Új privát üzeneted érkezett!

Jucmuc!

Valamennyire ismerjük egymást :twisted:

Te vagy az anyja. Ha úgy érzed nem kell, akkor nem kell. Ha úgy éreznéd, a korai hozzátáplálás jó, mert megszokja az ízeket stb. akkor azt tennéd. Ha hízik eleget, alszik eleget stb. Akkor használd a két füledet. Tudod egyiken be, másikon meg ki...

Ezek mind irányelvek, nem a Szentírás.

Pussz:

Juca

Többieknek két kép: az egyik én vagyok, mint anyabálna. 25+1 -> 10,5 kiló+ másik a csaj, amint beájult a szombati nap végén. Meg egy link szilvalekváros sorozat. :-P

http://gallery.kovacs-telekes.org/v/csa ... 8.jpg.html

Kép Kép

Junikbéjbe????

Minden szülinaposnak boldog szülinapot kívánunk! És várom a maszatos tortás képeket! :wink:

tjuca

Sziasztok! A Szülinaposoknak Nagyon Sok Boldogságot!!!!!!!!!!!!
Pusza! :D

Szilvi
szilvilike

Sziasztok!

Brill!
Köszi és kicsit megkésve de sok boldog szülinapot Eriknek!

Szilvike!
Üdv itt meglepődve olvastam h azt irtad h ahol takarítasz minden csillog - villog.Az egyik ismerősöm hozzott képeket ahol bébiszitterkedett h hogy nézett ki mindig a lakás ha nem látom nem hiszem el tiszta "putri" mondta is h nagyon idénytelenek voltak.de lehet h ők voltak a kivételek.

Anikó!
rendben akkor ezennel is átadom a "stafétabotot" Évinek és tartsd szemmel h minél hamarabb ő is gyártsa a zebrát. :wink:
Ágostonnak sok boldog szülinapot a hétvégén.

Juca!
még mindig jól nézel ki meg kell hagyni.

Szorítanak a nadrágok ( a gombosok) ha erre varrjatok gombot?! :D :wink:
Tart még a hányinger, de a vuk család nem ért még el!!! :wink:

Kép

Kép
bellanitta

Sziasztok Lányok!
Bocsánat a hosszabb eltünésért, de milliónyi dolog foglalja le mostanság a kis családunkat. Estére pedig nagyon kevés energiám marad már az irásra. Olvasni azért pár naponta szoktalak, mert érdekelnek a történtek.

A szülinapi köszöntéseket nagyon szépen köszönjük. Sziszkó biztos nagyon fogja értékelni, ha mondom neki, hogy nem felejtkeztetek el róla :)

Az új topiktagokat üdvözlöm, és gyors pocakosodást kivánok!!

Juca!
Maszatolós tortás kép nincs, mivel alig lehetett odaállitani Sziszkót a torta mellé egy kép erejéig. A 'kis' család képviseltette magát a maga 21 személyében (gyerekeket is beleértve), és bizony a fiam ezt a tömeget nem úgy vette mint 8 hónapos korában a keresztelőjén. Majd teszek fel egyet mindenképpen.

Judit!
Szerintem is akkor kezd el a hozzátáplálást, amikor jön a belső késztetés. 6 hónapos korig az anyatej állitólag tartalmaz annyi tápértéket, ami elegendő a babának. A hizási mennyiséggel pedig nagyon valóban ne foglalkozz, ha látod, hogy rendesen fejlódik. Itt azt mondják, hogy a heti 150 gr átlagosan teljesen jó, úgyhogy a ti 350 gr gyarapodásotokkal teljesen rendben vagytok. Sokszor jutsz az eszembe.

Pupy!
Az utolsó két oldalon nem láttad tőled bejegyzést. Hogy vagy? Minden rendben?

Virág!
Nagyon nagylányosan viselkedik a kis Lilla, és már a nagy kádban fürdik!?

Anita!
A hányinger jó jel! El fog múlni, és akkor majd azt várod, hogy végre a mocorgásával adjon valami életjelt magáról :)

Évi!
Örülök, hogy ez az inzulin dolog azért nem annyira durva, és jöhet a következő (és remélhetőleg utolsó) kisérlet.

Puszó!
(Bocsánat, akinek nem irtam, azoknak dupla puszi jár :) de tényleg leesek a székről, annyira álmos vagyok)

Az 1. szülinapos:
Kép

Brill! Ezt neked :)
Kép
Vendég

Na még kettő :)
Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!

Megvagyok én is, de alig járt 2 hetet Csabi oviba, megint betegek vagyunk! Nekem a jelek szerint gégegyulladásom van, tegnap semmi hangom nem volt! Már a 19. hetet taposom, ma megyek dokihoz, csütörtökön meg g.uh.-ra a Magzatdiagnosztikai Központba! A pici Pocaklakó már intenzívebben mocorog, de azért túlzásokba nem esik! A pocakom óriási, mi lesz itt még szeptemberig?

Szilvi! Üdv itt, ha más új topicos is van, akkor neki is, még csak felületesen olvasgattam vissza!

Márti
borossné becz márta

Juca,

Köszi a velemenyt igen, tudom, hogy az a legjobb ha az ösztöneimre hallgatok csak egyszerüen kivancsi vagyok a többiek hogyan csinaltak.

Nagyon edes Kinga, ahogy bealudt, es Te is nagyon csini vagy! :D En is pont +10-nel tartottam 25 hetesen...

Angie,

Köszönöm! :D Igen, en is ugy tudom, hogy jobb ha hat honapig csak anyatejet kap a pici.
A sulya miatt nem aggodom, biztos felreerthetöen irtam. Csak az erdekelne, hogy miutan megduplazta a születesi sulyat van-e egy atlag amit hiznak a babak. Ugy mint most a heti 150 gramm kb.

Szilard egy tünemeny, nagyon edes kisfiu! :D Hihetetlen, hogy amikor en lattam majdnem annyi idös volt mint most Davide.

Marta,

Sajnalom, hogy beteg lettel, mielöbbi gyogyulast kivanok Neked! :D

Kép
Kép
jucmuc

Sziasztok!

Kaptam egy kis garázdálkodási lehetőséget a szomszédtól.
Köszönöm a gratulákat a házhoz! Ha minden jól megy, akkor július elején költözünk. Biztos, hogy nem lesz egyszerű a kis Titababával, de majd ügyesen megoldjuk. Segítségünk lesz.
Voltam NSTn, minden jó lett. Viszont hétvégén tele lettem kiütésekkel, amik iszonyatosan viszketnek. :( Az ügyeleten azt mondták, hogy felnőttkori bárányhimlő. :shock: A dokim tegnap rögtön behívott, átküldött infektológiára, ott mondták, hogy ez nem barihimlő. Átkültek a bőrgyógyászatra, ott se tudtak semmit mondani rá, lehet, hogy valami allergia. Jó esetben 1-2 héten belül elmúlik, rosszabbban szülésig kitart. :( Csináltak még egy NSTt, az is jó lett, pénteken megyek ismét.
Bocsi, hogy nem írok többet! Amint tudok, jövök ismét!
Puszi!
Vendég

Sziasztok!
Szeretnék ajánlani nektek egy forradalmian új, és nagyon jó termékcsoportot, a mikroalgákat.
Jelenleg por, és energiaital koncentrátum formájában kapható.
Leírom, hogy eddig mik a tapasztalatok, miben segít:
-magas vérnyomás, vércukor szint normalizálás
- allergiák, ekcéma
- idegrendszeri problémák
- szív és érrendszeri problémák
- fejfájás, migrén
- bőr,köröm, haj problémák
- gyomorfekély és más gyomor, bél,-és emésztési problémák
- máj és vese problémák
- rákos megbetegedések
- ízületi, reumás problémák
- csontritkulás, érelmeszesedés
- teherbeesési gondok, nőgyógyászati problémák.
Ezenkívűl, ha foglalkozol a dologgal heti 2-3 órát, jelentős jövedelemre is szert tehetsz.
Bővebben a http://gyogyalga.gportal.hu címen tudtok olvasni róla, érdemes kipróbálni!!
nyusszancs

Sziasztok!

Tegnap voltunk Danival a fül-orr-gégésznél kontrollon, és végre: TELJESEN RENDBEJÖT!!!! Kép

Egyenlőre nem viszem bölcsibe,mert holnap délután megyünk egy Veszprémi fül-orr-gégészhez, hogy megnézze és megmondja, mikor is tudná kivenni az orrmanduláját. Ha 1-2 hét múlva túleshetnénk rajta, akkor addig marad velem itthon, de ha csak 1-2 hónap múlva, akkor viszem újra a bölibe. Nagy a gyanúm, hogy oda szinte újra be kell majd szoktatnom, mert már régen nem volt. És ugyan mondogatja, hogy nem akar menni, de sokszor azt veszem észre, hogy a gondozónénik neveit sorolja. Tehát biztos hiányoznak neki a társai és a gondozók is...

Velem a helyzet talán alakul, mert nagyon úgy néz ki, hogy ebben a hónapban van peteérésem. De pénteken megyek újabb vérvételre (annak az eredménye 2-3 hét múlva lesz meg), hát meglátjuk!!! :roll: :roll: :roll:

Maci!
Felnőttkori bárányhimlő???
Most akkor mitől vannak kiütéseid?? Mire vagy allergiás? Mit mondanak az okos dokik??? Nagyon vigyázz magatokra!!!

Juca!
Szép nagy már a pocid! Igazán csinos vagy!!! :wink:

Márti!
Lehet hogy csak én maradtam le, de tudjátok már, hogy a kis pocilakó kissárc-e vagy csajszika???

Angie!
Szilárdka nagyon édes!!! Milyen nagyfiú lett már!!!
Ez a 3 neves torta csodaszép!!!
Daninál most Thomas őrület van, így a közelgő szülinapjára Thomas-os tortát rendeltem.
Így utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!! És persze az összes szülinaosnak is!!
Kép

Bellatina!
29.-én derül ki, hány babó lakik a pocidban?? Ez tök izgi!! Mindjárt itt van!!!

Bocsi azoknak, akiket kihagytam!
Andy

Kép
oriandy

Angie!

Sziszkós képek jók, bár inkább frusztrálja a gyertya. :lol:

Jucmuc!

Kinga 6,5 hósan először evett almát. Mondták csak a levét. Nos az én lányom mint egy kis fecske csak tátogott, és helyből benyomott egy kis almát. Mindezt úgy, mintha azon élne, nagy kanállal, csak lapátolni kellett bele. Én azért nem adtam előbb, mert a-> ekcéma, b-> volt tejem dögivel, és macerásnak éreztem az egész hozzátáplálás elkezdését (onnantól már nem az volt, hogy csak előkapom a cickót, aztán hadd szóljon). Ha nem lett volna elég tejem, vagy kényelmetlen lett volna a szoptatás, órákig cummog stb. akkor szemrebbenés nélkül adtam volna előbb is egy-két hónappal gyümölcsöt.

Teát vizet viszont nem kapott, mert nem itta meg. Csak fuldoklott. Így a család kénytelen volt lenyelni a békát, hogy a gyerekem szerintük egy kísérleti nyúl, hogy miazmá, hogy a nagy hőségben nem iszik. És igen nyertem, a gyerek még ma is él. :twisted:

Szóval tényleg hagyatkozz Davidera, meg magadra. Én pl. mézet is adtam egy éves kora előtt, mert nem tudtak egyetlen botulizmusos gyereket sem felmutatni, másrészt hiszem, hogy a taknyolós időszakban Kinga emiatt volt makk egészséges.

Köszi a pocak dícséreteket, azért higgyétek el, én érzem a kilókat.

tjuca

csak egy kézzel és gyorsan...

Szilárd és Erik baba!
Nagyon boldog első szülinapot kívánunk Nektek!!!

Jucmuc!
A heti 300 gramm gyarapodás szuperjó, az havi átlagban 1,2 kg!!! A dokira inkább nem írok... :twisted: Ha ilyen jól van tejcsid, és elég is Davide-nak, sztem várd ki a hat hónapot (Kendénél én is így tettem, és Sacinál is így fogok, hacsak nem gyarapodik elégtelenül, de a legutóbbi hónap másfél kilós (!!!) hízása nem ezt mutatja...). Egyébként meg (apukám kedvenc mondását idézve) "ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz..." :twisted: :D ).

Juca!
Csini vagy, mint mindig, a pluszok meg hol vannak??? Nem láccik, vagy csak jó a ruci? ;) :D

No megyek, ebédidő van...

Kép
Kép
norwell

Pendi, Szilvike
Kivéve, ha az ember már nagyon szeretett volna babát :) akkor ez valahogy olyan természetes
De amúgy szerintem is kialakul, ha meg megszületik akkor minden nappal erősebb lesz ez az érzés :) én úgy hívom szerelem :laugh:

Brill
No én aztán megértelek :) nekem is egyre kevesebb az időm :) gyere ha tudsz és mi mindig örülünk neked :)
Köszi a dicsit :)
Képek :( kár

Csajok én már feltettem a képeket??? Vagy még nem? Szita az agyam...

Jucmuc
Ha van elég tejed és Davide rendesen hízik, szépen fejlődik, szerintem ne kezd el 6 hónapos kora előtt a hozzátáplálást. Bőven ráértek még, egész hátralevő életében szilárd kaját ehet, anyatejet csak most.
Addig meg bőven kielégíti szükségleteit. Persze hacsak nem változik valami menet közben. Én azt hiszem egy héttel a 6 hónapos kor betöltése előtt adtam neki pár kanál almalevet.
Anyóssal meg nem kell foglalkoztatni. Engem is piszkálnak, h rendes kaját is kellene ennie, közben meg szinte csak anyatejjel (még 6x szopik, gyümi és esti időnkénti tejpép-Sinlac mellett) fél kg-okat hízik, hónap, pedig ő már mászik is :laugh:
szóval elég neki majdnem teljesen még most is.

Juca
Nem is bálna :evil: pocak csodaszép, meg te is :) még kedvet kapok :) lányka szilvalekvárosan is nagyon bájos :) legalább annyira, mint kalapban :)
Azért azt elhiszem, h te érzed, végül is már egy egész szép méretes babót cipelsz :)

Pupy
Tényleg nagyon eltűntél és azóta AFP is volt...hmmmm jelentkezz. Elég egy rövid beírás is...

Angie
Ahan..nem volt más választásunk. Annyira mozgékony volt, h már nem bírtunk vele, ha vele fürödtünk. Így legalább érzi, h mindent nem lehet, mert a kád csúszik. Persze ott állok felette és a kezem mögötte, de megérzi kicsit.
Kissé le is higadt :) de nagyon élvezi :) tegnap már elhasalt a vízben és úgy játszott :laugh:
Nagyon édes volt a kicsi fiad :) mit szólt a tortához? Szét sem kente? Az képen látható csodajárgány volt az ajándék?

Márti
Véletlenül a másik topikot nyitottam meg a sajátom helyett (szeptemberi) olvastam...remélem minden ok lesz, bízz az orvosban. Betegségek...hát idén szörnyen rátok jár a rúd, remélem hamar rendbe jöttök.

Maci
Hajrá NST!!!! :) és ház is :)

Andy
Hurrá! és hát szorítok...:)

Lilla babbaabázik :laugh: ja meg mamamma és dededede még jó, hogy nem nemnemnemnemnem :laugh: micsoda földöntúli boldogság :) tisztára mintha már beszélne.
fogzunk ezerrel. Kissé váltakozóak emiatt napjaink. De már látszi az inye alatt a fehér vonal a két alsó, de valószínű a jobb alsó jön ki előbb :)

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Sziszkó, Erik, Ágoston baba!

Nagyon boldog szülinapot kívánok nektek!

Szilvi!

Szia, üdv itt!

Brill!

Köszi, hogy érdeklődtél, mindjárt írok privit :)

Panka!

Hogy vagytok? Meggyógyultál már?

Jucmuc!

Mi egy héttel Dóri fél éves kora előtt kezdtük nálunk a barack volt az első, imádta. Egyébként én egy valamit nem értek a hozzátápival kapcsolatban: miért gondolja úgy pl. anyóspajti, hogy a gyümölcstől hízásnak indul a gyerek? És borítékolom, hogy lesznek még "tök jó" ötletei...

Juca!

Csodaszépek vagytok! Kinga a szilvalekváros képen is gyönyörű, hát még az alvóson! :)

Anikó!

Köszi a "rámfigyelést" :)

Anita!

Biztos alakulgat már a poci, ha szorítanak a nacik :) Hogy vagytok?

Angie!

Tündéri a kissrác :)

Márti!

19. hét, te jó ég, repül az idő! :)

Maci!

Drukk, hogy hamar megszabadulj a viszketéstől! Grat a házhoz!

Norwell!

Ti jól vagytok? Egyébként az én apukám is ezt szokta mondani :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

volt egy két elírás, de csak kihámozzátok :lol:

KépKép
KépKép
fleur

Fleur!

Jól elkerültük egymást :) Tündér lehet Lilla, ahogy beszélget :) Képet régen hoztál róla :) Drukk a fogzáshoz neki!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Már rég jártam erre... :oops:

Szilvi! Pendi!
Üdv közöttünk! :)

Jucmuc!
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Ha van elég tejed, megy a szoptatás, akkor szerintem kár lenne elkezdeni 6 hónapos kor előtt a hozzátáplálást. Gyümölcsöt, zöldséget más egyebet még ehet bőven az életben, de anyatejet csak ebben a korban.
Egyébként nálunk víz-itatási mánia van. Anyukám állandóan: "hát nem adsz neki vizet?!" És ahogy Jucáék, reméljük mi is túléljük! :lol:
A másik oldalról anyósom: "cumi,cumi, cumi" épp csak megnyikkan "cumi a szájában van???" oké, odaszoktam neki adni ha szükségesnek látom, pl. ha csak hergeli magát, mert nem tud aludni, de azért nem rögtön az első "szóra".

Fleur!
Gondolom milyen érzés lehet hallgatni Lilla beszédét. Amikor Dávid elkezdett gőgicsélni odavoltam az örömtől meg vissza. Több éjszaka is azzal álmodtam, hogy elkezdett beszélni. :lol:

Andi!
Örülök, hogy Danival minden rendben. Szorítok Nektek!

Szilárd, Erik, Ágoston!
Nagyon boldog 1. születésnapot kívánok Nektek!

Évi!
Nem dobnál egy képet Dóriról? Hihetetlen, hogy már 2 éves elmúlt!

Juca!
Nagyon csini kismama vagy, egy szavad nem lehet! :D

Maci!
Hajrá házvásárlás! Vigyázz nagyon magadra, kíméld magad!

Norwell!
1 hónap alatt 1,5 kiló!!! Nem semmi! :)

Na megyek beteszem Dávidot a kiságyba, mert úgy látom ez a babatornáztató kifárasztotta.

Sziasztok!

Kép
Kép
tina82

Sziasztok!

Sajnos még várnom kell a babyre, mert ma megérkezett az egyáltalán nem várt menzesz :cry: ....!
Úgyhogy most nem vagyok valami jó kedvű...!
De persze a próbálkozás folytatódik ezerrel.
Én is üdvözlök mindenkit, mindig olvasgatom mit írtok, de valamihez még egyáltalán nem tudok hozzá szólni, tanácsadás ügyben. Viszont infót szerzek.
Na puszi mindenkinek, és szép napot!

Szilvi
szilvilike

Lanyok! :D

Nagyon szepen köszönöm, hogy leirtatok a tapasztalataitokat nagy segitseg ez most nekem! :P

Juca!

Na igen, a tea es a viz a masik favorit... :twisted: nem is ertem miert adnak a szoptatott babaknak... allandoan pisis a pelus, egyaltalan nem nez ki ugy a gyerek mintha desidratalt lenne..

Norwell!

Köszike neked is! Orülök, hogy Sacika is ilyen jol gyarapszik! :D Ja, es tetszik apukad mondasa.. :lol:

Fleur!

Köszönöm szepen! :D Olyan jo erzes megerösitest kapni masoktol! Egyebkent en is egy-ket hettel a 6. honap bet♠öltese elött kezdem majd mert aug.4.-en tölti a 6. honapot es akkor mi pont otthon leszünk. Nem akarom ott kezdeni.

Evi!

Köszi szepen neked is! :D Ja, igen anyos tele van jobbnal jobb ötletekkel... Amikor hazajöttem a korhazbol fözött nekem tyukot mert ilyenkor azt kell enni... :shock: Fött tyukhust ha levesben van meg csak-csak megeszem na de a la natur.. :x es szerinte csak fött krumplit es repat lehetne ennem semmifele salatat...stb..stb..

Tina!

Kössszii! Na igen a cumi...detto...ha hallja sirni mar tömne is cumit. Meg akkor is amikor mondom azert sir mert ehes megyek etetni. Nagyon idegesitö tud lenni.

Most elaludt el sem hiszem...megyek gyorsan teregetni. Mar az is csoda neha ha be tudom tölteni a mosogepet..es en kis naiv meg fözni is akartam ma. :lol: :lol: de lehet, hogy meg sikerül összehoznom valamit. :wink:

Puszi mindenkinek! Kép

Kép
Kép
jucmuc

Tina! Jucmuc!

A cumival is jól jártak volna. A lyányomba nem lehetett beletömni. Eljött az az idő, amikor mindegy mit, de beletömtem volna a szájába, csak hallgasson, erre úgy lőtte ki, hogy öröm volt nézni. Kerestem másik típust dettó. Az ujját sem szopta, az enyémet sem, sőt a cickómat sem csámcsogta, ha elég volt a kaja, cickó kilő, és nem érdekelte többet.

Kölcsönadjam Pacát anyósnevelés céljából? Lehet, hogy eldobálnák az összes elvüket, pláne, ha olyan önfejű lenne csecsemőnek, mint Kinga volt. Félreértés ne essék nagyon jó gyerek volt, mert három óránként evett 5 kemény percet, utána általában beájult, vagy a habzsolás miatt bőgött, mert fájt a hasa.
Hamar érdeklődött, buligörl, nem anyafüggő, szociális, és már igen kicsinek önálló akarata volt. Azaz amit elgondolt, azt végigvitte. Csak éppen nem lehet csak úgy mindent megcsinálni vele, mert ha ő nem akar cumit, akkor nem akar, és csak behergeli magát, ha nem akar inni, akkor nem fog inni és sorolhatnám...

Na cím: nyár végi szállítással tudom ajánlani Pacát. :wink: (oroszlán jegy, nem kevésbé akaratos fajta :twisted: )

tjuca

Sziasztok!

Csak gyorsan hoztam 2 Dani videjót, aztán megyek pihenni (vagyis először apának tejbedarát csinálni), mert futni voltam és kicsit kipurcantam. Tegnap kezdtem, a fogyókúrával együtt és azért hosszú idő után... De csinálni fogom rendületlenül!! :D
Mindenkinek szép estét!!

Dani duma 1

Dani duma 2

Andy

Kép
oriandy

Jucmuc!
No, igen, cumi... Nálunk sem megy, Saci is eljátszotta ugyanazt, mint Kende anno: pár hétig néha elfogadta, oszt rájött, hogy az neki nem jó... Pláne, hogy ha üvöltött, kapott cicit, és utána már beleimádkozni sem tudtam volna a szájába, hát most sem él meg belőlünk egy cumigyár se... :D Anyósokat bírom, bár szerencsére nekem nem szól bele az ilyesmibe, Kendénél még néha bepróbálkozott egy "mi lenne, ha..." kezdetű mondattal, de Sacinál már nem teszi... :twisted: :lol:

Kép
Kép
norwell

Cumi téma. (ha nem unjátok még én is leírom...) Nálunk az első 2 hónapban adogattam Máténak cumit, akkor is főleg esténként, mikor a sírósabb fázisai voltak. nem nagy sikerrel. nyammogott rajta, de általában pár perc múlva kiköpte. :evil: (nálunk Apa nem volt oda a cumi ötletért.) aztán abba is hagytuk, mert nem volt értelme. aztán egyszercsak (nem tudom hány hós volt Máté) elkezdte cumizni a hüvelykujját. (csak és kizárólag a balt! :shock: ) azóta ez müxik nála. általában este szokta elalvás előtt, vagy ha napközben fáradtabb, vagy mikor télen beteg volt. VISZONT épp tegnap óta a reggeli és esti tápszert pohárból kapja. :lol: :lol: vettem neki új cumit, mert a régi már jó pár hónapos volt, ami más fajta. és egyszerűen nem kellett neki. napközben vizet amúgy is pohárból issza. így a reggeli-esti tápszert is megpróbáltam. úgyhogy most erre álltunk rá. fura hogy már nincs cumisüveg! :roll: :D

Andy
Apa újra itthon! már nem jár Nyíregyre?! ügyes vagy a futással. csak szépen fokozatosan. egy hónapja én is vettem 8 alkalmas kondijegyet a közelünkben. már 5ször sikerült is eljutni. tegnap is voltam. reggel 7-8-ig. ez nálam nagy dolog (nem vagyok az a koránkelő fajta. 8) :oops: ) Nekem december óta sikerült 4 kg-t fogyni. tulajdonképpen nem is csináltam semmit, csak próbáltam mindenből picivel kevesebbet enni. hát bizony még legalább 8-10 kg-t kéne leadnom, de már ennek a 4-nek is örülök. :)

Norwell
látom új kép van Saci vonalzója mellett. nagyot változott. tudsz majd tenni nagyobb képet is!? :D

Évi
látom belátható időn belül jön a tsh kontroll! olvastam a másik topikban, hogy te is futkározol. :D (én nem merek, még egy másfélórás "Mátéséta" után is fáj a bokám, a két évvel ezelőtti lábtörés "hagyatéka". :evil: :evil: néha kétségbe vagyok esve e miatt.)

Kép

Kép
syrynx

Sziasztok!

Jucmuc!
Én adtam Emilinek már 3-4 hósan banánt, turmixolva atápiba, mert ő akkor nagyon rosszul evett, szinte alig vmit.De én is utálom, ha osztják az észt a rokonok, hogy bezzeg a régi időkben.... :evil: agyvérzést kapok tőle!Most még csak szopizzon sokat, nyáron meg majd látod, hogy kell-e neki inni adni, mert van olyan baba aki nagyo sok folyadékot igényel, pl. Emili, és van olyan, aki kevesebbet, pl, Kinga.Igaz juca? :wink: Szóval hallgass magadra, de 4 -5 hós kora eőtt szerintem nincs szüksége almára.Nyáron már lesz friss magyar barack, akkorra már adhatsz is neki beőle. :wink:

Juca!
Jók a lekváros képek!Milyen nagy már Kinga!És apocak is szépen nő!Ezen a képen tényleg nem látszik plussz kiló, de ezt tényleg mindig csak az eber maga érzi. :wink:

Maci!
Úgy emléxem Nárcisznak is volt ilyesmi kiütése a terhesség vége felé, talán jön majd, és ír vmit.Reélem nem komoly, és hamar elmúlik.

Évi!
Köszi, már jobban vagyunk, Emili még kicsit taknyos.
Ma megv olt az első komolyabb baleset, letört egy kicsike darab a fogából a csúszdán. :cry: Lecsizsolta a doki neki, meg be si ecsetelte.Bővebben a blogban(Juca után szabadon :twisted: :wink: :lol: )Bocsi, de időm véges, és már fáradt is vahyok újra bepötyögni. :oops:
Minél nagyob Emili, annál kevesebb időm van!Tegnap még csak a gép bekapcsolásáig sem jutottam el. :? Ha jó idő van akkor de. és du is játszótér, vásárlás, házimunka, stb.
Ezért jövök ilyen ritkán.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Pnak!

Most elképzeltem, amint Jucmucék hazaszaladnak Olaszországból egy kis jó magyar barackért... :twisted: :twisted: :twisted: bocsi

tjuca

Köszi Lanyok a cumis velemenyeket is! Szerencsere az en kis betyarom is megtalalta mar a jobb hüvelyk ujjat.. :lol:

Juca,

Szerintem Panka arra gondolt, hogy majd augusztusban amikor megyünk haza veszünk magyar barackot. :D

Jaj, nagyon varom mar, hogy menjünk haza! Persze nem csak a barack miatt! :lol: 8)

Most megyek ültetek egy kis bazsalikomot es kiteregetek amig alszik. Ma voltunk oltason 11.-kor remelem nem lesz laza estere.

Puszi mindenkinek! :P

Kép
Kép
jucmuc

Panka!
Jujj, szegény Emili... :( Kendének is volt hasonló, én speckó nem vittem fogdokihoz... Nem tudom, mit kezdett volna vele...

Jucmuc!
Én is vártam a "szent" pillanatot, hogy Kende megtalálja az ujját, hát, azóta is várom... :D Saci most jött rá, hogy milyen finom a keze, kíváncsi leszek, kiszúrja-e, hogy elalvásra is az (cici helyett), vagy maradunk megint a szopi+beájulás kombinációnál... ;)

Syry!
Üsse partvis ;) :D, íme a lurkóim:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
norwell

Sziasztok!

Tina!

Kérésedre megy a kép Dóriról :)

Ilyen fincsi a mama csokis linzere :)
Kép

szintén a mamával tésztát gyúrnak :)
Kép

Dávid jól van?

Szilvi!

Sajnálom... :(

Syry!

Dorcinál is a bal hüvelykujj a nyerő :) Homokozás közben is jön néha, hogy töröljem meg neki az ujját, mert cumizni szeretné :) Azért azt már tudja, hogy homokosan nem kéne bekapnia :)
Igen, futok néha, igyekszem heti két alkalmat beiktatni+lépcsőzőgép+torna, hogy nagyjából minden napra jusson valami. Már 3 kiló mínusznál járok, 3 hét alatt!

Panka!

Szegény Emili... Hogy viselte a fogcsiszolást? Én is izgulok néha,hogy mi vár még ránk, mert ahogy nő, úgy érik egyre komolyabb balesetek :( Fogas balhénk nekünk is volt már, akkor alaposan benyomódott neki az első felső metszője, de szerencsére már visszaállt.

Jucmuc!

Jó kertészkedést!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Pedig össze se beszéltünk :)

Norwell, nem mondod, hogy ekkora adag kaját betermel Kende? Nagyon ügyes! Csak az én kölköm csipeget, mint egy kismadár??? Sacika is egy tünemény!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Juca!
Amint láthatod elégkésőn írtam tegnap, és nem kapcsoltam, hogy Jucmuc nem itt lakik.De lehet hogy import magyar barackot lehet ott is kapni :wink:

Jucmuc!
Ha nem is magyar barack, de szezonban érettre gondoltam,amit a nap érlel, nem pedig a vegyszerek. :wink:

Norwell!
Nagyon vagány Kende, tényleg megette mindet ami a tányérban volt?vagy harapott mellé egy kis tányért is? :twisted: :lol: Látom már cakkos a széle. :lol:
Saci is szépen növöget, milyen kis mosolygós!:D

Évi!
Megjegyezte magának a rendelőt, mikor bementünk ma már előre ordított, pedig még semmit nem csináltak.Csiszolást nehezen bírta, nagyon le kellett fogni.:(
Nagyon helyes Dori,látom szeret segíteni, biztos élvezte hogy ő is sütögethet :wink:

Május elején megyünk Egerszalókra pár napra, jövőhéten pedig anyáékhoz megyünk, így nem jövök egy darabig.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Panka!

Én meg a neved írtam el. :cry:

Norwell! Évi!

Tüneményesek a lurkók. Főleg az utolsó képen Kende vigyora fogott meg. :twisted: Csokis linzert én is szeretem!!! :lol:

Nálunk nem fogbaj volt, hanem Kinga hozzányúlt hétvégén anyunál a gáztűzhelyhez. Volt nagy bőgés utána, aztán tegnap kipukkadt a hólyag. Akkor rögtön ment aludni az IRIX, hideg víz kombi után, és mikor felkelt már nem fájt. Mivel ugyanolyan rendetlen, mint volt, úgy látszik megmarad. Azért nagyon csúnya neki, de gyógyul. Anyu két napon keresztül bőgött, meg hívott, hogy mi van Kingával, lázas-e, ügyeletere, sebészetre vittem-e, nagyon kiborult. Ha látta volna mit művelt tegnap a játszóházban, akkor megnyugodott volna.

tjuca

Évi!
De igen... És ez megy reggelire, ebédre, vacsira... Jó, a tízórai meg az uzsi ált. egy gyümi vagy joghurt, esetleg túró rudi (Kende túródidinek hívja - a kis Freud... :twisted: :lol: ). De a főétkezések bizony felnőtt adagnak megfelelőek... ;) :D No igen, azt a tizennégy kilót fönn kell tartani valamiből... :D
Dóri nagyon édes, hihetetlen, hogy ezek a kölkök maszatosan a legszebbek!!! :D

Panka!
A tányért én cakkoztam ki... :twisted: :lol: Mondtam is, hogy szerencse, hogy nem porcelán, akkor nem lenne cakkos... :twisted: Miért kellett lecsiszolni, nagyon éles lett a széle a fognak?

Kép
Kép
norwell

Sziasztok!
Ma végre sikerült egy jó hosszú üzenetet irnom, de mivel fel kellett közben állnom a géptől, addig a férjem leült a helyembe, és egy gombnyomással becsukta az ablakot, az üzim pedig elszállt. :twisted: :twisted: :twisted: Gondolhatjátok, hogy mennyire voltam mérges.

Már nincs erőm újra irni, de mindenképpen szeretném megköszönni a Sziszkó dicséreteket. Bezsebelte a fiam az összest :D :D

Gyorsan még cumi téma: Szilárd pici korában csak a nappali alváshoz fogadta el, de volt időszak, amikor ivben kiköpte. Viszont amikor 11 hónaposan abbahagytuk a cicizést, ő szépen rászokott a cumira. A nappali alvásai után (még mindig 2x alszik) fél óráig nem lehet tőle elvenni. Utána kihúzom a szájából, és annyira aranyos, rögtön el kezdi nyomni a szöveget, mint akinek le volt ragasztva a szája, és alig várta, hogy levegyék a tapaszt, hogy elmondhassa a felgyülemlett gondolatait. Esti elalváshoz nem kéri cumit. Még születése előtt én is úgy gondoltam, hogy nem adok neki cumit, de miután megszületett, azt mondtam, semmit nem fogok a korábbi elhatározásaim szerint csinálni, hanem ami a gyereknek a legjobb. Amit kért, adtam, amit meg nem, azt nem.

Tényleg bocsi, hogy nem irtam személyeseket, de egy kicsit megviselt, amit a férjem "művelt" ma az "irásommal". Ki tudja, mikor lesz időm ismét ennyit irni. Húú, de pipa vagyok.... Na megyek, veszek egy zuhanyt, és bedőlök az ágyba.

Jó éjt!!
Vendég

Sziasztok!

Megjöttem a 19.heti genetikai uh-ról, ahol doki bácsim közölte, hogy egy TÖKÉLETESEN EGÉSZSÉGES KISLÁNY LAKIK A POCAKOMBAN! Juca, Neked lett igazad! Alacsony afp miatt még kell majd mennem május 5-én genetikára (uh) a Baross utcába, de a dokim szerint minden rendben a picurral, én meg próbálom addig nem szétizgulni magam, végülis a dokimban nagyon bízom!

Márti
borossné becz márta

Márti
hú, kislány............... de jó! :lol: gratulálok. ha most jó volt a 19.heti genetikai uh, akkor május elején is jónak kell lennie! :D

Norwell
úgy látszik nem csak nekem tűnt fel az Kende "emberes" kajamennyisége. :lol: a vicsorgós kép is vagány. :wink: lányod tényleg sokat változott és a hasonlóság Kendével most már egyértelmű. :D

Panka
sajnálom a fogtörést. :cry:

Juca
nektek meg a bibit. Kingát kemény fából faragták, azt tudjuk. :wink: (én azt mondom, ez legyen a legnagyobb balesete életében!) (nekem az egyik első emlékem, hogy Nagymamám sparheltjénél megégettem az ujjam. :evil: kb. annyi idős lehettem, mint Kinga.)

Kép

Kép
syrynx

Sziasztok Lányok!
Nem tudom hallottatok-e már a Billings-módszerről, és a barátcserjéről. Kaptam róla emailben egy tájékoztatót. A Billgins-módszer lényege, a hüvely nyák vizsgálata. Egy kolléganőm e szerint fogant meg 1-2 hónapon belül-6 év próbálkozás után. A barátcserje, a hormonokra van jórékony hatással. Ha érdekel benneteket, nagyon szívesen felrakom, vagy elküldöm emailben, vagy priviben.
Vendég

Márti, gratulálok a kislányhoz!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Évi!
Külön köszönöm a képet! Dóri egy tünemény és látom már aktívan részt vesz a házimunkában! :lol:
A kilókkal meg nagyon ügyesen tudsz bánni. :D
Jól vagyunk, köszi, ha sikerül majd dobok én is képet.

Norwell!
Nagyon jók a képek! Kende adagján én is elcsodálkoztam. Már lehet, hogy írtam, de nekem úgy tűnik, hogy irtózatosan hasonlítanak egymásra.

Panka!
Fogbaleset :cry:

Márt!
Gratulálok a kislányhoz! :D

Ujjszopásról még annyit, hogy Dávid is megtalálta és olyan erővel és hanggal tudja szívni,hogy néha attól tartok, hogy már a bőre is lekopott.

Ja és azt még nem is írtam, hogy voltunk ortopédián és mindent rendben találtak. Nagyon örültem neki, mert eza tornáztatás elég keserves volt. Azért néha még amennyire engedi és jól esik neki, megszoktam mozgatni.
Szerdán megyünk babamasszázsra, kiváncsi vagyok milyen lesz.
Hétvégétől kint leszünk a telken 1 hetet és csak egy délutánra jövünk be, úgyhogy kellemes hétvégét kívánok Nektek!

Kép
Kép
tina82

Egy kép még:
Kép

Kép
Kép
tina82

Sziasztok!

Na, ma meglett az első vérvétel eredménye.....
Hát, úgy néz ki, minden rendben van, egyedül 1 érték magasabb egy kicsit, valami szabad teszto. index. Ez a megengedett 0.060-as (felső határ) helyett 0.085 %. Nem tudom mi ez és hogy ez az emelkedés sok-e, vagy mit eredményez....
A többi elvileg jó, mert (ha épp mellé írták a normál érték határait akkor én is látom), ha nem, akkor sincs mellette csillag, tehát elvileg nem rossz.
Ezeket írja a net: FSH 3-5 között a jó, nekem 5.
Ösztradiol 25-75 között, ez nekem 24, de nem a 3. hanem az 5. napon volt a vérvétel és azt írja, hogy a magas érték utal a petefészek kifáradására vagy cisztára.
Stb.. Szóval eszerint minden OK. De akkor miért maradt ki 1 hónapban teljesen a mensim és miért nem jött össze eddig tesóka??
Na, kíváncsi leszek a mai vérvétel eredményére és majd a doki kiértékelésére...

Jó éjt mindenkinek!!

Andy

Kép
oriandy

Sziasztok!

Tina!

Dóri tényleg sokat segít nekem :lol: Imád még pl. tojást felverni is :)
Örülök, hogy minden rendben volt az ortopédián! Nagyon édes a képen Dávid! Igazi nagyfiú már!

Andy!

Dokival tudtál beszélni az eredményeidről?

Anita!

Te hogy vagy? Mostanában lesz uh, ugye? Mindenképpen gyere majd mesélni!

Képzeljétek, végre jó is történik, végre beállt a pajzsmirigyem, következő ciklusban inszem! El se hiszem, hosszú volt ez a 12 hét várakozás :(

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Évi
szuper hír! :D :lol: köv. ciklus mikorra várható?!

Andy
mikor mutatod meg a dokinak az ereményt? de ha szinte minden a határértéken belül van, nem lehet nagy gáz.

Én az elmúlt napokban szorgalmasan csináltam az lh-kat.
12-13-15-16-17-18. napon. 16 napi egyértelműen pozitív volt. most már leszálló ág van, többet nem is csinálok. (aznap épp itthon volt Apa. :lol: :oops: tegnap viszont nem :( ) majd 2 hét múlva meglátjuk, mi az eredmény. :)

Kép

Kép
syrynx

évi!
igen holnap uh probálok majd jönni mert aztán rohanok dolgozni és szerdán elutazunk.Édes kis csaj Dóri.A köv. inszemre +++++
mostmár te következel Anikó majd pártfogásba vesz :wink: :D

Tina!
milyen nagy baba Dávid és nagyon aranyos.

Syry!
két hét mulva remélem jó és zebra eredménnyel jösz.

Most megyek takarítok még kicsit azután a kirándulásra koncentrálok és a holnapi UH-ra is.

Kép

Kép
bellanitta

Syry!

Remélem pont elkaptátok a petikét! :wink:
Következő ciklus napokon belül kezdődik, így már május közepén valamikor meglesz az inszem, ha minden jól megy :)

Anita!

Nagy drukk holnapra!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Megkésve picit, de megjöttem.. történt egy s más azóta.. :D
Megvolt az AFP-m: 1,4 MoM lett, és ma voltam genetikai UH-n, ahol kifogtam egy gyakorló medikus csapatot..
Mielőtt bementem volna (lévén,h. gyakorló kórház) kb. 12 medika gyűlt össze az uh vizsgáló előtt.. aztán eltűntek..bementek.. azon törtem a buksim,h. milyen lehet most bent annak a kismaminak akit körbevesznek, ráadásul mind külföldi volt.
Aztán szólítottak, függönyt elhúztam és ott ált az ágy körül mind a 12 medika és Rám vártak..
Mondta a doki,h. nem gond ha a maga babáján vezetem a gyakorlatot? Nem!!
Átverekedtem magam a medikákon, felfeküdtem és indult a mozi.. mindenét megnéztük,
és nagyon tüzetes volt a doki, először mindent elmondott a medikáknak,majd nekem is.
Mindene rendben van a kis Tündérnek, megnéztük a szívét, agyát, gyomrát, veséjét,beleit, végtagjait..
aztán jött a nagy kérdés, bár ekkor már úgy vert a szivem,majd kiugrott...
Szeretné tudni a nemét? IGEN!! Szerencsére csodásan széttárta a lábait, és csinált egy
képet,majd elkezdte magyarázni a medikáknak,h. mit látnak.. Nem tanultam angolt, de az uccsó két mondatát megértettem,mielőtt nekem is kimondta volna : It's not penis! Shes a girl!!
Igen kislányom lesz!!! :D :D Elkezdtem sírni,mire a medikák tapsoltak,h.
congratulations!! Olyan boldog vagyok,h. teljesen egszséges és ráadásul KISLÁNY!!!!
Itt csak 1 képet kaptam, de majd szerdán utazunk haza a szülőkhöz, ahol magánrendelésen megnéz
az a doki aki a 10.héten is, és tőle kérek még képeket!!

Dobok még egy pár pocis képet is a múlt hétről...

Bocsánat,h. most csak önző mód magamról, de szerettem voln megosztani Veletek a jó híreket!!

Ja és még egy jó hír: 16+6-tól, tehát 1 hete és 1 napja, rendszeresen érzem Picúr mozgását, főleg esténként!! :D :D

Millió puszi! Kép Kép Kép
Vendég

Pupy!!!
Hát ez fantasztikus hír!!!! :D :D :D Nagyon örülök, hogy minden oké, és hogy még nunis is... ;) :) A mozgást meg egy csöppöt irigylem, bevallom, ez nagyon hiányzik... ;) Esetleg már nevek is vannak?

Évi!
Van egy preferenciám februári gyerökre... ;) :D Tavaly a május nekünk is bejövős volt... :D

Tina!
Tüneményes kisfiad van! :)

Syry!
Izgi két heted lesz... ;)

Jól lefárasztottam ma a kölköket, anyunál voltunk, Kende szinte csokira barnult az arcán meg a kezén, egész nap kinn voltunk az udvaron... Saci meg tök nyűgös volt, nem tudom, talán front van? :roll: Szerencsére már alszanak mindketten. Saci annyit dumál már, hogy lassan lepipálja Kendét... :D

No megyek, pihenek én is...

Pussz!

Kép
Kép
norwell

Pupy
jó volt olvasni rólad. nagyon személeletesen írtad le! szóval it's a girl! :lol: (nem tudom, de neked valahogy lányt képzeltem és bejött. :lol: ) (anno a nagymamánál is külföldi medikák voltak, 1937-ban, mikor a nagybátyám született. a szülésnél voltak bent. nagymamám ezt sokszor elmesélte!!!!! :D ) és már a mocorgást is érzed!!!!! az szupi! :lol:

Jegesmaci írt nekem pár napja, talán egy hete privit, kért hogy én tudósítsak, ha megérkezik Titababa. örömmel teljesítem majd. :D viszont azóta nem írt még ide se, bár tudjuk, hogy otthon nincs nete.
Maci, jelentkezz, ha tudsz! újabb nst?

Norwell
már Máténak is látszik a pofiján egy kis barnaság. (szőkehajú, kék szemű. de úgy látom, nem az a kifejezett fehér bőrű, szerencsére. most még lehet napozgatni, de aztán majd jön a 30fok, akkor majd árnyékba kívánkozunk.)

Évi
akkor ezek szerint a második babód is februári lesz?! :wink:

Kacsa,Nomibogár---------- rég írtatok! 8)

Kép

Kép
syrynx

Évi
Igen, pont :) igyekszem valami képet is dobni majd mostanság, de előzetesben még mindig zabálnivaló :)
Hihetetlen,h Dóri már milyen nagy és már olyan nagylányos :)

Szilvike
Azért ne keseredj el. Egyenlőre próbálj, ne nagyon foglalkozni azzal, h babás leszel vagy nem csak élvezd azt, h a pároddal lehetsz :)
Csak lazán és boldogan :)

Jucmuc
Szívesen máskor is :)

Cumi
Nálunk cumi ezerrel. Ha hagynám egész nap lógna a szájából, de persze napközben eldugom. Csak esti altatáshoz kapja meg, meg újabban babakocsiban és az autóban is igényli.
Vagy inkább én igénylem, h ne üvöltve közlekedjünk :wink:

Norwell
Nagyon édesek a lurkók és hát Kende az utolsó képen :) átadományozzam a Tazmán ördög címet?? :lol:

Juca
Jujj az fájdalmas lehet, Kinga hogy viselte/viseli.

Panka
Hát az szép meló lehetett Emilit a csiszoláshoz lefogni. Az ilyen dolgokat még a felnőtt ember is utálja. Azért nem tört le nagy darab ugye?
Jó utat, pihenést nektek!

Márti
Innen is nagyon gratulálok a kiscsajhoz! A sok pasi közt rendesen el lesz kényeztetve a hugica. :lol:

Tina
Mi is jártunk Lillával babamasszázsra és imádta :) tényleg úgy el tudott lazulni és folyamatosan katyarászott, meg kokettált a pasikkal :lol:

Andy
A tesó nem összejövésnek annyi de annyi oka lehet a nem jó eredményeken kívül is, lelki okok, stressz és az is hogy hiába van peteérés, hiába klappol minden akkor sincs 100% esély egy cikluson belül.
Továbbra is szorítok nektek, hogy mihamarabb babó legyen.

Évi
Hurrá :lol: mit írjak a táblába mikor?

Syry
Húú ez jól hangzik, kiváncsi vagyok nagyon :)

Anita
Azért gyere és írd meg mi volt...majd kifurdal a kiváncsiság hányan vannak :)

Pupy
Nagyon édes babácska, gratulálok a kislányhoz!

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Pupy!

Úgy örülök, hogy írtál! Gratulálok a kislányhoz, egészen meghatott az örömöd :) És már a mozgását is érzed, szuper! Azzal nem lehet betelni :) A pocakod is csodaszép ám!

Norwell!

Köszi, remélem bejön a február nekünk is ismét :) És itt a 2009. februárra gondolok, nem 2027-re :twisted:

Fleur!

Puszi Lillának :)
A tábliba beírhatod, hogy ötödik inszem májusban, ami sikerülni fog, és punktum :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Nagyon sok infó került fel az elmúlt időben, úgyhogy most megpróbálom pótolni a dolgokat! általában egy-egy pillanatra bekukkantok, hogy hogy nőnek a pöttömök és mi a helyzet a pocakosokkal :D

Gratulálok a szép babákhoz! Hihetetlen, hogy ha az ember nem jön jónéhány hétig, és meglátja utána a képeket a gyerekekről, alig ismer rájuk, akkorát változnak! :oops:

Ha pótoltam a lemaradást, jövök! remélem tényleg...:oops: :roll:

Puszi: Eszter

eszter82
Budapest

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?