Új privát üzeneted érkezett!

Lona, megértelek, én sem mértem évek óta, ez volt az első hónap, hogy mértem, arra viszont jó volt, hogy tájékozódjak, mi zajlik a szervezetemben...
Azt én sem értem, miért nincs UH aznap....szerintem akkor se fújnák le, ha kiderülne, hogy nem repedt meg a tüsző....
lyutka

Ami engem igazán zavar, hogy ciklus elején sincs Uh. Mi van akkor ha nem repedt meg minden tüszô és az ember lánya szépen beveszi rá a clostit?
Na jó ez csak költôi kérdés volt...
Most elbúcsúzom, dolgozok is kicsit.
lona1

Sziasztok,

én új vagyok ezen az oldalon, de szeretnék csatlakozni Hozzátok. Röviden az a történetem, hogy PCO-t diagnosztizáltak még tavaly. Aztán az orvosom nem foglalkozozz a problémával, pedig már akkor Babát szerettünk volna. Így váltottam, s most egy nagyon korrekt, szimpatikus orvosom van. Most kezdem a második havi Closti kúrát, követi UH-val, meg tüsző repi szurit adott, nagyon szívén visel a sorsomat. Sajnos zsombaton megjött, ami miatt nagyon elkeseredtem. Attól félek, hogy van még valami bajság nálam. Férjemet már vizsgálták, neki több, mint jók az eredményei.
kexi

Kexi, akkor ez a doki sem jó. Closty nem kéne, míg a pcos nincs kezelve.
Vendég

Szia,

kezelt, diane 35-öt adott és szedtem is egy hónapot, de nem bírtam sajnos, mert aurás migrénes rohamom van tőle, kellett mennem ideggyógyászhoz, meg csomó helyre, mire kiderítették, hogy a gyógyszer okozhatta...
kexi

Múgy a Clostitól volt peteérésrem, 22 mm-re nőtt meg, és az ovuláció is megtörtént. Így nem is eshetek teherbe, amíg van ez a PCO?
kexi

hajni drága próbálok úgy fogalmazni, hogy ne bántsalak meg. csak tudod én nem az a típus vagyok, aki azt mondja neked, jajj nincs semmi baj, majd elmúlik, lesz ez jobb is....vannak helyzetek mikor csak ezt lehet mondani, de az én véleményem szerint nálad nem erről van szó...

és ne haragudj az őszinteségért, de úgy gondolom pl. arról, hogy nincsenek barátaid, csak te tehetsz, senki más. de ebben a jó hír az, hogy csak te kellesz ahhoz, hogy ez az állapot változzon. a barátok nagyon fontos emberek bárki életében, úgy kellenek mint egy falat kenyér. nem is tudom melyik írónál olvastam, hogy egy barátság az angyalok kapcsolata, mert a szerelemmel ellentétben semmilyen érdek nem fűződik hozzá, és ha kihagysz pár hónapot, évet belőle valami miatt akkor is ugyanott lehet folytatni...engem sokszor abarátok segítettek át nagy buktatókon. szóval megértem hogy hiányoznak. akkor ismerkedj, barátkozz, próbálj meg pl. ilyen internetes kapcsolatokat átvinni barátságba, hidd el nem nehéz, ha megtalálod az embered. először privik, aztán telefonok, aztán egyre több személyes kapcsolat.

vagy munkahelyen (jó tudom most onnan eljöttél), vagy szomszédság, bárhol lehet a környezetedben találni neked szimpatikus embereket.

azt írtad még semmi öröm az életedben. erről is te tehetsz! akkor tegyél bele! és ehhez nem kell pénz. nem nagy dolgokra gondolok. de itt is találd meg, mi okoz neked örömet. csinálj magadnak örömet. kertészkedés? kézimunkázás, vagy valamilyen alkotás? Festészet?zene? főzés? Még akár azt is lehet élvezni és okozhat örömet, ha valami különlegeset csinálsz a férjeddel magatoknak. egy jó könyv teával vagy egy jó film...indulásnak nem rossz.

nem tudom milyen örömökre gondoltál, amik hiányoznak, és mástól függ, hogy megkapd.

Én nem fogom felsorolni miken mentem keresztül az életben, meg mindenkinek a maga baja a legnagyobb, hiába mondom voltam ennél sokkal szarabb helyzetben, barátnőmről nem is beszélve, akinek gyereke halt meg, méhét kivették...de nem egymást kell túllicitálni ebben.

a lényeg, hogy ki kell mászni a gödörből, és ezt nem egy külső erőtől várni!

de nagyon remélem, ez a kis hétvégi kiruccanásotok nagyon fel fog tölteni, és jobb kedvűen térsz haza!

Hol laksz? mert egy óvónőnek ma már az óvodán kívül számtalan lehetősége adódik, de sajna csak nagyobb városokban, nem falun :cry: (játszóház, nyelvtanítás, kreatív szakkörök tartása annyi minden. főleg ha még hangszeren is játszik.)

lyutka irigy-irigy-irigy vagyok!!! :lol: :lol:

Hoztazok haza egy-két szép kék kézzel festett csempét? mesélj már az út gyakorlati kivitelezéséről légyszi priviben vagy imélen, ti foglaltátok a szállást, a repülőt, vagy utazási iroda?

lona nagyon nagy drukkok! nekem van egy érzésem veled kapcsolatban, csak most nem írhatom le!

Kép

Kép
rejo

Kexi, a diane fogamzásgátló...és hát ez nem nőgyógyászati betegség...olvasgass kicsit, le fogsz döbbenni...www.pco-szindroma.hu
Vendég

Sziasztok, csak később tudok majd visszaolvasni, de be akartam jelentkezni: puszi mindenkinek!:-)

Magamról: a szervezetem jól átvágott; vasárnap reggel hihetetlen mennyiségű tojcsis folyásom volt+ érezgettem szúrkálásokat is a pocimba ezért este csináltam egy LH-t: ahogy szívódott fel a vizelett a T csík azonnal megjelent és bikaerős lett, a C vonal totál elbújhat mellette! A párommal csak figyeltünk, hogy mindjárt leugrik a csík a tesztről! :shock: Kár, hogy nem terhességi tesztről van szó! :roll: Minden esetre örülök, hogy csináltam tesztet mert abban a hitben voltam, hogy szerdán már megvolt az ovim, ciki lett volna ha 2 hétmúlva el kezdek örömködni, hogy késik a mensi, közben meg még nem is kell megjöjjön :?
Vendég

Hajni!
Én sem mondok közhelyeket, hogy majd elmúlik, fel a fejjel, stb, mert tudom, hülyeség, nekem is mondogathatná ezt valaki most, felesleges!!!
Amiket Rejo írt, abban is sok igazság van, akár többször is olvasd el, az első negatív érzések után, rájössz, hogy bizony bizony... De amikor az ember rossz passzban van, akkor az a baj, hogy olyasmit is katasztrofálisnak lát, ami egyébként eszébe sem jutna. Én is egész jól megtanultam már együtt élni a tudattal, hogy a szüleimnek a húgom a z édes egyetlen pici lány, csinálhat bármit, pedig beszélhetnénk róla, hogy ki hol tart, és mit tett le az asztalra.Mindegy!de ha egyébként is van vmi baj, akkor ilyen dolgok is felerősödnek!sajnos!Tudom, mert én is a béka feneke alatt vagyok ám(nem szedek semmit a meten kívül, se a premens, se folsav, semmi, most rámjött, hogy úgysem használ semmi, nagyon gázul eszem megint, szóval én is kivagyok)
Ez az utazás nagyon jó!!!!!!És a legjobbkor!!!Fontos, hidd el, majd meglátod, milyen feltöltődve fogsz hazajönni, rád sem fogunk ismerni!!!Kell valami, ami ilyenkor leköt, ha meg még helyváltoztatással is jár, az tuti!!!
Nálam a lefoglalás(amennyire lehet)most ebből áll:
1.Számolom visszafele a napokat a vakációig(annyira várom, nagyon elfáradtam ebben a tanévben, sok gázos ügy volt)már csak 25 a tényleges napok száma, amikor tanítani sis kell!!! :D :D :D
2.fürdőszobafelújítunk :D de teljesen ám, gyönyörű csempe, és járólap,sarokkád, minden!!!Már látom magam előtt, és évvégi fáradság ide vagy oda, ez most nagyon felvillanyoz. 2-án jönnek a vizesek, utána pedig non-stop, amíg kész nem lesz, alig várom!
Babatéma pedig egyáltalán nem villanyoz fel.Felteszem nektek a görbémet, bár volt, hogy napokig nem mértem(nem volt kár érte), nincs mit nézni rajta, és a 18-as karikákból pedig láthatjátok a lelkesedés csökkenését :( Mondom, csak a metet szedem, és borzalmas dolgokat eszem.Nem sokat, de szinte csak tiltólistásakat :? Sokszor étvágyam sincs, nem kívánok semmit, aztán kényszerből :lol: eszem valami borzalmat(jégkrém, nápolyi, sült krumpli, na jó, hagyjuk is, mert elszégyellem magam.És hamarosan megyek cukor+inzulin terhelésre :shock:
Hát ez van.De Hajni, arra tényleg nagyon vigyázz, hogy ne legyen olyan, hogy semmi nem érdekel!!!Valami mindig kell!De írj nyugodtan, nem vesszük ám zokon, és hátha segíthetünk!!!Én például az nlc-n találtam egy topikot, ami kimondottan az én problámról szól(tudjátok meséltem a múltkor a gyerekzűrökről), milyen is, ha a párodnak már van gyereke, nagyon jókat olvastam, csak ezzel meg az a gáz, hogy lassan az időmbe nem fér ennyi internetezés.Tényleg suttyomban csinálom, amikor a férjem éjszakás.Hm, lehet, hogy zuginternetező vagyok? :shock: :lol:

Kép
Kép
zazzy

Kép
Kép
zazzy

Hajni: én a mélyponton elkezdtem üvegfesteni akrillal festeni, gyöngyöt fűzni és még a keresztszemes hímzésbe is belefogtam... ÁLLAT JÓ :))))) Gondolom ovónőként tudod milyen jó érzés amikor csinálsz valami igazán szépet... Főleg ha sikerül elajándékoznod és a megajándékozott örül is neki:))) (apróságnak tűnik de nem az... erősíti az agyad női oldalát plusz ugye az öröm amit a pepecselés okoz plusz a sikerélmény a végeredmény miatt). (Fú... a keresztszemes takarómat még mindig be kéne fejeznem... kb. 1,5 éve kezdtem:)))

Plusz a házasságodban minden OK?

Költözés jó messzire? (Ld. 2 munkanélkülinél megfontolandó hátha van olyan sokkal jobb része az országnak ahol új életet lehet kezdeni). Én pl. most is elhúznék valahová Kőszeg környékére ha a férjem találna arrafelé munkát. (Gyűlölöm Budapestet...) (megjegyzem egy ovónő annyi munkát elvállalhat... pl. bébisintérkedés jó pénzért, nálunk csapatépítő tréningen két ovónő tartotta a kézműves foglalkozásokat stb. stb. csak mert ők tök jók voltak ebben:)))))

Család (nagyobb): úgy látom nagyon adsz a véleményükre... hmmm... szerintem gondolkozz el azon, hogy miért fontosabb az ő véleményük a te érzéseidnél néha (pl. nyaralás)...

Szerintem jó sok munka áll még előtted mielőtt kopogtat a bébi, de ha sikerül rendet raknod legbelül akkor nem lesz gond:) (tudom milyen nehéz, én is jártam kineziológushoz, hogy lelkileg helyrepofozódjak és jó sok mindent át kellett gondolnom stb. stb. Jó sokáig tartott de szerintem nagyon megérte. )
Vendég

Rejo :D
Hmmm... ismét jót írtál! Remélem Hajninak is segíteni fog.

Zazzy!
1. ne ôríts, hogy már csak 25 nap! Húha jó lesz, ha belehúzunk a diákokkal.
2. felújításnál alig van jobb dolog a világon! Iszonyat felfordulással jár, de nagyon megéri! Évekkel ezelött új fürdôszobát alakítottunk ki és még mindig csodáljuk.

Tücsi!
Éljen a pozitív Lh teszt!
lona1

Sziasztok!

Írtam egy csomót, de végül kitöröltem mert zagyvaság volt..
Köszön mindenkienk a "törődést". Legfőképp neked Rejo, hog őszinte voltál, mégha nem is esett minden jól.

Csakegy: próbáltam alkotni, de egy időre elment a kedvem, mert a lehúzást kaptam mindenkitől. Senki nem értékelte.

Hm, valaki írta, csak már nem emlékszem ki volt, hogy nem hagyom e abba a vitaminokat kicsit mert elég sokat szedek. Nagyjából folsavat,Evitamint meg cvitamint szedek, utóbbit azért hogy ne legyek annyit beteg. A többi gyogyi a met, pajzsmirigy, és most az asztmára. Még méhpempőt akarom kipróbálni, hátha hatásos.

Barátnőm egy van aki messze van tőlünk, amúgy soha nem voltam sem bulizós, inkább visszahúzódó. És ezt is köszönhetem anyámnak....... A sok cseszegetés miatt az önbizalmam a béka segge alá ment. Zavar, ha megnéznek, kinéznek azért amiért ilyen az alakom és nem vagyok cicababa.

Költözés, jó lenne de miből? 2 munkanélküli még hitelt sem kap, albérlet meg nagyon drága. Örülök, ha azt ki tudjiuk fizetni ami most van. Érzem hogy a legjobb a különköltözés lenne, távol mindkét családtól. Dehát erre is megkaptuk, hogy úgyse sikerülne, jól gondoljuk meg. Ja, és hogy így minek akarunk gyereket vállalni, h ennyire szrencsétlenek vagyunk. Van benne igazság!!!!!!!

Nah, mindegy is. Eleget beszéltem, mindenkinek van bújabaja. Megyek inkább böngészgetni.

A lényeg, hogy kék az ég, és zöld a fű, és van két fülem, ami nem szatyor. :D

Pusszantás mindenkinek

hajni...
Budaörs

Hajni: fú, nagyon le kéne válni a családodról ahogy látom, hogy végre felnőhess és felnőttként élhesd az életed... (fú... durva, mennyire megpróbálnak megalázni... gondolom ezzel kompenzálják, hogy esetleg az ő életük se túl fényes ... vannak ilyen emberek sajna... )

(plusz én fórumokba írogattam ahol azonnal jön a visszajelzés, hogy szép-e amit csináltam vagy hogyan lehetne rajta javítani -abszolut építő jelleggel ami így nem esik rosszul... pozitívak a tapasztalataim:) (ott ugye a vélemény/kritika független attól, hogy nézel ki, szép-e a hajad, hosszúcombú cicababa vagy-e stb.:) (család nálam sem értékel semmit, az anyósom pl. a karácsonyra kapott mozaikkal kirakott tükörre csak annyit reagált, hogy "tükör. biztos azért kaptam, hogy lássam milyen vagyok".... szóval sejtheted... több napig dolgoztam rajta és észre se vette... kár volt odadni, szép tükör lett szerintem... a szüleimnek karácsonyra adott mozaikozott fatálca meg hónapokig állt a sarokban, most meg ki tudja hol porosodik...)... na de ki nem xarja le... a lényeg, hogy én élveztem amit csináltam és a férjem véleménye sokkal fontosabb volt a végeredménnyel kapcsolatban mint a többieké:) Jövőre meg csakazértis SK készített cuccot kapnak:)))))) Pukkadjanak meg :)))))) (decoupage-olt cuccot még nem kaptak... na majd most:))))))
Vendég

Csakegy drága! A színttiszta igazságot írtad most le a családdal kapcsolatban. :cry: Kicsi koromtól kezdve ezt kapom. Ezért örültünk Angliának, mert jó messze lettünk volna, senki nem pofázott volna bele az életünkbe. Na hogy az sem jött be, mégtöbb lehúzás van, hogy nektek, neked még ez sem sikerült, bezzeg ennek meg annak.....Azért az sokmindent elárul -pontosan ezekért- hogy mindig mindent Apuval oszottam meg. Anyámhoz szólni nem mertem mert tudtam a következményt. Sokszor volt családi balhé ha valaki mellettem állt ki. Nemhogy segítséget kapnám, meg a támogatást, itt nem anyagit értek!!! bár lenne hozzá jogom, hanem mást..... Pedig nagyon jól esne. Elég szar úgy élni, hogy semmi nem jó amit csinálok, semmihez nem értek stb......

Kár is a szóért! Várom már a csütörtököt, mert végre csak mi ketten leszünk a Férjemmel. Bár fogjuk kapni az ívet, hogy a munkanélkülieknek milyen jól megy..... -remélem lesz egyetlen egy olyan szülinapom az életben, amikor nem lesz veszekedés a napján. Mikor tartjuk családilag, akkor tuti lesz, mert mindig ez van. Ezért is utálok minden ünnepet, mert nem az eseményekről szól, akár egy kari, húsvét, szüli és névnap.

hajni...
Budaörs

Hajni: hát... te tudod... de nem várhatod, hogy valami külső csoda kiemeljen titeket és új életet kezd helyettetek... (tudod... a vicc... hétről hétre imádkozik a manus, hogy végre ötöse legyen a lottón egyszercsak leszól az Úr, hogy akkor végre lottót is kéne vennie...)

Én úgy látom, aki nem lép az mindig talál rá indokot... (mert az van... rentgeteg... és mindig jön újabb és újabb... és újabb... és minél kevésbé lép annál több lesz az indok...). (ja.. sógoromat is tehetetlenül nézzük... kifogásai vannak, a segítségünket meg ezekre hivatkozva mindig elutasítja... és ott áll látszólag tehetetlenül... pedig csak akarnia kellene... de úgy tűnik már belefásult mindenbe és feladta... 35 évesen... )

Egyébként ha ez megnyugtat, a pechszériát nálam mindig mázliszéria szokta követni:) (csak ugye a szívás az, hogy a pechszéria általában sokkal tovább tart....)

(ha esetleg kellene egy kineziológus emilcíme akkor szólj... az ugye ingyé van ha levélben kérdezel:)
Vendég

Hajni!
Mintha magamat olvastam volna anyukád hozzáállásával!!!!És az a poén, hogy az én legjobb barátnőmnek(nam túl gyakran találkozunk, de rendszeres e-mail van, és nagyon jó, hogy vagyunk egymásnak!)is dettó ugyanilyen anyja van!Bennünk még az is közös, hogy neki is húga van, és uaz megy náluk is.Ezért mentem hatodikos koromban gimibe, és lettem koleszos.Komolyan!Gyűlöltem, hogy folyamatosan azt kaptam, hogy egy nulla vagyok, nem lesz belőlem semmi, még háztartást sem tudok majd vezetni, stb. stb.Ehhez képest a húgomnak érettségije sincs, (24 éves)albérletben lakik, egyetlen normális kapcsolata sem volt, többször kísérelt meg öngyilkosságot, mert ő olyan szerencsétlen, pedig csak nem tud élni a lehetőségekkel!Én ugye eleve hamar önálló lettem, aztán elvégeztem a főiskolát is, munkám is van, férjem is, úgy gondolom, a férjem gyerekének is jó anyukája vagyok, amennyire tehetem, mégis sosem mondták, hogy büszkék lennének rám, vagy valami.Eygszer az anyám fejéhez vágtam(23évesen )hogy úgy érzem azért drukkol, hogy nekem semmi ne sikerüljön az életben.Bátor voltam, de ez akkor volt, amikor agyba-főbe munkát kerestem(tanárként baromi nehéz)és azt mondták, fölösleges, munkát csak protekcióval lehet találni.Na ekkor volt ez, és az anyám azt mondta, hogy ha nem lennék ennyi idős, lepofozna, mert nem vagyok normális, hogy ezt gondolom.
2 éve éppen megvettem itt a faluban egy házat, miután összejöttünk a férjemmel, és ugye világossá vált, hogy fölösleges volt.Anyu majd felrobbant, de nem is ezért, hanem azért, mert a férjem házában lakunk és nem az enyémben!!! :shock: Na ekkor 3 hónapig nem beszéltünk.Az esküvő óta viszonylag normális, sőt kifejezetten sokat segítenek(anyagilag), de most meg azzal oltogat folyton, ahogy látja a zűröket a gyerekkel, hogy lesz ez még durvább is, kellett nekem gyerekes pasi...stb.Hozzátenném, apukám őt 2 gyerekkel vette el!!!
Na jó, nagyon off voltam, csak azt akartam Hajni, hogy átérzem a helyzeted, és tényleg tenned kell valamit!Én a 3 hónap előtt nagyon kiborultam, hogy lehet, hogy valaki ilyen szinten bele akar szólni az életembe, aztán úgy döntöttem, erre nekem nincs szükségem,és kibírtam, hogy nem beszéltem velük(pedig én is apás vagyok, de akkor ő is anyuval értett egyxet, nagyon megharagudtam)és 3 hónap után ő hívott fel!!!
Nem lehet, és nem is kell másoknak megfelelni!!!Mindenkinek más az értékrendje.Vannak olyan emberek, akiket az sem zavarna, ha egész élketükben nem mennének az utcakapun túlra, de ez nem jogosítja fel őket arra, hogy ítélkezzenek, és beszóljanak másoknak.
Mi sem állunk fényesen, de havonta elmegyünk moziba, mert úgy érezzük ennyi kell, és jár.Én is látom anyósomon, hogy néha érdekesen néz(de nem szól, és ez azért valami! :lol: ) de kit érdekel???Nem fogok senki kedvéért besavanyodni, és semmi változatosságot nem vinni a kapcsolatomba!
És örülj, ha van egy megértő férjed, aki melletted áll!!!Más kit érdekel???Vele akarod leélni az életed, vagy nem?Nahát!!! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok

Bocsánat, hogy bepofátlankodok ide, de a véleményeteket szeretném kérni.
Én, is Pco-s vagyok. Nem rég ajánlották nekem a Zafir forgalmazótól a barátcserje-kapszulát :idea: .
Az lenne a kérdésem, hogy ezt pco-ok is szedhetik??
Végül is gyógynövény nem?
Ahogy olvastam elég sok mindenre jó. Hormonháztartást rendbe teszi, ciklus második felében segiti a sárgatest működését,leviszi a magas prolaktin szintet. Szóval ezek tudatában gondolkozom ezen a barátcserjén.
VAn aki szedi itt!!? Ha van mik a tapasztalatok?

köszönöm szépen

Kép

Kép
edinka

Edinka: én ittam a barátcserjét,de nekem semmit nem változtatott. De ez személytől függ szerintem. EGy próbát megér,nem? ;)

Kexi: ezt a másikba írtam,de bemásolom ide is:Én is PCO-s vagyok. A dokim (az előző,mert otthagytam,pedig nagyon meg voltam vele elégedve) azt mondta,hogy valahogy kell csinálni nekem egy ciklust, de nagyon vékony volt a nyálkahártyám. Adott nekem is 1 hónapos fog.gátlót,aztán Medrolt+Clostit. Hát én ezt nem szedtem be. Az a helyzet,hogy már itróztam a hormontablettáktól. Utánanéztem a PCO-nak, sok helyen írták,hogy a diéta és a rendszeres mozgás nagyon sokat segít. Namármost én minden nap mozogtam, diétáztam, cicka+palástfű teát ittam, közben mértem a hőmet,hogyha esetleg valami változás van lássam. És hopp! Egyszer csak jött egy peteérés. Aztán egy mensi.Hát boldog voltam,hogy augusztus óta végre megjött! Visszamentem a dokihoz,aki mondta,hogy ez tök jó, akkor szedjem a CLostit és menjek vissza a ciklus közepén. Visszamentem, de nem sikerült a ciklus közepére, a peteérés után mentem, már nem sok mindent látott. Ekkor azt mondta,hogy nagyon vékony a nyálkahártya,nem lesz sem beágyazódás,sem mensi, szedjek norculotot (sárgatesthormon) 10 napig és utána megjön. És aztán újra Closti és jöjjek vissza a köv. ciklus közepén. Na,akkor lett gyanús az egész.
1.Clostit csak rendszeres uh követés mellett szabad PCO-snak adni
2. Vékonyítja a nyh.-át. Namármonst ha nekem így is 4 mm volt,ami nagyon vákony,miért kell a következő hónapban is szednem?
Másik dokit kerestem. Az ő hozzáállása az volt,hogy első körben spermavizsgálat és átjárhatósági,mert addig feleslegesen "kísérleznek" rajtam különböző nagy dózisú hormonokkal.
És persze mindenképp olyan orvost kell keresni,aki képben van az inzulin-rezisztenciával és felír neked Meformint. Nagyon kevesen vannak még,akik alkalmazzák,pedig a legtöbb PCO-snak segített.
Hát röviden ennyi. Remélem azért nem ijesztettelek el nagyon,nem volt szándékos!

Met újrakezdés 2011.10.13

KépKép

Kép
napvirág

Sziasztok!

Edinka!

Én Premenset szedtem, az is barátcserje kivonat, de gyógyszerészeti előírásoknak megfelelő, standardizált mennyiségű. Csak gyógyszertárban kapható, gyógynövény boltokban nem. A te általad említett készítményt nem ismerem.
A PCOS kezelésére önmagában nem elég, de ha emelkedett a prolaktin szinted, ha premenstruációs szindrómád szokott lenni, vagy, ha már majd majdnem rendben vagy, de kell még egy kis lökés, arra szerintem jó.

Kexi!

Előbb a PCOS-dat kéne kezelni, aztán, ha már rendben vagy, van ciklusod, de még mindig nem kopogtat a gólya, akkor lehet rásegíteni Clostyval.
Olvasgasd a honlapot. Kezdd az Igaz történetekkel! Abból rá fogsz jönni, h. nem akarunk becsapni!

Hajni!

Én is kemény leszek, mint a fagyott kutya lába! :lol:
Mint kívülálló azt érzem, h. nem váltál le, és mindig másoknak akarsz megfelelni.
Figyu! Van egy rossz hírem! Meg fognak halni! És akkor ott fogsz állni és nem lesz kire hallgass! De addigra elb..tad az életed, mert mindig nekik akartál megfelelni!
A gyerekeknél nem tapasztaltad, h. ahol anyuka folyton azt mondogatja a gyereknek, h. "jajj, ne csináld ezt v. azt, mert megütöd magad, leesel, összetöröd, elrontod, elvágod......!", ott a gyerek előbb-utóbb tényleg leesik, összetöri, elrontja és végül egy nyámnyila, anyámasszonykatonája, kétbalkezes balfék lesz?
Volt egy ilyen csoporttársnőnk az egyetemen. Az anyja még a süteménytésztát sem adta soha a kezébe gyúrkálni, mert "csak koszol"! Ha láttál szerencsétlen topa libát! :shock:
Aztán férjhez ment és felszabadult. Azt nem mondom, h. önbizalomtól dúzzadó, kihaénnem típussá vált, de szerintem az utolsó előtti pillanatban jött a pasi.
Neked ehhez a párod úgy tűnik kevés volt!

Szerintem keress vagy pszichológust v. kineziológust és ülj le vele átbeszélni a dolgot. Hidd el rengeteg mindenben segíteni fog! El sem tudod képzelni, h. mennyit! Néha muszáj külső segítséget igénybe venni, mert nem mindenki tudja saját hajánál fogva kirángatni magát a mocsárból!
És az sem egy utolsó dolog, h. a pszichomókus nem az önbizalmad lerombolásával fogja elmondani még a negatívumaidat sem, hanem építő módon! :wink: Ott szétbőgöd az agyad, de utána fél méterrel a föld fölött fogsz lebegni! :roll:

A másik: ne azt a vonulatot erősítsd, h. ti mindketten egy rakás szerencsétlenség vagytok!
Basszus! Valamikor, valamiért beleszerettél abba az emberbe, nem? Próbáld meg felidézni, h. akkor milyennek láttad, mit szerettél benne, mi az, ami miatt felnéztél rá?
És ne azt lásd, h. most sikertelen ember.
Ti ketten szeretitek egymást, támogatnotok kell egymást és nem egymás hibáit felhánytorgatni. Mindenkinek vannak hibái, de ha mindig csak azokat rágjuk, mint a kutya a folyton előásott csontját, akkor egy idő után már csak azokat látjuk meg!
Nem vagytok ti rakás szerencsétlenség, két ember vagytok, akiket még az ág is húz. Húzzátok vissza! :twisted:
Üljetek le ketten megbeszélni a továbbiakat, de úgy, h. leszarjátok a rokonok és a kívülállók véleményét!
Ha el akartok menni pihenni, mert neki is és neked is szükségetek van rá, akár azért, h. elszabaduljatok otthonról, akár azért, h. egymásra találjatok ismét, akkor ne habozzatok.
De ha van konkrét ötletetek, amihez szükség lenne a pénzre, akkor gondoljátok át, h. megéri-e kipucolni magatok alól a tőkét. De ne azért hagyjátok veszni a nyaralást, mert mit szólnak a rokonok! :evil:
Azért is érdemes lenne leülni, h. átgondoljátok, h. mit szeretnétek kezdeni az életetekkel.
Most még nem késő váltani (egyébként szerintem sosem késő! :wink: ), ha úgy érzed, h. mást szeretnél csinálni, nézz körül a munkanélküli központ tanfolyamai közt, tanulj nyelvet, szakmát (fizetik a képzést!), de ha valóban szereted a gyerekeket, akkor van egy tippem:
Vállalj bébiszitterkedést és a befolyt pénzből próbálj spórolni egy majdani családinapközi kialakítására.
Nem, tudom, hány ilyen van a környéketeken, de nálunk alig. Pedig kereslet az lenne rá!
Ha pedig van ilyen a környéketeken, akkor próbálj meg érdeklődni, nincs-e felvétel!
Szerintem most, h. bezárták a bölcsik felét, ugyanakkor lehet(ne) dolgozni gyes mellett, lesz kereslet rád!

(Én a minap döbbentem le, amikor az egyik anyuka mesélte a játszón, h. nem veszik be a gyereket a bölcsibe, mert most született a kistesó, úgyis otthon van!
Úgy elgondolkoztam, h. valószínűleg nekem is lesznek olyan napjaim, amikor a kicsi sírása mellé már tényleg csak a nagy hisztije fog hiányozni, vagy, amikor mondjuk le kell vinni a kicsit a dokinénihez, mert beteg, de nincs hova tenni a másikat, így ő addig jó összeszed vmi mást a váróban a többi beteg gyerektől, amivel aztán majd elpingpongoznak otthon egy jó darabig! :shock: :evil: )

A folyamatos betegeskedésedről az jutott eszembe, h. anyám korábban minden tavasszal felkereste a fül-orr-gégészt, h. rettenetesen fáj a torka és taknyol, nem akar elmúlni. A doki a 3. évben már röhögött, h. ne vicceljen, elkezdődött a pollenszezon!
Azóta minden évben időben elkezdi szedni az antihisztaminját. :twisted:
Szóval allergiavizsgálaton voltál már? :wink:

A kézműveskedésről:
Nem másoknak kell tetszenie, hanem neked kell elégedettnek lenned a munkáddal! Ha neked tetszik, ha jó érzéssel tölt el a végeredményt, akkor az a lényeg! A többit sz@rd le!

A barátokról:
Nekem sincs. Csak ti, meg mostanában pár kismamatárs. De senki, akit az éjszaka közepén is fel mernék hívni, ahogy mondani szokták. :?
De én így nőttem föl, nem is nagyon hiányzik. Rettenetesen nehezen engedem közel magamhoz az embereket, pláne élőben.
(Még talán itt a topikbarátoknak könnyebb is elmondani dolgokat!)
De azt tapasztaltam saját bőrömön és barátnőmén is, h. az egy nagy igazság, h. ha rámosolyogsz a világra, a világ visszamosolyog rád! Pedig rettenetes közhelynek hangzik! :twisted:
Emeld fel a fejed, nézd meg a buszon a rengeteg besavanyodott pofát! Olyanná akartál válni gyerekkorodban? Ugye, h. nem! :wink:
Akkor tessék mosolyogni! Tudom, hülyén fogod érezni magad, de kit érdekel! :wink: És nézd meg a pasikat alaposan, vissza fognak mosolyogni v. zavarba jönnek, egymindegy! Meg fogsz lepődni, de lesz, aki veszi a lapot! És már ez is javíthat az önbizalmadon! :wink:
Annyi szép dolog van a világban, vedd észre!
És, ha pozitívan viszonyulsz a dolgokhoz, előbb-utóbb megváltoznak az eddig negatív dolgok is!

Vmit még akartam írni, de már elfelejtettem. De azt hiszem ma estére bőven sok volt belőlem! :oops: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Rami: mondták már, hogy egy kincs vagy???? :D köszönöm....

hajni...
Budaörs

Hű Rambóka, ez nagyon jó volt!Olyan jó, hogy ennyire lelkesen, ujjaidat nem kímélve :lol: segítesz mindig(múltkor nekem is, gyerek témában)Nagyon hasznos dolgokat írtál!
Hajrá Hajni! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Zazzy!

Ha még azt is tudnád, h. mindezt egy ujjal! :wink:
Bár lassan már gépelek olyan gyorsan egy ujjal, mint sokan két kézzel! :lol:

rambóka

Sziasztok Lányok,

hú-ha, sok mindenről maradtam le!

Hajni: sajnálom nagyon, a többiek bátorításából kihámoztam, h mennyi minden baj van nálatok. :cry: de a lányok sok hasznos tanácsot adtak! amikor Rambóka a mosolyogj a világra elméletet mondta, teljesen kirázott a hideg! ez egyébként nálam nagyon bevállt már!! :wink:
fel a fejjel és remélem, h mielőbb rendbejönnek a dolgok nálatok!!

Tücsi: :shock: megint pé! remélem volt akció!! pedig már kinéztem, h akkor jövő szerdán kell tesztelned! most akkor máj 13-án kell tesztelni? remélem szerencsét hoz a 13! én 13án születtem!! :lol:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Rambóka, nagyon fej vagy!

Kép

Kép
csillagfény

Sziasztok!
Készültem, hogy Hajninak írok egy hosszabb szösszenet, de végül is Rambóka leírta a mit gondolok! Csak annyit fűznék hozzá, hogy nálunk a nővérem volt a nagy kedvenc, mikor kitaláltam, hogy főiskolára mennék szinte haragudtak a szüleim hogy hogy találok ki ilyen butaságot amikor a nővérem se vették fel pedig a százszor okosabb mint én: azért én csak megpróbáltam (mint már írtam felvettek és úgy végeztem el kitűnővel, hogy mellette egy pékségben dolgoztam, minden vizsga alkalmával megkaptam, hogy kellet nekem ez az idegeskedés stb)A szüleim csak akkor ismerték el, hogy nem nézték volna ki belőlem, hogy megcsinálom amikor az egyetemi diplomámat is megszereztem addig semmi! De nagyon sok ilyen dolog volt pl mikor felköltöztem Pestre az akkori főnököm azt mondta, hogy nem ad 5 napot és sírva rohanok vissza vidékre! (ez januárban volt 11 éve) Azt meg végképp nem értem ha mindketten munkanélküliek vagytok, ráadásul a szüleidnél laktok(!!!) akkor mire vártok, miért nem költöztök??? Mi albérletben kezdtük egy nyugdíjas házaspárnál egy pici szobát béreltünk (igazából az ágyra az ajtóból kellett rálépni) sz@r volt, néha úgy éreztem kinyírom a főbérlőket, de a lényeg az volt, hogy elkezdtük a különálló kis életünket! Na, nem akarok itt papolni, mert a többiek mindent leírtak! De komolyan gondolkozz el azon, hogy kezdj valamit az életeddel, mert tudom hogy durva amit írok, de az a legkönnyebb, hogy mások azt mondják nem tudom megcsinálni ezért nem is csinálok semmit!

Czinki, lehet, hogy még mindig nem repedt meg mert még mindig szurkál az oldalam+ van tojcsi is! :?
Vendég

Sziasztok csajok!

Csak gyorsan bejelntkeztem egy pillanatra, ha már lelépett a főnök! :)
Megpróbálok a héten visszaolvasni...de azt hiszem mire végzek az nem kis idő lesz...termeltetek rendesem :D :D

Millió pusza
Csipi
csipi78

Csipiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!
Úgy örültem, mikor megláttam a neved!Mesélj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
zazzy

Tücsi: én azt hittem akkor van tojcsi, amikor megrepedt és a tüszőben van folyadék , az jön ki. :oops: :roll: de akkor ezek szerint nem.

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Szia Csipi, én is én is örülök neked!! :lol: :lol:

Czinke, jaj nem a folyást a hormon változások (LH megnövekedése) okozzák, és ez a tojcsis dolog kedvez a spermáknak is, én így tudom! Szóval ez mindenképpen az ovi előtt esetleg alatta van...:roll:
Vendég

Ezt találtam:
Az ovuláció előtt, amikor az ösztrogéntermelés hirtelen lecsökken, és elkezdődik a progeszteron termelése, a hüvely ismét lúgosabbá válik. Az ovuláció során (a ciklus 13-15. napján) sokaknál híg, tiszta, rugalmas váladék észlelhet. Ez a váladék mondhatni spermabarát (a szervezet felkészülten várja a megtermékenyítést), és a méhszájban keletkezik. Nem sokkal az ovuláció után a váladék áttetsző, nyúlós és híg lesz, vagyis már nem kedvez a spermiumoknak.

Hm, most akkor mégsem úgy van ahogy én tudtam? Nem előtte hanem alatta van a rugalmas-áttetsző? Mondjuk 3 napig nem ovulálhatok! :P :lol:
Vendég

Mondjuk szerintem már tényleg megvolt a dolog, mert teljesen elmúlt a petefészek fájdalom és a tojcsi is kevés volt és csak reggel...Nyah, majd meglátjuk, vagy nem! :P 8)
Vendég

Nyah, még egy utolsó:

"Az ovulációt megelôzô idôben az ösztrogének hatására a cervixnyák nagy mennyiségben termelôdik, áttetszôvé válik, fonal húzható belôle két ujjunk közé fogva"

Ez igazolja ez én elméletem, csak nem az LH hanem az ösztogén szint emelkedik!
Vendég

Tücsi: :lol: na mindegy is, a lényeg, h remélem , h összejött a Kistücsök és nagyon szurkolok!! :wink:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Sziasztok!
Czinke, köszi! Hát, én már nem igazán bízom a dologban, de nem baj!;-)

Hajni, hogy vagy? Nem tudom ismered-e a közigállás oldalt, néztem ott neked óvónői állásokat Pest megyében: egyenlőre csak Budakeszin, Gödöllőn, Pesten és talán még Szadán találtam, de szerintem regisztrálj te is, hátha!

Pussz!
Vendég

Sziasztok! Bocsi, hogy megint betolakodok, de kicsit most kétségbe estem. Hát elmentem a 75g-os terheléses cukorra, amit lassan felszívódó ch-val kellett csinálni. Hát kiszámoltam, hogy rozskenyérből 140g kell 75g ch hoz. Igaz, ez magvas volt, az nem tudom mennyit számít.Hát mindet nem bírtam legyűrni( egy falat maradt ki), de a terheléses 1 órás cukrom 7,4 lett. Elvileg 6,8 alatt kellett volna lennie. Valamit nagyon elronthattam, nem? Vagy akkor most nagyon nagy a baj?

Kép
Kép
gabi82

Gabi, egy igazi 75 g-os terhelás kéne neked...dokid kérdezz hogy 75 gramm gkükóz szirup terhelést szeretnél inkébb ehelyett/emellett...
Vendég

Tücsökkém: pedig bízzál csak!! :wink:
ma voltam uh-n, mert a múlt hetem nagyon húzós és stresszes volt, rá akartam nézni Mákszemre. most már 1,23 cm és minden rendben, méretei alapján 7+3.

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Czinki, nagyon-nagyon örülök nektek!!! :D Nagy ölelés!
Vendég

Czinke: :) olyan jó ezt olvasni!!!!! Irj még sok ilyen szép és jó hírt! :)

Met újrakezdés 2011.10.13

KépKép

Kép
napvirág

Kép
Kép
zazzy

Halihó!

Tücsi: köszönöm kérdésed, kedek alakulni, javulni,ami köszönhető Nektek!!!!! Hmmmmm ,mindjárt megyek is megnézem az oldalt, Budakeszi itt van közel...........
Másikba írtam sokat!!!!! :wink:

Czinki: jujhéééééééééjjjjjjjjjj de jóóóóóóóóóóóóóó!!!!!!!!!!!Cuppantlak!!!!!

hajni...
Budaörs

Zazzy arra gondolsz hogy sok cn és semmi?

Hozasd meg.

Kép

Kép
rejo

Rejo:Igen, arra. Ebből már nem lesz 45 nap szerintem.Önkényesen csinálhatok ilyet?Mi a frász lehet?amikor végre magától megjött, azt hittem , mostmár minden oké lesz, erre tessék.Több mint egy éve szedem a metet.
Ez az előző ciklusom, végülis ott 36.napon ment fel a hőm, de pé-t akkor sem éreztem, most sem érzek semmit, februárban igen, az durva volt.Totál tanácstalan vagyok.
http://www.ciklus.hu/images/diagramok/3 ... 13600_.png

Kép
Kép
zazzy

Gabika: szerintem a terhelésesnek még mindig az a lényege, hogy 2 órával később nézik szőlőcukorral... ennyi (nem véletlenül nem értettem én, hogy lassú CH kell)... különben semmi értelme. Ha egy órás cukrot akarsz nézni akkor reggelizzél be simán (szokásos mennyiséget számolás nélkül) és azt nézesd meg (vannak gyógyszertárak is ahol nézik a cukrot de szerintem egy PCO-snak praktikus dolog otthon tartani egy cukormérőt... ).

A 60 perc egyébként a cukorcsúcsot szokta mutatni tehát azt, hogy max. mennyire megy fel a cukrod a kaja után... a 90 percesnek és a 120 percesnek meg már az a lényege, hogy a szervezeted mégiscsak leviszi-e a cukrot... A diabosoknál is a 90 percest nézik, terhesen is annak kell 6.8 alatt lennie (vagy a 60 perces 7.0 alatt de az diéta mellett).

Ha 75 g CH így felviszi a cukrod akkor fog vissza a reggelid 30 vagy 40g CH-ra... abból nem lesz semmi gond, majd nap közben kicsit többet eszel... (pl. néhány korpovit teával vagy ropogós rozskenyér sajttal, felvágottal stb.)

Ja... és ugye vegyél egy cukormérőt.. hidd el, hihetetlenül megkönnyíti az életed:))))) (és ugye terhesen az összes 90 percesed legyen 6.8 alatt!!!) (Sote1: az összes 60 percesed 7.0 alatt de szerintem a 90 perces reálisabb és kismamabarátabb!!!)
Vendég

Zazzy!

Esetleg még várj 5 napot (egy párat), most hogy ennyire lennt van a hőd, hátha PÉnek készülődik. És felugrik. De ha a 35-ig semmi nem történt akkor ne sz.rakodj, hozasd meg!

Ilyen met szedés mellett is előfordul, hogy van egy ramaty hónap! Pont ezért nem érdemes húzni az időt!

És önkényesen beszedheted a menszimeghozó bogyót. Norcolut, vagy duphaston. :)
Vendég

Zazzy: bocsi, de passz....... habár ha mholnap mégsem megy fel, akkor hozasd meg. :? Az jutott eszembe hogy nem vgy mostanság ideges, stresszes? Az rémlik hogy nekem is mondták, hogy akkor is meghülyülhet a ciklususnk. Lehet nálam is ez van???? :?

hajni...
Budaörs

zazzy: lehet, hogy csak most jön a PÉ... mert szerintem nem volt még... (sajna nem törvényszerű, hogy a menzeszed azonnal óramű pontosságú lesz a met mellett... tudom, hogy nem vígasztal de nekem soha nem lett az, csak néha volt egy kóbor PÉ-m és annyi... Lillával ugye talán az 2. cn-en... pedig nekem ugye addigra már az összes hormoneredményem jó lett... és mégsem jött meg normálisan... örök rejtély miért)
Vendég

Kavics!
Köszönöm, azt hiszem, ezt fogom tenni.1-2 napot várok, többet nem, az utolsó 2 ciklus hajszálpontosan 45 nap volt.Aztán most a 21.napon úgyis mennem kell terheléses vérvételre(bár nem tudom, ilyen ciklusoknál mi értelme a 21. napnak?!), hátha sikerül megemeltetni a metet.

Kép
Kép
zazzy

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?