Sziasztok !
Hu, a hétvége alatt sikerült felélénkítenem a társaságot a net-es doki felvetésemmel !
Elolvastam a Dzsili által emlegetett vitát (2002. január) és bevallom őszintén, semmi kivetnivalót nem találtam benne. Szerintem a Társalgó egyik célja lehetne pont az, hogy a dokik is közbeszólnak. Hiszen Fülöp dr. hozzászólása nélkül csak Emesemama nézeteit ismerhettük volna meg, ami a 'hallgassuk meg mindkét felet' elv alapos csorbulását jelentette volna . Mindenkinek joga van elmondani a véleményét, de arra is, hogy megvédje magát. Nem értem, miért gond az, ha emberek elkezdenek vitatkozni ezen a helyen és igenis szükség van, hogy megtudjuk az orvosok véleményét is ilyenkor. Persze nem személyeskedő vitákra gondolok.
Amit Évica írt, hogy a dokiját bármikor felhívhatja bármilyen ügyben, ez tényleg klassz. De belegondoltál abba, hogy a dokinak milyen az, ha a legapróbb dologgal is hívogatod ? (Na, itt most jól jönne, ha egy doki reagálna, hogy ez zavarja őket vagy sem
) Nekem egy csomószor van, hogy bizonytalan vagyok valamiben vagy a rendelésen elfelejtettem megkérdezni valamit, és mivel nem tudom a dokim telefonszámát, így egyértelmű, hogy nincs semmi kedvem órákat ülni a váróteremben, hogy egy kétperces választ megtudjak . Ilyenkor jó lenne írni neki és amikor ráér válaszol rá . Persze van megoldás, átmegyek a Velvet-re és megkérdezem Mr.Spock-ot ( megjegyzem ő tényleg gyorsan válaszol), viszont mennyivel jobb lenne, ha a saját dokim tenné ugyanezt, aki ismer.
A dolog lényege persze az önkéntesség, egyetlen orvost sem lehet erre kényszeríteni, de aki vállalná, annak biztos megnőne a népszerűsége
Kamilla