Új privát üzeneted érkezett!

Zöldisznó!

Bocsi, muszáj :wink: :oops: :lol:

Na szóval, nem tudtam hogy le lehet mondani erről (védőnéni) :shock: 8) Akkor nem muszáj :wink: :D Mondjuk én nem mondanék le róla, bár tény, nem egyszer mondott már hülyességet :lol:

Nem hiszem hogy le kéne ba..ni :roll: Baromi dagadt vagyok, a Ricsivel sem hízhattam, ennek ellenére feljött 12 kiló, ami a baba súlya volt. :roll: Most nem fog. És lehet terhesség alatt fogyni! Ez nem hat ki a baba egészségére! Csak nem nem evéssel hanem egészséges és mértéktartó táplálkozással! És a baba+magzatvíz+lepény súlya kb. a terhesség végére 10-12 kiló. Tehát ezt szeretném szépen lassan leadni hogy 0 hízás legyen a végére.

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Aida! Szerintem egy férfi szülész is el tudja képzelni, hogy egy szülés mennyire fáj. Ha majd nem bírjuk, és ordítanunk kell, akkor majd ordítunk. Nem hiszem, hogy ezért lecsesznének. Téged meg a legkevésbé fog az érdekelni abban a helyzetben. Szerintem ha annyira rosszul vagy, nem is fogsz a környezetedre emlékezni.
Egyébként ezt sosem értettem, hogy miért ordít az ember olyan fájdalom miatt, ami akkor is ugyanúgy fog fájni, ha nem ordít.
De természetesen ha te nőre vágysz, akkor neked nőt kell keresni.

Momi! Én csak azt nem értem, hogy miért nem jó az neked, ha egyszerűen csak tartod a súlyodat, és csak annyit szedsz fel, amennyi a baba és tartozékai. Miért MOST akarsz fogyni? Nem ráér szoptataás után?

Kép
zölddisznó

Zölddisznó, bocsi, elírtam a neved :oops: :oops:

Na szóval, hogy tisztán láss :wink:
Az előző terhességet 111 kilósan kezdtem és 115 kilónál bejött a magasvérnyomás, amit vártunk mert terhesség előtt 115 kilóról kezdtem fogyózni mert szintén gond lett a vérnyomásommal meg a pulzusomma. Elkezdtem fogyózni és terhes lettem egyből. Úgy néz ki hogy a 115 kiló a vége amit gond nélkül elbír a szerveztem, utána jönnek a bajok. Jelenleg 118 kilósan csináltam a tesztet, de a pulzusom már megint rendetlenkedett ez idő tájt, úgyhogy megint elkezdtem fogyózni és egyből terhes is lettem. :shock: Muszáj fogynom valamennyit mert most vagyok 114 és nem szeretnék úgy járni hogy végig keljen feküdnöm megint a terhességet, nem is tudnám kivitelezni egy örökmozgó pici mellett...
Hogy miért vagyok ilyen dagadt? Jojóefektussal szépen feljött, fogyózok, majd belefásulok és több jön vissza és ezt csinálom már évek óta. :oops: Nem lefogyni nem bírok, megtartani nem bírom :oops:
Mind a doki és a védőnő is tudja, és támogatja hogy fogyjak egy keveset de nem éhezéssel!
Tudom, most biztos sokan gondolják, hogy ilyen dagadtan felelőtlenség teherbe esni, miért nem fogytam előtte....Na ja, könnyű mondani, viszont mindent megteszek, hogy ha már összejött ez a csoda ismét, rajtam ne múljon, és egészséges kisbabám szülessen megint.

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

momi: minden elismerésem! Kitartás és minden Ok lesz remélhetőleg.

női orvos témához: eddig bennem is az a kép élt, hogy a nőgyógyász legyen férfi, mert az a természetes. Eddig csak ffi nőgyógyászaim voltak, de az előző terhességem alatt találkoztam női orvosokkal is, pl (hüvelyi)UH-n, meg varratszedésnél, meg kontrollon, és őszintén mondom, hogy egészen más a légkör és a szituáció. Az én viráglelkem :oops: meg szégyenlősségem mellett sokkal-sokkal "felszabadultabb" és feszültségektől mentes volt az egész. A ffi orvosoknál - most utólag láttam be - hogy állandóan stresszeltem, és hallgattam, hogy "lazítson, ne izguljon, csak nyugodtan, ne feszüljön meg stb", mert azt hittem hogy ennek így kell lennie. Holott DEHOGY! És nem csak a szülés számít, hanem a terhesgondozás alatti jó sok vizsgálat is.

Védőnő: 2007. ápr 1-től (fantasztikus egészségügyi reform óta) a védőnő hivatalosan nem adhat ki semmiylen beutalót meg laborkérőt. Az mondjuk szerencsés, akinek ezt mégis megcsinálja a védőnője... nálunk azóta nem.

Kép

Kép
idoru

nekem női nőgyógyim van, igaz, még csak egyszer voltam nála ( :oops: ), de úgy néz ki, megtartom, mivel Pesten még ilyenem sem volt, és tényleg az van, amit idoru mond, hogy először azt hittem, hogy ez nem lesz természetes, s végül összehasonlíthatatlanul felszabadultabb voltam nőnél, mint előtte bármikor férfi nőgyógyásszal.

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Momi! Ha egészségügyi problémákat okoz - magas vérnyomi... - az teljesen más! Így egye fene, engedélyezem! :wink:
Akupunktúrát próbáltad már? (No nem most, azelőtt) Nekem az bejött. Valahogy átalakul tőle az anyagcsere, és nem jön vissza, ha nem zabálsz, csak eszel.

Hát, akkor én más anyagból vagyok. az én UH-som is néni, de csak most jutott eszembe, ahogy dumálunk róla.
Én elég nehezen esem zavarba, és bácsidokitól is pont olyan felszabadultan (pofétlanul :lol: ) kérdezek bármit.

Kép
zölddisznó

nemlajos: Megkérdezhetem , hogy ki az orvosod? Én is női nőgyógyászt keresek. Két orvos jött eddig számításba: Dr.Cseh Erika és Dr.Boros Judit, de még nem döntöttem. Melyik kórházban szülsz majd?
aida
Halásztelek

Az enyém Dr. Surtya Zsuzsanna, és Istvános (ha jól emlékszem :oops: )
:D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Köszönöm a választ. Az István Kórház címe a bababarát így szívesen szülnék ott, emiatt szimpatikus a doktornő, valamint gyors utána olvasás után is így vélekedek. Tudsz mondani 1-2 infót? Hol rendel? Van-e magánrendelése, ha igen akkor 1alkalom mennyibe van nála? Mennyire híve a természetes szülésnek? Telefonszámot tudsz esetleg adni, mert neten nem találtam ilyesmit? Köszi
aida
Halásztelek

Tyűha!!! :roll:
Amit én tudok róla: péntekenként 16-20-ig rendel a Kossuth mozi melletti kapubejárónál (pontos címet nem tudok, én is úgy találtam oda), de máshol is rendel magán is, meg a kórházban is.
Telefonszám: 320-4268
ide minden nap telefonálhatsz délután, mindig más rendel éppen, de be tudsz jelentkezni a doktornőhöz. Érdemes korai időpontot választani, mert a végére már azért összejön némi csúszás.
Remélem, semmivel nem vezettelek félre, ha mégis, az nem direkt volt! 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

ja, és én egy 10-est fizettem első alkalommal, ebben rákszűrés és hüvelyi uh is volt.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Köszönöm a választ!
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Látom megy az eszmecsere a védőnökről, nődokikról. Ez jó, mert mindenki hozzáteszi a kis tapasztalatát, tudását és máris tisztábban látunk! :wink: Én egyikhez sem tudok hozzászólni, se női nődokinál nem jártam még se védőnőnél. Amúgy nekem is volt olyan férfi doki akinél állati gáz volt a vizsgálat, mondta, hogy lazítsak, de én nem tudtam és akkor ingerülten rámszólt, hogy lazítsak már, mert így nem tud megvizsgálni! Gondolhatjátok mennyire sikerült ellazulnom. :roll:

A mostani dokim elnézést kér vizsgálat előtt, halál aranyos és alig érzek valamit. :)

Nekem egész napossá nőtte ki magát a hányinger, émelygés, néha öklendezek, de még konkrét hányás nem volt. Éjszaka is hányingerem van, elég carul alszom. Nem azt szokták mondani, hogy "reggeli rosszulléte" van a kismamáknak? Akkor miért is tart non-stop? :roll: Mindegy, nem nyavalygok.

Én ma megyek uh vizsgálatra, igencsak izgulok!

A szexel kapcsolatban én is kíváncsi lennék a véleményetekre, mi a múltkor próbáltuk a zurammal, de olyan volt mintha az egész méhem, petefészkem meg lenne dagadva, hülye érzés volt, úgyhogy abbahagytuk. :oops:

Kokitti
Kép
kokitti

Sziasztok!

Lehet, hogy csak egy látogatás erejéig, de zavarhatlak Titeket?
Már pár napja olvasom amiket írtok, és eddig reménykedtem benne, hogy én is csatlakozhatom majd hamarosan Hozzátok. De most már nem is tudom... :?

Március 29. volt az utolsó menstruációm első napja, tehát ha terhes vagyok, akkor hivatalosan január harmadikán születik meg a Babóca. Viszont az első kisfiam is csak a 37. hetet tudta kivárni, és azt is csak segítséggel, így gyanakszom, hogy a második decemberi baba lenne.

Eddig két tesztet csináltam, egyet a 3 nappal az esedékesség előtt, egyet pedig a kimaradt vérzés első napján. Mindkettő negatív. :(
Viszont egy hete émelygek, és ma már a mellbimbóim is érzékenyek lettek. Ilyenek az első terhességemnél nem voltak, és ott a tesztet is csak a 7. hét után csináltam meg, mert előtte külfölden nyaraltunk, és valahogy mással voltam elfolalva. :D

A gondot az okozza, hogy tegnap délelőtt volt egy kicsi barnázás, és ma hajnalban szintén, bár abba már egy pár csepp élénkpiros vér is vegyült. :( Azóta semmi.
Az alhasi görcsök is több mint egy hete megvannak, de emiatt nem izgulok, mert az előző terhességemnél ez szinte végig megvolt a 12. hétig.

Valaki esetleg tudna valami megnyugtatót mondani?

Köszi:

Catherine
Vendég

És egy kis segítség Nektek is:

Védőnő:
Amikor a kisfiammal voltam várandós akkor Budán laktunk, de csak állandó lakcímem volt bejelentve, és az is Egerben. De a védőnőnél nem ez számít, hanem hogy hol éltek. Nem kell semmi hivatalos lakcím. Őt az érdekli, hogy hol érhet el a terhesség alatt és később amikor megszületik a baba.
Vendég

Szia Catherine!
Mikor csináltad a 2. tesztet? Ha eltel 3-4 nap, érdemes lenne újra megpróbálni...

Kép
trombibébi

Szia Trombibébi!

Szombaton csináltam. Tehát még csak 2 napja. Talán holnap reggel újra megpróbálom...
Vendég

Drukkolok neked! Valami tuti van....

Kép
trombibébi

Sziasztok!

Képzeljétek szombat óta sokkal jobban vagyok :D :D Így már teljesen már, műlt hét végére a sok rosszulléttől már kezdtem teljesen elkeseredni. :cry: de remélem most ez egy új időszak kezdete :roll: :roll:

A táblázat szuper! Az adataim:

Mannababóca, életkor: 27, szülés: 2008.12.12., kórház: Tétényi út, Testvér nincs, lakhely: XII. kerület, köv vizsgálat: 05.30.
mannababoca

manna privibee léciiiiiii.
Én voltam ma dokinál. 3 centis a babócám. 10 hetes vagyok és két hét múlva megyek a nyakira. Megcsináltattam a vv-t is és mennem kellett az érsebészetre is mert begyulladt az egyik viszerem. De amúgy minden ok.

harivera
Budapest XXI. kerület

Tudom, hogy már kiveséztük, de a védőnő-doki-stb. kérdésben rájöttem a frankóra: Ahány ház, annyi szokás. 8) Meg pénz beszél, kutya ugat. 8) Meg akinek nem inge,... 8) :D :D :D
Idoru írta fentebb, hogy tavaly óta védőnéni nem adhat beutalót. Nos, védőnő barátnőm otthon ad. Ott ők adják az "első körre" a beutalókat... :P
Hihetetlen, hogy mekkora katyvasz van e téren is... Magyarország, 2008. :? Vagy nyugtasson meg valaki, hogy van ilyen más országokban is.... :roll:

Kitti: a reggeli rosszullét legjobb tudomásom szerint azért maradt meg a köztudatban "reggeli"-nek, mert akinek csak nagyon kicsi ideig van, annak is inkább reggel.
Várjuk a híreket az UH-ról! :lol:

Catherine: Drukk Neked! :lol:

Mannababoca: nem csinálsz vonalzót?

Vera: Tyűűű, 3 centi! Mikor olvastam, rögtön a vonalzó után kaptam, hogy az mekkora is? :lol: :lol: Gratula!

Hancúr-téma: Hát, szégyen, nem szégyen, én valahogy nem igazán kívánom a dolgot, és féltem is a picurkát. Tudom, hogy nem lehet baja, stb. de valahogy nekem ezt a parát nem sikerül eccerűen leküzdeni... :? Drága Férjem nem is erőlteti, bár tudom, hogy szeretné... :wink: (mármint csinálni, nem erőltetni :P )

Nem tudjátok véletlenül, hogy mennyire lehet pl. zacskós leveseket enni? Tudom, hogy műkaja, meg nem egészséges, de nagyon kívánom a mindenféle leveseket, és csak hétvégén tudok normális, friss levest főzni. :? A fagyasztónk nagyon kicsi, nem tudok előre lefőzni, lefagyasztani se...
Így viszont furdal a lekiismeret, hogy ilyen cuccot eszem... :roll:
Vagy ennél még a leveskockából készített leves is jobb? Mert nekem mindegy, csak leves legyen. :)
bébic

Bébic! Csináltam már, csak elfelejtem berakni :D

Kép
mannababoca

Bébic
bocsi, hogy belekotyogok, de szerintem a zacskóslevest próbáld mellőzni. azt olvastam, abban rengeteg tartósítószer van!!!!!!!!!!!! :evil: és nagyon nem ajánlják terheseknek. valahogy próbáld megoldani máshogy. (bár a leveskocka dettó, de azt legalább több vízben oldjuk fel.)

hancúr-téma: lehet ám light-osan csinálni. "simizősen"- mi így hívjuk a párommal. (érted mire gondolok?! :wink: ) úgy is jó tud ám lenni mindkét félnek. :oops: :D persze van akinek ez nem jön be, ragaszkodik a "hagyományoshoz."

Kép

Kép
syrynx

Sziasztok! Nálunk ma egész nap villanyt szereltek a házban, és rájöttem, hogy áram nélkül nem működik a számítógép. :wink:

Bébic! Szerintem ha vágyol a levesre, inkább szánj rá negyed órát az életedből, mint azokat a zacskós szarokat edd! Abban semmi természetes anyag nincs.

Catherina! Szurkolok nagyon!

Vera! Gratulálok!

Kitti! Drukk az UH-hoz!

Kép
zölddisznó

Sziasztok!
Ma voltam én is dokinál, babóca jól van, crl 17 mm. :)
Megvolt a labor is múlt héten, és ott is minden ok.

Legközelebb majd csak 4 hét múlva kell menni, az olyan sok.... Most az elmúlt 2 hét is egy örökkévalóságnak tűnt.

Vera gratulálok, már jó nagy a babád. Mindenkire irigykedek, aki egy kicsit is előrébb van;)

Kép
trombibébi

Trombi! szupeeeeeeeeeeeeer!

Vera! Ne fantáziálj! :lol:

Kép
zölddisznó

No lányok, asszonyok!

Én is megjártam az első orvosi vizsgálatot. 13 mm-es szabályosan fejlődő petezsák van a pocimban, úgy néz ki minden rendben!:) 3 hét múlva újra vizsgálat és akkor már tapasztalható lesz a cseppem szívhangja is!:) Nagyon örülünk apukájával!

Bocsi, muszáj volt ezt így "kikiabálnom":)
aida
Halásztelek

Sziasztok,némi kihagyás után megint jelentkezem.Egy kicsit talán jobban vagyok,és szerintem én a magna b 6 tól lettem jobban.Meg ez a jóidő is nagyon jól esik.Holnap megyek végre UHra,már nagyon kiváncsi vagyok mi zajlott le odabent a 2 hét alatt.

Én tökéletesen megvagyok elégedve a védőnőmmel,sokszor segit ha kérdésem van a nagyobakkal kapcsolatban is,akármikor felhivom mindig a rendelkezésemre áll.No és nálunk a baba-mama klubbot is ő szervezi,rendkivül gyermek-család centrikus és ezt nagyon szeretem benne.A terhesgondozásra pedig szerintem mindenki menjen el,mert ott rendesen figyelnek vérnyomást,fehérjét a vizeletben,testsúlyváltozást stb.kielemzi a vérvizsgálat eredményét,tanácsot ad.Egy hónapban egyszer igazán ki lehet birni.és igen kimegy,mert csinálnia kell egy környezettanulmányt,hogy jó helyre kerül e a baba.A szüléshez közeledve pedig ö adja ki a recepteket ami a baba ellátásához a patikában beszerezhető,pl. alkohol,popsikenőcs stb.

A szex: Vannak olyan "nyugdijas" pózok ami sem a hasra sem a méhszájra nem gyakorol semmi féle nyomást.természetesen csak akkor ha egészségügyi akadája nincs.Ha meg apuka annnyira vágyakozik ,lehet rajta segiteni máshogy is...jujj... :lol: :oops:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sziasztok!

Jöttem elköszönni tőletek,mert már nem aktuális a téma! :( :cry: :cry: :( :( :cry: :cry:

Mindenkinek gondatlan babavárást kívánok!
Ja,és köszönöm mindenkinek a bíztató szavakat!Jól esett,nagyon is!!!
dius02

Óóóó, hogy én hogy irigykedek rátok, akik már túl vannak az első vizsgálat/UH dolgon Gratulálok, és tök jó, hogy minden OK. :lol: :lol:

Én meg egyre kevésbé érzem magam terhesnek :? holnap veszek is még hcg tesztet, mert muszáj ellenőriznem, hogy erősödött vagy halványodott azóta a csíkom :roll: semmi, de tényleg semmi ráutaló jelem sincs. Azon kívül, hogy mensi sehol, a mindjárt-megjön-érzés elmúlt, émelygés még nincs, melleim nem érzékenyek, sehol egy kis hőhullám... jó, álomszuszék vagyok, de az vagyok már lassan 11 hónapja :D úgyhogy az nem újdonság. De qva hosszú lesz ez az 1 hét, mire orvoskézre jutok

Nahh most jól kipanaszkodtam magam :)

Ja és a szex, vajon mi? 8) szigorúan nyugdíjas-csiga módon

Kép

Kép
idoru

dius, sajnálom a dolgot :( teljesen átérzem. De kitartás! :lol:

Kép

Kép
idoru

Sziasztok!

Dius!
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Idoru!
Nekem sincs semmiféle tünetem, rémképek gyötörnek emiatt! :roll: Remélem minden okés odabenn nálad is! :) Persze, inkább emiatt panaszkodjunk, mint azért, hogy egész nap a wc-t ölelgetjük! :wink:

Vera!
Én a lábát sem látom tisztán, nemhogy a lába közét! Még csak most kezdenek kialakulni a "nemi szervek", ilyenkor látni nem igazán lehet. Csak nagyon-nagyon szuper géppel, nagyon-nagyon szuper szemmel. De pár hét, és úgyis kiderül! Én drukkolok a kiscsajhoz!

Aida!
Gratula! :)

Trombi!
Neked is! :) Én is már 2 hete voltam uh-n és legközelebb csak a 12 hetesre megyek. Nagyon-nagyon hosszú idő! :) A 12 hetes után meg csak 18 hetes uh van, de akkor már lehet 4D-re is menni. Lillával a 17.héten voltunk, ott mondták meg, hogy kislány! :) Most is így tervezzük.

Védőnő:
nekem most új van, de úgy tűnik, ez is nagyon rendes. Még mindig nem mentem el a háziorvoshoz beutalókért laborra, ekg-ra, és még kiskönyvem sincs. Lassan aktuális lenne.. :roll:

Kilók:
egyenlőre tartom a súlyom, nem híztam semmit, de nem is fogytam. Sajna Lillus után 5 kg plussz rajtam maradt, így ennyi felesleggel kezdek. Lillával csupán 8 kg-ot híztam, kivi vagyok, most mi lesz. Mondjuk, vele az első 16 hétben fogytam 2 kg-ot, egyszerűen nem bírtam enni. Most ilyen problémám nincs. :oops: :oops:

Szép napot mindenkinek! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Sajnos tényleg nem fogok közétek tartozni. :( :( :(
Reggelre ez elég egyértelmű lett.
De ami késik nem múlik... (Csak hogy legyen valami "örök érvényű" is az irományomban!)

Minden jót, gondtalan babavárást, és legfőképpen egészséges, gyönyörű kisbabákat kívánok Nektek!

Catherine
Vendég

Aida! Hurrááááá!

Sarmon!
[quote]E írta:gy kicsit talán jobban vagyok
Azt mondják, ez csak átmeneti :wink:
Drukk a mai UH-hoz!

Diusés Catherine Kívánom, hogy nyissátok a januári topikot!

Idoru és Timocska! Tesóm a 12. héten kezdett el bármit is érezni, előtte semmi. Úgyhogy no para!

Kép
zölddisznó

Sziasztok.
Annyira sajnálom a kiesőket, én egyébként azért is írok félve, mert mindig arra gondolok, hogy elkiabálom. Egyébként optimista vagyok minden területen, de babavárás terén mindig félek, hogy nem én vagyok az irányító. Na és a babona, hogy nem mondjuk el 3 hónapig senkinek-hát ez is pesszimistává tesz. A férjem az első gyereknél akkor szólt a barátainak, amikor megszültem. A másodiknál és most is már mindenki tudja körülötte. Annyira birom mikor ilyen lelkes. Könnyű neki, nem érzi magát úgy mint egy másnapos. De minden nap, reggel-este. Sőt, én este szarabbul vagyok, mint reggel. Ezerrel szedem a MagneB6-ot, ettől várom a csodát, ja, meg a hétfői uh-tól. Remélem lesz szívhang is, és egy kicsit megnyugodhatok.
De jó, 4 napig itthon mindenki.
Ti is pihenjetek. Ja, van más is fontosabb, mint a szex, most már nincs tétje nemigaz? :roll: :roll: :lol:

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Bébic!

Halálos lelkiismeretfurdalás gyötör, mert tegnap annyira odavoltam este egy kis levesért, hogy megettem egy zöldségözönös zacskós változatot. :roll: :roll: :roll:

Közérdekű infó: Aki vércsoportot , meg ellenanyagot is szeretne látni laboron (ma reggeli kedves tapasztalat) annak KÜLÖN beutalót kell rá kitöltetnie, mert az nem jó ám amikor a rendes beautalóra van ráírva mindez. :shock: Idézném a nővérkét: "A Péterfyben is mindig a terhesekkel van a baj." köszike :evil:

Én lekopogva mindent jobban vagyok, végre valahára...

A kimaradóknak :( :( :( (nagyon sajnálom)

A bentieknek: pihenjetek sokat a hétvégén!

Kép
mannababoca

Nemlajosról hozok sajnos rossz híreket:
Reggel elkezdett vérezni, bement a kórházba...most várja a műszeres befejezést :cry: ...megindult a vetélés. :cry:

Kép
zölddisznó

Syrynx: A Knorr meg Maggi 4 tányéros levesekre (merthogy főleg ezekre vagyok rákattanva) külön rá van írva, hogy nincs benne tartósítószer, csak a rossz hír, hogy van viszont benne siokminden más sz*r. :? Igyekszem megoldani máshogy...

Zöldi: tudnál nekem olyan leves receptet írni, ami megvan negyed óra alatt? Ezt most komolyan kérdem, nem vagyok nagy szakács, és nekem tányleg jól jön most bármi gyorsan elkészíthető leves-ötlet!

Trombi, Aida: Ez szupcsi! :lol: :lol: :lol:

Sarmon: Asszem ki fogunk kísérletezni olyan "nyugdíjas"-pózt, bármit jelentsen is az... :lol: :lol: :lol:

Dius, Catherine: Nagyon sajnálom. :cry: De fel a fejjel, a következő havi topic Rátok vár! :)

Idoru: Kitartás, mindjárt itt lesz az a nap! :)

Brigi: Hagyd rá a férjedre, neki ez hihetetlen öröm, hidd el, hisz tulajdonképpen kimarad mindenből, amit Te átélsz (még ha az olykor kellemtlen is), legalább hadd legyen mérhetetlenül büszke és boldog! :lol: :lol: :lol: Én látom az enyémen, hogy annyira elkeseríti, hogy szenvedek, és nem tud segíteni...Én meg sajnálom, hogy ő szomorú azért, mert nem tud rajtam segíteni...ehhh, ördögi kör :evil: ! :P
Várjuk majd a híreket! :D

Mannababoca: Na, ügyes vagyok, mi? :? Most az is megkívánja a zacskós levest, akinek ez eddig eszébe sem jutott... :? Nem ez volt a szándékom... :( :roll: Nálam sajna még mindig fennáll a dolog, literszám bírnám enni a leveseket...
Te is a Péterfybe jársz vérvételre? Amúgy nekem is ezt mondta a dokinéni pénteken: ő írhat nekem beutalót sima vérvételre meg vizeletre, de pl. ellenanyagra, meg vércsoportmeghatározásra, meg a többi speckó cuccra nem, így inkább nem ír egyikre sem, mert minek szúrassam meg magam kétszer. Úgyhogy ma megyek vissza a nődokihoz, hogy írjon ő mindenre, mert csak szakorvos írhat. (Állítólag valami rendelet van erre, bár a dokinő szerint ez alól is sokan kibújnak, pedig nem lenne szabad.)
Látom a vonalzód, szupcsi! :lol: :lol:

Zöldi: ÓÓÓÓ, nemáááár! :cry: :cry: :cry: :cry:
Add át neki majd, hogy kitartás és visszavárjuk ám!
bébic

Ja, és képzeljétek, megmondtam a főnökömnek...még mindig remegek az idegességtől... :?
bébic

Bébic!
Leveseket szívesen írok Neked este - most megyek el sétálni - de addig is www.mindmegette.hu. Naggyon király oldal szerintem.

Nemlajosnak átadom

Beutalókkal az a helyzet, hogy ezzel a korlátozással is próbálják normalizálni/optimalizálni a helyzetet, mert - valljuk be - sok felesleges vizsgálatot kiírnak ám, ha úgyis "ingyen" van.
A miénk egy speciális eset, de igazából nem is kéne háziorvoshoz mennünk, és ha a nőgyogyi mindent kiírhat, akkor miért iratnád háziorvossal. Ezzel az a cél, hogy az amúgy is túlterhelt házidokinál ne képezz felesleges sort - ráadásul nem is annyira nyerő kismamiknak a betegek között várakozni. Nődokihoz meg úgyis kell menned.
Hűűűű, ezt jól megaszontam! :lol:

Kép
zölddisznó

Nemrég hívtam Nemlajost, túl van rajta, este hazajöhet.

Kép
zölddisznó

Zöldi: Pusszancs és jobbulást Nemlajosnak!

Most jöttem a nőgyógyitól ezt figyeljétek: tőle SEM kaptam beutalót, egy tanácsa volt:
KERESSEK MÁSIK HÁZIORVOST :!: :!: :!: Most komolyan, most álljak neki másik háziorvost keresni???!!!
Nem értem, ő miért nem tudja megírni a beutalókat?
Most itt állok, előttem a feladat, hogy beutalót szerezzek be, erre SENKI nem ad nekem.
Mindenkinek a házidoki írja a beutalókat?

Most komolyan, ez a 21. század?! Már nem tudom, sírjak-e vagy nevessek... :cry: :cry: :cry:
bébic

Sziasztok!

Nagyon sajnálom Nemlajost..., meg a többiekkel is együttérzek, akiknek, most nem jött össze. Sok erőt kívánok mindegyikőtöknek!

Beutalókkal - eszméletlen, ami van. Nekem volt pár "jó sztorim" tavaly, a vetléléseim kapcsán volt egy nagyon alapos kivizsgálássorozat, aminek egy részét a doki "házi feladat"-nak adta ki (szó szerint ő fogalmazta így), azaz járjak utáni magam, hogy mit -hol-hogyan... Volt hogy 2-3x mentem az sztkból a háziorvosig meg vissza, mert nem fogadták el a beutalót, meg kitatalálák, hogy vigyem a vérem magam az ANTSZ-be, meg ilyenek.

Ehhez képest, most nálam nagyon simán ment minden. Én úgy tudom egyébként, hogy nem adhat a doki magánrendelésen beutalót - ezért nem kaptál te sem Bébic szerintem. Engem ilyenkor mindig behív a kórházba, és ott adja ki. Ezúttal ezt is kihagyhattam, mert az asszisztenséhez irányított, aki megírta a beutalót meg le is vette a vért egyben. És a leletet is ő viszi a magánrendelésre, ergo még érte se kell menem külön.

Kép
trombibébi

[quote]M írta:ost komolyan, most álljak neki másik háziorvost keresni???!!!

...vagy másik nőgyógyászt? A házi orvos tényleg nem adhat mindenhová, a nőgyógyász IGEN!
És azt el sem mondod, mi volt? Hogy van bébid?

Trombi! Ha "szabályos" a magánrendelése, akkor adhat, csak ki kell fizetni a páciensnek a vizsgálat árát. Na, ezért nem ad.

Kép
zölddisznó

Nemlajos
sajnálom. :( :cry:

(szinte minden nap átfutom az itteni eseményeket.)

Catherine
talán találkozunk a januári, februári,.... topicban. :wink: de jó lenne!!!!!!!!

Adriana
mi van veletek!? rég írtál. :? (a babaprojektesekhez is.) ugye minden rendben!!!??? :)

Kép

Kép
syrynx

Jaj, Zöldi, most látom, köcike a honlap-tippet, ismertem korábbról én is, csak nem annyira nagyon. Meg előre is köci, ha tudsz nekem küldeni pár villám-leves-tippet. :lol:
Hát, sajnos lehet, hogy másik nődokit kell keresnem...Mert megmondom őszintén, marhára nincs kedvem most átmenni másik háziorvoshoz....
A bébim remélem jól van, a múlt hétfői UH óta sajnos nem tudok róla többet, ma csak a beutaló miatt szaladtam be a doki magánrendelésére.

Trombi: én múlt héten voltam nála UH-on a kórházban, és ott írta fel egy papírra, hogy mit írassak fel a házidokival... Vagyis akár fel is írhatta volna, ha akarta volna...

Vera: de az SZTK-s terhesrendelésen úgy adtak neked beutalókat, hogy a dokid közben nem is ott dolgozik? Mert nekem sajna ez a helyzet. Ő az Uzsoki dokija, én meg a VII. kerületben lakom, és elvileg a Péterfyben lévő szakrendelésre lehetne mennem.
Mert még ez jutott eszembe, hogy elmegyek a VII. kerületi SZTK-ba, mintha most derült volna ki, hogy terhes vagyok, és nem szólok arról, hogy más a dokim... Vagy ez így nem jó? :roll:
bébic

catherin, nemlajos: :( :( nagyon sajnálom

bébic: vazz :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: beutaló-mizéria, hogy ezt hogy tudtam én is utálni, mikor nekem kellett könyörögnöm, meg jópofizni, hogy ugyan adja már ki vki azt a #&@/*s beutalót. Sztem az a megoldás, még ha elég időigényes is, hogy időnként meglátogatod az sztk-s terhesgondozót is, na ők tutira nem küldhetnek el beutaló nélkül.
Mér voltál ideges a főnöködre? Síkhülye?

Vettem ma hcg tesztet. Ha másra nem is, de arra jó volt, hogy rávigyorogjak megint a 2 szép csíkomra :D

Holnap elmegyünk egyet tavaszolni (4 napra) anyósékkal. Kissé izgulok, mert még sosenem voltunk Hédivel idegen-helyen-ottalvós-kiruccanáson :roll: Igaz, csak 100km, szal ha nagyon gáz a helyzet, akkor jön a B terv és lelépünk.

Kép

Kép
idoru

Sziasztok,

Visszatertem en is :D
Mi tegnap voltunk dokinal, megnezett hasi Uh-al, es mutatta, hogy nezzuk, meg, ott dobog a szive. En probaltam latni :O) a ferjem allitja, hogy tenyleg.. nagyon klassz pillanat volt.
Legkozelebb tobb mint egy het, jujj, de nagyon messzinek tunik.

Ti hogy birjatok ki az uh-k kozotti idoszakot?

A gyors leves receptekre en is vevo lennek :O)

Tunetem nekem sem nagyon van, csak egy kis cicfajas, szoval minden okes, de olyan kajakat kivanok, most pl bundaskenyeret.

Bebic, mit szolt a fonok? meddig tervezel dolgozni?

Nemlajos, egyutterzunk :(

Ugy tunik vegre sikerult vonalzot csinalnom, hat remelem sikerul beszurni..

Lanyok, vagyunk param ugyanaznap korul ahogy nezem :D

Kép
zsiraf8

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?