Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok! Megjött az antitest szűrés eredménye. gondolom nem szimplán a kémcső volt piszkos.... Az eredény a követlező: Egyéb vörösvérsejt antigének: C-E+c+e+K-, tehát az ellenanyagszűrés eredménye pozitív. direkt Coombs vizsgálat: negatív, vörösvérsejt ellenes antitestek: enzim-reaktív antitest. Transzfúziós javaslat: A beteg csak C és K antigénekre negatív választott vörösvérsejt koncentrátummal transzfundálható.
Legyetek olyan aranyosak, hogy akinek ez mond valamit, az magyarázza el, mert én csak két hét múlva megyek a dokimhoz, és nagyon érdekelne! Előre is köszi!
marcsi0503

Marcsi ne haragudj, de ez nekem tök kínai.
Talán Bábaildi!!!!!!!!!

Na csajok lövök 1-2 képet, olyan rég tettem.. Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Sziasztok!

Nitácska,Yusz!

jól vagyunk,köszönjük :D csak nem nagyon érek rá a gép elé ülni :(
Lara már egy hónapja végigalussza az éjszakát,nappal is szépen elalszik egyedül,kivéve,ha front van,akkor nagyon nyügis,de nem panaszkodom,nagyon jó baba :lol: sokat gügyög,és igen Yusz mosolyog is a kis Tündérkém :) ha hason van,egyfolytában nyomja a fekvőtámaszokat :wink:
Nitácsak Nektek folyamatosan drukkolok :lol:

Yusz!
kellemes babázást kívánok!

Krisz!
egyre gyönyörűbb a kis Domi! :wink:

üdv Mindenkinek
Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Sziasztok!

Úgy látszik ez a topik pörög inkább, mint a másik JF-es.

Dominika!
Nagyon édi a kis huncut mosolyú minimanókád. :D :D :D

Mannogab!
Szerintem én még nem is gratuláltam neked, mert egy kissé lemaradtam valahol, bocsánat, úgyhogy ezúton gratulálok nektek Milánhoz és minden jót kívánok.

Nem gondoltam volna, hogy ilyen jó gyerekünk lesz. Felkészültünk a férjemmel a legrosszabbakra, és legtöbbször átalussza az egész éjszakát, egyik nap 9 órát aludt egyhuzamban. Már akkor is fel kellett keltenem. Csak ezzel a 9 óra átalvással épp az a baj, hogy utána nagyon telieszi magát, és fáj a pocija. Közben nekem meg le kell fejnem a tejem, dehát sajnálom felkelteni.
Most is az van, hogy nem tudom, mit csináljak. Meg kéne lassan etetnem még egyszer, de alszik. Felkeltsem? Ne keltsem?

Na megyek. Mikor lesz a tali, és hol?

Puszi,
Évi

Kép
evisan

Évi!

Ő már nem újszülött, ha szépen gyarapszik, nem szükséges felkelteni.
Hamarosan vége a hasfájásnak is.:-)
hagyd alukálni, az áldás, ha ilyen jó alvókája van. Domi még mindig nem alussza át az éjszakát.
8-kor lefekszik és a legjobb esetben csak egyszer ébred hajnalban, de például ma éjszaka felkelt 00:30-kor, 02:30 kor és 05:50-kor.
Sokat nem aludtam....

Kép

Kép

Kép

dominika1

KRISZTA!!!

SZÉP REGGELEM LESZ UGY ÉRZEM HOGY A KIS DOMINIKÁRÓL A KÉPEKET LÁTTAM!!!TÜNEMÉNY!!!
BÜSZKE LEHETSZ A LÁNYODRA FRANKÓN!!!
PUSZIKA!!!
ÁGI

Kép
Kép
snápi

Jó reggeltT

Nagyon édibogyók a gyerkőcők!
Ági: hogy bírjátok egymást Pocaklakóval?? Már biztos nagyon nehéz lehet.
bluebox

Egy kicsi segítséget kérnék Tőletek! (akik már szűltek)

Császáros Anyukák!

Valaki röviden beszámolna, hogy milyen az élet ebben a korházban császár után???? Sebkötözés milyen gyakran, általában hány napig kell bentmaradni? Fürödni milyen praktikákkal lehet???? Szóval egy pici útbaigazításra kellene pár jó tanács. Mit rakjak még be plusszba a korházi pakkomba?????
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm :wink:
bluebox

SZIASZTOK!!!

BLUEBOX!!!
KIRÁLYUL JÓL ELVISELJÜK EGYMÁST NORINÁVAL MÉG!!!
MA DÉLELŐTT TAKARÍTOTTAM UTÁNA ELMENTEM EGY HATALMASAT SÉTÁLNI ÉS 6RA MEGYÜNK TORNÁZNI IS!!!KICSIT FESZENG MÁR A LÁNYKA DE MÉG VAN EGY KICSIKE HELYE!!!
ÉS TE???

LILLA!!!
BEA MÉG EGYBEN VAN DE TORNÁZNI MÁR NEM HAJLANDÓ JÖNNI!!!AZT MONDJA HOGY MÁR NAGYON NYÜGÖS!!!

APCUKK!!!
MIZUJS VAN VELETEK???ELTÜNTÉL NAGYON!!!

SZIASZTOK!!!
ÁGI

Kép
Kép
snápi

Sziasztok!

Ági: Én már nagyon nem bírom a gyűrödést, meg Kristóf sem igazán. Megígértem Neki, hogy kicsit odaadom Apukájának, Ő is cipelje egy picit :wink:

Megmutatom Kristóflakot:

Kép

Ez a kép május 3-án készűlt.
bluebox

Sziasztok!

Bluebox:: Én április 27.-én szültem császárral a JF-ben.
Maga a műtét nem tartott tovább 1 óránál és a kicsit már az első negyed órában kiemelték. Akkor nem éreztem semmit,mert köldöktől lefelé érzéketlen volt a testem a derékba adott érzéstelenítőtől.szóval magamnál voltam végig.
11-kor született Milán,majd letoltak az örzőbe. Ott kaptam egy kis teát,de felkelni nem tudtam. Este ehettem egy natur joghurtot semmi többet. Este 21 óra körül jött a Bábaildi és mondta,hogy próbáljunk meg megmosdani.Iszonyat nehéz volt felállni,és elmenni a mosdóig,de sikerült.Másnap kivették a katétert és mondták,hogy nagyon sokat kell sétáni,eröltetni a mozgást,mert úgy gyógyulok meg gyorsan.
Reggel megint csak natur joghurtot ihattam,majd csak délre kaptam egy kis leveslét és krumplipütét. Én azt ajánlom,hogy szénsavmentes ásványvíz,vagy tea legyen nálad.Ja és a natur joghurt. A következp gyermekágyas napokon pedig nagy segítség volt nekem a WC-re tehető papírtörlő,mert elég ramaty állapotban vannak a WC-k és megtartani magad pedig nem tudod.
Remélem segítettem valamennyire. Ha lenne még kérdésed szólj még nagyon friss az élmény!Ja és még egy.Szívószál is jól jön az első napokra!

Edina

Kép

Kép
mannogab

Edina: Nagyon szépen köszönöm a segítséget, jó tanácsokat. Ígérem, megfogadom. Még a fürdéssel kapcsolatban lenne kérdésem. Más lányoktól hallottam, hogy folpackkal körbetekerték magukat a fürdetéshez. Viszont van olyan korház, ahol nem minden esetben cserélik ki a kötést, csak a kötelező kötéscserénél? Itt hogy működik? A natur joghurtot Te vitted be, vagy azt ott adták? Vihetek be más könnyű iható kaját? A joghurtot nem igazán csípem. A katéter minden esetben ennyi ideig van bent, vagy van hogy rövidebb ideig? Vagy esetleg hosszabb? Bocsánat, ha túl nagy szamárságokat kérdezek, de én még nem vettem részt ilyen műtéten.
bluebox

Szia Márti!

Én március 26-án szültem a kislányomat, nekem ez a második császár volt. A fiam 2006-ban a Schöpf-Méreiben született.

Engem este fél 9 körül "döftek hátba", a babát kb. 5 percen belül kikapták, a műtét fél óráig tartott (Hartman doktor és Fekete doktor). Utána letoltak a 8.-ra, a császáros őrzőbe, ahová még kihozták Petrát egy bő órára. Éjfél körül már mozgatni kellett a lábfejemet fel-le, majd jobbra-balra. Kb. fél kettőkor pedig el kellett kezdenem "forogni, mint a grillcsirke" (szó szerint így mondta Klári nővér, aki katonás volt, de nagyon profi). Ez persze rohadtul fájt, de már tudtam, hogy a könnyebb felkelés érdekében ki kell bírni. Nagyjából 5 után keltett a nővér, hogy akkor kelés, ez nagyon nehéz elsőre, de össze kell szorítani a fogat és amúgy is segítenek. Segítettek a zuhanyozásnál is és ha jól emlékszem, ekkor már kihúzták a katétert. Innentől "nagykorúsítottak" bennünket. 10 órakor már az egyágyas szobában voltam, a nővér vitte át a cuccaimat.

Az első nap csak kefír volt zsemlével, ebédre üres leves, üres krumplipürével. Én tök éhes voltam és délután még kértem egy repeta kefírt :lol: . Este szintén ez volt a menü. Alig vártam a másnap reggelt, hogy ehessek valami táplálót.

A mozgás tényleg segít, én is róttam a folyosón a köröket, amikor a baba engedte.

A fürdésnél nincs különösebb praktika, hacsak az nem, hogy mindent vigyél magaddal, ne keljen feleslegesen visszamenni a szobába dolgokért. Kötözés minden reggel volt, fürdés után kellett szólni. A WC papír ülőke szerintem mindenkinek hasznos, aki kórházba megy.

Mi egy karton buborékmentes ásványvízzel mentünk szülni, az első 24 órában 4 litert kellett inni. Nálam volt 3 darab sportkupakos palack (fél literes), azt az éjszakás nővér folyamatosan megtöltötte nekem vízzel, így fekve is tudtam inni. Nem is fájt a fejem.

Amikor hazajöttünk, itthon hordtam a hasszorítós bugyit, bár most nem esett olyan jól a viselése, mint 2 évvel ezelőtt. Akkor az nagyban megkönnyítette a mozgásomat, főleg a felkelést. Erről egyébként olvasd el Bábaildi korábbi hozzászólását.

A Schöpf-Méreiben 6 órát "vigyázz-állásban" kellett feküdni. Nekem a Janhos módszer jobban bejött, a második császárból sokkal gyorsabban és könnyebben épültem.

Egyébként ha alacsony vagy és van a táskádban hely: egy fellépő sem jöhet rosszul, mert a kórházi ágyak magasságát nem a 160 centis nőkre állították be. És frissen vágott hassal "felugrani" az ágyra, hát....

Egyébként ha császár lesz, tartsd azt szem előtt, hogy az elején nagyon fáj, de napról napra jobb a helyzet. És végy erőt magadon, ülj le az asztalhoz enni, ne állva egyél. Én láttam ilyet is.

Remélem, tudtam segíteni, ha van még kérdésed, tedd fel nyugodtan.

Nutella

Kép

Kép
nutella

Nutella: Neked is nagyon szépen köszönöm a segítséget. Igyekszem feltankolni ásványvízzel.
Fürdőszoba+wc nem a korteremben van? Vagy nincs mindegyik korteremben? Vagy nagyon benéztem valamit?????
A fellépő, tényleg jól jönne!!!!! :wink: 152 cm vagyok :oops:
bluebox

Sziasztok!
Lányok, én is köszönöm a részletes leírást a császár utáni helyzetről. Lehet mi sem ússzuk meg :? meg jó felkészülni mindenre.
Ági, örülök hogy ilyen fittmama vagy :) Mi is jól vagyunk, de már nagyon feszül a hasam. Újabban elkezdett égni a gyomrom is, de ma feltankoltam Rennie-vel, hátha az majd segít. Voltunk ma oviba a nagylánnyal. A héten vannak a beiratkozások. Kiderült, hogy nem is ahoz az ovihoz tartozunk amit kinéztem, de nem baj mert a körzeti óvoda is jónak tűnik. Úgyhogy holnap ott is felmérjük a terepet :wink: Ja, és még kórházba is megyünk. Kiváncsi vagyok most mekkora a babóm.
Tényleg mekkorát nőtt Dominika. Nagyon cukorfalat.
Sziasztok,
Andi.

Kép
Kép
apcukk

Halihó! Marcsinak: a lényeg az, hogy vmikor találkozott a szervezeted egy olyan anyaggal, ami ellen védő-(ellen)anyagot kezdett termelni. Ez az ellenanyag örökre ott kering benned.Miután ez a véred része, ha valaha vérátomlesztésre lenne szükséged, akkor olyan ember vérét kell "kiválasztani", megkeresni Neked, akinek nincs az ellenanyag termelést tovább fokozó, kiváltó dolog a vérében. Megígérem Neked, hogy holnap részletesebben leírom ezt, de ma agyilag zokni vok, nem tudok rendesen koncentrálni, pocsék éjszakám volt, az én koromban már több idő kell a regenerálódáshoz. MONDTAM NEKTEK, HOGY FRONT ESETÉN CSAK ÁLLÓHELY VAN A SZÜLŐSZOBÁN!!! Tessék beszélni a babókkal, jobban oszoljanak!
Márti: a császármetszés után 8-12 órával felkeltjük a kismamákat (gonoszak tudunk ám lenni), a trombózis megelőzése, az izommerevedés megakadályozása érdekében, és mert a mozgás jobb vérellátással és így jobb és gyorsabb sebgyógyulással jár. Na és nem utolsósorban, mert a kis herceg- v. hercegkisasszony szoptatása, ellátása is Rátok vár. Minél jobban húzod az időt, annál jobban legyengülsz, és annál nehezebb talpraállni. Ha egy teljesen egészséges embert ágyba fektetnek, és nem kelhet fel 4-5 napig, sorvadni kezdenek az izmai, pang a vére, és belebetegszik a mozgáshiányba. Szóval nehéz, de csinálni kell! Sziasztok!
bábaildi

sziasztok lányok!
bluebox milyen szép nagy lakhelye van a kis Kristófnak!!!!!!!!!!! :lol: :lol:

mesi köszönöm,hogy te is gondolsz rám! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Bábaildi! Köszönöm szépen a választ, ez így nekem bőven elég, ahogy a szavaidból kivettem, ez a babára nézva most így nem jelent problémát, és ez nekem éppen elég! Van sejtésem, hogy mennyire le van lakva az agyad, az én Keresztanyukám a régi Máv-ban volt csecsemős nővér, frontkor ő is mindig ki volt purcanva! Még egyszer köszi a választ!

pussz Mindenkinek!
marcsi0503

Sziasztok Lányok!

Megjöttem dokibácsitól. Kristóf baba nagyon-nagyon jól érzi magát bent, ki sem akar jönni :wink: Megdícsértek, hogy nagyon szépen fejlődik. Én is így érzem, csak a bőröm már nem nagyon bírja. Megyek pénteken strepto-szűrésre, meg különböző vérvételi vizsgálatokra, ami majd szükséges lessz a császármetszéshez is. Kedden megyek CTG-re, meg megnézik az áramlást is. Köszönöm a pocakdícséretet :wink:

Ildi: Neked is köszönöm a hozzászólást, segítséget.

Legyetek nagyon jók, rosszalkodjatok sokat, és azért pihenjetek is egy picikét. Majd még jövök.
bluebox

mára elköszönök.pusza jóéjt mindenkinek! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Jó éjt Mindenkinek!
bluebox

jóreggelt mindenkinek!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Jó reggelt Mindenkinek!
el kell mesélnem valamit, mert teljesen ki vagyok akadva, és kíváncsi lennéka véleményetekre, hogy most én vagyok egy hisztis kiállhatatlan p......, vagy szerintetek igazam van-e. A helyzet a következő: párom kollégája és felesége még hónapokkal előbb kitalálták, hogy ők babakocsit vesznek nekünk ajándékba. Én mondtam, hogy nem kéne, mert azért az elég drága, nem kell ilyen nagy ajándék, arról nem beszélve, hogy nagyon különbözik az ízlésünk. Persze ők ragaszkodtak hozzá, mi meg rábólintottunk, hogy legyen. Na erre tegnap Uram beállít egy sötétkék használt babakocsival, mondván, hogy ezt kaptuk a kollégájáéktól. Én meg persze nem nagyon tudtam rá túl jó képet vágni, mert egyrészt nem tetszik, azt se tudjuk, hogy fiú-e vagy lány, de hogy használt, azon végképp kibuktam. Ne értsetek félre, és tisztában vagyok vele, hogy egy használt babakocsitól sem lenne semmi bajom, és ha esetleg kislány lenne, akkor is be lehetne fektetni egy kék babakocsiba, és azt is tudom, hogy nagyon sok ember örülne még használtnak is, de én akkor sem. Megbeszéltük még a legelején, hogy legalább az első gyereknek újonnan veszünk mindent, és össze is gyűjtöttem a pénzt az összes dologra, szóval nem lett volna probléma venni nekünk egy babakocsit. Meg sem fordulna a fejemben használtat adni ajándékba! Most persze én vagyok a bunkó, mert semminek nem tudok örülni, és nekem semmi sem jó, és most hogyan mondja meg a kollégájának, hogy nekem nem tetszik. Mellesleg tényleg én is érzem magam kellemetlenül emiatt, de nekem akkor sem kell ez a használt kocsi. Most mondjátok meg, de őszintén, hogy mit gondoltok erről! Nem arról van szó, hogy én egy elkényeztetett hercegnő lennék, egyszerűen a gyrekemnek a legjobbat szeretném, és amíg megtehetem, addig ez így is lesz!
marcsi0503

Marcsi!

Senki sem tart emiatt bunkónak.
Ha újat szerettél volna, hát legyen új!
Szerintem találj valami "hibát" a színén kívül benne és nézz más típusú babakocsi után.
Vagy add el, az árát kipótolva pedig vegyél újat és hangoztasd, hogy milyen jól jártál, meg mekkora segítség volt, hogy belesegített az új árába.
Én sokmindent vettem és veszek használtban, de a babakocsinál, légzésfigyelőnél és fejőgépnél megmondtam a páromnak kerek perec, hogy inkább nem lesz semmilyen, de használt tutira nem!
Például ha bolygókerekes, akkor hangsúlyozd, hogy mennyire jobb a nagykerék ami fix, mert jobban bírja a gödröket.
Ha pl nem állítható a tolókar, akkor csak egy irányból tolható? Az se jó....
Szóval rábíznám a hihetetlen női leleményességre!!!!

Apcukk!

Köszi domi nevében is!
Vágod már a centit?
Bár most Ági jön..... :lol:
És tessék Bábaildinek szótfogadni, frontok alatt nem szülni!

Bábaildi!

Pihend ki magad, mert sok a "végzős" kismamánk, jönnek megint a frontok is. :lol:
Jaj már megint hamarosan lesz topikbabánk!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Szia Marcsi!

Krisztának igaza van, ha nem tetszik, kell venni egy másikat. Én is kitalálnék valamit, mondjuk, hogy milyen kellemetlen, de nem szóltál a rokonoknak, hogy van már babakocsi és ezt kaptál tőlük. De tényleg csak akkor vegyél, ha tudod már, hogy kisfiú vagy kislány lesz. Aztán vagy elhiszi vagy nem. Egyébként most hol tartasz, nem lesz vonalzód?

Én is először a neten néztem kiságyat, meg légzésfigyelőt, aztán úgy döntöttünk, hogy mi is az első babának megveszünk mindent újonnan. Főleg amikor az egyik ismerősünk 9 hónapos kisfia bárányhimlős lett, akkor a párom kijelentette, hogy Ő más kiságyának matracára nem fekteti a mi babánkat, ki tudja, hogy milyen betegsége volt már. És igaza van.

Kriszta!
Nagyon édes a kis Dominika! :P :P :P

Évi!
Nagyon tetszik az új vonalzód.

Lányok!
Ma vettünk rezgős pihenőszéket a Visegrádi út 55-ben. Olcsóbb náluk minden Fisher-Price termék és nagy a választékuk is. Itt lehet megnézni: www.jatsszvelem.hu

Sziasztok
Lilla
Vendég

marcsi én is a helyedbe eladnám vagy kitalálnék dolgokat,hogy ez nem jó meg az nem!
a babakocsira én is "finnyás"voltam.használtat nem szerettem volna vettem is szép újjat! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Bluebox: A Jahnban a szobában van a fürő,nem kell addig sokat menni.
Kefírt adnak ott,de vagy kefírt vagy natur joghurt lehetett enni.
A fürdésnél nem kellett semmi különösre vigyázni,nem volt semmi folpakk.
Kötéscsere minden reggel volt,ezért kellett mindig reggel zuhanyozni. De a seb nem vészes,alig látszik. Vékonyabb,mint egy damil és egyáltalán nem vérzik.

Fel a fejjel!

Kép

Kép
mannogab

A vonalzómat még nem volt időm átírni:)
Hát igen a gyerek nem igazán hagy:)

Tudna valaki segíteni abban,hogy mi van akkor,ha a nappalok nagy részét a 10 napos csecsemő ébren tölti? Ez vajon baj? Van hogy el-elalszik fél órákra de nagyrész fenn van és nézelődik. Este viszont rendesen alszik csak 3 óránként ébred fel,mert éhes. De nappal nem akar aludni.
Kell aggódnom?

Kép

Kép
mannogab

Mannogab!

Szerintem ő nem lesz sokatalvó baba, szokj hozzá. Amúgy ha szundikál. az ő testének valószínűleg elég annyi.

Csajok!

Én eladom Domi rezgő-pihenő székét. Dec 20-án vettük Fisher-Price-os.
Ha érdekel valakit, írjon!
Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

dominika én szivesen venném a széket de még nagyon korai volna! :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

mára pihenő üzemmódba kapcsolok jóklegyetek.pusza,jóéjt mindenkinek!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok Lányok!

Van itt pörgés...!:)
Krisz! Dominika egyre tündéribb lesz. Igaz nem ezen a fórumon írtad, de azért megkérdezhetem, hogy mi lett a munkaüggyel? Maradsz vagy menned kell?

Marcsi! Ha te úgy gondolod akkor vegyél új babakocsit, főleg ha más az elképzelésed és még a pénzed is megvan rá. Egyébként szerintem nem illik használt babakocsit ajándékba adni. Én is kaptam már jeles eseményre használt dolgot és egy kicsit megütköztem mikor kibontottam a csomagot. Még jó, hogy akitől kaptam nem volt ott ajándékbontáskor mert az arcomról mindent le lehetett olvasni..

Mannogab! Már én sem ütköznék meg ha a gyerek állandóan fent lenne nappal. Régebben teljesen kétségbe voltam esve. Egyébként nálunk is így volt nagyrészt. Akkor döbbentem rá, hogy az eszik-alszik, eszik-alszik verzió csak szép álom. :) :)

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Mazsuzs!

Még nem tudom. Azért beadtam gyed-re a papíromat. Szerencsére a tgyásom jó összeg de sajna az lejárt, így amit majd az állam fog adni az jelentősen eltér a mostani összegtől.
Még nem tudom mi lesz, szakmámba már nem szívesen mennék vissza.
Igaz, a fizu nagyon jó, de a munka kegyetlenül sok.

Valami itthoni kéne "sötéten"....

Kép

Kép

Kép

dominika1

Mannogab: Neked is nagyon szépen köszönöm a segítséget :wink:
bluebox

Szia Edina!

Megnéztem a képeket, nagyon aranyos hajasbaba Milán. Szopizik már? És te hogy vagy? Majd ha tudsz, ide is rakj fel képet.

Szia
Lilla
Vendég

Mannogab!

Úgy látszik, Te is szültél egy "minialvó-bajnokot" :lol: !

Ismerem ezt a fajta gyereket! De fel a fejjel, a második aludni fog :lol: !

Nutella

Kép

Kép
nutella

Sziasztok!

Mazsuzs-sajnos ez az én bajom is, hogy le se tudom tagadni amit gondolok, egyből látszott rajtam, hogy nem tetszik a dolog! :lol:
Persze tegnap este még mindig ez volt a téma, de akkor is kötöm az ebet a karóhoz, nem kell használt, és kész!

Azért örülök, hogy nem csak én vagyok meggyőződve a magam igazáról, mert már kezdtem magam rosszul érezni, hogy tényleg milyen dolog ez, hogy nem örülök neki, de ez az érzésem kezd elmúlni... :D

Lilla-van vonalzóm, csak mindig elfelejtem felrakni, de most megmutatom! A 30. hétben járok, és nagyon élvezem a dolgot, leszámítva a nem alvást. De szerencsére már csak ebben a hónapban dolgozok, és akkor júniustól végre nem kell fél 6-kor kelnem! Egyébként nem a Jahn Ferencben fogok szülni, hanem a Bajcsyban, csak egyszer elolvasgattam, hogy miket írtok ide, és mivel itt nagyobb a forgalom, mint a Bajcsys topikon, ezért ha kérdésem, vagy valami kínom van, akkor NEktek is elmondom, hátha tudunk egymásnak segíteni. Végülis szerintem nem az a fontos, hogy ki hol szül, hanem hogy "egy cipőben járunk".

Szép napot Mindenkinek!

Kép
marcsi0503

Sziasztok !

Kicsit régen jelentkeztem , de azért olvasgattam mit írtok . Sajnos annyira nem jók majd leírom .

Marcsi ! Szerintem nem vagy hisztis . Természetes hogy ha megteheted megvedd az első gyereknek amit kell akkor vedd . És olyat ami neked tetszik . Azt mondom mond azt , hogy a családtól kaptatok egyet és esetleg a mamához meg jó lesz a használt . Nekünk volt Anyuéknál egy és azt kaptuk használtan , így ha mentünk akkor nem kellet vinni , egyszerűbb volt .

Kriszta ! Nagyon aranyos a lányod . A pihenő széket babástul is lehet kérni ? :D

Nitacska ! Holnap mész dokihoz ?

Szép napot , még jelentkezek . Hajni

Kép
hasadi

hasadi igen holnap megyek dokihoz! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

SZIASZTOK CSAJOK!!!

KRISZTA!!!
ENGEM ÉRDEKELNE A SZÉK SZERINTEM!!!DE AZ URAMNAK IS MEGMUTATOM MAJD OKÉ???
MA VOLTUNK REGGEL CTG-N!!!MINDEN RENDBEN VAN NORINÁVAL!!!NEM SZERETNE MÉG JÖNNI MERT SEMMI JEL NINCSEN HOGY AKARÓDZNA DE MÉG MINDIG CSAK RÁÉR BŐVEN!!!ERZSIKÉVEL IS TALIZTAM ÉS Ő AZT MONDTA HOGY MAJD LASSAN JÖN MINDEN AHOGY AZ MEGVAN ÍRVA!!!HARTMANN PAPA A VIDEÓKAZIT MEGINT CSAK BETETTE A VIDEÓBA ÉS ELFELEJTETT REC. GOMBOT NYOMNI AZ ICA UGY VETTE ÉSZRE ÉS MÉG A FELÉTŐL ELINDÍTOTTUK GYORSAN!!!OTT IS MINDEN RENDBEN VOLT!!!HARTMANN PAPA MEGKÉRDEZTE HOGY HOGY FOGJÁK HÍVNI A KISCSAJT ÉS MONDTAM HOGY NORINA AKKOR MAJD LEFORDULT A SZÉKRŐL HOGY MICSODA??????????
HÁT AZ MEG MILYEN NÉV???SZÉP ÉS TÖRÖK HA JÓL TUDOM MONDTAM NEKI!!!NEM TUDOM HOGY NORINA EZT A KINEVETÉST HOGY FOGJA MAJD NEKI MEGBOSSZULNI DE MIVEL KÖZELEG A SZÜLINAPJA A DOKINAK SZERINTEM AZZAL FOGJA BÜNTETNI HOGY AZNAP SZÜLETIK MAJD MEG!!!
A LÁBAM VISZONT MÁRA AKKORÁRA DAGADT MINT A FEJEM ÉS NEM TUDOM HOGY MIÉRT MERT TÉNYLEG ODAFIGYELEK A DOLGOKRA DE A MARIKA ADOTT RÁ PÁR JÓTANÁCSOT HOGY MIKET EGYEK MEG IGYAK RÁ HOGY NE IGY NÉZZEK KI!!!
AMUGY MIZUJS VAN VELETEK???

LILLA!!!
BÁNHATOD HOGY TEGNAP NEM JÖTTÉL VELÜNK FAGYIZNI MERT MAJDNEM 13IG BESZÉLGETTÜNK ÉS AZ ERIKÁÉKKAL IS TALIZTUNK!!!MAJD LEGKÖZELEBB OKÉ???

BLUEBOX!!!
NEKEM MOST EKKORA A HASAM MINT NEKED DE EZ SEMMIT NEM JELENT HIDD EL!!!DE REMÉLEM HOGY JÓL IS VAGYTOK!!!

NA MEGYEK FELPÓCOLOM AZ ELEFÁNT LÁBAIMAT!!!
SZIASZTOK!!!
ÁGI

Kép
Kép
snápi

Sziasztok! Látom mindenki jól van, szépen nődögélnek a nőnivalók, fejlődnek a fejlődni valók. Pocakon belül és kívül is rendben mennek a dolgok. Snápi: biztosan nagyon jól vigyáztál magadra, ha csak most dagadt meg a lábad! Szülés előtt ez már csak így szok lenni! A Norina szép név, még csak nem is furcsa a magyar fülnek, nekem tetszik. Legközelebb mond a doktornak, meggondoltad magad Zöldike lesz a neve. (benne van az utónévkönyvben). Nitácska! Gondolok Rád holnap. Azért az, hogy nincs panaszod és jól vagy, nekem biztató jel. Bluebox: Örülök, hogy Kristóf szépen fejlődik. Apcukk! Már akartam kérdezni, ha nem titok, Neked miért áll a zászló császár ügyben? Na ébredezik az unokalány, megyek!
bábaildi

Ági!

Polcolgasd csak! Muti meg uradnak a risza széket és ha úgy gondolod, szólj!
Én akkor fordítottam le a székről Hartman papát, mikor az uram kötötte az ebet a karóhoz, hogy biza fia lesz.
Hartman papa megkérdezte: és mi lesz, ha lány lesz?
Én meg poénosan odaszóltam: mi lenne? Lehajítjuk a Taigetoszról....
na akkor közölte, hogy mi nem vagyunk normálisak....

Persze apa majd kiugott a bőréből, mikor megtudta,hogy csaja lesz. "bosszúból" vett neki rózsaszín baldachinos ágyneműgarnitúrát egy vagyonért.

Ja és ne aggódj, jön a meleg meg a frontok, lesz itt Norina nem sokára! Telefonom készenlétben....

Hajni!

Hisztis napokon babával együtt adom a széket! :wink:

Nitácska!!!

Mi van máááááár????Megőrülök!!!!Mondd, hogy minden okés!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok Lányok!
Ági, jó hogy minden rendben van a leányzóval.
Nekünk tegnap nem volt szerencsénk Hartman papához, úgyhogy vasárnap mikor ügyeletes lesz visszamegyek, h. megnézzen. Amúgy mikor van a szülinapja? Beszéljem már meg a kiscsajjal ne akkor jöjjön ha lehet, főleg ha Norina is bosszút esküszik :wink:
A CTG-n két nagy méhösszehúzódásom volt, úgyhogy közel van a Nagy nap. Meglettünk szidva egy kicsit, amiért magammal vittem Liszkát is. Pedig még segített is, simogatta meg csiklandozta Noémit, hogy aktív legyen :) Másokat is láttam már ott gyerekkel, nem gondoltam hogy ekkora probléma. Mindegy kihevertem :lol: csak rosszul esett.
Ildi, azért van nagyobb esély a császárra, mert Liszka baba is 4.2 kg-al született, fájásgyengeségem volt és nagyon lassan haladt a tágulás. Már a tolófájások jöttek, amikor a műtét mellett döntöttek. Ezek miatt az előzmények miatt. És ez a baba is elég nagynak tünt, bár igen eltérőek a mérési adatok. Szerinted is függ az első szüléstől?
Sziasztok,
Andi.

Kép
Kép
apcukk

Szia Ági!

Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam elmenni, de a párom kocsiját szervízbe kellett vinni, és amíg csinálták elmentünk pihenőszéket venni, mert most ráért velem járkálni. De ha tudom, hogy ilyen sokáig vagytok, odamentem volna. Mindegy, majd legközelebb már biztos megyek. Még a Csilibe se jutottam még el, pedig a tornatanárnénink mondta, hogy tiltólistára kerülök, ha nem mutatom be a befizetéseket.

Lányok!
Egy kis segítség kellene cumisüveg ügyben. Érdemes megvenni az AVENT Újszülött szettjét, vagy elég 1-2 db cumisüveg. És milyet érdemes venni?

Előre is köszi
Lilla
Vendég

Lilla!

Nekem az avent nagyon bejött!!!
Szerintem érdemes rááldozni ekkora összeget.
Arról nem is beszélve, hogy jó, ha sok cumisüveg van körforgásban és nem kell kapkodni a sterilizálással.
Én 4-et használok, tök kényelmes.
Ha elmegyünk csavarogni, akkor mind a 4-et kisterilizálom, teszek bele forralt vizet, így bármikor tudok tápszert készíteni.

Apcukk!

Miért volt gond, hogy vitted Alizt? Hát mit kéne vele csinálni? Szögre akasztani vagy vitrinbe zárni?! :shock:
Ezen annyira ki tudok akadni....
Én is egyedül intézek mindent, uram külföldön dolgozik, anyukám meghalt, apámmal nem állok szóba, apósom nincs, anyósom meg tőlem 55 km-re lakik.
Imádom mikor megjegyzik, hogy azért viszem magammal a Domit, mert a sor elejére szeretnék kerülni. :shock:
Annyira undorítóak tudnak lenni az emberek....

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok !

Nitacska ! Holnapra megy a DRUKK !!!!!!

Kriszta ! Akkor hisztis napokon kérem a széket Dominikával együtt ! Oké ? :wink:

Megyek mert finom vacsit csinálok , mert ma vagyunk 10 évesek .

Szép estét mindenkinek . Hajni

Kép
hasadi

SZIASZTOK!!!

BÁBAILDI!!!
KÖSZIKE A DÍCSÉRETET!!!VIGYÁZTAM MAGAMRA AZ BIZTOS DE TÉNYLEG EGY KICSIT ZAVARÓ EZ A VÍZESEDÉS!!!FESZÜL A LÁBAM SAJNOS NAGYON!!!NYELŐCSŐÉGÉSRE VAN VALAMI JÓ KIS FORTÉJOD???MEGKÖSZÖNNÉM!!!
HORVÁTH ZÖLDIKE!!!HALÁLI LENNE!!!SZEGÉNY GYEREK!!!

KRISZTA!!!
OLYAN EGÉSZSÉGESEKET TUDOK NEVETNI AZ ÍRÁSAIDON!!!AZ URAM AZT MONDTA HOGY MOST NEM LESZ ILYEN SZÉKÜNK MERT A CSALÁDI KASSZA FOGYATÉKOS!!!PEDIG NEKEM NAGYON TETSZIK!!!DEHÁT EZ VAN!!!ARIKA VAGY HOGY A TELEFONOD MÁR KÉSZENLÉTBE VAN RÁNK!!!AZONNAL ÜZIZEK MAJD IGÉREM!!!

APCUKK!!!
JÓ NEKED HOGY VAN NAGYOBB MÉHÖSSZEHÚZÓDÁSOD!!!NORINA TÖK JÓL VÉGIGALUDTA AZ EGÉSZET!!!ALIZKA TÖKRE ARI LEHETETT HOGY SIMIZTE A HASADAT HOGY FELKELJEN NOÉMI!!!A SZIDÁST NEM ÉRTEM ÉN SEM MERT NEM HISZEM HOGY ANNYIRA ZAVARÓ HA EGY KICSI TÜNDÉRKE IS OTT VAN A CTG-N!!!MIKOR MÉSZ LEGKÖZELEBB CTG-RE???

LILLA!!!
NEM BAJ MAJD LEGKÖZELEBB JÖSSZ VELÜNK!!!A CSILI MOSTANÁBA NEM NAGYON VAN TOPPON!!!AZ URAM MOST JÖTT HAZA HOLOTT ESTE 20IG ANGOL ÓRÁJA LENNE A CSILIBE MERT A TANÁR AKI UJ TANÁR NEM MENT BE ÉS NEM IS VESZI FEL A TELEFONT!!!KOMOLY MI???NA MINDEGY!!!A TEÁT JÖVŐHÉTEN VISZEM NEKED HA ADDIG NEM TALIZUNK!!!UGYHOGY NE VEGYÉL OKÉ???

SZIASZTOK!!!
SNÁPI ÁGI

Kép
Kép
snápi

Sziasztok Lányok!

Csak nem átvettétek a másik topik pangását? Már elmúlt dél és még nem írt senki ide!!! :D

Nitácska, mi van veled? Írjál amint gép elé kerülsz! Nagyon szorítok Neked!

Nutella! Nem is tudom melyik topikba írjak Neked...ti hogyan oldottátok meg a kiságy "problémát". Vagyis Andris új ágyat kapott most és Petráé lett a kiságy?
Ne haragudj ha volt róla szó, de nem emlékszem rá. Milyen megoldás született ez ügyben? (visszakeresném ha írtál már róla csak mondd meg milyen időpont körül kell keresni...)

Apcukk! Meglepődve olvastam hogy nem volt jó ötlet a Alizt bevinni a kórházba...gondolom nem tudtál mit csinálni azért volt. De akkor is miért toltak le...(?)

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Köszi csajok az együttérzést :) Engem is nagyon meglepett, de szerintem csak rossz napja volt a nővérkének. Mindegy. Arra hivatkozott egyébként, hogy több betegséget vihetnek be a gyerekek ami veszélyes a kismamákra. Csakhogy ő még nem jár közösségbe. Ági, legközelebb szerdán megyek CTGre 9.15-re. Te mikor mész?
Mazsuzs, mi már átszoktattuk Alizkát az új ágyba, kb 2 hónapja, de kiváncsi vagyok, mit fog szólni ha meglátja a kiságyát :roll: Most egyenlőre szét van szedve, és eltettük szem elől. Majd beszámolok róla :wink:
Jó hétvégét nektek,
Andi.

Kép
Kép
apcukk

Sziasztok Mindenki! Apcukk:Sajnos Nálunk se mindenki van mindíg jó passzban! Sztem is rossz napja volt a kolleganőnek. Ráadásul egy kisgyerek nem hozza, hanem viszi a kórágot, ha véletlenül úgy adódik. De ez valszeg csak duma, hiszen egészséges gyerek-felnőtt nem szed össze semmit messziről, fél óra alatt. Nekem is volt ilyen tapasztalatom a saját szülötteimmel, ilyenkor édes mosollyal ajakomon annyit mondtam mindíg: próbáltam őket felhúzni a fregolira, de nem tartotta meg őket a csipesz! Rá se ránts! Amúgy sajnos nincs gyomorégésre semmilyen hatásos praktikám. :?
Nem örülök, hogy Nitácska még nem jelentkezett, remélem nem tartották bent műtétre. Tud Róla valaki? Este megyek dolgozni, megpróbálok utánajárni.
bábaildi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?