Hahó, megint itt...
Lamme: szuper, hogy Te már 2 kiscsaj anyucija vagy, így egy csomó mindenben már profinak vagy mondható. Szerintem itt minden első babás csak hálás lehet Neked a sok hasznos infoért
)
Pepitanna: a főnököd nem semmi... de szerintem jól döntöttél, fő a békesség, főleg ha babóci után még vissza szeretnél menni. Szerecsére az én főnököm iszonyú jó fej. Amikor mondtam, hogy távmunkában már a baba kb. 3 hónapos korától dolgozni szeretnék, azt mondta, találjam ki, hogy mit
) Összeírtam neki egy kb. 10-es listát, abból lehetségesnek tartott kb. 4-et. Május elejére ígért konkrét választ (mégis mit, kb. napi hány órában, milyen formában, mennyiért). Remélem, összejön. Anyagilag sem lenne rossz, na meg az esetlegesn befele-fordulás miatt (most rengeteg ember vesz körül, nagyon nyüzsi az éketem, nem szeretnék teljesen elszigetelődni. Persze, ha Panka engedi...)
Tegnap voltunk dokiknál. Megint nem csaódtunk
) nagyon jó fej volt! Szinte nem is kellett várni. Megvizsgált, minden ok (méhszáj szuper zárt, méh mérete, babóca helyzete is ok). Mondta, hogy úgy látja, nem lesz baj, időre jön és természetes úton. Azt mondta, feltétlen javasolja az EDA-t, csak előnyei vannak, mamának és babának is jobb és meggyorsítja a szülést. Én is hajlok felé.. bár majd ahogy alakul. Azt mondta, őt is nyugodtan hívjam, ha valami van, de ha görcsölök, vérzek, elmegy a magzatvíz, fájásaim vannak, induljunk (kb. 1,5 óra út). Legfeljebb csak benn tartanak megfigyelésre pár órát. Azt is kérdeztük, mit kell vinni be babónak, azt mondta, szerinte semmit, de azért viszünk kisruhát, pelust, popsitörlőt, ilyesmit.
Kérdeztem, hogy szerinte bemehetnék-e UH-ra, ha nincsenek sokan ja és beutaló nélkül. Azt mondta, persze, a kiskönyv a beutaló (nálunk itthon a beutalóra is kb. 2 órát kell várni, majd UH-ra is min. 1 -et). 1 csajszi volt előttem, így szinte azonnal bejutottam, megint láttuk Őt
) 2 hét alatt is sokat nőtt, pl. már 60 mm a combija
)
Ja és ami nagyon idegesített: itthon nem tudtam eljutni EKG_ra. Igaz, hogy a körzeti dokim is belgyógyász, de a 4 órás rendelési idejéből kb. 1-et szokott ledolgozni, persze mindig én megyek rosszkor. Már 3x mentem fölöslegesen, és az asszisztense is közölte egyszer, hogy ha itt találom a doktornőt, az sem garancia arra, hogy a kiskönyv automatikusan nyitott ajtót jelent..
azt hittem, leütöm, iszonyat bunkó volt (pedig ő is fél éve szült!!!). Na szóval mondtam közös dokinknak ezt a storyt, erre mondta, hogy 1 perc alatt ír beutalót és sétáljak fel a 3.-ra. Így tettem, 20 perc múlva nálam volt az EKG-s eredmény
) Szóval csa ámulok és bámulok, mindez itthon min. 2 napba telt volna
(
Én szülésznőt nem tervezek fogadni, állítólag mindegyik nagyon aranyos. Aki majd velem lesz, biztosan kap majd borítékot, de előre nem szeretnék választani senkit. Tényleg, Ti dokinak enyit adtok/adtatok? Priviben is jöhet
Mi most adtunk egy nagyon különleges, egyedi bort és desszertet, de utólag nyilván boríték lesz...
Kórház után még császkáltunk erre-arra és megint sikerült vennem pár kismamagöncöt (eddig csak a munkához vettem elegáns kismama-nacit, fölsőket, most lazább pólókat, halásznacit). Megvettünk az Angelcare 401-es légzésfigyelőt bébiőrrel (jónak tűnik, majd teszteljük), meg kiskádat álvánnyal, és külön pelenkázó lapot, amit kiságyra lehet tenni. A nő lebeszélt a kombi pelenkázó-kiskádas állványról, és így megúsztuk mindenestől 9.500 Ft-bl (még a kiskádba való tartó-szivacs is belefért). Még ágyat kellene vennünk, de amíg ennyire full bizonytalan, hogy hova születik Panka, addig nem akarunk venni.
Sz. bettyna: remélem, kiderül a babóci neme vasrnap
) Mi 17 hetesen voltunk először, már akkor mondták, hogy 70%-ban lány. és ilyenkor még az a jó, hogy a mértei miatt belefér mindene egyszerre
) csak arra készülj fel, hogy ilyenkor még nagyon soványkák a babák, látszik az összes csontja, csigolyái, mi először emiatt totál megijedtünk. majd tegyél fel képeket!!
Mi szerdán voltunk ismételt 4Dsen (az előző dvd nem sikerült, így újra csinálták, ingyen). Majd mondom a páromnak, hogy szejen ki belőle képeket és teszek fel. Édes volt, kis pufók és fújta a magzatvizet
Na megyek, ma kis renoválás (konyha-fürdő festés, kerítés megerősítés, pakolászás..)