Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

kaptam egy e-mail-t Cosmo-tól, azt hittem, Ti is, de fentiek szerint mégsem, úgyhogy idemásolom.

"Sent: 2008. április 11. 10:05
Sziasztok!

Kedden megszülettet lányaink, mindketten angyalkák lettek. Hanna egy napot, Szofi pedig két napot élt. Nem tudni mi volt a baj és miért történt. Felfoghatatlan és leírhatlan a fájdalmunk.
Kérlek, ne írjátok, hogy mennyire sajnáljátok és együttéreztek, ezt szavak nélkül is tudom, de olvasni ezeket a sorokat a legfájdalmasabb. Nem tudom mi lesz később, de most nem szeretnék mást csak sajnáltatni magam a 4 fal között és gyászolni. Az idő majd biztosan segít.

Ne haragudjatok, ha nem veszem fel a telefont, vagy nem válaszolok az e-mailekre, most nincs erőm semmihez."

Kérlek, hogy ne írjatok nekik. Szerintem Cosmo akkor fog majd jelentkezni, amikor úgy érzi, hogy kész rá. Nekem ismerős szegénykék helyzete, bár en kisebb babákat vesztettem el, és nem is egyszerre, de azért alapvetően hasonló a szitu. Nekem is nyugalom kellett, feldolgozni. Megértem a kérését, kérlek Titeket, hogy tartsátok Ti is tiszteletben. Cosmo nevében is köszönöm.

Ági

KépKép
KépKép
pannaanya

Sziasztok lányok,

gratulálok a sok-sok kiscsajhoz! Most már igazán kíváncsi vagyok, hogy nekünk milyen nemű az apróság, apja szerint fiú, de ennyi lány között, hát nem tudom... ;) :D
Az elmúlt napokban olyan kényszerképzetem volt, hogy nem nő eléggé a hasam, de ma más jellegú felsőt vettem fel, lenéztem a hasamra, és konstatáltam, hogy nincs realitása a dolognak... :)
Most már csak az AFP eredményét várom, mert mindig paráztatnak, bár a doki pont azt mondta, hogy nyugaton már le sem veszik, nálunk is csak azért, mert szokás és talán valami rendelet is van rá, úgyhogy ne vegyem annyira komolyan. Mondjuk azért egy jó eredménynek tudnék örülni...

Légzésfigyelő, bébiőr: nálunk nincs, egyrészt, mert annyira erős volt a kiscsaj, hogy feleslegesnek ítéltük, másrészt meg 3 m-re alszik Tőlem. Most meg már 2 hét, és túlvagyunk a veszélyeztetett koron... Egyébként tényleg csak akkor van értelme, ha tudod, is mi a teendő (ezt már írták), csak azért írom én is, hogy hozzátegyem, hogy pl. a Madarászban (Bp. XIII. ker) tartanak tanfolyamokat. A választásnál szerintem is fontos, hogy a gyártó által mondott paraméterek stimmeljenek, nincs idegesítőbb és ijesztőbb a falsriasztásoknál.

Lamme, a névadóról kérünk képeket és beszámolót!!! :)

Mindenkinek nagyon kellemes tavaszias pocaknövesztést.

KépKép
KépKép
pannaanya

Sziasztok!

Kriszta - Gratulálok az uh-hoz és a kis puncishoz!

A döbbenettől mást most nem tudok írni.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Pannaanya: köszönjük az értesítést :cry: :cry: :cry: remélem, fel tudják majd Cosmoék dolgozni, és nem veszítik el a reményt a jövőre nézve...

Légzésfigyelő, bébiőr: kösz a hozzászólásokat! :) Igen, erről már én is hallottam, hogy csak tanfolyammal ér valamit. De állítólag legtöbbször az is segít, ha csak felébresztika babát, mert lehet, hogy csupán túl mélyen alszik. Nekünk még kiságy, matrac sincs, de majd figyelünk a vastagságra. (Kókuszmatracot szeretnénk amúgy). Lassan elkezdek nézegetni konkrét márkák után.

Pannaanya: nekem 7 hónaposan sincs óriási hasam, mindenki szerint kisebb az ilyenkor szokásosnál. Viszont Panka normális méretű, és a csípőm is szélesedett, szóval ne aggódj, lehet, hogy egyszerűen neked sem előrefelé nő.

Valaki (bocs, már nem emlkszem, ki), kérdezte, hogy hogy hívják majd a kiscsajt. Hááát, Ivett, Linett, vagy Aliz lesz valószínű. A férjemml mindketten felvettük egymás vezetéknevét kötőjelesen, így eléghosszú. Ehhez rövid, frappáns, nem becézhető, nem dúl divatnevet kerestünk - ezek maradtak fenn a rostán. Livinek enge hívnak :))

Ja és tényleg lánytöbbség lesz :))) Mi amúgy is lányt akartunk, úgyhogy nagy az öröm!!

Puszka mindenkinek!
vumenke

mennyi elütés, betűkimaradás, bocs! Gyorsan gépeltem :(
vumenke

Sziasztok!

Pannaanya: Köszi, hogy bemásoltad Cosmo levelét, természetesen tiszteletben tartjuk a kérését, ezt nem is kellett volna külön kérned.

Vumenke: De lökött vagyok :oops: :D Pedig ennyit még én is tudok angolul, hogy XY .... weeks and ... days pregnant :oops: :D Csak egy csomó vonalzón a bébi neve van, és arra állt rá az agyam, ezért hittem azt, hogy Livi a baba neve :oops: Szép neveken gondolkoztok :wink: Írtam én is, hogy sokszor az is elég egy babának, ha a légzésfigyelő elkezd csipogni, szóval szerintem nem árt, ha van :wink:

Kriszta: Örülök, hogy végre megmutatta magát a babóca :wink: Gratula a kislányhoz :wink: Apukád hogy van?

Ja, azt még leírom, hogy azt álmodtam ma, hogy bementem a kórházba és volt ott két idősebb doki, meg a Dr. House-ból a Caddy, meg a mi dokink, és ott röhögcséltek négyen, aztán meg én is velük, bár gőzöm sem volt, hogy mi olyan vicces :D

Na erről meg az jutott eszembe, hogy nagyon aranyos volt tegnap a párom, mondta, hogy ne költözzünk egyelőre, hanem csinosítsuk fel ezt a lakást, és aztán vállaljuk be a harmadik bébit :D Azért sajnos ez nem ilyen egyszerű, de jól esett, hogy a babát választotta :)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2010.05.27 12:15-kor.
lamme

Lamme - hát tényleg bosszantó amit a tesók műveltek. A csajok nagyon édesek a képeken. :)

Sajnálom ami apukáddal történt, jobban van már?

Én apukám a körülményekhez képest jól van, bár elég nehezen viseli, hogy segítségre szorul és nem tud felpattani és elindulni. A sebe elég lassan gyógyulgat, de hát ezt mondták az orvosok. Ráadásul kontrolra csak 1 hónap múlva kell visszavinni.
Most anyukám is kezd betegeskedni, Neki meg a gyomra, pont most ment el gyomor ultrahangra, remélem nem találnak semmi komolyat, csak az idegeskedéstől van. Egyik este már annyira fájt Neki, hogy le akartam vinni az ügyeletre, de nem engedte.

Többi kismami mi újság veletek?
toldikrisztina

Kép Eszter 30. héten
toldikrisztina

Lamme, szegénykém, sajnálom, hogy a felvételek nem sikerültek. Azért amiket feltettél, nem olyan rosszak. Mondjuk nyilván válogattál... :) Lényeg, hogy a gyerkőcök gyönyörűek! :D
Apukádnak jobbulást kívánok.

Kriszta, szegény szüleid... Tudni már valamit Anyukád eredményéről? Remélem, semmi komoly. Kicsit sok ez így nekik, egyszerre... De majd az unoka! :D Aki mellesleg tuti okos lesz, ha már most tartania kell a buksiját! :D:D:D Nagyon édes.

Nekem meglett az AFP-m, nem túl fényes (MOMM: 0,72), úgyhogy gyorsan megcsinálták a BHCG-t is, az jó lett. Amikor mondtam a Dokinak, hogy Pannánál is ilyen volt a szitu és az eredmény is (ugyanígy lett levéve szinte azonnal, mikor lehetett és neki is 0,7 lett), azt mondta, hogy akkor teljesen oké, és találkozunk az UH előtt. Úgyhogy úgy döntöttem, nem parázok...
Viszont időnként mintha éreznem Kettes Versenyző mocorgását odabent. Nem egyértelmű, de így a második esetben már jobban "tudom", minek kell lennie... :)

Egyes Versenyző már teljesen birtokba vette a szobát, és hasonlít az autómániás anyjára: berregve kúszik fel-alá, mint egy gép órákig. Tündéri. És már a második fogacska is azonosítható... :D Nagyon pici kezdemény, de nagyon az... :D:D

Többi kismami jól van? :)

KépKép
KépKép
pannaanya

Pannaanya - örülök, hogy végül jó lett az eredményed.
Panna édes lehet ahogy berreg, a kis fogaival.

Anyukámról kiderült, hogy a gyomrával semmi baj, viszont a jobb oldali veséjénél láttak valamit, így urológiára kell mennie. Holnap megy a körzetihez az eredménnyel, utána fog további vizsgálatra menni. Pedig nem is fáj a veséje, nem jár sűrűbben pisilni, így szegény most tisztára ki van. Bár az se lett volna jó ha kiderül a gyomránál van valami, de így meg pláne.

Holnap megyek szülőszoba látogatóba, utána meg egy altató orvos fog előadást tartani. Nagyon kiváncsi vagyok, de közben izgulok is egy kicsit. Olyan fura hogy már csak 9 hét van hátra, néha teljesen beparázok.
toldikrisztina

Kriszta, anyukád remélem rendben lesz, apukádnak továbbra is jobbulást.
Te meg ne parázz, kibújik! :D Inkább csak pihenj, mert ezt a szót majd elfelejtheted egy időre (hacsak nem leszel igen-igen mázlista)...

KépKép
KépKép
pannaanya

Sziasztok!

Kriszta - NAgyon édes ez a kép! REmélem a szüleid jobban vannak!
Válaszolva a kérdésedre, én köszi jól vagyok. Semmi különös nem történik. HÁl'isten. :D

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Voltam ma szülőszoba látogatáson, nagyon érdekes volt, örülök, hogy elmentem megnézni.
Utána a gyerekorvos és egy védőnő tartott egy kis előadást ami szintén nagyon jó volt.
A szülőszobák szimpik voltak, most mindenképpen ráprogramozom az agyamat a természetes szülésre, bár ez eddig se volt kérdéses, mert a műtő azért annyira nem volt szimpi.

Köszönöm a szüleimmel kapcsolatos jókivánságokat.
toldikrisztina

Sziasztok!

Pannaanya: Örülök, hogy az afp-d jó lett. A lényeg tényleg a genetikai uh :wink: Nálunk sajnos a családban előfordult tökéletes, 1,0-s afp érték után nyitott hátgerinccel született baba :( Vivikémnél pedig enyhén emelkedett volt az érték (2,0), és szerencsére teljesen egészséges. Aranyos lehet a kis bürrögő egyeskéd :D

Kriszta: Nagyon jó a kép Eszterről!! Reméljük, hogy nem lesz komoly gond anyukáddal!! Hallod, már betöltötted a 31. hetet :o :D Nemrég voltál 20 hetes, és még írtuk is, hogy elérkeztél a feléhez :o :D Nagyon gyorsan megy az idő :D Szerintem is hasznos, hogy agyban készülsz a természetes szülésre! Én nem voltam egyik lánynál sem egy nagy babához beszélős típus, de egyszer-kétszer (hol magamban, hol félhangosan) mondogattam nekik, hogy majd ügyesek legyenek a szülésnél, figyeljenek oda, én is megpróbálok mindenben segíteni nekik, és akkor minden rendben lesz. Gőzöm sincs, hogy mennyire volt ennek eredménye, de tény, hogy szerencsére mindkét lány mintaszerűen bújt ki :D

Bettyna: Hát igen, van olyan helyzet, amikor annak örül az ember, ha nincs említésre méltó dolog :D

Pepitanna: Hol vagy? Hogy vagy? Remélem minden rendben!

Mi voltunk tegnap és ma nyíltnapon az oviban, Vivi novembertől oviba fog járni :D Nagyon tetszett neki, haza sem akart jönni :D Színezett papírkakast, ugrándozott, játszott a gyerekekkel. Alma lesz a jele :D

Niki is jól van, eszméletlen, hogy milyen kis vigyorgós :D Vettünk egy nagyon jó kis hordozó "kendőt", nagyon szuper. Ki is próbáltuk ma, úgy tűnik, hogy tetszett neki :)
lamme

Lamme - bizony-bizony megy az idő, nekem is olyan fura hogy a vége felé közelitek. Főleg tegnap amikor mutatták a szülőszobákat, akkor tudatosodott, hogy végül is hamar elteleik az idő és jövünk ide. Folyamatosan én se beszélgetek Eszterrel, de néha-néha megbeszélem vele hogy aznap mit fogunk csinálni, vagy mostanában amikor bánatos voltam elmondtam neki hogy miért sírok.

Az jó dolog hogy Viviennek tetszett az ovi, mert novemberben úgy fog elindulni, hogy ott jól érezte magát, és így várni fogja. :)
toldikrisztina

Sziasztok!
Kicsit lapítottam, de minden oké! Sokat csavarogtunk :)
Szépen növünk, az elmúlt két hét a növekedésről szól. Hatalmas a változás. Most már végre mindenkinek feltűnik :P Két napig se ülni, se állni, se feküdni, semmi nem esett jól, annyira feszült a csípőcsontom. Azért volt meglepő, mert ezt a panaszt még nem hallottam, vagy csak nem figyeltem eléggé... Vannak napjai a kislányomnak, amikor meglepően nyugis, de sokszor bukfecel, cigánykerekezik :lol: Azt nagyon szeretem érezni! Biztos a változatos időjárásra reagál ilyen változatosan.
Tegnap voltam a cukorterhelésen - csak egy túl tömény limonádé volt, nem kavart fel - , holnap reggel kell az eredmény ügyében telefonálnom szépszemű dokinknak :wink:
Már nagyon várom az elsejét, hogy végre induljon a nyugodt felkészülés!!!

Kép
Kép
pepitanna

Még egy "élmény" ami szinte mindennapos...
Nagyon viszket a keresztcsontom :? :roll: Amit családtagoknak úgy írok le, hogy hátul, a bugyi háromszöge mögötti terület... (bocsi a konyhanyelvért)
Ti is tapasztaltok/tapasztaltatok ilyet?

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok!

Egy rövid helyzetjelentés rólunk. Vivi megkapta a Prevenart (végül mellette döntöttünk). Nagyon aranyos volt, csak egy picike sírás volt :) Olyan okos már, a "hallgatózásnál", a torokvizsgálatnál már abszolút nem balhézik, sőt nagyon is együttműködő, mindig meg is dícséri őt a dokinéni :) Niki meg végre megkaphatta az elmaradt négyhós oltást. Na ő vicces volt :D Olyan hurkásak a lábai, hogy észre sem vette, hogy szurit kapott :lol: Nemhogy nem sírt, de meg sem rebbent a szeme sem :D Nagyon büszke voltam a csajokra :D Tök fura, mert 3-4 hós kora között "csak" 490 g-ot hízott Niki, most meg, 4-5-ig 710 g-ot, pedig ebben benne volt egy csomó idegeskedés, betegség, koplalás (alig volt tejem) :o Most viszont a hossznövekedés lassult le, csak 1,5 cm-t nőtt, így most a méretei: 6850 g és 63,5 cm :D

Pepitanna: Csak emlegetni kellett és már itt is vagy :D Örülök, hogy minden rendben van veletek :) Nekem Nikivel volt hasonló "csontfájdalmam". Kb. a 26-28. héttől (nem emlékszem pontosan) a lábam között úgy fájt a csont, hogy alig bírtam menni is, úgy éreztem, hogy szét fogok esni :? Persze erre azt hittem, hogy a szervezetem készül fel a szülésre, úgyhogy beparáztam egy kicsit, de aztán a dokink megnyugtatott, hogy ez nem gond, nagyon sok kismamának van ilyen. Viszont ilyen viszketés nekem nem volt, ahhoz nem tudok mondani semmit.
lamme

Meg van a cukros eredmény :( Sajna magas - 7,6
Jövő pénteken ismétlés :cry: És ha az is hasonló, akkor diéta. Dokink nyugtat, nem olyan magas ez az érték. Csak egy kis odafigyelés! De ha szénhidráttáblázat szerint táplálkozom + naponta többször mérem a vérnyomásom, akkor ezektől a maceráktól tényleg betegnek érzem magam... :oops: :cry:
De már csak 3 hónap! Már csak 13 hét! :wink:
Holnap jöttök a Kismama bababörzére?

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok!

Mi haza megyünk a szüleimhez holnap, nem börzérünk. Szerintem még ráérek egy kicsit. :?

A héte elején kipróbáltam a dokink által javasolt Béres Mg-ot a Magneb6 helyett. HÁt olyan rosszul voltam tőle 2 napig, mint még soha. Lavorral aludtam. :roll: Azóta inkább semmit sem szedek, még az Elevitet is csak 2-3 naponta. Ti hogy vagytok ezzel?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sz.bettyna - én csak a magneb6-ot szedem, igaz abból 3x2-t. Bár mióta felemelte az adagot nekem hasmenésem van a gyógyszertől, de ezt írják is, más bajom nincs. Elevitet én már nem szedek, eszek annyi gyümölcsöt és zöldséget, hogy szerintem elég az.

Pepitanna - én nem megyek sajnos a bababörzére, megyünk anyóshoz most lett 70 éves, így a szülinapját fogjuk ünnepelni. Múltkor voltunk amit még Cosmo ajánlott, ott egy-két dolgot beszereztünk, a többit már szerintem boltba fogjuk megvenni.

Lamme - nagyon ügyesek a lányaid, hogy nem sírnak az orvosnál. :)
toldikrisztina

Sziasztok Lányok!
Nem szomorítani jöttem...
A topik eredeti funkciója miatt írok. A dokinkban bajban sem csalódtam. Hihetetlenül emberséges, figyelmes, minden nap jött, akár többször is a kórházban. Több dokival konzultált a lehetőségekről, amikor a vesémmel volt gond, akkor 2 orvost is megkérdezett. Amikor nem volt bent, akkor is szólt másik orvosnak, hogy figyeljen rám. Nagyon hamar hazaengedett, mert tudta, hogy bent jobban szenvednék, a zárómat hihetetlen sebességgel írta meg, Ő maga. Ma voltam varratszedésen, és a lelkemmel is foglalkozott, úgy éreztem Ő is legalább annyira szeretné, hogy újra babát várjak, mint én. Nem fogadott el semmit, pedig próbálkoztam (és megérdemelte volna)... azt mondta, majd legközelebb, amikor egészséges babát szülök.

Titokban néha majd olvasgatlak Titeket, de a lelkem még gyógyul, ezért írni nem fogok. Drukkoljatok, hogy amint felkészült rá a szervezetem, mihamarabb újra közétek tartozhassak és megint átélhessem a csodát, minden gond nélkül. Lamme, talán majd együtt?!... :)

Szülésről annyit, hogy nálam jobban nem félhet tőle senki. Én rendkívül rosszul viselem a fájdalmat is, de átélném még nagyon sokszor a történtek ellenére is. Egyáltalán nem volt negatív élmény maga a műtét. Nem kell félni.

Köszönöm szépen a drukkolást és a kedves szavakat!
Cosmo
cosmopolita

És a legfontosabb: Mindenkinek nagyon boldog, problémamentes babavárást kívánok!!!
cosmopolita

Cosmo - szivemből kívánom, hogy mihamarabb visszatért a topikra író üzemmódban is.
Az orvosunkról megnyugtató amit írtál, jó hallanni hogy vannak még ilyen orvosok. Egyre több pozítiv dolgot hallok róla.
Én egyre jobban beparázok néha a szüléstől, most éjjel is szülni voltunk, de szerintem ez azért van mert mostanában annyi rémtörténetet meséltek nekem. De ezek után az fog a szemem előtt lebegni amit írtál, hogy nem volt negatív.
Nagyon sokszor puszillak. Kriszta
toldikrisztina

Mindenkinek jó hétvégét kívánok, aki megy a bababörzére annak jó vásárlást, aki nem annak jó pihenést. Én legközelebb csak vasárnap este jövök. :)
toldikrisztina

Cosmo: örülök, hogy nem csalódtál. Az nagyon jó érzés... :) Szüléssel én is így vagyok. Igaz, mi több bébit nem tervezünk, de read-only módban mindenképpen követni fogom, hogy mi történik Veletek!!! :D
További töretlen "gyógyulást"! :D

Sz.Bettyna, én Bérestől a Maternát szedtem, de amint abbahagytam, elmúlt a hányás... Úgyhogy Béres nekem sem jött be. Mondjuk pont azt, amit te, nem próbáltam, de én _annyira_ utálok hányni, hogy oda jutottam, hogy Bérest köszi, nem. :(

Kriszta, nekem is sokat segített anno a doki, és a barátnőm is nála szült, neki is nagyon nagyon jók a tapasztalatai. A szüléstől meg _tényleg_ ne félj. Kibújik. Van egyszerűbb, és van bonyolultabb eset, de mindenképpen kijön, és onnantól semmi sem fog érdekelni, csak Ő. :D

KépKép
KépKép
pannaanya

Sziasztok!

Cosmo: Nagyon örülök, hogy írtál nekünk pár sort! Kívánom, hogy mielőbb rendbejöjj lelkileg, és hamarosan újra aktív csajszi legyél itt közöttünk!!! Örülök, hogy a dokink is támaszt nyújtott neked emberségével, együttérzésével, gondoskodásával!

Bettyna: Hasonlóan jártam most én is a magnéziummal. Magne B6-ot szedtem alapból, de egyszer elfogyott, és gondoltam kipróbálok egy pezsgőtablettás magnéziumot. Pont dm-be mentünk, és ott vettem egy sajátmárkásat. Abból ittam 2-3 napig, de nagyon rosszul voltam, aztán rájöttem, hogy az lehet a gond, úgyhogy vettem gyorsan megint Magne B6-ot, és minden újra rendben volt. Rá is kérdeztem a dokinknál, hogy tényleg a magnézium pezsgőtabletta lehetett-e a lúdas, és azt mondta, hogy igen. A Magne B6-ban a B6 vitamin azért van, mert az segíti a magnézium hasznosulását a szervezetben. Abban a pezsgőtablettában, amit ittam, nem volt B6 vitamin, vagyis hiába ittam, mert azt a magnéziumot a szervezetem nem tudta hatékonyan feldolgozni. :?

Pepitanna: Sajnálom, hogy kicsit magas lett a cukoreredményed. De ez szerencsére még éppen csak a határ, úgyhogy biztos elég lesz egy kis odafigyelés :wink: Előző nap nem ettél esetleg sok gyümölcsöt? Az is megdobhatja állítólag az eredményt.

Pannaanya: Ha megszületik a bébikéd, akkor már nem is fogod idetartozónak érezni magadat :shock: ? Merthogy írod, hogy akkor már csak read-only üzemmódban leszel. Ezek szerint én sem vagyok idevaló? :shock: :( Azért teszek fel egy képet Nikiről :D Ma fürdött először nagykádban, nagyon élvezte. Hangosan kacagott, amikor fröcsköltem a pocakjára a vizet :D Vivi meg ezen kacagott jókat :D Telefonnal készült, mert a hülye fényképező aksik reggel óta nem voltak képesek feltöltődni, úgyhogy ezért tűnik olyan "seszínűnek" az amúgy kék kádunk :oops: :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2010.05.27 12:16-kor.
lamme

Sziasztok!

Cosmo - Köszi, hogy írtál és megnyugtattál, hgoy jól döntöttem orvos ügyben. Nagyon örülök, hogy "titokban" köztünk vagy és remélem a mi örömünk vagy esetleges hülyeségeink nem hátravetnek, hanem segítik a gyógyulásodat. Mivel itt lakom a kórház szomszédságában, minden nap eszembe jutottál/jutottatok. Kacérkodtam a gondolattal, hogy meglátogassalak, de aztán nem mertem... Vigyázz magadra! Várunk vissza!

Lamme és aki már megszült nehogy passzív üzemmódra merjetek állni!!! :wink: Niki nagyon édes!

Hát akkor a Béresről ennyit. :roll: Pedig ebben a bogyóban van b6 is, nem úgy mint a pezsgőtabiban. Na mindegy. Igazából most már 4 napja semmit sem vettem be és egyáltalán nem érzem hiányát. SZerintem a maradék ELevitet majd apánként azért elfogyasztom, ha már itt van és a biztonság kedvvéért veszek Magne b6-ot is, hátha egy fárasztó nap után jól jön majd.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Pepitanna - nekem is az első cukor mérés 7,3 volt, majd pár hét múlva megismételtük, és akkor 6,8 lett. Előtte se ettem sok szénhidrátot, de akkor tényleg odafigyeltem, és jó lett az eredmény. Mondjuk én megvalva az igazat nem sok édességet fogyasztok a terhesség alatt, de pont az első vizsgálat előtt anyósnál voltunk és besütiztem vasárnap és hétfőn volt a mérés, lehet hogy az kavart be.

Lamme - Niki nagyon édes. :D

Igaz hogy azt mondtam csak vasárnap este leszek, de apa még dolgozik és várom hogy hazaérjen és induljunk Zsámbékra. Gondoltam addig megnézem írt e valaki.
Most már tényleg elköszönök vasárnapig és mindenkinek jó hétvégét kívánok, és jó vásárlást a bababörzén aki megy. :)
toldikrisztina

Cosmo - köszönjük, hogy írtál nekünk és nyugtattál minket! Erőt kívánok a mielőbbi felépüléshez és a minnél előbbi visszatérésre közénk!

Sajna, már én is tudok panaszkodni. :cry: Viszontagságos éjszakánk volt. Tegnap délután munkából hazaérve, apa meglepi fasírttal várt! :roll: Nagyon jól esett, de már akkor éreztem, hogy sokat gyűrtem le. Éjfélkor arra ébredtem, hogy nagyon feszül a pocakom. Vécé öröme sem segített. Hogy apucit ne zavarjam a fetrengéssel, átvonultam a szopi párnával a másik szobába. Gondoltam, hogy egy kis Magne B6 segíthet, de amint a számba vettem, azonnal rohanni kellett... Én nagyon félek hányni. Kedvesem megkérdezte, hogy jól esne-e egy kis séta? Soha jobb ötlete nem volt még :wink: Így éjjel fél 1-kor sétálni mentünk, aztán nagy nyugiban 8-ig aludtunk. Na, ilyen már rég volt. Azóta minden oké!
Voltunk a börzén! Múlt hétvégén egy barátnőmmel voltam a pécsi vásárban, ott tűnt fel www.mesedekor.hu stand. De sajna, addigra elfogyott a pénzem, így egyeztetve velünk kiderült, hogy most jönnek Pestre is! Így evvel a konkrét céllal mentünk ki apával a börzére! Bevásároltunk! :lol: Evvel hamarosan kész a gyerekszoba! :wink: Így elszállt az a terv, hogy én festem a figurákat a falra. De nem bánom :oops: Amint a kiságy is helyére kerül, teszek fel képeket!
Mindenkinek további jó lustálkodást ebben a változatos időben!

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok! Elég húzós hét áll mögöttem, még szombat délután is dolgoztam vidéken. Fizikailag nem, de szellemileg (stressz) nagyon lefárasztott. Tegnap volt az első házassági évfordulónk, de csak laza éttermes ebéd volt + napozás, este kaviáros-pezsgős vacsi sk. Klassz volt :)) tavaly Prágába húztunk ki esküvő után. Most sajna elmaradt Panka miatt. nem nagyon merem már átlépni az országhatárt, nehogy legyen valami... pedig imádjuk Prágát! na sebaj, majd jövőre bepótoljuk!
Ezen a héten kéne dokinkhoz menni, de nem veszi fel a telefonját. Remélem, szerdán, vagy pénteken azért eljutunk. Meg valószínű megvesszük az Angelcare 401-est is, és szeretnénk végre bébiágyakat is nézni.
Még mindig nem tudjuk, hogy hova jön Panka... tegnap néztünk egy olyan házat, ami maga a csoda, telekméret és házméret tökéletes, minden olyan extrával, ami nekünk is kellene, sőt. De ahhoz képest, hogy aváros legutolsó (legszélső) utcája és nincs csatornázva emiatt, iszonyat drágán kínálják. Mondjuk azt is hozzá kell tenni, hogy amíg a mostanink nem kel el, addig egy fele árut sem tudnánk megvenni. Bahh, nem tudom, mi lesz... annyira reménykedtem abban, hogy a szülésig sikerült elköltözni, de erre már alig van esély.

Lamme: Vivi biztos élvezni fogja az ovit, ha már így felfedezte a körülményeket :)
Milyen a hordozókendő? Azt mondják, eléggé megterheli a hátat, vállakat. próbáltad több ideig is Nikivel?

Pepitanna: a cukros eredmény miatt tényleg ne aggódj, kevesebb kenyér, tészta, cukros kaják. NEM LESZ GOND!
A keresztcsontom nekem nem viszketett, hanem fájt. Főleg ha sokat ültem és hirtelen felkeltem, nagyon kellemeten érzés. De ez gyorsan elmúlik, nekem is így a huszonx-es heteimben volt, inkább az elején. Azt mondják, csúsznak szét a medencecsontok, biztos ettől lehet a viszketés is.
A fasírttal és más nehéz kajákkal meg vigyázz! Nekem tegnap este a nyers, apróra vágott hagyma okozott kellemetlen perceket :((

Cosmo:
köszönjük, hogy leírtad a tapasztalataidat dokinkkal kapcsolatban. Ez nagyon érződik különben, hogy ennyire emberséges és barátságos. Szerintem emiatt szereti mindenki ennyire. Reméljük, hogy ilyen marad és nem "rontja el" majd az egészségügy helyzete és nem lesz olyan savanyú később sem, mint jópár idősebb kollégája.
Drukkolok, hogy minél hamarabb épült fel lelkileg is és nemsokára újra két-csíkos hírekkel szolgálj nekünk :)

Toldikriszta: mi nagyjából egy idős terhesek vagyunk... én is kezdek parázni, de én nem magától a szüléstől (az szerintem szuper lesz, már várom a kis bébinket és nem érdekel a leendő fájdalom). Attól tartok, hogy (mivel még szeretnék egy ideig dolgozni) majd "hülye időben" megy el a magzatvíz (munka/vezetés közben), vagy mivel vidékről megyünk, a dugó miatt nem rünk be, vagy ha be is érünk végigparázom az utat és ezzel ártok a Picurnak :((

Más: Lassan elkezdem kimosni Panka ruháit. Mit készítsek össze a kórházba??? Mármint pelenka (milyen), hintőpor, tena extra... ilyesmire gondolok. 2 elől végig gombos hálóinget már sikerült magamnak beszerezni.

Szép napot, igyekszem most már gyakrabban jönni...
vumenke

Lamme, félreértettél, illetve a fogalmazás volt szerencsétlen (kicsit nagyon rohantam). Arra gondoltam, hogy ha már időm nem lesz két bébi mellett írni (majd kiderül ;)), akkor is figyelni fogom Cosmoékat. Na. Szóval nem félreérteni, ez nem szülős topik, hanem dokis. :)
Gratula a nagykádas fürdéshez. Nagyon éééédesen vigyorog...

Nálunk most kis gebasz van, mert Pannának vagy négy foga jön, és jól be is lázasodott, tiszta enervált meg nyűgös, keveset eszik, és különben is elege van mindenből. Úgyhogy sejthetitek, hogy tuti éjszakánk volt, csak 6-szor keltünk fel (2 hónapos kora óta átalussza az éjszakát). Este nem vacsizott, úgyhogy 11-kor evett végre, azán reggel magam mellé kellett vennem. Na, ez ránk nem jellemző, mert reggel már általában kipihent, mehetnékje van, most meg bújt, és próbált aludni. Úgyhogy megyünk doktornénihez délelőtt. Remélem, hogy tényleg csak a foga, mert hétvégén volt Anyunál, és ő is produkál némi náthát, úgyhogy még van egy esély, hogy begyűjtöttünk valamit. Amúgy ha leszámítom, hogy lassabb, mint normálisan, meg a szemein látszik, hogy nem teljesen egészséges, a ugyanúgy eljátszik meg minden.
Ja, és felül a szentem... :D:D De még azért instabil, úgyhogy hason jobban érzi magát...

KépKép
KépKép
pannaanya

Vumenke, hordozókendő isteni dolog, egyáltalán nem terhel. Ugyanis nem egy-két pánt megy át a hátadon, hanem a kendő teljes szélességében, így nagyon jól eloszlik a terhelés. Illetve persze azon is múlik, hogy hogyan kötöd fel. Mikor megvettük (Panna 3 hetes volt), kerestem a neten jó kis hogyan-leírásokat, és egyet találtam, amit gyakorlatilag addig tudtunk használni mindkettőnk nagy örömére, amíg el nem kezdte nyomni a kistesót. De ha most nem lenne kisbébi, még mindig használnánk. A kendő 12 kg-ig bír, általában anyucik nem bírják már addig. Úgyhogy szerintem isteni dolog, kár, hogy most nem tudjuk használni... Félretettem a picinek.

Ha gondolod, és küldesz e-mailcímet (akár priviben), átküldöm a nekem bevált leírást, ami ugyan angol, de a képek alapján megköthető egyszerűen, úgyhogy akár lehetne kínai is... :D:D:D

KépKép
KépKép
pannaanya

Sziasztok!

Pepitanna: Sajnálom ezt a rosszullétet. Remélem több ilyen nem lesz már. Erről a mesedekor oldalról már hallottam régebben, biztos nagyon szép lesz a gyerekszoba :wink:

Vumenke: Gratulálok a házassági évfordulótokhoz :) Mit dolgozol? Ha nem titok? Remélem sikerül megvenni álmaitok házát :wink: Az jutott eszembe, hogy végszükség esetén mentőt is hívhattok, és akkor tuti beértek időben :wink: Viszont állítólag nem árt beíratni a kiskönyvbe, hogy szülés esetén X kórházba vigyék a kismamát, különben simán a legközelebbi szülészeti intézménybe viszik :? A dokink azt mondta, hogy elvileg figyelembe kell venni beírás nélkül is ezt, de azért nekem beírta hátulra. Vagy nincsenek esetleg Pesten rokonaitok, ismerősötök, akikhez "felköltözhettek" mondjuk a 37. héttől? Bocsi, ha hülye ötletek :oops: Kórházi csomagos kérdésidre: Szerintem, ha saját hálóingben fogsz szülni (ez szerintem ott fog eldőlni), akkor nem árt, ha van 3 elölgombosod. Pelust neked kell majd kitapasztalni, hogy melyik válig be legjobban. Ha számít a véleményem, akkor Huggies!!! Hintőpor, popsikrém, stb. elvileg van a kórházban, de ezt a dokitól meg tudod kérdezni vagy valamelyik szülésznőtől, csecsemősnővértől. A szokásos kórházi dolgokon kívül, ami szerintem fontos: eldobható bugyi, bimbóápoló krém (nem létszükséglet, de nem árt), szoptatós melltartó, melltartóbetét (már a kórházban szükség lehet rá).

Más: Van itt a babaneten egy volt MÁV-os csecsemősnővér (Nadimo a nickneve), aki mondta, hogy nem ajánlott tejserkentő teák ivása rögtön szülés után a kórházban. Meg kell várni, amíg a hormonok hatására beindul a folyamat, és majd ezután turbózni egy kicsit, ha szükség van rá!!! Szerintem lehet benne valami, mert Vivinél nem is tudtam ilyen teáról és rengeteg tejem lett mindenféle különösebb erőfeszítés nélkül, Nikinél pedig azt hittem, hogy milyen jót teszek, ha minél előbb elkezdem inni, vagyis a kórházban. Hát a mai napig küzdenem kell a tejért, legalábbis hullámokban :? Nyitott is egy topikot is, Segítségnyújtás az újszülött ellátásban.

Hordozókendő: Vivinél nem volt, nem voltam híve neki. A kengurut alapból utálom, mert lóg a gyerek lába benne, legyen akármilyen drága és márkás is. Most Nikinél más a helyzet. Két gyerekkel olyan élethelyzetek jönnek elő, amikor nem tudom másképp megoldani pl. egy egyszerű bevásárlás. Vivit be kell tennem a bevásárlókocsiba, különben rohangál és pakol ezerrel (tipikus kétéves), viszont bevásárló kocsi mellett nem tudok tolni még egy babakocsit is. Úgyhogy egy másik fórumon (novemberi babás) nagyon ajánlották ezt a kötős kengurut, másnéven mei tai-t, és kipróbáltuk. Ebben nem lóg a baba lába, hanem megvan támasztva a combrésze. Jó széles a vállpántja, jobban eloszlik a súly. Nem mondom, hogy nem érzem a Nikit, de nem vészes. Legtovább kb. egy órát volt rajtam egyhuzamban, és nem volt különösebben gáz. Mi Vivinél próbáltunk egy kengurut (kölcsön kaptuk), na az brutális volt, ahhoz képest ez a mei tai kész kényelem.
lamme

Pannaanya: Na jól van, akkor megnyugodtam :D Remélem én is, hogy csak a fogacskák zavarják Pannát. Majd írd meg, hogy mi volt a dokinál.
lamme

Vumenke - a kórházba sok mindent nem kell vinni, legalább is a szülésznő és a gyerekorvos ezt mondta. Amit ajánlatos az pelenka, mert abból van hogy késve kapják meg a szállítmányt, és nedves törlőkendőt mert az nincs. Minden egyéb mást azt mondták adnak, ruhát is csak akkor kell vinni a picinek amikor hazajöhet, mert különben kórháziába vannak. Amit lehet még vinni mellszivó.
A szülőszobára meg állitólag ami megnyugtat, zene, gyertya, illataroma stb. mindent be lehet vinni. Ajánlják a homeopátiás kapszulák szedését is. Közben lehet fogyasztani joghurtot (gyümölcsöset is csak ne legyen darabos, csokit (de nem töltöttet csak simát) szőlőcukrot, és szénsavmentes vízet. Apának lehet bevinni váltóruhát és cipőt ha kényelmesen akar lenni a szülés alatt. Javasolták még a piros szint vagy hálóingként vagy esetleg törülközőként, mert állitólag amikor a pici megszületik az a szin megnyugtatja, mivel bent piros szint érzékel csak.

Gratulálok a házassági évfordulótokhoz. :)

Biztos találtok majd olyan lakást ami megfelel árban is, meg elhelyezkedésben is, ezért ne idegeskedj, mert tényleg árt a picinek. Ahol most laktok ott nem fértek el ideiglenesen, vagy az nagyon kicsi?
Sajnos mivel külső tényezők miatt mi is csúszunk az átalakítással, így Eszert mi se úgy hozzuk majd haza a kórházból ahogy szerettük volna, teljesen felújított lakásba.

Pannaanya - szurkolok hogy ne legyen komoly baja Pannának. Sajnos most nekem is elég sok ismerősöm szenved náthába, most úgy látszik ez az idő megint kedvez ennek a betegségnek. Végül is egyszer meleg van, egyszer hideg, nem is tudja az ember hogy öltözzön sokszor.
Délután ha ráérsz kérünk beszámolót mit mondott az orvos, de drukkolok hogy ne legyen semmi komoly.

Pepitanna - szegényke, vigyázzál nagyon az esti vacsikra, mert sajnos ezzel jár. Nekem az vált be ha estére már csak valami könnyüt vacsorázok és nem késő, mert akkor végem van nekem is éjjel. Próbáld ki, persze ha megoldható hogy ebédre fogysztasz tartalmasat, és vacsorára már csak könnyűt.
Nagyon jók a dekorok, megnéztem, biztos klassz lesz a szoba, majd kérünk képeket.

Nekem a csipő csontom kezd most pár éjjel nagyon fájni, azt se tudom melyik oldalra feküdjek. Tegnap óta meg a gyomorszájamat kezdte nyomni a Drága hát élvezetes volt nagyon, néha nem tudtam hogy most levegőt nem fogok kapni, vagy esetleg rohannom kell a WC-re. Sajnos kezd előfordulni, hogy esténként már sehogy nem jó, ha ülök az nem jó, ha eldölök az nem jó, pedig még van 8 hetem, mi lesz a végére. De mindegy Eszterért mindent kibirok, még ha a fogamat kell összeszoritani fájdalmamba akkor is.

Jézusom most nézem mennyit írtam, bocsi ha valakit untattam. Mindenkinek szép napot.
toldikrisztina

Sziasztok,

voltunk a doktornéninél. Vicces volt, mert mire odaértünk, és levetkőztettem a gyereket, lett rajta egy csomó kis kiütés. Hálistennek semmi komoly, azt mondta dokinéni, hogy víruskiütés, de csak akkor kell aggódni, ha 4 nap után sem múlik a láz és romlanak a kiütések.
Panna nem aludt délelőtt, úgyhogy kicsit zaklatott volt már, képzelhetitek, mekkora bömbölés volt, mikor meg akarták nézni a fogait... Repedezett a plafon. :D Mondták is, hogy na, az a tüdő rendben van. :D
Hazajöttünk, betettem a járókába, mire kettőt fordultam, elaludt. Hálistennek.
Úgyhogy most szépen gyógyulunk, időnként lázat mérünk, nem izgulunk. :D

Köszönjük, hogy aggódtatok. :)
Kellemes további pocakosodást, gyermeknevelgetést. :D

KépKép
KépKép
pannaanya

Pannaanya - szegény Panna, jobbulást kívánok Nektek.
toldikrisztina

Sziasztok!

Jobbulást kívánok Pannának!

Velünk semmi különös nem történt a hétvégén. Otthon voltunk a szüleimnél, autót takarítottunk és végre lecseréltük a téli gumikat nyárira.
Ennyi.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Pannaanya: Jobbulást Pannának!!

Bettyna: Néha kellenek ilyen "semmi sem történt" napok is :wink:

Nektek még nem is mondtam, hogy Nikit átköltöztettük ma Vivihez :D Lehet, hogy nem sokat fogok aludni néhány éjjel :? :D Délután sikerült egy órát kb. együtt aludniuk :D Most este kb. 3/4 8-kor bevittük őket, Niki még vigyorgott nagyokat, Vivi meg dumált szokás szerint :D , aztán Niki már húzza is a lóbőrt egy hang nélkül, Vivi pedig már kért egy kis vizet (alibi a behívásunkra :D ) és nekiállt dumálni Azt hiszem mielőbb meg kell tanítanom őt suttogva beszélni :D :D
:D :D :D [/b]
lamme

Vumenke - dokit sikerült elérni végül, mert nekem is hívni kellene ezen a héten?
toldikrisztina

Kriszta, csütörtökön megyek hozzá meg UH-ra, aznap tuti van, azaz a telefont is felveszi - remélhetőleg. Sajna nekem is néha több napba telik, míg beszélni tudok vele.

KépKép
KépKép
pannaanya

Sziasztok!

Lamme - Igen, örülök, hogy semmi extra nem történik. Csak a dolgos hétköznapok. Ez az altatás jó kis "móka" lesz. :D Nekem csak táborztatós együtt alvós élményeim vannak. Minden este külön kíhvás szokott lenni. Bár ahogy telnek a napok és sikerül őket egyre jobban lefárasztani, annál könnyebb. Niylván ez sima hétköznapokon nem működik. :? Sok sikert!

Én sem tudom elérni a dokit. Ma sem vette fel a telefont. A múlt héten kellett volna hívnom a tenyésztés eredményért, amit jól elfelejtettem :oops: , most próbálom pótolni. Közben azon gondolkodtam, hogy mi lenne, ha baj lenne és akkor sem érnénk el??? :?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Pannaanya: ez a hordozókendő eég jól hangzik, majd lehet, hogy mi is kipróbáljuk :)) Biztos vannak helyzetek, mikor 100x kényelmesebb a babakocsinál... vagy akár otthon, főzéskor, stb.

Lamme: Oktatásvezető vagyok egy nagy nyelviskolánál. Imádom, de elég fárasztó, főleg a sok utazás. De asszem' meghalnék, ha nem kellene dolgozni, úgyhogy amíg bírom, maradok. Vagyis amíg Panka engedi ;)
Na a kiskönyvbe én is beíratom ezt a kórházas dolgot, jó ötlet :)) Olyan közeli ismerőseim nincsenek, akiknél 1-2 hetet el lehetne lenni, na meg nem is éreznénk jól magunkat. Esetleg, ha túlhordom,vagy 1-2 nap van hátra, keresünk fönn vmi olcsóbb panziót.
Kösz a listát, majd dokitól, meg hétfőn a védőnőtől is megkérdezem ezeket. Amennyire nincs kérdésem a védőnőhöz terhesség alatt, annyira sok lesz szerintem az első hetekben. Gyerkőcökkel gyakorlatilag nulla tapasztalatom van, sosem volt csecsemő a közelben, se rokon, se szomszéd...

Toldikriszta: Neked is köszi a listát. Piros szín? Ez tök jó, akkor beszerzünk egy piros törölközőt, minimum :) Mellszívó kell? Mi ha veszünk, elektromosat fogunk, de még nem nézelődtem.
Kiválogattam Panka ruháit (mi minden ilyen a német ebay-ről vettünk, kb. ötöd-áron), és kimostam az 50-56-os méretűeket :) Lassan kezd összeállni a pakk :)

Ja és igen, doki tegnap végre felvette, így pénteken megyünk hozzá fél 12-re. Jön még ekkor valaki?? Szerintem időpont-és eredmény ügyben írjatok smst neki, hátha válaszol. Bár én még nem próbáltam.
Tényleg, ha idő van (vagy úgy érzem, és mondjuk éjszaka van), akkor a kórházat hívjam, vagy őt?? Mert ő nem hiszem, hogy hajnali 3-kor felvenné, vagy...?[/b]
vumenke

Bettyna: Tényleg, te mint pedagógus, biztos tudsz majd adni egy-két jó kis "nevelési" trükköt, ha rászorulunk :D Köszi a drukkot, reméljük nem lesz húzós a dolog :D A tenyésztés miatt ne aggódj, néhány napon nem múlik semmi :wink: Meg amúgy sem lesz semmi gond :wink: Ti már választottatok nevet? Szeretnétek tudni előre, hogy kislány vagy kisfiú a pocaklakó?

Az éjszakánk jól telt, Vivi egyszer sem kelt, Niki pedig a szokásos két szopijára. Aztán ő már 3/4 6-kor elkezdte a napot, de sikerült úgy kicsempénszni a szobából, hogy Vivi nem kelt fel és aludt fél 9-ig kb. :D Most délután is volt egy kis közös alvás, most is alszanak már. Illetve VIvi már megint eljátszotta a szokásos behívást, Niki pedig már alszik :D Nem hittem volna, hogy vele lesz a kisebb gond :)
lamme

Elírtam. Nem 3/4 6-kor, hanem 3/4 7-kor kezdte el Niki napot. Nem mindegy :P :D
lamme

Sziasztok!

Lamme - :D Ami sok "idegen" gyereknél bejön, az nem mindig működik a sajátoddal. :lol: Egyenlőre arra is kíváncsi leszek, hogy az én az enyémmel mennyire tudok majd következetes lenni. De a véleményemet bármikor elmondom, ha kíváncsi vagy rá. :lol:
Gondolom, hogy minden rendben lehet, mert csak jelzett volna a baby, ha nem. Csak ciki, hogy megfeledkeztem a telefonálásról a múlt héten, most meg nem veszi fel. Majd holnap próbálkozom újra.
Nevet még nem válsztottunk, de még szerencsére rá is érünk. :D Én már nagyon kívánxsi vagyok, hogy van-e kukaca! De lényegében mindegy, csak meglegyen mindene. HA megmutatja, csak örülni fogunk neki.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Én nem értem ezt a babanetet :o Megírtam tegnap este a két hsz-emet, de akkor nem volt sehol Vumenke hsz-e. Most meg látom, hogy ott van, ráadásul jóval előttem írta. :shock: Bocsi, Vumenke, nem bunkóságból nem válaszoltam neked :wink:

Szóval akkor most :D , Vumenke: Érdekes lehet a munkád :wink: Gondolom te is penge vagy valamelyik nyelvből (a magyaron kívül :lol: ), ahogy Bettyna angolból :wink: Egyébként tuti, hogy hamar bele fogsz jönni a babázásba. Én sem láttam még jóformán közelről csecsemőt Vivi előtt :D Persze ez túlzás, csak viccelek, de pl. soha nem etettem, pelenkáztam, öltöztettem. Ahhoz képest egész jól vettük az akadályokat, a hazaérkezésünktől kezdve simán fürdettük is őt :D

Bettyna: Igazad van, másnak mindig olyan jó tanácsot tud adni az ember, másnak a problémáira percek alatt lehet megoldást találni, de a saját életében olyan kis "ügyetlen, esetlen" az ember :oops: :D Ezek szerint fiúra vágytok :wink: :D De ugye tudod, hogy ez a topik egyelőre lányos? :D :D :D Köszi, lehet, hogy majd szükség lesz tényleg egy-két jótanácsra nevelés ügyben, de persze leginkább vicceltem, nem akarnálak kihasználni :wink: :D

Ha "idő" van :D : Én amikor Nikit vártam, akkor egyik alkalommal megkérdeztem, hogy megadná-e a szülőszoba számát, mertha netán történik valami és nem vagyok biztos a dolgomban, akkor nem szeretném őt zaklatni feleslegesen pl. éjszaka. Erre azt mondta, hogy nagyon szívesen megadja a telefonszámot (be is írta a kiskönyvembe), de mondta, hogy hívjam őt nyugodtan, bármikor! Szóval nagyon rendes volt ebben is, ahogy eddig mindenben :wink: Biztos vagyok benne, hogyha rákérdezel, rákérdeztek, akkor nektek is ezt fogja mondani :wink: Vivinél meg úgy volt, hogy mivel a szülés megindulása előtt 3 nappal ismertem meg, és nem is gondoltam, hogy relatíve korán jön a baba, így nem is beszéltünk erről. Úgyhogy amikor este 7-kor elfolyt a magzatvíz nem akartam őt zargatni, főleg, hogy szombat volt, hanem bementünk a kórházba, hogy majd ott megmondják, hogy mi a helyzet és legfeljebb onnan csörgünk neki. Kb. fél 9 körül felkerültem a szülőszobára és a szülésznő kimondta, hogy igen, itt baba lesz, akkor megkérdezte, hogy ki az orvosom, megmondtam, ő meg mondta, hogy jó, elmegy és telefonál neki. Be is jött egy rossz szó nélkül. Úgyhogy első baba esetén, amikor várhatóan nem fog pikk-pakk kibújni, ráérhet így is.

Bocsi lányok, ha túl sokat írok így magunkról vagy az én élményeimről, tapasztalataimról :oops: Csak szeretnék segíteni, ha véleményt, tanácsot kértek, stb., de kicsit furán érzem magam, én már olyan tyúkanyónak vagy hogyismondjam tűnök itt a topikon :D :D :D
lamme

Lamme - ne hülyéskedjél, tök jó hogy leírod a tapasztalataidat. Például ezt már fel is írtam a papíromra, hogy megkérdezem majd tényleg mi lesz ha elindul a szülés, telefonáljunk, vagy csak induljunk be a kórházba?
Mivel Te már 2 gyermekes anyuka vagy, főleg hogy lányaid vannak (ezt csak azért írtam, mivel tényleg lányos topik vagyunk eddig) legalább tudsz tanácsokat adni majd, ha kérdésünk van.
Írd csak le nyugodtan ami az eszedbe jut, nagyon szivesen vesszük a tapasztalataidat. :)

Tegnap délután bementünk szülésfelkészitő tanfolyamra, "berángattam" magammal a páromat is, erre kiderült hogy elmarad, majd jövőhéten lesz megtartva. Hát a guta ütött meg, főleg hogy elég messze tudtuk a kocsit lerakni és rohantunk hogy ne késsünk el.
Ma megyek be a cégemhez, az egyik kollegám kilép és neki lesz a bucsusztatója, remélem kiérek szerencsésen, mert elég messze van (Budafokon). Szerencsére délután a sógorommal haza tudok jönni, mert ő is Budafokon dolgozik.
Na elköszönök, mert még hívnom kell a kedvenc dokinkat is, hogy jövőhéten mikor menjek be, aztán lassan elkezdek készülödni.
Mindenkinek szép napot, talán ma jobb idő lesz mint tegnap, így az ember kedve is jobb lesz. :D
toldikrisztina

Sziasztok!
Megint lapítottam kicsit. De ha időm engedi, olvaslak benneteket.
Holnap szabi/cukorterhelés ismétlés :?
Valamelyikőtöknek van ismerete munkajogban?
Aktuális gondom, hogy ha május 1-től szabira/táppénzre megyek, akkor kell nekem szombaton dolgoznom - amikor a május 2-át kell ledolgozni? Mai napig ez nem merült fel, de a főnököm ma rádöbbent, hogy mégis... De ha nem megyek be dolgozni - mert már megszerveztük a családozós hétvégét - akkor levonja a fizumból. :roll: :evil:
Mit csináljak? Mi a helyes? Útálom, hogy a végére így kiéleződik a helyzet. :?

Kép
Kép
pepitanna

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?