Új privát üzeneted érkezett!

Pepitanna - hát ez jó kérdés amit feltettél. Mindenesetre "kedves" főnököd van, úgy csinál mint ha egyik-napról a másikra kilépnél a cégtől, holott csak annyi, hogy babát vársz. Hát én tényleg összetehetem a kezemet a főnökeim miatt, pedig én olyan cégnél dolgozok, ahol ők a tulajdonosok is, és még is nagyon kedvesek.
Ma is bent voltam úgy örültek Nekem.
Mindenesetre ne idegeskedj, mert az se tesz jót a cukornak.

Ma beszéltem dokinkkal, kedden 10 órára megyek hozzá, kérdeztem hogy milyen vizsgálatok lesznek, mire számitsak, de most nagyon titokztatos volt, annyit mondott hogy vizeletet vigyek. De ebből nem derült ki, hogy vérvétel is lesz e, egyek e vagy ne.

Pannaanya - mi volt az ultrahangon?
toldikrisztina

Sziasztok!

Pepitanna: Nem vagyok jártas a munkajogban, de józan paraszti ésszel szerintem nem kell dolgoznod. Legalábbis, ha jól értem azt, hogy május 2-át kell ledolgozni most szombaton? Hiszen te május 1-től táppénzen vagy, tehát a május 2-át érintő dologhoz neked már semmi közöd!!! Viszont szerintem ezen az egy napon már ne vitatkozz, mert nem ér annyit. Ha bírod fizikailag, akkor menj be, végülis nem ingyen csinálod, ki kell akkor fizetnie.

Kriszta: Titokzatos :D Én felhívnám, hogy elnézést, de kicsit zavarban vagy, hogy mi is lesz kedden, azt beszéltétek, hogy vizeletet viszel, de lesz-e vérvétel is? Azért feleslegesen nem lenne jó éhezni. :wink: Megnéztem a Nikis kiskönyvem, nekem 31/32 hétnél van egy Pp vércukor (60 perces), T vérkép és T vizelet, valamint UH beírva. Valószínűleg nálad is ez lesz. Bár, ha terheléses cukorról van szó, akkor mondta volna a löttyöt :roll: Az a legtisztább, ha felhívod. :wink:
lamme

Sziasztok!

Lamme - Vettem a poént, és egyáltalán nem használsz ki! Illetve csak annyira, amennyire mi téged, és a tapasztalataidat! :lol:
Nem tudom, hogy mennyire akarunk fiút. Igazából csak megérzés egyenlőre. De az is csak haloványka. Ha mégis az lenne, akkor legalább tudni fogom, hova küldjem majd csajozni. :lol:
Egyébként ha minden igaz vasárnap kiderül. Bejelentkeztünk egy 4d-sre. Ez apa egyik szülinapi ajándéka (ma lett 31). Nagyon édes volt, mikor elmondtam neki, mi a tervem. Azóta fülig ér a szája. Azt hiszem ez jobb ajándék, mintha bármi drága dolgot vettem volna.

Pepitanna - A munkajoghoz sajnos én sem értek. De eléggé felháborít a főnököd hozzáállása.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok,

bocsi, hogy kicsit szakaszos vagyok, dehát az ember lánya tervez, az ember lányának a lánya meg keresztbehúz. :D

Pepitanna, a főnököd nem túl toleráns... (ezt háromszor finomítottam, mert először nem ezt akartam írni... :oops:) viszont szerintem sem kell már dolgoznod, de tényleg kéne valaki, aki ezt "tudja" is, nem csak kilogikázza, mint mi... :(

Lányok, én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni, és nem is akarok okoskodni, de szerintem legyen egy szülésznőtök (is). Nálunk az volt, hogy őt "zaklattuk", amikor események voltak (elment a nyákdugó), megbeszéltük, hogy mikor menjünk be, és addigra ő is bejött a kórházba, és végül ő hívta be a dokit. Annyiból jobb, hogy tényleg tudja, hogy mikor kell doki, hogy azért mégse feleslegesen másszon be hajnali 3-kor... Az én szülésznőm különben Kun Attiláné Palotai Éva volt, ő volt ott akkor a szülőszoba vezetője, át is került a MÁV-ba (pont tegnap kérdeztem a dokit). Nagyon kedves, empatikus, kiegyensúlyozott, és mindig mondta, hogy nagyjából mi következik, és miért, azaz mindig tudtam, hogy mi miért történik. A szívást leszámítva, amiről senki sem tehetetett érdemben, én jól éreztem magam végig. Hehe, főleg most így utólag, anno egy héttel utána nem tudom, mit mondtam volna, hálistennek már nem emlékszem. :D:D
Szóval szerintem legyen szülésznőtök, másrészt Évit is ajánlom. Én is nála fogok szülni megint - persze, ha elvállalja. :)

Amúgy az UH megvolt, csak megint 1000-en voltak, de a lényeg, hogy a baba rendben van, illetve, ahogy mondták: "súlyos fejlődési rendellenességet nem látnak". Szóval szerintem okés, kicsit ficánkolt, de természetesen a nemét nem mutatta meg.

Bocsi, hogy hosszúra eresztettem, de szerintem ez azért fontos. :D

Ági

KépKép
KépKép
pannaanya

Köszi lányok/anyák az együttérzést! :)
De zaklatott éjszaka után eldöntöttem, nem küzdök, megyek és beállok, fejet hajtok és három munkanap múlva elfelejtem az egészet! Addig még kicsit fortyogok... :twisted:
Mivel a mai ismételt cukortethelés miatt, már egy héttel előbb bejelentettem, hogy szabira mennék, így nagyon jó napunk volt! Apu is hozzám igazította a szabadnapját és nagyot kirándultunk! Elmentünk Pilisborosjenőre, mű egri váratt nézni! Isteni volt! Kislányom is élvezte, mikor "kitettem" a napra! 8) Kb. 4km-t másztunk fel-le, nagyon jót tett! Élveztük!
Szurkoljatok, hogy jó legyen a holnapi eredményem, mert ettől függ, hogy elmehetünk-e nyugodtan 3 hét :!: szabira! Kérdeztem a dokinkat, hogy engedélyezi-e, azt mondta, várjuk meg a holnapot!
Párom nyarát/munkáját az olimpia irányítja. Plussz még a kislánya születése :wink: Ezért úgy határoztunk, hogy míg ketten vagyunk és nincs annyi sportesemény, addig élvezzük egymást! Így 3hét szabadságot kivesz és megyünk pocakotnöveszteni, kirándulni, élvezni az utolsó kettesben töltött napokat! :oops: 8)
Ehhez kértem dokinktól engedélyt. Ha holnap kiderül, hogy megint kicsit magas a 120perces eredményem, akkor ott is tudok diétázni :roll:
Na, nem görcsölök, most már mindjárt tényleg kiderül, hogy jól vagyok! Mert ezen kívül tényleg nincs más panaszom! :)

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok!

Bettyna: Boldog születésnapot a párodnak!!! Remélem tudsz majd feltenni képet a 4D-s uhról :wink: Ó, ez nagyon aranyos volt, hogy írtad, hogy hova küldjed csajozni :D Itt a topiklányok között aztán válogathat majd :D

Pannaanya: Örülök, hogy minden rendben volt az uh-n :wink:

Pepitanna: Szerintem is jobb így, hogy hagyod a francba a kekeckedést :? Csak magadat idegesítenéd feleslegesen :? A főnököd meg üljön csalánba meztelen fenékkel :P Jó lehetett ez a kirándulásotok :wink: Párod sportriporter? Remélem megkapod az engedélyt a háromhetes nyaralásra :wink:

Bocsi, ma ennyire futotta tőlem, nagyon fáradt vagyok :?
lamme

Hahó, megint itt...

Lamme: szuper, hogy Te már 2 kiscsaj anyucija vagy, így egy csomó mindenben már profinak vagy mondható. Szerintem itt minden első babás csak hálás lehet Neked a sok hasznos infoért :))

Pepitanna:
a főnököd nem semmi... de szerintem jól döntöttél, fő a békesség, főleg ha babóci után még vissza szeretnél menni. Szerecsére az én főnököm iszonyú jó fej. Amikor mondtam, hogy távmunkában már a baba kb. 3 hónapos korától dolgozni szeretnék, azt mondta, találjam ki, hogy mit :)) Összeírtam neki egy kb. 10-es listát, abból lehetségesnek tartott kb. 4-et. Május elejére ígért konkrét választ (mégis mit, kb. napi hány órában, milyen formában, mennyiért). Remélem, összejön. Anyagilag sem lenne rossz, na meg az esetlegesn befele-fordulás miatt (most rengeteg ember vesz körül, nagyon nyüzsi az éketem, nem szeretnék teljesen elszigetelődni. Persze, ha Panka engedi...)

Tegnap voltunk dokiknál. Megint nem csaódtunk :)) nagyon jó fej volt! Szinte nem is kellett várni. Megvizsgált, minden ok (méhszáj szuper zárt, méh mérete, babóca helyzete is ok). Mondta, hogy úgy látja, nem lesz baj, időre jön és természetes úton. Azt mondta, feltétlen javasolja az EDA-t, csak előnyei vannak, mamának és babának is jobb és meggyorsítja a szülést. Én is hajlok felé.. bár majd ahogy alakul. Azt mondta, őt is nyugodtan hívjam, ha valami van, de ha görcsölök, vérzek, elmegy a magzatvíz, fájásaim vannak, induljunk (kb. 1,5 óra út). Legfeljebb csak benn tartanak megfigyelésre pár órát. Azt is kérdeztük, mit kell vinni be babónak, azt mondta, szerinte semmit, de azért viszünk kisruhát, pelust, popsitörlőt, ilyesmit.

Kérdeztem, hogy szerinte bemehetnék-e UH-ra, ha nincsenek sokan ja és beutaló nélkül. Azt mondta, persze, a kiskönyv a beutaló (nálunk itthon a beutalóra is kb. 2 órát kell várni, majd UH-ra is min. 1 -et). 1 csajszi volt előttem, így szinte azonnal bejutottam, megint láttuk Őt :)) 2 hét alatt is sokat nőtt, pl. már 60 mm a combija :))
Ja és ami nagyon idegesített: itthon nem tudtam eljutni EKG_ra. Igaz, hogy a körzeti dokim is belgyógyász, de a 4 órás rendelési idejéből kb. 1-et szokott ledolgozni, persze mindig én megyek rosszkor. Már 3x mentem fölöslegesen, és az asszisztense is közölte egyszer, hogy ha itt találom a doktornőt, az sem garancia arra, hogy a kiskönyv automatikusan nyitott ajtót jelent.. :twisted: azt hittem, leütöm, iszonyat bunkó volt (pedig ő is fél éve szült!!!). Na szóval mondtam közös dokinknak ezt a storyt, erre mondta, hogy 1 perc alatt ír beutalót és sétáljak fel a 3.-ra. Így tettem, 20 perc múlva nálam volt az EKG-s eredmény :)) Szóval csa ámulok és bámulok, mindez itthon min. 2 napba telt volna :((
Én szülésznőt nem tervezek fogadni, állítólag mindegyik nagyon aranyos. Aki majd velem lesz, biztosan kap majd borítékot, de előre nem szeretnék választani senkit. Tényleg, Ti dokinak enyit adtok/adtatok? Priviben is jöhet :) Mi most adtunk egy nagyon különleges, egyedi bort és desszertet, de utólag nyilván boríték lesz...

Kórház után még császkáltunk erre-arra és megint sikerült vennem pár kismamagöncöt (eddig csak a munkához vettem elegáns kismama-nacit, fölsőket, most lazább pólókat, halásznacit). Megvettünk az Angelcare 401-es légzésfigyelőt bébiőrrel (jónak tűnik, majd teszteljük), meg kiskádat álvánnyal, és külön pelenkázó lapot, amit kiságyra lehet tenni. A nő lebeszélt a kombi pelenkázó-kiskádas állványról, és így megúsztuk mindenestől 9.500 Ft-bl (még a kiskádba való tartó-szivacs is belefért). Még ágyat kellene vennünk, de amíg ennyire full bizonytalan, hogy hova születik Panka, addig nem akarunk venni.

Sz. bettyna: remélem, kiderül a babóci neme vasrnap :)) Mi 17 hetesen voltunk először, már akkor mondták, hogy 70%-ban lány. és ilyenkor még az a jó, hogy a mértei miatt belefér mindene egyszerre :)) csak arra készülj fel, hogy ilyenkor még nagyon soványkák a babák, látszik az összes csontja, csigolyái, mi először emiatt totál megijedtünk. majd tegyél fel képeket!!

Mi szerdán voltunk ismételt 4Dsen (az előző dvd nem sikerült, így újra csinálták, ingyen). Majd mondom a páromnak, hogy szejen ki belőle képeket és teszek fel. Édes volt, kis pufók és fújta a magzatvizet ;)

Na megyek, ma kis renoválás (konyha-fürdő festés, kerítés megerősítés, pakolászás..)
vumenke

Sziasztok!

Vumenke: Jaj, ez a hálás szó olyan izé, túl komoly :oops: Remélem egyikőtök sem hiszi azt, hogy azért írtam azt a tyúkanyós dolgot, mert várom tőletek a "jaj, dehogyis, tök jó,...." dolgokat :oops: :shock: Csak írásban baromi szófosó vagyok, ráadásul ez a terhességes, szüléses téma nagyon bennem van, így zúditom rátok a sok hülyeséget :oops: :D :D

Tényleg nagyon jófej a főnököd!!! Az enyém is az volt. Emlékszem, hogy már majdnem 3 hete tudtam, hogy babát várok (Vivi), de nem mertem megmondani neki (olasz fickó). Aztán nem húzhattam tovább, mert vizsgálatra kellett mennem, elrebegtem a dolgot, vártam a temperamentumos reagálást, erre csak vigyorgott és gratulált és mondta, hogy hát persze, menjek csak :D Remélem, hogy sikerül megállapodnok ebben a távmunkában :wink:
Nem semmi a háziorvosod, meg az asszisztense sem :evil: De a lényeg, hogy most sikerült megcsináltatni ezt is. Na meg a "potya" uh-t :wink: :D
Aranyos lehetett a kis pufikátok a 4D-s uh-n is :D
Nagyon ügyesen vásároltatok is :wink: Mi Vivinél kaptunk kölcsön olyan pelenkázó-kiskádas combo-t, hát, egyetértek az eladóval, hogy lebeszélt róla...
lamme

Sziasztok!

Vumenke - Örülök, hogy minden rendben veletek és nagyon jól esik ennyi + dolgot olvasni a dokinkról. Mindig megnyugatat. :)

Rólunk - Ma voltunk 4d-n, de olyan kis szégyenlős volta a Drága, hogy alig lehetett róla képet csinálni. A doki néni is ki volt akadva, hogy ő még így sosem járt. Elküldött sétálni, ettem csokit, de semmi. Csak homályoskák. Alig tudtunk választani, hogy a sok maszat közül melyiket nyomtassa ki. :) A hátát meg a lábát, kezét láttuk, a pofiját nem akarta megmutatni, meg azt sem, hogy van-e fütyije. Totál elbújt a lepény mögé. Sebaj, azért jó volt látni, hogy minden ok vele és ficánkol rendületlenül. Integetett, szopizta az ujját, fogta a fejét megy ilyenek. De mindezt csak 2d-ben láthattuk a lepény miatt. Ha meg nem lesz fotó modell, hát istenem... :lol:
Szóval ezt a képet nem tenném fel, mert azt hiszem, hogy csak nekünk élmény. :D Majd legközelebb.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna: Örülök, hogy minden rendben van a babócával :wink: Olyan aranyos, ahogy "mentegeted" a kis szégyenlős lurkót :wink: :D :D Szerintem tedd fel nyugodtan a képet, ha szeretnéd, még ha nem is tökéletes. Neked ő a legfontosabb most, és büszkélkedj vele nyugodtan :wink:
lamme

Lamme - Rettentő büszke vagyok ám rá! CSak en akarom olyasmivel foglani a helyet, meg untatni benneteket, amiben csak mi látjuk a csodát. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna, látjuk azt mi is! :D A mienk is olyan, mármint a csodánk. Olyan jó megosztani másokkal, akik tudnak örülni neki. Úgyhogy fel ide azzal a képpel, de gyorsan! :D:D:D

KépKép
KépKép
pannaanya

Bettyna: Mit gondolsz, miért írtam, amit írtam? :wink: :D Ahogy Pannaanya is írja, hogy együtt örüljünk a te boldogságodnak! :wink: :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2010.05.27 12:17-kor.
lamme

Kép
vumenke

vumenke

Kép[/img]
vumenke

Kép[/img]
vumenke

Kép
vumenke

[img]http://www.netstone.hu/magan/baba/4d_30_het/Panka_4D_20080427_5.JPG
vumenke

Kép[/img]
vumenke

Kép[/img]
vumenke

Kép<br>
Kép[/img]
vumenke

Kép
Kép
vumenke

Hú, elég nagyok lettek, bocs! Szóval Ő Panka, 30 hetes UH-n! :lol:
Imádjuk, szerelmesek vagyunk belé. A kis szájába, ujjacskáiba, nózijába...!
Betty: nyugi, előbb-utóbb megmutatja magát, de az jelent valamit, hogy ide írogatsz :D
Lamme: írogass csak minél többet, mindenkienk nagyon hasznosak a tapasztalataid! Vitatkozni meg jövünk majd, ha nekünk is lesz(nek) :)
Fáradt vagyok (ma megint vidék volt-tanárfelvétel, csak az utazás 5 óra...), asszem' fekszem le. Pussz
vumenke

Vumenke: De jók ezek a képek!!! Ő is egy kicsit szégyenlős babó :D Nagyon szép formás a nózija és a szája :wink:
lamme

Sziasztok!

Jók ezek a képek nagyon!
:D
Jól van, meggyőztetek! Apa most szabin van, szkennelni majd csak a jövő héten fog tudni bentről, de ígérem akkor felteszem nektek a legfrissebb sztárfotónkat. :)

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Vumenke - nagyon jók az ultrahangos képek, mint ha Esztert látnám, ő is ilyen szégyenlös.

Lamme - a csajok nagyon édesek. :)

Sz.bettyna - nyugi, nagyon sokáig nekünk se mutatta meg magát rendesen. Igazából az arcát most is állandóan eltakarja, és a nemét is csak pár hete tudjuk.

Ma voltam a dokinknál, 10 órára mentem, de sajnos pont császáros szülés volt, így több mint 1 órát vártunk rá. A végén nem gyözött elnézést kérni, hogy ilyen sokat kellett várni rá, mondtam neki ilyen helyen ez benne van a pakliba. Megbeszéltünk egy csomó dolgot a szüléssel kapcsolatban, bár még 7 hetem van, de már most feltettem Neki a kérdéseimet. Szerencsére most is azt mondta, hogy a korom miatt, és a lombik miatt is szülhetek rendesen, ami megnyugtató. Bepecsételt a könyvembe is, ha esetleg mentő vinne be, bár ez valószinű nem fog előfordulni, de biztos ami biztos. Átküldött utána ultrahangra, itt is megerősitettek minket hogy lány. Közölték, hogy már fejjel lefelé van, bal oldalra volt nyomva a popsija, és a jobb oldalon pedig a keze, lába, nagyon édes volt. Az ultrahangon is több mint 1 órát vártunk, utána meg még a dokinkkal megbeszéltük, hogy 2 hét múlva ismét találkozunk. Innentől fogva közölte, hogy sűrűbben fogunk találkozni. Olyan furcsa, hogy lassan vége. Éjjel is azt álmodtam, hogy szültem, ha ilyen lesz a szülés mint álmomba akkor nagyon jó lesz, mert gyors és könnyű volt. Dokinknak is mondtam, hogy már éjjel szültem, kérdezi és milyen volt, mondtam hogy nagyon gyors, és könnyű és remélem az életben is ilyen lesz, mondta, hogy igy legyen.
Hétvégén kaptunk egy csomó babaruhát, most már ki kellene válogatnom, amit tuti használni tudunk majd, és kimosni őket.
Na megyek aludni, mert hosszú volt ez a mai nap.
toldikrisztina

Sziasztok!

Kriszta - Köszi a bíztatást! Olyan jó, volt olvasni a tegnapi történeteded, még akkor is ha sokat kellett várni. NAgyon drukkolok, hogy olyan szüleésed legyen, amilyet álmodtál és csak 7 hét múlva!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Kriszta: Jó mozgalmas volt a tegnapi napod :) Tök jó, hogy minden rendben: baba irányban, természetes szülés okés :wink: Kívánom, hogy ál modnak megfelelően gyors és könnyű szülésed legyen!! Hát igen, lassan neki kell állni a babaruhák rendberakásának is :wink: Sőt, egy-két hét, és a kórházi cumót is lehet összeállítani :D

Bettyna: Várjuk a képeket :wink:

Néha-néha beleolvasok az ÁEK-es topikba, és tökre ledöbbentem, hogy milyen összegekről írnak :shock: Mármint a szülésznőnek, dokinak adott pénzekről van szó. Azt hiszem tényleg van abban valami, hogy a páciensek "kényeztetik" el a dokikat. Mindenki ilyen jól áll anyagilag? :shock: Már csak azért is igaz az, hogy a betegek kényeztetik el a dokikat, mert hat hónapja, amikor Nikit szültem, még "csak" 20-30 e Ft volt a "tarifája" a fogadott szülésznőnek, most meg már 50 e vagy még többről írnak :shock: Én ha milliomos lennék, akkor sem fizetnék pl. 100 e hálapénzt egy dokinak egy sima, komplikációmentes szülésért.... Szerintem ez már irreális :shock: Nem beszélve arról, hogy aki nem tud ennyi pénzt összeszedni, örül, ha a babának meg tudja venni a dolgokat, akkor neki nem lehet fogadott orvosa? Mert őt emiatt el sem vállalja senki, vagy ha igen, akkor lekezelően bánik vele? :shock: Tisztára le vagyok döbbenve. Én megint csak áldani tudom a sorsot, hogy a mi dokinkhoz kerültem, aki nem mond összeget, aki egy Ft nélkül is odafigyel az emberre, akit bármikor hívhatunk, aki udvarias, soha nem lenéző, és nem forog össze-vissza a szülés után, hogy a zsebe a kezed ügyébe kerüljön!!! Mennyivel szívesebben vagyok "hálás" egy ilyen dokinak, mint annak, aki az első találkozáskor benyögi a nem kicsi tarifáját :evil: Priviben leírtam egy-kettőtöknek, hogy mi mennyit adtunk, nekünk annak az összegnek az összegyűjtése is hónapokba telt... De úgymond jószívvel tettük el apránként a fiókba, mert úgy éreztük, hogy ő tényleg megérdemli. Bocsi lányok, hogy így kifakadtam, de totál kiakadtam :shock:
lamme

Sziasztok!

Lamme - Abszolút egyetértek veled hálapénz ügyben! VAlamelyik topikban már kifejtettem erről a véleményem. Röviden a lényege az volt, hogy együtt érzek "szegény" orvosokkal, hogy mennyire nem fizetik meg őket meg hogy életek múlnak rajtuk stb., de b....us tanárként én sem vagyok túlfizetve. RAjtam is sorosk múlnak és nemhogy elismernék a munkámat, sokan még meg is kérdőjelezik, hogy ledolgozom-e a napi 8 órát, ezért mindeféle hülye táblázatokban kell vezetnem az iskolában töltött időmet, az óráim számát stb. Bezzeg, ha a kimutatás szerint napi 12 órát dolgozom azt már nem fizetik ki. Hálapénzt mégsem kérek, örülök pedagógus napon meg az évzárón egy-egy csokor virágnak. Hát ennyit erről.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna: Igen, igazad van, egy pedagóguson is nagyon sok múlik!!! Ha meg még azt is beleveszem, hogy idegileg némelyik gyerek mennyire kimerítő :shock: Gyakorlatilag minden (állami) munkában helye lenne a hálapénznek!! Az én párom is sz..ért, h...ért dolgozik, pedig sokszor szó szerint az életét kockáztatja. A hálapénz pedig, ahogy a neve is mutatja, egy elvégzett dolog után, hálám jeléül adott összeg. Nehogymár megmondja bárki is, hogy én mennyire legyek majd hálás neki!!! És mindenki annyiból tud hálás lenni, amennyije van. Viszont abból tényleg azért ad, adjon, mert tényleg hálás azért, amit kapott. Na kész, le is zárom a dolgot :D

Hogy vagytok kismamák? :D Nekem most mindkét lány alszik :D Párom pedig kényeztet, ő főz :D Imádom :D Ünnepi ebéd (tudom, kicsit késve, de anyóséknál voltunk) lesz, ugyanis előrelépett egy rendfokozatot :D
lamme

Sziasztok Csajok!

Lamme, Bettyna - teljesen egyetértek veletek a hálapénzzel. Az a baj, hogy tényleg a betegek kényeztetik el az orvost, pedig még igy se biztos, hogy rendesen foglalkozik veled, ha adsz Neki. Remélem a mi dokink tényleg ilyen marad amilyen most.

Én teljesen káo vagyok, csütörtök óta zajlik az egyik szoba felújitása (ablak, ajtó csere, aljzat betonozás), tegnap a mi szobánk ajtaját is kicserélték. Hát ne tudjátok meg mi volt itt, mint ha bomba robbant volna a lakásban. Szerdán elmentünk anyukámmal bevásárolni kajákat és sört a fiúknak, délután főzés, mert csütörtökön egyáltalán nem tudtunk a lakásban lenni, olyan por volt, még szerencse hogy jó idő volt, így kint ültünk a kertben. Tegnapra már úgy elfáradtam, hogy a fáradságtól nem tudtam aludni, ráadásul estére bedagatt a lábam, és az is fájt egy kicsitt.
Mostanság nagyon rossz alvó lettem különben is, egyik nap már 4 órakor felkeltem, ma 5 órakor, pedig esténként nem kerülünk túl korán ágyba. Eszter is este és korán reggel ficánkol mostanában, napközben alig mozog, csak nagyon finoman, este viszont bepotolja. Egyik este is Phill Collins koncertet néztünk a TV-ben, előtte már kitombolta magát, még kérdezte is az apja, hogy alszik már, mondom tuti, mert nagyon nyugiba van már 15 perce, egyszer csak elkezdödött egy pörgös szám, olyan tombolás kezdödött a hasamba, végig a koncertig, úgy látszik táncos lábu lesz a csajszi. :D Párommal annyit nevettünk, mert néha majd kirugta az oldalamat.
Na már megint túl sokat meséltem, elnézést, remélem mindenki jól van. További szép hétvégét kívánok. :D
toldikrisztina

Sziasztok!

Kicsit eltűntem. Elmentünk apával egy kicsit romantikázni, amíg még lehet. Nagyon kellemes 3 napot töltöttönk Parádon. Sokat kirándultunk, apa áztatta magát én meg lógattam a lábam. Nem akarlak fárasztani benneteket az élményeinkkel, de egyet muszáj elmesélnem. Vacsizni mentünk a hotel éttermébe a többi vendéggel együtt. A szomszád aztalnál egy 6-7 év körül kislány ült a szüleivel és amikor leültünkezt kéredzte az anyukájától: "Anya, a néni terhes?" Lehet, hogy hülyeség, de ez az első ilyen élményem és tök jól esett.

Kriszta - :lol: Jót mosolyogtam a Phil Collins storyn. Édes lehetett!

Örülök, hogy nem vagyok egyedül a hálapénzes véleményemmel és totálisan egyet értek az utánam szólókkal.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok Anyák napja főszereplői!

Kicsit lapítottam, de már kint vagyok a gödörből. Hétfőn hivatalosan is kikiáltottak terhességi cukrosnak :cry: Több órás móka a honvédban, ami a szülés napjáig kötelező hétfői programom lesz. Megtanították a 150g-os szénhidrát diétát. Nem vészes, nem éhezem, csak az édesség hiányzik nagyon! :? De már csak 11 hét! :lol:
Valamelyikőtöket nem érintet ez a probléma?
Szerdával befejeztem a munkát. Szörnyű emlék. Nem hogy könnyes búcsú nem volt, de még egy jó szó sem a főnök részéről, aki szintén anya és nagymama... :?: Régi, apró hibáimat zúdította rám búcsúzóul. Köpni-nyelni nem tudtam... A táppénzes papírokkal sem lesz kedvem beköszönni neki. Na mindegy, már túl vagyok rajta.
Holnap kezdődik a hosszú pihi kettesben apucival! Ez nagyon lelkesít!
Csak ez diétás korszak teljen jól és eredményesen, mert nem akarok kórházba költözni! Próbálom lelkiismeretesen tartani a határokat! Dokink is nyugtat, hogy be kell tartani és minden rendben lesz! Ámen :wink:

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok!

Kriszta: Pihenjél is néha te csajszi :wink: :D Táncoslábú Eszterke :D

Bettyna: Örülök, hogy jól sikerült ez a néhány napos pihenésetek :wink: Aranyos lehetett a kislány, és elhiszem, hogy jól esett neked :wink: Te meddig szeretnél dolgozni?

Pepitanna: Ha gödörben vagy, akkor ne lapíts, hanem gyere és írd ki magadból :wink: A főnököd nő???!!!! :shock: Azt hittem fickó :o És ennyire érzéketlen bunkó? :shock: Soha nem értettem, hogy mire jó egy terhes kismama utolsó munkanapját elcseszni és lelkileg szadizni őt :shock: Annyi emberkétől hallok ilyenről :( Szerintem valamiféle féltékenység lehet ezek mögött pl. hogy ő már öreg, hogy esetleg az ő gyerekei még nem vállalnak gyereket, stb.

Kicsit én is írok magunkról :) Kb. negyed 10-től negyed 5-ig kint voltunk ma a tűzoltó majálison, és annyira jó volt!! Vivi pörgött ezerrel, voltak ott kis barátai, felült a "ninó" autókra, mentünk az egyikkel egy kört a ligetben, játszott, futkározott, nagyon élt a csaj :D Niki is nagyon jó kislány volt, szerencsére jóidő volt, így meg tudtam őt szopiztatni kétszer is. Vittük a babakocsit és a mei tai-t is, hol egyikben volt, hol a másikban, jókat aludt, vigyorgott :D Nekem meg teljesült végre két álmom, vagyis felmentem az emelőkosárral a magasba, kétszer is :D , és végigmentem a füstsátoron légőkészülékben :D Úgy fel voltam/vagyok dobva, mint egy gyerek :D :oops: Mondanom sem kell, hogy mindkét lány egy hang nélkül alszik fél 8 óta :D Ja, és hazafele leszálltunk a troliról (végállomás), és Vivi kért inni. A troli sofőrje meg egyszercsak odajött, elkezdett dumálgatni Nikihez, majd boldogan mondta, hogy végre egy baba, aki mosolyog :D Erre Niki még dumálni is elkezdett neki :D Aztán meg Vivitől megkérdezte, hogy van-e kedve trolit vezetni. Naná, hogy volt :D Úgyhogy beültette a fickó a vezetőülésbe, ott kormányzott :D Annyira édes volt, a fickó meg is kérdezte, hogy lefényépezheti-e, mert nagyon aranyos :D
lamme

légőkészülék = légzőkészülék :oops: :D

Ja, Pepitanna, neked még akartam írni, csak elfelejtettem, annyira lesokkolt a főnököd. Szóval sajnálom, hogy "hivatalosan" is terhességi diabéteszes lettél, de nem lesz semmi gond. Kicsit odafigyelsz a diétára és minden rendben lesz :wink: És nyugtasson a tudat, hogy szinte tuti biztos, hogy szülés után elfelejtheted az egészet :wink:
lamme

Sziasztok!

Pepitanna - Sajnálom ezt a cukor ügyet, de hiszem, hogy ügyes vagy, be fogod tudni tartani és tényleg ne lesz semmi gond. A főnököd meg k.... be! NEm kívánok neki semmi rosszat, csak hasonlóan kedves bánásmódot. :D

Lamme - Szuper jó lehetett a tűzoltós napotok! Olyan jó ilyeneket olvasni! Te nem fényképezted le Vivit, mint buszvezetőt? Jó, hogy még vannak ilyen emberek is, nem csak olyan bumburnyák, mint Pepitanna főnöke!
HA minden jól megy, akkor tanév végéig tervezem a munkát, az már csak egy bő hónap. Meg ha a dokink elenged, akkor évzáró után még elviszem az osztályomat Londonba. Ha netán gond lenne (de úgyse lesz :) ) és nem mehetnék, akkor is lesznek ott még 4-en kollegák, csak sajnálni fogom, hogy nem lehetek ott. Ez lenne a búcsúkirándulás velük. Meg fog szakadni a szívem évzárón az már tuti!

Rólam - Ma voltam reggel 7-kor a dokinknál afp beutalóért, aztán áttrappattam a laborba. Hipergyorsan végeztem, 8-kor már a sarki boltba mentem reggeliért. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Lamme - nekünk felnőtteknek is kell néha ilyen kis apróságok amik feldobnak minket. Örülök, hogy jól sikerült a tűzoltó napotok. :) Én sajnos csak tegnap délután hallottam a rádióban hogy van ilyen, mert a két unokaöcsikém él-hal a tűzoltókért és ha előbb odafigyelek bevittem volna őket.
Lenne egy kérdésem, a barátnőm 1 hónapja szült, és a kisfia van hogy 2-3 napig nem tud kakilni, normális ez, vagy tudsz esetleg valamit amitől tudna szegényke kakilni, mert ilyenkor nagyon nyügös. Anyatejes baba, előre is köszi.
Ja és tegnap végre pihentem, igazából nem nagyon csináltam semmit, délelőtt elmentem virágért, akkor eljött velem a két lurkó, majd kivittem őket a reptérre nálunk, nagyon élvezték, rengeteg vitorlás és kis repülő kint volt. Ebéd után pedig úgy elaludtam mint akit fejbe vágtak, de olyan jó volt, teljesen felfrissültem délutánra.

Sz.bettyna - jól tettétek hogy apával elmentetek egy kicsit romantikázni. Utána egy darabig ahogy hallom az ismerősöktől úgy se nagyon van rá lehetőség.
Szerencséd volt a laborban, bár mióta időpont kell oda kevesen vannak, nekem még akkor vették le az afp-t amikor "tömegszállás" volt ott, így pár órát eltöltöttem akkor ott.

Pepitanna - az a fránya cukor, elhiszem hogy egy kicsit gödörben voltál miatta. Ha hiányzik az édesség, a mostani anyák lapjában van egy nagyon egyszerű epres édesség. Nem kell hozzá semmi más, mint eper, eper joghurt (aktiviát ír), és teljes kiörlésü lisztből kétszersült. Megkened a kétszersültet joghurttal, majd eper darabokat helyezel rá, és ezt ismétled amilyen magas tornyot szeretnél csinálni. Beteszed a hűtőbe, majd vársz egy kicsit és fogyaszthatod is. Én most hétvégén megcsináltam, szerintem nem rossz, hát nem egy fekete erdő torta, de legalább valami nasi.

Pannaanya - mi van veletek?
toldikrisztina

Sziasztok!

Bettyna: Szerintem, ha minden stimmel, akkor "elenged" majd a dokink Londonba :wink: :D Ja, gondolhattam volna, hogy már csak így dolgozol, hiszen nyáron nincs suli, szeptemberben meg már nem lenne értelme elkezdeni az évet :oops: :D Tök jó, hogy ilyen gyorsan megjártad a kórházat, labort :wink: De, mi is készítettünk fényképet Viviről a troliban :D

Kriszta: Óóóó, de mérges vagyok magamra :evil: Többször eszemben volt, hogy felírom ide is a tűzoltómajálisról az infót, de elfelejtettem :oops: De ha minden igaz, akkor lesz jövőre is :wink: Ha még "tartjuk a kapcsolatot", akkor mindenképpen jelzem :wink: És akkor Eszter is élvezheti majd :D Legalábbis az én lányaim nagyon jókat aludtak ott a hangzavarban :D
Anyatejes baba esetén teljesen normális, ha több napig nincsen kaki. Akár öt nap is eltelhet így, anélkül, hogy ez gondot jelentene. Ez azért fordul elő, mert a baba szervezete nagyon jól hasznosítja az anyatejet. De mivel úgyis ilyenkor még gyakran találkozik az ember a védőnővel (jobb esetben :? ) és a gyerekorvossal, így azért említse meg. Inkább ők is mondják ugyanazt, amit én, minthogy gond legyen, de a lényeg, hogy ne idegeskedjen :wink:
lamme

Lamme - És nem akarod feltölteni véletlenül azt a képet??? :lol:
Én is nagyon remélme, hogy elenged, főleg, ha továbbra is csak ennyi "gond" lesz velünk, mint eddig. :)

Megtartottam a tanév utolsó hivatalos szülői értekezletét. Fura volt belegondolni, hogy jó darabig nem tartok már ilyet...Oylan kis boci szemekkel néztek rám az anyukák. Nehéz lesz ez a tanévzáró! Nem fogom bírni bőgés nélkül, az tuti! :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!
Jó mozgalmasra sikeredett nekünk is ez a 4 nap. Lementünk Balcsira, ahol a "bázisunk" volt. Onnan mentünk át 1-jén Csókakőre a barátainkkal piknikezni. Megmásztuk a várat, volt pocaknapoztatás, sütögetés, szuper volt! Hazafele bementünk Szfvárra fagyizni és majálisozni. Másnap munka a nyaralóban (festés, szobarendezés, szőnyeg méretre vágása, edények rendezése...), este meg jöttek a barátaink (egy pár), velük voltunk 2 napig. Volt minden: napozás, bográcsban gulyásfőzés (állat jó lett!), kis munka. Ja, még tűzoltónapon is voltunk, elég látványos volt: szétvágtak egy kocsit, kimentették a "beszorultakat", majd felgyújtották ás eloltották. Rengeteg nézelődő volt.
Tegnap elkezdtem beszerezni a kórházas cuccokat: Tena rögzítőnadrágot és ele való betétet. Még akarok valamelyik nap venni mini-cuccokat (tusfürdő, fogkrém...) a DM-ből, hogy ne a nagyon cipeljem. Na meg Tetra pelust, melltartóbetétet, popsitörlőt, stb.-stb.
Rendeltem szopipárnát, kíváncsi vagyok... remélem beválik alvásnál is, mert néha már azért sznvedek rendesen.

Toldikrisztina: a felújítás ismerős, :? a kismanó tuti Phil Collins rajongó lesz, édes lehetett ;)
Sz. bettyna: jó lehetett az a kis romantika :) Neked már látszik 16 hetesen a pocid? Nekem 24 hetesig szinte semmi nem látszott

Pepitanna: cukoreredmény :x de ha kicsit odafigyelsz (azért ne görcsösen!!), nem lesz baj!

Ja, aki eddig a Zelionban (őssejt-cég) gondolkozott, ne tegye: http://index.hu/politika/belfold/zelionos05/

Pusszantás, dolgozni is kéne...
vumenke

Sziasztok!

Vumenke - Méghogy látszik-e??? Kisebb hordót cipelek lassan. :D Jó, mondjuk az is igaz, hogy 10 kiló +-szal kezdtem, ami nem tűnt el egyik napról a másikra. Amitóa terhes vagyok, azóta viszont még csak 1 kg-t híztam. Erre rettentő büszke vagyok.
A ti hét végétek sem volt semmi. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok,

kicsit nem figyelek, oszt máris sokat kell olvasnom, olyan jóóóóóó.... :D
Nálunk minden rendben, megvolt a kisasszony első születésnapja, meg elkezdett mászni, feltérdel és ma már 3-szor fel is állt... Csak épp nem nyújtotta ki rendesen a térdeit, úgyhogy vissza is csuklott rögtön térdelősbe. De nagyon lelkes, tetszett neki a dolog. Úgyhogy lassan vége a nyugalmamnak. Ja, és amikor térdel, irdatlan nagyokat zuhan oldalra, de nem veszi túl komolyan... Egy-egy nagyobb esés után van kis brühühühű, de az is elfelejtődik valamelyik kedvenc játék láttán. Szóval szépen alakul a kisasszony.
Bentikéről nem tudok semmit, aranyosan rugdos, meg minden, de még mindig nem voltunk 4D-n, úgyhogy nincs képem sem. De ha lesz, semmi sem ment meg tőle Titeket :D:D...

Addig viszont itt egy kép Pannáról, egyéves szülinapján az esti fürdetéskor. Végre sikerült lekapnom a fogait is, utálja mutogatni őket... A rajongó tekintet az apjának szól. :D Kép

Hétvégékhez mindenkinek gratulálok, a mienk elég nyamvadtra sikeredett, kötelező látogatások, középszar hangulattal, kevés kivételtől eltekintve. Utóbbinak minősül a vasárnap, amikoris végre itthon voltunk nyugiban és békében, varrogattam, apja játszott a gyerekkel, meg a macskával, megsétáltammat az összes gyerekemet (a belsőt odabent, a külsőt a babakocsiban, a nagyot (apjuk) meg a biciklijével :D), meg végre BÉKE VOLT ÉS NYUGALOM. De végülis minden jó, ha a vége jó... :D

Ma meg megint nem haladtam semmit, már több hónapja próbálok megvarrni egy farmerblézert, de ma is csak összesen kb. 35 cm-t sikerült varrni, úgyhogy szerintem mire megszülök és visszafogyok, pont kész lesz... :roll: :? :D

Na most jól rátokzúdítottam mindent, tessék olvasni! :D:D:D

Jó pihenést az otthoniaknak, kellemes munkát (van ilyen? :D) a dolgozósoknak, tavaszodós üdvözlet a pocakoknak és a gyerkőcöknek!!!

Puszi
Ági

KépKép
KépKép
pannaanya

Sziasztok!

Pannaanya: Pannának nagyon boldog első születésnapot kívánunk!!!!! Ó, milyen figyelmetlenek vagyunk, hogy nem vettem észre :oops: De előtte/utána 8 napig okés a köszöntés, abba meg még benne vagyunk :oops: Nagyon aranyos ez a kép róla!!! Milyen tortája volt? Szétnyomkodta? :D Olyan aranyos lehet, ahogy csetlik-botlik :)

Vumenke: Nem semmi, milyen mozgalmas napjaitok voltak :wink: Bográcsgulyás, hmmmmm, de fincsi lehetett :D Remélem bejön majd a szopipárna. Én két végletet hallottam róla, vagyis vagy baromira bejön az embernek, vagy nagyon nem.

Bettyna: Biztos nagyon aranyos tanárnéni vagy, hogy ennyire szeretnek téged a tanítványaid és a szülők is :wink: Hanyadikos az osztályod? Köszi az érdeklődést a kép iránt, felteszem, és plusz egyet bónusznak :D

Ja, ma voltunk méretni a lányokat, mivel Vivi 2,5 éves (pont ma) :D , Niki meg ugye 3 nap múlva 6 hós. Adataik: Vivi 89 cm és 11500 g, Niki 64,5 cm és 7050 g. Most 2,5-3 hét alatt csak 200 g-ot és 1 cm-t nőtt, de mondta a védőnő, hogy teljesen okés, megdícsérte a hurkás combjait :D , meg ugye 4,5-5 hósan már megduplázta a születési súlyát is, úgyhogy rendben van Gömbike :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2010.05.27 12:19-kor.
lamme

Na, jó a nyelvtanom :oops: :D Elkezdtem Pannaanyának a mondatot T/1 személyben, aztán befejeztem E/1-ben :oops: :D
lamme

Lamme- nagyon jók a képek, főleg ahol vezeti a trolibuszt.
A tűzoltómajális miatt meg ne legyél mérges, mivel nem tudták a gyerekek hogy ilyen volt Pesten, így nem bántotta őket, különben meg helyette repülőket néztek. :)
Ja és köszi az infót a kérdésemre.

Vumenke - nekem nagyon bevált a szoptatós párna. Már nagyon fájdogált a csipőm alvásnál, és mióta megtaláltam azt a poziciót ahogy jó rajta aludni semmi bajom nincsen.
Nagyon ügyi csajszi vagy, hogy már igy készülsz a kórházi pakolással. Én még sehol se vagyok, pont hétvégén beszéltük a tesómmal, hogy lassan el kellene kezdenem összepakolni.
Tényleg jó mozgalmas hétvégétek volt, de ilyen is kell, sajnos mi a felújítás miatt nem nagyon mozdolunk ki sehova, maximum vásárolni ha be kell valamit szerezni.

Pannaanya - Gratulálok én is Panna 1 éves szülinapjához. Hát tényleg figyelmetlenek voltunk, hogy nem vettük észre, bocsika. Nagyon jó a fürdetős képe. :D

Ma voltam védőnéninél szerencsére minden rendben van, közölte ne ilyedjek meg ha előbb megindul a szülés a várhatónál. Hát ettől a mondtattól nem lettem nyugott, én nem szeretnék még szülni, június elejéig mindenképpen ki szeretném húzni. Tudom hogy ez nem kivánság műsor, de akkor is. :)
Ma végre a kórházat is sikerült felhívnom, vagy is hazudok mert végül anyukámnak sikerült 2 napos próbálkozás után, így jövőhét csütörtökre kaptam időpontot CTG-re.
toldikrisztina

Sziasztok!

Lamme - NAgyon édik a képek! Köszi, hogy feltetted őket.
Remélem, hogy jól csinálom, amit csinálok. Igazából nekem is csak a szülők és a gyerekek visszajelzése van. SAjnos nálunk nincs prémium vagy ilyesmi. :D Ja, most 5.-esek.

Pannaanya - Cuki ez a kép is! Isten éltesse sokáig a nagylányt! És gratula az új "mutataványokhoz"!

Kriszta - Tudom, könnyen beszélek, de nyugi! Tudja ő mikor van itt az idő. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Bettyna: Biztos, hogy jól csinálod :wink: A prémiumról már beszéltünk, bárcsak lenne :? Vagy ne lenne máshol se :? Az 5.-es gyerkőcök érdekesek lehetnek, mert még nem olyan nagyok, de már nem is kicsik :D Hol vannak a 4D-s képek? :wink: Nem felejtettem el :wink: :D

Kriszta: A repülők is tök érdekesek!! Mi is mentünk repülőnapra meg mindenfele anyuékkal, amikor kicsi voltam. Szerencsére sok érdekes programra elmentünk, szerintem az átlaghoz képest kifejezetten sok élményem van a gyerekkoromból. Szeretném, ha majd én is tudnám szélesíteni a lányaim világképét és gazdagítani az életüket érdekes, tartalmas, hasznos élményekkel.

Magunkról. Kicsit keveselltem Niki hosszát, amit a védőnő mért, úgyhogy ma megmértük jó alaposan "kifeszítve", és 66,5 cm :D Kb. erre számítottam, mert már 68-as rucikat hord, sőt elővettünk már neki egy-két 74-es dolgot is. :D
lamme

Sziasztok!

Lamme - :oops: Bocsi, én megfeletkeztem róla. Mármint odaadni a képet apának, hogy szkennelje be. De most a kezébe nyomtam, remélem nem felejti el és akkor holnap tusom küldeni. :) Emlékszem, hgoy beszéltünk már egyszer a prémiusos témáról nem akartam feszegetni. 8) Az 5.-esek valóban érdekesek, sok meglepetéssel szolgálnak. Hozzám még úgy kötődnek, mint az alsós tyúkanyóhoz, de már nagyon felnőttesengondolkodnak, megbízhatóak, bármit lérhetek tőlük. Persze néha meg olyan idétlenek, hogy csak na. Kamaszodnak. A többi tanárukhoz már más viszony fűzi őket. Nem annyira közvetlen.

Megyek vacsizni. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna: Remélem nem érezted számonkérően a képhiányolásomat :oops: Csak szerettem volna, hogy tudd, hogy kiváncsiak vagyunk rád és a babócádra :wink:

Voltam vérvételen, szerencsére "csak" nagyon alacsony a vasam, így most azt kell szednem, meg vettem Vichy ampullákat és Biovanne kapszulát a hajamra, hogy minél előbb magához térjen, mielőtt totál kopasz leszek :shock: :? :D
lamme

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?