Sziasztok!
Hát újra eltüntem, de Csongor megint nekikezdett a napi 3-4x-i alvásokhoz amik néha már a 30 percet sem érik el. Az éjszakáink jók (csak egyszer eszik éjfélkor és utána már csak reggel 6-7, de ma fél 8-kor, viszont estére amikor lefürdik, vacsizik és elalszik megyek a vacsit főzni és bevallom az egész napos "szolgálat"
után, telerakott bendővel eléggé kész vagyok.
A napi kevés 30 percekben mindig rohanok a napi teendőket csinálni (főzés, mosás, takarítás, rendrakás, már Csongornak is főzök napi egy ételt) és valahogy úgy érzem ennyire van erőm.
Néha olvasgatlak benneteket, de ahogy Gem írta, sokszor már mire végigolvasom úgy érzem nincs erőm és inkább csak bámulok ki a fejemből.
Néha szoktam is gondolkodni rajta, hogy hozzátok képest vagy ennyire puhány vagyok vagy mi lehet, mert gondolom másnak sincs sokkal több ideje.
Persze nálunk az is közrejátszik, hogy a Férjem itthon dolgozik és ez ugyan sokszor segítség (pl. odamegy Csongorhoz, ha már nagyon nyűgös hogy legalább 10 percre egyedül hagytam), de nem egyszer plusz "munka", mert neki is reggeli készítés, ebéd, stb., mert ha már itthon vagyok én is meg ő is, akkor valahogy úgy érzem ez a kötelességem.
Na a panaszáradatnak vége és bocsi érte, csak magyarázkodtam...
Először is minden babának jóbúlást kívánok aki gyengélkedik, bár ahogy olvastam már lassan vagy kifele lábaltok belőle vagy el is múlt szerencsére.
Ancsa
Gratulálok az első fogacskához és sok erőt a következőhöz!
Kia
Jó volt tőled is újra olvasni!
Gem
Jó hogy te is jelentkeztél és azért a "nem történik semmi veletek" mondat valóban nem helytálló, mert annyi pozitív dolgot írtál le (ha csak az éjszakákat nézzük, hogy alakulnak nálatok a korábbiakhoz képest)
Cas
Utólag is Nagyon Boldog Névnapot Csillának! és jóbúlást neki is.
A receptekhez hozzá sem tudok szólni, főleg úgy hogy újra én is főzök és minden nap azon töröm a fejem, hogy milyen kaja legyen.
Köszi, Lányok, mert így kaptam egy-két ötletet!
Szilvi
Nagyon jó utat Nektek!
Mosás
Mosódió és vanish ha kell (a kaki miatt elég sűrűn kell, de amióta új pelenkát váltottunk - nagyobb méret - így jobb lett a helyzet és már csak ritkán köt ki a hátán
).
Nekem az alma a vanish-sel sem jött ki sajnos, igaz nem tudtam rögtön beáztatni.
(ettől függetlenül a Vanish nekem is bejött nagyon, de én a szemcsés formát használom)
Most pedig egy-két szó rólunk.
A napközbeni alváson kívül csupa-csupa jó dolgok történnek velünk. Április 16-án megfordul kis Lurkónk a hasáról a hátára, aminek nagyon-nagyon örültem, mert tudjátok, hogy nem vagyunk egy nagy hasalós fajták és ahhoz képest elég gyorsan rájöttünk hogyan kell. Azóta már megcsinálta egy párszor, de nem mindig van kedve és a hasalást sem erőltetem minden nap, csak ha úgy látom esetleg vevő rá a kispasi.
A mostani legújabb mániája már nem az ülés (eddig elég volt, hogy a kezét tartva felhúzhatta magát és ici-picit üldögélve nézegetett), a legújabb hogy ahogy felül rögtön guggolásba nyomja magát és combizomból kinyomja magát. Na ilyenkor persze tartom a kezemmel ahogy csak lehet, hogy ne rá kerüljön a terhelés, hanem én tartsam. Bevallom tudom, hogy ezt nem nagyon lehet még (bár a múltkor az ortopéd néni azt mondta, bármit lehet, csak módjával és kevés ideig, mert nagyon erős baba), de ha nem engedem neki és visszafektetem a földre semmilve nem tudom elvonni a figyelmét és úgy sír, mintha valami fájdalma lenne. Pedig nincs, csak nem csinálhatja azt amit akar...
Szóval kitaláltam egy biztonságos módját (most nem írom le, mert így egyébként is nehéz lenne), amire azt hiszi, hogy ő áll fel, de igazából főleg én tartom. Még így is elég sok erőt kell karizomból és combizomból kifejtenie, de nem terheli annyira meg.
Van valaki akinek a babója ilyen akaratosan szeretné ezeket?
Mindig mondom neki, hogy talán előbb forogni és kúszni kellene megtanulni és majd csak utána jön a többi, de nem is hederít rám
.
Felteszek egy-két képet, amik között Titti ott van amit kérdeztél hogy hogyan kell a hasalós gyakorlatot csinálni, bár tudom nem az az igazi, mintha a földön lenne, de jobb a semminél és ezt legalább élvezi - a fejét itt is kell tartania.
Elkezdtünk eszegetni már, mert bevallom nagyon élvezi a dolgot és annyira, de annyira nézett már minket amikor ettünk elötte, hogy hihetetlen. Tudom ez furin hangzik, de szószerint kinézte a szánkból a falatot (gondolom a mozzanat kötötte le annyira) és azóta hogy el kezdtem neki főzöcskézni mindent megeszik, de szószerint habzsolva (főleg az étkezések elején).
Ma már 90 g almát ettünk amit előtte megpároltam és kevés nagyon megfőzött kölessel pűrésítettem. Nagyon-nagyon ízlett neki
.
Persz utána még lecsusszant valamennyi tápszer is
Már 62 cm vagyunk és 6680 gramm. Igazából az utóbbi időben kevesebbet is evett és nem is volt olyan mértékű a hízása, de gondolom ez így normális, mert egy idő után csak nem lehet olyan rohamos ütemben ezt tenni, mint az elmúlt hónapokban.
Puszi és bocsi ha valaki kimaradt, de ennyi hozzászólást nehéz egyszerre megválaszolni és én sem akarok egy egész oldalt elfoglalni az enyémmel
.
Réka