Új privát üzeneted érkezett!

Kory
jahhh éppen előbb irtad van foga :oops: :roll:
Hol jár az eszem :roll:
Vendég

na nekem gooooooooo bikini és irány a napsütés barnulni kéne... :lol:
Vendég

Sziasztok!!!

Kory!!

Valóban ez a normális az ovi első évében - sajnos. Én is nagyon büszke voltam, hogy milyen egészséges a lányom, aztán már decemberben arcüreggyulladása lett (hülye anya nem pórszívózta az orrát!!) Na, innentől,ha nem híg takonyfolyt az orrából, akkor pár napra otthon tartottam, hogy rendszeresen tudjam fújatni és szíppantani (tudod nálunk még az arcüregátmosás is bejött a képbe)
Szegény Sára meg párhuzamosan volt beteg a Mariettával!!!! Erre is számíts!!!
A legfontosabb, hogy mindig alaposan ki kell üríteni az orrát!!
Nekünk ez már a második év és látványosan kevesebet taknyos és kevesebbet van itthon.
Az is baj szerintem, hogy ált. az oviban nagyon fűtenek, ezért a gyerekek polóban sortban vannak bent, de az ovónénik meg (nem elitélhető módon :lol: )szellőztetnek. Sokszor ott játszik a gyerek a nyitott ablak alatt - ennyi egy megfázás. És mindig van kitől elkapni - valaki mindig taknyos!!!
Echinachea, C vitamin, orr pucolás: ennél többet nem tehetsz.
És vígasztaljon, hogy Olivér már kevesebbet lesz beteg az első évben, megedződik addigra :lol: :lol:

Olyan hihetetlen számomra, hogy ennyire nem eszik semmit Olivér.
De ne parázd túl, nem tömheted meg. Próbálta már más etetni???
Anyu mesélte, hogy én is szar evő voltam, de egyszer áthozott valami kaját a szomszéd, na, az nnnnagyon finom volt. Ezek után anyu csak abba az edénybe tarotta a saját készítésű kaját, én meg ettem mint a kisangyal, mert azt hittem a szomszéd főzte :lol: :lol:
Bolondok a gyerekek!!! :lol: :lol:

Bárány!!

Bár nekem nem lesznek picik a gyerekeim, de a többi stimmel nálam is!! :lol: :lol: :lol: Tavaly nem is voltunk nyaralni, maradt a kert!! :cry: :cry:

Ja, Kory!!!!!!!!! Az jutott még az eszembe, hogy amikor taknyosak a lányok, akkor én mindig adok nekik hurutoldót, hogy a takony is könnyebben feloldódjon és kiürüljön. És én abszolút az átmosást használom és semmi orrcsepp (főleg mióta a Sára karácsonykor produkálta tőle az orrvérzést :roll: )

Írtam!!! Elég ennyi???? :lol: :lol: :lol:
Mondjuk igazad van, én is szeretem olvasni amit írtok!!!! :lol: :lol:
Képzeljétek: holnap is dolgozom!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

Sziasztok!

Én viszont nem dolgozom holnap :lol: :lol:
Ismét fárasztó, zsúfolt hetem volt, gyerekek minden éjjel programot csináltak. :cry:
Bárány, hajrá! Én Nobival ekkor kezdtem görcsölgetni és kinyílni, de nem záródtam vissza.
Olivérnek gratula a fogakhoz! Kingának az ovihoz!
A takonykór hamarosan elmúlik, itt a jóidő. És ilyenkor tudnak megfázni, mert kimelegszenek, levetkőznek, és észre sem veszik, ha fáznak.
Majáról és Tündi fiairól rég láttunk képeket.

Mi biztosan megyünk 4-5 napra nyaralni -van üdülési csekkünk, de még pluszban egy 100-as biztos elfolyik még. Utána egész évben ebből táplálkozunk/tunk.
A skarlát nálunk 3 gyerknél megállt az oviban, mi sem kaptunk megelőzésre penicilint szerencsére.

De..... van újabb "jóhírünk" Martint szemészeti vizsgálatra küldték, mert az óvodai szűrésen rendellenességet tapasztaltak. Ő is mondta, hogy a nagyon kicist már nem látta. Valszeg szemüveg lesz előbb-utóbb, majd 3 hét múlva dokinéninél kiderül. Szerencsére én állandóan, férjem olvasáshoz szemüveget hordunk, és az összes nagyszülő is, úgyhogy nem ő lesz a kivétel a családban, hanem belestimmel a csapatba.
Még valami, ma beüzemeltük az akváriumot, halakkal. Ebben a 3 órában még nem pusztultak ki. Remélem jó lesz, jól mutat, de elég drága volt ez a rohadt világítás. Még jó, hogy fűtésre nem tudtak rádumálni, majd lefotózom.
Most megyek, vacsit kérnek.
Alig van időm valamikor kaját bevásárolni, mi lenne, ha nem a szüleimnél dolgoznék?! Napi 7 órát masszívan kidolgozom, aztán rohanok összeszedni a családot. Legalább reggel 3/4 8-kor elég elindulnunk. Ez még nem rossz, ha Martin sulis lesz, akkor majd korábban indulunk, úgy 1/4 8 felé.
Na megyek mert éhesek.

Éva

KépKépKép
agmano

Hú, lányok!

Utánaolvastam a szemüveges gyerekeknek, hát eléggé lehangolódtam.
Azt írják, hogy az alsó sort nem látta a gyerek a táblán, és kapásból 1,5-es szemüveg kellett. Szemtakargatás évekig stb...
Egy szemüveg 40 E Ft és sűrűn kapcolódik a lencse, amit cserélni kell, persze ez a drágább.
Hogy nekem 30 ezer egy szemüveg az oké, de a 15 év alatt kb a 4-5. darabot fogyasztom.
Remélem van rá támogatás.
Na majd kedden kifaggatom a szemüveges ovistárs anyukát.

Üdv!

Éva

KépKépKép
agmano

Jó reggelt!
Agmano Szindinek is kéne szemüveg de mivel azt mondta úgy sem fogja fölvenni így ki sem váltottuk!!
Azt mondta max addig a sarokig lenne rajta amíg látom....
De nem romlik a szeme...ellentétben azokkal akik már képesek egy 0,45-ös szemüveget is kiváltani és 20 éves korukra 8-as lesz belőle...a minuszos szem már csak ilyen...
Vendég

Éva!
És,hogy nézték a szemét?
Nem géppel?
Mit olvasott,vagy képeket?(írtad,h.az alsó sort nem látta)
Ez a szemüveg dolog tényleg nem egyszerű.
Sokan tényleg azt mondják a gyereknek automatikusan hozzáromlik a szeme az adott dioptriához,és így nem is erőlködik a szem.
Sokan meg azt mondják,az a jó ha időben van szemüveg.
Természetesen az más ha a gyerek anélkül nem tud az iskolában olvasni.
Én tegnap óta teljesen magam alatt vagyok.
Kinga mostanában olyan szépen(magához képest)evett,várta,hogy mi lesz az ebéd stb.
Meg voltam nyugodva,+még oviba is adtak neki ezt-azt kiegészítésként,nem is mértem.
Erre jön anyu azt mondja,hogy ő minden eddiginél soványabbnak látja.
Na,több se kellett,estére megmértem.
Hát igaza volt,még az a kis súlya kevesebb 20dkg.-mal.
Tudom ez semmi,de nekünk rengeteg.
Egyszerűen tehetetlen vagyok,topogunk egyhelyben,kapja a méreg drága vitaminokat,most még jól is evett,azt eredmény meg SOHA sincs!
Már ilyenkor azt gondolom,h.tényleg valami baja lehet,nem képes hízni.
De mi?
Tényleg itt a neten sem találok egy sorstárs anyukát sem.
Van aki mondja,h.az ővé sem eszik,igenám csak az 15kg!
Elment az életkedvem! :cry:

Kép

Kép
kory

Kory most viccelsz?????
Ezt nem mondhattad komolyan ezt a 20 dekát!!!!
Egy két kilós koraszülöttnél szoktak enn yit számontartani
Ne haragudj meg,hogy ezt mondom,de ez már tényleg orvosi eset..a részedről!!
De nincs harag ugye?? :oops:
Vendég

Kory!!

Bocsi de egyet kell értenem Báránnyal!! :lol: :lol: :lol: Bár, mit tudjuk ő is egy paragép :lol: :lol: :lol: és látod ezt túlzásnak tarja!! MERT AZ IS!!!!
Valószínűleg azért látszik soványabbnak, mert nyult!!!! Magasságát mérted??????? Ez a nyulási időszak a tankönyv szerint is!!! És a mérés pontatlansága lehet 20 dkg -máshova áll a mérlegen!!! Máshova raktad a mérleget. Nem mindegy, hogy kakilt, evett és ezek!!!Pucéran mérted????Mindig?? Egy jókedvű, okos, mozgékony gyereknek semmi baja nem lehet!!!! Próbáld meg elhinni és elfogadni, hogy ő ilyen és nincs semmi baja!!!!!!! Arra koncentrálj, hogy eszik, szívesen eszik!!! Hiszen ez nálatok nagy szó!!!! Tessék neki örülni és nem foglalkozni hülye számokkal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Évi!!

Abba azt hiszem bele kell törödnöd, hogy előbb-utóbb a fiuknak is lesz szemüvege - ez öröklődik, és a sok tévézés és számítógépezés, mesterséges fény is csak ront a dolgon (úgy általában gondolom).
De azt, hogy ha az alsó sort nem látta nem hiszem hogy komolyan kell venni!!! (én legalábbis nem veszem!!) És az ovis szűrés nem is tökéletes - csak szűrés!!!! Mindenképp szemészetre kell vinni -ott korrekt körülmények között, akár géppel is meg tudják nézni a szemét. Az általad említett esetnél nem hiszem, hogy az alsó sor nem olvasása miatt kapott szemtakarást a gyerek, inkább csak ekkor derült ki a kancsalsága!! Vagy ilyesmi.
Mutasd meg szemésznek, és utána még mindig ráérsz eldönteni, hogy adod-e a feles szemüveget vagy sem (én nem biztos, hogy adnám). Attól is függ, hogy fáj-e a feje, a mindennapokban észrevehető-e hogy nem lát jól, hunyorog-e, stb. És félévente kontroll. Egyébként az lenne a szabály, hogy 2 és 4 évesen szemésznek látnia kellne minden gyereket, főleg, ha valamelyik szülő szemüveges. Az enyémek még nem voltak szemészeten soha!! :oops: :oops:

Akvárium - huuuu, nagy vállakozás!!! Nem kis munkát vettél a nyakadba :lol: :lol: , de biztos nagyon szép!!

Csokinyuff!!
Barnulgatsz????? :lol: :lol: :lol:

Többiek??? Élvezitek a szép időt. Az elmult két napban (másfél :lol: ) a kertet szépítgettük - kidöglöttünk nagyon :roll: :roll:

ágyöngyi

jaja barnulgattam miután kifeküdtem napozni maja rögtön felkelt ennyit erről:D
és képek :D Kép Kép Kép Kép Kép a smink csak a barátnőm ökörködésének eredménye....
Vendég

Nyuff:ti már csak sport babakocsit használtok...mert én is megvettem már a babakocsit de arra gondoltam ha szép aállapotban maradna eladnám jövő nyáron és vennék sport kocsit!!
Még eggyik gyerekemnek sem volt azért kérdem
Vendég

Gyönygi látod van amiben eggyet értünk.. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Bárány!! Én is akartam írni :lol: :lol: :lol: Csak bizonytalan voltam, hátha rossznéven veszed a piszkálódást :lol: :lol: :lol: :lol:
De megint bizonyítottad, hogy milyen jó fej vagy!! :lol: :lol: :lol:

ágyöngyi

Bárány nekünk mindkettő van.
De maja ezt jobban szereti meg ugye dönthető meg lábzsák is van hozzá szoval nem sok különbség van a kettőbe ugy összeségében.
Csak a simát számomra könnyebb irányitani. Ez igaz már unokaöcsit is kiszolgálta lehet azért nem tul jo már a bolygo kerék :roll: :roll: :roll:
Vendég

Gyöngyi remélem Koryt nem sértettük meg!!
De Kinga számomra olyan kis tökéletes forma kiscsaj,nem gurul az tény!!

Nyuff köszi a válasz :lol:
Vendég

Nem sértetetek meg!
A tanács,meg néha a fejmosás is jól jön az embernek!
Csak tényleg így van mindenkinek a maga "parája"baja a legnagyobb.
Báránynak anno a koraszülés,méhszáj,pedig mi is mondtuk neki,most meg hála égnek itt vannak a jó eredményei,de akkor amikor ebben benne volt akkor hiába mondtuk neki.
Ugye ez így van?
Én is így vagyok vele.
Bizony nekem ez kiborító,életkedv elvevő,mert mi 1kg.-ért egy évet
KÜZDÜNK!,és nem mindegy ,hogy visszább vagyunk 20dkg-mal,nem előrébb.
És most olyan sincs aminek a számlájára tudnám írni a fogyást.(mondjuk ennek örülök)
És bizony csalódás,amikor kiegyensúlyozott evés volt ,látszatja meg a minuszban mutatkozik!
Na,ne mondjátok,hogy ti nem lennétek szomorúak?
És ugyanúgy mértem,meztelen csecsemő mérlegen.
20kg-ig mér,lehet még 20 éves korában is jó lesz :cry:
Bárcsak találnék valami csodaszert ami ugye nincs,amitől gyarapodna,és én is vagyis az egész család m.nyugodna.
Mert a férjem már ugyanúgy működik,mint én.

Csokinyuff!
Maja nagyon édi!
A férjem is nagy gyorsasági motoros volt régen.

Kép

Kép
kory

Kory a 20 deka egy pohár üdítő...Szilveszter 1 kiló külömségekkel mozog hol több hol kevesebb..éppen mennyit evett kakilt-e ilyesmi..
Az oviban lehet,hogy egy kicsit többet is mozog Kinga mint eddig!!!

És igazad van a paráim nekem is megvannak..sajnos a mai napig a terheséggel és a gyerekeimmel eggyaránt ebben viszont igazad van :oops:
És a férjemet én is meghülyitettem...annyira félek tőle hogy egyszer csak nem fog mozogni a baba a hasamban,hogy néha szegény férjemet éjszaka is fölkeltem hogy egyxütt várjuk meg hogy megmozduljon :oops:
Vendég

Kory, mondtuk már, hogy vedd ki a mérlegből az elemet!
Érdemes!
Maja és mamija nagyon szépek!
Szem: képeket olvasnak le az oviban, "merre áll a villa szára" állítólag képesek a szemüket rugalmasan a feladathoz igazítani, ezzel átverik az orvost, ezért mindenképpen akinél a gyanú felmerül, kell az orvos általi szemvizsgálat. Ez pupillatágítással történik - cseppentéssel és kb 2 nap múlva tisztul ki teljesen a látásuk. Akinél már bebandzsítást veszik észre, ott már az agy kikapcsolja a rossz szemet, ezért kell a jó szemet kitakarni, hogy erőltesse a rosszat. Hál' Isten még itt nem tartunk. Martin csoporttárásnál ez volt, kapásból 4-es erősséget kapott. Aki szintén csak a tábla alsó sorát nem látta -netes forrás-, az is mindjárt 1,5-et kapott. Ezért nem venni észre. Martin kikpajtásánál 1 év alatt 2 tizedet javult a látása, de kb. 3 havonta cserélik a lencsét 20e Ft-ért, mert összekarcolódik - kislány.
Én 16 évesen kaptam szemüveget, és csak a suliban vettem fel tanórákon, így 1 év alatt felet romlott. Azóta állandóan hordom és 13 év alatt szintén felet romlott.
Ha a doki kéri, akkor ráadjuk Martinra, nem hiányzik, hogy kikapcsolja az agya a szemét, aztán takargassam hónapokig, hogy helyrejöjjön.
Szóval most csak találgatunk, 13-án lesz a vizsgálat, és mindne kiderül.
Mennem kell!

Éva

KépKépKép
agmano

Bárány, ha nem mozog, azt hallottam, eegy erőltetett köhögés az anyánál megteszi hatásást.
Vagy szaglássz borsot és hápcizz egyet!

Éva
agmano

Agmano ha nekem nem mozog éppen akkor a házat is fel lehet robbantani kökögni,mindeggy neki...csak amikor ő akarja,és ez néha elég ahoz ,hogy bőgő rohamot kapjak...és a legrosszabbra gondoljak..annyira szar ilyen gondolatokkal élni...miért nem vátozok meg???? :twisted: :twisted:

Szem :felnőtt korban nem szokott rohamosan romlani...inkább kisgyerekkortól kamaszkorig...a minuszos
Vendég

Sziasztok.

jövök már én is :D :oops: ,de először visszaolvasok :)

Előtte gyors kérdés
Tündi!!!!!

Gondolkodunk a nyaraláson.
tudsz ajánlani vmilyen Balcsis helységet,amelyhez közel van fedett fürdő,esetleg élményfürdő is?, (már ha rossz idő lenne)

Köszike.

jövök..csak olvasok..

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Gyors válasz Cleo!

Ami közel van a déli parthoz és jó(szerintem),az itt van siófokon :
http://www.siofok.hu/galerius_hu.php
Nyáron itt nagy a nyüzsgés. :) Attól is függ,hogy csendet vagy pörgést szeretnél.
No:
De mikor márián laktunk,akkor elszoktunk menni kehidára is meg zalakaros. Ezek viszont jóval messzebb vannak a balcsitól.És csendesebb....

Tőletek függ,hogy időben és pénzben mennyit szántok rá. :)

Nézd meg az oldalt,hátha megtetszik. :)

Raktam fel aziwiiwiiwre új képeket... :lol: Ismieim között ott vannak a gyerekek Beni és Domi is.. :)
varga tünde

Hali.

Tündi.jelöltelek az iwiw-en

Köszi az infót.meg is néztem az oldalt.elég jónak tűnik,bár a nyüzsitől egy kicsit tartok :wink:
Kehida és Zalakaros is tetszene,de azok már tényleg nagyon messze vannak :(

Kory.hogy telnek az ovis napok? Abban én is egyetértek a csajokkal,hogy lehet,hogy Kinga nem valami nagy súlyú,de 20dkg-val tényleg nem kell foglalkozni.Mostanában Sziszim sem hízott,de rengeteget nyúlt :)

Olinak gratula a 2fogacskához.és másfajta tápszert nem próbáltatok még?
Az ízeket nem szereti v. kanálbaja van?
Nekem Zsolti mikor jött a foga volt úgy,hogy egyáltalán nem akarta,hogy a kanál a szája közelébe érjen...hát etettük kézzel :lol:
Szerintem próbálgasd neki az ízeket..valamire bizti rákap.Bár még tényleg nincs elkésve a kóstolással :)

Bárány.gratula a 33.héthez!!!!! ez már nagyon szupi. és azóta nem írtam,de nagyonon örülök,hogy a méhszájad is ilyen szép.
Megígértem,hogy tudósítok:A szolnoki topikomban is hazamehettek a kórházból a pici-babával.és rendben vannak,nől szépen a fiúcska :)

Évi.Akváriumról nem dobsz képet?
Milyen halakat vettetek?bírják? Nekünk is van akvárium amúgy :)
Hát a szemüveg témához nem nagyon tudok hozzászólni....de az biztos,hogy szemész tudja csak igazából megállapítani... az ovis szűrés tényleg csak iránymutató.
ja,Ti hová készültök nyaralni?,,

Nyuff.
nagyon jók a képek.kis csaj nagy mocin
:lol:
Nektek is gratula a fogacskához!!! Látom Maja előtt is előke van...folyik a nyála nagyon? Huuu Zsoltin még ki nem jött majd minden foga...mindíg kellett volna előke...ömlött a nyála....már azt hittem,hogy ovisan is előkés lesz :oops: :lol: :lol:

Gyöngyi.veletek mi újság? nyárra lesz valami programotok? Suliban mi újság,

ANdi és

KépKép
KépKép
cleo27

Jó reggelt!

Csajok nem baj a jelölésért!!! :) :)

Gratula a fogakért Kory.. :) Nem akar enni Olivér? Nem jó.. De idővel biztos alakulni fog ez is. Talán érzékeny a kis ínye és nincs kedve enni.. Türelem mind a két gyermekedhez. :)

Andi talán a gyerkőcöknek pont a nyüzsi fog tetszeni.. :lol:

Nálunk: Beni megtanult két kerékkel cangázni.. A szomszéd kisfiúval szokott kint az utcán,persze szülői felügyelettel. Nem sok autó van de azért kint vagyunk velük.A másik kisfiú 7 éves de. iskolában van így alig tudja kivárni,hogy du. legyen és mehesen ki.Ugyhogy de. kiakaszt,du. regenerálódok. :D
Domi meg már vonszolja magát a földön így se ülcsi,se járóka,mégiscsak jobb a tesó játékai után mászogatni és kóstolgatni.. Mi megáltuk a 8 fognál. A súlyát le sem írom :oops: , és mivel sokat eszik éjjel már nem kell a kajcsi így alszik egész éjszaka kopp-kopp... ÉSS tegnap átkerült a mi szobánkból Beni ágya a gyerekszobába. Együtt alszik Domival,tökre élvezi. Ugyhogy én is már apával alszok,eddig Domival voltam tök furi nem hallani a szuszogásást :oops: ..
Röviden ennnyit rólunk..

Szép napot!! :) :)
varga tünde

Sziasztok!

Foggal nem vagytok elmaradva, nálunk Martin 8 hósan hozta az elsőt (Norbi 3 hósan).
Nálunk is megy a kétkereküzés, Martin még csak 3-szor próbálta, de már egész jól megy. Norbi jövő hónapban kap bicajt, asszem rá sem tesszük a segédkereket, ha nem muszály, mert olyan könnyen ment Martinnak, akkor meg mit küzdjünk a pótkerekekkel.
Nyálzás nálunk nem nagyon volt, de egy barátunk kisfiából 3 évig dőlt a nyál. A vége már megszokás volt, mert mindig nyitva volt/van a szája. Ez olyan mint az ujjszopás, majd elmarad. Norbi még mindig ezerrel szopja (bepisilés úgy tűnik elmaradt kopp-kopp) és a kevésbé kedves óvónénink beteg, idén már nem lesz, úgyhogy csak túléljük ezt a pár hónapot.

Nyaralás: mi alapból keressük a nyüzsgő helyeket, Andi olyan szállodát keressetek, ahol helyben van melegvizes medence, rossz időben szuper elfoglaltság, és jó időben is jólesik a Balaton után este kicsit megmelegedni esetleg a szaunában. Mi tavaly nagyon élveztük, a fiúk sem lettek betegek, pedig állandóan a Balcsiban voltak -homokos öbölben saraztak és rohangásztak, tök jó volt. Hotel Panoráma Siófok, apartmanban nagyon jó gyerekkel. Mikor előre lefoglaltuk telefonon, férjem alkudott az árból, de még így is nagyon sokba került. Ősszel hiányzott is ez a pénz, de nem bántuk meg. És még Martin is kajált, mint a gép. Délben pedig egy lángossal kihúztuk. Már várom az idei nyaralást is, de mi mindig előző héten foglalunk valamit. Most a 40 fok utáni lehülésben voltunk.
ajjaj esik.még jövök

KépKépKép
agmano

Sziasztok!
Fog Szilveszter 6 Szindi 13 hónapos volt amikor kibújt az első foga!
Pont fogcsíra vizsgálatra akarták küldeni amikor kijött az első fogacska!De 1 hónap alatt kiömlött az összes...
Ari volt az első szülinapján tök üres szájjal :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nyálzás eggyikre sem volt jellemző,se a visszaböfizés(igaz nem volt mit) :lol:
34.hét!!ugye mennyire rohan az idő..2,5kiló a bébi :lol:
Vendég

Már nem egészen 2 hónap? :shock:
Akkor nem látunk egy darabig? :cry:
Visszaolvasva, majd lefotózom az akváriumot.

Kory, ne gyötörd magad a kilókon, semmi értelme!!!!!!!!!! Megteszed a tőled telhető legtöbbet, tiszat a lelkiismereterd, majd eléri azt a 20 kilót iskolás korában! Ilyen alkat. Én szeptemberben 7 évesen mentem iskolába 17 kilósan. Most is épphogy 50 vagyok. És, a férjem büszke az alakomra. És én is. Csak 18 évig volt ciki, hogy girnyó vagyok, de addig tornásztam, ott pedig előny volt. Utána már irígykedve bámultak az elhízott lógó hasú lányok.
Egy barát házaspárnak is ilyen könnyűek és kicsik a gyerekeik, de az apuka is 50 kiló a 175 cm-vel. Kivizsgálták őket, de mnincs semmi baj, csak ilyen az adottságuk. De ezt már többször leírtam. Nekem pedig azt rossz látni, hogy Norbi milyen duci és erős alkat. Martin tavalyi cuccait hordja, már ami nem szűk neki (pedig 2 év van köztük). Most vettem alsógatyát, mert a 98-104-es szűk volt, így egy méretet hordanak 110-116-t. Kiakasztó, mert csak 98 cm magas, dehát az apjának is ilyen vastagok a tagjai. Ez van. Azt belátom, hogy etetni könnyebb, de ez nem minden.
És, hogy nem találsz olyat, akinek kevés kiló és szintén nem jól eszik a gyereke.... ezt nehéz elhinni. Mostanában sok olyannal beszéltem akinek felnőtt gyereke van és ugyanúgy nem evett kiskorában, mint a milyeink. Úgyhogy nekem az furcsa, ha olyat találok, akinek evett a gyereke.
Ne parázz már, fogj egy Danielle steel könyvet és foglald le magad! Képzeljétek munka után este előveszem a D.S. könyvet és 1 oldal után leteszem, olyan álmos leszek. Ilyen még nem volt. Vagy nagyon rossz a könyv?
Na megyek, tiszta lükék a fiúk és állandóan birkóznak játékból, és lökdösik egymást. Nagyon durvák.

Üdv!

Éva

KépKépKép
agmano

Bocs, mieink - nem olvastam át
agmano

Agmano egy hónap :wink:
juni elején csaszi :wink:
Vendég

És nagyon remélem,hogy simán fognak menni a dolgok és 4 nap alatt kijövünk a koriból..akkor azonnal bejelentkezek :lol: :lol:
Vendég

Hali.

Bárány.Te leszel a minta itt-mint 3gyerkőcös anyuka!!!!!!!! :) :)

Hozzáteszem...én is inkább örülök,hogy vékonyak közé tartoznak a gyerekeim.mikor látok egy-két kisgyereket-akik igazán kövérek...hát sajnálom őket :( .Persze még babaként nagyon édik tudnak lenni a kis husi-musik :lol: :lol:

Tündi,CSajok
.férjem nem akart a Balcsira menni,de kezd mostmár hajlani rá :)
A nyugati csücsök felé ha néznénk valami jó kis helyet...végülis nem is lenne messze Kehida...ami tényleg szupi. :roll: :roll:

Fogacskák: Zsolti 5,5hónapos,Sziszi 6hós volt az elsőnél :)

Na..kinn voltunk ma a majálison...ugye kirakodóvásár,sergők,műsorok...bóvlik...kaja.. :wink:
10-16-ig kinn voltunk...hát hullák vagyunk...Apa is durmol most :P
A gyerkőcök ettek,sergőztek,várásoltattak...lovagoltak.. :lol: :lol:

Kory és a többiek:.Ti voltatok valahol?

Bárány.hu..az elszalad az a hónap már :) Minden megvan a kis csibésznek?

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Szia Cleo !!!
Majdnem mindenünk megvan..csak a kiságy nincs de azt most megyünk megnézni!!
kocsit anyámtól kaptuk múlt héten...kiságyra meg 50ezret anyóstól ezen a héten Kép
Kép
Kép
Vendég

ez lesz a hazahozós ruci...bár nem tom juni elején milyen idő lesz
Vendég

Hali.

Bárány.nagyon tutik a cuccok.vagány nagyon mindegyik :)

Hát,bizti jók lesznek a rucik.ha nagyon hűvös lenne,akkor majd jön a vastag pléd :)

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!
Köszi csajok a biztatást,h.ne foglalkozzak a súllyal,de valahogy ezzel
nem lehet nem foglalkozni.Egyszerűen levetkőzünk fürdéshez és csak szörnyűlködni tudok.Szúrnak a csontjai. :cry:
Na,jó ejtsük a témát!
Ma mi is voltunk a majálison,az állatkert mögött volt megrendezve.
Sergők,ugrálók,kirakodók,kajás sátrak,lufi hadak.és igen bóvlik,lovaglás.
Kinga sergőzött,apjával dodzsemezett,horgászott-persze én titokba felfordítottam pár halat,mert nem fizetek az alsó 2sorban lévő kidobandó szarért.
Így egy plüss pluto kutya lett.Persze kellett még lufi,kettő is,na meg apának kókuszos(nem Kingának).
Holnap anyósoméknál lesz nyársalás sütögetés.
És holnap nyit nálunk az Aldi.Na,oda nem merek az első nap betérni,majd megyek a mellette lévő Tescoba.
Bárány!
Nagyon édik a cuccok,a hordozó tetszik legjobban.
Babakocsi nekem is ilyen jellegű volt Korival,tudjátok ő egyben a Kinga,csak zöld-krém összeállításban.Mikrus volt a márkája.
Én megmondom őszintén nem szerettem.Most németből van kocsink Hauck.Barna-krém.
Már úgy várom Dávidka érkezését.
Hogy fellendüljenek a babás témák!
Császi,hogy lesz?Érzéstelenítve vagy altatás?
Nekem a szüléshez képest a császár felüdülés volt.
Éva!
Nagyon jó a gyerekeknek a Ratz Fratz nevű bicigli(nézd meg a neten)ezt egyensúly biciglinek is nevezik.Nagyon gyorsan tudnak vele menni,és ezután a rendes 2kerekű már csak egy lépés.
Nyaralás:Mi eddig mindig a férjemmel külföldre gyűjtöttünk,és oda is mentünk.Hozzáteszem nem mindig drágább,mint itthon.De gyerekkel már nem.Nekünk nagyon bejött Hajduszoboszló sétáló tere,esti kis élet a sétáló utcán,zenés beülős helyekkel ahol élő zene van,csomó árus,minden este működő vidámpark,bikán lovaglás,és stb és stb....
Csak ugye itt csak strand,és élményfürdő van,nincs élővíz.
Volt már valaki Gyulán?
Na,megyek altatni.
Pusz:Kory

Kép

Kép
kory

Kory ez is mikrus,de én szeretném 1 éves kora körül valami kisebb kocsira cserélni....olyan komolyabb esrnyő babakocsira.
Császár:érzéstelenítéssel lesz spinális

Én csak egyszer szültem,tudjátok a legelsőt de mivel ott komoly problémák voltak és 3 napi iszomyatos vajúdás után jött,mert ugye amíg lehetett infúlzióval küzdöttek ,hogy ne jöjjön,és mivel koraszülöttnek előre vágják a gátat...és a végeredmény ráadásul tragédia lett...BORZALMAS élmény volt

A császár egy leányálom volt mind két gyerekemmel...drukkolok,hogy most is minden jó legyen
Nem is éreztem amikor gerincbe szúrtak,és utánna sem éreztem semmit!!!
Még a pontos időpontot nem fixáltuk le az orvossal csak annyit,hogy 38.hét.
Meg azt hogy én szülés elött a gyerek meg utánna 4 napig fogunk antibiotikunot kapni inekcióban...
Vendég

Hali.

Bárány.nekem úgy tűnik,hogy a dokid nagyon vigyáz rátok.:) így van?
Ha ilyen jó "emlékeid" vannak a császárról +pozitívan állsz hozzá akkor tuti megint jó lesz minden (élmény):)

Kory.Elhiszem,hogy nagyon aggódsz +látni is rossz,hogy sovány.Az az egy biztasson,hogy egészséges,szép,jó kedélyű kislány :)
Amúgy Zsoltim 21kg,Sziszi 15 és hidd el fürdésnél még így is mindkettőnek kilátszik az összes bordája. :wink:
Milyen magas is Kinga?

Figyu...mit szeret enni? tudom marha egészséges,de chips,mekis kaja nem jön be neki?!...mert az tuti hízlal :roll: -és ha mértékkel eszik,akkor még az egészségének sem ártasz :wink:

Peritol szirupot probáltad már neki?

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Ja,mi is Szoboszlóra szoktunk (eddig) nyaralni járni :)

Naaa..megnézem én is mit lehet tudni Gyuláról.anyumék voltak már többször,de ott is (csak) ugye a strand van.Nem is tudom...de azt hiszem nincs nagyon fedett rész?! de inkább passzolom...mert ugye tényleg számít így kisgyerekekkel,hogy rossz időben is tudjunk pancsizni :)

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Bárány, hajrá, kicsit irígykedem a kisbabára.....
Kory, azok a pedál nélküli biciklik nagyon drágák még használtan is, egyszerűbb leszerelni a bringáról a pedált. Előtte pedig roller. Az van. Martint úgy tanítottam, hogy először lépegessen ülve a bicajon egyedül. Próbálja meg megtartani, mert 16 colos, elég nagy. De olyan vastagok a kerekek, hogy mikor már tekert és csak tartottuk az ülést Sanyival felváltva, 3. alkalommal már el mertem engedni és pár métert egyedül ment. Ma is megyünk nagy parkolóba gyakorolni.
Tündi, Andi, Bárány, Gyöngyi nálatok hogy ment a két kerekezés?
Kory?

Üdv!

Éva
agmano

Sziasztok!
Agmano nekem olyan kin keserv rettegés ez a terhesség :(
Nem irigylésre mélóan viselem :( :( :( :( :(

Bicaj:Szindi 8 évesen tanult meg 5 évet tologattuk bottal!!
Szilvi 6 évesen tanult meg 3 évet tologattuk bottal...
no komment :oops:
Vendég

Kép

ma vettem
Vendég

Hali.

De jó!!!kérek még tippeket a kétkerekűzéshez!!! :)

Mert nekünk sem megy még egyiknek sem.
Valszeg nem megfelelő a biciméret sem a célhoz.Van egy legkisebb (12?) meg egy nagyobb (de azt passzolom,hogy mekkora,de még épphogy leér Zso lába...)

Bari.tuti a kiságy.nagyon jól választottál.ágyneműje milyen lesz?

Terhességhez: de viseled legalább :) Vannak akik ilyen parásak és bele sem vágnak a kövi babába.Te legalább bevállaltad -még a nagyon rossz kezdés után is!
És jobban becsülöm én azt az embert,aki be meri látni (és nem is titkolja),hogy nem tökéletes,vannak félelmei.A gyerekeidnek úgyis te vagy a tökéletes anya :) :) és ez így van rendjén. Lehet a csoda "sztár"anyukák elbújhatnak melletted (is)

ANdi

KépKép
KépKép
cleo27

Köszi Cleo :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Biciklizéshez nem igazán tudok tippet adni...az enyémeknek nagyon későn ment ...ahogy írtam is...vagy a tanítási technikában volt a hiba vagy az én gyerekeim voltak sutábbak az átlagnál
De egy tuti olyan 10000000000000000km-ert lefutottam miattuk mire el lehetett engedni a söprűnyelet :lol: :lol: :lol:

Ágynemű...már megvan,báránykás :lol:
Vendég

Sziasztok!
Jaj,kétkerekűzés,majd nem tudom,hogy lesz,Kinga utálja az instabil
dolgokat.Amúgy van Ratz Fratz-unk csak még nem ér le a lába.
Úgy meg használhatatlan,de szerintem többet tanul vele a gyerek,ezért is hívják egyensúly biciglinek,mert itt tényleg kell az
egyensúly,nem úgy mintha az anyuka ellentámaszt a bottal.
Levenni szerintem nem ugyanaz ha leveszed a pedált,mert ennek a mienknek a kereke is nagyon széles,és nem olyan domború a stabilitás miatt.Nem is olyan gyors ezáltal a bicigli.
Bár még nem vagyunk benne,nem is nagyon van tapasztalatunk.
Cleo!
Ok,nézzél utánna Gyulának.
Kérdezd meg anyudékat is.
Mostanában nem voltatok Berényben?
Éva!
Ugye te is úgy tudod,h.nem játszák már a Jelenetek egy házasságból darabot?
Bari!
Szép a kiságy,meg a pelenkézó,nagyon jól megy a fa környezetbe.
Majd a kis ágyneművel is fotózd le légyszi.
A mi kiságyunk ágyneműtartós,nagyon hálás dolog,sok pléd,hálózsák,mostmár baldahin is elfér benne.
Azért már így a végefelé már bizti nem parázol annyit.
De hidd el,ha már megszületnek akkor is csak az aggodalom van ezerrel,legalábbis nálunk!
Férjed ott lehet a császárnál?
Nálunk csak az előkészületnél lehetett ott.
Nem tudom csajok,Olika mostanában olyan bukós.
5hónapig szinte nem is bukott,most meg evés után közvetlen rögtön az egészet kibukja :cry:
Miért lehet szerintetek,ha eddig nem volt bukós?

Kép

Kép
kory

Ja,Gyöngyinek fekete pont,mert már nagyon rég írt!

Kép

Kép
kory

Kory:az milyen ratz fraz????????
Lécci fotózd le...
Annyira kiváncsivá tettél!!

Kiságy :majd ha lesz benne ágynemű úgy is lefotózom...

Para:sajnos mindig van :( 1órát nem mozog és képes vagyok bőgni :oops: :oops:

Bukás:sajnos nem tudom mitől lehet..de ahogy elnézem a gyerekek többségét normális
Vendég

Sziasztok!!!
Vagyok, csak "mulattunk" az elmúlt két napban!!! :lol: :lol:
Élveztük egymás társaságát és a szép időt!!

Csütörtök délelőtt a szomszéd városban voltunk majálison (ott ahol dolgozom) Délután pedig Bp-re mentün a Bokay kertbe, ott hatalmas a majális.
És olyan, de olyan hülyeséget csináltam, hogy ha elmesélem ki fogtok akadni!!! Felültünk a lányokkal a hullámvasútra!! Nekem konkrétan halálfélelmem volt, és azt hittem, ha leszállok egyből viszenek a dutyiba, mint felelőtlen, gyermekeit veszélyeztető anyát!! Leszállás után hányingerem volt és alig tudotam megállni a lábaimon. A lányok meg széles vigyorral sikongattak és könyörögtek mégegy menetért!! Ti értitek ezt?? :lol: :lol: Szörnyűélmény volt!!
azért voltak jó pillanatok is :lol: :lol: :lol:
Kép Kép Kép Kép

Ma meg fent voltunk a Gyerekvasúton (én voltam úttörővasutas), ami kicsit csalódás volt, de legalább jót kirándultunk és a csajok nagyon élvezték!!
Ilyen gőzősön utaztunk (fiuk biztos értékelik)
Kép Kép Kép

Kerékpározáshoz én sem tudok mit hozzátenni :oops: :oops: , sajnos!!! MAriettának sem megy!!!
:oops: :oops:
Pótkerékkel a neki már kicsi bicóval teker, de a szar vecsési járdák és utak miatt ez nagyon nehéz. A lába meg állandóan beleakad a kormányba :D :D Nagy nehezen rábeszéltük a neki való bicóra, de azt meg nehéz hajtani. Kipróbáltuk pótkerék nélkül, de foggalma sincs hogyan kellene megtartani az egyensúlyát. Én meg nem vagyok hajlandó futni útána . Tanulja meg, vagy ne kerékpározzon :oops: :oops: De, mint az előbbiekben írtam én gonosz, felelőtlen anya vagyok :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol:

Bárány!!
Olyan jó lehet azért készülődni a baba fogadására!!! Ügye a parák mellett megpróbálod élvezni is a várakozás örömét!!! Gyerekek is osztoznak a várakozásban??? :D
Szépek a szerzemények!!! :lol: :lol:
Ja , már akartam írni (nektek): én ahogy ülni tudtak a csajok átraktam őket az esernyő babakocsiba. Szerncsére az idő is engedte. Meg az enyémek utálták a babakocsiba fekvést!! Felültetve, kiflit majszolva jobban elviselték :lol: :lol: Mareittával meg sokat vonatoztam is, könnyebb volt emelni, de a kocsi csomagtartójába is kisebb helyet foglal. Én nagyon szerettem.

Kory!!

Nem lehet, hogy most mohóbban eszik Oli?? Vagy még mindig nehézkes etetni?? Nem lehet, hogy többet mozog és attól kavarodik fel a pocakja??? Ha hízik és jókedvű, akkor ne törödj vele!!!! Vannak megmagyarázhatatlan dolgok, amikbe csak bele kell (lehet) törödni. :cry: :roll:

Évi!!

Írtam, nálink hogy megy a kerekezés: szinte sehogy :oops: :oops: De a roller az tuti!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Azért is vettük, hogy azért érezze a "száguldás" ízét! :lol: :lol: Szerintem a Sára idén nyáron meg fog tanulni pedálozni, így hamarabb fog bicózni mint a nővére :roll: :roll:

Na, megyek, mert kissé fáradt vagyok. Holnap vendégségbe megyünk és még be kell fejeznem a tortát is!! :oops:
Vasárnap meg Bábszínházba viszem a csajokat!!!! :lol: :lol: :lol:

Jó éjt!!!

ágyöngyi

Gyöngyi szia!
Tök szépek a csajok mint mindíg
A kirándulásról jut eszembe:te beadatod nekik a kullancs oltást?

Babakocsi:ha már te is azt mondod akkor biztos,hogy egy éves korában én is le fogom cserélni..főleg,hogy láttam olyanokat amit simán hátra lehet dönteni és aludni benne!!

Terhesség örömei :? :40%félelem 40%teher 20%öröm így jó? :oops:

Roller:jó ötlet nekem mindkettő azzal tanult meg végül...sikertelen 100000000 kilóméter seprűnyéllel rohangálás után :lol:
Vendég

Sziasztok!

Nekem egy 11 éves lányom van :) . Soha nem tettünk nyelet a biciklire. Akkor került le a pótkerék a bicajról, mikor a lányom lába stabilan leért a földre, tudta támasztani magát. A füvön próbálgattuk mindig mondtam neki annyit menjen, amennyit mer, lassan, ne féljen a fű puha. Soha nem esett el, mindig csak imbolygott kicsit, majd megállt. Utána újra volt hogy 2-3 pedáltekerést tudott menni, aztán egyre bátrabb lett. De mindig füvön gyakoroltunk. Mikor már 6-7 m-t meg tudott tenni egyedül akkor mentünk ki vele a betonra (utcára) és akkor mentünk két oldalról mellette biztonságnak. Fontos volt, hogy a bicikli az elején ne legyen nagy, leérjen a lába! Utána persze kicsit nagyobbat vettünk, hogy ne nője ki egy nyár alatt, mostmár meg a felnőtt (régi hagyományos nőit vettünk mert az volt kontrás és szerintem az nagyon fontos!!!!!!) bicajon teker.
calella

Sziasztok!
Gyöngyi!
Nagyon szépek vagytok!
A 2.képen Sára ugye az én kedvemé húzta be a pocakját?
Tök jó helyen voltatok,én is úgy elvinném Kingát kisvonatozni.
És a kukoricát is megkívántam.
Ki mit kapott nyanya napra?
Calella,neked milyen idős manók vannak?
Most sógoroméknál mamánál vagyunk így tud képet kicsínyiteni a sógorom.
Tennék én fel sokmindenről képet csak otthon nem tudunk kicsinyíteni!
Na,írni cssajok!

Kép

Kép
kory

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?