Új privát üzeneted érkezett!

Sziszus!

Tiszta vak vagyok!!!! Szóval nektek is nagyon boldog Szülinapot kívánunk.

Detti!
Akkor jó napod volt szombaton... :wink:

Kata

Kép
kateduo

Sziszus, Nettke!

Boldog születésnapot kívánunk Nektek ( így utólag is... :oops: )

Meme
szinta

ja még akartam írni, hogy a mi bölcsinkben mondták, hogy természetes, hogy maradhatnak azok a gyerekek, akik októberben születtek. Szerintem ez a normális.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!
Sikerült a beiratkozás.Apa odament 7-re, mi meg fél 8-ra, így egyből bementünk a vezetőnőhöz.Nagyon jó volt, így, mert amikor eljöttünk legalább még 15-en vártak.
2 hét múlva lesz meg, hogy felvették-e a fiúkat!

Kata!
Azt mondta a doki, hogy lehet, ogy az előző megfázásból maradt vissza, vagy allergia......
A viburcol orrcseppet ajánlotta, mert az olajos.

Judyt
KépKép
judyt

Nettke :)
Nagyon boldog szülinapot kívánok a gyerköcöknek!

Sziszus :)
A fiúkat is szeretettel köszöntöm utólag is. Jó, hogy újra vagy. Megkérdezhetem, hogy mennyi nektek kint az ovi per kopf per hó?

Ditke :)
A figyelem összpontosítás még ebben a korban nem jelent gondot, ha nem tud annyira. Szerintem ez egyéni is, na meg érdeklödési körtöl is függ.

Tényleg jó lenne a lányoknak néha külön program, ha meg tudjátok oldani.

Kata :)
Ez a normális felfogás a bölcsitöl. Akkor maradnak a fiúk?

Mi 6-án megyünk beiratkozni az oviba, de csak június végén mondják meg kit vettek fel, ill. teszik ki a kapura. Ez jó vicc, mert akit nem vesznek fel az nyáron már hova szaladjon, hogy felvegyék a kölköt? :evil: :twisted:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Köszi az érdeklődést mindenkinek, már kicsit jobban vagyok. Nincs már lázam, de egyfolytában köhögök, mindig kapar a torkom. Vmi praktika? acc-t iszom, de nem igazán segít. :roll: Gyerekek már másznak ki a takonykórból.

A cirkusz még lesz a 4 napos alatt is, sőt, felállítottak mellé egy vusrtlit is. Cat, az a Ti múfajotok is, nem jöttök ki? :wink: Mi bizti megyünk. 8) Meg állítólag elsején Halász judit koncert is lesz felénk. A részleteket még megpróbálom megtudni addig.

Nettke, Sziszus

Nagyon Boldog szülinapot a 3 éveseknek!!!

Brigi

Mindjárt ti következtek!!! :wink:

Megyek, mert hulla vagyok. megint 3 nap suli....

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla :)
Zalakarosra megyünk a 4 napban, így a cirkusz sajnos kimarad. :( Pedig a fiúk a vurstlit imádnák.

Jobbulást!

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,
Kata, Detti, Meme, Cat, Lilla
Köszönjük mindenkinek a köszöntést!!!!

Cat,
hallottam ám már tegnap, hogy Ti csütörtökön mentek Zalakarosra :lol: :lol: Hol szálltok meg, melyikben? Hú, de jó lesz Nektek, irígykedem 8) :D

Lilla,
merre laktok Ti, hol lesz a cirkusz meg a vurstli?? (csak nagyjából elég, nem a címet.. :) )

Lilla,
hagymatea, disznózsír a mellkasra, gyógyszerből meg Elixirium thimi compositum vagy Sinupret. Nekem köhögésre ezek jók.
Nomeg vettem felnőtt higitású echinacea bogyót (ch 15) és most azt szedem immunerősítőnek. A gyerekeknek nem annyira jött be, hátha nekem..

Kép
nettke

Már a fél kerület tudja, hogy megyünk Zalakarosra, Samu kipofázta mindenkinek. :D A Men-Dan-ba megyünk. Ez volt a karácsonyi ajándékom Apának, de a kölköket nincs kire itthon hagyni, így visszük. Na meg nem is lenne szívem, mert olyan jó partnerek már.

Otthon tartottam ma meg holnap öket, mert mindkettö be van rekedve, nehogy belázasodjanak, és ne menjünk.

Echinacea: :lol: :lol: :lol:

Cat
Kép
cateye

Cat,

ezen a Men-Dant már én is néztem. Majd írd meg, hogy milyen.

Mi a Fertő tóhoz megyünk négy napra biciklizni. Remélem, hogy jó idő lesz!

Nekem ez az Echinacea nem jött be, sajnos. A fiúk kb. 1,5 hétig kapták, de megbetegedtek :( Vagyis csak takony van, de az elég sok.

Detti

KépKép
kiliman

Nettke

Sajna a cirkusz ma reggelre összepakolt. :twisted: Pedig tegnap még teljesen állt. :evil: Amúgy, ha a vurstli-része is érdekel, Rákoskeresztúr, Home center mellett van. :)

köszi a tippeket, a gyógyszereket kipróbálom. Echinacea és disznózsír nálunk nem vált be eddig még sose. :wink:

Cat

Tényleg, már mondtad, hogy mentek. Jó szórakozást!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat,
no igen, kémeim jelentették már, hogy Samu és Oli "betegek" :wink: :lol:
Kíváncsi vagyok a Men-Dan hogy teszik majd!! Szuper szálloda, így a net alapján. (ezt is feltérképeztem, mikor nyári szállást kerestem, de szezonban 1 hétre, apartman itt is sok volt sajna..)

C and A-ben ma meg holnap 20% engedmény mindenből!!!! Én kipecáztam egy gatyót meg egy pólót ma... :lol:

Kép
nettke

Mi voltunk már a Men-Danban, ismerjük. Nagyon klassz, bár a Kolping tény, hogy gyerekbarátabb, de olyan szálloda nincs más az országban, ami úgy felszerelt.

Az 1 hetes horror ajánlathoz le kell írnom, hogy most a 4 naphoz bekértünk Mo wellness szállodáitól ajánlatot, 2 felnött 2 gyerekre. Hát ájuldoztunk Zolival az árakon. Minden szálloda csak csomagban adja, tehát 3 éjszakát ott kell tölteni. Ez nem is lett volna gond, mi is így gondoltuk. Na de képzeljétek kaptunk olyan ajánlatot, hogy a 3 éjszaka félpanzióval 348.000 Ft lett volna. Ez volt a Shiraz. De mindenhonnan inkább 200-hoz közelítö árakat kaptunk: pl. Sárvár, Hévíz, Egerszalók, Siófok stb. :evil: :twisted: :shock: A Men-Danba törzsvendég kedvezményünk van, meg utalványunk, így ezt olcsón megússzuk.

Egyébként egy 1 hetes belföldi hasonló kategóriás ajánlat árából simán külföldre lehet menni.

Én tegnap a Promodba szabadultam be, az eredmény 4 felsö lett. :oops:

Detti :)
Klassz lesz a biciklizés. A fiúkat a nagy utánfutóba viszitek, vagy csomagtartón ülnek gyerekülésben?

Cat
Kép
cateye

Cat,

Melletünk jönnek majd a like a bike-on, aztán ha elfáradtak, akkor átülnek az utánfutóba :) Szerencsére elég nagy a szekér puttonya, úgyhogy be fog férni a két kis bike.

Promod: :lol: Én a jövő hétre Pandorfot tervezem megint :roll:

Ma postázzuk a kolpingos lemezeket azoknak, akik írtak címet.

Nettke, Kata,

A Lost 4-et majd csak a jövő héten küldöm, mert nem volt tegnap este már erőm azokat is megírni. Az első 9 rész van meg, de elképzelhető, hogy még a héten levetítik Amerikában a 10-et is, és akkor az is meglesz - felirattal.

Cirkusz: a munkahelyemen a gyerekek cirkuszjegyet kapnak gyereknapra, úgyhogy mi is megyünk bohócokat nézni :wink:

Detti

KépKép
kiliman

Detti,
köszönöm szépen! Nagyon jó bicajozást Nektek!!
(Lost4: már kutakodtam a wikipedia-n a tartalom ügyében, hát megint jó kis meglepetések lesznek a sztoriban! :D )

Cat,
Nektek meg jó pancsizást!
Háát igen, ezek az árak.. :shock: ebben mondjuk már a május 1-i 4napos szünet és az ilyenkori wellnessvendég-dömping is benne van már. De tény, hogy a nyárra kapott ajánlatokból már egy olasz nyaralás is kihozható...

Edit,
jobban vagytok??

Mi betonozunk Tamással a hétvégén.. :( Jó muri lesz! Gyerekek meg mamánál, szóval legalább alszunk egy jót!! :lol:

Kép
nettke

Sziasztok!

Kínlódok, hogy mi legyen a szakdogám témája. Máj 15-ig kell leadni a címbejelentőt. Kezd körvonalazódni egy ötlet, mondjatok véleményt róla. :) Szóval: már vagy 10 szakdoga született az első gyerek születéséhez/neveléséhez kapcs krízisről. Szülői szerepek kialakulása, családdá alakulás, párkcsp problémák, stb... DE: mi van, ha ikrek születnek?! :D Dupla öröm, dupla gond? :wink: Itt volna a remek alkalom kutatással igazolni, hogy nekünk mennyivel nehezebb dolgunk van és mégis milyen jól helyt tudunk állni. Különös tekintettel az ikres apukák részvételére, helytállására a gyereknevelésben. :D Hogy az egy gyerekes vinnyogók száját befoghassuk. :wink: :twisted:

Mit szóltok hozzá? Baromság v jó ötlet? :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Lilla,

szerintem jó téma, és kevés a magyar szakirodalom.
Amiről én tudok, Métneki Júlia: Ikrek Könyve, illetve, van egy pár ember aki nagyon beleásta magát...
Külföldi szakirodalom azonban dögivel van:
Two Are Twins: A Story for Their Family
Twins in the Family
Twins and the Family: The Essential Guide to Bringing Up Twins
The Trouble with Twins: AND The Truth About Family
Family Life and Child Development: A Selective, Annotated Bibliography
Two Are Twins: A Story for Their Family
Ethnicity and Family Therapy
...
Ebben, mármint az angol szakirodalom felkutatásában tudok segíteni...

Mindenképp érdekel, ha megírod :)

Kiliman

KépKép
kiliman

Szerintem nagyon jó ötlet. Olyanokat lenne érdemes megszólaltatni benne interjú szerűen, akiknek 1 gyerekkel is volt tapasztalatuk, majd összehasonlításképpen az ikres igénybevétel. Lehetne benne hangsúlyt helyezni a fizikai igénybevételtől és a tomboló hormonoktól kialakuló depresszív viselkedésre, lelki labilitásra.

Én támogatlak. :D :wink:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok :)

:wink: :wink: :wink:
Én azért rájöttem ám, hogy azért van némi igazuk az egy gyerekeseknek is. Nekem például nehéz lenne, sőt lehetetlen lefutni 10 km-t, de egy maratoni futó kiröhögne, hogy mégis miről beszélek. Én ugyanúgy, ha nem jobban kikészülnék a jóval kisebb igénybevételtől. Nagyon nehezen menne, talán nehezebben is, mint neki egy maratoni táv. Na persze az abszolút teljesítménye nagyobb lenne, és jóval. :lol: :lol: :lol: Csak edzés kérdése, mi ügyesebbek vagyunk, teherbíróbbak, de ők is ugyanolyan nehéznek érzik. :wink: :lol:

A nagy hírem, hogy még egy kislányunk lesz. :lol: :lol: :lol: Hát, legalább nem kell új ruhákat vennem. :wink: Voltam a Praxisban. Mindent rendben talált a doki. Kicsit több a magzatvíz, de ez a lányokkal is így volt. Azt mondta, hogy ha nem a cukor akkor én biztos így működöm. :)
Artúr állítja, hogy nem csalódott, de azért szeretne még egyet és már azon morfondírozik, hogy ha a negyedik fiú lesz, akkor mennyire el lesz kényeztetve három nővér mellett. :wink:
A dédipapának meg várnia kell a trónörökösre. :wink:

Nettke :) Sziszus :)
Utólag is boldog szülinapot a gyerkőcöknek!!!!

Én most kicsit le vagyok maradva, mert hónapos dumcsielmaradásokat kell behoznom a barátnőmmel. :oops:

De most megyek, mert alvásból is van némi hiány. A csajok reggel 6 órás kelése továbbra sem nem igazodik az én igényeimhez.

Jó éjszakát,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Húúúú Brigi!!!!! :D :D :D

Ez tök jó hír!!!!!!!!!!! Igazán csajos anyuka!!!! :D :D

Kata

Kép
kateduo

Szia Brigi!

Gratulálok!!!! Szerintem nagyon klassz, hogy lányod lesz!!! ha nekem még lenne, én is lányt szerettem volna :) szóval örülök Nektek!!!

Lilla,
Ötlet jó!!!! Sőt, vedd be a 3asikreseket is, az mekkora "sokk" egy családnak :lol:

Kép
nettke

Lilla+!

Nagyon jó ötlet :) Majd töltünk ki neked kérdőívet :)

Brigi!

Szerintem azért annyiban sántít a futós hasonlat, hogy a maratoni távot kemény edzések után futja le valaki, míg az ikreket egyszerre zúdítják a nyakadba...

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, én a két csaj után fiút szeretnék (már ha lenne még egy), de persze örülnék azért bárminek :) Gratulálok Nektek!
ditke62

Sziasztok!

Ditke!

Ha lehetne választani, akkor én most egy kislányt kérnék..., persze fiús anyuka lévén. Amúgy én is örülnék akár egy fiúnak is. Már nevem is van. Bár nekünk már nem lesz több azt hiszem. :( Inkább megpróbáljuk normálisan felnevelni ezt a kettőt. Néha nagyon vágyom egy picire, de aztán ráébredek, hogy milyen jó, hogy már ilyen nagyok a fiúk.

Lilla!

Szerintem a leheslehető legjobb ötlet! Amikor még csak a mondatod elejét írtad, már tudtam miről írnál. Nem tudom hány oldalt kell írnod, de szerintem nagyon nehéz lesz összesűrítened, hogy pontosan mit tegyél bele, mit emelj ki, mi mindenről írj. Én órákig tudnék regélni az ikrekről.... :D :D

Detti!

Lost ráér, amikor van egy kis időd.... :wink:

Kata

Kép
kateduo

Edit,

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT OLINAK, MARCINAK ÉS BENINEK!!! :lol:
(Bocsánat, hogy kicsit megkéstem, ma értem ide.. 8) )
Hogy ünnepeltetek, mit kaptak végül?? Volt torta?

Kép
nettke

Mi is kisfiút rendeltünk, de nem azt hoz a gólya. Azért nem fogjuk visszaküldeni. :wink:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Edit!

Boldog születésnapot a srácoknak!!!!!
Kép

Brigi!

Még egy hercegnő a családban, gratulálok!
Férfiak poénja ilyenkor: "Mindig női bugyikról álmodtam kisfiú koromban, de most, hogyha kinézek a szárítóra, nálunk csak azt látok..." :D
Köszi a meghívást, ha arra fele járunk, mindenképpen élünk vele.

Detti!

Írtam neked privit!!!!

Nálunk:

Alsó szinten ablak csere.... Kész vagyok: :shock:
A hétvégén 2 buli volt ennek ellenére nálunk.

Próbálok még jönni, bár a gép is sokszor volt/ van lefóliázás alatt...

Szép Napot:

Meme
szinta

Edit :)

Utólag is nagyon boldog szülinapot Olinak, Marcinak és Beninek!!!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Edit!

Én nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánok a fiúknak!

Majd még jövök, csak most tele vagyok munkával :twisted:

Detti

KépKép
kiliman

Edit :)
Nagyon boldog szülinapot Olinak, Marcinak és Beninek! Isten éltesse a komoly nagy fiúkat!

Brigi :)
Irigykedem a kis puncisért. Mi is úgy vagyunk vele mint Katáék, hogy fáj a szívünk egy kiscsajért, de már nem lesz. Megpróbáljuk tiszteséggel felnevelni a 2 fiút. :D

Majd jövök még, de úszom a melóval.

Cat
Kép
cateye

Edit!

Én is csatlakozom, nagyon boldog szülinapot kívánok Marcinak, Olinak és Beninek a lányok nevében is!

Ditke
ditke62

Edit!
Isten éltesse sokáig a fiúkat!!!!!

Brigi!
Gratulálok a kiscsakhoz!!!
A fiús anyukák mindig kislányt szeretnénenk a lányosak pedig fiút, de hát ez így van rendjén!Szerintem Én is csatlakozok a Kata és Cat táborához, szeretnénk de.......

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Edit!

Nagyon Boldog Szülinapot a fiúknak!!!!!! Milyen 3 évesen? Várjuk a szülinapi képeket!!!!

Totál kész vagyok. 2 napja nem alszunk. Gergő szombat este fulladt, brutális volt megint. Vasárnap ügyelet, valami vírusfertőzés hozta ki nála. Szóval mától nincs bölcsi, a drnőnk 4-ig rendel. Remélem lejutunk. Már alszik, mert korán kelt. Bár gondolom nem fog sokáig aludni a köhögése miatt. Szerintem nem javul egyáltalán. Ugyan már nem úgy fullad, mint szombaton, de folyamatosan nehezen, kapkodva és jó hangosan veszi a levegőt.

Cat! Detti!

Milyen volt a 4 nap? Csináltatok képeket?

Cat!

Múltkor akartam írni a bőrkanapénál..., hogy én is lesem mikor fajul odáig a dolog nálunk is. Nagyon sokszor harapdálják, látom, hogy nyúlik a bőr, de eddig bírta. Ilyenkor ordítok, mint a sakál!!!

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Oli, Beni, Marci

Nagyon Boldog Szülinpaot kívánunk nektek mi is. :D És várjuk a képeket. :wink:

Brigi

Na, a kiscsaj lelepleződött. :P Már a negyediken töritek a fejeteket? :lol: Sikerült találnod csini felsőt? Dolgozol? Egy randi mostanában? 8) Holnap ünnepeltek v hétvégén? :D

Vikó

Hogy álltok? Mi már egész jól vagyunk, takony nincs, pici köhögés van.

Kata

Jobbulást Gergőnek!

Ma voltunk jelentkezni az Oviban. Annyira jók voltak, csak úgy dagadtam a büszkeségtől. :D Persze jó dolgom is volt, mert Robi állt a sorban, meg töltögette a papírokat, míg én Anna és Petit olvastam nekik. De az igazgatőnőnél is rendik voltak, szépen köszöntek, bemutatkoztak- el volt tőlük ájulva, hogy milyen cukik és szépek. Csak vegye is fel őket!- nézheti minden nap. :wink: Szimpi volt a nőci nekünk is. 3 hét és kiderül az ítélet. :roll:

Szakdoga: köszi a bíztatást. :) Most írtam mailt a tanárnőnek, akinél szeretném írni. Még nem tudom mit fog hozzá szólni. Az a baj, hogy nagyon kevés a szakirodalom amúgy is az ikrekről, de ilyen témában meg nem is tudom, hogy volt-e már vizsgálat. :? Mindenesetre, ha sikerül, tényleg mindenkire számítok kérdőív töltögetésben. :wink: Cat, Rád duplán is: Te leszel a kapcsolatom az ikresek.hu-ra- ha Te kéred, biztosan kitöltik majd ők is. :P Szerintem legalább 50-60 fős minta kell majd. :shock:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Húú ez a fulladás horror lehet. :( Jobbulást Gergönek. Mikorra növik ki az ilyen fulladást? Én valahol 2 éves kort olvastam, de gondolom egyéni.

Nagyon jó volt a 4 nap a Men-Danban. Mindenképpen októberben még visszamegyünk. Nekünk jobban bejött mint a Kolping, minden szempontból. A kaja a lakosztály és a személyzet kedvessége is veri a Kolpingot. A gyerek lehetöségek szegényesebbek, nincs annyi játszási lehetöség, de a Men-Dan játszóháza böven elég volt a mieinknek, na meg a programok pl. gyerek diszkó, esti müsor.
Ez mondjuk hiányzik nekem a Kolpingból. Itt például a vacsoránál volt élözene, utána meg müsor, egyik nap a Bon-bon együttes, másik nap meg Südi Iringó táncolt. Mi nyugodtan sörözgettünk az ott megismert szülökkel, amíg a kölkök táncoltak, meg le föl szaladgáltak.

Így tudtunk volna mi is egy kicsit beszélgetni egymással, ha van a Kolpingban ilyen.

A szálloda vendégeinek meg ingyenes a belépö a zalakarosi strandra, ami szemben van, így csak egy köntösben átsétál az ember, és már ott is van. Majd töltök fel képeket, mert fergeteges volt.

Cat
Kép
cateye

Számíthatsz rám szakdoga terén, megmozgatok mindent és mindenkit. :D

Remélem felveszik a pörcöket! Mi holnap megyünk beiratkozni.

Cat
Kép
cateye

Még egy gyors kérdés, és aztán lelövöm magam.

Van közületek valakinek kenyérsütögépe? Kinek hogy jött be, vélemények érdekelnek, pro és kontra. Elegem van belöle, hogy évek óta nem eszem normális kenyeret, péksütit, mert minden tele van adalékanyagokkal. Szerintetek használnám? :lol: :wink:

Cat
Kép
cateye

Cat!

Nekünk nincs, csak anyukámnak. Ő szereti, én kevésbé. Az az igazi puha kenyér még sosem sikerült, neki inkább olyan tömör lett, mint azok a fekete kenyerek ( a nem puha fajta) Bár lehet, hogy ő ilyet is akart csinálni. na meg elég picike..., egy családnak sztem naponta kell sütni. De lehet, hogy vannak különböző méretek, mindenesetre a belsejét is nézd meg.

Kivagyok!!!!!!!!!!!!!

Úgy néz ki, illetve nem biztos, de lehet, h Gergőnek tüdőgyulladása van. Dr.nő be akart utalni minket kórházba, kaptam beutalót is, de felvetette, hogy lehet egy injekció kúrát is csinálni, kértem, hogy akkor adjon most. Nem akarok kórházba menni, az a nyári horror volt. remélem segít az injekció és jobban lesz. Délutánra 38,6 volt a láza. Mindenesetre összepakolok egy kórházi táskát, de remélem nem lesz rá szükség.
Edit!!!
Nálatok hogy volt Olinak? Otthon volt, ugye? Mit kapott, szurit, vagy szirupot?

Lilla!
Tök ügyik a pörcök!!!! Engem is levettek a lábamról a Tolpingban.... 8)
Én töltök neked kérdőivet!!!

Kata

Kép
kateduo

Persze azt, hogy tüdőgyuszi e biztosan csak a röntgenből tudják megmondani....

Kata

Kép
kateduo

Cat

Köszi. :D

Nekünk van kenyérsütőnk. Nem nagy márka, valami akármi és egy keverős-tehát a kisebb fajta. Én nagyon szeretem. A receptek ugyan, amik hozzá vannak, nem a legjobbak, de kaptam egyet, amiben tök jól el vannak találva a mennyiségek. Bár, recepttel gondolom neked se lenne bajod, még láttam az ikreseken, hogy ott sokan vettek és írtak jó recepteket. :)

Szóval és azt az 1 receptet szoktam variálni, tuningolni különböző magokkal, ilyen lisz, olyan lisz, stb. Szerintem finom, de nem az a könnyű, laza kenyér lesz belőle, mint a bolti fehér pékáru. Attól függ, hogy milyet szerettek. Én imádom a barnát, amiből a bolti is töményebb.

Ja, és amire isteni: dagasztani! Mióta megvan (jó pár éve), mindent azzal kutyultatok meg. Isteni kakaóscsigát, aranygaluskát és pizzatésztát tud keleszteni. :D Én sose tudtam olyan jól összegyúrni, dagasztani, keleszteni.

Azt kell mérlegelned, hogy mennyire vagytok hozzászokva az adalékos- light-os, felfújt cuccokhoz, ill, mennyire szeretitek őket. Mert olyan tutira nem tudsz majd csinálni otthon. És persze nem szabad a sarokba vágni az első elrontott kenyér után- ki kell tapasztalni a mennyiségeket: azon múlik minden.

A gyors sütési programokkal sztem nem lehet jót csinálni, azt sose használom. Ja, és nagyon fincsi lekvárt tud főzni. :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Kata

Ajjaj, ez nem jó hír!Röntgenre mikor mentek? Egyszer Nikit is megnézette a dokinő, pár perc alatt megvan és rögtön adják a leletet is. Szóval elég gyorsan kiderül, hogy az-e. REmélem nem lesz az. Drukkolok nagyon, hogy ne kelljen KH-ba mennetek.

köszi az igéretet, ha oda jutunk, bevasalom. :wink:

gumiszandi még érdekel? :)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok,

Brigi,

Hát ez tök jó! A harmadik is lány! Tiszta nő uralom lesz majd nálatok. De legalább tényleg nem kell ruhatárat cserélni :lol: Név van már?

Hasonlóan az előttem szólókhoz: nekem bőven elég/sok ez a két ördög, amim van :) Persze, babázni tök jó lenne még, de hogy mégegyszer szüljek, meg szoptassak..., na azt már nem.

Kata,

Ez nagyon-nagyon rosszul hangzik! Mondjuk azt nem értem, hogy miért kell kórházba menni? A kolléganőm kislánya most esett át egy tüdőgyulladáson, de otthon volt... Remélem, azért nem tgy-ról van szó. Egyébként ez a k....va drága, nem kötelező, de majd kötelezővé váló oltás nem véd türőgyulladás ellen is? Vagy rossul tudom?

Lilla,

Én is kitöltöm neked majd a kérdőíveket. Szerintem segítenek azok a könyvek, amiket K. felsorolt korábban.

Cat,

Ősszel lehet, hogy mi is kipróbáljuk a Men Dant. Majd tegyél fel képeket!

Edit,

Szülinapi képek?

Ovi: ma voltam kettőben, nem is írom le, mert tök röhej az egész... Egyébként mind a két helyen a vezető ovónővel beszéltem, és egyértelműen állították, hogy a fiaim már most érettek fizikailag és szellemileg is az ovira. Én megőrülök, hogy bölcsibe kell még maradniuk :twisted:

Hétvége: A Fertő-tó körül bicajoztunk. Nagyon király volt, a szállásunk még a magyar oldalon volt (tuti kis apartaman, jó nagy és szép kerttel), de inkább osztrák oldalon tekertünk, mert ott jobban ki volt építve a biciklis út. Jó volt az idő is, gyönyörűen látszik a fejemen a napszemüveg helye 8)
A skacok is bicikliztek, a bajom csak annyi volt, hogy Bernát minden egyes (!!!) hangyánál, cserebogárnál, pókhálónál és csigánál leállt, és elidőzött 20 percet :shock: Úgyhogy zsírégetés csak akkor volt, amikor elfáradtak, és bekerültek a szekérbe.

És akkor néhány kép:

Kép Ambrus

Kép Szekérben

Kép Játszón

Kép Szekérben alvás

Kép Ambrus és a fagy

Kép Bernát

Kép Ketten

Detti

KépKép
kiliman

Cat :)

Nekünk is van kenyérsütőnk. Rendes, finom fehér kenyeret, ami tényleg jó (nem bolti felfújt, hanem "békebeli"), én még nem tudtam sütni. Kelttésztás sütikhez, kalácshoz egész jó tésztát lehet vele csinálni. Ha benne sütöm a kalácsot, az sem rossz, de elég vastag héja lesz és leginkább frissen jó (ez persze igaz minden kelttésztára is). A kenyerem nekem eddig tulajdonképpen soha nem lett jó, mert valahogy mindig nagyon sűrű, de valszeg a receptem nem jó. Bár kipróbáltam már többet is. :roll: Nekem is egylapátos van, és tényleg minden nap sütni kellene, ha el akarnám látni a családot. Még annyi, bár mivel nekem egy kenyerem sem sikerült még jól, lehet, hogy nem túl hasznos tanács. Mindenesetre sztem jó kenyérhez kovász kell. Csak élesztővel az életben nem lesz kenyér íze. Na én még idáig sem jutottam el.
Lekvárt már én is csináltam vele. Jó benne, hogy teljesen automata és csak bele kell rakni a hozzávalókat. Másrészt olyan kevés fér bele, hogy nem egy energiatakarékos megoldás.

Lilla esetleg küldhetnél egy jó receptet. Nekem Clatronic akárhányas van, a legkisebb sztem.

Amúgy mindenkinek ajánlom, hogy egyszer próbálja ki a dújvi Széchenyi pékséget. Hát én mostanában ott ettem a legjobb kenyeret. Fehér házi kenyér (is van) és tényleg jó. Valahogy még a gyerekek is észrevették, mert egyszer vacsira benyaltak fejenként két és fél szelet lekváros kenyeret. Szegények azt sem tudják miről maradnak le. :cry: Én nagy kenyeres voltam. Most is lennék, de amit a boltban árulnak egyszerűen már aznap is ehetetlen, másnap meg ..... :roll: :roll: :roll:

A héten nyitott vagyok talira. Akár holnap is. Elvileg nem dolgozom. Csütörtökön doki, pénteken már utazunk, úgyhogy az nem jó. Kicsit sűrű mostanság az élet.
Remélem holnap nem lesz ilyen ramaty idő, mert a csajok csupa kinti játékot kapnak. :roll: Csini felső nuku, pedig a hétvégére kell, de nem is voltam azóta sehol.
Negyedik? :) Egyelőre poén szinten, de nincs kizárva. Mondtam, hogy várjuk azért meg, hogy hogy bírjuk hárommal. :wink:

Remélem hamar túl lesztek rajta, akármi is a diagnózis.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi,

Ismerjük a Dunaújvárosi pékséget! Tényleg nagyon-nagyon jó!

Kenyérsütőgép: nincsen, mert nálunk a családfő süt kenyeret a két kis kezével :lol:

Hogy ünnepelitek a lányok szülinapját egyébként?

Detti

KépKép
kiliman

Csajok :)

Köszi a kenyérsütős véleményeket. Igazából mi a sűrű kenyeret szeretjük, amiben van anyag. Nem nagy a család fogyasztása, kevés kenyeret eszünk, de azt szeretném ha adalékanyagoktól mentes lenne. Na és az sem utolsó, hogy meg tudnám kelesztetni a géppel a tésztát, és utána tudnék kiflit, zsömléket csinálni belőle. Na meg pizzát. :D Még keresem a megfelelő akciót és beruházok egyre. Főzös blogokon nagyon jó kipróbált recepteket találtam. Persze ez gép függő is, de majd kitapasztalom.

Detti :)
Nagyon jók a képek! Ahol Bernát áll a tó partján, meg nem ismertem volna. Mintha nem is Ő lenne.

A mi képeinket feltöltöttük az albumunkba: http://www.csehicsalad.hu

Nem értem, hogy egy tüdőgyulladással miért kell kórházba menni. Na jó egy röntgen azért jó lenne, mert ki is zárható az a tüdőgyuszi, de befeküdni szerintem sokkal nagyobb trauma, mint amennyi haszna lenne.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Kata!
Húú, tüdőgyuszi :shock:
Gyors gyógyulást nektek!!!

Lilla!
Természetes, hogy kitöltöm majd Én is a kérdőívet!!!!

Cat!
Jók a képek!!!Tündériek a srácok!!!Azt vártam, hogy Oli fog énekelni, de a tapsolás úgy látom nagyon ment neki,
Nekem is van kenyérsütőm. Az elsőt ()sikerült leégetnem, pedig az jó volt . :oops:
A jelenlegi (kenwood), pedig nem vált be, nem sikerült vele még normálisat sütni. Mondjuk ennek a sütőformája hosszúkás hasáb alakú, de jobb volt aminek keresztbe volt a sütője 2 keverőlapáttal.

Detti!
Nagyon vagányak a srácok!!!!!

Ovi:
Én meg voltam olyan pofátlan és felhívtam aggódva a vezetőnőt, hogy mi van akkor, ha nem irattam be máshova a fiúkat, és ide nem férünk-be.Megnyugtatott, hogy jól tettem, hogy nem irattam be őket, mert akkor foglalnánk más gyerekektől a helyet, és holnap kezdődik az egyztetés, 2 hét és ki lesz téve, hogy felvettek-e minket.Tuti megjegyezte, hogy Kósáék nagyon szeretnének ebbe az oviba járni. :wink:

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Kata!

Jobbulást a tüdőgyusziból! Remélem megússzátok a kórházat! Röntgent csináltathattok kórházbamenetel nélkül is, ambulánsan. Azt a doki eldönti, hogy kell-e vénás antibiotikum, de többnyire azért megoldható szájon át is, azt meg otthon is lehet. (Megsúgom vénásat is, mert berak egy branült és akkor csak az injekciót kell belenyomni amire vagy felviszitek vagy lemegy házhoz, ez megegyezés kérdése. De mindenképpen kényelmesebb mint bent feküdni. Legalábbis én tuti így csinálnám a csajokkal)

Detti!

Sajna ez az amit írtam, hogy az a drága oltás se véd meg mindentől. Ők valszeg épp olyan törzset, bacit nyaltak be ami ellen nem volt benne anyag :(

A srácok nagyon helyesek! Tök jó ötlet ez a bicikli túra, kár hogy a Fertő tó nekünk pont az ország másik vége :( Hogy szállítottátok az utánfutót? Abban se vagyok biztos, hogy a kocsi hátuljába beférne, de ha mégis, akkor meg hová tennénk a fél házat amit még magunkkal szoktunk húzni? :lol: Bicók a kocsi tetején? Ja, meg még a gyerekek biciklije is... Kamionnal mentetek? :shock: :lol:

Cat!
Anyukámnak van kenyérsütője, én max. melegen eszem meg azt a kenyeret, amúgy szerintem nem olyan jó, elég sűrű. Igaz, mi négyen egy hét alatt eszünk meg egy csomag 35 dekés kenyeret :lol: Na jó, meg mondjuk 4 kifli/hét. Tényleg alig eszünk, bár ez jó :) Az oviban nyílt napon ledöbbentem, hogy a csajok megettek egy egész szelet kenyeret tízóraira. Ennyit jelent a közösség :)

Csináltatom a konyhámat, új konyhabútor, stb. Van a konyhában egy kis étkezősarok, mert egy reggeliért nem szoktunk a nagy étkezőasztalnál kajálni, ott eddig csak festve volt a fal, de borzalmasan nézett ki, a lányok mindig összefogdosták a koszos kezükkel. Így most a a parafa mellett döntöttem, ma reggel jött a fickó feltenni. Elkezdte berajzolni, hogy hová kerül, erre a csajok leordították, hogy "Nem szabad a falra rajzolni" :lol: (No meg előtte rászóltak, hogy cipővel sem szabad bejönni és miért nem vette le a kabátját... :oops: )
A vége az lett, hogy a pasi megengedte nekik, hogy amíg nem ragaszt addig firkálhatnak a falra - tök barátságosak lettek utána a bácsival :lol:

Szép napot mindenkinek!

Ditke
ditke62

Ditke,

Az utánfutó foglalja a legkisebb helyet, mert lapra lehet csukni. A két felnőtt bicó a kocsi tetején volt, a gyerekeké meg a csomagtartóban. Kombi autónk van, az 1000 l-es Samsonite bőrönd mellett még volt két kiságy, két like a bike, két kosár kaja, a szekér, két labda, egy pelenkázó táska, meg néhány apróság :lol: :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Detti!

Úgy látom ti is csigacsalád vagytok, hátatokaon a házatok (kiságy, bicikli, utánfutó.. :) )
Sajna nekünk nincs kombi kocsink, meg nem is lesz mert a férjem szerint csúnya :( Pedig praktikus lenne... De a terepjárók tetszenek neki, úgyhogy ha egyszer gazdagok leszünk akkor veszünk majd egy akkorát amire ráfér a fél ház :)
A szekeret simán össze lehet csukni vagy szerelgetni kell? Nekünk is van, de mióta megvan csak áll a garázsban pedig baromi sok helyet foglal, macerás kerülgetni. Ha egy mozdulattal össze lehetne csukni meg nyitni akkor tök jó lenne :) Akkor vihetnénk is magunkkal. Mondjuk a csajok bicója nagyobb mint a like-a-bike... Mondegy, jön a nyár, majd kitalálunk valamit, én is szeretnék már túrázni :)

Kérdés:
Próbálta már valaki a hipoxy trainert? Nekem fogyni nem kellene csak a combomról a narancsbőrt eltüntetni. Vajon használ?

Ditke
ditke62

Ditke,

Én már próbáltam a hipoxyt! Hatásos volt, de keményen diétázni kell mellette. Én most narancsbőr masszázsra járok, na ez sokkal jobb! A márciusban vásárolt nadrágjaim leesnek rólam, és látható hatása van a narancsbőrre is!

A szekeret nem kell szerelgetni, tök egyszerűen össze lehet csukni, még én is meg tudom csinálni.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok :)

Judyt :)
Oli is énekelt, de Zoli a meghatottságtól nem fotózta. :D A Micimackót énekelték, zengett az étterem tőlük. :)

Ügyes voltál az ovival. Én is ugyanezt csináltam. Nyíltan megkérdeztem, hogy menjünk-e máshova is beiratkozni. Mondták, hogy nem kell. :D Bár többszörös a túljelentkezés, de az idősebbeket előre veszik, na meg a körzeteseket. Na és odavoltak a fiúktól, összefutottak az ovónők csodálni őket. Levettek mindenkit a dumájukkal a lábáról. Én meg dagadtam a büszkeségtől.

Jövő héten jönnek család látogatásra, és júniusban lesz szülői. Azt is megmondták, hogy melyik csoportba fogunk kerülni. Szerencsére nem vegyes csoport, hanem most induló kis csoport. :D Május 20-án teszik ki a felvételi eredményt. (Jesszusom ez úgy hangzik mint egy egyetem) :D

Hogy vagytok? Voltatok röntgenen?

Jól vannak nevelve a lányok! Helyre rakják a nem megfelelően viselkedőket. Ezt az őszinteséget bírom a gyerekekben.

Samu minden dohányzó emberhez odamegy és közli vele, hogy buta bácsi vagy, mert cigizel. Meg fogsz halni. :oops: Én meg szégyenkezem vele. A Kolpingban kiosztott egy pasit, mert az étterem előtt kávézott és cigizett. Még azt is taglalta neki, hogy milyen butaság reggeli helyett cigizni. :D A pasi se köpni se nyelni nem tudott. :D

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?