Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Egy borzalmas éjszaka után Anyák Napjára ébredtem! Ágyba kaptam a cappuccinomat, és a fiam a kertből szedett virágokkal köszöntött, és ami nagy meglepetés volt az anyák napi verseket mindet hibátlanul felmondta. :lol: Öröm és bánat is van a szivembe. Sajnos anyukám júniusba lesz 8 éve, hogy meghalt, de én kétszeres anyuka lehetek. És ne felejtsük el a nagymamákat sem!
Köszöntök minden anyukát, nagymamát, akik köztünk vannak és akik már a felhők mögül figyelnek ránk!
Kép
Kép

drumka

Még mindkét pasim alszik :P

Viki
Most :cry: -tam.
Részvétem.
Nekem is soxor eszembe jut a nagyim, aki már 4 éve (júniusban) , hogy nincs...

Edit
Irigyellek.
Nekem még levest kell főznöm.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia: Sajnálom a nagyidat. :cry: Nekem már csak egy nagyim van, Sajnos a mi családunkba korán meghaltak a nők. Anyum 42 éves volt a testvére aki a keresztanyám volt ő 9 éve halt meg 44 évesen, a nagyin 65 évesen ment el. :cry:
Jajj lányok asszem hülyeséget csináltam. Eddig vörös volt a hajam piros csikokkal, ma rákentem 2 doboz sötétbarna festéket. Ez majdnem fekete sőt..... még nem mostam le de remélem a piros csikok nem fognak rikitani a fekete között :lol:
Na megyek mert rotyog a husilevesem, aztán apa grillez kint husit. :lol:

drumka

Sziasztok!

Szilvi :D
jobbulást Kristófodnak! És Marci nagyon ügyes az oda-vissza forgással! Sára még csak hátról hasra csinálja, de azt mindkét irányból, meg a fenekét az égbe mereszti és mint aki hidat akar csinálni, dobálja magát - így halad. :lol: Apukád remélem, már gyógyul! :) Bizony, Levi 9 perccel ifjabb Sárinál! :lol:

Kia :D
nektek is boldog 5 hónapos hófordulót! Legközelebb már fél év! Hihetetlen, mintha még most születtek volna és már mindjárt eszik az almát... Öregszenek! :roll: :lol:

Olgi :D
Üdv közöttünk és várjuk a képeket és a részletesebb beszámolót magatokról! :wink:

Gem :D
előre is köszi a kendős trükköket! A múltkor el is felejtettem mondani, milyen gyönyörű tulipános képeket raktál fel! Nem is tudtam, hogy ti sem Mo-on éltek! Milyen jó, hogy van ez a topik, olyan nagy távolságokból is lehet beszélgetni! Párod is magyar? Hát, a tesó kérdéssel én is hasonlóan vagyok! Piri még sehol - de hát nem is csoda napi 15 szopi mellett. Pedig sokakkal ellentétben én már várom - én attól érzem nőnek magam! :lol: Bár azért mi még Sára 1 éves koráig várunk a tesóprojekttel! Előtted viszont le a kalappal, hogy már most is jöhetne... :D

Réka :D
ferdetartásról kérdeztél: nos, Julinak egyrészt nagyfokú kötött csípője volt, így vele a kengyel miatt az ortopéd klinikára kellett járnunk. Ott kérdeztem meg a kezelődokijától, hogy nem baj-e hogy olyan kiflialakú, amikor a hátán fekszik és még a kis talpacskái sem álltak hasonlóan "tengelyesen tükrösen" :lol: . Azt mondta, h ez a pocakbeli pozíciója miatt van, a lába meg mire megtanul menni, majd helyre jön. Így is lett. Most semmi baja. és csodaszép kislány! :lol: Nálatok sincs semmi baj, meglátod, de ha nyugodt akarsz maradni, én jó szívvel ajánlok a klinikáról több dokit is - ott nagyon értik a dolgukat!

Drumka :D
sajnálom, hogy anyukád, nagyid már a felhők mögött van, de ott is biztosan nagyon örülnek, hogy gondolsz rájuk, és biztosan nemcsak anyák napján! Kisfiad szuperfigyelmes! NAgyon büszke anyuci lehetsz! :wink:

Edit :D
jó pihit és szépítkezést neked! Tegnap én is elküldtem a süniket a lábamról! :lol: A kimozdulással hasonlóan vagyok! Nagyon zizi tudok lenni a hosszú távú itthonléttől - pláne hogy előtte nagyon sokat kirándultunk mindenhová.
Egy héten egyszer minimum el kell menjek vhová - tök mindegy, hogy gyerekestül vagy anélkül - lényeg, hogy autóval kelljen kimozdulni (tehát ne a szomszédban legyen!). Ma ha felébrednek a csajszik, és még mindig süt a nap, megyünk a Mátrába.
:D

KM

Kép
Kép
kismok

Milyen volt a Mátra?

Viki
Milyen a hajad?
Nekem is be kellen végre festeni.. már itt a festék vagy 2 hete :lol:
Én 6-7 évig fekete voltam, most világosítok :wink:

Levi HASRA FORDULT - TELJESEN :lol: :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

+ a scőrös pohár:
Levi tud belőle inni.
Ma többször sikerült...Szívja és nyel.
Megérte a gyakorlás :lol: (kb 2 hét volt csak) :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Szió!

MEgjöttünk a kirándulásból, az odautat remekül viselte Sára, pedig előtte aludt itthon a kiságyában egy hatalmasat. Kendőben sétálgattunk vele, de 1 óra után már nem tetszett neki, így el kellett indulnunk haza. Azért így is jó volt!

és mit iszik belőle Levi? Sárinak a kanál tetszik nagyon... Már ha D-vitamint adok neki tejcivel, akkor örömmel tát. De a K-vitamin után tüntetőlegesen összecsukja jó szorosan a száját, nehogy még egyszer kapjon. :lol: Én azt hittem a mostani hajszíned eredeti... :roll: Sztem nagyon jól áll!

KM

Kép
Kép
kismok

Ja, és közvéleménykutatok:
Kinek, hogy alszik el a babája? (főleg a nem cumisak érdekelnek) Sári csak szopin tud, vagy autóban, esetleg kendőben, de csak kint és hosszú idő után. Itthon egyéb módon reménytelen.

Egyébként kakitalansági rekordot döntünk: múlt vasárnap volt utoljára... És még csak nem is zavarja! :roll: Létezik olyan, hogy ennyire nem marad kakilni valója, mert mindent felhasznál a kis szervezete? :lol:

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!

Nagyon Boldog Anyáknapját Mindenkinek !!!

Ez életem első anyáknapja és bevallom csodáltos érzés. Persze Apa kicsit "idétlenül" adta elő a dolgokat, így igazából semmit sem kaptam, de nem gond, elég volt a szándék és a kisfiam két szép szemébe néznem. Gondolom jövőre már gördülékenyebben fog menni :lol: .

Szilvi
Üdv nektek újra itthon. Már Marci tiszta utazó baba lett. Ügyesek vagytok nagyon!
És utólag ugyan, de Boldog Születésnapot Kristófnak és jóbulsát neki!

Drumka
Te mindig olyanokat csinálsz amiket én szeretek. Imádom a sóskát, de Apa nem, így magamnak nem nagyon szoktam csinálni. És hát a kertből szüretelt sóska, hmmm. nagyon fincsi lehet..
Biztos hogy olyan rossz lett az a haj? Lehet, hogy jól áll csak szokatlan, nem?
Egyébként ahogy írtam nekem már vagy 1 hónapja itt a festékem és már nagyon, de nagyon be kellene festeni. Egyikőtök írta, hogy a képen nem is látszik sem a fáradság rajtam, sem pedig hogy festeni kellene a hajamat. Hát az az igazság, hogy rengeteg ősza hajszálam van, csak az olyan távolságból nem látszik és a kép még du. 2-kor készül, amikor még egész toppon vagyok. Készítenénke rólam este 10-kor, no nem ezt írtátok volna :lol: .

Kia
Ez a bealvós kép nagyon édes. Hihetetlen ha egyszer elalszanak mennyire mélyen tudnak aludni. Jó nekik, nem igaz :)
Boldog 5. hónapos hófordulót Levinek!
Gratulálok a forduláshoz és a csőrös poharas iváshoz!
Mi is próbáltunk belőle, de csak fuldoklott tőle, így még nem eröltettem.

Olgi
Üdvözlünk a csapatban és természetesen Laurát is :D . Írj magatokról még pár szót és hát a képek se maradjanak le... :lol: .

Ancsa
Nagyon édes a Manótok, amilyen arcokat tud vágni :lol: (az első képen oltári arcot vág) . A konyhád pedig nagyon szép és én sem látom a kupit, amiről írtál :? , látnád nálunk milyen a szoba estére. Csongor 8 körül alszik el és a vacsi főzés közben kb. fél 10- 10 mire összekaparom a szobát valahogy.

Gem
Köszi a bíztatást, majd beszámolok róla milyen volt a tapasztalat, bár most Kismok újra megnyugtatott, így megint vacilálok rajta menjünk-e vagy sem. Tiszta határozatlan tudok ilyenekben lenni.
Csoda aranyos ez a kép Zsófiról :D .

A kisteső projekthez pedig sok sikert, Kicsit irigykedem is meg nem is. El sem tudnám képzelni hogy lenne energiám most egy kismanóra, de közben nagyon élveztem a terhességet és így a 4 hónap távlatából érzem hogy nagyon szeretnék még egy babát. Sajnos a jelenlegi lakás körülményeink nem engedik ezt meg, így még szóba sem jöhet és Apa egyfolyátban azt mondogatja, hogy örül, ha Csongornak meg tudjuk majd adni azt meit szeretnénk (és itt nem a kisgyerek korra gondol igazán, hanem inkább a nagyobb korra és felnőtt korra). Azt mondja hogy ő többet szeretne adni a gyermekének mint amit ő kapott (pl. lakáslehetőség, ez nagyon a bögyébem van, hogy semmi segítségünk senkitől, de szószerint egy ici-pici sem). Így nem tudom mi lesz, remélem egyszer meggondolja magát, mert én nagyon szeretnék egy kistesót, de persze nem ide és nem most még.

Edit
Köszönjük a köszöntést! Teljesen felfoghatatlan hogy így nőnek ezek a lurkók...

Őszinte részvétem akinek az Anyukája vagy Nagymamája már nem él köztünk!
Férjemnek mindkét szülője meghalt 1 évben belül még 1999-ben és bevallom fogalmam sincs hogy tudta feldolgozni. Tudom az élet megy tovább, de azért 1 éven belül...
Néha látom rajta, hogy büszke a fiára és sajnálja hogy nem tudja nekik megmutatni, de hát az életet élni kell ilyen szomorúságok ellenére is és legalább egy ilyen édes kis csöppség sok mindent elfeldtet.

Kismok
Köszi újra a nyugtatást, sokat segít, mert a környezetemben ilyen baba nem volt még. Az ortopéd néni azt mondta hogy a pocakban való fekvés miatt van, így akkor ugyanaz lehet a szituáció mint nálatok, csak nálunk a lába jól áll, csak kicsit kifliben tartja magát. Csinálni fogok egy képet és felteszem nektek, csak hogy lássátok, tényleg paramami vagyok-e vagy ti mennyire látjátok komolynak.
Mi cumisak vagyunk így az elalváról nem írok. Sajnos muszály volt, cici hiányában nincs az a gyerek aki ne akarnak szerintem valami nyugtatást és hát maradt a cumi sajnos.

Most megyek, mert még van egy kis dolgom.

Végül csak annyit, hogy annyit beszéltetek a diétáról, hogy holnaptl elkezdem. Befizettem az egyik ételhordó cégnél egy egy hetes káposztaleves kúrára. Én is megtudtam volna főzni, de nem megy egyszerre két féle étel és hát a 65 kg-os férjemet csak nem foghatom fogyókúrára... :lol: .

Réka

Kép
solymosy

Még két képet felteszek:

Az egyiken a büszkeségem hasal, amit tudjátok nem nagyon erőssége és ahhoz képest szépen csinálja szerintem.

Kép

Itt pedig próbál az oldalára fordulni:

Kép

Kép
solymosy

Csongor, Levi, Sári! Boldog hófordulót!
Kristóf! Boldog szülinapot! Ez az év a legszebb!!!Én eddig ezt szerettem a legjobban! Meg a tavalyi szülinapot! Előző nap jöttünk meg a kórházból! Gondoltam tök jó lesz majd a 30. leiszom magam a barinőimmel valami diszkóban. Ehelyett kicsit mások voltak a körülmények, álltam kinn a hóban az erkélyen, ittam egy alkoholmentes sört és szívtam abból a szivarból, amit Abigél születésére tartogatott a párom. Életem legjobb szülinapja!

Kép
nyafi

Nyafi, Abigélnek is boldog hófordulót!!! :D :D :D Mégha utólag is!!! :oops: :oops: :oops:

Réka, nagyon édes Csongor, és tiszteletre méltó dolog részéről, hoygv ilyen szépen hasal! :lol: :lol: :lol: A fordulásban is ügyes. Képzeld, Boróka csak egyik felére, a jobb oldalán tud még csak hasrafordulni. De az már nagyon megy. :)

Kisebbik lányom programot módosított. :roll: :evil: Ismét korábban eszik éjszaka (ma negyed 3-kor ébredt) és hajnali 6-kor csak vigyorgott, mint a tejbetök és nem volt hajlandó aludni. Aztán 7 felé elszundított, majd aludt egy nagyot :P fél 8-ig. Közben csengetett az újságos is :roll: majd anyósom hívta a férjemet, úgyhogy nagyot aludtam az éjjel. Ja, és persze, István éjfél körül érkezett meg az esküvőről, én meg megvártam. Kb. fél 1 volt, amikor lefeküdtem. :roll:

Majd még írok, de mindjárt jön anyósom. És azt hiszem, mi is megyünk vele. Most teszik az ajtót a háznál, ahová majd fognak költözni.

Még teszek fel pár képet. ...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jó testvérek:
Kép Kép
Kriszta szopiztatja és böfizteti a babáját:
Kép Kép
Pelus nélkül :lol: :lol: :lol: :
Kép
Alvás:
Kép
Kriszta segít evőeszközöket elpakolni:
Kép
Boró hasal:
Kép Kép Kép
Kriszta tornáztatja Borót:
Kép
Mutatvány :shock: :shock: :shock: :
Kép
Ketten hasalnak:
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok,

nagyon aranyosak a babak!

Olvastalak titeket a 7vegen csak irni nem tudtam.

Tenyleg furcsa, hogy repul az ido, jovo heten mar mi is 5 honaposak leszunk!

A hetvegen mi ikeaztunk, mar az utolso fazisban vagyunk (polcokat, viragokat vettunk). Meg par kepet majd festek a falakra, meg a gyerekszobat is meg csinositgatni kell hogy szinesebb legyen.

kismok,
irigyellek az autos kiruccanasokert.
En tavaly augusztusban csinaltam meg a jogsit, mar pocakkal, utana meg vezettem parszor, de szules elott 1-2 honappal mar nem nagyon mertem vezetni. Most is legfeljebb a kozeli Intersparig merek elmenni, de azt is inkabb gyerek nelkul... :oops:
Persze azota belattam hogy a szules utani par honap nem a legalkalmasabb ido arra hogy az embert rutint szerezzen, de mostmar lassan el kell kezdenem ha jot akarok magamnak meg a gyerekemnek is, de eleg nehezen szanom ra magam, foleg amiatt, mert nem tudom magam kialudni altalaban, es igy nem merek a kormany ele ulni.

Apropo, alvas.
Ma pl. 3/5-kor keltem fejni, aztan 6-kor a baba is felkelt, azota is fent vagyok, de kb. minden nap ez megy, hogy hajnalban kelek, es 5, neha 6 orat alszok naponta. En nem tudom, hogy ki mennyit alszik, de nalam mar eleg furcsa jelek mutatkoznak a kialvatlansag miatt. Hallucinalok, ill. olyan hulyesegeket kerdezek neha, hogy utana alig birom a rohogest abbahagyni.
Azt tudni kell hogy a liftet vagy 2 hete kapcsoltak be itt, tehat ugy koltoztunk, hogy mindent az 5.-re kellett a lepcson felcipelni, ill. utana en meg vagy 1,5 hetig a gyereket a babakocsival egyedul cipeltem naponta le-fel ha mentunk valahova. (Egyik szemem sirt, hogy cipekedni kell az 5.-re, a masik nevetett, hogy vegre edzek egy kicsit...)
Szal tegnapelott a liftre varva alltunk a lepcsohazban a ferjemmel. Nemi gondolkozas utan megszolalok: Jé, hogy lehet az hogy itt nem epitettek lepcsohazat???!!!
...
Teljesen kiment a fejembol hogy elotte 2 hetig csak azt hasznaltuk!!!...
De mar maskor is kerdeztem ehhez hasonlo meretu marhasagot, de most nem is jut eszembe...

Szal ilyen fejjel uljek kormany moge a gyerekemmel?!? :D

Remelem mostmar ez a helyzet nem fog romlani tovabb... Meg csak az hianyzik hogy elfelejtsem hogy hogy hivnak :)

Ezert (is) mar nagyon varom a 6. honapot, mert asszem a fejes elhagyasa miatt javulni fogok en is...
Addig meg marad az, hogy bamulgatok ki a fejembol... :shock:
_jáde_

Sziasztok!
Solymosi, Edit: Gyönyörűek a gyerekek!!!
A hajam majdnem fekete lett, kicsit a saját nagyanyámnak érzem magam, de lehet, hogy ehez az is hozzájárul, hogy egyre sz..abbak az éjszakáink. A menterendünk valami borzalom, azaz nincs is. Este fél 8 fürdés, kaja majd szunya fél 10-ig, dumaparty fél 11-ig, kaja szunya kb éjjel 1-ig, kaja, majd innentől fél óránként ébredés és minden alkalommal hiszti a cumisüvegért, ez megy reggel 7-ig, akkor megint eszik valamennyit majd alszik fél 9-ig eszik és alszik kb fél 10 - 10-ig. akkor elvan gey kicsit magának, aztán kaja 11-kor, akokr megint elvan egy kicsit azán megint eszik ez változó mikor vagy 12-kor vagy kicsit később, aztán jön egy alvás ami lehet 1 órás de lehet 3-4 órás, majd ébredés, kaja, és elvagyunk fürdésig. Ha valakinek van valami jó ötlete, hogyan lehetne az éjszakai alvásokat kicsit meghosszabbitani örömmel venném. Már mindent próbáltunk, nem adni cumisüveget csak simizni, vagy a játszócumiját visszaadni, ez esetben nem alszik vissza csak nyűglődik. Próbáltan csak tápszert adni este, csak tejpépet, kettőt eggyütt egyikkel sem alszik többet. :roll: Megyek mert csomagot rakott alvás helyett :lol:

drumka

Húúú Viki :D , ez nem semmi :shock: Sajna nincs ötletem, talán a foga :roll: Barbi "jó kislány" volt, úgy emlékszem :roll: mióta csinálja ezt??

Neked is köszönjük a köszöntést!
Csongor nagyon édes, szép kisfiú :wink: Nekünk is van ilyen játszószőnyegünk :wink:

Nagyon jók a képek! Nem henyéltél - látom - tegnap sem a két csajszival :wink:
Szerintem egyébként ezzel az "itthon maradok, s mennék is" érzéssel mindenki így van. Én azt érzem, hogy amikor 21 évesen szültem Kristófot (s előtte egy korty alkoholt, egy szál cigit nem fogyasztottam, diszkót belülről nem láttam)akkor sem hiányzott, hogy menjek eleinte, de egy idő után - ahogy a testem is rendeződni kezdett - persze, hogy mentem volna több felé, s jó volt kimozdulni, s pénzt is akartam keresni. Az életem elég mozgalmasan alakult aztán, de semmit sem bánok...most pedig Marcival még mindig abban a stádiumban vagyok, hogy imádok itthon lenni, s így sincs időm mindenre, amit szeretnék, nem hogy még arra vágynék, hogy dolgozzak :roll: Szerintem a kortól is nagyrészt függ, hogy ki hogyan dolgozza fel az otthonlétet....na meg attól, hogy előtte milyen "életet" élt :roll: s persze fontos, hogy apukák hogyan bírják az egy keresős családmodelt :roll:

Kismok :D
Köszönöm kérdésed (s másoknak is persze), Apukám nagyon jól volt, hogy otthon voltunk... s most "készül" vissza a kórházba, remélhetőleg (én biztos vagyok benne) utóljára!!!! Június végén megyünk ismét (a 60. szülinapjára), s Kristóf marad is a nyárra, ahogy eddig minden évben tette. Ez nagyon nagy segítség lesz anyunak, s apunak. Mi pedig majd augusztusban megyünk újra :lol: Mivel egyke vagyok, s csak mi vagyunk nekik, ezért ezzel tudok valamit segíteni, hogy igyekszem a lehető legtöbbet meglátogatni őket :wink:

folyt köv....megyek, mert csöngettek :arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi: Az a baj, hogy már nem tudom mihez k9tni, hogy mióta lett ilyen "rossz" asszem szépen lassan romlott el. :? :roll:

drumka

Viki, szerintem vegyél Chamomillát. Bármije fájna, és főleg ha valóban a foga a ludas, akkor ez rengeteget segítehte neki. És nem gyógyszer, tehát nyugodtan adhatod. Ezenkívül kend be az ínyét Dentinoxszal és meglátod, hoygha van javulás, nem sír, akkor biztos a foga. Szerintem nem mindig arra kell gondolni, hoyg jóllakott-e, mert nekik is ezerféle bajuk lehet a pocakjukon kívül. :D Mondom, én ezt a kettőt kipróbálnám. A Chamomillából adhatsz neki napi 3x5 golyócskát úgy "megelőzésképpen", illetve olyankor, amikor sír vagy nyűgös. De bármennyit is adsz belőle, ez nem gond.

Szilvi, elfelejtettem, hyog ígértem egy listát. Ó, én barom. De majd júniusig, mire ismét hazautaztok, biztos megcsinálom. :oops: :oops: :oops:

Még jövök, de most megyek ebédet készíteni. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Most a mi éjszakánk is rossz volt.
22 után aludt el, 2:30 körül ébredt... szopizott, de most nem aludt rögtön, ahogy eddig tette...
Kb. másfél órát voltunk fent :?
Volt peluscsere, séta, beszélgetés...a végén meguntam... (takaró alatt szokott aludni, de most) beraktam a hálózsákba, és otthagytam a szobájában...
De ő csak folytatta a beszélgetést :lol: Csak így nem tudtam aludni , de Apa sem :?
Ismét szopi... és végre nyertem, elaludt :lol: reggel 9-ig :lol:
Akkor beszélgetve ébredt.

Kismok
Kamillateát iszik Manó a pohárból... Ha épp van kedve :lol:
Ismerős az, hogy nincs kaki.
Nekünk is a múlthét vasárnap volt utoljára... :shock:
Őt sem zavarja, csak minket :lol:

Elalvás
Levi is főleg a cicin alszik el...
Nagyon ritkán kap cumit - ha a szopi közben nem alszik el és késő van, akkor cumi, megyünk a szobájába és ringatás..
De néha játék közben lepik meg az álommanók :lol:

Réka
Csongi ügyesen hasal, na és azok a kék szemek :wink:

Drukk a fogyókúrához!

Boldog Hófordulót!

Edit
Nagyon szépek a lányok!

Jáde
Ha tudsz pihenj a gyerekkel!
5-6 óra nagyon kevés alvás!
Én Levivel aszok reggel 9-10-ig :lol:
Bár 1-2x felkelünk éjjel.

Húú Viki, nem irigyellek az éjszaka miatt.
Nekem még az is rosszul esik, ha másodjára is fel kell kelni :o

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Viki
Sorstársak vagyunk. Az én Csajom is meg van most zakkanva kicsit, ezért is nem jövök. A másik még amiben, hogy én is elvesztettem az Édesanyámat. Ma 9 éve...

Mindannyiunknak kívánok Boldog Anyák napját.

Kicsit javulni látszik a dolog, de azért néha még kiborít rendesen.

Remélem mindenki jól van, senki nem beteg.
És természetesen az összes Manó gyönyörűűű!

Nagyon szeretnék már teljesen visszakapcsolódni a mindennapi életbe... és persze ide is Hozzátaok! Addig is legyetek jók, míg em jövök. :wink:

Kép
tittina1982

Kriszti
Mielőbbi javulást!
...és persze mindekinek!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Edit: Hogy adjam neki a bogyókat? Azt nyelv alatt kell elszopizni nem? Nem fogja lenyelni vagy férenyelni? Lehet hogy hülyeséget kérdezek :oops:

drumka

Húúúú csajok, nem irigylek senkit a nem-alvós babákért!!! :(
Sebi is ilyen volt, éjjel-nappal ment a műsor, alig aludt, ha már egy éjjel 5-6 órát sikerült aludni 2-3 részletben, az jónak minősült. Nem is tudom hogy bírtam?! Persze úgy, hogy a párom segített ahol tudott.
És most csodálva nézem a lányom, aki (lekopogom) nagyon szépen alszik éjjel is, meg nappal is. Igaz, mostmár nagyon sokat van fent egyszerre (3-3,5-4 órát egyben), és noha sokat elvan egyedül is, azért szórakoztatni is kell, de el is fárad szerencsére, és kiválóan szunyál. :)
Ennek örömére be is költöztettük a bátyókájához, remélem beválik hosszú távon is, mert nem szívesen jönnék vissza a nappaliba aludni, iszonyúan szétment a hátam a kanapén, alig győzöm kiheverni a rendes ágyunkon! :)

Drumka
Pici forralt vízben feloldva bekanalazhatod a szájába.

Szilvi
És te hogy bírod Kristóf nélkül olyan sokáig?! :D
(Sebi csak 2 napja csavarog, de nekem már nagyon-nagyon hiányzik. Remélem holnap hazajön végre! :))

Kép
Kép
Kép
cas

Mindjárt kész az ebéd... Húúúú, farkaséhes vagyok... :lol: :lol:

Viki, 1-2 kanálka forralt, hűtött vízben oldd fel és úgy add oda. Azért evés előtt és után teljen el 10-15 perc, mert így van igazán hatása.
Talán úgy is lehetne, hogy a 15 bigyót feloldod egyszerre és a nap folyamán 3x odaadod neki. De ebben nem vagyok biztos, hogy jó-e. Megtudom neked!
Éjszakára azért azt hiszem, frissen kellene oldani, csak amikor kell.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith
Borónak nagyon boldog 4. hónapofordulót!

Kép
tittina1982

:oops: Edit

Boldog Hófordulót!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Edit!

Borónak boldog hófordulót!!!!

Kia!

Levi egy igazi hapsi. Tele a poci, mehet a szundi!!!!

Csajok!

Utólag is boldog anyák napját kívánok nektek!!!! :lol:
Én kaptam a kisfiamtól egy parfümöcskét. Olyan édes volt....

Iszonyú édes képeket tettetek fel, majd én is dobok.
Sajna nálunk fogzásos napok vannak, valami szörnyű, hogy üvölt szegény szinte egész nap.... :cry:
Most beájult, de ez csak 10 perc lesz....

puszika mindenkinek!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Sziasztok!

Utólag is Boldog Anyáknapját mindenkinek!!!!!

Képzeljétek az anyósomék vettek egy szál virágot,és odaadták Réka kezébe,mintha ő hozta volna nekem!
Nagyon édi volt,mert meg akarta enni.

Kicsit elvesztettem a fonalat,de Boldog hófordulót minden babának.

Edit:valami tüneményesek a lányok,és hogy mennyire szeretik egymást.....
Azt hiszem én hamarosan szeretnék egy kistesót....

Viki:Vegyél Dentinox gélt,mert lehet hogy a fogacskája.Nekünk bevált.

Alvás:Nem irigyellek benneteket :cry: :cry:
Nálunk teljesen kialakult a napirend.+ -1óra elcsúszással.
7-8 között fürdés,és reggel 6-ig szunya.Úgyhogy meghúzom magam,és csendben maradok.....

Viszont kibújt a második fogacska hegye....

Na egy kép,de csak a nappali szine,meg a függöny....
Kép

Réka bújócskázik
Kép

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa!

Tökjó lett a konyha meg a nappali is!!!!
És a bújócskás kép is.....

Édesanyák: nekem tavaly halt meg anyucikám a kezeim között.
:cry:
Ki lehet ezt valaha heverni?!

No vidámabb: töltök képeket

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!
Viki! Két dolog van! Türelem, kitartás, következetesség! Ez már három. :D Bocsi, hogy most másnak nem válaszolok! Olvasd el a suttogót. Nekem bevált. Kisasszony gyönyörűen alszik hajnal 4-ig, majd most már nem is szopi, csak cumi...Érdemes ezt a felvesz letesz módszert hétvégén, vagyis akkor csinálni, amikor ember 2 napig nem megy dolgozni. Te meg költözz be a szobájába egy matracra. Ja nem is tudom egy szobában alszotok? Ha a cumit elfogadja, de csak nyűglődik vele és nem alszik el, elöbb utóbb csak elalszik. Olyan nem lehet, hogy 2 óránként éhes. Valószínű arra is felébred, hogy nem jó a pocójának, mert tele van és fáj neki. Nappal alszik? Lehet, hogy felcserélte. Akkor viszont éjjelre valami nyugtató kúp, nappal meg könyörtelenül felverni. Lehet még az is, hogy a foga, de már egy ideje játszátok ezt, így nem hiszem, hogy csak ez lehet... Bocsánat, hogy okoskodok, de borzasztóan sajnállak és próbálok segíteni.

Kép
nyafi

Nyafi: Köszönöm a hozzászólásod. Ma elértük az elviselhetetlen fokozatot. Még most is kukorékol, pedig 8-kor evett 160-at és beájult utánna. Aztán felébredt és azóta nyekereg. Velünk alszik, mert igy se a nagyfiam nem tudott aludni, arról meg nem is beszélek, hogy sokszor lefordultam a székről a gyerekszobába álmomba. Mi lett volna ha Barbi is a kezembe van...... éjjel soha nem veszem fel, csak megsimizem a hátát beadom a cumit de sokszor nem elég. Mindig az az első és csak utánna jön a cumisüveg amitől 2 korty után alszik tovább. Megveszem a könyvet és mindent megteszek a saját éjszakai nyugalmam miatt, és Barbi nyugodt éjszakája miatt. Na megyek megnázem mit művelnek az apjával....

drumka

Viki:Én kölcsönadom neked ha kéred.Úgyis itt lakunk egymástól kb.10 percre kocsival.
Még szerdáig mobilis vagyok,mert apa szabin van.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Edit
Tüneményesek a tesók :) , nagyon aranyos képek!
Boldog hófordulót nektek!

Kia
Köszönjük a kék szem dícséretet és emlékeim szerint (és a képek alapján) Levié sem kutya :) .

Cas
Látod milyen a természet. Egy rosszul alvó gyermek után jött egy jól alvó. Csak hogy el hidd létezik ilyen is :lol: .

Drumka
Kívánom hogy beváljon a Suttogó, sajnos nálam sok minden nem jött be, de ez semmit nem jelent. Egy helyen írja a könyvben, ami nekem van, hogy bizony vannak olyan gyerekek, akik fél órákat alszanak napközben és ha jókedvűben ébrednek és nem nyűgösek a fennmaradó 2 órában (vagy amennyit a kora alapján kb. fent kellene lennie), akkor neki valóban csak ennyi az alvásigénye. Hát nálunk ez lehet, mert egy-két felkeléstől eltekintve elég jókedvű és mosolyog. Ráadásul néha fél órai alvás után tök nyugodtan fent van (mint ma is) néha már 3-3,5 órákat. Nekünk egy kicsit turbó-nyuszi gyermekünk van ezekszerint :) .
Sajnos az elalvás és a visszaalvás (ha esetleg nyűgösen ébredne) nem nagyon megy pedig igyekeztem valahogy rávenni.
Kiváncsi vagyok mi lesz az eredmény, de drukkolok nagyon.

Egyébként nekünk is vannak olyan éjszakáink amikor többször fel kell és meg kell simizni, sőt néha kivenni vagy egy-két korty teát adni neki. Sajnos ez van, de mivel abszolút nem rendszeres, csak egy-egy napokra vonatkozik én a fogára fogom. Általában simán alszik egyben 6 és utána még 5 órákat egy etetéssel közbeiktatva.

Nyafi
A felvesz-letesz módszernél csak az nem világos (pedig elég részletesen írja), hogy meg kell várni amíg sírni kezd és csak akkor felvenni? Nálunk is az egyedül való elalvással az van, hogy leteszem amikor fáradt és kb. 15 perc után kezdi a nyüglődést, morog össze-vissza és ha nem megyek oda, akkor annyira felébreszti magát ezzel, hogy már esély sincs rá hogy visszaaludjon. Te hogy értelmezted a könyvben?
A másik problémám, hogy van olyan amikor tényleg jókedvvel fent van 3,5 órát és máskor meg 1,5 óra után álmos. Ha tartni akarom a Suttogó szerinti napirendet, akkor ez elég nagy eltérés. Kérdés, ha a gyerek teljesen aktív és viháncoló, akkor nyomjam le az ágyba, hogy aludjon (még sosem sikerült), illetve 1,5 óra fentlét után álmos, de ne engedjem alduni? Ilyen kérdések merültek fel bennem amikor olvastam.
Sajnos nálunk a közös szoba miatt egyszerűen az un. ideális körülméneyek sem adottak. Azt írja legyen nyugalom és csend. No ez nálunk sem az elalvásnál, sem az alvásnál nem kivitelezhető, mert itt dolgozik kb. 3 méterre tőle a férjem, aki meg muszály hogy beszéljen néha telefonon, stb. A könyv sajnos olyan esetekre nem is tér ki, hogy mit tud tenni az akinek nem adottak az általa leírt körülmények és sajnos arra sem, hogy ha keveset alvó babád van (ahogy fent írtam) napközben, akkor hogy tartsd be a napirnedet, mert sehogy sem jön ki a 4É sorrendje?
Csak azért kérdezem tőled, mert olvastad és bevált, hátha van valami ötleted.

Kriszta, Ancsa
Édesek a képek és a nappali is!

Jade
Én is kb. 5-6 órát alszom, de erről én is javában tehetek, mert amikor végre fél 10-10 körülre összeszedem magam és elkészülök mindennel, a vacsi után nem megyek rögtön aludni, hanem még ücsörgök a tv előtt. Igazából szükségem van egy kis saját időre. Ha a pakolászás, vacsifőzés és evés után mennék rögtön aludni, már rég bediliztem volna (mert ahogy írtam nekem sincs csak max. fél órányi időm amíg napközben Csongor alszik). Estére gondolom ezért vagyok hulla mindig, de az is igaz, hogy te még fejsz, ami nagyon megterhelő tud lenni (tudom mert én is csináltam). Anno nagyon kikészültem én is tőle.

Jó éjt,
Réka

Kép
solymosy

Jade, Drumka
szemelyes tapasztalatbol mondom, vigyazzatok az ilyen szintu nem alvassal, mert bajok lesznek. Nem akarom ujra meselni, hogy velem mi tortent, aki akar, utananez, valahol marciusban irhattam meg. Lenyeg, hogy nem is veszitek eszre, es elfogy a cerna.
Nem akarom osztani az iget, mert semmi jogom hozza, de en nagyon rafaztam a nemalvasokra, ezert probalom atadni, hogy nalunk hogy oldodott meg a helyzet. 3 honap utan merultem ki teljesen. Utana 2 honapig felrevonultam en Zsofival ejszakankent, igy boldogitottuk egymast, de legalabb mar nem 6-7-szer szopott ejszakankent, hanem CSAK 2-3-szor. Plusz az altatasok. :roll: :roll: :roll:
Nem akartam, hogy a parom es Rebeka felebredjenek, nem akartam zavarni oket. Aztan heteken keresztul vendegeink voltak, oket sem akartam zavarni. Zsofi szusszant es ment a cici.
Aztan egy baratnom emlekeztetett ra, hogy ugye en is olvastam az "Aludj jol gyermekem" cimu konyvet. Kiprobaltuk, es mukodott. Lenyege, hogy amikor sir, nem veszed fel a babat ejszaka, csak biztositod jelenletedrol. Eloszor 2-3-5 percenkent mesz be hozza fel percre, aztan egyre ritkabban. Tobben mondtak, hogy mukodik.

Aztan raszantuk magunkat nehany bombolos ejszakara, es egy szep nap kiprobaltuk Zsofival. Tudjatok mi tortent? Sirdogalt 4-5 percet a cici utan, aztan bealudt. Azota ejszakankent egyszer kelek szoptatni. Es eleg sokszor kelt mar csak 5-6 ora korul. Nagy valtozas.

En nem azt mondom, hogy minden gyerek igy reagal erre a modszerre, mert en inkabb nagy bombolesekrol, mint kis pityergesekrol hallottam. De nehany ejszaka, es utana nyugtotok lesz.

Titti
Remelem, nalatok csak atmeneti ez a helyzet!!!

Edith!
Annyira jokat nevettem a kepen. Hihetetlen a hasonlosag Kriszta es Rebeka viselkedese kozott. Emlekszem, mikor a szobatisztasagot kezdtuk, napi 5-6 mackonadrag ment a mosogepbe. O is szoptatja a babajat :lol: es rendszeresen tornazik a testvere feje folott, mintegy eletveszelyes ciganykerekeket hanyvan. Nagyon jok a kepek!!!

Szilvi!
Klassz csaj vagy, hogy ennyit utazol a kiskrapekkel a papad miatt!

Kriszta, Ancsa, Reka
nagyon jok a kepek!

Es akkor tolunk is egy mosoly:
Kép

es egy produkcio: igen kerem, mi mar negykezlab muveljuk!
Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Gem, jaj, de édes kicsi Zsófi! Látom, te sem öltözteted mindig rózsaszínbe! :wink: Én már annyra unom a rózsaszínű cuccokat. Kész öröm volt, amikor valaki sárgát, narancsszínűt vagy halványzöldet hozott ajándékba! :P :oops:

Alvás: nálunk szerencsére nicns gond az elalvással. Igaz, általában cumival megy, de ez van. A cici nem kellett neki mindig, mert ahogy ment a tej, már köpte ki. Úgyhogy maradt a cumi. Éjjel eszik még, de rögtön utána vissza is alszik, jobbanmondva fel sem ébred teljesen. MA éjszaka már 2 előtt ébresztett, majd hajnali 6-kor is ismét evett. Most ébredt fel. És Kriszta is. No, enniy volt a mostani hozzászólásom!!!

Még annyit, hoyg begyulladt a bal mellem. :( Iszonyúan tud fájni. És fogalmam sincs, hoyg hogyan történhetett meg. :roll: :(

Puszi mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit!

Mitől vajon???? :shock:
Hát jobbulást Neked nagyon, remélem láz meg ilyenek nem lesz...

Gem!

Zsófi nagyon ügyes!!! Hamarosan vége a nyugalomnak! :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Solymossy! Én nem tartom ilyen szigorúan a napirendet. Két óra múlva megpróbálom letenni, ha nem megy hát nem megy. Most már egy hónapja 80%ban megy…Ha már ott tart a gyerek, hogy negyed órája fekszik és akkor kezd el nyűglődni én nem szoktam felvenni, hanem megsimizem a kicsi fejét fenntről lefelé, ütemesen, kicsit úgy, hogy a kis szemét is lecsukom ezzel. Előbb utóbb lenn marad. Mármint a szeme lecsukódva.
Drumka! Még ami nagyon fontos, az nem csak a felvesz letesz, ez csak azért írtam, mert ezzel írja az altatást, hanem amit elötte ír! Az, hogy legyen egy szertartás!!!!!!!! Nálunk ez úgy néz ki, hogy megsimogatom, beadom a cumit a szájába, tudom ti nem cumiztok, de használd a többit amit írok, odaadom a macis nyálkendőjét, amit csak akkor kap meg, ha megy aludni, behúzom a függönyt, betakarom, megint megsimizem, majd becsukom az ajtót és kimegyek. Ált. elalszik. Ha nem akkor van két lehetőség. Nyűglődik. Akkor jön a fejsimi módszer. Sír. Akkor a felvesz letesz, fejsimi, betakar, fejsimi. Egy a fontos. Mindig ugyanaz a módszer legyen és nem kell minden nap valami mással próbálkozni. Ami neked is kényelmes. Pl ha be akarsz iktatni altatót… Én csak leírtam, én hogy csinálom. Ha minden nap ugyanúgy teszed, nappal és éjjel, pár nap múlva rájön, hogy azért történik mindez, mert akkor van az alvás.
Még egy és utána lőjetek le! És tényleg elnézést. Ha sírás van, az akkor van, mikor fenn volt több mint 3 órát. Mert már olyan fáradt, hogy nem tud elaludni. Ja és nekünk a sssssh nem jött be tőle…Másnak meg az.
Solymossy! Fontos a csend. Te se tudsz akkor aludni, ha nagy a zaj…

Kép
nyafi

Nagy hír, hogy Csillának is kibújt szép csendben az első fogacskája! :)
A forgolódást is próbálgatja már hetek óta, több-kevesebb sikerrel, de nem nagyon érdekli, inkább kúszni szeretne, de ahhoz meg még ügyetlen. :)

Edit
Szegény te, mindig jön valami a szoptatással! Gyors gyógyulást!!!

Altatás
Sebit annak idején rengeteget ringattam bölcsőtartásban, és utána tudtam csak letenni, magától képtelen volt elaludni. Ha kiságyban megébredt a hátát kellett simizni és sustorogni neki, és akkor visszaaludt.
CSilla ezt nagyon utálta, őt amikor már jó fáradt leteszem a kiságyba, kis simi, és elalszik magától. Ha nyűgődik, akkor finoman, ütemesen paskolgatom a fenekét, és susogok neki, ő így nyugszik meg és alszik el.
És persze mindketten szopizzák az ujjukat közben ezerrel! :)
Ja, és tényleg alig hiszem el, hogy ilyen jóalvó gyerek is van, mint CSilla, annak idején Sebivel is hallottam ilyenről, de nem akartam soha elhinni! :lol:

Réka
Én lehet, hogy megpróbálnám kicsit húzni az időt, amikor 1,5 óra után álmosnak tűnik (máskor meg kibír simán 3-at). Mostmár egész jól el lehet őket szórakoztatni mindenfélével. Szóval én megpróbálom kihúzni ilyenkor a következő kajáig az időt, megetetem, és tele pocakkal jó fáradtan rakom csak le.
Hátha CSongor is aludna akkor picit többet?

Gem
Zsófi nagyon ügyes már!!!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Most keltünk. 1 fokkal jobb volt az éjszaka. Este 8-kor elaludt 9-kor ébredt, 11-ig fent volt majd elaludt, háromnegyed 1-kor ébredt, visszaaludt, háromnegyed 3-kor ébredt, visszaaludt, reggel fél 7-kor ébredt, visszaaludt, és most kelt fel. azt csináltam, hogy előszőr csak megsimiztem a hátát, visszaadtam a cumiját meg a rongyát amit mindig morzsolgat elalvásnál. Első ébredésnél kellett neki kaja, a másodiknál elsumákoltam, és reggel is kellett neki a kaja. de ez már haladás. Legalábbis nekem. :lol:

drumka

Kihajított! :twisted:
Elszállt amit írtam, a Csajom meg felébredt! :twisted:
Akkor röviden.

Edith
Mielőbbi gyógyulást a Cicinek! Hihetetlen, hogy mindig van valami... :roll:

Gartula minden kibújt fogacskához!

Ancsa
Nagyon jók a színek! Ügyik vagyrok, jól haladtok. :) Édi Réka-baba!

Gem
Hogy rohan az idő?! Miket tud már Zsófi. :shock: Hihetetlenül gyorsan fejlődik.

Dominika
Kieheverni?! Sztem soha. Csak megtanulni együtt élni a hiányával.
Nálunk otthon történt... A Húgom 11 éves volt, és Ő vette észre, hogy már nem lélegzik. Pont ma reggel írta, hogy szégyelli, de elfelejtette, hogy tegnap volt a 9. évforduló. Úgy gondolja, talán azért, mert mostanra sikerült igazán elengednie. Nálam ilyenkor Anyák napjától az évforduló napjáig ég egy gyertya...

Többiek! Bocs az off-ért!

Rólunk
Tegnap este volt a csúcs. Felébredt du 5-kor, és este 11 után aludt el. Már a hajam téptem. Sztem a fáradtságtól nem tudott elaludni. Semmi sem volt jó Neki. Apa nálunk a türelmesebb, de tegnap már Ő is tanácstalan volt.

Na ennyi most, mert a Csajom már nem hagy. :(

Kép
tittina1982

Kép Laura [/img]
Sziasztok!

Képfeltöltésben nem vagyok nagyon jó, kicsinyíteni kellett segítséggel...
Szóval a kisasszony fürdés után még hullámos fürtökkel, ami száradás után el is tűnik...

Este írok többet is, most el kell szaladnom az Otp-be, utána fodrászhoz-annyi de annyi hajam kihullott hogy rövidre kell vágatni...

Üdv. mindenkinek:Olgi és Laura
3sütike

Sziasztok,

Ejjel Balint is kelt fel 4-kor, de fel ora szopizas utan visszaaludt. Nem tudom mi baja lehetett...

Kia,
Igen ugy kellene, hogy alszok, amikor a baba alszik, de a legtobbszor akkor ulok le fejni, enni, vagy magamat vagy a lakast rendbe tenni... Mindegy, mar a koltozes is 99 % -ban lezajlott, probalok mostmar erre atallni, hogy a legtobb dolgot megcsinaljam, amig o is fent van, csak akkor meg sajnalom, hogy a babat lerakom a jatszoszonyegre es elgurulgat ott magaban, pedig mar igenyli, hogy jatszunk vele, stb. Na mindegy, remelem, hogy megtalalom az egyensulyt, hogy jo legyen neki is, meg nekem is...

Mindenesetre ma mar 7 orat tudtam aludni osszesen, ez is haladas...

Jo hogy irtatok a dentinox-rol, delutan megyek is, en is beszerzem.

Most megyek, mert elaludt a babam, rendbeteszem magam, es hatha sikerul meg alcsizni is kicsit...

udv.
_jáde_

Cas!

Csiilának foga??? Hát nagy-nagy gratula. Nagyon megszenvedtétek?

Tittina!

Az nagyon kemény lehetett a hgodnak 11 évesen. Megijedthetett nagyon. Rólad nem is beszélve...
Nekünk a Jóisten adott még annyi időt, hogy elbúcsúzzunk. Elmentünk dolgozni, majd hívtam a hugomat. Modta, hogy le kell tennie a telefont és megnézi anyut mert olyan fura, hogy még nem kelt fel.
Kihívta a dokit és a doki mondta, hogy haldoklik, hívja össze a családot, nincs értelme gépekre kötni a kórházba. Anyukám rákos volt.
Borzalmas látvány volt. Fogtuk a kezét, de már nem tért magához. Mondam neki, hogyha hallja amit mondok, szorítsa meg a kezem. Megszorította.Tuti nem reflex volt.Így búcsúztunk el tőle mindannyian. Hugommal ketten öltöztettük fel, zártuk le a szemeit. Senkinek se kívánom!
És az volt a fura, hogy egész nap szar idő volt, de amikor anyu elment kisütött 1 percre a nap.

Ohh bocs, hogy ennyire kifakadtam, de nem bírom még mindig csitítani az érzelmeimet...

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Cas :D
gratulálok a kis fogacskához! Én is úgy várom már! :P

be is gyulladt vagy csak piros folt van ott? Mert akkor szopi előtt meleg borogatás, szopi után hideg, a foltra rakva. És szopi annyiszor, ahányszor csak hajlandó cicizni! Nekem Sárával az elején amikor még nagyon nem volt hatékony - 3x volt, de 1 nap alatt elmúlt és nem lett semmi komoly belőle. Remélem, te is gyorsan helyre jössz! A csajok hihetetlen édesek! :D Főleg a pisis Kriszta! :wink:

ezzel az alvással én is így vagyok! csajok fél 10-re mindig alszanak, mi meg kb. fél 12-kor megyünk aludni, mert kell a magánszféra. NEkem az még felér egy alvással, mert ilynekor tök jól le tudom vezetni a babás-gyerekes gondolataimat. :D

gyönyörű Laurácskád van! És jaj, de jó, még egy hatalmas loboncú baba! NAgyon szép!

Sára is pont ezt csinálja! :lol:
Annyira küzd a haladásért, mintha az élete függne tőle... :lol:

Drumka :D
először is: ez tényleg egy embert próbáló időszak! :? Én mint két igazán rossza alvó gyerkőc anyukája, teljesen együtt érzek veled! Nem is tudom, mikor aludtam már 5 óránál többet egy éjszaka - azt is 3-6 részletben! Még az a szerencse, hogy a babák, rendkívül változékonyak és ami igaz mostanra, már rég a múltté egy-két hét múlva. :D

Ez a 4-5 hónapos kor szokott általánosan az alváselromlás időszaka lenni. Sára pl. ezelőtt két héttel 6-10x kelt éjjel, de ez mostanra lecsökkent kb.4-re. Én ilyenkor - túl azon hogy nagyon-nagyon rossz felkelni éjszaka - mindig arra gondolok, hogy a kisbaba nem azért ébred fel, hogy a szüleit bosszantsa, hanem mert vmi nem jó neki. Ez lehet éhség (sokkal ritkábban mint hinnénk), magány - ez az az időszak, amikor már rájönnek arra, h a mamájuk egy különálló lény és el tud tőlük szakadni - fogzás, hideg-meleg stb. Viszont képzeljük magunkat a helyébe: ő azért nyüszög, mert felébredt, hirtelen nem tudja hogy mi van vele és a mamája közelségére vágyik vagy akár éhes vagy viszket az ínye. Erre mi bemegyünk hozzá és biztosítjuk arról, hogy itt vagyunk, de ennyi. Mondjuk a másik véglet ugyanúgy butaság lehet: attól, ha néha úgy adóik, h sír a baba, attól még nem lesz lelki nyomorék...

Az hogy legyen vmi rituálé, az nagyon fontos lehet - bár igazán olyan két éves kor körül kezd igazán az lenni - mert segít az elalvásban. De igazán sztem babafüggő ez is. A napirendnek - ez csak az én saját véleményem - nem annyira van döntő szerepe (ezt inkább mi, felnőttek szeretjük :wink: ) ebben az életkorban (inkább az és úgy a jó, ahol anya is ott van), mint ahogy - az is csak az én véleményem - egy kisbabát még nem kell nevelni erre-arra. Azzal hogy törődünk vele, érzékenyen reagálunk a jelzéseire - nevelődik ő magától. :D
Julcsit pl. sosem programoztuk egyedül elalvásra, mégis megtette ezt kb. 7-8 hós korától, mert akkorra lett érett rá, most is egyedül alszik el 90%-ban, ennek ellenére azonban 2,5 évesen még fel szokott ébredni éjjel, ilyenkor már jön hozzánk bújni. Szóval az egyedül elalvás képessége és az éjszaka átalvása nem feltétlen függ össze.
Sára még messze van az egyedül alvástól, bár nyilván nekem nagy könnyebség lenne, ha egyedül is elszenderedne az ágyában, ő viszont olyannyira intenzíven érzékeli a környezetét, hogy abszolút segítségre szorul. Jó néhányszor kiptóbáltam már, hogy kaja után berakom az ágyba, de abszolút tiltakozás lett a vége. Most meg már úgy alakult, h akkor szokott enni, amikor már álmos, így belealszik a hamiba.
Na, megyek mert S. nagyon kiabál, már unja a "regényemet". :lol: Na, ezek jutottak eszembe, alvás-témában. Vagyis: mindenkinek kísérletezgetni kell! De egy biztos: nem marad így! :wink: Egy kamaszgyerek se szeretne együtt aludni a szüleivel és nem is akarja, hogy fogják a kezét éjjel! Csak mi fogunk - gondolom - nosztalgiázva visszaemlékezni a babás évekre, amikor még kis csomagunk minden rezdülése hozzánk szólt! :D

KM

Kép
Kép
kismok

Domi, Titti
jaj ez szörnyű... és most itt sírok! És nagyon sajnálom, h így kellett lennie. :cry:

Kép
Kép
kismok

Köszi KisMok!

Domi, teljesen meg tudlak érteni. És ezek nem csak üres szavak, az én Anyukám is rákos volt. 1,5 év alatt vitte el. Abban az évben május 5-e szerdára esett. 2-án volt Anyák napja, Anyukánk akkor köszönt el tőlünk, többet nem tudott megszólalni. Én is mosdattam, öltöztettem, 20 Ft-ossal zártuk le a szemét (falun így szokás) és kendővel kötöttük fel az állát. A nagymamámmal csináltuk. Először alig mertem hozzáérni - féltem, hogy felébred.
Az én nagy szívfájdalmam most, hogy nem tudom mikor jutok el a temetőbe. :(

Na jól van, fejezzük be, ez a topik nem erről szól, hanem boldog Anyukákról és az Ő gyönyörű Csemetéikről. :)

Kép
tittina1982

Egy új kép:
Kép

Kép
tittina1982

...na tegnap óta most sikerült újra ideérnem....

Titti :D :(
Nagyon szépek vagytok, gyönyörű család!! Nekünk is van már közös képünk, de mire ide fel tudom rakni, addigra már felnővünk :wink:
Nagyon, de nagyon sajnálom Anyukádat, s persze Benneteket! Engem is megbőgetett, erre nincsenek szavak. :cry:

Krisz :D :cry:
Fenti sorok Neked is szólnak!! Őszínte részvétem, számomra ez felfoghatatlan. Nekem annyira természetes, hogy élnek a szüleim, s én már 36 elmúltam, s közben tudom, hogy mennyire nem az (most, hogy Apum beteg lett, fogtam fel mindazt valójában, amit eddig is tudtam, csak nem "így")
Domi egy tündérke, s nem nézegetni más "pasikat" ha már egyszer "megállapodtunk" :wink: :lol:

Kismok :D
Tegnap nem sikerült válaszolnom, hogy kérdezted, hogyan altatunk: hááát én kézben :oops: :oops: ha már nagyon álmos, akkor morog egy kicsit, s elalszik, ez van napközben. Este cici, s akkor az esetek 90%-ban elalszik, ha nem egy kis járkálás, ringatás, s akkor alszik :oops: . Tudom, hogy nem így kéne, de nem teher (még) - egyébként tegnap is arról volt szó a "csak csajok"-ban, hogy egy éves korig nem lehet elkényeztetni őket, s hogy mennyire szükségük van ránk, azaz a szeretetre :lol:
Kamaszkori szülővel alvás: sokáig kettecskén laktunk Kristóffal, s itt Tenerifén mi egy ágyban aludtunk egészen 10 éves koráig...amikor két hálós lakásba költözünk, s neki lett újra saját szobája, (két éves korától 6 éves koráig már volt) akkor az édes pofa kisfiam írt nekem egy levelet, hogy csak még ma este aludjunk együtt....szóval nagyon nehéz volt az elszakadás. Utána persze már jót nevettünk ezen :lol:

Zsófi nagyon ügyes!! Csak néztem, hogy jól látok-e??? s gyönyörűűűű, de tényleg!!!
Apu miatt egyértelmű, hogy megyek, én is (mi is) megkaptunk mindig mindent (nem anyagiakra gondolok, bár azt is mindig) tőlük, így ez nem is kérdés. S hiszem, hogy mindenki csak azt várhatja el, amit ad a másiknak. S a gyerekem is ezt látja, ahogy én is ezt láttam, s remélem, hogy majd ők is ezt teszik :wink:

Ancsa :D
Nagyon szép az új lakásotok, a képeket nézve megérte a fáradtságot! Bár lehet, hogy Te most nem ezt érzed :lol: Tetszenek a színek, na meg persze Réka Baba :lol: :lol:

Jade :D
Nagyon nehéz beosztani a Manók alvásidejét, hogy mindenre maradjon. Pl. nekem most be van dugva a vasalóm, de mondom, ha most nem írok, akkor megint elmarad, este fáradt leszek, szóval, mindjárt felébred Marcim, s a vasalással megint nem haladok :oops: Az a baj, hogy egy nap csak 24 órából áll :wink:
Egy vonalzót sincsk kedved csináni?? :roll:

Már pont megbeszéltem magammal, hogy ha harmadik is fiú lesz, az milyen tök jó lesz (én mindkét fiamat nagyon lánynak akartam, ami most persze már eszembe sem jut), erre megláttam ezt a képet Lauráról..... :shock: :shock: :shock: Meseszép!!! de tényleg!!! Írj többet magatokról, ha van időd! S ha jól értettem múltkor, akkor "átvetted a korelnökséget"??? :wink: :wink:

Nyafi :D
Suttogót én is elkezdtem olvasni, de mivel már csak akkor került a kezembe, amikor Marci megszületett, nem volt időm tüzetesen végigolvasni. Nálunk csak a fürdés, s az azt követő teendők rendszeresek szinte születése óta....nem tudok rendszert tartani sajnos, a saját életemben sem :oops: Nálunk pl. napközben soha nincs csend...sajnos nagyon tv függő vagyok, s az mindig be van kapcsolva... :oops: :oops:

Cas :D
De ügyik vagytok! Gratula a fogacskához!! Nálunk még semmi :roll: Anyum szerint nekem is későn jöttek a fogaim, s hál Istennek jók is...majd meglátjuk :roll: Nem régen még az UH miatt izgultunk, meg a méhszáj, stb :lol: :wink: most pedig már fogacskák, négykézláb állnak...hihetetlen (de igaz :wink: )

Én is azt hittem, hogy nincs festve a hajad :shock: annyira természetes!! Ti már a "rendes " babakocsit használjátok?? vagy nektek nem volt olyan hordozós változat is?? rosszul emlékszem???

Jobbulást neked, mellgyusziban nincs tapasztalatom, nem tudok segíteni, de remélem, hogy mielőbb megoldódik :roll: Lista: ráér, majd június végén megyünk újra. egyébkén mondtam dokinéninek, hogy adtam neki a homeos bogyót, s hogy szívtam a nóziját, s jobban lett, erre ő mondta, hogy valószínűleg nem a bogyó segített :lol: a dokinénik/bácsik nem szeretik a homeós gyógyikat?? :roll: miért is szertnék :roll: mondjuk én sem vagyok egy "hívő" típus e téren, de valamitől jobban lettünk :roll:

Remélem, hogy senkit nem hagytam ki, most még megpróbálok vasalni egy kicsit, s közben visszatekerem a Jóban Rosszban-t :oops: :oops:

Kimaradt még: Én is boldog Anyák napjá kívánok Minden Anyucinak!!!!
S eldicsekszem, hogy Kristóf elvitette magát vasárnap párommal vásárolni (benzinkút), s hozott egy édes plüss kutyát, egy kulcstartót, egy hűtőmágnest, s egy édes képeslapot a köv szöveggel: "Nagyon Nagyon sok szeretettel Anyák napjára a legjobb anyának a világon (szíveske) Kristóftól és Marcitól (szívecske)...ha és egy kis Milka szivecske pralinét is hozott....hát ezért mindig minden megéri.... :wink:

Közben felébredt Marci, vasalás elmaradt :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

:oops: :oops: bocsi a sok elütésért!!! :oops: :oops: nem olvastam vissza küldés előtt :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Bemutatkozunk "akkor":

a leány: Laura, szül. 2007 dec 15.-én 4200 grammal, és 58 centivel, minden nélkül elsőre...nyugodt, vidám baba, éjszakánként kezdünk aludni, úgy 6 órát, LEKOPOGOM... még cicizünk, de kicsit küzdelmes, soha nem ömlött a tej...
Fogunk nincs, nyál az rendesen, úgy 2x már átfordultam, mostanság nagy pocakom lett a sok gyümölcstől, nemsokára megyünk majd usziba, mert itthon kicsibe már nagyon megy a dolog! Egyre többet mosolygok, és szeretek táncolni anyával!

az anyuka: Olgi, szül.1971, 3600 grammal, nem sok centiméterrel.elsőre. nyugodt vidám baba volt, bár az akkori trendnek megfelelően többet hagyták éjszaka sírni...
Most nagyon leharcolt és kigömbölyödött kismama, azelőtt lakberendező volt. Fáj t.képpen az egész gerincem, kihullott sok hajam, álmos vagyok 5 hónapja, de MEGÉRTE.

A páros napközben a Flórián körül kószálgat egyenlőre, mert az anyuka most tanul vezetni ( mondjuk a jogsi megvan 89 óta...).

Lányok, igyekszem visszaolvasni a leveleiteket, nem ígérem hogy utolérem magam hamar...
A dícséreteket nagyon szépen köszönjük!!!!!
Jó pihenést mindenkinek, üdv.:
Olgi
3sütike

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?