Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hoyg az UH- szoba az átalakítások alatt hol lesz? Vagy marad a helyén?

Bodza
Bodza

Kedves Ágnes!

Köszönjük szépen az információkat.
A szülésfelkészítőről: igen, szerintem (legalábbis nekem) nagyon fontos, hogy ne teljesen vadidegen legyen a hely, az emberek, a szokások; sok "gátló gátlást" tud feloldani.
Én biztosan felkeresem.
(De, szerintem, az orvos kérdést szigorúan látod, nem? Gondolom, a segítő szándék van meg mindenkiben.)

Minden jót,

Fruzsi
cinderella

Bodza,

egy hete még a helyén volt (akkor jártam ott).

Fruzsi
cinderella

Sziasztok!

Meg tegnap is a helyen volt.

Bea
Névtelen

Fruzsi
Te mikor szülsz kb?
Majd kéretik beszámoló a felújított szülőszobákról!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Kedves Forumozok!

Veletlenül tevedtem ide,jelenleg a tanacsotokat szeretnem kerni.
A Kutvölgyiben milyenek az erzestelenitesi lehetösegek,volt mar aki hasznalta valamelyet, peld. eda,mast nem is nagyon ismerek,elöre kell jeleznem a szandekomat,milyenek az orvosok ehhez valo hozzaallasa, stb?
A kislanyom most mult negyeves,vele irtozatosan megszenvedtem, nem szeretnek ebbe most belemenni,szo szerint a kinok kinjat szenvedtem vegig,utana 3 plastika. Most itt a kezemben a ket csik,es tudom,meg egyszer nem fogom birni.

Köszönöm mindenki valaszat.

Enikö

(elnezest kerek,nincs minden ekezetem)
Eniko

Enikő!

Csak akkor van EDA, ha fizetsz, itt ez nem szolgáltatás. Előre kell egyeztetni az aneszteziológussal, illetve hívhatnak hozzád szülés közben is, de mindenképpen pénzes. Én egyeztettem vele előre, nyíltan közölte, h 25 ezer lesz, ha kérem. Nem kértem. Amúgy vérlázítónak tartom. A szülész kapott 30-at...

Réka
Réka2

Köszönöm, ha ez igy van, akkor nem ez a korhaz az en helyem

Enikö
Eniko

Helló Gumicukor,

én csak februárban. De azt aztán elképzelheted, mindenre kiterjedő, részletes beszámolót fogsz/tok kapni. Bár, Enikő elbizonytalanított; megint a mélyaltatás az, amit a legjobb módszernek érzek Kép

És ez igaz, hogy nincs fájdalomcsillapítási lehetőség????? Furcsa. Sőtmitöbb.

Úgy várom már, hogy megszülessen -nagyon soknak érzem ezt a 40 hetet-, és a kis meleg testét magamhoz szoríthassam.

Így van ez rendjén.

Üdv.:

Fruzsi
cinderella

Tényleg nincs EDA, csak ahogy Réka írta. Az én esetemben ez jó volt, mert volt egy, pont, aholkértem volna, de utólag jó, hogy nem kértem. Ki lehetett bírni. Asszem itt az a módi, hogy ha már valóban nem bírja az ember (de általában normál esetben bírni szokták), akkor irány a műtő. (Szoftabb dolgok azért vannak, pl injekciós helyi érzéstelenítés, oxitocinos gyorsítás, de ezek nagy fájdalom esetén szvsz ..art se érnek.)
pimpa

Hat inkabb eda lenne szuperrozsaszinszuloszoba helyett,nem!

Enikö
Eniko

Hát igen. Ezek a kórház hátrányai. Még az is ilyen, hogy a születéskor problémás csecsemőket a Jánosba viszik, mert nincs olyan felszereltség, ami ehhez megfelelő lenne. (Azt hiszem az archívban Rákóczi Ágnes is elmagyarázta, hogy a kórházak különböző besorolást kapnak annak alapján, hogy képesek-e intenzív segítséget nyújtani sürgős esetekben...) Meg hát EDA sincsen.

De ezeket el kell fogadni. Szerintem ezek mellett is teljesen jól el tudják látni a dolgukat és nagyon jó a kórház szülészete! Vannak dolgok, amiket szuper jó gépek és szuper érzéstelenítési technikák mellett sem lehet pótolni. Én ezért jöttem ide szülni és legközelebb is ide fogok jönni.

Ezért jó előtte felmérni a lehetőségeket. Így mindenki oda megy, ahol azt kapja ami személyre szabottan neki kell.
pimpa

az én szobatársam már nem bírta, sírt meg stb,és neki odaadták a maszkot.
mira
Névtelen

Nevtelen (19.18)

En nem csak sirtam, hanem orditottam, es megsem adtak semmit...nagyon ciki volt!Kép
Godnoltam, majd most kerek EDA-t, es tudtam hogy fizetni kell erte, de azert a 25-e-ren kiakadtam kicsit!
Van ahol, meg akkor is felajanljak, ha nem kered.
Amugy mi van ha csaszar? Akkor altatnak? Vagy a programozott csaszaroknal is fizetni kell?

T.
T.

T.! Végül kaptál EDÁ-t, vagy hagytak kínlódni?
pimpa

SZiasztok

mi megszulettunk kozben, es mar itthon is vagyunk. Minden nagyon rendben van, a baba gyonyoru, oriasi, sokat kajal es nagyon nyugodt.
En meg hihetetlen jol vagyok - az elso perctol fogva. Pedig az elso gyereknel utana annyira pocsekul voltam lelkileg, testileg egyarant, hogy csak na. Hiaba, a masodik mar konnyebb ...

Es lanyok, nekem most kifejezetten pozitiv, vagy legalabbis jobb elmenyeim voltak a csecsemosokkel, mint eddig! (Minden masrol amugy is tudtam, hogy rendben lesz, rendben is volt, nem is irok rola, higgyetek el, jo hely ez a korhaz).
Most egeszen mas a csecsemos szemlelet, mintket eve volt: nem azt kell kerni, hogy megkapd a gyereket, hanem azt, hogy elvigyek (ha akarod). Tudjatok, bennem volt a nagy elhatarozas, hogy nem engedem elvinni stb - hat nem volt ra szukseg, mert nem is vittek el. Es ejszakara is vegig velem volt, meg is jott rendesen a tejem. Mindebbol kovetkezik, hogy nem is itatta senki cukros vizzel, mert nem is volt ra senkinek lehetosege. Szerintem nem csak egy normalis csecsemos van, hanem tobb is - bar ketsegkivul vannak minosithetetlenek, es azert ket teljesen negativ elmenyem, szerencsere nem az en gyerekemmel, nekem is volt. Az Erzsebet nover tenyleg nagyon helyes, normalis, kedves, segitokesz. Nagyon kedves volt egy Kata nevu fiatal lany is, es akit mar korabban is megkedveltem, egy magas, azt hiszem Agi nevu csecsemos. Szoval ezek rendben voltak. Szeretnek mindenkit megnyugtatni, meg uzenni, hogy nehany rossz izu beiras nem kell rogton szilard velemenyt kialakitani egy rendszerrol.

Mindenkinek nagy puszik
Katuska
Katuska

Katuska!

Gratulálok a babáhozKépÖrülök a jó híreknek.
Nálam is Erzsébet nővér volt a favorit.

Jó pocakosodást és babázást mindenkinek

Judy és Gergő
Judy

Szia Katuska!

En is szeretnek gratulalni a babahoz! Orulok, hogy minden rendben volt es jol vagytok.

Hu, en is remelem, hogy a masodikkal konnyebb lesz egy picit, bar eleg nehez elkepzelni.

Sziasztok,

Reka1
Reka

Katuska
Gratula a babóhoz.
Nálunk Erzsébet nővér volt a legnegatívabb((( hát hiába, nem vagyunk egyformák.
T!
Én is kiváncsi vagyok mi lett veled?
Mira
mira

Kedves Kismamák!
Érzéstelenítésről és fájdalomcsillapításról:
Ha valakinek műtétre van szüksége (császár esetleg spontás szülés után lepényleválasztás) teljesen természetes és nem külön megbeszélés tárgyát képezi, hogy az intenzív osztályról feljön az ügyeletes orvos és elvégzi a feladatát. A vajudás-szülés kérdése már más, ez valóban egy külön szolgáltatás, bármikor beindulhat a szülés, jellemzően órákig tart (kiszámíthatatlanul szemben egy műtéttel)állandó készenléti állapotot kíván. Ezenkívül ez a technika (amely nem ugyanaz, mint az úgynevezett spinális érzéstelenítés), felkészültséget és gyakorlatot ígényel, nem minden anaszteziológus orvos végzi. Az összegszerűséggel kapcsolatban érthető okok miatt ne várjatok véleményt. Aki kifejezett olyan helyet keres ahol nagyüzemben csinálják az EDA-t, ajánlom a Péterffyt vagy a Szabolcs utcát.Szerencsére Budapesten könnyebb válogatni mint vidéken. Fontos, hogy Mindenki megtalálja a számára megfelelőt.
A szülőszobán vannak még egyéb (nyilvánvalóan kevésbé hatékony) módszerek. Az oxytocinos infúzió még véletlenül sem tartozik ezek közé: ezt a nem megfelelő méhtevékenység esetén protokollnak megfelelően orvosi utasításra alkalmazzuk (megrövidítheti a vajúdás időtartamát)
Gyógyszeres fájdalomcsillapítás lehet a Contramal kúp vagy injekció, esetleg a Nubain nevű injekció. Ezekről azonban tudni kell, hogy ha minimális mértékben is, de átjut a méhlepényen és kb két óra kell a lebomlásához. Ezért ha a szülés várhatóan két órán belül lezajlik, nem szoktuk ajánlani az alkalmazását, mert a megszületés után az újszülött néha nehezebben alkalmazkodik a külvilági élethez, nevezetesen a légzése nehezebbe indul be. Ez persze nagyon ritka és megvannak az ellenszerek erre is és minden esetben, ha sor kerül az alkalmazására, előre szólunk a csecsemősöknek, hogy számítsanak adott esetben erre. De ezzel úgy gondolom, hogy tisztában kell lenni minden kismamának. A régi és majd az új szülőszobán is lehetőség volt-lesz a maszkos (nitrogénoxidul vagy kéjgáz) alkalmazására. Ennek az az előnye, hogy rendkívül gyorsan bomlik ezért a magzatban nem okozza az előbb leírt tüneteket. Folyamatosan a vajúdás alatt(minden méhösszehúzódásnál) "maszkolni" kell. Ez is olyan , mint az előző: valakinek jól beválik, valakinek nem sokat segít.
Alternatív módszernek ajánlom a sétálgatást (ha nincs szakmai oka az ellenkezőjének), a gumilabdán való ücsörgést, társ segítő derék és hátmasszázsát, időnkénti melegvizes zuhanyozást.
És ami még nagyon fontos: a várandósság végén a megfelelő leki ráhangolódást a szülésre! Ez nem azt jeneti, hogy akinek ez sikerül, nem fog fájni, de az élmény átélésén - átértékelésén sokat tud változtatni. És borzasztó fontos dolognak tartom a segítők, elsősorban az apa (vagy ha más hozzátartozó jön be a szüléshez, akkor annak) a szerepét!
Más: örülök, hogy egy egészen friss élmény van az osztályunkról: ez is bizonyítja, hogy a dolgok nem egyszerűen feketék és fehérek. Remélem egyre kevesebb lesz a negatív és egyre több a pozitív élmény.
Kedves Fruzsi!
Lehet, hogy szigorúnak tünt amit írtam ,pedig nem annak szántam. Egyébként az említett orvos nagyon humánus, segítőkész, a kismamái és más betegei is szeretik, én is szeretek Vele dolgozni (ezt megerősítheti a Gumicukorral egyidőben szült,tudomásom szerint azóta is jó kapcsolatban lévő Halacska is). Valószínüleg Ő sem tudja pontosan mi is töténik egy-egy ilyen alkalmon.
Egyébként szeretettel várunk előadásainkon!
Jó hétvégét Mindenkinek: Rákóczi Ági
Rákóczi

Katuska gratulálok!!!! Kép

Más: Az érzéstelenítés nekem nem hiányzott. Szerintem kibírható a dolog, és ott a tudat, hogy hamarosan ott lehet a babád a kezedben.
Tudom, hogy a fájdalmat mindenki másképp tűri. Ez sajnos ott derül ki első babánál főleg.
Nekem az is nagy segítség volt, hogy mind a szülésznő, mind a párom biztatott a fájások alatt. Az orvos meg egyszerűen szuper volt a kitolásnál. Nagyon drukkoltak és irányítottak, ami rám is fért. Kép

Sziasztok!
Judit
Névtelen

Sziasztok Anyukák!

11. hetes terhes vagyok, elsõ babámmal, tele izgalommal és aggódással. Örülök, hogy rátok találtam és sok hasznos információt megtudtam már eddig is tõletek a Kútvölgyirõl. Én Kovács dokihoz járok, és nagyon érdekelne, van-e esetleg valakinek tapasztalata vele kapcsolatosan?

Sziasztok!
Tánci
Tánci

Kedves Judit, ez nagyon jo neked,hogy csak ilyen jok a tapasztalataid a szulesrol,es orulj neki,de olyan nagy altalanosítasokat kerlek ne irj,hogy kibírhato,hidd el nekem 4 ev utan nem az erzestelen szulesi lehetosegeket vadasznam itt az interneten,ha hasonlo elmenyeim lennenek. Agnes on nagyon kedves ez hihetetlen is,hogy igy valaszolgat mindenkinek,de higyje el kerem nekem,hogy rengeteg bizakodassal es lelkesedessel es oly keves felelemmel indultam neki mint azt a gumicukor nevu holgy tette,neki ugy sult el nekem mashogy,mindket oldal nem egyedi,az biztos.
Fruzsi hidd el nekem,jolteszed,ha ketelkedsz,es nem ugy ugrasz bele semmibe,mint egy lakodalomba, mert valljuk hat be a felelmed egyaltalan nem alaptalan,nem csak az egyik oldal a mervado.
Meg beneztem, hatha tud valaki javasolni,de nem. Es kerem,hallgattassek meg ez az oldal is.

Udvozlettel Eniko
Eniko

Drága Enikő!!

Nagyon sajnálom, amiken keresztül kellett menned, bár részletesebben semmit nem írtál róla.

De: Jéééézzzuuuuussssss!!!! Én (s remélem a többiek EGYÁLTALÁN nem értettek félre) nem félek.
Ha ismernél engem, azt gondolnád, nekem semmi nem nehéz. A hozzászólásaim nagy része HUMOR, merthogyám én ilyen vagyok.
A kérdésözöneim, a félelemeim, az aggódásaim abszolút az egészséges határérték alatt mozognak Kép
Csak: kérdezni kell, hogy tudj, hogy infod legyen, és én kérdezek, ha úgy érzem. Mindent, ami csak eszembe jut.

// Most például: szülés alatt kengyelbe kéne kötöztetni a lábacskámat? Mert azt biztos nem engedem Kép //

De másra sem vágyom, minthogy megszülessen már a kisfiam, és megpusziljam a talpát.

Most egyébként ott tartok, hogy őt jobban sajnálom, mint magamat, mert én nagy vagyok, erős és egészséges, ő meg kicsi és gyenge.

És, ne haragudj, de előre nem akarok rettegni semmitől.

Kedves Ágnes!

Szerintem nemsokára találkszunk egy felkészítőn, már nagyon várom!
Mészáros doktorbácsi pedig tényleg jó fej Kép

Na, szép napot mindenkinek,

Üdv.: Fruzsi
cinderella

Enikő,
én megértelek! (Bár nekem könnyű szülésem volt, de engem is marhára idegesített, mikor azzal jöttek mások, hogy "ugyan már, mindenki túlélte!" stb., mint ahogy az is zavart, mikor rémisztgettek.)

Csak megnyugtatásképpen: az egyik barátnőmnek hasonló emlékei voltak az első szüléséről, mint neked. Megesküdött, hogy ezt a borzalmat soha többé nem akarja átélni. A poklok kínját szenvedte el. Évek múlva véletlenül esett teherbe. Rettegett az újabb szüléstől. De nagyon pozitívan csalódott. 1,5 óra alatt, nagyon könnyen szülte meg a 2. babát. Olyan vígan jött haza, hogy csak na! Azt mondta ég és föld volt a két szülés! (Pedig a 2. baba még nagyobb is volt!)

Szóval fel a fejjel! Ez sokkal könnyebb lesz! (De azért készülj föl, mert az lelkileg megnyugtat.)

P.
pimpa

Kedves Enikő!
Nem akartam senkit megbántani, pont ezért írtam, hogy mindenki másképpen viseli el a fájdalmat és másképpen fáj neki. Volt az én szülésemnek is olyan mélypontja, hogy azt hittem meghalok. (Volt, hogy iszonyú hányingerem lett, pisilni kellett, de ágytálba nem tudtam, kimenni nem volt erőm...) Szó szerint! De magamban végig azt gondoltam, ez az éjszaka is véget ér egyszer... Szegény babámra nem is tudtam gondolni akkor... És hajnali 3/4 6-kor ott tartottam a pocakomon a kicsimet és mintha minden ami addig rossz volt megszűnt volna. Nem tartom magamat hősnek, bocsi! A legjobb barátnőm pár hét különbséggel érzéstelenítéssel szült a Rókusban, teljesen más körülmények között, de soha nem rivalizáltunk a témán. Az életben az a legjobb, hogy el tudjuk fogadni, hogy másfélék is lehetünk. Nem?
Szóval nem akartalak megbántani sem téged, sem mást.
Egy ismerősöm mondta, (én jót röhögtem rajta), hogy aki könyveket, tanulmányokat ír arról, hogy a fájások alatt koncentráljunk a babára, a testünkre az biztosan férfi volt, mert szinte lehetetlen. Igenis a szülés valahol nagyon rossz, de ha bízol a körülötted lévőkben (orvos, szülésznő, és lelkileg a családtagok) az fél siker!
Judit
Névtelen

Kedves Pimpa es Judit

Szeretettel koszonom a biztato szavakat,bar vagy csaszarral vagy teljes erzestelenitessel szulok es ha az orvos meglatja a leleteimet szerintem nem is fog sokat keresztbetenni ezen iranyu terveimnek.Ezuton kerek elnezest ha valakit bantottam,csak mar nem birtam hallani,hogy lelkileg igy meg ugy keszulj fel a szulesre,es gondol/koncentralj a babara,akkor minden rendben lesz,merthat ez semmire sem biztositek.Miert,talan keszitettek egy ilyen statisztikat akar,vagy le tud meg egyszer zajlani ugyanaz a szules,hogy akarki is ezt mondhassa.Nezzuk csak meg cigany asszonyokat milyen konnyedseggel szulik meg gyermekeiket(dolgoztam hatranyos helyzetu asszonyokkal,a viskoban 3 ora alatt megvolt nem egy elso baba) ez kerem biztosan genetika.
A kovetkezo orvosom talan no lesz,eppen ezen okokbol kifolyolag,szules kozben a lelkemet szejjeltepkedo fajdalmakra kaptam hitetlenkedo visszakerdest(vegul kiderult,hosszaban repedt a huvely,jo mi?) egy ferfinek ez olyan,mintha en okosan bologatnek arra:igen,draga uram,en pontosan tudom,milyen egy tokonrugas!
Egy ferfi soha de soha nem erezheti at a fajdalmat,megha ezer szuleseket is vezetett le,ok irjak csak a tudomanyos folyoiratokat.

Kedves Fruzsi,sokaig olvasgattam vissza ezt a topicot,es Te egy igazan belevalo lany vagy,szivembol kivanom,hogy minden rendben mukodjek,es azt is,hogy hidd el nekem:ketelkedj,ne engedj semmit,ami ellen tiltakozik a porcikad is,es mondjad meg annak a jofej orvosodnak,hogy semmit sem csinaljon,ha az neked a plusz fajdalommal jar(azt ugyis tudod majd melyik a plusz fajdalom,melyik szuleshez tartozo).

Most bucsuzom,mindenkinek nagyon szepeket kivanok teljes onzetlensegemmel,aztan majd lehet,hogy jovok,beszamolok,mit inteztem.

Ha kicsit rosszul is irok,elnezest kerek,en 16 eves koromig Ireorszagban nevelkedtem,akkor jottem hazamba,hogy itt tanuljak,es itt is maradjak,csodalatosan szeretem itt az embereket.

Eniko
cinderella

??????

KEDVES ENIKö!!!!!! VAGY BÁRKI!!!

EZ A HOZZÁSZÓLÁS HOGYAN KERÜLT AZ ÉN NEVEM ALÁ????????????????

Éppen elküldtem a sajátomat, amit reagáltam Enikőnek, elveszett, újra beléptem. Hogyan kerül Enikő hozzászólása az én nevem alá????????
Jelszavas hozzászólásom alá???

???

Fruzsi
Névtelen

Na, jó én ezt már nem értem, ehhez is beírtam az azonosítómat!!!!!!!!!!

És most már nem tudom vele elküldeni.

Fruzsi
cinderella

Na, jó én ezt már nem értem, ehhez is beírtam az azonosítómat!!!!!!!!!!

És most már nem tudom vele elküldeni?

Fruzsi
cinderella

Na, jó nem szenvedek tovább, de ilyet még nem értem internetes garázdálkodásom során soha.

Fruzsi
Fruzsi

Egyszerűen nem tudok belépni.

Fruzsi
Névtelen

Most be tudok.
Legyen szíves valaki segíteni, mert ez kicsit furcsa!!!!!!!!!!!!!

Köszike,

Fruzsi
cinderella

Na, senki nem tudja a választ?

Ja, és senki nincs itt?

Egyébként Enikő Te már nem jössz vissza?

Fruzsi
cinderella

En itt vagyok! de nem tudom a valaszt. Kép
Talan a technika ordoge? Kép

Reka
Reka

Szia Tanci!
En az elso babamat Kovacs dokinal szültem. A valasztott orvosom szabadsagon volt a szülés idején, igy mar elöre rabizott Kovacs dokira. Egy vizsgalaton is voltam nala. Csak jot mondhatok rola! A vizsgalat alkalmaval is kedves, figyelmes volt, a szülesre pedig ugy sietett be, mintha honapok ota hozza jartam volna terhesgondozasra. Nagyon szep emlek maradt a szülés, engem lenyügözött, hogy milyen profi modon tette mindenki a dolgat. Doki bacsi lelkes es figyelmes volt, velünk örült, amikor kibujt a Baba! Kaptam két nagy puszit, utana kiszaladt az elötérbe a szüleimhez, Anyukamat is megpuszilta és mindenki nagyon boldog volt.
Nehany hét mulva visszamentem hozza, emlékezett ram és nagyon baratsagos volt. Szoval, igy helyettesként is csuda emberségesen bant velem és ez sokat elarul rola. Az egészben csak az volt a rossz, hogy nem szülhettem a valasztott orvosomnal, akit mar akkor nagyon megszerettem! (Katanak üzenem, hogy a legjobb kezekben van!) Szerencsére azota mar kétszer vele is atéltem ezt a csodat!!!! Most meg elgondolkodtam azon, hogy talan ezt az uj szülöszobat is ki kellene még probalni...
Sziasztok!
Akoti
Akoti

Akoti!
Köszi! : ))
Kata
Kata

Szia Akoti!

Nagyon örültem a levelednek, köszönöm szépen! Már izgultam, hogy senkinek sincs tapasztalata Kovács dokival kapcsolatosan, de te most megerösítettél abban, hogy jó kezekben vagyok.
Éppen most voltam nála 12 hetes 3D-s ultahangon, ott is nagyon aranyos volt, mindent mondott, mutatott, és tündéri képeket készített a piciröl.
Szerintem próbáld ki az új szülöszobát...
Olyan jó dolog babát várni!

Tánci
Tánci

Szia Tanci!
Nekem is legboldogabb idoszakaim voltak a terhessegek! Ennel mar csak babazni jobb! Picit meg varnom kell az uj szülöszoba felfedezesevel, a legkisebbem most 11 honapos.
Szülésznöt tervezel valasztani?
Kovacs doki elarulta a Baba nemét? Vagy ilyenkor még nem latszik? Nekem is remek UH fotokat keszitett annak idejen. Mivel en nem akartam elöre tudni a nemét(egyik gyereknel sem), gondosan összhajtogatva adta a kezembe a felvételt, mondvan, hogy arrol tuti kiderül még egy laikus szamara is. Nem néztem meg, csak megmutattam az orvosomnak, hogy tényleg olyan egyértelmü-e? Erre ö csak sejtelmesen mosolygott es azt mondta, hogy K. doktorbol a szakmai büszkeség beszélt, hiszen tényleg ritka jo felvetel. No, ettöl kezdve mar igencsak sejtettem, hogy mit lathatnék a kepen...

Kata!
Ugye szerinted is egy rendkivüli ember a mi doktorunk? Itt kevés szo esik rola, en meg nem szeretem az effajta "reklamot". Maga a megtestesült nyugalom. Mar több baratnöm szült nala és mindenki rajong érte, persze csak abban a visszfogott stilusban, amilyen ö maga. Lehet, hogy nem ö meséli a legjobb vicceket az osztalyon, de nem is ez a lényeg. Te mikor szülsz? Szülésznöt valasztasz? Ha jol sejtem az orvosod név szerint senkit nem fog ajanlani... Nekem legalabbis azt mondta, hogy szakmailag nincs különbség, csak emberi szempontok dönthetnek. Szerinte akkor érdemes valasztani, ha valakit nagyon el akarunk kerülni, vagy épp ellenkezöleg, nagyon szivesen latnank a szülésen. Korrekt. En nem valasztottam, de akit "kifogtam" olyan jo volt, hogy ezutan mar öt valasztanam.

Sziasztok!
Akoti
Akoti

Szia Akoti!
Nekem édesanyám ajánlotta Őt, mert nagyon pozitív tapasztalatokat szerzett vele kapcsolatban idén nyáron, egy nőgyógyászati műtét alkalmával. Természetesen sokszor tanulságos lehet, amit a többiek írnak az orvosokról, de én azt gondolom, a legfontosabb mégiscsak a Te személyes szimpátiád. És mivel mindenki más ember, az a legjobb, ha önállóan döntjük el, kit választunk végül. Tehát én is megkedveltem a Doktor urat, nekem nagyon is "fekszik" az ő visszafogott stílusa, hiszen én sem vagyok az a "bratyizos" típus. Ami legjobban megfogott benne, az a végtelen nyugalom, ami árad belőle.
Én egyébként febr. 27-ére vagyok kiírva, ami azért vicces, mert pont ezen a napon születtem. : )
A szülésznő választáson még nem gondolkodtam, de azt hiszem ez is spontán lesz: ha megismerek valakit, aki szimpatikus lesz, azt választom.
Üdv: Kata
Kata

Sziasztok,

szülésznőt ajánlott, hogy válasszak?
De hogyan? Én senkivel sem találkozom a kórházban, amikor bemegyek, csak a doktorbácsival. Tőle kérdezzem meg? Jövő héten utánajárok a szülésfelkészítőnek, és ott esetleg van erre lehetőség?
Vagy az éppen ügyeletes? Mit tanácsoltok?

Fruzsi
cinderella

Fruzsi
Ha jól emlékszem akkor még csak félidőben vagy.
Általában szülésznőkkel majd csak a 35-36. hét után fogsz találkozni, akkor csinálják a ctg-ket.
Akkor majd kérdezd meg a dokidat, melyiket ajánlja, de akár Te is megbeszélheted a neked szimpatikussal, hogy elvállal-e majd a Ti nagy napotokon.
A dokink ált. mindenkivel szeret együtt dolgozni, mert szakmailag mindenki ott van nagyon az elmondása szerint, de biztosan összehoz valamelyikkel, ha kéred.

Nekem pl. az itt ajnározott szülésznők kifejezetten unszimpik voltak, úgy otthagytak a ctg-vel hogy csak na, persze nem tudtam mire kell figyelni közben, jól el is mozdult a vizgsálófej, amikor meg visszajöttek, rajtam kérték számon, hogy nem volt jól odatéve a műszer...
Persze szakmailag nem kérdőjelezem meg őket, mert sokan írtak nagyon jókat róluk, csak nekem nem jöttek be már a kezdeti ctg-nél.

Aki velem volt a szülésnél, nem volt választott szülésznő, éppen műszakváltásra jött be. Rendkívül kedves, nyugodt, emberséges idősebb hölgy: Szirtes Jánosné Erika. Ameddig tudta védte a gátamat, de sajnos nem sikerült, mert kisfiam villámsebességgel tepert kifelé a pocakomból Kép Így kellett kicsit vágni, de olyan szépen megcsinálták (ez már a dokim érdeme), hogy semmi panaszom nem volt és nincs azóta sem, a helye sem látszik egyáltalán.

Rákóczi Ági is nagyon jó! Profi gátvádelmes és tényleg mindenre válaszol, akárcsak itt a neten is. Homeo párti és a természetes dolgok híve.
Egyik ismerősöm (Halacska) nála szült és nagyon meg volt vele elégedve.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Fruzsi
Még annyit, hogy gátvarrás közben biztosan jót fogsz szórakozni, mert nekem a dokim olyan sztorit mesélt, hogy végignevettem az egészet Kép És totál jól beérzéstelenített, így semmit nem éreztem az utómunkálatokból.

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor, mi a gátvédelem? Persze elméletben tökéletesen tudom, de hogyan zajlik ez gyakorlatban?
Vagy például a szülésznő szemével?

De biztosan szó lesz majd a felkészítőn erről.

Pusza
Fruzsi
cinderella

Szia Akoti!

Aranyosak lelkesítö leveleidKép Én az ikertestvéremen látom, milyen jó is babázni, mióta megszületett a kisfia (januárban), azóta nagyon erös bennem a vágy, hogy nekem is legyen egy kisbabám. De már jó úton járok!

Kovács doki tényleg ügyes kezü, és ö is nagyon nyugodt, mint a ti dokitok. Véletlenül öt is ismerem, és biztosan nem véletlen, hogy a civil életben is jóban vannak.

Igazából tanácstalan vagyok szülésznö ügyben. Ahogy hallom, gyakorlatilag mindegyik nagyon profi, és olyan sok jót olvastam róluk, hogy nem is tudnék választani. Persze ha személyesen találkozom majd velük (amire még egy picit várni kell), akkor már lehet, hogy könnyebb lesz dönteni. Mindenesetre majd kikérem a doki véleményét is, és ha esetleg ö javasol valakit, akkor azt hiszem, hallgatni fogok rá. Addig is olvasgatom a hozzászólásokat, gyüjtöm az információkat. Májusig még van idõm...

Szia!
Tánci
Tánci

Fruzsi
A gátvédelemre már jóval a szülés előtt érdemes készülni. Intimtorna (ez később is hasznos a szülés után), gátmasszázsolaj (bővebben: www. nandu.hu) már a szülés előtti pár hétben + a szüléskor is masszírozni a gát tájékát. Vannak homeopátiás szerek is (nevüket sajnos nem tudom), málnalevél tea (bár ez utóbbi szerintem inkább a tágulásnál jótékony hatású és nem kifejezetten a gát szöveteinél)
Nos, én már pár héttel a szülés előtt masszázsolajjal "edzettem", majd szülésnél a szülésznő védte kézzel a gátam, ameddig csak lehetett + van amikor éppen szeretnél nyomni, de vissza kell tartani kicsit a gátvédelem érdekében. Vittünk be a masszázsolajból, de olyan gyorsan zajlott le az egész szülés, hogy még előszedni sem volt időnk Kép

Málnalevél teát napi 7 dl körül ittam kb. a 35-36. héttől kezdve. Persze fogalmam sincsi ez segített-e hozzá a gyors táguláshoz Kép Mindenesetre nagyon bíztam benne Kép ez be is jött.

Azért készülj fel arra is, hogy nem biztos, hogy első babánál öszejön a gátvédelem. Persze készülj rá tudatosan, de ne lepődje meg, ha nem az elképzeléseid szerint alakul.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Tegnap írtam egy hosszú levelet a Kútvölgyis tapasztalataimról, de nem jelent meg.
Most rövidebben: június végén szültem, állítólag máskor teljesen más, mert nagyon sokan voltak és rengeteg császár. Engem viszont nem nagyon vígasztal az, hogy máskor nem ilyen, mert én akkor szültem.
Az ágynemüt öt nap alatt egyszer sem húzták át, nekünk kellett, szülés után, ha nem akartunk véres ágyban feküdni.
Senki nem mutatta meg, hogyan kell egy gyereket bepelenkázni, felöltöztetni (pontosabban a szobatársaim segítettek). A szoptatásban is csak a harmadik éjszaka segített egy kedves csecsemős, miután én mentem oda sírva, hogy nem tudom szoptatni a babám.
A korábbi témákról: gátkezelést egxszer kaptam, de akik előttem szültek még minden nap, de aztán már nem volt rá idejük. Hashajtót én is a második napon, de nem használtam.
Sajnos a szülés sem volt olyan, hogy mindezen kellemetlenségek ellenére a második gyerekemet is ott szüljem.
Persze tudom, hogy sokan nagyon kellemes élményekkel távoztak ezért senkit nem akarok elrettenteni, az én esetem valószínüleg sok szerencsétlen véletlen összejátszása volt.
s.kata

Hali!

Gumicukor, a malnalevel teat hogy keszitetted el?
A mennyisegekre lennek kivancsi.
Elore is koszi, Judit
Névtelen

Hali!

Gumicukor, a malnalevel teat hogy keszitetted el?
A mennyisegekre lennek kivancsi.
Elore is koszi, Judit
Névtelen

Sziasztok
SKata és a többiek, el szeretném mondani hogy én is június elején szültem és minden nap volt gátkezelés többször is, sőt egyszer még várt is rám a nővérke mert a csecsemős az én fiamat tette tisztába, mutatta a köldök kezelést stb, ezután meg pisilni kellett nagyon és még mindíg várt. Ő Tünde nővér volt, ő volt a csúcs. Tényleg nagyon sokan szültek akkor, a dokik még vicceltek is, hogy még a liftben is megszült nők vannak))) Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy mindenki másképpen éli meg a dolgokat, azért elkeseredni nem nagyon kell, persze megértem SKatát is...
Csirke
csirke

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?