Kiliman
Elöször is a képek szuperek, és a komment sem volt utolsó hozzá.
A többi képre is vevök vagyunk ám.
Mi a locsolóinkat áldoztuk be a Tolping Fotelnek, azok ott maradtak az usziban, így mehetek azt venni nekik, de még mindig kisebb költség mint a motorok.
Mivel többen kértétek, leírom a BHRG-t, de lehet hosszú lesz.
Szóval amiért elvittem mindkét gyereket, mert kíváncsi voltam, hogy milyen fejlettségüek. Samunál tudtam, hogy nincs semmi gond, ez be is igazolódott, söt korán felül teljesít, de Olinál több tünet is arra utalt, hogy késöbb ebböl tanulási gondok lehetnek, diszlexia,diszgráfia, magatartás zavar stb. Ezek a tünetek a következöek voltak (egyébként kívülállóak nem veszik észre): késöi szobatisztává válás, késöi járás, késöi beszéd tanulás, hibás beszéd, sok hangtévesztéssel, gyengébb idegrendszer (félösebb, hisztisebb), higany mozgás (hipotón izmok), nem lépcsözik csak felfelé váltott lábbal. Ezek önmagukban nem biztos, hogy gondot jelentenek, szóval ne ijedjen meg senki, ha valamelyik ráillik, de ha több ilyen tünet is van, az legyen gyanús. Illetve még a hiperaktivitás is ilyen, vagy ha nem tud figyelmet összpontosítani 5 percnél tovább dolgokra, de ezek nálunk nincsenek, söt Oli tök nyugis gyerek. A dévényesünk is megnézte, Ö is azt mondta, hogy a BHRG-t javasolja, mert Ö már nem tud semmit tenni, az idegrendszer fejlesztése nem az Ö asztala.
Szóval bejelentkeztünk a BHRG-hez, volt egy 2 órás teszt. Itt Olinál kijött, hogy 50% alatt teljesít. Ebben volt sok feladat, leginkább mozgás, de rajzolás is. 70% felett nem kell semmilyen fejlesztés, az agy a spontán fejlödésével korrigál. 50-70% között csoportos tornát szoktak javasolni, ami heti 1 alkalom, és van szombaton is.
50%-alatt mint Olinál egyéni otthoni fejlesztés van, havi ellenörzésekkel. Ez heti 5 alkalmas tornát jelent, kb napi 20 perc a feladatsor amit csinálunk, ezt egyénileg állítják össze, azokra a dolgokra koncentráltan, amiben rosszul teljesített. Havonta van ellenörzés, és 2 havonta új feladatsor. Kb 4-6 hónap lesz Olinál a felzárkóztató fejlesztés, utána csoportos fejlesztést javasolnak.
Az agy állítólag 6 éves korig tudja ezeket a dolgokat korrigálni, utána már nem.
Nagyon szereti a gyakorlatokat, és hétröl hétre sokat fejlödik. Pl. állandóan énekel és mondókázik azóta, óriási szereplési vágya lett, pedig Samut nehéz felül múlni.
Tisztul a beszéde, sok hangot megtalált azóta, bátrabb lett, bevállalósabb. Elötte félt a vízben, azt is utálta ha az arcát víz éri, most simán lemegy a víz alá, és imádja. Az elsö kontroll is igazolta, hogy sokat fejlödött.
Egyébként a Korai fejlesztöben és a Gekkoban is ilyen fejlesztés folyik. Én utána olvastam mindnek, így a BHRG-t választottam, nem utolsó szempont, hogy ez nem tünt lehúzásnak, bár nem olcsó, mert a TB nem támogat semmilyen korai fejlesztést.
Beszéltem BHRG-s szülökkel, nagyon pozitív mindenhol a tapasztalat, és persze a neten is utána olvastam a fórumokon. Vkorsiék jártak már oda, és abszolút meggyözött.
Nagyjából ennyi, ha valakinek kérdése van, ne habozzon.