Új privát üzeneted érkezett!

Csak összehasonlításképp :lol:
Julcsi 4,5 hónaposan,
Kép
Kép ...és tegnap.
Sára tegnap
Kép

Kép
Kép
kismok

Kismok :D
Micsoda vasgyúró volt Julcsi :lol: Most mindkét lány nagyon csini és nőies, szépek nagyokn :wink:

Cas :D
Isten éltesse Csilla babát első neve napján! Nagyon jól néz ki a satyóban :wink: Annyira hasolnlít Sebire :lol:
Jobbulást a kiscsajnak! Sajnálom szegénykét!!!

Krisz :D
Babaúszás 8) vagány, nagyon!!! Víz alá is kell dugni a kis buksijukat?? :shock: vagy "csak" játék van?

Ancsa :D
Van alibid, hogy miért nincs kaja :wink:

Nyafi :D
Sikerült beszélned barátosném anyukájával?
Jobban vagytok már??

Sokan nagyon eltűntek :cry: :cry: jó lenne tudni, hogy kivel mi van :roll:
Mostanában nekem sincs túl sok időm, de azt nem bírom ki, hogy napjában egyszer legalább ne "szaladjak végig", hogy ki mit írt...

Rólunk:
Pénteken megint utazunk (nagyon várom), de szokás szerint már most idegbeteg vagyok...kimosni, kivasalni, mit vigyek, mit hagyok itt, mit eszik a repülőn, mibe öltözetem, nekem nincs egy normális "rongyom", amit felvegyek, s közben itt vannak a barátaink, akiknek nagyon örülök, de most nagyon nehéz agyilag ennyi mindenre figyelni...
Elkezdtük a homeos ocillo-s bogyókat "enni"..szereti, mert édes :lol: aránylag jól viseli az orrtisztítást a Drára, de legalább nem vagyunk lázasak :) étvágya is jó, de otthon első dolgom lesz doktornénit kihívni...bár ez csak jövő hétfőn lehetséges. Képzeljétek itt megpróbáltam bejelenteni, de nem volt időpont csak jövő hétfőre (múlt szombaton kérdztem)..persze, ha úgy ítélném meg, hogy nagy a baj, akkor mennék időpont nélkül, s végigvárnám azt a 2-3 órát, de így nem teszem ki magunkat ennek.

Azt írtam már, hogy hasról hátra is fordul a Drága??? Még csak egyszer láttam félig, hogy hogyan csinálja, de már Apa látta, csak ő azt hitte, hogy én már tudok róla :lol: s persze azt látom, hogy hason volt, s háton van...így következtetek, hogy mit csinált :lol: :lol: :shock:
Na mentem, mert "vár" a vasaló :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

bocsánat az elütésekért, nem ellenőríztem küldés előtt :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Cas
Nekünk sem volt jó éjszakánk :?

Jó a sapi!

Csillának:
Kép

Kriszta
Irigyellek az uszi miatt.
Levi nagyon élvezi a fürdéseket... biztos szeretné.

Most is élvezte éjfélkor és hajnali 3 - kor is :( még visongatott is / a szomszédok nagy örömére :wink: /
Kapot kúpot is 2x... Lázas volt :cry: (38.8-ra ment fel)
...hajnalban még ágyneműt is kellett cserélni, mert hányt...engem, magát és az ágyat :?

Kismok
Julcsi nagyon kis duci a képen :lol:
Aranyosak!!

Szilvi
Jó utat majd nektek!
Pakolni én sem szeretek!

Hallottátok már, hogy az állam támogatja a Pneumococcus oltást?!
( 70 %-ban )
Tegnap mondta a dokinő.
Még ezt akarjuk beadatni, de csak 2 éves kor után, mert akkor csak 1x kell szurni.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kismok
A mosódió engem vmi összeaszott bogyófélére emléztet. De lehet kapni a belőle nyert folyadékot is, én inkább azt használom. Egész jól mos.
Sebi pedig inkább főzelékes, na nem túl sokféle, és a rizs meg a hal a mindene, de hát sokáig csak ezeket ehette - mondjuk ezt nem bánom. Húst csak ha virslinek vagy párizsinek hívják... :? Inkább az a baj, hogy nagyon gyanakvó az új dolgokkal (hát sajna 3 év alatt megszokta :cry: ), szinte semmit se hajlandó egykönnyen megkóstolni, amit még nem evett. :(
A csajok pedig gyönyörűek, Sárának is nemsemmi haja van?! (CSillának a feje búbján végre megvan tán 1,5 centis is, a többi szinte tök kopi! :lol:)

Szilvi
Köszi a köszöntést neked is!
Az orrszívást porszívóval jobban tűri, mint szájjal, utóbbit végigordítja, előbbinél csak akkor esik le neki, mi is történt, amikor kikapcsolom a porszívót?! :lol: De hát éjjel már mégse akartam beindítani a porszívót, szegény fiúk frászt kaptak volna... :)
Jó készülődést és jó utat nektek!!! Mostmár idehaza is a legszebb tavasz van, langymeleg, orgonaillat, minden csupa virág és madárdal! :)
Forgolódás: nagyon ügyes Marcus! Csilla csak Sebi ágyán a felső szintről az alsóra szeret "bukfencezni", különben a fordulás nem nagyon izgatja. Inkább hernyózik előre-hátra-oldalra, amerre éppen vmi érdekes van. :lol:

Kia
Köszi a köszöntést! :)
Szegény Levi, gyors gyógyulást neki!!!
Pneumococcus-oltás: és így akkor most mennyi? És minden babának támogatják, vagy kell vmi nyomós indok (igazolás)? És hány éves korig?

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Az eredeti ár 16.000 körül van - de így csak 4000 valamennyi...
Minden gyereknem támogatják...
Kérdezz rá a dokidnál.
A doki azt mondta még ő is most hallotta a kódot, amire fel tudja írni..
(friss info)

Hogy hány éves korig - nem tudom..

2-6 hónapos kor között 3 oltás kell + 1 emlékeztető, de 2 éves felett 1 oltás , emlékeztető nélkül.

Levi már jobban van, csak egész nap álmos...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Cas!

Mi egy nap kb 500 ml-t eszünk tej és tápi vegyesen. Aztán van, amikor többet, van amikor kevesebbet.
Este 8-kor fürci, utána alvás. Hajnalban 1x felkel, cicizik (ritkán éhes) aztán szunya reggel 6-6:30-ig.
Még a krumplit kipróbálom, aztán ha az se megy, akkor számomra egyértelmű, hogy várunk még.
Eddig csak az almát próbáltuk.

Egyébként édes a sapi!!!!Jól áll Csillának!
Ja és a pneumot tényleg támogatják! De 1 éves kor alatt nem nagyon ajánlják.

Kia!

Mi is pneumózunk majd. Örülök, hogy jobban van Levimanó!!!
Érdemes kipróbálni az uszit, naggyon jó! Víz alatt még nem voltunk, mert fokozatosan megy a víz alá szoktatás is.
Egyenlőre "csak" szoktatás van a nagy vízhez.

Szilvi!

Jó utazást Nektek és meg ne őrülj a sok tennivalótól!!!!

Kismok!

Édesek a csajok! Micsoda barna szemek és mennyi haj!!! Elképesztő!
Egyébként sajna másfél óránként nem szopi van, mert Domi kiegészítésre szorul az anyatej mellett.
Eddig csak az almát próbáltuk. Még a krumplit megnézem, aztán ha az sem fekszik neki, akkor hanyagolom egy időre a hozzátápit!

Csajok! Mire jó a mosódió???? Annyit hallani róla, de én drágállottam és nem mertem kipróbálni.
Olajos munkásruhához is jó?

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Csillánál kezdődő hörghurut! :cry: :cry: :cry:
Sebi szolidarított, mert őt is meg kellett vizsgálnia a dokinéninek (kiharcolta magának), de neki kutya baja (kicsit taknyol-köhécsel ő is, de CSillához képest lufi, ő már igazából túl van rajta). Utána persze járt a matrica! :lol:

Kia
Hát azért akkor nem mindegy! Én Sebinek akarom beadatni ovi előtt majd a nyáron... :roll:
Ezt vajon miért nem hirdetik?! Az OEPnek nem áll érdekében...
:evil: :evil: :evil:

Krisz
Hát akkor Domi is annyit eszik, mint Csilla, nem fognak éhenhalni! :lol:
Mosódió: természetes anyag, nem vegyszer, nálunk Sebi bőre döntötte el, hogy azzal mosok a gyerekeknek, mert minden mástól ekcémás, hiába küldöm rá 3-szor (!!!) a tiszta vizes öblítőprogramot. Ezzel elég 1-szer öblíteni mégsincs egy pöttye se!
És persze környezetbarát, nemcsak bőrbarát.
Kb. olyan hatékonyságú (én úgy vettem észre) mint a Tomi gél, mondjuk ebből több kell kicsit. Azért egy jó szutykos-olajos munkásruhát nem mos ki (egyik se szerintem).
Pl. Csilla kakifoltos bodyjait is ki kell előtte vanish-szappannal dörzsölnöm, de azt a tomi-gél, persil se szedte ki...
De általános mosószernek nekem bevált. Kicsit megszínezi a hófehér pamutcuccokat sajnos úgy vettem észre. Ja, és nemcsak "bogyós" formában van, hanem folyadék-alakban is. Nekem az vált be igazán, könnyebben kezelhető szerintem.

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

Köszike! Kipróbálom!!!
A persil sem szedi ki a jó babakakit én is vanish szappanozok.
Sőt azt szoktam, hogy faragok a szappanből forró vízbe és mosószer adagoló bögrébe behajítom a mosógépbe az olajos ruhára.
Előmosás nélkül csudijól kijön!!! Igaz én persilt használok mellé gélben.
Ha szürke a ruha, az a vízkő miatt van (meg esetleg a csonthamu miatt amivel turbósítják az olcsóbb mosóporokat)!!! A nagy mésztartalom a ruhán csapódik ki.
A mosóporok zöme tartalmaz vízlágyítót és ezért nem lesz szürke a ruha.Ezért felesleges kalgonizálni.
Az én mosógépen napi 1x megy, calgont az életbe nem látott, nálunk kemény a víz és még sosem volt semmi baja!!!

Na ebbe megint jól belemerültem. :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz
Hát nálunk ez a mosógépbe-vanish nem mehet a gyerekruháknál, mert azt se bírja Sebi, így marad a kézzelmaszatolás, de szerencsére ritkák a nagyon durva foltok náluk. :)
A mosódió kicsit megbarnítja a fehér pamutcuccokat, ez ellen mosószódával szoktak védekezni, de nekem nincs olyan.
Csonthamu a mosóporban?! Brrrrrr...

Kép
Kép
Kép
cas

ha már így mosás...babakaja mivel jön ki? pl sárgarépa püré, tök...

Kép
nyafi

Nyafi!

Ecetes olló, sósav. Tuti foltkiszedők. :-)

Végy vanish szappant (az még kifizethető), kicsit nedvesítsd be és a foltra dörzsölj belőle.
Mégjobb, ha azonnal beáztatod a cuccost és utána mosás előtt dörzsölsz. Tényleg tökjó dolog!

Cas!

Hűűű nem irigyellek a sok macera miatt!!!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Most csak ennyi vagyok...

CSILLÁNAK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!! :) :) :)
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Szilvi:Megoldottam a problémát,és hétfőn főztem egy fazék bablevest,és az kitart holnapig.De ha nem,akkor anyósom biztos főz valamit :wink: :wink:

Jó utat nektek,és vigyázzatok magatokra....

Cas,Kia:Jobbulást Levinek,és Csillának...

És lányok kint van az első fogacskánk :lol: :lol: :lol:
És 370g-ot hiztunk 12 nap alatt.Tehát tegnapi mérés:5880g.

Kismok:Nagyon aranyosak a lányok!!Milyen csinos kiscsajszi let a kis husimusiból.....

Mosás:Nekünk a Vanish nem tett csodákat a ruhákkal.Háromszori sikamika,és kétszeri mosás a mosógépbe,és igy jött ki az alma,őszibarack.

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa!

Fog????Az igen! És nagy csendben?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Dominika:Volt egy pár nap nagyon keservesen sirós nap,de nem láttam semmit,és a dokinő is azt mondta,hogy messze van még az a fogacska.Kenegettem,és tegnap véletlenül megláttam amikor nevetett,és a védőnő is látta.Na este megint volt keserves sirás,alig birtam megvigsztalni.De ha már áttörte az inyt az még igy fáj neki?Vagy már a második is jönne?????

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Látom, este én vagyok az utolsó, reggel meg az első. :P Még csendben vannak a manók, ilyenkor (még) senkinek semmi baja nincs. :lol: :lol: :lol:

Cas, gyors gyógyulást kicsi Csillának!Szegénykém, jól megszenved.
Hát, én nem is tudom, ha nálunk valaki ennyire érzékenybőrű lenne, hoygan is oldanám meg a mosást. Lehet, hoyg vannak szerek, de őszintén, fogaslmam sincs, hol, merre lehet az ilyesmit beszerezni. :roll: :oops: Én Ariel vagy Persil mosóport használok.

Kriszta, folyékony Vanish nincs nálatok? Szerintem biztos van. Én azt használom és eléggé elégedett vagyok. Az az igazság, hoyg amikor kakis lesz Borómnak a bodyja vagy a rugija, én valóban, azonnal beáztatom és aztán meg is dörzsölöm, és a mosógépben általában megtisztul ennyi előkészítés után. De volt vagy két alkalom, amikor mégiscsak látszott a folt és én akkor kihipóztam. Nem a legjobb, természetesen, nem is használok hipót csak vészhelyzetben általában, de kár lett volna, hyog pecsétes maradjon, és így maradéktalanul megtisztult. Utána igaz, ismét mostam és "77-szer" öblítettem, de szerencsére nem okozott problémát Borónak.

Nyafi, próbáld meg te is a hipót. Én anno Krisztánál használtam párszor az evős textilpelusoknál, de utána meghagytam vagy 2-3 ilyen pelust csak az evéshez és nem érdekelt, hoyg foltosak maradnak. :roll: Utána, amikor már nem kellettek, eldobtam őket, illetve befogtam portörlőnek. És az elején azért használtam inkább a textilpelust előke helyett, hoyg amikor repül az étel :lol: vagy kiköpi, akkor a ruhája jobban védve legyen. Szerencsére nem sok foltos ruhája lett. Aztán fokozatosan áttértünk a kisebb előkére. :)

Kriszta, még az jutott eszembe, hoyg talán a krumpli helyett megpróbálhatod a sütőtököt. Ha nem ízlett Dominak az alma, ami általában bejön a manóknál, valószínű, a krumpli sem lesz nyerő. A sütőtök édesebb, azért gondolom. De ki tudja, lehet, hogy Domi inkább a (jövendőbeli) sós ízekért lesz oda. :D Szóval, úgy tégy, ahogy jónak látod.
Bár nekem is kedvem lenne própálkozni, kóstoltatni már egy-egy picit, még várok. Ha elég a tejem, kivárom a 6 hónapot; tulajdonképpen azért imádkozom, hoyg féléves koráig jusson neki a tejem, utána aztán már nem érdekel, ha esetleg tápival is kell pótolni.

Különben a szopival úgy állunk, hoyg kezd beállni a tejmennyiség. Most már minimális a fölösleg és csak annyi, amennyi lefolyik a másik mellből, míg az egyikből szopizik. Max. 100-120 ml ez így egy egész nap alatt. Éjszaka, igaz, még nagyon duzzadnak a melleim, de a szopi után eléggé megkönnyebbülnek.
Nem akarom elkiabálni, de már néhány napja csak egyszer eszik éjszaka a csajszi, valamikor 4 után. Aztán már csak reggel fél 8 körül, és ha szerencsém van, még ekkor is visszaalszik. Ma nem aludt vissza, mert már mindenki ébren volt akkor, de tegnap csak fél 10 után kelt fel véglegesen. :D

Ugyancsak tegnap, kipróbáltuk a nagykádat. Vajon, élvezte? :wink: :wink: :wink: :wink:
Kép
Kép
Kép
ÉS tegnap muffint is sütöttem. :wink: :wink: (No, nem a legkecsegtetőbb képet teszem fel, nehogy ismét szidást kapjak. :wink: :wink: :wink: )
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Folytatom, csak Kriszta téves pisiriasztást csinált. :lol: :lol: :lol:

Kismok, micsoda haja volt Julinak is! A Sáráéról meg nem is beszélve! :D De azért jól látom, hoyg már elég sokat világosodott a kezdetekhez képest? :)
Nem semmi méretei voltak Julinak. És milyen ügyes kis arányos leányzó lett belőle! Különben az arca nagyon hasonlít a kicsikori önmagáéhoz. :) Ő is csak szopizott az első félévben?

Ami azt illeti, hoyg mikor sütök-főzök, hát, nehogy azt hidd, hoyg allandóan, minden nap csinálok valami különlegességet. Általában a gyors kajákat készítem (különben az a tortilla is ez a kategória, csak éppen annyira esztétikus, hogy nem látszik rajta a gyorsaság. :D )
Krisztának a tortája külön eset volt, azt mindenképpen elkészítettem volna. Az úgy volt, hoyg pénteken délelőtt megsütöttem a piskótákat, és hatalmas szerencsémre Boróka aznap 2x3 órát aludt egyhuzamban, nagyon pici szünettel egymás között, éppen azalatt, míg a torták sültek, illetve aztán délután, mialatt szalonképessé dobáltam a lakást sógornőmék fogadására. A szülinap csak másnap volt, akkor viszont sógornőm intézte a lakást én meg reggel 6-tól már készítettem a krémet, majd össznépi reggelit, Borószopikat közbeiktatva kb. déli 1 órakor fejeztem teljesen be. Nyugi, naponta nem -tudnék iylesmire vállalkozni.
?ielőtt még a muffinon is csodálkoznál, hát ezt a sütifélét kb. 2 hete fedeztem fel. NAgyon olcsó és nagyon gyorsan megvan. Csak a forma szükséges hozzá, mert 12 db-hoz elég kis mennyiségű hozzávaló szükséges. Azóta már készítettem párszor, mindig valami mással ízesítve. A tegnapi éppen meggyes volt. Azért nem tudom megállani, hoyg nem kívántassalak vele:
Kép Kriszta ette. Az ujja is benne van a képben. :lol: :lol: :lol:

Nos, azt hiszem, ennyi, ha valamim kimaradt mégis, még jövök. :D

Puszi és szép, esőmentes napot mindenkinek! :) Itt eléggé szomorkás a nap. Még nem esett, de nem áll messze tőle. :(

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Huhh, most látom, hogy mégsem én voltam ma az első.

Ancsa, gratulálok a fogacskához!!! Ne csodálkozz, hisz Réka szinte 6 hós már! Krisztának 5 hó 10 naposan bújt ki az eslő fogacska és pár napra rá követte a második. Úgyhogy biztos a második kínozza kicsi Rékababát is. Remélem, azért most már könnyebben megússzátok. :) Továbbra is kenegesd neki.

Különebn tegnap először bekentem én is Borónak az ínyét. Nem tudott elaludni, állandóan csak sírdogált, a cumit meg hamar kiköpte és rágcsálta a kezecskéjét. Bekentem és megmasszíroztam neki és 5 percen belül elaludt. Úgyhogy, már egyértelműen fogzás ez, már dolgoznak a fogacskák az íny alatt. Csak ki tudja, mikor bújnak ki!? :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Bocs', hoyg ismét én, de ezt még meg kell mutatnom.

Kriszta kb. 3 és fél hónaposan:
Kép

És Boró tegnap:
Kép

Kia, levinek is gyors javulást kívánok!!! Remélem, ma már ti is jobban vagytok!

Szilvi, jó utazást nektek, és amint tudsz, akár otthonról is, jelentkezz!!! :) remélem, Marci már el is felejtette az orrszívást!!! :)

Na, most már mentem. Dolog is van! :wink:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Hú, de sokat írtatok már megint. :)

Cas
Nagyon édes a kiskendőben Csilla-baba. :) Mielőbbi gyógyulást és utólagosan is boldog névnapot kívánunk Neki!

Mosás: mi Ariellel mosunk, 40 fokon. Amikor a háta közepéig kakis lesz a body akkor áztatás, de ha csak kicst, akkor vanish gélt kenek a foltra. Öblítőnek a Coccolino fehér-babás-at használjuk.

Edith
Csudiaranyosak a Lányok! Látom Boró is hurkás, akárcsak az én Csajom. És az a süti... :roll: Én is akartam tegnap sütni valamit, de elment az idő a rakott kellel. :D

Hozzátápi: én is úgy gondolom, hogy ha elég lesz a tejem, akkor csak 6 hónaposan kezdjük a kóstolgatást. Jó lenne.

Ancsa
Gratu az 1. fogacskátokhoz! :) Én is érzek már valami furit a Drágám szájában, de látni nem látok semmit.

Kismok
Gyönyörűek a Csajaid! Nagyon szépek a sötétbarna hajukkal. És milyen hosszú és sok van Nekik... :shock: Bár nekem is lehetne ilyen.

Kia
Az oltás viselte meg ennyire Levit? Szegénykém. Remélem mára már nincs baj! Sok gyógypuszi Neki Napsitól is! :wink:

Szilvi
Irigy-irigy. :oops: Én is úgy vágyom már hazaaa...
Érezzétek jól Magatokat! És kérhetnénk egy-két friss képet Marcusról? Már rég raktál föl.

Remélem nem hagytam ki senkit!
Drumka megint nem jelentkezik. Amaryl sem, Gem sem, a "régeltűntekről" meg ne is beszéljek?!

Felébredt, megetetm, aztán megpróbálok még jönni.

Amúgy jól vagyunk, minden a régi. Imádom a Csajomat!!! :D :D :D

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Juj, de frissek vagytok ma reggel! :D

Kia :D
gyógyuljatok meg gyorsan! Szegény manócska!

Ancsa :D
gratulálok a fogacskához, olyan édesek tudnak lenni vele, és rögtön úgy megváltozik tőle a babaarc, kislány-arc lesz belőle. :wink:

Szilvi :D
Jó utat nektek, érezzétek jól magatokat és pihenjetek. Remélem mire ideértek, az idő is jobb lesz, mert most elég búval bélelt. Ne izgulj, Marcus a legrutinosabb légi baba! :lol:

Edit :D
nahát, mennyit változott Kriszta is babakora óta! De a gyönyörű kék szemek, irigylésre méltók! Nálunk, apa barna szeme tarol, az én kékem labdába sem rúg a csajoknál! De azért nem bánom!
Muffint én is gyakran csinálok, hál Istennek ez tényleg egy félórás süti, ráadásul recept sem kell hozzá, mert elronthatatlan. Szoktam sósat is, édeset is. Csak Juli nem szereti. :? De ő semmi sütit sem szeret.
Hát, igen, elég pufinyuszi volt. :D Akkora bukója volt, hogy a tokácska alatt eltűnt a nyaka! Egyébként anyatejes volt ő is, de nem szopizott. Nálam van egy autoimmun gigszer, amitől mindkét lány teljes arcizomgyengeséggel született. Csak Julcsinál még én is, a dokijai is tapasztalatlanok voltak, szondázni kellett, nem tudott nyelni, nehéz volt beállítani a gyógyszerét (csak 2 hétig kell) későn kaptam meg szopizni, így nem is tanult meg, ill. nagyon nem hatékonyan csinálta (izgultam is most Sárinál nagyon, h sikerüljön), fejtem ezerrel + 4 hós korától tejtesói is voltak. 8 hónapig kapott tejcsit.

Titti :D
nálunk is a fehér Coccolino a nyerő - úgy szeretem az illatát és jó puha is lesz a ruha tőle! Úgy látszik, én vagyok a csapatban az egyetlen, akinél nincsenek nyakig kakik. Sára kb. 2x kakil egy héten és nem is nagy adagot, jóformán az összes tejcsit megemészti-felhasználja - nem marad kakilni való. Mondjuk így jó, mert nem kell sikamikálni sem a bodykat. :lol:

KM

Kép
Kép
kismok

Sziatok!

Levinek már semmi baja....
Csak hétfő éjjel volt "beteg".
Kriszti - Levi nagyon örült Napsi puszijainak :lol: :wink:

Ancsa
Kép
Gratula a fogacskához!

Levinek folyik a nyál, rengeteget rág - már lassan 2 hónapja, de még semmi :P

Bableves... rakott kel....
Ti esztek ilyeneket?
A babák hasa hogy bírja?
Én már annyira szeretnék enni ilyesmit... de 6 hós korig adtam időt Manónak, aztán szek... remélem nem fog fájni ezektől már a hasa.

A muffint én is szeretem sütni...
A másik favorit - (mert nagyon gyors) az almás süti.
(Már lehet, hogy leírtam ide, hogy hogyan kell, vagy hol található a recept)

Edit
Aranyosak a csajok!
Boró biztos élvezte... az elején Levi sem csapkodott, rúgott túl sokat, de mostanában minden vizes, ha ő fürdik :lol:

Cas
Jobbulást Csillának!
Kép

Mosás
Én egy "gagyi" mosószerrel mosok...
A Metro-ban szoktuk venni...
Néha, ha épp nem jutunk el oda, akkor Bioponnal.
Az öblítő mostanában Silan.
Szerencsére Levi nem érzékeny semmire...
A Vanish gélt öntök Manó ruháihaz, ha már van rajtuk 1-2 folt... bár neki még csak kakifoltok vannak. :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia
A fúknak csináltam rakott kelt. Egy kicsit több darálthúst készítettem, tegnap simán rizzsel ettem, ma pedig milánói-félét kotyvasztok belőle. Nem kísérletezem semmivel, ami bánthatja a Királylány hasát...

Kép
tittina1982

Kia, eddig én is óvakodtam a puffasztó dolgoktól, de szerencsére, Borónál már elmúlt a hasfájás és gondoltam, megpróbálom. Szombaton babfőzelék volt. És az égvilágon semmi baja nem lett tőle. Mégcsak nem is pukizott. :D Hétfőn pedig karfiol volt. ez sem okozott gondot. Én amondó vagyok, hoyg ha szemmel láthatóan a babáknak már nincsenek görcseik a sima tejcsitől, akkor lightosan lehet próbálkozni ilyen ételek evésével is. Először kevesebbet, majd fokozatosan többet. Különben vannak emberek, akiket a kápszta, karalábé, bab, mindig felfúj, és van, akiket nem. Ezt megint embere válogatja. És babája is. :D Szerintem ki-ki maga dönti el, hoyg mikor kezd iylesmit is enni. Én sem fogom nap, mint nap, mert pl. káposztát nagyon ritkán eszünk.
Na, mentem, mert Kriszta nem tud elaludni. :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

JA, még annyi, hoyg Kismok, én pont fordítva szerettem volna, mint te. Nálunk mindketten barnaszeműek vagyunk, mégis mindkét csaj kékszemű. Pedig nagyon reméltem, hoyg bár Borónak szép őzikeszemei lesznek. :) De így is szépek és én imádom őket!!! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Hűű lányok, felolvasóestre is eleget írtatok!

Ancsa!

Az a lényeg, hogy kijött a fog, de tuti, hogy akkor most jön mégegy.

Edit!

Vanish gélt azért nem használok, mert nem annyira kiadós, mint amennyire drága. :lol:
Valahol meg kell spórolnom a babauszi árát!
Sütőtököt fogok próbálni, de nem erőltetek semmit. A burgonyát meg anyatejjel fogom ízesíteni.
Hátha....
Azéééé csúnya dolog volt muffint is felrakni! :D :D

Fürdés: Boró biztos élvezte. Max meglepődött egy kicsit.
Figyu! Ne sértődj meg, de szerintem ilyen képet ahol kinn van a csajok p...ja, inkább ne tegyél fel. Sok féreg kizárólag ilyen babás helyekről szedi le magának a fotókat.
Bocsika, nem akarok rosszat.

ja és a két csaj nagyon hasonlít egymásra, talán Boró egy kicsit husikásabb

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kész a tegnapra tervezett süti. Nagyon szép lett. :)
Viszont nem tudom milyen az íze, mert egy kicsit újítottam.
Ismeritek a poharas sütit?

Kép
tittina1982

Titti!!!

Igen igen igen!!!!
Jöhet, nyitom az ablakot!
Mit újítottál rajta?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Én úgy csinálom, hogy egy pohár tejföl, és egy pohár joghurt. Most barackot tettem bele, és nem sima, hanem barackos joghurtot. Tehát a tészta is barack ízű. :D
És jelentem: nagyon finom!

Kép
tittina1982

wow!!!!

nem rossz ötlet!!!!

Én kefírrel szoktam, meg meggyel.
De volt úgy, hogy a tésztájába kakaóport is tettem.
Hmmmmm nyami nyami.
Ezt a joghurtos cuccost kipróbálom!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Hali!

A poharas sütit én is nagyon szeretem, enni is, csinálni is - mindig azzal, ami éppen van. Pl. szilvával-fahéjasan, meggyel-karamelladarabokkal, csokisan-marcipándarabokkal... :P Na, nem írom tovább... :lol:
Most ilyet uzsiztunk Julcsival :P :
Kép
Bundás almakarikák - a bunda az palacsintatészta, némi fahéjjal. :wink:
Lassan megváltoztathatjuk a topikcímet... :lol: Mondjuk gasztromamik??? :lol:

Kép
Kép
kismok

Kismok!

Mondd muszáááj?????? Mármint estefelé ilyeneket feltenni......

poharas süti, még azt elfelejtettem, hogy kakaót keverni a tésztába, és apróra tördelt castagabb csokidarabkákat bele....
hmm..... mennyei....

de most egy laza grillezett husival és egy pohár sörrel is beérném...

Kép

Kép

Kép

dominika1

Valaki kérdezte, hogy miket eszünk így szoptatás mellett...
Hát, most vacsira töltött káposztát :oops: . Nem szokott baj lenni! :D Észrevételeim szerint egyedül a karfiol van tiltó listán, bár lehet, aznap mind3x csak nyűgös nap volt. :roll:

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!

Micsoda hosszú lélegzetvételű írások! :P :P :P :lol: :lol: :lol:

Hmm, Kismok, most visszakaptam, mi? :wink: :wink: :wink: HA nem írtad volna, nem jöttem volna rá, hoyg alma. Azt hittem, valami kis palacsinták. :D Biztos fincsi, kipróbálom. :)

Kriszták :D !!! írjátok már le azt a poharas sütit ide . Jóó kódolva beszéltek barackokról meg meggyekről. Ki tudja, miknek a fedőnevei? :wink: :wink: :wink:

Kriszta, kösz a figyelmeztetést a pucér fotókkal kapcsolatban. Mikor pocakos voltam, még én hívtam fel itt a csajok figyelmét, hoyg majd erre vigyázzanak. :roll: Úgy találtam, hoyg ezek nem annyira "nyílt" képek, és eléggé távolról si készültek, de valószínű, tényleg jobb lett volna, ha nem teszem fel. Én mindig szoktam vigyázni, de most valahoyg úgy jött, hoyg ezeket megmutassam nektek. Persze tudom, hoyg nem csak ti olvassátok-nézitek a topikot.

Jó éjt!!!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Igaza van Dominak! De akkor is meg kell őket zabálni! Együtt fürcsiznek...egyem meg!

Kép
nyafi

Jó reggelt!
Nálunk 4:37 van. Napsi nem volt hajlandó visszaaludni. :(

Edith!
A poharas süti, ahogy én csinálom (mindmegette.hu)
Hozzávalók:
1 pohár tejföl
1 pohár joghurt
3/4 pohár olaj
4 tojás
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
2 pohár cukor
4 pohár liszt
és ami szem-szájnak ingere
A tejfölt és a joghurtot a tojásokkal és az olajjal simára keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a cukrot, majd a liszttel elkevert sütőport. Az egészet teljesen simára keverjük, és hozzáadjuk a választott gyümölcsö(ke)t, magva(ka)t, aromát. Kivajazott, lisztezett tepsiben 180-190 fokon sütjük meg.
(a mérce vagy a joghurtos vagy a tejfölös pohár)

Kép

Kép
tittina1982

Jó reggelt!

Hű, Titti, nagyon jól néz ki a süti! Biztos, hyog nagyon fincsi is volt! Mi ezt kavart tésztának szoktuk hívni, de ilyen formában azért nem ismertem. (Amúgy nálunk a sütiket hívják tésztának és a tésztafélék pedig a laskák. :D ) Én elmentettem a receptet, majd kipróbálom, valamikor jövő héttől arrafelé.

Azt hiszem, most írok utoljára, mert a napokban nem nagyon lesz alkalmam. Ma még javában fogok takarítani, holnap meg már jönnek vendégek. Plusz még holnap vásároljuk meg az italféléket a keresztelőre. Szombaton aztán a vendégekkel leszünk, vasárnap meg a nagy nap lesz. (Még jó, hoyg étteremben lesz az ebéd-vacsora :roll: és nem nekem kell főzőcskéznem. ) Hétfőn még nem tudom, hyog mi és hoyg lesz, de ide biztos nem jutok el. Max. estefelé. Addig is kívánok mindenkinek szép, napsütéses hétvégét és betegségmentes napokat.

Puszi mindenkinek!!! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Az én féle poharasom:

1 pohár kefír vagy joghurt vagy tejföl (utána ez a pohár a mérce)

2 pohár cukor
3 pohár liszt
1 pohár étolaj
3 tojás
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor vagy késhegynyi szódabikarbóna

ezeket jól összekevered, kivajazott és kilisztezett tepsibe öntöd (én sütőpapírozni szoktam, nem sz...dok)
Lazán beledobálod a gyümit és előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütöd.
A szokásos szúrkálással lehet meózni....

Rém gyors és borzasztóan pacsmag mentes süti, hirtelen érkezett vendékeknek ideális.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Na de lányok illik ilyeneket egy cukorbeteg előtt irogatni???????? :wink: :wink:

Azért ha valaha kész lessz a konyhám édesitővel kipróbálom,de a van.cukor helyett mit tegyek bele????
Köztudott,hogy analfabéta vagyok a sütéshez.3 éve igérem a férjemnek,hogy megtanulok sütni... :oops: :oops:

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, vagy inkább én voltam már régen...

Róluk:
Megjártuk a dokit tegnap, és még szednie kell a gyógyszereket szombatig. Még mindig hallani a tüdejében.... sajnos. Gondoltam hogy ez lesz a vége, én is hallom hogy még hurutosan köhög. Na majd csak vége lesz már ennek a nyavajánaki. Csak úgy sajnálom, nagyon utálja a sok gyógyszert, meg én is adni neki.

Tegnap előtt Lili is megfordult hasról hátára. Éppen föl is tudtam venni videóra. Azóta 1x csinálta azóta. Nagyon örültem. Egyre többet tornázik. Na meg egész nap folyamatosan gagyarászik. Még cicizés közben is, zabálnivaló. Ráharap a cicire és a szájában tartva mondja és mondja...
Napról napra észreveszek valamit ami változás!!!

Lili sem eszik egyszerre sokat, kb. 100-120 között. Most volt hogy 70, sőt este 50-et evett csak. Persze most beteg.
De többet is tud, mert reggel néha meg a 160-170-is

Mosás: Én dreft-et használok, meg folyékony venish, öblítő.... hát most nem is tudom hirtelen, de mást mint előzőleg és nem volt baj. Sensitiv az biztos. Én a pelenkák mosásával nem igen bajlódok, foltos marad hát foltos marad. Kissé már sárgák, de az etetéshez jók. Ha már nagyon gázos, akkor befogom rongynak. Ált. kézzel mosok, nincs sok ruhája. Ha mégis több összejön, akkor be a gépbe mindent pelust, ruhát....

Cas: Remélem Csilla már jobban van. Gyógyuljon meg hamar.

Ancsa: Gratula a fogacskához!

Sedit: Nagyon jól néznek ki a gyerekek így együtt a kádban. mi még a kiskádban fürdünk. Most éppen ordítás van fürdés közben, nem tudom mi történt, mi változott. Nagyon jó az ami Boró alatt van, én is szeretnék valami ilyesmit.

Főzés: Mi rendelünk, nem tudnék főzni is. Hétvégén meg a férjem főz, uh. jó dolgom van. A sütés is elmaradt. De ezek a sütik amiket ide raktatok nagyon jól néznek ki. Azt az almásat lehet én is megpróbálom. Poharas receptem nekem is van, de már nagyon régen sütöttem, nem is emlékszem mikor.
A tiltott kajákkal én is vigyáztam eddig, de valamelyik nap gomdocos kápit ettem és nem volt gond, uh. szépen lassan elkezdem enni ezeket is. Sok főzit ennék, de a tiltólistán kívül nem sok mindent lehetett enni, de majd mostantól!!!

Babauszi élmény érdekelne, meg a környezet, a hőmérséklet levegőnek, víznek, hogy érzik magukat a babák.
Én nagyon tartok a megfázástól, fülfájástól stb. De biztos nagyon jó, de mi várunk vele ha mégis úgy alakul hogy megyünk. Majd kb. 6 hós korától.

Na mára ennyi voltam, szép napot mindenkinek.
Edina

KépKép
domidina

Sziasztok lányok!
Nagyon azaz extra sz.r napom van. :?
Guszták a sütik, nagyon ügyik vagytok! :wink:
Mi haladunk a kanalas úton. Sütőtök, krumpli, répa, borsó, karfiol, gyümlcsök. Mostanába megint változott a menetrendünk, hajnalba felébred és 1 órát magyaráz a tök sötétbe. :lol: aztán kaja és szunya tovább. Viszont alszik délelőtt 1-2 órát majd ebéd után 2-3 órát, és még este fürcsi előtt is egy rövidkét.
Mosás: Én folyékony Ariel-lel mosok, Silan vagy Coccolino sensitivel öblitek, néhe ha folt van akkor a Venish port használom, viszont minden mosásnál Silver Nano-ra rakom a gépet, ja és mostanába rászokóba vagyok arra a folyékony Arielre amibe benne van az öblitő is. Nagyon jó illata van. igyekszem még jelentkezni, csak most olvasó üzemmódba kapcsolok. :lol:

drumka

Sziasztok!

Bocsi a zavarásért!

Ha valakit érdekelne egy új babakerítés, akkor jelezze, kérem privibe!
Mi sajna egyszer sem használtuk, mert anélkül vettem meg, hogy gondolkoztam volna! Pici lakás, nagy kerítés

új, extra nagy járóka, babakerítés. A járóka 7 elemből + 1 ajtóból áll. Egy elem 1 méter széles, és 70 cm magas. A Járókát az igényeknek megfelelően lehet felállítani. Mivel nincs alja, a helyiség adottságaitól függően lehet különböző nagyságú, ill. szögű ( 4,5,6,7,8 szögű) járókát kialakítani. Az összes elem felhasználásával átmérője 2,7 méter! Több gyereknek is ideális, elegendő tér van a játékra, a baba nem érzi magát úgy bezárva, mint a hagyományos négyszögletűben. Kertben, teraszon is felállítható. Helyiség egy részét le lehet vele keríteni, vagy gyerekekre veszélyes tárgyakat elkeríteni, pl. kandalló köré felállítani.

Kép Kép Kép Kép

Kép
kis pupu

miért van rossz napod Drumka?

Kép
nyafi

AZ összes sütikép monnyon le, csorog a nyálam, mi lesz így a diétával?! így se fogyok... :evil: :evil: :evil:
:lol::lol::lol:
CSilla szerencsére vmivel jobban van, bár alvás után iszonyúan köhög, mire a sok felgyülemlett váladékot fel tudja köhögni - szegénykém. :( Az éjjel 1/2 4-től alig aludtam, mert akkor kelt köhögni, aztán enni, és onnantól kezdve 10 percenként köhögött picit - épp csak annyit, hogy ő nem kelt fel rá, én viszont nem tudtam aludni. :( ÚGyhogy csak kicsit vagyok zombi.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

HOlnap írok... és kis is próbálom az egyik poharas sütit :lol: :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Koszonom a hianyolast, jol esett ismet!

Jol vagyunk, csak valahogy ugy van, hogy mennek a napok, es en eszre sem veszem, es csak ugy este lesz, es hullan ulok le a gep vagy a teve (igen ritka esetben) ele. Se kedvem, se kesztetesem nincs irni, mert valahogy ugy erzem, semmi sem tortenik. Persze biztos nem igy van, csak en valahogy igy irom meg.

No de akkor most leirom, hogy milyen az, amikor nalunk semmi sem tortenik.

Zsofi alvokaja (lekopogom) ugy nez ki, kezd beallni. Hurra. Erre vartunk ot honapja! :shock: Az utobbi napokban max 1szer ebredt, de azt is inkabb azert, mert tiszta takony, es szegenykem gyakran mar alig vesz levegot az orran.

Ugyancsak sikernek konyveljuk el a parommal, hogy a ket lany par napja egyidoben megy lefekudni (Zsofit meg visszuk, es gyakran Rebekat is), es egyutt is alszik el, egy szobaban. Ismet hurra! Rebekanal mar nem kell felorakat tolteni estenkent, varvan, hogy elaludjon, mert altalaban olyan faradtan esik be, hogy a joejt puszi kozben behuny. :D

Sikernek szamit tovabba, hogy jonehany (harom) vendegsereg, es egy kethetes tavaszi szunet utan Rebeka ismet "szeret" oviba jarni, es nem kell vele harcolni az ovoda folyosojan, udvaran, vagy akarhol az ovodaban. Szoval mar nem minden szulo engem, vagy a paromat nezi, amikor bevonulunk a bombolo gyerekkel az udvarra. (Ket honap ovi utan mar nem mondhattam vedekezeskepp, hogy csak azert bombol a gyerekem, mert most kezdte, meg friss az elmeny... :roll: )

Ugyancsak pozitivum, hogy mar teljesen jol vagyok. Zsofi az elmult ket honapban mar csak ketszer keltett ejszakankent, igy rendesen "ki tudtam magam pihenni" az azelotti nonstop ejszakai szoptatasok utan. :shock: :shock: :shock:

Szinten jo dolog, hogy ugy nez ki (igy most mar 5 es fel honap tavlatabol kijelenthetem), hogy van eleg tejem. Zsofi jollakott es elegedett, es tenyleg orulok neki, hogy kihuzzuk a 6 honapot csak anyatejjel, mert allergiam annyi van, mint egen a csillag. Tehat nemcsak az en agybajom a csak szoptatas, hanem orvosilag is ajanlott.

Negativ, hogy par honap mulva ut az oram, es vissza kell mennem dolgozni. Augusztus vegen lesz ez a szomoru nap, amitol mar elore parazok. De hat ezt elore tudtam, nem volt meglepetes. Viszont ennek megfeleloen lassan elkezdunk koncentralni az uj babaprojektre!

Lanyok!
Nem tudtam, hogy atmentunk receptklubba! En csak itt kapkodom a fejemet, hogy ilyen meg olyan poharas suti, es kozben en meg azt sem tudtam, hogy egyaltalan letezik poharas suti. :lol: No mindjart ki is probalom! Edith osszel megadott gyumolcskenyer receptje ota a csaladom es barataink gyumolcskenyeren elnek! :roll: :lol:

Cas!
Igazan sajnalom Csillat, es kuldok neki gyogyito energiat. Ha jol ertem, vagyis csak a kohogesbol probalok kovetkeztetni, talan mar kifele tart a nyavalyabol. Barcsak igy lenne!

Titti, Edit, Szilvi
koszonom a hianyolast!

Drumka!
Mi a gond :?: :?: :?:

Hat most ennyi jutott az eszembe hirtelen, en is teszek fel nehany kepet, hogy nehogy elfelejtsetek mar leanykaimat (es engem)!

Puszi
Gem

Urhajos
Kép

Vihanc
Kép

Szenvedely - egesz ugyesen csinalja! :D
Kép

Kek maradt!
Kép

Baba
Kép

Kép

Gyermek anyajaval
Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gem!!!!!!!!!!!
De jó, hogy újra itt!!! :)
Nagyon örülök, hogy kezd kialakulni az életetek, és legalább kicsit könnyebb neked, és hogy már jobban vagy!
A szopihoz óriási gratula, amiken keresztülmentetek kész csoda, hogy még bírod!!! Én már biztos feladtam volna... :oops: (Ahogy fel is adtam... :cry: )
A következő babaproject?! Jól értem??? :D
A csajok pedig még mindig szépségesek!!! :)
Csillának még mindig változik a szemeszíne, igaz Sebinek is fél éves koráig kékesszürke volt, utána zöldült csak be (sötétzöldre!).
Egyébként igen, már kifelé lábal a kiscsaj, az elmúlt éjjel már nem is kelt fel egyáltalán, bár estefelé köhécselt kicsit. Egyre kevesebbet kell szívni az orrát, és a tüdeje is tisztul már, nem sípol egyáltalán...
Na Sebi kitúr, amjd még jövök! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Sajna a havi 3 zűrös napom elérkezett, tegnap volt az első. Ha annyit mondok, hogy ilyenkor a vérhigitó miatt a Tenna lady extra maximum fél órát bir..... Olyan görcseim vannak hogy a menés csak görnyedve megy. De majd csak túl leszek rajta már csak 2 nap. Megyek teszek-veszek egy kicsit a lakásba.

drumka

Sziasztok!

Drumka!
Jobbulást neked!
Vérhigító, gögcsök :cry:

Gem
Örülök, hogy írtál..
Szép kék szeme van (még mindig ) Zsófinak!
Jobbulást Neki is...
A tele orrocska nem akar már kitisztulni???

Levinek még nem kellett szívni soha az orrát (kopp 3x) :P

Új babaprojekt?
Drukk, hogy összejöjjön!
Jó lesz az ilyen pici korkülönbség?

3 kicsi gyerekkel.... :shock:

Edina
Ti még elfértek a kiskádban???
Mi most hétfőn fürdettük abban, amikor lázas volt - a szobában... de szegénykém alig fért el benne :lol:

Ancsa
Gyakorold a sütést, ha kész lesz a konyha...
Biztos sikerülni fog!
Először egyszerű receptekkel...

Megyek főzni és sütni :wink: :lol: ...kimosott a gép is....

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?