Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Soja: játékügyben nem nézted a honlapot, aminek az elérhetőségét korábban beírtam? Vagy ott csak azok a bizonyos méregdrága készségfejlesztők vannak? Bevallom, még nem nézegettem meg nagyon alaposan...

Vasárnap nagy esemény volt nálunk. Noémi keresztelője :D Nagyon kis ügyes volt a kiscsaj. Az istentisztelet alatt végig ébren volt, nézelődött, aztán amikor a keresztelés következett, elkezdett vigyorogni, és végig derűsen nézelődött, mosolygott. Még a víz sem zavarta. Nagyon ügyes volt, és én olyan büszke vagyok rá :lol:
Próbálok majd fotót feltölteni valamikor egy-két napon belül. Mindenkinek szép napot!

Kép
kona

Sziasztok!

Soja, a játékokkal mi is bajban vagyunk/voltunk. Adri is ráunt egy csomó mindenre, ami volt neki. Valóban az a lényeg, hogy csörögjön, zörögjön, színes legyen stb, és persze ne árthasson neki, úgyhogy én csináltam neki játékokat: üres ásványvizes palackba tettem apró köveket, leselejtezett pólót darabokra vágtam, tettem bele zacskót, és bevarrtam, másikba vattát, és megkötöttem csillogó díszszalaggal (most ez a menő nála). Ezek kb. teniszlabda nagyságúak. Aztán a járóka két szélére kifeszítettem egy szalagot, arra akasztok neki mindenfélét, pl. rágókát, így ha kiejti a kezéből, akkor is újra meg tudja fogni. Adtam neki selyemkendőt, újságpapírt, nejlonzacskót, műanyag poharat. A többi elfoglaltsága olyan, amit együtt csinálunk. Amit Kona írt (egyszervolt.hu) az nagyon jó, sok dalt hallgatunk onnan. A másik oldalt még nem néztem. És újra örül azoknak a játékoknak, amelyeket egy ideje nem látott. Van egy könyvem: Anya, taníts engem c. szerintem egész jó. Abban írják, hogy csinálj a hét minden napjára egy dobozt, mindbe tegyél 3-4 különböző típusú játékot és minden nap másik dobozt adj neki.

Nálunk az a gond, hogy Adrienn pár hete a szülein kívül mindenkitől fél. Addig nincs semmi baj, míg csak nézegetik, mosolyognak rá, vagy beszélnek hozzá, de amint valaki fel akarja venni, úgy ordít, levegőt sem vesz. Állítólag ez normális ebben a korban... Mikor növi ki? A ti babáitok nem ilyenek?
Iboly

Kép
iboly.

Iboly!

Ez valóban normális. Ajánlom Mérei Ferenc, V. Binét Ágnes Gyermeklélektan című könyvét. Nekem pszichológus barátnőm ajánlotta. Ebben részletesen le van írva minden, hogy melyik korban mit miért hogyan tesz a baba, stb. Kb. 10-12 éves korig írja le a gyerekek lelki fejlődését a könyv. Én épp most rendeltem meg, eddig csak kölcsönpéldányom volt...

Kép
kona

Sziasztok!
Mushuka, szurkolok értetek holnap! Majd írj!
Kona, az Egyszervolt.hu-t én is ismertem már, bár a boltjába még csak most néztem be. Nem találtam semmit, de azért jó volt szétnézni. A meseoldala, dalai, stb. nagyon jók szerintem.
Iboly, Bogi ugyanilyen lett egyik napról a másikra, azzal a különbséggel, hogy már ha ránéztek (akár kedvesen, mosolyogva is) ordított. Ez pár hete volt, és kb. két hétig tartott. Aztán hazautaztunk a nagyszülőkhöz, dédszülőkhöz. Féltünk, hogy mindenkitől sírni fog majd. Aztán körülállták egyszerre tizenketten, és még egy nyikkanás sem volt. Szerintem még élvezte is, hogy mindenki őt akarja látni. Azóta nem sír senkitől. Nem igazán értem, de mi mindent másképp csinálunk, mint a többi gyerek :wink:
Iboly, ezeket a saját készítésű játékokat én is ki fogom próbálni. Szerintem jobban lekötik a gyereket, mint egy kész játék, amivel csak egyfajtát lehet játszani. Nálunk a sztár most (kislány létünk ellenére) a műanyag kalapács és fűrész. Odamászik - mert már azt is tudunk előre is - a parkettához, és kalapál, és kalapál, és kalapál... Már a kádba is be kellett tenni egy ilyen szerszámot, hogy a kád oldalát püfölje, mert rájött, hogy a gumiállatkát odaütve nem kap nagy hangot :) Csúcs, amiket kitalálnak. Ja, az ásványvizes palack nálunk is bejött. Csak én hagyok benne vizet. Ne tudjátok meg, hogy fel tudja húzni magát, mikor elgurul előle, és mindig utána kell másznia :) Édesek ilyenkor! Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Túl vagyunk rajta!Most sikerült másodszorra megszúrni a fejét,sírt(üvöltött)szegény,de a levegőn megnyugodott.A vizsgálat elején sírt,mert feszítette a kontasztanyag,de utána eljátszott,csak 30 perces volt a vizsgálat,amit egy vákummatracban kellett tűrnie,a végén álmos is volt,és érthetően türelmetlen.Ami nem túl jó hír,hogy a bal veséjébe visszamegy a pisi,tehát,valószínüleg van szűkület a húgyvezetéken. :( Hétfőn kell telefonálnom.Találkoztam egy anyukával,aknek 4 hónapos korában tejszínüt pisilt a lánya a gennytől,vesemedencegyuszi miatt,nekik is volt szűkület,nem operáltk meg,uh,pisi kontroll,és most 13 éves a lányzó,most hozták kontrollra.Nem tudom,de már lassan beleélem magam a műtétbe :( Jutalomból ma brokkolis-krumplis,répás kis húslevses főzit kapott.Zabálta Édes volt. mushuka

Kép
mushuka

Ui:Már úgy mosolyog,mint reggel :D

Kép
mushuka

Szia!
Szegénykém, nem csoda, ha nem tűrte! Még egy felnőttnek is rossz érzés egy helyben maradni, nemhogy egy ilyen kicsi gyereknek, aki nem is érti mi miért van. Azért ügyesek vagytok! Bízzunk benne, hogy nem kell műtét! Küldünk mi is egy puszit neki, hogy gyorsabban vígasztalódjon :D Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Köszönjük a puszit,jól esett!Szerencsére nem viselte meg,nagyokat nevetett délután,és már nyugodtan alszik.Ha műtét kell,inkább most,mint nagyobb korban,erre még nem emlékeznek(csak ÉN!).De az egészség a lényeg.Puszi nektek,Mushuka

Kép
mushuka

Szia Kriszta 1004!
Elküldöm priviben Kia doki tel.számát,remélem megkapod!
Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok,
köszönöm szépen az elérhetőségeket és az újabb jó tippeket, amiket írtatok, továbbra is várom az ötleteiteket. Egész megnyugodtam amióta tudom, hogy van hová fordulnom. Az ember tudja az eszével, hogy nem szabad stresszelni, de a beidegződések sajnos másként működnek.

Mushuka, szerintem le a kalappal Dani előtt, ismerek felnőtteket, akik egy vérvételre sem mernek elmenni, úgy félnek a szúrástól. Ehhez képest össze sem mérhető, amin Dani átmegy. Néha egyébként tényleg jobb túlesni a műtéten, még időben, főleg ha hosszú távon igazából nem tudnak jobb megoldást az orvosok. Egy barátnőm pl. négy évig halogatott egy javasolt beavatkozást, ami egyrészt tovább súlyosbította a problémát, másrészt ennyi ideig izgult, hogy javulhat-e az állapota. Persze ez borzasztó nehéz döntés, az kétségtelen. Az viszont klassz, hogy alapvetően jókedvűek vagytok. :D Szorítok nektek!

Iboly, a játék ötletek fantasztikusak, legszívesebben már neki is állnék a gyártásnak, csak nem akarok "előre inni a medve bőrére". Az anya taníts engem c. könyvet a kolléganőm is ajánlotta, neki most 3 éves a kisfia, igazán okos kissrác.

További szép napot kívánok, Kriszta
kriszta1004

Sziasztok!

Régóta olvasgatlak benneteket. Még nincs két hete, hogy ebben a kórházban megszületett a kislányom, és nagyon örülök neki, hogy ezt a helyet választottam. A babám sajnos koraszülött lett, a 35. héten született, de mindent megtettek értünk, hogy a lehető legjobb állapotban kerüljünk ki ebből a helyzetből. A házi gyerekorvos például teljesen el volt képedve attól, hogy négy nap kórház és császár után úgy jöttünk ki a kórházból, hogy én tudok szoptatni, a baba pedig már elkezdte visszahízni a leadott súlyt. Állítólag ez több helyen nem általános.

A Kia doktor egyébként tényleg nagyon rendes. Az én orvosomat (Abkarovics doktor) ő helyettesítette, mikor ő külföldön volt. A műtétnél meg abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy mind a két "orvosom" ott volt, ami nekem nagyon sokat jelentett érzelmileg. Pénzről nem tudok mit mondani, az én orvosomnak nem volt tarifája, sőt, annyira szabadkozott, hogy még én voltam zavarban.
Vendég

Sziasztok!
Nem tudom,hogy csak az én gyerkőcöm ilyen-e,vagy ez normális,hogy a földön egy idő után elkezd nyöszögni,hogy tegyük rá az ágyra.Dani még nem ül,nem kúszik,csak négy kézláb rugózik,egy ideig szétszedi a játszószőnyegét,meg elvan a játékaival(amig nem távolodik el tőlük hátrafele),aztán jön az "anya elég volt hang".Nálatok is van ilyen?Mikor fog már felülni,vagy legalább továbblépni ebből az álapotból?Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok Lányok!

Mushuka! Örülök, hogy Danika ilyen hősiesen helytállt, és tűrte a megpróbáltatásokat!

Gergő is elunta egy idő után a játékait, de van amit mostanában újra többször a kezébe vesz. Szerencsére nekünk nagyon sok játékunk van, hiszen a bátyám gyerekeitől sok megmaradt, és kaptunk újakat is. Én azt a taktikát alkalmazom, hogy a játékok egy részét elteszem, és időnként cserélgetem őket, így talán nem unja meg olyan hamar. A zacskó és a műanyag palack nekünk is bejött, de favorit még a mobiltelefon is (van egy sajátja, ami már nem működik :wink: ).

Az alvással sajnos még mindig küszködünk. Most már 5 napja használom nála a Viburcolt a Dentinox mellett, és semmi változás. Továbbra is szinte óránként felébred Gergő. Általában hajnal 2 és 5 között alszik, de egyébként óránként fenn van. Már arra is gondoltam, hogy melege lehet. Kicseréltem a takaróját egy vékonyabbra, de ez sem jött be :( . Persze foga még mindig nincs.
Napközben továbbra is 2x alszik, az nem változott.

Soja! Nálatok milyen módszer jött be Boginál az éjszakai alvással kapcslatban? Azóta is szépen alszik éjjel? Már lassan kezdem azt hinni, hogy még 4-5 évig nem fogok aludni...

Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok!
Mushuka, nálunk is van még mindig ilyen nyüszögős időszak. Mondjuk főleg alvás, vagy evés előtt, és este fürcsi előtt. Bogi már megtanult előre mászni, és most épp a két szobán kívüli területeket fedezi fel. Már nem lehet kint cipő, és a hűtőről is fentebb kellett tenni a mágneseket. Most épp a dvd lejátszót próbálja kihúzni a helyéről... :) Félelmetes, hogy miket csinál. Én például azt nem tudom, hogy kislány létünkre hogyan szeretheti ennyire a kábeleket. Megőrül, ha meglát egy szabadon lógó vezetéket! A játékok nagy része nálunk is egy ládában van, és mindig ugyanazokat veszem elő már egy hete. Majd cserélünk ha ezeket megunta. A pohárba rejtett kavics nagyon jól bevált, és a zacskót is szereti zörgetni. Most például egy műanyag kacsát rejtő delmás doboz a nyerő :wink:
Catwoman, mi azóta sem keltünk fel egyszer sem éjszaka hozzá. Mondjuk most éjjel nagyon nyugtalanul aludt, többször is felsírt álmában. Szerintem ez annak köszönhető, hogy 10 napig nem látta Apát, és tegnap hirtelen rátört a nagy öröm :)
Én egy mások által nem igazán tetszetős módszert választottam az altatáshoz, amit egy könyvben olvastam. Ha gondolod megírom részletesen priviben, mert elég hosszú ide.
Soja

Kép
soja

Dr. Bárdos Péter elérhetőségét keresem, ha valaki tud segítsen... :oops:
odka
Szentendre

Szia Soja!
Boldog szülinapot Boginak!Nagylány lett Ő is!Édes lehet,ahogy kúszik mindenfelé,már én is várom,hogy Dani elkezdje,bár a gyógytornász szerint Dani mászni fog egyből,mert kutyázik,és ilyenkor már nem kúsznak.Most 2 hónap szünet van tornából,meglátjuk,hogy mit fog csinálni.Puszi nektek,mushuka.

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Köszi, nagyon aranyos vagy! Szerintem nem kell már tornára járnotok. Végülis semmivel nem vagytok lemaradva. Épp most olvasgatok egy könyvet, ami a babák fejlődéséről szól. A mászást előre és az önálló ülést 7-8 hónapos korra írják. De a dokinéni is mondta, hogy mi jóval előrébb járunk a korunknál. Remélem nem lesz ebből baj... Egyébként szerintem ez annak is köszönhető, hogy Boginak nincs nagy súlya. A héten mérték, 68 cm és 7210 gramm volt. Kicsi a bors, de annál betyárabb :lol: Most épp a locsolókannámmal "harcol". Nem is gondoltam volna, de nagyon veszélyes lakásban lakunk. Például félek, hogy egyszer nekiesik a radiátor éles tagjainak! Ez az időszak a balesetmentesítésről szól :roll:
Puszi nektek: Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Igen,ez igaz,hogy ülni,mászni később szoktak,nekem is ezt mondta a gyógytornász.Az biztos,hogy 10 szemednek kell lenni,ha elindunak :D A súlyban is igazság,mi túl vagyunk a 9kg-on,bár most,hogy már nem csak tápszert eszik,nem hízik olyan gyorsan.Te adsz már tojást Boginak?Én még nem merek.Vigyázzatok magatokra,puszi:mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!

Soja! Örülnék, ha az altatási módszereteket elküldenéd Nekem priviben, talán segítene rajtunk. :?

Mushuka! Gergő 7 hós és 1 hetes volt, amikor először felült, 3 nappal később felállt a járókában, de további 2 hét telt el, mire rájött, hogyan kell mászni. Szerintem Danika semmivel nincs elkésve, a fiúk amúgy is később csinálnak mindent.
A kábel és a radiátor nálunk is nyerő!

Gergő most 10,5 kg, az elmúlt 2,5 hónapban csak 0,5 kg-t hízott. Az étvágyával nincs gond, mindent megeszik, de egész nap mozog, jön-megy. Tojást még én nem adtam neki, de a védőnő azt mondta, hogy a főtt tojás sárgáját már belekeverhetem a főzelékbe.

Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok!
Jó hírem van:nem kell operálni Dani veséjét!Minimális szűkülete van,de az a fajta(funkcionális),amit nem kell operálni,a doki októberre rendelte vissza ultrahang kontrollra,vizelet tenyésztés csak akkor kell,ha belázasodik :D .Azt mondta még,hogy jól működik mindkét vese,ahol a szűkület van.ott sem pang a vizelet.Szerintem próbálkozik a felüléssel,mert négykézlábról lábujjhegyre nyomja magát :D .nagyon dolgozik rajta,hamar el is fárad,este van,hogy már 18.30-kor alszik.A céklához mit szóltak a gerkőcök nálatok?Dani nagyon ette,de kiütötte az arcán,a hátán,a mellkasán :( pedig annyi vitamin van benne!pUszi Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!
Bocsi, hogy nem írtam vissza ma Mushuka, de annyira nyűgös volt ma egész nap Bogi, hogy semmit sem tudtam tőle csinálni. Utána meg elfelejtettem :oops:
Örülök, hogy nem kell műteni Danikát, gondolom te is megnyugodtál kicsit :)
Én ma adtam először céklát Boginak, de eddig még nem vettem észre, hogy kiütései lennének. Viszont adtam neki tejpépet, amiben olyan dolog volt, amire pöttyökkel reagált. Először azt hittem, hogy bárányhimős :shock: Már nem adok neki ilyesmit. Viszont zöldséget, gyümölcsöt még nem tudtam olyat adni neki, amitől baja lett volna, vagy nem ízlett volna neki. Az abszolút nyerő az almapüré csirkehusival.
Catwoman, nem felejtettem el az alvásról szóló privit, csak még nem volt időm. Holnap pótolom, ígérem! Nálunk még működik. Igaz nem tud önállóan elaludni, de legalább az éjszakát végigalussza!
Nem tudjátok, hogy csirkemájat lehet már adni a babának? Nagymamám mindenképpen azt akar neki adni, ha holnapután hazautazunk. Nem tudom, hogy engedhetem-e.... Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Igen,megnyugodtam,nagy kő volt ez nekem.Szerintem kérdezd meg a doktornőt,hogy lehet-e,az biztos,hogy régen adtak.Az én nagyim 3-om honaposan húslevest akart adni Daninak,mert anyukám is azt evett felkiálltással.Ma már más a nézet,ezért inkább kérdezzél rá.Mi tegnap spenótot ettünk,imádta.A zöldeket mi is nagyon szeretjük,ma zöldbabot fog kapni.Azt is át kell paszírozni,mint a borsót?????Nekünk nincs baj a tejpéppel.Melyiket adtad Boginak?Mi a Milupa vanilíás-gabonás pépet esszük,és mindig teszek bele gyümit is.Jó hazautat,sok kényeztetést Boginak. :D Puszi Mushuka

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Ma lesz alkalmam megkérdezni a dokinénit, mert Boginak bepirosodott a szeme, kérek valamilyen cseppet rá. Én Boginak a Hipp natúr grízes pépét adtam. A dokinéni kérdezte is, hogy valami Rossmanos, vagy Tescos pépet adtam neki? Mondtam neki, hogy a Hippet adtam, erre azt mondta, hogy azok pedig jók szoktak lenni. Nem tudom, mire lehet allergiás benne, de nem kísérletezek. Mi hétvégén nagymamám bio sóskáját akarjuk kipróbálni :) Spenótot még nem adtam neki, és borsót sem mertem még. Nem fájt tőle Dani hasa? Bár azt mondják, ha átpasszírozza az ember, akkor nem fájhat elvileg. Nem tudom, hogy a babot át kell-e passzírozni, de szerintem igen. A hazaúttól megint félek, mert Bogi két napja nagyon nyűgös, már megőrít, egyfolytában nyüszít mint egy kiskutya. Nem is bánom, hogy egy kicsit más pesztrálja majd :lol:
Catwoman, privi ment!
Már nem biztos, hogy jövök a héten, így mindnekinek jó hétvégét kívánok! Puszi: Soja

Kép
soja

szia Soja!
Borsót még én sem adtam,ma meglátjuk,mert zöldbabot evett,jól összeturmixolva.A spenóttól nem lett semmi baja.Szerintem Hypoallergén pépet kéne adni Boginak,én is olyat adok.Attól nem hiszem,hogy lenne baja.Dani is nyűgös,valami lehet az időben.A két nyüszítős :D Kiváncsi leszek a sóskára,mert az elvileg savanyú.Nézze meg az ember.Kinézi anyu szájából a zoldbabfőzit...Jó utat,és kitartást.Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!

Kona, köszi, azt a könyvet be fogom szerezni. Én Ranschburg Jenő Szülők könyve c. -t olvastam, de ő ezzel nem sokat foglalkozott. Egyébként egy kicsit javul a helyzet, csütörtökön jönnek Anyósomék, kíváncsi vagyok, hogy reagál rájuk Adri.

Kriszta, a játékokkal még ráérsz. :-) Én azt gondoltam magamról, hogy milyen béna vagyok, hogy tudnék már játékot készíteni, de ezek a babák még olyan kicsik, tényleg csak az számít, hogy csörögjön, és jó érzés látni, hogy elszórakozik velük! :-)

Virág, nekem egyáltalán nincs jó véleményem a csecsemősökről. Én sajnos az októberi négy napos ünnep alatt voltam ott, 2 nagyon undok csecsemős volt legtöbbször, aztán utolsó nap és este volt 2 rendes is, az egyik akkor mutatta meg, hogy kell pelenkázni, stb a másik meg (az volt az utolsó este) akart segíteni szoptatni, de akkor már véresek voltak a cicik. Röviden a két undok hozzáállásáról: császár után pár órával (éjjel) letették a gyereket az ágyamra, én arra ébredtem (altatva voltam császár alatt), hogy csukódik a csecsemős után az ajtó. Alig tudtam úgy fordítani magunkat, hogy elérje a gyerek a cicit. Ezzel nem akarom leírni az egész osztályt, lehet, hogy összesen ez a két érzéketlen nő van, akiket kifogtam, de nem bánom, hogy a dokim lelépett egy másik kórházba.
A védőnő járt hozzánk, órákat volt nálunk, segített szoptatni, neki köszönhetem, hogy egyáltalán nem kellett tápszert adnom a babának. Hónapokkal később mondta, hogy a legtöbb anya ebben az állapotban nem csinálta volna.

Soja, a gyerekorvos szerint 6 hónapos kortól lehet adni májat, de hetente max. egyszer. Én eddig egyszer adtam, nem lett Adrinak semmi baja tőle. A mamádnak ne hagyj mindent, amiről úgy gondolod, hogy nem szeretnéd adni, finoman mondd meg neki, én is megmondtam mindenkinek (szülők, anyósék).

Mushuka, jó hogy Danit nem kínozzák tovább!
A spenótot hogy csinálod? Én is adnék már neki. Pár napja brokkolit evett, nagyon nyomta befelé! :-) A céklát valószínűleg kihagyom, mert rosszul vagyok tőle....
Nálunk a doktor néni nem díjazza a tejpépet, úgyhogy azt még nem adtam egyáltalán.

Iboly

Kép
iboly.

Szia Iboly!
A gyári spenótot adtam neki,mert nem volt itthon,de szerintem ugyan úgy fogom csinálni,hogy megfőzöm,főzök krumplit,és összeturmixolom a krumpli vizével,teszek bele pulyka vagy csirkemellet és egy kis olivaolajat.Persze először több a krumpli,mint a spenót,és ha bírja akkor lehet többet tenni.A brokkolit Dani is szereti.Te,hogy csinálod?Eygébként én sem voltam megelégedve az összes csecsemőssel.Nekem is véres lett már a cicim,egy rendes volt,aki meg is mondta,hogy nem lesz tejem.Igaza is lett sajna,de a többiek...már sírtam fájdalmamban.Mushuka

Kép
mushuka

mushuka, sóskát ne adj neki sztem mert nem lehet én úgy tudom..

KépKép
roxii

A gyerekorvos mondta,hogy lehet,sóska,spenót....

Kép
mushuka

Iboly, a császár utáni állapot sajnos nálam is hasonló volt. Mindent egyedül kellett csinálnom. De a szoptatás technikájára nálam valóban többen odafigyeltek, de lehet hogy csak azért, mert koraszülött a baba. Én is többször mentem hozzájuk, akkor is mindig segítettek. Egyébként én is altatva voltam. Ki volt az orvosod egyébként, ha kíváncsiskodhatok?

Viszont az egyik szobatársamnál, akinek időre született a babája 3 kilón felül, másfél nap után derült ki, hogy a befelé forduló mellbimbója miatt nem tud szoptatni - addig üvöltött a gyerek. Szóval van igazság abban, amit írsz.
Vendég

Sziasztok!

Én céklát egyáltalán nem adtam Gergőnek, valahogy az kimaradt. Sóskát, spenótot 5 hós kora körül adtam neki, ezeket én is úgy csinálom, ahogy Mushuka. Nagyon szereti, de úgy tudom, ezekből is egyszer lehet adni hetente. A májat szerintem is 6 hósan lehet adni. Gergő tejpépet is 5 hósan kapott először, de azt is csak kb. hetente 1-2x. Borsót én csak üvegeset adtam neki eddig, de úgy tudom, hog 6hósan már kaphat, csak át kell passzírozni. 8 hósan már eheti a héját is, akkor elég csak összeturmixolni, vagy összetörni - legalábbis ezt mondta a védőnőm.
Gergő most már eszik 8 hós babáknak való bébiételt, azok darabosak. Először furcsán fogadta, hogy kicsit meg kell forgatni a kaját a szájában, de most már nem zavarják a darabok. Ezek egyébként jó puhák, fog nélkül is el tudja csócsálni őket.

Mushuka! Örülok, hogy Danikát nem kell műteni, szerencsére ezek szerint nincs nagy baj! :)

A csecsemősökről nekem is kettős a véleményem, van aki nagyon kedves, segítőkész, de van aki nem.

Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok! Ne haragudjatok, hogy csak úgy bepofátlankodom ide hozzátok, de a segítségeteket szeretném kérni. 8 hetes kismama vagyok és csőstül jönnek a gondok, és már nem tudom, kihez forduljak... :cry:

Van itt olyan, aki a Péterfybe jár terhesgondozásra, és ott van a háziorvosa is? Vagyis 7. kerületi?
Én most tulajdonképpen új háziorvost keresek, mert a mostani képzeljétek, nem akar nekem beutalót írni a vérvételre, mert állítása szerint ő nem írhat. :cry: A nődoki szintén nem ír (rejtély, hogy miért nem), a védőnéni meg ugyebár nem írhat.
Vacakul vagyok, pihennem kellene a meló után, erre küldözgetnek ide-oda, és senki nem tud segíteni... :cry: :cry: :cry:

A nődokival sem vagyok maximálisan megelégedve, valszeg azt is újat kell keresnem, és a Péterfyben keresgélek, csak itt annyian írnak sok dokiról sok jót, hogy nem tudok dönteni.... :roll:
Nekem fontos szempont lenne, hogy könnyen el lehessen érni, ha bármi baj van, ne kelljen 1 hetet várnom, mint a mostani dokimmal...

Tudnátok nekem segíteni? :oops:
bébic

Szia Bébic!
Ez elég furcsa,hogy a nődokid nem ír beutalót vérvételre,hiszen az Ő dolga a laborvizsgálat,nem a háziorvosé!Én Rácz doktort,vagy Kia doktort ajánlanám,Őket ismerem.Ők,ha baj van,nem csak a magánban fogadnak,hanem a kórházban is,és megnéznek,odafigyelnek Rád.
Mushuka

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Nagyon szépen köci, hogy válaszoltál nekem.
Sajnos arra a következtetésre jutottunk, hogy a nődokimnál valami nem kerek, mert tényleg fura, hogy ő miért nem írhatja fel a beutalót. Teljesen elzárkózik tőle, és csak annyit mondott, hogy másik házidokit keressek.
A házidoki meg elküldött azzal, hogy ilyen speckó vizsgálatokra (pl. ellenanyag, vércsop. meghat.) ő nem írhat beutalót, mert az a szakorvos joga.
Így jutottam oda, hogy mindkét dokit le fogom cserélni, mert nekem erre nagyon nincs szükségem....és a nődokinak se azért fizetem a halom lóvét, hogy küldözgessen ide-oda... :evil:

Kia doktorról nagyon sok helyen olvastam, őt nagyon ajánlják.
Rácz doktorról is sok helyen írnak pozitívat. Csak félek, hogy ha ennyire népszerűek, akkor nem nagyon elfoglaltak? :roll:
Esetleg meg tudnád nekem mondani, mennyibe kerül a magánrendelésük? Kia dokiról valamhol azt olvastam, hogy 8ezer....
Jöhet priviben is, vagy emailen.
Jah, és még egy kérdés: a magánrendelésük mennyire felszerelt?
Ne hari, hogy ennyit kérdezek, de nagyon tanácstalan vagyok... :oops:
bébic

Szia Bébic!
Ha jól tudom mindkettőnek 10000ft a magán.A felszereltségről csak Rácz dokinál tudom,hogy van Uh gép,amivel tud hüvelyi és hasi uh-t csinálni,de ez tuti,hogy Kiánál is van.A rendelő szép,tiszta.A nagy ultrahangokat úgyis a kórházban csinálják,ott korszerűbb a gép.Vannak a kötelező uh vizsgálatok megdott terhességi hetekben,a magánrendelésen gyakorltilag a vizsgálatokat írják ki,megnéznek uh-al,megkérdezik,hogy vagy,ide havonta kell menni.Nekem,ha valami baj volt(legalábbis én azt hittem,hogy baj van,de nem volt),felhívtam a dokit,bementem a kórházba,megnézett,és megnyugtatott.Kia kezei alatt 2 hétig voltam,amikor a dokim szabin volt.100%-ig meg voltam vele elégedve,és tényleg csak ajánlani tudom.Volt,hogy este bejött a kórházba,berendelt,csak azért,hogy megnézze minden ok-e,mert akkor már magas volt a vérnyomásom,és nem akarta,hogy a picúrnak baja legyen.Rácz doki kicsitt lazább,de ezt ne úgy értsd,hogy nem lelkiismeretes,hanem csak nem paráztat be téged terhesen.Ő is mindenre odafigyel,és ha úgy látja szülésnél,hogy a baba,ill a te egészséged érdekében biztonságosabb a császár,akkor megmondja,felkészít rá.Én hálát adok az Égnek,mert lehet,hogy Dani nem élne,vagy lenne valami fogyatékossága,ha erőszakoskodik a hagyományos szülésre.(nem állt be a feje a szülőcsatornába,utólag kiderült,hogy a nyakán volt a zyinór,és az nem engedte.)Ezt csak azért írtam le,hogy lásd,tényleg jó kezekben leszel,bármelyiket választod.Dani egészségesen született meg,mostanra 9.5kg,72 cm,egy vigyorgós baba :D Mushuka

Kép
mushuka

További orvosajánlat: az én orvosom Abkarovics Géza volt, én nagyon ajánlom őt. Nagyon türelmes, lelkiismeretes, nagyon óvatosan vizsgál, telefonon is lehet őt kérdezgetni és mindig segít. Hálapénz tekintetében pedig egyáltalán nem szokványos: nekem azt mondta, hogy ezt nem azért csinálja. És mellesleg azonnal bejött éjjel, amikor hívták. Csak ő mostanában elég keveset van itt.
Vendég

Kiaval kapcsolatban megjegyeznem, hogy szerintem nem tul szerencses valasztas hozza menni, uis rengetegen vannak nala a helyettesitesek miatt, mostansag nagyon felkaptak es ez bizony a munkaja karara ment. Rohanva vizsgal, mindent elfelejt es a hires kedvessege sem a regi mar. En ha tehetnem valtanek, de a 39. hetben mar nem okos dolog...Komolyan felek attol, hogy a szulesre egyszeruen nem jon el. Szivesen mondanam neki, hogy egy fenekkel csak egy lovat szokas, de egyenlore tartom a szamat.
Zsu
zs1

Zs1! Szerintem a szülésed miatt ne aggódj. A helyettesítések miatt igaz, hogy rohan és sokszor rémesen fáradt - mikor én a kórházban feküdtem, összesen 3 orvos pácienseit vette át éppen - de magamat illetően pl. a helyettesítés ellenére teljesen képben volt. És szinte állandóan a kórházban volt valaki miatt - hallottam olyat, hogy még a magánrendelését is otthagyta, hogy valakinek Edát adjon be.
Vendég

Kedves Társalgók!
Látom többen elérhetőségek iránt érdeklődtök Nektek ajánlom figyelmetekbe a Péterfy szülészet honlapját, ahol megtalálhatók a Péterfyben dolgozó dokik elérhetőségei: http://www.peterfyszuleszet.hu/orvosaink
bibo

Egyébként én is Abkarovics dokihoz jártam, csak jót tudok róla mondani, de a külföldi elfoglaltságai miatt terhesgondozást és szülést már nem vállalnék nála, ezért keresek új orvost, így bukkantam rá az előbb küldött honlapra.
bibo

Szia Soja!
Milyen volt odahaza?Bogi,hogy viselte az utazást?Gondolom mindenki kényeztette.Megette a sóskát?Mi tegnap a fürdőkádban felültünk,és 180 fokban megfordultunk,de ahogy elnézem eddig még csak ott sikerült.Puszi nektek Mushuka

Kép
mushuka

SZiasztok!
Mushuka, Bogi most is jól viselte az utazást. Odafelé szinte végig aludt, visszafelé pedig félútig aludt, utána meg dumcsizott, játszott. Természetesen borzasztóan élvezte, hogy körülrajongják a rokonok :) Viszont kissé megfázott, mert csorog az orra, az orrszívó pedig már nem olyan jó barát mint kicsi korunkban :?
Először nem ette a sóskát, de mást sem nagyon. Lehet, hogy nem érezte az ízeket a nátha miatt?? Aztán újra próbálkoztunk, és akkor már tetszett neki. A dokinéni szerint még kicsik vagyunk a májhoz, így azt kihagytuk, csak pipicicit evett.
Bogi otthon az apjába kapaszkodva felállt. Azóta alig tudom leültetni, mert megfeszíti a lábát, és csak fekve tudom lerakni, mert mindenáron állni akar. Ma reggel is felállt a kiságy rácsába kapaszkodva. Még jó, hogy lentebb tettük már... Kicsit aggódom, nem túl korai ez még? Nem lesznek ólábai, hogy már ilyen kiskorban állni akar? Viszont visszatartani sem tudom, mert mindenbe kapaszkodik, és húzza fel magát.
Catwoman, hogy álltok az alvással? Mi visszaestünk kissé a megfázás miatt. Mivel bedugult éjjel az orra, ezért kénytelenek voltunk előszedni a porszívót, és ezzel végleg felébresztettük szegényt. Most, hogy hazajöttünk, és már nincs éjszaka bedugulva az orra, visszaél ezzel. Tegnap este 11-kor volt egy kis balhé, de aztán végig aludt reggelig.
Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Szerintem érzik a picik,hogy mi jó nekik,bírja-e a testük a terhelést.Enni meg lehet,hogy a megváltozott hely miatt nem akart először.Dani most kezdi el,hogy számára idegen embert látva elsírja magát.Ez csak akkor kellemetlen,ha a ritkán látott nyagyszülők elött kezdi el...Én elsején kínlódtam vele az elalvásban,fél napon át a Ligetben majálisoztunk,ült a kocsiban,nagyokat aludt,és este nem bírtam vele.Gondolom az élmények is közrejátszottak.Mushuka

Kép
mushuka

sziasztok! írogattam ide korábban, egy éve szültem a Péterfyben Panyi MIhánynál. ő Újpesten rendel, de azóta mi Budaörsre költöztünk. MOstanában kéne majd rákszűrésre mennem megint, és gondoltam, olyan orvost keresnék, akinél majd esetleg szülhetek is újra. a kérdésem tehát: tudtok olyan Péterfys orvost, akinek Dél-Budán van a magánrendelője? Ja és lehetőleg ne a szike legyen a kedvenc eszköze, ha szülésről van szó...
köszi :)
pacsuli

na látom, türelmetlen voltam az előző kérdéssel, de látom a néggyel följebb lévő linket, köszi! (persze azért ha valaki tud itt tutijó orvost, akkor köszönettel várom a választ :)
pacsuli

végignézegettem, sajnos sok orvosnak nincs kitöltve az adatlapja, és a többség a 7. kerületben rendel. egy szem 11.ker-i orvost találtam, akivel sajnos ügyeletesként összefutottam a szülésem során, és hozzá önként tutira nem mennék. esetleg ha nem tudtok tippet adni, szerintetek felhívhatom ezzel a kérdéssel a szülésznőmet? (Cser Kata) már biztos nem emlékszik rám, de hátha tud tippet adni, ki rendel errefelé.
pacsuli

Sziasztok!
Kicsit eltűntem, és csak most tudom nagyon-nagyon megköszönni a segítségeteket! Kösziköszi! :lol:
Sajnos Dr. Kia esetében pont attól féltem, amit fentebb írt valaki, hogy nagyon népszerű, és ez lehet, hogy nem túl jó dolog.

Viszont Mushuka, köszi a Rácz doki tippet, szerintem ha tényleg úgy döntök, hogy váltani fogok, akkor őt választom.
Szimpatikus a kép alapján, a magánrendelése sem vészes a mostanihoz dokiméhoz képest (9000 Ft, és neki aztán semmi, de semmi nincs a magánrendelésén, még egy kanyi UH se :x ), és nekem jó, hogy a 7. ker.-ben van a magánrendelője is. (Dr. Kiáé ha jól láttam, a 2. ker.-ben, de nekem a 7. ker. a legjobb jelenleg.)
Az fentebb ajánlott honlapon szemezgetettem amúgy én is, és tényleg rossz, hogy nem mindegyik dokinak van kitöltve az adatlapja... :?

Még egyszer is nagyon köszönöm, puszi nektek! :wink:

(U.i.: Majd ha nem nagy probléma, lehet, hogy jövök még, főleg, ha végül én is a Péterfybe kerülök majd. :oops: )
bébic

Sziasztok!

Soja!

Eddig csak 1 este próbáltam ezt a módszert, de azt hiszem nem voltam elég erős hozzá. A 7 percig jutottunk csak el, aztán felvettem, és elringattam :oops: . Lehet, hogy Gergő már nagy ehhez a módszerhez, mert amint eltávolodtam a kiságytól, már felállt, és a 3-5-7 percet végigordította állva. A 7 perc után, amikor bementem, már tiszta víz volt a haja a sírástól és az erőlködéstől. Akkor megsajnáltam, és elringattam. Ez múlt hét csüt.-ön volt, 1-2 nap múlva megpróbálom újra.
Azóta sem alszik rendesen, éjszaka a szokásos 5-6 ébredés mindig megvan.

Viszont ma reggelre kibújt a jobb alsó foga :D . A mellette lévő is hamarosan jönni fog, mert már ott is fehér nagyon az ínye, közel a fog. Felül is jön már neki mind a kettő, mert már ott is látszik a fog az ínyben. Szóval még lesznek rossz éjszakáink.

Catwoman

Kép
catwoman

Szia Catwoman!
Egyáltalán nem csodálkozom, hogy nem bírtad, ne is hibáztasd magad! Nekünk is még egy ilyen éjszaka, és szerintem én is feladtam volna. Szerintem a foga miatt sem tudott nélküled elaludni, anya tudja csak megnyugatatni :) Nekem most újrakezdte az ébredéseket Bogi, így már én sem tudom, hogy mit csináljak :?
Bár tegnap hagytam éjjel fél tizenkettőkor, de utána már nem kelt fel, csak dünnyögött kétszer is. Viszont nekünk még semmi előjele a fognak... Soja

Kép
soja

Sziasztok,

új felhasználó vagyok, egy ideje olvasgatom az oldalt. Olyan anyukát keresek, akinek a szülésnél Czifra Ildikó szülésznő volt a segítségére. Nekem őt ajánlották, de nem tudok róla semmit. Jelenleg a 31. héten járunk.. Very Happy
Köszönöm szépen
Mimi Mami
mimi.mami

Sziasztok!

Van esetleg köztetek valaki, aki második császáros? Én most vagyok a 2. babámmal a 30. héten, az első császár volt, mert faros volt, a mostanit pedig a dokim (a kórházi protokollra hivatkozva) 3 héttel előbb akarja kivenni!!! Nekem ez nagyon meredek!
Van esetleg ilyesmiben tapasztalatotok?

Másik: nem altatásban szeretnék szülni, ha lehet, de olvastam, hogy többen azzal szültetek császárral. Ez az anesztesek miatt volt, vagy így kértétek?

Köszi a válaszokat: Dóri

Kép

Kép
odod01

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?