítja a fogínyét a fájdalom miatt.

PODOPHYLLUM 9-15 CH
minden hasmenés után 5 golyó Fogzás idején rendszeresen, leginkább reggel jelentkező hasmenés, amely bő, vizes állagú, fájdalmas, gyomorkorgással jár. A hason fekvés jólesik, de hasmenést válthat ki. Hason fekvésre enyhül a fájdalom.

PULSATILLA 15 CH
naponta 1-2x5 golyó Nyafogó, sírós, anyukájához bújó baba. Szabadban, hűvös levegőn jobban érzi magát.

Mi alapesetben Viburcol kúpot használunk. 1-1 kúrát végigcsinálunk, amikor nagyon szükséges. Nem vagyok gyógyszer párti, de, amikor a fogáttörés néhány napja van, időnként kap éjszakára Nurofen-t is, ha este már nagyon nem bír magával. Nem hinném, hogy ezzel ártok neki.
Kenegetés nálunk már nincs, mert harap. :shock: Szintén van gyógynövényes krém, ha valaki nem szeretne gyógyszert alkalmazni: Dologel a neve. Ezt gyakrabban lehet használni, mint a Dentinox-ot.

Kép
Kép
share

Share!

Harapás :lol: Dorkának vacsi után törölgettem át a fogait a kendővel, erre akkorát harapott az ujjamba, azt hittem levette a végét :shock: tegnap délután banánt evett az enyémből, frankón látszottak rajta a fognyomai :wink:

Judit

jucicuki

Gabi,
Bocsi, csak most reagálok! Ha volt valami újdonság, ezt megköszönöm, ha elküldöd! :wink:
Nekem a védőnőmnek kellett leadnom a gyerekorvos nevét, és amikor majd most nemsokára jön ki látogatni, akkor hozza a recepteket!

Chesti,
Niki gyönyörű ebben a kalapban! :D

Adri,
Nálam kb. a 10 héttől jelentkezett a rosszullét, és a 15-ig tartott. Nekem jobb volt, ha ettem egy keveset olyankor, habár nem volt egész nap, csak elvétve. Álmosnak én is mindig álmos voltam! :wink:

Vicuska,
Szépek vagytok! :wink:

Agnese,
Hihetetlenül szép kisfiú Milo! :D Ja, a porszívós videó csúcs! :D

Motné,
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, a képeken is ez látszik, Kriszti nagyon szép!

Share,
De szép hajasbabátok van! :D

Mi tegnap voltunk az utolsó 4D-n. Az egyik csajszit 2100 gr-osnak, a másikat 1900 gr-nak becsülte a gép. Képzeljétek! A nagyobbik csajszinak állítólag nagy haja van! :lol: Kíváncsi leszek! Rendben találtak amúgy mindent, ikreknek teljesen megfelelő méretekkel. 2 kép róluk:
Kép Kép

Kép
rebe
Dunaharaszti

Sziasztok Lányok!

Gyönyörűek a gyerkőcök,ha olvasni nem is mindig sikerül,de a képeket megnézem!

Sajnos nagyon kevés időm van netezni,intézem a melóhelyen a dolgokat,hogy mielőbb megkezdhessem a szabim,Mátét beirattam minap az oviba,képzeljétek autó lesz a jele.El sem hiszem most született,és már oviba megy!
Próbálkozunk a bilivel,hááát ,több kevesebb sikerrel,de remélem a nyár meghozza gyümölcsét!

Nagyon sok pusszancs mindenkinek!

Andi

Kép
taptau

Jó reggelt Lányok!
Kérdeztétek, hányadikra sikerült.
Ez úgy volt, hogy nekem endometriózisom van, IV. fokozatú, ami miatt már 3-szor műtöttek. :cry:
Kaptam 1 évig GnRh kezelést és a legutóbbi kezelés után rögtön indult a lombik, ami elsőre sikerült!!! :D
Igaz, hogy csak 2 petesejt lett az endo miatt, de mindkettő megtermékenyült szépen.
221 lett a HCG-m, így Zeke doki ikreket várt, de az első uh-on csak egy picurt látott (10 mm-es petezsák múlt kedden).
Azt mondta, a másik vagy meghalt, vagy még olyan picike, hogy nem látszódott.
Jövő kedden kiderül, akkor megyek ismét uh-ra szívhangot nézni!
adri1983

Sziasztok!

Egy kicsit eltűntem, vidéken voltunk a nagyszülőknél. Ők babáztak, én pihentem:)) Már nagyon rám/ránk fért, a 2. hónap végére kezdtem kipurcanni.
Nincs időm visszaolvasni, csak a képeket néztem, gyönyörűek a babák!
ballagyo

Sziasztok!

Adri, hú ez tök jó sikersztori! Nekem is endóm volt, 2x műtöttek, először nagyműti volt, sajna a bal petefészkem ráment, aztán lombik elött volt egy lapar, mert a jobb is cisztás volt, de az szerencsére teljesen megvan.
Szomszédasszonyomnak az 5.héten 1 petezsákot láttak a 7.héten már kettőt! :lol:

Ballagyo
, már annyiszor kértem, hogy írd meg nekem milyen vizsgálatok voltak a kávé folt miatt. Légyszi-légyszi ha lesz időd írd meg nekem akár priviben! Örülök, hogy pihiztél! Rakhatnál új képeket Somáról! :D

Kép

vicuska2007

Lányok, készen lettek a kisrucik szombatra!

Annyira édesek.

Még nem próbáltuk fel, ki akarom mosni, mert anyós dohányzik, majd teszek képet az esküvőről.

Puszi!

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Na jó rég voltam megint, de már nem is mentegetőzöm, úgyis tudjátok mi a szitu!

Csajszim alszik, ha felkelt viszem a mamához és ott lesz estig, én meg jövök haza háztartásozni meg kicsit rendbe tenni a gyerekszobát amit festünk. Apa megígérte, hogy a héten kifestjük, legkésőbb két hét múlva Jázinak költözni kell, mert még a másik szobát is ki kell festeni.
Vettünk neki egy ugrálóvárat, ami bekerül majd az új szobájába, remélem tettszeni fog neki. Állandóan megy, rámol, mászik, fogalmam sincs, hogyan fogom mellette szoptatni Kristófot. Talán az elején még érdekelni fogja a dolog, de aztán...Na majd kialakul, de egyre többet agyalok azon, mit hogyan fogok megoldani.

Tali!
Mi lenne, ha kicsit előrébb hoznánk? Mivel jónéhányan nem tudtak jönni az áprilisira és hát önző módon magamra is gondolok, hogy még én is tudjak menni és a másik három kismamira.Mit szólnátok egy június eleji talihoz.
Találtam egy eszményi helyszint, ami szabadtéri, gyönyörű, nincs kutya de van játszótér és elvileg ingyenes, de ennek utánnajárok még.Nagy parkolója van, de megközelíthető bkv-val is.Teljesen körbe van kerítve, a gyerekek nem tudnak kiszaladni az útra, a fű olyan puha mint egy matrac és olyan zöld és gondozott m int egy golfpálya. Mindenhol táblák , hogy "Fűre lépni szabad!"És hatalmas területen fekszik, gyönyörű környezetben. A múlt héten voltam ott és elállt a szavam, hogy ilyen van a környéken. Igen, szintén a 11.-ben, de remélem ez nem probléma!
Megpróbálok majd pár képet készíteni, ha legközelebb odamegyünk, és felteszem.
Szóval , ha vevők vagytok az ötletre, jelezzetek és utánnajárok a dolognak. Táblázatvezetéshez kedves Chesti-t kérném fel, én alkalmatlan vagyok az ilyesmire :oops:

Szóval várom a javaslatokat, időponttal kapcsolatban is.
Adig is puszi mindenkinek!

Kép
Kép
zuzmó

TALI: benne vagyok! :lol:
Zuzmó, június elejére nem sok időpont adódik, ha a hétvégéket nézzük. :wink:
El kellene dönteni, h akkor hétvége legyen-e, és, ha igen szombat vagy vasárnap:

SZombat Vasárnap
05. 31 vagy 06.01.
06.07. vagy 06.08.
06.14. vagy 06. 15.

Kép
Kép
share

Szabadtéri helyszín ilyen időtávlatból az időjárás miatt kicsit rázós. Viszonylag megbízható előrejelzés 5 napra előre van.

Viszont a nagyobb gyerekeknek csúcs lenne, és talán a kicsik sem sértődnek meg, ha a fűben egy pléden nézelődhetnek. :D

És egy fontos szempont: WC lehetőség, kézmosási lehetőség van-e.

Kép
Kép
share

Sziasztok!

Nagyon régen írtam, és már olvasni sem tudok napról-napra, de azért ha időm engedi, benézek hozzátok.

A gyerekek gyönyörűek, és hihetlen tempóban nőnek. Nagyon szeretem a képeket, rakjatok fel jó sokat!

Mi jól vagyunk, Ádám már hihetelen nagy, rengeteget dumál, már 5-6 szavas mondatokat is egyre többször mond. A doktornénink szerint lassan oviba kéne mennie. :lol: Közben még csak két éves lesz. A másik picikém is jól van, mostmár tudjuk, hogy kislány a meglepibabánk, elkezdődött a 27. hét. Rohan az idő. Én egyelőre dolgozok, még nem tudom meddig, május végéig tuti, de lehet, hogy maradok még júniusban is, ha a pici engedi. Majd ha már újra htb leszek, talán több időm jut a fórumozásra, és újra bekapcsolódok, mert hiányzotok. Addig is amikor tudok olvasok, és néha-néha bejelentkezem.

Mindenkinek jó egészséget és sok puszit küdlök:

Ági

Kép
agnesm

Rám minden talikor számíthattok! Nekem bármikor jó!!

Kép

vicuska2007

Zuzmo
nagyon jól hangzik,szerintem most menjünk ide,csak légyszi ne juni 7.én mert akkor dolgozik az uram,de mi mindenképpen mennénk :lol: :lol: :lol: mondjuk 14.-én???
most nincs időm visszaolvasni mert sirunk :oops: majd jövök

bibar

Bibar,
pedig 7-én vittem volna tortát. Akkor van a szülinapom. :wink: :lol:

Kép
Kép
share

Sziasztok csajszikák.

Kicsit elvagyok havazva mert a boltra is oda kell figyelni áruért kell menni közben itthon is helytállni... :roll:

Szerintem az a szerencsém hogy a Bencus végigalussza az éjszakát igy legalább akkor tudok pihenni. Bár általában éjfél előtt sosem kerülök ágyba.
Képzeljétek valószinű holnap elmegyek a nőgyógyászomhoz mert már vagy tiz tizenkét napja nem akar elmulni.És nagyon fáj a hasam is. Nekem aki 3-4 nap alatt letudom minden honapban és nem szoktam görcsölni. Nem tudom most mi történt. Azért remélem nem valami komoly!! :cry: Majd holnap este kiderül.

Azért van egy jo hirem is!!!!
Képzeljétek megvettük az új verdát!!! Nagyon nagyon klassz kis babakocsi :lol: :lol:
Majd holnap a fiammal rakunk fel képeket. Szerintem tuti!!!

A taliról annyit hogy én is szeretnék elmenni ám!!!
Mindegy mikor lesz. Bár talán jobb lenne a vasárnap!

Most megyek vasalok egy hangyányit. Kb plafonig ér :roll: :lol: :lol:

Puszi mindenkinek.

Kép
fiona66

Szerintem én már nem talizok, hanem szülök :oops: Mármint május végén-június elején, nem most rögtön ;)

Jaj képzeljétek, egy nagyon kedves kolléganőm, aki 5 héttel utánnam volt kiírva, tegnap, 29. hétre megszülte a kisfiát... 40 centi és 1200 gramm... Most nagyon szurkolok nekik, hogy ne legyen semmi baj a picurral.

Majdnem a kocsiban szült meg, mert nem voltak rendes fájásai, csak a derekát érezte kicsit, és enyhén vérzett. És miután beértek a kórházba, kb. 10 perc múlva már meg volt a kisfiú. Rossz belegondolni, mi van, ha a kocsiban történik.

De a lényeg, hogy a kilátások bíztatóak, biztosan nem lesz baj, csak nagyon sajnálom szegény szülőket, nagyon nehéz lehet nekik...

Kép
elan

Réka én is a vaterát akartam ajánlani járókaügyben. Megvettétek valamelyiket végül?

Sharon! Benedek is sokat ébred éjszakánként, de én mindig magam mellé veszem és úgy tudunk aludni. Mikor velünk alszik akkor sosem sír  Én is a fogzáshoz kötöm ezt az éjszakai ébredést és nálunk 4 hónapos korában kezdődött. Én próbáltam a Dentinoxot, de csak néha nappal kentem be neki, mikor már semmi más nem használt és akkor jó volt ráfogni, hogy jön a foga  olyankor jót nyammog rajta, és még ha nem is a foga fáj eltereli a figyelmét arról, amiért annyira nekikeseredett. Már egy hónapja látszik, hogy ott a fog az íny alatt, ott fehérlik, de még mindig nem tört át.

Gabi! Mi azt a gyerekorvost választottuk, aki helyileg a legközelebb van (nem a kijelölt „körzetit”), ő írta fel a cuccokat még a szülés előtt mikor bejelentkeztük hozzá, de kiváltani majd csak a szülés után tudod, mert a baba nevére kell. Legalább a kispapa is fontoskodhat

Bibar és Lukrécia! Gyönyörű az álompár a fotókon, és látszik, hogy dúl a láv 

Vicuska! Nálunk az újságpapír az istenkirály, csak győzzem kinntartani a szájából. Na hátha később átszokik valami műanyagra például egy légycsapóra.

Agnese! Nagyon helyes Milán.

Mi is szeretnénk menni a talira, időpontot tekintve alkalmazkodunk a többséghez. Június 13. kivételével minden nap jó, akkor kapom meg a doktorimat, amit még Benedekkel a pociban védtem a 37. héten, jó kis menet volt 

és végül egy magyar sikertörténet, remélem senkit nem érint
Őssejtbank-csőd: egyeztetnek a tárolásról
http://weborvos.hu/hirek/ossejtbank_cso ... olasrol/11
gombahölgy

Ja, akartam valami indiszkrétet kérdezni. Nektek mikor jött meg először a szülés után? Nekem még mindig semmi (5 és fél hónapja), tudom, hogy a szoptatás gátolja, de kíváncsi vagyok nálatok hogy volt ez. Fiona hogyhogy neked megjött már?
gombahölgy

Sziasztok!

A taliban én is benne vagyok. Nekem is jó kint.

Gombahölgy
Nekem szülés után 11 hónappal jött meg újra. Állítólag ha két szoptatás között nem telik el hat óra, gyakran,sokat szopik a baba, akkor nem csökken le olyan szintre a prolaktin, hogy beinduljon a peteérés.

Kép

Kép
agnese

Sziasztok!

A taliban mi is benne vagyunk! :D :D :D

Gombahölgy
Krisztina királynőm 13 hónapos volt, amikor megjött először. Azután, hogy Kriszti 1 hónapja már csak reggel és este szopizott.

Kép

Kép
motné

Sziasztok!
Most csak villám lesezk: Találtam a neten egy 140*140es iker járókát 12.000 Ft.-ért,,mi csak azért nem vesszük meg,mert lemértem, és nekünk írtó nagy lenne.
Nem állítható a magassága, Bp.II.kerület vagy Tahi ahol át lehet venni. Ha valakit érdekel privit írjon!
Egyébként mi egy 120*120-t vettünk, ez is használt, de mindösszze 7000 Ft. Ennyit szerintem nagyon megéri,igaz még nincs nálunk...kíváncsi leszek vajon nagyobb korában is ellesz-e benne Botond.

KÉPEK írtó jók!!

Fogzást nem irigylem, remélem mi még jó sokáig nem látunk fogacskát, mert így is jókat tud harapni az iníével!
no megyek,mert leesik a fejem...
puszi

Réka

Kép

Kép
rékaróka

Lányok, nekem pont ma reggel jött meg, kicsit több mint nyolc hónap után, Lili lassan három hete abbahagyta szopit, és már olyan kevés tejci van, hogy azóta Dorci is reggel szopik, este meg kifejem Lilinek.... :cry: :cry: :cry:

Fura :oops:

Tali jöhet, remélem most eljuttunk, majd előtte karanténba teszem a csajokat :lol:

Judit

jucicuki

Share
azt megünnepelhetjük a köv hétvégén is,még belefér :lol: :lol: :lol:

Gombahölgy
köszönjük a dicséretet :wink: :wink: és a te képeid miatt rákukkantottam én is a Kolpingra és júliusban ha minden igaz mi is megyünk Luki családdal karöltve :wink: :wink: :wink:

Lukikám
pusszantalak,majd hivj ha uncsizol :wink: :wink:

Ballagyó
na legalább kicsit kipinted magad,a blogodat olvasva ez már rádfért :wink: :wink:

Rebe
nagyon édesek,és a súlyuk is gyönyörü,még a 3 kilót is elérik majd :wink: :wink: :wink: ügyi vagy nagyon,csak igy tovább :wink:

bibar

Sziasztok itt az eltűnt!

Vagyok csak fogzunk ezerrel és kemény egyedül!
Alig esznek,napi 500-600 ml-t Dóri.2 hónapja 120-140 / alkalom körül evett,most ali 120.6,5kg,nem hízik egy hómnapja semmit.Balu is két hét alatt 200gr-ot hízott,mondjuk neki van tartaléka.Ja és Balu nagyon anyás lett.Ha nem lát,sikít.Csak vele kéne lennem,de van Dóri is.Nehéz.Amúgy jól vagyunk,csak hulla vagyok,mert Dóri éjjelente 2-től óránként nyöszörög.Hason alszik,de tolja az égnek a ki seggét,szeme csukva,szájában cumi és vinnyog.Ha megfordítom üvölt!Néha visszaalszik,ha nem,akkor kaja.Kicsit fárasztó!De már kinn vannnak a járókában a teraszon napozóban!Egésznap a kertben vagyunk.Ez a színemen nem látszik,mert hosszúgatyában nyomultam szombatig,úgyanis yetiben nyomtam láb ügyileg,de akkor jött a babaúszás,így a tettek mezejére léptem.m,mint az egyszeri emberke!Édesek a gyerekek és az anyukák,meg a pocaklakók.

Majd jövök még

Nem tudok visszaolvasni,csak képeket nézegette
Vendég

hahó!

Látom nagy a támogatottság tali ügyben. Örülök. Elkezdek utánna kérdezni és a biztonság kedvéért találjunk ki egy esőnapot. Vagy egy fedett opciót arra az esetre , ha vacak az idő. Én a május 31 v júni 1 mellett vagyok.
Illetve, hogy hétköznap vagy hétvége legyen? Bár az apák miatt akik szerencsére szép számmal szoktak jönni, talán inkább a hétvége a jó.

Share!
WC! Nagyon igényes szerintem. Minden elég új, remélem addig sem romlik a színvonal.

Azért is szeretném ha minnél hamarabb lenne a tali, mert gyanús nekem is, hogy készülődik a fiacskám. Ma töltöm a 33. hetet és három napja Reni nélkül alszom, ami nagyon jó, viszont azt is jelenti, hogy leszállt a hasam. Szóval attól tartok, hogy 3-4 hét múlva elképzelhető valami akció.

Na megyek is mert mosni kéne, megint hegyekben áll a szennyes és lassan Kristóf motyóját is össze kell készíteni.

Kép
Kép
zuzmó

hahó!

Látom nagy a támogatottság tali ügyben. Örülök. Elkezdek utánna kérdezni és a biztonság kedvéért találjunk ki egy esőnapot. Vagy egy fedett opciót arra az esetre , ha vacak az idő. Én a május 31 v júni 1 mellett vagyok.
Illetve, hogy hétköznap vagy hétvége legyen? Bár az apák miatt akik szerencsére szép számmal szoktak jönni, talán inkább a hétvége a jó.

Share!
WC! Nagyon igényes szerintem. Minden elég új, remélem addig sem romlik a színvonal.

Azért is szeretném ha minnél hamarabb lenne a tali, mert gyanús nekem is, hogy készülődik a fiacskám. Ma töltöm a 33. hetet és három napja Reni nélkül alszom, ami nagyon jó, viszont azt is jelenti, hogy leszállt a hasam. Szóval attól tartok, hogy 3-4 hét múlva elképzelhető valami akció.

Na megyek is mert mosni kéne, megint hegyekben áll a szennyes és lassan Kristóf motyóját is össze kell készíteni.

Kép
Kép
zuzmó

Bocsi!
Kétszer ment el. Kicsit lassú ma a bnet.

Kép
Kép
zuzmó

Hali

szuper ötlet a tali.Nekem a 14-es hétvége lenne jó,mert akkor tuti itthon vagyunk.

Kép
lukrécia

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?