Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a válaszokat, ez teljesen megnyugtatott. Azt még meg tudnátok mondani, hogy a magánrendelésen mennyibe kerül a vizit?
Amúgy már nagyon izgulok, hogy ha belevágunk milyen hamar sikerül összehozni a bébit és egyáltalán milyen érzés lesz az egész terhesség...:-)

Timkó
Névtelen

Timkó !

Remélem hamar összejön a baba, de ha mégsem, arra számíts (talán olvastad a korábbi hozzászólásokat), hogy Balogh meddősséggel nem foglalkozik, egyből a BMC-be (Budai Meddőségi Centrum) küld. Viszont szülni visszajöhetsz hozzá.
Sajnos az árakról nem tudok nyilatkozni, én az SZTK-ba jártam hozzá.

Manka
Manka

Sziasztok!

A 24.-ik hétben vagyok, Budafokon lakom, de csepeli a címem. Mindenképpen a Tétényi-ben szeretnék szülni. Melyik orvos vállal el ilyen későn???
Én a vélemények alapján Bardóczy, Urbán Márta, Holba , Szőnyi vagy Bálint Mihály doktorok között választanék szívesen. Melyiknél van esélyem most? + vélemények is jöhetnek :-)
Köszönöm a válaszokat!
W.Viki
W.Viki

Sziasztok!
Timkó!
Balogh doktor a magánrendelésen, terhesgondozásért 4000 forintot kér jelenleg alkalmanként. Négy hetente kell járni hozzá (de ez szerintem nem csak nála van így), s csak a végén lesz sűrűbb a dolog. Van ultrahangja, így minden alkalommal meg is tudja nézni a babát is.

Nildikó
nildikoka

Sziasztok!
Timkó!
Balogh doktor a magánrendelésen, terhesgondozásért 4000 forintot kér jelenleg alkalmanként. Négy hetente kell járni hozzá (de ez szerintem nem csak nála van így), s csak a végén lesz sűrűbb a dolog. Van ultrahangja, így minden alkalommal meg is tudja nézni a babát is.

Nildikó
nildikoka

Szia Timkó!

Én kb. félidősem mentem át Balogh drhoz, mert az előző dokim nem vállal szülést, csak ha ügyeletes éppen. Ezt is Baloghtól tudom Kép Kép Engem szivesen fogadott, sztem ha teherbe esel kapásból mehetsz hozzá...ahogy kiderül Kép

Eleinte mindig az UH (2 havonta kb) után kellett menni (SZTK) majd a végefelé hetente Kép

Azt, hogy meg akarom-e tartani a babát tőlem is megkérdezték...ez még egy másik doki volt Kép

Barbi
DBarbi

Köszönöm lányok a válaszokat! Nem lenne rossz karácsonyi ajándék a bébi megfoganása! :-) Majd meglátjuk.
Képzeljétek múltkor a könyvesboltban rátaláltam egy könyvre, amit a Rákóczi prof. írt, meg is vettem, el is olvastam és nagyon jó, minden fontos részletre kiterjedő alapos könyv, az alcíme nagyon találó "Terhes nők bibliája". Ajánlom mindenkinek!

Üdv: Timkó
Névtelen

Timkó!

Melyik könyvesboltban találtad ?

Kamilla
Kamilla

Kedves Viki!

Én az Urbán Mártánál szültem ikreket áprilisban. Nagyon meg voltam elégedve vele. Az ikerterhesség miatt a 33. héten már be kellett feküdnöm a kórházba. 1 hónapot töltöttem ott, és a doktornő majdnem minden nap meglátogatott (még vasárnap is, úgy, hogy aznap nem is dolgozott). Szerintem nagyon profi, és emberséges. Már 5 barátnőmet küldtem hozzá, és mindannyian nagyon meg voltak elégedve vele. Ha érdekel a magánrendelőjének a címe és telefonszáma, szívesen megadom.

Üdv: HR
HR

Kedves W.Viki!

Az egyik barátnőmet a 31. héten vállalta el az Urbán Márta. Én is nála szültem. Nagyon tudom ajánlani.
HR
HR

W.Viki!
Én júniusban szültem Holba doktornál, akivel nagyon meg vagyok elégedve, pedig amikor választottam megpróbáltak tőle elijeszteni. Velem nagyon rendes volt, sőt, egyszer a kérésemre bemehettünk a párommal a kórházba és megmutatta a szülőszobákat. Szülésnél Bardóczy doktor volt ügyeletben és amíg nem jött meg Holba doktor, ő foglalkozott velem (burkot is repesztett) és elhatároztam, hogy ha esetleg pár év múlva (ha sikerül összehozni egy tesót) Holba nem tud elvállani, akkor a Bardóczyhoz megyek, mert vele is elégedett voltam.

dé_

Kedves HR és Dé!

Köszönöm az infókat! Ok, HR, küldd légyszi a rendelő számát és címét! vsteller@eurotours.hu
Mindkettőről jót írtatok, majd feldobok egy pénzt, hogy melyiket válasszam! :-)

Viki
W.Viki

Kamilla!
Az Alexandra könyváruházban.

Timkó
Névtelen

Nildikó!
Szeretnék tőled egy-két dolgot kérdezni: ezek szerint te is a Balogh doktorhoz jársz magánrendelésre?
December hányra vagy kiírva?
Hányadik héttől kell minden héten menni? És az alkalmanként (vagyis hetente 4000 ft lesz?- nekem ez kicsit húzós lenne) vagy akkor már a kórházba kell menni?
Azért kérdezem mindezeket, mert én is hozzá járok, most 33 hetes vagyok, és dec. 16.-ra vagyok kiírva, viszont a baba méretei már most óriásiak, lehet hogy előbb jön, talán dec. elején.
Várom válaszaid.
Manga
Névtelen

Kamilla
A Faludiról én is csak rosszat tudok mondani, sajnos elég sokszor belefutottam. Szerintem durván vizsgál és mindig megilyesztett valami érdekessel (ez méhen kívüli terhesség lesz - persze nem az volt, majd ilyen stresszes állapotban nem tudja majd kihordani a gyereket - na ez sem így lett). Úgyhogy nem nagyon ajánlom.

Üdv
dec8
dec8

Meg tudná valaki adni Bardóczy dr. elérhetőségét? Vélemények is érdekelnének - elsősorban a hozzáállásáról a problémás esetekhez.
Köszönöm a segítséget
Gabi
Gabi

Kedves Manga!
Nem biztos hogy túl nagy segítség leszek, de azért leírom. Én dec. 2-re vagyok hivatalosan kiírva. A 33. héten volt az esedékes orvosi vizsgálatom, s a jövő héten, azaz a 36.-on megyek megint. Nálam szerencsére eddig semmi nem is indokolta, hogy sűrűbben találkozzak vele. A méhszáj zárt volt, csak egy kis vérszegénységem van az utolsó labor szerint.
Viszont említette, hogy most lesznek különféle vizsgálatok. Szerintem ezeket nem ő fogja csinálni, hanem gondolom mint a hivatalos UH-t is a szakrendelés. Hogy mindegyik után látni akar-e azt még nem tudom. Sajnos azt sem tudom, hogy most a végén hol fog fogadni, s pénzügyekben ez mit jelent. (mikor eljöttem tőle, bennem is felmerült ez a kérdés)
Jövő héten remélem okosabb leszek!!

Az UH-n egyébként nekem is azt mondták, hogy nem lesz egy sovány baba, mert kb.1700 gramm volt a 31.héten.

Nildikó
nildikoka

Kedves Viki!

Több éve járok Holba doktorhoz és tavasszal nála is szültem. Maximálisan meg vagyok vele elégedve.
Mint írtad, Budafokon laksz. Ez csak azért lehet érdekes számodra - kényelmi szempontból -, mert Holba doktor a budafoki SZTK-ban dolgozik és a terhesség végén NST-re mindig oda hív be, attól függetlenül, hogy előtte a magánrendelőjébe jártál (ott nincs ilyen készülék).
Én nem vagyok ugyan budafoki, de bármi problémám volt (a terhesség elején vérezgettem és nagyon megijedtem), rohantam hozzá és mindig fogadott az SZTK-ban, holott a magánrendelőjébe kellett volna mennem, csak azt nem bírtam kivárni.

Minden jót kívánok!

Üdv,
Enikő
enikõ

Sziasztok

Tegnap írtam egy levelet, de eltünt az éterben úgy látszik. Ha valaki írna valamit Bálint doktorról megköszönném. Eddig nem sokat hallottam róla. 1-2 pozitív írás volt egy másik fórumon.

Andi
P. Andrea

Kedves Nildikó!

Köszönöm a választ. Esetleg, ha a mostani vizsgálaton túl leszel és többet megtudnál írd meg kérlek. Köszi.
Én tegnap voltam (33. hét), és mint téged is 3 hét múlvára rendelt vissza, mondván hogy most több vizsgálat is lesz.

Manga
Névtelen

Szia Manga és Nildikó!
Balogh doktorról írnék egy pár infot: én szeptemberben szültem nála.
Engem a 36. hét után a 38. hétre hívott vissza, majd egy hét múlva és így tovább egyre gyakrabban (3 nappal túlhordtam a babát, akkor már naponta). A végén mindig megbeszéltük, hogy hol található meg és ha a kórházba vagy a rendelőintézetbe mentem, akkor nem adtam neki pénzt (és látszólag nem is várta), ha a magánrendelésére, akkor a végén a rendes ár felét (2.000,- Ft-ot) fizettem alkalmanként.
Ehhez persze az is hozzá tartozik, hogy teljesen problémamentes voltam.
Remélem tudtam nektek segíteni egy kicsit.

Magda
Névtelen

Pandi: melyikről? Ugyanis hárman vannak. Én az első fiamat a Bálint Mihálynál szültem. A másodikat is nála akartam, de nem úgy jött össze sajnos. De a harmadikkal majd megint nála szeretnék próbálkozni Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

W.Viki,

+ egy szavazat Bardóczy dr. mellé (ha még nem dobtál fel érmét Kép) Azt persze nem tudom, hogy vállal -e, de, ha igen, akkor nagyon jól jársz vele. Rendkívül higgadt, nyugodt ember, abszolút biztoságban érezheted magad mellette. Legfrissebb élményem vele picit több, mint egy hetes, okt. 21-én született meg segítségével a kislányom. Csodálatos szülés/születés volt. A 4kg-os, 61 cm-es kicsilány ugyanis popsival törte az utat magának... Mivel ezt tudtuk előre, eszerint készült fel és készített fel engem is. Mindent többszörösen átbeszéltünk, elmondta, mi, hogyan fog történni. És, ahogy eltervezte úgy is lett. Fantasztikus volt! Ami rendkívül pozitív volt számomra, nem akart azonnal megcsászározni. Persze nem titkolta el, hogy melyek azok a pillanatok, amikor nem tehet mást az érdekünkben. Szóval szakmailag is nagyon ott vanKép

Gabi,
Bardóczy dr elérhetősége. Budai Egészségközpont, XII. ker. Nagy Jenő u. 8. T:498-5200 Én agyilag voltam/vagyok problémás esetKép, de azt a mai napig egészen jól tűriKépKép

Évica
Évica

Gabi,
bocs, de félálomban rossz tel.számot adtam meg. A Budai Egészségközpont pontos száma: 489-5200. És még a problémás esetkhez annyit (viccet félretéve), hogy Bardóczy doktor ízig-vérig orvos, és ezt nagyon jó értelemben gondolom!Én úgy vettem észre, bírja a kihívásokat, ezért biztos vagyok benne, hogy nem riad vissza a problémás esetektől sem.
Évica
Évica

Gabi
Én már régebb óta járok Bardóczyhoz és bármivel kapcsolatban csak jót tudok mondani róla. Bármikor ugrásra kész, türelmes, segítőkész, mindent hajlandó elmagyarázni akár többször is. Végtelenül nyugodt és szakmailag nekem egy orvos kolléga javasolta aki már nem magyarországon dolgozik.
NN

Sziasztok!
Én még új vagyok itt a fórumon és elég tapasztalatlan is. Még csak 6. hetesek vagyunk június végére bővül a család, tehát nagyon az elejénvagyunk még, de szeretnék minél hamarabb orvost találni, hogy végig hozzá járhassak. Nagyon jó dolgok vannak itt leírva a kórházról is és ahogyan olvasom a Fülöp doktorról és a Balogh doktorról is. Az elérhetőségüket megtaláltam, csak azon gondlokoztam hogy közűletek ment már oda valaki azzal a felkiáltással, hogy " Doktor Úr! Olyan szépeket írtak Önről a neten, ezért jöttem én is ide.." Kép És ha valaki már mondott nekik ilyet, mit szóltak hozzá? Kép Kép Kép Tudnak kedvesek, gondosak, alaposak lenni olyan kismamával is aki nem jár hozzájuk évek óta, csak most "keveredik" oda?
egyébként ők ketten milyen idősek?
Előre is köszi nagyon!!!! babanyúl
babanyúl

Szia Babanyúl!

Én is a netről választottam ki a Balogh doktort. De nem kérdezte miért jöttem épp hozzá. Ha kérdezte volna, azt mondtam volna, hogy azért, mert jókat hallottam róla. De nekem szimpi volt, hogy nem az érdekli ki küldött, hová jártam eddig, hanem úgy mint a régi betegeit engem is kedvesen fogadott és ugyanolyan alaposan vizsgált.
Úgyhogy, ha őt választod nem kell izgulnod, hogy rákérdez "ugyan már mit akar Ön itt?"
Én őt kb. 50, 52 évesnek nézem. Ha idősebb is, akkor nagyon jól tartja magát.

Manga
Névtelen

Kedves Magda!
Köszi a tájékoztatást, hát a napi 2000 ft sem olcsó. És ezt ő ajánlotta fel vagy rákérdeztél, hogy akkor most naponta 4000 ft?
Bocs, hogy ennyit kiváncsiskodom.

Manga
Névtelen

Bocs elírtam: szóval alkalmankénti 2000 ft?

Manga
Névtelen

Manga: Nagyon köszönöm. Így már kicsit bátrabb leszek Kép azért persz ekicsit izgulok így dokiválasztás előt..Kép
babanyúl

Sziasztok!

babanyúl: én is a net alapján mentem dr. Bálint Mihályhoz, de akkor nem derült ki. Viszont olvassák a babanetet, ezt a topicot, tehát az már pl kiderült, hogy ő tudja, én írogatok ide Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok lányok,
köszönöm a segitséget. Remélem néhány hónap múlva én is aktiv részese lehetek ennek a fórumnakKép
Gabi
Névtelen

Szia Manga!

A 2.000 Ft úgy alakult, hogy én adtam a 4.000-et, ahogy szoktam, de ő mondta, hogy a felét most tegyem el, mert ez kontrollvizsgálat vagy valami ilyesmi (szóval először én is meglepődtem).

Magda
Névtelen

Szia Cory!

Azt tudtam, hogy van 2 Bálint- apa és fia- de azt nem, hogy van egy harmadik is. Akkor a Bálint Sándor fia a Balázs? Végül is csak a hozzászólásokból - más oldalakon is jártam - választottam azt a Bálint doktort, aki pszihoterapeuta is. Ez olyan szimpatikus nekem.
Persze nem végleges választás, mert még nagyon az elején vagyok a terhességnek, de hamarosan el kell döntenem kinél szülök.
Azért ha tudod add meg nekem légyszíves a te Bálint doktorod elérhetőségeit. /Ha szakorvosiban is rendel akkor azt is./ Gondolom te meg voltál elégedve vele.

Köszönöm
Andi
P. Andrea

Babanyul !

Én is a net alapján választottam ki Baloghot és semmit nem kérdezett, hogy hova jártam korábban, miért választottam új orvost , miért pont őt ,stb. Én éreztem az elején egy pici tartózkodást benne, ami normális hiszen nem ismertük egymást, de néhány visit után feloldódott ez a határ és nagyon közvetlen lett : vidám, poénkodik és ami fontos, hogy mindemellett jó pszichológus is, nem mond el mindent, csak amit feltétlenül kell, nem ijesztget feleslegesen. Érződik, az a néhány évtized, amit a szakmában töltött annyi nő között, nagyon ismeri a lelkünket és látszik rajta, hogy élvezi, amit csinál.
És szerintem van annyira jó fej, hogy megpróbálhatod bevetni 'az olyan jókat írtak Önről a Babanet-en' című mondatot. Biztosan örülni fog neki és ha eddig nem netezett ezek után biztos fog :-)

Gamma
Gamma

Ehhe...Dr. Baloghot kb. az egekig magasztaltam, édi lenne, ha olvasná Kép

DBarbi
DBarbi

Barbi !

Azt lehetett sejteni, hogy ahogy mi rátaláltunk erre a fórumra, az orvosokhoz is eljutott a hír, hogy itt van egy hely, ahol a páciensek kibeszélik őket Kép
Tuti, hogy eddig is olvasták az orvosok (mint, ahogy cory irta, Bálint-ról be is bizonyosodott) vagy legalábbis tudtak róla miket írogatunk róluk.
Szerintem ne aggodj, ettől az orvosoddal csak még jobb lesz a kapcsolatod (mindenki szereti, ha dicserik Kép), akik meg szidták azok már úgyis rég nem hozzá járnak.
Viszont így a dokik legalább kapnak egy reálisabb képet, hogyan látják őket a betegek.
Már akit érdekel persze...
Névtelen

Szia Enikő!

Köszönöm az infókat Holba doktorról, de már választottam.
Én is mindenjót kívánok neked! :-)
szia
W. Viki
W. Viki

Sziasztok!

Andi: akkor te a Sándorra gondolsz (én a testvéréhez járok Kép), de én úgy tudom, ő már nem fogad új beteget.

cory

cory
Budapest

Ha már úgyis olvassák a dokik a Babanetet, akkor akár nyithatnánk egy net-es rendelőt is, ahol válaszolnának a kérdéseinkre, mint Mr. Spock a Velvet-en Kép
Kamilla

Kamilla!

Óóóó az király lenne, online rendelés Kép

Mindenki kérdezhetne a saját dokijától Kép

OFF
Enikő, hol vagy mááár???
ON

Barbi
DBarbi

Sziasztok!

Van itt netes rendelés, a Rendelő rovatban. És nemcsak nőgyógyász, hanem egy csomó másmilyen szakember is várja a kérdéseket!

Pusszancs:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest

Sziasztok!
Néha benézek ide, a mind a három gyerkőcöm ebben a kórházben született.
Azt tudom, hogy amikor a lányomat vártam illettve a születése körül is,/2002. január/ volt itt orvos aki szóba állt a kismamákkal, nevezetessen a Fülöp dr. vissza is lehet olvasni az archívban, onnan az is kiderül hogy miért nem írnak az orvosok!!!
Az az igazság, hogy vannak egy páran akik nehezebben tudják túl tenni magukat a szülésen, főleg ha az tényleg embertpróbáló és mindenkit felelősségre vonnak érte, így azért nehéz itt kultúráltan beszélgetni.
Amikor szültem illetve utána is megbeszéltük a Fülöp dr. úrral hogy mi a véleménye az akkor itt történt vitáról, elmondhatom hogy egy rossz szava sem volt senkiről, sőt megértő volt,és sajnálta hogy rossz tapasztalatokat szereztek a kórházról egyesek.
Akkor mondta ő is hogy ugyan nem írnak de többen is olvassák ezt a topicot az orvosok közül , ami logikus is, ha valaki használja a netet, néha ide is benéz és elolvasa mik a vélemények az építő jellegű lehet!
Egyébként ő hamar beazonosított engem, nem volt nehéz lévén a harmadikat vártam, vidéki voltam,leírtam hogy mikorra várom a kicsit és hogy hozzá járok.

babanyúl
Szerintem akár ezzel a szöveggel is beállíthatsz, kinek fáj az ha a neten dícsérik? Nem?

Dzsili
dzsili

Dia
Azzal a rendelővel csak az a gond hogy olyan rémesen naprakész mint az nagymamám szegényke.
Mire választ kapsz....nekem egy hónap után sikerült írniuk valamit akkor már mondanom sem kell hogy nem volt időszerű.
Azért az felmerült bennem, hogy a Szt.Imre hivatalos honlapján miért nincs tolongás? Ott már csak presztisből is mindenképpen kellene orvosnak válaszolni esetleges kérdésekre, mégis kihalt a kezdetek óta a társalgója!

Dzsili
dzsili

Sziasztok !
Én is már néhányszor kérdeztem a szakemberektől itt a babanet rendelőből, van amikor 1-2 hét és jött is a válasz, viszont van olyan is, amikor egyáltalán mégcsak válaszra sem méltatnak.
Ilyenkor inkább elmegyek más oldalakra és ott kérek tanácsot.

Szilvy
Szilvy

Sziasztok,

lehet, hogy én vagyok naív vagy nagyon jó dokim van (értem ez alatt azt is, hogy bármikor kereshetem, beszélhetek vele, ha gondom van), de nem igazán értem ezt a net-rendelőt. Jobban bízol egy idegen orvos éteren keresztül kapott válaszában, véleményében, mint, ha megkérdeznéd a sajátodat? A sajátodat pedig miért itt kellene kérdezgetned?? Ezzel is csak még személytelenebbé válna az orvos-páciens viszony, ami szerintem pont ezen a szakterületen rendkívül fontos lenne. Mármint a személyes kontaktus.
Másrészt, hogyan várható el egy orvostól(akit pl.: bármikor behívhatnak szülni), hogy fizikálisan és mentálisan is a top-on legyen a kórházban, a rendelőben, ahol esetleg éppen felkeressük, és még, amikor netközelbe kerül, akkor is felelősségteljesen és lehetőleg időben válaszolgasson a kérdésekre?!
Bocs, de nekem ez tényleg idegen. Vagy nagyon öreg vagyok és nem az internet adta "kényelembe" születtem bele.
Évica
Évica

Évica
Szerintem több szem többet lát alapon, nem rossz dolog az ha meglehet vitatni esetleg szakemberrel is különböző problémákat.
Természetes hogy gyógyszerért és kezelésért úgyis személyes kontaktus kell, nem is erről van szó, de sok esetben kaphatunk nagyon bölcs tanácsot így a neten keresztül is. Illetve ha valamiben nem vagyok biztos vagy észrevettem valamilyen változást a gyermekemen azért jól esik ha megkérdezhetem hogy volt e valakinek hasonló gondja.
Én úgy vélemem vannak orvosok akik a szabad idejükben neteznek mint mi többnyire, hogy eközben veszik e fáradságot hogy ismeretlen tanácstalan embereknek segítsenek ez már rajtuk múlik, nem a kötelességük ez biztos.
Nem beszélve arról hogy mi sem tudhatjuk hogy esetleg nem valaki csak írogat valamit ami eszébe jut egy orvos nevében pl. itt a társalgóban.

Dzsili
dzsili

Dzsili!

Épp Rád nem számítottam ilyen reagálással, hiszen úgy vettem ki a korábbi soraidból, hogy Te is elég szkeptikus vagy a fenti témával kapcsolatban.
Ha már a kórház honlapján nem működik a "kérdezz-felelek rovat", akkor itt mitől menne a dolog?! Ne érts félre! Tisztában vagyok azzal, hogy sok tanácsot kaphat az ember itt a neten szakemberektől.(Bár ahogy Te is írtad:"esetleg nem valaki csak írogat valamit ami eszébe jut egy orvos nevében") Ráadásul nem is azzal volt a gondom, hogy EGYMÁSTÓL is kaphatunk jó ötleteket, sőt(!) hiszen (szerintem) ez az egyik alapja a társalgóknak! De ettől függetlenül továbbra is az a véleményem, hogy a szülészet-nőgyógyászat, annyira speciális megkockáztatom, intim területe az orvostudománynak, hogy így ismeretlenül bízni bármilyen azonosító alatti véleményben...

DE, mindenkinek szíve-joga, hogy azt tegye, ami jól esik és én nem is akarok ebből vitát, csak a véleményemet írtam le. De bocs, ha valaki lelkébe ezzel belegázoltam!
Most már csak az jut eszembe, hogy hogyan nézne rám a dokim, ha azzal állítanék oda hozzá (ismerve vmilyen problémámat), hogy nekem a neten ez és ez a kollégája ezt és ezt írta, javasolta...

Üdv. Évica
Egyébként gyönyörűek a gyerkőceidKép
Évica

Évica
Én azt hiszem nem mondtam magamnak ellent, de lehet hogy valamiben félreérthető voltam.

Én úgy tapasztalom, hogy amelyik rovatba írnak orvosok, ez azért egy idő után mondjuk kiderül, hogy az illető milyen tanácsokat tud adni, szakember vagy sem,az nagyon jól megy, mert azért ezen a területen is vannak dolgok, gyógyszerekkel, kezelésekkel félelmekkel kapcsolatban amit vagy nem tudsz vagy nem mersz megvitatni a saját dokiddal, ezért ez előfordul.

Természetesen nem arra gondoltam hogy kioktatom az orvosomat hogy én eről és arról ezt és ezt hallottam úgy hogy majd én rendelek magamnak ő csak írja alá, dehogy.
Szerintem sok felől lehet tájékozódni, és azért arról jó tudni hogy többféle lehetőség adódik egy bizonyos problémára legfeljebb az én dokim teszem azt nem szereti használni és még sorolhatnám.....
De a személyes kontaktust és orvosi vizsálatot mint már írtam nem lehet pótólni.
Éppen azért írtam mert engem valahol elszomorít hogy a kórház honlapja olyan kihalt, de hát minek menjen az ember ha nincs ott senki, nem?
Gyerkőceim köszönik szépen a bókot! KépKépKépKép

Dzsili
dzsili

Sziasztok !

Hu, a hétvége alatt sikerült felélénkítenem a társaságot a net-es doki felvetésemmel ! Kép

Elolvastam a Dzsili által emlegetett vitát (2002. január) és bevallom őszintén, semmi kivetnivalót nem találtam benne. Szerintem a Társalgó egyik célja lehetne pont az, hogy a dokik is közbeszólnak. Hiszen Fülöp dr. hozzászólása nélkül csak Emesemama nézeteit ismerhettük volna meg, ami a 'hallgassuk meg mindkét felet' elv alapos csorbulását jelentette volna . Mindenkinek joga van elmondani a véleményét, de arra is, hogy megvédje magát. Nem értem, miért gond az, ha emberek elkezdenek vitatkozni ezen a helyen és igenis szükség van, hogy megtudjuk az orvosok véleményét is ilyenkor. Persze nem személyeskedő vitákra gondolok.

Amit Évica írt, hogy a dokiját bármikor felhívhatja bármilyen ügyben, ez tényleg klassz. De belegondoltál abba, hogy a dokinak milyen az, ha a legapróbb dologgal is hívogatod ? (Na, itt most jól jönne, ha egy doki reagálna, hogy ez zavarja őket vagy sem Kép ) Nekem egy csomószor van, hogy bizonytalan vagyok valamiben vagy a rendelésen elfelejtettem megkérdezni valamit, és mivel nem tudom a dokim telefonszámát, így egyértelmű, hogy nincs semmi kedvem órákat ülni a váróteremben, hogy egy kétperces választ megtudjak . Ilyenkor jó lenne írni neki és amikor ráér válaszol rá . Persze van megoldás, átmegyek a Velvet-re és megkérdezem Mr.Spock-ot ( megjegyzem ő tényleg gyorsan válaszol), viszont mennyivel jobb lenne, ha a saját dokim tenné ugyanezt, aki ismer.
A dolog lényege persze az önkéntesség, egyetlen orvost sem lehet erre kényszeríteni, de aki vállalná, annak biztos megnőne a népszerűsége Kép

Kamilla
Kamilla

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?