Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Tüccs!
De jóóóóóóóóóó!Nekem ez jutott eszembe egyből!Szerintem most pihengess,és örülj a babáknak!Dönteni majd rá érsz ott és akkor!Én nem írom,hogy mit tennék a helyedben,mert nem vok a helyedben! :wink: Akárhogy is döntesz,jól fogsz dönteni! :wink: :)
Nircee!
Először is BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT !
Kép
Popsit ahogy leírtad én tutui,hogy nem kisérleteznék tovább!Ha már a Sudokrém sem segít akkor ott más a gond,mint egyszerű pirosodás!Én dokihoz vinném,és ő felír krémet!Nálunk is volt ijen,és gyorsan rendbe jött a krémtől amit a doki írt fel!Nem éri meg a kisérlezezés! :( :? :wink:Még valami!Én úgy hallodtam egyszer(lehet,hogy rém hír),hogy egy anyuka canestennel bekente a pici popsiját és fulladást okozott neki,mivel nem bírt valamijen anyagot a pici!Mondták a dokik neki,hogy nem szabad gyerekeknek canestent használni,ezért vannak a gyerekorvosoknál kikevert spéci krémek!Bocsi nem megijeszteni akartalak,és nem is akartam andibab ötletét lehurrogni,csak én ezt hallodtam,és nekem eszembe sem jutott soha használni!
Pumperka!
Gyönyörűek vagytok!!!!!Mégegyszer gratulálok nektek! :D :wink:
Henus,Katica!
Én még meg sem próbáltam elvenni Zsanitól a cicit!Mondjuk volt már olyan,hogy mondtam neki,hogy most már elég nincsen több-rendes főtkajcsit kel enni!(nálunk az a gond,hogy jól megszívja magát és a rendes kajcsi már nem nagyon csúszik. :? :oops: Én Anettet annak ideén úgy szoktattam le,hogy megengettem neki elalvásnál,hogy birizgálja a bimbót,így nem kellett neki a cici.Éjszaka hála istennek nagyon ritkán kel fel cicizni már!Inkább csak 4-5 felé kéreckedik rá és akkor nekem is bizony rajta lóg vagy fél órát! :? :oops: szerintem Henus jól gondolkodsz,én is így vok vele!Minden menjen a maga dolgán,és rendje.módja szerint!Nem szabad lelkileg megtörni a gyerkőcöt,mert nem most fog kijönni rajta ,hanem késöbb!Úgy ahogy mondtad te is!Türelem........... :wink: :D Katicatéged is megértelek,mert neked nagyon nehéz lehet most,hiszen a pociban ott a pici,és emlékszem amikor én terhes lettem Zsanival,nekem még birizgálta a mellemet Anett és szörnyű volt már akkor.Én meg is tiltottam neki akkor már,mert mondtam,hogy fáj és a babának sem tetszik!Ezt megértette!
Mano!
Levi mekkora nagy fiú már!Gyönyörű még mindég a szemetek!De jó,hogy jelentkeztél! :D :wink:

a héten sokat kellett tanulnunk Rolival Petőfi Sándortól a Tiszát!Nagyon nehezen megy,pedig gyorsan tanúlja a verseket is Roli.Gondolom az idegen szavak miadt,mert magyaráznom kellett neki végig,hogy mi mit jelent!Meg készülünk a jövőheti Vizsgára is az, Elsőálldozásra és tegnap volt Anett Anyáknapja is az oviban!
Ezért nem írtam,csak olvastam! :oops: :?

Sziasztok
Szép hétvégét mindenkinek! :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Nem sikerült tegnap még egyszer ideülnöm.
Tüccs!
Hát ez nem semmi! Gratulálok a picikhez, és csak sejteni tudom, hogy milyen nehéz most nektek! Légy erős, biztosan jól fogtok dönteni!

Remélem a kis betegeink hamar meg fognak gyógyulni. Olyan rossz olvasgatni ezeket a hasmenéses, piros popsis írásokat. :(

Teszek fel két képet a gyerekekről. Az egyiken Bulcsú van, a másikon Lili 2 hónaposan. :D
Kép Kép

Kép
Kép
giga1

Nircee,

Kép
andibab

Giga,
szerintem ezek ketten rokonok... :lol:
andibab

Sziasztok, szia Nircee!

Hátha segít - ha azóta meg nem oldódott a dolog - a mi tapasztalatunk. Mi Sulphur C30-as homeos bogyót szedtünk ilyen jellegű pelenkakiütésre, szerintem érdemes kipróbálni. Ha nem nagyon régóta húzódik és nem vérzik, akkor elvileg jónak kell lennie. Ha három - négy adag (lehet kb négy óránként 2-3 golyó) után sincs semmi javulás, akkor szerintem hagyd abba. Ja, és nekünk csak a Weleda Baba krém (fehér tubusos, pelenkával fedett területre való) használ ilyenkor. A többiekhez csatlakozom a kamillás vagy sima vizes vattás lemosás és szellőztetés témában. És abban is, hogy ha régóta van ez a probléma, netán már vérzik is, akkor doki.

Remélem gyorsan meggyógyultok!

Judit
dezsojudit

Sziasztok!

Köszönöm Lányok a köszöntéseket! :lol:

Popsi,
képzeljétek, Marcinak már sokkal kevesebb a kakija, tegnap este óta egészen 11-ig nem volt semmi, igaz, akkor szegénykémnek a nadrágszárán folyt le, a cipője is teljesen beterítődött, még szerencse, hogy a kertben voltunk. Azóta sincs már nagy gond, csak néhányszor kellett pelust cserélni, és már darabosodik a dolog. Ezzel párhuzamosan a popsi is sokkal szebb, már alig piros!!!!!!!!!!! Én bizony 2 napja keverem a Canestent a Sudo-val, és már az első alkalom után szebb lett a popója. Most már úgyis mindegy, szerencsére nem lett tőle semmi baja, igaz, nagyon keveset tettem belőle.

Szóval úgy tűnik, ha a kaki megy, akkor a pirosság is! :lol: :lol: :lol:

Ez volt a legszebb szülinapi ajándékom!!!! :wink: 8)

Mindenkinek köszönöm ez ügyben a segítséget!!!!!

Giga,
csak nem rokonok???? :wink:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Nircee, nagyon boldog szülinapot!!!!!! :D
Nagyon örülök, hogy Marci jobban van, és hogy a popsija is kezd rendbe jönni!!
Sárika is meggyógyult, ma már rendes kaki volt, úgy örültem neki!

Képzeljétek, nagyon nagy az örömöm! Ugye tegnap este volt az első cici nélküli elalvás, az katasztrófa volt. Sok sírás, mindkettőnk részéről. Annyira kérte a cicit, a szívem szakadt meg. Tejcsit adtam cumisüvegből helyette, pár korty után a kezembe lökte, hogy "anyáé". Végül az ölemben aludt el ülve egy széken. Sokáig hüppögött még. Éjszaka kettőkor kelt, sírás, de viszonylag hamar visszaaludt. Hatkor ismét kelt, ekkor már adtam neki cicit, mert azt mondtam neki, ha reggel lesz, és sütni fog a naocska, akkor lesz a ciciben tejcsi, setére elfogyott. Nagyon örült neki, még nyolcig aludtunk. Na és most következik, aminek nagyon örülök. Ma egy szem sírás nélkül aludt el. Hat körül szopizott utoljára, kihasználta, hogy még világos van :wink: , aztán játszás, vacsi, fürdés apával, majd kilenckor be az ágyba. Melléfeküdtem, mint eddig, odaadtam neki a tejcsit, örült neki, de szintén csak pár kortyot ivott belőle(nincs hozzászokva a cumisüveghez, soha nem használtunk), párszor kérte a cicit, de nem sírt, mondtam neki, hogy már sötét van, majd reggel, ha felkelünk, lesz cici. És amin nagyon meglepődtem, tudomásul vette, nem kérte többet, feküdt szép csendben, néha kommentálta, hogy elment egy vonat(sihuhuhuhu-tütű-bábi)megy a vonat, dudál, bácsi vezeti)majd elaludt. És nem sírt!!!!!!!!!!!!Én már fel voltam készülve lelkileg a ma esti műsorra is. Annyira örülök. Nem tudom még, milyen lesz az éjszaka, de ez most nagyon jól esett a lelkemnek, hogy nem sírt.

Giga, elképesztő, mennyire hasonlítanak ezek a lurkók!!:lol: És mégis annyira látszik a vonásaikon, hogy ki a kisfiú, ki a kislány :D

Jó éjszakát mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok,

Nircee, boldog szülinapot!!!
Na, szerencsére, hogy gyógyul már Marci feneke és elmúlóban az a dög fosás. Lesz egyébként szülinapi buli vagy ilyesmi? Úgy gondolom, ha már meggyógyultatok.

Ichtus, nagyon ügyes Sára, biztos nehéz lehet ez. Sokszor bánkódom még mindíg, hogy milyen jó lenne, ha tovább tudtam volna szoptatni. Reggelente, ahogy hozzánk bújik, sokszor eszembe jut, milyen jó annak az anyának, aki még szoptat. De ilyen esetben meg úgy gondolom, de jó, hogy már nem szopik.

Hát én nem tudom, de nekem ma olyan fejfájásom volt, hogy majdnem elájultam. Indultunk Lellével sétálni, már csak sapi és kabát hiányzott, aztán éreztem, hogy nem lesz jó, olyan volt, mintha homlokon vágtak volna. Aztán tudtam, hogy migrénes rohamom lesz, annyira félek ilyenkor, hogy csak Lellének ne legyen baja, ugyanis ilyenkor kiesnek nem képek, idő és sokszor van látás zavarom is. Csak az jó, ha lefekszem, de hogy mondjam Lellének, hogy gyere aludj te is, anya szarul van. Leültem a nappaliban, Lelle játszott és már ő is nagyon álmos volt egyébként, azért akartunk kimenni, hogy a babakocsiban aludjon. Képek ugranak be, hogy Lellével ok minden, játszik szépen, a következő, hogy Lelle az asztalra borulva bóbiskol :), szóltam neki, hogy jöjjön hozzám, édes volt, kis csík szemével felnézett, megörült és bemászott az ölembe, nem tudom mennyit aludtunk így, csak iszonyat kakaszagra ébredtem. Gyorsan még álmában kicseréltem és letettem az ágyába, majd egy matracon az ágya mellé heveredtem. Aludtunk egy órát. Amikor felkelt, furcsálta, hogy ott vagyok én is, de látta, hogy csukva a szemem és nem az ágy oldalán jött le, henem a végén, hogy nehogy megrúgjon. Nagyon óvatosan közeledett felém és meg akart puszilni, csak szegénykém elvesztette egyensúlyát és beletenyerelt a képembe. :) Aztán már jól voltam, mintha semmi nem történt volna. Várandósságom előtt nagyon gyakori volt és többször ájultam is el pl. buszon, villamoson, egyetemen. Azt reméltem, hogy elmúlik, hát nem, mostanság újra egyre gyakrabban van.

Délutántól fél9ig kint voltunk, nagy játszás, homokozás volt. Lelle be is ájult fürcsi után. Hazafelé a kocsiban elég nehéz volt ébren tartani, de muszáj volt, ha elalszik akkor utána cirkusz van, hogy nem tud visszaaludni, ha felébred öltöztetés vagy pelenkázás közben.

Giga, nagyon édes Bulcsú! Az álluk egyforma nagyon, de nekem a fejformájuk teljesen más. Bulcsúnak kis kerek feje van, Lilinek meg fent kis kockás, már ha szabad ilyet mondani. De nagyon édesek! Giga és miben különböznek a gyerkőcök? Alvás, szopizás, játszás, Lili is ilyen volt, amikor 2 hós volt?

Ma mostam három adagot, sajna meg is száradtak, így a 2/3-át ki is vasaltam, csak az ingek maradtak, egy teljes adag vegyesen hosszú- és rövidujjú, csak kedvem és energiám nem maradt már.

Lépek is, Apát elrángatom a számítója elől...

Jóccakát!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Először is Nircee, isten éltessen! Majd mesélj, milyen amikor az embernek hármassal kezdődik... :? :P :) :wink:
ja, játszótér megvan? :wink:

Pimpoka, te aztán nem vagy semmi. :shock: Először azt hittem a hozzászólásod mai, csak sehogyan sem állt össze a kép a lefekvéssel... :roll: Aztán rájöttem, hogy éjfélkor volt a hozzászólás, tehát a tegnapői napra vonatkoznak az infók... :oops: Sajnálom ezt a migrént. Nekem nem volt még sosem, viszont nagyon gyakran fáj a fejem. Az "csak" ilyen tompán, egész nap... :? És Lelle milyen édes...nem akart zavarni téged... :) Ha becsukom a szemem mondjuk a kanapén, megy az apjához, és a mutató ujját az összecsücsörített szájára teszi, úgy mutatja hogy most csend legyen... :lol:

Jaj, nálunk tegnap akkora dugulás volt, hogy az elhárításával telt az egész délután és este. :? Végülis az a probléma megoldódott, csakhogy a mosogató alatti szifont letekerés közben megrepesztettük, és ömlik világnak a víz. Szóval ma nem lehetett sem mosogatógépet indítani, sem mosogatni. :? vagyis, én mondtam, hogy menjünk el a Bricoba, és vegyünk egy szifont, de anyós a nagy spórolásában közölte, hogy azért ne menjünk, mert majd holnap vesz egyet, itt a szerelvényes boltban...Egy napot meg kibirunk úgy, hogy öntözgetjük a slóziba a vizet. Na én mondtam, hogy nem kell többes számot használni, mert én bizony nem birom ki, és nem fogok tálban mosogatni, kancsóval öblíteni másik tálba, hogy ne menjen le ugye a lefolyón, és hurcolászni a slóziba. :x :x :x :x Nem is kell, majd ő mosogat. Erre hallom délután közli, hogy neki nagyon ki van repedezve a keze, nem mosogat többet... :shock: Na gondoltam akkor be fog lepni a retkes edény, mert én ugyan hozzá nem nyúlok, ugyanis megmondtam előre. :evil: holnap délelőtt ő elmegy iskolába, és szerintem azt hiszi, majd én rendet varázsolok. De téved, mert ott fogom hagyni neki, egye meg amit főzött. Délelőtt elmegyek Szonjával a nagymamámékhoz, és majd csak délután jövök haza. :twisted:
Ilyenkor hangosan tudnék visítani...
Amúgy is olyan ingerült vagyok mostanában, hogy már én unom... :oops:

Most megyek, mert fáj a fejem, és Szonja még rángat kifele.

thenus

Sziasztok!

Hát, a szülinapom maga elég furcsára sikeredett, eredetileg úgy volt, hogy a héten végre elmegyek fodrászhoz, majd szombaton elmegyünk étterembe, az egész család. Aztán a betegség miatt fodrász ugrott, és lemondtuk az éttermet is, mert Marci sincs még azért 100%-ban jó, a nagypapám meg éppen elég sz.rul van, épp a közepében ennek a trutyinak.
Megbeszéltük tehát, hogy elhalasztjuk a dolgot. Erre tegnap a férjem délután elment ügyeit intézni, mikor beállít az egész család, tortával, kölyökpezsgővel, virághegyekkel. Én meg egyedül, épp felébredt Marci, peleust kellett volna cserélni, megetetni. A melegítőgatyám mocskos, mert egy kicsit kertészkedtem :oops: , a hajam úgy-ahogy lófarokban, a ház fut, mert hát nem számítottam én senkire. Tudtam, hogy Anyu jönni fog, de gondoltam, a szokásos Marcivigyázásra, a férjemmel meg is beszéltük, hogy akkor legalább elmehetünk Árkádba meg Ikeába, mert már nagyon ki akartam mozdulni.
Egyszóval a sírógörcs kerülgetett, mindenki feszült volt, a nevelőapám vacakolt a gyertyákkal, Anyu kiborult, hogy a férjem nincs itthon, nagyapám jajgatott, hogy nincs jól, és már menne haza, és egyébként sincs kedve semmihez, a nagymamán meg folyton lábatlankodott, én meg vihettem fel Marcit pelenkázni, mert senki nem segített, mindenki a saját dolgával volt elfoglalva. Aztán szedhettem le az asztalt, tehettem új terítőt, mosogathattam el a tányérokat, mert nem volt elég tiszta stb. stb...
Már épp kiborultam volna, mikor végre beállított a férjem, persze tök meglepődött ő is.
Aztán mikor én szégyenkezve megállapítottam, hogy nem számítottunk ma senkire, ezért elnézést a felfordulásért, akkor meg megsértődtek, hogy akár haza is mehetnek.... Áááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na, mindegy, megittuk a kölyökpezsgőt, megettük a tortát, készült rólam egy 2 perces videó zilált hajjal és melegítőben, ennyi.

Én utálaom az ilyen izomból ünneplést, elvégre nem vagyok gyerek, nyugodtan ünnepelhettünk volna a módját megadva 1 héttel később is!!!!!! Én szerettem volna belőtt hajjal, kisminkelve, szép ruhában ünnepelni, sok fotóval, de még fotó sem készült rólam, csak a 2 perces videó, amin persze hallatszik, ahogy a nagypapám jajgat, a nevelőapám valami hülyeséget magyaráz!!!!!!

Nem panaszkodni akartam, nem viselt meg annyira a dolog, én már inkább olyan burleszkhez hasonlítottam a dolgot. De a szülinapi hangulatnak lőttek, egyáltalán nem érzem, hogy ezt most megünnepeltük volna, de legalább megvan ennek az a nagy előnye, hogy nem kezdtünk el nosztalgiázni, meg nem viselt meg annyira ez a 30-as szám. Mindennek van előnye, csak nem így képzeltem az egészet, de azért nem történt tragédia.

Akartam még a többieknek írni, de a férjem már visít, hogy menjek le, motorozni akar, Marci meg nem alszik, vegyem át a felügyeletet.

Majd jövök valamikor.

Ja, drukkoljatok, holnap megyek a dokimhoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Nircee!
Sajnálom,hogy nem úgy telt a szülinapod,mintahogy szeretted volna!Szerintem csak jót akartak neked,és nem gondolták,hogy rosszat tesznek avval,hogy elmennek felköszönteni téged!Nem bántani vagy megsérteni akarlak,csak kicsit gondolj bele az ő hejzetükbe is,mentek,hogy felköszöntsenek(szerintem nem érdekelte őket,hogy mijen a lakás stb.....)Kicsit legyél te is lazább,ne akarj fojton megfelelni mindenkinek,mert az nemfog összejönni!Ha a lakás szalad hát szalad,ha melegítőben vagy(én mindég abban vagyok),akkor abban vagy,lófarokban a hajad?Akkor mivan!Az a nap akkor is csak rólad szólt ,bár nem úgy ahogy te eltervezted!Elárulok valamit,nekem sem sikerűl soha a szülinapom úgy ahogy én szeretném,de adtól én még nagyon boldog voltam most is,hiszen apa olyan nagy szeretettel adta az ajándékot,és megittunk egy üveg pezsgőt aztán annyi!Nem az a lényeg,hogy pucba legyél vágva(késöbb még másra sem lessz időd),lényeg,hogy szeretitek egymást ki így ki úgy! :wink: Ha nem jól látom bocsánat és tényleg nem megsérteni akartalak!Tudom,hogy most mégnehezebb neked,de lessz ez még így sem! :wink: :)
A dokihoz megy a drukk! :wink:
Marci popó?Vagy írtad? :roll: :oops: :?:
Giga!
Nagyon hasonlítanak egymásra!Talán rokonok???? :lol: :wink:
Katica!
Örülök a cici nélküli alvásnak!Haladtok!Csak így tovább! :wink: :D
Szép napot sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Nircee,
tényleg vacakul hangzik, én is naggggyon úúúútálom az ilyen meglepiben rámtörnek dolgot. Pláne, mivel 2 aprósággal megáldva tényleg nincs puccparádéban a ház... de biztosan nem akartak téged kellemetlen helyzetbe hozni. Esetleg mondd el a férjednek, hogy kicsit vacakul érzed magad amiatt, hogy nem sikerült csiniben ünnepelned, és finoman célozz rá, hogy elvihetne kettesben vacsorázni egy este, valahová a közelben. Anyukád biztosan vigyázna Marcira 2-3 órát, az még nem tragédia hosszúságú idő, és neked is jó lenne "nőként" megjelenni a pároddal. Tudom, hogy neki vannak kissé fura elképzelései a témában, de hátha...

Katica,
kitartás, csak így tovább!

Henus,
anyósok... ügyi vagy!!! :twisted:

Pimpoka,
részvétem a migrén miatt, nekem szerencsére ennyire durva nem szokott lenni, hogy kiesnek képek, de tudom milyen szörnyű, én "csak" szédülök, hányinger, stb-stb. Édes lánykád van, olyan megértő!

Képzeljétek!
Kijött a negyedik fogunk!!!!! És tegnap egyedül felült a babócám!!! Játszottunk a földön uzsi után, egyszercsak hasravágta magát mellettem, aztán oldalra fordult, felkönyökölt, és fél kézzel feltolta magát csücsülésbe, miközben a másik karjával egyensúlyozott, persze néha közben a lábacskái is az égben kalimpáltak, ide-oda billegett. Én meg moccanni se mertem, nehogy megzavarjam. Közben végig figyelt, hogy mit szólok a mutatványhoz. Amikor sikerült felcsücsülnie, akkor is csak az egyik kezecskéjén támaszkodott, a másikkal integetett felém, mintha mondani akarta volna, hogy "na akkor most tessék gratulálni"! Olyan dögönyözést-puszilgatást kapott, hogy utána félórát csuklott a sok röhögéstől!

Tegnap végre nem nekem kellett kitalálni, hogy mit főzzek, Bogi kijelentette, hogy neki "pajdicsomleves kell", a férjem húst akart enni hússal... így a paradicsileves után csináltam fini grillezett csirkemellet barnamártással és törtkrumplival. Utána meg közölték (testületileg apa és lánya), hogy muflont akarnak, így nekiálltam muffint sütni, szerencsére baromi gyors süti, két kavarás aztán irány a sütő. És Bo persze épp ebéd előtt tolt le egy banánt, utána bezabált, és kaja után fetrengett a földön a nappaliban az apja mellett, hogy "fáj a Bo poszikája, nem alszok, nézem a pijos vessenyótókat, hajrá fiúk, gyossan-gyossan". Aztán ott aludt el a földön a tévé előtt 3 perc alatt. :wink:

És lehet, hogy találtunk egy házikót a XVII-ben, Rákoskeresztúron. Holnap megy a férjem másodjára megnézni, amikor a múlt héten voltunk a csajokkal, pont esett az eső, és hát gyerekkel nem igazán lehet alaposan körbenézni. Van rajta meló, és picike is, 2 szoba, pár dolgot át kell alakítani, de nagy a kert (kicsit őserdő, sokat kell majd dolgozni vele), és lényegében azonnal költözhető, nem is kérnek érte sokat, mert már szabadulni akarnak tőle (egy idős nénié volt, és az örökösöknek kell a pénz, és már nem akarnak fizetni a házra többet). Remélem, hogy az ügyvéd is rendben találja a papírokat, és az értékbecslő sem tesz alánk és nem értékeli nagyon fel... aztán majd meglátjuk. Gondolatban persze már átalakítottuk, berendeztük... fúúú olyan nehéz visszafognom magam és nem belelkesedni nagyon...

Szép napot!
andibab

Sziasztok!

Köszi csajok a bíztatást, úgy látom, halad a dolog, tegnap is sírás nélkül aludt el, olyan édesen megérti, és tudomásul veszi, hogy este nincs cici, csak ha reggel lesz, és süt a napocska. Éjszaka kétszer kelt, pici sírás az elsőnél, a másodiknál már nem is sírt. Annyira édes. Reggel persze alig lehet "levakarni" a ciciről :lol: De nekem az éjszakai kiiktatása volt a lényeg, a reggeli nem baj, ha marad.

Nircee, sajnálom, hogy nem sikerült úgy a szülinapod, ahogy szeretted volna. De a családod csak jót akart neked, hogy gondoltak rád. Jó ötlet, amit Andi írt, hogy menjetek el kettesben valahova. Az rendbe teszi a lelkedet :D
Majd mesélj, mi volt a dokinál. Én két hét múlva megyek. Ma vagyok félidős a picikével

Andi, gratulálok a kisebbik leánykádnak! Nagyon ügyes baba!!!! És Boginak milyen jó dumálókája van :lol: Szurkolok, hogy minden rendben legyen a ház körül!!

Pimpoka, sajnállak a migrén miatt. Biztos szörnyű lehet. Nekem csak szimplán szokott fájni a fejem, de az is elég vacak tud lenni, nem hogy egy ilyen erősségű migrén.

Ma vagyok félidős a picikével :lol: Hihetetlen, milyen gyorsan telik az idő.

Tiop, veletek mi újság? Mesélj kicsit magatokról.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Ichtus
köszönöm a hiányolást, megvagyunk, nem vesztünk el :wink: "nyaralni" voltunk a múlthéten apával kettecskén, nagyon jó volt azaz 5 nap, de már alig vártam, hogy jöjjünk haza, nagyon hoányoztak a lurkók, Debrecenben voltunk egy kicsit vellnesezni, egy évre kicsúszdáztam magam, legközelebb már 4-ben megyünk

mennem kell felébredt a lányzó bocsi mindenkitől

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Nircee!
Nagyon jó hír, hogy Marci popója kezd rendbe jönni!
Utólag boldog szülinapot! Remélem összejöhet neked egy olyan kis vacsi, amit Andi írt. Tényleg jót tenne neked! Én is de szeretnék már nőként kinézni! Az egy dolog, hogy itthon kiszedem a szemöldököm, megborotválkozom, kisminkelem magam, de mennyivel jobb, ha mindezt nem neked kell megcsinálni, és esetleg egy ilyen kínzás után még kapsz egy masszázst is, hát az maga lenne a paradicsom! :D De mindez csak álom nekem egyelőre. Férjecském ugyanis nem hajlandó kettesben maradni a gyerkőcökkel néhány órára (1-2 óra, mert Bulcsút azért tényleg nem tudná megetetni). A múltkor az egyik bevásárlóközpontban még azon is elkezdett aggódni, hogy neki kell egyedül elmenni a pénztárig a két gyerekkel, mert én még elszaladtam magamnak betétért. :shock: Teljesen be van ettől parázva. :?

Ichtus!
Tök jó, hogy ilyen jól megértette Sárika, hogy az esti cici elmarad most már! Nagyon okos kislány!

Pimpo!
Nagyon rosszul hangzik ez a migrén. Dokik nem tudnak ezzel mit kezdeni? Ez elég veszélyes ahogy leírtad! És csak úgy az egyik pillanatról a másikra alakul ki, vagy azért lassúbb ennél?
Szerintem sem kiköpött egyformák a gyerkőcök. A fejformájuk, az orruk, a szemük is más, de mégis ha az ember az egészet nézi mégis hasonlók. :? Érdekes... :)
Alvásban azért különböznek egy kicsit, mert Bulcsú hasfájós, és kicsit többször kellett emiatt hozzá kelni néha. De például nála nagyon jól kialakult az, hogy az este az este. Megvan a rendszer, hogy mi miután jön (fürcsi, kaja, alvás) és így ő nem problémás. Lilinél a rendszer ellenére volt, hogy sokáig fent voltunk, mert nem nagyon akart elaludni. Szopizás terén mind a ketten ügyesek, hamar tele eszik magukat. Hallottam olyan rémsztorikat, hogy a gyerek egy órán keresztül szopizott, ezáltal az egész nap szinte egy folyamatos szoptatás volt az anyukának. Ettől nagyon tartottam, hogy Bulcsú ne ilyen legyen, de szerencsére nem lett. 10-15 perc alatt megeszi az adagját. És nem habzsol, nem türelmetlenkedik evés közben. :D
A játék majd később fog kiderülni, hogy mennyiben lesznek mások. Azt tudom, hogy Bulcsú már most valamivel korábban kezdett el gagyogni, mint Lili annó. A mosolygás kb. azonos időben jött, de Lili később magyarázott mellé. Aztán a későbbieket majd meglátjuk.

Andi!
Gratula a 4. :shock: fogacskához! Nagyon ügyes a lány, hogy így fel is ült egyedül! Tök jó lehetett látni ahogy próbálkozik, és végül sikerül is neki!
Boginak tényleg jó kis dumálókája lehet. :-)
Szorítok, hogy sikerüljön megvenni a Keresztúri házat!

Ichtus!
Jól látom, hogy Sárika szülinapjára vagy kiírva???

Kép
Kép
giga1

Tüccs!
Remélem olvasol minket, és hamar visszatérsz majd!
Azt akartam neked írni, hogy a babapatikában olvastam, hogy a gyömbér jó az émelygésre. Ugye ez volt nemrég egy kérdésed, hogy mit tegyél ellene? Azt írják, hogy teaként fogyasztva csökkenti az émelygést. Azért mielőtt elkezdenéd azt is írják, hogy kérdezd meg a dokidat. Remélem segíthet!

Kép
Kép
giga1

Andibab, hogy csinálod a barnamártást?
Vendég

Pilla,
zacskóból... :oops: :lol:
én neki nem állok "normálisan" megcsinálni, mert órákba telne...
andibab

Pilla,
itt az eredeti:

Klasszikus barna (avagy spanyol) mártás:

Ehhez mindenekelőtt 625 gramm barna rántásra és 12 liter barna alaplére van szükség.

A vajjal készült rántáshoz először 8 litert adunk hozzá az alapléből, s ezt több órán át sűrítjük.

Ezután fokozatosan adjuk hozzá a többi alaplevet, hogy az ízét frissítsük. Az utolsó két literrel lepirított paradicsompürét (1 kg) vagy pirítatlan friss paradicsomot (2 kg) is adunk hozzá. Mindezt kislángon a végére 5 literre sűrítjük.

A művelet 7-8 óráig is eltart, közben folyamatosan le kell habozni. A rántás ez idő alatt teljesen elveszíti lisztízét, és tulajdonképpen sűrítőerejét is. Inkább csak némi testet és pirított ízt ad a mártásnak, melyet ezután átpasszírozunk, kihűtünk, lezsírozunk.

A 12 l barna alaplé elkészítéséhez mintegy 15 kg borjú és marhacsülköt vagy lehullott húsrészt használunk. Tegyünk bele egy blansírozott sonkacsontot és szalonnabőrkét, végül 80 dkg zöldséget és egy ízesítőcsokrot. A főzés 18 liter vízzel kezdődik, az elpárolgó lét folyamatosan pótoljuk. 8-12 óra alatt sűrítetjük 12 literre.

na persze... erre aztán nincs időm....
andibab

Szisztok!
Andibab!
Gratula a picinek!Igazán ügyes baba! :wink: :D Édesek nagyon amikor próbálkoznak evvel-avval és amikor sikerűl nekik,mennyire örülnek ők is! :D Szurkolok házilag! :wink:
Nircee!
az tényleg jó ötlet amit Andi írt!Próbáld meg és meglátod,hogy ha sikerűl kimozdulnotok másképpen fogod még a multkori rohamot is látni! :wink: :D Sok sikert! :wink:
Katica!
Nagyon örülök nektek!!!!!Meglátod,ha így haladtok,nagyon hamar elválasztódik Sárika! :wink: :D Rólunk annyi,hogy Anett tegnap hajnalban hányt és ment a hasa,mára minden jó így holnap vihetem oviba is!Zsani egyre dacosabb....... :oops: :? :roll: :( nagyon nagy akarata van és egyre többet beszél ,a legújjabb akarok biliiiiiiii,add ide nekem,felsorolja mindenki nevét,elmondja és elmutogatja a testrészeit,csip-csip csókát mondja(de csak az első mondatot)napról napra többet tud!Roli készűl az Elsőálldozásra ami május 18-án lessz,a vizsga pedig most szombaton!33 kérdést kellett megtanúlnia,és mindezek mellett az órákra is készűlni,tanúlni a verseket!Kemény már most! :? :(
Én jövőhéten megyek rákszűrésre,sajna tavaly nem jött össze,így 1 év kimaradt,remélem nem lessz semmi baj!Ennyi rólunk! :? :wink:

sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Andibab!
Gratula a 4. fogacskához! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Andibab, az eredeti receptet egyszer csináltam meg. Jó hosszadalmas dolog vot, de maradt belőle, amit beraktam a fagyiba. Aztán egyszer ettem valahol és ott mondták, hogy porból készült. Ok, de hol lehet ilyen zacsis port kapni? Már sok helyen néztem, de nem találtam. :cry:
Vendég

a Knorrnak is van pora azt most az intersparban vettem. meg az olyan üzletekben lehet kapni, ahol külföldi termékeket is árulnak. nem csinálom túl gyakran, így nem tudom, hol lehet biztosra kapni, ha rátalálok, veszek, de egyébként nem vadászom...
andibab

Pilla, elismerésem, hogy csináltál már barnamártást. Én hozzá nem fognék, az tuti :oops: :wink:

Tiop, örülök, hogy Anett már jobban van. Én is mindig rácsodálkozok, hogy ebben a korban milyen gyorsan tanulnak a gyerekek. Sárika is napról napra többet beszél. Már szinte mindent mond, bár még mondatokat nem alkot. Sára tegnap ült először bilire. Észerevettük, hogy ha kakil, mindig kommentálja: "tati". Bár akkor már javában benne van a dologban :lol: De elővettük a bilit, barátkozik vele, kétszer ült rajta, de hamar fel is állt. Meg hurcolja magával, párszor nadrágostul is ráült, mint valami kisszékre :lol: Igazából majd nyárra tervezem a "komolyabb" szobatisztaságra nevelést, de nem erőltetek semmit.

Czakoca, nagyon jó lehetett nektek a kikapcsolódás! :lol: Gondolom, hogy mennyire hiányoztak a gyerkőcök a végére.

Giga, igen, a szülinapjára vagyok kiírva :lol: Lehet, hogy együtt fognak szülinapozni? :D Bár az öcsém nagyon szurkol, hogy 7-én szülessen a baba, mert neki akkor van a szülinapja. 18 éves lesz. Két éve meg Sára a hugom szülinapján született, ő akkor volt 18. :lol: Így ők ketten együtt szülinapoznak. Nagymamám meg szept. 10., így van bőven szeptemberben ünneplés :lol:
A múltkor már akartam kérdezni, csak elfelejtettem, hogy nem lenne egyszerűbb Pécelre vonattal mennetek legközelebb? Nem kell annyiszor átszállni a buszra. Csak egy tipp...

Ma nagyon aktívak voltunk Sárikával, túrós batyut, meg kakaós csigát sütöttünk. "Nagyon nagy segítségem van" nekem, így minden "egyszerűen" megy :lol: Ő tette bele a túrót a tálba, már magától odatolja a széket a pulthoz, és mászik fel rá, ha kint vagyunk a konyhában. Na ná, hogy nem akar semmiről lemaradni. Szóval otthagytam neki két kocka túrót, meg a tálat, az egyik már ki volt bontva, mondtam neki, hogy tegye bele. Én addig hoztam a spájzból vaníliás cukrot. Mire visszamentem, a két adag túró benne volt a tálban, a papírok a földön :lol: Aztán ő törte bele a tojást, meg a citromból nyomta bele a levet. Hosszabb ideig tart így minden, meg a konyha is koszosabb utána, de izgalmasabb is a dolog, nem olyan uncsi, mikor még pocakban volt, és akkor sütöttem :wink:

Nircee, mi volt a dokinál?

Szép estét mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Hát, a szülinapomon tényleg nem siránkoztam sokat, írtam is,hogy nem tragédia, a végén inkább humoros lett, csak akkor hirtelen rámdőlt a ház. Tudom én, hogy jót akartak, ezért sem veszekedtem senkivel, és igyekeztem nagyon kedves és a helyzethez képest vidám lenni. Vigyáztam, hogy véletlenül se bántsam meg őket, csak olyan hülyén jött ki az egész, ez minden. Ha nem lett volna az a 1,5 hét betegeskedés, akkor nem lett volna semmi gond, csak már nagyon ki voltunk merülve a férjemmel, és csak nyugira vágytunk volna.
Hát, az a kettesben vacsi nem hiszem, hogy összejön, férjem tiszta feleslegesenek tartja (mindek pénzt költeni kajára, ha otthon is van, és ő nőnek lát itthon is, ehhez nem kell elemnnünk sehova). Mindegy, ezen sem rágódom, tudom, hogy ilyen, 4 éve ismerem, nem meglepetés, nem is várok már semmi ilyet. Oénteken megyünk majd a Westendbe, akkor vesszük meg a szülinapi ajándékomat (múlt héten akartuk, de hát nem jött össze. Ja, ez is tipikus, meglepi nálunk sosincs, mindig megbeszéljük, hogy mit szeretnék, és azt közösen vesszük meg, a férjem még azt a fáradtságot sem veszi soha, hogy egyedül megvegye. De már ez sem bánt, ne érsétek félre, ez most nem panasz, csak tény! Már megszoktam és vannak előnyei is)

Na, de most már elég belőlem, a lényeget mondom:
ZÁRT A MÉHSZÁJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Annyira örültem, ez most nekem ezerszer fontosabb hír volt minden ajándéknál!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Aztán voltam Uh-on, Simike nagyon édes, egész végig szopizott, de úgy, hogy nagyon elszántan próbálta gyömöszkélni mindkét kezét a szájacskájába, végignevettük a szonográfussal az egészet! Ismét napra pontosan saccol a gép, ezen mindig meglepődünk!

Na, még valamit, aztán tényleg eldugulok rólunk:
Marci ma ultra extrém sportoló lett! Beszökött a kisszobába, ahova nem mehet, felmászott a kanapé háttámlájára, onnan át az ablak párkányára, ott felállt, belekapaszkodott a redőny húzójába, és át akart lépni a másik párkányra!!!! Mindezt rövidebb idő alatt, mint én ezt leírtam!
A másik, hogy az apja feküdt a kanapén, erre Marci rámászott, és a combján egyensúlyozott de úgy, hogy nem kapaszkodott semmibe, csak mint a szörfösök, és közben hihetetlen energiával röhögött!!! Szó szerint, ez már nem nevetés volt!!!!!
Nem tudom, mi lesz így, de egyre merészebb, semmitől nem fél (ma belecsúszott fürdés közben a vízbe, mert hiába mondtuk neki, hogy ne ugráljon, csakazértis ugrált, na nehogy azt higgyétek, hogy megijedt! Kicsit kikerekedett a szeme, meg mutatta, hogy beütötte a fejét, aztán ki akart jönni, de mikor már kint volt, ismét teli torokból röhögött :? ).
Hogy lehet egy ilyen gézengúzt kordában tartani?????

Katica,
őrület, hogy már félidősek vagytok Ti is!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: Repül ám az idő!!!! Gratula az elválasztás kezdetéhez, nagyon ügyes Sárika! És tényleg az Ő szülinapjára vagy kiírva!!!!!!!! Ez azért tök szuper lenne, nem?

Pimpó,
sajnálom ezt a migrént, szörnyű lehet!!!!!! :cry: :cry: :cry:

Henus,
anyós nem semmi!!!! :evil: :evil: :evil: Végül megoldódott a dolog? És milyen képett vágott, mikor meglátta a kupit? :twisted:

Andi,
gratula a fogacskához meg a felüléshez!!!! Roni hihetetlen gyorsan fejlődik, múltkor a forgolódás, most meg ez!!! :shock: Vagány kis csak lesz, meglátod! Bár Bogit sem kell félteni, ahogy olvasom! :lol:
Tök jól hangzik ez a ház, majd mindenképpen írd meg, mi lett!!! Csak jó lenne egy kertes ház, még ha fel is kell újítani! Azt szép lassan ráértek, a gyerekeknek viszont aranyat érne!
Jaj, tudom, milyen nehéz nem beleélni Magad!!!! Drukkolok!!!!!!

Tiop,
remélem, Anett teljesen meggyógyult! Zsani édes lehet, ahogy beszél! Rolinak meg egy kalappal a vizsgához!

Tüccs,
jelentkezz mihamarabb!!! Hogy vagy? Testileg-lelkileg? Itt mindig kiöntheted a szívedet!!!!!!!!!!

Mindenkinek jó éjszakát!

Kép
Kép
nircee

Ichtus!
Mi is gondoltunk a vonatra, csak pont akkor indul amikor mi a metróról leszállunk. Így majdnem egy órát kéne várni a következőre. Ezért mentünk tovább és "békávéztunk". :wink:

Nircee!
Gratula a zárt méhszájhoz! Csak így tovább! Tehetnétek fel pocakképet Ichtussal egyetemben!
Nem semmi Marci! Jó lesz odafigyelni rá... :shock: Lili is ma fejest csúszott a kanapéról. Bár tudatosan csinálta, és csak azért mert előtte a kanapé elé ledobta a paplant, tehát puhára csúszott, de azért az ütő megállt bennem. :shock:

És végül egy kép a csemetékről. Végre sikerült lencsevégre kapni egy puszit. :lol:
Kép

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Nircee, örülök, hogy minden ok Simonnal :wink:
hát anyós köszöni jól van, jól megszívattam magam ugyanis. :? Egész nap ugye nem mentem a környékére sem a konyhának, délutánra megoldódott a szifon probléma, és anyós közölte, neki varrnia kell, és különben is fáj a keze, úgyhogy nem nyúl vízbe. Ígyhát nem birtam tovább és bepakoltam egy adagot a gépbe, és vagy kettőt elmosogattam. Mellesleg ugyanolyan mindkettőnk keze, a bőrgyógyász diagnózisa szerint valamilyen vegyszerre vagy mosószerre ilyen berepedezéssel reagál a bőr. :? Szóval az enyém is fáj, de én nehezebben viselem a kupit, ő meg sokkal jobban. :? Erről híres: A trehányságáról...Na mindegy...én szívtem az a lényeg... :( :?

Andi, Pilla: Mi a barnamártáshoz a port, az IKEÁban vesszük. Lent a boltocskában. Az az egyetlen kaja amitől megundorodtam terhesség alatt, de a párom imádja. (Most meg hogy leírtátok hogyan készül eredetileg... :shock: :? Ott nézzétek meg! :wink:

Tiop, Katica, tök jó, hogy a lánykák ilyen ügyesen beszélnek. Szonjának igazán most ugrott meg a beszédfejlődése. Eddig csak pár szót mondott, a többit elmutogatta. :oops: De az utóbbi napokban észrevettem, hogy sok szót mond utánam. Ha valami mondókát, vagy dalocskát szeretne, azt elmutogatja. :lol: A csiga-biga told ki-nál a mutatóujját a fejéhez teszi, és tolja fel. Az össze töröm házadnál tapos a földön... :) édes.. :) De ugyanez van a csip-csip csókánál, kerekecse, bezere, bezere, Cini-cini. Ezeknek a mozgásait annyira rögzítette, hogy hiába mondjuk, hogy mondja, csak mutatja... :roll:
Az elsőáldozás most lesz nálunk vasárnap, és szombaton vizsgáznak itt is.. Én nem emlékszem, hogy nekünk anno volt vizsga... :roll: VAgy igen? :roll:

Na most lépek, mert fáradt vagyok, és éhes, úgyhogy jobb lesz lefeküdni... :oops: :)

thenus

Jó reggelt!

Most érkeztem meginni a 7-kor lefőzött kávémat. szétszednek a csajok... :shock:
andibab

Giga,
ez a kép nagyon tetszik!!!

Teszek fel én is kettőt:

Kép Simon sztárfotója (itt még nem szopizott)

Kép Na, ezt csinálja Marci éjjel-nappal. Odahúzta a széket az ajtóhoz, és a kilinccsel játszik. De ez nem is gond, de látjátok balra azt a rácsot???? Na, amögött egy meredek lépcső húzódik!!!!! Rémálmom, hogy odahúzza a széket, és egyszerűen átesik a rácson és kitöri a nyakát!!!!! Persze sosem hagyjuk egyedül ebben a helyiségben, de a baj sokszor másodpercek alatt történik.

Kép
Kép
nircee

Nircee!
Nagyon jó a kép Simonról!
Marci nem semmi! :shock:

Tüccs?
Pilla?
Verna?
Szantre?

Kép
Kép
giga1

Nircee, ismerős a Marci féle szitu... :wink: :) Szonja dettó. Ma pl. fel is borult a kerti székkel, mert felmászott rá, és a támláján akart visszamászni, lett belőle esés, de pont ott álltam, és elkaptam. A múltkor a Pöang fotellel ugyanez. A fotel háta mögött rácsimpszkodott a támára, és a fotel borult hátra fele. Választhattam: Elkapom Szonját, engedem a fotelt, és arcon csapja. Vagy: Megfogom a fotelt, Szonja hanyatt esik, és ha ügyes felemeli a fejét és nem csapja be. Az utóbbit választottam. De beverte a fejét. Ja és ez volt reggel fél8-kor. Szóval ez volt a napindító. :wink: :? Naggyon résen kell lenni.... :lol:

Simon, de édi, nekem a fejformája tiszta Marci. Most meg, hogy nézem a két fotót teljesen... :shock:

thenus

Csak röviden jelentkezem, követelik a blogot, azt frissítem... a lényeg, hogy nagyon szoros programunk volt hétvégén, rengeteget jöttünk-mentünk, kirándultunk, kerti partin voltunk, Lolo be is szerzett egy kullancsot... először észre se vettük, olyan picike volt, illetve én láttam tegnap reggel, de azt hittem, valami var - mostanában állandóan "csikizi" magát Lolo, azt hittem, megkarmolta. Aztán este villanyfénynél láttam, hogy kullancs... (Napközben anyukáméknál volt, ők sem vették észre). Voltunk ma dokinál, kiszedte, bár elég szerencsétlenül, a lába bele is szakadt, így holnap még mennünk kell, ellenőrzi a doki, hogy nem gyullad-e be addig...
Vendég

Sziasztok!

Ne haragudjatok, nem írnék most mindenkinek, már eléggé le vagyok maradva a történésekkel. :oops:
Velünk egyelőre minden rendben, bár vasárnap reggel megjártuk a kórházat, volt egy kis vérzésem. Titkon és fél szívvel drukkoltam, hogy a természet most jót tesz velem, és az egyik baba majd meggondolja magát. De nem így lett , mind3-an megvoltak az uh-on és a vérzés is elmúlt. Persze nagyon örültem ennek a hírnek is, ez jelzi a zavarodott lelkiállapotomat.
Azóta aktívan pihenek, amennyit csak tudok. A család rengeteget segít. A hasam akkora már, mint Dórival 3hónaposan volt..

Közben pedig lelkileg próbálok felkészülni az embrióredukcióra, de ez teljesen nem megy nekem. Meg persze az sem, hogy felfogjam az ikreket.

Szóval ez van, a jóhír csak annyi, hogy 3.napja alig-alig van hányingerem. Mindenfélét kipróbáltam amit írtatok, persze egyszerre, szóval nem tudom mi hat(ott).

Majd igyekszem jönni és visszakapcsolódni a fórumba, talán a 4napos hétvége elég lesz rá.

KépKép
tüccs

Verna!
Jaj! Én úgy fosok a kullancsoktól.
Remélem nem gyullad be Lolonak!

Tüccs!
Jó hallani felőled! Várunk vissza mielőbb!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!
Tüccs!
Örülök,hogy jól vagytok,és jelentkeztél!A hányinger egyépként az ikreknél sokkal nagyobb állítólag,de örülök,hogy az is szünőben van!Pihengess és nyugi,minden rendben lessz,dönts bárhogyan is! :wink: :)
Verna!
ez nagyon rosszúl hangzik,én tuti,hogy tiszta ideg lennék ez miadt! :? :roll: :oops: :( Remélem minden renben van! :? :roll:
Katica!
Zsani is a kakinál már akkor szól,ha bent van,hogy menjünk a bilire! :lol: Szerintem ez is nagy szó már,mert érdekli őket!Én is nyárra tervezem a komolyabb pelusnélküli időket!Majd meglátjuk,hogyan sikerűl :roll: :? :lol: Én is Zsanival ugyan így voltam kiírva mint te most!Anett szülinapjára,aztán 1 nappal hamarabb jött a drága! :D :wink: így is együtt ünnepeljük nekik a szülinapjukat. :wink: :D
Nircee!
Örülök,hogy minden rendben nállatok!Nagyon jók a képek!Ismerős a "székre állok és úgy akarok kimenni" szitu! :lol: :wink: Zsani is mindenhova odatolja a széket és pakol ezerrel,minden ajtót zárnom kel,hogy nehogy kimenjen-bemenjen....... :? az asztalra ripsz-ropsz felmegy áááá....... :lol: Na de majd ez is elmúlik. :wink:
Köszi a szorítást Roli nevében is!Már nagyon izgulok,Roli nem! :oops: Ő nyugtat engem,hogy nyugi anya minden rendben lessz tudok mindent! :wink: :lol:
Giga!
Tündéri ez a kép!Olyan meghitt,és ......... :D :wink: Kép Kép :wink:
Henus!
szerintem egyáltalán nem vagy lemaradva semmiről,hiszen megérteti magát és tudja is a szavakat,csak neki úgy még egyszerűbb(kényelmesebb),hogy mutogat!Majd megered a nyelve él akkor meglátod,lesem tudod őt lőni! :wink: :lol: Zsani is sokat mutogatott eleinte,még most is néha ,ha akar valamit mutatni,odajön,hogy figyeljek rá,megfogja a kezemet és húz oda amit megszeretne mutatni,közben pedig mondja,hogy ott mmm! :wink:

Tegnap kicsit szerkeszgettem anyáknapjára a mamának,dédinek,a gyerekek nevében és persze saját magaméban is!Megmutatom!Vettem még tegnap narancssárga kartonpapírt és textíl lepkéket(piciket-öntapadós háttal),szeretnék olyan kinyitható képeslapot csinálni a gyerekekkel nekik!Majd a végeredményt mutatom,ha érdekel valakit! :wink:
Kép
Ezt tőlem a nagyimnak!
Kép
Ezt Zsani keresztanyjának!
Kép
Ezt tőlem anyunak!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Fotópapirra kinyomtattam már őket és úgy fogom beragasztani! :wink:
Sziasztok!Kellemes hosszúhétvégét mindenkinek! :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Húúúú bocsika kicsit széthúztam a fórumot! :oops: :? :(

Kép
Kép
Kép
tiop

Nircee, annyira jó, hogy ilyen jó hírekkel jöttetek haza a dokitól! Ez volt a legszebb szülinapi ajándékod, gondolom :lol: Jól emlékszem, hogy Mátyásföldre jársz dokihoz? Mennyi ott most a 4D-s uh? Majd kicsit később mi is szeretnénk menni. Sárikával 20 hetesen voltunk, akkor mondták, hogy 28-32 hét között az igazi. Bár így megvan az esély, hogy meglátjuk, milyen nemű lesz, de akkor majd senkinek nem áruljuk el a családból :lol: De mindenképpen szeretnék Róla is felvételt, mert Sáráról van, Picúrkáról meg csak egy kép sincs eddig :(
Nagyon jó ez a kép Simonról!!!!

Giga, így érthető, miért buszoztatok. Nagyon édesek a gyerekeid!!!!!!Nagyon jól elkaptad a pillanatot. :wink:

Tiop, szépek lettek az ajándék fotók! Melyik progival csináltad? Mi valószínüleg egyszerűbb megoldást választunk. Veszünk képkereteket, és vagy én nyomtatok képet, vagy elvisszük Sárikát Keresztúrra egy fotós barátunkhoz, hogy csináljon róla képet. 10 hónapos volt, mikor utoljára "profi" kép készült róla.

Tüccs, teljesen érthető a lelkiállapotod. Kívánom, hogy mihamarabb rendeződjenek az érzéseid, és a gondolataid! Pihenj sokat!

Tegnap a férjem csinált pocakos képet, majd felteszem, csak még le kell töltenem.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Na, kicsinyítgettem pár képet:

Kép játszótéren Kép barátkozom Kép készül a reggeli Kép zöldségeshez készülünk Kép csuris Kép huncut Kép félidős pocakosan Kép mosolygós Kép az almafán-feltettek ide...

Kicsit sok lett a kép, de nem tudtam válogatni :oops: :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Ma elkészült a játszótér!!!! 1/2 9-től 5-ig szerelték!!! Itt van 2 kép, ahogy Marci birtokba vette a csúszdát! Mondanom sem kell, hogy a "csúszda" szót kb. 3mp alatt megtanulta, bezzeg a "ne menj oda", "hagyd békén", "nem szabad" szavakat hónapok alatt sem sikerült megtanulnia. :lol:

Kép
Kép

Kép
Kép
nircee

Sziasztok,

nekem a tököm már tele ezzel a héttel, pedig még csak szerda van. Minap megérkezett a gázszámla: 52.000 Ft, már ez sokkolt... azért ennyi, mert a főbérlő december óta elfelejtette diktálni az óraállást és csak saccperkábé küldözgették a számlát, ami egyébként nem volt kevés. Aztán most bejelentettem én, mert szólt a főbérlő, hogy már nincs nete és oldjam már meg, hát ennyi lett a számla. Nyilván több volt a használat, mint amit eddig kifizettünk és most, hogy a valós állás bement, szívunk. Persze kifizetjük, mert tényleg ennyit fogyasztottunk, de akkor is bosszantó.

Voltunk ma ballagáson, az unokatesómnak volt, annyira hihetetlen, emlékszem amikor először a kezemben tartottam és csecsemőként vigyáztam rá. Most meg tessék, 18 éves, befejezte a gimit és még milyen frissek az emlékek számomra. Lelle természetesen jól érezte magát, igaz egyedül volt csepp, de mindenki megszeretgette. Juj és volt cica is, meg kutya.

Katica, kafa képek nagyon aranyosak vagytok!!! Sára akkora nagy, mindíg rácsodálkozok, hogy 1.5 évesen ilyenek.

Nircee, azta, hát ez nagyon kafa játszi!!! Irígy-irígy....

Nekem most a változtatosság kedvéért a nyakamnál csípődött be, igaz nem tudom, hogy esetleg huzatban álltam-e és azért vagy tényleg becsípődött. Zenebölcsiben éreztem, amikor Lellét hintáztattam, hogy jajj, de rossz volt és azóta van.

Úgyhogy most csak ennyi, mert ülni is rossz, mondjuk még nem tudom, milyen feküdni.

Mindenkinek gyönyörű hosszú hétvégét kívánok. Hozzánk pénteken hoznak egy kis mazsolát megőrzésre, de ezt írtam már szerintem meg szombaton esküvőre megyünk, úgyhogy lesz program...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Nircee!
Nagyon jó lett a játszóteretek!Marci élvezi nagyon,látszik!Zsani is ripsz-ropsz metanúlta a csúúzdát kimondani! :lol: Nekünk még nincsen felállítva,tegnap hoztak 10m3-er földet,előbb azt kel elteríteni,és majd tánna következhet a játszótér!Lassan de biztosan haladunk mi is. :wink:
Katica!
Köszi szépen a dicsit!A progik neve(mert kétfajtával csináltam)
WONDERSHARE PHOTO COLLAGE STUDIO/WONDERSHARE SCRAPBOOK STUDIO.Nagyon szép nagylányod van már!Igazán házias,és látszik,hogy csajból van! :wink: Gyönyörű! :wink: :D
A pocid pedig ........írigykedve nézem!Aranyos! :D :wink:

Csajok mutatok pár ajándékot,amit a mama és dédimama fog kapni az uncsiktól!
Ezt anyunak én csináltam,ajándék kisérőnek! :wink:
Kép
Ezt a mama kapja tőlem!
Kép
Anyu kapja a csajoktól!
Kép
Ijen belülről!
Kép
A Rolitól !
Kép
Belülről
Kép
Ezt pedig Anett csinálta teljesen egyedűl!
Kép
Van még amit a dédi kap,de már így is sok képet tettem be!Akit nem érdekel,görgessen! :wink: :)

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Nircee, nagyon klafa a játszótér! :wink: :D A csúszda vége így marad? Vagy tesztek elé valamit? Csakhogy ne huppanjon nagyot Marci. Nálunk az oviban pl be van ásva a vége. :roll: Gondolom ti is terveztek vele valamit, nem okoskodni akarok, csak rögtön feltűnt. Amúgy nagyon tetszik. A vár alatt homokozó van?

Tüccs, teljesen érthető az érzelmi hullám. Viszont jó, hogy a csöppek "ragaszkodnak". :)

Katica, hát ez a Sárika, tiszta Szonja... :lol: Neki is ilyen a haja kb. ÉS pár pillanatig áll meg a haja, aztán mint egy kis szélkakas... :D
Neked viszont nem nagy a pocid, de lagalább annál kevesebbet kell cipelni :P Mondjuk félidőn túl szokott megugrani...

Szantre hol van elveszve??? :shock:
Pilla, te is alig vagy! :shock:

Tiop, jó lett az anyáknapi aji. Ügyes vagy. Nekem ilyen szerkesztgetésekhez nincs türelmem... :(

thenus

Itt van anyós, gyorsan felmenekültem a géphez, mert már most okoskodik, hgy öltözzek fel jobban, meg hogy így fel fogok fázni stb. stb., pedig ömlik rólam a víz, és nem érdekel, nem fogok eszkimónak öltözni senki kedvéért (rajta kabát, zárt cipő, nadrág, a férjemen is pufi mellény, melegítő, én meg nyári ruha (alatta egy rövid ujjú top), kardigán és ennyi. Nem szándékoztam kint lenni pár percnél többet, és nagyon jól esett a meleg napocska, egyáltalán nem fáztam, sőt, ömlött így is rólam a víz, de elegem lett a b.tatásból, és bejöttem. Néha úúúúgy szeretnék 1 napot egyedüllenni!!!!!!!!!!!!!!!!! Amikor senki nem mondja meg, mit csináljak! Úgy érzem magam, mint egy hülye 5 éves....

Na, mindegy. Ez most csak úgy kijött első felindulásból.

Tiop,
szuper ajándékokat csináltál, csodállak, hogy erre van időd!!!! Nekem arra sincs, hogy 1 képet nyomtassak! Nálunk csak szokásos virág lesz Anyák Napján, nem viszem túlzásba.

Henus,
tettünk alá polifoamot ideiglenesen, csak akkor fejezték be az építést, és muszáj volt Marcinak kipróbálnia! :wink: Leásni nem fogjuk, mert akkor felül megfeszülne a műanyag, hanem majd kitalálunk valamit, én gumitéglára gondoltam, veszünk 4 db-ot, aztán lerakjuk. Egyébként Marci épp a huppanást élvezi a legjobban!!! :roll: :lol:

Katica,
Hű, milyen nagylány már Sárika!!!! Tényleg kész kis hölgy, most valahogy nekem úgy tűnik, hogy sokat "felnőttösödött" a múltkorihoz képest. Vagy csak nagyobb a fotó? :oops: A pocidért nagyon irigyellek, én már tényleg tolatok lassan (majd teszek fel képet, de még nem csináltam), kicsit kezdem unni, pedig még hol van a vége!!!

Verna,
mi van a killanccsal????? Remélem, nem lesz semmi baja Lolónak, én is nagyon parázok ettől, szerintem be is fogom adatni az oltást. Persze a Lyme ellen az sem véd. Úgyhogy tudja a fene, mi a jó.

Pilla,
olvasom mindig a blogodat, de azért jó lenne, ha itt is jelentkeznél, mi van Veletek! Végülis Laja meggyógyult, vagy jobban belemerült a náthába?

Tüccs,
bárhogy is döntötök, jól döntötök!!!! Nektek kell ezt a komoly döntést meghozni, senki bele nem szólhat ebbe! Teljesen megértem, hogy milyen érzelmi hullámvasúton vagy most, nem elég maga a terhesség, hanem ilyen fontos kérdések is nehezítik! Fel a fejjel, mi itt vagyunk!!!!!!

Most mennem kell, csak kell néhány percet jópofizni, és anyós 10 perc múlva megy. Annyit kibírok (már bejöttek az udvarról).

Szép napot mindenkinek, mi megpróbálunk bemenni egy kicsit a Városligetbe, majd visszafele beugrunk a Nagymamámékhoz.

Kép
Kép
nircee

Szép hajnalt Mindenkinek!

Ég a búrám, hogy nem jelentkeztem, de mentségemre szolgáljon, hogy ezen a héten mindkét csajom itthon volt, betegen. Illetve Lajura még mindig taknyol, Sára pedig köhög. Én meg hajnal 3/4 4-kor keltem, mert Sára és a húgom, iskolai kirándulás keretében, Lengyelországba utazott. Ma 5 órakor indultak busszal, úgyhogy gyártottam szenyákat meg elvittem Őket autóval a sulihoz.

Nircee, nagyon szuper lett a játszótér. Mivel nem írtad, hogy mennyibe került, így aztán lenne egy kérdésem. Egy ismerősünk hasonlót készítene nekünk és mindennel együtt 80.000 Ft lenne. Megéri annyiért? Majd pontosan megkérdezem, hogy mik is vannak benne.
Simonról a kép nagyon jó, Marci pedig egy kis furmányos srác. Kis okoska, hogy így kitalálta ezt az ajtónyitási technikát.

Tüccs, tudom, hogy nehéz döntés előtt álltok, de mindenféleképp jól fogtok dönteni. Szorítok értetek!

Ichtus, Sárika még mindig egy tündér. Csuda aranyos a kis copfjaival. :) Milyen pici pocid van! :shock:

Henus, köszi a barnamártásos tippet. meg fogom nézni az IKEJÁBAN:

Tiop, szépek az ajándékok. Én is valami hasonlót tervezek anyósnak...

Pimpoka, a gázszámla nálunk is hasonló összeg lett. Mióta itt lakunk csak átalányt fizettünk (14.000 Ft) aztán áprilisban leolvasták és kiküldték a számlát. Köszi! Megértelek...

Verna, mi a helyzet kullancs ügyben? Én most tervezem beadatni a csajoknak a védőoltást. Tudom, hogy picit elkéstünk, de eddig nem volt rá lehetőség.

Giga, elolvadtam a puszis fotótól! Imádom a tesós képeket! :wink:
Eszméletlen mennyire hasonlít egymásra Lili és Bulcsú. :shock:

Azt hiszem visszafekszem még egy picit... Kellemes hosszú hétvégét Mindenkinek!
Vendég

Pilla,
az mindenképpen nagyon jó ár!!!!!!

Gázszámla,
ja, hát mi is átalányt fizetünk, aztán mikor jön a pontos leolvasás, akkor nekünk is ilyen horror összegek jönnek ki. Sajna a rezsi iszonyat magas, nálunk a gáz és a víz az igazi horror, pedig már a locsolást is nagyon visszafogtam, és a mosógép és a mosogatógép is "A" vízfelhasználású. Az egyik ismerősünk 48nm-es lakásban lakik, és több a vízszámlája, ugyanakkora a gázszámlája, mint nekünk a 102nm-es kertes házban!!!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Most csak kérdezni szeretnék. :oops: Sorry!
Szóval aki beadatta a gyerkőcnek az agyhártyagyulladás elleni védőoltást (neis vac-c), hány oltást kapott a gyerkőc? Lilinél úgy volt hogy kapott 2 hónaposan, meg 4 hónaposan, de most a neten olvastam, hogy ez 3 oltásból áll... Akkor ez most hogy is van? Mi lemaradtunk egy injekcióval?
És a kullancs encephalitis elleni védőoltás hogy is van? Az hány szuriból áll?
Köszi a válaszokat! Majd jövök még.

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Köszi a hiányolást! Mostanában elég sok dolgom van, közeleg a vizsgaidőszak, és bár olvasom a fórumot rendszeresen, ahhoz már nem nagyon volt kedvem, hogy nekiüljek írni! Úgyhogy most bepótolom ;)

Én sajnos jól lebetegedtem, még most is köhögök, hülye szárazköhögős rohamok jönnek rám, alig tudom abbahagyni, ezt leszámítva már jól vagyok. Szerencsére a fiúknak csak egy kis orrfolyást "sikerült" átadnom, nekik már kutya bajuk.

Hát képzeljétek, Márknak végre van fogacskája. Fönt a két szemfoga áttörte az ínyét :shock: :roll: Egyszer csak azt vettük észre, hogy ott virít két kis "vámpírfogacska" - nem is tudom pontosan mikor történt, de valamikor a napokban. Elég vicces lesz, ha megnőnek :lol: :lol:
Márk már egész sokat sétálgat, mostmár csak az egyik kezemet fogja, és úgy megy. Viszont, ha nem érez biztonságos kapaszkodót, akkor inkább négykézlábra ereszkedik, és úgy közlekedik. Egyre okosabb már, mutatja a lámpát, autókat, kutyákat, galambokat. Felmászik az ágyra, próbál létrára mászni (az első fokra fel is tud kapaszkodni), tudja, hogy a fogkefére fogkrémat kell nyomni, meglocsolja a virágokat, tologatja az autókat és berreg hozzá.. szóval néha csak lesek, milyen gyorsan tanul.

Elkezdtük bevezetni a tejtermékeket, a joghurtot gond nélkül megeszi. Aztán kipróbáljuk a túrót is. (A kakaóról is azt hallottam allergizál, mikortól lehet bevezetni a veszélyeztetett
babáknál??)

Giga, a Neis Vac-ot, mi 9 és 11 hónaposan kaptuk, és a régi dokinéni azt mondta, egy év múlva kell egy emlékeztető, viszont az új dokinéni szerint nem kell emlékeztető, mert már elég nagy volt, mikor kapta az oltásokat. Szóval valszeg nem lesz 3. szuri. Kérdezz rá a dokitoknál, de szerintem nektek lehet, hogy kell. A másik oltásról semmit nem tudok, csak azt, hogy jó lenne majd beadatni a gyereknek, de idén valszeg nem fogjuk, mert a pneumococcus is folyamatban van még..
A puszis kép nagyon édes!

Tüccs, gratulálok a bébikhez, pihizz sokat! Mi mind veled vagyunk, nyugodtan írj, ha úgy érzed, szeretnéd kiönteni a szíved valakinek.
Dóri megy már egyedül?

Tiop, nagyon klasszak az anyáknapi ajándékok, nagyon kreatív vagy! Biztosan meg fognak hatódni a mamák, keresztanyák! Ügyes vagy!

Pilla, remélem hamar meggyógyultok!

Katica, nagyon szép Sárika, és tényleg egyre nagylányosabb! Olyan gyönyörű a kertetek, mindig megcsodálom a képeken! Neked meg olyan csini kis pocid van! Azért kerekedik szép lassan!

Nircee, gratula a méhszájhoz, gondolom ez most óriási megkönnyebbülés, főleg, hogy nem voltak egyszerűek az elmúlt napok számodra!
Már nagyon kíváncsi vagyok a te pocis képedre is!

Verna, nézetm a blogodat.. Loló is iszonyatosan megnőtt. Kis hosszú, vékonyka csajszi lett.. kezd ő is kislányos (és nem babás) alakot ölteni. Márkon is mindig elámulok, hogy már nem is babás, hanem kisfiús.

Pimpó, sajnálom, hogy mindig küzdesz ezzel a becsípődéssel. Nagyon rossz lehet, remélem, hamar jobban leszel. Lelléről is olyan rég tettél fel képeket..

Én is teszek majd fel képeket, csak most a párom szülinél vagyunk.. Este még jövök.
Szép napot!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Szantre,
kakaó helyett próbáld meg a Bio-Karobport. Gyógynövény üzletekben kapható. Ezt szokták javasolni, ha a kakaózás "veszélyes". Simán a tápszerhez kell kutyulni. Bogi a Beba2+ vaníliás tápival kapta, imádta. Maga a por barnás színű, édeskés cucc, szentjánoskenyérfa-mag őrlemény.

Nircee,
nem szép dolog, de baromira irigylem a nagyfiú játszóterét!

Giga,
mi is csak 2 neis-vacot kaptunk.

Pilla, Pimpoka,
horrorszámlákról tudnák mesélni... most emelték fel 10ezerrel a közösköltségünket havi 41ezerre, plusz januártól visszamenőleg a különbözetet is be kell ebben a hónapban fizetnünk, vagyis +40-et. És persze a csatornát, a vízmelegítést, stb is felemelték, mondtam is a páromnak, hogy meneküljünk a lakótelepről...

Voltunk ma a barátainkkal a maciparkban Veresegyházán. Bogi és Zsombi a két gengszter rápislogott a macikra kábé 3 percet, és a napot a játszótéren meg az ugrálóvárban töltötték. Bogi kipróbálta a lovacskázást is, nagyon tetszett neki Robika, a kispaci, alig lehetett leszedni a hátáról...

Kép

De legalább a jó levegőn töltöttük a napot és mi is cseveghettünk egy jót a barátosnémmal, mindketten 2 törpével vagyunk itthon, nagyon kell a kimozdulás.

Jók legyetek! Szép hétvégét mindenkinek!
andibab

Sziasztok! Megint csak röviden jelentkezem, nagyon sok programunk van...
Szóval a kullancsot kiszedték, aztán ránézett még a dokinéni másnap, meg még jövő héten még egyszer - igazából a bentmaradt fél láb miatt aggódik, de úgy néz ki, nem lesz gond. Más probléma sem jelentkezett szerencsére.
Ja, a másnapi viziten közölte, hogy ilyenkor kérdés, hogy bevizsgálják-e a kullancsot... hát, mondom, jókor szól, mert fel sem merült, amikor kiszedte, kidobták... kint, a váróban egy anyukával beszélgettem, ő mondta, hogy be szokták vizsgáltatni...
Na mindegy, megmondom őszintén, megfogadtam, hogy ha legközelebb lesz bármi, inkább beviszem a kórházba kiszedetni... (A lényeg, hogy nagyon gyorsan kiszedjék, mert akkor kicsi bármilyen fertőzés esélye.)

Játszótér: egyik barátunk csinált a gyerekeinek, és mi is kedvet kaptunk, fel is ajánlotta a segítségét. Apukám úgyis nyugdíjas már, ő szerintem meg tudja csinálni, főleg, ha a barátunk is segít. Mindenesetre minden apró részletét lefotóztuk a játszótérnek, hogy apu lássa az illesztéseket, meg mindent. Nekem az tetszik benne, hogy a vár aljában van egy kis házikó, amit nagyon imádnak a gyerekek. Ja, amúgy neki az anyagköltség (csak a faanyag) 40.000 Ft volt, jópár évvel ezelőtt, úgyhogy szerintem a 80.000 jó ár, bár tényleg kérdés, hogy mi van benne. Én szeretnék kis ablakos házikót, a tetején korlátos toronnyal, csúszdát, mászókát. Homokozót szerintem veszünk külön, mert nálunk rengeteg a macska, mindenképpen le kell takarni.

Holnap vidékre megyünk, nem tudom, mikor járok erre legközelebb....
Vendég

Teszek azért fel képet a barátunk által készített várról, valami hasonló lenne a mienk is.

Kép

Kép

Kép
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?