Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!

Ciripke: Te aztán nem vagy semmi hallod. Hordozókendőben füvetnyírni :shock: Kicsit dobhatnál erre nekem a lazaságodból.
(Bakker, Ádi most meg a szegélylécet nyalogatja)
Timi: nem tudok már mit mondani. Pedig annyira szeretnék segíteni.

Jutta: Dorka diéta hozott eredményt?
BETEGEKNEK MIELÖBBI JOBBULÁST!!!
Móni: jóvan, csak érdekelt, hogy szól az ünneplés egy gáláns és figyelmes férjel az oldaladon :wink:
Zsu: Prücsi írta a chamomillát. Nem próbálod meg, hátha inkább fog lesz a nyugtalanság mögött?
Bocs, hogy csak ennyi, de szétmegy a fejem, Ádit 3 másodpercenként odébb kell vinni és a szókincsem is a NEMSZABADRA redukálódott. Egyébként az ő szókincse meg bővült a nenene, te, de kifejezésekkel. A nenene-t tényleg akkor használja, ha nem tetszik neki vmi.
Na lépek ebédet készíteni neki. Tegnap együtt falatoztuk a héjában sült krumplit. Csodálkoztam, hogy bejön neki. Ennek örömére azt kap ma almával.

Kép
Kép
gabcii

Móni dobjad! És akinek tuti receptje van, rakja föl!

Babakeksz, savanyított tejtermék: Ádi a Danoninót már kapja. Nagyon bejön neki. Babakekszből a 6hósat eszegeti. Kb akkora sikere van, mint a kenyér héjnak. Nyálzik tőle ezerrel, fintorog, de rágcsálja szorgalmasan.
Na el :arrow:

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Minden baba, anya apa nagyon helyes! :)

Prücsi: Hogy-hogy bébiőrzőt nézegetsz? Ábel még veletek alszik?

Én még mindig nem tudom, hogy külön rakjam-e. Mindenki azt mondja hogy meghallanám, na de ha nézem a tévét hangosan (mert most olyan halk, hogy alig haljuk) akkor tuti nem hallom ha nyögdécsel.
Kinek van külön szobába a kicsi? Na de bébiőrző nélkül!!!!!!!!!!

Andi: Már azt hittem sose írod meg a kölespépet. Én köles golyót vettem, szerintem azt is lehet. Csak el kell áztatni és turmix.

Gabci: Ne aggódj az én Ádámom se nagyon szereti ha rászólok.
Először abbahagyja, aztán visszasompordál, és ha eréjesen rászólok, akkor még sírni is tud könny nélkül.

A komppal úgy közlekedik, mintha mindig ezt tanulta volna. A küszöbökön ugrat, hát besz....ás.

Fürdés: Nektek is eszik a gyerkőcök a habot, meg a vizet? Aztán meg prüsszköl!

Kép

Kép
ádibaba

Ági, nálunk külön alszanak az ikrek. bébiőr és légzésfigyelő sosem volt. meredek, mi? kölespépet már többször felraktam :P

Móni, jöjjenek a receptek (úgyis megyünk boltba sétálni). :D

én már próbálkoztam kölesgolyóval, de ezek a gyerekek nem akarnak rágni. fogdossák a kis izzadt kezükkel a golyókat, és ennyi. aztán elhajítják. slussz :? mást meg még nem adtam, szilárdat úgy értem.

joghurt: miért nem sima joghurtot adtok? azt nem komálják? én azzal kezdem majd, meg friss gyümölccsel, asszem.

Gabcii, kitartás (könnyen dumálok, nálunk épp szunya van 8) )

Kép
an°°di

Sziasztok!

Vagyok én is, csak főleg olvasgatok :lol: Nálunk semmi izgi nincsen :wink: De nyüszi az van!!! Majdhogynem egész napos! Most pl a lábamat eszi és nyíg!!! :roll:

Sima joghurtot már lehet adni? És adtam már egy kis babakekszet (bár én már többet ettem belőle mint V.)

Nálunk a szomszéd szobában van Vilkó, és nincs babaőr, vagy mi. Már azt is meghallom, ha gyorsabban veszi a levegőt. Jó a radarom, ha épp nem vagyok dög fáradt. De előbb-utóbb meghallom :lol:

Nyaralás vállalati üdülőben :wink: Kenesén! Vasárnap koncert, júniusban Balaton Sound, szombaton csajos délután, V-re a férjem vigyáz, na, azért mégiscsak történik vmi :wink:

Receptek jöjjenek csak! Bár én a gmélen nem találtam a táblát.
Pápuszi :arrow:

KépKép
1macsek

pár kép:

Kép Kép Kép

KépKép
1macsek

mielőtt kipróbálom a húslevest az ikreken

Macsek, ez a Vilmos egyre krapekosabb! hátha még a haja is beindul! :wink: a guglin meg fönn vannak dokumentumok, oda kattints.

na, el
jóétvágyat
:arrow:

Kép
an°°di

Andi: kitartok én. (mér, úgy tűnik, mintha készen lennék?). Csak néha dobom el az agyam, utánna meg annyira bánt a lelkiismeretem, milyen türelmetlen vagyok. :?
Az ebédemnek sikere volt! Most először nem ment a kukába amit Ádinak főztem :D . Viszont roppant undorító íze van a krumpli-alma kombinációnak. Az üveges bébikajához köze sincs. Remélem azért nem csaptam el a gyerek gyomrát vele...
Macsek: hűűha, jó kis progik. Vilkó meg nagyon sokat változott. ÉÉÉdi!
Dévényeztek még?
Ádibaba: nálunk (is) külön szobában alszik Ádi bébiőr és mostmár légzésfigyelő nélkül. Mondjuk nálunk egymásból nyíló szobák vannak (amit tök utáltam, mostanra meg praktrikussá vált)

Kép
Kép
gabcii

Gabcii, testedzésnek nem utolsó!

én is gondolkozom a joghurton.

dobjak egy receptet? magyaros ujkrumpli (még régiből, mert smucig vagyok)
pucolt krumplit kis kockára vágom, vagy nagyon apró ujrumplit veszek (azt nem pucolom), tepsibe rakom pici olaj, pici víz, fólia alatt megpárolom
Közben olajon (vegi verzió) vagy kisütött szalonna zsírján megdinsztelek 2 hagymát, 3 fokhagymát. mikor puha a krumpli ezt rárakom meg a szalonnapörcöt is (ha van) és sütöm még, hogy megpiruljon. ha kész megszórom pirospaprikával, borssal, petrezselyemmel. hagymás, paprikás ubisalival, nyami.

Csajok! én semmit nem főzök a Marcinak, egy lusta dög vagyok! :oops: a múltkor is főztem egy vagon húslevest, de senki nem szereti, akkor minek. Marcinak?
Azonkívül túl vagyok ezen az illúzión, hogy pepecselek egy órát 1 dl kaja miatt?

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Nem is mondtam, hétfő óta nem szoptatok.

Macsek, utolsó képen olyan Vilko, mint Bruce Willis :lol: Tényleg nagyon kis hapsis!

Danoninoban semmi adalékanyag nincs???

Mi még együtt alszunk Pankával, nem tudok tőle elszakadni éjszakára sem :oops: A bébiőrt nappal használom.

Ciripke, tényleg gáz a főzelék pepecselés, ráadásul nálunk általában az van, hogy pepecselek egy órát, aztán eszik Panka 2 kanállal, és öklendezik tőle.
Gyümit se csinálsz frisset? Én most azt igen, és azt szerencsére megeszi.

Akkor glutén már mehet? Nálunk a védőnő azt mondta, hogy csak 1 éves kor után!

Ha ennyien mondjátok, hogy nyügik a gyerekek, akkor lehet, hogy Panka se a hasa miatt nyügi, csak álalános nyűgösség van? :roll: Tesztelem akkor még pár napot.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

"Illúzió a pepecselés"? Illúzió minden! :lol: És van egy csomó más kaja is, amivel elbütykölök egy fél vagy akár egy egész napot...és megesszük! Engem nem zavar! Ha van rá időm, miért ne...
Csajok! Janka néha hogy cifrázza a pukizást! És utána meg rötyög!
Zöldfűszeres túró
A túrót összetörjük, tejföllel/tejszínnel simára keverjük. (Vagy eleve olyan krémtúrót veszünk :lol: )
Aztán ízlés szerint rakunk bele:
snidlinget, újhagymát, fokhagymát, bazsalikomot, petrezselyemzöldet, piros húsú paprikát, egy pici őrölt pirospaprikát (keveset, nem körözött), só, fehérbors, olívaolaj...
Lehet enni grissinivel, chipssel, pirítóssal. Nagy társasággal... kettesben...előételnek, könnyű vacsorának...
"Salzburgi" galuska (gyorsan)
piskótalap, összedarabolni mindenféle darabokra, vaníliapudinggal leönteni (nem sajnálni!), lapmandulával és mazsolával meghinteni és a lényeg! cukrozott fahéjjal megszórni!
Ugye mást nem ígértem...
Megyek, mert csemete akkorákat nyög... tele lesz a pelus... aztán kertészkedünk, hintázunk, alvás kinn...
Majd!

Kép
ermoni

Sziasztok!!!!

Teljesen levagyok maradva!! :oops: :oops:
Csinálják nálunk a panelprogramot és múlt héten végig anyukáméknál voltunk és megyünk is vissza mert kibirhatatlan zaj van itt!!! :evil:

Megkérhetnétek titeket,hogy leirnátok nekem kinek,mit eszik már a babája??
Biztos folyamatosan irtok róla,de képtelenség visszaolvasnom!!
Érdekelne a napi menü,hányszor adtok egy héten sajtot,tejszint??
Adtok-e már kenyeret??Ha igen mivel??
Egyszóval minden érdekelne,hogy miket adtok,mikor,hányszor...stb!! :oops:

Előre is nagyon köszönöm!!!!

Képzeljétek az én tündéri Mollikám egy orditós baba lett!!! :roll:
Rengeteget sir...nagyon kiboritó!!Főleg hogy nem tudom az okát!!
Még mindig nincs foga...lehet az is a baj....jajj nem tudom!!
De tiszta ideg vagyok és szegény Melire kiabálok.... :oops: :oops:
Utálom magam ilyenkor!!

ancsi26

Sziasztok!!!!

Teljesen levagyok maradva!! :oops: :oops:
Csinálják nálunk a panelprogramot és múlt héten végig anyukáméknál voltunk és megyünk is vissza mert kibirhatatlan zaj van itt!!! :evil:

Megkérhetnétek titeket,hogy leirnátok nekem kinek,mit eszik már a babája??
Biztos folyamatosan irtok róla,de képtelenség visszaolvasnom!!
Érdekelne a napi menü,hányszor adtok egy héten sajtot,tejszint??
Adtok-e már kenyeret??Ha igen mivel??
Egyszóval minden érdekelne,hogy miket adtok,mikor,hányszor...stb!! :oops:

Előre is nagyon köszönöm!!!!

Képzeljétek az én tündéri Mollikám egy orditós baba lett!!! :roll:
Rengeteget sir...nagyon kiboritó!!Főleg hogy nem tudom az okát!!
Még mindig nincs foga...lehet az is a baj....jajj nem tudom!!
De tiszta ideg vagyok és szegény Melire kiabálok.... :oops: :oops:
Utálom magam ilyenkor!!

ancsi26

Ancsi: jajjj, panelprogram . Nem irigyellek érte!
Ádi 2x eszik kanalasat 1 nap. Ebéd (2.étkezésre) főzelék, uzsonna (4.étkezés) gyümölcs. Majdnem minden nap húsos főzeléket eszik.
Tejtermékek közül a Danoninót eszi uszira, ilyenkor kevesebb kevés gyümit is kap hozzá, de ezt csak akkor kapja, mikor úgy gondolom, szal nincs rendszer, hányszor 1 héten.
Tényleg csajok!
Hányszor kéne tejterméket enniük ?
Babakekszet és kenyérhéjat meg 2 étkezés között, ebben sincs rendszer mikor és hányszor.
Még mindig nem kap darabosabb főzeléket.
Nem vagy vele kisegítve, de a babák nagyrésze nyűgi mostanság.
Nálunk nem sírás, hanem hiszti van.

Kép
Kép
gabcii

Zsu: miért nem szoptatsz?
Glutént elvileg 6 hós kortól lehet, aztán mindenki maga dönti el, mikor adja (mint minden mást is ugye)

Egész nap fáj a fejem. Qva idő :evil:

Kép
Kép
gabcii

Ahoj!

Csajok, Dorka lassan kint nem alszik, csak bent!! :shock: :shock:

Ha ezt nekem 2-3 hónapja vki mondja, körberöhögöm!

Ja és a 3. ill 4. fogunk után szerintem még 2 felül és lehet hogy 2 alul is jön, ahhoz képest, hogy egy hónapja még egy sem volt... :shock: :shock: :shock:

Timi, az allergia, asztma, nátha! MONNYON LE!

Gabcii, hiszti az van, lesz is! Én lassan a berakom a járókába módszert fogom tesztelni...

Ja és a hasa jobb, a náthája (2 hónapja szürcsög, csak nem jön semmi) jön kifel, a csipássága csökken... antibgyó hiányzott??? :shock: :shock: :shock:

Jutta

KépKép
jutta

GAbci: Babakekszet meg kenyérhéjat! Hát ez a mondtat jó volt. Mármint mintha nem lenne mit enni?! :lol: Na mindegy jót rötyögtem!

Én nem merem neki odaadni a babakekszet, olyan kemény, nem is olvad. Inkább én babapiskótát adok. Azt jól szét tudja majszolni.

Ancsi:KAJA:
reggel cici, délbe főzi, 3-kor cici, 6-kor főzi, 9-kor cici
Cicizés után már mostanában adok valami gyümit, babapiskóta mert szerintem kevés a tejem.

Kép

Kép
ádibaba

Jutta: Akkor jól beindultak a fogak. Ádámnak még mindig kettő van alul és semmi több.
Ja és ez a kettő szuperul nő :shock: Szegényke milyen szuperul fog kinézni. Még jó, hogy nem felül jött ki előbb mert akkor olyan lenne mint egy kisnyuszi. :D

Kép

Kép
ádibaba

Szasztok!

Vilko kész nagyfiú!!! :lol:

Hiszti ajjaj!

Kajcsi: reggel táp, tizórai desszert, ebéd bébiétel, húsos vagy sima főzi!( ja ma nem volt elég egy üveg bébikaja)
uzsi tejpép, vacsi táp!

Kép

Kép
mogyoland

Zsu! és hogy volt? egyszer csak nem?

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Ádibaba (Ági ugyeee?): nyugodtan add Ádidnak a babakekszet. Nagyon szépen elolvad a szájukban. A 6 hótól adható puhább.
Jóvan, akkor kiflicsücsköt is írhattam volna, kenyérhéj helyett, de én azt adom. Jaja, nincs mit enni, szegény Ádikám ezért kap babakekszet( 600pénzér). :P :D
Jutta: most akkor hol és hány foga van kint Dorkának? Bocsi, de belekeveredtem. Egyébként nagyon belehúzott a kiscsaj!

Kép
Kép
gabcii

Ancsi, mennyi idő van a két csajszi között? jól számol a vonalzód? :shock: :lol: :roll:

szenvednek a gyerkőcök az elalvással. naponta 3szor ez megy. pedig régebben ezzel nem volt semmi gond, most meg Petra félig ébren térdel és fogja a kiságy rácsait. nem értem, komolyan...

Kép
an°°di

Ági, a kekszes sütit szeretném megcsinálni. Azt írod a receptben, hogy tepsiben készíted. Amikor tálalod, hogyan szeded ki a mély tepsiből? Már nem emlészem, egy adag süti az egy keksznyi? Vagy a végén annyira összeáll az alján a keksz, hogy vágni lehet a sütit?

Bocsánat h most nem írok mást...

KépKép
kertikiri

hali!

Andi, nálunk is eddig bealvás volt este, erre most... nyüszi, amikor jövök ki! De még csak nyüszi! így kijövök, remélem nem lesz később hiszti! De MOST kell résen lennünk, bár nehéz mert én pl soha sem tudom, hogy mikor csak hiszti, és mikor fáj vmije.. :roll:

Zsu, neked meg annyit akartam írni, hogy nálatok lehet, hogy a tejallergia miatt mondta a védőnő, hogy 1 év felett menjen a glutén. Mert ha 1 vmire allergiás vki, akkor a többivel is óvatosabbnak kell lenni! Ja és ha Normaflore kell a boldogsághoz, akkor én a Te helyedben vagy 1-2 hónapig adnám és nem kísérleteznék! Ezen aztán ne aggódj, az csak "jó baci" ami építi a bélflóráját, nem gyógyszer és nem fog hozzászokni, csak segít a pocijának egyenesbe keverednie!

Jutta

KépKép
jutta

Esztella is a fogatlanok táborát erősíti.

Ma már tűrhető határokon belül volt a hiszti, séta közben, otthon láttam,hogy telepakolta a pelust, az lehetett a baj.

Ciripke, pont most akartam írni, hogy hova tűnt Ciripke???

Zsu, hogy maradt abba szopi? Szerintem adjál neki Normaflore-t, ha ez kell a boldogsághoz.

Jutta, hát lehet, hogy tényleg valami baci garázdálkodott keresztbe-kasul. :(

Csajok, nekem ne receptet dobjatok, hanem valami kaját!!! :P

Macsek, Vilkó gyönyörű!!! Több haja van, mint Esztinek, úgyhogy ne hagyd magad cinkelni! :lol:

Kriszt, kicsit elfoglalt lehetsz... :wink:

Kép
waterlilly

Ja és kaja Ancsinak:

Reggeli tápi (200 ml)
Tízórai gyümi (1 alma vagy 1 banán, de Dorka 2-t is megenne)
Ebéd főzi (150-200 ml) még hús nélkül, de majd hús is jön, ha kicsit jobb a pocija)
Uzsi gyümi Sinlaccal (kb 150 ml)
Vacsi tápi (200 ml)

Dorka bármiből megenne többet is, de egyrészt dagiiii, másrészt hasfájós tehát még nem kap többet.

A pépes kaják után kap teát (a vizet nem issza meg :roll: ).

Jutta

KépKép
jutta

Ancsi, kajcsi:
- reggeli: szopi
- tízórai: gyümi (1 üveg, v ha pepecselek, akkor 1-1,5 alma)
- ebéd: szopi + főzelék (1 üvegnyi mennyiség, a maradék megy a vacsihoz)
- uzsonna: szopi (de ez sokszor össezcsúszik a vacsival időileg)
- vacsora: 1 üvegnyi főzelék
- fürdés után: szopi

És, h miket eszik Ábel: alma, körte, banán, őszib, sütőtök, cékla, krumpli, zborsó, zbab, brokkoli, spenót (ezt még csak egyszer próbáltam, Hippest), répa (ezt magában nem eszi, csak más zöldségekkel, pl a brokkolival), csirkehusi, paradicsomos krumpli (ezt még csak bébiételben adtam)

Macsek, mi is Kenese, céges üdülő...igaz, nem nyáron, hanem most Pünkösdkor. Te, mi nem egy helyre járunk? :wink:
Vili Fog nagyon édi!

Andi, Ábel hívta ám Hubát, elérte? Mert nálunk ma is kijött egy fogacska. De nem az elsejei alsó párja, hanem egy fölül. Így most egy lent, egy fönt 8)
És engem is követ ez a kis imposztorka mindenhová, meg a lábamba kapaszkodva feláll. És nagyon méltatlankodik (panaszkodik, sikongat), hogy gyorsabban megyek mint ő, és nem várom meg :lol:

Móni, a gmailre is felrakod a recepteket? Vagy már fent is van?

Benedek jól belehúzott ebbe a betegségbe. Ma visszamentünk a dokinénihez, mert annyira viszket és fáj az ínye, h jobb, ha megmutatom. Egyszer már volt afta aszájába, egy ilyen vírusfertőzés után, akkor majdnem a Lászlóban kötöttünk ki, mert ha egy falatot evett, akkor rögtön szájzárat kapott és szó szerint 3,4 óráig nem volt hajlandó kinyitni a száját, tehát nem ivott, nem evett, majdnem kiszáradt szegénykém. Most meg nagyon meg kéne péntekig gyógyulnia, merthát Kenesére mennénk...

Dokinénit kérdeztem a tejtermékekről. Mivel nálunk volt korábban ekcémás tünet Ábelnél, ezért nem javasolta az elkezdését, inkább majd pár hónap múlva, úgy 10 hónaposan. Szóval mi nem. Viszont ma Apa banánt evett, Ábel meg kinézte a kezéből, így egy picit kapott, falta rendesen. Amúgy a banán meg keresztallergiát okozhat, azaz felerősíti a parlagfű allergiás hatását.

Zsu, én tuti adnám tovább a Normaflore-t Kistündérnek. Doki mit mond?

Lányok, a félévesek még nem hisztiznek!!!!! Majd 2 évesen nézzétek meg! Visszasírjuk majd a mostani nyüsziket! Igaz Timi?
Most még általában azért nyüsziznek, mert valami bajuk van: éhesek, sokat ettek, fáj a poci, fáradtak, jön a foguk, kakis a pelus, melegük van, fáznak, szomjasak, vagy csak anyára vágynak egy kicsit. És mivel nem tudják elmondani, hát így jeleznek. De amikor majd földhöz vágják magukat azt üvöltve, h : "Nem akarom, nem akarom!", vagy "De akkor is akarom, akkor is akarom!" és ez megy sok-sok percen keresztül, na, az a hiszti! :roll:

Holnap (vagyis ma) szerelik a gépünket, ha eltűnnék, akkor nem jött össze...

KépKép
KépKép
prücsi

Prücsi: ha magenta színű T van a bejáratnál petúniákból ( :shock: ), akkor egy helyre megyünk :wink:
Timi & Móni: (utólag is) Isten éltessen Titeket!!!! :lol:
Zsu: Bruce Willis :lol: :lol:
Anett: hát nem kell sokat fodrászkodnunk a bébikkel, az biztos :wink:
Kiri: képzeld, próbáltam lenevelni Vilkót az éjszakai szopiról, cumival, ringatással... Hatalmas ordítás lett az eredménye!!! Szóval ha neked sikerül vmi, majd írd meg, jó? Mert a Suttogó szerint cumi, oszt kész, de nem működik!!!
Andi: a kis KingKong :lol: ezt a joghurt ügyet fejtsd ki nekem! Hogy mikortól adod, és milyet. Köcc!

kaja nálunk:
reggel szopi+tápi(max 50ml :cry: )
tízórai: gyümi
ebéd:zöldség+gyümi
uzsi: maradék zöldség+gyümi
vacsi:pép + gyümi
este szopi

Szóval 4-szer eszik kanalasat, mert a tápi, szopi nem érdekli már annyira. Napközben még szoptatok amikor eszembe jut (ha eszembe jut), mert kaja után rögtön nem akar. És nem iszik semmit! Ha vizet adok neki, vagy teát, összeszorítja a száját! Szerintem nagyon keveset iszik. Szerintetek fog inni, ha szomjas lesz? Vagy mi? :roll: És kinek menniyt iszik a csemetéje?

Pá, megyek pepecselni (nekem max 30 perc, nem cifrázom, és még motyogatógép sincs)
:arrow: [/b]

KépKép
1macsek

Sziasztok!

Nos, ismét esélyem sincs mindenre reagálni. Nálunk is jól (azaz főleg munkával) telt a 4 nap szokás szerint, dehát evvan. Nekem ugye már volt ovis anyák napi műsor is, hát szerintem azt nem lehet bőgés nélkül kibírni. A végén minden gyerek odament az anyukájához a virággal, és akkor is mondtak egy kis verset...no, ott nagyon vissza kellet tartanom a könnyeimet, hogy szegény gyerek ne ijedjen meg annyira. De ügyi volt, és mondta is utána, hogy látta, hogy sírok, de tudja, hogy ez az örömtől van...Kis okos.

Képzeld, Móni, a legnagyobb meglepetésemre Botinak a múlt hét valamelyik napján kibújt az első foga! Én nem is néztem, abszolút nem számítottam rá, mivel a két "nagynak" olyan későn jött. Egyszer csak szopi után láttam, hogy ott van egy csík, odanyúltam, és éreztem is, hogy kint is van, így aztán a pontos napját nem is tudom a kibújásnak. :oops: (Ne utáljatok!) No, mindenkinek ilyen könnyű fogzást kívánok: éjszaka nem volt ébredés, nappal sem volt extra nyűgös. És mindenkinek nyugi, akinek a babájának még nincs foga, már többször írtam, hogy Rékának 1 évesen jött az első, és minden foga úgy jött, hogy szinte észre sem vettük, csak ha belenéztünk a szájába, láttuk, hogy már megint van újabb! Úgyhogy semmi gond, ha még nincs fog!!!

Mindenkinek (Prücsi, Kati) jobbulást, aki beteg!!!! Tényleg Kat?????????
Timi! Nektek mindig megy a drukk és a sok gyógypuszi!!! Tényleg legyen már vége!!!!

Jolka! Tőled akartam kérdezni, hogy Nyháza melyik részére költöztök?

Többiek! Nagyon jók a képek, amik az elmúlt oldalakon voltak! Macsek, Vilkó tényleg egész sokat változott!
Edit! Szuper a verseny eredmény és a kép is tetszett! Ja, és képzeld, mi a férjemmel Gyulán a vár tövében jöttünk össze (még 1991-ben, 16 évesen, úh, de rég volt), úgyhogy az a város azóta a szívem csücske! :lol:

Bocs, ha mindenkire nem reagáltam, de 1 hét alatt sokminden volt.

Ja, Ancsi! Nálunk (6 hónaposan kezdtük a hozzátápit): tízóraira van gyümi (alma barackkal, körtével, meggyel), ebédre főzelék (egyelőre még hús nélkül), most tervezem a vacsi főzelék bevezetését, a többi szopi.

Szép napot!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Sziasztok!

Timi!
Nálunk egyelőre nincs különbség a két gyerkőc között a nagyiknál. Azzal foglalkoznak, aki éppen szabad. Nálunk inkább Manó választ kedvencet...Papcival nagyon megértik egymást a műhelyben. :D
Gyógyszer, biztos mondta neked is a doki. pl. Mi nem egyszerrre adjuk oda nekik, ha betegek. antit és hasonlóakat, 17 óráig, mert pörgetnek, majd később kb. 18-19 óra között kapja a calciumust (eztán lelasítja őket), fenistilt.... Próbáld így, ha még nem tetted. Tudom, hogy nagyon ellenzitek, a germicid c-t, de ha lázas, és nagyon nyűgös, akkor miért ne, neked és nekei is jó... Nem olyan nyugtató van benne, mint nekünk felnőtteknek, ezt nem szokja meg, gondolom, hisz nálunk nincs szükség rá.

Nálam is van Ákosnak nyafis pillanatai, ilyenkor bele a kompa, és jön utánam. Probáljatok neki új érdekes játékot adni. pl. üres m.ü üvegre szalagot kötni, Manó nálam imádta. Vagy valami konyhai eszközt, ami nem veszélyes. Szerencsére nálunk elég, ha látja Manót Ákos, ritka nyugodt baba.

Andi!
Még nem tudtuk eldönteni milyen a szeme Ákosnak, hangulat szeme van mint nekem. Bár neki időjárás függő. Ha borult szürke, a süt a nap, kék. :)

Vilko nagyon helyes a képen.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Ja, igen! Timi és Móni! Utólag is boldog névnapot/ szülinapot/ házassági évfordulót! Gondoltam én is Rátok, amikor a naptárban láttam a neveket, de esélyem sem volt ideülni! Szal minden szépet és jót!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Sziasztok!

Úgy látom a kajálás szinte mindenkinél egyformán zajlik.
Nálunk:
reggeli:szopi
ebéd:1 üveg főzi
uzsi:szopi
vacsi:1 üveg amit találok de mindíg gyümis cucc.
fél 9-kor pedig elalvós szopi, ezt nagyon-nagyon igényli. Hisztizik érte! Annyira imádom, ahogy elkezdi szeme fennakad, lábai megmerevednek a gyönyörűségtől.
:lol:

Macsek, én is akartam írni, hogy nagyon édes a kis Vilkó!! De elöttem még mindíg az útleveles kép lebeg! :lol:

Móni, nem raknál fel Jankáról képet?

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

És egy friss kép Botiról, éppen Rékára nevet a hintában.

Kép

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Na, az elvek és gyerekek. Nálunk a nagy nyüszire néha bevetem az egyszervolt.hu-t, és animációkat nézünk... Körömvágásra is jó.

Bea: 3 gyerekkel fel vagy mentve a minden részletre kiterjedő visszaolvasás alól :lol: de jönni/írni kell :lol: :lol: :wink:

Na pá, lépek turiba! :arrow:

KépKép
1macsek

Hahó!
Voltunk 2. meningo oltáson, egész hősiesen viselkedett a csaj, csak a szúrásnál sirt.
67 cm és 7850 gr.
Glutént nem adhatok neki a tejallergiája miatt :? (hajlamos lehet más allergiákra is).
Rizst kell neki adni és rizspépet, már fő is a rizs :D

Jutta, én azt hittem, a 3. és 4. fogak csak később jönnek :shock:
Na végre egy kis általános javulás, reméljük ez már maradandó!

Gabci, nálatok nincs tizórai, hogy a 2. evésre ebédet kap Ádi? 3. evésre mit adsz?

Szopi: már csak reggel szoptattam a végén, aztán úgy éreztem, hogy nem sok van, szóval egyik nap már nem szoptattam, és reggelire megittam egy nagy tejeskávét :D Jó volt, hogy igy szép fokozatosan álltunk le a szopival, mert nem okozott lelki problémát és Panka se hiányolja.

Normaflore-ra azt mondta a dokinő, hogy nem csinál szerinte semmit, de ha szerintem jó, akkor adjam. Szóval mivel Ti is megszavaztátok kicsi Pankámnak, ezért adom neki :wink:

Prücsi, Benedeknek sok-sok gyógypuszit, és remélem a kis kiruccanásotokra már egészséges lesz!!!

Bea, Botikának gratula a fogacskához!
Anyáknapja, hát én már attól könnyeztem, hogy a szomszéd elmesélte, hogy hogy zajlott az anyák napja és ő hogy sirt :D
Boti nagyon édes a hintában! Panka is ilyet kapott a nagyapjától, akkorákat sikongatott benne! Látom Botinak is tetszik!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

sziasztok
épp felmosás kellős közepén pihenek kicsit

Zsu, ha nincs semmi a normaflore-ban, akkor miért árulják a gyógyszertárban? :shock: 8) :roll: mindegy, ha jó Pankának, azt csinálsz vele, amit akarsz :wink: :lol: de azért a dokinő... na, délután megkérdem a miénket.. csak kíváncsiságból. ha már megyünk...

banán: mi is ettünk/haraptunk egyet tegnap délután. Petra élvezte az új evésélményt. Huba inkább játszadozott. és mostanában akkorákat zuhan térdelésből, de eddig mindketten bírják a strapát.

ivás: nekem sem tetszik, h keveset isznak. a teát Huba még csak-csak, de Petra nagyon ritkán. sztem a cumisübveggel van a gond (megint :? ), így pohárból (aventes kupak ismét) próbálok itatni. Petra a tízórai után ivott is, Huba kicsit nyammogott, de nyelt is. muszáj, mert a nayg melegben kell a folyadék. amúgy is az ebéd/kaja utáni arcmosáskor vettem észre, h nyaldossák a vizet a szájukról. akkor már inkább forralt vizet.

főzés: lassan próbálok együtt főzni nekik és magunknak. így mi krumplifőzeléket eszünk (évek óta nem ettem sztem), ők pedig krumplit a húslevesből csirkemellel, és egy kis meggyel megspékelve.

mindenki kis betegnek gyors jobbulást!

még talán jövök, bár ugye ma doki, jön anyukám is...
szép nyüszimentes napot!

Kép
an°°di

Na, csak bekukk.

Ivás. Benedek nagyon keveset ivott anno, mivel szopizott, így a cumisüveget el sem fogadta. Vettem vagy 10-féle itatót, mire rátaláltunk arra az egyre, amiből hajlandó volt inni, de csak módjával akkor is. Ábel sem egy nagy ivó, de ő legalább nem válogat az itatókban. Dokinéni szerint szopizós babáknál gyakori ez a nem ivás. Nem szopizósaknál meg gyereke válogatja... Nyáron kell erőltetni inkább majd a nagy melegben.

Bakker, Macsek, akkor egy helyre járunk :wink: Pénteken meg is nézem a petúniákat...

KépKép
KépKép
prücsi

hali

Prücsi
öööö,hát nem tom,nem tudnak e hisztizni,tényleg nem tudom,Bibus teljesen ki van fordulva magából,már lassan két hete ezt csinálja,hogy csak nyürrög,amint nem lát ordít.Addig van el amig lufizok neki meg buborékot fújok,séta aztán ennyi cipelni kell mindenhova akkor bezzeg vigyorog mint a vadalma

Majci egyébként javulóban van,néha hisztizik,de nem gázos,megedzett már :-)

sok gyógypusza Bnek++++++++++++++

mi is készülünk egyet pancsizni Szigetvárra asszem,de ahhoz az kéne hogy mindneki egészséges legyen

Móni
jajj ezek a receptek nagyon jól hangzanak

Bibunak sinács ám még foga

félsz hogy alkesz leszek mi??? áh bírom a piát nagyon is,de azért annyira nem :-)

csak amikor így összejön minden ,azt nagyon nehezen viselem

még van egy kis kavarc is ami felkavart,de azt nem akarom ide kiírni :-)

Bea
nagyon édes Boti :)

gratula a fogacskához

Ancsi
Bibus is elromlott,igaz kicsit beteg,de nm értem ezt a nőt orra nem folyik,nem tortyog nagyon,egy nap 3-4szer szívom neki,torka nem piros úgyhogy passz,szepraációs szornág,fgozás vagy csak nyügi,franc se tudja,mindenesetrte most lőttem magamnak egy babaerszényt :-)

Jolka
mond már el ha nem mutatod má meg milyen tortája és ajándékja volt Manónak vagy írta dés nem figyíeltem?

hm nekem pont azt mondták kutyuljam össze
reggel kapják a legnagyobb koktélt:anti,calcimusc,c vitamin,köptető,spiropent

dél körül Majának hörgőtágító,normaflorral

délután:köptető,spiropent

Majának utána még egy hörgőtágító
este mindegyiknek:antibio,calcimusc

Majának az asztmagyógyszere

hát ez ahét így fog kimenni

ill. az antibigyók,calcimusc elmarad,Majának a spiropent
de a doki azt mondta Bibu kapja három hétig a spiropentet,csodás
Majának meg május végéig marad a hörgőtágító és állandóra az asztmagyógyszere

na ez jó zagyva mi?

Andi
lehet sok nekik már a 3 alvás,nálunk régóta kettő van,sajnos,tegnap 2* negyed órát bírt aludni :evil:

Gabci
nem tudod hol van a városban sóbarlang?

tejterméket szerintem már nyugodtan adhatsz monjuk főétkezés után vagy uzsinak valami mellé,szerintem magában az kevés,bár attól függ mennyi nyom be Ádi

Macsek
ehj de kispasis Vilkó :-) édi nagyon

jajj fáj a torkom,ja azt nem is mondtam én is beteg voltam,vagyok,de ez a legkevesebb

az éjjelke,meg a reggel,borzasztóak,újabban Bibu kaszinózik éjjel,hajnalba,kiakasztanak,áthoztam 2 körül cumi be elaludt,fél 3 Maja felkelt pisilni akkor már ő is odajött okés,4 óra Bibu megébred,tápi keverés,két korty,köszi több nem kell,forgólodik,matat,mászik,én meg imádkozom hogy ne keltse fel Maját,aki fél óránként kéri a kakóját én meg mondom neki hogy lazítson mert még nincs reggel,fél hatkor feladom elzavarom apát kakóért,erre Bibu a zajra megbred azt hiszi kezdődik anap,hát nem úgy csinálok mint aki alszik,6 nagyjából alszik mindkettő.fél óra múlva felkel Maja kakózni.innentől fél kómába mind hárman,Bibu sfél óránként motorzik,sírdogál,hogy felakar kelni,de nem hagyom magam,aludni akarok,átölelem ,végre elalszik és aludtunk 9ig,nagy mázli,de amit ezek ketten tudnak művelni hajnaltól egy katasztrófa

jé ennyit tudtam írni ,nem semmi

Zsu
te szoptatsz még?

Móni?Ancsi?
kivi vagyok
Vendég

Macsek
jó vadászatot

Zsu
már látom,ügyik vagytok a szopival,te is jól megkínlódtál vele :-)

fogak összevissza jönnek :-)

Andi
Bibus is alig iszik,talán egy decit egy nap,bírja a vizet ,teát,gyümölcslevet nem nagyon :shock:
Vendég

Sziasztok!

Zsu: tízórai azért nincs, mert 8-kor eszik reggelire tápit Ádi és legkorábban 11 órakor kér enni. Pár napja ez csak tolódik kifele. Ma pl délben evett.
Időpontokra lebontva akkor: 8-kor tápi, 12 körül főzelék, 15- tápi,
18-gyümölcs (vagy kevés gyümi+ 1 danoninó) 20körül- tápi
Panka egy hős, hogy ilyen jól tűrte a szurikat.
Bea: gratulálok Botinak az első foghoz! Édi ott a hintában!
Timi: és akkor te mikor alszol? Azokban a 10 percekben amíg mindenki nyugton van? :roll:
Nem tudok róla, hogy lenne sóbarlang a városban. Honnét gondolod?
Ivás: Ádi eleget iszik. Azt nem mondom, hogy sokat, de olyan 2dl -t megiszik 1 nap. Viszont, csak teát. Vízből értelmes mennyiséget még nem fogyasztott el. Mondjuk neki kezdetektől jó barátja a cumisüveg...
Prücsi: aláírom, hogy egy fél éves hisztije nem ér fel egy 2 évesével. Mindenesetre meglátásom szerint már ennyire pici gyerek is tud hisztizni, vagy nevezzük aminek akarjuk. Az akaratát érvényesíteni mindenek felett.
Kriszti: süti, hogy sikerült?
Jolka: Te helyzeti előnyben vagy, hogy Manó lefoglalja Ákost. :wink:
Mai ebéd: tojásos nokedli savanyú ubival. Ádinak spenót pulykahússal. Ment ám a nenene :D
Na, lelépünk sétálni, délután barátnő, pótnagymama
:arrow:

Kép
Kép
gabcii

Ahoj!
Na csak azért jöttem, h elmeséljek valamit. Az iwiwen nézelődtem, és bejelöltem egy volt mozis kolléganőt. SMP miatt le van százalékolva, és egyre rosszabb az állapota. Semmi különösebb kapcsolatunk nem volt, de most írt nekem: "Janka nagyon tudhat valamit", mert "teljesen feldobódtam és egy csomó dolog értelmét most értettem meg". Tudom, szentimentális vagyok... Nagyon...
De jusson eszetekbe ez, amikor nyüszi van! (Nálunk is van ezerrel, de hát kisszaros! Ez a dolga! Ha csak feküdne mint egy darab fa, akkor meg rohannánk a dokikhoz, h mi baja? Nem?)
Timi! Nem tom mire vagy kíváncsi pontosan, de én még szoptatok! (Igaz kávézom is, és esténként van hogy lecsúszik egy pohárka hideg sör is! Nem alkoholmentes! Megbotránkozás? :wink: )
Vicuska! Majd levadászok a fotómasináról valami ballagós csini-binit! :wink:
Prücsi-Macsek! Ti a telefonos vérszívóknak dolgoztok? Akkor Ti is telefonos-vérszívók vagytok! :lol: Bár az enyémet nem, mert nem áll jól nekem a magenta színű gomb, ezért nincs is ilyen előfizetésem! (Amúgy a vezetékes vagy a mobil céget erősítitek?)
Na pá!
Bea! Hűtlen vagy a fogatlanokhoz! Na jó, megjegyeztem ám! :lol:

Kép
ermoni

Tejbegrizt ebédelek, mert megtehetem!!! :D

Timi, általában minden keresztrejtvényedet megfejtek, de ezt nem birtam: "szepraációs szornág" :D
Jajj, ez a gyógyszer mennyiség :shock: Szegénykék!

Gabci, Panka is későn ebédel, de mi azért tartjuk a rendet.
Fél 7 reggeli tápi
fél 11-11 tizórai gyümi
fél 2-2 ebéd főzi
5-fél 6 uzsi gyümi
8-fél 9 vacsi tápi

És Panka iszik, vizet, mert nem kap mást :lol: Cumisüvegből issza, kb 1,5-2 dl naponta.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hahó!!

Jajj,de aranyosak vagytok!!! :D
Köszönöm a válaszokat!!!

Andi!!
A vonalzóm jó!!! :roll:
Arra gondolsz,hogy majdnem egy napot ir nekik??? :roll:
1 nap hijján /na ezt hogy irják? :oops: / 2 év van köztük!! :D

Timi!!
Én sem tudom mire gondolsz pontosan,de ha szopira akkor reggel,ebéd után egy kicsi,este...és éjszaka!!! :twisted: :twisted:

ancsi26

Kérdés: PARADICSOMOS KRUMPLI mivel jön ki a bodyból? Vanish-sel próbálkoztam, a folt meg röhög a markába...

Móni, a férjem szt én az ő vérét szívom :lol:
Na ne mááá, minden multit utálsz? Vagy a többiek nem a haszonra hajtanak? (részemről vezetékes)
Háát, ilyen világban élünk... :?

Gabci, hát persze, h az akaratát érvényesíti...ez a túlélőösztön lényege. ÉS ha ehhez Anya közelsége kell, akkor sipákol, ha kimégy a látószögéből. De még olyan picik, nézzük el nekik!
(Majd ha azért ordít, h nem párhuzamosan áll a spagetti a tányéron, az már más tészta :lol: )

KépKép
KépKép
prücsi

Lányok help!!!!!!!!!!!

most hogy a búbánatosba van ez??????? Vivi nem hajlandó 1edül ellenni még 5 percet sem. állandóan kézben kell hogy legyen :twisted: :evil: már a játszószőnyeg se érdekli. na de igy hogy fog mozgásfejlődni?????? komolyan csak alvás közben nincs a kezemben meg amikor pelus csere van, különben jön az ordítás hatalmas krokodilkönnyekkel....... :shock: :shock: Ötlet?????????

kikuka

Kikuka
Bibi dettó ezt műveli,katazstrófa azt hiszem túlélés más tippem nincs

Prücsi
B hog yvan?

ezt nem hiszem el felkelt,a francba

szerintem az a folt már nem jön ki,én ami olyan nagyon gázos beáztatom egyből aztán ázik amíg ázik így ki jön ,ha nem áztatom beszárad akkor cseszhetem

Ancsi,Móni
én csak kíváncsi voltam ,hogy szoptattok e még,csak,mert,mert én ilyen kíváncsi fajta vagyok :-)

Zsu
szeparációs szorongást akartam írni :-)

Gabci
elvileg van több helyen is,neten a a B-ZS utcában találtam,majd megnézem ma

én mikor alszom?egyrészt amóta maja megszületett nagyon felületesen,majdhgynem bébiőr nélkül is hallom ha mozdul valamelyik.
jó esetben 10-11től alszom olyan 4ig,de ha pisi-kakik nyafi van akkor közbe egyszer kelek egy fél órára,aztán jó esetbe fél öttől 6ig alszom,aztán részletekbe 8ig szeretek minimum
Vendég

Kikuka, és ha Te is játszószőnyegezel? A házimunka meg megvár...
Vagy ha magadra kötöd...kenguru, hordozókendő? És szabad a fél kezed. Én remekül tudok mosógépből ki- és bepakolni így, még a kaja kevergetése is megy.
Ha a konyhában vagyok, még az is bejön, h odateszem magam mellé az etetőszékbe és percenként más játékot adok a kezébe, ha az előzőt ledobja. A Jana baby-s ásványvizes üveggel meg konkrétan elbeszélget Ábel és mivel nagyon passzol a kezébe, így jól elvagyunk.

KépKép
KépKép
prücsi

[quote="prücsi"][ írta:prücsib]Kikuka, és ha Te is játszószőnyegezel? A házimunka meg megvár...

jah megvár :-) hogy rohadjon meg ,hogy nem tűnik el magától

Vagy ha magadra kötöd...kenguru, hordozókendő? És szabad a fél kezed. Én remekül tudok mosógépből ki- és bepakolni így, még a kaja kevergetése is megy.

ez nálunis megy,nagyon ügyesen csinálok bármit félkézzel

Ha a konyhában vagyok, még az is bejön, h odateszem magam mellé az etetőszékbe és percenként más játékot adok a kezébe, ha az előzőt ledobja. A Jana baby-s ásványvizes üveggel meg konkrétan elbeszélget Ábel és mivel nagyon passzol a kezébe, így jól elvagyunk.

Bibuska mindent ledobál,pedig én annyi mindent adok neki,de minden csak zsupsz,a flakon nálunk is nyerő

édekes ez a nő különben,amíg nem sír nem megyek be hozzá,ilyenkor el van az ebadta ,de amint meglát csal én kellek :twisted:
Vendég

Timi, köszi az érdeklődést, B már egészen kifényesedett (le is hülyézett ma mindent, ami nem tetszett neki...ez a legújabb :cry: Az agyamra megy vele, de voltam már elnéző, meg ordítós, meg odacsapós, és semmi nem használ. Most az a stratégia, h nem figyelünk oda, így egyszer csak érdektelen lesz a dolog...remélem :roll: )
Az orrát nagyon ügyesen fújja...persze azután, h 10 percig beszélem rá, miért is jó neki, ha kifújja. De képzeljétek, ez most egy olyan trutyi az orrában, ami porszívóval nem jön ki, viszont, ha fújja, akkor igen. Láza már lement, szemeit is nyitva tudja tartani, bár kicsit még betegen csillognak, és Ábelt is tudja már terrorozálni. :? Szóval van esély a pénteki Kenesére.

Ja, bébiőrzőre nem válaszoltam Áginak. Nem, Ábel nem alszik velünk már rég óta (szomszéd szobában vannak, ott meg mindent hallok), nem azért kell. Hanem azért, mert indul a kertiparti szezon, ami nálunk estébe nyúlik sokszor, (meg amúgy is szeretünk esténként Apával kint ücsörögni, amikor a srácok már alszanak) és a kertben nem hallom, ha sírnak, vagy kell vmi.

KépKép
KépKép
prücsi

Prücsi! Nem mondom, h nincs bajom a multikkal, de a telefonos cégek kicsit a bögyömben vannak... Éljen a skype!
Nekünk AC301 (légzésfigyelő-bébiőr) van. Én teregettem már ki úgy ruhákat, h a kertben a s*ggemre volt akasztva az anyaegység, szólt belőle a körforgó (zenés teregetés!), majd egy idő után üvöltött Janka! A szomszéd bácsi meg nézett! :lol:
Kikuka! Nálunk is ez a műsorszám! Az etetőszék sokat segít (áldja meg a..., aki kitalálta!).

Kép
ermoni

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?