Mágnes!
Gyönyörű a lánykád, el vagyok bűvölve
Mindenkire gondolok sokat - öribabákra, fagyibabákra, inszembabákra, lombikbabákra, spotánbabákra.
Pénteken megyek késő du. a dokihoz. Lányok, amiket én olvastam azóta a neten, teljes mértékben lehangoló. Maga az abortusz is, na meg az egész lelki dolgok. Olvastam, hogy utána 3 hónapot ki kell hagyni a próbálkozással, olyat is, hogy hatot, vagy akár egy évet. De a legrosszabbak:
"Nekem hétfőn fejezték be a terhességemet. Diagnózis: missed ab grav.s 7-8. Ehhez képest műtét után, azt mondta a doki, hogy 10 hetes terhességnek megfelelő volt a méhem mérete. Totál kivagyok. Az első uh-on csak petezsák volt (sztk), a másodiknál 3 mm-es szívhang nélküli embrió (sztk), utána 1 nappal (Máv) 6 mm-es élő embrió. 1 hét múlva elhalt terhesség (sztk), rá 1 nappal 12 mm-es élő embrió (Máv). Ekkor 7 hetesnek írták az általam 8,5 hetesnek számított terhességemet, de kit érdekel, élt a baba. Szerencsére nekem van két gyerekem, 3 és 1,5 évesek. Ezért talán, de éreztem, hogy vmi nem stimmel, visszamentem a Mávba (kb 1,5 héttel azután, hogy 12 mm-es volt). 15 mm-nél állt meg a baba. Ez szerdán volt, nem tudom elmondani mit éreztem hétfőig, hogy bennem van a halott babám, és hogy miért nem vetélek el. Hogy ennyire nem akar itthagyni.... Aztán a műtét után, mikor megtudtam, hogy a méhem nőtt tovább, elkezdtem gondolkodni: elképzelhető, hogy élt a kisbabám?? Mert ugye hol élőnek látták, hol elhaltnak. Annyira emészt ez a dolog.....
("
Olvastam jót is:
"A másik fórumon leírtam ugyan, de úgy olvastam, h talán itt pont erről van szó. Újabb ultrahangra kell mennem, mert az előzőn nem látták a babát a petezsákban, ez a 10. hetem. Eléggé el vagyok keseredve, de van egy ismerősöm, aki hasonlóan járt. Szintén üres petezsákot állapítottak meg, már meg volt az időpontja a műtétre is, amikor még egy utolsó ultrahangos vizsgálatot végeztek. Akkor pedig látható volt az ép, fejlett magzat!!!!! nyáron pedig meg is született az egészséges, kifejlett kisbabája. Nem akarom nagyon beleélni magam, h nekem is lehet ilyen szerencsém, de azért elgondolkodtatóak ezek a vizsgálatok"
Ez nem velem történt, de olyan borzasztó, hogy ilyen is van.