Új privát üzeneted érkezett!

hello
Udvozlok mindenkit
Zsuzsa vagyok Szekelyudvarhelyrol (Romania) 25 eves vagyok, most varom elso kisbabamat. Jelenleg 8 hetes, 3napos vagyok, december kozepere varhato a kicsi. Nagyon boldog vagyok, ugyanakkor egy picit felek is ettol az egesztol...[/img]
galzsuzsa

Momi!
Èn is kiváncsi vagyok mit mond a doki a pulzusra. A pajzsmirigyed rendben van?

Amúgy amióta terhes vagyok nekem is vannak idöszakok, mikor gyorsabb a pulzusom a megszokottnál. :roll: Lehet, hogy ez normális terhesség alatt? :shock:

Bébic!
Èn úgy tudom ,hogy Rennie-et lehet terhesen is szedni. Az jó a gyomorsavra! :wink:
susy75

sziasztok!

Ibolya vagyok, 27 éves és 6 hetes terhes, bár a doki 8 hetesnek mond :)
Még nem volt kiskölyköm soha szóval eléggé sokkol a dolog, nem győzök utánaolvasni, hogy mit hogyan kell, de remélem belejövök:)
Hajrá minden bébivárónak :D
ibolya27

[quote]e írta:llenben nagggyon gyomorsavasok táborához. Tudja vki, lehet-e erre szedni vmit, és ha igen, mit? Vagy vmi házipraktika?

Bébic! Rennie (ha puffadsz is Rennie deflatin) nekem bejön. Egyéb praktika, ha sokszor eszel keveset, szénsavas és savanyított cuccukat tilos. Keksz rágicsálás is jó lehet, és ajánlom még a homeós bogyókat:
http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... ory_id=165
Ruhaügy: átmenetnek szoktak "kismamaövet" (bandázst) használni. Nem tudom, ismered-e, az olyan, mint egy kályhacső, ami rugalmas és a derekedra húzod. Megtartja a kigombolt nacit.
http://www.bboom.hu/kismama_divat_kismamaov
Át lehet vészelni vele a husszúgatyós - már nagyon rövid - időszakot, és később lehet használni a rövidebb derekú felsőidet is.
Jajj, a leves!
Ha olyat akarsz, ami tényleg villám, és szereted a krémleveseket, akkor ajánlom a mirelitből készített főzés nélküli turmixolósakat:
Meló előtt kiveszed olvadni áldozatodat (karfiol, karalábé, brokkoli, borsó, kukorica...meg ami még neked nyami). Hazaesve felraksz vizet forrni.
Turmixgépbebeleteszed a következőket (lehet botmixerrel is): zöldség, leveskocka, egy egész főtt tojás/főtt krumpli, só, bors, meg amit még szeretsz, tejszín/tejföl - ezt jól összepaszod, majd nyakonlöttyinted lobogó forró vízzel.
Oszt jól megeszed.
Írok még!

[quote]U írta:.i: Zöldi: olyan jó a humorod - már rég akartam mondani.
:oops: :oops: :oops: ...nem győzök betelni ezzel a mondattal! :wink:
Éljen Minibrigi, a 8 millis!

Galzsuzsa! Üdv! Gyer, kérdezz, mi meg majd jól megnyugtatunk! :lol:

[quote]A írta:múgy amióta terhes vagyok nekem is vannak idöszakok, mikor gyorsabb a pulzusom a megszokottnál. Lehet, hogy ez normális terhesség alatt?

Susy! Normális hát! És ez a végefelé egész extrém is lehet.

[quote]I írta:bolya vagyok, 27 éves és 6 hetes terhes

Helló ibolya! Hűűűű, akkor Te már 1410 hetes terhes vagy! :lol: :wink:
Viccet félre, gratulálok! Gyere sűrűn, és belejövesztünk!

Kép
zölddisznó

Hahó!
Elsőszülöttem kiakaszt! Bagózik rá, hogy Anyja éppen tesót vár, és próbál kihordani, már fél 6-kor ébren van! A déli alvásnál meg neki áll feljebb, hogy leteszem aludni, közben egész de. azzal küzdök, nehogy elaludjak...

A barnázás megszűnt.. :)

Állítólag, ha alacsony a vérnyomás ,a pulzus azért szökik fel, mert próbálja a vérnyomást feljebb tornázni.

Ruhák:
Én Annámmal úgy a 13-14 .hét környékén vettem terhesgatyót, aztán ősszel még kettőt, és azt cserélgettem. Felső nem kellett, örültem, hogy látszik a pocakom. Nagyanyám meg is jegyezte, hogy nem illő dolog :) Mondtam neki, én büszke vagyok rá, hogy babát várok, és szeretném, ha mindenki látná...
Most viszont gondolkozom bandázson, így elkerülhetném a gatyavásárlást, plusz megvannak még a kismama gatyáim is.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok, nekem is volt barnázás az elején kb az 5. héten 1-2 napig, de aztán elmúlt. jelenleg a hányinger, és a hányás kínoz sajnos éjjel-nappal már lassan 4. hete. Én is fogytam 5 kg.-t. Mágnes! igen sorstársak vagyunk, 2. babóca spontán jött . Szép napot mindenkinek!
ancika75

No, szépen gyűlünk, gyűlögetünk :D üdv ismét az újaknak!

Na-akkor-kéremszépen megjöttem a 0. UH-ról, és igen, valóban van vki odabent :D bár a gép még nem tudott szívdobogást kimutatni (lehet, még nincs is), de minden OK, petezsák jó helyen csücsül, benne van a szikhólyagocska. A méretek alapján szépen megcsináltam a vonalzót, ami azt is jelenti, hogy december 31 :!: :!: :!: :!: :!: a céldátumom. Még éppen december :roll:
Az a vicces, hogy Hédivel is hóvégére voltam kiírva (május 31), igaz, ő 1 nappal tovább tartózkodott bent :D

Jövő héten védőnő, aztán jöhet a többi nyalánkság :P

Ruha: terhesgatyókkal vigyázzatok, mert én is vettem okosan előre, de olyan marha nagy tud lenni a pocakrésze, hogy leesik az emberről, amíg nincs igazán, ami kitöltse. Nagyon sokáig hordtam viszont a rendes csípőnadrágjaimat, mert az nem piszkált. Nekem nem volt bandázsom, de most lesz! Ja meg persze nyári cuccaim nincsenek (előzőleg pont nyáron nem voltam egyáltalán terhes). C&A-ban egész tűrhető tud lenni a kínálat, időnként a Brendonban is ki lehet fogni egészen occsóért... egyébként senkinek se legyenek illúziói, a kismama ruhák állati drágák bírnak lenni. Szerintem.

Kép

Kép
idoru

Üdvözlet a még újabb újaknak! :)

Zöldi: Istennő vagy! Kösziiiiiiiiiiiiiiiii! :lol: :lol: :lol: Ki fogom próbálni, bár szerintem előbb majd 7végén, hogy tudjam, az én főzőtudományommal is olyan villám-leves lesz-e... :roll:
Jöhet a többi is! :wink:

Én is pont a bboom-ban néztem a kismamaövet, a feketével szemezek, csak egyszerűen nem tudom, mikor jutok el oda. Rendelni nem akarok, mert megnézném személyesen a kínálatukat is a többi cuccból.
Meg egy kicsit félek tőle, mert jópár helyen olvastam, hogy nem jött be a kismamiknak, mert nem igazán tartotta meg a gatyót.
Viszont beugrott, hogy mi lenne, ha bandázs+hózentróger kombóval futnék, az már tuti tart, nem? :lol:

Rennie: köszi mindenkinek a tippet, én is ezt hallottam, hogy lehet, így most megerősítettetek, hogy nem téves az infóm. :)
Bár igyekszem inkább többször keveset enni, meg kerülni az egyébként is "savcsináló" ételeket. (nesze neked paradicsom, pedig azt imádom)
bébic

Idoru: én szombaton voltam a C&A-ban, mert azt hallottam, hogy ott jó kismama cuccokat lehet venni. Nos, hát nem. A Westendben legalább is. Egy kicsi sarokban van pár cucc, azok is nagyon drágán. Nem mondom, hogy rosszak, de én olcsóbbra és nagyobb kínálatra számítottam....Most mindenre 20% engedmény volt, így tudtam venni egy 3/4-es terhesnacit asszem 4000-ért. :? Viszont jó rám, és mivel nyúlós az anyaga, még egy darabig jó is lesz, úgyhogy nem bántam meg.
És tényleg, azért, mert rámondják valamire, h. kismama-cucc, máris 2szer annyiba kerül sajnos... :evil:
Úgy kell vásárolni, hogy nem kimondottan kismama ruhát keres az ember, hanem olyan ruhát, ami jó rá.
bébic

Zöldi!
Jó ez a leves recepet! :lol: :lol: Itt is többen írták a magas pulzust és ezért gondoltam,hogy ez normális ilyenkor. De megnyugtattál, hogy az! :wink: :wink:

Idoru!
Hamarosan lesz szívecske is! Gratula! :P :P

Bébic!
Ami még gyors fini leves, az a karfiol leves. Èn tészta nélkül szoktam, csak karfiol és répa (meg persze petrezselyem, hagyma, babérlevél bele). Szóval hamar meg van kb 20 perc mire ezek megfönek, utánna tejfölös rántás és kész is. :lol: :lol:
susy75

Idoru! Hurrrrááááá!

[quote]Z írta:öldi: Istennő vagy!

...ezt mindig is sejtettem! :lol: :wink:
Bébic! Legolcsóbb megoldás: végy egy vastagabb befőttesgumit, hurkold a gomblyukba, osztán akaszd rá a gombra. Cippzár félig le, rá a bandázs, oszt jóvan.

Leves folyt:
Zellerkrémleves (vagy akár darabosan is): bármilyen darabokra vágott zeller vajon/olajon megdinsztel, megszór liszttel, felenged víz, leveskocka, a végén tejszín/tejföl és már kész is. Fini bele leveles zeller is, meg zsemlekocka, ínyenceknek pirított sonkakockák, sajt.
Ez is kb 20 perc.

Kép
zölddisznó

Idoru: most látom, gratula!!!!! :lol: :lol:

Örömmel jelentem, hogy immáron van egy tündéri házidokinénim, kész EKG-m és beutalóim. Imádom ezt a nőcit! :lol: :lol: :lol:
Most nagyon nagy kő esett le a szívemről, pfúúúú. :lol:
Még a nődoki kérdést kell helyre tennem, hogy most akkor lépjek, vagy sem. :roll:

[quote]L írta:egolcsóbb megoldás: végy egy vastagabb befőttesgumit, hurkold a gomblyukba, osztán akaszd rá a gombra. Cippzár félig le, rá a bandázs, oszt jóvan.

Jajaja, ez lett volna nekem is a másik variációm. :D

Zöldi, Susy: köszi a leveseket, csak így tovább! :lol: :lol: :lol:
bébic

Na még épphogy csak beléptem és rögtön megkritizálsz zöldmalacka:)
Szép mondhatom :D
De sebaj, tanulok a dologból:)
Gondolom ebben már mindenki szakértő és százezerszer átbeszéltétek a dolgot korábban, de arra lennék kíváncsi, hogy senkinek nincs székrekedése az Elevittől? Tud valaki valami csodaszert vagy házi kuruzslást?:)
Előre is köszi
ibolya27

ibolya:
nekem volt tőle székrekedésem, abba is hagytam. Én teljesen mást szedek :)

Kezdek kicsit aggódni, hogy nekem miért csak petezsák van még??? :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes!
Szerintem ne aggódj! Még csak hat hetes vagy!!! :wink: 6 hetesen nálam is még csak petezsák látszott, embrió nélkül. Rá 5 napra már szívverés is volt!!! :lol: :lol: Szóval nyugi! :wink:
susy75

Ibolya: én január óta szedem az Elevitet, akkor nekem is gondot okozott kaksi-fronton, aztán elkezdtem csak felet bevenni naponta, sokkal jobb lett.
Mióta terhes vagyok, újra napi 1et szedek, de most már nem gond, mert odafigyelek, hogy mit eszek.
Nagyon sok helyen utána olvastam, rengeteg tipp van, nekem pl. korábban a napi 1 kefír vagy joghurt (inkább kefír) sokat segített, viszont most már nem kell, mert rájöttem, hogy nálam pl. az is sokat számít, mikor veszem be.
Nekem a legjobb, ha ebéd közben, így most semmi problémám sincs kakimanóval (jáj, remélem, így is marad :shock: )

Mágnes: szerintem ez nagyon kismami-függő, nekem pl. 6 hetes 2 naposan 9 mm-es volt a picur. (azt az UH képet látod a vonalzóm mellett :lol: ) Sőt, valszeg gép- és dokifüggő is.
Nyugika, hamarosan látszani fog a pöttömke! :)
bébic

Ja, és Ibolya: igyekezz minél több folyadésot (legjobb a víz) inni, rostot bevinni (pl. rostos üccsi), és a gyümi-zöldség is nagyon sokat segít.
Nekem legalább is sokat segítettek. Pl. ebédhez most is elkortyolgatok mindig 2 dl valamilyen tényleg nagyon rostos gyümilevet. Többet nem is nagyon kívánnék...
bébic

Húú, nagyon gyűlünk, üdv az újaknak!:)

zsuzsa: picit én is félek ettől az egésztől, ez normális jelenség, legjobb ellenszere: mindig csak a szépekre figyelj és a szépet lásd mindenben ami ezzel kapcsolatos.

Hogy volt ma a többi kismama? Én ma nagyon jól voltam, se komolyabb émelygés, se nagy fáradtság az étvágyam pedig nagyon is tökéletes volt:) Ez egy jó nap volt. Remélem mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Rostos üdítőhöz: Az, amit egy földi halandó rostnak gondol a gyümölcslében, az nem az a rost, azok csak "ici-pici gyümölcsdarabkák". 1 literben kb annyi hasznos rost van, mint 2 harapás almában.
Cocajánlat: zabkorpa - ez teljesen lebonthatatlan ballasztanyag, ami kb 3-5-szörös vízmennyiséget tud magába szívni, vagyis lazítja a kakimanól. A másik - ami eddig MINDENKINEK bevállt, akinek ajánlottam, a lenmag. 2 ek/nap kefírbe/joghurtba... és rá egy nagy pohár víz. Este, vacsi környékén ajánlom. És fontos, hogy igyál rá, mert különben ellenkező hatást vált ki. 2-3 nap alatt beindul a maciinvázió!

Kép
zölddisznó

Én majd elaludtam egész nap...Ráadásul teljesen átszerveztük a napunkat, most, hogy Apa vigyázni akar ránk :)
Így kelünk vele korán, hogy segítsen emelgetni, reggeliztetni. Hát ez a korai kelés nagyon hiányzik a kismama fáradtsághoz..
Ráadásul 5 percenként wc-re kéne mennem...

Szed valamelyikőtök Magnéziumot? Nekem ez a Magne B6 kissé húzós áron van, pláne, ha azt számolom, hogy 9 nap alatt gyakorlatilag elfogy. Nem tudtok valami ugyanolyat ócsóér ?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Én is szedem a Magne B6-ot, de csak 1-et ha úgy érzem max. 2-őt veszek be egy nap és így egész jól kitart. Te mennyit szedsz naponta mágnes?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Szerintem a Magne B6 helyett inkább a Béres magnézium plusz B6-ot szedjétek... ezerszer jobban megéri (sokkal több magnézium van benne így sokkal kevesebbet kell belőle bevenni)... ha meg már nem kell a B6 vitamin akkor sima magnézium citrátot kell felíratni az filléres tétel...
Vendég

aida:
Nekem a dokim 4*2-t írt fel, most "csak" 3*2-t szedek, de ez is éppen elég :)

csakegy:
A Béres az nem pezsgőtabi?

Kép
Kép
Kép
mágnes

mágnes: nem, van ugyanolyan tablettás is mint a sima magneB6 (dobozos mint a C vitamin... csak a nagy dobozt kell venni és nem a picit mert úgy sokkal olcsóbb) (nekem a sima napi kb. 6-8 magne B6 után felüdülés volt az 1, nagy ritkán max. 2 darab amit a Béresből kellett szednem...)

Mondjuk most nem szedek semmit mert nem érzem, hogy keményednék... de ha elkezdek akkor azonnal elkezdem a magnéziumot is (de akkor felíratom a sima magnézium citrátot)
Vendég

Én is a Bérest szedem. Az a legolcsóbb, ha hatóanyagra számolod ki.

Kép
zölddisznó

most olvastam a sok választ a kérdésemre, köszi, hogy ilyen segítőkészek vagytok:)
ibolya27

Aida: én nagyon vacakul. Egész este nagyon erős hányingerem volt, ami azért fura, mert ennyire erős még talán sosem volt, és estére mindig teljesen megszűnt. Szal szenvedtem rendesen. :cry:

Zöldi: persze, szerintem ezzel mindenki tisztában van. :wink: De még mindig jobb a hatása, mint mondjuk a szűrt almalének, mert ebben legalább VAN valami cuccocska.
Én is próbáltam a zabkorpát, reggel hetekig 1 kefirrel azt ettem, rá jó sok víz, hát nekem nem okozott egetrengető változást... :? Azóta is ott áll a polcon.

Magnézium: szerintem ezt is embere válogatja, nekem pl. nem lenne jó a Béres, hiába olcsóbb. Nekem sokkal jobb a B6 vitamin hányingercsökkentő hatása miatt, ha inkább naponta többször veszek be keveset. Erre jobb a Magne B6, mert abban kevés a Mg, viszont a B6 vitamin meg ott van, így egész nap egyenletesen van hatása.
Persze ez csak az én tapasztalatom, nekem így vált be, az ára egyértelműen a Béresnek jobb, viszont abból nem lehet naponta többet bekapkodni... Meg én a MagneB6-ból a nagyobb kiszerelést vettem most legutóbb, az valamivel olcsóbbra jön ki, mint a kisebb.
bébic

Jóreggelt!

Éjjel, de rossz álmom volt.:( Megálmodtam a szülést és nem volt túl kellemes.. Már pár napja mindig ezzel álmodom. Azt hiszem a nagy öröm mellett erősen bennem van a szorongás a szülés miatt, mert ugye utána akármennyire is szép és jó, magát a szülést ne szépítsük az bizony igen fájdalmas, én meg soha nem bírtam túl jól a fájdalmat.:( Az álmok miatt meg most még jobban kezdek tőle tartani. Ezzel csak én vagyok így vagy van még vki? Mondjuk gondolom a több gyerekes anyukáknak ilyen problémájuk már nincs, inkább gondolok itt az első gyermekes kismamákra. Van aki hasonlóan érez mint én? Mivel enyhíthetném ezt? Nem szeretnék most 9 hónapig minden éjjel rosszat álmodni, jobb szeretném, hogy a babavárás örömteli lenne. De az álmaim nem tudom befolyásolni tudatosan:( Tanács?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida, sztem jó alaposan beszéld ki magadból, hogy félsz. Mondjuk külön jó, ha olyannal tudsz beszélgetni, aki már szült és el tudja mondani (objektíven) az élményeit (testvér, rokon, barátnő vagy bárkimás). Azt ne hidd el, ha minden hepi-szánsájn volt, de azt se, ha elviselhetetlenül borzasztó, mert egyik sem igaz. Nálam úgy volt, hogy a 2. trimeszterre teljesen kiment ez a félsz belőlem, annyira jól éreztem magam és még baromi messzinek tűnt, aztán kicsit megint féltem a 3. trimeszter közepén, a legvégén meg már naggggyon vártam, hogy megtörténjen velem is.

Ja merthogy tök normális, amit érzel. :D

Szorulás ellen: aszalt szilva rulez (meg a szilvalé is)!

Kép

Kép
idoru

Ja és köszi csajok a gratulákat! :oops: :oops:

Kép

Kép
idoru

Bébic! Akkor lenmag. Az tuti segít!

Aida! Én egyáltalán nem félek a szüléstől, nem tudok tanácsot adni. Én Hugh Grant-tel álmodtam, és nem mondom meg, hogy mit :oops:

Kép
zölddisznó

idoru: Igen ezt tettem, beszéltem a nővéremmel, aki egy hüvelyi úton történő egyke pici súlyú lánynak adott életet, utána pedig császárral egy egypetéjű ikerpárnak. Hiába volt aprócska az első lány, amit ő mondott "leplezetlenül" a szülésről:
"Nem szépítek, iszonyatos és borzasztó fájdalom. Soha nem gondoltam, hogy ennyire fájni fog, pedig felkészültem a legrosszabbra." :( Saját testvérem. Miért hazudna?:(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Mennyi baba lesz decemberben :D :D Üdv. a legújjabbaknak is :wink: :D

Úúúúúúgy utálom a magyar egészségügyet:twisted: Mennem kell újra vérvételre, mert lemaradt a beutalóról a cukor meg vas :shock: :shock: :twisted: Ma délután mehetek vissza a házidokihoz, holnap reggel megint vérvétel, és majd csak utána jelentkezhetek be belgyógyra, mert kellenek oda a vérvételes eredmények is :? áááááááááááá, brrrr :lol:
Megvan a kiskönyvem :D Akinek van már, Ti 2008-ast kaptatok? Én 2004-est :shock: Jó, jó, tudom lényegtelen, ugyanolyan belülről, de a Ricsivel sem aktuálist kaptam és úgy szerettem volna egy 2008-ast 8) :oops:

A pulzussal nem tudom mi a helyzet, csak védőnői okosságot tudok mondani, édesen közölte majd lelassítják gyógyszerrel a szívem ha tényleg nagyon magas a pulzus :roll: :D :D Szóval hagyjuk, majd ha szakember okosít, akkor megosztom veletek :wink:

Suzy!

Nem tudom mi a helyzet a pajzsmirigyemmel :roll: Már volt róla szó, hogy meg kéne nézetni a dolgot, de csak uh-ig jutottunk, ott minden rendben volt úgyhogy a doki hagyta a fenébe :roll:

Mágnes!

Tényleg ne aggódj :wink: Lehet picivel koraibb a terhességed mint ahogy számoljátok a dokival és ezért nem volt még semmi. Ilyenkor minden nap sokat számít, a kövi uh-n ezerrel fog lüktetni! :wink: :D

Aida!

Kismamáknál a rémálmok teljesen normálisak!
És szerintem az is normális hogy félsz a szüléstől! Én is rettegtem, de a végén már annyira vágyik az ember szülni, hogy tök mindegy csak jöjjön már és nem is fog érdekelni a félelmed. Na meg addig úgyis csínnyát-bínnyát tudni fogod, még azt is megtanulod hogy hogy lélegezz :wink: Most magamból indultam ki 8) :wink: :D És tényleg fáj, de lehet kérni fájdalomcsillapítót, eda, spinális érzéstelenítés is van, úgyhogy nem feltétlenül kell annak baromira fájnia :wink: Aztán lehet annyira ügyi leszel, hogy nem is kérsz semmi féle fájdalomcsillapítót :wink: Ismét magamból kiindúlva csak azt tudom tanácsolni, hogy nézz utána hogy hogy is zajlik le egy szülés meg egy császár. Nagyon részletesen le szokták írni, mozzanatról-mozzanatra, vannak a neten rövid filmek is róluk, és már nem is tűnik majd olyan rémisztőnek, idegennek a dolog... :wink:

Nekem a második lesz de már most parázok ezerrrel :oops: Most az a legynagyobb problémám, hogy császi volt az első, és a doki meg szeretné ha minden ok, legyen természetes. Nagyon félek a hegszétválástól :oops: :oops: :oops:

Bébic!

Gratula az új házidokidhoz :wink: :D

Idoru!

Neked is gratula :wink: :D

Zölddisznó!

Én is jókat mulatok a rajtad 8) :lol: :lol: A szervízkönyven a mai napig elmosolygom magam ha eszembe jut :wink: :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Sziasztok!
A magnziumhoz: aki ragaszkodik a MagneB6-hoz, annak van most a MagneB6 Extra változata, amibe dupla annyi magnézium van, ergo felét elég szedni, és így - bár nem sokkal- de valamivel jobban jön ki az ára. És, pl Bébic, ezt még tudod elosztva szedni (3x2 helyett 3x1-et)
De egyébként köszi a Béres tippet, lehet, hogy váltok, mert az én pénztárcám se nagyon bírja, pláne hogy nekem sokminden mást is kell szednem. A héten meghaladtam az 50ezer Ft-t, amit csak gyógyszerre-vitaminra költöttem, csak mióta terhes vagyok....

Félelmekkel kapcsolatban, egyelőre nekem eszembe se jut a szüléstől félni, én még mindig azon aggódok, hogy legyen kit megszülni.

Még korábbi témához kapcsolódva, a levesrecepteknél megakadtam a leveskockánál. Nem akadékskodni akarok, csak mint adalékanyagokban nem túl jártas fogyasztó kérdezem, hogy ez nem ugyanaz, mint a levespor pepitában? Persze tudom hogy így sokkal kisebb a dózis.... Vagy annak nem olyan brutál az összetétele sem? Amúgy tényleg sokal finomabb tőle a leves.

Kép
trombibébi

Sziasztok Lányok!

Érdekes, nekem nincsenek rémálmaim, de sokkal rosszabbul alszom, amióta babóca van. Érdekességként leírom, hogy azt olvastam a hormonok nem hagynak aludni, készítenek az éjszakázásra.

Ezzel kapcsolatban képzeljétek most született baba az unokatesómnál, 10 hetes és este fél10-től reggel 6ig alszik.... :D :D :D

Már régen szerettem volna megkérdezni, hogy mit tudtok a gyenge látás (magas mínusz dioptria) és a császárszülés kapcsolatáról?
mannababoca

Zölddisznó, jó álom lehetett :lol: :lol:

Aida, minden szülés más! Nekem is alacsony a fájdalomküszöböm, de a császi után 5 óra fekvést követően simán jöttem mentem. Persze fájt, de nekem pl. nem volt olyan vészes mint amilyennek képzeltem. Egyedül a felkelés meg lefekvés volt gáz, 2-3 napig, aztán már az is ment.
Amúgy sajnos igaza van tesódnak, fáj, de valahogy ki kell onnan jönnie :roll: :wink:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

aida: szerintem annyira nem lehet rossz...legalábbis remélem...nekem is ez az első terhességem, én is álmodtam már kakis pelenkákról :lol: és bennem is van félelem, de úgy gondolom, hogy ahogy anyáink, nagyanyáink átestek rajta, úgy mi is túl fogjuk vészelni. És szerintem ennek is, mint minden dolognak megvannak a maga szépségei, és nem mindig csak a rosszra kell gondolni.
Mondjuk nekem olyan szempontból könnyebb, hogy egyáltalán nincs hányingerem, és egyelőre semmi más bajom sincs...

Közben megkérdezném a többiektől is, hogy normális az, hogy újabban rengeteget iszok?Mindegyre úgy érzem, hogy ki vagyok száradva, rengeteg folyadékot megiszok legyen az viz, tea, üditő vagy kakaó. Na és persze ezzel egyenesen arányosan sokat is pisilek... :oops: Párom szerint rosszabb vagyok mint egy kisgyerek: ha valahova elmegyünk, ötpercenként iszok és vécézek...És ennek van valami köze ahhoz, hogy enyhe vashiányom van?
galzsuzsa

Mannababoca, barinőmnek is voltak szemészeti problémái, szülés előtt elküldte a szemészhez a doki szakvéleményért hogy szülhet e simán. Konkrétan nem tudom hogy mi volt a baja :roll: Császár lett de nem a szeme miatt.

Trombibébi, 50ezer :shock: atyaég :cry:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

A tesóm meg azt mondta, mint egy nagyon erős menstuáció, csak hosszabb ideig tart.

Kép
zölddisznó

Galzsuzsa, én is ki vagyok tikkadva :wink: A pisilés meg rosszabb lesz a végén, mint most :lol:

Felkelt legényem mennem kell, sziasztok

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

ja és hogy kell azokat az édi vonalzókat feltenni?
galzsuzsa

[quote]m írta:egakadtam a leveskockánál. Nem akadékskodni akarok, csak mint adalékanyagokban nem túl jártas fogyasztó kérdezem,

Trombi! Bocsi, de azt nem írtam, hogy milyen leveskockát használok. Bioboltokban lehet kapni olyat, amiben kizárólag szárított zöldségek vannak, és ártalmatlan vivőanyag (pl. zselatin...) Még só sincsen benne. Igaz, hogy drágább - 400 ft egy 6-os kocka, de megéri. Amúgy 600 Ft-ért lehet kapni ugyanott a vegetához hasonló "pot", amiben meg csak szárított zöldségek vannak.

Zsuzsa! A vashiányhoz biztos nincs köze. Cukrot néztek?

...és csak érdekességképpen az árakhoz: EGY lombik gyógyszerköltsége kb. 200-250.000. De megérte!

Kép
zölddisznó

Zöldi, így már értem!

Kép
trombibébi

nézték a cukrot is, az rendben van.Egyedül erre a vashiányra hümmögött a doki...
galzsuzsa

És szedsz vasat?

Kép
zölddisznó

aida: a szülésről. Én azt látom, hogy iszonyúan fel kell rá készülni. Ez a kulcsa. Nem a kórházi tanfolyammal, az xart sem ér, inkább elijeszti az embert, a védőnős tanfolyam is kilőve.

Én kismamajógára jártam a 12. héttől, az elején tele voltam félelemmel de a végére sikerült olyan önbizalmat összeszednem, hogy a végén már alig vártam, hogy kipróbáljam azt amit ott megtanultam:)

A lényeg az, hogy egyrészt fel kell készülni fizikailag. Meg kell tanulni jó előre a légzést (döbbenetes milyen fájdalomcsillapító hatása van ha az ember jól megtanulja... én pl. a fájásokat úgy éltem túl, hogy tudtam, hogy még 2 jó hosszú kilégzés és vége... így nem a fájdalomra hanem a kilégzésre koncentráltam és ez hihetetlenül jó volt, nem fáradtam ki és elviselhetővé tette az egészet). Érdemes megtanulni az összes fájdalomcsökkentő dúla-praktikát. Ezt is megtanítják a jógán. Iszonyú sok van belőle és lehet, hogy az összes közül csak egy fog bejönni (nekem pl. se a labda se semmi más nem jött be, a kád meg kifejezetten kínzás volt, csak amikor kapaszkodtam és úgy "lógtam" a fájások közben az működött... az viszont tökéletesen). A lényeg az, hogy korán kell elkezdeni ezek begyakorlását különben semmi sem fog az eszedbe jutni... (na meg a férjet/segítőt is be kell ám tanítani hátha nem jut semmi az eszedbe és akkor ott a segítő aki adja a tippeket, miket lehet még kipróbálni, hogy csökkenjen a fájdalom).

Fontos, hogy csak olyan embert vigyél be magaddal a szülésre akiben szó szerint vakon megbízol, akiről tudod, hogy akkor se pánikol be ha látja, hogy neked fáj, akinél tudod, hogy bármi is történik megvéd téged. Ez lehet a férj de van, hogy a férj inkább zavar így érdemes átgondolni/átbeszélni a témát (sajnos hallottam olyanról, hogy valakinek olyan hisztis lett közben a férje, hogy csak zavart és hátráltatta a dolgokat...). Szóval ha a férj húzodozik akkor inkább be se menjen, ha viszont bemegy akkor legyen TELJESEN képben (tudja mi a teendője ha ez van, ha az van, legyen fix feladata - pl. figyeljen arra, hogy néha igyál, ő adagolja a homeós bogyókat, ő beszéljen az orvossal, ha császár lesz akkor ő várja a babát a mátő előtt és ő maradjon vele folyamatosan stb. A lényeg, hogy pontosan tudja mi lesz a feladata - ez megnyugtatja -hiszen ő a férfi akinek kézben kell tartania a szálakat - és ez téged is megnyugtat:)

Lelki felkészülés: tudni kell, hogy zajlik a szülés. Szerintem TILOS filmeket végignézni a szülésről. Az más szülése, a Tiéd az tök más lesz, máshogy éled meg. Azt kell tudni, milyen lelkiállapotban leszel közben, hogy milyen szakaszai vannak -pl. amikor a legborzasztóbb... na akkor már ott a vége, akkor már lehet kezdeni örülni, hogy mindjárt vége:) A férjet is fel kell készíteni, hogy lehet, hogy zavarni fog téged és olyankor jobb ha visszavonul stb. Ha ezekkel tisztában van az ember akkor nem ijed meg attól, hogy milyen érzései/félelmei vannak szülés közben. Én egyébként a mai napig nem tudom, hány perces fájásiam voltak, mennyire tágultam atb. Nem is érdekelt, csak sodródtam az árral... aztán amikor a doki szólt, hogy de azért szóljak, ha érzem, hogy kakilni kell akkor koppant le, hogy bocsi, már néhány perce azt érzem... és akkor derült ki számomra, hogy hoppá, néhány perc és vége:)

Nekem rentgeteget jelentett, hogy volt egy szülési tervem. Ez nem az a "hivatalos" papír volt amit a dúlák nyomatnak (ld. ők még alá is íratnák a dokival), hanem annak egy lightos verziója... leírtam egy listát és azt szépen pontról pontra átbeszéltem az orvosommal valamikor a 3. trimeszterben. Olyanokat tisztáztunk, hogy burokrepesztés csak az ucsó pillanatban, hogy ha vágni kell előtte engedélyt kér tőlem és még azt is megbeszéltük, hogy melyik irányból vág, megbeszéltük, hogy oxitocin stb. csak a végső esetben és az összes beavatkozás előtt szól stb. stb. Szóval én biztos voltam benne, hogy nem fog olyan dolog történni amiről én nem tudok - a nem kötelező dolgok előtt pedig külön engedélyt kér. Ez működött is, az összes vizsgálattal stb. várt addig amíg én azt nem mondtam, hogy OK, most megvizsgálhat.

A másik amire lelkileg fel kell készülni, hogy senki sem tudhatja, milyen hatással lesz rá a szülés. Én pl. végig teljesen magamnál voltam, nem volt az az "elszállt" feeling mint amiről sokan beszélnek, pontosan tudtam mikor mi történik és így mindig szólni tudtam ha valami nem tetszett stb. Van viszont aki tényleg "transzba" esik (fú de jó lehet:)))) és olyankor kell a segítő aki teljes mértékben csak azért van ott, hogy kiálljon mellette és csakis és kizárólag az ő (és a baba) érdekeit figyelje.

Az is fontos, hogy az ember beszélje át a dokival mi van akkor ha véletlenül császár lesz. Csak, hogy tudja az ember. Ne legyen császár de ha mégis az akkor arra is legyen forgatókönyv (ld. legalább arra, hogy a férj megkapja a babát, mikor teszik majd mellre, egyéb igények császár esetén pl. a fájdalomcsillapítással kapcsolatban)

Szóval én a felkészülést nagyon fontos dolognak tartom. Szerencsére elég hosszú a terhesség így tényleg rá lehet készülni a szülésre:)

Úgyhogy no para :)))))))

(megjegyzem én most 2. babánál jobban parázok mint az elsőnél... mert tudom, milyen egy könnyű és gyors szülés és azt is tudom, hogy ebbe mennyire bele tud kavarni egy orvos ha rossz napja van... de szerencsére a régi dokim most is elvállalt így talán most is rendben mennek majd a dolgok...)
Vendég

vashiányra a ferrocomp forte-t ajánlom, az nem csinél szorulást... (terhesen ugye nagyon nem mindegy:) Én most vettem egy nagy dobozzal... iszonyú drága volt sajna:(((
Vendég

Ja... levespor: DM-ben lehet kapni Alnatura márkájú (saját márka) levesport. Én mindenhez azt használom. Ezerszer olcsóbb mint a márkás bioboltos levesporok viszont ez is bio és teljesen tiszta, semmi adalékanyag vagy hasonló nincs benne. (vannak eszméletlenül jó por-krémleveseik is - azok is mindenféle adalékanyag stb. nélküliek persze)
Vendég

http://www.bioszallito.hu/Biopont-Natur ... ermek-7003

Na, erre gondoltam. Még só sincs benne, ami jó a kismamiknak. Főleg a végén, amikor már dagadunk.

Kép
zölddisznó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?