Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

na itt van a kis bébike, de a férjem tegnap közölte, hogy neki bizony ma este el kell mennie és majd lehet csak reggel jön... Mondtam, hogy szupi... Amikor ideértek már nagyon nyűgi volt és Lelle is megijedt tőle, sírt. Giga, gondolom ilyen lehetett Lili, ha Bulcsú rázendített. Lelle is sírt és lökte el a kisbaba anyukájának a kezét, hogy ne nyújjon hozzá.

A játszóterek nagyon jók, a férjemről nem mondhatnám el, hogy ilyen téren nagyon kreatív lenne, viszont ha egy programot kellene írni hozzá, akkor nem lenne gond :), de az após ő aztán nagy szaki, remélem csinál valami szépet az unokájának.

Szantre én Lellének Milupinot teszek a tápszerébe. A Milupának van ez a terméke, a Müllerben szoktam venni, leginkább gabonából van és nagyon minimális kakaó van benne, alig színezi a tápot. Teszek majd föl képet, csináltunk mi is Anyák napi meglepit, csak a férjem gépén van.

Andibab, micsoda??? Közös költség 41 ezer ft/hó??? Atyagatya, ez egy új építésű vagy valami hiperszuper társasház, hogy ennyibe kerül? A miénk 6600 Ft, de már ettől is felmegy a pumpám, mert egy éve a fele volt és most a társasházat felújítják majd. Nekünk általában 70-80 ezer a rezsi havonta+lakbér, sajna ha építkezünk még gázabb lesz, mert akkor ehhez jön még a banki törlesztés is amíg ott nem lakunk.
Bogi nagyon ügyesen ül a lóháton, látszik rajta, hogy élvezte!

Giga, mi nem ezt a nevűt kaptuk, hanem valami menjugate-t. Abból egy éves kor előtt kettő kellett.

Nekem meg az lenne a kérdésem, hogy a kullancs agyhártya- és agyvelőgyulladást okoz, a lyme ellen pedig nincs védőoltás, akkor most amit megkapott agyhártyagyulladás elleni injekciót az nem védi?

Verna, nagyon aranyos Lolo a képeken! Mikor szokott lefeküdni? Csak, hogy sötétben még vígan játszik. Nagyon rossz, hogy megcsípte a kullancs, remélem nem lesz semmi baj.

Még holnap megyek valami felsőt venni, ma egy gatyát vettem a holnapi esküvőre, de semmi kedvem még holnap is ezzel foglalkozni, meg a hajam sincs befestve. És valamit főznöm is kellene, de legalább anyós átjön holnap reggel és nem kell Lellét magammal cipelnem, mint ma is.

Pilla, vasárnap megnézem a középsulis könyvemben a barnamártást, abban van barátságosabb recept. Egyszer ebből feltem :).

Kép

Kép

Kép
pimpoka

feltem=feleltem

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Giga, Szonja 1 éves korában kapta az agyhártya gyulladás ellenit, így az egy szuri volt. Én úgy tudom minnél fiatalabb a baba annál több kell (2-3?) Most olvastam egyébként egy jó hosszú cikket, tele magyarázattal az áprilisi Baba magazinban ezekről a kötelező, és nem kötelező védőoltásokról. Az agy velő gyulladás ellen pedig szintén több szuri kell, pontosan nem emlékszem az időtertamra, de három kell... Remélem nem keverem semmi mással, de a múltkor a híradóban is ezt mondta egy dokinő.

Szantre jó, hogy jelentkeztél! :) Tök jó, hogy Márk is egyre ügyesebb... ÉS hogy valakinek a szemfoga jöjjön először... :roll: nem is hallottam még ... :roll: :) Kis vámpír... :oops: :wink: :) majd fotózd le! :wink:

Húúú, Pilla, 80 000-ért nagyon megéri a játszótér! anyaggal, munkadíjjal együtt? Bár tényleg kérdés, hogy mit szeretnétek bele, de olyasmi tipusú, mint Nircee-nek, vagy Tiopnak van, az simán...
Még dolgoztam, rendszeresen figyeltem ezeket a katalógusokat, szinte évente rendeltünk újakat az ovinak. NAgyon horror árak vannak. Szerintem irreálisan sokat kérnek értük. :roll: :x

Számlák: Hát én nem tudom nálatok mennyi az annyi, de elmondom a miénket, mert az aztán tényleg csillagászati...
Gáz átalány: 42000, áram: 12000 víz: 11000 hát szerintem a gáz az már egyenesen vicc... :shock:

Pimpoka, holnap mentek az esküvőre?vagy rosszul emlékszem? :roll:

Mi ma a nagymamáméknál töltöttük a napot. Holnap pedig névnapi zsúrra megyünk, tesómékhoz.
Most még teszek fel néhány fotót, aztán jóccakát mindenkinek!

Kép ébredés után egy kis tv-zés :)

Kép

Kép

Kép

thenus

Pimpoka, az agyhártya elleni nem véd az agyvelő ellen. Az agyhártyagyulladást nem feltétlenül kullancs okozza. Lehet megfázás szövődménye, vagy vírusé.

thenus

Jó reggelt!

Czakócának Boldog Névnapot!

Kép

Henus, a napszemcsis kép a kedvencem. :wink:

Giga, Lajura is csak 1 Neis-Vac-ot kapott, 1 éves korában.

Pimpoka, én ezt a receptet csináltam meg:

BARNA- (SPANYOL) MÁRTÁS (egyszerűen) Végy 7 dkg füstöltszalonnát, 3 dkg zsírt, 5 dkg cukrot, 30 dkg leveszöldséget, 1 kis fej vöröshagymát, 15 dkg paradicsompürét, 10 dkg lisztet, 2 dl vörösbort, 2 babérlevelet,1 kávéskanál kakukkfüvet, 1 kávéskanál mustárt, 1 csipet sót, 1 liter erőlevest. (A levest csinálhatod 2 kockából is.) A felkockázott, kisütött szalonna zsírján pirítsd barnára a cukrot, majd add hozzá a vékony karikára vágott zöldséget és az apróra vágott hagymát. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve pirítsd 5-10 percig (míg zsírjára nem sül, vagyis míg a kiengedett leve el nem párolog). Ekkor add hozzá a paradicsomot, a fűszereket, és pirítsd további 2-3 percig. Közben a zsíron készíts barna rántást, engedd fel a borral és a húslevessel, majd ezt add a zöldségekhez. E mártásalapot hosszan forrald ki, szedd le a zsírját, szűrd le (lehetőség szerint törd át a szitán a zöldség javát is), majd lassú tűzön főzd, míg eléggé be nem sűrűsödik.
(Mivel a barnamártás sok mártás alapja is, érdemes nagyobb tételben csinálni, s kisebb adagokban lefagyasztani.)

Játszótér, épp ma jön a srác, úgyhogy meg is beszélem vele. Mindenre rákérdezek, mert úgy tudom, hogy az általuk készített játszótér 120.000 Ft. Mi edvezményt kapunk belőle, ezért csak 80.000.

Szép napot!
Vendég

edvezmény=kedvezmény
Vendég

Szép jó reggelt!
Köszi a szuris válaszokat. Az lesz a legegyszerűbb, ha megkérdezem majd a védőnéninket. :?
Jó kis éjszakánk volt... Bulcsúnak megint nem volt kakija már 5 vagy 6. napja. Este már nagyon fájt a pocakja, elvittük hát a kádba meghőmérőzni. Hatás nuku. Aztán kapott glicerines kúpot és cicire tettem, így megnyugodott és el is aludt. 4 órakor kelt fel és kakis pelust cseréltem neki! :D Ez már a második alkalom, hogy ilyen sokáig nem volt kaki. Remélem nem lesz ez rendszeres. Az elsőnél szerencsére megoldódott magától pont akkor amikor már adtam volna neki a kúpot. :D
Aztán szegény Lilim ébredt fel 1 óra körül. Adtam neki cumit, de nem aludt vissza, csak sírt és sírt. Láttam rajta hogy fáj valamije. Nagy valószínűséggel a foga. Most 3 rágófoga is jön. A csücskök már látszanak, de a nagyja most szakítja át az ínyét, és hát gondolom nem esik neki túl jól... :( Bekentem az ínyét (közben alaposan fostam ám, nehogy ráharapjon az ujjamra, de nagyon jól tűrte), de sokat nem használt, végül adtunk neki egy kis nurofent is. Így szépen lassan megnyugodott, és sikerült visszaaludnia. Úgy sajnáltam!

Nekünk tök jól telik ez a 4 nap. Csütörtökön anyuméknál voltunk szülinapozni (öcsém május elsejei :lol: ), tegnap átmentünk Vácra sétálni, volt ott majális is. Lili motorozott egy jót. :D Ma megyünk Budakeszire vadasparkba bátyámékkal meg anyukámmal, holnap meg anyósomékhoz megyünk Veresre, egyúttal a Maciparkba is kilátogatunk. Szóval jó tartalmas a hétvégénk. :lol:
Majd teszek fel képet.

Pilla!
Bárcsak nekünk is lehetne ilyen játszóterünk. Nagyon jó áron van. Nálunk egyelőre a házban még a homokozóra is húzták a szájukat a lakók. A földszintiek nem akarják, hogy eléjük tegyem, egy másik csajnak meg az volt a kikötése, hogy legyen homokozó, de csak a ház gyerekeinek, szóval idegen gyerkőc ne legyen itt. :evil: Látszik, hogy nincs gyereke, nem tudja, hogy nem buli egyedül homokozni. No meg én megveszem a saját pénzemen, aztán majd később ha lesz több gyerek a házban (egyelőre csak Lili meg Bulcsú van ilyen picike, a többi kölyök már tizenéves), akkor majd ők is azt használják??? Na neeem! Ha ők így én is így! Remélem egyszer lesz majd itt valami játszótér fajta, addig is el kell majd mennünk egy kicsit messzebb, ha ilyesfajta kikapcsolódásra vágyunk.

Verna!
Nagyon jól néz ki ez a játszótér! Én csak áhítozom egy ilyenért...

Thenus!
Nagyon csini a lány! Nekem is a napszemcsis tetszik a legjobban, nagyon vagesz. :lol:

Még egy gyors kérdés: Lili már napok óta be van rekedve. Semmi előzménye nem volt, és más baja sincs. Egyik reggel így ébredt. Szerintetek mit adjak neki rá? Egy ici-picit piros a torka, ezért nem szívesen viszem le dokihoz, mert akkor tuti összeszedünk valami mást is. :?

Kép
Kép
giga1

Én mézes teát adnék Lilinek. Ha nem használ, akkor STODAL szirupot.
Vendég

Hello, itt van néhány kép Márkról:

Mosolygós:
Kép

Apával:
Kép

Nagyiéknál:
Kép

Rajzolok:
Kép

Margitszigeten:
Kép

Apával:
Kép

Otthon napozok:
Kép

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Hi!

Pimpoka,
"standard" 30 éves pesti panelrengeteg. egyszerűen ennyi a közösköltsége egy 68 nm-es lakásnak, ehhez jön pluszban a víz+csatorna, a villany és a gázátalány. ezért lehetetlen eladni az ilyen lakásokat, és ezért (is) nem vesszük meg, pedig felajánlották. őrült költségek vannak.
igazából szinte már el is döntöttük a házvásárlást, de még nagyon utána kell járni a ház dolgainak, ellenőrizni a tulajdoni lapot, beszélni kell a lízingcéggel, a jogászukkal, az értékbecslővel, tisztázni kell a telekhatárokat, stb-stb-stb. meg gyorsan össze kéne szedni úgy 1,5 millát a felújításra... majd kiforgatom a télikabátok meg a mindenféle ruhák zsebeit a szekrényben, hátha találok egy kis pénzmagot... :lol: :lol:

szantre,
jóképű csávó!!!

henus,
napszemcsi... ajjajj! Boginak most tavasszal már kettőt vettem, mert kell egy külön az autóba is őfelségének... van egy idióta retro mentazöld színű kerettel, meg egy "dizájnos" bordó, ez utóbbi tulajdonképpen a fürdőruhájához van, ugyanis azt is kellett neki venni (de ha kinövi nyárig, akkor megtépem!!), kinézett egy ELMO-s egyberészes csodát, potom 8ezerért, aztán vedd meg anyám... mondjuk baromi jól néz ki, és hát ennyi az eredeti sesame street cuccok nagyrésze... :cry:

ja, és a nagylány bejelentette ma reggel (reggeli közben a házvásárlásról-felújításról beszélgettünk), hogy "kejj egy paci a kejtbe Boginak". aha... :roll: :lol: :lol:

pápá!!!
andibab

....fél3ra az esküvőn kéne lenni...Lelle alszik még...a hajamon a festék...még semmit nem vasaltam... és iszonyat éhes vagyok....viszont jó sok időt elcsesztem a bevásárlással...no, hátha vacsira oda is érünk... :D:D:D:D:D:D

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Én a gyerkőcöknek ezt adattam be! Kép
Számla!
Mi nagyon jól állunk akkor!A legtöbb gázszámla a télen 18.000Ft volt!Víz (mi havonta adjuk apósnak)4-5 ezer,nyáron több,villany 8 ezer körűl van,de van amikor 10-re is felugrik!a szigetelésen nagyon sok múlik a gáznál! :wink:
Játszótér!
Nagyon jó áron van 80.000 -ért.Mi ha nem kaptuk volna meg,akkor ennyiért adták volna baráti áron nekünk is! :wink: :D
Henus!
Nahát ez a csaj,nagyon menő! :lol: :wink: Napszemcsis és a kertibútoros képen nagyon laza a csajod! :wink: :D
Verna!
Jól néz ki a játszótér! :wink:
Szantre!
Lessz bajod a csajokkal! :lol: :wink:

Rólunk!
Na megvolt a vizsga!Roli nagyon szépen válaszolt minden kérdésre! Négyesével mentek be,és mindenkitől kérdeztek egy kérdést,vagy mondták,hogy pl kezd el a 10 parancsolatot te folytazsd és így tovább!Volt kettő gyerkőc aki a Rolandal volt együtt,szegények nem nagyon voltak képben,vagy csak leblokkoltak,nagyon sajnáltam őket,mert látszott,hogy azért akarják,csak tényleg nagyon zavaró volt,hogy folytatni kellett a másik mondatád....mondjuk aki "rendesen"megtanúlta annak nem volt gond,mert a negyedik gyerkőc aki a Rolival volt ugyan olyan jól szerepelt mint Roli!Végül is átmentek mindanyian!Roli meg is jegyezte a végére,hogy -anya ezért kellett megtanúlni 33 kérdést?-Mert ugye tőle kérdeztek 2-3-at és tudott válaszolni,aztán őt békén is hagyták,inkább a másik kettővel voltak jobban elfoglalva,hogy hátha feloldódnak.A pap nagyon rendes volt,sokat segített nekik,rávezette őket a kérdésre!roli is elakadt egyszer,de utánna saját magát javította ki!Lényeg,hogy átment és ügyes volt4Kapott egy szentképet is,hogy emlékezzen erre a napra!2 hét múlva szentgyónás és elsőáldozás! Kiválasztottuk a ruhájukat is!Mindenki egyformába lessz,mert van egy egyen"lepel"amit minden elsőáldozó viselni fog!Nagyon jól állt Rolinak,majd meglátjátok! :wink: :D
Ma megyünk anyuékhoz ebédre!
Csajok!Minden kedves anyukának,nyagymamának,leendő anyukának KÍVÁNOK NAGYON SOK BOLDOG ANYÁKNAPJÁT!

Van hely, hol minden kicsi széken
Nevetve ültem egykoron.
S tipegő léptem, gügyögésem
Mosolyt rajzolt az arcokon.

Van ház, ahova tartozom,
Más otthonba sohse térek,
Bármely családhoz, minden házba
Csak, mint idegen, úgy lépek.

Valakiket: a szüleimet
Eléggé meg nem áldhatom,
Valakinek, ha százszor élek
Adósságom le nem róhatom.
-----------------------------------------------------------------------

A mi édesanyánk drága szent egy asszony
Nem az volt a sorsa, hogy rózsát fakasszon,
Mert bizony az élet nem nagyon kímélte
A gondot, a sok bajt végtől végig élte.
A mi édesanyánk drága szent egy asszony,
Emléke is elég, hogy könnyet fakasszon,
Hej, virrasztott nehéz éjszakákon értünk,
Amikor a láztól majd hogy el nem égtünk.
Fáradt behunyt szemmel hányszor elgondolom:
Mi, kiket felnevelt ezer gondon, bajon,
Tudunk-e valaha hálásak is lenni,
Tudunk-e valamit ezért neki tenni?
Mert apró ajándék, virágcsokor, ékszer,
Amit egy-egy gyermek ad neki elégszer,
Mind nem viszonozza, amit áldozott ránk,
Ezért szent a mi édesanyánk.

Kép Kép
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk:

NAGYON BOLDOG ANYÁK NAPJÁT KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!
Majd jövök, de ez a 4 nap tiszta rohanás. Szerencsére, nagyon élvezem, hogy van egy kis pörgés. :wink: :lol:

Kép
Kép
nircee

Jó reggelt!

Pimpó, remélem jól sikerült az esküvő és jól éreztétek magatokat!

Lányok, kész horror árakat fizettek! Nekünk itt Zugló közepén (másfél szobás, gardróbos panelban) 50 a lakbér és max. 35 a rezsi, amiben a közös költség is benne van.

Andi, nagyon drukkolok, hogy megfelelő legyen az a ház, amit kinéztetek! Bogi nem semmi (a fürdőruci meg a lovacska miatt is :wink: )
Köszi a tanácsot ezzel a Bio-Karobporral kapcsolatban, bár Márk még nem kap rendes tejet, és mivel szopizik még tépszert sem kap. Igazából azért érdekelt volna, hogy mikortól lehet kakaót adni, mert pl. a túrórudit így csak csoki nélkül eheti majd. A joghurt bejött a nagyfiúnak, úgyhogy ma kipróbálunk egy túrókrémes-gyümis bébikaját, aztán majd jöhet a rudi is :wink:
Most vettem neki tejpépet, azzal is szoktatjuk a tejes dolgokhoz, mert úgy láttam, az rendes tejet tartalmaz, és legalább jut neki még egy kis plusz kálcium, arra most nagy szüksége van, hogy növekedésnek indultak a fogacskái.

Giga, voltatok már Bulcsúval gyógytornásznál? Mit mondott, minden OK?

Nagyon klassz csúszdákat, játszótereket kaptak a gyerkőceitek. Itt szerencsére nagyon klassz bébijátszótér van mellettünk, egy picit arrébb meg már váras, falmászós hiperszuper játszótér, de az azért mégsem ugyanaz, mint mikor az ember kimegy a kertbe és azzal játszik a gyerek, amivel akar.

Na, ébredezik a kismanóm. Szép napot!
És boldog anyáknapját!
(Olyan fura, hogy ez már a második anyák napja, amin én is anya vagyok. De nagyon jó érzés. :lol: :lol: :lol: :lol: )

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Jajjjj, elsőre mindig kimara valaki :oops: :oops: :oops: :oops:

Henus, Szonja olyan mint egy filmsztár abban a napszemcsiben! Ennivalóan aranyos.

Tiop, gratula Rolinak, nagyon ügyes volt!

(...mégsem ébredt fel a Törp..)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Kedves Édesanya társaim! Ezzel a verssel szeretnék nektek meghitt, boldog anyák napját kívánni: (kedvenc anyák napi versem :wink: ):

Dsida Jenő:
Hálaadás

Köszönöm Istenem az édesanyámat!
Amíg ő véd engem, nem ér semmi bánat!
Körülvesz virrasztó áldó szeretettel.
Értem éjjel-nappal dolgozni nem restel.
Áldott teste, lelke csak érettem fárad.
Köszönöm, Istenem az édesanyámat.

Köszönöm a lelkét, melyből reggel, este
imádság száll Hozzád, gyermekéért esdve.
Köszönöm a szívét, mely csak értem dobban
– itt e földön senki sem szerethet jobban! –
Köszönöm a szemét, melyből jóság árad,
Istenem, köszönöm az édesanyámat.

Te tudod, Istenem – milyen sok az árva,
Aki oltalmadat, vigaszodat várja.
Leborulva kérlek: gondod legyen rájuk,
Hiszen szegényeknek nincsen édesanyjuk!
Vigasztald meg őket áldó kegyelmeddel,
Nagy-nagy bánatukat takard el, temesd el!

Áldd meg édesanyám járását-kelését,
Áldd meg könnyhullatását, áldd meg szenvedését!
Áldd meg imádságát, melyben el nem fárad,
Áldd meg két kezeddel az Édesanyámat!

Halld meg jó Istenem, legbuzgóbb imámat:
Köszönöm, köszönöm az édesanyámat!!!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Boldog Anyák napját kívánok Nektek!

Mi ezzel kedveskedtünk a nagyiknak, dédiknek.

Kép

És bekeretezve pedig ilyen lett:
Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Pillának boldog névnapot :D

Mindenkinek boldog anyák napját kívánok!

Nálunk is csak a fényképek és virág lett adva mindenkinek, mamák, dédik.

A játszóterek nagyon tetszenek, de egy kicsit drágák nekünk, így ha sikerűl majd úgy felszednünk a hajópadlót a szobákban, hogy egybe marad akkor abból szeretnék nekik egy kis házikót építeni nekik.

Remélem a betegek már meggyógyultak és mindenkivel okés minden

Tiop ügyes volt Roli, gratula neki

Megyek mert még ki kell vasalni a Benyó ruciját az ünnepségre.

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Ja, a gyerekek egytől-eggyig tündériek nem is emelek ki senkit, mert nem lehet

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Köszönöm szépen a névnapi köszöntést! :)
Vendég

Pilla!
Kép
Kép :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!
Remélem mindenkinek gyönyörű anyák napja volt!
Én kaptam egy csokor orgonát, meg egy jó kis talpmasszázst este. :lol:
Nagyon szépek ezek a versek. Könnyfakasztóak. :oops: :)
Mi a nagyiknak most csak virágot vittünk, nekem nem volt időm készítetni ajándékot. Majd 2-3 év múlva együtt a gyerekekkel... :wink:

Szantre!
Voltunk a Dévényesnél. Jól tettem, hogy elvittem Bulcsút, mert kell majd járnunk kezelésre. Az izomzata nagy része kötött. Főleg a nyaka (ezt jól láttam), meg a lábai és a keze (ezt én nem is láttam rajta, mert számomra természetes volt, hogy egy csecsemőnek nem tudom mindig kényem-kedvem szerint kinyújtani a végtagjait, de úgy látszik ez így nem teljesen igaz). Hetente kell majd mennünk, de sajnos most a legközelebbi időpontot május 15-re kaptuk. 14-én meg megyünk a kórházba csípőszűrésre. Kíváncsi leszek, hogy ott is mit mondanak, majd azért az ottani dokit is megkérdezzük ezekről. :roll:
Márk nagyon jól néz ki a képeken! Édes egy pofa! :D

Pimpo!
Milyen volt az esküvő?

Tiop!
Gratula Rolinak a vizsgához!

Nálunk a szombat, vasárnapot jól elmosta az eső. Szombaton a Budakeszi vadasparkba mentünk volna, de szerencsére a bejáratnál úgy döntöttünk, hogy nem megyünk be, mert már durva felhők voltak felettünk. Visszamentünk a kocsikhoz, és rá 5 percre már szakadt is az eső... :twisted:
Vasárnap meg ugyanez a szitu volt a Maciparknál. Szenya ez az időjárás! :evil:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Pilla, boldog Névnapot!!!!

Ezek a versek tényleg nagyon szépek, és mindenki gyönyörű ajándékot készített! Én is csak virágot adtam az idén, nekem nem volt erőm ilyen képekkel pepecselni. Majd jövőre a 2 gyerkőccel!

Minden fotó szuper a gyerekekről, én sem emelnék most ki senkit, de küldjetek csak minél több ilyet!!!!!

Tiop,
gratula Rolinak, nagyon ügyes volt!!!!!!!

Andi,
ez a közös költség HORROR!!!!!!!!!!! Nekünk 15ezer a gáz átalány, 9ezer a villany, 17-20ezer a víz (2 havonta), 10ezer a telefon+internet, és 5ezer a tévé, és már ez is nagyon sok!!!!
Hát, tényleg nagyon jó lenne, ha mihamarabb tudnátok onnan szabadulni! Nagyon drukkolok!!!!

Verna,
mi a helyzet a kullanccsal?????
Az a játszótér nagyon szépen néz ki!
Tegnap bebizonyosodott, hogy milyen jól jártunk, hogy a férjem bele sem kezdett az építésbe, tudniillik tegnap vettünk egy ruhaszárítót (3-emeletes "tornyosat"), amit kb. 5mp. alatt össze lehet rakni, csak 4 kereket kell beletenni, és fölakasztgatni a szárnyait. Ezt a férjem a távollétemben meg is csinálta, de teljesen összekeverte a kerekeket, és a szárnyakat is pont fordítva tette fel. Így jó csálé lett, és a férjem azzal fogadott, hogy milyen ócska sz.rt vettünk, hogy ilyen instabil. Csak azt rontott el, amit el lehetett, pedig tényleg egy 5 éves is összerakja. Képzelem, milyen lett volna a játszótér (kb. 5 perc alatt összedőlt volna a gyerek alatt) :? :roll:

Pimpó,
milyen volt az esküvő? Majd kérünk képeket!

Ez a 4 nap elég mozgalmasan telt nálunk, 1-én elmentünk volna majálisozni a Városligetbe, de nem kaptunk parkolót - szerencsére. Naivak voltunk, és bele sem gondoltunk, hogy mennyien lesznek, ráadásul mi nem a politikai részére lettünk volna kíváncsiak, hanem a gyerekprogramokra. Így inkább leparkoltunk a Zsinagóga mögött, és tettünk egy óriási sétát a városban: ki a Váci utcába, onnan a Duna-partra, majd el a Lánchídig, onnan a Bazilikához, majd vissza a Zsingagógához. Szép idő volt, nem volt tömeg, és a levegő is végre tiszta volt, mert kiürült a város. Egy halom külföldi volt, akiket én sokkal jobban csípek, mint a magyar tömeget, így ezerszer jobban telt a napunk. Marci is élvezte, a nagy babakocsit vittük, és meg sem mukkant végig, nézelődött, nem hisztizett.
Pénteken a Nagymamáméknál ebédeltünk, majd ott hagytuk Marcit, mi meg elmentünk a férjemmel megvenni a szülinapi ajándékomat, amivel tök jól jártunk, mert sokkal olcsóbb lett, mint terveztük (a fényképezőmhöz kaptam makrólencsét, de más típus volt, amit eredetileg néztem, és épp harmadába került a másiknak), így kaptam még 1 fényszűrőt is a géphez, meg egy fél cipőt - a másik felét kipótoltam. :D
Szombaton a férjem elment az anyjával Szabadkára, így mi Anyuékkal csináltunk programot. Eredetileg úgy volt, hogy elmegyünk az Állatkertbe, majd megebédelünk valahol, utána még beugrunk a Brendonba, mert akartam néhány olyan dolgot venni, amit a férjemmel nem tudtam volna. Anyuék persze variáltak, megfordítottuk a sorrendet, aminek az lett az eredménye, hogy az ebéd után nem jutottunk el az Állatkertbe, egyrészt mert az egész Városligetben egy darab parkolóhely sem volt, másrészt meg épp elkezdett esni az eső. :evil: Emiatt elég mérges voltam, mert hát ez lett volna a fő program. Így végül hazajöttünk.
Vasárnap Anyuéknál voltunk ebédre, majd mi elmentünk a férjemmel bevásárolni, addig Cicát ott hagytuk. Majd a férjem letett Anyuéknál, hazajött, és este értünk jött (nem igazán bírja a Nevelőapámat, így menekül onnan). Marci egész nap nem aludt, így este 6-kor elaludt a kocsiban, és reggel 1/2 8-ig fel sem ébredt. :lol: :lol: :lol: :lol: Még azt is végigaludta, hogy este átpelenkáztuk és átöltöztettük. :lol:

Hát rólunk "röviden" ennyi, pocakfotót nem felejtem! Jó lesz már kicsit pihenni is, mert eléggé felborultak a napjaink, Marci napközben nem aludt, így este 5-6 felé dőlt le mindig, majd 8-kor felébredt, és kukorékolt egész 10-ig (kivéve tegnap), annyit ettünk, hogy már majdnem rossul lettünk, úgyhogy jó lesz kicsit visszarázódni, de azért jó volt kicsit kimozdulni, még ha az Állatkert nem is jött össze.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Klassz, hogy többen tudtok minijátszót kialakítani a kertben. Mi most medencén gondolkodunk, de nem találunk olyan megoldást ami tetszik is és futja is rá. :?

Tényleg nagyon különbözőek a lakás költségei.
Szantre!
Zuglóban az az 50 nagyon baráti. Tesómék is Zuglóban bérelnek egy másfelest, de sokkal többért.... Márk milyen nagyfiú, és szép a mosolya nagyon.

Pimpo!
Hogy sikerült az esküvő?

Giga!
Pontosan mit is tapasztaltál, hogy Bulcsút elvitted a Dévényes gyógytornászhoz? Egész jól bírod az éjszakázást, ha nappal meg ennyi programra van energiátok. :wink:
Én még midig hordozókendőn gondolkodom. Pontosabban most egy mei tai felé hajlok. Lehet, hogy megrendelem.

Egy kép apukámról a négy unokával. Pedig anyáknapján anyukámmal kellett volna fotózni őket, de valahogy így alakult. :oops:

Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Nircee!
Jó kis mozgalmas hétvégétek volt nektek is. Sajnos az eső nekünk is elmosta néhány programunkat.
Nálunk is volt már egyszer ilyen alvós átpelenkázás. Lili simán elaludt egyik nap az etetőszékben. És mivel alvás előtt mindig tiszta pelust kap, kénytelen voltam így megcsinálni. Fel sem ébredt. Én végigröhögtem magamban az egész akciót. :lol:

Pumperka!
Bulcsút azért vittem el, mert feltűnően sokat tartotta a fejét jobbra. Pontosabban arra fordítva. Balra nagyon ritkán fordította át, leginkább csak akkor ha éppen úgy tettük le. A gyerekorvos is megnézte a nyaki izmait, és mondta, hogy elég merevek.
Mi az a mei tai? :oops: Nem hallottam még róla. :?

Kép
Kép
giga1

http://kozycarrier.homestead.com/

Ez is egy hordozó eszköz. Ezen az oldalon vannak részletes képek, de én egy magyarországi gyártótól rendeltem, mert innen nagyon drága.

Én is fogom figyelni Zsombort, idejében el kell kapni ezeket a dolgokat. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Giga,
igen, őrült édesek, mikor végigalusznak egy ilyen macerás akciót! :lol:
Remélem, Bulcsúnak nem kell majd sokat járnia gyógytornára, nem fog neki nagyon fájni és hamar rendbejön, nagyon jó, hogy ilyen korán eljutottatok! Lellének is milyen jót tett a torna, pedig Ő már nagyobb korában került oda, ha jól emlékszem.

Pumperka,
Tök jó ez a hordozó, már láttam többször ilyet anyukákon, de el nem tudtam képzelni, hogy honnan szerezték. És ez mennyivel jobb, mint egy kenguru? Ok, olvastam, mit ír, de ugyanezeket írják a kenguruk gyártói is. A magyarországi gyártó elérhetőségét meg tudod adni? Lehet, hogy majd beszerzek én is egy ilyet, ha tényleg jobb.
Nagyon megható ez a kép, az Apukád biztos nagyon boldog ennyi unoka mellett!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Nircee, ez igen, ti aztán nem unatkoztatok! :roll: :wink: Mondjuk én sem panaszkodom. Apa egyáltalán nem dolgozott a négy napban, ami nagy szó....Sokat volt Szonjával, elmentünk a nagyimékhoz, tesóméknál zsúroztunk, és ők is voltak nálunk. Szóval volt nekünk is program. Csak tegnap voltunk itthon, és délután jó nagyot sétáltunk. Elmentünk egy tőlünk messzebb lévő játszótérre, amit autóból szokott Szonja kifigyelni, és mindig mutogat. Mi meg áltatjuk szegényt, hogy majd eljövünk. Na tegnap elmentünk és nagyon élvezte, mert ez nincs úgy lelakva mint itt a miénk. Voltak gyerekek is, és az külön jó volt.. :)
JA, és mi a Felvonulási téren szoktunk parkolni, ha a Városligetbe megyünk, mert közelebb lehetetlen...:?:

Pumperka, nagyon jó a fotó. Ilyenkor a nagypapik nagyon büszkék... :wink:

Anyák napjára most mi is virágot adtunk. Én is azt kaptam Szonjától. (Apa nem a barkácsolós, hímezgetős ötleteiről híres... :lol: :lol: ). Nagyon cuki volt viszont. Délelőtt elmentek apával a virágboltba, és vagy egy óra múlva jöttek csak haza, (biztos jó sokan voltak) Láttam az ablakból, ahogy kiszállnak az autóból, és a párom odaadta Szonjának a csokrot, és mondogatta neki gondolom, hogy hogy is van ez... :) Szonja bambult, és nagyokat bólogatott. Aztán berontott, kiabált nekem, kezembe nyomta a virágot, és össze vissza puszilgatott, meg átölelte a nyakamat. Közben meg fél szemmel nézte apát...( Gondolom megerősítést várt, hogy jól csinálja :lol: ) Jól csinálta, nagyon oda voltam... :oops:

Pilla, neked utólag is Boldog névnapot!!! Tegnap mikor ránéztem a naptárra rögtön eszembe jutottál, de nem voltam gépnél, úgyhogy most pótolom. :wink:
Amúgy mizu? Nálatok hogy telt a hosszú hétvége?

Tiop, mit szóltak az ajándékaitokhoz? :shock:

Pimpoka, mesélj, mi volt az esküvőn? Azt láttam, kb úgy indultatok, mint Mézgáék.... :D

Giga, ti sem unatkoztatok! Egyébként milyen jó, hogy időben észre vetted Bulcsúnál ezt a letapadást...LEhet így nem kell majd hosszadalmasan járnotok kezelésre...

Most megyek olvasok egy kicsit, ilyen úgyis ritkán van... :?

thenus

Szisztok Csajok!

Gyorsan írok egy pár sort, mert nemsokára jönnek anyósék felköszönteni engem. Persze megint nem én hívam ide őket, csak anyós bejelentette, hogy ma jönnek. No comment... :evil:

Köszönöm szépen a köszöntéseket! Nagyon jól esett, hogy gondoltatok rám. :wink:
Én pedig utólag kívánok Nektek BOLDOG ANYÁK NAPJÁT!

Nálunk semmi extra nem történt a 4 napban. Apa is itthon volt. Csütörtökön itt volt a húgom, szinte egész nap kint napoztattuk az udvaron a kilógó testrészeinket. Laja meg rohangált ezerrel és homokozott.
Pénteken elutaztak a csajok Lengyelországba, csak Lajura maradt, mi pedig pihiztünk, bevásároltunk.
Szombaton jöttek a kerítést csinálni, délután pedig takarítottam.
Vasárnap anyuék voltak itt. Sütögettünk a kerti grillen, elvoltunk mint a befőtt. A lányok éjjel 1/2 után jöttek haza, akkor mentek el a szüleim a húgommal.
Szóval semmi extra...
Névnapomra kaptam apától egy bográcsot (én kértem). Anyák napjára pedig egy eldugott utcában szedtem magamnak orgonát. :lol: Mondtam a páromnak ne vegyen nekem virágot. Ha Laura már tud rajzolni, akkor kapok kis rajzokat, amiket megőrizhetek.
Sárától kaptam egy szál rózsát. :) Névnapomra pedig egy kis fadobozt, amit Krakkóban vett nekem.

Bocsi, hogy most csak magunkról írtam, de mennem kell...
Vendég

Henus,
ne légy naiv :lol: : a Felvonulási tér fele tele volt ringlispiellel, a másik fele meg annyira dugig volt autóval, hogy a rendőrök be sem engedtek. Megnéztük az össz mellékutcát, a Közlekedési Múzeumot, a Gorkij-fasort végig, de csak olyan messze volt hely, hogy elment az egésztől a kedvünk. De mondom, egyáltalán nem bánom, sőt! Utálom a tömeget, és nem is tudom, mi ütött belénk, hogy oda akartunk menni!
Jajjj, Szonja de cukorfalat lehetett!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pilla,
jó hallani Felőled, bár olvasom a blogodat, de azért nagyon hiányzol itt!

Kép
Kép
nircee

Nircee, bocs, elfelejtettem, hogy MAjális volt mindenütt ezerrel... :? :?

thenus

Sziasztok!

Látom, mindenkinek mozgalmasan telt a hosszúhétvége.

Henus, Szonja annyira éééédes lehetett. Én nem is gondoltam volna, hogy egy 21 hónapos baba (vagy inkább gyerkőc) már ilyen okos és ügyes.

Pumperka, nagyon édik a gyerekeid. Ki a negyedik? Uncsitesó?

Giga, klassz, hogy kiderült ez a letapadás Bulcsúnál. Tényleg, minél előbb kezelik, annál gyorsabban helyrejön.

Nircee, tényleg elég pörgős volt ez a pár napotok! Hogy bírod az iramot? Ez még egy örökmozgóval is elég nehéz lehet, pláne így várandósan, a félidőn túl. Azért pihizz is néha egy kicsit!

Pilla, meggyúgyultak már a csajok?

Pimpóka, jelentkezz! :wink: :wink:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Én már azt sem tudom mit csináltunk ebben a négy napban, de jól eltelt.
Az esküvő, hát érdekes volt. Vagyis jó volt nagyon, csak násznép fele tudja, hogy az "újember" az biza csalja az "újasszonyt". No, de ilyenkor kinek a dolga felnyitni a nőci szemét? A barátoké? Kinek tegyen rosszat az ember a barátomnak, mert szólok a menyasszonyának, hogy csal a vőlegény. Aki vagy elhiszi vagy nem. Nyilván az ő dolguk. Csak amikor az igeneket kellett kimondani a fiú, mint egy gép a lány meg zokogva mondta ki, ugyan ez volt a templomin is. A fiú mondta a pap után, mint a gép a lány meg zokogott a boldogságól. Viszont annyira dörgött az ég, a férjem mondta is, hogy reméli nem ide és most csap le Isten nyila.
Nagyon szép helyen volt, egy Bormúzemban, gyönyörű udvara van, ott volt mind a két szertartás. Az idő nagyon változékony volt, néha dög meleg, néha fagyás állapot. Lellét hála égnek a szertartások után haza vittük, azt akartuk, hogy vacsira még ott maradjon, de már elég nyűgös volt. Így elvittük anyósékhoz, ők fürdették, vacsiztatták, fektették le.
Sokáig húzódott a vacsi, meg a zene is olyan hangos volt, hogy Lelle ordított volna végig.
A kaják isteniek voltak. Csigahúsleves, főtt husi zöldségekkel töltelékkel, vadpörkölt túróscsuszával, meg vegyes tál amin volt sonkával-sajttal töltött pulyka, juhtúróval töltött gomba, rántott sajt, egyéb húsok, rizs és püré, éjfél után pedig volt töltött káposzta és hortobágyi húsos palacsinta.
Mi kettő után értünk haza, vagyis anyósékhoz. Lelle drágaság már 5.55-kor állt a kiságyban és hívogatott.... de 10kor elaludt és csak fél1kor kelt fel. Majd elmentünk a dédihez ebédre és még ott is aludt egyet.
Nekem változtatlanul fáj a fejem, már keresek valami dokit, mert ez már nem normális. Napok óta flector-on és cataflam V-n élek. Ma mondjuk kicsit jobb már, de nem az igazi.

Nálunk sajna nincs munkamentes nap, mármint a férjemnek, feszt dolgozik, vasárnap is dolgozott amíg mi a dédinél voltunk és hazaszaladt velünk, de ment is tovább. Sőt még az anyák napi ajándékról is elfelejtkezett... amit tegnap közöltem is és akkor ugrott be neki, hogy miért is akart vasárnap a virágboltba menni...

Viszont Lelle meglepett, mert már nem azt mondja, hogy "aja", hanem szépen ANYA.

Tegnap átjöttek hozzánk volt csoporttársam, egy 13 hós Bendegúza van, ne tudjátok meg, Lelle úgy védte a kis birodalmát. Bendi megszerezte valahogy a telefonomat és Lelle észre vette, odarohant kiráncigálta a kezéből és kiabált feletette, hogy anya, anya, anya. A rágcsákat meg kínálgatta neki, erre Bendi vevő is volt, de Lelle csak a szájáig adta, majd visszarántotta és megette ő.

Bocsi, hogy csak magunkról regéltem, de most Lelle épp az apja modell autóit cincálja szét...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

most csak panaszkodni jöttem, ugrott a ház vásárlás. ugyanis az ingatlanos és az egyik tulaj határozott erősködése ellenére pár dolog ma kiderült, volt a férjem a földhivatalban...
1. nincs csatornázva, az emésztőt pedig eldugták a garázs alá úgy, hogy hozzá se lehet férni... és összközművesre volt hirdetve...
2. a szomszéd telkével és házával egy helyrajzi számon van nyilvántartva, 10 db tulajdonossal... no comment, mert forr az agyam... vagyis nem finanszírozza a bank...
3. nem bővíthető oldalra, mert a telek(rész) olyan keskenyre van hagyva a telekkönyv szerint, hogy az önkormányzat nem engedélyezi a bővítést, és nem bővíthető felfelé sem, mert abban a 4 utcányi körzetben 5.5 méter a max. magasság... a férjem szerint nem csoda, hogy telekárban adták volna... :evil: :evil: :evil:

újra indul a keresés... :cry:
andibab

Pimpo!
Hát ez tényleg elég gáz. A fiú volt a ti ismerősötök? Szegény lány!

Andi!
Sajnálom, hogy nem jött össze a házvétel! Mocsok emberek vannak, hogy így próbálják leplezni a dolgokat. Még jó, hogy elment a férjed a földhivatalba!

Kép
Kép
giga1

Giga, igen, a fiú a mi barátunk. A lány vagy 2-3 éve "csapódott" hozzánk. A baráti társaságunk közel 7 éve ugyan az. A barátunkat már cseszegettük ezerszer, hogy így nem lesz jó vége és már fordult elő hasonló eset a társaságban, hogy július végén esküvő és már külön karácsonyoztak...

Már megint elromlott a note bookom, az asztali gépet meg csak ritkán kapcsolom be, de majd be-be kukkangatok azért.

Andibab, hát ez esetben inkább örülj, hogy nem vágtatok még bele semmibe, iszonyat nehéz a legmegfelőlebbet megtalálni, de kívánom, hogy járjatok szerencsével és hamar találjátok meg az igazi házikót.

Most megyünk Lellével még a vihar előtt bevásárolunk, nagyon fúj a szél és akkora cseppekben esik néha az eső, hogy csak na.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Jó reggelt!

Itt megállt az élet??? :shock: :wink:

Jaj mától nekünk vasárnapig nagyon jó dolgunk lesz ám! Anyós elment erdei iskolába a gyerekekkel.... :wink: És még az időjós is azt mondta mától nem nagyon lesz már eső...

NA most lépek, reggeli, aztán megszárítom a hajam, utána elmegyünk egy kis bevásárló körútra.

Szép napot!

thenus

Ichtus!
Hol van Pécelen játszótér? Vasárnap Lili anyuéknál alszik majd, és gondoltam szólok anyunak, hogy vigyék el valami játszótér félére.

Kép
Kép
giga1

Giga, fent, a Csatári dűlőn. Elég pici, és ami nem tetszik, hogy nincs homokozó, állítólag lesz majd :? És az egész apró szemű kaviccsal van felszórva. No comment...De hát ez van. Ez az egy játszótér van Pécelen, még csak egyszer voltunk, mert messze van tőlünk.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

A baptista temető mellett kell elmenni, majd jobbra fel a hegyre iszonyat sz.r úton. A domb tetején van a játszótér.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!
Ma beszéltem Nircee-vel és úgy döntöttem, hogy írok gyorsan egy helyzetjelentést. :) Csak annyit kérek, Lányok, ha valaki írni szeretne nekem, a mail-re vagy priviben írjon, legyen szíves, mert mire következőre fel tudok jönni ide, már annyi oldalt írtok, hogy megint nem tudom elolvasni, mit írtatok. Múltkor is így jártam és azért nem írtam, mert nem bírom követni, mit válaszoltok. Itt a vizsgaidőszak, férjem leadta a szakdogáját, szóval ez van... :)
Ma vagyunk hét hónaposak, eszünk mindent: reggel és este gyümit, ebédre krumpli + husi + valami zöldség. A leány sírva fakad a bébiételtől, miért ne lenne egyszerű az élet. :)
Inni csak szopi, egy ideje nem hajlandó a cumisüveget a szájába venni, tehát szopizunk BIMBÓVÉDŐ NÉLKÜL. :) De az már régóta így van. :) Tejcim, Hála Istennek van bőven, nem panaszkodom. Néha még örülök is, ha éjjel felébred, különben reggelre fejnem kellene. De fel szokott ébredni, gondolom, szomjas lehet, mert azóta ébred fel éjjel, mióta ilyen melegek vannak.
Nagyon hosszú baba. Fél évesen voltunk kb. 7 kilósak, most már nem tudom, mennyi, majd megmérem, de nagyon hosszú. A 74-es rugiból csak a kenguru gold-osak jók, meg a hasonlóan hosszúak, de van azok között is, ami nem jó rá, mert rövid. De az a baj, hogy még ez is, ha behajlítja a lábát, már akkor nyomja a lábikáját szegénynek, mert akkor már rövid, úgyhogy szerintem átállunk a lábfej nélküli ruhácskákra, mert a 80-as rugik kényelmesek lennének, de azok meg szélesek. Úgy látszik, a férjem családjától örökölt magasságot, ott mindenki 170 felett van.
Sürög-forog, a macskákat imádja, a szomszéd kutyától extázis van, imádja az állatokat. :) Még azért módjával érintkeztetem őket, de azért már lassacskán közelebb engedem. Csak módjával. :)
Annyira forgolódik, hogy figyelni kell, hogy ne pattanjon le sehonnan, mert métereket tesz meg pillanatok alatt.
Lányok, ez a szeparációs bigyó mikor van? Mostanában azt vettem észre, hogy amikor ott hagyom egy percre, akkor nyűglődik. De eddig ez nem volt így. Meg nem az kell neki, hogy felvegyem, mert nem szokott attól megnyugodni. Azt vettem észre, hogy megnyugtatja, ha ott vagyok a közelben. Eddig az apja jelenléte is megnyugtatta, de most mintha mindig velem akarna lenni. Szerintem ez természetes, biztos, hogy el fog múlni, mert eddig sem volt ilyen, szerintem ez csak átmeneti állapot, de nálatok ez volt? És ha igen, mikor?
Szóval a leány jól van, mi is, tehát minden rendben.
Anyuékkal sajnos nem, de az egy másik történet, nem is akarok belemenni. Az a lényeg, hogy belefáradtam anyuék dolgaiba és azt mondtam, hogy hagyjanak békén most egy időre. Ez van...
De megmondom őszintén, most olyan nyugodt vagyok! Szegényen és boldogan, szerintem ez így jobb nekünk. Na, menni kell, mert vacsi van és utána tanulás. :)
Lányok, veletek mi a helyzet?
Kellemes estét! :)
Sziasztok!
Tettem fel pár képet, a narancssárga rugis kb. hat hete volt, a másik volt nemrég, kb. két hete.
Kép Nagyapával Kép Kép Kép Egyfolytában mosolyog vagy vizsgálódik. :) Kép

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nircee!

Hú,csak most néztem be napok óta. :oops: :oops: :oops:

Mei tai:
http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_podegi.htm
http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... d=14&size=

Szantre!
A negyedik gyerkőc tesómék kislánya. Náluk még csak egy van, de majd idővel gondolom még nőni fog az unokák száma. :wink:

Piroska!

Nagyon szép Diána!
Én azóta írogatok nagyjából amióta Te pont nem, de régen sokat olvastattalak mert én is Szentágotainál szültem. :wink:

Andibab!
Sajnálom a házat.
Tudom milyen rossz ez. Nekünk is idő volt amig összejött. Sok idő, sok energia. :(

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!
Néha olvasgatok, hogy mi van Veletek, de mostanában eléggé be vagyok táblázva. Készül a kertünk: a hátsó kertet alakítjuk ki úgy, hogy minden egy helyen legyen. Most ott tartunk, hogy ki lett egyengetve, beszórva fűmaggal, és ki lett alakítva a medence helye. Ott lesz majd még Lolo játszótere (saját készítés), a homokozót valószínűleg már hamarabb megvesszük, abból készet veszünk. Mászókát, várat, csúszdát, hintaállványt Apu csinál.
Lesz még egy kis terasz (lehet, hogy le is betonozzuk), ahol lehet ücsörögni. Kb. egy-másfél hónap, mire elkészül...
Lolo sajna beteg lett, de csak nátha, voltunk a dokinéninél tegnap kullancs-ellenőrzésen, szerencsére semmi utóhatás, viszont a náthát most nagyon megszenvedjük, hőemelkedése is volt a kisasszonynak (ami nála nagyon ritka), csúnyán köhög és állandóan szívni kell az orrát. A gyógyszereket nagyjából hajlandó bevenni, nem mindig, mikor milyen kedve van (Rhinatiolt szed, meg a hőemelkedésre Nurophent). Közben, hogy még nehezebb legyen, jönnek a fogai is sorban: két alsó rágó kint van már részben, de nagyon be van dagadva az ínye szegénykémnek, jön a többi is.
Hát ennyi van velünk, majd próbálok olvasgatni, meg néha jelentkezni is, de nem ígérek semmit...
Vendég

Pilla!
Megkaptunk tegnap a lemezt!
Nagyon szépen köszönjük! :D

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Voltunk ma tanácsadáson, Ronika 7900gr és 74 cm. Néhány dekácskát szerintem fogyott /vagyis nem hízott rendesen/ mert már 2 hete mint az őrült, közlekedik a lakásban. Eddig a nappali volt az igazi területe, de már egy ideje kikúszik utánam a konyhába, ha 10 másodpercnél hosszabb ideig kint vagyok, ha a tesó bemegy a gyerekszobába, akkor indul utána, illetve jön a fürdőszobába is, ha belépek oda. És tegnap este összeveszett az apjával, mert apuci nem akarta neki engedni, hogy kikússzon az előszobába a papucsokat rendezni. :lol: Tök komolyan rávisított apucira, aztán amikor az nem volt elég, hason fekve odafordult hozzá és elkezdett neki "kiabálva" gajdolni valamit. (azonnal engedjél el, vagy megharaplak! Valami ilyesmi lehetett...) Apa nem tehetett mást, útjára engedte a kis dzsungelharcost. 8) Eszméletlen tempóban tud kúszni...

Bogit meg beírattam az oviba délelőtt, sok esélyünk nincs, hogy felvegyék, mert a rendelet szerint az állandó lakhelye szerinti oviba kell járni a gyereknek, de az innen 240 km. Akinek "csak" bejelentett tartózkodási helye van, azok kerülnek a lista végére, akinek meg ráadásul az anyukája otthon van a kistesóval, azok meg az utolsó utáni helyre. :cry: De próbálkozni lehet... Akkora hiszti árán tudtam hazahozni Bogit, ne tudjátok meg! Ott akart maradni a gyerekekkel játszani, és kijelentette, hogy ő most itt fog ebédelni... Beleizzadtam rendesen, mire hazahoztam a két kölköt, Roni a kenguruban rámakasztva, hátamon a hátizsák mindenféle cuccal megtömve, Bogit meg úgy kellett vonszolni, miközben bőgött... Igazi látványosság voltunk... :roll: :roll:

Jövő héten kezdjük újra a házviziteket... :wink:

Szép napot mindenkinek!
andibab

Giga! Örülök, hogy megkaptátok. Jó szórakozást! :)
Vendég

Pilla,
holnap jöttök Zeneházba? Verna gondolom nem jön, de ha Ti sem, akkor mi sem megyünk,mert nem szeretek nélkületek ott lenni.

Kép
Kép
nircee

Nircee, sajnos mi holnap sem érünk rá. :(

Vicc (elnézést a csúnya szóért, de csak így jó a vicc):

Bunkó ember tanítja a fiát csajozni.
- Fiam, odamész a lányhoz és megkérdezed szomjas-e. Ha nem, akkor kérd fel táncolni. Ha nem akar táncolni fitogtasd az erődet.
Srác elmegy a szórakozóhelyre és leül egy lány mellé.
- Kérsz valamit inni?- kérdezi.
- Nem.
- Akarsz táncolni?
- Nem.
- Tarkón basszalak?
Vendég

Jó reggelt!

Először is, Vernának Boldog Szülinapot Kívánunk!.

Kép

Piroska, de jó, hogy jelentkeztél! Tündérszép a pici jányotok. :)

Tiop, gratulálok Rolinak a vizsgához! Mostanában Te is kevesebbet írsz. Sok a meló? Itt a jó idő és Ti is inkább a kertben vagytok?

Pumperka, jó a nagypapás kép. Szépek a gyerekek. :wink:

Andibab, remélem találtok kedvetekre való házat, ami árban is megfelel majd. Édes lehet a csepped, ahogy kúszik. :lol:

Henus, milyen az anyósmentes időszak? Azért anyósod nagy fazon ám. Az a múltkori mosogatós történet ezt bizonyította. Rafkós csaj... :lol:

Verna, sok sikert a kertrendezéshez! Mi még csak most kezdjük. Apa valami rotációs kapát akar bérelni és azzal feltúrni a kertet. Utána fűmagozna, mert most csak gazzal vagyunk tele. Aztán a teraszt kéne lekövezni. Ajjhajjj...

Mi jól vagyunk. csajok meggyógyultak, Lajura ördisebb, mint valaha. A dokinő írt fel neki féreghajtót a földevés miatt és azt mondta adjak Béres cseppet, hátha valami hiánya van.
A kisasszony folyamatosan dumál, csak mi nem nagyon értjük. Bár elég sok szót tud már. Pl.: apa, aja (anya), Szája (Sára), kessz (keksz), ej (egy), teto (kettő) - az egy-kettőt újjal is mutatja - kaccs (kapcsoló), síjja (szia), szeje (szeretlek), nyam-nyam (éhes vagyok), kump (krumpli), mama, baba, nem, de, kobbát (kabát), stb.
A testrészeit is megmutatja, hozza a kabátját, cipőjét, ha kérem. Megkeresi a cumiját, cumisüvegét. Ha szólok neki a pelus csere miatt, megy a pelenkázóhoz. A formákat bedobálja a formabedobóba, felpakolja a polcra a játékokat, stb.
Szóval már elég sok mindent tud a kiscsaj. Ha fáj neki valamije, általában azt is megmutatja.
Játszóterünk is lesz. Csak még nincs meg a helye.
Ha valakit érdekel, a cég kedvezmény nélkül sem túl drágán csinálja a játszótereket. Priviben írok címet, ahol lehet nézelődni.

Szép napot!
Vendég

Sziasztok!

Pilla ez jó kis vicc volt! Jót derültem rajta eme remek éccaka után.

Most vannak a Miskolci Egyetemi Napok, jó kis buli szokott lenni, ezért a férjurammal fel is kerekedtünk, hogy csatalakozzunk ott a díszes társaságunkhoz és mulassunk kicsit. Fél 1 körül értünk haza, anyós volt itt addig.
De kisasszony 3kor valamiért elkezdett bömbölni és ez úgy fél 6ig volt. Néha elaludt, de közöttünk volt és hol a számban volt a lába, hol a mellemet rúgta szét, hogy a keresztbe, hol fejjel lefelé feküdt. Nem tudom mi baja lehet, de ma már 4szer fosott. Délután megyünk a dokihoz, nézze meg, mert az orra is elkezdett folyni.

Kajálni a húsleves-tészta kombináción kívül hajlandó még koktélparadicsomot és epret enni, meg a Pick snack kolbászt. De a paradicsomtól pl. lángol a feneke, annyira piros.... mentünk volna kis barátaival játszira, de így én nem viszem, nehogy rájuk ragasszunk valamit.

Olyan jó, hogy megint hosszú hétvége lesz.

Verna, BOLDOG SZÜLINAPOT!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?