Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!Én már híztam 3 kilót de azért mert mióta kismami vok,kiegyensúlyozottan eszem,már amikor nincs épp hányingerem... :lol:
Mert előtte állandóan koplaltam,fogyóztam.De azt mondják,még nem venni észre rajtam,remélem sokat nem is fogok hizni,igyekszem odafigyelni.Az elsőnél 13 kiló jött fel,a másodiknál csak 5! :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Trombi! Milyen tünetekben jelentkezik, hogy felfáztál? Én folyamatosan pecsételek. Dokim azt mondta, hogy passz. Sok ilyen páciense volt már.

Kép
zölddisznó

Jaj, nem elek en egyutt anyossal, eddig mar reg a sirba tett volna....Eleg kozel lakik hozzank es eleg gyakran "megtisztel" a latogatasaval... :(
A ferjem nem egyke, de anyosom mindig ilyen volt, csak az anyagiak erdekeltek. Van 2 haza, falun hatalmas telke, foldek, sok sok penze bankba es megis azon aggodik, hogy ha mar nem fog dolgozni, hogy fog megelni ???
Eddig egyszer hanytam, de talan azert fogytam le mert szinte semmi szilard nem megy le a torkomon...Nem esik jol :roll: Gyumolcsjoghurton meg asvanyvizen nem lehet meghizni...meg gyumolcsokon...65kg-al kezdtem, most vagyok 62kg es 170cm magas...

Kép
Kép
Kép
f.marti

Itt a 2 jomadaram :lol: orrmandula mutet utan.Holnap lesz 2 hete,hogy kivettek :lol:

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
f.marti

Hát, pisilés után elég rossz, égető szerű érzés. Tegnap telefonon konzultáltam dokiva, Monural port ajánlott, megittam, most mintha jobb lenne, de majd este meglátjuk. Inkább este volt rossz.
Hát nagyon nem örülök neki, gondolhatod.

Kép
trombibébi

Találtam egy igazi trombis vonalzót:)

Kép
trombibébi

Márti, mindkét fiút műtötték?
Nagyon vagányak!

Kép
trombibébi

Trombibebi:
tok jo a vonalzod! :lol:
Igen mindket fiut mutottek :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Szerencse ott volt a noverem is,aki a tukorben latszik, maskent nem tudom hogy birtam volna ki . Meg nem tudom mit csinaltam volna veluk amikor futni kellett mert hanyingeruk volt... :roll:

Kép
Kép
Kép
f.marti

sziasztok!

úgy elmennék tornázni (pilates), mi a vélemény? ne menjek? na jó hasizmozni nem akarok, de vajon az egyéb erőlködés is árthat?

Kép[/url]
mannababoca

Márti! Szépek a fiaid!

Trombi! Én pont ilyen érzést érzek tegnap este óta - amikor UH-n voltam, még nam volt. Csak nem tudom eldönteni, hogy húgycső, vagy hüvelynyílás eredetű.

Kép
zölddisznó

Manna! Szerintem kérdezd meg dokidat. De az első trimeszterben nem ajánlják a tornát.

Kép
zölddisznó

Hát igen, őszintén szólva nem könnyű eldönteni, de úgy érzem, hogy nálam húgycsőtől ered - legalábbis reménykedem, mert talán ez a kisebb rossz...

Két hete meg meg voltam fázva. Én már gyártom az elméleteket, hogy lehet, hogy az immunkezelés miatt van, hogy minden megtalál. Mert ugye annak az a lényege, hogy gyengíti az immunválaszt a betolakodók, élősködők (mint a bébi is) ellen.
Mert egyébként egyáltalán nem vagyok beteges típus, ezt a felfázást se nagyon ismertem eddig...

Kép
trombibébi

...meg a terhesség elején maga a szervezet is "legyengíti" az immunrendszerét.
Na, majd holnapig meglátom, ha nem javul, elballagok kenetet vetetni. (Vagy még este az SZTKba). Addig meg nyomatom a homeopatás cuccot, az tuti nem árthat.

Kép
zölddisznó

és mit szedsz rá?

Kép
trombibébi

Delphinium staphisagria

Kép
zölddisznó

mannababoca!Én úgy tudom kismama tornázni az első 12 hét lejárta után szabad,akkor is ha a dokid nem látja veszélyét. :wink:

Találtam ma itt a kisboltban egy üdítőt,gyömbérest,már majdnem felét megittam(2 liter)mire olvasom hogy csak gyömbér aroma van benne,no hát várhatom én hogy hasson,még majdnem szarabbul vagyok tőle! :?

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Márti
Látom a fiúk nagy Thomas rajongók, nagyon cukik. A kisebbik fiadnak micsoda göndör fürtjei vannak! Bomlani fognak utána a csajok, vagy már most is bomlanak? :wink:
Azt hiszem te kérdezted mikor megyek uh-ra. Hát igazából voltam már, de akkor még nagyon picike volt és még nem látszott semmi csak hogy minden ideális odabennt. Konkrétan a 16. dpo-n voltam persze tudtam, hogy nem fog még semmi látszani, de én pco-gyanúsnak lettem titulálva néhány hete, ezért rohantam a pozitív teszt után a dokihoz, hogy most akkor mi van. Erre adott Duphastont. Legközelebb jövőhét hétfőn megyek uh-ra. Akkor már remélem látunk petezsákot. Lányok mást lehet már akkor látni?

Trombi, Zöldi, nem írigyellek benneteket ezzel a felfázással, szerintem kérjetek rá valami gyógyit mindenképp.

Kokitti
Kép
kokitti

Sziasztok lányok!

Először is üdvözlöm az újakat, minden jót kívánok nektek!

Holnap reggel megyek ultrahangra, szorítsatok, hogy minden rendben legyen. Majd jelentkezem az eredményekkel. A vérzésem teljesen alábbhagyott, már határozottan csak barna foszlányok jönnek belőlem.
Az orvos után még egy izgalmas dolog lesz holnap. Beíratkozunk a kisfiammal az iskolába. Nagyon büszke vagyok rá, hogy felvették egy magyar-angol kéttannyelvű iskolába. Már két éve tanul angolul, mindenképp oda javasolták.

Kellemes, hányásmentes, fejfájásmentes estét kívánok mindenkinek!

Üdvözlettel:
Laura

Kép
Kép
szeles4

szeles várunk a hírekkel! :lol:
Márti aranyosak a fiúk nagyon,jól jönne egy kishugi... :wink:
Mindenki nagyon vigyázzon magára!!! :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

a kilókra visszatérve, én ma lebattyogtam a suliban a védőnőhöz, hát azért dobtam egy hátast. Két és fél hónapja tettem le a cigit, és tök büszke voltam rá, hogy elvileg csak olyan 1-2 kg jött fel, mert eddig 59 voltam, anyóséknál meg 61-et mértem két hete.
Erre most meg közli velem a védőnő, hogy 64.5!!!
Igaz, szerintem ebből a melleim egyenként 3 kg-osak, úgy feszülnek mostanában! :lol:
Egyébként kb most kellett volna megjönnie, olyan 10-12. dpo-n vagyok, szóval elhiszem, hogy vasárnap még nagyon halvány volt a tesztem. Mára már jól kivehető lett.
És nem is tesztelek többet május 9-éig, amikorra bejelentkeztem a nőgyógyászomhoz:)

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sarmon! Vegyél gyömbér gyökeret, reszeld le, és keverd be limonádéba. Isteni! (De csak nagyon keveset, mert csíp)

Kokitti! Nekem tuti nem "felfázás". Átkocogtam azért kenetet vetetni, meg megcsináltatni a rákszűrést. Nagyon aranyos volt az SZTK-s doki. Dupla terhesgondozásra fogok járni! :lol:

Szellő!Drukkkkkkkkk!
[quote]B írta:eíratkozunk a kisfiammal az iskolába.

Osztálytársak lesztek? :wink:

Nemlajosgombóc! Már rád sem ismernék? Tarts ki, amíg átadják az új épületet - ott lesz teherlift! :wink: :lol:
Mondok jót is, oké: mi is büszkék vagyunk rá, hogy már csak Lajosod vérét szívod és nem azt a büdi izét!!! Ez most komoly - mégha hihetetlenül is hangzik az én számból)

Kép
zölddisznó

Kukucs, azta, milyen élet van itt! :lol: Üdv az újonnan érkezetteknek! :)

Sarmon: a Magne B6 nekem is a csodaszer lett a hányingerre. :lol:
Mondjuk gyömbéres kekszet még nem vettem, lehet, hogy az is tuti lenne.

Lyndee: hát csak utolért az a fránya róka? sajnálom, kitartás, gondolj arra, hogy cserébe vadul nő a kis picur odabent! :)

Márti: részvétem anyóspajtás miatt. Enyém simán elviselhető (140 km-ről azért könnyebb is :lol: ), bár igaz, hogy kb. 2 hónappal ezelőtt volt egy olyan húzása, ami miatt tuti elvetélek, ha akkor terhes vagyok. :? Majdnem földönfutóvá tett minket, az álmainkat, terveinket döntöte romba 1 pillanat alatt a felelőtlenségével. És még most sem 100%, hogy kint vagyunk az általa alkotott sz*rból... :cry:
Tündériek a fiúk! :lol:

Zöldi, Nemlajos: hihhhetetlenek vagytok! :lol: :lol: :lol:
Mindig szereztek pár kellemes percet! :lol:

Laura: nagyon drukk nektek, várjuk a híreket! :)
Én is kéttannyelvűbe jártam (csak az német-m. volt)! :lol: :lol:

Trombi: a felfázás nekem nagy parám, soha nem voltam felfázós, erre az utóbbi 2 telet szinte végig szenvedtem. Ezért is örülök, hogy nem télen leszek terhes... (bát én még 40 fokban is képes vagyok felfázni... :oops: )

Elevit: mikor elkezdtem szedni, töredelmesen bevallom, nekem is volt bajom kakimanóval, aztán próbálkoztam ezzel-azzal, jelenleg a kefír jön be, mint "segédanyag" :wink:

Hízás: bő 3 hónappal a cigi letétele után +6 kg, mióta terhes vagyok, azt hittem, csak +1,5, erre ma reggel ledöbbentett a védőnő, hogy húde nem annyi az annyi! :oops:
Nálam tuti az okozza, hogy odafigyelek rá, mit eszek, amit ugyebár előtte nagyon nem tettem meg... :?

Kérdés: a homeopátiás bigyókat csak simán gyógyitárban meg lehet venni?
bébic

Segítsetek, nyugtassatok. Most vagyok az 6.hét első napján, tegnap voltam dokinál, ma laborvizsgálaton, és estére el kezdtem barnázni, kicsit rózsaszínnel. Mit csináljak, nagy lehet a gáz? Reggel tel. a dokinak, de ki tud mondani bíztatót? Szorítsatok.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Homeobogyesz vény nélkül kapható a legtöbb gyogyitárban.

http://www.simonmed.hu

Kép
zölddisznó

Kép
zölddisznó

Brigi, szorítok, mennek a drukkok ezerrel, remélem, nem lesz semmi baj!!!
Várjuk a híreket!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Jó reggelt! :D

Köszi Zöldi!

Brigi, mennek a drukkok!
bébic

Brigi!
Nem csinált a dokid esetleg rákszűrést is mikor megvizsgált? Akkor előfordulhat néhány napig enyhe vérzés. És egyébként milyen? Élénkvörös vagy barnás alvadt vérnek tűnik? Szorítok nagyon, hogy ne legyen semmi baj. Ja és tudod azt kell mondogasd magadban: minden rendben van és úgy is marad! :wink:

Zöldi!
Dupla terhesgondozás? Te aztán biztosra mész! :D

Csajok én ma reggel megvívtam a harcom a szagokkal, illatokkal. Mindennek az illatát kiemelten éreztem, aztán már a hányinger is rámtört munkábamenet a trolin. Azért leszállnom szerencsére nem kellett. :roll:

Kokitti
Kép
kokitti

Hajrá Kisbrigi!

Kitti! Hát az úgy van, hogy az SZTK-s doki tud táppénzen tartani, és a szomszéd házban van a rendelő. Dem okoz túl nagy gondot havonta átmászni. :wink:

Gombóc! Dógozzá!

Kép
zölddisznó

Kitti: akkor ma hasonlóan indult a napunk. :? Én majdnem leszálltam a troliról félúton, főleg mikor elkezdett "pattogni" ezeken a jó kis bp.-i utakon...
Ma reggel olyan hányingerem volt, mint még eddig soha, az eddig jól bevált cuccok se nagyon akartak segíteni. :cry:
Egyre inkább az az érzésem, hogy nem fogom én ezt a róka-témát megúszni... :roll:
bébic

Sziasztok!

Tudjátok,írtam hogy csináltam tesztet és a csíkocska halvány lett.
Viszont ma reggel voltam wc-n és barnás cucc jött ki belölem(bocsika hogy így leírom de másképp nem tudom).Szerintetek ez nagyon nagy baj???
Egyébként azért kérdezem mert az első terhességemnél nem volt semmi ilyen,ott mindig minden rendben volt!
Dokinál még nem voltam,mert a héten suliban vagyok és a jővő héten akarok menni.
Segítségetek is előre köszönöm!
dius02

Sziasztok lányok!

Túl vagyunk az ultrahangon, úgy tűnik, minden rendben van. A CRL 13 mm, jó a szívhang. Az utolsó menszesz szerint 9 hét 1 naposnak kellene lennem, de "köszönhetően" rendszertelen ciklusaimnak, kb. 9 nappal fiatalabb a terhesség. Két hét múlva megyek kontrollra, akkor fogják pontosan meghatározni a terhesség korát az ultrahang terminus szerint (ez fontos később AFP, genetikai ultrahang stb. időpontja miatt). A haematómacsík már nincs, a petezsák környékén bevérzés nyomai láthatók, tehát esélyem van rá, hogy pár napon belül végleg megszűnik a barnázgatás.
Valak meg tudná adni annak a honlapnak a címét, ahol a különböző átlagos ultrahang méretek vannak megadva terhességi kornak megfelelően? (CRL, később pedig az összes többi adat: combhossz, fejkörfogat stb.)
Dius02: amíg nem jutsz orvoshoz, próbálj minél többet feküdni! Nagyon szorítok!

Üdvözlettel:
Laura

Kép
Kép
szeles4

Szia Laura!

Gratula, és tök jó, hogy az a fránya haematómacsík is eltűnt! :lol: :lol:

Én ezt tudom, nem tudom, erre gondolsz-e:

http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8
bébic

Dius! Doki azonnal! Az esetek nagy részében progeszteron pótlásra van csak szükség, viszont azt haladéktalanul el kell kezdeni!

Kép
zölddisznó

Mikor haazértem az UH-ról, rögtön ezt néztem meg én is.
Eszerint az én kis 9 mm-es gömböcöm a 6+2 napon 6+5-ösnek felel meg.
Ez normális, hogy nagyobb, mint a táblázat szerint lennie kellene?
Vagy ez adódhat mérési pontatlanságból is?
bébic

Gratula Laura!

Bébic! Te honnan tuod, hogy 6+2-nek kéne lenned?

Kép
zölddisznó

Az utolsó mensitől (márc. 8.) számítva 6+2.
Nem jól számolom? :oops:
bébic

Az UH napján voltam 6+2. Akkor lett a CRL: 9 mm.
A táblázat szerint pedig a 9 mm-es CRL 6+5-ön van.
6+2-n a CRL a tábli szerint 6 mm.

Csak annyi volt a kérdésem, hogy ennyi idős terhesen az ilyenfajta eltérések még semmit sem jelentenek, ugye? (Mármint rosszat...)
bébic

Sziasztok!

Bébic!
Ne aggódj azon, hogy nagyobb a bébid. Az uh- 1-1 mm is nagyon sokat számít. Meg amúgy is, minden baba másként fejlődik. Ezért van, hogy az én lányom 51 cm-rel született, a másik fórumos csajé meg 65-tel! :roll: :roll:

Laura!
Gratula neked, vigyázz magadra! :)

Dius!
Én mindenképp elmennék dokihoz még jövő hét előtt, meg próbálnék pihizni. Tudom, hogy egy 1 éves mellet elég nehéz! Van segítséged?

Csajok!
tudom, hogy Harivera igérte a táblát, de ahogy látom, nem nagyon ér rá, mi lenne, ha összedobnék egyet? Vagy várjuk meg a Veráét?

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Csatolakoznék a hányingeresek, szarul lévők táborához, reggel ugyan nem a trolin, hanem a buszon, majdnem kidobtam a taccsot.

Az ikeás gyömbéres kekszen kívűl egyéb ötlet?
:roll: :roll: :roll:
mannababoca

Mindenkinek köszi a drukkot, még szükség van rá. Tegnap levett rákszűrést, lehet, hogy az okozza a barnát? De szinte nem is éreztem.
Voltam uh-on, semmi vérzésre utaló jelet nem láttak, 8mm-es petezsák, benne szikhólyag, de szívhang még nincs, dokinő szerint még fiatal a terhesség. (Nagyon remélem, hogy csak azért nincs-az tutti, hogy nekem a 14.napon még nem volt peteérésem, tutti nem vagyok tankönyv eset, tehát nem számítás szerinti a kora a babának) Számítás szerint kedden töltöttem az 5. hetet, szóval a 6-ban vagyok. Máj. 5-én kell visszamennem, addig reménykedem, hogy minden megoldódik. Orvosom hétfőn ad gyógyszert, ha addig nem javulok. Pihenni kell, de nehéz, ha van egy 16 hónapos fiad is.
További szorítást kérek, én pedig kitartást kívánok a hányingereseknek.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Brigi!
Nyugi-nyugi-nyugi! Szinte biztos a rákszűrés miatt pecsételsz! Amikor én voltam a dokinál (én is nagyon korán mentem még nem is láttak semmit) nekem is gyorsan megcsinálta a rákszűrést és mondta, hogy ne ijedjek meg 1-2 napig kicsit vérezhetek. És valóban olyan tejeskávé színű jött a nyákkal együtt (bocsi) 3 napig, aztán mintha elvágták volna. Szóval lehet neked is ettől van. Én azért munka után igyekeztem délutánonként feküdni abban a pár napban biztos, ami biztos! :roll:

Amúgy én is messze állok a tankönyvtől, nekem a 19. napon volt ovum, de ez a hónap még egész istenes volt az előzőekhez képest, amikor 24-25. napon volt ovum. Na mindegy, lényeg, hogy összehoztuk a babót, bár gondolhatjátok nem volt egyszerű folyton számolgattunk, hőmérőztünk, LH-tesztek, kész idegbaj volt... 8)

Kokitti
Kép
kokitti

Kokitti,
Nagyon köszi, mi egyidős terhesek vagyunk, kb.? Utolsó menstruációd mikor volt, nekem március 19.
Köszi a bíztatást, remélem, hogy csak ennyi, amit Te is mondasz, és nem is értem miért mentem ilyen hamar dokihoz. Illetve tudom, az előző kettőnél is elmentem a 6. héten, zárjunk ki minden rosszat és győződjünk meg arról, hogy minden rendben- elv miatt. Csak a várakozás, a türelem, az nagyon nehezen megy nekem.
És 40 hetet kibírni, ez nagyon hosszú. Ráadásul el akar küldeni a dokim korionboholy vizsgálatra a korom miatt. De ezek után én nem kívánkozok oda.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

kíváncsi vagyok, hogy nálam mikor kezdődik a rókavadászat :)
A mellfeszülés meg a hasszúrás mindennapos, úgyhogy fél méternél közelebb senkit nem engedek a melleimhez, ami érdekes koreográfiákat okoz egy zsúfolt tanáriban;)

Zöldi, engem ne dógoztassál, már el se tudnád képzelni, hogy mi folyik bent. Ma már a tömeges munkamegtagadást dobtuk fel egy újabb 9-es sztori miatt...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

És Zöldi, neked akkor mi volt ez a "felfázásnak tűnő dolog"?

Kép
trombibébi

Help! :shock:
Csajok, fogfájásra mit szabad szedni?
A dokim azt mondta, Panadolt, de lehet Algopyrint is.
Erre itt a Babaneten olvasom, hogy paracetamol tartalmú gyógyit nem szabad, a Panadol meg ugyebár az...
Az Algopyrinnek meg a leírásában van, hogy az első 3 hónapban nem nagyon...
Most akkor? Én csak fél Algot vennék be (főleg mert csak az van itthon :( ), mert az nekem bőven elég lenne, de nem merek... :oops:

Szerintetek?
bébic

Bébic, szerintem fél algot nyugodtan bevehetsz! Nekem is azt mondták, mikor meg voltam fázva, ha felmenne a lázam, azt vegyek be. Doki is, meg a patikába is ue.-t mondták.

Kép
trombibébi

Hú, köszi Trombi. :D
Most épp elmúlt, de félek, lesz még hozzá szerencsém... :?
De jó tudni, hogy a fél Algo nem okoz bajt.
Megyek majd vele fogdokihoz, de szeretném megvárni a 12. hét leteltét, akkor nyugodtabb leszek. :roll:
bébic

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a válaszokat!Aranyosak vagytok! :)

Délelött felhívtam a dokim és át is mentünk hozzá! Így szerencsére kaptam Duphastont és már szedem is! Csinált uh-ot is,2mm-es a petezsák,nyálkahártya meg van vastagodva.Úgy hogy ez jó jel!
Hétfőn kell visszamennem a dokimhoz,ha addig nem lesz semmi baj. Ha lesz akkor elöbb.Nagyon bízom benne hogy nem lesz semmi baj! Dokim is mondta pihenjek,ne erőltessem meg magam!
Szerencsére van segítségem,anyósomék itt vannak(egy házban vagyunk,de külön konyhán,meg minden külön van)!Ők eddig is nagyon sokat segítettek!

Mégegyszer köszike mindenkinek!
dius02

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?