Új privát üzeneted érkezett!

Bettó!

Tegnap óta nekem is nyűgös Milán, és hihetetlen, de az éjjel nekem se jött be semmi, 3-6ig fent volt!!!!!!! Addig ringattam, énekeltem, átvittem a hálóba, befektettem magam mellé, cicre tettem, és semmi!!! Nem akart elaludni!!! Aztán 6 előtt kicsivel végre rendesen éhes lett, cicizett, és elaludt, fél 9ig. Én meg 4+2,5 órát aludtam, ma olyan voltam, mint a hulla.

Valami van a levegőben, mert még ma este is nyűgi nagyon, és Bettó, ma nekem sem akart aludni!!! Ugyanígy csak fél órákat, 20 perceket. Most este 3x kérte vissza magát cicire, és azon aludt el, aztán fél óra múlva megint ébredt! Nem tudom, mi van velük!

Látom, tetszik a póló, hogy ide is feltetted. Pár hónap még kell, mire jó lesz Kincsőre! De nem akartam kisebbet, mert nem tudtam, mikor lesz jó rá.

jutiboszi

Ja, Bettó! Az írás a pólón direkt ilyen "gyerekes", mert azt akartam, hogy olyan legyen, mintha egy gyerek csinálta volna. Remélem azért tetszik!

jutiboszi

Sziastok!

Aranyos a póló!

Nekünk ma Anna nagyon nyűgi.
Nem is mondtam, hogy a dokinénink szerint elkezdhetjük a gyümölcsleveket :lol: , tápszer helyett. Az almát már kipróbáltuk bejött nekik, csak az pocakfogós és ma a répalevet próbáljuk ki.

Pussz

KépKép
KépKép
jadika

Juti! Bizony tetszik, pont azért, ahogy írtad :wink:
Kincsőnél már kezdem megszokni a délutáni műszakot :wink:

Adri! Nálunk az alma mást csinált. Kitisztította, mint állat. Nem ment a pocak, de többször kakilt és nem is volt neki nehéz. Ugyanis hajnalban 5-6 körül olyan nehéz neki picit. Nem sír meg semmi, de forgolódik, picit nyöszörög is. Én vagy egy hete adtam neki almának a levét kóstolás képpen, de nem volt szerintem egy teljes alma. Cuppogta a kis drága. Még nem adok neki rendszeresen, de kiváncsi voltam a reakcióra :wink:

Kép
bettó

Betti! Nálunk is bejött az alma is meg a répalé is, mármint az íze. Úgy mondta a dokinéni, hogy először adjak nekik 4 kiskanállal utána 8-al és így emeljem az adagokat kb 2 hétig utána lehet pépesen is kisadagokban hozzá szoktatni a pici gyomrukat.
Úgy döntöttem, hogy először a répalevet szoktatom meg velük mert az rostos és lazzítja a székletet és ha az alma szorulást is okozna majd segít a répa :lol:

KépKép
KépKép
jadika

Adri!

Hogy csinálod a répalevet?

Kép
bettó

Bettó!

Kölcsönkértem a nagyim gyümölcs centrifugáját :wink: . 3 répából lett kb 2 dl.Én úgy gondolom ha megcsinálom mondjuk ma azt holnap még odaadhatom nekik, a maradékot meg én megiszom :wink: .

KépKép
KépKép
jadika

Sziasztok!

Ma voltunk Debrecenben, koraszülött-gondozóban.
Ádám 5460g és 59 cm :lol:
Doktor szerint nagyon szép ütemben fejlődik, nincs elmaradva az elvárthoz képest :lol: :lol: :lol: :lol:
Félévesen kell vinnünk legközelebb.

Kép
Nálunk se mindig vidám az élet

Kép
Figyelek anyára

Kép
Anya és Ádám

Kép
Alszom apával
Vendég

Sziasztok!

Lau!

Nagyon szépek vagytok!!!!!
És kilóban 1-el vezettek Milánhoz képest, ő 59,5 cm, és 4540 g!

Ma megkaptuk az első szurit, volt sírás, de aztán hamar megnyugodott. És nem lett láz, de még hőemelkedés sem! És nyűgös sem lett!!! Hurrá.

Csajok! Kullancs elleni oltást mikor kaphatnak, és mennyibe kerül?

jutiboszi

Vendég

Mi holnap megyünk a 3 hónapos oltásra (+rota, +pneumo...)
Vendég

Rotarix (rota-elleni) 17980 Ft (2-szer kell adni)
Prevenar (pneumo-elleni) 16000 Ft (a koraszülöttség miatt kedvezményes áron, 4800 Ft-ért kapjuk) ezt 3-szor kell most adni, meg 2éves korban egy 4. adagot.
(szeptenbertől a 2 éven aluli gyerekek ingyenesen megkaphatják, 2010-től kötelező lesz)

Többiek merre vagytok?
Vendég

Kép
Kép
Vendég

Lau!

Köszi megintcsak! Még gondolkodunk, meg megkérdezzük a védőnőt, hogy mi a véleménye, érdemes-e itt Sopronban a kullancsosat adni.
Nagyon édes Ádám!!

Pussz

jutiboszi

Ahogy én olvasom, a kullancsos oltást betöltött 1 éves kor után lehet adni.
Vendég

sziasztok

1-2 kép feltöltése erejéig itt vagyok.
Kép Kép
És a fiúk! :D

Aranyos nagyon Ádám Laura!Visszább nem néztem,olvastam :roll:

Bettó mostanában lehet nem lesz szükség a porodra(de úgy legyen :D ).A ciciből evés után változóan nagy mennyiség jön ki.Volt hogy 150ml is :roll: És ez 1 cici mennyisége :wink: A tejtesó csak győzze enni :D !

A 4 napos ünnepkor már jutni fog időm a géphez is jönni.Pedig nem panaszkodhatok Tomira,Jó kisfiú mostanában.De úgy eltelik a nap :wink:

Na jó éjt,Levit is le kell fektetni!
Sziasztok

Pusza

Kép

Kép
lecso

Halihó!

Ismételten gyönyörű csöppségeket lehetett látni :D

Lecso! Az nagyon jó, sőt... nem semmi. Most én is meg akarom kicsit túrbózni le kellene picit fagyasztani, hátha fel tudom majd használni.

Laura! Gratula a méretekhez, tényleg szépen fejlődik Ádám :wink:

Juti! Mi is nagyon gondolkodunk a szurikon, csak egy baj van. Annyi pénze nincs az embernek, hogy mindet be tudja adatni neki, így szelektálni kell :?

Kép
bettó

Ja, Bettó, én is ezért kérek a védőnőtől tanácsot! Ha rajtam múlna mindet beadatnám, de az se megoldás. Gondolom tud tanácsot adni, hogy mit érdemes itt Sopronban. Nagyon külföldre úgysem megyünk, majd meglátjuk.

Nekem most asszem beállt a tej mennyisége, mert egy pár napig nem fejtem, és most hogy újra nekiálltam fejni, nincs mit, mert Milcsi szinte teljesen kiissza amit termelek neki. Mondjuk mondta a védőnő, hogy lassan beáll a kínálat-kereslet, és ne csodálkozzak, ha nem tudok majd sokat fejni, de én úgy szeretnék még fejni, meg eltenni, eddig amit eltettem, max. 2 napig lesz elég, aztán már 2 hónapja fejek! Sőt, van olyan, hogy este 2 cicből kell adni, mert kevés az 1. :(

Lecsó!
Büszke lehetsz a fiaidra! Nagyon széééééépek!!! Jól látom, hogy Tomi Rád hasonlít? Nagyon szépek!

jutiboszi

Juti afene se tudja.Szerintem inkább Apja,de már mások is mondták hogy rám hasonlít.Levi viszont tényleg Anyja.
Van 1 nagyon rossz minőségű képem,ha ott rövid hajam lenne mint Levinek,azt mondanám hogy Ő.

Kép ÉN

Kép Apa

Kép

Kép
lecso

Lecso! Tényleg nagyon olyan Levi, mint te azon a képen :D

Képzeljétek tegnap mi történt. Tescoban vásároltunk Kincsőnek rucikat (érdemes elmenni, nagyon édes dolgok vannak), kerestem Gézut, Kincső a kezemben volt. Egyszer csak egy idegen csaj leállított, hogy jajj de édes ez a gyerkőc, utána jött a csajszi anyukája és apukája is. Ez s csaj olynan velünk egykorú, tehát felnőtt. Ott dicsérték, hogy milyen szép, formás :D Tök büszke voltam. :oops: :D

Kép
bettó

Juti! A mi védőnőnkkel már nagyon régen szóba jöttek a szurik, de sajna nekem nem ajánlott semmilyet, hogy mit érdemes meg mit nem. Szóval tanácstalan vagyok rendesen. Kullancs azt tudom itt a környéken nincs, de mi elég csavargósok vagyunk, imádunk a hegyekbe menni. :roll:

Kép
bettó

Bettó!

Nem csoda, hisz nagyon édes Kincső! Nekem is dícsérik állandóan Milcsit, az első szavuk, ha meglátják, jaj, de szép ez a gyerek!! És érezni, hogy őszintén mondják. Én is olyankor nagyon büszke vagyok.

Lecsó!

Igaz, Levi tényleg jobban hasonlít Rád! És Tomi talán az apukájára! Mindenesetre nagyon szép gyerekek voltatok mind a ketten!!!

jutiboszi

Lányok, a kullancs alulról jön, tehát nem gyalogló gyermeknek felesleges beadatni. Én így tudom, de a gyerekorvos is megerősített benne. Ezért van az 1 év, de akkor sem fog vsz. erdőben gyalogolni.

A prevenar meg hiába lesz szeptembertől ingyenes, 2 éves kor alatt az elsőt 3-4 hónaposan kell megkapnia, tehát sajna ki kell fizetni. :( Ezt az egyet adattam be a nem kötelezők közül Szonjának is, Ábris is meg fogja kapni. A bárányhimlő ellenit tuti nem adatom be, a többin gondolkozom, a rotáról lebeszélt a dokim.

Én most aggódom, mert beriasztott szombat éjjel a légzésfigyelő, kikaptam, és amikor letettem az asztalra, akkor láttam, hogy lélegzik. De amikor kivettem, annyira meg voltam ijedve, hogy fogalmam sincs, lélegzett-e. A gyerekorvos nyugtat, hogy biztosan észrevettem volna, ha eszméletlen, a madarászos doki (ők forgalmazzák ezt a készüléket - babysense II) tévedhetetlennek mondja a légzésfigyelőt. Van valami tapasztalatotok ezzel kapcsolatban??? ÍRJATOK VMI MEGNYUGTATÓT LÉGYSZI!
aMÚGY ELKEZDETT rettentő édesen dumálni, és gyerekek tiszta döbbenet, de tényleg profin forog hasról hátra! Ja, 62 cm, 5450 gramm volt tegnap.

Puszi, és drukkoljatok légyszi! A MAdarászos doki megnézi a készüléket, és ha rendben találja, akkor lehet, hogy az alváslaboratóriumban megvizsgálják. Egyébként legbelül azt érzem, hogy nincs gond!

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Manka
Én a készülék hibájára tippelek... az, hogy a forgalmazó tévedhetetlennek mondja, üzleti fogás... :wink:
Én többektől hallottam a légzésfigyelők téves riasztásáról... ezért is nem vettünk...

Prevenar
Lehet később is kezdeni az oltásokat... és akkor kevesebb oltás kell...
4.2 Adagolás

A vakcinát intramuscularis injekció formájában kell beadni. A beadásra elõnyben részesítendõ területek csecsemõknél a comb anterolateralis része (musculus vastus lateralis), vagy kisgyermekeknél a felkaron a musculus deltoideus.

2-6 hónapos korú csecsemõknek: három, egyenként 0,5 ml-es adagban, az elsõ részoltást általában 2 hónapos korban adva, a részoltások között legalább 1 hónapos szünet tartandó. Egy negyedik részoltás ajánlott a második életévben.

Megelõzõen nem oltott idõsebb csecsemõk és gyermekek: 7-11 hónapos csecsemõknek: két, egyenként 0,5 ml-es részoltás, a részoltások között legalább 1 hónapos kihagyással. Egy harmadik részoltás is ajánlott a második életévben.

12-23 hónapos gyermekeknek: két, egyenként 0,5 ml-es részoltás, legalább 2 hónapos kihagyással a részoltások között. 2-5 éves gyermekeknek: egyetlen oltás.
http://drinfo.eum.hu/drinfo/pid/0/medic ... 0000077258
http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDF ... 000hu1.pdf

Úgyhogy szeptemberben még érdemes lesz kérni... :wink:
(egy ismerősöm 2 éves kisfia pár hete halt meg pneumococcusokozta agyhártyagyulladásban... :oops: )

Lecsó
Szépek a fiúk!

Bettó
Az ilyenek olyan jól esnek az ember lelkének :wink: ... de, mikor idegenek belemásznak a babakocsiba :evil:
Vendég

Laura! Szerencsére ilyen még nem fordult elő velünk, csak messziről bekukucskálnak. No meg cseles is szoktam lenni, (persze, hogyha olyan az idő) egy textilpelust szoktam elé tenni, hogyha fúj a szél, így csak éppen bekukucskálnak :D

Manka! Szerintem is a gép hibája, minket is lebeszéltek róla. Egy barátunk a Médiában dolgozik és mondta, hogy egy apuka 2 nap után visszavitte a készüléket, mert hogyha a baba oldalt feküdt és a szive messze volt a készüléktől beriasztott, meg amikor sóhajtott, stb. Ne aggódj, hogyha Ábris ilyen ügyes, ennyi erő van benn, hogy már megfordul, szerintem nem lehet gond. :wink:

Kép
bettó

Lili! Milyen matrac van a kiságyban, mert ha kókusz az is lehet hogy azért nem vette a "jelet". A sógoromék is így jártak :wink: Nagyon ügyes Ábris :lol:

KépKép
KépKép
jadika

Edina, Laura! Bár csak ismétlem önmagam és az elöttem szólókat NAGYON SZÉPEK A GYEREKEK

KépKép
KépKép
jadika

Csajok ma délelött az m1-en lesz a Szaffi :lol: :lol: .

KépKép
KépKép
jadika

Adri! Köszike! :wink: Mi megnéztük, és azóta is gyönyörködök benne :lol:

Kép
bettó

Bettó!

Tényleg, jut eszembe, mindig Kincsőnak hívod a kislányod? És később is Kincső lesz? Mert a Szaffi is nagyon szép, de általában az első nevet használjuk. Nálatok is???

jutiboszi

Juti! Mi Annának sokszor mondjuk mindkét nevét,Zalánt meg Zazóbertinek meg Bertibónak hívjuk.

Betti! Nincs mit :wink: .

KépKép
KépKép
jadika

Hali!

Nem, mi is szoktuk használni a Szaffit, csak hogy nehogy megszokja a nevét :lol:

Kép
bettó

Pár új képecske: hajnalban nem volt álmos, meg amikor én is kidőltem mellette :oops: :D
Kép Kép Kép

Ja Apa Hiperkének is szokta hívni, amikor úgy mozog, mint aki meg sem akar állni :lol:

Kép
bettó

Bettó
Gyönyörű :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kép
Vendég

Bettó! Laura!

Nagyon szépek! Egyre szebbek, minden képen!!!
Nemsokára én is teszek új képeket, már alig várjátok, ugye?!
Itt van apukám, és mint a félőrült, kattintgat ezerrel. Lesz fürdés, lesz vigyorgás, ásítás, minden......apucikám nagyon ügyes vagy, büszke vagyok rád!

Puszi csajok!

Bettó! Asszem megint elkezdem a port inni, mert félő, hogy kevesebb a tejci. Ma csak 5x evett Milán, és eléggé bohóckodott a szopik végén, és akkor szokta, amikor kevés van már benne. Ja, és este cumiból ivott megint! Szóval "szenvedésre" fel, bevallom, nekem nem ízlik, de nem az ízéért isszuk, ugyebár.

jutiboszi

Kép Jázmin baba

Kép Lili cica

Kép Játszószőnyegen játszunk:)

Kép
Kép
labasv

Juti!
Idd úgy, hogy reggeli közben, vagy ilyesmi. Így eltörpül az íze :wink:
Köszike a dicséretet :wink:
Laura! Édes a kis Ádám, tud pofikat vágni!

Vivien! Egyre nagyobbak a kis tündérek :wink: Meg se látszik szerintem rajtuk, hogy hamarbb jöttek világra. Szépek nagyon!

Kép
bettó

Kép
ildikó82

Vivi!

Nagyon édesek!!!!!!! Mint két tojás, ha nem írnád oda a nevüket, nem tudnám megkülönböztetni őket.

Ildikó!

Látom nincs sok időd írni, de azért képet teszel nekünk! Nagyon kedves vagy, kösziiii!
Nagyon szép a kiscsaj!

Bettó!

Nem ittam mégsem port, hanem aludtam délelőtt egy nagyot, és láss csodát, jóllakott Milán, és még 75 ml-t tudtam fejni utána, pedig mostanában napok óta nem tudtam 10-20 ml-nél többet fejni egyszerre. Ha zavartalanul tudok pihenni, akkor úgy megtelik a cicim, hogy csak na!
Na, most megyek, nyöszörög a drága!
Kép Kép Kép Kép Kép

jutiboszi

Ildikó!
Édesen a kis drága. Írj, hogyha van időd.

Juti! Ma én is tudtam pihenni picit és tényleg több tejcsi van. Nem mondanak butaságot a nagyok :lol:
Kész férfi ez a Milcsi! Jól látom barna a szemecskéje? Nálunk még mindig kék :D

Kép
bettó

Képzeljétek milyen édes, imádnivaló cuki Férjem van. Ugyebár holnap lesz anyák napja. Most jött haza és azzel kezdte, hogy Kincső megbízta, hogy vegyen virágot, mert mert ő még nem tud és boldog anyák napját kívánt. El is pityeregtem magam rendesen. Hiszen tényleg anya vagyok :oops: :D

Kép
bettó

Hali!

Káépzelétek :evil:
Itt volt tegnap a kedves papa! Szokás szerint vitatkoztunk, majd azt hittem túl vagyunk rajta, MIKOR ELKEZD ELBORULT AGGYAL ROHANGÁLNI A SZOBÁBA ÉS ELKEZDI TELJES ERŐVEL RÚGDOSNI A BABAKOCSIT :!: :!: MINDEZT ÚGY, HOGY A GYEREK A KEZÉBEN VOLT :!: :!: :!:
Azon kívül folyamatosan fenyeget, hogy mennyire megjárom, ha bíróságra merek menni és megütöm a bokámat ha visszamegyek dolgozni (egy a munkahelyünk). Nem ez az első ilyen kirohanása. A rága anyja szerint meg ÉN bántom folyamatosan a fiacskáját.

Esküszöm nem normálisak!! Kezeltetniük kéne a Gábort, mert egyértelmű, hogy gondjai vannak!! Agyilag! Komolyan néha megijedek tőle! És féltem a lányokat. Múlkor egy nőt akart megverni, mert az beszólt neki a tömött buszon! És ezt még el is meséli,mintha igaza lenne és ez egy jó sztori lenne!!!

Viszon jó hír! Jázmin égigaludta az éjszakát!! :) :D :) Igaz Lilihez föl kellett kelni, tehát számomra nem volt több pihenés, de ez már haladás :) :)
Jó lenne, ha szokásává válna :lol:

Kép
Kép
labasv

Sziasztok!

Jaj Vivien ez tényleg nem normális pasi! :evil:

Olyan nagynak tűnik Milán a képen,pedig csak ha jól emlékszem 5 nap van Tomi és közte.Tomi is már 5 kg és mégis olyan picike :lol:
Nálunk is jó alvó a picúr.Este is fél 8-kor bekajált,alvás fél 9-től 3/4 5-ig.És még most alszik.Szupi ez így csak a melleim reklamálnak! :? Ti hogyoldjátok meg?Reggelre mind a 2 mellem dugig teli(Levinél nem volt ilyen,hemerabb elapadt a tejem mint átaludta volna az éjszakát).Az egyikből eszik a máskat lefejitek?És ha 3 -4 óra múlva nem elég a tejcsi megkínáljátok a másik cicivel is vagy pótoltok üvegből???Micsoda nagy problémám van :lol:
A rémálmom az hogy 10-12 órás cici egyszer csak úgy dönt nem termel annyi tejcsit,minek!DE nappal 6 óránként eszik belőle.Ugye nem szúr ki velem a cickó?Nyugtassatok meg tapasztalt anyukák! :wink:

Mindenkinek további jó hétvégét!
Puszi

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!
Most tudok írni....tegnap mire átméreteztem meg feltöltöttem a képet,felébredt a drágám,és már nem hagyta,hogy írjak.Egyébként még mindig nagyon jó baba,átalussza az éjszakát,de azért 1-2 alkalom azért van,amikor fél 4-4 körül felkel,mert éhes....
Sírni szinte soha nem sír,csak a kajcsiért.
Juti:tényleg nagy már Milán.És hogy felemeli a fejét....Dóri utál hason feküdni,ugyhogy ő nem emeli így.Hasra teszem és fél perc elteltével már reklamál is.Viszont azért meg erősködik,hogy ülni szeretne.
Vivien:sokat nőttek a te lányaid is.Tündériek!!És tényleg teljesen egyformák így fénykép alapján.Sajnállak a volt párod miatt!Nehéz lehet ilyen körülmények közt gondoskodnod két piciről.Ügyes vagy!
Bettó:Kincső is csodaszép nagylány!Gyönyörű szemei vannak!:)
Laura:Úgy látom Ádám nagyon szeret grimaszolni.Jól áll neki!
Lecsó:Tomi is igazi nagyfiú!A szeme olyan,mint a Levié.
Ja,holnap megyünk vissza kontrolra.Remélem már nem vérszegény Dorcsa.Majd jelentkezek utána.
Sziasztok!

Kép

Kép
ildikó82

Sziasztok!

Lecsó!

Egy a problémánk! Nekem is jó alvó lett Milán, van, hogy tényleg 10-12 óra egy cicnek, ezt most úgy oldottam meg, hogy 9kor evett jobb cici, éjfélkor fejtem bal ciciből, és a köv. szopi jobb cicből volt, de csak 4kor. Szóval így olyan volt, mint napközben. Igaz, így én ugyanúgy nem tudok pihenni, mert 3 óránként vagy cici, vagy fejés. De inkább így csinálom, mert én is attól félek, hogy nem fog annyit termelni a cici. Így legalább eltenni is tudok, és a lelkem is megnyugszik!!!

Milán 60 cm hosszú, nem olyan nagy, de tényleg, mi is azt néztük, hogy olyan nagy a képeken, mintha nem is 2,5 hónapos lenne, hanem legalább fél éves. Értelmes kis feje van!!! :)

jutiboszi

Csak nálam éhenkórász éjszaka a lányom???? Mi most jutottunk el odáig, hogy fél 8-kor hami, az kitart éjfélig és utána 3-kor és 6-kor kel. Kincső tegnap este egy badyban 5440 gramm volt.
Lecso! Ebben nem tudok segíteni, Kincső gondoskodik arról, hogyfolyamatosan egyen. Mi még mindig max 4 4 és fél órát bírunk ki napközben is. Tesóm nyugtatott, hogy Lizi is ilyen volt. Egy hónap alatt jutottunk odáig, hogy fürcsi után nem 11-kor ébred, hanem éjfélkor. Még két hónap és talán csak egyszer fogunk felkelni :roll: :D
Viszont ami jó hír. Este szopi után, hogyha elalszik, kiságyban alszik tovább, semmi gond nincs. Végre kényelmesen alszok én is :lol:

Kép
bettó

3-kor megprbáltam csak a cumit visszaadni megint, de nem volt elég, mert túrta a fejét az ágyba, kereste a cickót :lol:

Kép
bettó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?