Új privát üzeneted érkezett!

Szilbee,nem baj az,hogy te kezded az oldalt :) :wink:
A házon sajnos még van jó sok minden, amit meg kell csinálgatnunk,de ahoz pénz is kellene...az meg még odébb van..ha midnen szupi lenne akkor én is írigyelném magunkat,de így nem :wink:
Dévid megharapott már a fogacskájával? :D

Andi,tudsz esetleg vkit aki ilyen falvizesedéssel foglalkozik?Mert mi veszprémben találtunk egy céget,de nagyon drágák,és még a benzinköltségülket is ki kellene fizetni.

Letti,jó hogy írsz!!Attila jó kis baba?Majd rakj fel a tesókról képet! :)

Nóri,mákos kaka..nem lehetett semmi letakarítani Lilcsi popójáról :lol:
A terasz funkcióját még nem tudjuk pontosan,szobának kicsi lenne,esetleg vmi kis tárolónak jó lenne,vagy télen szárító helyiségnek..

Judit,megy a drukk,hogy felvegyenek!! :) A ház belsejéről már raktam egy-egy képet. A konyhabútorunk ajtajai még mindig hiányoznak :evil: Aki csinálja egy csomó embernek tartozik és egyenlőre el sem tudjuk éreni telefonon :evil: :evil: De bízunk benne,hogy 1én összefutunk velük,és akkor végre megbeszélhetjük a dolgokat,mert már igencsak régóta várunk rá :evil:

Évi,de jó a keresztfiadnak..azok a régi szép idők.. :)

Erika,a naplónk címe: http://www.babaszoba.hu/services/blog/kerekesluca
Aranyos lehet réka ahogy beszélget..videjóóó ? :)

Ovihoz:nálunk a csoportban vegyesen voltak a gyerekek .De az ovódai foglalkozásokon már korosztály szerint vettek részt.A nagycsoportosoknak külön voltak az iskolaelőkészítő feladatok délben,amikor a kisebbek aludtak.Sokmindent eltanultak egymástól..A játékidő,evések azok közösen történtek..Sztem jó a vegyes csoport,és az is igaz,hogy akkor tud hatékonyan működni ha van elég ember a gyerekekre.Mert 2 ovó néni nem tud 30gyerekkel megfelelően foglalkozni sztem.

Délután csak elmentem venni Lucának cipőt :) elcsaltam az egyik bnőmet,mert apa nem akart jönni.Vettem neki egy szandacipőt,és egy szandált.:) A 101 kiscipőben vettem,leárazások vannak.ezek már rendes járó cipők,nem akartam már kocsicipőt venni,mert azok is ennyiért vannak kb..legalábbis a nike-t ennyiért vettük :roll:

Kép
Kép
tundi24

Kép

Tündi: Én ilyesmi kocsicipőre gondoltam. 1600 Ft a Brendonban. Láttál valahol ehhez hasonlót?

Videót nem szoktunk készíteni, havonta 1-2-t, azok is csak itt vannak a gépen.

Judit: Drukkdrukk!
jaimee1

Tündi: Muti, milyen cipellőket vettél?
jaimee1

Szép jó reggelt!

Elég borús időre ébredtünk:( Szolnokon is ilyen idő van? Remélem holnapra jó idő lesz!

Erika,a 101 kiscipőben láttam egy hasonlót,de az árát nem figyeltem.DE sétáljatok el arra vmikor,és kérdezz rá.De sztem a ficánkába is van kocsicipő,járó cipő biztosan van..

És akkor a mi új cipőcskéink :)
Kép Kép

Kép
Kép
tundi24

Leti! De jó hogy írtál!! Képet! Képet! Ha engedik a gyerekek!! :D

Tündi! Óóó én akkor is irígykedek.. Hidd el, hogy egy "féélkész" ház is jobb, mint egy 48 m2-es lakás... :?

No azt hiszem én is elmegyek a 101-be a jövő héten. Remélem akkor is lesznek még ákciják.

Ja igen... elég vacak éjszakánk volt... Dévid kismilliószor kelt. Úgy tünik a második fog is megindult. Látni egy pici fehér pötyöt (ez az egyik rece rajta).

Judit! 3. kör lesz? Mikor??

Ovi: Nagyon köszönöm a sok sok hsz-t. Nagyon hasznos volt! Át is rágtuk rajta magunkat apjukkal. (Megmutattam neki is a véleményeteket, ha nem gond.) Egyenlőre arra jutottunk, hogy mivel a kisebbek társasága alapból biztosítva van (az öccse, uncsitesója és a játszótéri gyerekek végett), így inkább a nagyobb vagyis a vele egykorú gyerekek társaságát kéne szorgalmaznunk. Persze ez az álláspont még változhat... Megyünk majd ovinézőbe is.... hamarosan.

Évi! Köszi szépen a beszámolót az ovitokról! :) Én is elsősorban az otthonosságot és a barátságos légkört helyezem előtérbe oviválasztás terén. A "menő" óvodák nem nagyon vonzanak... inkább riasztanak... Mondjuk attól még lehet, hogy a Pityppang mellett döntünk.. bár most az esélyünk a bejutásra elég kicsi ugye...
Most alapvetően olyat ovit keresünk, ahol nem feltétlen vannak vegyes csoportok. Ettől függetlenül megnézzük magunkan a Manó ovit is, különösen mert hogy Ednek nagyon tetszik! :lol: (Én még csak a honlapjukat láttam.)

Mindjárt május, úgyhogy lassan berakom az esemény táblit. Ha valakinek van megosztani való eseménye, az írjon... mikor, hol...stb.

Pussz!
szilbee

Tündi! Naggyon jók!! Árak? Mennyibe voltak? Lehet akkor mégiscsak elmegyek én hamarabb! :lol:
szilbee

Tündi! Nagyon csinik a kiscipők! Hol van ez a 101. cipőbolt??

Én is olyan félig zárt cipőt szeretnék Marcinak! Tegnap vettünk egy szandált (meglepődtem hogy már 25-ös kell neki!) De valami átmeneti is kéne!
Ezt vettük tegnap
Kép

Szilbee! Hát, azt mondták, hogy a jövő héten már vagy igent mondanak, vagy nemet, vagy talánt, ami azt jelenti, hogy 3. kör lesz! Szóval még semmi sem biztos!

Ki mit csinál a hosszú hétvégén? Mi már ma este elutazunk Anyuékhoz Fehérvárra! Holnap egy egész napos kirándulást terveznek, remélem Marci bírni fogja!
judit_79

Sziasztok!

Tündi, itt is borús, bár éppen pár perce kisütött a nap...

Szilbee, hú, ha hamarabb mondod... ma sportnap lesz az oviban, 15:30-tól, eljöhetettek volna (vagyis még jöhettek), akkor szét tudnátok nézni. Ha jól rémlik, nyílt nap már volt. De azt tudod, hogy a jövő héten beiratkozás....???

A Jósikával nekem mindig az volt a bajom, hogy olyan elit ovinak tűnt. Meg sokat mondták, hogy mindent a szülőktől várnak el. Állítólag az udvar nagy része szülői hozzájárulásból készült. Egyébként biztos jó ovi, de erről Zsuzsi gondolom már beszámolt neked! Nem sok oviról hallottam Szolnokon, ahol van korosztályos csoport :?

Évi és
Kép
csongianya

Szilbee,ebben igazad van,hogy jobb egy félkész ház,mint egy kis lakás!
Szegény Dévid,azt hittem egy kicsit hagyják pihenni a fogmanók!
A szandi 7590ft,a félszandi pedig 5900ft.De egy csomóra 50% van meg 30%. Sztem érdemes benézni.

Kép
Kép
tundi24

Judit, ezek szerint Te már nem is dolgozol??? Felmondtál?

Jók a cipőcskék! 25-ös? Atya ég, a Csongié most 28-29-es :lol:

Évi és
Kép
csongianya

Judit,nagyon klassz a szandi :) A 101 kiscipő a sóház úton van.
http://www.magnatszolnok.hu/101.htm
Melóhoz továbbra is megy a drukk :)

Kép
Kép
tundi24

Évi! Igen tudom, hogy a jövő héten beiratkozás! Azért is érdeklődöm ennyire. Hmm ma nem tudunk menni, mert Ed dolgozik és valószinű én hozom el Leventét (gyalogosan)... De azért mondom apjuknak, hátha ki tud taláni vmit, hogy elugorjunk...
Igen Zsut is kifaggattam. Ő mondta, hogy náluk ilyen meg olyan csop. is van. Azért még szétnézünk másfelé is...
szilbee

Hali.

Tényleg!!!! én is szeretnék Ati-baba képeket!!!! :) :)

Tündi.nagyon csini kis cipőt/szandit vettél.tuti jó!!!!!
olyan kis minik :)

Judit.vagány a szandi!!bizti kényelmes is.
Remélem már nem lesz 3.forduló...és téged választanak...azért mennek a drukkok.
És jó utat nektek! Remélem jó időt fogtok ki.Pihizzetek is azért :)

Évi.huu. cipőméret...én akkor nem is nyilatkozom,hogy az enyémeknek mekkora kell
:lol: :lol:
A Jósikárókl én is azt hallottam,hogy szeretik a pénzt szedegetni a szülőktől...de az tudja aki odajár,hogy jó-e :wink:

Hagyományos csopibontás? a Széchenyin tán még az van...máshol...passz

Mi május 1-én a Ligetbe készülnénk....de olyan rossz időt mondanak...remélem nem úgy lesz.a maradék 3nap Apa dolgozik :( :( ,de mi azért bizti csinálunk vmi programot :)

Elin.Lilcsinek hogy áll a köhögése?

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!
Köszi Andi, Lilcsinek javul a köhögése. :lol:
Május 1-n én is menni akartam valamerre, de lemondtam róla....Ligetig kocsival nem akarok menni, mert a parkolás...babakocsiban hónapok óta nem ült, sztem, ha kiértünk még cipelhetném azt is. Busszal még mehetnénk igaz, de azon meg tömegnyomor lesz... no, még majd meggondolom. :roll:
Abonyi vadasparkban szokott még ilyenkor nagy hepaj lenni, azon is gondolkodtam...

Tündi! Jók a szandik, kis minimálisok :lol:
Lilcsinek majd Superfit szandit akarok venni, amit Martfűről hoznak. Igaz, valaki szerint ez nem olyan jó minőségileg, mint a 14 e. Ft-os Superfit cipő, de nem baj, erre a pár hónapra jó ez nekünk :wink: Ja, meg a szandálból olyat akarok, aminek az orrán van az a keresztpánt, vagy hogy hívják, a motorozás miatt...el ne kopjon már a lábujja :lol:

Teraszt üvegeztessétek be és tegyétek tele virággal! Télen milyen jól éreznék ott magukat! :wink: És milyen szép is lenne :lol:

Szilvi! Nagyon beindult nálatok is a fogacska. Lilcsi este is felsikított álmában, meg reggel is sírt, közben fogta a száját szegény :cry: Nagyon megszenved ezzel az utolsó néggyel.

Jósikába járatta egy ismim is a fiát. A műanyag asztalokara és székekre, amik odabent vannak, a szülőktől szedték össze a pénzt :? :roll:

Letti! Jó volt hallani felőletek! Gyere és mesélj, ha tudsz majd! Képekkel együtt!

Engem nem hívtak meló ügyben, úgyhogy biztos mást vettek fel... :cry: Mondjuk tudtam is, hogy így lesz, ez is túl szép és jó lett volna ahhoz, hogy igaz legyen :cry:

Erika! Ti hogy vagytok?

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Évi! Na úgy tünik, hogy Edet hamarabb hazaengedik. :wink: 8)
szilbee

Nyó reggelt!

Nóri: Martfűn gyártott baba/gyerek cipőt lehet kapni a gyár területén is. (Martfű) Némelyik olcsóbb is, mert picit hibás. Ezek szerint ez a Superfit...ezt nem tudtam.

Sajnálom az állást. Sokat vesztenek, hogy nem téged választottak. :(

Tündi: Gyönyörűek a cipők!! Asszem még a héten megyünk a 101-be, nem tom mikor vannak nyitva...talán szombaton?? Tisztára izgalomna jöttem kocsicipő témában. :P :P :P

Én is gondolkodom Abonyban...valamelyik nap át kellene ugrani.

Lehet, hogy amatőr kérdés, de az ugye csak a boltban derül ki, hogy milyen méretű cipő kell?? :oops: :oops: :oops: :oops: Popimnak állítólag nagy a lába.

Szilvi: Nálatok mikor is lesz aktuális a családi ház? Biztos írtad valamikor, csakház az én agyam.... :oops:
jaimee1

ZSU

NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT

Kép

KépKép
KépKép
cleo27

ERika

Igen...majd a boltban kiderül,hogy mekkora cipellő kell.:) Amúgy tapasztalat,hogy össze-vissza vannak számozva a cipők..pl van Sziszinek 26,27,28-as is :roll:
Szóval nálunk Zsoltinak már 31-32-es cipi kell :wink:
Anno mikor nem volt kedvük eljönni cipit venni-körberajzoltam egy kartonra a talpit-és azzal mentem vásárolni :lol:

KépKép
KépKép
cleo27

Cleo: köszi! közben rájöttem, hogy idióta egy kérdés volt.... :oops: :oops: Nem sokat aludtam, fogjuk arra. :wink:
jaimee1

Erika!
Itt egy TÁBLÁZAT, de ez persze ne legyen mérvadó! Igaza van Andinak, össze-vissza megy a méretezés... :? Csak úgy sacc/kb....

A Superfit cipőket valóban árulják ott Martfűn is, de aki 1-2 db-ért megy oda, azzal nem nagyon foglalkoznak, inkább azokat szolgálják ki, meg teszik el a pipőket nekik, akik viszonteladók és nincs is minden nap nyitva :roll: . Van 1 tel.számom, majd azzal bizniszelek. 1000 Ft-ot tesz rá, de tud szerezni méretet...

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Andi,mi is a liegtbe készülünk :) Bízom benne,hogy jó idő lesz! :)

Nóri,jó ötletet adtál a beépítéshez :) Köszike :) :)
Abonyban is lesz egy csomó program a vadasparkban,elég jó szokott lenni :) Viszont kell belépőt fizetni...

Erika,én is mindig "beindulok" ha vmit meg akarok venni.Pl ezeket acipőket is :) Persze ezzel apa agyára megyek,hogy amit én kigondolok azt azonnal meg is kell venni :) De érdekes módon nem szedte le a fejem,hogy mennyit költöttem cipőre :roll:
Cipőszámozáshoz..a szandi az 18as,a másik pedig 19es :) A kocsi cipőnk meg 17es :) Szóval amennyi márka anyni méret sztem.Mondta a csaj a boltba,hogy pl a sportcipőket teljesen máshogy számozzák.

Zsu nagyon sok boldog szülinapot!
Kép

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Voltam a dokinéninél, Csonginak igazolása van róla, hogy mehet testnevelés tagozatra :wink:

Szilbee, érdemes megnézni, mert nem mindenkinek tetszik, innen a lakótelepről is sokan inkább a Jósikába mentek.
Emellett azt gondolom, gondok minden oviban vannak (ahogy hallom főleg az udvaron). Az óvónőktől és a társaktól is sok minden függ, szóval biztos nem egyszerű kérdés.
Ha jöttök, gondolom megismerjük egymást :wink: :lol:
15:30-tól lesz valam műsor is, a kiscsajszik táncolnak :lol: Ja, és a végén Slambuc szokott lenni, konyhásnénik főzik!

Andi, stoplis cipőt kerestem úgy Csonginak, hogy körberajzoltam a lábát, kivágtam és vittem magammal.

A mi programunk holnap Rákóczifalván focikupa. Szombaton meg keresztfiamnak ballagás.
Ja és apa tart hazafelé, estére hazaér :lol: Úgyhogy holnap jöhet ő is szurkolni végre!

Évi és
Kép
csongianya

Vali, utólg is boldog névnapot kívánok!

Imike a Szivárvány oviba fog járni, ha minden jól alakul. Erre viszont elég kicsi az esélyünk, mert nem vagyunk körzetesek, és itthon vagyok Petivel!
Szilbee, készülj fel rá, hogy esetleg titeket is visszautasítanak!
Ez elég gáz lenne nekünk is, hiszen ha eladjuk a házat, akkor én biztos nem fogom Szandára hordani oviba Imikét, és az a helyzet, hogy nem is veszik fel, mert állítólag nincsen hely, szóval......na hagyjuk is.
A Szivárvány oviban egy vegyes életkorú csoport van, az összes többi homogén. Mindenkinek a számára megfelelőt kell választani, ami beleillik nevelési elképzeléseibe. Amikor Ancsikát írattam a Szivárványba, akkor is volt vegyes csoport, és akkor nagyon felkapott volt, de én már akkor is így gondolkodtam. Amúgy a homogén csoportban is lehetnek eltérő életkorú gyerekek, mivel van aki három, van aki négy, -mint mi is - kezdik a kiscsoportot, és azért ilyenkor még vannak, vagy lehetnek különbségek, ügyesség, fegyelem..stb..terén, persze nem mindig a nagyokra igaz ez. Aki bölcsiből megy oviba, az sokkal hamarabb beszokik, mint aki otthonról érkezik.

Nóri, az önéletrajzodat biztos jó helyre küldted? Tudod!!! :lol:

Judit, majdcsak sikerül, ügyes vagy te!

Na csá, mert Peti beteg, Imike alszik, lehet ő is beteg lesz, Ancsika már lábadozik, de suliban van, és már tanulnom is kellene..... :roll:

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó

Na, ebéd előtt még valami. Szilbee, én úgy hallottam, nálunk az oviban most sok hely van, nem fognak visszautasítani valszeg azért mert otthon vagy a picivel...

Ildi, jobbulást a gyerkőcöknek! Mi a baj? Nátha?

Na, lépek ebédelni!

Évi és
Kép
csongianya

Igen! Én is tisztában vok azzal, hogy mi a helyzet az ovikkal. Nekem azért is lenne nagyon jó, ha Leventét felvennék a kijelölt intézménybe, mert 1 év múlv ilyenkor más javában állás után nézek, ha nem már dolgozom... És ugye még Dévidet is be kel szokatni a bölcsibe... na jó akkor nem egy év, hanem kicsit több... De nekik ezt nem is kell tudni. :) Dávid úgyis simán kinéz 8-9 hónaposnak a termete alapján... ;)

No de menek dolgomra, mert sose végzek a vasalással meg az egyebekkel...

Petikének Jobbulást!!!

Judit! A szandi nagyon tuti! Én is zárt orrút kerestem anno, de nem találtam..

Jajj szétesik a fejem.,,, mi van melegfront? :?
szilbee

Szilbee, szerintem hideg front, én majd meg fagyok...

Évi és
Kép
csongianya

Mano!
Semmi különös nem volt a corában, de nekem az esik közelebb, viszont világvége hangulat volt! ezren meg ketten voltak! ha egy napig nincs nyitva, éhen akarnak halni az emberek! aztán meg kidobják a sok cuccot, mert annyi hülyeséget összevesznek!

Jamee!
Kisebbség (többség?)

Hol van Szolnokon adidas bolt? ami leégett tavaly az műkszik már?

Elin!
legközelebb gyertek be hozzánk! nálunk is van pad! :wink: ha megírod, hoyg jöttök, még jégkrémet is veszek!

Tündi!
Jó a házatok és a cipik is. Most, hogy a Verseghy elé odatették azokat a virágládákat, olyan bonyolult lett megközelíteni a cipiboltot, pedig én is szeressem.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Nem tudom, milyen front van, de hogy Lilcsire is hat, az biztos! :evil: Ma még jót nem csinált... :cry:

Judit! Okés! Vmi finom Carte D'or finomságot :wink: ....bár legközelebb Tiszafüredre kell majd mennem.....
Úgyhogy hacsaknem direkte hozzátok megyünk, nem hiszem, hogy arra járnánk. De Lilcsinek ugye nagyon bejöttél te és Gréti :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Évi,meglepődtem volna ha Csongi nem kapott volan igazolást,hogy járhat testnevlés tagozatra :)

Ildi,a fiúknak jobbulást!Hátha Imike nem kapja el!

Szilbee,biztosan van vmi front,még én is nyűgi vagyok :roll:

Bjudit,én a Jazz klubnál áltam meg,vagy hogy is hívják..de jól megbonyolították a közlekedést az tuti :evil:

Katlina,te ma tartod a névnapodat?

Képzeljétek most voltam kiváltani Lucának az oltását...ez nem kötelező..16ezer ft-ba került :evil: :evil: Hétfőn kapja a kis drága..de doktor néni javasolta,mert kulancs ellenit még ilyen kis korban nem lehet,és mi elég sokat járunk kirándulgatni,vagyis jártunk apával,és ezen most sem nagyon akarunk változtatni.[/b]

Kép
Kép
tundi24

Tündi!
nem ma tartom majd novemberben!

Olvasó üzemmódban vagyok,ha egy kicsit összekaparom magam akkor jövök!

Kép

Kép
katlina

Tündi! Remélem, nem a Prevenart(pneumo) váltottad ki, mert az ingyenes lesz szeptembertől! :shock:

Mentünk mamázni...

....este jövök ellenőrizni :wink:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Évi! Mégse tudunk elmenni.. :(
szilbee

Elin.

Mit tudsz még a pneumo (majdani) ingyenességéről? korhoz lesz kötve stb?

KépKép
KépKép
cleo27

Cleo: Én úgy olvastam, hogy a 2 év alattiaknak lesz ingyenes.
jaimee1

Szeptembertől ingyenesen igényelhetik a szülők 2 év alatti gyerekeiknek a pneumococcus baktérium elleni védőoltást.

A kötelező védőoltások közé pedig várhatóan 2010-től kerül be - jelentette be Horváth Ágnes egészségügyi miniszter pénteken, sajtótájékoztatón. A pneumococcus súlyos, életveszélyes betegségeket okozhat, különösen a 2 év alatti gyerekek veszélyeztetettek. Közülük 2007-ben 30 ezer kisgyermeket oltottak be Magyarországon, de az oltás ára egyenként 16 ezer forint volt és összesen 4 kell belőle.

A kormány döntése alapján a 2 év alatti gyerekeknek ingyenesen biztosítják a pneumococcus elleni védőoltást. Ezzel csökkenthetők a gyerekkori torokgyulladások, mandulagyulladások, és középfül-gyulladások - mondta el a miniszter. A baktérium súlyos, életveszélyes betegségeket is okozhat, tüdőgyulladást, agyhártyagyulladást és véráram-fertőzést. Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO becslése szerint 2005-ben a világon 1,6 millió ember halt meg a pneumococcus baktérium által okozott fertőzésben, közülük 1 millió 5 év alatti gyermek volt.

Magyarországon a védőoltást a szülők a 2 év alatti gyerekek számára szeptembertől ingyenesen igényelhetik a háziorvosoknál, a kötelező védőoltások közé pedig várhatóan 2010-től kerül be - közölte Horváth Ágnes, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az Európai Unióban Magyarországon a legjobb a védőoltási rendszer. Az oltás egyébként az Európai Unió 17 tagállamában kötelező, és további 6 ország jelentette be, hogy fel kívánja venni a nemzeti oltási programba

A vakcinák beszerzését az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet végzi. 2 milliárd forintos pályázatot írtak ki, és pénteken a Védőoltási Hét utolsó napján aláírták a megállapodást a nyertessel - mondta el Kárpáti Zsuzsa, az Intézet főigazgatója. A vakcinákat az Intézet eljuttatja az ÁNTSZ kistérségi szervezeteihez, innen igényelhetik a háziorvosok. A pályázatot a Bayer nyerte. A vakcinát már korábban törzskönyvezték Magyarországon, de eddig csak pénzért lehetett kapni. Egy oltás ára 16 ezer forint, és 2 éves kor alatt összesen 4 szükséges belőle. Nagyobb gyermekeknek egy oltás is elegendő.
jaimee1

Nóri,de ezt váltottam ki. Nekünk doki néni azt mondta,hogy 7 és 9 hónapos korban kell megkapni.
Most hívtam a védő nénit,hogy hogy is van ez..1éves kor alatt 2x kell oltani.Úgyhogy mi nem esnénk már bele a szeptemberi ingyen oltásba,mert akkor 1 éves koráig nem lenne meg a 2oiltás belőlle. És 1 évekor felett pedig 1x kell oltani.
Értettétek?

Kép
Kép
tundi24

Tündi: ÖÖÖÖ....és ha várunk egy éves koráig, akkor csak egy oltás kell??? Én úgy tudtam, 2 éves kor felett kell már csak egy szuri...
jaimee1

Erika,igen 1 éves kor felett csak 1 kell,de ha most kéritek akkor még 1 éves kor után is kell 1x.Tehát mi összesen 3at fogunk kapni,de ha csak 1 év után kértük volna akkor csak 1x kellett volna.

Kép
Kép
tundi24

ERika,köszi az infót :)

De erről az ingyenességről akkor lecsúsztunk :evil: .

Ja,Tündi.mondtam Apának,hogy érdeklődjön már,hogy tud-e valakit,aki házak víz-szigetelésével (nemtom jól mondom-e) foglalkozik...
Azt mondta,hogy sógoroméknak pár éve csinálták...majd megérdeklődjük...de tán sokba kerül,,, :roll:

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Tündi!
De 12 és 23 hó között kettőt kaphat, előtte nem kell, majd nem kell ismétlés sem, így az a kettő tök ingyen van. abba még bőven belefértetek volna! Én is így csinálom. szeptemberben megkapja az elsőt, aztán van 6 hónapja, hoyg megkapja a másodikat is...
www.pneumo.hu

Judit,
Kép
Kép
bbj

Igen, 2 éves kortól kell csak 1x!! Nálunk a rendelőben ki is van téve egy ilyen oltásos táblázat, hogy milyen oltás, mire való, mikor kell beadni, hová és hányszor. És ott úgy van, hogy 2 év alatt 4x, felette 1x.
Lilcsi 2 hónappal korábban kapott 1 szurit, mint ahogy a kettőt töltötte volna. Sztem a termete miatt bátorkodott a dr.néni :lol:

Én amúgy nagyon örülök neki, sok gyereket megkímélnek ezzel az oltással fájdalmas betegségektől. Igaz, nem minden középfülgyuszit véd ki, de hát nálunk előzménye is volt a dolognak :cry:
Angliában ingyenes ez az oltás. Más, ami meg nálunk ingyenes, ott fizetős :roll:

Jó éjt!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Süt a nap :) Remélem egész nap jó idő lesz,és ki tudunk menni a ligetbe :)

Andi,köszike ha utána kérdeztek,jövő tavasszal vagy nyáron csináltatnánk,mert akkora lesz meg rá a pénz. Sajnos nem olcsó az biztos!De muszáj megcsináltatni..Ha tudnál telefon számot szerezni megköszönném,mert akkor fel is hívnánk őket,hogy mérjék már fel a terepet,meg meg kellene nézni,hogy nincs-e benne lemez..mert az előző tulaj azt mondja,alá van lemezelve,és több év még kiszárad..Hát nem tudom..ezért is szeretnénk utána járni a dolgoknak..

Köszönöm az infókat az oltással kapcsolatban,mostmár megvettük,így jártunk..hétfőn megkapja,aztán 9 hósan mégegyet és egyenlőre le lesz tudva...

Megyek pakolászok,apa főz :) hogy mehessük kifelé..olyan vagyok,mint egy kisgyerek :oops:
Majd még bekukkantok..ha vki lát bennünket szóljon csak ránk nyugodtan :)

Kép
Kép
tundi24

Hali.

Tündi.oks,megérdeklődjük majd :)

Kinn voltunk mi is a ligetben circa 10:30-16-ig..hát kivagyunk...de csak mi fáradtunk el Apával :lol: :lol: :lol: -
Volt lovaglás,sergőzés,hamizás...Apa fagyijából nyalakodás, és persze mindent össze akartak vetetni....

Kinek hogy telt a napja?

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Hűha...rajtam kívül senki nem járt ma itt :( Ez lesz most 4 napig ? :(

Kép
Kép
tundi24

Nekem pocsék íccakám volt... úgyhogy én itthon maradtam. Ed meg Levente elmentek Rákócziba. Most várom őket haza..
szilbee

Szilvi.miért?mi (volt) a baj? Dévid mi jót csinál ? :)

Tündi..én jövök :) látom az előbb is egyszerre írtunk :lol: :lol:

Na...füvet nyírok+menek tejcsiért

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Andi! Fogzik... aztán óránként kelt... Úgyhogy nappal aludtam én is Dáviddal együtt. Remélem a ma éjszakánk már jobb lesz! :roll:
szilbee

Szilvi.
A drága...majdcsak jobb lesz már ma :)
Kencézed neki?
Jól tetted,hogy pihiztél vele.

KépKép
KépKép
cleo27

Jajj,de jó egy kis írás :)

Andi,mi is voltunk kint,vettünk egy nagy lufit Lucának,már húsvétkor is akartam itt abonyban,de nem mentünk ki.De majd hanyatt vágtam magam amikor mondta a pasi,hogy 2500ft :roll:
Utána lementünk a Freggathoz,és 6ra értünk haza.Apa kicsit megfáradt :shock: :) már alszik :) Luca persze még magyaráz :)

Szilbee,szegény Dévid.Szerintem is jól tetted,hogy pihentél vele!

Többieknek,hogy telt a majális?

Kép
Kép
tundi24

Tündi.

Ezek az apák :lol: :lol: :lol: -mi is hazaértünk-Apánk...tengett-lengett,aztán azóta is alszik a nappaliban :lol: :lol: .most meg ha felkel,majd tv-zik jó sokáig,ha a gyerekek elaludtak 8)
Bezzeg a gyerekeket le se lehet lőni-annyi energiájuk van :shock:

hu..biztos tuti a lufi :) Lucus mit szólt hozzá? milyen formájú,színű? Képeket nem csináltatok?

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?