Új privát üzeneted érkezett!

Éljen a FÉLIDŐ
Kép

Köszönöm nektek, megnyugodtam!
Vendég

Csakegy!

De így volt bekötve. :twisted: Ennél szorosabbra nem tudjuk húzni, mert akkor nem tudjuk becsatolni. Asszem becsatolás után meg már nem lehet az övön húzni (?)
Amúgy nem tud kiesni, csak Domi feje dőlt be előre, a teste meg sem mozdul, a kép eléggé csalóka. Az öv viszont tényleg állandóan eltekeredik, a vállpántot meg hiába húzkodom, nem mozdítható el, vagy csak nekem nem sikerül.

Kép
babancs

Sziasztok!

Utólag is mindenkinek nagyon boldog anyáknapját!

Babancs: De jó, hogy ennyire pozitív tapasztalataid vannak már most. Domi nagyon édes. Kis énekes lesz belőle??? :D

Csakegy: Hogy van Lilla baba pocija? Eltűntek már azok a kiütések? Mit mondott a doki?

Monácska: Nagyon szépek vagytok! Látom alakul a lakás is... Kitartás ;)

Luca: Nagyon sajnálom! Remélem hamarosan viszontlátunk és ez a rossz történés nem fogja beárnyékolni a következő baba érkezését... Várunk vissza!

Lecso: Hogy Tomi baba is milyen szép! Apa készülhet elkergetni a lányokat :D

Zsizsik????

Rami????

Kincs: Nahát, itt tényleg szebbnél szebb babócák születnek! Hihetetlen ;) Lehet a met miatt? :D Gyönyörűek vagytok!!!!

Lafi: Mélységesen egyetértek a levél írójával!

Csillag: Miért akarod a metet a mensivel elkezdeni? Teljesen függetlenül bele lehet fogni a szedésébe. Mondjuk nekem a mensi mindig kínszenvedés volt, szóval tuti nem akarnám megspékelni még egy jó kis hasmarssal vagy hipóval... :roll: De ez csak én vagyok ;) Most a 4 nap alatt lett volna neked nagyon ideális elkezdeni, nem? Sikerült végül is pihenni a 4 nap alatt??

Hajni: Így utólag is nagyon boldogat neked!!!! A hőd igen ígéretes ;) Méhpempőt próbáltad már a sok betegség kezelésére? Erősíti az immunrendszert állítólag...

Zazzy: Hát a te hőd valamiért nagyon nem akar pét mutatni... Nem értek a Premenshez, de most késő lenne elkezdeni? Csak mert lehet, hogy esetleg adna neked egy "lökést", ki tudja?

Ginus: Tényleg sokat nőttetek :) Meddig kell várnotok, míg hazaengedik? Mik a kritériumok?

Dimet: :( Részvétem a nem alvás miatt... Ha tényleg a foga, akkor hamarosan rendeződni fog. Úgy hogy reménykedjünk ;)

Anyooo: Gratula a tényleges félidőhöz!!!

Czinke, hol vagy???? Minden rendben?

Na vajon kit hagytam ki? :roll:

Lányok help: Időnként belenyilal a méhszájamnál illetve a hasam aljánál a fájdalom, ami kisugárzik a derekamba is. Eddig azt hittem Bence próbálkozik befordulni, de már ez a 3. nap, hogy ilyet tapasztalok. minden nap 2-3x 1-1 és fél órát szenvedtet. Kezdek aggódni, hogy ez nem biztos, hogy jó. Tapasztalt már valaki ilyesmit? Mi lehet ez? A jóslófájásokat miből fogom megismerni?

Hétvégén megvettük a fiókosszekrényt és hozzá egy pelenkázó plugint, ami ugyan egy másik szekrényhez készült, de minimális átalakítással tökéletes lesz ehhez is. Kiságy összerakva, szekrény szintén, úgy hogy moshatok :) Bepakoltam a szekrénybe a babacuccokat, hát elvesznek benne a kis ruhácskák :( Kell még ár dolgot szereznem, úgy hogy a héten megyek majd mint a mérgezett egér (meg ahogy én azt elképzelem, pont a fentiek miatt)

No, megyek teregetni és beteszem a következő adag ruhát mosni... Meg reggelizni is kellene :roll:

Kép

Kép
bettica

Lafim, mi az hogy névtelen?! Hová tűntél?!

Kép

Kép
anyoooka

Hello!

Lafi???
Mi ez a névtelen???

Pogi Drága!
Valamit lehetne tudni rólad??? Hiányzol!

Bettica!
Nem lehetnek ezek jóslófájások?? Gratula az új szekrényhez. Fotó? ( ágy, szekrény, poci)

Rólunk:
Dorina baba mindenkit meglepve szépen gyarapszik, már 1,8 kg. Amint meg tudja inni az összes tejet üvegből, költözök hozzá és 2 kg felett akár jöhetünk is haza. Hét elején kapott egy kis vért, mert gyengécske volt, picit vérszegény. Azóta a színe is jobb :)
Rengeteg örömünk van benne minden nap. Számunkra nagy élmény a peluscsere, öltöztetés, evés, mérés...minden amiben részt vehetünk. Szép szőke haja nő. Csini kishölgy.
Kép
Ruhák: van 1-2 44es rugim, meg bodym, ugyanennyi 50es. Bízok benne, hogy hamar kinövi. Múlt héten 41 cm volt a Drága. ( 39-nek született)

Babancs!
Nagyon örülök, hogy ilyen hamar érzed a javulást! Szuper. Domiról: hihetetlen csini fiú és ügyes is. Imádom nézegetni!

Gina
Vendég

Jaj, Dorina baba de aranyos vagy!!! :lol: Tündéri kiscsaj ;)

Kép

Kép
bettica

Dorina imádnivaló!

csakegy, köszi a tippet, meddig tart az akció????
kérdés persze, hogy marci mennyivel inkább hagyja, hogy a fülébe turkáljak, mint a fenekébe. a fülpucolás se egyszerű.....

bettica, köszi, egész jól kipihentük magunkat. azért se kezdtem még, mert 1. nem voltam jól, most kezdek, 2. tűű doki azt mondta, ha elkezded a metet, könnyebb teherbe esni. na most nekem kb júliusra kéne elérnem az adagot. szóval ha negyedével megyek felfelé nagyjából most.

életvitelszerűen nem tudom akarom-e szedni, most a baba a cél. nekem annyira nem volt jó. de ezt majd a második baba után meglátjuk. vagy a 3. után. remélem.

Kép

Kép
csillagfény

Sziasztok!

Lányok!
Szeretném az adóm 1%-át intézni a pco-s alapítványnak, de a könyvelőmnek adószám kellene! Heeeelp!!!

Lafi!
Hunor nincs elmaradva!!
Az enyém 3 hósan volt 60cm, 4h. 63cm, ma meg 66cm- nek mértem.

Gina!
Nagyon helyes a baby-d!

Rambóka?

Kép
lara26

Csak bekukk...

Babancs: pedig rá kéne jönnötök, hogy kell utólag meghúzni mert ha balesetetek lenne (nem lesz és még csak egy koccanás se legyen) szóval akkor Domit nem védené meg az ülés hiába is raktátok bele... (ld. az ütközésnél túlságosan kilendülhetne és komoly sérüléseket szerezhetne)... Szóval ha a vállpánt nem jó akkor inkább vegyetek valami utángyártottat és szereljétek le az eredetit... Egyébként mi mindig a bekötés után húzzuk szorosra az övet, ezt csak így lehet... (különben tényleg nem lehetne bekötni)... mondjuk bazi nehéz, nem véletlenül szoktam néha a férjemet megkérni, hogy segítsen (OK, most nem szeretnék túlságosan erőlködni). Plusz nem jó Dominak az sem ha ennyire előredől a feje alvás közben (nemrég olvastam, hogy ilyenkor nem kap elég oxigént a baba mert a nyakánál elnyomódik valami). Szóval érdemes próbálkozni, az tuti, hogy Dominak is kényelmesebb lesz ha nem dől előre alvás közben... (majd megpróbálok fényképezni egy bekötött Lillát alvás közben)

Bocsi, hogy belekotyogtam...
Vendég

Lara: Szerintem nem tudod idén még felajánlani az 1%-ot nekik, mert nincs 2 éves az alapítvány. Én ezt így tudom, de majd valaki kijavít, ha nagy marhaságot beszélek ;)

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, mert megyünk hűtőt nézni....

Dorina csodaszép, remélem hamar haza kerül...

Babancs!
Nekünk is ilyen autósülésünk van.A vállpárnát előre lehet húzni, de ne így húzogasd, mert az ülés hátuljánál van rögzítve egy tépőzárral, azért nem tudod előrehúzni.Tehát: vedd ki az ülést,azt a fém kallantyút húzd ki, amitől az ülésrész hátuljához oda tudsz férni, és a vállpárnánál kövesd végig, hol van rögzítve,ezt kell kioldani (ez aszem egy tépőzár) és akkor húzhatod oda a vállpárnát, ahova akarod.

Na lépek....
ezoterike

Sziasztok!

Elveszett baranykent meg el is tevedtem :lol: ...az elobb a masik topikba irtam veletlenul a szopirol... :oops:

Kavicska, meglestem Szilvesztert, szep nagy baba, nagyon sokat nott szuletesi sulyahoz kepest! :lol: Ugye az alvassal nincs mar gond?
Nekem hivatalosan matol dolgoznom kellene...Most szabin vagyok, junius kozepeig, de hogy azutan mi lesz, azt nem tudom :?: Itt 10 het :!: a szulesi szabi elso gyermeknel...erre meg van plusszban 4 het, amit a doki dont el, ez adhato...(en megkaptam)....ez osszesen 14 het, nem tul sok :cry: ...Van meg lehetoseg +6 honapra, de ebben az esetben a jarandosag fix osszeg, ami meg negyede sincs a mostani penzemnek...de nem is az a lenyeg, hanem hogy a mhelyem igy tuti elvesztem, mert november ota tavol vagyok es itt senkire sem fognak eveket varni, sot, a hat honap is nagyon limit...Sajnalom nagyon, mert kivetelesen jo helyem volt/van, ahol mindennel elegedett voltam, de ilyen az elet, majdcsak alakulnak valahogy a dolgok ezutan is...

Gina, most latom a Dorina fotojat, annyira tunderi!!! :lol: Kivanom hogy sok oromotok legyen a tovabbiakban is!!! :lol:

Anyoka, gratulalok a felidosseghez! :lol: ...hihetetlen, mennyire telik az ido!

Alice
alice27

Lafi!Ne emészd magad!!!Nekem nincs még gyermekem, de felháborítónak tartom ezt a hozzáállást!Sajnos van olyan is, aki hiúságból(vagy mit tudom én miből :evil: )nem szoptat, pedig tudna, bár megjegyzem, szerintem annak gyerek sem kéne :evil: de hál istennek ez nem a többség!Persze hogy mindenki szeretne szoptatni, és a gyermekénem a lehető legjobbat adni, de van olyan, hogy nem megy!A környezetemben is nem egy!De ettől még imádják azokat a babákat és nagyon nagy szeretetben fognak felnőni, és nem fognak arra emlékezni, hogy őket szoptatták vagy nem!A szeretet enélkül is megvan, jobb helyük nem is lehetne azoknak a babáknak szopi ide vagy oda!

Bettica!
Elvileg 1.cn-től kell szedni ezt a bogyót, én meg ciklus közben abbahgytam.Most ciklus közben folytassam?nem tudom.Tanácstalan vagyok.Atekintetben is, hogy beszedjem-e a duphastont, vagy várjak még.Másik topikba tettem hőt.

Csakegy!
Mosolyogtam is este, gondoltam, hogy nem oda akartad írni, valóban itt társalogtunk, Hajni többet van itt, mint ott, szerintem kezdi már itt itthon érezni magát, bebiztosítja a helyét! :D

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Élünk, csak kissé besűrűsödtek a dolgaink mostanában.
Voltam kiskönyvért. Fehér. :? Hermafrodita lesz a gyerek? :shock:
Gömbölyödöm, mint a veszedelem! :twisted:
És egyre álmosabb vagyok. 9-kor már húz az ágy! :shock:
A kreatívitásom alig pislákol, agyilag takarékon vagyok, memóriám nulla! :twisted:

Ja!

Babancs!

Tényleg nem jó, ha ennyire laza az öv!
A bekötés után kb. 1 ujjadnak szabad csak beférnie az öv mögé a pocijánál!
Mi is a becsatolás után szoktuk meghúzni. Elöl középen nincs a lába közt egy központi szíj? Vagy az egyik oldalon? Sajnos nem ismerem ezt a típust.
A fej előrebillenést talán megakadályozhatjátok, (ha dönthető az ülés), az ülés hátradöntésével. De lehet kapni ügyes kis nyakpárnákat is!
Egyébként hihetetlen, h. mennyire csinos kiskrapek lett Domiból! :D

Ginuska!

Tündéri a kiscsaj! Örülök, h. ilyen felvilágosult az intézmény és ennyire jól haladtok! Lassan tényleg vihetitek haza! :D

Lafi!

Miért lettél névtelen?

Alice!

Basszus! :evil: Vannak a magyar rendszernek is előnyei!

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Rami!
Örülök, hogy jól vagytok!!!

Kép
lara26

Ezo!

Köszi, de én azt az ülést onnan sose fogom kivenni..segítséggel lett beállítva, mert persze ahogy elmondta a kiscsaj eladó az üzletben, az alapján mi nem tudtuk betenni a kocsiba. Kihívtuk az üzletvezetőt, ő kötötte be. :twisted: Majd megvizsgálom, mit tehetek az ügy érdekében. :lol:

Rambóka, Csakegy nektek is köszi. Nemrég vészfékeztünk, de nem röpült ki. :D De ezzel tényleg nem lehet viccelni..
Az ülés amúgy meg van döntve és nyakpárna is van benne.

Ha érdekel valakit, a Hervisben akciós a strandsátor, 3300 ftért vettem, bár nem tudom hogy ez olcsónak számít-e. Nekünk kell a nyaraláshoz Domi feje fölé. Nagyon picire összecsukható.

Kép
babancs

Sziasztok!!

Van valakinek ilyen rugós hinta? SOS kéne, mert lejár a licit a vaterán!! Szeretik a gyerekek? Biztonságos?

Kép hinta
Vendég

Rambóka!
Te is szedted a premens-t, jól gondolom, hogy butaság így ciklus közben folytatni, ha kb.2hete abbahagytam?Úgy bánom, hogy majd beleőrülök! :(

Kép
Kép
zazzy

nekünk römer autósülésünk van, de alig tudtuk berakni a kocsiba. direkt elmentem a brendonba mehkérdezni, hogy kell. bele is térdeltünk, meghúztuk, de ha mellette ülök, igy is tudom egy picit kézzel mozgatni, mert annyit enged a kocsi biztonsági öve.
a belsőt nehéz állítani. de én is mindig aggódom, hogy römer ide-vagy oda,mégse túl jó ez igy.

ági, én akkor tenném hintába a gyerekt, ha tud ülni. biztosan, és egyedül, nem megtámogatva. (marci ezt kb 10-11 hónaposan tudta) terhekődik az ágyéki csigolyája, és az nem jó neki.
nem tudom ebben a szobahintában melyik részére van ráterhelve a súlya, de magűtól nem biztos hogy elbírná.
nem tudom, nekünk nincs szobahintánk, anyuéknál van, de a játszótéren sokkal jobban élvezi. szóval sztem jobban megéri leugrani, és a jó levegőn hintázni egyet, mint a szobában, ott kb 1 perc alatt úgyis megunja. mármint az én gyerekem.
mindenesetre én úgy tudom, nem jó erőltetni az ülést / állást, járást, semmit. szóval ha a gyerek ül, akkor etetőszék, hinta, minden egyéb. előtte se pihenőszék, se fekvő etetőszék, se 170 fokig dönthető babakocsi. addig vizszintes + mama keze vagy kendő.
se bébikomp, mielőtt tudna járni.
marci is most kezd megyegetni csak. pár lépést, de azt biztosan, nem esik el. a lépcsőn meg a csúszdán már 1 hónapja felmegy. járássegítővel már kb 2 hónapja járna, de sztem jobb ez igy, amikor magától indul el, mert olyan erősnek érzi magát, és az is.

Kép

Kép
csillagfény

Sziasztok!

Piri sehun, az a rózsaszínes izé még van de csak a wc papíron miután pislantottam. Pedig direkte betettem a betétet mert ilyenkor már meg szokott jönni. :shock: :shock: Mi a franc ez????

Zazzy: :lol: írok oda is jóóóóóó?????? nem szeretném itt offolni a topikot, nehogy kiutáljatok.... :D

hajni...
Budaörs

Sziasztok!

Olvasni nem tudtam :oops: de Dorináról láttam képet, és gratula a szép gyarapodáshoz!!

Lányok tegnap és ma fáj a pocakunk :( (milyen fárasztó látni a kinlódást,úgy sajnálom de a mai fürdés feldobott, nem sírt! :D )
Kérdésem ma már adtam Inflacol cseppet,de óránként szopizott , óránként nyomjam a cseppet szopi előtt??????? Nem lehet sok?? Eszik rendesen tőlemajd????édesnek tűnik a szaga...
Én tudok vmi teát inni esetleg ami segít??
Nem büfi gondunk van hanem szél és kaki,nem tudott kakilni de ma hogy adtam neki inflakol pár pelus telelett és durrogtat is...akkor hatásos lesz??
Köszi a segítséget!!!! :wink:

Pussz!
Vendég

Csillagfény: a férjem rájött a Römer trükkjére (ez az összes ülésre vonatkozik:) mert hát van olyan és csak úgy lehet stabilan bekötni őket... Szóval ő valahogy úgy csinálja, hogy kihúzza és visszaengedi egy kicsit az övet mielőtt bekötné az ülést mert akkor valahogy végleg beakad (így vannak gyárilag kitalálva az övek a gyerekülések miatt) és nem lehet többet kifelé húzni csak befelé megy és úgy már marha masszívra be lehet kötni a kocsiba mert teljesen befeszül... (mondjuk nekünk TS plus van amin ugye ott a TS ami automata övfeszítő de mintha nektek is az lenne...) (anno mennyit anyázódtam emiatt a beakadás miatt a kagylóülésnél... ennél meg ugye létfontosságú)

koriági: nekünk egy Litaf van ami eszméletlenül jó (már nem emlékszem mennyiért vettem de talán 7-8e lehet használtan). Mondjuk már nem igazán szoktuk használni mert Lilla nem marad meg benne de amikor már tudott ülni (ld. 6 hónapos kortól) akkor naponta MAX 20 percre bele lehetett tenni. Nagyon jól fejleszti az egyensúlyérzéket és megerősíti azokat az izmokat amik majd később a járáshoz kellenek viszont nem kényszeríti a babát túl korai járásra mint a bébikomp... Szóval nekünk eszméletlenül bejött. Mi becsavartunk egy csavart a konyhaajtó keretébe és arra akasztottam a hintát ha a konyhában voltunk... így Lilla tök jól elvolt én meg azt csináltam amit akartam:) (aztán amikor már felállt akkor persze már tovább is benne lehetett, a 20 percet azért mondják mert egy még csak ülő babának fárasztó az ilyen hinta) (Nekünk ilyenünk van: http://babacsoda.hu/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,188/category_id,33/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,26/vmcchk,1/)

Kincs: első körben a teák és csodaszerek helyett próbáld ki a babamasszázst... a pocakot kell körbe maszírozni (óre j. megegyező irány) plusz lábat emelgetni a nyakig... az is jó sok levegőt ki tud ám kergetni a gyerkőcből:))))
Vendég

egyébként egész nap kivoltam.. délig csak feküdtem aztán még délután is vagy egy órát... iszonyú... Lilla ugyanis tegnap éjjel fél óránként felsírt és rohanni kellett megnyugtatni... (asszem jön a 6. foga). Szóval SEMMIT nem aludtam az éjjel... aztán amikor 8:30-kor is felsírt (hála a jó égnek előtte aludt 2 órát amiből fél nekem is összejött) akkor már csak annyira voltam képes, hogy odahörögtem a férjemnek, hogy mostantól az övé úgyhogy ő reggeliztette és figyelt rá... (szerencsére csak 11-kor indult dolgozni). (a gáz az, hogy ugye hétvégén amikor sokáig aludhatnék a férjem alszik sokáig így én kelek Lillához aki van, hogy már hajnali 7:30-kor ébreszt... hét közben meg ha mázlim van a férjem időben felébred és megkajáltatja Lillát... de utána rohan dolgozni így megintcsak fel kell kelnem... nem jól van ez így... ráadásul ugye a hülye hormonok miatt egyrészt iszonyú fáradt vagyok egész nap-csak a KV tart életben- másrészt meg ha éjjel felriadok valamire akkor egyszerűen képtelen vagyok visszaaludni - szóval jó kis alvászavarom van. Ez a kettő összeadva meg maga a halál.

Néha felmerül, hogy nem tudom mi lesz itt két gyereknél mert nekem az alvásigényem csak nem változott meg Lillánál sem... (lehet, hogy néha a férjemnek is pelenkáznia kell majd?:))))) (Lillánál menekül már a téma megemlítésénél is... nagyon gáz...pedig néha olyan jó lenne, ha úgy indulna munkába, hogy Lilla már bekajált, tisztábarakódott és nappali ruhába öltöztetődött...) Na mindegy... álmodik a nyomor...

(plusz mehetek ki a konyhába mert Lilla este a vacsoráztatás előtt összetört egy befőttesüveget a kövön ami ugye 3000 felé repült... felszedni viszont már nem volt erőm úgyhogy inkább lezártam a konyhát:)

Jajj de várom a 2. trimesztert... ott szépen felment a vérnyomásom a normál szintre és még soha nem éreztem magam olyan jól a bőrömben mint akkoriban... (na meg azt is jó lenne tudni, hogy minden rendben van-e a hasamban... a 7. hét és a 12. hét közti 5 hét várakozás olyan durván hosszú tud lenni... az ember meg azt se tudja, hogy terhes-e még egyáltalán ...)
Vendég

kincs ha óránként eteted attól is fájhat a hasa. Sőőőt. ha rítkitottam az etetéseket nem fájt Johannának és nem nyöszörgött. lábak nyakba (pelenkázópóz :lol: ) nekünk is nagyon hatásos volt. akkor mindig csönd lett. és a torna is nagyon jó ötlet, mindig használt. meg pocaksimi. ilyen sűrűn ne add neki az infacolt, én csak este adtam Johannának, kora este, mikor a legrosszabb időszak volt.

csillag én meghaltam volna az elején ferde fektető nélkül. johanna vízszintben üvöltött mint a sakál, mert enyhén refluxos volt, és nem volt az a könyvmennyiség, ami elég lett volna a kiságy szerinte megfelelő megemeléséhez, és egész nap azért nem foghattam a kezembe...a kendő meg nem az én stílusom, hogy magamra kössem...

dorina tényleg nagyon szép, és klassz szőke a szemöldöke is! :D

Donát és Tomi és a többi feltett baba is tündéri!

johanna ma kimászott a kiságyából. szuper. szerintetek ez hogy lehetséges??? elvileg nem úgy gyártják ezeket a kiságyakat, hogy még a legügyesebb gyerek se tudjon kimászni belőle? és a mi kiságyunk egy szép nagy darab gyerekágy...

letettem délután aludni, én is ledőltem a kanapén a nappaliban, hallom hogy sír pár óra múlva, mondom jól van megyek érte, erre jön velem szembe a folyóson...kiesett a cumi a kiságyból, ő meg utána mászott...mert a cumi az a minden, meg "aja" (az én vagyok :lol: ) nem értjük apával hogy csinálta. kértem mutassa meg de csak azt mondta felmászott. rajta van a lkiságyon a pelenkázó rátét, lehet azt használta? de az lebillent volna a súlyától...

másik, tud orrot fújni. sűrűn gyakorol. amíg papírzsebkenőbe oké. de sűrűn csak a puszta tenyerébe...egy hete pedig a kolbászkarikába, meg a pickszalámi-szeletbe...kész vagyok teljesen...

én ehhez nem vagyok hozzászokva, Domi egy álom nyugis gyerek, még a virágföldet se túrta ki soha, ha homokozott max.a akeze lett homokos, meg a cipője...Johannának a feje búbja is, a nyelve, a füle...meg az egész gyerek...szomszédasszonyom 3 gyerekes anyuka azt mondta szte ez a normális... :lol: :lol:

vagány csaj lesz, az biztos! :lol:

Kép

Kép
rejo

csakegy kitartás. túlélés! aludj egész nap, pihenj fekve, úgy figyeld lillát, a többi le van szarva. max. játszik melleted a nagyágyban.

második gyerek mellett iszonyúan lelassul, belassul az ember. ha meglesz még jobban. mert két gyerekkel már nem indulsz el akárhova, 5x meggondolod...de élvezni is lehet ezt a nyugit ám... :wink: :lol: a végén még öcsikének elkészül az Xszemes takaró! :lol:

Kép

Kép
rejo

rejo: ez a jóóóó :)) Nekem az a rémálmom, hogy Lilla egy nagyon szófogadó, nyugis gyerek lesz... bár ettől nekünk se kell tartanunk ha jól sejtem:)))) Johanna nagyon ügyes:))))) (bár ha ki tud mászni akkor vége a nyugis szép délutáni sziesztáknak... )
Vendég

rejo: játszik... ja:)))) (ma pl. odahordott egy pár papucsot rá egyenesen a fejemre, fejbevágott egy jó kemény fedelű könyvvel, hogy azonnal olvassak neki és amikor a végére értem azonnal repetát kért, összeborzolta a hajam, kinyomta a szemem a nyálas fogkeféjével, odahordott még egy ládányi játékot, összealmázta az egész ágyat, ugrálni kezdett rajta mert az olyan jó stb. stb:) Persze pusztán szeretetből :))) (mondjuk tök aranyos ilyenkor:) Szóval azért nem egyszerű a dolog:))) (plusz megtanult felmászni a kanapéra ahonnan ugye bazi nagyot tud esni mert a dobogón van úgyhogy még onnan is le kell rántgatni 2 percenként...) Mondjuk ezzel nincs is semmi gond, csak valahogy amikor én kidőlök az nála azt jelenti, hogy biztos azért feküdtem oda, hogy vele játszhassak... :))))). (na jó, azért tény, hogy olyankor legalább a közelemben kolbászol így nem kell annyit utána rohangálni)

Nem tudom mikor lesz kész a takaró... anno Lillánál viccből mondtam, hogy max a kistesónál elkészül... de komoly kételyeim vannak:)))) (és 99,99%, hogy lány lesz... az UH-k alapján kb. 2 nappal kisebb mint az ucsó action olyankor meg a fiúknak semmi esélyük...)
Vendég

nnna, hazaértünk!!!!

rejo, szajré feladva!!!! :) végre. bocs. utálok postára járni.....
johanna nem semmi :lol: mikor randizunk?

lafi, írj, mi ez a névtelenség!!

dorina úgy nő,mint a fű!! és a derülátásotok példaértékű!!! így tovább :)

kincs, hát nemtom...mi is mindent végigpróbáltunk. infacolt volt talán a legjobb, meg a tornáztatás. de az infacol is csak 2-3 napig hatott. de aztán a 7. hét körül pikk-pakk elmúlt a pocifájás. hiszen ők még újak az életben:) meg kell szokniuk azt, hogy esznek. türelem. jobb lesz!!

mona, alakul a lakás nálatok is. nóri meg olyan szép kiscsaj!
mint tomi lecsoéknál. mennyit nőtt ő is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

alice, ezt hallottam már, hogy így van. németországban is ilyesmi. gáz. de nemtom melyik a jobb rendszer. egyik sem.

nekünk is van új babaüléseünk.kaptuk. nemtom milyen. mert új huzat lett rá csináltatva. vagy chicco, vagy vmi másik "c" betűs. nemtom jó-e. de most nincs lóvénk másikat venni. igaz unokatesóm szerint jó minőségű. gyereknek kényelmes.

nemtom milyen lesz a ma éjszaka. remélem "csak" a nem megszokott kiságy volt a ludas a kelésekben. mert szüleimnél egy utazóágyban alszik, ami kicsi szerintem és nem olyan kényelmes mint az itthoni ágya. de mondjuk itthon is kelt már akkor 1 v. 2 napja. majd meglátjuk....ma hajnalban már férjemnek adtam oda, mert nem bírtam vele. férjem tett vele két kört, visszatette a kiságyba és aludt 7ig. no komment. engem szívat a gyerek :lol: :shock:

többiek?? merre jártok? jól telt mindenkinek a hosszú hétvége?

rami, lehet elsuhantam felette, de mi volt a görcs oka? nem derült ki?

lehet el kellene kezdenem szedni a premenset. szedem a met-et már vagy 5 hónapja. lassan 3 hónapja nem szoptatok, és semmi mensi....

még vmit akartam írni vkinek....elfelejtettem.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

ja, képzeljátek. zsuzsi áll. vagyis állni akar :D megfogom a kezeit, és kapásból feláll. nem én húzom. de persze még nem mászik, "csak" kúszik. igaz sokszor már megemeli a popsiját és billeg előre-hátra. ja és persze egyedül nem ül fel. de ha ül, akkor ledől, és vissza tud ülni :) de fekvésből nem megy.

hát, csakegy. akor zsuzs lilla ellentéte. olyan nyugis. leteszem és elvan. igaz most anyukám állított rajta....folyamatosan ciplete a seggét mindig, és úgy nézegettek, játszottak. persze a gyerek örjöng anyukám után :D én meg állíthatom vissza megint, hogy ne cipeltesse annyit a sejhaját a kisasszony. pedig százszor elmondtam otthon, hogy ne....de persze.... :?

Kép

dimet

dimet:

Hajrá Zsuzsi:))))))

Ne aggódj egyébként, Zsuzsi is megtanulja majd, hogy a nagyszülőknél mások a szabályok és csak őket fogja szivatni:))) (Lilla is rájött.. ha a szüleimhez betársulok bevásárolni akkor rám se néz már hanem automatikusan az apukámnak mutogatja, hogy azonnal vegye fel... ő meg igazi balek módjára állandóan cipeli... de legalább tudja már, hogy ez nálunk nem így megy így inkább szigorúan listát "ír" a balekokról:)))))
Vendég

Babancs!

Írtam pü-t az autósülés öv utólagos befeszítéséről....
ezoterike

Sziasztok!

Örülök, hogy mindenki nagyjából jól van! :)
Utólag is boldog anyáknapját mindenkinek! Engem az anyukám köszöntött meg és tökre jót bőgtem rajta. :)

Dimet, Ági!

Továbbra is mennek a ++ energiák a nem alvás miatt. Előbb-utóbb talán ennek is vége szakad. Sajnálom, hogy egyik megoldás sem igazán jó, ez tök bosszantó lehet.

Rambóka, Dimet!

Még nem köszöntem meg a meggyes ötletet!
Sajna azokba az áruházakba ahova én járok napi rendszerességgel, sehol sem lehetett kapni meggyet, uh. kénytelen voltam az Intersparban "feltankolni" belőle.

Monácska!

Nagyon tutter lesz az új rész ha be tudtátok fejezni. Tök jó ötlet volt így átvágni a tetőn. :D
Nóri annyira széééép! :D

És a többi baba is annyira szééép! :lol: Nekünk szép gyerekeink lesznek, nah! :D

Gina!

Jaj, milyen kis pöttöm tündérke Dorina. :D
Rakd egyszer mellé a tenyered mikor fényképezed, hogy lehessen látni az arányokat! :)
Hogy van ez a beköltözés dolog? A kórházban biztosítanak Neked ágyat, vagy ott a gyerekes részlegen? Az biztosan szuper lesz majd! :lol:

Rambóka, Csakegy!

Kicsit nevetgélek rajtatok! :D
Annyira vicces olvasni, hogy most Ti is abban a helyzetben vagytok mint én nem olyan régen. :D
Nekem a 10-11. héten jött a tündér a varázspálcával és az orromra koppintott, mondván hogy: "ébredj fel" és azóta ébren vagyok! :D Megváltás volt. :lol:

Babancs!

Örülök, hogy jobban vagy! Annak meg extrán hogy eltűnt a heged ilyen szépen! Hajrá kistesó! :wink:

Hajni!

Beágyazódási rózsaszínke?
De nem akarlak "feleslegesen" bíztatni, mert nagy csalódás lesz, ha "csak" megjön.
Remélem a gólyák segíteni fognak! :lol: Ha esetleg nem, akkor menjetek állatkertbe zebrát vadászni. :wink:

Bettica!

Mikor lesz fotó a babaszobáról? :D
Hamarosan a baba is benne lesz már ha ilyen sokáig húzod. :lol:
Jobban vagy? Elmúltak a görcsök?
Jósoló fájások, a szülésfelkészítő szerint: olyanok mint a szülési fájások (a mensi szerű görcstől elkezdve, a derékfájásig minden lehet) de nem annyira erősek (jó, tudom, ez nekem is relatív első szülőként) és a legfőbb, hogy nincs bennük semmilyen határozott rendszeresség (se időben, se erősségben). Nemtom hogy segített-e... asszem nem rég írta Rambóka, hogy olyan azért még nem volt, hogy valaki nem vette észre hogy tényleg szül és ez nem csak vaklárma. :D De remélhetőleg Bence még legalább 2 hetet élvezi a luxus körülményeket odabenn. :D

Anyoo!

Gratula a félidőhöz! :wink:
Jól vagytok?

Nem nagyon emlékszem másra... :?

Nekem jól telt a 4 nap, bár úgy elment mintha nem is lett volna. :) Csak a szokásos, kertezés, pakolászás és főzés. A főzéssel ment el a legtöbb idő... fúúúúj. De finom kajákat csinálatam, uh. talán ezért megérte... :D
Pénteken lesz az anyukám esküvője az új "apukámmal", uh most az egész család menésben van. Szombaton Katával jártuk le a lábunk cipő és bolero vásárlás miatt, tegnap meg anyuval, hajbizgerák, cipő, cici tartó, stb. miatt. Katasztrófa volt. :)
Anyám, örüljetek neki amég kicsik a gyerekek, egy 12 éves lánnyal (aki még nem felnőtt, de már nem gyerek és 35-36os lába van) nem egyszerű, pláne cipőt vásárolni. Ez tetszik, de nincs méretben, az nem tetszik, mert van virág rajta, van ezüst csík a sarkán, nincs virág rajta, pedig van méret és így tovább. Nekem sem egyszerű cipőt venni a bazi nagy lábam miatt, de a kis lábúaknak sem öröm vásárolni. :? Mindegy, lett cipő, lett bolero, a gyerek meg egy vagyonba került. :shock:

Lafi bemásolt a múlt héten egy tök jó levélkét. Megértem amit éreztek.
Én most arra "ugrok", ha olvasom hogy a második trimeszter milyen király, mert a baba felhúzódik és nem nyomja annyira az alhasi részt, a hólyagot, stb.
Basszus, ez olyan szép, csak az én gyerekem nem olvas ilyeneket. :lol: Mindennap valamilyen formában sikerül neki beleboxolni a hólyagomba és az annyira nem finom. :D Pár hete már fejjel lefelé lehet, mert lent motoszkál csak, fent meg rúg, remélem marad így és nem a hólyagomat fogja rugdosni nagy intenzitással! :shock: :lol:

Rám jött a terhességi agybaj. Két naponta elbőgöm valami "nagyon fontos" dolgon magam. Éljenek a hormonok! :lol:

Szép napot mindenkinek!
Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Jah, még azt akartam, hogy rájöttem hogy a védőnőnk tök hülye.
Én ugye egy kis faluban lakok, ahol talán 200 ember él összesen. Nem rég költöztünk ide, nem járunk a falusi eseményekre, uh. nagyon nem ismerünk itt senkit. Ráadásul a falunnak egy félreeső részén lakunk, a legközelebbi szomszéd is elég messze lakik ahhoz, hogy ne találkozzunk hetekig.
Ülök valamelyik nap a buszmegállóban, erre jön a szembe szomszéd csajszi, akkora pocakkal mint az enyém. 5 hónapos terhes.
Baszki, én nem hiszem el, hogy ilyen kistérségi védőnőként, neki nem lenne dolga az, hogy összehozza az embereket, legalább annyival hogy megemlítse, hogy a szomszédunkban élő csaj is annyi idős terhes mint én. Nem látom mindennap, nincs férjnél, az anyukájával és a tesójával lakik itt, nekem biztos feltételezni kellett, hogy esetleg várandós ő is, nem?! Lehet hogy nem járnánk egyébként sem össze, de nem sok kisgyerekes van itt a faluban, olyan meg pláne nem, akinek ugyanannyi idős lesz a babája mint az enyém. :evil:
Amikor meg rákérdeztem, csak annyit mondott, hogy igen, annyi idős kb. mint én és majd megismerem az itteni anyukákat a tanácsadáson. Jah... csakhogy én nem ide fogok tanácsadásra járni a helyi putriba... Hülye.

Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Csakegy!
Hülyére röhögtem magam az állapotodon. :oops: Nagyon mókásan írtad le, a nem mókás állapotod! :? :lol: :?

Az éjszaka fél háromkor engem is ébresztett a fiam. Nem tudtam visszalaudni. Amikor visszaájultam volna, már 5 volt, megint kelt, ENNI! Aztán utánna megint visszafeküdtem aludni, de akkor már alig sztunyáltam egy kevset, mert menni kellett tanácsadásra. Hulla voltam, amig összeszedtem magam. Én is iszom KVt. Igaz olyan gyenge mint a lepkefing, de nekem az is segít.
Már rájöttem, hogy akkor van baj a visszalvással, ha a fiam a megszokott időtől eltéárően ébreszt. Olyankor nehezen is hallom meg, ill. nehezen alszom vissza.

Csakegy drága kitartás!!! (mondta Szálasi)

Rejoka!
A csajszid nagyon jópofa lehet, ahogy a szalámi szeletbe fújja az orrát!
Figyelj minden kiságyból ki lehet mászni egy idő után. :lol: :lol: Anno babaként ezt én is eljátszottam. Onnantól kezdve már semmi nem volt biztonságban. Talán ha ketrecbe tettek volna.... :lol: :lol:

Kincsecske!
Ne szoptass óránként! Az nagyon gyakori! Ezt a hibát én is elkövettem. Egész nap rajtam lógott és egész nap nyűszített, sírdogált! Átálltam a 3 óránkénti evésre és mintha elvágták volna...
A pocifájás ellen a pocak simi és a térdei a nyakába... tornáztatása az nagyon jó! Igaz nekem már sikerült a puki helyett a tejet kipréselni a gyerek száján keresztül :shock: , de aztán megtanultam ezt is ügyesen csinálni! :lol: :lol: De élvezi, az biztos!

Lecso!
A kisfiad nagyon szép baba. A haja a feje tetején... :lol: annyira aranyos! :D

Csillagfény!
Pihenőszék.
Nekünk nagyon bejött! Én is dillemáztam, hogy ez jó e vagy sem, de mindenki megnyugtatott, hogy nyugodtan. Nekünk Chicco van. A gyerek nagyon jól elvan benne. Vizszintesben nem túlzottan tud nappal aludni, de a pihenőszékben... :shock: döbbbenetesen jól elvan. Csendben, ütögeti a felkötött maszkurákat. Élvezkedik! :D

Ági, Dimet!
Részvétem a sok kelésért! Kicsit tartok attól, hogy a jó alvó kisfiam esetleg elromlik... sajnos minden benne van a pakliban! :(

Mennem kell etetni...

majd folytatom a hszkat! :)

Pusszantás!

Ui.: megvettem a Rota elleni oltóanyagot. majdnem 18 e ft! :shock: Basszus... de így döntöttünk az Emberrel, hogy beadatjuk. Elég sokan írták a topikokban, hogy megéri megvenni.

Ui2: tapasztalat: ha szemes bablevest eszik az ember szoptató lánya, akkor a csecsszopó kisfia automata gépfegyverként rotyogtat :shock: és iszonyú bűz van a gyerekszobában :shock:
Vendég

Sziasztok

Erról ti tudtok?

http://bankweb.hu/?modul=iskmegelolegez

Fizethetünk :evil: :evil:

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

Dimet!
Remélem igazad lesz abban, hogy 7. hetes kora körül elmúlik, mert totál kivagyok mostanra borulva már. Rettegve várom a délutánokat, olyan 5-6 között kezdődik, és 8-ig üvöltés van. Fájdalmas, fejhangú, karmolós-markolós iszonyatos üvöltés. 5-10 percekre megszakad, olyankor bekómázik a fáradtságtól! 8-kor kb. véget ér a "móka", akkor hagyom aludni egy órácskát, ébresztem fürdetni, aludni. Igaz, így viszont annyira kiüti magát, hogy 4-5-ig alszik....... Mellem meg szétrobban.

Próbáltam a tornát, a teákat, a masszázst, az Infacolt, mindent, még a fürdetést is próbáltuk előrébb venni, de az meg az éjszakát borította totálba, ráadásul ugyanúgy 8-ig sírt szegénykém...........

Azzal vigasztalom magam, hogy tutira elmúlik, legkésőbb a 12. hét körül............

Szerintetek hívjak dokit emiatt?????

Basszus ez nem igaz, hogy az atomkorszakban egy kisgyereknek a hascsikarástól kell üvöltenie............ Ráadásul kifakadt neki a BCG oltás, vérzik mint a veszedelem, minden ruciját összekeni........... A francba már na!

Kincsecske! Kitartás!!!!!

Rejóka! Örülök, hogy végre írsz!!! Hiányoztál! Johanna vagány lesz. Nem álom jó gyerek, és nem "leteszem ottmarad" fajta, viszont szerintem ez így remek!

Gina! Álomszerűen alakulnak a dolgok!!!! Nézz rá Babancs Domijára, és meglátod minden rendben lesz!!!

Babancs! Domi annyira nagyon szép! És milyen gyönyörűen áll!!!! :)

Bettica?????????????????????????

Most másra nem futja, bár végig olvastam mindent. :oops: :oops: :oops: :oops:

Jövök, ahogy tudok!
Ölelek mindenkit!
Vendég

Hoztam képeket...........

Ez a rugi utojára volt Nórin, kinőttük! :):):):):):):):)

Kép Döbrögi kisasszony

Kép lesem a fényeket

Kép no beszéljük csak meg...........

Kép csupaszem
Vendég

Ja és azt elfelejtettem írni,hogy a bankos azt mondta vigyünk adókártyát is a gyereknek.Adókártyát???!!! :shock: :evil: Nincs is jövedelme!De azért csináltatni kell,mert azzal együtt lehet benyújtani hogy ő igen is van s a szocpol "rendezve".

Kép

Kép
lecso

Monácska ez a kiscsaj csodaszép!!!!!!!!!!!!!!!! :D Teljesen oda vagyok érte!De akkor sem lesz 3. gyerkőc nálunk!

Kép

Kép
lecso

Lecsó!

Pedig látod, kék a zoknija!!!!! :):):):):):):):) Tomika is nagyot nőtt! Csoda formás lett!

Én benne vagyok még egy babában! Majd kiderül, csak éljük túl ezt a pár hetet, aztán megduma a párommal!

Bár, ahogy most kinéz, asszem a szexet beteszem a "sosem fogod csinálni többet" felíratú dossziéba! Pfffffffffffffffffff
Vendég

mona, max. 12. hét. de szerintem 8-nál már nem lesz ez.

ha nagy a gáz, akkor papaverin. doki írja fel. nyugtató hatású, de segít. vagy nem. de szerintem kihagyható, mert nórinál az a tipikus késő délutáni sírás lehet.
most rád hasonlít nóri. :) mennyit változott megint.

Kép

dimet

Szax Mona?Ne is mond :roll: .Valaha fogunk még?Idő van rá,kedv kevesebb,de maga a tevékenység nem túl jóleső érzés így hüvelyi szülés után :oops:

Kép

Kép
lecso

Szax=szex :lol: még leírni is képtelen vagyok ezekszerint :wink:

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

Köszönöm a segítséget!!! :D 7hétig is tart?? :shock: ugye a fogzásig lesz kis szusszanás? :lol: Férjem amikor kismami lettem mondta,hogy milyen jó lenne ha ikrek jönnének...tegnap mondtam neki hogy egy kimeredt vörös visító gyerekkel is elég nem kettővel... :lol:
A kórházban igény szerinti szopit mondtak, amikor csak akar cicizzen,én eleget tettem :lol: de ma már 2óránál hamarabb nem kapott bár egy fél órát sírt...
Pocakot masszírozzuk és a lábakat is bőszen emelgetjük :wink: a védőnő még mutattott egy fogást a pocakot lehet nyomogatni ezt is nagyon élvezi :D remélem hatásos lesz!
Az infacol után olyanokat pukizunk mint egy felnőtt :shock:
Délutánunk két napja ilyen, de remélem ma már alakul,mert most is alszik!!(ha délután rendesen alszik hozzáfogok a szüléstörihez,szurkoljatok!)
Este viszont fürcsi után etetés 20kor alvás , 12-kor kel (szinte percre pontosan) és 4-kor majd 8-kor....bízom benne ez már csak jobb lehet!
Szopizni fekve szoktunk ahogy nézegetem és simigatom, azon töprengek hol fért el bennem és hogy tudott kijönni..olyan nagy.
Ébred ...megyek majd jövök...
Vendég

Nálunk is volt ilyne sírós időszak.Ugyan így 5-6 hetes kora körül 2-3 hétig.És amilyen hírtelen jött olyan gyorsan tovább is ment.Én is így voltam már féltem a délutánoktól,esti lefekvéstől.Kézről kézre járt,nem sok sikerrel,de legalább megpróbáltuk elmondhattuk.

A cicifeszülés nálam is meg van.8-9 órákat alszik egyhuzamban este.Félek is egy kicsit hogy kevesebb lesz a tejcsi ez miatt.Van hogy 10-12 órás a másik cickó addigra mire rácuppan.

Kép

Kép
lecso

Hú, csajok!

De rég is volt! Már úgy elszoktunk tőle!
Mostanra természetessé vált, h. éjjel alszunk! :roll:
De nem sokáig lesz ez így! :twisted:

Rejo!

Ööööö.....szögesdrót? :twisted:

Csakegy!

Amikor feküdnöm kellett, nálunk is azt hitte a ded, h. ez vmi újfajta játék: anya, mint mászóka.
És nálunk is odahordta, rámpakolta az összes játékot, kiverte a szememet a könyvek sarkával, ugrálni akart a pocimon....
Szóval hatalmas segítség volt, h. a szüleim minden nap jöttek és megszabadítottak tőle!

Kaics!

Van egy rossz hírem: két oltás kell belőle! Szóval mégegyszer 18 lesz! :evil:
Viszont vmi olyat hallottam, h. a pneumococcus ellenit be fogják venni a kötelező oltások közé! Hát nagyon remélem!

rambóka

Hali!!

Alszunk :D apró örömök
- végre szép a köldökünk,nehezen esett le
-fürcsinél nem volt visítás
- reggel feszült a cickóm és etetés után megvolt az első mellszívásunk 60mlsikerült
-kész a szüléstöri remélem olvasható és érthető,siettem

Mona azt hiszem te kérdezted a homeos bogyókat, azokat nem szedtem, nem szimpik :oops: csak a teát ittam

Remélem lassan visszaolvasni is sikerül és nem csak magunkról dumálok :oops:
Vendég

Kincs!Irigyellek ezért a szülésért, hihetetlen volt olvasni, olyan, mintha a világ legtermészetesebb dolga történt volna, a lehető legszebben, és legnagyobb nyugalomban, és tényleg, nem?Hihetetlen!Gratulálok ehhez a babóhoz mégegyszer nektek!

Kép
Kép
zazzy

Rejoka!

Ezt Nektek! :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép
Vendég

Sziasztok :)

Koriági,a hinta szuper,nekünk kettő is van belőle :lol: imádnak benne ugrálni,forogni :) :) biztonságos :wink: 12kg-ig lehet használni :wink: szerintem vedd meg,ha megvan még :wink:
Kép

Bocsánat,hogy csak így írok,de néha mint zugolvasó követem a törénéseket :wink:
Rambóka,Csakegy gratulálok a kis magzatokhoz :) :) :) :) nagyon szép 9 hónapot kívánok Nektek :wink: :) no és persze Norkáról sem feltkezem meg!Nagyon szép a pocakfotód:):):)

Nagyon várom a PCOS talit,hogy néhányotokkal találkozhassak is :wink:

Továbii szép napot kívánok, 8)

KépKép
napszemcsi

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?