Zsu, hát tényleg nem néztem mostanában a táblát, így maradhatott ki ez a
Pillerpankakistündér a sorból. De azért utólag
boldog hófordulót! Ettől azért ne legyél depis, jó? (Ismerem az érzést, milyen rossz, h pont Ti maradtatok ki, de végy egy nagy levegőt és lépj tovább. Klassz csajszi vagy Te!)
Etetőszék téma. Hát, nekünk kettő van: egy full extrás, meg egy minimálos ikeás. Az úgy volt, hogy kaptunk céltámogatást, és úgy gondoltam, h ha már úgy is akciózzák (kifutó szín lett nálunk a befutó), jöjjön a Peg perego prima pappa. A magasság állítható és a támlája dönthető. Szupi volt az elején, mert így már az evészetek kezdetétől tudtam használni, meg most is Ábelnél ugyanígy. AZtán később, amikor elkezdett már maszatolni B, tehát a tálcára is szükség volt, szidtam magam, h miért ilyet vettünk, mert a gyerek elveszett a tálca mögött, ergo nem tudott enni, azaz maszatolni a tálcánál, mert alig érte föl. Vártam, h megnőljön, addig meg az ikeásat használtuk. Később rájöttem, h ha leveszem a tálcát és veszek egy viaszosvásznat az asztalra, akkor teljes jogú családtag lesz az étkezéseknél. Így B 3,5 éves koráig használta, de csak azért, mert innen már Ábel birtokolta (őt meg nagyfiú vagy már dumával átültettük egy rendes székre). Előnye a kezdeti dönthetőségen túl: az izgő-mozgó pici gyerek sem tud kimászni belőle (van a lába között egy akármi, ami megakadályozza), ellenben a nagyobb gyerek már ki és be is tud segítség nélkül, tehát sokáig használható, összecsukható (ha kicsi a hely, akkor azért ez szempont). hátránya: a tisztíthatóság bonyolultabb, tálcával nem az igazi a használata (vagy csak az én gyerekem rövid deréktól fölfelé
), és nem ócsó (nekem viszont a két gyereket kiszolgálja - úgy 6 év folyamatos szolgálattal - és még tovább is tudom adni, úgy, h használható lesz).
Az ikeás meg tényleg csak akkor jó már, ha rendesen ülnek. Előnye: baromira könnyen tisztítható, fürdőkádba be, aztán zuhany (ez egy fontos szempont lesz nemsokára). könnyű szétszedni, tehát kocsiba sem foglal sok helyet. Hátránya: a kis szabadulóművészek hipp-hopp fölállnak benne a szíj ellenére, ellenben a nagyobb gyerek nem tud már szabadulni, csak szülői segítséggel és korábban lesz kicsi, minthogy a gyerek már tudna nagy székről enni (illetve, ha a csemete eltűri, h a feneke alá rakjanak sokmindent magasításnak, akkor OK, de az enyém a sima ülőpárnát is kidobja alóla - legalább nem lesz aranyere, mert keményen ül
)
Ugye nem gondoltátok, h fél mondattal elintézem a témát?
Autósülés. Nálunk a bébihordozó után egy 0-18kg os jött, majd egy 15 kg-tól használható.
Ábel örökli B-jét, ami noname (internetről rendeltem:
http://www.bambino.hu , de most nem láttam már pont ilyet), 0-18 kg-ig használható, dönthető, és ez az elején jó volt, mármint mi kb 9-10 hós korától használtuk, de akkor is még jobb volt, hogy nem függőlegesen kellett ülnie, az út nagy részét amúgy is átaludta B. Azt hiszem, h a 9kg-tól használhatók már nem dönthetők (de lehet, h rosszul tudom).
B-nek most egy Cybex van 15 kg-tól haszn., (kb 2-3 hónapja, tehát durván 3,5 éves korától), ami már az autó övével használható. És ez kitart már 12 éves korig.
Van aki esküszik arra, h jobb, ha az ülést a biztonsági övvel rögzítik, a gyereket meg az ülés saját 5 pontosával és a 9 kilós ülés ilyen, de a 15 kilós már nem. Viszont a 9 kilós nem tart ki 12 éves korig, ill. csak úgy, ha egy idő után támla nélkül használják (de ez sokak szt eléggé kényelmetlen, jobb a háttámlás).
Húú, lassan már én sem bírom követni a gondolataimat (úgy járok, mint Mogyó, h a kezem lassab,mint az agyam...)
Gesztenye. Tescoban vettem én is. Nem kell már főzni, csak a kajához turmixolni. És a babaszakácskönyvben benne van, h mnikortól lehet adni, azt hiszem 6 hó. babaszakácskönyvet meg feltettem a gmail-re.
Sült alma. Katihoz csatlakozva, én sem csomagolom alufóliába, hanem csak kettévágom, kiszedem a magházát és még jénaiba sem teszem, hanem csak egy sütőlapra, aztán 20 perc 200 fokon. Héját lehúzom, aztán botmixer és Ábelbe töltés. Amúgy megeszi már nyeres is, de úgy vettem észre, h az jobban fogja a pociját, mint sütve.
Mi volt még? Nem tudom.