Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Edit:Nagyon aranyosak a lányok.És nagyon guszti az a kaja amit csináltál.Azt hiszem ki fogom próbálni,de apának kell valami tartalmasat is csinálnom mellé.

Rékának is van egy ilyen alvós képe....
Kép

Túl vagyok az első napon a 150g-os diétámban.Még élek.
Bár én rendeltem egy kis segitséget a Reduce Fat Fast-ot.
Kiváncsi vagyok meddig tart az akaraterőm. :oops: :oops: Drágák a ruhák,és bele kell fogynom a régiekbe.

Viszont van egy bánatom.Réka újabban nem hajlandó főzeléket enni,és a gyümiből is minimálisat lehet belediktálni.
Csak a tápszert.Ez nem gond?A hugomnak azt mondta a gyerekorvos,hogy 6 hónaposan már csak reggel és este kell a tápszer.

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa!

Édes a kééép!!!
Én nem tudom mennyire gáz, hogy csak táőpit szeretne enni.
Lehet, hogy kicsit pár napra fel kéne hagyni a hozzátápival? Hátha magától rátalál megint???!!!

Na lövök én is képeket:

Ez a babaúszóklub

Kép

Itt kukucskálok az ágyból:

Kép

Itt meg a "csapágyas" kisfiam játszik:

Kép

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Azért nem tudom mennyire látjátok szegény alultáplált gyermekem kevés hízásának eredményét!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!
Megint jó sokat írtatok, szerintem a felére nem is tudok reagálni :oops:

Titti :D
Szerintem is mindent nagyon jól csinálsz! Ne aggódj! Ahogy Cas írta nem egyszerű távol a családtól (én tudom, pedig végül is már a második babám, csak mindent elfelejtettem), de olyan jó, hogy ide lehet jönni, s bármilyen kérdést fel tudunk tenni.
Én valahol olvastam, hogy a babáknak nagyon érzékeny az aurájuk, s mielőtt megérintjük őket először szólni kell nekik, hogy ez fog történni, s hogy az ő kis terükbe sem lehet "ajtóstúl" dönteni...ebben biztos, hogy van valami, bár úgy emlékszem, hogy az újszülettekről írták ezt :roll:

Edina :D
Jobbulást Nektek! Marci is meg van fázva, de mivel nincs láza, s jókedvű én nem is vittem orvoshoz :oops: (először az oltásra gyanakodtam, hogy amiatt, de aztán mi is "dádhásak" lettünk :cry: ) Most, hogy írtad, hogy Lilli mennyi gyogyót kapott, elgondolkodtam. Én az orrát szívom naponta többször, s előtte fújunk bele olyan orrspay-t, amit újszülött kora óta kap, s ezt minden este fürdés után szoktuk használni. Most naponta 4* kb. :roll:

Homeos bogyóra már én is gondoltam, de itt fogalmam sincs, hogy hol lehet beszerezni, de azt hiszem, hogy kiderítem, mert jövő péneken repülünk haza, s nem jó úgy repülni, ha be van dugulva a kicsi orra :roll: :cry:

Krisz :D
Nagyon édik a babók, igazi kis pelenka reklám :wink: Nagyfiad is ügyesen "eljátszik" :wink: :lol:
A második képen, mi az a fehér a kiságy szélén??

Edit :D
Hihetetlen csajszi vagy, ugye tudod :wink: :shock: Ilyen ügyiket főzni, s közben fényképezni :shock: Gondolkodtál már ilyen típusú szakácskönyv kiadásán :?: Nekem is összefolyt a nyál a számban, főleg, hogy semmi kaja itthon :lol:
Ja, és pont ma találtam rá a Deákné féle bébifejlesztéses könyvre, csak még nem volt időm jobban utána nézni, erre mit látok :shock: hogy te is pont olyan linket teszel fel, ahol ezt foglalják össze! Köszönöm, hogy egy csomó időt spóroltál nekem :wink: :wink:
Lányok pedig tündériek, de ezt már lassan unod :wink:

Ancsa :D
Kíváncsi lennék egy ilyen szénhidrát táblicskura, ha van valahol neked elmentve :roll: Bár úgysem vagyok képes fogyózni, csak a gondolat foglalkoztat. Na persze mos nyomtam be 150 gramm mogyorós milkát :oops: :oops: (felmentésem: mondom, hogy nincs itthon normális ennivaló :oops: , s lusta voltam bármit is készíteni, ez pedig ott volt az asztalon :lol: )
Ja, annyira édesen szunyál Réka :D

Cas :D
Marci tényleg nagyon ügyesen eszik, örülök neki nagyon, mert tejcsim ma egyszer volt 80 (bal cici) majd 70 (jobb cici) , több óra különbséggel éjszakai átalvás után, majd kora délután 30 két cici. Na most vagy a mérleg hülye, vagy nekem nem termelődik tejem :roll: :oops: De szép lassan belenyugszom, csak annyira, de annyira fog hiányozni (már most érzem), ha nem fog ott szuszogni a cicimen a Drágám :cry:
Sebi ügyesedik, mire suliba megy addigra figyeld meg, hogy szeretni fog aludni :wink: de majd addigra Csilla akar felébredni, hogy nehogy már ti is pihenjetek!
Nekem most hihetetlen szerencsém van Marcival, magam sem hiszem, hogy egy baba, hogy tud végig aludni egy éjszakát :roll: :roll:

Réka :D
Nem hiszem, hogy Csongornak bármilyen baja lenne, nálunk is láttak a hurkákból egy kis asszimetriát (két doktornéni is mondta), de sehol sem mondták, hogy bármilyen tennivalónk lenne :roll:
egyik magyar, másik spanyol dokinéni volt :wink:
Mennem kell, felébredt Marcusom
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

1208548761.4384.doc 1208548866.3882.doc 1208548880.4741.xls

Szilvi:Ezek csak táblázatok,ezeből is lehet látni,hogy miket lehet enni.Készül az egy heti étrend,ahogy kész azt is mutatom.

Kép

Kép
ancsa03

Jaj, lányok, nem hiszem el, hoyg nálatok ennyire beleszólnak orvosok, védőnők a dolgaitokba, a SAJÁT GYEREKETEK NEVELÉSÉBE!!! Bocsássatok meg, hoyg kiborultam, de én őszintén, nem tudnám elképzelni, hoyg betartsak olyan dolgot, amit hülyeségnek gondolok. Amikor betegek, az más, de még akkor is, ha kételkedem egy orvosnak a diagnózisában, elviszem másikhoz, hoyg biztos legyek benne.

Viszont ilyet állítani, hogy 6 hós korára egy gyereknek csak reggel és este kellene tápit enni, szerintem akkora emeletes marhaság, hogy csak na. Ezt melyik egyetemen tanították annak a dokinak? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: 1 éves koráig a babáknak a tej (legyen az anyatej vagy tápszer) kell hogy képezze a fő táplálékot. A szilárd kaját, ha szereti, az nagyon jó, és kell is féléves kora után, mert szüksége van a benne levő ásványokra, vitaminokra, de csak kiegészítésként.
Ancsa, Krisztával 4 hósan kezdtük ela hozzátápit és elmúlt 6 hónapos jóval, mire EGYETLEN étkezést ki tudtam váltani szilárd kajával. Mert ő így igényelte. Szerintem adjad neki nyugodtan a tápit, úgyis annyit eszik belőle, amennyi jólesik. Kínáld a szilárd kajával is, de ha pillanatnyilag nem megy, ne erőltesd. No, nehogy az a dokinő a te gyerekedet akarná ráhúzni valamilyen sablonra! Te ismered Réka babát, te tudod, hoyg mik az igényei minden téren, és ne hagyd elbizonytalanítani magad. :) :) :)

Az utóbbi napokban úgyis állandóan erről volt szó itt a fórumon, mégha más-más dologgal kapcsolatban is. De az a tanulság az egészből, hoyg a babákat nem lehet képletek, egyenletek, teóriák szerint nevelni legyen szó táplálásról, alvásról, babusgatásról, bármiről, mert mindegyikük kész egyéniség, egy külön világ. :)

Még egyszer elnézést, hoyg így kitörtem, de azt tapasztalom, hyog az orvosi butaságnak sincs sokszor már határa.

Ancsa, köszi a táblát, én is áttanulmányozom! :) És Réka baba nagyon édi alvás közben. Borónak ez az elalvós "állatkája" :D , a virág. Odateszem az arcához és mivel puha, nagyon szereti.

Kriszta, hát szándékosan kívántattam a dolgokat! :wink: :wink: :wink: Érdekes, a férjemnek vacsira ez eléggé tartalmas kaja. Amúgy, mint írtam, fel lehet turbózni bármivel, ami van otthon, illetve ízlik. Mehet bele sonka, bacon, maradék csirkemell, virsli, sajt, gomba, szóval mi szem-szájnak ingere. Én elég gyakran szoktam ilyen felfújtféléket készíteni, mert bármi mehet bele, csak éppen a tej s tojás az állandó. Tej helyett mehet tejszín vagy tejföl is.
NAgyon édik a babók a kiságyban!!! :) De Domi leginkább! :wink: Hát igen, nagyon éhezteted szegényt!!! :wink: :lol: :lol: :lol: Csabesz meg angyon aranyos a játszószőnyegen. :D :D :D

Szilvi, remélem, mihamarabb elmúlik Marcinak az orrdugulása és már szívni sem kell majd neki. Szerintem kérdezd meg a dokinőt, biztos ott is lehet homeós bogyókat kapni. HA meg nem, akkor majd otthon szerezd be, mert MO-n igazán lehet kapni. :) Ha lesz egy kis időm, összeállítok neked egy kis listát, hoyg mit érdemes beszerezni és mire jók azok. :)
Ami pedig a szakácskönyvet illeti, persze, hyog gondoltam rá. :) De az a helyzet, hoyg annyi, de annyi receptes könyv jelenik meg, hogy még mindig azon töröm a fejem, hoygan kellene összeállítani, hogy valami újat is adjak, ne csak egy receptgyűjteményt. Valahogy azt szeretném, hogy én magam benne legyek. Mármint nem a képem :P , hanem minden, ami velem kapcsolatos: ízlésvilág, mindennapok, az egyéniségem. Szóval, a dolog érlelődik. Amúgy nagyon sokszor fényképezek főzés, sütés közben. :) És nagyon szeretem így, mozzanatonként fotózkodni. :) És szoktam is beküldeni recepteket laopkhoz, és már nem egyszer nyertem is. :D :oops:

Valaki kérdezte, hoyg tán csak nem én sütöttem Kriszta szülinapi tortáját!!! :wink: De igen, én követtem el, de ez nem úgy sikerült ahoyg szerettem volna. A színek a szép micimackósárga és az élénk piros nem jött ki. No, de az íze az jó volt. :) És mozzanatonként tudom ezt is dokumentálni. Ahhoz képest, hoyg mi lett belőle, amikor már "felöltöztettem", szörnyen nézett ki amikor még csak készült. :) Nem formában készítettem, hanem magam "szabtam" piskótából és kekszmasszával "foltoztam" :D . HA valakit esetleg érdekel, akkor szívesen leírom - priviben. :)
De a tavalyi tortája Krisztának, a Napocska, sokkal jobban sikerült. :)

Na, most megyek Istvánt megnyírni, aztán meg ágyba is illene dőlni. :roll:

Bocs', akinek nem reagáltam. :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ancsa! Nálunk is ez van. Konkrétan semmit nem eszik meg, ami nem ciciből, vagy tápiból van, pedig már fél üveg bébiételt is volt, hogy megevett. Nem tom asszem, mi kihagyunk pár napot. Lányok ötlet??? Ja és jön a foga. Néha olyan keservesen felsír, hullik a könnye, meg piros a feje. Lányok mondjátok, hogy megvan az a hülye fog mindjárt...

Kép
nyafi

Sziasztok!

A hétvégén megpróbálok írni...
Kicsit sok volt a héten a tennivaló.

Jó éjt!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Na, befejeztem a hajnyírást és még rákerestem egy kcsit a dolgokra.

Ancsa, figyelmedbe ajálom ezt a linket: http://babafalva.hu/portal/modules.php? ... nt&sid=356
Itt is azt írja, hoyg egyéves korig kettő, max. 3 étkezést szabad kiváltani szilárd kajával, legyen a baba anyatejes vagy tápszeres. Kriszta pl. mindig több tápszert megevett, mint anennyit a dobozon írt. Ha ott 5-6 étkezést írt naponta, ő tutti, hoyg 6-7-szer evett,. Azért sosem lett kövér. Szóval, én csak azt akartam kihozni az egészből, hoyg nem kell feltétlenül hinni valakinek, csak azért mert orvos. Biztos, vagy egy hatvanéves vénleány az illető, akinek sosem volt gyereke, de mégy kutyája sem, mert ha lett volna, akkor már az is megtaníthatta volna őt, hoyg nem minden fehér vagy fekete. :roll: Remélem, azért nem bántottalak meg semmivel, mert én itt csak a dokinő miatt "dühöngök" :lol: :lol: :lol: .

Illetve, szerintem ez nagyon jó cikk, és inkább bemásolom ide, ert mindannyiunknak hasznos lehet! :)

"Hozzátáplálás a gyakorlatban
Dátum: 2006.12.18
Rovat: Gyermekgondozás

A baba és a mama életében is nagy esemény az első falat szilárd étel. Éppen ezért kezdő anyukákban rengeteg kérdés merül fel ezzel kapcsolatban: mikor kezdjük, mivel, hogyan, mi legyen a következő lépés? Cikkünkben ezekre a kérdésekre próbálunk választ adni, gyakorlati szemszögből közelítve meg a témát.

Mikor kezdjem?

Ha anyatejet eszik: A Magyar Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégium útmutatója 6 hónapos korig a kizárólagos anyatejes táplálást javasolja. Az anyatej mennyiségi és minőségi összetételében is a csecsemő legjobb tápláléka, egyes összetevőinek koncentrációja alkalmazkodik a növekvő csecsemő igényeihez. Kalóriatartalmában is biztosítja az optimális fejlődést, és a benne lévő immunanyagok segítenek a betegségek megelőzésében, könnyebb legyőzésében.

Ha tápszert kap: az említett útmutató ebben az esetben is a szilárd ételek bevezetését 6 hónapos kor táján javasolja, mivel a tápszeres baba bélrendszere sem érettebb a szopizó babáénál. 4 hónapos kornál korábban semmiképpen sem javasolt megkezdeni a szilárd táplálék adását.

Honnan tudom, hogy a babám készen áll-e?

A csecsemők többsége féléves korára válik éretté az anyatejen kívüli táplálék befogadására. Ennek különböző jeleit figyelhetjük meg hat hónapos kor környékén:
-tud ülni,
-az ételt megfogja, a szájába teszi,
-az ételt a nyelvével nem tolja ki, hanem lenyeli (azaz eltűnik a kilökő-reflex),
-képes rágni, van már foga (ez nem minden babára igaz, van akinek csak későn jönnek a fogai),
-váratlanul gyakrabban szeretne szopizni, és ez nem rendeződik gyakoribb szoptatással pár nap alatt, mint egy növekedési ugrásnál.

Tisztában kell lennünk azzal, hogy ezek a jelzések nem kötődnek szorosan a naphoz, amikor a baba betölti a hat hónapot. Fontos, hogy a hozzátáplálás kezdetét az ő szükségleteihez igazítsuk. Előfordulhat, hogy már 1 héttel korábban gyakrabban kezd szopni, láthatóan éhes, éjszaka rosszabbul alszik a szokásosnál stb., és ez nem rendeződik 3-4 nap alatt. Ilyenkor már elkezdhetjük a szilárd étel adását. Ugyanígy, ha nem fogadja el a szilárd ételt hat hónapos kora elmúltával sem, ne erőltessük. Kínálgassuk, de ne essünk kétségbe, ha akár 1-2 hónap is eltelik, mire értékelhető mennyiséget is megeszik.

Mivel kezdjem?

Az első ételek általában gyümölcspépek. Ezeket a baba szívesebben fogadja édes ízük miatt (hiszen az anyatej is édes), mint a főzelékféléket. Finom és könnyen emészthető kezdő étel lehet az alma, az őszibarack vagy a sütőtök.

Vannak egészségügyi szakemberek, akik inkább a főzelékféléket ajánlják kezdésnek, mivel tartanak attól, hogy az édes gyümölcsök után a baba nehezebben fogja elfogadni az ízetlenebb főzelékféléket. Ezt a problémát azzal is áthidalhatjuk, ha második lépésben gyümölcsökkel keverjük össze a főzelékféléket, pl. krumplit vagy sárgarépát almával vagy sütőtökkel. Utána napról napra fokozatosan csökkentsük a gyümölcsök arányát, míg el nem fogadja magában a főzeléket a baba.

Az új ételek bevezetésének a sorrendje nem szigorúan kötött, mindig függ az idénygyümölcsöktől, -zöldségektől is, támpontot azonban adhat letölthető táblázatunk: Szilárd ételek bevezetése.

A vashiány megelőzésére a szilárd táplálék bevezetésének megkezdése után 1,5-2 hónappal bevezethetjük a húst is. Elsősorban zsírtalanított baromfi, majd sertéshúst adjunk. A baromfi mellehúsa elég száraz, és pépesítve szálas lesz, a baromficomb finomabb, és könnyebben ehető. Húskészítményt, felvágottat ne használjunk. Májat – mivel méregtelenítő szerv – legfeljebb hetente egyszer adjunk, és csak fiatal állatét. A hal túlérzékenységet okozhat, ezért ezzel is óvatosan bánjunk. Mivel a fagyasztott halfilék tartalmazhatnak szálkát, inkább bébiételben adjuk.

Tojást allergizáló tulajdonsága miatt 8 hónapos kor alatt egyáltalán ne adjunk. 8 hónapos kortól adhatunk főtt sárgáját, majd 1 éves kor után a tojás fehérjét is. Tehéntejet szintén ne adjunk 12 hónapos kor alatt, de a tejtermékek bevezetését már megkezdhetjük 7-9 hónapos korban, ha a családban senki sem volt allergiás rájuk.

Hogyan kezdjem?

Szilárd ételt kezdetben mindig szoptatás után adjuk, kb. 15-30 perccel. Közvetlenül szoptatás után megterhelő lehet a baba gyomrának a mennyiség, különösen, ha szívesen és sokat eszik. Jó módszer, ha megszoptatjuk a babát, majd után készítjük el az ételét – mivel ez 10-15 percet igénybe vesz, ez biztosít egy kis szünetet az étkezések között.

Igyekezzünk minden nap körülbelül ugyanabban az időpontban adni a szilárd ételt. Válasszunk ki egy szoptatást, ami kb. ugyanabban az időpontban szokott lenni (+/- fél óra még bőven belefér), és amikor általában otthon vagyunk. Az elején még nincs jelentősége, hogy pontosan ebédidőben legyen ez az időpont, de ne válasszunk nagyon későit, hogy az estét, éjszakát már ne zavarják meg az esetleges hasfájás, vagy egyéb panaszok.

Egyszerre csak egy új ételt vezessünk be. Kis mennyiséget, csak néhány kiskanálnyit adjunk belőle a babának, és fokozatosan emeljük az adagját. Figyeljük, hogy nem észlelünk-e allergiás reakciót: kiütéseket – elsősorban a száj körül, vagy a baba hasán, hátán -, hasfájást, szélgörcsöket. Ha minden rendben, 3-5 nappal később kipróbálhatunk egy újabb ételt. (Az első hetekben inkább 5, mint 3 naponként vezessünk be új ételeket.) Az új ételfélét kaphatja önmagában vagy a korábban bevezetettekkel keverve. A lényeg, hogy ne kapjon egyszerre több új ételt, mert abban az esetben nem szűrhető ki, melyik okozta a problémát.

Hogyan tovább?

A WHO és a Magyar Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégium ajánlása alapján egyaránt egy éves korig még az anyatej legyen a fő táplálék. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy kb. egy éves korig napi kettő, maximum három szilárd étkezést vezessünk be a baba étrendjébe. Fontos tudni, hogy minél gyorsabb ütemben vezetjük be az egyre újabb szilárd étkezéseket, annál gyorsabban fog elválasztódni a baba. Ezt kihasználhatjuk akkor is, ha sokáig szeretnénk szoptatni, ill. akkor is, ha siettetni akarjuk az elválasztást.

Második étkezésként általában az esti étkezést szokás bevezetni. Ezt olyan 2-3 hónappal a hozzátáplálás megkezdése után érdemes megtenni. Ebben az esetben is hagyatkozhatunk a baba jelzéseire, ha nyugtalanabbul alszik, éhesnek tűnik, eljött a vacsorák ideje is. Az éjszakai nyugalom érdekében ne adjunk új ételeket vacsorára, csak olyat, amit már kipróbáltunk, és nem okozott panaszokat.

Ha naponta kétszer kap enni a baba, délben adjunk főzelékféléket hússal és/vagy rizzsel, estére pedig kaphat gyümölcsöket gabonával dúsítva.

A harmadik étkezést, a reggelit, egy éves kor táján vezessük be. Ha látjuk, hogy már szívesen bekapcsolódna a reggelizésbe is a baba, először adjunk neki rágcsálnivalókat, pl. kölesgolyót, bulátát, és később, az étvágyától függően, térjünk át a komolyabb reggelikre.

És mi lesz a szoptatással?

Miközben a szilárd étkezések időpontjait nagyjából rögzítjük, továbbra is szoptathatjuk igény szerint a babát. Kezdetben még kötődik az étkezés a szoptatáshoz, hiszen mindig szoptatás után kap enni a baba. Később azonban ez fokozatosan, szinte észrevétlenül el fog válni egymástól, ahogy egyre nagyobb mennyiségeket eszik, anélkül, hogy tudatosan törekednénk az egyes szoptatások kiváltására.

Tervezett elválasztás esetén, azaz amikor nem várjuk meg, amíg a baba magától hagyja abba a szopást, hanem mi irányítjuk az elválasztás folyamatát, szükséges az egyes szoptatások kiváltása. Ebben az esetben ne szoptatás után, hanem előtte adjuk az ételt a babának, egyre növekvő mennyiségeket. Így 1-3 hét alatt lehet egy-egy szoptatást kiváltani. Utoljára a reggeli ill. az esti szoptatást hagyjuk, attól függően, melyik a fontosabb a kettő közül a babának.

Hogyan készítsem el az ételt?

Idénygyümölcsöket és zöldségeket használjunk alapanyagokként. A primőröket kerüljük, mivel több vegyszert és kevesebb hasznos tápanyagot tartalmaznak. Fagyasztott alapanyagokat használhatunk, de tartósítószereket, ízfokozókat, színezékeket, mesterséges édesítőszert tartalmazó élelmiszereket nem. Főzelékfélékhez a biotermesztésű zöldség lenne ideális, de ha azt nem tudunk beszerezni, akkor törekedjünk arra, hogy ellenőrzött beszerzési helyről vásároljunk. Ha az alapanyag magas nitráttartalma nem zárható ki – pl. a sárgarépánál, mivel a talaj magas nitráttartalmát felveszi – vásároljunk inkább üveges bébiételt.

Az ételek állagát tekintve a folyékonytól haladunk a rágcsálnivalókig. Kezdhetjük frissen préselt gyümölcslevek adásával, de ezt a lépést ki is hagyhatjuk. Ha kivárjuk, amíg a baba megérik a szilárd étel elfogadására, egyből el fogja tudni fogyasztani a pépes ételeket. A gyümölcsöket adhatjuk nyersen vagy főve, minden esetben hámozva, és pépesítve. A főzelékféléket pedig főzve, és szintén pépesítve. Pépesítéshez használhatunk almareszelőt, és turmixgépet is. Mivel az adagok általában kicsik, a kéziturmix elegendő. Ha nagyobb adagot készítünk el egyszerre, kis dobozokba elosztva, le is fagyaszthatjuk. A húst főzés és pépesítés után jégkockatartóba adagolva fagyasszuk le, mivel egy jégkockányi mennyiség egy adagnak felel meg.

8-10 hónapos kortól áttérhetünk a pépesítésről a villával összetörésre. Hagyhatunk puhára főtt, nagyobb darabokat is majd az ételben, amit a baba az ínyével összenyomhat. Ha már a szájába tudja venni a baba az ételeket, felügyelet mellett kaphat puha rágcsálnivalókat: puha zöldségdarabot, banánt, sárgadinnyét, kiflivéget, kölesgolyót vagy bulátát. A rágnivaló, darabos ételeket azonban csak akkor vezessük be, ha már kint vannak a csecsemő zápfogai is, amivel meg tudja az ételt őrölni.

Sűrítésre használjunk burgonyát, hígításra anyatejet, a főzelékek főzővizét vagy – 6-7 hónapos kortól növényi olajat (1 dl-hez 1 kávéskanálnyit). Kezdetben a főzelék mézsűrűségű legyen, később a baba ízléséhez igazodjon. A baba ételeit ne sózzuk, és ne cukrozzuk. Fűszerezésre nagyobb csecsemőknél használhatunk zöldfűszereket, sómentes vegetát.

A saját készítésű ételek mellett a bolti bébiételeket is adhatunk a babának. Különösen utazáskor, vagy ha kevés az időnk, tehetnek jó szolgálatot. Vegyük azonban figyelembe, hogy meglehetősen egysíkú az ízviláguk. Jó ha a baba idejekorán megszokja, megszereti a „családi ízeket”, hiszen a darabos táplálékra való áttéréskor már nem fogunk tudni bébiételt adni neki."

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit!

Köszike a hsznos infókat.
Mivel a tünetek egy része megvan, így lehet, hogy tényleg ideje elkezdeni. Természetesen a fokozatosság nagyon fontos!

Cas!

Edit annyira összezavart a tuti kajájával, hogy neked elfelejtettem írni!!!!
Alma után a krumplit fogom megpróbálni (amíg van) utána meg a zabkorpát.
Az tudom, hogy tartalmaz glutént, de gluténra a szervezetnek igenis szüksége van.

Remélem azért jut ránk is egy kicsi időd a skacok mellett!!!

És jobbulást kívánok Neked!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Edit :)
nagyon ügyes vagy a tortával kapcsolatban! Csak azt nem értem, mikor van rá időd... :roll: És ilyen jól elvannak a lányok közben? :D Én Sára előtt olyan sok finomságot csináltam, most meg örülök, ha 2 szopi között megfő egy adag tészta vagy leves... :oops:
A hozzátápival és mint korábban is írtam, a babák egyéniség nélküli kezelésével kapcs. teljesen osztom a véleményed. Én pl. a múlkor finoman megpedzettem a dokinőnek, mikor mondta, h bár Sára nagyon szépen fejlődik, de azért 5 hós kortól el lehet kezdeni a krumpli-almát, h a saját szakkolija is azt ajánlja, ha anyatejcsizik a baba, bőven elég fél év után. Erre: ja, végül is igen, akkor tegyem ahogy jónak látom. Szóval sztem meg is szokták a korábban "tanultakat". Nálunk meg pl. a családban többen is allergiásak, és nem akarom, hogy később azért szenvedjenek a lánykáim, mert esetleg idejekorán ettek vmit. Még így sem lehetek biztos a dologban.

Nyafi :)
sztem semmi baj nincs abban, hogy inkább tápit/tejet szeretne enni. Ha eljön az ideje, és jobban fog neki esni, nyilván több pépet is eszik majd.
A fogakkal kapcs. meg vígasztaljon, hogy ált. csak az elsőket szenvedik meg ennyire, a többi vmivel könnyebben jön majd. :D

KM

Kép
Kép
kismok

Skacok!

Egyszerűen már nem igazodok ki a kamasz lelkeken!
Ma a kiskamasz spenótot kért ebédre.Pasi létére.

És azt mondta, hogy sokkal jobb, mint amire számított.
Ez most vajon bók??!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!
Kicsit nem néz erre az ember, és úgy lemarad mint a borravaló. :?
Nálunk megint fogzás van 1000-rel.Ráadásul ezek a borongós napok nem tesznek jót nekünk, hiányzik a hosszú levegőzés. Eszegetjük a főzelékeket, a gyümölcs desszertet, és ami a legjobban izlik neki a Hipp natur tejpép ebből képes 160 ml beszippantani. Ennek az lett az eredménye, hogy az előző héthez képest amikor fogyott, most hizott 160 grammot. :lol: Sajna nem igen volt időm ideülni a géphez, mert anyáknapi verset tanulunk Karesszal, ami elég döcögősen megy. 3 verset kell megtanulnia, és ebből egy annyira távol áll tőle hogy nem birom a fejébe tömni. Ez az a vers:
Csip, csirip, csip, csirip csiri-csári csip
örökös vidámság és dal legyen itt,
énekeljünk, énekeljünk tralala,
zengedezzen madaraknak vig dala,
csip, csirip, csip, csirip, csiri-csári csip
Örökös vidámság és dal legyen itt.
De azért de azért ne feledjük el,
Boldogság nem jár mindig jókedvvel,
A dal és a jókedv talán felejtet,
Egy időre gondot és életterhet,
De nem ad állandó boldogságot ez,
Jókedvnek a vége sokszor sirás lesz.
És még ez mellé van 2 hasonló nyelvezetű vers, a beszédhibás fiamnak akinek nem megy s, sz :twisted:
Ma lesz egy kis időm és visszaolvaso, igaz annyit már láttam, hogy a gyerekek gyönyörűek. :wink:
Ma ezt remekeltem :lol:
Kép

drumka

Edit
Boró gyönyörű az alvós képen! És Kriszta is helyes a sok copfival! :)
Azt megkérdezhetem miért tortilla a neve az ételednek? Az egy töltött tésztaféle ha jól tudom... nem jól tudom? :roll:
Amúgy fincsi lehet, mondjuk a tököt biztos kicserélem benne vmi másra! :lol:
A torta pedig szenzációs volt, tényleg nemtom honnan van ennyi időd és energiád?! :D

Ancsa
6 hónaposan napi két tápi NAGYON KEVÉS! Azért gondolj bele, te aztán igazán tudod, hogy mennyi tápanyag van egy üres krumplifőzelékben?! A vitamin és ásványianyag szükségletet sem fedezné úgy, nemhogy az össz tápanyagszükségletét?!
Tényleg az a baj, hogy dolgoznak a régi reflexek a dokikban/védőnőkben! :(

Szilvi
Alvás :lol:
Na ma mindent bepótoltunk. Sebi anyuéknál felejtette magát, így Csillát leraktam 8-kor aludni, és reggel 1/2 9-ig aludt! (1/2 5-kor bevágott egy adag tápit, és szunyált tovább). Én se sokkal maradtam le, mert 10-kor már durmoltam, és CSilla előtt nem sokkal keltem. :lol: Annnnyira jó volt ennyit aludni?!

Nyafi
Simán lehet, hogy pont a foga miatt nem akar szilárdat enni! Kitartás! Remélhetőleg mostmár hamarosan kibújik az a fogacska! :)

Krisz
Mostmár tényleg azt javasolják, úgy tudom, hogy feleslegesen nem szabad gluténre diétáztatni a babákat, mert a gabonafélék kikerülésével sok hasznos tápanyag is kimarad vele az étrendjükből.
Szóval én Csillának fogok adni, mert ő vérvétel szerint nem lisztérzékeny, tehát nincs kockázat nálunk.
Azt nemtom, vajon a patikában kapható lisztérzékenység-tesztek vajon alkalmazhatóak-e ilyen piciknél? Mert amelyik baba viszont lisztérzékeny, annak nem annyira nyerő a gluténes cuccokat adni... :roll:

Drumka
Mér megint micsoda műremek?! Nyammmmm... :)
Vers: hát nem csodálom, hogy nehezen tanulja, én képtelen lennék rá, mert ez egy szörnyen béna vers?! Ki a fene írta? És miért pont ezt kell nekik benyalniuk?! :(

Kép
Kép
Kép
cas

Mostmár szólok a MODERÁTORNAK, hogy Edit után Vikit is szidja meg!!!!
Hát mért kell ilyen gyönyörűséges fincsiségeket feltenni állandóan???
Itt halok meg a monitor előtt!!!! :cry: :cry: :cry:

Cas!

Érdekes téma ez a gluténmentesség. Én arra jutottam, hogy mindenképp kipróbljuk (még várok vele azért).
Ha az alma bevezetődött, utána a krumpli, cékla, sütőtök vagy répa jön. Addigra elérjük a fél éves kort és megpróbálom a zabkorpát vagy zabpelyhet.
Így megtudom figyelni, hogy okoz-e valami különleges reakciót!
Persze a széklet mindenképp változik, ugyanis lazítja a székletet.
Asszem vannak gluténtesztek, de ennek tutira utánanézek.
A gluténes dolgok (gabonaféleségek) NÉLKÜLÖZHETETLENEK a szervezet számára.
Véleményem szerint, ha egy manó allergiás a gluténre, akkor tökmindegy mikor vezeted be!!!
Ugyanígy a hypoallergén tápszer sem biztosíték a tejallergia ellen.
Na azért az előfordulás esélyét egy picit csökkenti talán.
Persze azért a fél éves kort mindenképp célszerű megvárni.

És az én elvem: mindent mértékkel!!!!

Ui: végre tudtál egy jót aludni!!!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok! :)

Nagyon hálás vagyok MINDENKINEK a tanácsokért, vígasztalásért, bíztatásért!
Tegnap megint szörnyű napunk volt, de ma egy kis tündér a Lánykám. Eszik, alszik, játszik. És csak tömi, tömi és tömi az öklét...
Asszem Kismok írta a cumit egyféle megoldásnak. Van kétfajta cumink, de nem fogadja el. Amíg odatartjuk Neki, addig nyalogatja, rágcsálja, de csak ennyi. A cumisüveg cumijával ugyanezt csinálja, tegnap próbáltam Neki adni egy kis vizet... Hát nem kellett. Ezért kínálgatom sűrűn cicivel, mert nekünk nincs más. :)

Micsoda finomságok készülnek! Irigyellek Titeket, akik tudnak főzőcskézni a babók mellett. Nekem is megadatik néha, de nem igazából ez a jellemző. Ma Apácska csinálja a vacsit, brassói lesz, remélem holnap ebédre is marad. (Délben csavarogtunk, délelőtt befestettük a hajamat.)

Csodaszépek a Csöppségek, és a Nagyobbacskák is. Aranyosak, ahogy ölelik a plüssöket álmukban. Nekem is van ilyen képem, íme:

Kép
Kép

A csacsinak (Füles) története van: Párom akkor vette, amikor már bent voltam a kórházban, és ugye nem tudtuk, hogy fiú vagy lány a mi kis drágánk. Ez is "unisex" játék... :)

Most lépek, mert eltörött a mécses... :(

Kép
tittina1982

Jajj, még gyorsan egy mondat.
Megvolt az első olyan napunk (tegnap), amikor nem kakilt a Csajom. És eddig még ma sem....

Kép
tittina1982

Bocsi, hogy most másra nem reagálok, de Edit meg tudod nekem mondani, hogy az Oscillococcinumot hogyan adjam Marcusnak???
Kaptun itt, csak addig nem merem elkezdeni, amíg nem tudok semmit az adagolásáról, s a papíron csak a felnőtt adagolás van....Előre is köszi!
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Krisz
Csak egy kis pontosítás: az allergia és az érzékenység két nagyon külön dolog!
A lisztérzékenység veleszületett dolog (a tudomány mai állása szerint), tehát vagy van, vagy nincs. Ha van, akkor is lehet tünetmentes valaki, de attól a szervezetének "méreg" minden gluténtartalmú étel. Volt osztálytársnőmnél csak 20 éves kora után jelentkeztek a tünetek (iszonyúan lesoványodott, folyton ment a hasa), és csak a sokadik orvosnak jutott eszébe: ugyanmá' csináljanak tesztet, hátha lisztérzékeny - bingó!
Tehát itt csak annyiban számít, hogy mikor kap pl. gabonapépet a baba, hogyha érzékeny, akkor mennyire könnyű észrevenni rajta a tüneteket - szerintem. Magába a betegség létébe vagy nem-létébe nem szól bele. Tuti, hogy van a patikában teszt a lisztérzékenységre, csak tényleg nemtom, picibabáknál megbízható-e.
Az allergiáknál a hajlam örökölhető, és kell vmi, ami kiváltja magát az allergiát. Itt már lehet trükközni, hogy minél később találkozik vele az allergiára hajlamos szervezet, annál nagyobb eséllyel tudja már feldolgozni, ahelyett, hogy allergiás reakcióval válaszolna.
Pl. Sebi is kinőtte a tejallergiát 2 éves korára, a tojásallergiát még nem, de remélhetőleg azt is kinövi majd, addig meg nem eszi, pedig a tojás is nagyon egészséges étel, de ez van.
A HA-s tápit pedig biztos ami biztos alapon írják fel, hogy ha hajlamos a baba, akkor ne épp a tápszer váltsa ki lehetőleg nála az allergiát, hanem lehetőség szerint találkozzon a tejfehérjével minél később a szervezete, de persze így se ússza meg mindenki az allergiát, illetve a többi ezer gyerek meg "feleslegesen" itta a vacak HA-s tápit a fincsi tej helyett... :)
De láttam én már tetőtől talpig ekcémás gyereket saját keze által véresre marcangolva, akit néhány heti diéta tökéletesen helyrehozott - asszem ennyi óvatosság megéri.
Mondjuk ahogy a PKU szűrés is alap a babáknál, ugyanúgy lisztérzékenység-tesztet is végezhetnének... (az allergia-tesztek ilyen pici korban még nem megbízhatóak, hamis negatív eredményt is adhatnak).

Titti
Napsi tudja mi a jó! A fincsi cici! :lol: A többit annyira másképp kell szopni, hogy nem csoda, hogy nem tud vele mit kezdeni. :)
Füles pedig nagyon helyes! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Én is csak ennyire jöttem... :)

Szilvi, a prospektuson azt írja, hoyg influenza esetén első nap 3x1 tubust feloldani egy pici vízben, második napon 2x1 tubust és a harmadik napon a maradék 1-et (gondolom, ott is a Boiron 6 tubusos Oscillococinumát vettétek. )
Megelőzésre pedig hetente írják, hyog 1 tubust.

Én konzultáltam ezügyben homeós orvossal és azt mondta, hoyg megelőzésre elég EGY KUPAKNYI kis golyócska. És amikor Borónak adtam , bár nem hetente adtam megelőzésre, de ugyanúgy, kb. egy kupaknyit oldottam fel 1-2 kiskanál vízben. És azt egyszerre beadtam. De ebben az sem gond, ha 1-2 szemmel többet vagy kevesebet teszel, mert nem gyógyszer. Tulajdonképpen kacsamájkivonat. :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

No, azért még becsúsztatok egy magyarázatot. :)

Cas, a tortilla tulajdonképpen rántotta (vagy -féleség), spanyolul.- Amire te gondolsz, szerintem a tortellini. Nem? :D :D :D

Szép estét mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit
De! Először tényleg a tortellinire gondoltam! :lol:
Viszont aztán beugrott, hogy a mexikói kukoricalepény is tortilla - én csak ezt ismertem tortillának.
Aztán rákerestem a mindmegette.hu-n, és tényleg neked van igazad, a spanyolok a tiédhez hasonló kajákat hívják tortillának! :)
Na szóval bocs az okoskodásért, csak vmi nem stimmelt, de mostmár oké... :oops:

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

Köszi!Igazad van!Kicsit kevertem a szezont a fazonnal. :lol:
Arra gondoltam, hogy tán gasztroenterológiai magánrendelésen csinálnának ilyen szűrést kérésre!?
Szerinted?

Tejcsit persze én sem adok 1 éves koráig, tejpépet majd minnél később, ha lehet. Pont azért, mert allergiás vagyok és a hajlamot örökölte tőlem.
Ja meg mézet sem.

Titti!

a kaki nem gond, ne aggódj. És amíg cici kéznél van, addig cumisüveg sem kell.
Az itatópoharat még megpróbálhatnád, hátha egyszer "leadod" Napsit valakinek és közben éhes vagy szomjas lesz.
Kár hogy még nem találták fel a lecsatolható cicit??!

Látta valaki a Vejedre ütök című vígjátékot?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Edit:Köszönöm szépen a linket,egyenlőre csak beleolvastam,de a lényeget megértettem,és természetesen nem sértődtem meg,hiszen én kérdeztem.

Cas:Teljesen igazad van,és én adom is neki a tápit,mert hát persze éhen nem lehet egész nap.Különben is olyan hisztit le tudunk vágni a kajáért,hogy csak csuda.
Na mondtam is a hugomnak,hogy tegye helyre a dokiját... :wink: :wink:

Titti:Réka sem fogadja el a cumit,vagy csak egyszerűen nem tud cumizni,mert ha terom a szájába akkor ő is rágja,meg szivogatja,de ahogy elengedem csak úgy repül a szájából.

Kép

Kép
ancsa03

Krisz
Szerintem simán megcsinálják a gasztro-n a lisztérzékenység szűrést. Az (is) a "dolguk". :D És ha már ott vagytok, és úgyis vesznek vért, és te magad is allergiás vagy, én biztos csináltatnék arra is tesztet, amit te nem bírsz!
Vejedre ütök: az egyik kedvencünk, anno moziban férjem könnyesre röhögte magát a szoptatós jeleneten! :lol:

Ancsa
Na látod, Réka tudja a dolgát, ordít ha éhes! :lol: :lol: :lol:
Tegnap Csilla is olyan balhékat rendezett a kajáért, na ilyenre se volt eddig példa, eddig mindig úgy kellett udvarolnom neki?! :shock:

Kép
Kép
Kép
cas

Edit - akkor én most a kupaknyi mennyiséget adom a tubus helyett, s meglátjuk. Nekünk nem megelőzésre kell, hanem kezelésre...már egy picit jobb az orra, de még mindig nagyon teli van. Naponta sokszor kell kiszívni, egyem a kicsi szívét.

Réka - képzeld 4 hós koráig Marci sem szerette a cumit. Két napja véletlenül kipróbáltam...s úgy cupizta :lol: édes volt, de olyan fura volt az arcocskája cumival :wink: tegnap is úgy aludt el. Nem kell neki mindig, csak ha már nagyon el akar aludni, s nem megy másképp, akkor az utsó két napban ez besegít :roll:

Muszáj leírnom, hogy tegnap este 11-től ma "regge" fél 10-ig aludt :lol:
Mostanában az a "menet", hogy fürcsi előtt 1/2 -3/4 -1 órával tejpép kanállal, majd fürcsi után szopi (már ezt nem mérem)...de hát eddig is aludt még nem volt tejpép :roll:

Na mentem, mert ezer a dolgom! Szép vasárnapot Nektek!
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!!!

Szilvi, bocs', ha potatlan voltam, csak siettem. Én is úgy gondoltam, hogy az egész tubus helyett adni egy kupakkal kb. 3x egy nap. MIvel Marci nem nagyon náthás, ez is bizts elég lesz neki.
Tegnap du. Krisztának is mind folydgált az orra és ma reggel is, meg még tüsszentett is jópárat, úgyhogy ő is kapott Oscillo-t.
Arra figyelj, hoyg evés előtt és után mindig teljen el 15-30 perc, amikor beadod. Meglásd, már nem is kell olyan sok idő, és Marci már el is szopogatja a bogyókat. Kriszta imádja őket, mindig mondja, kélek cukolkát! :lol: :lol: :lol: Ha lesz időm, ma este összeállítom a homeós házipatikát. :D
Még valami. Nálunk az Oscllo-t rendes gyógyszertárban is lehet kapni, meg még van néhány homeós készítmény. Aminek még utána nézhetsz, mert ezt is szokták tartani a gyógyszertárak, az a STODAL szirup. Köhögés ellen van és nekünk nagyon bevált. Száraz és váladékos köhögésre egyránt jó. :)

Jaj, Edina, múltkor ezt elfelejtettem írni, hoyg a köptető helyett próbálj Stodalt adni Lilinek. Boró még nem kapott, de Krisztánál mindig használom, sőt, amikor szülés előtt olyan beteg voltam (és még szülés után is köhögtem) Stodallal tettem helyre magam.

Cas, semmi baj, dehogy okoskodtál! :P :lol: Én csodálkoztam, mert egyszer egy lapból írtam ki egy ilyen nevű receptet, hoyg zöldséges tortilla, és én azóta variálom a hozzávalókat. Azóta megmaradt nekem tortillának, de felfúljtnak is nevezem azért, mert az is kb. hasonló.
Mi szeretjük a tököt, de a férjem a hagyományos tökfőzeléket nem igazán csípi, rántani meg általában nagyon unom. Egy vagonnal kell sütni, hoyg jól lehessen lakni belőle. Úgyhogy próbálkozom így, más ételekben használni. Ugyanez a helyzet a spenóttal. Mindent megeszik IStván belőle, csak főzelék ne legyen. Illetve ezt is lenyeli, de csak azért, hoyg ne hagyja a tányéron.

Kriszta, gratulálok Csabesznek a spenótevéshez! :D No, ugye, nem is akartad megmérgezni! :P Pedig eddig biztos azért nem ette, emrt ezt hitte! :lol: :lol: :lol: :lol:
Ilyen érzékenység- meg allergiateszteket én nem is tudom, hoyg itt csinálnak-e!? Pedig biztos van valami, amivel ki tudják szűrni a problémás eseteket! Csak én még nem hallottam róluk. Szerencsére nem volt szükség még rájuk. :roll:

Ancsa, az a lényeg, hogy Réka szeret enni. :D Te csak adjad neki, hadd nőjön! :) Amit kíván, azt egyék. :) Bár tényleg, simán lehet, hoyg a foga miatt nem fogadja szívesen most a szilárd kaját. Ez a mai napig így van még Krisztánál is. Az utolsó 3 fogával már több hónapja kínlódik. Vannak tünetmentes periódusok és van, amikor rosszul eszik, alszik, és még mindig mindent rág olyankor. Sokszor volt már duzzadt a foga helye, de még mindig nem törtek át. :roll:

Szép vasárnapot továbbra is mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Még felteszek néhány képet...
Így alszanak pillanatnyilag a lányaim:
A kicsi:
Kép
És a nagy:
Kép (Persze, azalatt vetkőzött le, míg le volt téve aludni és nem mentünk be hozzá. Még betakartam azóta... :roll: )
És még néhány tegnapi kép:
Boró "énekel":
Kép (valami mikrofonféle az a játék a kezében...)
Kriszta is zenészkedik. Bebújt az orgona helyére a tokba :D :D :D :
Kép
Kép
Boró megunta a játékot és inkább a gépbe bámul :lol:
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit!

Nagyon édesek a képek!!!
Jelentem a fiam még életben van, ma délben is a spenótot ette.
Apa nincs itthon, így lumpoltunk egész nap! Erre jött a sok Dakaros autó, hát jól megbambultuk őket, meg sétáltunk.
Domit meg is kapta a nap, pedig bekentem és árnyékban volt a kocsiban... :lol:

Cas!

Én magamnak nem csináltatok szűrést, mert allergiám ellenére én nem vagyok túlérzékeny semmire.
Esetleg augusztusban van egy kis keresztallergia néhány gyümitől, de az is minimális.
Még a tejet is ihatom nyakló nélkül.
Dominak asszem csináltatok egy ilyen vizsgálatot, mert neki még érdemes.
A vejedre ütök cicisjelenete Tittina miatt jutott eszembe! :lol:
Hát igen nagyon kemény film volt, asszem ma jól meg is nézem.

Másik örök favorit: Randiguru! Látta valaki?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Szörnyű ez az influenza. Sajnos még mindig benne van Lili, továbbra is köhög, néha annyira elkapja. Az orrát már van hogy nem kell szopi előtt kiszívni, mert veszi a levegőt, de a köv.-re már megtelik.

Sajnos annyit írtatok, hogy csak végégszaladtam az írásokon.

Kriszta: Köszi a lapot.
Sedit: A stodal az mi?

Legszivesebben nem adnék neki már semmi gyógyszert, mert kész kínszenvedés beadni, annyira öklendezik, köhög! Na meg az antibiotól megy a hasa, egy kicsit. De nem tudom, hogy csak a homeos bogyótol rendbe jönne-e, mert igen elkapta szegénykét. Az oscillót én szedem egyébként.

Ma szuper idő volt, fél délután kint voltunk az udvaron. Ha ébren volt sétálgattunk a napon. Remélem megteszi jótékony hatását és jobban lesz.

Több időm sajna nincs, uh. bocs.

KépKép
domidina

Sziasztok!

Visszaolvasgatok...

Levi mostanában 6-7 órákat alszik éjjel, aztán hami ( ez max. 5 perc ) és újra alszik 2-3 órát - aminek mi nagyon örülünk.

Holnap szurira megyünk... bár már 20 hetes lesz, de most kapja a 4 hós oltást és a 2. rotát.

Ma mértük: 7950 gramm.

A kakival voltak gondok - vettünk glicerines kúpot - az segített neki pénteken... de adok tegnaptól egy pár korty kamillateát - Hipp, instant - ma ismét volt neki nagydolog.
Előtte 3x próbáltuk a hőmérőzést, de csak 1x sikerült.

Már 3x kóstolta az almát - ez kicsit savanyúbb volt:
Kép

Az uncsitesója tolta:
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Szilvi :)
remélem már gyógyulgat Marcuska! Az Oscillót én is így adtam Sárinak, de csak - szétszórt anyuka módjára :oops: :lol: - amikor eszembe jutott. volt hogy 3x, volt hogy csak 1x egy nap. De csak vagy 4 napig, utána meggyógyult. Remélem veletek is így lesz. Különben Marci borzasztóan ügyes az alvással! Sárinak ő az eszményképe! :lol:

Drumka :)
hát ez nem ér! :evil: Ilyen sütiket, atyaég! Legalább túrós? Mondd hogy nem! :lol: Küldhetsz fénypostán. :D

Titti :)
jaj, akkor bizti, nem jól fogalmaztam. Dehogy ajánlom én a cumit, hanem úgy értettem, ha nem kap cumit a baba (nekünk sincs :wink: ), akkor biztonyára sokkal gyakrabban ígényli a szopit, mert hogy nincs pótszer. Tehát, tök rendjén van, ha sokszor kínálgatod, mert a babák nem csak akkor szeretnek szopizni, ha éhesek, hanem ha bármi nyűgjük van. Ezért írtam, h tök jól csinálod. :wink: :lol:

Cas :)
szuper, hogy ilyen jót tudtál aludni! :D Kicsit feltöltődtél legalább! Sebinél hogyan vettétek észre a tej/tojás allergiát? Tejet mikor nőtte ki? Azért kérdem, mert Julcsit is vizsgálták régebben, mert őneki is voltak ekcéma foltjai, de nem derült ki, mi okozta.
Hát, a lisztérzékenység tényleg a legrosszabb talán az összes közül. Egyik barátnőmnek mindkét gyereke az, így az összes pékárut, tésztát otthon csinálja.

Domidina :)
A Stodal szirup is homeopátiás szer és nagyon jó száraz és hurutos köhögésre is.

Dominika :)
hát igen, a 2. dackorszak rejtelmei. :lol: Lehet, hogy Csabira most kezd hatni a Popey-mese... :roll: :lol:

Edit :)
ezt a tortillát (én is csak a mexikói változatot ismertem) én is megcsinálom a héten. Nyami! :P Édesek a lányok!

KM

Kép
Kép
kismok

Titti :)
még azt elfelejtettem, h a kaki abszolút nem gond, ha pár nap kimarad. Sára ált. max. 2x kakil egy héten, de nem zavarja, így én se foglalkozom vele.

Kia :)
NAgyon jó az a kép, amikor a minibabakocsiztok! Már én is gondoltam, hogy poénból belerakom Julcsi babakocsijába Sárit. :D Nektek hány nap kaki maradt ki, h így megszenvedtetek vele? Eddig is így volt, vagy csak most egyszer?
KM

Kép
Kép
kismok

Csongornak visszamenőleg is:
Kép

Nagyot nőttek a babák!
Szépek a képek...

Rengeteget írtatok, így sajna csak bele-bele olvasgattam...
Bocsi!

Edit
Ősztől csinálok veled a 90 naposat, jó?
Ment le valamennyi az 1 hét alatt?
...de rajtad tényleg nem sok felesleg van.

Nyulakkal:
Kép

Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kismok
Már bő 1 hónapja az van, hogy 7-8 naponta van kaki.
A doki szerint a 3-4 nap - anyatejes babáknál jó, de Manónak nem 3-4 nap.
...bár nem szenved vele, nem fáj a hasa... és nem is kemény a végeredmény, csak nem jön ki.

Remélem helyrejön a dolog... a teától.

Boldog 20 hetet holnapra!! :lol: :wink:

Tényleg megyek....

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia! Kaki! A másikban kérdezted, nekünk beállt napi egy kettőre. Kipp kopp. Egy lánynak egy másik topicban, 7-8 naponta van kakilás. A doki azt mondta, hogy a napi 7 és a 7 napontai kakiban amíg benne van, addig jó. :lol: Ők hőmérőznek hét naponta. De hidd el be fog állni ha eszik már szilárdat.

Kép
nyafi

Kia!
Én is meg voltam ijedve, mert egyszer csak a napi 3-4 kaki leredukálódott napi 1-re. És egy nap teljesen ki is maradt. Biztosan be fog állni Nektek is, igaz mi teljesen más "tészták" vagyunk a csak anyatejjel...
Igazi kis vasgyúró lett Levi manó is mióta nem láttuk - dehát előtte sem volt sovány... :)

Képzeljétek Lányok! Tegnap jóformán egész nap csak evett és aludt a Csajom. Persze meglett a böjtje: hajnalban távozott az álommanó, úgyhogy kelni kellett Vele, mert Apját sem hagyta volna aludni, azt meg nem akartam.

KisMok
Igen-igen. Cicizünk ha kell, ha nem... :)

DomiDina
Mielőbbi gyógyulást Nektek! Szörnyű lehet, de kitartás.

Dominika
Randiguru nálunk is nagy kedvenc! :)
A V5ejedre ütök is jó film, de nekem már egy ici-picit az erőltetett kategória.
Jó ötlet az itatópohár, de még nincs rá szükség. Nem nagyon megyek olyan helyre, ahova Napsi nem jön velem, és nem is nagyon van kinek leadni...

Na, én is dobok két képet, tegnap skerült elkapni egy vigyort, de pár napja az ellenkezőjét is megörökítettük. :)
Kép Kép

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Nyafi
De a hőmérőzéshez hozzá lehet szokni... :?

Kriszti
Napsi aranyos, ahogy nevet!
..és látom neki is van karja - kondizik? :wink:

Ma megvolt a rota és a szuri.
Levi nem sírt :P csak nyögött 1-et :lol:

8050 grammot és 64 cm-ert mértek :wink:

A dokinő szerint még (kb 1 hónapig) nem adja neki semmit, csak anyatejet.
Én is így tervezem...
A kajákat még csak kóstolgatjuk.

Azt mondta a kamilla is jó a kakigondra...
Levi kapott szombaton és vasárnap is fél-fél decit - vas. már alkotott is :lol: - így valóban jó rá :lol:

+ egy kép:
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!!!

Nem sok időm van, de néhány sort azért írok...

Előszöris NAGYON-NAGYON GYÖNYÖRŰEK A MANÓK!!! :D :D :D
Napsi és Levi is csodaszép! Nekem nagyon tetszik a kis prüntyüri :cry: kép Napsiról! :)

Titti, no ugye, hogy semmi sem tart örökké? Ügyes a csajszid, megkönyörült egy kicsit rajtad. Nap végére nem csodálkoztál, hoyg hoygan is jutota annyi mindenre időd? :lol: :lol:
Boró az éjjel aludt sokat. Elaludt este 0 körül és csak 3/4 5-kor kelt szopizni. :) Még jó, hogy Kriszta ébresztett addig szinte óránként, mert különben szétaludtam volna az agyamat! :roll: :lol: :lol:

Kia, meg is lepődtem, hoyg Levi almának fintorog, mert úgy tudtam, hoyg ki szeretnéd várni a 6 hónapot a hozzátápival. De akkor megnyugodtam. :wink:
Sajna, nemcsak a hőmérőhöz, hanem a kamillateához is hozzá lehet szokni. Kb. 1 hétig hatott Krisztánál, amikor full tápszeres lett, utána pedig ugyanolyan kemény volt, mint nélküle. Én akkor mérgelődtem meg és áttértem a forralt hűtött vízre. És szépen lassan beállt magától. Szerintem nem gond, ha csak ritkán van kakija, és főleg, ha nem kemény (de anyatejtől hogyan is lehetne? :roll: ). Boró is csak 3-4 naponta kakil, de akkor aztán sokat. :D

Na, ennyire tellett tőlem most, sajna ez a hét eléggé rohanós lesz a keresztelő miatt.

puszi mindenkinek!

GEM, jelentkezz, remélem, csak időd nincs, különben minden rendben!!!!! :? :? :?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kismok
A mi családunk már eleve "terhelt" :lol:, szóval nagyon résen voltunk Sebinél. Már pár hetes korában tetőtől talpig ekcémás volt szegénykém, pedig akkor még kizárólag anyatejet kapott. Úgyhogy elkezdtem nagyon keményen diétázni tejre, tejtermékekre, tojásra, és rohamosan javulni kezdett.
Aztán mikor kezdett kevés lenni a tejcsi elzarándokoltunk a családi allergológus dokibácsinkhoz, jól meghánytuk-vetettük a dolgot, írt fel neki speckó gyógytápszereket, próbáljuk ki, melyiket bírja. Végül sikerült találni egyet, és 2 éves koráig azt kapta.
1 évesen vérvétel is igazolta a tej- és tojásallergiát (meg még 1-2 dolgot), 2 évesen már tejre negatív lett, így elkezdhettük bevezetni a tejtermékeket. A többi változatlan.
Ami még bonyolította a dolgot nálunk, hogy minden vegyszerre is allergiás, a háta azóta gyógyult meg rendesen, mióta csak mosódióval mosom a ruháit. (Korábban Tomi kristály géllel, ami a bőrgyogyik szerint is a legkevesebb gondot szokta okozni - de ez a mosódió még sokkal jobb!)
Otthoni készítés: hát nincs egyszerű dolga a barátnődnek se, meg lehet bele őrülni, én is sokáig sütöttem a kenyeret Sebinek, tésztát pedig nem nagyon szereti, pedig mostmár nagyon jó tojásmenteseket lehet kapni...

Titti
Napsi szuper édes a fotókon, és nagyon hasonlít rád! :)

Kia
Tényleg nem gond egy csak anyatejes babónál, ha akár 1 hét is kimarad, főleg ha nem is bántja a pocakját. Az anyatej több, mint 90%-ban képes hasznosulni...
A képen pedig csuda édesen mosolyog Levi! :)
Csilla is 64 cm, de csak 6,5 kg - Levi igencsak kajakos legény! :lol:

Edith
A tömeg ereje - én is elhatároztam, hogy nem kóstoltatom Csillát 6 hós kora előtt, de annyira édesek ezek a maszatmarcik itt a fotókon, hogy már nekem is meg-megfordul a fejemben! Főleg amikor Csilla teljesen lenyűgözve nézi, ahogy mi eszünk?! :lol:
Na mindegy, várok még, főzőcskézhetek majd még neki eleget?! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Titti!!!

Hát az a szájbiggyesztős fotó az csudiédes!!!
A másikon a 40-es karizmát mutogatja????

A pohárra azért gondolta, hogyha Te elmennél némi lazulásra, akkor Apája is meg tudná etetni.
Hisz a felcsatolhatós cici csak a vejedre ütökben van! :lol:

Kia!

Azé Levinek tényleg nem semmi súlya van!!!!!! :shock:
Jó izmos lehetsz már a sok cipeléstől! :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Köszi a bókokat! :lol:

Kriszta
Tényleg izmosodok.. :wink:

Ma lehet lesz lázunk, 18 előtt már 36.7 volt...
Most alszik, mert nyügi volt.

Cas
Na ez az...
Levi is csak nézi, hogy mit eszünk... néha már sajnálom, hogy ő nem ehet :? :lol:
Biztos egy kis zabagép lesz :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Lányok!!!

Alma nálunk kilőve az étlapról!
Répát most nem.....mis van még, amit lehet???? :?

Na ma voltunk megint babauszin, küldök Nektek egy kis kedvcsináló fotót!
Tutibuli, érdemes kipróbálni!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz
Krumpli? Rizs? Zöldborsó passzírozva? Most ezek jutottak eszembe...
Ha ennyire nem ízlik neki semmi szilárd kaja, lehet, hogy várni kéne kicsit, és később újrapróbálkozni? :roll:
Uszis képek jóóóók! És micsoda komoly fürdőgatyesz?! :lol:

Kia
Az mindig jó, ha egy gyerek AKAR enni!!! Levivel szerintem se lesz gondod! :)
Épp elég, amikor olyan 2-3 éves koruk körül nekikezdenek válogatni és nem-enni még az addig jóevők is! :? :lol:
Láz: :( Csilla is az (ippegcsak), a takonykórban ma ő a soros. :( Elég nyűgi, már az éjjel is kelt, szívni kellett az orrát, aztán szerencsére aludt tovább... Most szerintem keményebb éjszaka vár ránk... :(
Megyek is feküdni.

Ja, még egy kép, egy ismerős néni kötött Csillának igazi békebeli kiskendőt, sokat molyolhatott vele, erre az én golyófejű csajomra majdnem kicsi lett?! :lol:
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

Hát az a sapi nagyon édike!!!!

Hozzátápi: eddig csak az almát próbáltuk, de nem erőltetem tovább. Majd későbbre hagyom. Még megpróbálom a krumplit, ha azt sem fogadja el, akkor még várunk.
Egyébként végiggodoltam a dolgokat és eszembe jutott, hogy valószínűleg azért erőltetik a hozzátápit, mert Domi másfél óránként kér enni.
Tápszert nem akarok cserélni. Mindenképp ragaszkodok a HA-s tápszerhez.

Takonykór: jobbulsát Nektek!!!! Remélem az éjszaka nem volt túl kemény!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Ohhh de tapló vagyok!

Hát Csillának BOLDOG NÉVNAPOT kívánunk!!!

Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Domi? Alma azért kilőve mert nem eszi? Enyém se...

Kép
nyafi

Most csak ennyire,mert csinálják a konyhát......

Csillának Boldog Névnapot kivánok!!!!!!

Kép

Kép

Kép
ancsa03

Köszi a köszöntéseket meg a jókívánságokat! :)
A kisasszony egy hős volt az éjjel, egyszer felsírt éjfél tájt, de egyből vissza is aludt egy kis paskolgatásra, aztán 1/2 3-kor totál eldugult a nózija, csöpögtetés-leszívás-csöpögtetés-végrekaja volt a menetrend, és aztán aludt is tovább. Az orrszívásnál persze ordított, mint akit nyúznak, de szerencsére a többieket nem verte fel. :)
Ma már (lekopogom) mintha kicsit kevésbé volna náthás... :roll:
Remélem gyorsan túl lesz rajta! Kicsit lázas volt este, hátha sikerült vele kiírtani ezt a nyavalyát. :)

Krisz
1,5 óránként eszik? Akkor mennyit? És akkor egy nap kb. hányszor eszik, azaz napi szinten összesen mennyit? (CSillának ha jó napja van, akkor megiszik összesen 700 ml tápit, kb. 5-szörre. Ha nincs jó napja, akkor csak 4-szer, és összesen még 500 ml-t se. Nem gyarapszik tőle vmi nagyon rohamosan, de többet nem tudok beleédesgetni, akárhogy kínálgatom...)
És mennyit alszik napközben? és éjjel?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Cas :)
jaj, nagyon édes ez a kis kendő! Nekem is volt ilyen babakoromban, de sajna már nincs meg! Azért nem semmi, amiken szegény Sebi átesett pici korától! A mosódióról már hallottam, de elképzelni sem tudom, milyen lehet! Valódi dió? VAgy ez hülyeség? A piciknél azért az a jó, hogy ők még nem tudják, hogy éppen ehetnének tejterméket is. Julcsi sem kapott 15 hónapos koráig, és nem is hiányolta, mert nem tudta, mi az. A túrót, pudingokat a mai napig sem szereti. Jé, érdekes, hogy Sebi meg a tésztát nem szereti (én meg úgy örülnék, ha Juli a tésztát kicsit kevésbé szeretné :wink:, mert ő meg kizárólag azon élne ). Ő nem szeret semmilyen főzeléket, husit, zöldségféle 0, gyümik közül is max. a meggy meg a cseri. Sztem azért is olyan nagy (98 cm, 15 kg) mert jóformán szénhidráton él. :roll: :D Csillának nagyon boldog Csilla-napot! :D Remélem gyorsan meggyógyul a kismanó!

Dominika :)
nagyon husi a leánykád! És az a bikinialsó... :roll: :lol:
Hát, ha ennyire nem jönnek be neki a gyümik/zöldségek, akkor tényleg jobb még vele várni. Kihagysz egy-két hetet, aztán akkor már lehet, hogy jó szívvel fogadja. A másfél óránkénti szopi meg nem tudom, miért nem jó. Igény szerint szoptatott, cumi nélküli babáknál ez a NORMÁLIS! Sára de. másfél, du. óránként eszik (és most már szinte naponként nő a szopi hossza is - szóval szemlátomást javul a dolog), iszonyú vidám, mozgékony, de nem egy dagi gyerek. Nem lehet mindenki vasgyúró, pláne egy leánka vigyáz már a vonalaira babakorában is! :lol:

A gyerekek között (még az egy alombéliek :lol: esetén is) óriási különbségek lehetnek. Juli ennyi idősen már volt vagy 8 kg, de jóformán még csak feküdt, mai napig sem egy kapkodó típus, de hihetetlen intellektuális alkat. Sára kb. 6,5 kg, simán elrúgkapálja magát egy jó másfél méteres területen a földön, meg forog mint a csuda. Hihetetlen édes! Pedig mindkettő a miénk! :D
KM

Kép
Kép
kismok

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?